![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Moderatör
|
Sevgili Halil Önen, benim de size üzümlerle ilgili sormak istediğim bir konu var. Bizim bahçede 77 kök üzüm var. Büyük bir bölümünü Tekirdağ Bağcılık ens. den aldık. İçlerinde kokulu çavuş, alfons, cardinal var. Bu sene cardinal ve alfonslar çok güzel oldu, çavuşlar tadlanmakta biraz geç kaldılar. Bildiğim kadarı ile çavuş üzümünü Hamburg misketi döllermiş. Onlar da alfonslara benzermiş. Ben Hamburg misketi ile alfonsu birbirinden nasıl ayırt edebilirim? Bahçede mutlaka vardır da ayırt edemiyorum. Çavuşları bize gönderirlerken bağcılık enst. ondan da yollamıştır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Güler abla cardinal ve alfons'u tanıyorsan diğerleri ayırt edilebilir, mutlaka renk ya da tane farkı vardır. "Çavuşları bize gönderirlerken bağcılık enst. ondan da yollamıştır." Emin değilsiniz yani. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
![]() Alfons çeşidi Hamburg misketinden daha iri salkım ve daha iri dane ile ayrılıyor. Renk olarak ayırmak biraz zor. Kükürt çok kullanılırsa renginde kayma oluyor. Alfons iyi beslenmezse salkım büyüklüğü ve dane iriliği birbirine çok benziyor. Yani Hamburg misketi gibi gibi salkımlar küçük ve dane de ona benziyor. Sizde görünen bu olabilir. Bunun dışında'' uzun yıllar birbirini dölleyenler de birbirine benzer tadında oluyor, ayırmak zorlaşıyor'' tartışması hala sürüyor. Bazen tatlı/acı biber ilişkisine de bağlanıyor. Ama her bir üzüm çeşidi genleri korunmalı. Aşılanma genlerde _ bazen_ kaymaya sebep olabiliyor. (Şimdi benim de kafam karıştı) ![]() Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|