![]() |
Değerli arkadaşlar. Ağır bir sorumluluk aldığımın farkındayım. O fidelerin başına 2 ay içinde birşey gelmemesi gerekiyor. Pek çok arkadaşın beklentisi var. Yalnız isteyen arkadaşlar burada yazmasa iyi olur. Çünkü Kural gereği talepleri satış bölümünde yazmak gerekiyor. Ancak ben henüz satış bölümüne başlık açmadım. Atasözü "Doğmamış çocuğa don biçilmez" derler ya! Hele bir gelişsinler de Nisan ortalarına doğru başlık açarız.
|
Sormayın dostlar başıma geleni??? Yeni çimlenen fidelerimi (fideciklerimi) FUNGUSGNATLAR (Torf sinekleri ) yediler. Farkettim ama biraz geç kaldım. % 30 kadar fide kayboldu. detaylı bilgi için http://www.agaclar.net/forum/showthr...ewpost&t=12884 buraya bakın.
|
Lisianthus tohumları 60 günlük,
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Çok neşeli görünüyorlar, benim son ektiğim tohumlar çıkmadılar.
Geçen sene Eylülde ektiklerimden iki tanesi yaşıyor, bu gün saydım çok canlı ve büyük altı yaprakları olmuş, onlardan korkum kalmadı artık. Darısı sizin Lisianthusların başına, ben bir daha Lisianthus çimlendirmek isteyeceğimi sanmıyorum, çok uğraştırdı beni. |
1 Eklenti(ler)
Nazlı Lisianthuslarımın bu günkü fotoğrafı, artık gece gündüz balkonda duruyor.
Ne dersiniz sayın Kgursan, adam olacaklar gibimi? |
Alıntı:
|
Sayın Kgursan, içteki saksı, bitkiyi ilk ayırdığım karton viyol, kök gelişimine hiç bir zararı yok.
Tavsiyelerinizi dikkate alacağım, teşekkürler. |
Eylülden bugüne iyi sabretmişsiniz. Ama bu sabra değer değil mi tohumdan bir bitkinin serpilmesini izlemek
|
Gerçektende sabrettim sevgili Kaktüs, ama çiçekleri öyle güzel ki.
|
Alıntı:
|
Sayın Kgursan daha bu nazlılar büyümedi mi? Bize ne zaman gelecek?
|
Alıntı:
|
Sayın K.Gursan, mesajınız beni düşündürüyor, Pazar günü bütün Lisianthuslarımı toplayıp yaylaya götüreceğim, risk almak istemiyorum.
|
Alıntı:
|
Lisianthus Fideleri
2 Eklenti(ler)
Lisianthus fidelerinin 90 gün sonundaki resimlerini yükledim. Sanıyorum 10-15 mayıs da dikime gelecekler. Satış bölümünde sipariş için sayfa açıyorum. İsteyenler oradan izleyebilir.
|
Alıntı:
|
Tebrikler, teşekkürler sayın kgursan.
|
Alıntı:
|
Sayın Kgursan, ben geçen yıl Lisianthus tohumlarını ektim, çimlendirebilmek neredeyse imkansız gibi bir şey, çok büyük çabalarım sonucunda ancak iki adet çimlendirebilmiştim.
Siz bu çok güzel çiçekleri çimlendirip hem de çok cüz'i bir fiyata satıyorsunuz, çiçekçilerdeki fiyatının 14 tl. olduğunu duymuştum. Son derece asil ve zarif çiçekleri olan bu bitki herkesi mutlu edecek bence. |
Peki yazın da Midilyö hastalığı görülme olasılığı var mıdır?
|
Alıntı:
|
Çiçekçilere bakmayın Adalet hanım., 14 TL abartılı. Ayrıca ben ticari düşünmüyorum. Yüzüme gözüme bulaştırmadan herkesin fidesini (şu anda 25 kişi) teslim edebilirsem rahat olacağım.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Göndermeye (dikime) hazır Lisianthus fideleri
1 Eklenti(ler)
Bu günlerde Lisianthus dikimi için fideler hemen hemen hazır durumda. Fotoğrafları aşağıda. Tam istenen kalitede olmasa da dikilebilir nitelikte. Tohum ekiminden itibaren yaklaşık 100 gün geçti.
|
Alıntı:
|
Sn Adalet Yağcı., Lisi fideleri ne durumda merak ediyorum. Kökler viyolün altından çıktılarsa dikime gelmiş demektir. Tekrar daha büyük viyole aktarmanız (benim yaptığım gibi) gerekmez. Ben büyük viyole aktardım çünki yolda (kargo da) geçecek sürede köklerin zarar görmesini önlemek için.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Kgursan, lisilerim bu haldeler, aslında on gün kadar önce fırtınaya maruz kaldılar, kurtulabilenler bunlar, bu gün fotoğrafladım.
Bunlar da benim lisiler, artık esas yerlerine almanın zamanı gelmiş değilmi? Ben bir saksıya beş- altı fide düşünüyorum, doğru olurmu? |
Ooooo, çok keyifli görünüyorlar maşallah. Saksı sorusunu ben de merak ediyorum. Fidelerim (nasıl sahiplendim ama) gelince, bir kaçını saksılara dikmeyi planlıyorum da..
|
Bu zarif çiçeği çok seveceğimizden eminim sevgili Limon, bahçede de oluyormuş biliyorsunuz ama benim bahçem bazan çok rüzgarlı olabiliyor.
|
Alıntı:
Sanırım sizin bitkiler temmuz gibi çiçeklenir. Uçlarını kırarsanız 15-20 gün gecikir. Yarın göndereceğim fidelerden uç alınmaz ise Temmuz başında, uç alınırsa Temmuz sonu Ağustos gibi çiçekler gelecektir. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025