agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bahçe Süs Bitkileri
(https)




Beğeni Düzeni1414Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-10-2007, 22:04   #61
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-06-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 426
Galeri: 10
Bu tam spektrumlu bitki lambası (Full Spectrum Plant Light) hakkında bilgisi olan var mı acaba? Nedir, nereden temin edilir, ev içinde kullabilir mi?

hoyadag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2007, 20:25   #62
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,587
Galeri: 92
Nihayet fırsat bulup tohumlarımı ekebildim.

Torfun içine biraz kumlu bahçe toprağı ve biraz perlit karıştırdım.

Saksıların altlarına iri ponzalar koydum drenaj için.
Üstüne torf ağırlıklı karışımı koydum,ne olur ne olmaz oksijenli su ile sulayıp,tohumları yerleştirdim.


Düzenleyen Sevilay : 25-07-2008 saat 22:36
Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2007, 21:31   #63
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-06-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 426
Galeri: 10
Muhtemelen Türkiye'mizdeki ilk minikler bunlar, hayırlı olsun Sevilay hanım. Benimkiler malesef benim izin dönüşümü bekleyecekler toprağa kavuşmak için. Arkadaşlarda tüm tecrübelerini sizinle kazanmış olacaklar, bu nedenle her aşamanın fotoğraf ve bilgisini rica ediyoruz.

Arasıra fısfıslamayı ihmal etmeyin. Bu özellikle tohumun çeperlerini yumuşattığından, çeperin kırılmasında önemli rol oynuyormuş.

Tümünün filizlenmesi temennilerimle,

hoyadag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2007, 18:12   #64
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-06-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 426
Galeri: 10
Plumeria Kolleksiyonu Oluşturmak

Yazan: Clare Corre,
Kaynak:http://davesgarden.com/guides/articles/view/45/

Kendi plumeria kolleksiyonunuzu oluşturmak oldukça eğlenceli olabilir. Plumeria yetiştirmeye, tohumla, çelikle, aşılama yöntemiyle veya yetişmiş ağaçlar satın alarak başlayabilirsiniz. PSA(Amerika Plumeria Topluluğu)dan birçok kayıtlı harika plumerialar temin edebileceğiniz gibi, henüz isimlendirilmemiş ve kayıtlı olmayan birçok eğlenceli plumeria'da mevcuttur. Renkli ve çekici bu türler Tayland, Hindistan, Avurtralya, Singapur, Meksika ve Amerika gibi dünyanın çeşitli bölgelerinde sürekli olarak keşfedilmektedir. Bu yeni türler çoğunlukla tohumla üretilen fidelerden temin edilirler.

Plumeria fideleri, çiçek atasına benzeyebilir, özellikle de kendi kendine tozlaşma olmuşsa. Tozlaşma başka bir çiçekten olmuşsa, atalardan birine, her ikisine benzeyebildiği gibi; hiçbirine de benzemeyebilir. Bu nedenle, tohumla yetiştirme, renk ve şekil farklılıkları oluşturma potansiyeli açısından önemlidir. Ancak pudica, obtusa, ve alba tohumları çoğu kez atalarına benzerler ve beyaz çiçeklenirler. Kontrollü tozlaşma sağlayarak, türler çaprazlanabilmektedir.

Plumeria koleksiyonunuzu, tohum ekerek, çelik köklendirerek veya aşılama yöntemleriyle oluşturabilirsiniz. Yetişmiş bitkiler göreceli olarak daha pahalıya malolacaktır. Bunun yanında bizler kendi yetiştirdiğimiz, büyümesini izlediğimiz bitkileri daha değerli kabul etmekte ve daha çok zevk almaktayız.

Hemen belirteyim ki ben bir uzman değilim ve hobi olarak plumeria yetiştirmekteyim. Bu nedenle fikir ve değerlendirmelerim zamanla öprendiğim tecrübeleri yansıtmaktadır. Plumeria çoğaltmanın birçok yolu vardır ve kendimizinkini keşfetmenin eğlenceli olacağını düşünüyorum. Tek amacım güney Kalifornia ikliminde nasıl plumeria yetiştirdiğimi anlatmak, ve tecrübelerimi paylaşmaktır. Yöntemlerim bir başkası için, özellikle iklim şartları farklı ise faydalı olmayabilir ve duruma göre birtakım ayarlamalar gerekebilir.

