![]() |
Kasımpatı başlığı altında ne kadar güzel resimler yüklenmiş. İnsanın canı tüm varyetelerden edinmek istiyor. Gerçekten çok güzel bir çiçek kasım patı. Bende birkaç resim yüklemeye çalışacağım, bakalım.
CaylakBonsaici arkadaşımızın sorusuna gelince, belki her gün sulamak bitkiye iyi gelmiyor olabilir. Eğer bitkiniz dışarda ise birkaç gün su vermeyin bakalım kendini toparlayacak mı? |
1 Eklenti(ler)
Favori Kasımpatım
|
Teşekkürler ERON2014
|
Kasımpatının bir Ablamların bahçesini istilası...
5 Eklenti(ler)
Bir şeyi abartmasak olmuyor...Ablamların bahçesi...Kasımpatı sevdalısı...Bana biraz bulaştı ama Hiçbir güç begonvilden vazgeçiremez...
|
Sayın çaylak bonzaici. Sulamıyorsunuz değil mi kasımpatınızı? Durumu nasıl merak ettim. Düzelme var mı? Resim yükleyebilir misiniz?
|
Sayın Keopstr, 4. Resimdeki (sondan ikinci) kasımpatları çok güzelmiş. Ablanızın bahçesi yakın olsaydı, kesin bir dal çalardım. Renk uyumu muhteşem.
Begonvil sevdanıza da diyecek bir şey yok tabii ki. Egenin çok önemli bir değeri bence begonvil. |
Bu arada, bugün dayanamadım ve pazardan iki adet sarı renkli sarkan kasımpatı aldım. Yarın fotoğrafını çekip paylaşırım.
|
Sarı sarkan papatyam
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Merhabalar, ben sitede yeni üyeyim. Baharda iki kök kasımpatı da ben aldım, birisi sarı birisi mor renkli. Sarı renkli haala tomurcukta, mor renklim yeni açmaya başlıyor, bakıyorum da sizinkiler, maaşallah, açmışlar bile. Ama benimkiler, açmamış siyah cücülerin istilasına uğramışlar, çiçeklerine bir zarar dokunur diye bir şey de yapamıyorum .
|
Sayın Lilpar76, Bakü'ye sonbahar 15 gün geç geliyor herhalde İstanbul'a göre. Sarı renkli olanlar açınca fotoğrafını yükler misiniz? Siyah cücüler fotoğraftan belli olmuyor ama umarım kasımpatlarınıza bir zararları olmaz.
|
2 Eklenti(ler)
Baharda aldığımda böyleydiler
|
Sarı olanın çiçekleri ne kadar değişikmiş. Bu sene de inşallah böyle güzel açarlar.
|
Kızımın okulunun girişinde çok güzel kasımpatları vardı. Bu akşam kızımı benim almam icap etti ve gitmişken bir dal da alırım köklendiririm diye düşünüyordum. Ancak kasımpatlarının yapraklarının altı siyah siyah böceklerle dolu idi. Yaprağı çevirince hepsi kaçışmaya başlıyordu. Ben yine de sarı renkli kasımpatından bir dal aldım ve saksının birine diktim. Bu böceklerin ne olabileceği ve nasıl mücadele edilebileceği konusunda fikri olan var mı. Yakın gelecekte benim de problemim olacaklar kesin. Yumurtaları mutlaka verdır benim aldığım dalda. Yaprak biti olsa yaprağı çevirince deli gibi kaçışmaz herhalde sağa sola!
|
Kasımpatılar farklı zamanlarda açabiliyorlar özellikle havaların bu kadar değişken olması nedeni ile benim bazı kasımpatılarım çok erken açtı.Eylül gibi açtılar bir kaç tanesi diğerleri ise normal zamanında şuan açıklar yaklaşık 7-8 renk ve yalın ve katlı olmak üzere kasımpatılarım var.Toprağa yakın yerden buduyorum sürekli olarak gelecek seneye daha güzel ve gösterişli bir şekilde çiçek veriyorlar.
|
kasımpatı
4 Eklenti(ler)
Eveet kasımpatı zamanı geldide geçiyor arkadaşlar benim bahçemdeki kasımpatıları tanıştırayım sizlerle bu benim sarı kırmızı ebruli kasımpatım...Açık lila kasımpatım...Bordo kasımpatılarım...Ve en sonunda yavruağzı kasımpatım herkese iyi günler.;)
|
1 Eklenti(ler)
Mor kasımpatım tüm çiçeklerini açtı, sarı renkli hala beklemekte, kırmızı renkte açacak kibi görünüyor.
|
2 Eklenti(ler)
Sarı renkli kasımpatı çiçeklerini açtı, bahçedeki yerdeyişmeyle alakadar olarak şimdilik saksıda.
|
Son resimde ki görüntü muhteşem çıkmış.
|
Kasımpatının tohumu var mı?.Yoksa sadece fidesinden mi dikiliyor.?
|
1 Eklenti(ler)
Beyaz çiçekli kasımpatım. Yakın çekimle daha hoş görünüyor.
|
Arkadaşlar bir sorum olacak. Tecrübe ederek gördüm ki kasımpatı çelikle de üretilebiliyor. Bugüne kadar köklendirdiğim çeliklerin hepsi tepe kısmı yeşil olan çeliklerdi. Yani kestiğim dalda alt yaprakları koparıp üstte bir iki yeşil yaprak bırakarak ve suda bekleterek köklendirdim, bazen de direkt saksıya diktim bekletmeden.
