![]() |
arazide su 100 metreden cıkıyor sondaj kazdıracagım,
|
Mutlaka farklı dönemlerde açar kesin bişey söylemek doğru değildir ben sadece yaklaşık olarak bi tahmin istedim.Konya bölgesi için malum bu bölgede don olayı erken oluyo nonpareil ekmek için bi türlü cesaretlenemedim.Normal şartlar altında mart ayını geçermi çiçek açması bunu öğrenmek istiyorum.
Birde tozlanmayla ilgili bilgi verebilirmisiniz kaça kaç ekmeliyiz. |
Sayın avanos öncedende belirttiğim gibi ben de badem bahçesi kuracağım siz bu konuda baya araştırma yapmışınız ve bahçe kurmuşunuz.Umarım hayırlı olur.Eğer sizce bi sıkıntısı yoksa sizle iletişime geçip bazı konularda destek almak isterim.İletişim numaranızı yazarsanız sevinirim.İyi günler.
|
Sayın İsmail42, aslında bu Badem Yetiştiriciliği Sayfası'nı ilk sayfadan başlayıp okusaydınız bu sorduğunuz soruların çoğunun yanıtını almış olurdunuz.
Yine de İçanadolu için genel olarak nonpareil yüksek risklidir. Daha geçci bir çeşit tercih etmelisiniz. |
1 Eklenti(ler)
Bu yıl budamasını yaptığım yeni fidanım 40-50cm filizlendi.İnşallah 75 cm çıkaracağız.
|
Sayın Tamtutulma badem sayfasını enbaşından okudum.Hatta farklı yerlerden bir sürü makale okudum.Bu site sayesinde de baya fikir edindim.Ben bu işi ilk düşündüğümde el bademi olarak düşündüm.Şimdi ise ferragnes ve bertinaya dönecek gibiyim.Ticari olarak düşündüğümüzde el bademi çok daha avantajlı geliyor.Ben kişisel olarakta sizlerin fikirlerini almak istedim bu bilgileri harmanlayıp karar vereceğim.
Arazi 80.000m2 ve bu araziyi en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum.En iyi portföyü oluşturmak için uğraşıyorum.Bir kısmınada bodur elma dikecek gibiyim. ALLAH HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN. |
Sayın ismail42 elma isini iyice düşünün derim.Zahmetsiz pazarlaması kolay ürün elde edebileceğiniz yetiştiriciliği düşünün derim.Tabi ki arazi ve bulunduğunuz bölgede önemli.
|
Alıntı:
Ferragnes çok güzel bir tercih. Ben de Ferragnese karar verdim. Tozlayıcı olarak Ferraduel kullanın. Tozlayıcıyı 4-7 Ferragnese bir Ferraduel olarak ayarlayabilirsiniz.Ağaçlarınız ürüne yatınca mutlaka arı kovanları ayarlayın. Tozlaşmaya inanılmaz yardımcı oluyorlar. 80 dekar arazi çok büyük bir yatırım demek. Bu konuda size Avanos kardeşimiz yardımcı olacaktır. O da 100 dekarın üzerinde badem dikimi yapmıştı. Araziniz nasıl hazırlanır, güvenilir fidancı kimler vardır, fidanlar nasıl daha çabuk geliştirilebilir vs vs... Bodur elma işi çok zahmetli,ağaçlar sürekli sorun çıkarıyor ve bakım istiyor. 10 yıl gibi bir sürede de ticari ömrü bitiyor. Bence de arazinizin tamamını badem olarak değerlendirmeniz mantıklı olacaktır. |
Alıntı:
Bir de sayın Avanos dikmenizin yaprak izdüşümünü mutlaka çapalayın. Sanırım fırsatınız olmadı buna. yoksa sizin gibi titiz bir yetiştiricinin çapayı ihmal edeceğine hayatta inanmam. |
Zaten bahçeyle çok sık ilgilenemeyeceğim için elmadan vazgeçtim.En mantıklısı badem.Ben 4 çeşit belirledim Ferragnes,Ferraduel,Bertina ve Tuono yalnız tuono ve Bertina hakkında net bilgiler yok.Burda bir mühendis tuono çok verimli olduğunu söyledi ama ikiz badem oranı yüksek gibi geldi bana.Forumda pek açıklayıcı bilgi yok tuono hakkında.Tuono ve Bertina hakkında bilgi veren olursa sevinirim.Dikeceğim yer verimsiz bi yer değil su sıkıntısı da yok burda zaten tahıl ekiliyordu.