Tohumlar

Plumeria bitkisini tohumundan yetiştirmek gayet kolaydır. Tohumlar, onları toprağa rahatça dikebileceğiniz minik kuyrukçuklara sahiptir. Drenajı iyi, bir miktar perlit içeren kaliteli bir dikim toprağı kullandığınızdan emin olun. Kaktüs karışımlarını bu iş için kullanabilirsiniz. Tohumlar, filizlenmek için neme ihtiyaç duyar. Ancak fazlası çürümelerine neden olabilir. Eğer soğuk bir iklimde çimlendirme yapılacaksa, iç mekanda veya sera ortamında, ısıtma pedi kullanarak veya ılık bir yüzey üzerinde çimlenmeye bırakın. Ek olarak, üzerlerine bir ışık kaynağı koyarak filizlenme için gereken ışığı ve bir miktar ısıyı sağlamış olursunuz. Tohumların filizlenmesi birkaç günde, bir haftada belki de daha uzun bir zaman sonra olabilir. Bu süre içinde sık sık spreylemeyi unutmayın. Ben toprağın yüzü kurudukça spreylemeyi uygun buluyorum. Spray aynı zamanda tohum çeperlerini yumuşatarak yarılmasını kolaylaştırmaktadır. Bu çeperleri, içeride yer alan ve gayet kırılgan olan tohuma zarar vermeden siz de çıkarabilirsiniz. Hassas bir cımbız ve mahir bir el çok iş görebilir.

Tohumlar nemli kağıt havluda da çimlendirilebilir. Kağıt havluyu nemlendirin ve çok ıslak kalmaması için hafifçe sıkın. Dörde katlayın ve tohumu katların arasına yerleştirin. Bu noktada havlunun tohuma tamamen temas ettiğinden emin olun. Daha sonra havluyu sandviç poşetine koyup ılık ve ışıklı bir ortama bırakın. Tohumlar çimlendikten sonra onları, iki set gerçek yaprak çıkarıncaya kadar kalmak üzere, yetiştirme ortamına alın. Bu aşamadan sonra fideleri müstakil olarak büyüyecekleri ortamlarına alabilirsiniz.

Çeliklerin aksine, fidelerde saksı değişimi yapmaktan çekinmeyin. Çünkü genellikle tohumlar, çeliklere oranla daha güçlü kök sistemlerine sahip oluyorlar. Haddinden küçük kaplar, fidenin büyümesine zamanla mani olacaklardır, bu nedenle fide büyüdükçe, yetişme ortamını genişletin.

Fidenin gelişme ortamının drenajı iyi olmalı ve sulamada dikkatli olunmalıdır. Toprağın kurumaya imkan bulamayacak kadar ıslak kalması önlenmelidir. Bahar ve yaz aylarında, fidelerin düzenli sulanmaktan hoşlandıklarını farkettim. Ancak özellikle 10C derecenin altındaki sıcaklıklarda, kış aylarında küçük fidelerin sulanmasında dikkatli olunmalıdır. Fideler soğuk havalara karşı toleranslıdır ancak bir sera ortamında sıcak ve nemli tutulduğunda daha iyi sonuç alınır.

Name:  1.jpg
Views: 2955
Size:  50.3 KB

Name:  2.jpg
Views: 3052
Size:  54.4 KB

Name:  3.jpg
Views: 3451
Size:  51.8 KB

Name:  4.jpg
Views: 2959
Size:  68.9 KB

Name:  5.jpg
Views: 2997
Size:  47.3 KB

Bahar geldiğinde fideler açık havaya, güneşe bırakılabilir. Eğer fideleri iç ortamda çimlendirmiş ve sadece yapay ışıklandırma yapmışsanız, gün ışığına çıkarmadan önce birkaç gün cam arkasında, filtrelenmiş gölgeli ışıkta bırakınız. Bu sırada yapraklarda bazı gün yanıkları oluşsa bile yerine yenileri çıkacak ve bir süre sonra bitki tamamen uyum sağlayacaktır.

