View Full Version : Böğürtlen, Ahududu (Rubus idaeus)
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
Çilek ahududu yeni sürgün meyve verecek ( primocane ) cins çıktı.
Şimdi tadını merak ediyorum. Daha 1 ay var tatmaya .
708456
Bu verimli bir cinse benziyor. Bir kök almıştım, en az 5 sürgün var
AkisSoftware
18-05-2020, 22:19
Çilek ahududu yeni sürgün meyve verecek ( primocane ) cins çıktı.
Şimdi tadını merak ediyorum. Daha 1 ay var tatmaya .
708456
Bu verimli bir cinse benziyor. Bir kök almıştım, en az 5 sürgün varBöyle nadir çesitleri nereden buluyorsunuz? Çok değişik görünüyor.
Tebrikler...
Böyle nadir çesitleri nereden buluyorsunuz? Çok değişik görünüyor.
Tebrikler...
Bu piyasada var şu an .
Ama çok arsıza benziyor, 2 kök almıştım.Birini sökmüşler, bu evdeki.
Çok üzülmüştüm çalındı diye, kalan kopmuş kökten sürdü :)
Bu boya gelmedi ama o da bol sürgün verdi.
Yetiştirmeye başlayınca çok yüz güldürüyor, kökünden dip değil, uzak sürgün veriyor , 50 cm mesafede yeni bitki çıkıyor :rolleyes:
Şimdi gölgelemeyi de yaptım, püfür püfür, çok mutlular.
aydemiraydın
19-05-2020, 14:21
fidanistanbul dan 3 adet deneme için çilek ahududu almıştım. çok iştahlı sürdüler. nasıl olacak, iklimimize uyacakmı? tadı nasıl? resimli paylaşırım. önümüzdeki yıl bütün ahududuları bir parselde toplayacağım.
fidanistanbul dan 3 adet deneme için çilek ahududu almıştım. çok iştahlı sürdüler. nasıl olacak, iklimimize uyacakmı? tadı nasıl? resimli paylaşırım. önümüzdeki yıl bütün ahududuları bir parselde toplayacağım.
Bende gölgeli alanı onun için yaptım.
Başarırsam bahçenin tamamını onlara ayırayım diyorum.
Bakıp göreceğiz.
melihcevik
20-05-2020, 09:23
Selamlar,
Uzun süredir forumu takip ediyorum ve okuduklarımdan sonra balkonumda bir şeyler yetiştirmeye başladım.
Benimde balkonda yetiştirmeye çalıştığım çilek ahududularım meyve vermeye başladı. Ancak yapraklarında sararmalar oluyor. Meyvesi büyümeye devam etse de yapraklardaki sararmalar bir sorun olduğunu açıkça belli ediyor.
Günde yaklaşık olarak 5 saat kadar direkt güneş ışı alıyor.
Sulamayı toprağını parmakla bastırarak kontrol ediyorum ve 1 cm derinlikte kurumaya başladığında suluyorum. Fikir verip yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.
http://https://i.hizliresim.com/Gj81vA.jpg (https://hizliresim.com/Gj81vA)
https://i.hizliresim.com/2Yv32X.jpg (https://hizliresim.com/2Yv32X)
https://i.hizliresim.com/LunHuL.jpg (https://hizliresim.com/LunHuL)
Siyah ahududu sonunda yerini buldu.
708893
708894
Dördüncü senesinde sonunda gerçekten tadına bakacağım.
Bir tane yemek tadına bakmak sayılmaz
Pumpking
21-05-2020, 22:00
4 sene uzun sürmüş.
4 sene uzun sürmüş.
Saksıdaydı, boy çok meyve yoktu, toprak ve gölge talebi var İzmir bu bitkiler için cehennem gibi.
Bu bitkiden 3-4 kök ürettim ona rağmen çünkü tadı konusunda çok methedildi.
Tadalım bakalım.
melihcevik
24-05-2020, 19:33
Henüz cevap gelmedi soruma ama güncel durum;
Kuruyan yapraklar temiz bir makas ile kesilerek bitki kuru yapraklardan temizlendi.
Son birkaç gündür İstanbul'da havaların soğumasıyla beraber güneşin yakıcı etkisi azaldı ( benim tahminim )
İlk çiçek açmak üzere , güncel resim aşağıda.
https://i.hizliresim.com/A75KB2.jpg (https://hizliresim.com/A75KB2)
Bir de heritage ahududular meyveleri görünmeye başladı.
https://i.hizliresim.com/gUwas9.jpg (https://hizliresim.com/gUwas9)
Sarı ahududu henüz bir hareket göstermedi.
Herkese iyi bayramlar.
Bahçeye gelirken yoldaki fidancıdan toprak almaya durdum.
Bunu buldum , dikensiz.
Kafamda arıyorum adını hatırlayamadım.
Thornles bişi ama ne?!
709364
Hatırlayan varsa yazsın.
yasinmetin
27-05-2020, 14:01
Bahçeye gelirken yoldaki fidancıdan toprak almaya durdum.
Bunu buldum , dikensiz.
Kafamda arıyorum adını hatırlayamadım.
Thornles bişi ama ne?!
709364
Hatırlayan varsa yazsın.
thornless evergreen ?
E.Kahraman
27-05-2020, 16:16
Ahududu coşmuş. Bir sürü de minik fide fırlamış. Cinsi nedir bilmiyorum, gövdesi dikenli.
thornless evergreen ?
Tam üstüne bastınız. 'Thornless Evergreen'
Herdem yeşil kalması çok iyi.
10 TL 'ye iyi denk geldi.
Pumpking
31-05-2020, 19:37
Ahududu coşmuş. Bir sürü de minik fide fırlamış. Cinsi nedir bilmiyorum, gövdesi dikenli.
