PDA

View Full Version : Lonicera / Bahçe (avlu)

Sayfalar : 1 2 3 [4]

Lonicera
28-07-2018, 12:58
Son sayfayı tekrar tekrar inceledim, hem nadir bitkilerinin güzelliği hem hoş anlatımın:) Köyde olduğum için epeydir siteye bakamıyorum, haliyle çok da ozledim bu avlu-bahceyi. Hint dutuna ve bindallina çok sevindim :) Yeneceklere diyecek tek laf afiyet olsun çok güzel görünüyorlar. :)

Sayfan ilham kaynağım abicim, kolaylıklar diliyorum.

Tahmin etmiştim köyde olduğunu, ama sen yine de çok ara vermemeye çalış. Balkonunu hepimiz çok özledik.:( Artık köyden de bol resim bekliyoruz. Eşine selam, ikizleri doyasıya öp benim için. Sağlıcakla kalınız.

hozat
28-07-2018, 20:45
Her zamanki gibi,artan ve hep güzellikler sunan bir bahçede dolaşmak oldukça zevk veriyor.Elinize sağlık.

Lonicera
28-07-2018, 21:23
Her zamanki gibi,artan ve hep güzellikler sunan bir bahçede dolaşmak oldukça zevk veriyor.Elinize sağlık.

Hocam böyle övgü dolu sözleri sizden duymak çok mutlu etti beni. Asıl ben sizin bahcenizin son halini çok merak ediyorum. Özellikle göndermiş olduğum fidanlar ne durumda? Umarım benim bahçeme katmış oldukları güzelliklerin kat be kat fazlasını sizin bahçenize katmıslardır.

Güngör Salman
28-07-2018, 22:12
Bahçeniz çok güzel, bitki çeşitleri muhteşem emeğinize sağlık.

Lonicera
29-07-2018, 05:45
Bahçeniz çok güzel, bitki çeşitleri muhteşem emeğinize sağlık.

Çok teşekkür ederim, arkadaşların bahçeleri yanında benimkinin lafı bile olmaz. Elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz işte.

Selma_321
29-07-2018, 10:42
Sayın Lonicera, bahçeniz muhteşem gene maşallah. Memlekete geldim, buraya tohumdan çıkan üç karakafes otunu ekmiştim. Dev gibi olmuş. Ondan çay yapmak istiyorum. Aradım ama nerde bulamadım, size zahmet link verir misiniz **** anlatmanız mümkün mü? Teşekkürler.

Lonicera
29-07-2018, 12:00
Sayın Lonicera, bahçeniz muhteşem gene maşallah. Memlekete geldim, buraya tohumdan çıkan üç karakafes otunu ekmiştim. Dev gibi olmuş. Ondan çay yapmak istiyorum. Aradım ama nerde bulamadım, size zahmet link verir misiniz **** anlatmanız mümkün mü? Teşekkürler.

Sn MeyveliTepe' nin İrfan çayı (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/36917.htm)' ndan yararlanabileceğiniz gibi buraya (http://www.agaclar.net/forum/kompost-cayi/24074.htm) da bakabilirsiniz, kolay gelsin.

Selma_321
29-07-2018, 15:58
Teşekkür ederim Sayın Lonicera.

Lonicera
19-10-2018, 17:25
Sn birnefestoprak' ın geçen yıl gönderdiği sweet granite kavunu...Toplamda 5 çeşit kavun ekmiştim saksılara. Sadece ananas ve bu çeşitten meyve alabildim. Saksıda olduğu için beklediğim şeker miktarına ulaşmasa da aromasıyla seneye yeniden deneyeceklerim arasında.

Lonicera
19-10-2018, 17:29
Gaillardia(Gayret) Çiçeği saksıda bile çok iştahlı bir bitki. Tohumları ektikten sonra çok hızlı gelişim gösterdi ve hala çiçek açıyor. Tohum için kurumuş çiçekleri koparmadım ama buna rağmen sürekli çiçek açıyor. Yaprak kokusu da şifalı bitki yaprakları gibi kokuyor.

Lonicera
19-10-2018, 17:32
Beyaz zıpçıktıları çiçekteyken resimlemek mümkün olmasa da pembeyi yakalayabildik.

Lonicera
19-10-2018, 17:35
Ateş çiçeği hala çiçek açıyor. Kaç yıldır bizimle hatırlamıyorum. Önümüzdeki yıl için tohum az da olsa toplayabildik.

682125

Begonvillerimiz de açmaya devam ediyor ama mor renkli olan maalesef kurumuş.

682126

Lonicera
19-10-2018, 17:38
Üçüz çiçeği nihayet tohuma geçmiş...

682127

Meksika petunyası bu yıl pek keyifli değildi..Yerini değiştirmek lazım ama ilgilenecek zaman yok.

682128

Lonicera
20-10-2018, 13:10
Biberlerimiz anca kızarmaya başladı.

Pul biberlik maraş
682224

Peperoncihini

682225

En sevdiğimiz, şimdiye kadar yediğimiz en lezzetli biber çeşme tatlı biber

682226
Adını unuttuğum müthiş acı bir tür

682227

Gül biber

682228

Lonicera
20-10-2018, 13:16
Yine geçmiş yıllardaki etkinliklerin birinde Sn limonsever' in paylaştığı acı ,salkım süs biberi de uzun zamandır bizimle.

682234

Selluka mis gibi kokusuyla avlumuzu şenlendirenlerden. 2 adet tohum baklası da olgunlaşmak üzere.

682235

682236

Daha resmini eklemek istediğim çok bitki vardı ama çok yoğun olduğumuzdan dolayı pek mümkün olamayacak gibi.

Sezonu da böylece burada kapatmış olalım.

Lonicera
13-12-2018, 12:00
Yoğun günlerin ardından biraz vakit bulup sayfamıza üç beş resim atabileceğiz nihayet.

Sellukanın 2 tohum baklası da hala yemyeşil duruyorlar. Havaların biraz daha soğumasıyla olgunlaşır diye tahmin ediyorum. Don gelmeden tohumları sağlama alsak bari...

685087

Beyaz murt bu yıl az oldu ama şimdiye kadar en iri haliyle görüp tatmış olduk böylece...

685088

Chayote (dikenli kabak) ' leri karanlık ve serin bir köşeye koyduk. Umarım önümüzdeki yıl yetiştirmeye fırsatımız olur.

685089

Toplam 13 tane tohumu vardı sycas' ın üzerinde. Gelip geçen merak edip cebe indirmiş herhalde. Bu ikisini de bize bırakmışlar, sağ olsunlar...

685090

Lonicera
13-12-2018, 12:07
Saksı sebzeciliğinde geçtiğimiz yıllara göre epey geri kaldık bu yıl.

Mibuna

685091

Mizuna

685092

Murraya meyveleri yakında kızarıp olgunlaşır. Aslında çok çiçek açmıştı ama neyse artık, tohumumuz şimdiden garanti gibi...

685093

Lonicera
13-12-2018, 12:15
Sarcococca ( parfüm kutusu) tohumlarını olgunlaştırmak üzre.Üzeri çiçek tomurcuğu dolu aynı zamanda. Bu tomurcuklar Ocak ayı sonu veya Şubat ayı başı gibi de açacaktır.

685094

Süs narı kırmızı su kovasında kırmızı meyveleriyle....

685095

Aşk mercan sarmaşığının her yıl olduğu gibi kovasını boşaltıp yumruları çıkarıp eşe dosta dağıttık. 3 adet de kendimize ayırdık.

685096

TCM
08-02-2019, 15:34
Sizi bilmem de forum benim için dayanılmaz oldu artık. Emir eri miyim arkadaş ben.. ‘Paylaşacağın tohumları şuraya gir’, ‘şöyle gir, yok olmadı böyle gir’, ‘ev adresini gönder’, hadi bakalım ‘mail adresini de gönder’, ‘koş çabuk kargoya ver’, ‘sallanma hadiii acele et’…Bıktım da,(Karadenizli MODE ON) yaşım 50 ye az kalmış, sizinle mi uğraşayım bu yaştan sonra. Hadi bunları iyi kötü hallettik, @Lonicera diye biri dadandı iki yıldır. Neymiş böğürtlen fidesi gönderecekmiş, ahududu fidesi gönderecekmiş. Yav arkadaş istersem internetten bulurum ben bunları rahatlıkla, sıkıştırmaya ne gerek var. Al işte gönderdiği-Reuben yediveren böğürtlen fidesi 30 liraymış internette, dünyanın en iri böğürtleniymiş güya gönderdiği Karaka Black Böğürtleni, o da 35 lira işte. Güz zeytini - Heritage ahududu - Aronia – Frenk üzümü hep 20 şer lira…Saskatoonberry 40 lira… Bakın burası çok önemli (Damat MODE ON), Bayberry mi varmış neymiş nette aradım buralarda yok herhalde, bir yerde resmini satıyorlar sadece. Poşetten dikenli kabak gibi bi şey daha çıktı, mahsus bizi korkutmak için konmuş sanıp attım. Dikenli Rodos kabağıymış meğer. Bilmediğimiz şeyi ne yapalım gardaşııım (Dilberay MODE ON), zehirlenecez mi ne olacaz belli değil. En kötüsü bu kadarcık şeye 14 lira kargo parası verdim iyi mi, hepsini dışarıdan alsam kaç para tutacaktı ki zaten…(Çoğundan ikişer fide vardı, abooo yine 250-300 tutarmış be ya [Trakya MODE ON]) Neyse fideler geldi, koş bakalım torf getir, uç bakalım perlit getir, zıpla da yanmış keçi gübresi kap getir derken bardaklara sığmadı mı, sağda solda saksı ne varsa toparladık, 1,5 lt. lik su şişelerini kesip saksı yapıp diktik artık. Niye beni bu kadar uğraştırıyorsun kardeşim, sat forumda isteyen arkadaşlara…İşte böyle dün koooskoca 2 saatim rezil oldu dün, yeter, daral geldi gari (Ödemişli MODE ON) bu forumdan 20-25 yıla ayrılmayı düşünüyorum artık, veya 30…

CİDDİ MODE ON: @Lonicera size çok teşekkür ederim, Allah sizin gibilerin sayısını arttırsın…Hakkınızı helal edin bu arada, kargoyu alıp evde dikim öncesi kutuyu açtığımda o kadar güzel paketlenmişti ki hanım ‘kim göndermiş’ diye sorunca ‘bu kadarını ancak bir bayan yapabilir’ demiştim, hemcinslerim de yapabiliyormuş meğer, tekrar teşekkürler…

687001

687002

687003

687004

Lonicera
08-02-2019, 16:10
Sizi bilmem de forum benim için dayanılmaz oldu artık. Emir eri miyim arkadaş ben.. ‘Paylaşacağın tohumları şuraya gir’, ‘şöyle gir, yok olmadı böyle gir’, ‘ev adresini gönder’, hadi bakalım ‘mail adresini de gönder’, ‘koş çabuk kargoya ver’, ‘sallanma hadiii acele et’…Bıktım da,(Karadenizli MODE ON) yaşım 50 ye az kalmış, sizinle mi uğraşayım bu yaştan sonra. Hadi bunları iyi kötü hallettik, @Lonicera diye biri dadandı iki yıldır. Neymiş böğürtlen fidesi gönderecekmiş, ahududu fidesi gönderecekmiş. Yav arkadaş istersem internetten bulurum ben bunları rahatlıkla, sıkıştırmaya ne gerek var. Al işte gönderdiği-Reuben yediveren böğürtlen fidesi 30 liraymış internette, dünyanın en iri böğürtleniymiş güya gönderdiği Karaka Black Böğürtleni, o da 35 lira işte. Güz zeytini - Heritage ahududu - Aronia – Frenk üzümü hep 20 şer lira…Saskatoonberry 40 lira… Bakın burası çok önemli (Damat MODE ON), Bayberry mi varmış neymiş nette aradım buralarda yok herhalde, bir yerde resmini satıyorlar sadece. Poşetten dikenli kabak gibi bi şey daha çıktı, mahsus bizi korkutmak için konmuş sanıp attım. Dikenli Rodos kabağıymış meğer. Bilmediğimiz şeyi ne yapalım gardaşııım (Dilberay MODE ON), zehirlenecez mi ne olacaz belli değil. En kötüsü bu kadarcık şeye 14 lira kargo parası verdim iyi mi, hepsini dışarıdan alsam kaç para tutacaktı ki zaten…(Çoğundan ikişer fide vardı, abooo yine 250-300 tutarmış be ya [Trakya MODE ON]) Neyse fideler geldi, koş bakalım torf getir, uç bakalım perlit getir, zıpla da yanmış keçi gübresi kap getir derken bardaklara sığmadı mı, sağda solda saksı ne varsa toparladık, 1,5 lt. lik su şişelerini kesip saksı yapıp diktik artık. Niye beni bu kadar uğraştırıyorsun kardeşim, sat forumda isteyen arkadaşlara…İşte böyle dün koooskoca 2 saatim rezil oldu dün, yeter, daral geldi gari (Ödemişli MODE ON) bu forumdan 20-25 yıla ayrılmayı düşünüyorum artık, veya 30…

CİDDİ MODE ON: @Lonicera size çok teşekkür ederim, Allah sizin gibilerin sayısını arttırsın…Hakkınızı helal edin bu arada, kargoyu alıp evde dikim öncesi kutuyu açtığımda o kadar güzel paketlenmişti ki hanım ‘kim göndermiş’ diye sorunca ‘bu kadarını ancak bir bayan yapabilir’ demiştim, hemcinslerim de yapabiliyormuş meğer, tekrar teşekkürler…

687001

687002

687003

687004

Allah sizin iyiliginizi versin e mi :p:p:p
Aksam aksam ne güldürdünüz bizi hanimla. Bu arada Tayberry' i de bayberry yaptiniz ya pes vallahi. Aslında yakıştı da sanki...