Fidelerinize genç yaşta, diğer bitkilerinize verdiğiniz gübreleri seyrelterek verebilirsiniz. Ben ikinci aydan sonra gübre vermeye başlasam da bazı üreticiler, gübre yanıklarını önlemek adına, biraz daha beklemeyi ve dozu yarıya düşürülmüş gübre kullanmayı uygun buluyorlar. Fideleriniz ortalama 2-3 yıl sonra ilk çiçeklerini verirler. Ancak bazen 4-5 yılı göze alacak kadar sabırlı olmanız gerekebilir.

(Çelikler ile ilgili başlıkla makale devam edecek...)

hoyadag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2007, 10:26   #65
Ağaç Dostu
 
İlkin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,632
Galeri: 51
Tohumlarımı akşam saksılarına dikeceğim. Tohumlara bakıyorum üst kısımda tül gibi yapraklar var alt tarafta da tomurcuklu kısım var. Tül gibi olan taraf havaya bakacak. o tomurcuklu kısmı da tamamen toprağa gömeceğim galiba, değil mi? Bir bilen var mı acaba?

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2007, 22:42   #66
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,587
Galeri: 92
Bildiğiniz gibi tohumlarımı ektim.Onları önce kalorifere yakın mutfak camının kenarına koydum ki gün ışığı alabilsinler.
Kalorifer de yakın olduğu için gerekli ısıyı alabilirler diye düşünmüştüm.

Bu arada ilk gün sulamanın dışında zaman zaman,toprağın rengi kuruya döndükçe fıs fıs yaptım.

3-5 gün sonra dayanamayıp,mutfak tezgahının üstüne koydum.
Üst dolabın altındaki floresan lambayı devamlı açık bırakarak sevgili Hoyadağ'ın çevirisinde de bahsedildiği gibi onlara ihtiyaçları olan hem ısı hem de ışığı sağlayabileceğimi düşündüm.

Bu cumartesi yani ektikten bir hafta sonra biraz oksijenli su verdim hepsine.

Dün yani ekildiklerinin 9. günü Carmen,ki kendisi favorimdi,sanki topraktan çıkıyormuş gibi bir görünüm aldı.
Öyle tohum olarak.
Bir an tohumu yanlış ektiğimi sandım.Zira tohumun o kabarık olan alt kısmı neredeyse dışarıdaydı.

Bu sabah dayanamadım veee çay kaşığıyla tohumun etrafındaki toprağı eşeledim.
Ne göreyim?
Canım benim aşağıya doğru yeşil,güçlü,kalınca bir tek kök.

Panik panik tekrar toprağı düzelttim.
Akşama doğru o kabarık kısım daha da yukarı çıktı.


Sevgili Hoyadağ'ın çevirisinde maharetli bir el ve cımbızdan bahsediyordu ve ben buna bir anlam verememiştim.

Şimdi anladım.Çıkan dalımsı oluşum sanırım ucunda,zarfın içinde bir çift yaprak saklıyor.
Ve tohum zarfı bir tarafından yırtılır gibi oldu.
Eğer ben cesaret edip o zarfı nazikçe alabilirsem yapraklar ortaya çıkacak.

Bir iki gün daha bekleyeyim.Bu arada fıs fıs yapıp tohum zarfını yumuşatmaya çalışayım.
Zarf kendiliğinden çıkmazsa herhalde benim çıkarmam gerekecek.


Düzenleyen Sevilay : 25-07-2008 saat 22:36
Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2007, 23:05   #67
hfz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 810
Galeri: 5
Sevgili Sevilay, çok sevindim ve ben de heyecanlandım. Hem okurken hem de resimleri görünce.

Gözünüz aydın. Darısı bizim başımıza inşallah.

hfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2007, 23:16   #68
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,587
Galeri: 92
Sevgili Hafize hanım,bir çift yaprak görürsem ne kadar mutlu olacağımı bilemezsiniz.

