![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Diğer yandan yaz çiçeklerinde Trips denilen küçük canlılar sıcak aylarda faaliyetlerini artırırlar. Renkli çiçek yapraklarını yerler, yeşil yaprakları, vs. yerler. Çiçekler alacalı olur. İğne ucu kadar küçük uçucu böcekler. Sarı renk böcekleri çok çeken bir renkdir. |
1 Eklenti(ler)
Bizim kasımpatılar tomurcuk vermiş :( Geçen sene de kesmemiştik tomurcuklarını, cansız kalmıştı bitki. Şu an annemin bakımındalar ve annemi bir türlü bu zamanda oluşan tomurcukları kesmesi için ikna edemiyorum, kıyamıyor..
|
Alıntı:
|
Benim sonbaharda açan kasımpatılarım da yeniden tomurcuk verdi. Ama yazı çıkaramayacaklarını düşünerek derli toplu budadım. Şimdi yeni filizler vermeye devam ediyorlar. Bakalım gelişimleri nasıl olacak.
|
1 Eklenti(ler)
Kasımpatımdaki bu siyah böceklerden kurtulamıyorum. Sürecek yaprakların içinde yuvalanmış oluyorlar, yeni yapraklar açıldıkça ortaya çıkıyorlar. Birkaç kez NeemAzal ile ilaç yaptım ama dışarda duranlar ölseler de, içerde gizlenenlere yararı olmadı. Daha güçlü bir ilaç var mı?
|
Sevgili Nevsune. Ayne dert benim başıma da geldi. Güzelim kasımpatılarıma dadandı bu zararlılar. Ne yaptıysam kurtulamadım. En sonunda bildiğimiz sinek ilacı spreyi sıktım. 5 dk sonra da yapraklarını iyice yıkadım. Yanlız yoğun sıktığım yapraklar sineklerle birlikte öldü :(. Hemen o yaprakları budadım. Şimdi kendilerini toparlamaya başladılar. Yeniden filizleniyorlar. İnşallah çok kötü birşey yapmamışımdır.:o
|
Sevgili Susam güldürdünüz beni. Yok ben cesaret edemem sinek böcek ilacına. Neme lazım ölür mölür de. Rengini çok seviyorum.
Bitki zararlıları başlığındaki fotoğraflarda da bulamadım bunlara benzer zararlıyı. Kimseden de bir ses çıkmadığı için bir iki deneme daha yapacağım. Yağmurlar kesilsin, o yeni süren yaprakları iyice bir daha budayıp, sıkı bir ilaç daha yapıp sonucu bekleyeceğim. Durumu size bildiririm. |
Alıntı:
|
Sn. Başbahçıvan verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. En yakın zamanda bu ilaçlardan birini deneyip sonucunu yazacağım.
|
Sn başbahçıvan, bu ilaçları hastalık gördügümüzde hangi aralıkla ve kaç kez uygulamalıyız?
Bu ilaçlar mantar ilaçlarıyla aynı anda atılabilirmi? |
Alıntı:
Bu söz konusu ilaçlar 15-20 gün ara ile uygulanırsa bitkimiz zararlılara karşı korunmuş olur. Mantar ilaçları ile ayrı ayrı verilmesi daha uygun olur. |
Sn başbahçıvan verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim.
|
kasımpatı da böcekler
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kasımpatılarımın yeni sürgünlerinde, siyah böcek istilası gördüm. Sitede ne yapabileceğim konusunda araştırma yaparken, kgürsan hocanın tavsiyesini uygulamaya karar verdim.Bugün karışımı hazırlamadan önce kontrol ettiğimde siyah böceklerden eser yoktu. Dikkatlice incelediğimde yaprakların arasında ve sürgün gövdelerinde karıncaların dolaştığını farkettim. Devriye gezer gibi. Hemen aklıma kgürsan hocanın uğurböceği açıklaması geldi. Değerli hocalarımız bunu nasıl yorumlar acaba ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İlginize teşekkür ederim. Kasımpatılarında karınca istilası yok. Baktığımda, 15-20 cm.lik sürgünlerde bazen 2-3 karınca oluyor, bazen de hiç olmuyor. Benim öğrenmek istediğim; siyah böceklerin kaçmasına acaba karıncalar mı sebep oldu? Ya da onları karıncalarmı yedi? Veya bunun bir açıklaması yok da denebilir. |
Alıntı:
|
Sayın başbahçıvan; açıklamalarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum.
|
Kasımpat afitler ve DDVP
Alıntı:
|
Merak ettiğim ve de kesinlikle bilgi edinmek sorunda olduğum bi konu var.
Yabancılar (ingiliz, Alman, Rus) kasımpatıyı yas çiçeği olarak görürler mi? Bahçelerinde veya evlerinin herhangi köşesinde görmek istemezlermiş öyemi? Sadece cenazelerde kasımpatıları kullanırlarmış diye duydum. Hatta bir toplantıda masaya konulmuş kasımpatı krize neden olabilirmiş diye duydum. |
Böyle birşey ben de okumuştum sanırım.
