PDA

View Full Version : Biber

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5

naturefan
19-04-2013, 19:31
Domates sürgünleri kökleniyor, biliyorum; ancak biber ve patlıcanı bilmiyorum. Bu sene deneyeceğim. Sonucunu bir ay sonra burada paylaşırım.

Biber ve patlıcan çeliklerinden köklendirme denemem maalesef başarısız oldu.

h_dogan
20-04-2013, 21:16
Ben daha önce denemedim biberle patlıcanı ama şöyle bir gözlemim var kendimce. Biber ve patlıcanda boğaz doldurması yapıldığında kökler olduğu yerde kalıyor yani yukarıdan çok ekstrem koşullar yoksa köklenme olmuyor ama domateste boğaz doldurma yapıldığında yeni kökler oluşuyor hatta bazen gövdenin toprağa değen kısımlarında bile köklenme meydana geliyor.

best86
20-04-2013, 21:23
Sayın Naturefan, biber ve patlıcanda da yapılabiliyor ancak biraz daha zor oluyor(köklendirme hormonları kullanılarak). Astarı yüzünden pahalıya gelebilir.

aras09
21-04-2013, 12:10
Dün biber fidesi aldım semt pazarından, köklü olarak. Ama biraz solmuş gibilerdi. Diktim, suladım bakalım ne olacak. Tohumdan ektiklerimde hala ses seda yok...:rolleyes:

mithat_k
21-04-2013, 20:20
Herkese iyi akşamlar. Ben amatör bahçeci olarak biber fidesi elde etmeye başladım. Fakat daha önce bunları sade toprakta yetiştirirken şimdi torf-perlit-hayvan gübresi karışımında yetiştirmeye başladım. Tohumlarım çıkmaya başladı. Fakat bir sorum olacak. Tohumdan biber fidesi bu üçlü karışımda yetiştirileceğini öğrendim. Peki meyve alabilmek için biber fidesini toprağa değil de saksıya yine torf-perlit-gübre karışımına şaşırtıp sağlıklı biber meyveleri elde eder miyim? Yani hiç toprak kullanmasam olur mu biber yetiştirmede

candem
22-04-2013, 11:46
yok arkadaş! bu sene biberler beni sevmedi... :(

zengardendan aldığım Santa fe grande chili biber tohumlardan malesef ses yok. bütün bildiğim ve %98 sonuç aldığım yöntemleri denedim. 1tane çimlenme oldu ama o da biber mi tam bilemedim. çünkü aldığım torf sürekli sürpriz yapıyor...

zengardene mesaj atmayı düşünüyorum ama kesinlikle şikayet mesajı değil. sadece bilgileri olsun istiyorum.
işlerini çok iyi yapan bir firma sağolsunlar hiç bir problem çıkmadı şimdiye kadar ama bu biber tohumları da malesef cansız çıktı. sadece iyi bir müşterisi olduğum için bu konuyu bilgilendireceğim.
kendi yediğim biberlerin tohumunu ekmiştim 2tane çimlenme oldu. artık onlar vasıtasıyla burada olacağım..
herkese bol hasatlar..

Revnak
22-04-2013, 13:03
Sayın Candem Biber ve patlıcanlarımı 21 Mart'ta ektim biliyorsunuz. Benim de sadece Santa fe Grane Hot'lar çimlenmemişti, ama acı biberlerin daha yüksek ısıya ihtiyaçları olduğunu okumuştum. Sanıyorum biz daha havalar tam ısınmadan tohumları ektiğimiz için ya havanın iyice ısınmasını bekliyorlar ya da bu süreçte nemli kaldıkları için çürüyorlar. Kurcaladığımda 4 tohumdan 2 tanesinin çimlenmeye başladığını diğerlerinin etrafının küf gibi yeşillendiğini gördüm 15 nisan gibi. Eksik olan yerler için 2 tohumu bu sefer 1 gün ıslatıp ektim.
Eski mi yeni mi, o gördüklerim küf müydü değil miydi bilmiyorum ama bugün 3 tane çimlenmiş büyümeye çalışan Santa fe Grande Hot biberim var.
Uzun lafın kısası, tohumunuz varsa bence yanlarına birer tane daha koyup, nemli tutun tohum kapağı bir çimdik kadar olsun ve güneşli bir yerde üstleri streçli dursunlar. Havaların ısınmasıyla bir kaç güne çimlendiklerini göreceğinizi umuyorum;)

attar
22-04-2013, 13:10
ben de zengardendan aldığın Bhut Jolokia biber tohumu malesef hiç çimlenmedi, yaklaşık 12 çeşit biber çimlendi sorunsuz

candem
22-04-2013, 14:11
bikaç tane tohum kaldı. bu ayın bitmesini bekleyim iyice ankara ayazı gitsin öyle başlayım ozaman.
teşekkür ederimm :)

Revnak
29-04-2013, 13:09
İşte biberlerim maşallahları var, dolmalık ve tatlı olanlar 5. 6. yapraklarını çıkartıyorlar.
Acılardan ise Santafe Grande Hot yeni yeni asıl yapraklarını çıkartırken, Tampiqueno ve Jalapenolar 4. yapraktalar.
Sağdaki 2 sıra az gelişenler ise Casper, Finger ve Bambino patlıcanlar.
396901

Merak ediyorum acaba 5.6. yapraklarını çıkartan biberleri şaşırtmadan direk asıl yerlerine alsam sakıncakıncası olur mu yoksa illa şaşırtma yapmalı mıyım?
396902

ahanda
02-05-2013, 08:48
Merhaba, arkadaşlar biber tohumu için önerebileceğiniz site ya da kaynak var mı ?
bir kaç çeşit farklı biber türünü yetiştirmek istiyorum. Aklınıza gelen bir kaç adresi paylaşırsanız bende alıp denemek isterim.

zebra
02-05-2013, 09:46
Merhaba, arkadaşlar biber tohumu için önerebileceğiniz site ya da kaynak var mı ?
bir kaç çeşit farklı biber türünü yetiştirmek istiyorum. Aklınıza gelen bir kaç adresi paylaşırsanız bende alıp denemek isterim.

Ebay hesabiniz varsa, orada cok degisik biber cesitleri bulabilirsiniz. Size bir fikir vermesi acisindan bu saticiyi tavsiye edebilirim. Aldigim tohumlardan memnun kaldim bu yil :

12 graines de POIVRON Carré Noir - Sweet pepper seeds eBay Boutiques | Potager du Daltonien (http://stores.ebay.fr/Potager-du-Daltonien/Poivron-et-Piment-/_i.html?_fsub=1193051016&_sid=838378436&_trksid=p4634.c0.m322)

Kolay gelsin.

ahanda
02-05-2013, 10:07
Ebay hesabiniz varsa, orada cok degisik biber cesitleri bulabilirsiniz. Size bir fikir vermesi acisindan bu saticiyi tavsiye edebilirim. Aldigim tohumlardan memnun kaldim bu yil :

12 graines de POIVRON Carré Noir - Sweet pepper seeds eBay Boutiques | Potager du Daltonien (http://stores.ebay.fr/Potager-du-Daltonien/Poivron-et-Piment-/_i.html?_fsub=1193051016&_sid=838378436&_trksid=p4634.c0.m322)

Kolay gelsin.

Teşekkür ederim ilginiz için, ben de mesajımı eksik yazmışım.
Geleneksel arıyorum. Oynanmamış olması önceliğim.

kuzum
02-05-2013, 15:12
Tohumlar için tohumlar.net'e bakmanızı tavsiye ederim. 2 kez aldım. Çokta memnunum. Tohumlar F1 değil tamamen doğal. Fiyatları da oldukça ucuz. Üstelik elleride çok bol. 3 çeşit sipariş ediyorsunuz size 7-8 çeşit geliyor. Üstelik çokta çabuk elinize geçiyor. :)

kuzum
02-05-2013, 15:23
Arkadaşlar, bu sene balkonda coştum denilebilir. 20 saksıyı buldum. Yerimde kalmadı. Ama hala biberlerimi yerlerine almadım. Acaba biberler için yüksekliği 13-15 cm arası olan saksılar uygun mudur? Birde 10 kg'luk yoğurt kaplarım var. Onlara da 2 şer adet dikeyim diyorum. Olur mu acaba?

justice
06-05-2013, 11:12
Selam arkadaşlar.
Tohum takas şenliğinden gelen kapya biber tohumlarım çimlendiler.
Başka başlık bulamadım ve yeni bir biber başlığıda açıp kafalar karışmasın diye buraya eklemeyi uygun gördüm, inşallah yanılmamışımdır.

Çimlenme bilgileri:
Batı karadeniz iklim şartlarında kapalı balkon ortamında 15 nisanda ekim yapıldı.
Yaklaşık 15 günde çimlenip topraktan çıkmaya başladılar. Büyüsünler daha güzel fotolarda eklerim umarım.

aras09
10-05-2013, 09:53
Pazardan aldığım fideler tuttu. Balkona çıkardım. geçen yıl çok sulamaktan galiba gövdenin toprağa yakın kısımları kararmıştı. Şimdi sulamış olmaktan korkuyorum. Galiba yapraklarına ve kök boğazına su gelmemesi gerekiyor. Ankarada olup balkonda biber yetiştiren var mı, sadece sabahları sulasam bu mevsimde çok gelir mi? :(

torkulu
10-05-2013, 10:06
birkaç hafta önce kırmızı habanero ve tabasco tohumlarını ektim. habanero dan 5 tane ekmiştim hepsi çimlendi. tabascolardan haber yok. tohumlara baktım çürüme de yok. bildiğim kadarıyla habanero daha güç çimlenen bir bitki. tabasco biberi çimlendirmede bir püf nokta mı var ? ne yapılması gerek?
teşekkürler

Hülyab
10-05-2013, 10:20
Pazardan aldığım fideler tuttu. Balkona çıkardım. geçen yıl çok sulamaktan galiba gövdenin toprağa yakın kısımları kararmıştı. Şimdi sulamış olmaktan korkuyorum. Galiba yapraklarına ve kök boğazına su gelmemesi gerekiyor. Ankarada olup balkonda biber yetiştiren var mı, sadece sabahları sulasam bu mevsimde çok gelir mi? :(

Merhaba sevgili Aras09 bende ankarada balkonumda sebze yetiştiriyorum balkonum uzun saatler güneş görüyor ama ben biberlerimi hergün sulamıyorum toprakları kurudukça iki günde bir suluyorum. Yaptığım doğrumu bilmiyorum ama şuanda tüm bitkilerim gayet sağlıklılar.

aras09
10-05-2013, 13:40
Merhaba sevgili Aras09 bende ankarada balkonumda sebze yetiştiriyorum balkonum uzun saatler güneş görüyor ama ben biberlerimi hergün sulamıyorum toprakları kurudukça iki günde bir suluyorum. Yaptığım doğrumu bilmiyorum ama şuanda tüm bitkilerim gayet sağlıklılar.

Teşekkürler cevap için. Ben de öyle yapayım bari. Nedense sulamayınca kendimi suçlu gibi hissediyorum. :rolleyes:

unbreakabl
11-05-2013, 06:45
merhaba arkadalar yaklaşık 1 ay önce ektiğim biberlerimin boyu neredeyse hic büyümedi

1 gün çapalıyorum 1 gün bekletiyorum ondan sonra suluyorum takriben 3 günde bir suluyorum çapalamayla sulama arasında 1 gün boşluk bırakıyorum

bu uygulamadanmı kaynaklanıyor yoksa topraktanmı bilemiyorum geçen senede kücücük kalmıştı biberlerim

toprağı hayvan gübresiyle güzelce gübrelemiştimde gene olmadı (keçi + koyun + büyük baş)

esinares
12-05-2013, 13:52
merhabalar
biberi çok seviyorum evde 3 balkonum var tek tek bütün balkonları denedim.
fakat tam çiçek açıyor meyve verecekken düşürüyor.
bir türlü sorunu çözemedim.
çiçek toprağı kullandım,en çok güneş alan balkona koydum olmadı gölgeye aldım olmuyor bir türlü çok iyi büyüyyorlar fakat meyvesini alamıyorum.
sorun nedir sizce
bir çok yöntem denedim sulamada dahil fakat bir türlü ürün elde edemedim.
şuan 80 kök kadar var elimde fazlasınıda dağıttım.
yardımcı olursanız svinirim

aras09
14-05-2013, 10:45
merhabalar
biberi çok seviyorum evde 3 balkonum var tek tek bütün balkonları denedim.
fakat tam çiçek açıyor meyve verecekken düşürüyor.
bir türlü sorunu çözemedim.
çiçek toprağı kullandım,en çok güneş alan balkona koydum olmadı gölgeye aldım olmuyor bir türlü çok iyi büyüyyorlar fakat meyvesini alamıyorum.
sorun nedir sizce
bir çok yöntem denedim sulamada dahil fakat bir türlü ürün elde edemedim.
şuan 80 kök kadar var elimde fazlasınıda dağıttım.
yardımcı olursanız svinirim

Bu başlıkta daha önce pek çok sorun ele alınmış, bazen aramak problem oluyor ama ben de daha çiçeklenme seviyesine gelmemiş biri olarak okuduklarımı aktarayım: Çiçek dökülmesi genellikle sıcaktan oluyormuş. Ayrıca saksının da aşırı ısınmaması gerekiyormuş. Meyve dönemine kadar az su verilmeliymiş. Ayrıca bit vs gibi zararlılar olabilir, bunun için de bir litre suya bir yemek kaşığı arap sabunu karıştırıp püskürtmek gerekiyormuş...;)

Ankarada dolu yağdı kısa bir an, hemen bütün sebzeleri içeri aldım, korkumdan hala çıkaramadım, arada balkon kapısını açık bırakıyorum, yağmurlar bitsin, anca o zaman çıkarırım artık...:rolleyes:

esinares
14-05-2013, 14:01
dedikleriniz doğru bende okudum o yazıları ama malesefki;
ben her yolu denedim her saksıyı her türlü su vermeyi bir türlü balkonu güneş gölge herşey başarılı olamadım.aslında resimlerini koysam daha anlaşılır olur sanırım fakat şuan o imkanım olamadı.
ilk zaman çok çiçek veriyor.meyve vermeye başlıcağı zaman dökmeye başlıyor.
böcek sorununu hallettim.
bir tanıdık ilaç verdi ona karşı ve kurtuldum mavi bir ilaç tavsiye ederim fakat ismini bilmiyorum.
şuan geçen seneki biberimin başında belki 100 tane çiçek var gelgelelim toplamda 20 adet biber yok.:((((

esinares
14-05-2013, 14:05
yalnız aras09 arkadaşım
okuduğum bir yazı düşündürdü beni
sanırım tozlaşma sorunu diyorum ben.
olabilir hani.
biberimin geniş büyük yaprakları vardı sonra mini mini oldu.
sonrada ürün alamadım.
fakat ilk üründe yaklaşık yarım kilo 1 kilo arası biber aldım tek ağaç ve süs biberi tek seferde biberlerde küçüldü.
sanırım diğer bittkilerden kaynaklandı.
bir yazıda okuduğum kadarıyla tozlaşma sorunu olabilir.
peki ama onu nasıl halledecez onu bilmiyorum :(((

esinares
14-05-2013, 14:44
sayın unbreakabl
merhaba arkadalar yaklaşık 1 ay önce ektiğim biberlerimin boyu neredeyse hic büyümedi

1 gün çapalıyorum 1 gün bekletiyorum ondan sonra suluyorum takriben 3 günde bir suluyorum çapalamayla sulama arasında 1 gün boşluk bırakıyorum

bu uygulamadanmı kaynaklanıyor yoksa topraktanmı bilemiyorum geçen senede kücücük kalmıştı biberlerim

toprağı hayvan gübresiyle güzelce gübrelemiştimde gene olmadı (keçi + koyun + büyük baş)

sanırım az sudan kaynaklanıyor sorunun
ilk zamanlar boy atması için bol su istiyor.
yani her gün sulamanız gerekli
resimde gördüğüm kadarıyla çok güneş alan bir yerde biberleriniz.
tecrübelerime dayanarak hergün sulayın az miktarda ve serin havada ya sabah erken **** akşam saatlerini tercih edin .
****** ben hiç ürün alamıyorum ama boyları maşallahı var benimkilerin.
geçen seneki süs biberim 1 metre kadardı boyu budadım bu sene
çok büyüktü.
gölge ve su sorununuzu çözer sanırım.

aras09
14-05-2013, 16:46
yalnız aras09 arkadaşım
okuduğum bir yazı düşündürdü beni
sanırım tozlaşma sorunu diyorum ben.
olabilir hani.
biberimin geniş büyük yaprakları vardı sonra mini mini oldu.
sonrada ürün alamadım.
fakat ilk üründe yaklaşık yarım kilo 1 kilo arası biber aldım tek ağaç ve süs biberi tek seferde biberlerde küçüldü.
sanırım diğer bittkilerden kaynaklandı.
bir yazıda okuduğum kadarıyla tozlaşma sorunu olabilir.
peki ama onu nasıl halledecez onu bilmiyorum :(((

Olabilir ama zaten balkonda, açık havada değil mi, tozlaşsın işte ;)
Dediğim gibi daha o aşamaya gelmedim, Allah bilir ben neyle karşılaşacağım...
Bilen birileri görse de bilgilerini paylaşsa...:rolleyes:

unbreakabl
15-05-2013, 06:26
cok teşekkür ederim bilgileriniz için deniycem ***. boy atarlar

sebnem&mircan
26-05-2013, 05:33
Teşekkür ederim ilginiz için, ben de mesajımı eksik yazmışım.
Geleneksel arıyorum. Oynanmamış olması önceliğim.

