![]() |
|
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
|
Güzel salon çiçegi olur. Bu boyunun fiyatı $ 29.95 http://toptropicals.com/pics/garden/04/3000/2583.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
Emre bey, bu mesajda sevgili Lerdemir koku özelliklerine göre bir liste vermişti. Bir göz atın isterseniz. Düzenleyen Sevilay : 05-01-2008 saat 15:43 Neden: Alıntıyı kaldırdım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
|
Bir sorum olacak.. Tohumlarımdan bazılarının kökleri virgül gibi hafif eğri. Bu ileride düzelir mi yoksa kök dönmesine kadar ilerler mi? Henüz en uzun kök 3-4 santim civarı. Bu olay mühim ise nasıl bir çözüme gidebilirim. Tüp içerisine almalımıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
Benim de sana bir sorum var sevgili Emre, köklendirmeyi başardığını artık biliyoruz. Köklendirdiğin plumeriaları toprağa ektin mi hiç? Köklenen plumerialar yaprak verdiler mi? Bunları şunun için soruyorum, şimdi biz ıslak peçete arasında köklendirme yapıyoruz. Yarın bunları toprağa aldığımızda bocalama yaşayacaklar biraz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
|
Evet arkadaşlar, başından butarafa bütün yaptıklarımızı bu akşam tekrar okudum, kanımca plumeriya'nın istegi sabit ısı, ister toptakta, ister perlitte, ister havlu arasında çimlendirin fark etmiyor, yani sabit ısıyı verince kolaylıkla çimleniyor. En hoşuma giden havlu arasında olan, en azından takip ede biliyorsunuz, ve sonra cımbız vasıtasıylan fazka sıkmadan topraga almanız bence başarı olayını yükseltecek diye düşünüyorum. Şu anda benimde havlu içinde 9 tohumum var bakalım ne gösterecek http://img503.imageshack.us/img503/2177/grnt014gn7.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-08-2007
|
Sevgili Sempe,gerçekten çok güzeller.Bu ne hız böyle.Benimkiler daha çıkacaklar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu.
|
Harika olmuşlar sempe. Benimkileri ekeli 5 gün oldu, dün bir tanesi kabarmış gibi geldi, ben de biri çarpıp toprağını oynatmış diye düzelteyim derken baktım aşağı doğu3mm. çapında bir kök gidiyor.Hiç ellemedim, bekliyorum bakalım. Her sabah su spreyliyorum ve bütün gün üstlerinde masa lambası yanıyor.Bir de kalorifere bitişikler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2007
|
Demek benden önce davranan sizdiniz.Neyseki yabancıya gitmemiş simdi icim biraz daha rahat üzülmüştüm kacırdıgıma kısmetimde yokmus ne yapalım.Bende bununla teselli olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu.
|
Sıcaklık 4 derecenin altına düştü mü Plumerialar zarar görüyor, riskli bir bitki ama Amerika'nın hemen her bölgesinde yetiştiren var.Soğuk zamanlarda yapraklarını kesip, gövdesini garaj ya da benzeri yerlerde korumaya alıyorlar, havalar yeniden ısınana kadar. Ben serada uygun bir yer de belirledim, yavaş yavaş ticari olarak da yetiştirebilir miyim diye düşünüyorum. Sıkıntılarından biri, dallanarak büyümek yerine uçtan uzayarak büyüyen bir bitki olması, boyunu kısa tutayım, yan dallarla büyüteyim deme imkanı pek yok sanırım. Plumeria ile ilgili pek az kitap var, en yaygın olanı; "The Handbook On Plumeria Culture" Jim Little diye bir yetiştirici var, Plumeria konusunda isim yapmış birisi, gelini de ebay üzerinde plumeria tohumu satıyor.Bu adamdan gelen tohumlarla yetiştirilen Plumerilar, ismiyle satılıyor, onun kitabı da; "Growing Plumerias in Hawaii" Ben ikisini de sipraiş ettim, gelince hep beraber faydalanırız kitaplardan.Özellikle budama ve şekil vermeyi merak ediyorum. iklimsiz, inşallah ben de bir kaç güne ismimi listeye yazdırmış olacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Sempe harika görünüyor plumeriaların maşallah, bunun sırrı ne acaba? Benim bir tane tohumdan çıkan filiz var, onun yaprakları da çok garip hiç sizinkinin forumda değil. Ortasında uzamaya meyili bir çıkıntı var öylece duruyor günlerdir. Sulamayı nasıl yapıyorsun, fısfıs yapıyor musun, sıcaklık nedir? Merak ettim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
Herkese teşekkür ederim. Tohumları ektikten sonra, genelde kaloriferin üzerinde tuttum. Çimlenene kadar bol su ve fısfıs yaptım. Kartondan yapılmış gibi duran saksılara ekmiştim. Bu saksılar kurudukları zaman dışarıdan su istediklerini anlıyabiliyorsunuz. Sanırım 10 gün civarında hepsi çimlendi. Çimlendikten sonra aynı kaloriferin üstündeki pencereye aldım böylece hem ısıdan hem de güneşten yararlanabiliyorlar. Yapraklar çıktıktan sonra fıs fıs yapmamak gerekiyormuş. Ben önceleri yapmıştım, baktım alttaki yapraklar bozuluyor fısfısı kestim. İlk 4-5 yapraktan sonra saksı değişimi yaptım. Toprak: Yarı kum, yarı torf. Şimdilik bu kadar. Herkese kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Henüz gelmedi elime tohum siparişim. Ancak elime geldikten sonra size de Hilolardan bir demek gönderebilirim efendim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Süper!!! Tebrikler Sempe... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar 5 ocakta tohumları ıslak peçete arasına koydum, korkunç hızlı çimleniyor, bugüne kadar toprak altında tohumu çürütmeye deymezmiş, benimkilere bu sabah baktıgımda çimlenmeye başlamışla. emre albayrak siz çimlenen plumeryaları topraga nezaman geçirdiniz. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
|
Fazla bekletmeyin.. Kök dönme yapıyor sonra. Beyaz dişini çıakrıp en fazla yarım santim uzadıktan sonra kaktüs toprağına geçirin tohumlarınızı. Bol ve sabit sıcaklığı unutmayın. Toprağında kurumaması lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|