![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=limon;134998]Nevsune Hanım benim bu üçüncü tohum alışım. 3. yılda da asıllarına uygun yetişebiliyorlar mı? Benimkiler ilk yıl gayet güzel ve çeşitli açtıktan sonra 2. yılda küçülmüşlerdi. Boru çiçeği gibi bir şeye dönüşünce tohumdan yetiştirmeyi bırakmıştım. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben yaklaşık 2 yıldır petunya yetiştiriyorum ancak her yıl karıştırıp aramama rağmen henüz tohumuna hiç rastlamadım. Geçen yıl ekili oldukları saksıyı belki ben görmedim de tohum dökmüştürler diyerek bir tarafa ayırarak bekledim. Bu yıl ottan başka hiç bir şey çıkmadı. Ben de yenilerini aldım. Birinci parti öldü, onlarda da tohum yoktu. Şimdi 2. partileri izliyorum. Eğer tohum olursa mutlaka haberiniz olacak. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderatör
|
Sevgili Buket, Manyas'ta bahçe kapısından girince 5 kocaman saksı var. İçleri de petunya dolu. Her saksı ayrı renk. Geçen sene, katmerlilerle yalın olanları (aynı renkteydiler) beraber ektim. Açtıktan bir müddet sonra yalın kat olanlar katmerlileri yedi bitirdi. Saksıda hiç katmerli petunya kalmamıştı Eğer dikeceksen bil diye yazdım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Buket Hanım, Kıbrıs'ta daha çok sarkan petunyalardan var sanırım. Onlar diğerlerine göre çok daha az tohum veriyor. Tohum keseleri çok ufak oluyor ama hafifçe parmaklarınızla sıkıştırınca içlerinden dökülüyor az da olsa. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Haziran sonu petunyalarımda sorun yaşamıştım. (100 no'lu mesaj) Kuruyan petunyaları kökten budadım. Sulamaya devam ettim. Tekrar yeşerdiler ve eskisinden daha güzel oldular diyebilirim. Sonra tatil dönüşü yine hem katmerli petunyalarımda hem de sarkanlarda yapışkanlık vardı ve çoğunun yaprakları kurumuştu. Geçen hafta denemek için 2 saksıyı yeniden dipten budadım. Ve yine harika yeşillendiler. Artık problemli petunyalarımı korkmadan dipten budamayı düşünüyorum. Çok çabuk kendisini yeniliyor. Siz ne dersiniz? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
En doğrusu, bozulma belirtisi başladığında kuruma kökle kadar ulaşmadan budamak galiba. Bende işe yaradı. Senin de söylediğin gibi budamadığım saksıdaki petunyalar tamamen öldüler. Tutunca kökleriyle birlikte elime geldi. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Petunyalarin Alt Yapraklari Kuruyor Ve çiçekleri Zayif
Yazliktaki Petunyalar Her Sene 50-60 Cm Boylaniyorlar.özellikle Akşamlari Rüzgarda çok Güzel Kokuyorlar Ama Alt Yapraklari Kuruyor Ve çiçekleri Fazla Değil. Ne Yapmam Gerektiğini Söyleyebilirmisiniz. Teşekkür Ederim. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Çay kumu gibi ince toprağı var
Alıntı:
Toprağı torfla falanmı karıştırayım ve bu işlemleri bitkiye zarar vermeden ne zaman ve nasıl yapayım. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sanırım artık petunyalar kuruyacak yani zamanı geçecek seneye iyi bir toprağa geçirirsiniz bahar gelmeden ama arkadaşlar ne der bilmem.**** tohumdan tekrar ekereken seneye daha iyi bir toprak kullanabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2007
|
petulya
Sarkan saksıların vazgeçilmez çiçeğidir. Uzayarak sürgün yapan tipi makbuldür... www.hangingbaskets.com/flower_displays.html |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
OOOooo süper.. Sevgili Zenfree maşallah çok tatlı. ![]() |
|