![]() |
bayıldım çiçeklerinize ne kadar güzeller,acaba bizim buralardada yetişirmi ki
|
Bu sene yeniden gidip kedi tırnağı tohumu aldım. Geçen sene sadece torfa ektiğim tohumlarda başarısız olmuştum, bu sene bahçe toprağı karışımı yaptım, umarım hayatta kalabilirler:)
Geç mi kaldım acaba tohumunu ekmek için? :( |
Bence hiç geç kalmış sayılmazsınız.
|
Çok teşekkür ederim cevabınız için, umarım Vilmorin bu sefer dürüst olur da, tohumlar gerçekten karışık renkli ve katmerli çiçekler verir :))
|
Sayın imiathiel
Tohum almak yerine fide alıp dikebilirsiniz. Hem daha garantili oluyor hem de renklerini görebiliyorsunuz. O fidelerden bir sonraki sene artık istemediğiniz kadar ipeğiniz oluyor :) |
selam a1919 ne tohum ne de fide bulamadım,acaba mevsimi değil mi?semt pazarlarında çiçekler var ama o yok..........
|
Sn.pıtır, iki hafta önce Migros'tan tohumlar kampanyada iken paketini 2,9tl'ye almıştım. Bulunduğunuz ilde migros veya benzeri büyük marketler bulunuyorsa bahçe reyonlarına mutlaka uğrayın. Birinde bulamazsanız birinde mutlaka vardır.
Önce bir araştırın, yine de bulamazsanız burdan yardımcı olmaya çalışırım. Fidelerinin satılması için henüz biraz erken galiba, Mayıs ortaları ve sonları gibi çıkarlar meydana. |
Bu da benim geçenyılki kedi tırnağı saksım
1 Eklenti(ler)
bu günki hali
|
Kedi tırnağı tohumlarının ortalama çimlenme süresi ne kadardır acaba bu mevsimde? Bana inat, çok istediğimi bildiğinden olsa gerek, bir tanesi bile yüzünü göstermedi. Toprağın üstüne bastırarak mı ekmeliydim, üstünü toprakla kapamalı mıydım bilemiyorum ama nedense ektiğim tohumlarda bir inattır gidiyor bu aralar :( .
|
Tohumlarınız toprağın üzerinde kaldıysa su ile başka yere taşınmış **** kuşlar tarafından yenmiş olabilir, derine de gömmüş olabilirsiniz.
Benim tohumlar kendiliğinden çimlendiği için bir süre söyleyemeyeceğim |
Benim ektiklerim 4-5 günde kendilerini gösterdiler.
|
O zaman benimkilerde bir sıkıntı var. Eski tohum mu diyeceğim ama Vilmorin aldığım için tam da kestiremiyorum, üzerinde tarihi varsa ona bakayım. Kuş olması imkan dahilinde değil, zira kapalı balkonda güvendeler :)
Cevap için teşekkürler yine de. Bu sene de kedi tırnağı edinemezsem oturur ağlarım herhalde :) |
Alıntı:
Ben kendi yaptıklarımı anlatayım da siz de kendinize göre bir şeyler çıkarın. 30*10*15 lik bir saksıya torf,kum ve yanmış keçi gübresi karışımı topraktan 10 cm kalınlığında doldurdum. Düz bir cisimle toprağı hafifçe bastırarak düzledim. Fısfısla toprağı ıslattım ve tohumları çok sık olmamasına dikkat ederek ektim. Tohumların üzerini çok ince bir tabakayla toprakla kapattım. Tohumların üzerini örterken toprağı, tohum eker gibi serperek örtün. Tohumların üzeri kapansın yeter. Yine düz cisimle hafifce bastırdım. Tekrar fısfısla suladım ve saksıyı direk güneş almayan bir köşeye koydum. Bir hafta içinde tohumlar çıkmaya başladı. Bu süre içinde toprağın nemini kaybetmemesine dikkat edin. Ben şahsen hergün fısfısla çok az sulama yaptım. Umarım sizde bu yazdıklarımı uygularsanız netice alırsınız. Kolay gelsin. |
Çok teşekkür ederim,
ben de aynen bu şekilde ektim, yanmış keçi gübresi hariç. Onun yerine bir seradan aldığım bahçe toprağı karışımını torfa kattım, zira sadece torf kullanarak geçen sene başarılı olmamıştım. Bakalım bekliyorum ama dediğiniz tarifi bir parti tohumda daha deneyeceğim; ikisi de çıkarsa ne ala! :) |
Herkese merhabalar!=)Ben de yetiştirdiğim bitkiler konusunda araştırma yaparken bu siteyi buldum,yeni üye oldum.Gerçekten çok aydınlatıcı bilgiler var.Paylaşımlar da çok güzel,resimlerle desteklenmesi de.Umarım ben de bitkiler konusunda çok daha fazla şey öğrenir ve kendimce bildiğim konuları sizlerle paylaşabilirim.
