agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Kasımpatı (Chrysanthemum) (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/1660.htm)

Başbahcivan 19-03-2009 16:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 382515)
Trips bir böcektir, dolayısıyla hastalık değil zararlıdır. Etki şekli söylediğiniz gibidir. Bit, nematod, tırtıl, salyangozdan tutun da tripsten koşnile, kadı lokmasından kırmızı örümceğe, kımıldan çekirgeye bitkilere zarar veren böceklere zararlı denir.

Teşekkürederim sayın Mine hanım, sonuçta bitkiye zarar veriyorsa ben bunu hastalık veya zararlı sonuçta hepisi bir mücadele gerektiren hastalık olarak düşünüyorum.Teşekkürederim saygılarımla

kgursan 19-03-2009 17:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 382409)
Sayın Kgursan, verdiğiniz bilgileri dikkatle okudum, benim kasımpatılarımla ilgili bölümde tripslerden bahsediyorsunuz, bunlar dikkatimi çekmemişti hiç.
Ayrıca, benim kasımpatılarım, Haziran ayının sonunda açmaya başlıyorlardı, çok erken değilmi?

Sn Adalet hanım., Kasımpatı türleri arasında bir de Yaz aylarında çiçek açan var. Sanıyorum sarı renkli. Buralarda da görüyordum zamn zaman. Mesela Margarit (İri papatya boylu, tek saplı) de bir Kasımpat türü (Chrisanthemum .....) tam hatırlayamadım. Fakat bizim en çok ticari olanı Chrisanthemum indicum. Bunlar Kısa günlerde çiçek açarlar.

Diğer yandan yaz çiçeklerinde Trips denilen küçük canlılar sıcak aylarda faaliyetlerini artırırlar. Renkli çiçek yapraklarını yerler, yeşil yaprakları, vs. yerler. Çiçekler alacalı olur. İğne ucu kadar küçük uçucu böcekler. Sarı renk böcekleri çok çeken bir renkdir.

Nariel 04-04-2009 22:05

1 Eklenti(ler)
Bizim kasımpatılar tomurcuk vermiş :( Geçen sene de kesmemiştik tomurcuklarını, cansız kalmıştı bitki. Şu an annemin bakımındalar ve annemi bir türlü bu zamanda oluşan tomurcukları kesmesi için ikna edemiyorum, kıyamıyor..

kgursan 05-04-2009 21:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nariel (Mesaj 393215)
Bizim kasımpatılar tomurcuk vermiş :( Geçen sene de kesmemiştik tomurcuklarını, cansız kalmıştı bitki. Şu an annemin bakımındalar ve annemi bir türlü bu zamanda oluşan tomurcukları kesmesi için ikna edemiyorum, kıyamıyor..

Bu belki yazlık çeşittir. Yazın çiçeklenen türlerden olabilir.

susam 06-04-2009 11:37

Benim sonbaharda açan kasımpatılarım da yeniden tomurcuk verdi. Ama yazı çıkaramayacaklarını düşünerek derli toplu budadım. Şimdi yeni filizler vermeye devam ediyorlar. Bakalım gelişimleri nasıl olacak.

nevsune 07-04-2009 09:26

1 Eklenti(ler)
Kasımpatımdaki bu siyah böceklerden kurtulamıyorum. Sürecek yaprakların içinde yuvalanmış oluyorlar, yeni yapraklar açıldıkça ortaya çıkıyorlar. Birkaç kez NeemAzal ile ilaç yaptım ama dışarda duranlar ölseler de, içerde gizlenenlere yararı olmadı. Daha güçlü bir ilaç var mı?

susam 07-04-2009 13:33

Sevgili Nevsune. Ayne dert benim başıma da geldi. Güzelim kasımpatılarıma dadandı bu zararlılar. Ne yaptıysam kurtulamadım. En sonunda bildiğimiz sinek ilacı spreyi sıktım. 5 dk sonra da yapraklarını iyice yıkadım. Yanlız yoğun sıktığım yapraklar sineklerle birlikte öldü :(. Hemen o yaprakları budadım. Şimdi kendilerini toparlamaya başladılar. Yeniden filizleniyorlar. İnşallah çok kötü birşey yapmamışımdır.:o

nevsune 07-04-2009 18:24

Sevgili Susam güldürdünüz beni. Yok ben cesaret edemem sinek böcek ilacına. Neme lazım ölür mölür de. Rengini çok seviyorum.

