![]() |
Arkadaşlar merhaba, Ben Kırıkkaleden katılıyorum..
Bir konuda yardımınızı rica ediyorum... Benim 76 dönüm arazim var... Hemen altında Kızılırmak ve Kapulukaya barajı var... Ben bu arazide badem yetiştirmek istiyorum, fakat yeterli sermayem olmadığından bu işe kalkışamıyorum.. Bu konuda ilgilenen olursa karşılıklı anlaşayarak uygun şekilde bir ortaklıkla bu işi yapmak istiyorum... Şimdiden teşekkür ederim... |
kardeş merhaba mailime cevap verirsen sevinirim...
|
kardeş merhaba maillere cevap yazarmısın...
|
Merhaba Avuhan bey Badem bahçesi o kadar masraf isteyen bir tesis değil şöyle ki:76x200=15200 tl destekleme alırsın bunun 8000-9000 tl arası fidan alırsın fideci ile anlaşır destekleme aldıktan sonra verirsin parasını.diğer parayı da sulama ,dikim masraflarında kullanırsın.ortaklıkla ağaç dikimi yapılmaz kardeş.
|
merhaba Avanos bey adınıza çok sevindim.bu gibi sorunlar zamanla çıkacak sanırım.bol şanslar...
|
Merhaba Sayın Hamit bey sizin ağaç ortaklığı olmaz fikrine kesinlikle katılıyorum.Yıllarca ortaklık yapmak bizim kültürümüze aykırı:)Kesinlikle para bizleri bozuyor.Bizde ortaklığı.
|
08.05.2010 tarihinde ağaçların filizlenmeleri güzel yaklaşık 15 cm bizim buralar için güzel gelişme.09.05.2010 tarihi itibari ile meteoroloji yağış beklediği için fidanların diplerine 15+15+15 gold ve üre karışımı yapıp yaklaşık 50 gr verdim şimdi yağışı bekliyoruz.
|
Yağışı tuturdu meteoroloji ama miktarda yanıldı:)7-8 kg bekliyorduk. 1.6 kg oldu gübrelere fazla faydası olmadı.
|
Teşekkürler kardeş... Yaş olarak biraz geçkin olduğumdan biraz zor geliyor aslında...
Fakat tavsiyeleriniz için teşekkür ederim... |
Merhaba,
Bu konunun tamamını okuyarak ardından BÜYÜK BİR KEYİFLE katıldım aranıza. Bu konunun bu kadar detaylı ve ilgili bir zemine sahip olabileceğini hiç düşünmemiştim. Biz de Ankara Elmadağ civarında hiç bir şey bilmeden 20 dönüm alanda yaklaşık 350 fidanla başladık. Şu an 2. senedeyiz. Sağladığınız bilgiler için çok teşekkürler. |
Bügün bademliğe gittim 20 günde 3,7 kg yağış olduğundan bazı fidanlarda yapraklar parlaklığını kayıp etmiş su istiyor.Ama bu fidanlar çok değil 5-10 tane filizlenmeler güzel 30 cm ulaşmış.Ayrıca fidanlarda tırtıl istilası var 5-6 gün içinde muhakkak ilaçlama gerekli bahçeyide ot istila etmiş. Enkısa sürede toprak işlemesi istiyor önümüzdeki 10 gün yoğun geçecek.
|
Tüm üyelere paylaşımları için teşekkürler.
Bizde bu sene orman arazisine özel ağaçlandırma kapsamında 300 dekar arazi için bu sene badem bahçesi kurmayı planlıyoruz. |
Alıntı:
Bende Denizli'liyim. Fakat şuan işimden dolayı İzmir'de oturuyorum. İzmir'de 250 dönüm arazide özel ağaçlandırma ile badem bahçesi yapmaya başlıyorum. Çalışmalara başladık, sanırım önümüzdeki ay sonu gibi toprak işleme ve tesviye işlerine başlamış oluruz bir aksilik çıkmazsa. Denizli'nin neresinde bu çalışmayı yapacaksınız? Selamlar... |
Merhaba Uranus20.
