agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Keditırnağı, ipek çiçeği, şellaki (Portulaca Grandiflora) (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/2881.htm)

Rana+miraç 21-02-2012 17:40

Sn. tk646 Ben tohumları geç kalmış olmama rağmen haziranda ekmiştim.Ektikten sonra devamlı suladım tohumların kuruması halinde yeşermiyorlar.Haziran sıcak bir ay bu sene mart ya da nisanda ekeceğim.Diyarbakır'da yaşıyorsunuz galiba oralar haziranda çok sıcak olur belki o yüzden başarılı olamamışsınızdır.Önümüzdeki günlerde tohumlarınızı ekip kuytu bir yerde hafif nemli halde yeşermesini beklemenizi tavsiye edeceğim. Ben tohumlarımı Bim'den almıştım.Yakında yine tohum satışı olur diye umuyorum.Bol çiçekli günler...

hüzün 21-02-2012 18:11

benim serptiğim kedi tırnağı tohumları çimlenmeye başladı arkadaşlar uygun sıcaklık ve nem mevcut şu anda benim balkonumda..
ha bu arada balkonunuza baıldım Rana+miraç

tk646 21-02-2012 18:34

Bahçemdekilere hiç dokunmadım inşallah kendiliğinden açarlar. Yarında ilk iş yeni tohum alıp tekrar balkonda saksılara dikmek olsun. ;)

Gazi Barış 22-03-2012 20:50

bir kere ektinmi daha ekmeye gerek yok, tohumları çok küçük olduğundan ve çok fazla ürettiği için kendiliğinden her yere dağılıp yetişiyor...
nasipse yeni üye olduğum için bu seneki tohum takasına yetişemedim yalnız birdahaki takasta 4-5 rengi paylaşıcam...
çok isteyen olursa bikaç arkadaşıma karışık renkteki tohumlarımdan gönderebilirim!

özlem11 23-03-2012 07:35

Normal alınmış paketlerde zaten her rengi mevcut:)
Kaldıki arılar sağolsun aşılayınca her rengi çıkıyor... Ve yalın kattan ziyade katlı türleri daha hoş gözüküyor. Ben özellikle tohum toplamadım hiç. Ama haftada bir annem saksının altına gazete serip sallardı ve o tohumdan bir sürü bitki çıkardı:)

Gazi Barış 23-03-2012 22:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi özlem (Mesaj 929809)
Kaldıki arılar sağolsun aşılayınca her rengi çıkıyor... Ve yalın kattan ziyade katlı türleri daha hoş gözüküyor. Ben özellikle tohum toplamadım hiç. Ama haftada bir annem saksının altına gazete serip sallardı ve o tohumdan bir sürü bitki çıkardı:)

tohumları toplamamın nedeni ekmekten ziyade hertarafa saçılıp zayi oluyorlar, kıyamadığımdan birkısmını toplamıştım. diğer bitkilerin diplerinde çıkıyorlar, ayrıca bir saksıya ekmeme gerek kalmıyor.
Aşılanma konusunda haklısın, kendiliğinden yıldan yıla değişik renklere bürünüyorlar.

elifnaz 24-03-2012 21:37

selamlar umarım bende kedi tınağı tohumunu bulabilirim. Bursa da nerede satıldığını bilen var mı?

Rana+miraç 24-03-2012 22:42

Sevgili elifnaz geçen sene BİM'den kedi tırnağı tohumu almıştım.Bu sene 30 mart'ta BİM'de tohum saksı ve çiçek satışı olacak. Belki yine bulunabilir.

Gazi Barış 25-03-2012 00:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elifnaz (Mesaj 930670)
selamlar umarım bende kedi tınağı tohumunu bulabilirim. Bursa da nerede satıldığını bilen var mı?

Bulamazsanız özelden mesaj atarsanız posta yoluyla içinde 5 renk bulunan karışık tohumlardan gönderebilirim.

elta 25-03-2012 18:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elifnaz (Mesaj 930670)

Merhaba,
Ben dün Bauhaus'tan aldım. Diğer yapı marketlerin tohum reyonlarında da var.

dünyam1 30-03-2012 17:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç (Mesaj 930719)
Sevgili elifnaz geçen sene BİM'den kedi tırnağı tohumu almıştım.Bu sene 30 mart'ta BİM'de tohum saksı ve çiçek satışı olacak. Belki yine bulunabilir.