Bitki zararlıları başlığındaki fotoğraflarda da bulamadım bunlara benzer zararlıyı. Kimseden de bir ses çıkmadığı için bir iki deneme daha yapacağım. Yağmurlar kesilsin, o yeni süren yaprakları iyice bir daha budayıp, sıkı bir ilaç daha yapıp sonucu bekleyeceğim. Durumu size bildiririm.

Başbahcivan 07-04-2009 20:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 394667)
Kasımpatımdaki bu siyah böceklerden kurtulamıyorum. Sürecek yaprakların içinde yuvalanmış oluyorlar, yeni yapraklar açıldıkça ortaya çıkıyorlar. Birkaç kez NeemAzal ile ilaç yaptım ama dışarda duranlar ölseler de, içerde gizlenenlere yararı olmadı. Daha güçlü bir ilaç var mı?

Sayın nevsune dediğiniz siyah böcekler karıncaya benzer bunlar için ve diğer bitkilerindeki zararlı yaprak biti ve haşereler için, ticari ismi durusban-4 veya folidol olan bir ilaçla püskürtme usülü ilaçlarsanız bütün bitkilerdeki zararlılardan kurtulmuş olursunuz.Bu ilaçların her hangi birinden 1 lt suya 2-2,5 cc karıştırmanız yeterli olacaktır.

nevsune 08-04-2009 09:10

Sn. Başbahçıvan verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. En yakın zamanda bu ilaçlardan birini deneyip sonucunu yazacağım.

zerrinsrt 08-04-2009 09:30

Sn başbahçıvan, bu ilaçları hastalık gördügümüzde hangi aralıkla ve kaç kez uygulamalıyız?
Bu ilaçlar mantar ilaçlarıyla aynı anda atılabilirmi?

Başbahcivan 08-04-2009 21:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zerrinsrt (Mesaj 395362)
Sn başbahçıvan, bu ilaçları hastalık gördügümüzde hangi aralıkla ve kaç kez uygulamalıyız?
Bu ilaçlar mantar ilaçlarıyla aynı anda atılabilirmi?

Değerli arkadaşım bu ilaçlar, bitkinin yaprak ve gövdesindeki her türlü(böcek,yaprak biti,tırtıl,vs) zararlılar içindir.
Bu söz konusu ilaçlar 15-20 gün ara ile uygulanırsa bitkimiz zararlılara karşı korunmuş olur.
Mantar ilaçları ile ayrı ayrı verilmesi daha uygun olur.

zerrinsrt 08-04-2009 22:18

Sn başbahçıvan verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim.

kgursan 08-04-2009 23:31

kasımpatı da böcekler

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 394667)

Bunlar Siyah Bakla Afitleridir. yeşil afitlerin benzeridir. Uğur böcekleri bunları yer ama nerede bulacaksınız uğur böceğini? Afitlere karşı Arap sabunu önerilir. Bunun dışında kimyasal olarak DDVP etkilidir. fakat evin içinde uygulanmaz. Buharlaşarak böcekleri öldürür. Bu afitler kasımpatıyı çok severler. 1-2 sigaranın tütününü akşamdan 1litre suya basın arap sabunu ile bu suyu birlikte uygularsanız etkili olabilir. Diğer sabunlar arap sabununun yerini tutmaz.

Başbahcivan 09-04-2009 15:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kgursan (Mesaj 396124)
Bunlar Siyah Bakla Afitleridir. yeşil afitlerin benzeridir. Uğur böcekleri bunları yer ama nerede bulacaksınız uğur böceğini? Afitlere karşı Arap sabunu önerilir. Bunun dışında kimyasal olarak DDVP etkilidir. fakat evin içinde uygulanmaz. Buharlaşarak böcekleri öldürür. Bu afitler kasımpatıyı çok severler. 1-2 sigaranın tütününü akşamdan 1litre suya basın arap sabunu ile bu suyu birlikte uygularsanız etkili olabilir. Diğer sabunlar arap sabununun yerini tutmaz.

Sayın kgursan DDVP dediğimiz ilacı ben kuru yerlerdeki böcekler ve haşereler için kulanılır diye biliyorum yanılmıyor isem,yakıcı bir böcek ilacı bitki filizlerinde uç yanıklarına sebep oluyor.

