View Single Post
Eski 18-06-2009, 22:52   #92
yolac
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-03-2007
Sayın Narince,
Öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler ve ilginiz için candan teşekkürler.Efendim benim 3 dönüm bir bahçemde ev,tavuklarım,bodur elmalarım,kirazlarım,hurmalarım,Japon eriklerim,narlarım ve 50m'2(5x10mt)2,5 mt yükseklikte 3 er mt arayla yarım parmak su borusundan çardak gibi birşey yaptırdım)bölgeye de çok sevdiğim sadece kara sofralık üzümler diktirdim(1,5 mt.arayla).Altına da domates,biber,salatalık gibi şeyler ekiyoruz.
Çardak yapmayacaksan neden 3 mt.yükseklikte borular diktin diye sorarsanız.ACEMİLİK.Oldu bir kere.Benim üzümlerin %90 aşılı ve işaret parmak kalınlığında,sizden öğrenmek isdediğim;ana gövdeden muhtelif kollar çıkmıış,ilk defa bu sene her kolda bol bol salkımlar var.İnternette gördüğüme göre omcaları(tam olarak neresidir anlayamadım ya)koparıp atmak lazımmış.Bir de asma uyuzu,aynısı ceviz ağaçlarımdan birinde de görüldüğü için buradaki ilaçcı Koruma Tarımın DDVD(hatırımda kaldığı kadarıyla,yanlış yazmışta olabilirim)verdi,1lt suya 2cc katıp pulvarize edip sıktım 1 kez.Sıvı veya toz kükürt de olabilirmiş ama bunu daha pratik diye önermişlerdi.
Doğru mu yaptım.
Acaba Kocaeli deki bu asmalarımı ne zaman nasıl budamamı önerirsiniz.

Düzenleyen yolac : 18-06-2009 saat 22:57 Neden: imla
yolac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön