agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Keditırnağı, ipek çiçeği, şellaki (Portulaca Grandiflora) (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/2881.htm)

ilksenozturk 30-05-2011 07:25

benim şubat ayında kapalı balkonda tohumlarını ekdiğim kedi tırnaklarım anca kendilerini göstermeye ve toparlanmaya başladılar. eminim havaların iyice ısınması ile beraber coşacaklardır. tek bir saksım ise daha da geriden gidiyor. tohumu henüz çıkmayan arkadaşlar endişelenmesin, bu çiçek nazsız bir çiçek, mutlaka çıkacaklardır.
bazı arkadaşlar farklı renkler istemişler; benim geçen yılkiler aynı daldan bile farklı renklerde çıkıyorlardı ve saksıları renk cümbüşüydü. yani renkleri sabit değil, farklı farklı çıkacaklardır muhtemelen.

bambu34 01-06-2011 14:10

bende ipek çiçeğini yetıştirıyorum çok güzel çiçek açmaya başladı.ilk rengim turuncu şimdi kırmızı gelıyor:))))daha bırsürü tomurcugum var beklıyorum..

Sûz-i Dilârâ 27-06-2011 09:29

2 Eklenti(ler)
Bir ay önce aldığım ipek çiçeklerim bu kadar oldu, her gün çiçek açıyor, saksı çiçeksiz kalmıyor tabi benim gönlümde sevinçsiz :)

umutyolcusu 27-06-2011 09:37

Geçen yılki çiçeklerimden tohumlarını almıştım ama tohumlar yazlıkta olduğundan biraz geç ektim.Daha minicikler,size yetişene kadar 1 ay geçer her halde:)

Sûz-i Dilârâ 28-06-2011 21:15

Olsun umutyolcusu, Bursa'da yaz daha uzun sürer, açığı ordan kapatırsın:cool:
Burda erkenden kış gelir zaten yaz da serin geçer:D Anlayacağın bahçe çiçeklerinin tadını pek çıkaramayız saksıda idare ediyoruz, güllerimiz yeni açtılar düşün artık :)

sevgice 28-06-2011 23:36

Merhabalar. Ben bu çiçegi tohumdan çımlendirdim boyları kıbrit çöpü kadar oldular asıl saksıya aldım. Güneşe koydum olmadı gölgeye koydum gene olmadı.Öldüler maalesef.Hevesim kacdı.
Bu mevsimde birdaha denesem tutarlar mı

Teşekkurler..

Yılmaz Yalçın 29-06-2011 08:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgice (Mesaj 829022)
Merhabalar. Ben bu çiçegi tohumdan çımlendirdim boyları kıbrit çöpü kadar oldular asıl saksıya aldım. Güneşe koydum olmadı gölgeye koydum gene olmadı.Öldüler maalesef.Hevesim kacdı.
Bu mevsimde birdaha denesem tutarlar mı

Teşekkurler..

Güneşi seven bir bitki ama sizinki başka nedenlerle ölmüşler.Bauhouse gibi marketlerdeucuza satılıyor.(50 kuruş) Yeniden yetiştirmek yerine buralardan alırsanız bol çiçek görürsünüz.Ancak püf noktası çok az su vereceksiniz fazla su verirseniz çürür ya da çiçek açmaz.

sevgice 08-07-2011 11:43

Merhabalar. Ben azmettim bu çiçegi tohumdan yetistiricem kısmetse. Tohumlar mini sera usulü çimlendıler. Şimdi hata yapmamak adına ne kadar daha beklemeyim. İlkin kıbrit çöpü boyuna geldiklerinde yerlerini degiştirmişdim.Ölmüşlerdi güneşde ne zamana kadar beklemeliyim akşama kadar güneş alan biyer mi yarı gölge biyerdemi devam etmeliyim.
Yardımınız gerekli.