SEZER.A 14-04-2009 21:50

Kasımpatılarımın yeni sürgünlerinde, siyah böcek istilası gördüm. Sitede ne yapabileceğim konusunda araştırma yaparken, kgürsan hocanın tavsiyesini uygulamaya karar verdim.Bugün karışımı hazırlamadan önce kontrol ettiğimde siyah böceklerden eser yoktu. Dikkatlice incelediğimde yaprakların arasında ve sürgün gövdelerinde karıncaların dolaştığını farkettim. Devriye gezer gibi. Hemen aklıma kgürsan hocanın uğurböceği açıklaması geldi. Değerli hocalarımız bunu nasıl yorumlar acaba ?

Başbahcivan 18-04-2009 20:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SEZER.A (Mesaj 400128)
Kasımpatılarımın yeni sürgünlerinde, siyah böcek istilası gördüm. Sitede ne yapabileceğim konusunda araştırma yaparken, kgürsan hocanın tavsiyesini uygulamaya karar verdim.Bugün karışımı hazırlamadan önce kontrol ettiğimde siyah böceklerden eser yoktu. Dikkatlice incelediğimde yaprakların arasında ve sürgün gövdelerinde karıncaların dolaştığını farkettim. Devriye gezer gibi. Hemen aklıma kgürsan hocanın uğurböceği açıklaması geldi. Değerli hocalarımız bunu nasıl yorumlar acaba ?

Sayın arkadaşım siyah böcek veya karınca hepisi aynı zararlı bunlar için gereken açıklamayı daha önce yazmıştım. Bitkilerimizi ilaçlama yapmazisek olmaz,ama (DDVP)kesinlikle olmaz.

SEZER.A 20-04-2009 14:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Başbahcivan (Mesaj 403050)
Sayın arkadaşım siyah böcek veya karınca hepisi aynı zararlı bunlar için gereken açıklamayı daha önce yazmıştım. Bitkilerimizi ilaçlama yapmazisek olmaz,ama (DDVP)kesinlikle olmaz.

Sayın Başbahçıvan;

İlginize teşekkür ederim. Kasımpatılarında karınca istilası yok. Baktığımda, 15-20 cm.lik sürgünlerde bazen 2-3 karınca oluyor, bazen de hiç olmuyor. Benim öğrenmek istediğim; siyah böceklerin kaçmasına acaba karıncalar mı sebep oldu? Ya da onları karıncalarmı yedi? Veya bunun bir açıklaması yok da denebilir.

Başbahcivan 20-04-2009 20:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SEZER.A (Mesaj 403766)
Sayın Başbahçıvan;

İlginize teşekkür ederim. Kasımpatılarında karınca istilası yok. Baktığımda, 15-20 cm.lik sürgünlerde bazen 2-3 karıca oluyor, bazen de hiç olmuyor. Benim öğrenmek istediğim; siyah böceklerin kaçmasına acaba karıncalar mı sebep oldu? Ya da onları karıncalarmı yedi? Veya bunun bir açıklaması yok da denebilir.

Bu doğanın dengesi biri birilerini yiyecekki hayatta kalmaya çalışacak onun için olabilir,yinede sen zaman zaman ilaçmanı düzenli olarak yapmalısınki doğacak olan hastalık ve zararlılara karşı önlemini almış olursun.

SEZER.A 21-04-2009 07:00

Sayın başbahçıvan; açıklamalarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum.

kgursan 22-04-2009 21:54

Kasımpat afitler ve DDVP

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Başbahcivan (Mesaj 396683)
Sayın kgursan DDVP dediğimiz ilacı ben kuru yerlerdeki böcekler ve haşereler için kulanılır diye biliyorum yanılmıyor isem,yakıcı bir böcek ilacı bitki filizlerinde uç yanıklarına sebep oluyor.

Sn başbahçivan., DDVP dozunda kullanılırsa yakmaz. Ve Afitler için etkilidir. Ayrıca karıncalar bitkiye zarar vermez, afitleri gıdıklayıp tatlı özsuyunu emmek için afit olan bitkilerde görülür. Yani bitkide karınca geziyorsa afit var demektir. Afitler bitki zsuyunu emerek zarar yapar ve yapışkan madde salgılar karıncalar da bu yapışkan maddeye gelir.

moso 23-04-2009 17:11

Merak ettiğim ve de kesinlikle bilgi edinmek sorunda olduğum bi konu var.
Yabancılar (ingiliz, Alman, Rus) kasımpatıyı yas çiçeği olarak görürler mi? Bahçelerinde veya evlerinin herhangi köşesinde görmek istemezlermiş öyemi? Sadece cenazelerde kasımpatıları kullanırlarmış diye duydum. Hatta bir toplantıda masaya konulmuş kasımpatı krize neden olabilirmiş diye duydum.