Bu arada yüz buldum ya bir başka tohumun daha dibini eşelemeye kalktım.
O da kabarmış,minik bir fasulye gibi şişmiş zarfın içinde ama henüz kök falan yok.

Her dakika tepelerindeyim diye eşim benimle dalga geçiyordu,ama ne kadar zevkli bir şeymiş böyle tohumdan bitki yetiştirmek.

Darısı başınıza.

Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2007, 23:36   #69
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2007
Şehir: yalova
Mesajlar: 479
Sevilay hanım, gözün aydın ama tohumun zarfını lütfen mıncıklamayın, kendi kendine zamanı gelince düşsün, mesela daha kendini ışığa alıştıracak gibi.

Yarışta ipi göğüsleyen siz oldunuz galiba sitede ve tarihe geçtiniz tebrikler. Hoşçakalın.

Mucip Gürbüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2007, 23:48   #70
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,587
Galeri: 92
Teşekkürler Mucip bey.

Tamam mıncıklamayayım,bir kaç gün daha fıs fıslayarak bekleyeyim.Umarım Clare teyzenin dediği gibi tohum çeperleri yumuşar ve kendiliğinden o minik yapraklar çıkar.

Bu arada bizlere bu keyfi yaşattığı için sevgili Hoyadağ'a sonsuz teşekkür ediyorum.

Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2007, 08:55   #71
Ağaç Dostu
 
İlkin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,632
Galeri: 51
Sevilay Hanım inanın çok sevindim, ne güzel bir haber bu böyle. Ben mumçiçeklerine daldığım için daha sıra plumerialara gelmedi Ama bu güzel haberden sonra ben de cesaretlenip bu akşam bir tohumu ekeyim toprağa.

Hadi gözünüz aydın sizin de...

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2007, 14:51   #72
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-06-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 426
Galeri: 10
Sevilay hanım, benim tohumlar malesef izin arefesine denk düştüğünden henüz toprakla buluşamadı. Fotoğraflar müthiş heyecanlandırdı beni. En kısa zamanda hem Hollanda çeliklerimi almak, hemde çimlenmiş tohumları gözlerimle görmek için büyük bir heyecanla kapınızda olacağım, haberiniz olsun.

Plumeria tohumu çimlendiren ilk üyemiz olarak tarihe geçtiniz. Tebriklerimi sunarım.

İlkin hanım, tohumları gönderen hanımefendi mailinde tohumları en kısa zamanda ekiniz demişti. Ben izin nedeniyle dikemedim, ama imkanınız varsa siz elinizdeki tüm tohumları biran önce dikmeye bakın derim. Hadi bakalım, kolay gelsin.

hoyadag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2007, 14:34   #73
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,587
Galeri: 92
Sevgili Hoyadağ'ın da dediği gibi aşama aşama tohum haberleri vermeye devam.

Geçtiğimiz iki günde Carmen biraz daha uzadı.

Tohum çeperi yan tarafından iyice yırtılmaya başladı.
Kenarından bakınca o minik bir çift yaprağı görür gibiyim.

Mucip bey duymasın azıcık bir kuvvetle tohum zarfını çekmeye çalışıyorum ama daha hazır değil herhalde ki bırakıp gelmiyor.


Düzenleyen Sevilay : 25-07-2008 saat 22:36
Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2007, 23:17   #74
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Tabiat acele etmez ve edilmesinden de hoşlanmaz Sevilay, neden ona başarması için şans tanımıyorsunuz, eminim ki o bir çift çeneğe zarar verseniz çok üzülürdünüz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2007, 09:13   #75
Ağaç Dostu
 
İlkin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,632
Galeri: 51
Dün akşam ben de tohumları saksılara diktim. O tül gibi olan yapraklar biraz dışarıda kaldı tohum tamamen toprağa girdi. Su da verdim. Umarım geç kalmamışımdır. Sevgiler.

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2007, 10:01   #76
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,587
Galeri: 92
Sevgili Mucip bey,sevgili Mine hanım ve sevgili Balıkçı;
Size söz bir daha o tohum zarfına elimi bile sürmeyeceğim.

