![]() |
Sn. tk646 Ben tohumları geç kalmış olmama rağmen haziranda ekmiştim.Ektikten sonra devamlı suladım tohumların kuruması halinde yeşermiyorlar.Haziran sıcak bir ay bu sene mart ya da nisanda ekeceğim.Diyarbakır'da yaşıyorsunuz galiba oralar haziranda çok sıcak olur belki o yüzden başarılı olamamışsınızdır.Önümüzdeki günlerde tohumlarınızı ekip kuytu bir yerde hafif nemli halde yeşermesini beklemenizi tavsiye edeceğim. Ben tohumlarımı Bim'den almıştım.Yakında yine tohum satışı olur diye umuyorum.Bol çiçekli günler...
|
benim serptiğim kedi tırnağı tohumları çimlenmeye başladı arkadaşlar uygun sıcaklık ve nem mevcut şu anda benim balkonumda..
ha bu arada balkonunuza baıldım Rana+miraç |
Bahçemdekilere hiç dokunmadım inşallah kendiliğinden açarlar. Yarında ilk iş yeni tohum alıp tekrar balkonda saksılara dikmek olsun. ;)
|
bir kere ektinmi daha ekmeye gerek yok, tohumları çok küçük olduğundan ve çok fazla ürettiği için kendiliğinden her yere dağılıp yetişiyor...
nasipse yeni üye olduğum için bu seneki tohum takasına yetişemedim yalnız birdahaki takasta 4-5 rengi paylaşıcam... çok isteyen olursa bikaç arkadaşıma karışık renkteki tohumlarımdan gönderebilirim! |
Normal alınmış paketlerde zaten her rengi mevcut:)
Kaldıki arılar sağolsun aşılayınca her rengi çıkıyor... Ve yalın kattan ziyade katlı türleri daha hoş gözüküyor. Ben özellikle tohum toplamadım hiç. Ama haftada bir annem saksının altına gazete serip sallardı ve o tohumdan bir sürü bitki çıkardı:) |
Alıntı:
Aşılanma konusunda haklısın, kendiliğinden yıldan yıla değişik renklere bürünüyorlar. |
selamlar umarım bende kedi tınağı tohumunu bulabilirim. Bursa da nerede satıldığını bilen var mı?
|
Sevgili elifnaz geçen sene BİM'den kedi tırnağı tohumu almıştım.Bu sene 30 mart'ta BİM'de tohum saksı ve çiçek satışı olacak. Belki yine bulunabilir.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben dün Bauhaus'tan aldım. Diğer yapı marketlerin tohum reyonlarında da var. |
Alıntı:
|
Merhaba arkadaşlar :)
Ben iki sene üst üste çiçekçiden paket paket kedi tırnağı tohumu aldım fakat sonu hüsranla sonuçlandı çimlenme olmadı bu sene de baktığımda çiçekçi kapatmış :D Rica etsem çelik veya tohum gönderebilir misiniz aceba? Teşekkür ederim. |
ben gönderebilirim fakat normal posta zarfıyla ile ne kadardır kıbrıs, bilemiyorum!
|
Ordan öğrenebilir misiniz? Arada çok büyük bir fark olacağnı sanmıyorum..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben ayrı olarak ekmekten ziyade diğer bitkilerin diplerine ekmeyi tercih ediyorum, ayrıca bir saksı ayırma gereği duymuyorum.Bu gün saksıların diplerini karıştırdım, geçen senekilerin tohumları her yere yayılmış fırça gibi çıkmışlar; yinede toprakları karıştırdım her saksıda 1-2 tane kalsa yeter. sık olduklarında cılız oluyorlar, ne kadar seyrek olurlarsa o kadar alanı kaplıyorlar. Yinede garanti olsun diye bu sene doldurduğum saksılarla beraber diğerlerinede bolca tohum attım, duruma göre ileride seyrekleme yaparız...
|
yaa bende istiyorum bu çiçekteeeennn :)))))
|
Alıntı:
|
İpek çiçeğinden geçen yıl komşum sonbaharda pembesinden birkaç kök vemişti.Ekim sonuna kadar çiçek açmıştı.Bütün kış yeşil kaldı.Ama burada okuduğum kadarıyla bu çiçek mevsimlik sanırım.Hala da yeşil duruyor saksısında.Değişik renkleri için tohum aldım 2 defa.İlkinde çürüdü tohumların tamamı.Diğerini de 15 gün oldu ektim.Sera uygulaması yaptım.Çok cansızlar ama çimlendiler.Bunlar da çürüyecek diye korkuyorum.Seranın kapağını açtığım zaman toprak sanki kuruyor.Tamamen açık bırakmaya da korkuyorum açıkçası.Ne yapmalıyım.Yardımcı olur musunuz?
|
Alıntı:
|
Komşumun verdiği çiçeklerin saksısını camlı balkonda bıraktım kış boyunca.Malum Antalyada don olacak kadar hava soğuk olmuyor.Tohumlar konusunda sanırım haklısınız aşırı ilgiden çürümüş olabilir. :))
bir an önce büyüsünler istiyorum.çimlendiken sonra son bir haftadır değişiklik olmadı |
Alıntı:
Tohumlarını gündüz gölge yerde açık bırak ve arada fısfısla sula. Çok sık olunca bir kısmı ölüyor zaten, geçen sene zorlukla 5-6 kök çiçeğim olmuştu onlarda çok güzel açtılar önceki mesajlarda resimleri var. Bol çiçekli günler... |
ben bikaç gundur ipek çiçeğinin tohumunu **** çeliğini arıyorum ama bulamadım lutfen bana kedi tırnağı çeliği gönderebilirmisiniz?
|
Geçen sene fidesini alıp diktiğim çiçeklerinden dökülen tohumlardan ancak şimdi çimlenmeye başlamışlar; o kadar küçükler ki! Neredeyse haziran geldi. Bundan sonra gelişip bu yaz çiçeklene bilirler umarım.
|
Alıntı:
|
Bende hafta başında tohumlarını ektim. Umarım geç kalmamışımdır. Çocukluğumun çiçekleri bunlar. Onlara bakıp bakıp geçmişi yad edeceğim.
|
Geç kaldık diye üzülmeyin.Geçen sene haziranda ektim. Ekim ayına dek harika çiçeklendiler. Bu sene fideler daha 5 cm bile olmadı hala minik minik yeni yeşeren tohumlar var. Erken çıkanların çiçekleri geçmeye başladığında yenileri yetişecek .
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025