Bağlan

View Full Version : A_NOMAD / Balkon, ev

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5

Yenimerak
21-05-2016, 20:02
Atlasiniza maşallah diyorum öncelikle. Dendbroum bakımında neler yaptınız benim de var hiç bir faaliyet yok benimkinden��

A_NOMAD
21-05-2016, 20:29
...Dendbroum bakımında neler yaptınız benim de var hiç bir faaliyet yok benimkinden��

Beğeniniz için teşekkür ederim, aramıza hoş geldiniz ;)

Benim başıma bu orkideleri saran sevgili eneskrky'dir, öncelikle bunu belirteyim çünkü orkideler konusunda hiç deneyimim yok, dendrobiumun tomurcuklanması aslında tamamen şans oldu. 2 Nisan İstanbul toplantısında elime geçti o arkadaş ve kısa süre sonra tomurcuklandı :D

Ben sevgili eneskrky'nin önerileri doğrultusunda bol ışık almasına ve harcının nemli kalmasına dikkat ediyorum, onun dışında uyguladığım ekstra bir bakım yok. İlgili sayfanın linkini vereyim size, eminim işinize yarayacaktır ;)

http://www.agaclar.net/forum/orkide-turleri/3564.htm

A_NOMAD
22-05-2016, 15:15
Az kaldı... ;)

613821

613822

sonkez
22-05-2016, 16:24
Masallah atlas harika acmis...Digerleride yolda :)
Emeklerine saglik

A_NOMAD
22-05-2016, 20:07
Beyaz echinopsisimin tomurcuğunun açılmaya başladığını fark eder etmez...

613852

...hemen salona, gözümüzün önüne aldım ve eşimle birlikte salına salına çiçeğini açmasını seyrettik ;)

613853

Çiçek açıldıkça etrafa çok tanıdık bir koku yayılmaya başladı, bir gecelik gelinin o harika kokusuydu bu! :eek:

613854

Gecemizi güzelleştirmeye gelmiş belli ki... Bize de sefasını sürmek düştü ;)

613855

A_NOMAD
23-05-2016, 16:56
Çiçeğini gece açınca, sabaha kapatacak herhalde diye düşünmüştüm ama şükür ki kapanmadı, tüm ihtişamıyla salınmaya devam ediyor ;)

614100

Keşke o enfes kokusunu da burada paylaşmak mümkün olsaydı...
;) ;)

cengizildas
23-05-2016, 20:15
Sn. A_NOMAD, kaktüsün çiçeğinin açışını takip etmek aklımın ucundan geçmezdi. Sayenizde onu da öğrendim. Şimdi, kaktüste yeni açacak çiçekler var, onları takip edeceğim. Çok teşekkür ederim.

A_NOMAD
24-05-2016, 09:16
Sn. A_NOMAD, kaktüsün çiçeğinin açışını takip etmek aklımın ucundan geçmezdi...

Ben tomurcuklar ilk göründüğünde takibe başlıyorum sevgili cengizildas, aşama aşama gelişmelerini ve çiçeklenmelerini takip etmek en büyük zevkimdir. ;)

Mesela bu beyaz çiçek 2 gece+1 gündüz açık kalarak daha bu sabah kapandı, yoğun kokusunu ise sadece ilk açıldığı gece boyunca ve sabah erken saatlere kadar saçtı, daha sonra kokusu tamamen kayboldu. :rolleyes:

Yenimerak
24-05-2016, 16:29
Beğeniniz için teşekkür ederim, aramıza hoş geldiniz ;)

Benim başıma bu orkideleri saran sevgili eneskrky'dir, öncelikle bunu belirteyim çünkü orkideler konusunda hiç deneyimim yok, dendrobiumun tomurcuklanması aslında tamamen şans oldu. 2 Nisan İstanbul toplantısında elime geçti o arkadaş ve kısa süre sonra tomurcuklandı :D

Ben sevgili eneskrky'nin önerileri doğrultusunda bol ışık almasına ve harcının nemli kalmasına dikkat ediyorum, onun dışında uyguladığım ekstra bir bakım yok. İlgili sayfanın linkini vereyim size, eminim işinize yarayacaktır ;)

http://www.agaclar.net/forum/orkide-turleri/3564.htm

Teşekkürler bu sayfayı inceledlm.Umarim işe yarar bende çiçeklerini görebilirim.