Teşekkürler...

a1919 08-07-2011 12:52

sevgice çok kolay yetişen bir çiçektir bu. Asıl saksısına ekebilirdiniz. Seraya falan da gerek yok rahatlıkla çimlenir bu mevsimde. Benimkiler güney balkonun demirlerine asılı gayet güzel çimlenip büyüyorlar. Siz 6-7 yaprak olana kadar bekleyin isterseniz. Sonra saksılarına geçirin. İlk 1-2 gün biraz gölgede dursun sonra güneşe çıkartabilirsiniz. Seneye unutmayın direk saksıya :) Hatta o kadar sık çıkıyorlarki seyreltmeniz gerekiyor :) Kolay gelsin

lenavita 09-07-2011 09:03

ben çiçek hastası olarak, en çokta bu nazlı olmayan çiçegi seviyorum, ama çokmu özeniyorum. bi turlü büyümedi, bi çiçegim var pek önemsemiyorum
oda aldı başını gidiyor. demek çok üstüne düşmiceksin. sevgiler çiçek severler

acemifüsun 09-07-2011 12:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lenavita (Mesaj 833673)
ben çiçek hastası olarak, en çokta bu nazlı olmayan çiçegi seviyorum, ama çokmu özeniyorum. bi turlü büyümedi, bi çiçegim var pek önemsemiyorum
oda aldı başını gidiyor. demek çok üstüne düşmiceksin. sevgiler çiçek severler

Güneş görsün, az miktarda NPK verin, gelişirler:)

emrecan38 14-07-2011 15:53

2 Eklenti(ler)
Eklenti 234075
Eklenti 234076

yağ-mur 17-07-2011 00:46

ne kadar güzel görünüyor, harika olmuş

emrecan38 17-07-2011 11:03

Teşekkürler

serhan1 14-09-2011 16:09

Yaylamızdaki keditırnakları

1 Eklenti(ler)
Mersin , Yeniköy :p

Andora 28-09-2011 07:34

Bolca dere kumu karıştırılmış süzek toprakta, doğrudan kalacağı saksıda çimlendiriliyor. Tohumları dere kumu ile karıştırıp tuzluk yardımı ile saksı yüzeyine serpmek daha eşit bir dağılım sağlıyor. Tohumlar örtülmüyor, sadece serpme işlemi bittikten sonra hafifçe toprağa bastırılıyor. Çimlenme için bol gün ışığına ihtiyaçları var.

Bu uygulama ile mükemmel çimlenmiş olan, yetiştirmeyi çok arzu ettiğim, rengarenk görüntüsünü çok sevdiğim bu çiçeği bu yaz iki kez çimlendirip öldürdüm. İlkinde yüzlerce tohum çimlenmiş idi saksı devrildi. İkincisinde ise sukulent türü bir çiçek olduğunu bilmediğimden fazla gelen su öldürdü. Artık bahar sonunda tekrar tohum alıp üçüncü ekimi yapmayı planlıyorum.

Aman su ayarına dikkat derim :)

SerDag 22-10-2011 17:13

4 Eklenti(ler)
bendeki ipekler tüm yaz pek hoşnutken yazsonu bir anda bitlendiler. hem de nasıl! siyah, rezil mini mini noktalar, her köşesini bucağını sardı. ilaç kullandım temizlendi ama bitki çok zarar gördü. 1 hafta sonra bu haşerat yeniden hortladı. geriye de bendeki bu güzel resimleri kaldı.. :(

l i t t l e gardener

sabırsız0606 16-12-2011 12:51

bende ektim ama saksımdan 2 yapraklı yeşil gövdeli bir bitki büyüyor şimdi sizinkileri görünce kedi tırnağı olduğundan şüphelendim acaba bendeki ne birde dibinde dikkatlice bakınca görülebilen kırmızımsı 2 yaparaklı bişi var hangisi kedi tırnağı anlamadım biri çabuk çıktı büyüyor diğeri ise küçücük yardım edermisiniz

üzüm 16-12-2011 15:44

Sayın sabırsız0606,

Güzel Türkçemizi doğru kullanmaya, imlâ kurallarına dikkat etmeye özen göstermekteyiz. Lütfen siz de bu hususa dikkat ediniz.

