![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Sn. Nariçi, Plumeria yaprak döker, Yaprak döktüğünde kış uykusuna yatmış olur. Kış aylarında uyur ve bahar için güç toplar. Baharın ilk günlerinde diğer uyuyan bitkiler gibi uyanır yaprak vermeye başlar, 1-2 ay sonrada uygun büyüklükteyse çiçek topuzu çıkarır. Havalar iyice soğuyana kadar bu topuzun üzerinden sürekli çiçek açar. çiçeğini gören ve koklayanların %90 ı bu bitkiye aşık oluyor. Çiçek açabilecek büyüklük, baş parmağımız ve işaret parmağımızla yaptığımız yuvarlak kalınlığına yakınken çiçek açar. Parmak kalınlığındaki plumeriaların çiçek açması hayal olur. pPlumeria gövdeleri don olaylarına aşırı hassastır. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Aslında tam anlatmak istediğim gövde ve yapraklar belirli boyuta gelmeden açmaz, sn. İklimsizin resiminde görülen plumerianın açması için en az 2 yıla daha ihtiyacı var. Aşağıdaki linkte benim çatı seramda 5 yıldan beri açtırdığım plumerialarım var. İlk analarının tanesini 90 tl den almıştım 3 adet. http://site.mynet.com/egzotikvetropik.meyveler/pepino/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Turco, siz de benim ve hepimiz gibi sabırsızsınız ![]() Şaşırtmadan sonra fide kaybedebilirsiniz, neden kaynaklandığını anlayamadım ama ben üç sağlıklı fidemi şaşırtmadan sonra kaybettim, siz daha dikkatli olun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda benim plumerialarım, kırmızı örümcekler istila ettikten sonra ev yapımı ilaçlar uyguladım. Hastalıklı yaprakları temizledikten sonra bu hali aldılar ve gelişmediler. Bu mevsim gelişme dönemleri değil sanırım. Siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım türleri farklı ondan böyle bir kısmı yavaş bir kısmı hızlı büyüdü. Emre abi gönermişti tohumları bana geçen yıl çimlenmişlerdi. İnşallah görebilirim çiçekleri en kısa zamanda, ben çok sevdim bu bitkiyi. Sabırla bekliyorum yeter ki açsınlar beklerim 2 sene daha ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sebo, Bir senede bukadar büyüdüklerine göre benim ufak fidenin cüce kalması normal herhalde. Bu sene tohumdan aldığım tek fide henüz 5-6 cm.boyunda. Düzenleyen Süha Şendoğan : 14-02-2009 saat 11:59 Neden: cm yanlış yazılmış |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Plumerialara çok hızlı büyüyen bitkiler değiller Sevgili Turco, plumerianızın boyu kısa değil bence uygun bir şekilde gelişmiş. Sevgili Msaygın'ın ve Emre abinin dediği gibi bahar döneminde gelişme göstereceklerdir.... Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Bende neden minicik buluyor bu boyda ki plumeriasını diyordum ![]() ![]() Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Harika bir haber MSaygın, ben tek plumeriamı soğuklardan etkilenmesin diye içeri almıştım. Karıncalar bile yavaştan kendini gösterirken, artık bitkinin yapraklarını çıkartması normal sanırım. Biraz zaman geçsin balkona alacağım ben de plumeriamı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
-
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Güneş ve sıcaklıkta çok çabuk büyüyen bitkidir aslında ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Bir iyi bir kötü haber;
Pulimeriamın bir tanesi epey büyüdü 30 cm e yaklaştı sanırım. Yapraklarını dökmedi kışın. Bu nedenle de hayatta kalmayı başardı! Çünkü (şimdi kötü haber, kendimden utanıyorum). Diğer saksımdakini yaprakları dökülüp tek gövde kalınca akarlara kurban ettim sanıp attım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Hafif kumlu toprak içeren saksılara geçirin derim.. Plumeria denen güzellik kök gelişimini fazla sert topraklarda beceremiyor.. Bizim genelde kullandığımız çiçek toprağı ise ona sanırım ağır kaçıyor.. Kaktüs toprağının çiçek toprağıyla karıştırıp saksınıza öyle koyun derim.. Çünkü 40 santimlik bitkinin köküküne baktığınızda çok da gelişmemeiş olduğunu görüyorsunuz.. Rahat kök geliştirebilmesi için biraz daha yardım edin derim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu.
|
Emre Bey, benim saksı harçlarım oldukça gevşek, ağaç kabuğu, kum, torf ve organik gübre içeriyor, buna rağmen kök yapısı sizin de belirttiğiniz gibi çok az gelişiyor, saksı harcından ziyade bitkinin yapısı bu diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Kökleri biraz kurcaladığınızda pek çok kökün sanki yanmış gibi bir anda gelişimini kesmiş olduğu gözüküyor. Anlam veremedim tam olarak. Kök çürümesi gibi de değil sanki bir baskı görmüş ve orada büyümeyi bir anda kesmiş gibi.. Ben toprak sıklığına delalet demiştim. Ama işte, gelişim sürdükçe bunu da anliyacağız sanırım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Ben Pulmeria larımı ayırırken, yarıyarıya torf ve orkide için kullandığım kayın ağacı kabuğundan koydum, onda bir oranında dere kumu, yanmış çiftlik gübresi, çok az perlit, ve bir avuç kadar da çeltik kabuğu ekledim. İyi bir karışım olduğunu düşünüyorum, son derece sağlıklı görünüyor ve aktif büyümeye devam ediyorlar. Gerçekten de kök yapıları çok nazik, saçaklı kök yok, kazık kök gibi bir yapıya sahip, ayırırken çok dikkatli olmak gerekiyor, kökleri zedelenen üç bitkimi ayırdıktan sonra kaybettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Turco, siz daha önce çimlendirmemişmiydiniz pulmerialarınızı? Korkmayın, oda sıcaklığında tutmaya devam edin, sulamayı abartmadan fısfıla yapın, ışık görmesine izin verin. Keşke ayırmak için bekleseydiniz, size yazmıştım. Benim üç ay önce çimlendirdiğim Pulmerialarım üçü dışında gayet iyi durumdalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|