Ben de kedi tırnağı yetiştiriyorum,geçen sene fazlaca tohum almıştım,bu sene de çoğu çıktı.Bunun için çok sevinçliyim.=) Sevgiler... |
kedi tırnağı
Yaşasın sonunda tohumları buldum.Cumartesi hemen diktim bu sabah poşeti açıp baktım sanki minik kulakcıklar vardı.......ilgilenen arkadaşlara teşkkürler foroğraflarını da yükleyeceğim...:
|
Bekliyoruz pıtır, benim kediciklerim açmaya hazırlanıyorlar...
|
Sayın hüzün,
Bu da herhalde iklim farkı. Benimkiler daha yeni gözle seçilebilecek boyuta ulaştı. Ahh ah güneyde olmak vardı :( |
arkadaşlar kedi tırnağı saksımın içinde bir sürü karınca var ilaç sıksam çiçeklere zararı olur mu acaba ?
|
Geçen sene sahilde bir öbek kedi tırnağı görmüş ve onların tohumlarını toplamıştım. Dün onları ektim. Bakalım ne zaman çıkacaklar.
|
benim tohumlar tahminimden daha önce çıktılar bizim bulunduğumuz yere göre siz daha avantajlısınız sanırım 3 günde fırça gibi olurlar.
|
Hala başarı elde edebilmiş değilim. Hava da sağ olsun hiç yardımcı olmuyor. 1 haftayı geçti tık yok benim kediciklerden. Daha beklesem mi? Yoksa baştan mı başlayayım? :(
|
Sevgili imathiel tohumları ektiğiniz saksının üstünü şeffaf naylonla ya da strecle kapattınız mı? Bu şekil çimlendirmeyi hızlandırıyor, çimlenince örtüyü kaldırıyoruz.
|
Kapattım, hemen hepsini streç film ile kapatıyorum azıcık da olsa sera etkisi olsun diye. Her gün de açıp havalandırıyorum ama artık tohumlarla aramda kişisel bir husumet olduğunu düşünmeye başladım :))
|
Toprağı sulayın. Tohumu saçın. Üzerine tekrar öyle az toprak atınki tohumlar gömülmesin sadece toprakla bütünleşsin.Sonra fısfıs ile tekrar su püskürtün poşetle kapatın saksıyı. Güneş gören bir yere koyun 1 haftada çıkarlar. Hava güneşli ve sıcak olmalı ama. Üzerini açmanızada gerek yok...iyice belirginleşince poşete delik açarak bir kaç gün sonrada alıştıra alıştıra tamamen poşetide açabilirsiniz.
|
Hahaha çok teşekkür ederim sayın A1919, gerçekten dişimle tırnağımla uğraşıyorum :) Bakalım yarın tekrar deneyeceğim, bu hafta İstanbul'da hava bir iyi bir kötü gitti, suçu havalara atayım biraz da :P
Hayır eğer yine olmazsa ki buradakilerin hepsini tekrarlayacağım; birkaç tane fidanlıkla konuşmuştum, gidip hazır alacağım. Kedilerin zaferini kabullenirim n'apayım :) |
bizde kedi tırnaklarını kızımla çok severek yetiştiriyoruz
|
Evet çocuklar çok seviyor kekik07,
ben kıızmın arkadaşları için de hazırlıyorum biraz büyüüynce hediye edecek arkadaşlarına, bu arada yeniisniz galiba hoş geldiniz aramıza |
Merhaba imiathiel
Ben bu sene yaklaşık 50 kişiye ipek çiçeği tohumu gönderdim. Bol miktarda. Biraz sabredin ektikleriniz birgün size süpriz yapıp çıkacaklardır. Daha garantisi eğer başaramassanız ben size fide şeklinde gönderirim. Bizim buralarda daha vakitleri var.Çiçek demek sabır demek. Sabredemesseniz o güzellikleri göremessiniz. |
Sayın tarık kahraman, tohum gönderdiklerinizden biri de benim.İpeklerim erken çimlendi ama, bir aydan fazladır, iki yaprakla kaldılar.Sabırla bekliyorum.
Teşekkürler:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025