Hepsi helal hoş olsun, değer bilir kişilerin ellerine geçtikleri için mutluyum. Hepsini iyi günlerde , sevdiklerinizle beraber büyütüp meyvelerini de görüp afiyetle yemeniz dileğiyle.

Lonicera
08-02-2019, 16:21
Arkadaş; bu arkadaşın(TCM) mesajlarını seviyorum :) Ama hepsini okuyunca çok KISKANDIM. Bende isterim bende isterim diyeceğim ama ayıp olur diye çekiniyorum :confused:

Bu forumun en sevdiğim yönü mesajlarda insanların sıcaklığını samimiliğini hissetmek. Tebrik ederim...

İşteğimde de samimiyim :) Eğer böyle bir imkan varsa tabi sayın Lonicera.

Sizin gibi arkadaşları tanıdıkça yalan dünyanın yeterince yalan olmadığını düşünüyorum...

Neden olmasın demeyi çok isterdim ama daha önceden söz verdiğim o kadar çok arkadaş var ki. Her yıl anca 10 kisiyle paylaşim yapabiliyorum, yani ancak bu kadar üretebiliyorum. O yüzden anlayışınıza sığınıp söz vermeden belki bir kaç yıl sonraya diyebilirim.:(

akçabardak
09-02-2019, 12:00

687001

687002

687003

687004

Mesajı okumaya başladığımda, bu ne ya... övüyor mu, dövüyor mu dedim şaşkın şaşkın okumaya devam ettim, sonra CİDDİ MODE ON u okuyunca mesele anlaşıldı :) :dilli: Güle güle sağlıkla yetiştirin hepsini.

Lonicera
09-02-2019, 12:49
Maşallah o kadar çok bitki varki bak bak bitmiyor. Bunları görünce "konya ovası" kadar araziniz var diye düşünüyoruz :)

Ekmediğiniz, dikmediğiniz bitki kaldımı merak ediyorum :) Helal olsun...

Ben size bir soru sormak istiyorum. Bu kadar tecrübeden yararlanmazsak olmaz. Soğuk iklimlere uyumlu (-15 derecelerde sorun olmayacak) meyvesinin tadını beğendiğiniz bitkilerden isimler verebilir misiniz? Bir şekilde edinip sizin tecrübelerinizden yararlanmış olalım. Tavsiyelerinizi bekliyorum..

Tekrar başarılar diliyorum. İmrenmemek elde değil

Bırakın ovayı bir bahçem bile yok.:(:(:(Bu nedenle avlu olarak başlık açıp neredeyse tüm bitkileri çeşitli ebatlardaki saksılarda yetiştiriyoruz.
Çok daha fazla türleri de öldürmüş olduğumu hesaba katarsak gerçekten de epey bitkiye bulaşmışız.

Sorduğunuz sorunun yanıtını benim vermem çok zor. Antalya ve İzmir arasında mekik dokuyup hayatımızı buralarda idame ettirdiğimiz için
+ 40 derece ve üstünde haşlama sıcaklara dayanan bitki çeşitlerinden örnek verebilirim anca :dilli::dilli:

Muda
09-02-2019, 14:01
Arkadaş; bu arkadaşın(TCM) mesajlarını seviyorum :) Ama hepsini okuyunca çok KISKANDIM. Bende isterim bende isterim diyeceğim ama ayıp olur diye çekiniyorum :confused:

Bu forumun en sevdiğim yönü mesajlarda insanların sıcaklığını samimiliğini hissetmek. Tebrik ederim...

İşteğimde de samimiyim :) Eğer böyle bir imkan varsa tabi sayın Lonicera.

Sizin gibi arkadaşları tanıdıkça yalan dünyanın yeterince yalan olmadığını düşünüyorum...

Neden olmasın demeyi çok isterdim ama daha önceden söz verdiğim o kadar çok arkadaş var ki. Her yıl anca 10 kisiyle paylaşim yapabiliyorum, yani ancak bu kadar üretebiliyorum. O yüzden anlayışınıza sığınıp söz vermeden belki bir kaç yıl sonraya diyebilirim.:(

Önce uzun bir kuyruğa geçmeniz gerekiyor. Kaç yıldır hala bize sıra gelmedi. Sn.Lonicera'yı bilmeden acaba küstürdük mü diye düşünüyor insan.

Lonicera
09-02-2019, 14:45
Önce uzun bir kuyruğa geçmeniz gerekiyor. Kaç yıldır hala bize sıra gelmedi. Sn.Lonicera'yı bilmeden acaba küstürdük mü diye düşünüyor insan.

Küslük demeyelim de yorgunluk, biraz da ihmalkarlık diyelim. Küsme çağını geçeli yarim asır olmak üzeredir herhalde. Ama siz de haklısınız. Hele hele kaç yıl önce listeyi bile beraber oluşturmuşken. Ne yapayım şansımı denedim , acaba unutturabilmişim midir diye. Ne gezer..:D:D:D.İşin içinde eski arkadaşlar da olunca insan biraz nazlanıp daha rahat davranıyor galiba.

Sizleri unutmak ne mümkün. Gençlere heyecanlarını kaybetmeden öncelik veriyorum sanırım. Önümüzdeki hafta başka arkadaşlarınkilerle beraber sizinkini ve yine çok önceden söz verdiğim sevgili akçabardak' ın kargosunu da hazır edeyim . Onu da daha fazla bekletip gücendirmeyelim bari.:rolleyes::rolleyes:

Lonicera
09-02-2019, 15:53
Tüh; yedek kontenjanından bile olsa listeye giremedik :) Geçen seneki tohum paylaşım etkinliğinide böyle kaçırmış 1 sene beklemiştim. Şans yok demekki

Bunun şansla alakası yok ki. Daha önceden belirlenmiş kişilere verilen sözler var. Üretimde kısıtlı olunca haliyle böyle oluyor. Maalesef yapacak bir şey yok. Aslında var, fidanları gönderdiğim arkadaşlar da üretime bir el atıp omuz verirlerse daha çok arkadaşi bu nadir türlerle buluşturabiliriz.

TCM
09-02-2019, 15:57
Arkadaş; bu arkadaşın(TCM) mesajlarını seviyorum :) ...

Bi maşallah deyin kardeşim, küttek gidersem yakın zamanda (yani gidip te geri gelirsem) sizden bilecem.

...Ben size bir soru sormak istiyorum. Bu kadar tecrübeden yararlanmazsak olmaz. Soğuk iklimlere uyumlu (-15 derecelerde sorun olmayacak) meyvesinin tadını beğendiğiniz bitkilerden isimler verebilir misiniz? ...

Yukarıda @ Lonicera nın gönderdiklerini (dikenli Rodos kabağı hariç) kısaca inceledim, netten edindiğim bilgilere göre tamamı yaylada soğuğa dayanacak türden. Ayrıca çok istiyorsanız bana gönderilenleri aynen size gönderebilirim, yukarıda da yazmıştım çıplak kök alıp çok özel saksılara da geçirdiğime göre normal 200 tl. olan fiyatları 318 tl. eder diye düşünüyorum. Pazarlık payı var tabi.

Mesajı okumaya başladığımda, bu ne ya... övüyor mu, dövüyor mu dedim şaşkın şaşkın okumaya devam ettim, sonra CİDDİ MODE ON u okuyunca mesele anlaşıldı :) :dilli: Güle güle sağlıkla yetiştirin hepsini.

Sağolun, çok geçmiş olsun size de, sağlık ve mutluluklar dilerim.

TCM
09-02-2019, 16:07
Bunun şansla alakası yok ki. Daha önceden belirlenmiş kişilere verilen sözler var. Üretimde kısıtlı olunca haliyle böyle oluyor. Maalesef yapacak bir şey yok. Aslında var, fidanları gönderdiğim arkadaşlar da üretime bir el atıp omuz verirlerse daha çok arkadaşi bu nadir türlerle buluşturabiliriz.

Hiç merak etmeyin, el attım ben, saksılayıp satışa çıkardım bile.. ;)

Fidelerinizi saksıya geçirince bolca sulayıp apartmanın çatısındaki çoğu yerinin naylonları yırtılmış küçük seraya koydum. Toprağının bir haftadan önce kuruyacağını sanmıyorum. Dediğiniz gibi güz zeytini ve ahududunun köklerini fazla doldurmadım. Toprağı kurudukça sular arada da üzerine su spreylerim. Başka öneriniz olur mu?

Sağ salim kurutmadan yerlerine aktarabilirsem ikinci sezonun sonunda oldukça büyüyerek kollanacağını ve dağıtıma uygun hale geleceğini tahmin ediyorum. Çünkü iki yıl önce diktiğimiz dikensiz böğürtlenlerimizin kolları bu sene 10 m. uzunluğa ulaştı. Bunu göz önüne aldığımızda dikim aralığını ne önerirsiniz?

Lonicera
09-02-2019, 16:52
Size gelen üzümsülerden sadece reuben böğürtlen dikine diğer böğürtlenler ise yatay büyüyor. Reubenin dibine bir herek dikip bağlarsız. Diğerleri için en az 2.5 metre ara bırakın bence. İleride fidanları çoğaltırsanız telli terbiye sistemi kurarsınız. Ama şimdilik iki uzun kazığı 15 metre ara ile yere çakıp iki sağlam ip gerin. Daha sonra fidanları mesafeyi ayarlayıp dikin. Fidanlar büyümeye başladığında dört kolunu sağlı sollu olarak bu iplere bağlarsınız. Hani titanic filminin unutulmaz sahnesi vardı ya geminin en ucunda( Leonardo DiCaprio & Kate Winslet) hah onun gibi kolları açacaz işte.:p:p

Ama bunlardan önce size nacizane tavsiyem böğürtlen dikim çukurlarını 60. / 70. cm. den az olmayacak şekilde derince açıp içine dişli dere kumu ve bolca yanmış ahır gübresi koyup karıştırın. (Kumdan çalabilirsiniz ama gübreden çalmayın sakın. ):p;)

akçabardak
12-02-2019, 12:45
Sevgili Lonicera, kargomu bu gün öğleye doğru aldım, çok teşekkür ediyorum. Hava bu gün yağmurlu diye biraz geç kalktık, tam kahvaltı hazırlamaya koyulmuştum ki kapı çaldı.

Baktım kargo kamyonu kapıda, adamın elinde ayakkabı büyüklüğünde bir koli :) koliyi görünce kahvaltıyı falan unutuverdim... öyle ayakkabı kutusu dediğime bakmayın, o kutunun içinden kocaman paha biçilemez bir hazine çıkınca gözlerime inanamadım.