Birde teşvikte ne kadar sürede alıyorsunuz ödemeyi.Projede uyulması gereken genel şartlar neler Çiftçi Kayıt sistemine kayıtlı olmakgerekiyor bunun haricinde bahçe düzenlemesinde uymamız gereken koşullar neler.Teşekkür ediyorum. |
Alıntı:
80 dekar büyük bir yer ilgi ister ve yatırım ister. 80 dekarın damla sulama maliyeti yaklaşık olarak suya uzaklığına bağlı olmakla birlikte 10000 tl. Diğer teşviklere gelince önce siz yapıyorsunuz yaklaşık bir yıl sonra hibe alıyorsunuz. Ben hibeyi hala alamadım. |
Alıntı:
Arazi hazırlığını istediğim gibi yapamadım.2000 fidandan aşağı yukarı 1300'nün çapasını yaptım.Diğerlerine devam ediyorum.Arazi baya otlandı ot ilacı ile araziyi yok etmek istemediğimden ot ilacı vermedim süre süre otu inşallah bitireceğiz.Güzün elden geçireceğim şimdi sulamaya yoğunlaştım. Çeşit konusuna gelince arazide picantili yok ferragnes çeşidi resimdeki çeşit. Her nekadar picantiliyi en çok öven biri olsamda yeterli ve kuvvetli fidan temin edemedim. Yeni bahçe kurmaya çalışıyorum bakalım orda picantilide deneyeceğiz. |
toprak analizi
1 Eklenti(ler)
Merhaba;
Yaklaşık 15 dönümlük bir arazide badem dikmeyi düşünüyorum. Bunun için toprak analizi yaptırdım, sonuçları aşağıdaki gibi. Toprak yapısı badem dikimi için uygun mudur? Arazi ormanlık bir alanda olup yükseklik deniz seviyesinden yaklaşık 350 mt civarındadır. Yardımlarınız için teşekkür ederim. |
Arkadaşlar bugün komik bir olayla karşılaştık. Ağaçlandırmayı teşvik ettiğim için hakkımda rapor hazırlanmış. Soruşturma açmaya çalışıyorlar. DÜşünün varın memleketimin halini suçum ağaçlandırma işini yapmak için kişileri örgütlemekmiş.Örgüt liderliği.!!! Şaka değil.
|
Alıntı:
Allah'ım ne günlere kaldık :eek: |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn. Avanos,küresel ısınmanın dünyayı bu kadar olumsuz etkilediği bir yüzyılda keşke dağlar taşlar ağaçla kaplı olsa ne kadar iyi olur du,düşünüyorum da ben bu yıl 200 e yakın fidan dikerek ağaç dikme örgütüne üye olmuşum demek,yaşasın...
|
devlet arazisi kiralama gibi bir işe mi kalkıştınız?