Bugün bimden katmerli ipek çiçeği, 5 paket toprak,4adet dikdörtgen saksı,çeşitli çiçek tohumu,eldiven,bitki budama makas aldım hepsi çok ucuza geldi..:D

Kıbrıs_Doga 04-04-2012 17:55

Merhaba arkadaşlar :)
Ben iki sene üst üste çiçekçiden paket paket kedi tırnağı tohumu aldım fakat sonu hüsranla sonuçlandı çimlenme olmadı bu sene de baktığımda çiçekçi kapatmış :D Rica etsem çelik veya tohum gönderebilir misiniz aceba? Teşekkür ederim.

Gazi Barış 04-04-2012 22:36

ben gönderebilirim fakat normal posta zarfıyla ile ne kadardır kıbrıs, bilemiyorum!

Kıbrıs_Doga 05-04-2012 12:34

Ordan öğrenebilir misiniz? Arada çok büyük bir fark olacağnı sanmıyorum..

elifnaz 06-04-2012 17:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gazi Barış (Mesaj 930749)
Bulamazsanız özelden mesaj atarsanız posta yoluyla içinde 5 renk bulunan karışık tohumlardan gönderebilirim.

Çok teşekkür ederim tohumları buldum ektim fakat çok cansız çıkıyorlar. Umarım toparlanırlar.

elifnaz 06-04-2012 17:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dünyam1 (Mesaj 937805)
Bugün bimden katmerli ipek çiçeği, 5 paket toprak,4adet dikdörtgen saksı,çeşitli çiçek tohumu,eldiven,bitki budama makas aldım hepsi çok ucuza geldi..:D

Teşekkür ederim buldum ve ektim inşallah büyürler. Çok sevimliler başaramazsam tekrar ekicem

elifnaz 06-04-2012 18:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elta (Mesaj 930957)
Merhaba,
Ben dün Bauhaus'tan aldım. Diğer yapı marketlerin tohum reyonlarında da var.

Teşekkür ederim ben de aldım fakat sanırım başarılı olamadım çok cansız ince tel gibi çıkıyorlar

elifnaz 06-04-2012 18:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç (Mesaj 930719)

Keşke mesajınızı daha erken okuyabilseydim..(Forum sayfasını çözmekte biraz zorlanıyorum.Mesajınızı yeni gördüm.) BİM'deki satışları kaçırdım maalesef. Bu arada sizin balkonu görünce ben de çimlendirene kadar tekrar tekrar deneme kararı aldım:)

Gazi Barış 06-04-2012 21:10

Ben ayrı olarak ekmekten ziyade diğer bitkilerin diplerine ekmeyi tercih ediyorum, ayrıca bir saksı ayırma gereği duymuyorum.Bu gün saksıların diplerini karıştırdım, geçen senekilerin tohumları her yere yayılmış fırça gibi çıkmışlar; yinede toprakları karıştırdım her saksıda 1-2 tane kalsa yeter. sık olduklarında cılız oluyorlar, ne kadar seyrek olurlarsa o kadar alanı kaplıyorlar. Yinede garanti olsun diye bu sene doldurduğum saksılarla beraber diğerlerinede bolca tohum attım, duruma göre ileride seyrekleme yaparız...

zeyneperva 08-04-2012 02:12

yaa bende istiyorum bu çiçekteeeennn :)))))

zeyneperva 08-04-2012 02:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi özlem (Mesaj 929809)

:rolleyes: çok beyendim çiçeklerinizi........

özen 01-05-2012 14:01

İpek çiçeğinden geçen yıl komşum sonbaharda pembesinden birkaç kök vemişti.Ekim sonuna kadar çiçek açmıştı.Bütün kış yeşil kaldı.Ama burada okuduğum kadarıyla bu çiçek mevsimlik sanırım.Hala da yeşil duruyor saksısında.Değişik renkleri için tohum aldım 2 defa.İlkinde çürüdü tohumların tamamı.Diğerini de 15 gün oldu ektim.Sera uygulaması yaptım.Çok cansızlar ama çimlendiler.Bunlar da çürüyecek diye korkuyorum.Seranın kapağını açtığım zaman toprak sanki kuruyor.Tamamen açık bırakmaya da korkuyorum açıkçası.Ne yapmalıyım.Yardımcı olur musunuz?

