![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Aðaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
Þehir: Ankara
|
Ben rengarenk olanlarýný tercih ederim. Doðrusu, zahmet etmiþler.. ![]() Düzenleyen Asiye : 02-12-2010 saat 12:59 Neden: Harf hatasý |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Aðaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-04-2010
Þehir: balýkesir
|
ilginç olmuþ ancak renklileri her zaman çok daha güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Aðaç Dostu
|
Ben geçen sene her renkten tohum ekmiþtim ama sadece eflatunlar çýktý ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Aðaç Dostu
|
Sayýn zenfree, size katýlýyorum alýþkanlýk yapýyor gerçekten. Ben de ayný cins petunyalardan 4 gün önce ektim. Sizinkiler kaç günde çýktý merak ettim. Türlerin tohumdan çýkma zamaný farklý olabiliyor. Bu sene tohumdan sarkan petunya yetiþtirmeyi çok istemiþtim. Sonu hayal kýrýklýðý oldu diyebilirim. Sarkan petunyalarý tohumdan yetiþtirmek zor geldi bana. Normal petunya denemem de olmuþtu geçen yýllarda ama bu sarkan petunyalar pek nazlý çýktý ![]() Sizinkiler çok iyi görünüyor. Bol çiçekli olurlar umarým. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Aðaçsever
Giriş Tarihi: 31-03-2011
Þehir: ANKARA
|
Güler Haným petunyalarýnýz bir harika! Ellerinizin sihirli olduðuna karar verdim, dokunduðunuz her þeyi güzelleþtiriyorsunuz valla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Aðaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
Þehir: HATAY
|
cigdoos geçen yýldan saðlýklý kalmasý ne güzel umarým bu yýl güzel çiçeklerini görürsünüz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Aðaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-05-2010
Þehir: ÝSTANBUL
|
Sevgili kevser teþekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Aðaçsever
Giriş Tarihi: 06-06-2011
Þehir: Antalya
|
Ne zaman budamalýyým?
Petunyalarýmýn ilk aldýðým halleriyle þimdiki hallerinin fotoðrafýný koyuyorum. Þimdiki halinde yapraklarý cýlýzlaþtý. ÞÝmdi budasam çiçeklerine yazýk olacak, acaba ne zaman budamalýyým. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Aðaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2007
Þehir: Balýkesir/Bandýrma
|
Budamasanýz da geçmiþ çiçekleri toplayýn. Bitki besinini tohum büyütmek için harcamasýn. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Aðaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Þehir: Ýstanbul.
|
Haklýsýnýz sn. Ayazkentli mor ve küçük pembe çiçekliler daha yoðun kokulu ama bu beyazlar da da hafif koku var ayrýca çiçek iriliði beni þaþýrttý ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Aðaç Dostu
|
Bende, beyaz renkli olan petunya'yý, sýrf üzerinde'ki tek çiçeðin iriliðine dayanamayýp almýþtým. Tek bir adet iken, 2. kg.lýk yogurt kabýna kapak olacak kadar büyüktü (artýk çiçekçi onu ne ile beslediyse). ![]() Sonra çiçekleri çoðalmaya baþlayýnca, çiçeklerin boyutu küçülmeye baþladý. Gerçi artýk þu durumlarýndan daha fazla küçülmezler sanýrým. Beyazýn çok hafif bir kokusu var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Aðaç Dostu
|
Küçük pembe (aslýnda Lila renkli demek daha doðru olur) petunyam çiçek açmaya baþladýktan sonra, beyaz iri çiçekli petunya'ya bir þeyler olmaya baþladý. Son 2 günden beri açan beyaz petunya'mýn çiçeklerinin uç kýsýmlarý, pembe (Lila) renkli olarak melez çýkmaya baþladý. Bu normal midir arkadaþlar? Dün, çarþýda Belediyenin dikmiþ olduðu iri çiçekli kýrmýzý-beyaz ve mor renkli petunyalarýn olduðu çiçeklikleri inceledim. Onlar da dip dibe dikilmiþ olmalarýna raðmen, hiç birinde herhangi bir melezlenme yoktu. Petunyalar, saksýlýkta üst üste duruyor. En üstte pembe renkli, alt kýsýmda beyaz renkli petunya var. 3. fotoðrafý (saksýlýk fotoðrafýný) bilgisayarýnýza kaydedip yakýnlaþtýrýsanýz, beyaz petunyann bazý çiçeklerinin pembe-beyaz olduðunu, bazýlarýnýn ise sadece beyaz olduðunu farkedebilrsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Aðaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Þehir: Ýstanbul.
