![]() |
|
![]() |
#661 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Ağaç Dostu
|
Kenan Bey, bu yıl aldığım 30 kök fideden sadece 2 tanesini kaybettim, bazılarının uçlarını aldım, sürgünler verdiler. Daha geç gelişenleri hala kırmadım. Acaba geç mi kaldım ? Geçen yıl sezon sonu hediye gönderdiğiniz fidelerden kışı atlatanlar son derece güçlü. Onların da tepelerini almıştım. Dalları kalınlaştı ve sertleşti ,üstlerinde yanılmıyorsam tomurcuklar geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |
Ağaç Dostu
|
Ben de her seferinde dikiyorum, ama tutan olmadı. Birkaçını da suya koydum ama köklenmediler. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Sonra geçen yıl gelenler kış boyunca kök sistemleri geliştiği için ilkbaharda güçlü gelirler ve en erken açarlar. Bu yıl dikilenler, uç alınanlar Temmuz sonu -Ağustos da ,uç alınmayanlar temmuz da gelir. Yerini-toprağını severse güçlü geliyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
sn kgursan; bana gönderdiğiniz 10tanenin 3ünü kaybettim. diğerlerini de çeşitli arajman saksılarına dağıtarak diktim. direk güneş alanlar hızlı büyürken kaybettiklerim genelde aynı saksıdaki diğer bitkilere yetişemeyip gölgede kalanlar oldu. dün de bir tanesinin 2 adet tomurcuğu olduğunu gördüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Ağaç Dostu
|
Kamil Bey, Ben bu hatayı daha önce de yapmıştım. Ama yine eski genel müdürüm Kenan Gürsan'dan dolayı otomatik Kenan Bey gelmiş aklıma. Yoksa lisileri bize kazandıran Kgürsan'ın adını unutmak mümkün mü ? Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Ağaç Dostu.
|
Valla, ben birşey yapmadım!! ne yaptıysa LİSİANTHUS un kendisi yaptı, kendisini sizlere sevdirdi. Aynı kız çocuklar gibi!! Hani derler ya "SEVECEKSEN OĞLAN ÇOCUĞUNU SEV, KIZ ÇOCUKLAR KENDİNİ SEVDİRİR" |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Ağaç Dostu.
|
Bu bitkinin püfü "Ya sabır!" dır. şu anda sizin ve diğer arkadaşların bitkileri tam 5,5-6 ay yaşındadır!!. Yani Ocak 15 de tohumları atıldı, Mayıs da size geldi ve Ağustos da çiçeklenecek. Benim seraya diktiklerimin bir kısmı daha 3 cm yükseklikte! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Benim lisilerim de bunlar sayın kgursan hiç fire vermedim bahçeye karışık ektim bazılarını kardeşledim bazıları tek bıraktım.Yalnız güneş gören uzadı ve goncada diğerleri yarı gölgede ve durumları iyi bana göre ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2008
|
Her renkten ikişer adet yani 14 tane alınmıştı gün be gün öle öle şu ande tam 5 tane kaldı renklerini merak etmekteyim .Ayrıcada çok üzülüyorum neden bu kadar çok öldüler diye bahçenin en güzel yerine diktim .İnşallah geri kalanlar iyi olurdu beni sevindirirler yoksa çokkk üzülüyorum. Birdaha inşallah saksıya yapacağım direk bahçeye dikmek yaramadı sanırım . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili nerimos ben her renkten 8tane almıştım 1tane kaldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Ağaç Dostu
|
Benimkilerin tamamı öldü. Geçen yıl yaptığım uygulamanın aynısını yaptım ama bu yıl daha güneş alan bir yere diktim fideleri. İlk başta gelişimleri güzel gidiyorken birden 3'er 3'er sararmaya başladılar. 2-3 tane sağlam görünenler de bu hafta öldüler. Aynı yere diktiğim Gece Mumu fideleri ise çok keyifli geliştiler ve ilk diktiklerimin 5 katı büyüklüğe geldiler. Yine aynı yere diktiğim Liatrisler de çok keyifliler, çiçek açmak üzereler. Kısaca bu sene sınıfta kaldım. ![]() Geçen yılki Lisianthuslarım; ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Ağaç Dostu
|
Benim de yarıdan fazlası zayi oldu ![]() Sevgili Limon un dediği gibi, sararıp pörsüdü ve öldü çoğu. Kalan sağlar benimdir inşallah ![]() Şşardığım şey ise, gecen seneden tohum düşmüş cıkan fideler oldu. Oysa ben tohum alıp dikmiştim de çıkmamıştı. Kamil bey Lisiler tohum döküp seneye yeniden cıkıyor mu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Ben de 1 tanesini kaybettim 13 tane hayatta ,ama biri 4 cm biri tomurcukta hiç anlam veremiyorum .Toprak aynı ,güneş aynı, sulama aynı kaybettiğimi de neden öldü anladım. Alt 2 yaprak asla toprak altında kalmamalı çürüme oradan oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
