agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bahçe Süs Bitkileri
(https)

Beğeni Düzeni2192Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-09-2010, 20:31   #1
Ağaç Dostu

MİRBE's Avatar

Giriş Tarihi: 17-12-2009
Galeri: 2
Solan çiçekleri alttan sararan yapraklarıda temizlemiştim tekrar çiçeklendiler

MİRBE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2010, 09:54   #2
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Benimkilerden bir tanesi de yeniden çiçek açtı ama diğerleri tomurcuk çıkardığı halde çiçeklenmedi... eh artık havalar soğudu.

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2010, 11:59   #3
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Sn. Kgursan, ikinci kez gönderdiğiniz fideler ilk çiçeklerini verdi. 3 renk eşzamanlı açtı. Tekrar çok teşekkür ederim. Bu kış çıkarmayacağım, korumaya alacağım. Umarım kışı atlatıp seneye yaşatabilirim.
Name:  IMG_7399.JPG
Views: 964
Size:  52.1 KB

Beyazı da başka güzelmiş.
Name:  IMG_7401.JPG
Views: 997
Size:  51.2 KB

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2010, 21:55   #4
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Sn. Kgursan, ikinci kez gönderdiğiniz fideler ilk çiçeklerini verdi. 3 renk eşzamanlı açtı. Tekrar çok teşekkür ederim. Bu kış çıkarmayacağım, korumaya alacağım. Umarım kışı atlatıp seneye yaşatabilirim.
Eklenti 176149

Beyazı da başka güzelmiş.
Eklenti 176150
Çok sevindim. Uzun zamandır net e giremiyorum işleri gezi vs. dolayısıyla yazışmalara da katılamıyorum. İnşallah sorun olmadan kışı geçirir ve Haziran da çiçeklerini daha güçlü verecektir. Kolay gelsin.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2010, 16:33   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-06-2007
Bu gün komşumun kızı Amerika'dan isteğim üzerine lisianthus tohumu getirdi.Tohumdan yetiştirmeyi çok arzu ediyorum.
İnşallah başarabilirim.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2010, 16:37   #6
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Hhatice's Avatar

Giriş Tarihi: 15-12-2006
Sn. Kgursan size ne kadar teşekkür etsem azdır .Nasıl güzel açtılar yaz boyu balkonumu süslediler .Hiç tohumla filan uğraşılmaz .Zaten çok uygundu fiyatları .
Şu anda Aralık sonu evin içinde beyaz olan yine açtı.Kapalı balkonda olanlar da çok keyifli seneye tekrar açarlar mı?

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2011, 15:18   #7
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice Mesajı Göster
Sn. Kgursan size ne kadar teşekkür etsem azdır .Nasıl güzel açtılar yaz boyu balkonumu süslediler .Hiç tohumla filan uğraşılmaz .Zaten çok uygundu fiyatları .
Şu anda Aralık sonu evin içinde beyaz olan yine açtı.Kapalı balkonda olanlar da çok keyifli seneye tekrar açarlar mı?
Sn HHatice., Sağlıklı kaldıkları sürece tekrar açarlar. Kış günü suyu azaltın. sanırım ev içinde mayıs da açmaları gerek. belki daha erken de açabilirler.

Eski 08-01-2011, 19:04   #8

Hhatice's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan Mesajı Göster
Sn HHatice., Sağlıklı kaldıkları sürece tekrar açarlar. Kış günü suyu azaltın. sanırım ev içinde mayıs da açmaları gerek. belki daha erken de açabilirler.
Sevgili arkadaşım bu gün bir tomurcuk daha verdi Ev içinde açmaya devam ediyor.Ben çok sevdim bu çiçeği .
Seneye sizden yine siparişle daha da çoğaltmak istiyorum .Beni sevdi bu bitki baştan 3 tane kadar kayıp oldu. Ama kalanlar çok güzel geliştiler .Bol çiçek verdiler.Tekrar teşekkür ediyorum size .

Eski 12-01-2011, 14:09   #9
Ağaç Dostu

MİRBE's Avatar

Giriş Tarihi: 17-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice Mesajı Göster
Sevgili arkadaşım bu gün bir tomurcuk daha verdi Ev içinde açmaya devam ediyor.Ben çok sevdim bu çiçeği .
Seneye sizden yine siparişle daha da çoğaltmak istiyorum .Beni sevdi bu bitki baştan 3 tane kadar kayıp oldu. Ama kalanlar çok güzel geliştiler .Bol çiçek verdiler.Tekrar teşekkür ediyorum size .
Sedefcim,

Aynen kuşlardan kediden köpekten kurtardığım fidelerim hep çiçekliydi şu an merdiven boşluğundalar ve sabah ben de tomurcuk sürpriziyle karşılaştım

Nisanda tüm lisi fidelerinden dolu dolu alacağım..

