agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bahçe Süs Bitkileri
(https)

Beğeni Düzeni2192Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-06-2010, 18:36   #661
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Sn.kgursan Güler Hanım keyifsiz değil firesiz yazmış.

Bu yıl benimkiler keyifsiz. Yarısından fazlası sararıp öldü. Kuruma da değil, bitki sararıp pörsüyor. Daha önce aynı yerde Ters Laleler vardı, belki topraktaki besin yetersiz geldi diyeceğim ama düzenli gübreleme de yapıyorum. Bozulan bitkiler topraktan suyu çekemiyor sanki. (Petunyalarda da aynı durum oluyor bazen) Söktüğümde köklerinin çok ta güzel gelişmiş olduklarını görüyorum. Ama aynı yerde dikili 20 kadar fide oldukça keyifli büyüyor. Bu seneki yerleri tam güneş alıyor, hava bazı günler, tam da gelişme zamanlarında çok fazla sıcak olunca belki sorun yaratmıştır. Bu "belki" lerin sonu gelmez değil mi?

Renkleri ayrı ayrı dikip şekil yapmıştım ama bozuldukça yerlerini değiştirip birbirlerine yaklaştırdım, renkler karıştı. Çiçeklerini merakla ve özlemle bekliyorum.
Kökler gelişemezse fazla su veya toprak kökenli bazı hastalık etmenleri (Rizoctania ve fusarium) kökleri olumsuz etkiliyor, Sararmalar ya çok sulama veya toprak kökenli hastalık etmenleri ile ilgili. örneğin Aynı yere ikinci yıl dikilince kesinlikle gelişmiyor (bendeki durum) . Yerini severse hiç bir şeyi dinlemiyor ve gelişiyor.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2010, 20:32   #662
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
Kenan Bey, bu yıl aldığım 30 kök fideden sadece 2 tanesini kaybettim, bazılarının uçlarını aldım, sürgünler verdiler. Daha geç gelişenleri hala kırmadım.
Acaba geç mi kaldım ?

Geçen yıl sezon sonu hediye gönderdiğiniz fidelerden kışı atlatanlar son derece güçlü. Onların da tepelerini almıştım. Dalları kalınlaştı ve sertleşti ,üstlerinde yanılmıyorsam tomurcuklar geliyor.

Eklenen Resimler

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2010, 21:00   #663
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Uç alırken son anda aklıma gelince bir kaç tanesini toprağa daldırmıştım. Bugüne kadar yeşillikleri bozulmadı, merak edip birini sökünce köklendiğini gördüm.
Name:  DSC09734.JPG
Views: 1035
Size:  58.4 KB

hatice p. beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2010, 21:17   #664
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Ben de her seferinde dikiyorum, ama tutan olmadı. Birkaçını da suya koydum ama köklenmediler.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
Uç alırken son anda aklıma gelince bir kaç tanesini toprağa daldırmıştım. Bugüne kadar yeşillikleri bozulmadı, merak edip birini sökünce köklendiğini gördüm.
Eklenti 151491

Eski 11-06-2010, 20:20   #665
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez Mesajı Göster
Kenan Bey, bu yıl aldığım 30 kök fideden sadece 2 tanesini kaybettim, bazılarının uçlarını aldım, sürgünler verdiler. Daha geç gelişenleri hala kırmadım.
Acaba geç mi kaldım ?

Geçen yıl sezon sonu hediye gönderdiğiniz fidelerden kışı atlatanlar son derece güçlü. Onların da tepelerini almıştım. Dalları kalınlaştı ve sertleşti ,üstlerinde yanılmıyorsam tomurcuklar geliyor.
Vildan hanım., Önce düzeltme yapalım " Kamil bey",
Sonra geçen yıl gelenler kış boyunca kök sistemleri geliştiği için ilkbaharda güçlü gelirler ve en erken açarlar. Bu yıl dikilenler, uç alınanlar Temmuz sonu -Ağustos da ,uç alınmayanlar temmuz da gelir.

Yerini-toprağını severse güçlü geliyor.

Eski 14-06-2010, 07:46   #666
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
sn kgursan;
bana gönderdiğiniz 10tanenin 3ünü kaybettim. diğerlerini de çeşitli arajman saksılarına dağıtarak diktim. direk güneş alanlar hızlı büyürken kaybettiklerim genelde aynı saksıdaki diğer bitkilere yetişemeyip gölgede kalanlar oldu. dün de bir tanesinin 2 adet tomurcuğu olduğunu gördüm ben hiç tepe almamış, kendi hallerine bırakmıştım. ne renk çıkacağını merak ediyorum...

