![]() |
Yeni aldığım bahçeye tel çektim,kapıyı da yaptırınca kovanı getireceğim.
Bu sene artık geçti gelecek bahara kesin. Artık hafta sonları bahçede olduğumuzdan Bala'ya gidemedim :)Bizim ballar Ercan Beye emanet. |
Kovan giderken, muhtemelen gece olacak:)
Yinede o günü duyurun, yol üstünde nefeslenirsiniz belki:) |
İnşallah :)
|
2 Eklenti(ler)
Bahçede çiçek olarak fazla birşey kalmadı.
Kabaklar ve kavunlar, en çok uğradıkları yerler. Aslında bugün, manas için elmaların altını belliyecektik. Dün arılıkta ben kulağımdan, arkadaşım, ayaklarından 15, 20 iğne yiyince mecburi istirahat yapıyoruz :) |
Arı otları bitti mi?Arı otlarından gelen nektarla arıların tüm çerçeveleri doldurması lazımdı?
Bu iş iğnelenmeden olmaz.:D Ama arı zehrinin aynı zamanda ilaç olduğunu biliyorsunuzdur :) ------------------------------------------------ Bal ve poleni ile sofraları süsleyen arılar, zehiriyle de insanlığa hizmet ediyor. Arı zehiri, işlendiğinde kalp ve damardan, sinir sistemi hastalıklarına kadar birçok rahatsızlığın tedavisinde şifa olabiliyor. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Aydın, arılardan balın yanı sıra zehir, polen, süt, balmumu, propolis ve erkek arı larvası olan 'Apilarnil' gibi ürünler elde edilebildiğini söyledi. Arı zehirinin tıpta yaygın şekilde kullanıldığını ifade eden Doç. Dr. Aydın, bir gramının yaklaşık 10 bin arıdan elde edilebildiği zehirden, birçok hastalığın tedavisinde yararlanıldığını bildirdi. Doç. Dr. Aydın şöyle konuştu: 'Arı zehiri, işlendiğinde kalp damar hastalıkları, astım, kronik akciğer bozukluğu ve anfizem gibi akciğer hastalıkları, diyabet, sinir sitemi ve deri hastalıklarının tedavisinde yaygın şekilde kullanılabiliyor. Bunların yanı sıra romatizma, kemik ve eklem hastalıkları, glukom ve kornea bozuklukları gibi göz hastalıklarının tedavisinde de arı zehirinden yararlanılıyor. Zehirin, AIDS'e yakalananlarda, ömrü uzatıcı etkisi olduğu da biliniyor. Son yıllarda arı zehiri tedavisi uygulanan Multiple Sclerosis hastalarında da, hastalığın durduğu, hatta kısmen iyileştiği gözlenmiştir. Arı zehiriyle tedavi, mutlaka bir hekim kontrolünde yapılmalıdır.' http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=94517 |
Alıntı:
|
Arı otları bitti :)
Gözlemim ve aldığım ders ; mutlaka sulanmalıki hem büyüme hemde süre uzasın. Kulaktan sokulan bölge gece şişti, bahçede allerjiye karşı hem ilaç, hemde iğneler var :) Hem eczacı hemde doktorda vardı. Sabah kalktığımda Demirel'in gıdığının 2 katı olmuş gıdık kısmı. Doktor 2 iğne, 1 jel , 1 kapsul hap verdi. Şimdi şiş inmeye başladı, kafamı halen tam eğemiyorum :) Serdar'cım sen haksızsın diyemiyecem:) |
Artık sizin için kurtuluş yok ama, mecbur devam:) Bundan sonrası için daha dikkat ve sizin için kolaylıklar dilemekten başka yapabileceğim bir şey olsa keşke. Geçmiş olsun.
Arı elbiseleri ile de belleme veya çapa yapılamayacağına göre ne tür bir tedbir alınır ki? |
Gezmek, yarın birkaç günlüğüne Orta Karadeniz gezisindeyiz :)
|
İyi yolculuklar:)
|
Bölgede kestane balı dahil, çok güzel ballar var :)
Gümüş para :) |
Gümüş para'yı anlayamadım, ne kaçırdım? :)
Bizim gümüş olta gibimi:) |
Rahmetli babam yıllar önce topuğunun üstüne basamıyordu (doktor, topuk dikenimi ne demiş), bir gün baktım tay gibi geziyor.Baba ne hal dedim. Valla oğlum topuğumu arı soktu o da iyileşti dedi. Arının ne arısı olduğunu bilememiş. Beni de kovanların yanında çalı ile eşek arısı öldürürken başı kopan eşek arısı can havli ile topuğumun arkasının bir karış yukarısından soktu şişmek bir yana iğne deliği sarı rekli çukur halini aldı eşim doktora git dedi ancak arıcıyızya gitmedik. İki üç gün yan odaya bile popomun üstünde sürünerek gittim. Şimdi eşek arısına çalı savurduğumda hemen üzerimi kontrol ediyorum.