MİRBE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2010, 16:43   #10

Hhatice's Avatar

Name:  DSC00949.jpg
Views: 747
Size:  57.8 KB

Eski 07-01-2011, 08:42   #11
Ağaç Dostu

Amerika'dan komşumun kızından istediğim tohumlar geldi. Tabii tohum denirse resmen toz. o da Amazondan sipariş vermiş, başarılı olacağımı hiç sanmıyorum. Tohumdan yetiştirmeğe çok hevesim vardı belli ki kursakta kaldı.
Fide zamanını iple çekiyorum.

Eski 07-01-2011, 12:02   #12
Ağaç Dostu

almira's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2009
Galeri: 4
Sevgili Benol; isterseniz başarırsınız. Tohumları ekmek için önce toprak, torf karışımı hazırlayın. Fazla derin olmayan geniş bir kaba yerleştirip nemlendirin. Düz bir tahta **** spatula yardımıyla toprağın üzerini düzeltip tohumları mümkün olduğunca seyrek olarak üzerine serpin. Üzerini streç folyo veya naylonla kapatın. Çimlenme biraz uzun sürüyor( bir ay kadar). Endişeye kapılmayın. İki yaprak olana kadar folyoyu üzerinden kaldırmayın. Toprak nemli kaldığı için bu sürede sulamaya ihtiyaç duymazsınız. Başarılar.

almira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2011, 17:14   #13
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu Mesajı Göster
Amerika'dan komşumun kızından istediğim tohumlar geldi. Tabii tohum denirse resmen toz. o da Amazondan sipariş vermiş, başarılı olacağımı hiç sanmıyorum. Tohumdan yetiştirmeğe çok hevesim vardı belli ki kursakta kaldı.
Fide zamanını iple çekiyorum.
Sn B hazaroğlu., Hemen pes etmeyin lütfen. Zordur ama olmayacak şey değil.
1. Önce,21-23 oC bir ortam sağlayın .
2. Tohum ekilecek harcı düzleyip, bir tahta vs. düz bir şeyle iyice bastırın ve düzleyip tesviye edin.
3. Tohumları ince delikli bir tuzluk (tuzlukda sadece 1-2 delik kalsın, hatta Yorgan iğnesi ile delinecek plastik bir kap bulun tuzluk deliği büyük geliyor) Bu kap eczanelerde plastik eldivenlerin içine girdiği tüp şeklinde plastik olabilir. bunu iğne ile 2-3 delik delip tohumları bununla ekebilirsiniz.
4. 0,5 Gr. tohumu yaklaşık 4 domates kasası alana ekmelisiniz (0,6-0,8 m2)
5. Sulama fısfısla yapmalısınız. azar azar hergün. Yaklaşık 1 ayda çimlenir.
6. Çimlenenler 1-2 ay daha büyür.
7. 2,5-3 ay sonunda küçük viyollere "şaşırtma" yapmalısınız. Sivri örgü şişi ile minik fideleri ayırıp, viyolün gözlerine dikmelisiniz. Burada Torf kullanmanızı öneririm. (Tohum ekiminde de torf). Çünkü ph : 6,5-7,0 olmalıdır. Cocos kullanmayın onun phsı düşüktür!!
8. Nisan ayında fideleriniz köklendikten sonra yerlerine dikebilirsiniz.
9. Bu arada funguslar (Mantari enfeksiyonlar) a karşı mantari ilaç (previcur vb) , Fungus gnat denilen (Torf sinekleri larvaları) için zehir kullanmanız BELKİ gerkebilir.

Her şeye rağmen oltaya balık gelmezde balık tutamazsanız, (NİSAN ayında) balıkçıdan 1 kilo balık alıp eve gidin, isterseniz kızartma isterseniz ızgara yapın!!. Yani nisanda bol balık ! pardon bol fide bulabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Eski 08-01-2011, 17:24   #14
Ağaç Dostu

üzüm's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
Galeri: 1
Alıntı:
...
Her şeye rağmen oltaya balık gelmezde balık tutamazsanız, (NİSAN ayında) balıkçıdan 1 kilo balık alıp eve gidin, isterseniz kızartma isterseniz ızgara yapın!!. Yani nisanda bol balık ! pardon bol fide bulabilirsiniz.
...
Sayın kgursan, Nisan'da 'balık' satışınız olacak mı?