Projemiz için arazi Güney ilçesinde. Bizde arazide diri örtü temizliği ve toprak işlemeye Temmuz sonunda başlamayı planlıyoruz. Sizin yeriniz nerededir? Diri örtü temizliği yapılacak mı? Çalışmalar ve tecrübeler konusunda irtibatta olalım. Fidan seçimi ve tel örgü vb konularda güçbirliği yapabiliriz. Selamlar, |
Alıntı:
Merhaba; Bizim yerimiz İzmir Kemalpaşa ilçesinde diri örtü temizliği ve arazide eğimden dolayı biraz düzeltme gerekiyor. Biz de ancak Temmmuz sonunda diri örtü temizliği ile başlayabileceğiz sanırım. Şu an dozer D7 araştırıyoruz. İyi Çalışmalar. |
Çeşitte Ferragnes ve tozlayıcısı ferraduel i öneririm.
Ziraat mühendisi olarak Ayrıca badem bahçesi kuracaklara proje hazırlayabilirim ve elimden geldiği kadar yönlendirebilirim. Badem konusunda proje hazırlamışlığım var. Sonuçta bu yatırım ort 50 sene sürüyor, çocuğuna değil torununa bile kalır işletmen. Karı iyi. 20 dekarlık bir arazi için yıllık 27.500 TL hiç de fena değil, tabii arttırılabilir. 15-20 dekardan bir kişi ayda 3-4 bin TL kazanabilir. |
Sayın Alper bey
Bu kazanç vizibilitesini açarsanız sevinirim yanlış anlaşılmasında bu rakalmlarda ticaret havası var bence 15-20 dekar yerden 3-4 lira kazanmak zor.Bende baya araştırdım bahçeler gezdim yetişmiş yetişecek. Ama öyle kolay değil.Kitap ta yazanla doğadaki olasılıklar çok değişken ve çok.Burda kazanç hesabını yaparsanız sevinirim. Saygılarımla |
badem dostları sizi şu şiirle selamlamak istiyorum;
Sen ağaçların aptalı Ben insanların. Seni kandırır havalar Beni sevdalar. Bir ılıman hava esmeye görsün Düşünmeden gelecek karakış… Açarsın çiçeklerini… Bense hayra yorarım gördüğüm düşü… Bir güler yüz bir tatlı söz.. Açarım yüreğimi hemen Yemişe durmadan çarpar seni karayel Beni karasevda Hem de bilerek kandırıldığımızı Kaçıncı kez bağlanmışız bir olmaza Koo desinler bize şaşkın Sonu gelmese de hiçbir aşkın Açalım yinede çiçeklerimizi Senden yanayım arkadaşım Havanı bulunca aç çiçeklerini Nasıl açıyorsam yüreğimi Belki bu kez kış olmaz Bakarsın sevdam düş olmaz Nasıl vermişsem kendimi son sevdama Vur kendini sende bu güzel havaya yazarı :şu anda hatırlamadım |
5 Eklenti(ler)
Evet dostlar bu şiirden sonra damla sulama kurduğum bahçemden resimler aktarayım.
|
5 Eklenti(ler)
......
|
kazanç meselesine gelirsek yaptığımız iş diğer işlere benzemez hesap yapamazsın bu işte. Allahım nasıl takdir edeceğini biz kullar bilemeyiz.ama lafa olursa ile başlarsak kısa bir hesap yapayım.ben ferragnes ve ferraduel diktim.ferragnes iç oranı 0,25-035 arası ferradul ise 0.20-030 arası ikisinin ortalamsını 0,25 alalım.sordum toptancıya iç badem fiyatı 1 kg 10 dolar.1 dönüme 30 ağaç sığıyor.her ağaç 20 kg versin diyelim. 10 dönüm için şimdi hesaplayalım.10x30=300 ağaç 300x20=6000kg badem 6000x0,25=1500 kg iç 1500x10= 15000 $ 15000x1,5=22500 tl 22500/12=1875 ama başta dedim eger işler yolunda giderse allahım nasip ederse hesap böyle yarısı olsa yine iyidir biz memurlar için ..allahım gönlünüze göre versin...