Merhaba biraz gec oldu ama ilgilenirseniz bu sayfada yerli tohumlar mevcut ve tavsiye ederim.. Daha once iki defa agaclar net"ten (amator hobici) siparisim oldu ve cok memnun kaldim...
http://www.agaclar.net/forum/tohum-satis/26011.htm

aksamsefasi
26-05-2013, 12:42
Merhaba;
balkonumda ilk defa yetiştirdiğim biberlerim aşağıdaki resimdeki gibi çiçeklerinin bazılarını döküyor.Forumda araştırdım ;daha önceki benzer problemlere arkadaşlarımız;kalsiyum eksikliği veya aşırı güneş ve sıcak olabilir diye yorum yapmışlar.
bendeki problem aynı mı bilmiyorum,çünkü öyle olsa çiçeklerin hepsinin dökülmesi gerekmez miydi acaba? bizim balkona serçe çok geliyor,kuşlar böyle şeyler yaparmı onu da bilmiyorum.
eğer sorun kasiyum eksikliğiyse nereden bulabilirim,yardımcı olabilirmisiniz?
şimdiden teşekkürler iyi paylaşımlar

http://o1305.hizliresim.com/19/u/nh0gq.jpg

http://r1305.hizliresim.com/19/u/nh0hk.jpg

h_dogan
26-05-2013, 18:08
Sn. akşamsefası saksılarınızın büyüklüğü ne kadar? Bir de dökülen çiçeklerinizin olduğu bitkilerde meyve tutumu nasıl? Yani sadece birkaç çiçek açıp döküldü mü yoksa içinde 5-6 meyve olup sonra mı açılan çiçekler döküldü?

aksamsefasi
26-05-2013, 18:43
Sn. akşamsefası saksılarınızın büyüklüğü ne kadar? Bir de dökülen çiçeklerinizin olduğu bitkilerde meyve tutumu nasıl? Yani sadece birkaç çiçek açıp döküldü mü yoksa içinde 5-6 meyve olup sonra mı açılan çiçekler döküldü?
önecelikle ilginize teşekkür ederim,
aynen söylediğiniz gibi 5-6 meyve verdi sonradan çıkanlar teker teker dökülüyor. saksı 8.5 lt iki adet bitki var

himone
27-05-2013, 12:33
arkadaşlar köye gittiğimde köydekiler damla sulama borusundaki her deliğe boruyu ortalayacak şekilde 2 tane biber dikiyorlar. yalnız forumda gördüğüm kadarıyla her deliğe bir tane dikilmesi geremiyor mu? 2 tanesi dipdibe olunca nasıl büyüyecek?

antebi
27-05-2013, 15:30
önecelikle ilginize teşekkür ederim,
aynen söylediğiniz gibi 5-6 meyve verdi sonradan çıkanlar teker teker dökülüyor. saksı 8.5 lt iki adet bitki var

8.5 litrede 2 bitki çok fazla,bir tanesine bile az gelebilir.Ben 18 litrelik tenekelere 1 adet dikiyorum.

Safranlı
27-05-2013, 15:36
çok mükemmel gübrelem yapılabilirse küçük tenekede de olabilir
ancak büyük teneke tabi en iyisi
ama gübreleme şart

coskun_Celik_
27-05-2013, 16:07
Benim biberlerim hala çiçek açmadı 25 gün oldu ekeli bir sorun var acaba! Bide biberde koltuk nasıl alınır ? İlk çiçek açtığı zaman çiçek açan dalın ucunu kırın felan diyorlar doğrumudur?

kursun
30-05-2013, 13:18
Biberimin alt yapraklarının ucunda leke var, kendi iyi görünüyor.
Bir de sanki biberleri geç büyüyor gibi. Acaba ne sorunu olabilir.
http://img600.imageshack.us/img600/3654/img0104aw.jpg
http://img402.imageshack.us/img402/7697/img0100azx.jpg
http://img109.imageshack.us/img109/5121/img0102ahz.jpg
http://img823.imageshack.us/img823/4716/img0101ac.jpg

s-kaptanoglu
05-06-2013, 14:28
herkese merhaba arkadaşlar kolay gelsin

resimlerde görüldügü gibi biberlerim cok güzel büyüdüler 50 60 cm var boyları ama bir soluk gibi son yapraklar buruşuk bazı yapraklarda hafif çürüyor gibi bir de en büyük sorun hiç çiçek açmıyor ilk diktiğimden beri 4 günde bir suladım şimdi ise 5 günde suluyorum birde hiç bir böcek falan yok kesinlikle neden acaba yardım edebilirmisiniz bilgisi olan arkadaşlar . Şimdiden teşekkürler.

Mahir
05-06-2013, 23:56
muhtemelen kalsiyum eksikliğinden kaynaklanıyor. tebeşir tozunu suyla karıştırıp birazcık verebilirsiniz.

kursun
06-06-2013, 13:33
Sayın kaptanoğlu. Biberlerini toprakta mı yetiştiriyorsun?
Besin eriyiğinde mi? Seranın içinde mi? Güneş ne kadar alıyor.
Bence bunların hepsi gerekli. Açıkça yazarsan bilen arkadaşlar daha iyi yorum yapılabilir.

s-kaptanoglu
06-06-2013, 17:48
ilginiz için teşekkürler arkadaşlar normal toprak ponza taşı ve iyi yanmış koyun gübresi karışımı güneş 11 12 den sonra akşama kadar alıyor. birde kalsiyum eksikligi varsa nasıl giderebilirim

candem
10-06-2013, 22:58
biberlerim çiçek tomurcuklarını çıkardılar ama heryerde beyaz böcekler var. sirke sıktım 2 gün ama hiç faydası olmadı. evde yapılacak bir ilaç var mı araştırdım ama bulamadım.

fidelerin etrafında fesleğen ve kadife çiçeği vardı.
fesleğen belki işe yaradı ama kadife çiçeği ilk böceklenen bitkim oldu...

fideüreticisi
11-06-2013, 08:08
toprak ne çok sıkı ne de çok gevşek olmalı 2,5 toprak 1,5 torf gibi

Sarpalptekin
11-06-2013, 10:15
biberlerim çiçek tomurcuklarını çıkardılar ama heryerde beyaz böcekler var. sirke sıktım 2 gün ama hiç faydası olmadı. evde yapılacak bir ilaç var mı araştırdım ama bulamadım.

fidelerin etrafında fesleğen ve kadife çiçeği vardı.
fesleğen belki işe yaradı ama kadife çiçeği ilk böceklenen bitkim oldu....Sayın candem 1lt suya 1yemekkasigi Arap sabununu karıştırıp temiz bir fisfis Vasitasi ile bitkinize püskürtün biberlerinize zarar vermeden yaprak bitlerinizden kurtulursunuz..başarılar..

dmrsda
12-06-2013, 17:16
Merhaba daha önce sebze yetiştirciliğim olmamıştı. Şimdi bulunduğumuz evde bahceli ve biz bahçeye birkaç biber domates ve marul ektik. Yaklaşık 1 ay olmuştur dikeli fakat hiçbir gelişme göstermediler. Ne biber ne domates ne marul:( ne öldüler ne büküldüler öylece duruyolar.diplerini çapalayıp havalandırıyorum,gübremi lazım acaba?**** sera gibi naylon ile üzerinimi kapatmalıyım çünkü bulunduğum yerde hava biraz serin ve yağmurlu. sizce neyi yanlış yapıyorum. Yardımcı olurmusunuz.

Boska
12-06-2013, 19:42
Sayın dmrsda,
Toprağınız çok kötü olmadıkça gübre vermeseniz de bir parça gelişme göstermeleri gerekirdi.
Biber biraz daha geç gelişebilir ama domates ve marul hızlı gelişen bitkilerdir.
Günde kaç saat güneş alabiliyorlar?
Normal bir gelişim için ideal olan günde 6 saat kadar güneş almalarıdır.
Güneşi normal alıyorlarsa fidelerin toprağına bir miktar organik gübre gelişmelerine yardımcı olur.

Kayahann
12-06-2013, 19:56
benim bahçemde de biberler var çok güzel büyüyolar 50-60 cm küçük ağaçlar gibi oldular, bir sürü çiçek açıyolar ama çiçekler bibere dönüşmüyor, güzelce açtıktan sonra kendi sapıyla birlikte kuruyup düşüyorlar neden olur acaba, numunelik bi tane bile biber çıkmadı :D

dmrsda
12-06-2013, 20:07
Sayın dmrsda,
Toprağınız çok kötü olmadıkça gübre vermeseniz de bir parça gelişme göstermeleri gerekirdi.
Biber biraz daha geç gelişebilir ama domates ve marul hızlı gelişen bitkilerdir.
Günde kaç saat güneş alabiliyorlar?
Normal bir gelişim için ideal olan günde 6 saat kadar güneş almalarıdır.
Güneşi normal alıyorlarsa fidelerin toprağına bir miktar organik gübre gelişmelerine yardımcı olur.

Toprak cok güzel aslında yumuşak bi toprak.güneş de alıyorlar ama ben yurtdışında yasıyorum ve bunları diktiğimizden beri havalarda pek düzelmedi açıkçası yağmur ve kapalı bir havanın da belki etkisi olabilirmi? Biraz gübre karıştırayım toprağa teşekkürler.

gülsümkaya
15-06-2013, 20:10
küçük zehirler

aras09
19-06-2013, 17:59
Balkonumdaki biberlerimdeki yaprak zararlıları için arapsabunu karışımını kullandım ama yine tekrarladılar ve birkaçı kaybettim. Yeni fidelerde de var. Fidelerim aldığım dükkan pascal20 sp verdi. Bunu kullanan var mı? Güçlü zehir sanırım, biraz korktum. Yeni çıkan uçlarda biber yapraklarım içe doğru kıvrıldı. Bu da başka bir şey mi? Bu ilacı kullanayım mı? Başka doğal bir çözümü var mı?:confused:

aksamsefasi
19-06-2013, 18:52
Balkonumdaki biberlerimdeki yaprak zararlıları için arapsabunu karışımını kullandım ama yine tekrarladılar ve birkaçı kaybettim. Yeni fidelerde de var. Fidelerim aldığım dükkan pascal20 sp verdi. Bunu kullanan var mı? Güçlü zehir sanırım, biraz korktum. Yeni çıkan uçlarda biber yapraklarım içe doğru kıvrıldı. Bu da başka bir şey mi? Bu ilacı kullanayım mı? Başka doğal bir çözümü var mı?:confused:

arapsabununu ince sprey şeklinde sıktım,bir tane bile kalmadı,ben oldukça faydasını gördüm ama benim de beyaz sineklerle başım dertte

aras09
19-06-2013, 22:42
arapsabununu ince sprey şeklinde sıktım,bir tane bile kalmadı,ben oldukça faydasını gördüm ama benim de beyaz sineklerle başım dertte

İlacı satan adam hepsi için bu olur dedi, ondan aldım ben de ama karar veremedim üzerini okuyunca. Kuvvetli zehir. :( Yarın tekrar bakayım, hala duruyorlarsa belki bir cesaret gelir, kullanırım...:o

limon_sever
24-06-2013, 13:26
Bu biberi 2 sene önce pazardan aldığımız salçalık biberden çıkardığımız tohumlardan yetiştirdik. Ama salçalıklardan bir tanesi böyle oldu :p Geçen sene çok verimliydi. Tohumluk bırakıp bu sene 1-2 kök yetiştirdik. İşaret parmağı kadar büyüyen, gevrek, tadı acı olan bu biberin cinsini bilen var mı acaba?

420349

nova35
25-06-2013, 19:04
merhaba arkadaslar tohumdan ürettigim domateslerim ve biberlerim inanılmaz boy attılar balkonumda cok günes alan yerde ısısı yüksek yerde duruyorlar.fakat meyve vermiyorlar çiçek cıkıyor fakat çiçeği döküyor boya gidiyor nerede yanlıs yapmıs olabilirim cok özeniyorum her sabah suluyorum sulamazsam yaprakları boynunu egiyor balkonum cok günes alıyor cok sıcak fakat upuzun oldular icraat yok bilgilendirir misiniz lütfen.

limon_sever
26-06-2013, 07:57
Salkım Süs Biberi (http://www.agaclar.net/forum/tohum-takas-paylasilacak-tohumlar-2013-2014/31769.htm#post1184078)

26 haziran 2013

420767

Üst ve alt kolda toplam 18 çiçek ve tomurcuğu saydım.

03 temmuz 2013

423144

06 temmuz 2013

423813

26 temmuz 2013

http://www.agaclar.net/forum/attachments/tohum-takas-paylasilacak-tohumlar-2013-2014/429677d1374837048-salkim_sus_biberi.jpg

31 ağustos 2013

437391

Just_Hobby
27-06-2013, 13:25
Herkese Merhaba,

Balkonda biber yetiştirmeye başladım ve bir kaç sorunum var benzer sorunlar olmuş ama net bir cevap alamadım. Forumu takip ediyordum zaten bunları sormak için üye oldum, cevaplarsanız sevinirim.

Balkonda yaklaşık 20 kadar biber fidem var ve amatör olduğum için bir kaç problemim var.

1. Bir fidem çok iyi biber veriyordu hatta fazlasıyla ama ne olduysa artık hiç vermiyor. Hatta hiç çiçek açmıyor. Bir tane bile tomurcuk yok sırf yaprak. Çıkmaya başlasa bile minicik ve yakından bakarsanız kahverengi olacak kadar kurumuş şekilde. Ve galiba diğerlerinde de aynı problem olacak.

2. İlk yetiştirmeye başladığımdan beri siteyi takip ediyorum ve sulama ile ilgili 2 ya da 3 günde bir demişler ama benim biberlere her gün vermek zorunda kalıyorum. Her gün vermezsem soluyor. Bugün mesela sabah su verdim akşamüzeri ama yaprakları solmuş . Suyunu mu az veriyorum acaba bilemedim :s

3. Bir kaç biberim de çiçek veriyor ama düşüyorlar ya sararıp aniden sapından düşüyorlar ya da kurumaya benzer bir şekilde düşüyorlar. Genel olarak bir tomurcuklanma problemi var anlayacağınız

Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu hobide yeni olduğum için heyecanlıyım ve bu problemler gerçekten beni stress ediyor. Emek verdim o kadar ve üzülüyorum böyle olunca. Forumu araştırdım ve ondan sonra cevap yazıyorum ve en uygun yer bu başlık galiba. Eğer forum kurallarına aykırı bir hata yaptıysam affola.

Bu arada fotoğraf ekleyemiyorum malesef teknoloji yoksunluğu :s

candem
03-07-2013, 08:05
kendi yediğim biberlerin 2 çekirdeğini ekmiştim ve tutmuştu.. hatta böceklendi arap sabunuyla banyo oldu=) neyse ki böcekler gitti ve yerine beyaz çiçekler aldı.. geçen gün bir baktım ki bitane biber kocaman olmuş =) allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah hepimize arkadaşlar =)

antebi
03-07-2013, 10:15
Herkese Merhaba,

Balkonda biber yetiştirmeye başladım ve bir kaç sorunum var benzer sorunlar olmuş ama net bir cevap alamadım. Forumu takip ediyordum zaten bunları sormak için üye oldum, cevaplarsanız sevinirim.

Balkonda yaklaşık 20 kadar biber fidem var ve amatör olduğum için bir kaç problemim var.

1. Bir fidem çok iyi biber veriyordu hatta fazlasıyla ama ne olduysa artık hiç vermiyor. Hatta hiç çiçek açmıyor. Bir tane bile tomurcuk yok sırf yaprak. Çıkmaya başlasa bile minicik ve yakından bakarsanız kahverengi olacak kadar kurumuş şekilde. Ve galiba diğerlerinde de aynı problem olacak.

2. İlk yetiştirmeye başladığımdan beri siteyi takip ediyorum ve sulama ile ilgili 2 ya da 3 günde bir demişler ama benim biberlere her gün vermek zorunda kalıyorum. Her gün vermezsem soluyor. Bugün mesela sabah su verdim akşamüzeri ama yaprakları solmuş . Suyunu mu az veriyorum acaba bilemedim :s

3. Bir kaç biberim de çiçek veriyor ama düşüyorlar ya sararıp aniden sapından düşüyorlar ya da kurumaya benzer bir şekilde düşüyorlar. Genel olarak bir tomurcuklanma problemi var anlayacağınız

Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu hobide yeni olduğum için heyecanlıyım ve bu problemler gerçekten beni stress ediyor. Emek verdim o kadar ve üzülüyorum böyle olunca. Forumu araştırdım ve ondan sonra cevap yazıyorum ve en uygun yer bu başlık galiba. Eğer forum kurallarına aykırı bir hata yaptıysam affola.

Bu arada fotoğraf ekleyemiyorum malesef teknoloji yoksunluğu :s

Bibere hergün su verirseniz çiçek tutmaz olan çiçeğide döker.Bitki solacak yaprakları iyice düşecek, kendinde ölecekmiş hissi oluşacak ki neslini devam ettirme içgüdüsü ile meyve versin.Yoksa gübre topraktan su sizden ye memedim ye büyürde büyür.

limon_sever
03-07-2013, 13:08
Bibere hergün su verirseniz çiçek tutmaz olan çiçeğide döker.Bitki solacak yaprakları iyice düşecek, kendinde ölecekmiş hissi oluşacak ki neslini devam ettirme içgüdüsü ile meyve versin.Yoksa gübre topraktan su sizden ye memedim ye büyürde büyür.

Ben de saksımdaki biber fidelerini her gün suluyorum. Meyve ve çiçek verimi gayet güzel. Eğer ortam sıcaksa ve saksıdaki toprak çabuk kuruyorsa günlük sulanabilir.

Gelelim soruna, muhtemelen tam güneş alan bir yerde duruyor ve aşırı sıcaktan çiçeklerini döküyorlar. Sabah ve ikindi güneşi alan bir yerde saksının durması iyi sonuç verecektir. Ayrıca hiç güneş almıyorsa da yaprakları büyük olur.

esinares
04-07-2013, 10:40
yerleri biraz dar fakat çok sevdiler yerlerini onlar için sorun yoksa benim içinde yok :D
bunca yıldır biber yetiştirmeye çalışıyorum bir türlü ürün alamamıştım bu seneye kadar.
bu sene buz dolabı kutularından çıkan köpüklere ektim bir kısmını ısıyı yalıttığı için kök ısınmıyor baya iyiler.
4 kökten her toplamaya 60 adet kadar topluyorum.:D
çok mutlu oldum.

esinares
04-07-2013, 10:43
devamı

esinares
04-07-2013, 10:45
ama olsun ya bu görüntü yeter bişey başarmış kadar mutluyum başardım galiba:D

esinares
04-07-2013, 10:52
:))) benimkiler daha minik ve zehir

esinares
04-07-2013, 11:59
boyları bir karış ama biberi var :)
biberler kendinden büyük şaşkınlık verici cinsinide bilmiyorum hiç birinin tadı hoşuma giden her biberin çekirdeğini attım toprağa olan bunlar işte
sanırım 200 kök dağıttım bana kalanda sanırım 70 kök felan
henüz hepsinden alamadım ama zamanla sanırım alacam

nova35
14-07-2013, 12:46
bu sene öyle cok ugrastımki bişeyler yetiştireyim balkonumda diye hicbirisi mi tutmaz bu kadar olur yani. nisan ayında hevesle aldıgım domates salatalık biber tohumlarını ektim cimlendirdim. zamanla büyük saksılara aldım burada ne yazıyorsa aynılarını uyguladım domatesler salatalıklar bitki olarak harika göründüler cicekleri actı hicbiri meyva vermeden cicekler düştü. balkonum günes alıyor rüzgar da alıyor gübre torf toprak karısımına ektim. saksıları büyük sectim burada okudugum ne varsa yaptım. salatalıklar hic vermedi domatesler hic vermedi vazgectim onlardan balkonumda saksıda cirkin görünmeye basladılar kıyamıyorum da sökmeye hadi diyorum kurusunlar öyle sökerim.son umudum biberlerinm kaldı öyle canlı görünüyorlardı ki az öncesine kadar. cicekleri actı kesin biber olucak diye hevesle beklerken az önce gittim bir de ne göreyim siyah keneye benzer bir dnya böcek üstünde o kadar üzüldüm ki anlatamam ne yapacagımı sasırdım. bu işler acemi işi değil denedim olmadı ama bu biberleri nasıl kurtarırım hayvanı alıp veterinere mi götüreyim ne oldugunu anlamak icin ona göre ilac mı versin ziraat ilaccısına mı götüreyim bilemedim derken buraya yazmak geldi aklıma insallah yardımcı olursunuz biberleri bari kurtarayım.

antihistaminik
14-07-2013, 17:14
sn nova35;
saksıda sebze yetistirmek gercekten dertli.. aylarca ugrasirsiniz hergün gözünüz gibi bakarsınız, bir hastalik gelir hepsi çöpe gider. böcek gelir yer, kuş gagalar..ama sevda bu, dirensebze deyin, yılmayın.
ben de sizin gibi amatör ruhla debelenenlerdenim..
Bence konuyu bastan sona okuyun sizinle aynı dertleri paylaşan arkadaşlara verilen cevaplara gözatın.bunlara ek benim naçizane ekleyebilecegim; balkon rüzgar alıyor demissiniz, ruzgar cok ise bir sıkıntı da bu olabilir. biberlerde böceklenme bende de oldu http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/3062.htm konusuna bir bakın. ben tarif 5 i uygulayarak(sarımsak koymadım) bu dertten kurtuldum şimdilik:)
kolay gelsin.

belki bilmiyorsunuzdur diye ekleyeyim: http://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/1779-37.htm

nova35
14-07-2013, 17:56
balkonum cok fazla rüzgar almıyor cok güneş alıyor geceleri hafif rüzgar alıyor ben sıkıntıyı kendimce cok günes almasına bagladım.. balkonum cam balkon böcekleri görür görmez buraya yazmadan camları kapatıp bitkiye havadan sinek ilacı sıkıp cıktım yarım saat sonra böcekler ölmüş olarak buldum bitkinin üstünde.balkona cıktıgımda camlar kapalıyken 45 derece vardır balkon muhtemelen sıcaktan öldü böcekler :) insallah bitkiye birsey olmaz.. hala devam ederse sizin söylediginiz tarifi uygulayacagım.
o kadar özendim ki domates ve salatalıklar olmadı hadi neyse dedim biberlerde böyle olunca tam bir fiyasko oldu insallah böcekler tekrar cıkmaz biberleri bari görürürüm :)Gerci tek sıkıntı böcekde değil gibi biberlerin cicekleri üzerlerinden düşmeye de baslamıstı bugün :( böcege mi üzüleyim, salatalıgın olmadıgına mı, domatesin olmadıgına mı, kuruyan biber ciceklerime mi bilemedim valla :((

balurcaği
16-07-2013, 11:46
Merhaba,

Bütün bir biber konusunu okudum neredeyse ve benimle aynı hatayı yapan bir çok kişi ile karşılaştım. Bir yapı marketten aldığım kapya biber tohumlarını (neredeyse bir avuç vardı) acemilikten elli santimlik uzun bir balkon saksısına ektim. Şimdi birbirlerinin üstüne çıkacaklar neredeyse. Hepsini yetiştiremem elbette ama birilerine armağan edebilirim hiçbirinin ölmesini istemiyorum. Yaklaşık ikişer santimler, daha da uzunları var içlerinde. En uzun olanlardan alıp pet bardakala şaşırtsam, olur mu acaba?

limon_sever
16-07-2013, 11:58
Merhaba,

Bütün bir biber konusunu okudum neredeyse ve benimle aynı hatayı yapan bir çok kişi ile karşılaştım. Bir yapı marketten aldığım kapya biber tohumlarını (neredeyse bir avuç vardı) acemilikten elli santimlik uzun bir balkon saksısına ektim. Şimdi birbirlerinin üstüne çıkacaklar neredeyse. Hepsini yetiştiremem elbette ama birilerine armağan edebilirim hiçbirinin ölmesini istemiyorum. Yaklaşık ikişer santimler, daha da uzunları var içlerinde. En uzun olanlardan alıp pet bardakala şaşırtsam, olur mu acaba?

Gerçek yapraklarını çıkardılar mı? Yani 2-3 yapraklıysalar şaşırtabilirsiniz.

balurcaği
16-07-2013, 12:10
çok teşekkür ederim liman sever. bu akşam yapayım öyleyse o işlemi.

balurcaği
16-07-2013, 14:55
Merhaba,

Biberlerim, iki gün önce şaşırttığım domateslerim ve dereotlarımı fotoğrafladım. Bana önerebileceğiniz bir şey var mı?

limon_sever
16-07-2013, 15:21
Merhaba,

Biberlerim, iki gün önce şaşırttığım domateslerim ve dereotlarımı fotoğrafladım. Bana önerebileceğiniz bir şey var mı?

Biberleriniz biraz büyüsün. Gerçek yapraklarını daha çıkarmamışlar.

balurcaği
16-07-2013, 15:24
tamam öyle olsun. ama üst üste çıkıyolar onu diyim:) onlarca varlar. en fazla kaçını yetiştirebilirim mi? büyük de olsa bir saksıya en fazla 2 adet dikebilirim değil mi?

limon_sever
16-07-2013, 15:38
tamam öyle olsun. ama üst üste çıkıyolar onu diyim:) onlarca varlar. en fazla kaçını yetiştirebilirim mi? büyük de olsa bir saksıya en fazla 2 adet dikebilirim değil mi?

:) Üst üste çıkmalarında bir sakınca yok. En fazla kaçını yetiştirirsiniz bilemiyorum, yani saksı sayınıza bağlı. :) Bir de saksılarınız derin olursa iyi olur. Bir adet saksıya iki adet normaldir.

esinares
20-07-2013, 10:26
saksılarım topraklarında solucanlar belirdi.
bu solucanlar biberlerimin köklerine zarar verirmi acaba.
bir bilen varsa söylesin lütfen

birnefestoprak
20-07-2013, 18:25
Hicbir zarar vermezler. Aksine, toprak icin cok yararlilar.

saksılarım topraklarında solucanlar belirdi.
bu solucanlar biberlerimin köklerine zarar verirmi acaba.
bir bilen varsa söylesin lütfen

esinares
20-07-2013, 19:56
sayın
birnefestoprak teşekkür ederim yanıtınız için içim rahatladı

torkulu
24-07-2013, 13:48
geçen sene süs biberi dikmiştim çok fazla verim alamadım gübreli olmasına rağmen bitki de iyi gelişememişti. sonrada böcek sardı kurtaramamıştım.
bu yıl farklı tip biberler yetiştiriyorum. aynı zamanda internetten budama ile bilgiler okudum. daha sağlıklı olması ve daha fazla verim alabilmek için budama yaptım. bakalım bu yıl nasıl olacak. budama resimlerini yükledim.
son resimde tabasco biberi, 20 tohumdan sadece 1 tanesi çimlendi. o da numunelik inşallah başına bişi gelmez ....

1. resimler serrano
2. resim habanero
3. resim cayenne
4. resim jalapeno
5. resim tabasco

h_dogan
24-07-2013, 16:44
Bence yanlış yapmışsınız budamakla.
1.si daha küçükler alınacak dalları yok.
2.si yaprakları da budamışsınız nasıl büyüyecekler enerji alamadan.
3.sü benim kanımca hastalıklı dallarla verimsiz dallar alınır bir de seradaki yetiştiricilikte budama yapılır genel olarak siz daha bismillah demeden budamışsınız. :dilli:

torkulu
24-07-2013, 18:35
Bence yanlış yapmışsınız budamakla.
1.si daha küçükler alınacak dalları yok.
2.si yaprakları da budamışsınız nasıl büyüyecekler enerji alamadan.
3.sü benim kanımca hastalıklı dallarla verimsiz dallar alınır bir de seradaki yetiştiricilikte budama yapılır genel olarak siz daha bismillah demeden budamışsınız. :dilli:

yan dallari 2-3 cm olmustu tabi kesilince fotolarda bisi gorunmuyo. bi tek habanero da saniirim farkli gelisiyor onda yan dal yoktu. dedigim gibi zaten deneme yaptim. sonuclari yakinda goruruz.....

aras09
26-07-2013, 00:41
Topping Peppers for Stronger Plants & Higher Yield - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=8I1BtTNIIcY)
Şu videoyu izleyince çok şaşırdım ben de ama cesaret edemedim. Abi çatır çatır budadı ne var ne yok, daha güçlü ve yanlara doğru büyüme göstermiş sonraki videolara göre. ;)
Benim biberleri zaten kuşlar ve biraz da bitler tepeden budadı zaten. Bakalım ne olacaklar. Çok uzayanları ben de sevmiyorum, yana doğru daha kolay bakılıyor sanki.:rolleyes:

torkulu
26-07-2013, 03:59
Topping Peppers for Stronger Plants & Higher Yield - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=8I1BtTNIIcY)
Şu videoyu izleyince çok şaşırdım ben de ama cesaret edemedim. Abi çatır çatır budadı ne var ne yok, daha güçlü ve yanlara doğru büyüme göstermiş sonraki videolara göre. ;)
Benim biberleri zaten kuşlar ve biraz da bitler tepeden budadı zaten. Bakalım ne olacaklar. Çok uzayanları ben de sevmiyorum, yana doğru daha kolay bakılıyor sanki.:rolleyes:

o videoyu izledim zaten bende , devamı olan videoları da var. bi kaç hafta arayla çekmiş adam. bi de çok konuşan biri daha var aynı yöntemi uyguluyor. bakalım ne olcak bendekkiler bizzat yaşayacağım :)

aras09
26-07-2013, 12:09
o videoyu izledim zaten bende , devamı olan videoları da var. bi kaç hafta arayla çekmiş adam. bi de çok konuşan biri daha var aynı yöntemi uyguluyor. bakalım ne olcak bendekkiler bizzat yaşayacağım :)

Ben ayrıca o budadığı dalları köklendirdi mi onu merak ettim, becerebilirsem soracağım. :)

Gerçi biberin cinsi, bulunduğu yer, iklim vs de önemlidir ama o kadar büyüdükten sonra adam akıllı budanıp tekrar nasıl aynı duruma gelir, ben cesaret edemedim, fazla biberim olsa denerdim ben de. Ankara soğuk, gece gündüz farkı fazla, biberin o kadar zamanı olur mu bilemedim. Adam bir de makasla budadı, bu durumda hastalık kapabilir, (sterilize mi etti acaba, anlamıyorum ki dilini :) ) ben domateslerde kazara kırılan dalları bile alınca bordo bulamacı sürüyorum açıkta kalan yere, normalde ağaçlar budanınca yapılıyor bu işlem, yaprak, çiçek vs başlamadan daha, yıl boyunca hastalık kapmasın, sağlam başlasın, dirençli olsun diye. Uzmanlar daha iyi bilir tabii. Haberlerini bekliyorum. Dilerim iyi olur. ;)

torkulu
26-07-2013, 14:26
Ben ayrıca o budadığı dalları köklendirdi mi onu merak ettim, becerebilirsem soracağım. :)

Gerçi biberin cinsi, bulunduğu yer, iklim vs de önemlidir ama o kadar büyüdükten sonra adam akıllı budanıp tekrar nasıl aynı duruma gelir, ben cesaret edemedim, fazla biberim olsa denerdim ben de. Ankara soğuk, gece gündüz farkı fazla, biberin o kadar zamanı olur mu bilemedim. Adam bir de makasla budadı, bu durumda hastalık kapabilir, (sterilize mi etti acaba, anlamıyorum ki dilini :) ) ben domateslerde kazara kırılan dalları bile alınca bordo bulamacı sürüyorum açıkta kalan yere, normalde ağaçlar budanınca yapılıyor bu işlem, yaprak, çiçek vs başlamadan daha, yıl boyunca hastalık kapmasın, sağlam başlasın, dirençli olsun diye. Uzmanlar daha iyi bilir tabii. Haberlerini bekliyorum. Dilerim iyi olur. ;)

o adam yaprakları bile köklendiriyomuş, öle diyolar :)
yani baya video var nette çok büyük olanları bile 20-30 cm boyda kalacak kadar buduyorlar. bu videodakinden daha uç örnekler de var. sizdeki biberler büyüdüyse kıyamazsınız tabi :) sizin elinizde bikaç tane biber varsa bi tanesinde deneyin bence , karşılaştırma imkanınız da olur. ben gözümü kararttım budadım. resimlerde yeni sürgünler görünüyordur zaten. tahminimce aynı boya gelmesi için 2 hafta gerek. gelişme durumlarını paylaşırım yine.
teşekkürler...

aras09
26-07-2013, 19:25
o adam yaprakları bile köklendiriyomuş, öle diyolar :)
yani baya video var nette çok büyük olanları bile 20-30 cm boyda kalacak kadar buduyorlar. bu videodakinden daha uç örnekler de var. sizdeki biberler büyüdüyse kıyamazsınız tabi :) sizin elinizde bikaç tane biber varsa bi tanesinde deneyin bence , karşılaştırma imkanınız da olur. ben gözümü kararttım budadım. resimlerde yeni sürgünler görünüyordur zaten. tahminimce aynı boya gelmesi için 2 hafta gerek. gelişme durumlarını paylaşırım yine.
teşekkürler...

Adamda marifet o zaman...:D
Benimkiler minicik biber vermişler, boyları uzun ama artık geçti zamanı, seneye denerim kısmetse. Daha erken başlarım o zaman. Şu videoları da iyice incelemek lazım. Size de teşekkürler. :)

mstfylcn
28-07-2013, 12:38
Biber yapraklarında böcekler var, ne yapmalıyım?

http://img.tapatalk.com/d/13/07/28/ejevesu9.jpghttp://img.tapatalk.com/d/13/07/28/u4e7u5ap.jpg

antihistaminik
28-07-2013, 15:28
Biber yapraklarında böcekler var, ne yapmalıyım?

http://www.agaclar.net/forum/22249-post1.htm ... tarif 5

limon_sever
28-07-2013, 16:37
Bu süs biberi jalepone kıvamında bir acılığı var. Dilin arka kısmından acıyı hissediyoruz. Yenilebilir derecede az acılığı var.

430213

430215

430214

antihistaminik
28-07-2013, 18:49
bu da benden ..
bi de acı sevseydim keşke

430233

mstfylcn
29-07-2013, 01:39
http://www.agaclar.net/forum/22249-post1.htm ... tarif 5

Teşekkür ederim, ancak bu yöntemi denedim. Sorun kısmen azaldı ancak hala devam ediyor. Bu yöntemi tekrarlamalı mıyım?

antihistaminik
29-07-2013, 01:48
1 hafta arayla 2 kez yaptım sorun olmadı yaprak bitlerinden kurtulmustum. halen de yoklar.
ben sarımsak koymamıştım.

Emre İlhan
29-07-2013, 10:17
Arapsabunu karışımı çok güzel ama bir ayrıntısı var; ben şu gliserinli olanlardan püskürtmüştüm, bitkime zarar verdi, en doğal olanından almak daha mantıklı, gliserinli vs... değil:)

esinares
30-07-2013, 10:26
antihistaminik
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-06-2012
bu da benden ..
bi de acı sevseydim keşke

:) acı sevmiyorsan bana yolla dermişimmmm.

limon_sever
09-08-2013, 17:41
Üçburun (Mazamort) biber verimi üst seviyede...

432513

432514

cörekotu
18-08-2013, 23:25
Sevgili biber severler bir hikayem var biberle alakali anlatmak istiyorum...
Görümcemde yiyip cok begendigim bir biber vardi, görümcemden tohumunu aldim ve birkac sene ardarda ektim, önceki sene tohumunu yanlislikla biber salcasi yapan bir teyzeye verdim ve gidis o gidis, teyzeye sordum ama tohumlar karismis, teyze bana karisik tohumdan verdi ama o biberden cikmadi..
O kadar üzüldümki kimden sorduysam bulamadim o biberi.
Görümcemde kaybetmis tohumunu... neyse birgün eltimde yemekteydik birde baktim bit tabak biber kizartmasi ve icinde benim biberimdende var, gözlerim parladi nerden buldun sen bunu dedim, ablam gönderdi sen vermissin dedi, aman Allahim o kadar sevindimki hemen ablasini aradik ve tohum olup olmadigini sorduk sükür ki varmis, subat baslariydi, hemen postaya vermis ve biberime yeniden kavustum, paylasmak cok güzel birsey tekrar anlamis oldum...

aras09
27-08-2013, 12:58
Sevgili biber severler bir hikayem var biberle alakali anlatmak istiyorum...
Görümcemde yiyip cok begendigim bir biber vardi, görümcemden tohumunu aldim ve birkac sene ardarda ektim, önceki sene tohumunu yanlislikla biber salcasi yapan bir teyzeye verdim ve gidis o gidis, teyzeye sordum ama tohumlar karismis, teyze bana karisik tohumdan verdi ama o biberden cikmadi..
O kadar üzüldümki kimden sorduysam bulamadim o biberi.
Görümcemde kaybetmis tohumunu... neyse birgün eltimde yemekteydik birde baktim bit tabak biber kizartmasi ve icinde benim biberimdende var, gözlerim parladi nerden buldun sen bunu dedim, ablam gönderdi sen vermissin dedi, aman Allahim o kadar sevindimki hemen ablasini aradik ve tohum olup olmadigini sorduk sükür ki varmis, subat baslariydi, hemen postaya vermis ve biberime yeniden kavustum, paylasmak cok güzel birsey tekrar anlamis oldum...

Sadece paylaşmak değil, akrabalık bağlarını sıkı tutmak da önemliymiş demek ki... :D Adınıza çok sevindim, her seven kavuşamaz sevdiğine... ;)

Ga2084
21-09-2013, 22:23
Bunlarda benim yaz başında ektiğim çeşitli biberler havalar soğuyor fakat hala sağlıklı bir şekilde biber vermeye devam ediyorlar.Bakalım ne kadar daha dayanıcaklar bu havalara aslında amacım bu biberlerden tohum almak fakat nasıl yapacağımı bilemedim bazı yerlerde biber dal üzerinde kuruyunca tohumlar daha Olgun oluyormuş diye okudum ama nasıl yaparım bilemedim çünkü üzerinde fazla kalınca ya tırtıl yiyor ya da kurumadan çürüyorlar. Bu konuda tecrübeli olanlardan yardım istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

aksiaziz
21-09-2013, 22:27
aaaaaaaaaaaa

Kayahann
21-09-2013, 22:55
küçücük saksıda 3 kök biber vardı bir sürü bireni yedik yazın, hala biber verecem diye debeleniyo küçücük saksıda

Jezebel
01-01-2014, 22:35
Bu gün gördüm ve şok oldum.
Biber ağacı diyeceğim çünkü 2 metreden uzun ve üzerinde gül şeklinde biberler vardı.
Resim çektim, belgelemek için ve tohum aldım.
Ben de bu ağaçtan istiyorum:rolleyes:

462985

462986

Şubatta ekeceğim bakalım bende de bu kadar boylanacak mı.

İsmail Kuzucu
02-01-2014, 08:30
Biber ağacı diyeceğim çünkü 2 metreden uzun ve üzerinde gül şeklinde biberler vardı.

Budamasını yaparsanız tabi ki olur ;) Budama ile patlıcanlar da bu şekilde olabiliyor :p

yağmur
02-01-2014, 21:56
Kaç yıllık acaba?

Jezebel
02-01-2014, 22:01
Ağacı yürüyüş yaparken yan sokakta keşfettim.
Kaç yıllık bilmiyorum.
Biber tohumlarını bu gün ayıkladım ve ektim.
Şubatta ekmek için yeni tohum alırım.
Bu arada son derece acı bir biber:)

gulcingiller
26-01-2014, 16:57
Emre bey saksilari neden folyo ile sardiniz? Sebebini merak ettim

Ozlem A
11-02-2014, 08:02
Ekim ayında Jade çiftliğinden gelen acı biberleri çok beğendim, ama biber ekecek yerim kalmadığından tohum almadım. Ayıklarken son birkaç taneyi öylesine pencerenin önündeki saksıya attım, 3 adet biberim oldu :) üçüncü çift yapraklarını açtılar.. Enzimin marifeti olsa gerek.

Şubat ortasında kuzeye bakan salonda bu fideciklerle ne yapacağımı bilemiyorum.. Şaşırtmalı mıyım? Havalar ısınana kadar içeride yaşatabilir miyim? Tavsiyelere şimdiden teşekkürler.

kursun
11-02-2014, 14:07
Sayın Özlem A. Pet bardaklara ya da küçük saksılara fide torfu koy ve tek tek şaşırt.
Direk güneşte ışığından koru, iyi havalarda dışarı çıkart ve havalandır. Fazla rüzgardan koru.
hiç bir şey olmaz korkma. Mutlaka içeride kalması gerekiyorsa tasarruflu lambanın altına koy. 13w yeter. 15-20 cm mesafe olsun. Büyürler.

Ozlem A
12-02-2014, 08:32
Sayın kursun, yardımınız için teşekkür ederim. Bugüne kadar çimlendirme ve fide torfu aradığımda hep normal torf verildi, bulabileceğim bir tedarikçi ve/veya marka belirtirseniz çok makbule geçer.

t.tuncel
21-02-2014, 17:49
buradaki link i inceleyin ürün alan site üyesi arkadaşlarla irtibata geçin fiyatları makul gözüküyor inşallah aradığınızı bulabilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/toprak-gubre-gida-malzeme-basili-yayin-tarla-bag-bahce-arazi-vb-satis/25999.htm

hanımeli
21-02-2014, 23:55
nette gezerken böyle bir bilgiye rastladım biberde budama bümüzün acaba
471121
Biber ve patlıcanda budama/ koltuk veya doruk alma/ terbiye
Bitkilerin doğru gelişmesini sağlamak için düzgün bir budama yapmak gerekmektedir; böylece meyve yerine bitkinin aşırı yapraklanmasının önüne geçilmiş olur. Bitkiler daha güçlü olur meyvler de daha hızlı oldunlaşır.

Biber ve patlıcan için ilk çicek çıkana dek sadece gövdeyi muhafaza edin. Daha sonra, ilk çiçeğin 1 cm üstünden tırnağınızla gövdenin doruğunu alın. Bu işlem, muhafaza etmiş olduğunuz alttaki en büyük 3 ya da 4 yaprağın koltukaltlarında yeni filizler çıkmasını sağlar. Bu yeni filizlerde ilk iki çiçek oluşturğunda, üstteki yaprağın üstünden bir doruk alın. Bu yaprağın da koltukaltında yeni bir filiz çıkacaktır. Bu filiz bitki özsuyunun meyve ya da sebzelere daha çok ulaşmasını sağlayacaktır. Patlıcanda, tabii hava koşulları elverişli olursa, bir bitki 6 ila 10mevye verebilir. Biberlerin türlerine ve büyüklüğüne göre, bir bitkiden 10 ila 15 mevye toplanabilir.

Orhank
26-02-2014, 07:17
Merhaba malum ilkbahar geliyor kendi fidelerimi yapıyorum ama biberde başarılı olamadım
Bu aspirin ile muameleyi denemek istiyorum.
Aspirinli su sıcaklığı kaç derece olacak ve biber tohumları bu suyun içinde ne kadar kalacak
bu soruyu cevaplayabilirmisiniz

torkulu
28-03-2014, 13:27
tohum takas dan gelen biberler. değişik türler var , çan , jalapeno , macar

falcon69t
20-04-2014, 20:51
Gleneksel üreticiler biberde gübreleme(ticari gübre) turşuyu bozar(kolay eritir) diyerek ticari gübre kullanmıyor, bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

deepgreen35
25-04-2014, 19:47
arkadaşlar çok mutluyum,biberlerim kendini gösterdi.bu ilk denemem =)

22 martta tohumları ekmiştim.koyduğum fotoğrafları bi kaç saat önce hava kararmadan önce çektim. boyutlarını yüklemek için düzeltince görüntü biraz kötü oldu ama.

şimdi 3 ve 4. yapraklar çıkınca şaşırtıcam değil mi?

limon_sever
25-04-2014, 19:59
arkadaşlar çok mutluyum,biberlerim kendini gösterdi.bu ilk denemem =)

22 martta tohumları ekmiştim.koyduğum fotoğrafları bi kaç saat önce hava kararmadan önce çektim. boyutlarını yüklemek için düzeltince görüntü biraz kötü oldu ama.

şimdi 3 ve 4. yapraklar çıkınca şaşırtıcam değil mi?

Evet, gerçek yapraklarını çıkarınca şaşırtabilirsiniz.

deepgreen35
25-04-2014, 20:01
cevap için teşekkür ederim :)

peki ne zaman uç almalıyım ?

limon_sever
25-04-2014, 20:22
cevap için teşekkür ederim :)

peki ne zaman uç almalıyım ?

