![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Şimdi bu böcekler inanılmaz keyf veriyor, aynı zamanda doğaya başka bir bakış ve perspektif veriyor. İmkanı olanlar zaman kaybı yaşamamak için hemen başlasın derim:) |
3 Eklenti(ler)
Karton kovan:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Bundan bir kaç yıl önce arı otunu duymuş ve hevesle Ege Tarımsal araştırma enstitüsünden 1 kğ. almıştım. Yanlış zamanda ( Bahar sonuna doğru) akrabama diktirmiştim. Susuz kalınca olmamıştı. Bir kaç tohumu da ben ayrıca ekmiştim. Bir tane çiçeğini koklayınca çok hoşuma gitmişti. Tohumlarından Denizli - Honaz tarla anlarına serpmiştim. Su görenler her yıl çıkıyor. Şu anda tohumda olmaları gerek. Tohumu elime geçince başka yerlere silkeliyorum ancak oralarda bitkiler oluşmuyor. Kokusunu seveceksiniz.
|
Sayın k0900 macar akasyası diye bir ağaç varmış. Nektar yönünden çok kıymetli olduğunu duymuştum. Ancak ne bitkisini ne de çiçeğinin fotoğrafını internetten bulamadım. Bir araştırın isterseniz.
|
Sn. copur, biraz daha bilgi verebilirmisiniz?
|
1 Eklenti(ler)
Dün fotoğrafını çektiğimiz arıcıların dalak tabir ettikleri durum;
|
Benim de pek bilgim yok. Kulaktan dolma bilgiler. Sadece nektarı bol diye duydum.
|
5 Eklenti(ler)
Karton kutudan alınan oğulun kalıcı konutuna yerleştirilmesi;
Koku spreyi hem kovana hemde arılara 2,3 kez speyndi ve 5 dk. beklendi ve transfer gerçekleşti. Şerbetliğine şurup kondu. |
2 Eklenti(ler)
Diger fotoğraflar;
|
Sayın K0900 şurubu gündüz vermediğinizi ümit ediyorum. Gündüz verilen şurup arı için tehlikedir. Yakınlarda bulunan güçlü kovanlar şurubu farkedebilir. Bir de kovanın kapağını beyaza boyayınız. Boyasız sac, güneşten çok ısınır ve arı içeriyi serinletmek için daha fazla enerji sarfeder. Ürününüz bol olur inşaallah...
|
Saat 16.00 gibi şurup verdik:)
Kovanların boyanması işini hafta sonu yaparım, ürün konusunda işallah demekten başka elimizden birşey gelmiyor:) Henüz 2. kattaki peteklerden hiç birinde bal yok. Hatta çoğu kovanda (bu arada kovan sayımız 12 oldu) alt kat bile 5,6 çıtalı:) |
Bahçe mesaimizin artık çoğunluğunu arılar (birazda acemiliğimizden) almaya başladı.
Meyveler ve sebzeler için aldığımız arılardan meyve ve sebzelere vakit kalmıyor:) |
boyama işini arılar yokken yapsaydınız keşke. Arfılar içerideyken yaparsanız boyanın içindeki kokular arıları huzursus edebilir. Hatta kovanı terk edebilirler bilginize
|
Sn. aydolum, subazlı boya ve boya kuruyana kadar üst bezlı kalacaklar:)
|
5 Eklenti(ler)
Arılarımıza bakım yapacak ve bize püf noktalarını anlatacak tecrübeli arıcı bugün bahçedeydi.
Yaklaşık üç saat süreyle 12 adet kovanın bakımı, düzenlemesi, ana arı memelerinin oğul vermeyi önlemek için kesilmesi gibi işlemler yapıldı. |
2 Eklenti(ler)
Arılarımızın ırkının saf karkas değil, kırma kafkas olduğunuda öğrendik.
|
3 Eklenti(ler)
İlk bal hasatımızıda yaptık:) Mecburiyetten, dalak tabir edilen ballar (% 100 saf, doğal karakovan) tadıldı, 3 saat arı elbisesiyle öğlen sıcaklığının yorğunluğu atıldı:)
|
1 Eklenti(ler)
Nihayet arılar arı otunu gördü:)
|
5 Eklenti(ler)
İlk kez arılığa bir hafta boyunca gidilmedi, oğul yağmuru durmuş vaziyette.
bugün, bir kaç kovana petek ilavesi yapıldı. |
Mayıs ayında edindiğim iki oğul arı kovanım var. 15 güne kadar şurup vermekteydim. Şu an ilk kovanda 5, ikinci kovanımda 7 çıta arı var. Şimdi ben 5 çıtalı kovandan 2 çıtasını alıp 7 çıtalı kovanıma versem ve kovanı 9 çıtaya tamamlayınca kovana kat koyabilirmiyim ?
5 çıtalı kovandan hangi çıtaları diğer kovana ve nasıl bir yol izleyerek verebilirim ? Diğer kovanda 3 çıta arı kalacağı için bu koloni kendini kışa hazırlaya bilir mi? Çok oldum galiba :)) Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim. |
Üstadlar cevap verecektir, benim fikrim ikisininde olduğu gibi kalması, kendilerine yetecek balı sezon sonuna kadar yaparlar, sizde seneye bal alırsınız:) ve ya tek kovan yapabilirsiniz birleştirerek.
|
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bugün arılıkta kovanları kontrol ettik.
Esas kovanların 3 tanesinde üstkatta arılar petekleri işlemeye başlamış. Bu yılın oğulundan oluşan 6 kovandan 2 si altkatı tamamen dolgurmuş vaziyette. Son oğulun kovanının sadece 3 citası dolu. Kışa girerken bazı kovanlar birleşecek gibi. Bu sıralar farklı yapılacak birşey yok, haftada bir bakıp, kovanları kapatıyoruz. Elimizde birikmiş onlarca boş çıta var, galiba seneye kadar öylece kalacaklar:) |
3 Eklenti(ler)
|
Bugün, arılıkta kovanları kontrol ettik.
Aslında niyetimiz, üç tane karakovan çıtası alıp üç arkadaş bölüşmekti:) Çıtaların dörtte üçü dolu gerisi sırsızdı. Sonuçta en az bir hafta daha beklenecek. Bizdeki bal akımı böyle:) |
Herkes karakovana saldırıyor :)
Diğer temel petekli ballardan alsaydınız :) |
Bahçede hanımlar arıları görme sırasına girdiler:)
Temel peteklere sıra gelmeden hava karardı. Kısmetse haftaya onlardanda almak istiyoruz, arılar verirse:) Sizin Bala'daki kovandan haberler nasıl? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025