Sn. TCM.ye şimdi çok hak verdim, yazdıklarına aynen katılıyorum, maşallah kolinin içinde yok yok, ellerinize emeklerinize sağlık. Bukadar değerli ve bazıların hiç ismini dahi duymadığım, paha biçilemez bitkileri yetiştirip bizlere de ulaştırdığınız için minnettarım, çok teşekkür ediyorum elleriniz dert görmesin.
Umarım bende sizin gibi itinalı bir şekilde, zayiat vermeden yetiştirmeyi başarabilirim, saygılar sevgiler.

Koliden çıkan hazine :cool:

687111

687112

Lonicera
12-02-2019, 13:07
Rica ederim, iyi günlerde sevdiklerinizle beraber büyütün. Kıymet bilen bir kişinin eline geçtikleri için onlar da çok şanslılar.

Lonicera
12-02-2019, 13:50
Ne güzel bir şey yapıyorsunuz bak görüyor musunuz? İçten edilen dua'dan daha güzeli varmıdır?

Sizin gibi insanları gördükçe mutlu oluyor insan. İnşallah bizlerde üretip aynı bu şekilde paylaşabiliriz birileriyle...

Allah sizin gibilerin sayılarını artırsın.

Paylaşmak gibisi var mı? Allah sizlere de bu mutluluğu nasip etsin.

Selma_321
12-02-2019, 15:55
Birazda bahçe resminizden paylaşsanız sayın Lonicera, hiç mi açan çiçekler yok.

Lonicera
12-02-2019, 16:37
Maalesef tüm bitkiler dışarıda olduğu için haliyle çiçekleri yok şimdilik. Açmış halde sadece parfüm kutusu var, onun da kokusunu yollayamadıktan sonra minicik gösterişsiz çiçeklerini resmetmek pek cazip gelmedi işin açıkçası...:rolleyes:

chelik26
12-02-2019, 17:39
Arkadaş ben çok yüzsüzüm yoktan anlamam "bende istiyorum" :)

TCM
12-02-2019, 18:29
...Fidanlar büyümeye başladığında dört kolunu sağlı sollu olarak bu iplere bağlarsınız. Hani titanic filminin unutulmaz sahnesi vardı ya geminin en ucunda( Leonardo DiCaprio & Kate Winslet) hah onun gibi kolları açacaz işte.:p:p ...

Sanırım bu sahne..

687118

@ Lonicera, herkes övgüler yağdırıp talepte bulununca elimdekiler ölecek diye stres oldum ben ya. Yırtık küçük seramda dursa selesiyle sorun olmaz herhalde. Kış güneşinin zararı olmaz di mi? Sabah öğle akşam çatıya çıkıp inmekten helak olacam.

Lonicera
13-02-2019, 06:22
Sanırım bu sahne..

687118

@ Lonicera, herkes övgüler yağdırıp talepte bulununca elimdekiler ölecek diye stres oldum ben ya. Yırtık küçük seramda dursa selesiyle sorun olmaz herhalde. Kış güneşinin zararı olmaz di mi? Sabah öğle akşam çatıya çıkıp inmekten helak olacam.

Kış güneşinin zararı olmaz. Yeterki kökleri kurumasın. Nemli dursun diye de vıcık vıcık etmeyelim de... Bir şey olmaz merak etmeyin. Şunun şurasın ne kaldıki 1.cemreye zaten. Haftaya bugün düşecek.

siflera12
13-02-2019, 06:50
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Lonicera
13-02-2019, 07:25
Arkadaş ben çok yüzsüzüm yoktan anlamam "bende istiyorum" :)

Siz böyle yapmaya devam ederseniz vallaha sataram avluyu ha:p:p:p

siflera12
13-02-2019, 07:36
Mesele mesaj sayısı değil zaten. Sadece her yıl çok az kişiye( 10) gönderim yapabilmem. Ama arkadaşlar öyle duygusal baski kuruyorlar ki. Daha önceden verilmiş sözlere yetemezken yeni talepleri karşilamam mümkün olamıyor maalesef. Bunu yazmamıza rağmen hala ısrarcı olmanin da izahatı yok bence.Gönderim yapmanıza veya size birşey demiyorum zaten sadece bazı kişiler bu işleri dönüp dolaştırıp mesaja bağlıyorlar ben buna kızıyorum. Sizide tebrik ediyorum bu yaptığınızı her insan yapamaz ama sizde her ısrar edene birşeyler gönderirseniz sonra bununla başa çıkamazsınız demem oki gerçekten isteyenlere birşeyler gönderin açgözlülük edipte her isteyene değil [emoji17]

Lonicera
13-02-2019, 07:43
sizde her ısrar edene birşeyler gönderirseniz sonra bununla başa çıkamazsınız demem oki gerçekten isteyenlere birşeyler gönderin açgözlülük edipte her isteyene değil

Aynen...

TCM
13-02-2019, 09:26
Siz böyle yapmaya devam ederseniz vallaha sataram avluyu ha:p:p:p

https://vimeo.com/user95054415/review/316963712/230b978946

Açılmıyor..

siflera12
13-02-2019, 09:33

Sevgi Durul
13-02-2019, 09:56
Sayın Lonicera'nın bahçesine bu tartışmalar hiç yakışmamış. :(

siflera12
13-02-2019, 09:57

Lonicera
13-02-2019, 10:01
Sayın Lonicera'nın bahçesine bu tartışmalar hiç yakışmamış. :(

Çok haklısız, sizin vesilenizle ben de arkadaşlara buradan rica etsem tartışmayı sonlandırıp (ben dahil) konuyla alakalı mesajları siler misiniz?

Lonicera
13-02-2019, 10:47
Açılmıyor..

Tabii açılmaz çünkü beceremedim.:mad::dilli::D

Sözde bu linke Şener Şen' in "vallahi sataram köyü ha" repliğinin yer aldığı videoyu yükleyecektik ama....
İnsan teknoloji özürlü olunca sonuç da malum böyle oluyor.

TCM
13-02-2019, 12:30
Satamazsanız kiralayalım, işler karışıyor gibi..

https://www.youtube.com/watch?v=rwfVOCZVR6I

Lonicera
13-02-2019, 12:33
Sizin link de açılmıyor, yalnız olmamak güzel bir şeymiş.:D:D:D

TCM
13-02-2019, 13:05
Benim marabalara söyledim, hepsi kendi bilgisayarından baktı, tamamı da açıldı. Alıcılarınızın ayarıyla oynayın lütfen. Bu arada iyi oluyor mesaj sayım da artıyor.

Lonicera
13-02-2019, 13:10
Vay vay.. Gene kabak başımıza patladı iyi mi... Yok arkadaş alıcı malıcı bilmiyorum ben. Akşam oğlan gelsin hele sorarım, ondan sonra hesaplaşırız.

Lonicera
13-02-2019, 13:25
Bu arada insallah sn siflera12 de buraya uğrayıp mesajlarını siler. Diğer mesajlar silindiği için onun mesajları konu bütünlüğünden uzak alakasız kalmış oldu.

siflera12
13-02-2019, 13:27
Bu arada insallah sn siflera12 de buraya uğrayıp mesajlarını siler. Diğer mesajlar silindiği için onun mesajları konu bütünlüğünden uzak alakasız kalmış oldu.Mesajlar bende silinmiyor [emoji848]

Lonicera
13-02-2019, 13:29
Sizin sayfanızda yazmıs olduğunuz mesajin sağ altinda düzelt butonu yok mu?

siflera12
13-02-2019, 13:29
Sin sayfanızda yazmıs olduğunuz mesajin sağ altinda düzelt butonu yok mu?Var ama onla silinmiyor ki [emoji848]

Lonicera
13-02-2019, 13:32
Duzelte basin, acilan sayfada kaydet/ gelismis editore gec/sil/ cik secenekleri gelecek sag tarafta

Lonicera
13-02-2019, 13:34
Oradaki sile basin bu sefer alt alta mesaji silme mesaji sil secenekli kutucuklar cikar. Mesaji sile tiklayip sag alt kosedeki mesaji sil butonuna basin

siflera12
13-02-2019, 13:34
Duzelte basin, acilan sayfada kaydet/ gelismis editore gec/sil/ cik secenekleri gelecek sag taraftaO dediğiniz bende çıkmıyor , sanırım bilgisayarda oluyor [emoji3]

Lonicera
13-02-2019, 13:37
Ben de cepten giriyorum, o yuzden pek cok noktalama isaretinyok harflerimde. Olmasi lazim ama , karisik bu isler biraz. Neyse mod arkadaslara rica ederiz biz de

siflera12
13-02-2019, 13:38
Ben de cepten giriyorum, o yuzden pek cok noktalama isaretinyok harflerimde. Olmasi lazim ama , karisik bu isler biraz. Neyse mod arkadaslara rica ederiz biz deTeşekkür ederim [emoji4] İnternetten pek anlamıyorum bide genç olucam [emoji23]

Lonicera
13-02-2019, 13:41
Sihirli bir el değmiş sanki buraya, silinmiş mesajlar:p:p

TCM
13-02-2019, 14:27
...Akşam oğlan gelsin hele sorarım, ondan sonra hesaplaşırız.

Teşekkür ederim [emoji4] İnternetten pek anlamıyorum bide genç olucam [emoji23]...

Sizin oğlanın işi çoğalacak gibi.. ;)

siflera12
13-02-2019, 14:30
Sizin oğlanın işi çoğalacak gibi.. ;)[emoji23]

Lonicera
13-02-2019, 15:51
https://m.youtube.com/watch?v=rwfVOCZVR6I
Oldu mu ?

siflera12
13-02-2019, 15:55
https://m.youtube.com/watch?v=rwfVOCZVR6I
Oldu mu ?Evet şimdi koyabilmişsiniz [emoji4]

Lonicera
13-02-2019, 15:58
Oğlanın gelişi nasıl da belli olmuş:D:D

siflera12
13-02-2019, 15:59
Oğlanın gelişi nasıl da belli olmuş:D:DSiz attınız sanmıştım [emoji23]

Muda
17-02-2019, 08:52
Sn. Lonicera;

Kargomu aldım. Kaç yıldır beklememe değmiş. Öyle bir kargo göndermişsiniz ki yeni bahçe sahibi olmuş gibi oldum. Hafta içi işlerim dolayısı ile resimleri ancak şimdi yüklüyorum. Teşekkür ederim.

687263

687264

687265

687266

687267

Muda
17-02-2019, 08:54
687268

687269

687270

687271

687272

Muda
17-02-2019, 08:56
687273

687274

687275

687276

687277

Muda
17-02-2019, 09:03
687278

687279

687280

Bitkileri aldıktan sonra ilk işim birer birer çıkarıp internetten ne olduklarına bakıyordum. Çok hoş bir koku geldi. Çiçek de görünmüyor derken elimin altındaki bitkiler arasında minik minik çiçekleri gördüm. Sanırım gece yoğun kokuyor. O küçücük çiçeklerden bu kadar koku geliyorsa büyük halini hayal edebiliyorum.

687281

687282

Muda
17-02-2019, 09:04
687283

687284

687285

687286

AkisSoftware
17-02-2019, 09:18
Sayin @Muda; defineyi bulmussunuz. Biran evvel cogaltip benim gibi kisilerle paylasmanizi umit ediyoruz :)

Sevincinize ortak oldugumuzu bilmenizi isterim

Lonicera
17-02-2019, 11:01
Sn muda, bitkilerinizi iyi günlerde sevdiklerinizle beraber büyütün. İnşallah çiçeklerini de görüp meyvelerini yemek nasip olur.

Sizden sonra dün de iki arkadaşa daha kargolarını gönderip hayırlısıyla kazasız belasız bu yılki fide paylaşımını noktalamış olduk. Artık seneye ya nasip...:cool:

its_just_a_ride
17-02-2019, 22:35
Sn. Muda, yeni bahçeniz hayırlı olsun :). Karakafes'inize de kavuşmuşsunuz. Bu da tutmazsa kökü bizde. Haber edin yeter. Sn. Lonicera'nın da emeğine sağlık.

AkisSoftware
20-02-2019, 15:46
Sayın Lonicera merhaba. Size bir şey sormak istiyorum. Sizde mevcut olan parfüm kutusu bitkisinin latince ismi "Ylang ylang (Parfüm ağacı)" mı?

Sûz-i Dilârâ
20-02-2019, 17:19
Sayın Lonicera merhaba. Size bir şey sormak istiyorum. Sizde mevcut olan parfüm kutusu bitkisinin latince ismi "Ylang ylang (Parfüm ağacı)" mı?