|
Alıntı:
Ağaçlandırmaya meraklı bir dostumun bahçe ve arazisinde çektiğim resimleri agaclar.net'te paylaşmıştım. Bir yıla yakın durdu. Olulu yorumlar yapıldı. Geçenlerde dolaylı yollardan rahatsızlığını belirtip, o başlığın kaldırılmasını talep etti. Kaldırıldı ancak, bir anlam verememeiştim. Onun da başına böyle bir iş gelmiş olabilir mi diye düşünüyorum. Tekrar geçmiş olsun. Sevgiler. |
Alıntı:
Yücel Bey, büyük olasılıkla arkadaşınızın başına tahmin ettiğiniz durum gelmiştir. Eğrim Dağı'nın ağaçlandırılması çalışmaları nedeniyle " Doğa varlıklarına zarar verip doğal yapıyı bozduğumuz gerekçesiyle." biz de az kalsın 3 ila 5 yılla yargılanacaktık. Resmen direkten döndük. Oysa ağaçlandırma yaptığımız alan sit değil, milli park değil, izinler alınmış. Neymiş efendim "İzin belgesi bir kuruma gönderilmemişmiş. Ağaç dikerek bölgenin iklimini bozuyormuşuz." gibi ilginç ifadelerle hakkımızda açılacak olan davayı Tema Vakfı engelledi. Bize en sonunda Basında haber vs çıkmasın." dediler. Şimdi düşünüyorum da " Türkiye'de hangi başarı cezasız kalacak acaba ?" Türkiye ve Türklerden en çok nefret eden millete yetki verip " Hadi kardeşim sana izin, Türkiye'nin yetkililerini siz seçin, alın size izin." desek sanırım şimdiki görevdeki şahısları seçerlerdi. Ağaçlandırma çalışmalarımıza destek almak için gönderdiğimiz emekli öğretmen abilerimize "siz kim oluyorsunuz da ağaç dikiyorsunuz ?" diyebilecek kadar yozlaşmış vekil yetkililerle muhatap olduk. Bize dava açmak isteyen kurumun başındaki yetkilinin azılı bir mason olması; gittiğimiz on yerden beşinde bize engel çıkartılması ki aynı durum başka yerlerdeki başka arkadaşların da başına gelmiş, devlet kurumlarındaki koltukları işgal edenlerin kırk dereden su getirerek bir şekilde " Bir daha yanıma gelmeyin." dedirten tutumları bile bizi pes ettiremedi. Artık sadece o kurumlarla görüşmüyoruz, kendi tırnağımızla kendi başımızı kaşıyoruz. Sayın Avanos, mutlaka tanıdık yetkili birilerini devreye sokun. soruşturma ilerlemeden engellemeye çalışın. Aksi takdirde dosyanız mahkemeye intikal ederse Yüce devletimin aziz savcı ve hakimleri " Bu vatandaş memlekete yararlı bir iş yapıyor, ağaç dikerek yaşanılabilir bir dünya için savaş veriyor." diye düşünmüyorlar. Sadece önlerindeki kanunlara bakarak size kaç yıl giydirebileceklerini hesaplıyorlar. Unutmayın " Deveden büyük fil vardır." Yüz yüze görüştüğümüzde bana bahsettiğiniz bağlantıları kullanın. Olayı bir an önce sonlandırmaya çalışın. Olay dallanıp budaklandığında tanrılar bir kurban alıyor mutlaka. |
Alıntı:
|
Özel ağaçlandırma ve badem başlığı altındaki yazılarım okunursa nasıl bir mücadele verdiğim hiç tanımadığım insanlara ağaçlandırma yapması için yardımcı olduğum görülür.
Avanosta ise 11 kişiye özel ağaçlandırmayı öğrettiğim.Bu insanların özel ağaçlandırma yapmarı konusunda yardımcı oldumdan dolayı bu soruşturma başladı.İyiler kötüler kadar cesur emin olun 5-6 kişiye de öğretiyorum tamimlari onlarda faydalansın Hakkariden öte memleket varmı.Ama bu pes ettik Hakkariye gidiyoruz demek değil. |
Alıntı:
Bize yedirmeyeceklermiş.:) Ben olsamda olmasamda müracaat etttiğimiz arazi artık birileri tarafından dikilmek mecburiyetinde. |
Alıntı:
|
Merhaba.
