![]() |
|
![]() |
#151 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-12-2007
|
peru zakkumu olarak anılan thevetia üç renk çeşidi mevcut ve özellikle sarı rengi çok güzel koku verir.renkler beyaz,sarı ve turuncu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Nöbetim dolayısıyla bir gün evden uzak kaldım . Eve döndüğümde plumerialarım bana bir sürpriz hazırlamış . İki tanesi toprağın üzerine çıkmış . ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Evet arkadaşlar muradıma erdim. = ) 100 adet tohum 10 gün içinde bana ulaşacakmış. Ebay denen siteden satın aldım bu gün itibarı ile. Bir diğer alım içinse beklemekteyim. Nasıl mutluyum anlatamam. Yakınlarda olan (İstanbul) arkadaşlarla tohumalrımı paylaşabilirim bu arada. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Sevgili zenfree,profil resminde kullandığın plumeria hangi cins adını biliyomusun çok güzel görünüyor.Bende çok istiyorum bu bitkiyi,evelsi gün burda bi çiçekçiye sordum plumeria varmı diye ellerinde yokmuş;istersen abla toptancıya sorayım dedi ama bilemiyorum yani,biraz ümitsiz gibiydide. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Bir tanesine denesek mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2007
|
Merak etmeyin arkadaslar benimkiler 1 ayda cimlendi henuz cok erken zaten 21 gün surec vermısler plumerıa icin telaslanmanıza gerek yok siz topragını nemli ve sıcak tutun yeter. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
Arkadaşlar bu peru zakkumunu bizim normal heryerde olan zakkumlara aşı yapamazmıyız. Yetişkini yok mu kimsede aşı ile üretelim?.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-08-2007
|
Plumeria ile ilgili havai köklendirme,aşı vs ile çalışacak arkadaşlar.Ana gövdenin üstünde çalışırken çok dikkatli çalışın.Kabuk sıyrıldıktan sonra geriye süngerimsi bir doku kalıyor.Ben ana gövdenin üzerinde havai köklendirme çalışması sırasında 3 daldan birini kaybettim.Kabuklarını açtığım diğer dallarıda başka birisi tuttu.O kadar nazik.Fotoğraf eklemeye çalışacağım. Güzel şeyler nedense çok nazlı ve kırılgan oluyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hoyadağ'ın benim için sipariş vermiş olduğu Moir Pink, Duke, Samoan Fluff tohumlarım geldi. Buradan kendisine teşekkürlerimi gönderiyorum... ![]() Ev ödevime başlama sırası bende. Bakalım kaç ta kaç not alacağım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Her sabah uyanır uyanmaz elimde fıs fıs başındayım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hoyadag'dan edindiğim 5 adet plumeria tohumlarını, bu başlıktaki 78 no.lu mesajda verilen bilgilere harfiyen uymak kaydıyla 23 gün önce ekmiş ve gene aynı mesaj bilgileri ışığında gerekli ortamı sağlamama rağmen, hiçbir gelişme yok ![]() ![]() Tekrar tohum edindiğimde ıslak peçete arasında çimlendirmeyi denemeyi düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İklimsiz; Plumeria tohumlarımı ekeli tam bir ay oldu. 15 tohumda 3 tanesi çimlendi, 2 tanesi çürüdü. Bu sabah birinin daha çimlendiğini farkettim. Diğerleri de çimlenecek, biliyorum. Biraz daha bekleyin bence. Tohumun görünen kısmını ellediğinizde dolgunluk hissedebilirsiniz çimlenmeden önce. Farklı türler farklı tarihlerde çimlenebiliyor olmalı. Hatta farklı türlerin su istekleri bile farklı sanırım. Bir tohumu da ıslak peçete arasında çimlendirmeyi denedim ama çürüyecek gibi geldi, 2 gün bekleyip torağa ektim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
İçimi rahatlattınız teşekkürler arkadaşlar. Bu güne kadar hiç kurcalamadım, merak edip alt tarafta neler oluyor bakmadım bile, onları rahatsız etmek istemedim ![]() Bugüne kadar hiç değinilmemiş bir gözlemimi paylaşmak istiyorum sizlerle. Toprakları kuruduğunda fısfıslarken, kurumaya bağlı olarak hafifçe boyun bükmüş şapkası, toprağa su değer değmez gözle görülür bir şekilde ayağa kalkıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Dikkat ettiyseniz herkesinki degişik zamanlarda çimleniyor, çimlenmede en büyük faktör ısı, nem, ışık ve sulama, tabi herkesinki degişik oldugu için, çimlenme bazılarında eken veya geç olabiliyor, onun için dokunmadan sulamaya devam ederek beklemekte fayda var. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|