Lonicera ağabeyimin yerine ben cevap vereyim,

Parfüm kutusu (sarcococco)

Parfüm ağacı (ylang ylang) bizim özellikle istediğimiz alt türü de "cananga odorota"

Yani aynı bitkiler değil. Keşke ylang ylang da bu kadar kolay erişilebilir olsa:D

AkisSoftware
20-02-2019, 18:08
Bu soruya cevap vereceginizi tahmin etmistim :) cunku o konuda epey mesajinizi gordum. Bende ylang ylang tohumu cimlendirmeye aldim. Kac ay surecek bakalim. Bu bitkinin fidani (sarcococco) sanirim satiliyor ve ucuz

Sûz-i Dilârâ
20-02-2019, 18:10
Tohumu nereden aldınız? Çimlendirmek için ne tür işlem yaptığınızı "ylang ylang" başlığında anlatmanızı rica edebilir miyim?

Lonicera
24-02-2019, 17:42
Dışarıda yağmur, hava Aralık ayındaymışız gibi buz kesti resmen. Gerçi yarından itibaren ısı yeniden yükselecekmiş ama inşallah gece don yapıp açmış erik ve badem çiçeklerini dumura uğratmaz.

Reuben böğürtlen ne güzel bir bitki, her sene şaşkına çeviriyor insanı. Geçen yıl tohumdan ilk senesinde çiçeklenmesi şaşırtmıştı. Bu yıl da daha ne diğer böğürtlenler ne de ahududular uyanmadan bizimki çiçek tomurcuğu yapmış bir sürü. Nasipse önümüzdeki sene tohumlarını paylaşım etkinliğine koyup pek çok kişiyle tanıştırmak, buluşturmak istiyorum. Geçen yıl ve bu yıl fidanını gönderdiğim arkadaşlar da bu bitkinin tohumuna bir omuz atarlarsa tadından yenmez...:p

Lonicera
24-02-2019, 18:38
Avluda üç hazinem var. Biri ve en kıymetlisi karakafes otum. İkincisi leaf mould dedikleri yaprak çürüntüsü. Üçuncüsü de kompost.

Aşağıdaki yaprak çürüntüsü toplam altı çuvaldı ilk başta. Şimdi bir çuval anca geliyor. Tam çürüme için iki ay daha zaman ister en azından. O zaman da yarım çuvala iner. O yüzden çok kıymetli.:eek:

Lonicera
24-02-2019, 18:51
Şimdi de saksılardan görüntüler( sn selma 321 , belki bunlar şimdilik idare eder ;))

Resimleri yine cepheden almamışım , alışkanlık işte. (Kardeşim kızmadın inşallah :rolleyes:)

Karakefes otu burada da uyandı.

687667

Kalıcı ıspanak da yeni sürgünde.

687668

Sümbül mis kokusuyla.

687669

Beyaz muskari de iri kafasını taşıyamayıp yan yatanlardan.

687670

Lonicera
24-02-2019, 18:57
Devam,

Bahar dalı

687673

Nergis açmak üzre

687674

Kokulu katmerli şebboy

687675

Parfüm çalısı mis kokusuyla

687676

Lonicera
24-02-2019, 19:05
Sn dongyul' den kırmızı saplı kale..

687678

Yeni köklendirmeye aldığim onümüzdeki sezon yeni sahiplerine kavuşacak brugmansialar

687679

Tohumunu 15 gün önce ektiğim acı kıl biberler

687680

İzmir yasemini tohum vermiş..

687681

Selma_321
25-02-2019, 09:46
Gözümüz bu senede bayram edecek anlaşılan... Teşekkürler sayın Lonicera, kırmadınız... Bitkilerinizin keyfini sağlıkla ve mutlulukla çıkartın inşallah..
Aklıma gelmişken sorayım:p..... Benim sarcococca m yaprak döküyor, neden olabilir acaba. Teşekkürler.

Lonicera
25-02-2019, 11:09
Gözümüz bu senede bayram edecek anlaşılan... Teşekkürler sayın Lonicera, kırmadınız... Bitkilerinizin keyfini sağlıkla ve mutlulukla çıkartın inşallah..
Aklıma gelmişken sorayım:p..... Benim sarcococca m yaprak döküyor, neden olabilir acaba. Teşekkürler.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. İnşallah siz de bitkilerinizi gönlünüzce yetiştirip meyvelerini sevdiklerinizle beraber tüketirsiniz.

Sarcococca dış mekan bitkisi, sizinki içeride mi bilmiyorum. Bendekiler dışarıda ve her dem yeşil. Dökülenler eski yapraklar olabilir, bu normal. Ama yeni sürgün yapraklar da dökülüyorsa sulamada, havalanmada, ışıkta vb. problem olabilir. Drenajı da iyi ise bir sorun olmaz. Mümkünse mutlaka dış mekanda dursun..

AkisSoftware
25-02-2019, 11:37

Genellikçe bütün bitkiler (evin içinde olsa dahi) yaprak döküyor. Benim limon, kamkat evin içerisinde fakat yaprakları döküldü. Havaların ısındığını anlayınca yaprak açıyorlar. Sanırım bir şekilde dışardaki havayı biliyorlar. Sizin bitkilerde öyledir diye düşünüyorum.

Sayın Lonicera; sizin bahçede olmayan bitki varmı çok merak ediyorum :) Maşallah hemen hemen herşeyi yetiştiriyorsunuz.

Lonicera
25-02-2019, 12:28
Genellikçe bütün bitkiler (evin içinde olsa dahi) yaprak döküyor. Benim limon, kamkat evin içerisinde fakat yaprakları döküldü. Havaların ısındığını anlayınca yaprak açıyorlar. Sanırım bir şekilde dışardaki havayı biliyorlar. Sizin bitkilerde öyledir diye düşünüyorum.

Sayın Lonicera; sizin bahçede olmayan bitki varmı çok merak ediyorum :) Maşallah hemen hemen herşeyi yetiştiriyorsunuz.

Yok gibi bir şey...:D:D:D

AkisSoftware
25-02-2019, 12:30
Bu bitkiyi soran arkadaş vardı. Netten bir adres buldum. Tohum olarak gönderiyorlar. 6.44$ kargo ücreti var...

https://www.plant-world-seeds.com/store/view_seed_item/3834

+

Benim aldığım tohumlarda o bitkinin tohumu gözüküyor. "Cananga odorata, Ylang-Ylang Tree, container or indoor plant flower bonsai" olarak yazıyor. İnşallah çimlenirde birilerine faydamız dokunur.

AkisSoftware
20-03-2019, 07:19
Sayin Lonicera; bahcenizden haberleri bekliyoruz. Epeydir bir sey goremedik merak ediyoruz. Saygilar

alıcan
20-03-2019, 09:41
bende melek borusu rica edebilirmiyim lütfen

Lonicera
20-03-2019, 12:11
Sayin Lonicera; bahcenizden haberleri bekliyoruz. Epeydir bir sey goremedik merak ediyoruz. Saygilar

Şu aralar sanırım bahar yorgunluğu yaşıyoruz. Havalar az daha düzelsin hele, merak etmeyin buralardayız yine:p

AkisSoftware
20-03-2019, 12:20
Şu aralar sanırım bahar yorgunluğu yaşıyoruz. Havalar az daha düzelsin hele, merak etmeyin buralardayız yine:p

Sağlık sıhhat sorunu olmasında bekleriz ne demek. Bu güzellikleri epey merak eder olduk. Sanırım dönüşüm muhteşem olacak(resimlerle) diyeceksiniz.

Lonicera
20-03-2019, 12:22
bende melek borusu rica edebilirmiyim lütfen

Sn alican, ben herhangi bir bitki paylaşımı yapmıyorum . Kasdettiğiniz her sene yaptığım fidan paylaşımı ise kapandı. Durumu açıklayan ( kısıtlı üretim ve sınırlı sayıda kişi) mesajları bahçe sayfamda belirtmiştim sanırım gözünüzden kaçmış.

Lonicera
05-04-2019, 17:17
Yarın bol yağış diyor tv' ler. Yağmur başlamadan biraz iş yaptık avluda. Pek çok bitkinin saksı değişimiyle beraber kök temizliği de yapıldı.

Vinca minor bu yıl daha iştahlı sanki.

690545

Tohumunu da verdi.

690546

Şebboylar mis gibi kokuyor. Tohumdan yetişme, farklı farklı renkler çıktı. Kimi yalın kat kimi katmerli..

690547
690548
690549

Lonicera
05-04-2019, 17:22
Devam

690552

Rus cinsi karakafes yeni filizlenirken diğer tür neredeyse tohum bağlayacak.

690553

690554

AkisSoftware
05-04-2019, 17:25
Ruslar soğuk iklim olduğu için geç gelişiyor olabilir :) Bir çok bitkide sanırım o şekilde. Paylaşımlar için teşekkürler

Lonicera
05-04-2019, 17:33
Ağustos papazı olarak satılan bu cins çok verimli bir çeşit gerçekten de. Neden ağustos deniyor bilemedim. Can eriği ile aynı zamanda yani ilk ürün verenlerden biri. Tadı can eriğinden çok daha güzel ama dumanlı tabir ettiğimiz papaz eriğinin yanında ne tat ne yeme kalitesi olarak esamesi okunmaz.

690555

Reuben cinsi yediveren böğürtlenler çiçeklerini açtılar. Bir başka saksıdaki meyve bile tutmuş ama onu resimleyemedim.

690556

Sadece kafasını kestikten sonra toprağa koyduğumuz havuç neredeyse çiçeğe yönelmek üzre. Bunun gibi soğan, pırasa, karnıbahar, lahana vb. bir çok sebzeyi böyle köklendirebiliyoruz.

690557

Lonicera
05-04-2019, 18:02
Amelanchier' den şubat ayında aldığım çelikle elma üzerine kabuk altı aşı yapmıştım. Uyanma başlamış. Umarım bu uygulama ile daha iri meyveye ulaşırız.

690558

İnsanın elinin ayarı olacak önce arkadaş. Bizim gibi olmayacak yani... :p Hadi maydanoz tohumu küçük diye elinden kaçırdın diyelim. Peki nohutu nasıl böyle ekebildin kardeşim?:dilli:

690559

690560

Yabani kuzukulağı yakında çiçeklenir. Bu aralar bolca tüketmek lazım.

690561

Tabii turp otsuz olmaz...

690562

TCM
05-04-2019, 19:33
Turp otu nu görünce aklıma geldi;

Görev yaptığım belde görünümlü köyde teyzenin biri turp otu getirdi. O zamana kadar yemediğim için sordum nedir, nasıl yenir vs. Eve götürdüm eşim haşladı, limon suyu döktü yedik, tadı gayet güzel geldi. Teyzeyi görünce 'sağolasın teyze pek güzelmiş' dedim. Ağızdan ağıza dolaşmış bizim teşekkür, köyde yayılmış. Baktım her gelen bir kucak dolusu turp otu getirir oldu. Biz yedik, apartman, komşular falan ama olacak gibi değil. Baktım geviş getirir oldum, sonunda söyledim 'yav biz de insan evladıyız, ot ot nereye kadar, yeter gari, börek de severim ben'.. Ondan sonra her hafta bir teyze börek yaptı getirdi. Bir de 'badılcan balığı' dedikleri patlıcan dilimlerini yumurta una bulayıp kızarttıkları 'ara sıcak' vardı.. Amaniin, hepsi de pek güzeldi ellerine sağlık. :)

Selma_321
05-04-2019, 20:55
Erikler çokkk güzel gözüküyorlar..Maşallahı var gene bahçenizin sayın Lonicera, bol bereketli olsun inşallah.
Tcm in anlattığı hikayede muhteşem... Ne şanslısınız sayın Tcm.. Hikaye tadında ve esprili bütün anlatımlarınız güzel bir renk katıyorsunuz.

AkisSoftware
06-04-2019, 07:40
Eğer Amelanchier, elma üzerine aşı oluyorsa (bitkiyi tanımadığım için) çok iyi bir haber. Çoğaltması daha kolay olacaktır.

Böyle denemeler yapılması çok hoş.

Bu erikler bu senenin eriği mi? Bizim burda daha yeni çiçek açtı. Meyveyi daha uzun süre göremeyiz sanırım.