Biberlerde uç alması hiç yapmıyorum ve tavsiye de etmiyorum.

birgaripyolcu
25-04-2014, 21:42
Jalapone biber

birnefestoprak
28-04-2014, 21:25
Mehmet'in Tatlı Türk Biberi tam gaz uretime gecti. Ilk seferde gorece daha az hasat verecek ama sonraki hasatlara iyice dallanip budaklanacak ve doktukce dokecek. Ana tatli biber uretimi icin kullandigim bir cesit oldugu icin normalden fazla ektim. 7-10 gune bir ekim daha yapacagim.

capsaicin
30-04-2014, 15:00

462985

462986

Çok güzel olmuş. Özellikle chili biber tipleri sıcak iklimlerde bu şekilde büyümeye meyilli budama ile. Ege ve kıyı akdeniz şeridi ideal. Resimdeki piskopos tacı - bishops crown biberi sanırım.

xxz
18-05-2014, 19:59
merhaba.annem gil marketten kırmızı şili biberi almış.bugun yemek yaparken birkaç tohumunu aldım.3-4 gün sonra eksem tutarmı?

xxz
31-05-2014, 16:05
kırmızı şili biberi :) son hali

heybet84
31-05-2014, 18:45
arkadaşlar merhaba , yaklaşık 3 senedir kendi çapımda bişeyler yapmaya çalışıyorum . Evde tohumdan biber , salatalık , domates fideleri yetiştirip , ardından bahçeye seyreltiyordum . Ancak bu sene2 hafta önce bahçeye aktardığım biber fidelerim , her nedense beyazlayarak , zamanla öldü. Evde bir sürü fidem var , onları da seyrelticem . ancak tedirgin oldum şimdi , bu beyazlayarak ölmesinin sebebi ne olabilir fidelerin ? toprak yumuşak çapalandı , suyuna dikkat ettim , su verdiğim çukur kısımında da önceden yaptığım gibi yanık gübre vardı biraz . Fide köklerini de toprakla muhafaza da ettim. sebebi ne olabilir ? evde yetiştirdiğim fidelerimin de bahçede ölebilme ihtimalinden korkuyorum . Öbür hafta sonu kalan fidelerimi seyrelticem , acil yardım lütfen

xxz
08-06-2014, 12:02
kırmızı şili biberi.

glcn06
12-06-2014, 21:30
biberlerim resimdeki gibi oldu. ben son bir aydır ankarada yağan dolu ve yağmurdan dolayı olduğunu düşünüyorum ama bir hastalık olabilirmi acaba:(

İsmail Kuzucu
12-06-2014, 23:09
biberlerim resimdeki gibi oldu. ben son bir aydır ankarada yağan dolu ve yağmurdan dolayı olduğunu düşünüyorum ama bir hastalık olabilirmi acaba:(

Aşırı yağmur ve güneşle birlikte erken yaprak yanıklığı oluşmuş. Havalar normal seviyelerine gelince düzelecektir. Bereketli ürünler..

ozanemre
12-06-2014, 23:42

Sayın glcn06,

Aşırı sulamadan kaçının
Hastalıklı bitki artıklarını ortamdan uzaklaştırın

Tarla şartlarında Azoxystrobin etken maddeli ilaçtan 10 L sırt pompasına 10 cc ilave edin, 7 gün ara ile 3 tekerrürlü olarak akşam saatlerinde rüzgârsız bir havada uygulayın. Hasattan 7 gün önce uygulamayı bitirin. İlaçtan beklenen etkiyi alamazsanız,

Uygulayabileceğiniz diğer etken maddeli ilaçlarımız

Mancozeb % 80 - 10 L sırt pompasına 20 g ilave edin. Hasattan 25 gün önce uygulamayı bitirin.
Iprodione %50 - 10 L sırt pompasına 20 g ilave edin. Hasattan 25 gün önce uygulamayı bitirin.
7 gün ara ile 2 tekerrürlü olarak akşam saatlerinde rüzgârsız bir havada uygulayın.

Esen kalın.

limon_sever
19-06-2014, 20:50
Sonbaharda pul biber yapmak için aldığımız acı biberlerin tohumlarını kurutup ektik. Şimdilik güzel gelişiyorlar.

503480

503481

limon_sever
27-06-2014, 18:49
Bu sene Konya'nın yerli patlıcan tohumunu ararken, Konya'nın yerli biber tohumlarına da ulaşmıştım. Tohumluklarını bıraktım. Bakalım gelişimleri nasıl olacak.

Karaaslan Köy Biberi
Etli ve lezzetli bir biber çeşidi...
505166

Saraçoğlu Kıl Biberi
Kıtır kıtır yenilen, kahvaltılık biber çeşidi...
505167

Aybahçe Köy Biberi
Çarliston biber gibi görüntüsü var ama daha etlisi. Kızartması şahane oluyor.
505168

remus2
13-07-2014, 10:06
Kaç konuya yazdıysam cevap alamadım.
Benim biberlerin çiçekleri dökülüyor sararıp düşüyor ne yapmalıyım.
Salma sulama yapıyorum.
Boyları yaklaşık 25-40cm arasında.

http://www.agaclar.net/forum/attachments/domates/507392d1404733801-wp_20140707_13_04_39_pro.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachments/domates/507391d1404733801-wp_20140707_13_05_01_pro.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachments/domates/507390d1404733801-wp_20140707_13_06_59_pro.jpg

limon_sever
13-07-2014, 10:32
Kaç konuya yazdıysam cevap alamadım.
Salma sulama yapıyorum.

Biberlerde bir sorun görünmüyor gibi. Eğer arılar biberlere uğramıyorsa pamuklu kulak çöpleriyle tozlaştırma yapın. Ayrıca aşırı sulamadan kaçın. Bir de havalar çok sıcak gittiği için çiçekler dökülüyor olabilir.

gultar
13-07-2014, 10:43
toprak iyice kurumadan sulama yapmayın.

ozanemre
13-07-2014, 15:31
[QUOTE=remus2;1305499]Kaç konuya yazdıysam cevap alamadım.
Salma sulama yapıyorum.

Sayın remus2,

Hava oransal nemi ve toprak nemi dengesiz olduğunda çiçek dökülmeleri meydana gelir. Suyun düzenli ve belirli aralıklarda verilmesi gerekir. Bunun için de şayet alanınız geniş ise salma sulama yerine damlama sulama sistemi kurmanız şart. Çiçeklenme döneminde sulama kısıtlı olmalıdır, aşırı nemli toprak şartları çiçek dökülmelerinin birincil sebebidir. İlk olarak fosforlu gübre, çiçek tutumu sonrası gelişim döneminde de azotlu ve potasyumlu gübre takviyesi yapmayı unutmayın. Gelişim döneminde saçak derinliği artışı ile ve meyve tutumunda sulama artırılmalıdır.

Esen kalın.

limon_sever
13-07-2014, 16:40
Karaaslan Köy Biberi
Tohumluk bir adet bıraktım. Çok büyük bir biber. Gelişimi devam ediyor.
508649

alicankrc
16-07-2014, 21:35
Merhaba arkadaşlar,

Biber fidesi dikerek saksıda sebze yetiştirmeye karar vermiştim 1-2 hafta önce fideyi bahçe toprağı, torf ve gübreli bir karışıma diktim.

Önce yaprak biti belirdi o sorunu çözdüm şimdi ise tam çiçeklenme döneminde biberin yaprakları kıvrıldı ve yaprak altlarında damarlar üzerinde morarmalar oluştu. Vitamin eksikliği tarzı birşey mi acaba anlamadım bi günde nasıl bu hale geldiğini.

Yardımcı olabilirseni çok sevinirim, teşekkürler.

https://imagizer.imageshack.us/v2/397x298q90/673/1570e0.jpg
https://imagizer.imageshack.us/v2/397x298q90/536/f05d5a.jpg

limon_sever
18-07-2014, 09:07
Meram Deli Biberi
Eskiden Konya'da çok yetiştirilen bu çeşit artık yerini hibrit çeşitlere bıraktı. Tohumunu bulmak zorlaştı. Meramda bazı mahallelerin pazar tezgahlarında bir-iki kadın tarafından 15-20 gün sonra satışına başlanır. Bazı haftalar o kadınlar gelmez. O kadınlarda bu dünyadan göçerse sanırım kaybolmaya yüz tutabilir. Belki satışını yapmayan ama bahçesinde yetiştirenler olabilir.
Bu çeşiti taze olarak tüketebileceğiniz gibi kızartmasını yapabilirsiniz. Pazarlarda denk getirebilirsek bir 3-5 kg kadar alıyoruz.
509647

remus2
18-07-2014, 21:09
Meram Deli Biberi

Bu sene bende aldm Bi teyzeden ilk önce dolma biber sandım sonradan uzamaya başladı değişik Bi biber

limon_sever
20-07-2014, 09:58
Meram Acı Deli Biberi
Bu da biraz acılısı...
509984

nevrat
21-07-2014, 10:20
Kıl biber yetiştiriyorum ama bu sabah buna rastladım dal yerdeydi kaldırayım dedim elimde kaldı bunu yapan ne olabilir ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler .

İsmail Kuzucu
21-07-2014, 13:29
Meram Deli Biberi
Eskiden Konya'da çok yetiştirilen bu çeşit artık yerini hibrit çeşitlere bıraktı. Tohumunu bulmak zorlaştı. Meramda bazı mahallelerin pazar tezgahlarında bir-iki kadın tarafından 15-20 gün sonra satışına başlanır. Bazı haftalar o kadınlar gelmez. O kadınlarda bu dünyadan göçerse sanırım kaybolmaya yüz tutabilir. Belki satışını yapmayan ama bahçesinde yetiştirenler olabilir.
Bu çeşiti taze olarak tüketebileceğiniz gibi kızartmasını yapabilirsiniz. Pazarlarda denk getirebilirsek bir 3-5 kg kadar alıyoruz.
509647

Bugün 3 burun biberlerini toplarken dikkatimi çekti. Geçen haftadan toplanmayan köklerdeki biberler uzamış ve sizin fotoğraftaki gibi olmuş. Acaba 3 burun biber bu çeşit biberden mi?

limon_sever
21-07-2014, 13:46
Bugün 3 burun biberlerini toplarken dikkatimi çekti. Geçen haftadan toplanmayan köklerdeki biberler uzamış ve sizin fotoğraftaki gibi olmuş. Acaba 3 burun biber bu çeşit biberden mi?

Üç burun biberden daha etli, daha geniş, daha lezzetli ve daha koyu yeşil rengi var. Kıyaslamayı böyle yapabilirim. Bahçede üçburun biberde yetiştiriyorum. Akşama unutmassam yanyana fotoğraf çekmeye çalışırım, farkı görürsünüz.

limon_sever
21-07-2014, 21:03
Soldaki Meram Deli Biberi, sağdaki Üçburun Biberi...

510281

Üçburunu iki gün önce toplamıştım, bu üçburun bir gün daha büyümeliydi ama başka gelişkin biberi olmayınca kıyas için kopardım.

Ozlem A
22-07-2014, 22:57
Ekim ayında Jade çiftliğinden gelen acı biberleri çok beğendim, ama biber ekecek yerim kalmadığından tohum almadım. Ayıklarken son birkaç taneyi öylesine pencerenin önündeki saksıya attım, 3 adet biberim oldu :) üçüncü çift yapraklarını açtılar.. Enzimin marifeti olsa gerek.

Şubat ortasında kuzeye bakan salonda bu fideciklerle ne yapacağımı bilemiyorum.. Şaşırtmalı mıyım? Havalar ısınana kadar içeride yaşatabilir miyim? Tavsiyelere şimdiden teşekkürler.

O biberler büyüdü, bu biberler oldu da yemeklere konuyor. Türünü bilmiyorum ama hafif acı ve çok etli değil. Her üç fidecik te maaşallah bolca ürün veriyor.

capsaicin
26-07-2014, 08:30
Bunlarda benim biberlerin bir kısmı. Jalepenolar, bulgar mum ve kalifornia dolmalıklar var.

510918

510919

510920

510921

510922

epist
02-08-2014, 17:29
Selamlar,
Evimin camla kapalı balkonunda biber yetiştiriyorum.
Cinsler:
Beyaz, sarı, kırmızı, kahverengi habanero
Serrano
Erkenci halapeno
şili biberi (santafe)
cayenne
siyah inci
Hepsinde hemen hemen aynı toprak var. öncelikle yorumlarımı yapıp ardından soruma geliyim.

Siyah incinin tozlaşması ve meyve vermesi olağanüstü. muhteşem. her yeri biber dolu.
cayenne bir sürü çiçek açıyor ancak 12 kadarı bibere dönüyor kalanlar sararıp soluyor. bir posta kızardıktan sonra çiçek açıyor böyle döngü devam ediyor. acılaşmaları geç oluyor.
santafeler saksısından olsa gerek fazla büyümedi ama biber verişi güzel.
erkenci halapeno bir kısmı acı bir kısmı acısız. sans işi. cüssesine göre az veriyor.
serrano benim favorim ancak kırmızı örümcek nedeniyle çoğu gitti. kader. çabuk acılaşıyor, fazla veriyor ve etli.

şimdi gelelim habanerolara. bir çok kişinin evinde istemeyeceği kadar büyüdüler. bir tek kahverengiden biber elde ettim o da iş yerinde ve ilk seferde 1 tane ikinci verişinde ise 3 tane. acılığından dolayı yeter gibi. değişik çikolatamsı bir aroması var. ancak evdekiler çiçek açıyor ve döküyor. yapraklarından dolayı salon bitkisi gibi duruyor da ben biber istiyorum =)) çiçeklerini oynayınca polen hiç görünmüyor. oysa diğerlerinde belli oluyor anında. ne yapmam lazım gelir ve bende bulunan biberler için tavsiyeniz var mıdır?

not: Macar Mum biberi de vardı ama çok az veriyordu.
Kırmızı örümcekten arap sabunu ve suda bekletilmiş acı biber karışımı ile kurtuldum.

laila35
09-08-2014, 00:17
Merhabalar,

Her yaz olduğu gibi bu sene de biber yetiştirmeye çalıştım, geçen sene güzel verim aldımi hatta turşusunu bile kurdum, ama bu sene biberlerim hiç olmadı. Diktiğimden beri neredeyse hiç büyümediler. E büyümeyince de biber yapamadılar ne yazık ki. Neden böyle olmuş olabilir acaba?

http://i.hizliresim.com/gjqPoZ.jpg (http://hizliresim.com/gjqPoZ)

Bu arada elimde bu ilaçlar var, işe yarar mı bilmiyorum, bilenler yardımcı olursa çok sevinirim.