Bende de var aynısı ama ben de bilmiyorum
huriyemurat_34
02-06-2020, 11:07
Bende balkonuma bu baharda 6 tane ağaç aldim . Daha yeni meyveler kendisini gösterdi . Kısmet olursa bi bahçe satın alıp yaban mersini ve ahududu dikmek istiyorum
huriyemurat_34
02-06-2020, 11:12
Bende balkonuma bu baharda 6 tane ağaç aldim . Daha yeni meyveler kendisini gösterdi . Kısmet olursa bi bahçe satın alıp yaban mersini ve ahududu dikmek istiyorum
Resim attım ama yuklenmiyor sanırım
Bu Hollanda boduru denilen cins nedir acaba:confused:İki kök aldım da, şimdi gerçekte ne aldım merak ettim :rolleyes:
Resim attım ama yuklenmiyor sanırım
Muhtemelen fotoğraf ebatınız büyük gelmiştir. Bilgisayarınızda ya da cep telefonunuzda yeniden boyutlandır veya kırp şeklinde küçültmeniz gerekiyor. Kolay gelsin.
melihcevik
12-06-2020, 01:18
İlk meyveler olgunlaşmaya başladı , terasta 35 litrelik saksıda ve dip sürgünleri vermeye devam ediyor. %30 torf , %70 bahçe toprağı ve 3 avuç yanmış koyun gübresi ile. Günde 7-8 saat kadar direk güneş alıyor.
Dip sürgünleri nasıl ayıracağımı bilen varsa zamanı geldiğinde ayırıp paylaşabilirim.
aydemiraydın
12-06-2020, 10:42
710165
çilek ahududu veya mairitus ahududu şubat kışını atlatıp bugünlere geldi . 3 adet çiçekte.
aydemiraydın
12-06-2020, 10:50
710166
ruebenler coştu.en güzel dimdik büyüyen bakım istemeyen çeşit.
aydemiraydın
12-06-2020, 10:54
710169
tayberyy, lezzetli ve verimli.
İzmirde ben 15 gündür yiyorum.
Son topladıklarım, poşetin içinde
710181
Benden kaynaklı değil İzmir birden ısındı.
Gölgeleme çok iyi oldu, meyveler olgunlaşmadan irileşme fırsatı buldu.
Siyah ahududu da oldu
710550
710551
Tadı güzel ama tohum taneleri iri biraz.
melihcevik
22-06-2020, 20:18
710165
çilek ahududu veya mairitus ahududu şubat kışını atlatıp bugünlere geldi . 3 adet çiçekte.
Çilek ahududu verimi bu kadar düşük mü oluyor hep, bendekinin üzerinde yalnızca 2 çiçek çıktı ve meyveye döndü. Altlarında da bolca yeni sürgün var.
aydemiraydın
23-06-2020, 09:55
Çilek ahududu verimi bu kadar düşük mü oluyor hep, bendekinin üzerinde yalnızca 2 çiçek çıktı ve meyveye döndü. Altlarında da bolca yeni sürgün var.
bende bilmiyorum. ilk defa diktim. meyvesini henüz görmedim. sanırım mairutus ve çevresinde yaprak dökmeden yetişen yabani ahududu. fakat bizim kışımızda kuruyup tekrar yetiştiği için verim düşük olabilir.
AkisSoftware
23-06-2020, 10:03
bende bilmiyorum. ilk defa diktim. meyvesini henüz görmedim. sanırım mairutus ve çevresinde yaprak dökmeden yetişen yabani ahududu. fakat bizim kışımızda kuruyup tekrar yetiştiği için verim düşük olabilir.
Maşallah sizde de epey fidan çeşidi varmış.
710169
tayberyy, lezzetli ve verimli.
Tayberryler hangi cins aydemir bey medena mi yoksa başka çeşidi mi
Gölgeleme yapmanın faydaları
710871
710872
710873
Şu ana kadar bu boyutta Ahududum olmamıştı.
Dutlubahçe
27-06-2020, 19:21
İzmirde ben 15 gündür yiyorum.
Son topladıklarım, poşetin içinde
710181
Benden kaynaklı değil İzmir birden ısındı.
Gölgeleme çok iyi oldu, meyveler olgunlaşmadan irileşme fırsatı buldu.
Yaptığınız gölgeliğin fotoğrafını paylaşabilir misiniz? Ben de öyle bir şey yapmak istiyorum da.
Yaptığınız gölgeliğin fotoğrafını paylaşabilir misiniz? Ben de öyle bir şey yapmak istiyorum da.
Demir profille yapılan bir iskeletli var, 6x13 m yükseklik 3 metre.
Kaynak işinden anlıyorsanız kendiniz de yapabilirsiniz..
çardak gibi. Bunun üzerine %75 lik gölgeleme tülü.
Bu güne kadar ahududular hep 50-70 cm olurdu.
Yeni sürgünler daha uzun çıkmaya başladı.
Sulama ihtiyacı yarı yarıya düştü,otomatik döşendi
Şu anda Samsun'a çıktım , bir hafta kalacağım. O nedenle resim yükleyemedim.
Dönünce yüklerim.
Dutlubahçe
28-06-2020, 11:49
Demir profille yapılan bir iskeletli var, 6x13 m yükseklik 3 metre.
Kaynak işinden anlıyorsanız kendiniz de yapabilirsiniz..
çardak gibi. Bunun üzerine %75 lik gölgeleme tülü.
Bu güne kadar ahududular hep 50-70 cm olurdu.
Yeni sürgünler daha uzun çıkmaya başladı.
Sulama ihtiyacı yarı yarıya düştü,otomatik döşendi
Şu anda Samsun'a çıktım , bir hafta kalacağım. O nedenle resim yükleyemedim.