Lonicera
06-04-2019, 07:59
Eğer Amelanchier, elma üzerine aşı oluyorsa (bitkiyi tanımadığım için) çok iyi bir haber. Çoğaltması daha kolay olacaktır.

Böyle denemeler yapılması çok hoş.

Bu erikler bu senenin eriği mi? Bizim burda daha yeni çiçek açtı. Meyveyi daha uzun süre göremeyiz sanırım.

Evet bu senenin eriği, burası İzmir.. Her yönüyle farkını belli eder güzel İzmir'im...;)

AkisSoftware
06-04-2019, 08:17
Evet bu senenin eriği, burası İzmir.. Her yönüyle farkını belli eder güzel İzmir'im...;)

Bizim yerimizede biraz yiyin o zaman :) Pazarda badem çağlası satılıyor. Ama ufacık ve çok pahalı. Parasında değilim ama ufacık bademden ne tad alacağız ki?

Lonicera
06-04-2019, 11:57
Piyasada ucuza ne kaldı ki zaten? Çağla badem, erik, çilek bunlar mevsiminde bile ateş pahası, kaldı ki turfanda almak şöyle dursun.

Lonicera
06-04-2019, 12:03

Daha önceden hem amelanchieri hem aroniayı aşılamıştım. Bu ikinci aşılı fidan olacak. Aronia hem armut hem ayva hem elma üzerinde üçüncü yıllarına girdi. Armut üzerindeki aronia bariz daha iri meyve verdi. Digerlerinde henüz bir şey göremedik geçen yıl. Bu yıl umudum var.
Amelanchier ve aroniayı aynı anaç üzerine yan yana tek anaç üzerine aşılamak istiyorum. O yüzden birden fazla tür yumuşak çekirdekli anaç kullanıp en iyi gelişimi hangisi verecek onu tesbit etmeye uğraşıyorum kendimce. Umarım başkalarına da faydası olur.

Lonicera
06-04-2019, 15:24
Goumi yine bol çiçekli, bakalım meyve tutacak mı?

690619

Sevgili Suzi-dilara' dan gelen sardunya ve adını hep unuttuğum narin güzel.

690620

690621

Bektaşi üzümü dördüncü senesinde. Tohumdan yetiştiği için şimdilik bir beklentim yok. Ama bitkiye talep çokluğu nedeniyle çelikle üretip paylaşıma koymayı istiyorum.

690622

Lonicera
06-04-2019, 15:32
Sarımsak otumuz...

690623

Kalıcı ıspanak ...

690624

Tilkişenler(yabani kuşkonmaz)

690625

Tohumdan yetişme gojiberryler...

690626

Selma_321
06-04-2019, 17:09
Sayın Lonicera, bu kalıcı ıspanak dediğiniz şeker pancarı değil mi, çok benzetiyorum ama.

Lonicera
06-04-2019, 18:13
Sayın Lonicera, bu kalıcı ıspanak dediğiniz şeker pancarı değil mi, çok benzetiyorum ama.

Sn Selma-321, ne pancara ne de pazıya benzese de aynı bitki değil . . . Aşağıdaki linkte daha ayrıntılı bilgiler mevcut. İsterseniz bir göz atın.

http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/16382.htm

Selma_321
06-04-2019, 19:41
Sayın Lonicera,gönderdiğiniz linkteki yazıları okudum.. Anneciğim de eker biz şeker pancarı diye biliyorduk.. Gerçi şeker pancarınıda biliyorum ama cahilliğimden kurtulamadım;).. Sanırım aradaki fark bunun kök yapmaması.. :confused:
Bu yaz annemin bahçesinde incelemek şart oldu.. Belki bir farkta ekim zamanlardır.

Lonicera
08-04-2019, 17:32
Sn yerel bahçem' den gelen ağaç bamyası tohumlarını yüzde yüze yakın oranla çimlendirdik...

690727

Sn zekoş' tan gelen frenk soğanı da aynı şekilde. Ekinezya tohumunda da çimlenme oranı soğuklamasını iyi yaptığımız için yüksek oldu ama resmini çekmedim. Unutmazsam sonra çekerim.

690728

Nakkaş sarmaşığı 30 litrelik saksının yanında çıkmıştı. Başka bitki koymayı düşünüyorduk ama galiba düşüncemizi sezmiş olmalı ki hem kıskançlıktan hem bize şirin görünüp yerini sağlama alma çabasından olsa gerek her yerini kısa zamanda tamamen kaplamış. Ne yapalım artık onun olsun bu yıl bu saksı.

690729

Kuzu ıspanaklar da çimlendi, şaşırtma için az daha bekleyeceğiz.

690730

AkisSoftware
12-04-2019, 07:49
Resimlerin devamını bekliyoruz :)

Ayrıca size "nickinizden" dolayı bir soru sormak istiyorum. Bu linkteki (http://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/8341.htm) bitki bizim standart aldığımız "honeyberry" olarak geçen tür mü? Yoksa başka bir bitkimi?

Lonicera
12-04-2019, 12:58
Resimlerin devamını bekliyoruz :)

Ayrıca size "nickinizden" dolayı bir soru sormak istiyorum. Bu linkteki (http://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/8341.htm) bitki bizim standart aldığımız "honeyberry" olarak geçen tür mü? Yoksa başka bir bitkimi?

Evet, aynı bitki. Ben birkaç yıl önce iki farklı türle yola çıkmıştım ama bulunduğumuz bölge itibarıyle aşırı sıcaklara dayanamayıp kurudular. Bir daha da el sürmedim. Lezzet olarak oldukça güzel bir meyvesi var. İklimi uygun olanlar için denenmeli derim.

AkisSoftware
12-04-2019, 13:28
Evet, aynı bitki. Ben birkaç yıl önce iki farklı türle yola çıkmıştım ama bulunduğumuz bölge itibarıyle aşırı sıcaklara dayanamayıp kurudular. Bir daha da el sürmedim. Lezzet olarak oldukça güzel bir meyvesi var. İklimi uygun olanlar için denenmeli derim.

Araştırdığım kadarıyla tozlayıcıya ihtiyaç duyuyor ya da tozlayıcıyla birlikte dikilmesi tavsiye ediliyor. Ben de bu sene 2 adet temin ettim. Bakalım meyvelerini kaç sene sonra göreceğiz. Memleket soğuk olduğu için tam aradığım bir bitki :)

Fakat bir sürü çeşidi var. Beklediğim gibi gelişirse hepsinden edinmek isterim.

Ayrıca sizin bahçede parfüm kutusu bitkisi olduğunu biliyorum. Ylang ylang bitkisi de varmı? Eğer yoksa bendekiler çimlenirse sizin gibi bir paylaşımcıya göndermeyi çok isterim. İklim için çok soğuk yerlerde yaşamadığını okumuştum.

Lonicera
12-04-2019, 14:21
Araştırdığım kadarıyla tozlayıcıya ihtiyaç duyuyor ya da tozlayıcıyla birlikte dikilmesi tavsiye ediliyor. Ben de bu sene 2 adet temin ettim. Bakalım meyvelerini kaç sene sonra göreceğiz. Memleket soğuk olduğu için tam aradığım bir bitki :)

Fakat bir sürü çeşidi var. Beklediğim gibi gelişirse hepsinden edinmek isterim.

Ayrıca sizin bahçede parfüm kutusu bitkisi olduğunu biliyorum. Ylang ylang bitkisi de varmı? Eğer yoksa bendekiler çimlenirse sizin gibi bir paylaşımcıya göndermeyi çok isterim. İklim için çok soğuk yerlerde yaşamadığını okumuştum.

Biraz dikkat edilirse sizin orada iyi sonuç verecektir. Temin ettiğiniz fideleri güvenilir bir yerden aldıysanız kısa zamanda meyvesini görürsünüz. Bizim burası uygun olsa ben de sizin gibi her çeşidinden edinmeyi düşünürdüm.

Ylang ylang maalesef yok. Tohumdan iki defa denedim ama taze tohum olmadıkları için başarılı olamadım. Kullandığım yöntemlerle çimlendiremediğim tek bitki tohumu budur diyebilirim.

İnce düşünceniz için teşekkür ederim. Siz hele bir çimlendirin o zaman bize sıra gelmez emin olun.;)

AkisSoftware
12-04-2019, 15:37
Biraz dikkat edilirse sizin orada iyi sonuç verecektir. Temin ettiğiniz fideleri güvenilir bir yerden aldıysanız kısa zamanda meyvesini görürsünüz. Bizim burası uygun olsa ben de sizin gibi her çeşidinden edinmeyi düşünürdüm.

Ylang ylang maalesef yok. Tohumdan iki defa denedim ama taze tohum olmadıkları için başarılı olamadım. Kullandığım yöntemlerle çimlendiremediğim tek bitki tohumu budur diyebilirim.

İnce düşünceniz için teşekkür ederim. Siz hele bir çimlendirin o zaman bize sıra gelmez emin olun.;)
Bu fidanlari en guvenilir yerden aldim. Ellerinden cok cesit var ama cok alinca epey tutuyor. Ilerleyen yillarda alirim insallah...

Merak etmeyin tohum cok taze ve ilk sirada siz varsiniz. Cok tohum olmadigi icin sansim az ama nasip bu isler. Bir kac hafta sonra insallah mutlu haberle gelirim bahcenize...

Lonicera
22-04-2019, 19:54
Havalar bir türlü ısınamadı gitti, bir ara oldukça güzel olduğu vakitlerde bir çok tohum ektim viyollere. Bazıları çimlendi güç bela, pek çoğu da telef oldu. Bu yıl çok iyi giriş yapamasak da bazı bitkilerin durumu yüzümüzü güldürmeye yetti.

Yorumsuz resimleri....

Lonicera
22-04-2019, 20:01
Devam

Lonicera
22-04-2019, 20:11
Devam

Lonicera
22-04-2019, 20:18
Son

Lonicera
30-04-2019, 17:29
Gaillardia giderek çiçeklerini artırıyor. Paylaşımdan gelen kırmızı çeşidini maalesef çimlendiremedim. Belki ömrümüz olursa ve seneye de paylaşılırsa yeniden deneriz artık.

692302

Güvey feneri ( cape ) erkenden çiçeğini göstermiş.

692303

AkisSoftware
07-05-2019, 12:15
Sayın @Lonicera; gelişmeleri görmek istiyoruz :) Müsait olduğunuzda resim paylaşır mısınız?
Kolay gelsin

AkisSoftware
23-07-2019, 13:49
Saygıdeğer arkadaşım benim mesajımdan sonra hiç ekleme yapmamışsınız. İnşallah kötü bir durum yoktur. Bu siteye ve gerçek hayattaki kişilere aktif olarak yardımlarınız olduğunu biliyorum.

Size özel mesaj atmaya çalıştım olmayınca buraya yazdım.

Lonicera
24-07-2019, 12:56
Saygıdeğer arkadaşım benim mesajımdan sonra hiç ekleme yapmamışsınız. İnşallah kötü bir durum yoktur. Bu siteye ve gerçek hayattaki kişilere aktif olarak yardımlarınız olduğunu biliyorum.

Size özel mesaj atmaya çalıştım olmayınca buraya yazdım.

İlginize teşekkür ederim. Herhangi kötü bir durum yok. Ara ara siteye uğruyorum. Çokça iş, epey bir sıcak hava ,biraz da tükenmişlik sendromu eklenince böyle oluyor artık.

AkisSoftware
29-09-2019, 13:41
Sayın @Lonicera; ben bir yerden Aronia meyveleri elde ettim. O konuda mesajınızı görünce yazmak istedim. Özel mesaj gönderemediğim için buraya yazıyorum. Okuduğunuzda silerim. Adresinizi özel mesaj ile gönderirseniz Aronia meyvesi yollarım. Çekirdeklerini alıp çimlendirme yapabilirsiniz. Tabi ki isterseniz..

Kolay gelsin

Lonicera
30-09-2019, 12:59
Sayın @Lonicera; ben bir yerden Aronia meyveleri elde ettim. O konuda mesajınızı görünce yazmak istedim. Özel mesaj gönderemediğim için buraya yazıyorum. Okuduğunuzda silerim. Adresinizi özel mesaj ile gönderirseniz Aronia meyvesi yollarım. Çekirdeklerini alıp çimlendirme yapabilirsiniz. Tabi ki isterseniz..