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2011, 23:08   #15
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm Mesajı Göster
Sayın kgursan, Nisan'da 'balık' satışınız olacak mı?
Kısmet olursa Evet

Eski 12-01-2011, 07:50   #16
Ağaç Dostu

Alıntı:
Kısmet olursa Evet
Beni ilk sıraya yazabilirsiniz.

Eski 08-01-2011, 17:18   #17
Ağaç Dostu.

Bu arada sn Almira nın önerilerini de dikkate alın. Doğru düşünceler sunmuş.

Eski 09-01-2011, 10:49   #18
Ağaç Dostu

Sayın kgursan

Teşekkür ederim. Tavsiyelerinize yakın bir şekilde ektim. Bir kısmını şişen tablete birazını tablaya ektim. Oda sıcaklığı 20 derece inşallah başarılı olabilirim.

Eski 11-01-2011, 22:59   #19
Ağaç Dostu

üzüm's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
Galeri: 1
Geçen sene almamıştım. Burada, bahçelerde fotoğraflarını gördükçe pişman olmuştum. Şimdi çok sevindim...

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2011, 16:14   #20
Ağaç Dostu

nurguldk's Avatar

Giriş Tarihi: 08-04-2009
Ben bu çiçeği gözden kaçırmışım gerçekten
Başlığın tümünü okudum ve özetle bol güneş ve az su seviyor. Bununla birlikte toprağın drenaj problemi olmamalı, gübreli ve kaliteli toprak olmalı. Tüm bunları düşününce güz soğanlarının bulunduğu beton çiçeklik bana çok uygun geldi. Orta alanda grup grup yapmıştım soğanları. Kenarlara da bunların çiçekleri geçtiğinde görünüm kötü olmasın diye bir miktar yer bırakmıştım. Yazın açan ve çok su istemeyen çiçekleri dikmeyi planlıyordum

Şimdi diyorum ki lisileri iki tarafına diksem nasıl olur ? Soğanlar **** Lisiler bu kardeşlikten zarar görür mü?

nurguldk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2011, 23:22   #21
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk Mesajı Göster
. Yazın açan ve çok su istemeyen çiçekleri dikmeyi planlıyordum

Şimdi diyorum ki lisileri iki tarafına diksem nasıl olur ? Soğanlar **** Lisiler bu kardeşlikten zarar görür mü?
Lisianthuslar Nisan sonu-Mayıs başında, 15-17 cm aralıkla dikilir. Temmuz ortası-Ağustos gibi çiçeklerini açar. 20-30 gün çiçekli kalır. Sonra geçmiş olçekler dipten koparılır. Koparılan yerin altından Eylül-Ekim gibi ikinci çiçekler gelir. ( kopardıktan 1,5 ay sonra )

Eski 28-03-2011, 09:24   #22
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
geçen yılki fidelerimin bir kısmı bodur kalmıştı, kapalı balkonda kıı geçirdiler ve şimdi büyümeye başladılar
diğerleri daha hareketlenmedi, inşallah onlar da toparlanırlar ve tekrar yüzlerini gösterirler. geçen yaz yüzümü en çok güldüren bitkilerdendi lalegüller.

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2011, 01:32   #23
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk Mesajı Göster
geçen yılki fidelerimin bir kısmı bodur kalmıştı, kapalı balkonda kıı geçirdiler ve şimdi büyümeye başladılar
diğerleri daha hareketlenmedi, inşallah onlar da toparlanırlar ve tekrar yüzlerini gösterirler. geçen yaz yüzümü en çok güldüren bitkilerdendi lalegüller.
Biraz uzun boylu olacaklar, bir çubuğa bağlamak zorunda kalabilirsiniz. Kış boyu kökleri gelişmiş olmalı. Mayıs sonuda da açarlar.