Dönünce yüklerim.
Çok teşekkür ediyorum. Hayırlı yolculuklar.
aydemiraydın
29-06-2020, 08:55
Tayberryler hangi cins aydemir bey medena mi yoksa başka çeşidi mi
Rubus Tayberry Medena.
Çilek ahududum olgunlaştı.
Yedik ve tadını hiç beğenmedik.
Zahmete değmez.
711131
711132
İki kök almıştım ve gitgide daha çok sürgün veriyor.
Belki güzel yapraklı sevimli meyveli bir çit bitkisi olabilir .
Çünkü başka bir işe yaramaz.
aydemiraydın
04-07-2020, 15:18
yazık çok büyük hevesle almıştım çilek ahududularını. Bütün satıcılar tadı güzel demişti. Yine PFAF haklı çıktı çünkü 2 puan vermiş. bir haftaya kadar bizim burada da olgunlaşırlar .
its_just_a_ride
04-07-2020, 16:41
Yine PFAF haklı çıktı
Ken Fern üstadın elinden boş iş çıkmaz.
melihcevik
07-07-2020, 18:08
Benim çilek ahududulardan da 2 adet meyce verdi ve uğraşmaya değmez . Almamış olanlar hiç bulaşmasınlar derim. **** isteyene gönderebilirim :) . Kendisini yaz sonunda sökeceğim çünkü.
aydemiraydın
08-07-2020, 09:11
Benim çilek ahududulardan da 2 adet meyce verdi ve uğraşmaya değmez . Almamış olanlar hiç bulaşmasınlar derim. **** isteyene gönderebilirim :) . Kendisini yaz sonunda sökeceğim çünkü.
bu kadar mı kötü? bu fidanları almak için 1 ay uğraşmıştım.
melihcevik
08-07-2020, 13:33
bu kadar mı kötü? bu fidanları almak için 1 ay uğraşmıştım.
Maalesef o kadar kötü, bende çok heves ederek aldım ama kapladığı yere yazık diye düşünüyorum. Çok hızlı büyüyor ve sürgün veriyor, 3 - 4 ayda neredeyse 5 katı alana yayıldı ama 2 adet meyve verdi. Zaten kısıtlı alanım olduğu için seneye o alanı başka bir türe ayırmayı planlıyorum.
Not: görüntü olarak hoş bir çalı küçük bir orman gibi, sanırım tek güzel yanı bu.
Resulgur
08-07-2020, 13:38
Maalesef o kadar kötü, bende çok heves ederek aldım ama kapladığı yere yazık diye düşünüyorum. Çok hızlı büyüyor ve sürgün veriyor, 3 - 4 ayda neredeyse 5 katı alana yayıldı ama 2 adet meyve verdi. Zaten kısıtlı alanım olduğu için seneye o alanı başka bir türe ayırmayı planlıyorum.
Not: görüntü olarak hoş bir çalı küçük bir orman gibi, sanırım tek güzel yanı bu.Kaç kök var elinizde ?
SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://www.youtube.com/watch?v=0YYir4xHCQg
melihcevik
16-07-2020, 20:57
Kaç kök var elinizde ?
SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
20 kök kadar oldu, isterseniz gönderebilirim.
lime&mint
01-12-2020, 00:02
chester bögürtlen fidanı hakkında bilgisi olan var mı?
Dikeli1 sene olmuş.Dikensiz bir çeşit. Bulundugu yer çok güneş almıyor. Bu sene bekledigim gibi meyve vermedi ama çok iyi gelişim gösterdi.
Anlamadıgım bir şekilde iki koldan birisi bu sene kurudu.
aydemiraydın
01-12-2020, 10:51
Dikeli1 sene olmuş.Dikensiz bir çeşit. Bulundugu yer çok güneş almıyor. Bu sene bekledigim gibi meyve vermedi ama çok iyi gelişim gösterdi.
Anlamadıgım bir şekilde iki koldan birisi bu sene kurudu.
arkadaşım, ben ne duyduysam her çeşit fidan aldım. en sonunda 2 çeşit bıraktım. tayberry ve ruben, ikisi de çok verimli.
lime&mint
01-12-2020, 21:35
arkadaşım, ben ne duyduysam her çeşit fidan aldım. en sonunda 2 çeşit bıraktım. tayberry ve ruben, ikisi de çok verimli.
Rubeni araştırayım belki alırım bir tane.
Chester daha küçük iyice büyümedi bu sene uzadı bayagı.
Ruben cinsinin dik uzaması nedeniyle bakacagım.
Gerçekten izmirde bu bitkilerin her cinsine yaranmak zor.
Böğürtlenler şimdilik yeşil , olgunlaşma belki Ağustos’ta belki Eylülde.
Ahular atakta, yiyoruz 1 aydır.
Elimden geldiği kadarıyla bol sulama yapıyorum.
Ürün veriyor ama hala benim hayalimdeki ahududu bahçesi değil , olmadı.
Tamam İzmir, tamam çok sıcak, ama çok değil istediğim 4 sıra Ahududu.
Bu kadar.
719448
719449
Sisleme şeklinde uygulama yapan var mı?
Hava mı çok kuru acaba?
Gün içinde iki kere sisleme yapsam tepeden nefes aldırır mı bitkilere?
Aklımda böyle sorular var, muhatap yok ...
Reubeni hafife almışım.
Hızlı gidiyor ve olgunlaşma varsa tadı çok güzel.
İlk kavanoz ahududu reçelimiz, az şekerli , hemen tüketiciye sunuldu.
719831
719832
719833
Tadı ve kokusu da güzel oldu.
Tillandsia
11-08-2021, 09:41
Bahçeye reuben, chester, brazos, karaka, boysanberry dikensiz bir çeşit, Bursa2 dedikleri çeşitlerden geçen yıl dikmiştim. En erken meyve veren brazos oldu. Meyveleri hem çok iri hemde çok lezzetli. Şu an bahçede favorim o. Reuben çok övülmüş bu sitede. Ama kışın üst aksam tamamen üşüyüp kökten yeniden sürgün verince meyve oluşumu daha yeni gerçekleşiyor. Boysanberry üzerinde bir kaç meyve vardı, oldukça lezzetli meyveleri var. Karakayı bu yıl diktim. O yüzden onun hakkında yorumları ancak gelecek sene yapabilirim. Diğer çeşitlerin üzeri meyve dolu ama henüz olgunlaşan yok. İnşallah kış gelmeden onlarda olgunlaşırlar. Bu şartlarda hem erkenci olması hemde meyve lezzet ve büyüklüğü açısından favorim Brazos. Biraz dikenli ama olsun, değer.
Bu arada Chester'in hakkını yemişim. Üstü meyveden yıkılıyor. Yavaş yavaş olgunlaşmaya başladılar. Şu anda en fazla meyve veren çeşit. Daha ikinci yılında bu kadar ürün çok iyi.
Ahududu olarak Merker, heritage ve lazska çeşitlerinden geçen yıl dikmiştim. Bu sene üzerlerinde çok az meyve vardı. Yeni çıkan dallarında henüz çiçeklenme yok. Artık seneye bekleyip göreceğiz. Eski bahçemde çeşidini bilmediğim bir ahududu var. Haziran temmuz gibi bir önceki yılın dallarından meyve veriyor. Ağustos-eylül aylarında ise yeni dallarında meyveler oluşuyor. Hem çok lezzetli hem de çok verimli. Neredeyse kar yağana kadar üstü meyvelerle dolu oluyor.
Bahçeye reuben, chester, brazos, karaka, boysanberry dikensiz bir çeşit, Bursa2 dedikleri çeşitlerden geçen yıl dikmiştim. En erken meyve veren brazos oldu. Meyveleri hem çok iri hemde çok lezzetli. Şu an bahçede favorim o. Reuben çok övülmüş bu sitede. Ama kışın üst aksam tamamen üşüyüp kökten yeniden sürgün verince meyve oluşumu daha yeni gerçekleşiyor. Boysanberry üzerinde bir kaç meyve vardı, oldukça lezzetli meyveleri var. Karakayı bu yıl diktim. O yüzden onun hakkında yorumları ancak gelecek sene yapabilirim. Diğer çeşitlerin üzeri meyve dolu ama henüz olgunlaşan yok. İnşallah kış gelmeden onlarda olgunlaşırlar. Bu şartlarda hem erkenci olması hemde meyve lezzet ve büyüklüğü açısından favorim Brazos. Biraz dikenli ama olsun, değer.
Bu arada Chester'in hakkını yemişim. Üstü meyveden yıkılıyor. Yavaş yavaş olgunlaşmaya başladılar. Şu anda en fazla meyve veren çeşit. Daha ikinci yılında bu kadar ürün çok iyi.
Ahududu olarak Merker, heritage ve lazska çeşitlerinden geçen yıl dikmiştim. Bu sene üzerlerinde çok az meyve vardı. Yeni çıkan dallarında henüz çiçeklenme yok. Artık seneye bekleyip göreceğiz. Eski bahçemde çeşidini bilmediğim bir ahududu var. Haziran temmuz gibi bir önceki yılın dallarından meyve veriyor. Ağustos-eylül aylarında ise yeni dallarında meyveler oluşuyor. Hem çok lezzetli hem de çok verimli. Neredeyse kar yağana kadar üstü meyvelerle dolu oluyor.
Merhabalar.deneyimlerinizi paylastiginiz için teşekkür ederim. Piyasada birçok çeşit meyve fidani var ancak tatları, gelişimleri hakkında pek gerçekçi bilgi yok . Ben de iki yıl önce bahçeye reuben,bursa ,chester böğürtlen ve mekeer ahududu diktim(tüplü).hepsinden de ilk yılında
birazcik meyve aldım.sonraki yıllarda kök yapısı geliştikçe meyve tutumu ve kalitesi arttı.ruben meyvesi çok iyi.yeni sürgünün ucunda çiçek oluştu ancak aşırı sıcaktan dolayı meyveye dönmedi.gecen yılın sürgunünde meyveler bittikten sonra dipten kestim,yeni sürgünün tepesini aldım.ve baktım yanlardan çiçek açmış.asiri sıcaklıktan dolayı kuruyacak
Haziranda tüplü olarak aldığım siyah ahududu,tayberry ve karaka böğürtlen çok iyi gelişti
Farklı bir siteden ilk kez ahududu ve Bektaşi üzümü sipariş verdim.lazska,fallgold ve autum bliss.kargo paketi rezalet.fidanlara destek çubuğu yerleştirilmemiş,bayağı zarar görmüşler.daha önce başka siteden istediğimde böyle sorunlarla karsilasmamıştım.yani bu kadar nadir çeşitleri getiriyorlar ne güzel ama bir paketlemeyi yapamıyorlar:(
lime&mint
08-09-2021, 12:46
Ahududu hep dikenli oluyor sanırım. Ben bir tane komşudan aldım ana gövdesinde küçük kırmızı dikenleri var.
Meyvenin aroması güzel.Bögürlenden daha çok sevdik ama daha vrimli ve düzgün birçeşit bakıyorum ama sanırım hepsi dikenli. Bögürtlende oldugu gibi dikensiz çeşit yok sanırım.
Chester bögürtlen var mesela bildiginiz dut gibi.Ahududu aromasını daha çok sevdik. Bildiginiz şekerlerde ki aroma.