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2010, 08:47   #667
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Kamil Bey,
Ben bu hatayı daha önce de yapmıştım.
Ama yine eski genel müdürüm Kenan Gürsan'dan dolayı otomatik Kenan Bey gelmiş aklıma. Yoksa lisileri bize kazandıran Kgürsan'ın adını unutmak mümkün mü ?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan Mesajı Göster
Vildan hanım., Önce düzeltme yapalım " Kamil bey",
Sonra geçen yıl gelenler kış boyunca kök sistemleri geliştiği için ilkbaharda güçlü gelirler ve en erken açarlar. Bu yıl dikilenler, uç alınanlar Temmuz sonu -Ağustos da ,uç alınmayanlar temmuz da gelir.

Yerini-toprağını severse güçlü geliyor.

Eski 14-06-2010, 19:45   #668
Ağaç Dostu.

Valla, ben birşey yapmadım!! ne yaptıysa LİSİANTHUS un kendisi yaptı, kendisini sizlere sevdirdi. Aynı kız çocuklar gibi!!

Hani derler ya "SEVECEKSEN OĞLAN ÇOCUĞUNU SEV, KIZ ÇOCUKLAR KENDİNİ SEVDİRİR"

Eski 14-06-2010, 19:52   #669
Ağaç Dostu

MİRBE's Avatar

Giriş Tarihi: 17-12-2009
Galeri: 2
Şimdi bakıyorum resimlere ya benimkiler hiç gelişmedi ben bakamadım ya da püfü nedir bu güzel canlı boy atmış fidelerin?

MİRBE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2010, 19:48   #670
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MİRBE Mesajı Göster
Şimdi bakıyorum resimlere ya benimkiler hiç gelişmedi ben bakamadım ya da püfü nedir bu güzel canlı boy atmış fidelerin?
Bu bitkinin püfü "Ya sabır!" dır. şu anda sizin ve diğer arkadaşların bitkileri tam 5,5-6 ay yaşındadır!!. Yani Ocak 15 de tohumları atıldı, Mayıs da size geldi ve Ağustos da çiçeklenecek. Benim seraya diktiklerimin bir kısmı daha 3 cm yükseklikte!

Eski 17-06-2010, 11:22   #671
Ağaç Dostu

FIRUZAN's Avatar

Giriş Tarihi: 19-03-2007
Benim lisilerim de bunlar sayın kgursan hiç fire vermedim bahçeye karışık ektim bazılarını kardeşledim bazıları tek bıraktım.Yalnız güneş gören uzadı ve goncada diğerleri yarı gölgede ve durumları iyi bana göre

Eklenen Resimler

FIRUZAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2010, 15:36   #672
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-01-2008
Her renkten ikişer adet yani 14 tane alınmıştı gün be gün öle öle şu ande tam 5 tane kaldı renklerini merak etmekteyim .Ayrıcada çok üzülüyorum
neden bu kadar çok öldüler diye bahçenin en güzel yerine diktim .İnşallah geri kalanlar iyi olurdu beni sevindirirler yoksa çokkk üzülüyorum. Birdaha inşallah saksıya yapacağım direk bahçeye dikmek yaramadı sanırım .

nerimos19 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2010, 16:14   #673
Ağaç Dostu

sevim4's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2009
Sevgili nerimos ben her renkten 8tane almıştım 1tane kaldı.

sevim4 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2010, 18:33   #674
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Benimkilerin tamamı öldü. Geçen yıl yaptığım uygulamanın aynısını yaptım ama bu yıl daha güneş alan bir yere diktim fideleri. İlk başta gelişimleri güzel gidiyorken birden 3'er 3'er sararmaya başladılar. 2-3 tane sağlam görünenler de bu hafta öldüler. Aynı yere diktiğim Gece Mumu fideleri ise çok keyifli geliştiler ve ilk diktiklerimin 5 katı büyüklüğe geldiler. Yine aynı yere diktiğim Liatrisler de çok keyifliler, çiçek açmak üzereler.

Kısaca bu sene sınıfta kaldım. Başarılı olanlardan bol fotoğraf bekliyoruz.