A_NOMAD
26-05-2016, 17:38
Beyaz echinopsisim bu gece 2 çiçekle şov yapmaya hazırlanıyor ;)

614597

Dendrobium nobile çiçeklerini açmaya başladı, aklımda pembe diye kalmış ama rengi kırık beyaz şimdilik... :rolleyes:

614598

Keiki de kök çıkartmaya başladı :D

614599

Güler atlasım yavaş yavaş sahneden çekiliyor...

614600

...Prensesim ise boşalan sahneyi devralmaya hazırlanıyor ;)

614601

A_NOMAD
26-05-2016, 19:33
Beyaz echinopsisim bu gece 2 çiçekle şov yapmaya hazırlanıyor ;)

614597
...

Seyrine ve kokusuna doyulmaz bir gösteri başladı... ;)

614635

A_NOMAD
28-05-2016, 11:13
Bu mesajımda (http://www.agaclar.net/forum/1464616-post510.htm) çiçeğinin açılmaya başladığını paylaştığım dendrobium artık tamamen açtı, rengi kırık beyaz ve 'sadece burnunuzu çiçeğe daldırdığınızda fark edilebilecek kadar hafif' baharat benzeri bir kokusu var...

614903

Güler
28-05-2016, 12:39
Güler atlasınızın suyuna biraz potasyum (Peters) katın belli mi olur bakarsınız yeni yeni çiçekler verebilir.

sakdag
28-05-2016, 20:44
Sevgili arkadaşım, maşallah tomurcukların biri açılıp diğeri kapanıyor. Seyirlerine doyum olmuyordur. Bir gecelik gelin de inşallah yüzünü güldürmeye devam eder. Sulama periyoduna dikkat lütfen, çok suda az suda zarar veriyor tomurcuklara.

Zafer Abi'den gelen E. curio'da durum nedir? Tomurcuklanma yok mu?

A_NOMAD
28-05-2016, 20:46
Maalesef sevgili sakdag, E.curio oldukça tembel çıktı, tık yok... :(

sakdag
28-05-2016, 20:50
Bendeki de öyle tembel tembel büyümeye devam ediyor. Bir sonraki bahara inşallah. Bu atlasgillerden beş yıl çiçek bekletenler var... Forumda kimdi tam hatırlayamadım ama on üç yıl sonra açan bir kaktüsü vardı.... Beklemeye devam...:)

A_NOMAD
28-05-2016, 20:54
Ben artık kendisine yeşillik muamelesi yapmaya karar verdim zaten, ne yapalım payımıza yine sabır düştü :D

Yabancı bir kaynakta tek başına yaşarsa çiçeklenmeyeceğine dair bir bilgi okumuştum ancak kardeş olarak kendi cinsine mi, başka bir atlas türüne mi ihtiyaç duyuyor olduğu belirtilmemişti. Benim hımbılcan zaten yanında E.chi chi castenango ile birlikte yaşıyor, ona rağmen tık yok yani :D
Ne olur-ne olmaz diye aynı saksıya kendi cinsinden bir küçük çelik de daldırdım geçenlerde...

Her yolu deniyorum ikna edebilmek için, gerçi güler atlasın bu seneki performansını görüp de gaza gelmediyse onu ikna etmek belli ki pek kolay olmayacak :D

A_NOMAD
31-05-2016, 09:20
Bu güzeli paylaşmadan edemedim ;)

615416

A_NOMAD
31-05-2016, 11:55
Beyaz echinopsisim 2 çiçek birden açtığında elle tozlaştırma denemiştim, henüz 'oldu bu iş' demek için erken belki ama her iki çiçek de meyve tutmuş gibi görünüyor gözüme... :rolleyes:

615438

Dendrobium nobile çiçekleri ve çiçeklerinin kökleri :D, keiki ve keikinin kökleri :D Nerden bakarsak bakalım tuhafız vesselam, bu orkide bulduğu her yerden kök çıkardığına göre kök seviyor belli ki... :D :D

615439

615440

615441

Sûz-i Dilârâ
31-05-2016, 13:36
Seyrine ve kokusuna doyulmaz bir gösteri başladı... ;)

614635

Herkes güzel kokusundan bahsediyor ya:eek: Ben niye alamadım benimkiler de açtıydı geçenlerde:(

A_NOMAD
31-05-2016, 13:54
Herkes güzel kokusundan bahsediyor ya:eek: Ben niye alamadım benimkiler de açtıydı geçenlerde:(

Sadece açtığı gece boyunca-sabahın erken saatlerine kadar kokuyor (ama ne koku, hem çok yoğun hem de enfes) ancak sonrasında sıfır koku ile devam ediyor, belki bu yüzden koku alamamışsınızdır...

