![]() |
|
![]() |
#872 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2012
|
Bunlar da benim balkonumdaki petunyalar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetişen klasik petunyalarımı kalıcı saksılarına alıp balkon demirine astım. Diğeri de fide olarak aldığım pembe-kırmızı-beyaz üçlüsü; kırmızılar çiçek açmakta aceleci çıktılar, diğerleri yeni yeni tomurcuk yapıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2011
|
Çiçeklerinin damarlı yapısına bayılıyorum. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2011
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Ben iki yildir tohumdan yetistiriyorum. Temmuz`u buluyor ciceklenmesi, ancak diger bitkilerin ciceklenme hizi azalinca acmis oluyorlar ve sonbahara kadar cicekli kaliyorlar ki bu da isime geliyor. Üstelik bir paket tohum bir sürü saksi dolduruyor. Hazir bitkiyi nerdeyse 2-3 tohum paketi fiyatinda satiyorlar ve hazir cicekli oldugu icin erkenden hastalaniyor. Bugün sasirttiklarimi Mine hanimin burada daha önce yazdigi bilgiye dayanarak budadim. Umarim yanlis bir sey yapmamisimdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Katmerli beyaz çok dayanıklı olduğunu düşünmüyorum.Dolgun da görünmüyor. ![]() Bunlar da favorilerim,eski resimler ,şimdi saksıya iyice dağıldılar. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Ağaç Dostu
|
Saksıları astığınız yeri merak ettim.Saksılar için yapılmış bir düzenek mi siz mi keşfettiniz.Çok şık olmuş gerçekten. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=hberbul;976662]Katmerli beyaz çok dayanıklı olduğunu düşünmüyorum.Dolgun da görünmüyor. Budamayi denediniz mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=ciceksever70;976695]Çiçekliyken mi budayacağım?Çiçekleri olduğu için budamayı düşünmedim açıkçası... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=hberbul;977382]Evet ben gecen yil da saksidakileri buduyordum bu yil da sasirttiklarima ayni uygulamayi yaptim. Hem dallanip saksiyi dolduruyor hem de yeniden cicekleniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
3 gün önce çiçekçiden 2 adet kırmızı renk çok güzel sarkan petunya aldım ilk 2 gün gayet güzeldiler fakat bugün hava çok güneşli ve sıcaktı her ikiside yaprakları dahil resmen bayıldı. Terasım saat 12 den itibaren batıncaya kadar çok güçlü güneş alıyor acaba ondan mıdır. Akşamüstleri düzenli olarak suluyorum gerçi askılarından dolayı ne kadar suladığımı göremiyorum ama kesinlikle tamamen susuz kalmadıklarından eminim. Burada tek ihtimal bugünkü güneşten haşlanmış olabilirler diye düşünüyorum ama benim bildiğim petunya güneşi sever. Daha öncede normal olanlarından yetiştirmiştim hep güneşteydiler sadece çok rüzgarlı havaları sevmiyorlardı bu cinsler farklı mı acaba. Bitkinin tümüne biraz sprey yapsam acaba düzelir mi? Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Ağaç Dostu
|
Tüm öğleden sonra güneş alan balkonda duruyorlar. Ancak paravan sayesinde direkt güneş ışığını sadece batmadan 1-2 saat önce alıyorlar. Gün aşırı bol miktarda suluyorum her birini. Şimdilik gayet mutlu görünüyorlar; çok sıcaklarda ne olacak bilmiyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
Petunyalarım tekrar eski haline gelmeye başladı. İnternetten yabancı kaynakları biraz araştırdım bayağı faydalı oldu. Birincisi sarkan veya sarkmayan cinslerln arasında bir ayrım yapılmamış. Her iki tür bol güneşi seviyor. Sarkan petunyaların daha fazla güneşten yararlanmaları için her 15 günde bir saksıların 180 derece çevirilmesi öneriliyor, yine 15 günde bir sulama suyuna sıvı gübre eklenmesi tavsiye edilmiş. Kuruyan çiçeklerin kopartılmasının bitkiye bir faydasının olmayacağı yalnız aşırı uzayan kolların budanmasının faydalı olduğu anlatılıyor. En önemli konu suyu çok sevdikleri ve her sulamada altlarından su damlayıncaya kadar sulanması gerektikleri. Sulamayla ilgili her gün veya gün aşırı diye belirtilmemiş yalnız topraklarının parmakla yoklandığında devamlı nemli kalması gerekiyor. Ben sulama konusunda biraz cimri davranmışım artık her gün suluyorum hatta ilk bayıldıkları gün akşam 3-4 kere sprey yaptım düzelmeleri kısa sürdü. Bu arada sprey yapılabiliyormuş sadece bazı renklerde leke oluyormuş. Bilgilerinize |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Ağaç Dostu
|
Eskiden petunyalarda geçmiş çiçekleri kesmek yeni çiçeklerin oluşmasını teşvik ederdi, ama yeni üretilen türler artık buna ihtiyaç duymuyor. Yalnız şu an için bu türler ne kadar yaygın, aldığımız her fide bu şekilde mi tam olarak bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Merhaba... Benim petunyalarım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Ağaç Dostu
|
Üç farklı rengi aynı saksıya diktiğim petunyalarım, yer sıkıntısı yüzünden çöp kovasının üstünde duruyorlar, bazen de alıp pencere önüne bırakıyorum ![]() Şu da önceki halleri; http://www.agaclar.net/forum/968794-post878.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-03-2007
|
bu sene aldığım petunyalar hep eridi kurtarmanın çaresi var mı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-03-2007
|
Sayın İpektuğçe budama diptenmi yoksa azaltma şeklinde mi verdiğiniz bilgi için teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Ağaç Dostu
|
Nisan ayında yazdığım 853 numaralı mesajda, fotoğrafladığım lila renkli katmerli petunyamı budadım. Alttan minik yapraklar patlıyor. Bakalım ikinci çiçeklenmeler ne zaman olacak. Diğer koyu pembe renkte olan ise hiç budama istemeden, açmaya inatla devam ediyor. Altta kuruyan yaprakları kalsa da üstten gelen yeşil yapraklar ve bol çiçeklenme bu durumu gizliyor. Düzenleyen kelebek çalısı : 10-06-2012 saat 00:04 Neden: renk tanımı ifadesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn.Kelebek çalısı siz katmerlileri budamışsınız,diptenmi budadınız?üstenmi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Ağaç Dostu
|
Kuruyan dalları, alt kısımlarda yeni yapraklar nereden patlamaya, göz vermeye başlamışsa o kısıma dek budadım. Patlamaya başladığını görmeden budama yapmadım ve normal sulama düzenine devam ederek, sararmış hallerine rağmen bekledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|