Geçen yılki Lisianthuslarım;
Name:  03.jpg
Views: 806
Size:  45.7 KB

Name:  IMG_4955.jpg
Views: 775
Size:  42.9 KB

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2010, 18:42   #675
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Benim de yarıdan fazlası zayi oldu

Sevgili Limon un dediği gibi, sararıp pörsüdü ve öldü çoğu. Kalan sağlar benimdir inşallah)

Şşardığım şey ise, gecen seneden tohum düşmüş cıkan fideler oldu. Oysa ben tohum alıp dikmiştim de çıkmamıştı.

Kamil bey

Lisiler tohum döküp seneye yeniden cıkıyor mu.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2010, 19:44   #676
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Hhatice's Avatar

Giriş Tarihi: 15-12-2006
Ben de 1 tanesini kaybettim 13 tane hayatta ,ama biri 4 cm biri tomurcukta hiç anlam veremiyorum .Toprak aynı ,güneş aynı, sulama aynı kaybettiğimi de neden öldü anladım. Alt 2 yaprak asla toprak altında kalmamalı çürüme oradan oluyor.

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2010, 23:30   #677
Ağaç Dostu

hozat's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2009
25 tane almıştım 5 tane kaldı.

Ben kendimi hatalı buluyordum, çokta suçlu değilmişim.
Okuduğum kadarı ile çok kader arkadaşım var.

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2010, 09:15   #678
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
benim saksıya diktiğim yedi tanesi 25-30cm boya ulaştı, iki tanesi de tomurcukta, bakalım ne renk açacaklar. açtıklarında fotoğraflarını paylaşırım.
nisbeten derin toprak istediklerini ve saksının onlara yetmediğini anlıyorum, büyüdükçe dik duruşlarını kaybediyorlar benimkiler.

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2010, 09:42   #679
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
İzmirli arkadaşlar ,
dün Hisarönündeydim , pembe beyaz ve mor / eflatun Lisiantus vardı .
Tanesi 2.5 lira . Pazarlığa açık
Burada yazılanları okuyunca korktum , almadım .

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2010, 09:43   #680
Ağaç Dostu

metafiz's Avatar

Giriş Tarihi: 03-12-2009
Galeri: 1
Talking

Sayın kgursan bana gönderdiğiniz 14 taneden 2 sini kaybettim.7 tanesi bir karış uzadı ve ikişer üçer tomurcukları var.5 tanesi de dört parmak boyundalar.Niye bir kısmı kısa kaldı anlamadım

Bilseydim tutabildiklerini aldığım ucları ben de dikerdim.Dikmediğime çok üzüldüm.Neyse öğrenmiş oldum.

Benim kiler önce kuzeye bakan balkondaydılar çok gelişmediler.Güneye bakan balkona aldıktan sonra çok hızlı bir gelişme oldu.Bir hafta içinde tomurcuk bile verdiler.
Kaybettiğim ikisini de çok sulamaktan kaybettiğimi tahmin ediyorum.Susuzluğa dayanıklı ama çok suya asla gelemiyor.
Şimdi gidip gelip tomurcukların gelişmelerini takip ediyorum.Açtıklarında resimlerini ekleyeceğim.Bizi bu güzelliklerle buluşturduğunuz için çok teşekkür ediyorum.

metafiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2010, 09:48   #681
Ağaç Dostu

metafiz's Avatar

Sayın ilksenozturk ben saksının yarısına kadar toprak doldurup da dikmiştim ,geliştikçe toprak ilave ediyorum,diklikleri bozulmuyor.

Eski 23-06-2010, 10:00   #682
Ağaç Dostu

metafiz's Avatar

Sayın Jezebel bence bakımı çok kolay bir bitki ben arkadaşların da çok sulamaktan çiçekleri kaybettiğini tahmin ediyorum.Çünkü benim sağlıklı olanların toprakları kuruluktan çatlak çatlak duruyor.İnsan toprağı görünce acil sulamak gerekiyor diye tahmin ediyor ama çiçek halinden çok memnun.Benim ki güneşin alnında duruyor , 3 günde bir suluyorum ve gayet sağlıklılar.(Bu arada siparişlerden aldığımız küpelerden biri açtı diğeri de sürgün vermekle meşgul.Çelikler de tuttular.)

Eski 23-06-2010, 11:35   #683
Yeni Üye

blackpearl's Avatar

Giriş Tarihi: 28-05-2008
Aldığım 35 fideden bir kısmını komşularım istemişti.Bende kalan 13 fidenin sadece 2 sini yaşatabildimSanırım seneye tekrar deneyeceğim...

blackpearl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2010, 16:16   #684
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Aldığım 10 fideden birini kaybettim. Hepsi aynı büyük dikdörtgen saksıda dikililer ama gelişimleri aynı değil. Bazıları hiç büyümedi, bazıları da tomurcukda

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2010, 20:59   #685
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Beş tane yeni fidemde sararma başladı. Geçen yılın fidesi tomurcuklarını büyütüyor.

