![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Paylaştığınız tecrübeleriniz için çok teşekkürler. ![]() Petunyaya her ne kadar tam güneş bitkisi dense de yaz sıcaklarında tüm gün güneşte kalırsa daha çabuk bozulduğuna karar verdim. Ya sabah güneşi, ya öğleden sonra güneşi, ya da yarı gölge anlaşılan daha başarılı sonuçlar veriyor. Ben de kaç senedir içimde kalan sarkan petunyaları tekrar deneyeceğim bu sene. Normal türleri kadar dayanıklı olacaklarını sanmıyorum ama bir miktar sarktıklarını görebilirim umarım. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
petunyalarım
Benim petunyalarım kıştan etkilenmedi yeniden çiçeklendi. Bahçemde batı cephede rüzgara karşı olmasına rağmen birşey olmadı kışın bile yapraklıydı. Çok dayanıklı bir bitki. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2012
|
3 gün önce fideden petunyalarımı bahçeye diktim. güney cephesi. maalesef çok uzun süre güneş alıyor.2 saksıya da sarkan petunya diktim. eğer yapışkanlaşma başlarda hemen uygulayabileceğim ilaç ismi verebilirmisiniz. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2011
|
Petunyalarım ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2011
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Yıllardır her bahar petunya fidesi alırım ve tüm yazı çok güneş alan bir alanda hiç sorunsuz geçirirler. İlk kez sarkan petunya aldım. Ama güneş gördüğü anda kendini bırakıyor. Bir haftadır saksı taşımaktan yoruldum. Çiçekleri o kadar güzel ki, ben onu balkonda, çayımı,kahvemi içerken gözümün önünde durması için almıştım. Sanırım sarkan petunyalar normal petunya gibi güneşi sevmiyor. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. elta, ömrü dolmuştur, petunya bir sene dayandı mı hakkını vermiş demektir bana göre. Mor renk olduğuna göre kokuludur da sizin petunyanız. Çok güzel. Severim havada asılı kalan petunya kokusunu. Ben de elimden geldiğince kokulu olan renklerden seçip alıyorum fide seçerken. Bu sene petunyaya ağırlık vermeyeceğim, bakalım benim mevcut olan petunyalar daha ne kadar dayanacaklar ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
|
hepsini aynı anda yaklaşık bir ay önce aldım ama kırmızı neden diğerleri gibi büyümüyor? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2012
|
Bunlar da benim balkonumdaki petunyalar.. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Saksıları astığınız yeri merak ettim.Saksılar için yapılmış bir düzenek mi siz mi keşfettiniz.Çok şık olmuş gerçekten. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2012
|
Alıntı:
) |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetişen klasik petunyalarımı kalıcı saksılarına alıp balkon demirine astım. Diğeri de fide olarak aldığım pembe-kırmızı-beyaz üçlüsü; kırmızılar çiçek açmakta aceleci çıktılar, diğerleri yeni yeni tomurcuk yapıyor. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2011
|
Çiçeklerinin damarlı yapısına bayılıyorum. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2011
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Ben iki yildir tohumdan yetistiriyorum. Temmuz`u buluyor ciceklenmesi, ancak diger bitkilerin ciceklenme hizi azalinca acmis oluyorlar ve sonbahara kadar cicekli kaliyorlar ki bu da isime geliyor. Üstelik bir paket tohum bir sürü saksi dolduruyor. Hazir bitkiyi nerdeyse 2-3 tohum paketi fiyatinda satiyorlar ve hazir cicekli oldugu icin erkenden hastalaniyor. Bugün sasirttiklarimi Mine hanimin burada daha önce yazdigi bilgiye dayanarak budadim. Umarim yanlis bir sey yapmamisimdir. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Katmerli beyaz çok dayanıklı olduğunu düşünmüyorum.Dolgun da görünmüyor. ![]() Bunlar da favorilerim,eski resimler ,şimdi saksıya iyice dağıldılar. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
[QUOTE=hberbul;976662]Katmerli beyaz çok dayanıklı olduğunu düşünmüyorum.Dolgun da görünmüyor. Budamayi denediniz mi? |
|
|
|
![]() |
|
|