Ancak çeviride o zarfın cımbız veya maharetli bir el tarafından çekilip alınabileceği yazdığı içindi denemelerim.
(Zaten maharetli elim olduğu konusunda emin değilim)

Sevgili İlkin,ben Mine hanımın daha önce mum çiçeği başlığında bahsettiği gibi önce saksı harcını sulayıp,fazla suyun alttan akmasını bekleyip,sonra o suyu döktükten sonra aynen senin yaptığın gibi o tül kısım dışarıda kalacak şekilde ektim tohumları.Ve bir hafta hiç sulamadım ama sık sık toprağın üstü kurudukça (çevirideki gibi) fıs fıs yaptım.

Bir hafta sonra parmakla kontrolden sonra az su verdim.

Aman su diyetine dikkat!!!!

Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2007, 10:18   #77
Ağaç Dostu
 
İlkin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,632
Galeri: 51
Tamam Sevilay Hanım bilgiler için teşekkür ediyorum. Zaten fazla su olayına alerjim var artık. Kerrii'yi kaybettikten sonra tövbe su vermeyeceğim artık. Fısfıs yaparım arada toprağın kuruluğuna bakıp. Bakalım 1 hafta içinde neler olacak.

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2007, 01:09   #78
Ağaç Dostu
 
Oyaman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: DAVUTLAR
Mesajlar: 715
Galeri: 12
Buda Plumera Rubranın meyvesi , ne işe yaradığı hakkında bir bilgi bulamadım.

Eklenen Resimler
 
Maviş beğendi.
Oyaman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2007, 15:10   #79
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2007
Şehir: yalova
Mesajlar: 479
Hafize hanım merhaba;

Çok güldüm vallahi demek bu kadar despot bir görüntü çıkıyor ortaya, sizleri tabi ki anlıyorum ama aksi bir durumda da çok üzüldüğünüzü de görüyorum bende üzülüyorum. Mine hanımın sözü çok güzeldi " Tabiat acele etmez" siz ne yaparsanız yapın onlar bildiklerini yaparlar.

Bakın faydası olmuş, sizler yine korkmaya devam edin. Sevgi ve selamlar.

Mucip Gürbüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2007, 16:48   #80
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,587
Galeri: 92
Hafize hanım valla aynı korku ve merak bende var.

Geçen hafta ben de bir tanesine bakmıştım,gerçekten öyle tombuldu ki tohum.
Aynı korkuyla ben de acele acele kapadım toprağı.

Mucip bey ve Mine hanım beni iyi korkutmuşlar yani.

Şimdi şimdi ise kürdanla toprağı havalandırıyorum bazen,hani arada belki bir yeşillik görürüm diye o kadar.

Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2007, 09:02   #81
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,587
Galeri: 92
Evet, yine bir kaç Carmen görüntüsü ile buradayız.

Carmen maaşallah çok hızlı gelişiyor, hızla boy atıyor.
Artık geceleri floresanı kapatıyorum.

Benim gözlemlediğim;Carmen boy atarken,gündüz,önce bir tarafa yatar gibi yapıyor,akşama doğru düzeldiğinde boyu sanki 1cm. daha uzamış oluyor.

Bu devinimle sanki adına uygun olarak hem flamenko yapıyor,hem de büyüyor.

Ortasındaki yeni yaprak oluşumu daha belirgin hale geldi.

Sevgili hoyadağ'ın çevirisinde 21 günde çimlenme gerçekleşir diyordu.
Ben bu tohumları ekeli yarın akşam tam üç hafta olacak,bizim kız neredeyse ikinci set yapraklarını çıkararak yeni saksısına geçmeye hazırlanıyor.

Bildiğiniz gibi çeviride iki set gerçek yaprak çıkarınca yeni, daimi saksısına alabilisiniz diyordu.


Düzenleyen Sevilay : 25-07-2008 saat 22:35
Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2007, 10:19   #82
Ağaç Dostu
 
İlkin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,632
Galeri: 51
Maşallah Sevilay Hanım, sağlığı hiç bozulmaz umarım. Bu arada ben birşeyi mi atladım acaba, floresan lamba mı yakmak gerekiyor, sıcaklık için mi bu, nasıl birşey kullanıyorsunuz, ne kadar yakıyorsunuz merak ettim.