Eklenen Resimler

Eski 29-06-2010, 21:35   #686
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Ben de bu senekilerde fire vermeye başladım. Çok da sağlıklı ilerliyorlardı.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2010, 23:24   #687
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Bende hiç kalmadı. 100 de 100'ünü öldürdüm.

Çimi kaldırdığım o alan boş kalınca, biraz olsun dolsun diye Liatrisleri kocaman saksısıyla toprağa gömdüm. Toprak ta o kadar güzel pamuk gibi ki benim bile ayaklarım 24 saat kalsa kök salarım ama Lisilere beğendiremedim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2010, 20:58   #688
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2009
bu sene taşınmasaydım bende lisiantuslardan alıp balkona ekicektim kısmet degilmiş gecen yıl sizlerin fotosunu mutlulukla seyretmiştim şimdi okuduklarımdan sizin adınıza üzüldüm.
cok güzel bir cicek

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2010, 23:48   #689
Ağaç Dostu.

sevgili arkadaşlar., 10 gündür bu başlığa yazamadım. Sizlerin mesajlarını okuyunca da çok üzüldüm. ne oldu da fideler kurudu, ? inanın cevabını bende veremiyorum. Ben de sizin gibi hüsran içindeyim.

Tamam bazı çeşitlerin (renklerin) gelişimleri farklı olabilir. Bu nedenle kimi renk kısa kimisi uzun olabilir. Ama bu kadar da fark olmaz ki? Nisan sonunda 5 yastığa 6000 fide diktim 2 yastık tamamen dikildiği gibi kaldı?? 3 yastıkzayıf da olsa gelişiyor. Geçen yıl bu serada lisianthus vardı? ve güzel gelişmişlerdi bu yıl olmadı. (Resimleri yükleyemiyorum picture menagerim çalışmıyor)

Haziranda sizinkilerle birlikte ikinci seraya tekrar diktim, nazlı büyüyorlar. daha 15 cm olmadılar, buna karşın komşum 5m öteye aynı zamanda dikti bitkiler çok güzel gelişiyorlar, kıskanıyorum. demek benim seraların toprağı ölmüş. Artan 20 kadar fideyi de açık alanda hercai menekşelerin arasına attım!! diktim. hiç bakmadım sadece arada su verdim inanın daha güzel ve kalın oldular

Şimdi yukardaki bazı sorular var:
1. sn cemo., yere dökülen tohumlardan ortam uygunsa çıkabilir, fakat çok zor. çeliklerin köklenmesi de çok zor oluyor.
2. Sn limon un fidelerinin ölmesi acaba kullanılan torf- cocs dan olabilir mi? diye düşünüyorum. Bunlar DÜŞÜK PH lı materyaller. Toprağın PH sı 6,5 dan az olunca Lisianthus gelişmiyor?!. En uygun ph 6,5-7,0 arası. Sanıyorum bu materyallerden bol kullanmıştınız? Yani diğer pek çok bitkinin (açelya, ortanca vb.) istediği 6,0 ph da lisianthus gelişemiyor.
3. Diğer pek çok arkadaşın fidelerinde aşırı sulama dan (devamlı ıslak ortam, kurumadan sulama ile köklerin ölmesi) kaynaklanan çürümeler olabilir mi ?
4. Bir önceki lisianthus toprağına tekrar dikilirse olmuyor. Benzer şekilde bazı soğanlı bitkilerden sonra da olumsuz etki olabilir mi? diye düşünüyorum.

Sonuç olarak: Bu kadar aylarca özen gösterdiğimiz halde bitkiyi yaşatamayınca üzülmemek mümkün değil, ama yapabileceğim bir şey varsa yapmaya hazırım. Hepinize kolay gelsin.

Not. İlgili fotoları küçültecek programı bilgisayara yükleyince hemen paylaşacağım.

Eski 04-07-2010, 01:04   #690
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Kamil Bey kayıplara rağmen benim saksıda ekili lisiler farklı gelişmelerle de olsa çoğunlukla tomurcuklular.
Bu yıl açsınlar, geçen yıl olduğu gibi buduyacağım, belki önümüzdeki yıla kalırlar.

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025