Nihal 23-04-2009 17:28

Böyle birşey ben de okumuştum sanırım.
Eğer doğruysa böyle bir çiçeği nasıl yas çiçeği olarak adlandırmışlar şaşırdım doğrusu=)

moso 23-04-2009 17:32

Eğer doğruysa bir çiçeğin, hele de bu kadar güzel bir çiçeğin bu şekilde muamele görmesi üzücü...

Başbahcivan 23-04-2009 21:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kgursan (Mesaj 405384)
Sn başbahçivan., DDVP dozunda kullanılırsa yakmaz. Ve Afitler için etkilidir. Ayrıca karıncalar bitkiye zarar vermez, afitleri gıdıklayıp tatlı özsuyunu emmek için afit olan bitkilerde görülür. Yani bitkide karınca geziyorsa afit var demektir. Afitler bitki zsuyunu emerek zarar yapar ve yapışkan madde salgılar karıncalar da bu yapışkan maddeye gelir.

Hekes bu dozajı ayarlayamaz onun için bu DDVP böcek ilacı kuru,kapalı yerlerdeki böcek karınca ve buna benzer zararlılar için kullanılır,yakıcıdır yeşil olan hiç bir bitkide kullanılmaz.

kgursan 24-04-2009 23:56

DDVP kullanılması

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Başbahcivan (Mesaj 406042)
Hekes bu dozajı ayarlayamaz onun için bu DDVP böcek ilacı kuru,kapalı yerlerdeki böcek karınca ve buna benzer zararlılar için kullanılır,yakıcıdır yeşil olan hiç bir bitkide kullanılmaz.

Sn. Başbahçivan., Sanırım bir yanlış değerlendirme var. DDVP buharlaşarak zararlıları (böcekleri) öldürür. Tabi insanlara da zarar verir. Bu nedenle odalar vs. ddvp ile ilaçlandıktan sonra 1 gün kimse içeri girmez,kapı-pencere kapalı tutulur. İçerdeki zararlılar öldükten sonra oda açılır, bol bol havalandırılır. Ambarlarda da benzer uygulama yapılır.

Seradaki bitkilere de (Gül, Kasımpat vb) 100 litre suya 200-250 cc DDVP konur, maske ile akşam saatlerinde ilaç pompası ile bitkilerin üzerine püskürtülür, Yaprak bitleri (Afitler) ve kırmızı örümcekler için kullanılır ve seranın kapakları kapatılır ve ertesi sabah açılır. Sürekli kullandığımız bir böcek ilacıdır. Saygılarımla.

Başbahcivan 25-04-2009 20:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kgursan (Mesaj 406831)
Sn. Başbahçivan., Sanırım bir yanlış değerlendirme var. DDVP buharlaşarak zararlıları (böcekleri) öldürür. Tabi insanlara da zarar verir. Bu nedenle odalar vs. ddvp ile ilaçlandıktan sonra 1 gün kimse içeri girmez,kapı-pencere kapalı tutulur. İçerdeki zararlılar öldükten sonra oda açılır, bol bol havalandırılır. Ambarlarda da benzer uygulama yapılır.

Seradaki bitkilere de (Gül, Kasımpat vb) 100 litre suya 200-250 cc DDVP konur, maske ile akşam saatlerinde ilaç pompası ile bitkilerin üzerine püskürtülür, Yaprak bitleri (Afitler) ve kırmızı örümcekler için kullanılır ve seranın kapakları kapatılır ve ertesi sabah açılır. Sürekli kullandığımız bir böcek ilacıdır. Saygılarımla.

Sayın arkadaşım bende yıllardır tarım ilacı ile uğraşıyorum tek bildiğim birşey var DDVP ile ilaçlanan bitkilerde filiz uçları mutlaka yanıyor.

yaman_ 26-04-2009 00:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 149982)
Hakan Bey, bu çiçekler kasımpatı değil bence. Sonbahar papatyası (Aster) olabilir mi acaba?

evet haklısınız, biz de kral kızı diyoruz bu çiçeğe. Boylu olur ve muhtelif renkleri vardır...tohumdan çoğalır,kışın yok olur...

powered 26-04-2009 03:29

DDVP konusunda benimde bir tecrübem oldu, sözüm ona kırmızı örümcek için ilaç sormuştum ziraat'e ordan vermişlerdi bunu kullan diye. Çiçeklerimin bir çoğu bu ilaç sayesinde mahvoldu, yapraklar sarardı, yeni çıkan genç yapraklar yandı. Eminimki profesyonel yetiştiricilikte bu ilaç kullanılıyordur ve işe de yarıyordur fakat özellikle hobi olarak çiçek yetiştirenlerin kullanmaması gereken bir ilaç diye düşünüyorum. Zaten bu ilacın kullanıldığı yerlerde kullanılabilecek daha yumuşak alternatif ilaçlar çok var. Yinede tercih sizin.