Amino Gold 50
Imperator 25 EC
Zipper 40 EC
Topas 100 EC

http://i.hizliresim.com/RE0gJ7.jpg (http://hizliresim.com/RE0gJ7)

ogn0637
13-08-2014, 20:55
Arkadaşlar benımde bahçemde 60 kçk kadar köy biberim var ama verımı cok az ilk zamanlar gubre attım ama sadece boya gittiler cıcek te cok az actılar verımı arttırmak için ne yapmalıyım ?

limon_sever
15-08-2014, 19:07
Karaaslan Köy Biberi
Seneye daha fazla ekip tohum paylaşımı yapmayı planlıyorum...
513596

Aybahçe Köy Biberi
Bir aksilik olmazsa tohum takas etkinliğinde sınırlı tohumları paylaşılacak...
513597

513598

hanımeli
23-08-2014, 10:01
Ben bu sene çok güzel biber verimi aldım,inşallah pazar günü bahçede fotoğraflarını çekip paylaşacağım,tohum paylaşım etkinliğinede muhtemelen Pazartesi günü eklerim

aliakrep
28-08-2014, 19:59
zorda olsa meşhur Kale Biberi bulabildim. Seneye ekeceğim inşallah. hatta ilk tohumu birnefestoprak (http://www.agaclar.net/forum/members/129430-birnefestoprak.htm) arkadaşada gönderdim.

http://i64.fastpic.ru/thumb/2014/0828/71/0de536561d893ecde080fd3473c08571.jpeg (http://fastpic.ru/view/64/2014/0828/0de536561d893ecde080fd3473c08571.jpg.html)

capsaicin
30-08-2014, 18:19
Benim jalepeno'lar turşu oldu bile :)

zebra
28-09-2014, 19:01
Merhaba arkadaslar,

Bursa dolmalik kirmizi biberleri nasil kurutup, tohumlari sakliyorsunuz? Benim buralar cok sicak olmadigi icin guneste kurutma sansim yok, acaba evin icinde serin ortamda kurutabilir miyim? Yoksa biberim curumeye mi baslar? Simdiden tesekkurler cevaplariniz icin.

bahcedenn
09-10-2014, 14:34
Birçok tohum şirketinde birçok biber çeşidi için dekara verim olarak ortalama 3-4 ton yazılıyor. Çok merak ettiğim, 1 dekardan gerçekten bu kadar ürün alınabiliyor mu?

İsmail Kuzucu
09-10-2014, 20:11
Birçok tohum şirketinde birçok biber çeşidi için dekara verim olarak ortalama 3-4 ton yazılıyor. Çok merak ettiğim, 1 dekardan gerçekten bu kadar ürün alınabiliyor mu?

Arzuman tohumculuk firmasının tohumlarını kullanıyorum. Fotoğraftaki ürünler 4 metreye 50 metre olacak şekilde ekili. Buradan haftada 50 ile 100 kg arasında ürün çıkıyor. (Son sıra çiçek biberi onu kg olarak saymıyorum) Aylık ortalama 300 kg bir ürün. Ürün alımı 3 ile 5 ay arasında oluyor. 250 m2 alandan rahatlıkla 1 ton ürün almak mümkün oluyor. Birde bu biberler kıl biber, diğer biberlerde kg daha fazla olacaktır.

Biber fideleri 2li olarak ekiliyor. Sıra üzeri 40 cm, sıra arası 50 cm ve 100 cm. Dengeli gübreleme ile daha çok verim almak mümkün. Birde şu var ki yazın çıkan 100 kg biber, şimdi çıkan 20 kg biber ile aynı fiyatta :) Bu yüzden soğuklar başlayınca potasyum ve yosun içerikli hümik asit kullanılması çok önemli bir etken.

520406

Ozlem A
08-11-2014, 11:29
Bu biberlerin cinsi nedir? Kardinal tacı (bishop's crown) değil sanırım, alt tarafta belirgin bir bombesi yok, daha çok bir güle benziyor. Bitkinin boyu 50-60 cm kadardı. Meyve büyüklükleri de yaklaşık bir ceviz kadar. Direkt güneş almayan iki apartman arasında olmasına rağmen epeyce meyve vermişti.

bahcedenn
08-11-2014, 12:37
Bu biberlerin cinsi nedir? Kardinal tacı (bishop's crown) değil sanırım, alt tarafta belirgin bir bombesi yok, daha çok bir güle benziyor. Bitkinin boyu 50-60 cm kadardı. Meyve büyüklükleri de yaklaşık bir ceviz kadar. Direkt güneş almayan iki apartman arasında olmasına rağmen epeyce meyve vermişti.

Gül Biber diye geçiyor. Ama dediğiniz gibi vaktinde yurt dışından Kardinal Tacı (Bishop's Crown) olarak gelmiş sonra burada Gül Biber de olmuş olabilir. :) Buna benzeyen başka bir çeşit daha vardı. Adını hatırlayamadım şimdi.

Gül Biberin tohumlarını ben paylaşmıştım takasta. Paylaştığım biberin et kısmı tatlı ama tohumları acıydı. Siz de bir bakın isterseniz. :)

Ozlem A
08-11-2014, 13:06
Çok teşekkürler Sayın bahcedenn, ben de ilk cevap verene tohum göndermeyi planlamıştım ama sizde daha iyisi var galiba :). Tadına bakmadım henüz sadece iki adet meyve alabildim zaten.

birnefestoprak
09-11-2014, 15:04
Ege'de yetistirilen ve yurtdisinda yaygin olarak bilinen ceside benzer bir kultivar var.

h_dogan
24-11-2014, 14:07

Standart çeşitlerde uygun yetiştirme koşullarında 3-5 ton arası ürün alınıyor. Hibrit çeşitlerde bu oran 2 katına kadar çıkıyor. Bizim çiftçiler Semerkand F1 kapya biberde 10 tonu geçiyor. Yalnız erken ekim (şubatta tünel altına) ve dekara 3500 bitki gelecek şekilde dikiliyor. Ayrıca biberlerin ağırlıktan devrilmemesi için sıra üzerlerine tel çekilip destekleniyor. Aşırı meyve tutumundan dolayı bitkileri desteklemek şart.

Ozlem A
16-12-2014, 12:48
Soğuk kompost ve bahçe toprağı karışımına ektiğim biberler Aralık ortasında hala çiçek açıyor. Arasıra yapraklarına enzim püskürtmekten başka bir bakım yapmıyorum.

Fidesi organik pazardan hediye gelen cins pek bereketli çıktı.

İsmail Kuzucu
02-01-2015, 23:48
Geçen günlerde haberlerde mor biber çıkmıştı, ordan aklıma geldi paylaşayım dedim :)

Macar biberi, demre ve sarı konik biberi mora dönüştürürse.

531358

birnefestoprak
03-01-2015, 04:35
Uzun olan meyve ozellikle ilginc. Bu sekle sahip mor biber cok nadir. Bundan seleksiyon yaparak ilerleyin derim.

Geçen günlerde haberlerde mor biber çıkmıştı, ordan aklıma geldi paylaşayım dedim :)

Macar biberi, demre ve sarı konik biberi mora dönüştürürse.

531358

İsmail Kuzucu
03-01-2015, 14:41
Uzun olan meyve ozellikle ilginc. Bu sekle sahip mor biber cok nadir. Bundan seleksiyon yaparak ilerleyin derim.

Demre biberi etli olmasıylada aranan bir çeşit. Mor olarak devam eder mi acaba?

İyiki de bu macar biberlerini diğer biberlerden çok uzaklara ekmişim :p

flying dragon
14-01-2015, 10:46
Ne kadar ustune titresem de, 15cm kadar buyuyolar sonra teker teker oluyorlar. Inanin her sene hayallerim yikiliyor. Bu sene de gidisat ayni yonde ve ben yine ne yapacagimi bilmeden, kah sularini azaltarak, kah sularini arttirarak bu durumu onlemeye calisiyorum. Biberlerini oylesine eken ve oldugu gibi birakan bi arkadasim var, onun biberleri buyuyor ve baya da urun aliyor. Biberleri ekerken izledigim yontemi resimlerle anlatmaya calisacagim. Umarim bana bir fikir verebilirsiniz, ne kadar uzgun oldugumu tahmin edemezsiniz.

1 Bu sene 30 kadar chili biberi ektim. Cinsi saf degil, cok begendigim bir biberden aldim tohumlari. Bir hafta suda beklettim ve daha sonra steril saksi topragi ile viollara topragin yaklasik yarim cm altina ektim. Bu resimde tohumlari ektigim minik seralari goruyorsunuz. Tohumlar 10 cm olana kadar kapali tutup sadece spreyle su verdim. Gayet neseli ve hizli bi sekilde fire vermeksizin ciktilar. Gecen sene de yine boyle iyi bi baslangic yapmistim;

http://i.imgur.com/PpL9kkI.jpg

2 Fideler 12-15 cm arasina gelince mini seradan cikartip buyuk seramda kullandigim raflardan birini iceri alip toprakla doldurdum ve fideleri dikkatlice viollerden topraga aldim. Viollerden disari kokler cikmadigi icin guvenemedim ve violleri yirtip oyle topraga ektim. Bu islemin ardindan tam yedi fide öldü, onlari attim. Fideler sabah ve oglen gunesinin buyuk kismini aliyor. Fidelerin hemen hepsi iki kat yaprak cikmis durumda, bazilari da daha fazla yaprak verdi ama hepsi hala iki kat. Bu resimde fideleri topraga ekilmis halde goruyorsunuz;

http://i.imgur.com/SF9wyNR.jpg

3 Bu asamadan sonra sag kalan fidelerin yapraklarinin rengi acilmaya, daha sonra acik kahverengi/bej arasina donup dokulmeye basladi. Su an bu emarelerin goruldugu bitki sayisi 10 kadar. Ne yapacagimi bilmiyorum, sularini kestim, ardindan suyu arttirdim. Dun en son olarak topraga cubuk seklinde olan gubrelerden sapladim ama onlarin topraga karismasi biraz zaman aliyor. Gecen sene ayni adimlari takip ettim ve biberlerin hepsi teker teker olduler. Biber eken arkadasim, tasli pis bir toprak ve drenaji olmayan plastik 5cm derinliginde bi kaba ektigi, daha dogrusu tohumu atip unuttugu fideleri teselli olarak bana verdi ve onlar hala bahcemde yasiyorlar. Kisi atlattilar yani. Neden biberlerim yasamiyor, uzerlerine titredigim halde durum bu.

not: Fideleri yilbasindan bikac hafta once ekmemin sebebi, yasadigim yer soguk oldugundan ve gec isindigindan, fideleri nisan ortalarina kadar yetiskin hale getirip topraga disari ekmek. Yoksa eylul sonu anca biber verecek olgunluga ulasiyor ve cok az ve kisa sure verim alabiliyorum.

heyyamola
14-01-2015, 21:38
Sn. flying dragon,

Aşağıdaki konu başlıklarını incelemeniz faydalı olabilir.

http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/30988.htm

http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/8575.htm

flying dragon
20-01-2015, 15:29
Sn. flying dragon,

Aşağıdaki konu başlıklarını incelemeniz faydalı olabilir.

http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/30988.htm

http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/8575.htm

Tesekkur ederim ama sorunum cok bilinen veya genel bilgilere bakilarak cozulecek bir sorun degil. Hava kalitesi ve sigara dumaninin etkisi oldugunu dusunuyorum.

İsmail Kuzucu
20-01-2015, 18:11
Tesekkur ederim ama sorunum cok bilinen veya genel bilgilere bakilarak cozulecek bir sorun degil. Hava kalitesi ve sigara dumaninin etkisi oldugunu dusunuyorum.

Fideleriniz direk güneş ışığı görmediği için hep boya gitmişler. Gövdesi kalın olmadığı için ne yaparsanız o bitki ölür. Bitki güneş ışığını nereden görürse o yöne gider, direk üzerine görürse bitki bodur kalır ve ana dal kalınlaşmaya başlar.

flying dragon
20-01-2015, 19:51
Fideleriniz direk güneş ışığı görmediği için hep boya gitmişler. Gövdesi kalın olmadığı için ne yaparsanız o bitki ölür. Bitki güneş ışığını nereden görürse o yöne gider, direk üzerine görürse bitki bodur kalır ve ana dal kalınlaşmaya başlar.

hocam tesekkur ederim. haklisiniz dediginizde. sanirim artik su planini cizdigim lambayi yapmanin zamani geldi.

kirya
24-01-2015, 21:45
İnternetten bilinen bir firmadan aldigim çeşit cesit biber tohumlarim cimlenmeye basladi. Arkadaslar 60-70 gunde cimlenir denilen bhut jolokia kar merhaba dedi. 5 tohumdan 5 i de cimleniyor.
Turuncu etiketliler: bhut jolokia
Yesiller: beyaz habanero
Sağ alttakiler: çikolata habanero
Orta zira siyah biber ve tabasco
Sol zira üst: 4 renkli twilight sus biberi
Sol alttaki ptirciklar saksi domateslerim

Zor biberler cimleniyor ancak tabasco twilight ve siyah biberlerde hareket yok. Oda sicakligi 22-23 arasi sadece torf kullandim. 15 günde boyle oldular.

kirya
24-01-2015, 21:48
Bu biberlerin sasirtacagim zaman hepsine ayri saksi mi kullanayim ve kaç litrelik olmali? Tecrübeli arkadaslar un yardimlarini bekliyorum. Gecen yil bhut jolokialarimdan hivcbiri cimlenmemisti. Memleket: sanliurfa

heyyamola
25-01-2015, 23:21
Sn. kirya,

Fidelerin bulunduğu viyol gözlerinin derinliği 7 cm ise olduğu yerde kalabilirler. Şaşırtmak için 10-15 cm derinlik, 5-7 cm çapındaki plastik bardak saksılar yeterlidir. Her saksıda tek bitki olmalı. (Daha sonra bahçeye dikecekseniz eğer)

Eğer saksıda yetiştirecekseniz tek bitki için en az 5 litrelik saksı uygun olur. 15-20 litrelik saksılara 3 adet bitki de dikebilirsiniz.

kirya
31-01-2015, 00:15
Heyamola tesekkur ederim.çok isime yarayacak bilgiler vermissin

brunomoraes
24-02-2015, 13:54
Merhaba, geçen sene çiçekçiden biber fidesi almıştım. Üzerinde 40'dan fazla biber vardı. Kışa doğru dallarını kısaltıp cam balkona kaldırdım arada su verdim. Bu sene ürün verir mi? Ne yapmak gerekir? Teşekkürler

dal
12-03-2015, 12:40
Bhut jolokia çok acı bir biber değil mi napıcaksınız:) valla kavurur.

dribo33
24-03-2015, 10:07
Merhaba arkadaşlar bu sene biber ssevdası aldı gidiyor beni ne yapacağımı bilemedim ocak ayındaplastik kablara biber ektim bir kkısmı çıktı ama çoğu çıkmadı bende 15 şubatta tekrar dikim yaptım ama ismini bildiğim biberleri belli olacak şekilde diktim aralar da bilmediğim biber lerdendiktim bir cçoğu çıkınca bardaklara ve viollere aldım ayrım olsun diye saksı da kalan biberlerim çok iyi oldular hatta diğerleri de ama şöyle bir durum haiz oldu benim tohumlar bir buçuk ay olmasına rağmen halen çıkıyorlar. Sıkışacaklar nasıl saksı yetistirecegim bilemedim. :( bu arada biberlerim bhut jalokia sarı ve kahve, kırmızı turuncu ve kahverengi habanero, moruga akrebi, bordo ve turuncu jalapeno, tabasco, pasillo bajio , sarı dolmalık ve son olarak Kaliforniya biber ekmistim tabi bilmediğim bir kaçbiber daha tabi ismini bildiklerimde tohumcunun gonderdigi isimler iinşallah doğru çıkar :cool:

seker07
29-03-2015, 21:43
Merhabalar bende bitki sevdasına tutuldum.birçok tohum cimlendirdim.fidede sipariş ettim.ben saksı seciminde zorlaniyorum biber kaç ltlik saksıda yetişir. Derinmi geniş mi olmalı.bilgi verirseniz bana sevinirim.

Jezebel
30-03-2015, 16:46
Benim Turuncu Habanero ve diğer tatlı biberimin tohumları çimlendi.
Fire yok.

544045

Doğal pestisit yapacağım.

seker07
30-03-2015, 21:02
[QUOTE=Jezebel;1367180]Benim Turuncu Habanero ve diğer tatlı biberimin tohumları çimlendi.
Fire yok.