Ben diktigim cinsin adını bilmiyorum ama verimi az geldi.Gerçi daha 1 yaşında. İstanbulda soguk olmuyor sadece bulundugu yer güneş alıyor ve biraz rüzgarlı ama sanki arada kuruyor.
Birde sagından solundan yeni fidan çıkıp duruyor.Bu istemedigim bir şey.Chesterda böyle bir durum yok.
Aroması güzel,verimli bir ahududu çeşidi önerebilecek var mı?
CornusMas
08-09-2021, 15:27
Ahududunun kökleri çok yıllık olmasına rağmen toprak üstündeki kısımları iki yıllıktır. Birinci yaşındaki sürgünlere primocane, ikinci yılındaki sürgünlere floricane adı verilir. Bazı türler primocane sürgünlerden meyve verirken bazıları ilk yaşındaki sürgünlerde meyve vermez sadece floricane (iki yaşındaki) sürgünlerden meyve verir.
Ahududunun toprak üstü sürgünleri ikinci yaşından sonra kurur. Bu nedenle bitkinizin "sağından solundan fidan çıkıp durması" çok önemlidir. Eğer bunu istemiyorsanız ahududu ekmemeniz gerekir.
Ahududular genellikle çok verimlidir. Bir yaşındaki bitkiden çok şey beklemeyin. Biraz bekleyin, yayılıp güçlendikten sonra bol verim alırsınız. Yaz ayları boyunca sık sık sulamayı ihmal etmeyin.
lime&mint
14-09-2021, 18:01
Ahududunun kökleri çok yıllık olmasına rağmen toprak üstündeki kısımları iki yıllıktır. Birinci yaşındaki sürgünlere primocane, ikinci yılındaki sürgünlere floricane adı verilir. Bazı türler primocane sürgünlerden meyve verirken bazıları ilk yaşındaki sürgünlerde meyve vermez sadece floricane (iki yaşındaki) sürgünlerden meyve verir.
Ahududunun toprak üstü sürgünleri ikinci yaşından sonra kurur. Bu nedenle bitkinizin "sağından solundan fidan çıkıp durması" çok önemlidir. Eğer bunu istemiyorsanız ahududu ekmemeniz gerekir.
Ahududular genellikle çok verimlidir. Bir yaşındaki bitkiden çok şey beklemeyin. Biraz bekleyin, yayılıp güçlendikten sonra bol verim alırsınız. Yaz ayları boyunca sık sık sulamayı ihmal etmeyin.
Elimizde ki ahudunun cinsini bilmiyorum ama tad ve aromasını begendik.Yeni bir çeşit almaya gerek yok o zaman.
Ben bögürtlende oldugu gibi dikensiz ve etrafa yayılmayan bir cins vardır diye düşündüm ama anlaşılan öyle bir ahududu yok.
Verdiginiz degerli bilgiler için teşekkür ederim. :rolleyes:
Tillandsia
20-09-2021, 20:37
Merhaba, ahudududa dikensiz çeşitler var. Ama ben veriminden Erzurum şartları için memnun kalmadım . Aslında erkenci bir çeşit haziran, temmuz gibi meyveler olgunlaşıyor fakat verim az. Ayrıca bahçeye merker, lazska ve heritage çeşitlerini geçen yıl diktim. Bunlar bu sene bol bol yeni dallar verdi. Henüz meyvelerini görmedim. Bizim bahçenin en verimlisi dikenli bir çeşit. İsmini bilmiyorum. Seneler önce arkadaş Erzurum'un ilçelerinden 2 fide getirmişti. Şu an her yeri sardı. temmuz gibi eski dallarından meyve veriyor, ağustos sonu gibi ise yeni dallarından meyveler vermeye başlıyor. Hem çok verimli, hemde çok lezzetli. Geçen yıl siyah ahududu fideside dikmiştim. Tadını pek beğenmedim. Bölgeler çok farklı olunca bu bilgiler işinize yarar mı bilemiyorum. Umarım çeşit araştıran arkadaşların işine yarar.
Farklı bir siteden ilk kez ahududu ve Bektaşi üzümü sipariş verdim.lazska,fallgold ve autum bliss.kargo paketi rezalet.fidanlara destek çubuğu yerleştirilmemiş,bayağı zarar görmüşler.daha önce başka siteden istediğimde böyle sorunlarla karsilasmamıştım.yani bu kadar nadir çeşitleri getiriyorlar ne güzel ama bir paketlemeyi yapamıyorlar:(
Firmanın adını verebilir misiniz esflora dan Yaptigim alisveriste bu sekilde bir sıkıntı yaşamıştım bende bir daha tövbe ettim bu firmadan alisveris yapmayi
Firmanın adını verebilir misiniz esflora dan Yaptigim alisveriste bu sekilde bir sıkıntı yaşamıştım bende bir daha tövbe ettim bu firmadan alisveris yapmayi
Evet aynı siteden almışız.fidanlar hastalıklı,paketleme sıfır.sonuc hüsran.sadece lazska ahududu kaldı o da iyi gelişmedi.
Ahududu fidanı almak istiyorum.Ancak güvendiğim sitede bulamıyorum.Tavsiye edebileceğiniz siteler var mıdır.
Ahududu fidanı almak istiyorum.Ancak güvendiğim sitede bulamıyorum.Tavsiye edebileceğiniz siteler var mıdır.
Fidandeposu.com'dan alabilirsiniz.ancak çeşit az.stok az ya da hiç yok.
Tillandsia
05-12-2021, 18:54
Ben çok farklı sitelerden fideler aldım. Son üç yıldır en çok Fidan deposundan memnun kaldım. Özellikle paketleme çok iyi. Fiyatlarıda diğer sitelerden daha ucuz. Çiçeklerde ise Zen garden pahalı ama paketleme çok iyi. Gerçi gönderilen fideler biraz çelimsiz oluyor ama bu çeşitleri başka sitelerden bulma ihtimali yok. 1001 fidanda iyi paketlemede biraz zayıflar. Esflora da çeşit çok, fakat dezavantajları pahalı ve paketleme kötü. Bu sitede forumlardan birinde görmüştüm online alışverişleri karşılaştırmışlardı. Ben fidan deposunu orada görmüştüm. ve 3 yıldır yaptığım tüm alışverişlerimde beni her zaman memnun ettiler. Sizede tavsiye ederim
aydemiraydın
07-12-2021, 12:58
Fidandeposu.com'dan alabilirsiniz.ancak çeşit az.stok az ya da hiç yok.
fidandeposunda çeşit boldur ve arazine göre anaç seçebilirsin. fidanlar kaliteli ve ucuz ambalaj mükemmel olduğu için çok hızlı bir satış olmaktadır. fidan almak isteyenler satışları sürekli takip etmektedir.
[QUOTE=aydemiraydın;1612374]fidandeposunda çeşit boldur ve arazine göre anaç seçebilirsin. fidanlar kaliteli ve ucuz ambalaj mükemmel olduğu için çok hızlı bir satış olmaktadır. fidan almak isteyenler satışları sürekli takip etmektedir.[/QUOTE
Ben sadece ahududu fidanı için söylemiştim.bizzat kendileri söyledi eksiğimiz var diye.surekli bakıyorum siteye .bir iki çeşit oluyor diğerleri yok..bogurtlende öyle değil .yeni çeşitler gelmiş ve stok durumu iyi. fidan kalitesini tartışmaya gerek yok. Standartların üzerinde hizmet veriyorlar.
Evet aynı siteden almışız.fidanlar hastalıklı,paketleme sıfır.sonuc hüsran.sadece lazska ahududu kaldı o da iyi gelişmedi.
Bende 4 farkli ahududu fidani almistim 3 ü gitti sadece 1 i kaldı bunu sordugumda şeyma hanım diye birisinden dayak yemedigim kalmıştı o saatten sonra esflora guvenilmezler listesine eklenmis oldu tarafımca.tavsiye ettiğim firma fidan deposu ama cesit az ne yazikki ozellikle ahududu fidaninda
Uzun suredir saaskaton berry fidani almak istiyordum olumsuz elestirilerin bolca oldugu bursatarim markette bulabildigim icin oradan istettim umarım hayalkirikligina ugramam..
Tillandsia
08-12-2021, 20:21
Uzun suredir saaskaton berry fidani almak istiyordum olumsuz elestirilerin bolca oldugu bursatarim markette bulabildigim icin oradan istettim umarım hayalkirikligina ugramam..
Fidan deposunda stokta olmayanlar için stoğa girince uyarı kısmını tüm seçenekler için yaparsanız stoklara girdikçe haberiniz olur. Ben bu şekilde bir çok çeşidimi tamamladım. Saskaton'ları 1001 fidandan almıştım. Oraya bakabilirsiniz.
aydemiraydın
09-12-2021, 09:33
Bende 4 farkli ahududu fidani almistim 3 ü gitti sadece 1 i kaldı bunu sordugumda şeyma hanım diye birisinden dayak yemedigim kalmıştı o saatten sonra esflora guvenilmezler listesine eklenmis oldu tarafımca.tavsiye ettiğim firma fidan deposu ama cesit az ne yazikki ozellikle ahududu fidaninda
ben de çok fidan almıştım onlardan çoğu kurudu bi kısmı da başka çeşitler çıktı. bir de çok pahalı almak ağrıma gitti.
aydemiraydın
09-12-2021, 09:34
ismine doğruysa fidanlar smoky çeşidi çok tatlı.
aydemiraydın
09-12-2021, 09:36
Fidan deposunda stokta olmayanlar için stoğa girince uyarı kısmını tüm seçenekler için yaparsanız stoklara girdikçe haberiniz olur. Ben bu şekilde bir çok çeşidimi tamamladım. Saskaton'ları 1001 fidandan almıştım. Oraya bakabilirsiniz.
1001 fidandan bende aldım fakat oradaki çeşitler tatlı değil. yabani çeşitler.
Tillandsia
09-12-2021, 17:46
1001 fidandan bende aldım fakat oradaki çeşitler tatlı değil. yabani çeşitler.
Bu sene smoky çeşidini bende alayım, bulabilirsem eğer. Esflora fidanları konusunda haklısınız. Çok pahalılar hem de çok küçükler, ambalajlama ve etiketlemede kötü. fidan deposundan gelen fidanlar ise neredeyse onların iki katı kadar. Ambalajlamayı mukayese bile etmiyorum. Fidan deposu bu konuda tartışmasız en iyilerden diyebilirim
ismine doğruysa fidanlar smoky çeşidi çok tatlı.
