![]() |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Benimkilerin Son Hali, tamamen geçen sene dökülen tohumlardan çıktılar, tohum olmayan bazı saksılara ekmiştim onların pek büyümeye niyeti yok, minicikler...
Eklenti 299533 Eklenti 299534 Eklenti 299535 |
saol gazi barış tohum buldum eminönunde ve ektim dun umarım cıkarlar, bu cıceklerı cocukluğumda hep saksıda yetiştirirdim sonrasında kaybettım bı sekılde şimdi de çok istiyorum tekrar yetiştirmeyi
|
3 Eklenti(ler)
Birkaç gündür güneşi gördükçe daha da bir coştular...
|
selam arkadaşlar ben geçen sene peyzajdan fide halinde kedi tırnağı almıştım. Bu sene tohumları kendiliğinden çimlendi. Ama bana hibrit tohumdur çimlense bile çiçek açmaz diyorlar sizce doğru mu?
|
Alıntı:
|
çok teşekkür ederim sayın gazi barış bunu duyduğuma çok sevindim bende umutluydum ama yinede birilerinin olur'una ihtiyacım vardı:)
|
arkadaşlar *** ,ben tohum ekerken **** çiçeklerin saksısına bi kömür parçası attıgımda çiçek daha iyi yatişiyor.sevgiler
|
Merhaba
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Bunlar tohumdan ektiklerim,şuan çiçek açmak üzere...
Eklenti 309165 Bunları da fide olarak aldım... Bakımları gerçekten çok kolay yeni başlayan biri olarak beni mutlu ediyorlar... Eklenti 309164 Eklenti 309166 Eklenti 309167 |
Bu güzel çiçek iyi hoş da bir süre sonra siyah bit istilasına ugruyor. Sizinkilerde böyle oluyormu acaba yoksa benım şansıma mı..
|
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Silifke- Taşucu'nda "çorak çiçeği" diyorlar.
|
Arkaddaşlar kedi tırnağı güneşi seviyor deniyor ama sabah güneş almazken çiçekleri oluyor güneş gelince kayboluyor çiçekleri bu normal mi acaba
|
bu siteyi çok seviyorum fakat bizim gibi türkçesi mükemmel olmayanlar nasıl yazacak bilemiyorum .sevgiler
|
Hava kapalı ya da hafif bulutlu olduğunda; çiçek tomurcukları tam olarak açmıyor biraz küçük açıyor ,ertesi gün aynı çiçek tomurcuğu güneş artarsa yine açıyor.
Güneşli ortamda ise çiçekler çok güzel açıyor ama ,açan tomurcuğun ömrü bir gün oluyor akşamına soluyor bir daha açmıyor. Susuzluğu da pek sevmiyor. Benim gözlemlerim bunlar başka arkadaşların tecrübesi farklı olabilir. |
Bu çiçek yer örtücü olarak kullanılabilir mi? Bahçeme bu sene 8-10 tane fidesini komşum dikti, ne kadar yayılıcı olduğunu bilemiyorum.
|
Alıntı:
Aynen dediğiniz gibi başlangıçta gündüz gölge bir yerde açıkta bıraktım.arada fısfısla suladım.Sabırla bekledim.Sonuç olarak 2 saksı dolusu çiçeğim oldu.Hatta ilk çiçeğini dün açtı.Ben işteyken açarsa göremeyeceğim diye üzülürken sabah erkenden açıp beni mutlu etti.Size çok teşekkür ederim.Bu arada komşumun geçen yıl verdiği pembe kedi tırnağım çiçek vermeye devam ediyor. :) |
bu ipekcikler aynı kökten farklı renklerde çıkar mı acaba? bende kırmızı ve fuşya var renklenir mi merak ettim.
|
Benim kedi tırnakları açıyor ve aynı gün soluyor. Bir dahada açılmıyor. Bu çiçeğin özelliği mi böyle yoksa benim çiçeklerde yolunda gitmeyen şeyler mi var.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Bu çiçeğin Milas yöresindeki adı cilveli.
|
Alıntı:
|
Bu bitki ile ilgili olarak ben de bit ya da başka bir zararlıdan kaynaklı bir sorunla hiç yüzleşmedim. Enteresan...
|
1 Eklenti(ler)
|
Bahçeye bugün kedi tırnağı diktim; yayılmasını istiyorum bu sene çiçeklerini görebilir miyim acaba??
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025