544045

Öncelikle tebrikler izninizle birşey sormak istiyorum toprak kırmızı toprakmi .kırmızı toprak sebzeler için ideal diye duymuştum acaba satılıyor mu?

Jezebel
31-03-2015, 14:07
O toprak değil cocopeat. Çürütmediği için tercih ediyorum.
Akşam da lale biber tohumlarını ektim, hadi hayırlısı.

seker07
31-03-2015, 22:30
Anladim cocopeat cok duyuyorum.ama hic kullanmadim.ben torfda cimlendirdim tüm sebzelerimi özel birşey yapmadım.öğrenecek çok şey var lala biber duymadım netten bakiyim ;)

Jezebel
31-03-2015, 22:42
Lale dediğime bakmayın, mutlaka başka bir adı vardır.

544236

Biber konusunu iyi çalışan arkadaşlar bilir.

heyyamola
01-04-2015, 00:21
Lale dediğime bakmayın, mutlaka başka bir adı vardır.

544236

Biber konusunu iyi çalışan arkadaşlar bilir.

Gül Biber (http://www.agaclar.net/forum/1316236-post7.htm) diyorduk, ama bundan sonra Lale Biber mi desek acaba? Ona daha çok benziyor. :)

Jezebel
03-04-2015, 19:20
Benim biberler :)

544621

Güneş'e aldım, gece.serin oluyor, üstlerini kapatıyorum

guppy
11-04-2015, 13:30
Biberlerde izolasyon mesafesi 250 m olarak biliniyor. Peki daha yakın mesafede ki biberlerin tohumunun sürdürülebilirliği için birbirlerinden nasıl izole ederiz? Pratik bir yöntemi var mıdır?

Saygılar...

blume13
11-04-2015, 16:58
biber çimi yavaş mı büyür birisi bana anlatabilir mi ? 20 şubatta ektiğim tohumlar 1 ay sonra ancak patladı şu anda çimler 2 cm ve üçüncü yaprakları çıkıyor. aynı gün ektiğim domatesler ilk çiçeklerini açtı şu anda. bu nasıl oluyor bu kadar geç büyümeleri sanırım normal değil. ama aksine fideleri de çok sağlıklı. acaba biberin cinsinden mi dir. belki bodur olacak fideler. bilmiyorum artık ama sabrım kalmadı.

dal
11-04-2015, 17:07
Soğukta kalmışlardır,tohum kötüdür, sulama düzeni iyi değildir... Bir sürü neden sayabiliriz bence.Biber fideleri yavaş gelişir ama 20 şubatta erken bi zaman şimdiye çoktan bir kaç yaprak vermiş olmalıydı ben 20 martta ektiğim tohumlarımdan ilk gerçek yaprakları çıktı büyüdü bile ki Ankara dayım güneşli gün sayısı daha az ışık olanağı açısından.

dribo33
11-04-2015, 19:13
Merhaba
KIştan bu yana uğraşıp didindiğim bazen güneşe çıkardığım bazen evin içine aldığım bazen kaloriferin yanında üstüne florasanla ışık verdiğim biberlerimi sonunda saksılara diktim inşallah emeklerimin karşılığını alırım. 13 tane biberim var balkonda ismini bilmediğim biberlerimide bahçede az bir yerim vardı 27 tane ektim hayırlısı ile ayrıca resimlerdeki biberlerde rekor acılıkta olanlar olduğunu düşünüyorum çünkü tohum aldığım kişi inşallah dolandırıcı çıkmaz :D

dribo33
11-04-2015, 19:19
fotoğrafları devamı

guppy
13-04-2015, 14:16
933. mesajda ki soruma hala yanıt arıyorum.

bahcedenn
13-04-2015, 15:19
933. mesajda ki soruma hala yanıt arıyorum.

Kesin sonuç için isteğe ve ihtiyaca göre aşağıdaki seçeneklerden biri kullanılabilir.

guppy
13-04-2015, 15:21
Anneme bu keselerden yaptırtayım bari. Cevap için teşekkürler.

Kler
19-04-2015, 14:33
Merhaba hepinize güzel hafta sonları diliyorum.
Soruma gelince;Onsekiz Mart ta ektiğim biberlerim üç Yapraklı oldular fakat bir türlü büyümüyorlar, sizce bu normal mi ne yapmam gerekir ?
Yanıtlarsanız çok sevinirim .

Kler
21-04-2015, 12:06
Lütfen tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum biber bu kadar geç mi büyür?

erkanbey
21-04-2015, 12:50
Merhaba hepinize güzel hafta sonları diliyorum.
Soruma gelince;Onsekiz Mart ta ektiğim biberlerim üç Yapraklı oldular fakat bir türlü büyümüyorlar, sizce bu normal mi ne yapmam gerekir ?
Yanıtlarsanız çok sevinirim .

Merhaba resim koyarak derdinizi anlatsanız okuyanlar daha sağlıklı bilgi verebilir ama şahsi fikrim normaller havalar ısınmadı doğal olarak bu sene meyve sebzeler en azından evde baktıklarımız geç yetişiyor.

nkutsay
21-04-2015, 17:22
6 martta ekilmis 14 cesit biber.

erkanbey
21-04-2015, 20:06
Bence çok iyi görünüyorlar benimkiler daha önce dikilmiş ama çok fark yok artık daha hızlı gelişir

Kler
22-04-2015, 01:47
Erkanbey Resim ekle butonuna tıkladığım an sistem otomatik olarak atıyor belki telefondan girdiğim için oluyordur.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.İlk kez tohumdan sebze yetiştiriyorum ve büyüme konusuna takılmıştım içime su serptiniz teşekkür ederim

Nkutsay maşallah ne güzel olmuş biberleriniz inşallah bol verimli olurlar.

çiçekçilik
22-04-2015, 10:29
Benim de biberlerim fidede ;)

erkanbey
22-04-2015, 11:36
Sayın Kler sırf sizin merakınızı gidermek için dün gece 2 de şubatın ilk günlerinde diktiğim biberlerimin resmini çekip koyacaktım ama sitede bir sorun vardı sanırım koyamadım resimleri şimdi ekleyeyim.

Kler
22-04-2015, 18:02
Ay maşallah çok güzeller erkanbey
Insanın emeğinin karşılığını görmesi kadar güzel ne olabilir

Jezebel
25-04-2015, 08:06
Gül ( Lale / çan) biberlerim.

548634

Çok yıllık yapacaktım, kış sert geçince yeni yeniden baştan başladım.

erkanbey
25-04-2015, 16:53
Biber için yetişme ortamı sıcaklığının 17 derece olması gerektiği bildiriliyor.Bu gece Samsun 10 derece balkonda bıraksak nolur ki biber,salatalık,domates bunların fidelerini sabah dışarı çıkar akşam içeri al sıktı baya bırakayım diyorum artık dışarıda yoksa geceleri 17 derece olmasını beklersek en az bi 15 gün daha beklicez sanırım bu konuda fikirlerinizi söylermisniz?

birnefestoprak
25-04-2015, 17:18
Dusuk sicakliklarda buyume yavaslar ama don olmadigi surece sorun yok. Sicaklik yukseldikce buyume hizlanacaktir.

Biber için yetişme ortamı sıcaklığının 17 derece olması gerektiği bildiriliyor.Bu gece Samsun 10 derece balkonda bıraksak nolur ki biber,salatalık,domates bunların fidelerini sabah dışarı çıkar akşam içeri al sıktı baya bırakayım diyorum artık dışarıda yoksa geceleri 17 derece olmasını beklersek en az bi 15 gün daha beklicez sanırım bu konuda fikirlerinizi söylermisniz?

erkanbey
25-04-2015, 17:20
cevap için çok teşekkür ederim büyümenin yavaş olması içeri dışarı taşımaktan daha iyidir bu satten sonrada don olacağını sanmam o zaman kalsınlar dışarıda hava alsınlar az.

odunq
27-04-2015, 10:41
ben de mart ayında habanero ve bhut jolokia tohumlarını iki ayrı saksıya ektim. 2 haftada çimlenip topraktan çıktılar.
http://www.hizliresimyukle.com/images/2015/04/27/IMG_0407.jpg
Burada 10 gün sonraki fotoğraflar biraz daha büyümeye başladılar.
http://www.hizliresimyukle.com/images/2015/04/27/IMG_0416.jpg
10 gün kadar daha sonra bugünlerde baktım ki artık yanyana sığmıyorlar. ektiğim şeyler 2,5-3 lt lik yogurt kovalarıdır.http://www.hizliresimyukle.com/images/2015/04/27/IMG_0427.jpg
artık müdahale etmem gerekiyor galiba ama nasıl yapacağım tam bilgim yok bunları her saksıya 1 kök mü olacak yoksa daha fazla mı olması lazım sırık vs dikmeli miyim yanına doruk alma koltuk alma işlemlerinden bahsediliyor yapmalı mıyım nasıl yapmalıyım bilgi verecek arkadaşlara teşekkür ederim. ilk defa bu işi yaptığım için pek bilgim yok internetten araştırarak devam ediyorum.

erkanbey
27-04-2015, 20:38
Sayın odunq ne yalan söylim biberlerinizi kıskandım çok güzeller benden baya sonra ekmenize rahmen benimkini katlamışlar belki cinsindendir bilmem ama bence her saksıya 1 tane ekin anca yeter büyüdüklerinde sığmayacaklar ona koltuk alma içinde az daha bekleseniz daha iyi olur sanırım sırık felanda lazım olacağını sanmam kendi kökü gövdesini tartar zaten bunlar şahsi fikirlerim başka fikri olan varsa yazar zaten inşallah bol ürününüz olur kalın sağlıcakla.

Kler
27-04-2015, 22:29
Maşallah biberleriniz çok hızlı gelişim göstermiş benimkiler halen ağır adımlarla ilerliyor

Erkanbey biberleri içeriye almayacağınızdan bahsetmiştiniz son durum ne cidden içeri dışarı zorlamaya başladı artık

erkanbey
27-04-2015, 23:00
Taşımıyorum artık bu saatten sonra don olmayacağı için sıkıntı olmayacaktır zaten öyle bir soğuk olacaksada kendini belli eder.Şu anda durumlarıda gayet iyi.

odunq
28-04-2015, 09:17
Sayın odunq ne yalan söylim biberlerinizi kıskandım çok güzeller benden baya sonra ekmenize rahmen benimkini katlamışlar belki cinsindendir bilmem ama bence her saksıya 1 tane ekin anca yeter büyüdüklerinde sığmayacaklar ona koltuk alma içinde az daha bekleseniz daha iyi olur sanırım sırık felanda lazım olacağını sanmam kendi kökü gövdesini tartar zaten bunlar şahsi fikirlerim başka fikri olan varsa yazar zaten inşallah bol ürününüz olur kalın sağlıcakla.

teşekkür ederim ben 1 saksıya 2 tane olabilir mi diye düşünüyordum. bugün yarın toprak alıp ayırmayı düşünüyorum. Yoksa birbirinin tepesine çıkmaya başladılar artık. eğer yapabilirsem her saksıya 1 kök de olabilir. yer konusunda problem var da olmadı balkona çıkarırım artık havalar düzeliyor.

erkanbey
28-04-2015, 12:47
Balkona çıkarın ben ne var ne yok attım balkona, yeter bu kadar taşıma başka işimiz gücümüz yokmu :p

birnefestoprak
28-04-2015, 20:25
Tavsiye edilen mesafe 100 m'nin altidir. Pratikte de bunun altindaki mesafeler yeterli (caprazlanma olasiligi her zaman soz konusu ama dusuk; aci biberler birbirleriyle tozlasmaya genelde daha musait). Neden 250 m vurgusu yaptiniz?

Biberlerde izolasyon mesafesi 250 m olarak biliniyor. Peki daha yakın mesafede ki biberlerin tohumunun sürdürülebilirliği için birbirlerinden nasıl izole ederiz? Pratik bir yöntemi var mıdır?

Saygılar...

Kler
29-04-2015, 23:30
Bugün balkona çıkardım biberlerimi şanslarına yağmur yağdı üstlerine yağmur gelmiyor ama umarım üşümezler bir aylık emeğim Boşa gidecek değilse

erkanbey
30-04-2015, 00:41
Bence içiniz rahat olsun artık yaz geldi diyebiliriz

Kler
30-04-2015, 14:24
Bence içiniz rahat olsun artık yaz geldi diyebiliriz

Evet evet yaz gelmedi havalar tekrar soğudu falan derken nihayet yaz gelmiş

Bu arada geceyi balkonda geçiren biberlerimin durumu gayet iyi :)

odunq
07-05-2015, 08:18
ben de mart ayında habanero ve bhut jolokia tohumlarını iki ayrı saksıya ektim. 2 haftada çimlenip topraktan çıktılar.
http://www.hizliresimyukle.com/images/2015/04/27/IMG_0407.jpg
Burada 10 gün sonraki fotoğraflar biraz daha büyümeye başladılar.
http://www.hizliresimyukle.com/images/2015/04/27/IMG_0416.jpg
10 gün kadar daha sonra bugünlerde baktım ki artık yanyana sığmıyorlar. ektiğim şeyler 2,5-3 lt lik yogurt kovalarıdır.http://www.hizliresimyukle.com/images/2015/04/27/IMG_0427.jpg
artık müdahale etmem gerekiyor galiba ama nasıl yapacağım tam bilgim yok bunları her saksıya 1 kök mü olacak yoksa daha fazla mı olması lazım sırık vs dikmeli miyim yanına doruk alma koltuk alma işlemlerinden bahsediliyor yapmalı mıyım nasıl yapmalıyım bilgi verecek arkadaşlara teşekkür ederim. ilk defa bu işi yaptığım için pek bilgim yok internetten araştırarak devam ediyorum.

fotoğraftan sonra saksıları bitkinin biraz rahat edeceği şekilde ayırdım. ilk birkaç gün yaprakları saldılar sonra toplayıp gelişmeye başladı gibi. camın önüne bıraktığım saksıda güneşe bakan yapraklar karardı bu güneş yanığı olabilir mi acaba bugün biraz daha içeri aldım birkaç gün öyle test edeceğim. fotoğraftan 10 gün sonraki hali de şu şekilde http://www.hizliresimyukle.com/images/2015/05/07/IMG_20150506_2100549eea9.jpg

erkanbey
08-05-2015, 13:39
Benim Krallarda bugün geldi hemen toprakla buluşturmam gerek geç bile kaldık
Carolina Reaper,Trinidad Scorpion Red Butch,Trinidad Moruga Scorpion Chocolate,Ghost Pepper - Bhut Jolokia - Naga Jolokia,Ghost Pepper White - Bhut Jolokia White - Naga Jolokia White
Çok tehlikeli görünüyorlar

erkanbey
08-05-2015, 19:30
Gelir gelmez toprakla buluşturdum güzellerimi nede olsa uzak yoldan geldiler.İnşallah tohumlarda kalitelidir de, ilk defa her göze 1 tohum diktim ee tohum değerli olunca...

odunq
09-05-2015, 10:35
fideler büyürken tepe alma koltuk alma gibi işlemleri yapmaya gerek var mı varsa nasıl yapalıyor acaba? attığım resimler üzerinde varsa koparılacak yerleri gösterir misiniz? şimdiye kadar iyi gelişme gösterdiler ama yanlış bişey yapmadan güzel bir şekilde meyve almak istiyorum. daha önceki sayfalarda okuduğum kadarıyla çiçek açmaya başlayınca suyu birkaç gün kesin demişler birkaç çiçek tomurcuğu var onlar açınca suyu daha seyrek vereceğim bunun dısında bir şey var mı tecrübeli arkadaşlar?

erkanbey
09-05-2015, 11:46
Tohumları suda bekletmedim hava sıcak artık çok fark etmez diye düşünüyorum.Biraz fazla derine bastırmışsam çıkmazlar mı geçmi çıkarlar acaba?Birde kapalı seramda balkona güneşin altına koyup sıcaklığımı yükseltsem yoksa odada güneş temas etmeyen yerdemi dursa?