Başbahcivan 26-04-2009 21:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi powered (Mesaj 407381)
DDVP konusunda benimde bir tecrübem oldu, sözüm ona kırmızı örümcek için ilaç sormuştum ziraat'e ordan vermişlerdi bunu kullan diye. Çiçeklerimin bir çoğu bu ilaç sayesinde mahvoldu, yapraklar sarardı, yeni çıkan genç yapraklar yandı. Eminimki profesyonel yetiştiricilikte bu ilaç kullanılıyordur ve işe de yarıyordur fakat özellikle hobi olarak çiçek yetiştirenlerin kullanmaması gereken bir ilaç diye düşünüyorum. Zaten bu ilacın kullanıldığı yerlerde kullanılabilecek daha yumuşak alternatif ilaçlar çok var. Yinede tercih sizin.

Sayın arkadaşım hiç bir şekilde profesyonelce veya amatörce yetiştiricilikte bu ilaç kullanılmaz,çünkü yakıcıdır.
Bitki yetiştiriciliğinde daha onlarca ilaç var bu ürünleri kullanmak ve tecrübelerimiz bizleri daha iyi yönlendirir.

nevsune 27-04-2009 09:27

Böceklerin cinsi ve çözümü konusunda bilgi veren Sn Kgursan ile Sn. Baş bahcivan'a teşekkür ederim. İkisinin de bilgileri değerli ve su götürmez. Bu arada, tek bir kasımpatısı ve bunda da o meşhur afitlerden sıkıntısı olan bir amatörün de bu tartışmaya katılmasına izin verirseniz sevinirim.

En üst katta oturduğum için balkon veya pencere civarlarında sürekli güvercin, serçe, sığırcık kuşları geziyor. Şu anda hepsi çatıda bir yerlerde yuvalanmış. Onlara bir zarar gelsin istemiyorum ve bu yüzden elimden geldiğince zararsız ilaçlar kullanmak istiyorum.

Elimde organik bir insektisit olan NeemAzal olduğu için önce bir onu denemek istedim. Bu ilacın özelliği böceklerin besin kaynağını kesmek ve bu yolla yok olmalarını sağlamak.

Birer hafta arayla 3 kez ilaçlama yaptım. Bu afitler inanılmaz inatçılar. Büyük bölümü öldüyse de bir kaç tanesi hala direniyor. Onları da bu sabah elle temizlemeye çalıştım. En büyük sıkıntı, yeni sürgün yaprakların içine yuvalanıyor oluşları. Dolayısıyla oralardan temizlenmeleri zor ve beslenmeye devam ediyorlar. Bu hafta sonu 4. bir ilaçlama daha yapacağım.

Kimyasal ilaçlara nazaran bu tür ilaçlar biraz daha geç etki ediyor olabilir. Ben bir süre daha sabırla sonuç almayı bekleyeceğim.

Başbahcivan 27-04-2009 19:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 408027)
Böceklerin cinsi ve çözümü konusunda bilgi veren Sn Kgursan ile Sn. Baş bahcivan'a teşekkür ederim. İkisinin de bilgileri değerli ve su götürmez. Bu arada, tek bir kasımpatısı ve bunda da o meşhur afitlerden sıkıntısı olan bir amatörün de bu tartışmaya katılmasına izin verirseniz sevinirim.

En üst katta oturduğum için balkon veya pencere civarlarında sürekli güvercin, serçe, sığırcık kuşları geziyor. Şu anda hepsi çatıda bir yerlerde yuvalanmış. Onlara bir zarar gelsin istemiyorum ve bu yüzden elimden geldiğince zararsız ilaçlar kullanmak istiyorum.

Elimde organik bir insektisit olan NeemAzal olduğu için önce bir onu denemek istedim. Bu ilacın özelliği böceklerin besin kaynağını kesmek ve bu yolla yok olmalarını sağlamak.

Birer hafta arayla 3 kez ilaçlama yaptım. Bu afitler inanılmaz inatçılar. Büyük bölümü öldüyse de bir kaç tanesi hala direniyor. Onları da bu sabah elle temizlemeye çalıştım. En büyük sıkıntı, yeni sürgün yaprakların içine yuvalanıyor oluşları. Dolayısıyla oralardan temizlenmeleri zor ve beslenmeye devam ediyorlar. Bu hafta sonu 4. bir ilaçlama daha yapacağım.

