![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Bu sevinci yaşatabildiğim için ne mutlu bana. Tohumdan yetiştirmenin heyecanı konusunda sizinle hemfikirim Hafize hanım. Sadece tohumundan yetiştirdiğiniz bir bitki tam olarak ve herşeyiyle size aittir, onu hissetmeniz duyumsamanız bambaşka olur. Dünyaya gözünü açtığında ilk sizi gören bir bebek gibi tıpkı. İnşaallah ben de yakında bu duyguyu tadarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Tadacaksınız sevgili Hoyadag, biliyorum.. ![]() Bu arada dikkat çekmek istiyorum; daha önce Melissa tohumlarında yaşadığım benzer mutluluğu, fide haline getirirken tüm fidelerimi kaybetmiş olmaktan dolayı epey kötü bir deneyimim oldu. Zamansız güneşe çıkarıp suyunu ayarlayamamaktan kaynaklanmıştı bu kayıp. Hoş, bol miktarda yine tohumum oluşuyor ama kaybetiğim fidelerin üzüntüsünü hafifletmiyor bu. Bu kez inşallah benzer yanlışlar yapmam.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Evet sonunda bir adet plumeria çeliğini dikmiş bulunuyorum. Umarım köklendirebilirim. Henüz tohum ekmedim. Mum çeliklerindeki köklendirme problemleri, çelik köklendirme konusunda beni soğuttu. Yanlış mevsimde uğraşmamızın da etkisi var ama ister istemez hayal kırıklığı oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın ![]() Asıl sürpriz en son baktığımdaydı şöyle biraz dürdükleyip bir bakayım dedim bir de ne göreyim kocaman beyaz birşey vardı altında ya kök **** bizimki boy atmaya başlamış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Umarım öyle olmuştur; zira şu bizim kürdanlı merakımız hakkında forumdaki uzmanlarımızın yorumları ortada iken bizler yine de yerimizde duramayıp rahatsız ediyoruz zavallı tohumcukları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sevilay Hanım plumerianız ne durumda acaba? Büyümeye devam ediyordur umarım. Diğer tohumlarızdan ses var mı? Benim büyümekte olan tohumun kafası hala görünmedi. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Geeldim!!! İlkincim, Carmen bayağı boylandı. Asıl iki yaprağını büyütmekte. Çimlenmeden sonra çıkan ilk iki yapraktan biri hafif sararır gibi oldu. Acaba sulamaya korkmamın bunda etkisi varmı diye düşünmekteyim. Zira çiçeğin dibine bile spreyle su veriyorum korkudan. Ha bu arada tohumun kafasını zaten göremiyorsun. Bu zehiri damardan verdiği için sevgili Hoyadağ'a teşekkür mü edeyim bilemiyorum. ![]() Düzenleyen Sevilay : 25-07-2008 saat 22:35 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sizinki baya boylanmış sevilay hanım, aman maşallah maşallah. Ben sabah diğer tohumlarıma baktım hiçbirisinde hareket yok. Biraz daha bekleyip çıkartacağım artık onları. Diğer filizlenmiş olanı ellemeye korktum bu sefer ![]() Bakalım bizimkiler de böyle büyüyüp çiçeklenecek mi? Çiçek resimlerini gördükçe mutlu bir heyecan oluyor içimde. ![]() Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hoyadag sayesinde dün sabah saatlerinde plumeria tohumlarıma kavuştu. Yarısını ıslak kağıt havlu arasına, yarısını da doğrudan toprağa ektim. Çok mutluyum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Bu hafta benim tohumlar da gelir derken ; bugün postadan çıktı aman görseniz çok sevindim ! hemen çimlendirme operasyonu başladı tabii ki . Bu şevkle Plumeram 'ı 1 sene sonra 5 metre boya getiririm herhalde.Boyunu çeke çeke uzatacağım da o güzel çiçeklerine bir an evvel kavuşmak için nasıl bir formül uygulayacağım bilemiyorum. Şöyle de olabilir gidersin Palmiye Merkezine, uğraşmadan alır getirirsin Plumerayı dikersin bahçene ! değil mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2007
|
MERHABALAR, Benim plumerıalardan duke ve carmenden sonra celadıne de yola cıktı.Sayın hoyadag bilseydı cok mutlu olurdu.Diger ikisinde henuz bır hareket yok maalesef.Hani 21 gunde cimleniyodu 1 ayda anca oluyo ustelik henuz cımlenmeyende var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hoyadag'ın göndermiş olduğu plumerıaları, deneyimli arkadaşların aktardıkları bilgiler ışığında bugün toprakla buluşturdum. Gelişmeleri heyecanla bekliyorum. Bu vesileyle kendilerine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
İlkin Gözün aydın güle güle büyüt. Hoşçakal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2007
|
Bravo tebrik ederim sizi.Benim iki tane kaldı cimlenmeyi bekleyen belkide artık beklememeliyim onları.Şimdiye kadar cıkmıs olmalıydılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar ben Peru Zakkumu'nu çalı formunda başka bir ağaç olarak biliyordum. Ancak yazılanları ve eklenen fotoğrafları gördüğümde Kıbrıs'ta "Fitne" dediğimiz kokulu ağaç'tan bahsettiğinizi anladım. Ben de bahçemde bir Fitne yetiştiriyorum. Geçen yaz çiçek açmasına rağmen yaprak açmamıştı da çok üzülmüştüm. Ancak yerine intibak etmeye çalıştığını ziraat mühendisi bir arkadaşım söyledi de rahat ettim. Daha sonra fotoğraflarından eklemeye çalışacağım. Bu arada ben peru zakkumu olarak başka bir çiçeği biliyordum. Üstelik hangi ay olduğunu hatırlamıyorum ama bunu Ev-bahçe dergisinde görmüş ve bahçemde ondan da olduğu için ismini aklımda tutmuştum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-08-2007
|
Sevgili Sempe,harikalar hepside.Gerçekten tebrikler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2007
|
Bravo sevgili Sempe güle güle büyüt, bu iş bu kadar basit aslında, püf noktasını ise İlkin yakalamış mesajında. Selamlar Hoşçakalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|