Gazi Barış 01-05-2012 14:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi özen (Mesaj 957209)
İpek çiçeğinden geçen yıl komşum sonbaharda pembesinden birkaç kök vemişti.Ekim sonuna kadar çiçek açmıştı.Bütün kış yeşil kaldı.Ama burada okuduğum kadarıyla bu çiçek mevsimlik sanırım.Hala da yeşil duruyor saksısında.Değişik renkleri için tohum aldım 2 defa.İlkinde çürüdü tohumların tamamı.Diğerini de 15 gün oldu ektim.Sera uygulaması yaptım.Çok cansızlar ama çimlendiler.Bunlar da çürüyecek diye korkuyorum.Seranın kapağını açtığım zaman toprak sanki kuruyor.Tamamen açık bırakmaya da korkuyorum açıkçası.Ne yapmalıyım.Yardımcı olur musunuz?

Resimler olmasa baska bir çiçekle karıştırıyorsun diyeceğim de tohumların çürümesi ilginç, serada yetiştirmeye gerek yok ki bu zamandan sonra. Bütün yıl yeşil kalmasıda ayrı bir ilginçlik, hiç mi kırağı don görmedi bu çiçekler! Benim saksılardaki tohumlar koca kışı dışarıda soğukta geçirip baharda kendiliğinden çimlenirken sizinkiler niye çürüyor, aşırı ilgi ve sulama olmasın...

özen 01-05-2012 18:05

Komşumun verdiği çiçeklerin saksısını camlı balkonda bıraktım kış boyunca.Malum Antalyada don olacak kadar hava soğuk olmuyor.Tohumlar konusunda sanırım haklısınız aşırı ilgiden çürümüş olabilir. :))
bir an önce büyüsünler istiyorum.çimlendiken sonra son bir haftadır değişiklik olmadı

Rana+miraç 01-05-2012 18:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi özen (Mesaj 957209)

Sayın Özen ; Çiçeğin bütün yıl yeşil kalmasına şaşırdım. Geçen seneki çiçeklerimden tohum toplayıp ektim. Çok cansız çıktılar ben tohum ektiğim saksıyı düşürünce de toparlanamayıp öldüler. Yeniden ekmeyi planlarken geçen seneki saksıların içinden ve etrafındaki saksılarda kendiliğinden çıktılar. Çok kolay ve güçlü büyüdüler. Şimdi başka saksılara şaşırtıyorum. Saksılar kış boyu dışarıdaydı ve ben toprağını defalarca karıştırmıştım yine de yeşermelerine sevindim.
Tohumlarını gündüz gölge yerde açık bırak ve arada fısfısla sula. Çok sık olunca bir kısmı ölüyor zaten, geçen sene zorlukla 5-6 kök çiçeğim olmuştu onlarda çok güzel açtılar önceki mesajlarda resimleri var.
Bol çiçekli günler...

deryacabakis 23-05-2012 10:03

ben bikaç gundur ipek çiçeğinin tohumunu **** çeliğini arıyorum ama bulamadım lutfen bana kedi tırnağı çeliği gönderebilirmisiniz?

perimar 23-05-2012 10:26

Geçen sene fidesini alıp diktiğim çiçeklerinden dökülen tohumlardan ancak şimdi çimlenmeye başlamışlar; o kadar küçükler ki! Neredeyse haziran geldi. Bundan sonra gelişip bu yaz çiçeklene bilirler umarım.

Gazi Barış 23-05-2012 14:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi deryacabakis (Mesaj 971246)
ben bikaç gundur ipek çiçeğinin tohumunu **** çeliğini arıyorum ama bulamadım lutfen bana kedi tırnağı çeliği gönderebilirmisiniz?

İstersen ben göndereyim fakat şu saatten sonra çimlenip, büyüyüp, çiçek açmaları uzun zaman alır ki o da sonbaharı bulur. Bu çiçeklerin çeliği olmaz fidesi olur. elimde gereğinden fazla fide var fakat istanbula nasıl gönderilecek orası muamma!:confused:

agunay 23-05-2012 17:03

Bende hafta başında tohumlarını ektim. Umarım geç kalmamışımdır. Çocukluğumun çiçekleri bunlar. Onlara bakıp bakıp geçmişi yad edeceğim.

Rana+miraç 23-05-2012 17:18

Geç kaldık diye üzülmeyin.Geçen sene haziranda ektim. Ekim ayına dek harika çiçeklendiler. Bu sene fideler daha 5 cm bile olmadı hala minik minik yeni yeşeren tohumlar var. Erken çıkanların çiçekleri geçmeye başladığında yenileri yetişecek .

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025