Kimyasal ilaçlara nazaran bu tür ilaçlar biraz daha geç etki ediyor olabilir. Ben bir süre daha sabırla sonuç almayı bekleyeceğim.

Sayın arkadaşım kanatlı hayvanlar biliyorsunuz erken tünüyorlar sizde ilaçlamanızı gün batımı zamanında yaparsanız,hem
kanatlılara zararvermemiş olursunuz,hemde çiçeklerinizi kurtarmış olursunuz.

bekiralkanat 28-04-2009 08:17

arkadaşlar krizantem yani kasımpatı üretimi ile ilgili 4yıllık bir deneyimim var her bitkide olduğu gibi bu bitkininde bazı dönemleri var budönemlerde aynı zararlı için atacağınız ilaçında cinsi değişiyor bahçıvan arkadaşımızın dediği gibi DDVP çok zararlı ve kullanılması dikkat gerektiren bir ilaç fakat kullanılmaz diyemem bazı zamanlarda ve durumlarda mecburen çok çabuk etkili olduğu zaman kullanıla bilinir mesela dikimin 9. haftasında bitki tomurcuğa bağlanıp (kapalı tomurcukhalinde) iken kulanıla bilinir fakat çiçek fidan boyutu olan çelik alınıp dikildiktensonraki8.hafta ve çiçek renk verdiği dönemlerde kesinlikle kullanılmaz fideyi yakar **** çiçek uclarını yakarak açılımı engeller yardımcı olduysam ne mutlu birde çelik alma köklendirme her mevsinde kasım ayı harici yetiştirmek isteyenlerde bu bitkiyi yetiştire bilir şunuda unutmamakla krizantenlerin çeşitlerine ve cinslerine göre büyüme ve açma süreleri farklıdır bilgi almak istiyenler cinsini ve ismini yazassa sevinirim selamlar

nevsune 07-05-2009 08:47

1 Eklenti(ler)
Kasımpatımdaki inatçı afitler 4. ilaçlamadan sonra tamamen yokoldular. Bitkim hızla toparlanıyor.
Eklenti 76855

Aynı sorunu yaşayanlara, zararsız bir organik ilaç olan NeemAzal'ı denemelerini öneriyorum.

moso 16-05-2009 08:33

kasımpatılarımı budamaktan bıktım ama onlar yeni sürgünler vermekten bıkmadı. nerdeyse 2-3 günde bir buduyorum. çooooook çiçekli kasımpatılarım olacak bu yıl.

bu yıl budamayı ilk kez deniyorum. ama bir türlü bodur bırakamadım.

kgursan 17-05-2009 22:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi moso (Mesaj 423019)
kasımpatılarımı budamaktan bıktım ama onlar yeni sürgünler vermekten bıkmadı. nerdeyse 2-3 günde bir buduyorum. çooooook çiçekli kasımpatılarım olacak bu yıl.

bu yıl budamayı ilk kez deniyorum. ama bir türlü bodur bırakamadım.

Kasımpatların bodur olması için bitki gelişimini engelleyen saykosel (ccc) kullanmanız gerekir. Ayrıca uzun günlerde kasımpatlar boy ve sürgün yapar, kısa günlerde çiçek yapar. Bodurlaştırmanın budama ile ilişkisi, yoktur.

ardabora 18-05-2009 18:12

1 Eklenti(ler)
Ben avatarımdaki kasımpatıyı çoğaltmaya çalışıyorum.

Resimdeki kasımpatıları 27 martta ekmiştim,resim 13 mayıs tarihli.Gelişimleri iyi,biraz daha büyüsünler şaşırtma yapıcağım,kısmetse bahçeye ekiceğim ve geçen yılki hatamı yapmayıp sürekli budayacağım.Geçen yıl budama yapmadığım için kasımpatılar çok uzun boylu ve az çiçekli olmuşlardı.

nevsune 18-05-2009 18:23

Sözünü ettiğiniz budama, çiçek bitimindeki değil mi?

ardabora 18-05-2009 18:38

Hayır değil.

Ççiek bitimindeki budama dipten yapılıyor.Bahsettiğim haziran ayında yapılan budama,ilk sayfaları okursanız daha çok bilgi sahibi olursunuz.

limon 18-05-2009 19:17

Ardabora, Ağustos ayında da tepe budaması yapın derim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025