Alıntı:
Devlet, bütün yurttaşların oluşturduğu topluluğu yöneten resmi güç olabilir. Ancak bu yönetme gücünü ona veren vatandaştır. Yani esas güç milletin elindedir. Her Türk Vatanının nasıl ve ne şiddette seveceğini Önceki kahraman nesillerinden öğrenmiştir. Bu nedenle, kişinin Vatan Sevgisini ölçmek de kimsenin haddine değildir Milletin yönetme gücünü eline geçirenler, bu yönetim gücünü tek başlarına kullanamazlar. Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Meclis, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, Muhalefet Partisinin ve diğer partilerin başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının o anki yöneticileri de yönetime tavsiyelerde bulunarak bu güce katılırlar. Ancak başa geçen siyasiler, o an vatanın ve milletin sahiplerinin kendileri olduğunu zannedebilirler. Hatta başkaları da o anki yetkilerini milletin çıkarı doğrultusunda değil de, kendi çıkarları doğrultusunda kullanabilirler. Hatta kimsenin kendisine müdahale etmediğini gördükçe de yetkisini daha da derinleştirebilir. Ancak bu Ülkenin esas sahipleri olan millet ve milleti oluşturan vatandaş kendi gücünün farkına vardığında, işte o yetkililerin bütün fiyakaları söner. Vatandaş 5 yılda bir eline geçen oy verme yani yönetme gücünü vereceği siyasi görüşü ve başındaki lideri seçme hakkını kullandığında, iş biter. Vatandaşın Başbakanlığa layık gördüğü kişi başa geldiğinde, vatandaşın istekleri doğrultusunda iş yapmaya çalışır ki bir daha seçilebilsin. Mesela 5. Bülent Ecevit Hükümeti yani 57. koalisyon hükümetindeki Dsp gibi % 22,19' ile Başbakan olursun, Eğer, halk yaptıklarını beğenmezse bir dahaki seçimde %1.22'lik bir oy alır ve yok olursun. Millet kendisine karşı yapılan hataları asla affetmez. Oyu ile hesabını sorar. Özetlersek, Devletin sahibi Türk Milletidir. Vezir de eder, Rezil de. Bu nedenle şu an başta bulunan devletin yöneticileri orasını nihai yerleri veya babalarının bakkal dükkanı gibi görmemelidirler. Diğer denetim kurumları gaflete düşüp göz yumsa bile, vatandaş bir gün hepsinden hesabını sorar. Onun için endişelenmeyiniz. Ama şu sözü de unutmayınız "Hiç bir iyilik cezasız kalmaz" Ülkemizde malesef kraldan fazla kralcı olanlar ve basiretsiz yöneticiler yüzünden Ağaçlandırma işi çok zordur veya yapılamamaktadır.Ağaçlandırmak için heveslenen herkes bunu bilir. Ancak gelişen Dünyamızda, Ağaçlandırma işinin nasıl yapılmasının gerektiğini, Ormanlarını çoğaltıp geliştirebilen ülkelerin örnek alınarak yapılması gerektiğinin bilincine varılmak üzere. Ağaçlandırma mağduru olan biri olarak Ağaçlandırma ve Özel Orman gereksinimlerinin yakında düzeleceğini umuyorum. Başaracağınıza inanıyorum. Asla vazgeçmeyin. Saygılar |
|
Alıntı:
|
Uranus20 arkadaşım bu arada toprak analizini nasıl yapıyorsun?maliyeti ne?paylaşırsan sevinirim.
|
Arkadaşlar, Bizim İçanadolu Bölgesinde Ankara(Haymana) civarında dağbaşında bir arazimiz var. Biz buraya buğday ekiyorum; ancak geliri çok düşük. Bu yüzden badem ve ceviz yetiştiriciliği yapmak istiyorum; ancak asimetrik bilgiye sahibim. Sizce buradaki buğday ekilmiş tarlaya ağaçlandırma olur mu?
İkincisi, hangi aşamalardan geçmem gerek(ilk toprağın durumunumu analiz ettireceğim ve kime ettireceğim ve maliyeti ne kadar vb...). Üçüncüsü, bana bu ekimin gübresiydi fidanıydı vb... toplam maliyeti en fazla ne kadara malolur. Deneyimli kişilerden bunun cevabını bekliyorum. Ayrıca bu maliyetleri Ziraat Bankası'ndan veya başka bir bankadan kredi ile projelendirip, uzun dönemli kredi imkanlarımız var mıdır(5 yıl hiç ödemeyip meyveleri aldıktan sonra ödemeye başlama gibi olanak mevcut mu)? Kısaca bu kredi imkanı dışında artı olarak sermaye gerekiyor mu ve ne kadar gerekiyor? Cevap yazarsanız sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025