Kler
10-05-2015, 22:41
Tohumları suda bekletmedim hava sıcak artık çok fark etmez diye düşünüyorum.Biraz fazla derine bastırmışsam çıkmazlar mı geçmi çıkarlar acaba?Birde kapalı seramda balkona güneşin altına koyup sıcaklığımı yükseltsem yoksa odada güneş temas etmeyen yerdemi dursa?

Erkan bey bence balkonda değil de normal oda da dursa daha iyi olur diye düşünüyorum ..
Tecrübeli arkadaşlar size dönüş yapacaklardır zaten .

Bu arada biberlerinize ve seranıza bayıldım

erkanbey
11-05-2015, 09:59
Teşekkürler sayın Kler biberlere bende bayıldım ama resimlerine bakalım tohumlarda aynı çıkar inaşallah :) bende içerde tutmaya karar verdim bunlar çimlenirse dier biberlerimin hepsini evden şutlayacağım dağıtacağım uzak komşulara, dünyanın en başı çeken biberleri çapraz tozlanma yapmasın.

sıfırsekiz
11-05-2015, 23:06
biberde profesyonel olanlar bana yazabilirmi .yardimlariniza ihtiyacim var

erkanbey
14-05-2015, 19:46
Biber konusu baya hareketsiz kaldı benim dünya şampiyonlarını ekeli tam 6 gün oldu daha toprağı zorlayıp çıkabilen yok ama bir tanesi yüzeye yakın kalmış bir kuyruğunu gördüm sanırım günyüzüne çıksınlar artık resimler sürekli burada olacaklar.

seker07
15-05-2015, 13:15
Balkon bahcemin ilk biberi beni çok sevindirdi.ama sebzelerimdeku yeşilimsi bitlerle yine başım dertte.doğal yollarla kurtulamadim.zirai ilaç alicam maalesef.foto becerebilirsem yükleyerek sevincimi paylaşmak istiyorum

seker07
15-05-2015, 13:20
Resim yüklemek ücretli mi acaba

erkanbey
15-05-2015, 13:51
Resim yüklemek ücretli mi acaba

Hayır ücretli değil mesaj yazarken gelişmiş moda geçiş yapın altta fotoğraf yükle var ona tıklayın çıkan ekranda üstte dosya bul var ona tıklayın pc nizden resmi seçin sağ tarafta yükleyi seçin az bekleyin altta tamamlandı ibaresi belirecek yüklemiş olacaksınız çok yüksek çözünürlüklü resimleri yüklemeyebilir resmin boyutunu düşerebilirsiniz.

Kler
16-05-2015, 05:33
Erkan bey yeni ektiğiniz biberleriniz çıkmaya başladılar mı?

Bu arada ben yetiştirdiğim biber fidelerini bugün bahçeye ekeceğim her ne kadar geç kalsamda ��

ifur
16-05-2015, 18:43
Merhaba, saksıdaki biber ve domateslerim çimlendi gelişimlerini adım adım paylaşmak istiyorum. Birkaç senedir bu türleri yetiştiriyorum ve saksıda yetiştiği kadarını sos haline getiriyorum ;) Geçen sene tohumlarını saklamadığım için bu sene tanımadığım bir biryerden aldım, umarım hepsi aynı tür biber çıkmaz :rolleyes:

Turuncu Habanero, Turuncu Jalapeno, İtalyan Acı Biberi, Kahverengi Habanero, Paprika Biberi, Minyatür Biber, Tayvan Kuş Biberi, Tabasco Acı Biberi, Santafe Biberi, Cherry Domates, Red Robin Domates, Tinytim Domates.
02 Turuncu Habanero 03 Turuncu Jalapeno 04 İtalyan Acı Biberi 06 Kahverengi Habanero 08 Paprika Biberi 09 Minyatür Biber 10 Tayvan Kuş Biberi 11 Tabasco Acı Biberi 12 Santafe Biberi

http://i284.photobucket.com/albums/ll6/furfurfur/fideler_zps9f5irbr3.png

erkanbey
16-05-2015, 19:57
Erkan bey yeni ektiğiniz biberleriniz çıkmaya başladılar mı?

Bu arada ben yetiştirdiğim biber fidelerini bugün bahçeye ekeceğim her ne kadar geç kalsamda ��

Ya hiç sormayın ithal ya naza çekiyorlar yerliler şimdiye bir karış olmuştu ama her gün kurcalıyorum kenardan kenardan çıkan varmı diye aman kırarsınız demeyin hepsinin yerlerini ezbere biliyorum :) bugün nihayet 2 adet yeşillik gördüm minnacık 8 inci günde 10 günden sonra patlama yaparlar sanırım.

Juafin
16-05-2015, 20:03
Süper ya :D çeşit çeşit ne zaman ektiniz? Ne kadar zamanda çıktı?

ifur
16-05-2015, 22:33
Teşekkürler, biber tohumlarını 15/03 tarihinde ektim. İki hafta sonra bir çoğu çimlenmişti, iki ayda da bu hale geldiler. Domatesler ise daha çabuk çimleniyor, bir haftada kendilerini gösteriyor ;) Kekiklerim de vardı ama torf yerine toprağa ektim bu sefer, biraz büyüyüp yamuldular ;)

erkanbey
16-05-2015, 23:28
Erkan bey bence balkonda değil de normal oda da dursa daha iyi olur diye düşünüyorum ..
Tecrübeli arkadaşlar size dönüş yapacaklardır zaten .

Bu arada biberlerinize ve seranıza bayıldım

Seraların mümkünatı yok ama biberlerden 5 çeşitten karma toplam 10 tohum var satıcı hediye karma yapmış ancak meyve verdiği zaman çeşitlerini anlayabilirsiniz onları yollama imkanım olur ihtiyacınız varsa.

odunq
18-05-2015, 08:59
Teşekkürler sayın Kler biberlere bende bayıldım ama resimlerine bakalım tohumlarda aynı çıkar inaşallah :) bende içerde tutmaya karar verdim bunlar çimlenirse dier biberlerimin hepsini evden şutlayacağım dağıtacağım uzak komşulara, dünyanın en başı çeken biberleri çapraz tozlanma yapmasın.

yanyana olunca çıkmaz mı biberler ? kusura bakmayın acemi olduğum için tam bilmiyorum. benim 2 tür farklı saksıda yanyana duruyor

erkanbey
18-05-2015, 10:06
Ben o anlamda söylemedim sayın odunq internetten satınaldığım için resimdekiler gibi çıkar kazıklanmayız inşallah onun için söyledim yoksa çıkacak olduktan sonra üst üstede koysanız gene çıkar 😀 sağlıcakla kalın...

Resulgur
18-05-2015, 13:29
Selam biber fidesi üzerinde bir hastalık oldu bu nedir acaba nasıl ilaçlama yapmam lazım ekim yapılmadı daha .. ? http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/18/28827b5f0ec440306fbac6dd1dfe5312.jpg

Ahmet_3541
18-05-2015, 15:48
merhaba arkadaşlar domates ve biberlerimi sizlerle paylaşmak istedim :)http://i.hizliresim.com/YBD5yA.jpghttp://i.hizliresim.com/kkbYyr.jpghttp://i.hizliresim.com/AmLYjQ.jpghttp://i.hizliresim.com/qYb2r3.jpg ayrıca cherry domates ektim bierlerimin yanına çiçek tohumları 2 haftadır gözüküyor ama acmadı daha acaba neden acmıyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi ?

Ahmet_3541
18-05-2015, 15:49
Resimler çok büyük olmuş kusura bakmayın :)

GothiCat
19-05-2015, 16:10
Eger acı seviyorsan, sulamayı yaprakları soluncaya kadar yapma, az sula biberin acılaşır.
Benim geçen sene ektigim cin biberinde aynı olayı yaşadım, tatlıydı sulamayı azaltım ve yapraklar soluncaya kadar sulamadım biberler acılaştı.

Ben ilk defa bu sene biber yetiştiriyorum.Cin Biber tohumlarını çimlendirme saksısına ektim ama acaba esas saksının ölçüleri nasıl olmalıdır söyler misiniz? Gerçi daha ses seda yok biberciklerden ama ne olur olmaz vakit geçirmeden esas saksımı alayım :rolleyes:

GothiCat
19-05-2015, 16:12
Gelir gelmez toprakla buluşturdum güzellerimi nede olsa uzak yoldan geldiler.İnşallah tohumlarda kalitelidir de, ilk defa her göze 1 tohum diktim ee tohum değerli olunca...

Erkan bey resimdeki kapaklı aparatı nereden aldınız acaba? Tam da ihtiyacım olan şey bu! Müthiş! :eek:

erkanbey
19-05-2015, 20:39
Erkan bey resimdeki kapaklı aparatı nereden aldınız acaba? Tam da ihtiyacım olan şey bu! Müthiş! :eek:

Kapalı serayı bizim burda baumax vardı kapattı gerçi şu an (koçtaş açıyor yarın onun bahçe bölümü zenginmi bilmiyorum inşallah öyledir) geçen sene %50 indirimi vardı bazı ürünlerde buda onlardan biriydi 10 tl ye aldım tanesini sonraki gün gittim dierinide almaya kenarı az kırıktı ama gene aldım hava geçirmiyor ikisi 20 tl ye geldi şimdi netten bakıyorum bu tarz şeylere baya pahallı gibi iyiki almışım belki bu ayda çok fark etmiyor ama kışın çimlenmede çok fark ettireceği kesin bu havada bile buharlanma yapıyor içi.

GothiCat
20-05-2015, 15:45
Kapalı serayı bizim burda baumax vardı kapattı gerçi şu an (koçtaş açıyor yarın onun bahçe bölümü zenginmi bilmiyorum inşallah öyledir) geçen sene %50 indirimi vardı bazı ürünlerde buda onlardan biriydi 10 tl ye aldım tanesini sonraki gün gittim dierinide almaya kenarı az kırıktı ama gene aldım hava geçirmiyor ikisi 20 tl ye geldi şimdi netten bakıyorum bu tarz şeylere baya pahallı gibi iyiki almışım belki bu ayda çok fark etmiyor ama kışın çimlenmede çok fark ettireceği kesin bu havada bile buharlanma yapıyor içi.

Adı ne olarak geçiyordu?Bende Koçtaş'a sorayım ;) Koçtaş'ın bahçe bölümü gayet büyük-güzel burada.Aradıklarımı hep orada buluyorum genelde.Gerçekten çok kullanışlı birşeye benziyor,güle güle büyütün bitkilerinizi.Ben buharlanmadan ziyade kedilerim olduğu için istiyorum.Malum bebek gibiler,ne yapacakları belli olmuyor.Düşündüm ki eğer hava alabileceği kapaklı bir mekanizma olsaydı ilaçlamamı,gıda takviyemi herşeyi sıfır sıkıntıyla yapabilirdim.Şuan aman bebişlerim zehirlenmesin diye hiç ilaçlama **** sıvı besin uygulayamıyorum.Evde hazırlanan ilaçlardan uygulamayı denedim,o da sağolsun böceklerle beraber çiçeğimi de öldürdü :o Adını bilsem sizin kapaklı harikanın heryere bıkmadan sorar bulurum :)

erkanbey
20-05-2015, 19:08
Adı kapalı sera diye geçiyordur sanırım internettende aratabilirsiniz baya bi yardımcı olur hatta baumaxın sitesinede bakmak lazım türkiyede varsa ,yoksa yabancı sitesine adını muhtemelen öyle öğrenebilirsiniz ama özel bir adı yoktur sanırım kapalı seradır bence.

erkanbey
20-05-2015, 19:34
Benim biberleri seraya derinmi diktim ne oldu anlamadım seraya diktiğimin beşte biri anca çıktı hafif kurcaladım derinde kalmışlar galiba çıkacak olanlarda var çimlenmişler gözüne bakıyoz ya ondan zor çıkıyorlar geçen seneden kalan biberlerimi üçer tane diktim her göze %95 gibi bir çimlenme oldu hayret ya.Allahtan başka kaplarada öylesine dikmiştim destek olsun diye onlar daha iyi çimlendi neyse artık elimizdekileri muhafaza etmeye çalışacaz artık.

Kler
21-05-2015, 14:10
Seraların mümkünatı yok ama biberlerden 5 çeşitten karma toplam 10 tohum var satıcı hediye karma yapmış ancak meyve verdiği zaman çeşitlerini anlayabilirsiniz onları yollama imkanım olur ihtiyacınız varsa.

Çok teşekkür ederim sera konusunda Hoşuma gitti evet ama isteme gibi bir talebim olmadı aktif Kullandığınız bişey zaten yine de çok teşekkür ederim

Ne hikmetse gözüne bakıp üstüne titrediğimiz şeyler hep Nazlı oluyor sizin ithal biberlerde öyle oldu

GothiCat
21-05-2015, 14:21
Adı kapalı sera diye geçiyordur sanırım internettende aratabilirsiniz baya bi yardımcı olur hatta baumaxın sitesinede bakmak lazım türkiyede varsa ,yoksa yabancı sitesine adını muhtemelen öyle öğrenebilirsiniz ama özel bir adı yoktur sanırım kapalı seradır bence.

İnat ettim sizinkinin aynısını buldum Erkan bey! :D Mini sera olarak geçiyormuş adı ama fiyatı biraz tuzlu gittigidiyor sitesinde.Yabancı sitelerde hiç göremedim hep devasa bahçe seraları var,ona da benim yerim yok.Aramaya devam ;)

erkanbey
21-05-2015, 16:28
İnat ettim sizinkinin aynısını buldum Erkan bey! :D Mini sera olarak geçiyormuş adı ama fiyatı biraz tuzlu gittigidiyor sitesinde.Yabancı sitelerde hiç göremedim hep devasa bahçe seraları var,ona da benim yerim yok.Aramaya devam ;)

Ne kadarmışki?

erkanbey
21-05-2015, 16:33
Çok teşekkür ederim sera konusunda Hoşuma gitti evet ama isteme gibi bir talebim olmadı aktif Kullandığınız bişey zaten yine de çok teşekkür ederim

Ne hikmetse gözüne bakıp üstüne titrediğimiz şeyler hep Nazlı oluyor sizin ithal biberlerde öyle oldu

Ben biberler için gönderebilirim demiştim serayıda espiri olsun diye katmıştım ama neyse bu arada aslında vaziyet çok kötü deil 5 çeşitten en az 5 er tane çimlendi fazlası var eksiği yok yeter aslında bugün baya bi kurcaladımda birazda derine dikmişim neyseki işimizi görecek kadarı çimlendi.

GothiCat
21-05-2015, 16:50
55,50 TL imiş Erkan bey :) Bir de benim biberler de çimlenmedi hala.Onlarla beraber diktiklerim hep çıkmaya başladılar ama biberlerde tık yok,bekliyoruz.

erkanbey
21-05-2015, 18:40
Off gerçekten iyi para ben bedavaya almışım demek 10 tl biberler aslında uzun sürmüyor düzgün ekilen ve sağlam tohumlar 10 gün içinde çıkıyor

Kler
21-05-2015, 23:57
Beş tane çimlenmesi de güzel hiç yokdan iyidir en azından :)
Zamanla onlarda çıkar bence

erkanbey
22-05-2015, 00:12
Beş tane çimlenmesi de güzel hiç yokdan iyidir en azından :)
Zamanla onlarda çıkar bence

Çoğu çıktı zaten 30 civarı oldu şu an 5 çeşit var zaten 2-3 er kök yetiştirsem yeter balkon ortamı malum.