|
Alıntı:
Sayın Copur, o kadar arı vardıki, bilemedik:) Eşşek arısı tahminimiz. O kadar çoğaldılarki. |
Bal arısı kovanları olan yerde çok çabuk çoğalıyorlar. Canlı öldürmeyi sevmem ama eşek arıları tam bir canavar. Son bir yıldır tamamen yok edilmelerini düşünüyorum. Geçen sene yazın kendi kovanımın kapağını açmak şöyle dursun yanına bile yaklaştırmadılar. Nerdeyse kovanın içine yuva yaptıklarını düşündüm. Kovanın arkasından korka korka ön kapağını tamamen kapattım. Ha bir de zavallı bir avuç bal arısı kovandan sonbaharda kaçıp ahlat ağacına konmuş. Eşek arıları birer birer avlayıp yiyorlardı. Kovanların yanında 3 günde bir öğleden akşama kadar eşek arı savaşı yapıyordum. Sakın çoğalmalarına izin vermeyin. 54 kovan arı 25 kovana düştü. Kalanlarında durumu içler acısıydı.
|
Tuzak olarak satılan nesnelerin faydası olurmu?
|
Alıntı:
Sn.K0900 ; Çok geçmiş olsun. .Bir an önce iyileşmeniz dileklerimle. Sevgiler |
Teşekkürler :)
|
Tuzak kullanmadım. Yapışkan bir solüsyon var. Onu kovan kapağının üzerine sıkıp her tarafına yaydım. İçine küçük tavuk parçacıkları attım. Yüzlercesi yapıştı ancak yuvalarını bulamadığım için bitiremedim.
|
Aklıma geldi sakın siz kullanacaksanız kovan kapağında kullanmayın. Temizlemesi çok zor. Tesadüfen kireç badanasının temizleme işleminde faydası olduğunu gördüm.
|
2 Eklenti(ler)
Arı malzemeleri aldığımız yerde, tuzak olarak resimdekine benzer bir şey göstermişti.
Eklenti 96471 Eklenti 96472 |
Evet bunları ben de gördüm burada geçen sene 10 tl. demişlerdi. Ben agır iş makinesi hava filitresi bulup ona kapak yaptırdım. Sadece yandaki yuvarlak delikler kalmıştı. Bu sene yer yokluğundan Denizli - Honaz'a kovanları koydum. Orada eşek arıları kovanlara saldırmıyor. Her halde fazla yoklar. Anlattıklarına göre bu tuzakların içine balık asıyormuşun eşek arısı içine girip dışına çıkamıyormuş. Akşam üzeri toz zehiri içine serpip eşek arılarını salıveriyormuşsun. Onlarda yuvalarına dönüp yanlarında götürebildiklerini götürüyormuş. Fakat en iyisi yuvalarını bulup bir hortumun içine konulan toz zehiri yuva deliğinden içeri üflemekmiş.
|
Eşek arıları, bal arılarına büyük zarar veriyor. Ancak eşek arılarının kökünü kazıma girişimleri doğal dengeyi bozabilir. İllaki onlarında bir yararı vardır. Öyle olmasa Allah yaratmazdı heralde. Eşek arılarının bir tek amacı var o da karınlarını doyurmak. :)
|
Doğal denge konusunda sizinle aynı düşüncedeyim. Fakat eşek arıları sanırım bu düşünceye katılmıyorlar. Dediğim gibi hiç bir canlının öldürülmesi taraftarı değilim. Eşek arılarının verdiği zararı düşünürsek hammurabi kanunlarının uygulanması taraftarıyım. 9 çıtalı kovanı 3 gün sonunda ele geçirdiler. Zorlukla kapağı açtığımda ise arılık civarında komik (dışarıdan bakıldığında) bir şekilde zıplayarak elimdeki çalıyı havada sallayarak kaçıyordum.
|
Yanlış anlaşılmasın ben bal arılarının tarafındayım. :) Yeri geldiğinde eşek arıları için biz de zehir kullanıyoruz. Çok kovanın olduğu bölgelerde zarar pek hissedilmiyor. Eğer eşek arıları 1-2 kovana musallat oldularsa vay bal arılarının haline..
|
1 Eklenti(ler)
Bugün arılıkta bir kaç kovana baktık.
Bal fotoğrafları belkl ileride olur işallah :) Şimdilik su içen arılarla yetindik :) Suyumuz hakikaten çok kaliteli, memba suyu vasfında, arılar bitkilere gitmekten vazgeçtiler galiba :) |
5 Eklenti(ler)
Her hafta sonu gibi bugünde bahçedeydik, son arı kazasından sonra arkadaşlarım beni uzaktan izlemeyle görevlendirdiler:)
Tesbitleri; kovanların birinde (iki katlı olanlar) hiç arı yok, birini ise 100, 150 kadar eşek arısı elegeçirmiş. 6 adet ana kovan ve 6 aoğullu toplam 12 kovanlı arılıkta 2 kovan dostların elinden gitmiş:) Arkadaşlarım 3 temel petekle döndüler, tamamı sırlanmış, işte bu günün iyi haberi:) Evde ortasındaki balmumunu birakarak, balı aldık. İftar sofrasının en popüler yiyeceği sezonun ilk balı oldu. Muhteşem bir yiyecek :) Aroması mükemmel. Çarşamba günü arılığa gidip eşek arılarına operasyon yapacağız. |
sayın K0900
Bugün Aydın'da 350,000,000 arı ölmüş. bence sizde dikkatli olun... saygılar.... |
Tam dolu kovanımızda bir tek arı yokmuş, Aydın'daki olayı merak ettim.
Kamil bey, bölgeye yakın bize bilgi verir diye düşünüyorum. Sizin bilginiz sadece duyum mu? |
ama ballarda süper görünüyor olsada yesek...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025