Kolay gelsin

Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Geçtiğimiz yıllar içinde aronia meyvesini hayli tükettik. Hatta bir ara etkinlikte tohumunu da paylaşıma açmıştım. O yüzden ihtiyacım yok, sağ olun.

Ama elinizdeki meyvelerin geldiği yeri biliyor ve güveniyorsanız tohum paylaşım etkinliğine koyarsanız talep olacağını tahmin ediyorum. Sağlıcakla kalın.

Sûz-i Dilârâ
03-10-2019, 11:51
İlginize teşekkür ederim. Herhangi kötü bir durum yok. Ara ara siteye uğruyorum. Çokça iş, epey bir sıcak hava ,biraz da tükenmişlik sendromu eklenince böyle oluyor artık.

Sıcaklar geçti, işler azalmıştır, tükenmişlik sendromunu hep beraber alt ederiz ;) Özledik abicim seni, ben de sıcaklardan, işlerden bunalmıştım ama havalar serinlemeye başlayınca saksılarımın, çiçek sitelerinin ve ağaçlar netin başına geçmeye başladım. :D

Her ne kadar senin avatarin olsa da biz ağaçlar.netliler hepimiz çiftçi şirinleriz aslinda, şu mevsimde senin de kendini avluna atasın, toprağı kurcalayıp bitkilerinle sohbet edesin, yazdan kalma fotoları yükleyesin geliyordur bence:cool:

Lonicera
05-10-2019, 13:27
Sıcaklar geçti, işler azalmıştır, tükenmişlik sendromunu hep beraber alt ederiz ;) Özledik abicim seni, ben de sıcaklardan, işlerden bunalmıştım ama havalar serinlemeye başlayınca saksılarımın, çiçek sitelerinin ve ağaçlar netin başına geçmeye başladım. :D

Her ne kadar senin avatarin olsa da biz ağaçlar.netliler hepimiz çiftçi şirinleriz aslinda, şu mevsimde senin de kendini avluna atasın, toprağı kurcalayıp bitkilerinle sohbet edesin, yazdan kalma fotoları yükleyesin geliyordur bence:cool:

Vallahi hiç bir şey yapasım yok. Ne avlu ne börtü böcek. Ölü toprağı var üstümde sanki, aynı ülkem gibi. Hayırlısı artık ne diyeyim. Sizleri takip edeceğiz , resimlerinizle avunacağız bundan gayri. İyi ki de varsınız.

Sevgi Durul
05-10-2019, 13:30
Vallahi hiç bir şey yapasım yok. Ne avlu ne börtü böcek. Ölü toprağı var üstümde sanki, aynı ülkem gibi. Hayırlısı artık ne diyeyim. Sizleri takip edeceğiz , resimlerinizle avunacağız bundan gayri. İyi ki de varsınız.

Pes etmek yok. Kara gün kararıp kalmaz. Ümidimizi kaybetmeyeceğiz. :)

Sayın Lonicera, paylaşımlarınıza devam ediniz lütfen. :)

Lonicera
05-10-2019, 16:23
Pes etmek yok. Kara gün kararıp kalmaz. Ümidimizi kaybetmeyeceğiz. :)

Sayın Lonicera, paylaşımlarınıza devam ediniz lütfen. :)

Pes etmek değil de tarifsiz bir yorgunluk benimkisi biraz. Forumdan kopmuş değilim ara ara giriyorum neler olmuş diye. Ama bir tek resim bile çekmedim koca sezon , gelmedi içimden ne yapayım. Belki tohum paylaşım etkinliği ile canlanırız biraz.::(

Muda
07-10-2019, 16:24
Rahmetli Ünal amcanın kümes hayvanları vardı. Onun ifadesi ile her yıl önceki yıldan daha iyi olacak diye heyacanını, şevkini yüksek tutardı. Bu işin iyi tarafı her yıl insan kendini yeniler derdi. Biz de elimizde olmayan çeşitleri bulup, yetiştirmeyi ve başkalarının da bunları yetiştirmesini görmek bizleri mutlu ediyor. Sizden gelenlerden çok güzel oldu dediklerim zaman içinde ölenleri oldukları gibi bir kısmının da öldü dediğimin içinden dirildiklerini gördüm. Arkadaşım birkaç sikası yetiştirmeye çalışırken öldürdüğü için uzun süre yaprak vermeyince etrafına zerdeçal yumrularını dikmiştim. Bir süre sonra sikas da canlandı. Zerdeçallar şu ana kadar yetiştirebildiklerimin en büyükleri oldular. Sizden gelen karakafes otu ile Atılgan arkadaşımızdan gelen tohum veren karakafes otunu aralarında iki metre kadar mesafe bırakarak dikmiştim. Tohum verenin bir kısmı çiçek açtıktan sonra tohum verdi. Ancak ben o kadar bakmama rağmen tohumlar biraz olgunlaşır olgunlaşmaz siyahlaşıp hemen düşüyormuş. Bunu bir süre sonra farkedebildim. Olgunlaşan tohumların çanak kısımları irileşip tombullaşıyor. İlginç olan tohum vermeyen çeşitte de iki üç tüne aynı şekilde oluşum olmuş. Muhtemel tozlaşma ile tohum vermiş olabilir. Oradan karakafes çıkarsa melez karakafesimiz oluşacak sanırım. Biraz kırmızı örümceğe kurban vermiş olsak da bazı birkiler çok güzel oldular. Mavi yasemin o saksıda o kadar çiçek nasıl açıyor bilemiyorum. Jasminum Sambac Arap yasemini çiçeği bile iki çiçek açtı. Şu anda üçüncü çiçeğini açıyor. Yapraklar çok açık yeşil olmasına rağmen çiçek çok güzel kokuyor. Demir ihtiyacı mı var acaba.
Parfüm kutusu yakında çiçek açacak. Yandan çıkan dalı kesip köklendirsem mi diye düşünüyorum.
Canna saksıda oldukça güzel gelişti. Kırmızı olan çiçek verdikten sonra yeşil kırmızı yapraklar veren iki yavru yaptı. Diğeri de aynı şekilde saksı içinde yavru verdi. Çiçek açtı.
Sizden de aynı şekilde eskisi gibi devam etmenizi bekliyoruz.

Lonicera
07-10-2019, 17:36
Rahmetli Ünal amcanın kümes hayvanları vardı. Onun ifadesi ile her yıl önceki yıldan daha iyi olacak diye heyacanını, şevkini yüksek tutardı. Bu işin iyi tarafı her yıl insan kendini yeniler derdi. Biz de elimizde olmayan çeşitleri bulup, yetiştirmeyi ve başkalarının da bunları yetiştirmesini görmek bizleri mutlu ediyor. Sizden gelenlerden çok güzel oldu dediklerim zaman içinde ölenleri oldukları gibi bir kısmının da öldü dediğimin içinden dirildiklerini gördüm. Arkadaşım birkaç sikası yetiştirmeye çalışırken öldürdüğü için uzun süre yaprak vermeyince etrafına zerdeçal yumrularını dikmiştim. Bir süre sonra sikas da canlandı. Zerdeçallar şu ana kadar yetiştirebildiklerimin en büyükleri oldular. Sizden gelen karakafes otu ile Atılgan arkadaşımızdan gelen tohum veren karakafes otunu aralarında iki metre kadar mesafe bırakarak dikmiştim. Tohum verenin bir kısmı çiçek açtıktan sonra tohum verdi. Ancak ben o kadar bakmama rağmen tohumlar biraz olgunlaşır olgunlaşmaz siyahlaşıp hemen düşüyormuş. Bunu bir süre sonra farkedebildim. Olgunlaşan tohumların çanak kısımları irileşip tombullaşıyor. İlginç olan tohum vermeyen çeşitte de iki üç tüne aynı şekilde oluşum olmuş. Muhtemel tozlaşma ile tohum vermiş olabilir. Oradan karakafes çıkarsa melez karakafesimiz oluşacak sanırım. Biraz kırmızı örümceğe kurban vermiş olsak da bazı birkiler çok güzel oldular. Mavi yasemin o saksıda o kadar çiçek nasıl açıyor bilemiyorum. Jasminum Sambac Arap yasemini çiçeği bile iki çiçek açtı. Şu anda üçüncü çiçeğini açıyor. Yapraklar çok açık yeşil olmasına rağmen çiçek çok güzel kokuyor. Demir ihtiyacı mı var acaba.
Parfüm kutusu yakında çiçek açacak. Yandan çıkan dalı kesip köklendirsem mi diye düşünüyorum.
Canna saksıda oldukça güzel gelişti. Kırmızı olan çiçek verdikten sonra yeşil kırmızı yapraklar veren iki yavru yaptı. Diğeri de aynı şekilde saksı içinde yavru verdi. Çiçek açtı.

Güzel haberler alınca bir hoş oldu içim. Siz resimsiz yazdınız ben hayal ettim hepsini. Öncelikle çok teşekkür ediyorum ilginize. Bitkilere de bakıp alakadar olduğunuz için sizinle de paylaştığıma bir o kadar seviniyorum.
Yaseminleri ve cannanın çift renkli olanını kıştan korumaya almanızı öneririm. Kış yasemini ve parfüm kutusu soğuklara dayanır.
Kayıplar için sıkıntı yapmayın, bedende can oldukça telafi ederiz .
Bu sezon böyle oldu, artık yapacak bir şey yok. Çiftçinin dediği gibi, her şey seneye çok güzel olur inşallah. Sağlıcakla kalın.

AkisSoftware
07-10-2019, 21:45
Degerli arkadasim, nasil mevsimler degisirse insan da degisiyor. Herkes bazi zamanlarda farklilasabiliyor. Ama sizin sayfaniza gelen herkes eminim ki sizden birseyler duymayi bekliyordur. Mesaj yazdiginizi gorunce hemen girip okudum.

Insallah hersey duzelir ve icimizde sevinc tekrar disa vurur. Sizin bahcenizi herkes gibi bende cok merak ediyorum bizi mahrum etmeyin lutfen

Lonicera
07-10-2019, 23:23
Degerli arkadasim, nasil mevsimler degisirse insan da degisiyor. Herkes bazi zamanlarda farklilasabiliyor. Ama sizin sayfaniza gelen herkes eminim ki sizden birseyler duymayi bekliyordur. Mesaj yazdiginizi gorunce hemen girip okudum.

Insallah hersey duzelir ve icimizde sevinc tekrar disa vurur. Sizin bahcenizi herkes gibi bende cok merak ediyorum bizi mahrum etmeyin lutfen

İnşallah, güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. Sizlerin de resimlerle beraber anlatımlarınızı merakla bekliyoruz.

AkisSoftware
08-10-2019, 07:28
Benim (Kendi adıma konuşayım) resim yollaya bilmem için epey zaman var diye düşünüyorum. Planlarımız her zaman tutmuyor ne yazık ki. Bizim bilemediğimiz, tahmin edemeyeceğimiz şeyler sürekli oluyor. Ya nasip diyelim...

İnşallah, güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. Sizlerin de resimlerle beraber anlatımlarınızı merakla bekliyoruz.

Muda
14-11-2019, 00:16

Çektiğimiz fotoğraflar genelde telefonla olunca yazdığı acaip rakamlarla birlikte küçültme problemi olunca da kolaylıkla yükleyemiyorum. Epey uğraşarak bir kısım fotoğraflar ile ziyarete geldik. Tekrar teşkkür ederiz.

Sarcococca parfüm kutusu çiçek tomurcukları çıkarsa da henüz açan yok. Sanırım gelecek yılın şubat ayına kadar çiçek açtığını görmeyi bekleyeceğiz.

700800

700801

Cannalar çok güzel oldular. Kıpkırmızı çiçek ve yaprakları olan bu çiçekler açıldıktan sonra yanlarından verdiği sürgünlerde kırmızısı az yeşili çok olan yavruları oldu.

700802

700803

Lonicera
14-11-2019, 05:27
Sabahtan böyle güzel resim ve haberle güne başlamak ayrı bir zevk veriyor insana. Çok iştahlılar maaşallah.
Parfüm kutusu bendekiler de aynı şekilde, üzeri tomurcuk dolu. Belirttiğiniz gibi ocak ayı sonu veya şubat gibi açacaklardır. Cannalardan kırmızı olanı yarı sarı da olması lazımdı. Belki soğuk hava nedeniyle böyle olmuştur. Yaza iki renkli çıkar büyük ihtimalle. Teşekkürler, selamlar...

Muda
14-11-2019, 14:15
Sabahtan böyle güzel resim ve haberle güne başlamak ayrı bir zevk veriyor insana. Çok iştahlılar maaşallah.
Parfüm kutusu bendekiler de aynı şekilde, üzeri tomurcuk dolu. Belirttiğiniz gibi ocak ayı sonu veya şubat gibi açacaklardır. Cannalardan kırmızı olanı yarı sarı da olması lazımdı. Belki soğuk hava nedeniyle böyle olmuştur. Yaza iki renkli çıkar büyük ihtimalle. Teşekkürler, selamlar...

Sizin söylediğiniz gibi muhtemel yaza ölmez ise sarı kırmızı açacak. Bende bu cannanın bir hatırası da var. Aynı canna bende yıllar önce apartmanımızın önü bahçe iken vardı. Şimdi tarihine baktım. Galatasaray'ın Neuchâtel Xamax ile yaptığı ve 5-0 yendiği maçtan sonra bahçede çiçekleri suluyordum. Üç tane genç de evin önünden geçiyorlardı. Gençler benim cannayı birbirlerine göstererek " Çiçekler bile sarı kırmızılı açıyor " demişlerdi. Aradan çok yıl geçmiş. Bizim buradaki soğuklar yüzünden çoğu bitkim dondu. Aynı çiçeği ben buradaki bir çiçekçiden sonbahar zamanı böldürerek almıştım. Kırmızı renkli olan ve sarı renkli olandan birer rizom alarak saksıya dikmiştim. Ancak onlar çiçek açmadı. Kırmızı örümcek zararlısı yüzünden balkonlardaki çiçeklerimi bahçeye götüremedim. Toprakta kalsalardı muhtemel daha iyi olacaklardı. Benim aldıklarım açmadı. Ancak ayrı ayrı sizden gelenleri diktiklerim çok güzel çiçek açtılar. Kışı geçirirlerse bahara bahçeye dikmeye çalışacağım. Daha önce aldığım cannalardan filizlenenleri saksılarını çıkararak bahçeye dikmiştim. Ancak onlar 20 nisandan sonra olan soğuklarda filizleri dondu. Yeniden çıksalar da çiçek bile açamadan sezonu kapadılar. Onları da donmamaları için sökmem gerekecek.

Parfüm kutusunun birkaç dalını budayıp köklendirmeye alsam, diğerini bahçeye diksem acaba soğuklara dayanabilir mi?

Lonicera
14-11-2019, 15:09
Bu mevsimde köklenir mi hiç denemedim. Dış mekana alacaksanız her ne kadar zone 6 ( - 20/23) ya dayanabilse de henüz kök sistemi toprağa adepte olup derinlere inemeyeceği için riskli olabilir. Çiçeklenme sonrası yeni sezon başı daha uygun olur kanaatindeyim

TCM
14-11-2019, 18:28
...Şimdi tarihine baktım. Galatasaray'ın Neuchâtel Xamax ile yaptığı ve 5-0 yendiği maçtan sonra bahçede çiçekleri suluyordum. Üç tane genç de evin önünden geçiyorlardı. Gençler benim cannayı birbirlerine göstererek " Çiçekler bile sarı kırmızılı açıyor " demişlerdi. Aradan çok yıl geçmiş...

Fakültede fizyoloji dersindeyiz, hocamız duayenlerden Prof.Dr.Nuran Hariri, ders devam ediyor, dersi asan koyu galatasaraylı arkadaşımız anfinin yanındaki kafede maçı dinliyormuş, son golden sonra sınıfa daldı hocanın önüne gitti hafiften de sınıfa dönük dizlerini büktü, kendini geriye attı, yumrukları havada 'hocam beş oldu, beş oldu' diye ortada dolanıyor.. Hocamız bir sınıfa baktı bir ortada kurbağa gibi zıplayan arkadaşa, sonra sınıfa döndü; "işte dengesiz bir arkadaşınız"...

Bu da bizim cimbomlu, karambole yanyana ekmişiz, ayarlasak denk getiremezdik.

700827

Muda
17-11-2019, 01:47
Mavi yaseminin aslında çok daha güzel ve çiçekli zamanları vardı. Ya fotoğraflarını çekmemişim ya da başka yerde bulunca eklerim. Çok fazla çiçek açıyor. Saksıda bile gelişimi çok güzel.

700924

700925

700926

Muda
17-11-2019, 01:53
Ful, Arap yasemini (Jasminum sambac) ise büyüdükten sonra çiçek de verdi. Çok güzel kokusu var. Nedense yaprakları sanki demir eksikliği çekiyormuş gibi açık yeşil. Aslında ayrı saksıda ancak etrafındakiler ile birlikte çıkmış.

700927

Muda
17-11-2019, 02:09
Sizden gelen karakafesotu çok fazla çiçeklenmese de sn. hocamdan gelen tohum veren ile aralarında bir metreden fazla bir aralık bırakarak ekmiştim. Muhtemel olarak o kadar istediğimiz tozlaşma gerçekleşmiş. Özel olarak tamamen kuruması için altına koymuş olduğum yere düşmemiş. Gelecek yıl muhtemel daha çok büyüyecekleri için şansımız daha fazla olacak. Oysa o tohumu size göndermeyi istiyordum. Diğerinin de hepsinin tohumları olmadı. Tohumlar biraz olgunlaşınca hemen dökülüyor. Çok az tohum toplayabildim.

700931

700930

700929

700928

Lonicera
17-11-2019, 07:36
Melez karakafesi inşallah sayenizde hep beraber göreceğiz desenize. Tabii bunun için sanırım üç beş sezon tohum elde edip elde edilenin de yeniden ekilmesi gerekecek.
Bu karakafesin beyaz renkli çiçek açan farklı bir kültivarı da var. Belki ona da sahip olup araya koyarız. :)))

Mavi yasemin gerçekten güzel açmış. Yazın daha da coşacaktır. Full bulunduğu yerden hoşlanmamış belli. Artık iyi bir harç yaparsınız dibine.

Lonicera
07-12-2019, 11:42
Uzun bir aradan sonra....

Heritage ahududu ilkbahardan sonra ikinci ürünlerini olgunlaştırmaya başlamış...

Lonicera
07-12-2019, 11:50
Keza yediveren reuben böğürtlen de aynı çaba içinde.
701486

Kiwanodan tohum alma umudumuz devam ediyor.
701487

Yine çok sık ektigim rokalar. Yaprak yaprak toplayınca daha verimli oluyor sanki.
701488

Lonicera
07-12-2019, 11:59
Bu yıl ilk defa sonbaharda çeliklediğim aksu pembesi ahududular... Bakalım yeni sezona kadar köklenme gerçekleşecek mi? Eğer başarılı olursak her yeri ahududu yaparız herhalde.

701489
Kumkuat daha yeni yeni olgunlaşmaya başlamış...

701490

Parfüm kutusununun tohumlarında renk değişiminin başlamasına çok sevindim. Az da olsa üç beş arkadaşa etkinlikte tohum gönderebileceğiz gibi görünüyor.

701491

Lonicera
07-12-2019, 12:05
Kohlerialar son çiçekleriyle vedaya hazırlanıyor...

701492

Şeker kamışı şeftalinin dibinden çıkıp tohuma yönelmiş. Geçmiş yıllardan dökülen tohumlardan kendiliğinden çıkmıştı. Eksek böyle sonuç alamazdık.

701493

Murraya üzerinde de epey tohum oluşmaya başlamış...

701494

Lonicera
02-04-2020, 15:06
Yeni sezondan, ilk açanlar...

Mis kokulu şebboylar...

Lonicera
02-04-2020, 15:11
Karakafes otu çiçek tomurcuklarını ortaya çıkartmış bile...

705189

Bodrum papatyalarımız...

705190

705191

Lonicera
02-04-2020, 15:17
Kalanşolar....

705192

Wiegala, gelin tacı...
705193

Frezyalar...
705194

Lonicera
02-04-2020, 15:23
Çilek ilk meyvesini olgunlaştırdı. Epey iri oldu ... Kompost çayı etkili olmuş olabilir.
705195

Reuben böğürtlenler çiçekte...
705196

Hanım parmağının üç bedeninden ikisini kesip çekirdeksiz sultaniye aşıladım. Hanım inşallah yaprak yaprak diye başımın etini yemez artık( umarım)
705197

Sûz-i Dilârâ
02-04-2020, 15:53
Sayfanın güncellendiğini görünce ne kadar sevindim anlatamam. :) Sitedeki çok değerli birkaç kişinin varlığı bana da siteye devam yönünde güç veriyor. Sizler burada oldukça ben de buradayım inşallah. :)

Lonicera
02-04-2020, 21:50
Sayfanın güncellendiğini görünce ne kadar sevindim anlatamam. :) Sitedeki çok değerli birkaç kişinin varlığı bana da siteye devam yönünde güç veriyor. Sizler burada oldukça ben de buradayım inşallah. :)

Yüzüm kızardı, utandım vallahi.:rolleyes: O senin yüreğinin güzelliği kardeşim. İyi ki varsın, iyi ki varsınız.

hozat
04-04-2020, 02:58
Ben de, sizin ileti ve bilgilerinizin bu sayfada olması gerektiğine inanıyorum.

BOL ENERJİLİ GÜNLER DİLİYORUM...SELAMLAR

Lonicera
04-04-2020, 08:16
Ben de, sizin ileti ve bilgilerinizin bu sayfada olması gerektiğine inanıyorum.

BOL ENERJİLİ GÜNLER DİLİYORUM...SELAMLAR

Değerli hocam, siz de lütfen ara ara da olsa bahçenize uğrayabilmemiz için paylaşımlarda bulunun. Tecrübelerinizden mahrum bırakmayın bizi.

Lonicera
04-04-2020, 16:05
Pon pon gülümüz duvardan akan çağlayan gibi oldu bu yıl...
705327
Papaz erikler ....
705328

Çakal eriği... Reçelini deneyeceğiz bu yıl bir aksilik olmaz ise...
705329

Lonicera
04-04-2020, 16:15
Deneme amaçlı kıştan çeliklediğim aksu pembesi ahududular.. Her ne kadar filizlense de mayıs sonunu bekleyeceğiz. Filiz yeşil kalıp ve de uzamaya devam ederse işlem tamam.
705330

Frenk üzümü çiçeklenmeye başladı.
705331

Farklı bir yerden bunlar da...
705332
705333

tropikalist
04-04-2020, 17:36
sayın lonicera benim parfüm kutularım daha çimlenmedi daha 10 gün oldu ama içinde kırk ayağa benzer bir böcek var zarar verir mi sizce

bahçenizde maşallah çok güzel umarım daha çok bitkilerinizi görürüz bu sayfada gerçekten çok güzel bir bahçeniz var

Lonicera
04-04-2020, 18:39
sayın lonicera benim parfüm kutularım daha çimlenmedi daha 10 gün oldu ama içinde kırk ayağa benzer bir böcek var zarar verir mi sizce

bahçenizde maşallah çok güzel umarım daha çok bitkilerinizi görürüz bu sayfada gerçekten çok güzel bir bahçeniz var

O tip böceklerin tohuma zarar vereceğini sanmıyorum. On gün parfüm kutusu tohumunun çimlenmesi için erken bir süre. Düzensiz ve geç çimlenen bir tohum. Tabii soğuklama ihtiyacını layıkıyla yerine getirdiğinizi varsayarsak.
Her ne kadar başlık bahçe /avlu da olsa doğrusu saksı bahçesi olsa gerek. Çünkü 143 farklı bitkinin neredeyse 130 tanesi saksıda ....

tropikalist
04-04-2020, 18:50
sıkıntı değil ben bahçe olarak sayıyorum yani bitkiler saksı içinde ama bir bahçe havası katıyorsa o benim için bir bahçedir
umarın tohumlarım çimlenir

Lonicera
11-04-2020, 18:53
Latinler...

Lonicera
11-04-2020, 18:55
Onbiraylar...

Lonicera
11-04-2020, 18:57
Marigold ve wiegala...

Lonicera
11-04-2020, 19:04
Major vinca...

705822
Avustralya karadut...

705821

Hala sabırla meyvesini beklediğim goumi...

705820

Lonicera
11-04-2020, 19:06
Pink lady ve kırmızı süs japon elması...

Lonicera
28-04-2020, 14:54
Mis kokulu gala....

706896

Her sene tohumdan ekip her sene renk değiştiren hokkabaz misk çiçekleri.. Bu yıl yeterli tohum alabilirsem az da olsa paylaşıma koymak niyetindeyim.

706897
706898
706900

Yine iki renk olup sonradan tek renkte karar kılan aslanağzı...
706899

tropikalist
28-04-2020, 18:01
Sayın lonicera benim parfüm kutuları çimlenmedi 1 ay geçti sizce daha çimlenir mi bir de tohum bulamıyorum içinde

Acaba elinizde küçük fidecik varsa bana gönderebilir misiniz lütfen ��

Şimdiden teşekkürler cevaplarınızın olumlu olması dileğiyle

Lonicera
28-04-2020, 20:48
Sayın lonicera benim parfüm kutuları çimlenmedi 1 ay geçti sizce daha çimlenir mi bir de tohum bulamıyorum içinde

Acaba elinizde küçük fidecik varsa bana gönderebilir misiniz lütfen ��

Şimdiden teşekkürler cevaplarınızın olumlu olması dileğiyle
Parfüm çalısı geç ve düzensiz çimlenen bir tohuma sahip. Ben de geçmiş yıllarda tohumlarını ektiğimde uzun bir süre çimlenme olmamıştı. Ümidimi iyice yitirdikten sonra aynı saksıya başka tohum ektim. Yeni ektiğim tohumlar çimlendi ve ardından bir sürü parfüm çalısı tohumları da beraberinde çimlenmişti.
Soğuklama ihtiyacını tam olarak giderebildiyse hala ümit var derim.
Elimde maalesef hiç küçük fide kalmadı, tamamını yıllardır düzenli yaptığım fidan paylaşımında eşe dosta dağıtmıştım.

abk
28-04-2020, 21:02
Sıcak iklimde bitkiler daha erken gelişip çiçekleniyor. Bahçeniz yaz gelmiş gibi cıvıl cıvıl.:)

Lonicera
28-04-2020, 21:21
Sıcak iklimde bitkiler daha erken gelişip çiçekleniyor. Bahçeniz yaz gelmiş gibi cıvıl cıvıl.:)

Teşekkür ederim, dediğiniz doğru. Son bir haftadır yaz sıcakları var burada. Bunaltıcı sıcaklar gelmeden en keyifli dönemi yaşıyoruz şu sıralar hep beraber.

tropikalist
28-04-2020, 21:50
Sayın lonicera tamam teşekkürler ama çimlenmezse elinize geçerse talibim :p

İyi akşamlar

AkisSoftware
29-04-2020, 15:21
Maşallah üstadım... Hele o erikler iftardan sonra yanımızda olsa ne iyi giderdi :)

Yok yok. Tebrik ederim. Bu kadar çeşidi iyi aklınızda tutuyorsunuz.

Lonicera
29-04-2020, 18:44
Maşallah üstadım... Hele o erikler iftardan sonra yanımızda olsa ne iyi giderdi :)

Yok yok. Tebrik ederim. Bu kadar çeşidi iyi aklınızda tutuyorsunuz.

Özellikle ramazan ayına girmeden resimleyip koyayım dedim ama yine de canınızı çektirdim galiba. Ne yapalım, mecburen birazdan gidip sizin niyetinize de toplayıp yiyeceğiz artık.:D

nazlı06
29-04-2020, 19:34
Muhtesem güzellikte bahçeniz

Lonicera
29-04-2020, 19:52
Muhtesem güzellikte bahçeniz

Vallahi gerçek sanıp şımarırım ha ona göre::cool:

abk
29-04-2020, 20:27
Vallahi gerçek sanıp şımarırım ha ona göre::cool:

Bence gerçek.;)

Lonicera
30-04-2020, 13:57
Bu yılki tohum paylaşım etkinliğinden gelen
Gambilya çiçeklendi...( isimlerini hatırlayamadığım paylaşımcılardan özür diliyorum)
707006

Yine etkinlikten gelen biftek otu...
707007

Yine önceki etkinliklerde sn zekoş' un paylaştığı benekli gökova bezelye..
707008

Bu yılki etkinlikte paylaşılan kırmızı yeşil marul...
707009

Frenk üzümü saksıda bile bir sürü meyve verebiliyor...
707010

Lonicera
30-04-2020, 19:07
Malta eriği yavaştan olgunlaşıyor.
707020

Star red gold nektarinimiz.
707021

Mis kokulu Filbahri (Philadelphus)
707022

Mor yoncamız çiçekte.
707023

Nefis kokulu izmir yasemini tohumu. Boyumun yettiği yerden bu kadar toplayabildim. Delice zeytin iriliğindeler.
707024

Zekoş
30-04-2020, 20:33
Sn.Lonicera oncelikle sunu soyleyim kesinlikle abartmiyorum..Bana ait bir tohumun usta ellerde buyudüğünü görmek daha bi mutluluk veriyor.Ellerinize sağlık..Seneye de insallah kırmizı bezelyeleri görürüm..ektiklerim cimlendiler çok sükür;)

Lonicera
01-05-2020, 08:00
Benimkiler ne ki? Hele resim paylaşılmaya başlansın ne mükemmel sonuçlar alıyor arkadaşlarımız biliyorsunuz.

Kırmızı bezelyeyi daha da merak etmeye başladım şimdi:)))

Lonicera
01-05-2020, 16:02
Aksu pembesi henüz çiçek tomurcuğu oluşturuyor. Diğer türler çoktan meyve bağladı. Böyle olunca biri biterken diğeri başlıyor, meyve her daim elinizin altında yani;)

707118

Tulameen yediveren olgunlaşmaya başladı bile...

707121

Reuben böğürtlen geri kalır mı? Üstelik bu iki yaşını yeni dolduran tohumdan yetişme....

707120

Çanakkalenin meşhur beyaz nektarini...

707119

İriliği ve tadı ile hep ön planda olan tokaloğlu cins kayısımız....

707122

Zekoş
01-05-2020, 17:20
Sn.Lonicera yeri gelmisken sorumu hemen şuracığa sıkıştırayım[emoji28]
Ben bu ahududuyu gruplarda satan birinden aldim..Cinsini sordugumda malesef o da bilmiyormus..Gözlemledigim kadariyla meyveleri en erken olani bu, kökten acayip sekilde cogaliyor öyle hızlı yayıliyor ki 2 senede kucuk bir orman gibi oldu bulundugu yer..Ve boyu da 1.5 metre civari oluyor..aksu pembesi ve heritageye gore oldukca uzun..Umarim bildiginiz bir cesittir bu sayede adini da ogrenmis olurum[emoji4]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200501/c8f2b6714a01419a377b57bf793788d1.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200501/f2c1a18f9a0b62d9d308e12af68a269e.jpg

LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Lonicera
01-05-2020, 17:44
Tadına bakmadan bir şey söylemek zor. Öyle bir iki değil en az bir tabak felan yenince anca anlaşılır:D:D
Şaka bir yana dipten bu kadar sürgün verdiğine göre yediveren olma ihtimali yüksek. Aksu pembesinden en iyi şartlarda iki yeni sürgün alabiliyoruz burada. Tulameen ile heritage dip sürgünunde ayrık otunu aratmaz. Ben seçimimi tulameenden yana kullanayım. Yediveren bir cins olduğu yüksek ihtimal. Meyve verdikten sonra o dalları kesmeyin. Sonbahara yakın yeniden çiçekleneceklerdir yediverense...

Bu arada fotoğrafta bir kaç gojiberry kılığına girmiş ahududularınızı da görmüyor değiliz hani:dilli:

Zekoş
01-05-2020, 21:31
Sn.Lonicera yazdiklarınıza bakılırsa benimde tahminim tulameenden yana..Heritage de cok sürgün verir demissiniz bendeki yerini sevmedi demekki..Aksu pembesi tespitinizde cok dogru.Gecen seneden beri 2 sürgün verdi.Birde wilamette cesidi varmis..Olabilir mi diye baktım sitelerdeki bilgiler uyusmuyor..
Bu arada masallah ne kadar dikkatlisiniz ben bile farketmedim gojileri:)) Her ne kadar tevazu gösterseniz de bu islerin ustası olmussunuz kesinlikle..Allah forumdan eksik etmesin sizi;) tesekkürler...

Lonicera
02-05-2020, 08:39
Sn dongyul geçmiş etkinliklerden birinde paylaşmıştı, harika lezzetiyle salatalarımızın vazgeçilmazi russian kale...
707159

Kalıcı ıspanakların yapraklarından sonbahardan beri faydalandık. Şimdi tohuma bırakıldılar.
707160

Bir aksilik olmaz ise etkinlikte paylaşmayı düşündüğüm ,şimdiye kadar yediğimiz en lezzetli ıspanak.. Mızrak uçlu, dikenli tohumlara sahip japon ıspanağı. Bu ıspanağın birebir benzer özelliklerini taşıyan tohumlarını bu yılki etkinlikte sn dongyul paylaşmıştı. Benzerlikleri çok fazla da olsa aynısı mıdır bilemiyorum. Ben ticari satış yapan bir firmadan temin etmiştim.3 yıldır yetiştiriyoruz.
707161

Geç ektiğimiz karaburun sakız baklaları anca çiçeklendiler.
707162

Lonicera
02-05-2020, 08:57
Brugmansia çiçeklendi ama dinlenmeye geçtiğinde iyi bir budamadan geçecek...

707163

Katmerli petunyalarımız.....

707164
707165
707166

Lonicera
07-05-2020, 13:34
Düzenli ve sık koltuk sürgünü alarak pepinoyu erkenden çiçeğe yönlendirdik....

707563
Altın çilek ikinci yıla koruma altına girince erkenden meyveye durdu. Mart sonuna doğru ektiğim tohumlar daha yeni yeni çimleniyorlar. Erkenden meyve arzulanıyorsa kış koruması şart...

707564
707565

Manzalina zeytin saksıda... Geçen yıl da bol çiçekliydi... Yeşil kırma ve çizmesi mükemmel lezzette...

707566

Yine kışın korumaya aldığımız chayote.. Öldü mü kaldı mı diye merakla beklerken sürgünü vermiş. Alanya ikliminde çok yıllık diyorlardı. Geçtiğimiz kış gibi hafif olursa buralarda da çok yıllık olabilir. Tabii sıkı bir korumayla..

707567

Lonicera
07-05-2020, 18:29
Tohum vermeyen karakafes türü de çiçeklenmeye başladı. Diğer tür tohumları etrafa saçmaya başladı bile.;)
707585

Feijoa da çiçekte. Bu yıl biraz sert budamak niyetindeyim. Boyu aldı başını gitti resmen.
707586

İlk hasadımız.... Bu sezon ahududu ve böğürtlene doyacak gibiyiz, dallar yıkılıyor resmen.
707587

Lonicera
16-05-2020, 09:00
Şu sıkıntılı günlerde bile az çok gülümseten bitkilerim, iyi ki varsınız.

Yılan kaktüsüm(Chamacereus silvestrii)...

708246
Yayılıcı pembe ezan çiçeği. Ne kadar yolsam da bir şekilde yeniden buradayım diyen arsızım benim...
708247

Bir ay önce hem çelik hem yapraktan üretime aldığım kohlerialar, galiba fire yok:))
708248
708249

Latin her yeri doldurdu. Bu çiçeğin yaz sonunda tohum ekiminin çok daha iyi sonuç verdiğinin göstergesi. İki yıldır bu şekilde yetiştiriyorum. Eskiden bahar başında tohum ekerdik ve çiçeklenme bu denli fazla olmazdı. Tabii burada en önemli etken ikliminiz. Kış fazla soğuk olmayacak.

708250

E.Kahraman
10-04-2021, 17:58
Sn Lonicera, tüm sayfaları baştan sona tek tek okudum. Yine çok keyifli ve eğitici bir yolculuk oldu benim için. Emeğinize sağlık. Gerçekten saksılarla mucizeler yaratmışsınız. Umarım bu sene de paylaşımlarınız devam eder.

fdemir
12-04-2021, 13:44
Sayın Lonicera, sayfanızdaki berryleri gördükçe içim gitti. Zaten çok severim. Sizinkilerin ne kadar sağlıklı ve iştah açıcı olduklarını görünce hemen ben de bir kaç çeşit edinmeliyim dedim. Elinize emeğinize sağlık.