Smoky ve northline cesitleri var su an bursamarkette ikisindende aldım sizin daha once yazdiklariniz rehber oldu ..üzerine etiketini yapistirmadan göndermişler umarım dediklerin cinslerdir..fidanlarin boyutları biraz küçük ama sabırla bekleyecegim
Bu sene smoky çeşidini bende alayım, bulabilirsem eğer. Esflora fidanları konusunda haklısınız. Çok pahalılar hem de çok küçükler, ambalajlama ve etiketlemede kötü. fidan deposundan gelen fidanlar ise neredeyse onların iki katı kadar. Ambalajlamayı mukayese bile etmiyorum. Fidan deposu bu konuda tartışmasız en iyilerden diyebilirim
Katılıyorum size bu fidan satışı konusunda fidandeposu 1 numara yurtdisindan degisik turleri getirip cogaltip satisa sunarsalar baska hicbir siteye bakmak zorunda kalmayiz.
selamlar. ben böğürtlen yaban mersini ahudu gibi üzümsü meyveler dikmeyi planlıyorum. bahçede dikkat etmem gerekenler nelerdir?
mesela çite sardırmak istemiyorum kra yağışı kışın ustune binerek ağırlık yapmasını itemiyorum. en çok güneşi alacağı yere mi ekmek lazım yoksa belli saatler alması mı iyi?
düzce/kaynaşlı tarafında 600-700 rakımlı bir köyde ekmeyi planlıyorum. dikkat etmem gereken neler var? tecrübelerinize göre yardımcı olursnaız çok sevinirim:)
Mahmut Tebir
14-12-2021, 13:46
Geçen sene dikensiz böğürtlen fidanı almıştım. Aldığımda üstünde birkaç tane meyvesi vardı. Bayağı gelişip boy attı. Ama bir türlü çiçek açıp meyve vermedi. Kapalı balkonda duruyor. Güneşte alıyor. Nedenini anlamadım. Bilen varsa anlatsın lütfen.
aydemiraydın
17-12-2021, 11:18
Geçen sene dikensiz böğürtlen fidanı almıştım. Aldığımda üstünde birkaç tane meyvesi vardı. Bayağı gelişip boy attı. Ama bir türlü çiçek açıp meyve vermedi. Kapalı balkonda duruyor. Güneşte alıyor. Nedenini anlamadım. Bilen varsa anlatsın lütfen.
Soğuklama ihtiyacı (+7 o C'nin altında) en az 800 saat olup bazı çeşitler de 1700 saate kadar çıkabilmektedir. Böğürtlenlerde tozlanma arılar vasıtası ile olmaktadır.
Aşırı sıcağı sevmez ahududu/böğürtlen. İyi sonuç alırsınız.Mavi yemiş için toprak tahlili yaptırmanızı tavsiye ederim.düşük pH li toprak (torf-perlit-cocopeat) istiyor
veyselbayar
20-12-2021, 04:19
Franbuazlı pasta olayına güldüm çok :)
aydemiraydın
20-12-2021, 12:54
elimde smokey çeşidi var. bursa tarım markete Saskatoon Berry Northline 2 adet sipariş verdim. umarım ismine doğru çıkar.
elimde smokey çeşidi var. bursa tarım markete Saskatoon Berry Northline 2 adet sipariş verdim. umarım ismine doğru çıkar.
Sayın Aydemir Aydın , bursatarimin fidan kalitesi ve paketleme nasıl? Orda yeni iki çeşit ahududu var.almak istiyorum da .
aydemiraydın
27-12-2021, 08:22
Sayın Aydemir Aydın , bursatarimin fidan kalitesi ve paketleme nasıl? Orda yeni iki çeşit ahududu var.almak istiyorum da .
gelen fidanların kök gelişimleri iyiydi. fidanlar ufaktı ama zaten saksı boyutları belirtilmişti yani gelecek fidanın boyunu tahmin ediyordum. kargolama fena değil fakat fidan deposuyla tabi ki kıyaslanamaz.
gelen fidanların kök gelişimleri iyiydi. fidanlar ufaktı ama zaten saksı boyutları belirtilmişti yani gelecek fidanın boyunu tahmin ediyordum. kargolama fena değil fakat fidan deposuyla tabi ki kıyaslanamaz.
çok teşekkür ederim 🙏
Resim eklemeden dayanamıyorum;)
280984
.
Piyasada kaç yerden aldıysam hep sahtesi verdiler karaka black diye sizdee fide varsa ücret karşılığı alabilirmiyim
Elinde karaka black fidanı olan varsa yardımcı olabilirmi ücret karşlığı satın almak istiyorum..internetten aldıklarım hepsi sahte cıktı
Elinde karaka black fidanı olan varsa yardımcı olabilirmi ücret karşlığı satın almak istiyorum..internetten aldıklarım hepsi sahte cıktı
Fidandeposu.com adresinden temin etmiştim.gecen yıl 4adet cogalttim. Alıcı çıkmayınca eşe dosta dağıttım, bahçeye diktim. fidandopsu sağlam bir site tavsiye ederim
Fidan deposuna baktım stokta yok ...sizden almam mümkünmü acaba ?
melikgazi
15-06-2022, 15:49
Nasıl çoğalttınız acaba? Ben bitkiden aldığım biraz köklü bitkiyi doğrudan toprağa ektim, her gün de suluyorum. Tutar diye umuyorum.
Fidan deposuna baktım stokta yok ...sizden almam mümkünmü acaba ?
Bende yok şuan .web sayfasını arasıra kontrol edin.stoga düşünce alırsınız
Nasıl çoğalttınız acaba? Ben bitkiden aldığım biraz köklü bitkiyi doğrudan toprağa ektim, her gün de suluyorum. Tutar diye umuyorum.
YouTube kanalimda detaylı video var.
https://youtu.be/S0zj-1B70QU
Arkadaşlar yurtdışında özellikle Rusya'da çok güzel görünen ahududu böğürtlen çeşitleri var. YouTube de içerikler var. Bu çeşitleri getirebilecek var mıdır aramızda?
merhaba arkadaşlar polka ahududu fidesi almak istiyorum ama açık kök fidelerin tutma şansı ne kadar.. kurusun istemiyorum kasım ayında dikilen açık kök fide tutar mı
merhaba arkadaşlar polka ahududu fidesi almak istiyorum ama açık kök fidelerin tutma şansı ne kadar.. kurusun istemiyorum kasım ayında dikilen açık kök fide tutar mı
Sıkıntı olacağını #zannetmiyorum. Ben açık kök polkayı saksıya diktim. Aşırı sıcaklardan dolayı kurudular, küçük bir filiz kaldı sadece .iklim çok önemli
merhaba arkadaşlar ahududu fidelerim geldi sağlıklı ve güzel dürüst ve işini önemseyen üreticiden almak en güzeli. polka ahududu 20 TL tanesi almak isterseniz adres ve telefon paylaşa bilirim
Merhaba, ahududu almak istiyorum, hangisini önerirsiniz? O kadar farklı farklı çeşitler var, karar veremedim.