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2007, 10:31   #83
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,587
Galeri: 92
Ek olarak, üzerlerine bir ışık kaynağı koyarak filizlenme için gereken ışığı ve bir miktar ısıyı sağlamış olursunuz

Sevgili İlkin,yukardaki yazı sevgili Hoyadağ'ın çevirisinde vardı.

Daha önce de belirttiğim gibi ben de tohumları mutfak tezgahının üstüne koydum.
Fotoğrafta görülen yer mutfakta bir tezgah üstü.O tezgahın üstünde bir dolap var.O dolabın altında da bir floresan lamba var.

Lamba ve tezgahın arasındaki mesafe 59cm.
İşte tohumlar hep orada duruyor.İki akşam öncesine kadar lamba gece gündüz yanıyordu.Artık geceleri yanmıyor.

Ha unutmadan,tohumların altında da bulaşık makinası var ve makine çalıştığı zaman mermer de bir miktar ısınıyor.
İşte böyle..

Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2007, 17:34   #84
Ağaç Dostu
 
Oyaman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: DAVUTLAR
Mesajlar: 715
Galeri: 12
Plumeria ilk 60 gün oldukça hızlı şekilde büyüyormuş daha sonra 8-10 ay
boyunca beklemede kalıyormuş.Saksı boyunu bu bilgiye göre ayarlarsanız iyi olur sanırım.

Oyaman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2007, 19:28   #85
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,587
Galeri: 92
Bilgi için çok teşekkürler Deportivo.

Bu durumda kaç cm. çapında ve kaç cm. yükseklikte bir saksıya almam gerekir acaba?

Ben fotoğraflara bakıp bir tahminde bulunayım en iyisi.

Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2007, 11:47   #86
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-06-2006
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 409
Galeri: 7
Çelik konusunda okuduklarımdan şunu çıkardım. Çelikler alındıktan sonra 7-10 gün gibi bir süre, serin ve kuru bir yerde bekletilebiliyormuş. Daha sonra köklendirme hormonuna batırılıp dikiliyor.
Hoyadag siz çelik çevirisini tamamlayabildiniz mi? Acil bilgi lazım.


Düzenleyen sempe : 19-11-2007 saat 14:47 Neden: ifade
sempe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2007, 12:08   #87
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-06-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 426
Galeri: 10
Bir çeliğiniz olduğunu bilseydim çevirimi hızlandırırdım sevgili Sempe. Şu an çeliği olan arkadaşımız olmadığını düşündüğümden çeviriyi yapmamıştım malesef. Hadi bakalım kolay gelsin, siz de Sevilay hanımdan sonra bir ilki, çelik köklendirmeyi başarırsınız inşaallah.

hoyadag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2007, 12:22   #88
Ağaç Dostu
 
celalsungur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-08-2007
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 1,632
Galeri: 93
İnternet'ye www.webshots.com diye bir site var. Çok güzel plumeria ve bir çok diğer çiçek resimleri var. Bilgisayarınızda duvar kağıdı olarak kullanabilirsiniz, periyodik olarak resimler değişiyor, çok güzel bir görsel şölen. İstersniz masa üzerine takvim de yerleştirebilirsiniz, kendi kendini güncelliyor.

Eklenen Resimler
  
Yasemin Deniz beğendi.
celalsungur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2007, 15:26   #89
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Galeri: 35
Sevilay Hanım, minik bir mucize gibi ne güzel Benim tohumlarımda yolda. Mevsimde tam plumria tohumu ekme mevsimi Umarım yakında ben de tohumların çimlenme resimlerini de sizinle paylaşıcam.

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2007, 15:37   #90
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,587
Galeri: 92
Esen hanım, haklısınız bir tohumun yeşerdiğini görmek gerçekten de bir mucize.

Umarım çiçek açtığını da görebiliriz.

Sayın Deportivo'nun verdiği bilgilere bakarsak biraz bekleyeceğiz ama beklemek de keyifli.

Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024