|
Benim beyaz petunyalarým da pembe ve hatta kýrmýzý ile ayný saksýdalar hiç böyle birþeye rastlamadým ilginç farklý bir cins ortaya çýkýyor galiba sn. Ayazkentli ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Aðaç Dostu
|
Alıntı:
Ýlginç olan nokta þurasý; Renk olarak melezleniyor ama koku yönünden bir deðiþiklik yok. Ayný beyaz renkliler gibi çok hafif kokusu var. Renk geni gibi, koku genlerini de transfer etmiþtir diye çok umutlanmýþtým. ![]() Bu sabah kuvvetli rüzgar yine baþladý. Bu nedenle, en üstte duran pembe petunya'nýn kollarý henüz aþaðýya sarkmadýðý ve yukarýya doðru uzadýðý için, rüzgardan kýrýlmasýn diye korunaklý bir yere indirdim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Aðaç Dostu
|
Eline saðlýk,saðlýklý görünüyorlar. Bendekiler bu yýl iyi dayandý valla,dün bazýlarýný söküp attým. Komþu teyzemle ayný gün,sitemizin serasýndan almýþtýk petunyalarý,o saksýlara ekip gölgeye koymuþtu,hala yaþýyorlar ve çok iyi geliþtiler.Ama bendekilerin çoðu son bir haftada öldü. Bugünlerde rozetler gözüme çarpýyor,petunyalarýn yerine rozet dikeceðim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Aðaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-08-2011
Þehir: KOCAELÝ
|
arkadaþlar mart baþýnda petunya yýldýz marigold zinya ektim diðerleri büyüdü petunya hiç çýkmadý. Tohumu ekip üstüne yarým santim toprak örttüm. iyi ýþýk alan bir yer. ama geceleri soðuk acaba neden çýkmadýlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Aðaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2011
Þehir: istanbul
|
geçen sene Alibeyköy Aðaç A.Þ'den aldýðým petunyam cam önünde kýþýn bile çiçeklenip durdu. hatta kar altýnda kaldý. toprak üstünde kurumuþ bir þekilde olan dallarýn kökünden fýþkýn vermiþ. çoðaltmak isityorum nasýl yapabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Aðaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili kelebek çalýsý, Sizin petunyalar da mý geçen seneden? Sevgili kelebek çalýsý ve elta, Lütfen ikiniz de petunyalarýnýzýn ortamýný bizimle paylaþýr mýsýnýz? ![]() Ne kadar güneþ alýyorlar? Ne sýklýkla suluyorsunuz? Gübre kullanýyor musunuz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Aðaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-05-2008
Þehir: Bursa
|
Alıntı:
Gübre kullanmamýþtým. Bu yýl sývý gübre kullanmayý düþünüyorum bitkilerime. Ýlkbaharda haftada 1, yazýn nerdeyse her gün suluyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Aðaç Dostu
|
Alıntı:
Sn. gilan, siyah saksý içinde fotoðraflanan petunya yaklaþýk bir senelik, güneye bakan terasta, güneþ alan bir pozisyonda durdu sürekli, aþýrý yakýcý sýcaklarda ise geçen yaz, yaklaþýk dört ay kadar yarý gölge aðaç altýnda bir alanda idi. Gübre veya besin türü bir katký yapýlmadý. Kýþ boyunca çiçek açtý. Katmerli petunya ise yedi ayda bu duruma geldi. Yedi ayda ilk çiçeklerini geçtiðimiz ay açtý. Bahçede kuzeye bakan gölge, yarý-gölge bir alanda ve saksý içinde bütün kýþ boyunca sürekli yapraklanma yaparak bahara hazýrlanýrken, son ayda çiçek tomurcuklarý göründüðünde sývý gübre takviyesi yaptým. Ýkisinin de topraðýný nemli kalacak þekilde suluyorum. Sürekli, hava þartlarýna göre kontrol etmem gerekiyor kýsaca. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Aðaç Dostu
|
Petunyalarýn hep kýsa ömürlü olduðunu okumuþtum. Geçen yýl aldýðým mor petunyam aylarca çiçekli kaldý. 1-2 ay önce dallarýnda fazlaca kuru yaprak var diye budadým. Tekrar yaprak vereceðini hiç sanmýyordum ama kupkuru gibi duran minik dallardan taze yapraklar çýkýyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Aðaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Pazardan 2 fide almýþtým. Gün geçtikçe saksýyý daha da dolduruyorlar. Düzenleyen elta : 24-05-2012 saat 14:05 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|