Çilek ahududu düşünüyorum ilk yılında meyve verdiği için ama sizin tadını beğendiğiniz cins hangisi? Mayhoş değil de daha çok şekerli-tatlı tadı olanlardan almak istiyorum
teşekkürler.
Edit1: çilek ahudududan vazgeçtim, tadı pek iyi değilmiş, verim düşük ve aşırı istilacıymış.
Fallgold sarıyı not aldım ama stoklarda yok, Karaka böğürtlen ve boysenberry düşünüyorum.
Edit2: Sugana cinsi aldım, dikenleri küçük ve ilk yılında meyve verdiği için
Tekrardan merhaba ben bu ahududuları aldım ama böğürtlen gibi dolaş dolaş geldiler. Diyorum ki yine internet alışverişi ''fail''i mi yaşamışım? Bu konuda bilgisi olanlar görselleri inceleyip yardımcı olursa çok sevinirim.
Tekrardan merhaba ben bu ahududuları aldım ama böğürtlen gibi dolaş dolaş geldiler. Diyorum ki yine internet alışverişi ''fail''i mi yaşamışım? Bu konuda bilgisi olanlar görselleri inceleyip yardımcı olursa çok sevinirim.
Merhaba. Ben de geçen yıl Poranna Rosa(sarı) ve sugana ahududu aldım. Baharın başında aldığım için yaprak yoktu üzerinde. Ve aynen sizinki gibi böğürtlene benziyordu dal yapısı. Sarı olan yesermedi bile. Sugana ise bir tomurcukta meyve verdi ama dip sürgün vermedi,kurudu.
Yazın anlaşılır hangisinin ahududu böğürtlen olduğu. İsmine doğru fidan mı enin değilim.yapraklardaki renk farklı olabilir (besin değerlerinden dolayı,uyku dönemi)
Merhaba. Ben de geçen yıl Poranna Rosa(sarı) ve sugana ahududu aldım. Baharın başında aldığım için yaprak yoktu üzerinde. Ve aynen sizinki gibi böğürtlene benziyordu dal yapısı. Sarı olan yesermedi bile. Sugana ise bir tomurcukta meyve verdi ama dip sürgün vermedi,kurudu.
Yazın anlaşılır hangisinin ahududu böğürtlen olduğu. İsmine doğru fidan mı enin değilim.yapraklardaki renk farklı olabilir (besin değerlerinden dolayı,uyku dönemi)
Sugana benimde sopa gibiydi, bildiğiniz kurumuş ayçiçek sapıydı :D bu mevsimde normaldir diye düşündüm ama şimdi bilemedim. Yalnız cidden bu üstteki fotoğraftakilerle alakası yoktu. Bunlar çok ince geldi şüphe ediyorum ama hangisi doğrudur bilmiyorum. Baharda göreceğim, inşallah yeşerir. Yaşarsa seneye dip sürgünlerinden paylaşabilirim :D
Bahçeye gidince çekerim fotoğrafını.
Umarım ismine doğru çıkar. Daha önce bahçeye diktiğim ruben böğürtlen ve Mekeer ahududu dan bir sürgün saksıya aldım (köye gidemiyorum sürekli). Ayrıca Aksu Pembesi ahududu fidanı aldım onu da saksıya diktim.umarim bu yıl taneyle değil de kaseyle ürün alırız.
https://youtu.be/Ol72QHZB-bQ balkonda son durum
Zülkaide
05-06-2023, 16:28
Karaka hakkında - dikensin diyen fidancı yalan söylüyor. Karaka kesinlikle dikenli bir türdür.
Şu anda çok ucuza alınabilir
https://www.fidandeposu.com/karaka-black-bogurtlen-fidani?gclid=Cj0KCQjwj_ajBhCqARIsAA37s0xqlj1lE1roK TeST39NrqNKMwwY2Zhify7zDmbYD6e7m4kv1atx80gaAjEfEAL w_wcB
Yediveren yazana da inanmayın, asla haziran- temmuzdan sonra meyve vermez.
Hiç yabancı kaynaklarda yediveren diye bir tanım yok.
Edebinlen yılda hangi aylarda meyve verdiği yazar.
Reuben istisna, o istediği zaman meyve verir.
Zülkaide
07-06-2023, 15:46
Karaka konusunda fikir sahibi olduğumu göstermek istedim.
Geçen senenin ilk olgunlaşanları .
728410
Piyasa fiyatı olmuş 480
728411
Üretelim, daha iyi motivasyon var mı?
Siyah Ahududu da çok arsız , meyvesi büyük değil ama lezzeti.
https://m.youtube.com/watch?v=pwZB6bXAddQ&t=15s
https://www.youtube.com/watch?v=BdKlmkyvXe8 hem haziran hemde ekim ayında hasadı yapılan böğürtlenin cinsini bilen var mı?
https://www.youtube.com/watch?v=BdKlmkyvXe8 hem haziran hemde ekim ayında hasadı yapılan böğürtlenin cinsini bilen var mı?
black gem çeşidiymiş. Amerika kökenli bir türmüş. Getirtebilen olsa keşke de burada çoğaltabilsek ne güzel olurdu.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.