|
merhaba ben bu siteye yeni üye oldum. sizlerden bana yardımcı olmanızı istiyorum. benim konyada 50.000 m2 arazim var. bu araziye ceviz ve badem dikmek istiyorum ama bir konuda kararsız kaldım. ne kadarına badem , ne kadarına ceviz ekeyim. lütfen bana bir fikir verin bu konuda
|
Arkadaşlar, İçanadolu için Pikantili ve Ferragnes arasında bir tercih yapsanız hangisini tercih ederdiniz ? Yanıt verecek arkadaşlar artı ve eksileriyle yazarlarsa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler. |
Picantili çeşidi fazla bilinen bir çeşit değil Ürgüp'te Ahmet hocamın bahçede var.Geç çiçek açan bir çeşit ferragnestende 4-5 gün daha geç açıyor daha önceki mesajlarda var çiçeklenme resimleri Ahmet hocamın bahçeden alma resimler.Picantili çeşidinde fidan bulma sorunu var.Çeşit olarakta diş bademi gurubunda yer almakta.Elle zor kırılıyor.Yani içanadoluda dikim ve denemelerde Ahmet hocamın bahçe referans.Bilimsel araştırma yok badem konusunda ki hocalarla ve yalaova araştırma ile görüştüm bilen yok.
|
Alıntı:
Ahmet hocamla görüştük. Picantilinin geç çiçek açan, suya gereksinimi yüksek ve iri meyveli bir çeşit olduğunu söyledi. Fidan sorun değil; şöyleki bu sorunu aşı ile çözüyoruz. Daha önceden diktiğimiz acı badem çöğürlerine picantili aşıladık. Asıl sorun; picantili'nin tozlayıcısı olan yaltinsky çeşidini kolaylıkla bulabilecek miyiz ? Sayın Avanos; bütün iletilerinizi okudum. Yayınladığınız fotoğrafları da inceledim. Oldukça yararlı bilgiler. Bunları paylaştığınız için teşekkürler. Yaklaşık 3 yıldır badem konusunu araştırıyorum ve geldiğim nokta: " Feragnes mi picantili mi ?" Kötünün iyisini değil; iyinin en iyisini seçme durumundayım. Dediğiniz gibi ortada sağlam bir araştırma yok. Ahmet hocamla zaman zaman görüşüyoruz. Onun haricinde şayet bilgi edinebilirsem burada paylaşırım. Herkese mutlu günler. |
Sayın Tamtutulma yaltinsky'nin fidanları yalovada hanımeli fidanlığında geçen sene vardı.Ama yaltinsky de sorun şu aşırı çift meyve yapıyor Prof. Semih çağlar akköylü kendisi ile burda görüştük benim arziyede geldi ferragnes çeşidi kendini ispatlamış bir çeşit dedi. Benim görüşüm bahçe kurarken 3-4 çeşitle kur derim doğada mükemmel yok eksi ve artılar var.
|
Şimdi fidanı dikmek sorun değil birde hasadı var bunun arkadaşlar.Picantili bademi en az % 20 si ikiz meyve yapar.Her ikiz meyve demek sizin malınızın daha ucuz fiyata gitmesi demektir.Genelde rus bademleri geç çiçek açıyor ama neden tercih edilmiyor sorun ikiz meyve oranı yüksek.Picantilide çeşidide aynı şekilde.
Ortalama dikilecek olan bir çeşidin özellikleri şu şekilde olmalıdır 1:geç çiçek açmalı 2:iç oranı yüksek olmalı ve iç meyvesi iri olmalı 3:İkiz oranı mümkünse sıfır olmalı Bahçelerde ana çeşit olarak genelde nonperial,ferragnes(son birkaç senedir) kullanılıyor .Benim favorim daima ferragnes ile bertinadır.Türkiyede o kadar badem bahçesi gezdim ferragnes ve bertinanin meyvesi kadar muazzam meyvesi olanı görmedim.Aynı şekilde ağaç gelişimleri ve direncleri. |
Arkadaşlar herkese merhaba.Bende bir konuda yardımınızı istiyorum.Bizde badem bahçesi kurmaya karar verdik arazi verimli ve su sıkıntımızda yok.Yalnız beni tek düşündüren bölgemizdeki ilkbahar donları.Nonpareil çeşidinin ilkbahar donları için riskli olduğunu biliyorum.Benim öğrenmek istediğim bu çeşit aşağı yukarı hangi ayda çiçek açar mart ayında mı yoksa nisan ayını bulur mu?Bahçe 80.000 m2 sizci riski ferragnes dikerek azaltmalımıyım siz olsanız ne yapardınız.
Birde ağaçların tozlayıcısı bire bir mi olmalı yoksa 5 ağaca bir tozlayıcı yeterli olur mu? Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025