View Single Post
Eski 05-06-2012, 09:55   #889
asukan
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-05-2009
Petunyalarım tekrar eski haline gelmeye başladı. İnternetten yabancı kaynakları biraz araştırdım bayağı faydalı oldu. Birincisi sarkan veya sarkmayan cinslerln arasında bir ayrım yapılmamış. Her iki tür bol güneşi seviyor. Sarkan petunyaların daha fazla güneşten yararlanmaları için her 15 günde bir saksıların 180 derece çevirilmesi öneriliyor, yine 15 günde bir sulama suyuna sıvı gübre eklenmesi tavsiye edilmiş. Kuruyan çiçeklerin kopartılmasının bitkiye bir faydasının olmayacağı yalnız aşırı uzayan kolların budanmasının faydalı olduğu anlatılıyor. En önemli konu suyu çok sevdikleri ve her sulamada altlarından su damlayıncaya kadar sulanması gerektikleri. Sulamayla ilgili her gün veya gün aşırı diye belirtilmemiş yalnız topraklarının parmakla yoklandığında devamlı nemli kalması gerekiyor. Ben sulama konusunda biraz cimri davranmışım artık her gün suluyorum hatta ilk bayıldıkları gün akşam 3-4 kere sprey yaptım düzelmeleri kısa sürdü. Bu arada sprey yapılabiliyormuş sadece bazı renklerde leke oluyormuş.
Bilgilerinize

asukan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön