![]() |
|
![]() |
#11 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2009
|
Alıntı:
aslında çardak sistemini tesis etmişsiniz. boruları yukarıdan birbiriyle irtibatlandırdınız mı bilmiyorum. irtibatlandırdınız ve 50 cm. arayla 3lük galvanize telleri enine ve boyuna çektiyseniz çardağınız hazır demektir. asmaların yaşını yazmamışsınız.asmaları sıra arası 3m ve sıra üzeri 1,5 m. arayla dikmişsiniz.sıra üzeri mesafe dar olmuş. sofralık üzüm yetiştiriciliğinde 3x3 m.yi öneriyoruz. serada bu mesafeyi 3x1,5 a kadar düşürebiliriz. işaret parmağı kalınlığındaki asmalarınızın terbiye şeklini oluşturdunuz mu bilemiyorum. oluşturdunuzsa ilk işiniz tel seviyesinin altındaki tüm sürgün ve yaprakları temizlemelisiniz. hemen peşinden her sürgüne 1 salkım olacak şekilde fazlalık salkımları kesip atmalısınız. bağ uyuzu için ruhsatlı ilaçlar kükürtün farklı formları yani kükürt.başka ilaç kullanmayın uyuzu yokedebilir ama kalıntı sorunu olabilir. ayrıca zirai mücadele için ek bir pratik bilgi: hastalıkları (külleme,mildiyö,ölükol,kurşuni küf vb) görmeden, zararlıları (salkım güvesi,yaprak bitleri,yaprak pireleri,kırmızı örümcek,bağ uyuzu vb.) gördükten sonra ilaçlama yapın.son cümlenizi yeni okudum budama için geç kalmışsınız sayın yolaç.budama gözler uyanmadan yani ilkbahardan önce yapılır.şimdi sert budama yapmaktan kaçının. kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|