Eski 30-03-2011, 12:31   #24
Ağaç Dostu

fatmadundar's Avatar

Giriş Tarihi: 16-08-2007
Galeri: 82
Kamil Bey, geçen yılki lisilerimin pempelerinden sağlıklı tohumlar alabilbiştim. Onları 21 Şubatta küçük gözlü viyollere ektim. Üzerlerini şeffaf naylonla örttüm. 3-4 günde çıktılar. Kaloriferli odada olduğu için açık bırakınca çabuk kuruyor. Sürekli örtersem çürümesinden korkuyorum. Bir ayı geçti hiç bir gelişme göstermediler. 5 gün önce yeşil yapraklı bitkiler için olan (7-6-6) gübreden 1 lt'ye bir kapak olarak hazırladığım su ile fısfısladım. İkinci yaprakları biraz daha belirginleşmiş sanki. Bu uygulamanın bir sakıncası var mı? Yoksa devam edeyim mi?
Sizin onları ne kadar zor yetiştirdiğinizi daha da iyi anladım. Gerçi siz hem uzmansınız hem de ortamınız uygun ama yine de diğer bitkilerden daha zor bunu yetiştirmek. Tohumları toz gibiydi. Çıkmazlar dedim ama çıktılar. Tütün tohumu da küçüktür ama bunlar toz gibi. Yıllar önce bahçeler dolusu tütün fidesi yetiştirmiş biri olarak bu beni aştı
Size kolay gelsin. İyisi mi siz yetiştirin biz yine alalım

Eklenen Resimler

fatmadundar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2011, 22:34   #25
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatmadundar Mesajı Göster
Kamil Bey, geçen yılki lisilerimin pempelerinden sağlıklı tohumlar alabilbiştim. Onları 21 Şubatta küçük gözlü viyollere ektim. Üzerlerini şeffaf naylonla örttüm. 3-4 günde çıktılar. Kaloriferli odada olduğu için açık bırakınca çabuk kuruyor. Sürekli örtersem çürümesinden korkuyorum. Bir ayı geçti hiç bir gelişme göstermediler. 5 gün önce yeşil yapraklı bitkiler için olan (7-6-6) gübreden 1 lt'ye bir kapak olarak hazırladığım su ile fısfısladım. İkinci yaprakları biraz daha belirginleşmiş sanki. Bu uygulamanın bir sakıncası var mı? Yoksa devam edeyim mi?
Sizin onları ne kadar zor yetiştirdiğinizi daha da iyi anladım. Gerçi siz hem uzmansınız hem de ortamınız uygun ama yine de diğer bitkilerden daha zor bunu yetiştirmek. Tohumları toz gibiydi. Çıkmazlar dedim ama çıktılar. Tütün tohumu da küçüktür ama bunlar toz gibi. Yıllar önce bahçeler dolusu tütün fidesi yetiştirmiş biri olarak bu beni aştı
Size kolay gelsin. İyisi mi siz yetiştirin biz yine alalım
Sn Fatmadündar., Lisi fidesindeki zorluk, Çok uzun bir fide dönemi geçirmesinden kaynaklanıyor. Bu 3 aylık süre de kurutmadan, fazla sulamadan, arada sırada hafif gübre ve çökertene karşı ilaçlama ve torf sinekleri gelirse onları ilaçlamak vs.
Tohumlar çok küçük olduğu için ekerken delikleri çok küçük olan karabiber tuzluğu kullanıyoruz.

2011 Lisi fidesi satış başlığını da açıyorum. 3 renk (pembe,beyaz ve mor) var. Çiçekleri katmerli. Nisan sonunda fideleriniz hazır olacak. Yanında Non-Stop Gül Begonya fideleri ve Oriental Lilium soğanlarını da beraber gönderecek şekilde ayarladım zamanı. Kısmet olursa bu yaz bahçeler renkli ve şen olacak.
Kolay gelsin.

Eski 30-03-2011, 13:26   #26
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Geçen sene ben de almamıştım ama bu sene satış olursa almayı düşündüğüm çiçeklerden. Ablacığım maşallahın var yani lisiantus tohumları çimlendirebilmişsin biraz zor çimlenen bir tohum bence

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2011, 16:22   #27
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Minicik lisileri dün bizzat yakından görmüş oldum Ellerine sağlık arkadaşım, gerçekten yetiştirmesi zor bir çiçek

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2011, 22:42   #28

Hhatice's Avatar

Benim geçen seneki sizden aldığım fidelerim kapalı balkonda çok sağlıklı kaldı.Tohum da aldım ama çok zor olduğunu okumuştum .Bu seneki yeni fideleri sabırsızlıkla bekliyorum .Yine her renkten 2 tane bana ayırın .

Eski 05-04-2011, 19:34   #29
Ağaç Dostu

fatmadundar's Avatar

Giriş Tarihi: 16-08-2007
Galeri: 82
Teşekkürler Kamil Bey. Bakalım sonuna kadar götürebileceğimden emin değilim.

fatmadundar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 23:27   #30
Ağaç Dostu.

Evet arkadaşlar, Lisianthus fideleri satış başlığı açıldı. Almak isteyenler Satış başlığına bakabilir.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025