![]() |
1 Eklenti(ler)
Kasımpatı yine her zamanki gibi vaktinden önce çiçeklendi. :eek:
Eklenti 411475 Buna müdahale edemedim ama diğerleri için henüz çiçeklenme gerçekleşmemişken tomurcuklarını koparıp almam uygun olacaktır. |
Sevgili kelebek çalısı evet benim de bir kasımpatımda 3-4 tane açbak üzere olan çiçek tomurcuğu gördüm ve hemen aklıma sen geldin. Aynı geçen sene yaşadığımız gibi. Fakat bu sene daha erken gelişti çiçeklenme. Yine çimdikleme mi yapmalı, yoksa budamalı mı?
|
Derin budama yerine çiçek başlarını koparmak sanırım daha uygundur. Ben geçen sezon orta dereceli bir budama tarzında uygulama yapmıştım ama açıkçası ben de deneysel bir pozisyondayım bu konuda hala.
Bu sefer çiçek başlarını alacağım örneğin, bir de bunu gözlemlemek niyetindeyim. |
Geçen sene temmuz ayı idi çimdikleme usulü tomurcukları aldığım ve inşallah zamanı gelince de bu kadar çok tomurcuk olur demiş idim. Fakat kasım ayında temmuzdaki gibi çok da tomurcuk olup çiçek açmadı.
|
Evet işte, insiyatif size kalmış o halde Sn. YeniGine. Sorduğunuz için söylüyorum ben de kendi bitkim adına deneysel bir noktadayım ve bu konuda hepimiz krizantemlerin erkenci çiçeklerine yönelik olarak kesinlikle şunu yapmalıyız diyemiyorum. Belki de bitkiyi kendi halinde rahat bırakmalıyız ne dersiniz?
|
Arkadaylar cicekleriniz harika, bu sonbahar benimde kasimpatiya merak salacagim belli oldu :)
|
1 Eklenti(ler)
Geçen sene tohumdan yetiştirdiğim bir karıştan daha küçük kasımpatımın bu seneki tomurcuklu hali...
Eklenti 442983 Geçen seneki hali http://www.agaclar.net/forum/attachm...-kasimpati.jpg http://www.agaclar.net/forum/1038976-post578.htm |
salyangozların istilasına uğrayıp sadece bir sopa halinde kalmazsa benimkilerde açar inşallah.boyları epey uzadı,yaz başı budadım bakalım henüz tomurcuğumuz yok...
|
Bende çok seviyorum bu çiçeği bu yıl sanırım bitane edineceğim. Ama balkonda koyacak yerim kalmadı :(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
yani kasımpatı tohumdan yetişiyor bu güzel işte...
|
çalıştığım yerin bahçesinde beğendiğim kasımpatı vardı onları köklerinden ayrırak saksılara diktim inşallah tutarlar 2-3 günde bir suluyorum güneş gören yere koydum
|
Hiç merak etmeyin dipten aldıysanız tutarlar ancak çok sulamayın. saksı kurumadan dökmeyin sakın su sevgıyle kalın.
kasımpatı vallahi dipten alınınca hermevsim tutuyor. |
saksılara diktiğim kasımpatı çiçekleri solgun gibi duruyor soğuktan olabilirmi birde kasımpatı çelik alma hangi ayda?
|
solgun olmaları normal kökleri olmadıgından beslenemiyor. soguk kasınpatıları etkilemez.
|
kökleri var sulamada yapıyorum ama 1-2 ay bekletip toprağa öyle dikecem
|
arkadaşlar ben forumda okumuştum.kasımpatıları temmuz ayında budadım.bodur olsun diye, ama çok büyümedi ve hiç çiçeklenmedi .tomurcuk dahi olmadı.bilenler bilmeyenlere öğretsin lütfen.:)
|
3 Eklenti(ler)
Bu yıl kasımpatlarım sanki daha neşeli yeni yeni açmaya başladılar. Onlar açtıkça ben paylaşacağım. İşte açan patlar.
Eklenti 451664 Eklenti 451665 Eklenti 451666 |
Maşallah çok güzeller. Bende bir tane var tomurcuk dolu ama hala açmadı.
|
2 Eklenti(ler)
Bayramdan önce açan kasımpatıların fotosunu çekmeyi unutmuşum ;)
Eklenti 451980 Pembe kasımpatılar solmaya başladı bile. Belki tohumunu alabilirim. Eklenti 451981 |
Sarı ve beyaz renkli kasımpatlarını aynı saksıya koysam bir sorun olurmu? renkleri değişirmi?
|
2 Eklenti(ler)
Merhabalar KASIPATI sevenler..Cicek sezonunu aciyorum..
Coktadir bahcemde olmadigim icin anca kavustum.. Kasipatlarim |
4 Eklenti(ler)
Devami
|
2 Eklenti(ler)
Bu da benim yeni aldığım sarı kasımpatılarım :D Bayılıyorum her rengine. İlk defa alıyorum bakalım yetiştirebilecek miyim. Şimdilik salonda sabah güneşi alan bir yere koyuyorum. Çiçekleri mis gibi kokuyor, bir sürü de tomurcuğu var ama çiçekler solmaya başlayınca ne yapacağımı bilmiyorum :(
Eklenti 454119 Eklenti 454120 |
Sarı kasımpatım
1 Eklenti(ler)
Balkonumun sarı güneşi :)
Eklenti 456305 |
Migros'ta kasımpatılar 1,25'e satılıyor.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Merhaba, benimde kasımpatlarım bu yıl iyiydi.
Bu fotoğraflar 20 _25 gün öncesine ait:) Eklenti 459646 Eklenti 459647 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Geçenlerde bir alışveriş merkezinde gördüğüm karışık renkli kasımpatı tohumlarından bir paket almıştım. İçinde 80 adet tohum olduğu yazıyordu ama 80 adet yok gibiydi. 5 gün önce tohumları torfa ekmiştim. Yavaş yavaş çıkmaya başlamışlar. 40 adet çimlensede yeter. Şu an 17-18 tanesi görünüyor.
Eklenti 468447 |
1 Eklenti(ler)
kasımpatılarım :p
Eklenti 471877 |
Kasımpatılar kadar çekimler de güzel, tebrikler.
|
1 Eklenti(ler)
|
sanki bu daha çok cosmos çiçeğine benziyor kasımpatıyı tohumdan yetiştirmek zor
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1036763-post571.htm http://www.agaclar.net/forum/1214864-post661.htm |
1 Eklenti(ler)
Tomurcuk dolu olan krizantemlerden sadece bir tanesinin açmasına izin verdim. Diğerlerinin tomurcuklarını makasla aldım ama müdahale ettiğim için hep pişman oluyorum nedense.
Eklenti 488108 |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Beyaz kasımpatı = Sadakat... :rolleyes:
|
Arkadaşlar yaklaşık 1.5 hafta önce aldığım kasımpatım aldığımda çok canlıydı .. Şimdi hızla çiçeklerini döktü ve yaprakları da kurumadan yeşil kalarak ölüyor .. Ne yapabilirim ? Güneş alıyor hergün suluyorum ..
Ne önerirsiniz ? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025