Merak ettiğim şu: Uzun bir kasımpatı dalını (üzerinde yaprak olmadan) alt ve üstten kalem şeklinde kesip - tıpkı gül çeliği gibi veya benzer çelikler gibi - suda bekleterek köklendirebilir miyiz? Ve gene aynı şekilde alttan ve üstten kesilmiş, üzerinde hiç yaprak olmayan kasımpatını direkt dikerek köklendirebilir miyiz? Bunu deneyen ve olumlu sonuç alan oldu mu? Bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. |
Alıntı:
kısaca kartlaşmış dal parçası köklenmez!!. |
2 Eklenti(ler)
Köklenmiş kasımpat çelikleri
|
Herkese Merhaba,
Kasımpatılarımla ilgili bir sorum olacak. Gecen Kasım ayında çaok severek aldığım kasımpatılarımı çiçeklerini döktükten sonra aralık-ocak gibi derin budama yaptım. Daha sonrada tüm yapraklarını döktüler ve sadece saksıdan çıkan kuru dallar olarak kaldılar. Bahçedeki diğer bitkilerimin canlandığı bahar ayında tomurcuk verecek sandım ama hiç bir hareket yok kasımpatılarımda. Bu dönemde bir hareket olması gerekmiyor muydu? Sizce kurudular mı? Fotoğraf yok şu anda yanımda ama topraktan çıkan kuru cılız dallar gibi düşünün. |
Merhaba.. Bence kasımpatılarınız artık yoklar. Çok derin budamalarda kayıplar olabiliyor. Bu tür budamalarda her dalda 2-3 sağlıklı yaprak bırakmaya özen göstermeli ki bitki yaşamına devam edebilsin. Kasımpatılar kış aylarında dahi sürgün verirler o sebeple hala bir hareket yoksa kayıp sayabilirsiniz..
|
Alıntı:
Ancak budamayı dediğiniz gibi yapmıştım.Dallar üzerinde bayağı yaprak kalmıştı. Sonra kurudular.Ben de kışın yaprak döktü diye endişe etmemiştim. Şimdi hala hareketlenme olmayınca sorma gereği hissetim. |
selam ben ilk bahar başında kasımpatı ektim.büyümedi şimdi bir aydır su dolu kovaya koydum hali bu sıcaklarda 30 derece ama morali iyi tabi sadece denemek istemiştim çünkü kasımpatıları yetiştiremiyorum ilk bahar sonbahar geçiş dönemleri için bu çareyi kulanabilirim çünkü bizde sıcak
|
Merhaba çelikleme ile saksıda 5 tane kasımpatı köklendirdim fakat son Günler'de tamamında siyah böcekler oluşmaya başladı. Böcekler tepe yapraklar ve yaprakların Altın'da bulunuyor. Çelikleri aldığım kasımpatıda böcek hiç oluşmamasına rağmen bunlarda neden oluştu? Toprak farkından olabilir mi? Bir de bu böceklerden nasıl kurtulabilirim?
|
merhaba moralim çok bozuldu adana da neden kasımpatı yetiştiremiyorum 3 santim kestim yazın ama yeşermedi yok oldu gitti bende şimdi bahçede bir dal var onu saksıya aldım
|
2 Eklenti(ler)
Mor kasımpatım tek bir kök ve çok güzel açtı geçen sene çocuklar yüzünden açtıklarını görememiştim...
|
2 kok kasimpati almistim 1 2 ay oncesinde. Buaralar uzerlerindeki tomurcuklar acmaya basladi. Harika ciceklerini gorunce hemen cogaltmayi dusunmeye basladim. Okuduklarima gore uzerinde tomurcuk olmayan dallarin koklendirilecegi yaziyor ama uzeri tomurcuksuz dal bulamiyorum.
Alacagim dal **** kok diyeyim, en az kac santim olmali, simdi koklendirme yapabilirmiyim ve dikkat etmem gereken tavsiyeleriniz var mi? |
Alıntı:
Veya tomurcuklu aldığınız dalın tomurcuklarını koparıp dikin veya suya koyun ama oturma odanıza koyun saksısını. Yani geceye kadar odanızın ışığı "Uzun gün" tesiri yapsın. Tomurcuk oluşumunu engellesin. Tabi gece ye kadar ışık yakıp oturuyorsanız!!.. |
Alıntı:
|
adanana sevmiyor bu çiçek şimdide açmıyor D :)
|
2 Eklenti(ler)
Kasımpatılarım açtılar... Üç tane sarı yeni.
|
Arkadaşlar birbirine yakın olan kasımpatılardan beyaz ve sarı kırmızı renge dönüşüyor,bu renk değişiminin çaresi yokmu...
|
Yeriniz varsa mesafeyi uzaklaştırın.
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Merhabalar bunlarda benım yazın diktiğim kasımpatılarım..Bu sene yetiştirdiğimde farkettıgım bır konuyu aktarayım size..Biliyorsunuz kasımpatılar 12 saat karanlık görmeyince tomurcuk vermıyor **** vermekte cok zorlanıyor..evet 12 saat karanlık doneme gectık ancak ılk resımdekı kasımpatım sokak lambasının ışıgı direk uzerıne geldiğinden tomurcuk vermedı gölgede kalan kısımlar ıse tomurcuklanıp cıcek acmıs durumdalar..artık hepsıne siyah poşet gecırıyorum..diğer ışık almayan kasımpatılarım ıse coştular..:p
Eklenti 630474 Eklenti 630475 Eklenti 630476 Eklenti 630477 |
Arkadaşlar 2 saksı kasımpatı aldım, şimdi anlamadığım bir konu var bu çiçek mevsimlik midir çok yıllık mıdır
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025