benim saksıya diktiğim yedi tanesi 25-30cm boya ulaştı, iki tanesi de tomurcukta, bakalım ne renk açacaklar. açtıklarında fotoğraflarını paylaşırım. nisbeten derin toprak istediklerini ve saksının onlara yetmediğini anlıyorum, büyüdükçe dik duruşlarını kaybediyorlar benimkiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Ağaç Dostu
|
![]() Sayın kgursan bana gönderdiğiniz 14 taneden 2 sini kaybettim ![]() ![]() ![]() Bilseydim tutabildiklerini aldığım ucları ben de dikerdim.Dikmediğime çok üzüldüm.Neyse öğrenmiş oldum. Benim kiler önce kuzeye bakan balkondaydılar çok gelişmediler.Güneye bakan balkona aldıktan sonra çok hızlı bir gelişme oldu.Bir hafta içinde tomurcuk bile verdiler. Kaybettiğim ikisini de çok sulamaktan kaybettiğimi tahmin ediyorum.Susuzluğa dayanıklı ama çok suya asla gelemiyor. Şimdi gidip gelip tomurcukların gelişmelerini takip ediyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Jezebel bence bakımı çok kolay bir bitki ben arkadaşların da çok sulamaktan çiçekleri kaybettiğini tahmin ediyorum.Çünkü benim sağlıklı olanların toprakları kuruluktan çatlak çatlak duruyor.İnsan toprağı görünce acil sulamak gerekiyor diye tahmin ediyor ama çiçek halinden çok memnun.Benim ki güneşin alnında duruyor , 3 günde bir suluyorum ve gayet sağlıklılar.(Bu arada siparişlerden aldığımız küpelerden biri açtı diğeri de sürgün vermekle meşgul.Çelikler de tuttular.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2008
|
Aldığım 35 fideden bir kısmını komşularım istemişti.Bende kalan 13 fidenin sadece 2 sini yaşatabildim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Ağaç Dostu
|
Bende hiç kalmadı. 100 de 100'ünü öldürdüm. ![]() Çimi kaldırdığım o alan boş kalınca, biraz olsun dolsun diye Liatrisleri kocaman saksısıyla toprağa gömdüm. Toprak ta o kadar güzel pamuk gibi ki benim bile ayaklarım 24 saat kalsa kök salarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
bu sene taşınmasaydım bende lisiantuslardan alıp balkona ekicektim kısmet degilmiş gecen yıl sizlerin fotosunu mutlulukla seyretmiştim şimdi okuduklarımdan sizin adınıza üzüldüm. cok güzel bir cicek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Ağaç Dostu.
|
sevgili arkadaşlar., 10 gündür bu başlığa yazamadım. Sizlerin mesajlarını okuyunca da çok üzüldüm. ne oldu da fideler kurudu, ? inanın cevabını bende veremiyorum. Ben de sizin gibi hüsran içindeyim. ![]() Tamam bazı çeşitlerin (renklerin) gelişimleri farklı olabilir. Bu nedenle kimi renk kısa kimisi uzun olabilir. Ama bu kadar da fark olmaz ki? Nisan sonunda 5 yastığa 6000 fide diktim 2 yastık tamamen dikildiği gibi kaldı?? 3 yastıkzayıf da olsa gelişiyor. Geçen yıl bu serada lisianthus vardı? ve güzel gelişmişlerdi bu yıl olmadı. (Resimleri yükleyemiyorum picture menagerim çalışmıyor) Haziranda sizinkilerle birlikte ikinci seraya tekrar diktim, nazlı büyüyorlar. daha 15 cm olmadılar, buna karşın komşum 5m öteye aynı zamanda dikti bitkiler çok güzel gelişiyorlar, kıskanıyorum. demek benim seraların toprağı ölmüş. Artan 20 kadar fideyi de açık alanda hercai menekşelerin arasına attım!! diktim. hiç bakmadım sadece arada su verdim inanın daha güzel ve kalın oldular ![]() Şimdi yukardaki bazı sorular var: 1. sn cemo., yere dökülen tohumlardan ortam uygunsa çıkabilir, fakat çok zor. çeliklerin köklenmesi de çok zor oluyor. 2. Sn limon un fidelerinin ölmesi acaba kullanılan torf- cocs dan olabilir mi? diye düşünüyorum. Bunlar DÜŞÜK PH lı materyaller. Toprağın PH sı 6,5 dan az olunca Lisianthus gelişmiyor?!. En uygun ph 6,5-7,0 arası. Sanıyorum bu materyallerden bol kullanmıştınız? Yani diğer pek çok bitkinin (açelya, ortanca vb.) istediği 6,0 ph da lisianthus gelişemiyor. 3. Diğer pek çok arkadaşın fidelerinde aşırı sulama dan (devamlı ıslak ortam, kurumadan sulama ile köklerin ölmesi) kaynaklanan çürümeler olabilir mi ? 4. Bir önceki lisianthus toprağına tekrar dikilirse olmuyor. Benzer şekilde bazı soğanlı bitkilerden sonra da olumsuz etki olabilir mi? diye düşünüyorum. Sonuç olarak: Bu kadar aylarca özen gösterdiğimiz halde bitkiyi yaşatamayınca üzülmemek mümkün değil, ama yapabileceğim bir şey varsa yapmaya hazırım. Hepinize kolay gelsin. Not. İlgili fotoları küçültecek programı bilgisayara yükleyince hemen paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|