Eğer doğruysa böyle bir çiçeği nasıl yas çiçeği olarak adlandırmışlar şaşırdım doğrusu=) |
Eğer doğruysa bir çiçeğin, hele de bu kadar güzel bir çiçeğin bu şekilde muamele görmesi üzücü...
|
Alıntı:
|
DDVP kullanılması
Alıntı:
Seradaki bitkilere de (Gül, Kasımpat vb) 100 litre suya 200-250 cc DDVP konur, maske ile akşam saatlerinde ilaç pompası ile bitkilerin üzerine püskürtülür, Yaprak bitleri (Afitler) ve kırmızı örümcekler için kullanılır ve seranın kapakları kapatılır ve ertesi sabah açılır. Sürekli kullandığımız bir böcek ilacıdır. Saygılarımla. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
DDVP konusunda benimde bir tecrübem oldu, sözüm ona kırmızı örümcek için ilaç sormuştum ziraat'e ordan vermişlerdi bunu kullan diye. Çiçeklerimin bir çoğu bu ilaç sayesinde mahvoldu, yapraklar sarardı, yeni çıkan genç yapraklar yandı. Eminimki profesyonel yetiştiricilikte bu ilaç kullanılıyordur ve işe de yarıyordur fakat özellikle hobi olarak çiçek yetiştirenlerin kullanmaması gereken bir ilaç diye düşünüyorum. Zaten bu ilacın kullanıldığı yerlerde kullanılabilecek daha yumuşak alternatif ilaçlar çok var. Yinede tercih sizin.
|
Alıntı:
Bitki yetiştiriciliğinde daha onlarca ilaç var bu ürünleri kullanmak ve tecrübelerimiz bizleri daha iyi yönlendirir. |
Böceklerin cinsi ve çözümü konusunda bilgi veren Sn Kgursan ile Sn. Baş bahcivan'a teşekkür ederim. İkisinin de bilgileri değerli ve su götürmez. Bu arada, tek bir kasımpatısı ve bunda da o meşhur afitlerden sıkıntısı olan bir amatörün de bu tartışmaya katılmasına izin verirseniz sevinirim.
En üst katta oturduğum için balkon veya pencere civarlarında sürekli güvercin, serçe, sığırcık kuşları geziyor. Şu anda hepsi çatıda bir yerlerde yuvalanmış. Onlara bir zarar gelsin istemiyorum ve bu yüzden elimden geldiğince zararsız ilaçlar kullanmak istiyorum. Elimde organik bir insektisit olan NeemAzal olduğu için önce bir onu denemek istedim. Bu ilacın özelliği böceklerin besin kaynağını kesmek ve bu yolla yok olmalarını sağlamak. Birer hafta arayla 3 kez ilaçlama yaptım. Bu afitler inanılmaz inatçılar. Büyük bölümü öldüyse de bir kaç tanesi hala direniyor. Onları da bu sabah elle temizlemeye çalıştım. En büyük sıkıntı, yeni sürgün yaprakların içine yuvalanıyor oluşları. Dolayısıyla oralardan temizlenmeleri zor ve beslenmeye devam ediyorlar. Bu hafta sonu 4. bir ilaçlama daha yapacağım. Kimyasal ilaçlara nazaran bu tür ilaçlar biraz daha geç etki ediyor olabilir. Ben bir süre daha sabırla sonuç almayı bekleyeceğim. |
Alıntı:
kanatlılara zararvermemiş olursunuz,hemde çiçeklerinizi kurtarmış olursunuz. |
arkadaşlar krizantem yani kasımpatı üretimi ile ilgili 4yıllık bir deneyimim var her bitkide olduğu gibi bu bitkininde bazı dönemleri var budönemlerde aynı zararlı için atacağınız ilaçında cinsi değişiyor bahçıvan arkadaşımızın dediği gibi DDVP çok zararlı ve kullanılması dikkat gerektiren bir ilaç fakat kullanılmaz diyemem bazı zamanlarda ve durumlarda mecburen çok çabuk etkili olduğu zaman kullanıla bilinir mesela dikimin 9. haftasında bitki tomurcuğa bağlanıp (kapalı tomurcukhalinde) iken kulanıla bilinir fakat çiçek fidan boyutu olan çelik alınıp dikildiktensonraki8.hafta ve çiçek renk verdiği dönemlerde kesinlikle kullanılmaz fideyi yakar **** çiçek uclarını yakarak açılımı engeller yardımcı olduysam ne mutlu birde çelik alma köklendirme her mevsinde kasım ayı harici yetiştirmek isteyenlerde bu bitkiyi yetiştire bilir şunuda unutmamakla krizantenlerin çeşitlerine ve cinslerine göre büyüme ve açma süreleri farklıdır bilgi almak istiyenler cinsini ve ismini yazassa sevinirim selamlar
|
1 Eklenti(ler)
Kasımpatımdaki inatçı afitler 4. ilaçlamadan sonra tamamen yokoldular. Bitkim hızla toparlanıyor.
Eklenti 76855 Aynı sorunu yaşayanlara, zararsız bir organik ilaç olan NeemAzal'ı denemelerini öneriyorum. |
kasımpatılarımı budamaktan bıktım ama onlar yeni sürgünler vermekten bıkmadı. nerdeyse 2-3 günde bir buduyorum. çooooook çiçekli kasımpatılarım olacak bu yıl.
bu yıl budamayı ilk kez deniyorum. ama bir türlü bodur bırakamadım. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ben avatarımdaki kasımpatıyı çoğaltmaya çalışıyorum.
Resimdeki kasımpatıları 27 martta ekmiştim,resim 13 mayıs tarihli.Gelişimleri iyi,biraz daha büyüsünler şaşırtma yapıcağım,kısmetse bahçeye ekiceğim ve geçen yılki hatamı yapmayıp sürekli budayacağım.Geçen yıl budama yapmadığım için kasımpatılar çok uzun boylu ve az çiçekli olmuşlardı. |
Sözünü ettiğiniz budama, çiçek bitimindeki değil mi?
|
Hayır değil.
Ççiek bitimindeki budama dipten yapılıyor.Bahsettiğim haziran ayında yapılan budama,ilk sayfaları okursanız daha çok bilgi sahibi olursunuz. |
Ardabora, Ağustos ayında da tepe budaması yapın derim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025