Önceki mesajlarda yeni çimlenmiş ipek çiçeği fotoğrafları mevcut; onları inceleyerek karar verebilirsiniz.

sabırsız0606 24-12-2011 00:57

kedi tırnaklarım çıkmadı galiba baharı beklemem gerekiyor sıcağı seven bir bitki ise ankarada bu çok zor görünüyor :) teşekkür ederim

sabırsız0606 24-12-2011 01:02

yeşil yaprak bitlerine çözüm önerisi

:rolleyes:birde çiçeklerinizde yeşil yaprak biti oluşmuşsa muhteşem bir formül vermek istiyorum: yazın kurutulan küçük acı süs biberlerini 1 su bardağı suda kaynatıp acısını tamamen suya bırakana kadar karıştırdıktan sonra süzüp bir kaba alalım ve yapraklarına sprey yardımıyla sıkalım 3 gün sonra bir kez daha bu ilaçla ilaçlama yaparsak kesin sonuç alıyoruz. hemde doğal bir ilaç. karanfillerimde işe yaramıştı yalnız çok aşırıda kullanmayalım:)

nardane 01-01-2012 14:08

1 Eklenti(ler)
Benim ipek çiçeğim kurudu ,komşudan alıp direk toprağa ektim .

Rana+miraç 10-02-2012 21:30

3 Eklenti(ler)
Merhaba .Karlı kış günlerinde güzel çiçeklerimin özlemini resimleriyle gideriyorum.Umarım sizinde hoşunuza gider.

hüzün 16-02-2012 18:56

çok çok güzeller, bu yılki resimlerini de ekleyin lütfen:)

hüzün 19-02-2012 18:18

Güney tarafı camla kapalı olan balkonumdaki çiçeklerimin topraklarından minik keditırnağı fideleri görünmeye başladı arkadaşlar.:)

Rana+miraç 19-02-2012 21:25

Sanırım Hatay'da olmanızın avantajı.Burada soğuktan hiç bir bitki tohumu yeşermeyi başaramaz bahara dek. Eski kedi tırnağı saksılarında dökülenlerden mi fideler çıkmış yoksa ektiğiniz tohumlardan mı? Ben tohum topladım henüz ekmedim geçen seneki saksılarda kendiğinden çıkarmı diye merak ediyorum.Benim annem bu çiçekleri kızdankız diye isimlendirirdi.Genç kızlardan bile güzel anlamında.

hüzün 20-02-2012 18:45

Eski tohumlardan dökülenler çıkmış ben yenilerini de serpmiştim ayrı saksıya şimdi onları da bekliyorum.Kızdankız ha? çok hoş bir isimmiş.açmış hallerini dakikalarca seyredebilirm çok seviyorum rengarenk hallerini.BU siteyi de kedi tırnakları sayesinde bulmuştum.:)

Rana+miraç 20-02-2012 20:23

5 Eklenti(ler)
Bende çok seiyorum bu güzel çiçeği bana ayrıca çocukluğumu, minik yoğurt kaplarında pencerenin kenarında yetiştirdiğim kedi tırnaklarımı hatırlatıyor.Öyle güzel ve alçakgönüllü ki hiç özel bakım istemeden kapris yapmadan her yeri harika güzelliğiyle donatıyor. Geçen sene BİM'den tohumları almıştım.Haziran ayından sonra ektim ama yaz bitmeden resimlerdeki gibi balkonumu şenlendirdiler.Bu sene daha fazla saksıya ekeceğim inşallah .Turuncu ,sarı beyaz,pembe her renkten açtılar.

tk646 20-02-2012 20:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 828122)
Bir ay önce aldığım ipek çiçeklerim bu kadar oldu, her gün çiçek açıyor, saksı çiçeksiz kalmıyor tabi benim gönlümde sevinçsiz :)

Çiçeklerinize bayıldım 3 yıldır denememe rağmen benimkiler hiç büyümedi tohumu ne zaman ektiniz acaba birde adı varmı tohumun markası falan?

tk646 20-02-2012 21:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç (Mesaj 914519)
Bende çok seiyorum bu güzel çiçeği bana ayrıca çocukluğumu, minik yoğurt kaplarında pencerenin kenarında yetiştirdiğim kedi tırnaklarımı hatırlatıyor.Öyle güzel ve alçakgönüllü ki hiç özel bakım istemeden kapris yapmadan her yeri harika güzelliğiyle donatıyor. Geçen sene BİM'den tohumları almıştım.Haziran ayından sonra ektim ama yaz bitmeden resimlerdeki gibi balkonumu şenlendirdiler.Bu sene daha fazla saksıya ekeceğim inşallah .Turuncu ,sarı beyaz,pembe her renkten açtılar.

Bende o aylarda dikiyorum ancak maalesef olmuyor nedeninide bulamadım sizin balkonada bayıldım bu arada.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025