![]() |
Hepinize merhabalar
Sevgili Hüzün az önce gönderdiğin kedi tırnağı tohumlarını toprakla buluşturdum sende biliyorsun ki çok sabırsızım keşke sabaha çiçek açıp bana merhaba deseler :) Senin gönderdiğin tohumlardan sonra tohum aramaya devam ettim ve bir yakınımda da buldum. Senin yolladıkların ayrı saksıda olmak üzere 3 saksı kedi tırnağım oldu gelişmeleri 4 hatta 8 gözle bekliyorum. |
Kedi tırnağı tohumlarım çimlenmiş.Çok mutluyum.
|
arkadaşlar sizlerden hevesle ben de elimdeki tohumların birkısmını ektim 4 gün oldu henüz bir gelişme yok
|
Tohumları direkt torfa eksek bir sakıncası olmaz değil mi arkadaşlar?
|
Merhaba,bende 3 gün önce elimde tohumları ektim,ancak ilk defa denediğim için yanlış birşeyler yapmış olduğumu düşünüyorum çünkü tohumlarda hiç bir hareket yok:(
Kedi tırnağı tohumlarını nasıl ekmek gerekiyor? |
Benimkiler de henüz çimlenmedi ece.
|
Ben de ilk defa diktim arkadaşlar.Hemen çimlendi.Şu an 1cm boyundalar.Toprak nemliydi ama dün biraz suluyum demiştim,suyun çok geldiği yerdekiler pörsümüşler yani sularken dikkat edin.
|
Biz hep tırnak çiçeği derdik
|
Tohum kabımda bir dolu tırnak çiçeği çimlendirdim. Umarım suyunu fazla kaçırmamışımdır. Uçlarındaki o yeşil yaprakcıklar soldu gibi:(
|
Alıntı:
|
arkadaşlar benim de kedi tırnaklarım henüz çilenmedi, üstelik geçen yılki saksıdaki tohumlar da çimlenmedi. vaktinin erken olduğunu düşünüyorum.
|
tırnak çiçekleri & semizotları
Bizim yalnızca tırnak çiçeği dediğimiz bir bitki..Oldukça nostaljik benim için, eski yazları hatırlatıyor; Erdek'te annanemin her bahar küçük yoğurt kaplarında çimlendirip bahçedeki küçük patikanın kenarlarına ektiği, canlı renklerdeki çiçekleriyle.Işığı nasıl severler..Olgun tohum kapsülleri bir dokunuşla avcunuza düşüverir.Eğer çook olgunlarsa külahlarını atar, minik gümüş taneler her yana saçılır.
Bazen de semizotları ile birlikte bir önceki sene çıktıkları yerde çıkarlar.İlk yapraklarını verdiklerinde semiz mi tırnak mı ayırt etmek çok kolay olmaz, semiz de olsa tırnak da ikisinin de büyümesine izin verilir, ikisi de sevilir :)tohumları da birbirini andırır. Hey gidi günler..Erdek'i ,semizotlarını, tırnakları ve çocukluğumu çooook özledim! |
Sayın sevimK aynen sizin ki gibi benim kedi tırnağı tohumlarım da çimlenmişti 1cm falan olmuşlardı ama suladıktan sonra pörsüdüler kötü oldular sizinkiler düzeldiler mi?
|
Tırnak çiçeği tohumlarım çimlenmeye başladı. Yeni aldığım pakettekiler değil de geçen senenin çiçeklerinden topladığım tohumlar çimleniyor.
|
benim geçen yılki saksıma dökülenler de çilenmeye başladı, demek ki zamanı geldi.
|
Kedi tırnağı tohumlarını ektim ,evin içinde kaç günde çimleniyor ?
|
Benim geçen seneden kalma tohumlarım 3 günde çimlendi. Fakat yeterince ışık alamadığındanmıdır nedir hepsi öldü. Yeniden çimlendireceğim. Geçen sefer üzerlerine aliminyum folyo koymuştum çabuk filizlensin diye. Bu sefer streçle kapatacağım.
|
Ben saksıyı doğrudan balkona yerleştirdim. Aydınlatma sorunu olmadan, zamanı gelince kendiliğinden çimleniyorlar.
|
Tohumlarım çimlendi ev ortamında 4günde çimlendi. Ama bakalım ilk yaprakları çıkaracak mı? Torfun içine kum katmam lazımmış torf çok fazla su tutuyor .
|
ben de evde çimlendirdiği tohumları bu gün bahçeye çıkarttım, ama bahçede kendiliğinden çimlenenler daha sağlıklı duruyorlardı.
|
Emeğinize sağlık sn desinatör çok güzelmiş ipek çiçeğiniz
|
Bende iki gün önce ektim ama hiç bir gelişme göremedim bende bugün balkona aldım bakalım sonuç ne olacak.
|
Lütfen yardım edin kedi tırnaklarım çimlendi ama tohum kapsülleri ve torfun özelliğinden dolayı beyaz küflenme oldu ne yapailirim .Fark edince sulamayı kestim (3 gündür) ama ev ortamında olmasına rağmen bir işe yaramadı .
|
Çok bilgim yok ama imkanınız varsa hemen dışarı alın bence başkada bilgim yok ne yazık ki umarım düzelirler.
|
Bence güneş alması lazım. Sulamayı kestiyseniz toprağın zamanla kurumaması için su püskürtün derim.
|
Sanırım güneşten ziyade hava alması gerekiyor..Havasız ortamlarda küflenme olmasından dolayı ve torfun da küflenmeye müsait bir malzeme olması sorun teşkil ediyor.Havalandırın .Direkt sulamak yerine sprey ve küflenen yerleri şöyle bir hafif kurcalamayla havalandırma iyi gelecektir sanırım...
Muhtemelen ev ortamınız da sıcak.Dışarıya alma imkanınız varsa ve hava müsiatse dışarıya alın çimlenmiş tohumlarınızı.. |
Olleyyy çimlenmiş tohumcuklarım incecik narincik gösterdiler kendilerini..
Darısı herkesin tohumlarına.. |
Bende müjdemi vermek isterim benim tohumlarımda filizlerini göstermeye başladı, biraz daha kendilerini göstersinler hemen resimlerini paylaşacağım. Tarık bey tekrar teşekkür ederim.
|
kedi tırnaklarım
1 Eklenti(ler)
geçen yılki kedi tırnağı saksıma dökülen tohumlar çimlendi
sökmediğim kedi tırnakları tekrar yeşillenmeye başladı, umarım sağlıklı büyürler. |
Bahçede geçen sonbaharda kuşlar tohumları yiye yiye bitirememişler. Bugün baktım dökülenlerden çok sayıda çimlenen var. Fakat serçelerin 1 numaralı beslenme bitkisi, tohum oluşumu başlar başlamaz serçelerde yolmaya başlıyorlar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025