Sûz-i Dilârâ
31-05-2016, 14:23
Bak şimdi iyice merak ettim. :D Bizimkiler tekrar ne zaman açar ki:D Saksısında sıkış tıkış başka bir kaktüsle beraber yaşıyor.

A_NOMAD
31-05-2016, 15:02
...Bizimkiler tekrar ne zaman açar ki:D Saksısında sıkış tıkış başka bir kaktüsle beraber yaşıyor.

Kedilerin küçük karton kutuları sevmesi misali kaktüsler de sıkışıklıktan pek şikayet etmiyorlar bildiğim kadarıyla, hele ki echinopsisler ve silvestriiler maşallah 'ne kadar çok çocuk olursa o kadar iyi' düsturunu benimsediklerine göre... :D

Yeniden çiçek açmasına gelince, eğer halihazırda tomurcukları yoksa önümüzdeki seneyi beklemek gerekecektir, çünkü bu vakitten sonra yeni tomurcuk çıkartmazlar maalesef.

Yıl olmuş 2016 ama hala mesajla koku paylaşamıyoruz ya, yerim ben böyle teknolojiyi :mad: :D
(Bu konuda hayıflandığım başka şeyler de var: Mesela kuyruklu yıldıza on yıl sonra inmek üzere araç gönderilebiliyor, gezegenlerden toprak örnekleri alınıp uzaktan kontrolle analiz edilebiliyor, yapay kan bile yapılabiliyor ama hala kendi kendini temizleyen evlerden bahseden yok! Madem teknoloji pek ilerledi yapsanıza öyle evler, şu teknolojiyi bir kerecik de ütopik olmayan/işe yarar şeyler için kullansanıza ama yok, illa abidik-gubidik şeyler için efor sarf edilmesi lazım, boşa harcıyorlar mis gibi beyinleri :mad: :D)

Sûz-i Dilârâ
31-05-2016, 15:49
Temizlik dedin de yaramı deştin şimdi:D Eskiden ne severdim temizlik yapmayı, ikizlerim dünyaya geldikten sonra ve şu cadde üstündeki eve taşındıktan sonra sorma halimi:D Temizlik yapsan bir türlü yapmasan bir türlü.

Üstüne balkonumdaki çiçeklerimin sürekli dökülen yaprakları, saksı tabağından taşan suları, bir yağmur yağınca saksılara çarpan yağmur sularının balkona dağıttığı çamurlar ...

Pencerelere, demirlerine, demir ve ahşap kapılara yığılan tozlar. :( Bu evde tam 22 tane kapı var:D ne'ediciydin mübarek bu kadar kapıyı da ev sahibi olsaydım 15 tanesini iptal ederdim:D Sadece pencere ve kapı silmek bile insanın günlerini alıyor:D Kiracıyız işte son anda ve bir günde bulunan ev böyle oluyor. Taşınmak desen bin mesele iki küçük çocukla.

Yaa kardeşçeğizim iki lafın belini gıralım azıcık derdimi dökeyim dedim ama bizim oğlan uyandı ona bakıvereyim:D

A_NOMAD
31-05-2016, 16:25
...Yaa kardeşçeğizim iki lafın belini gıralım azıcık derdimi dökeyim dedim ama bizim oğlan uyandı ona bakıvereyim:D

Ben de tek dertliyi kendim zannediyordum, meğer yalnız değilmişim :D
Bu derin muhabbetimizi kahveye taşıdım (http://www.agaclar.net/forum/1465671-post2101.htm), belki delikanlı oyuna falan dalınca devam edebiliriz diye... :p

A_NOMAD
06-06-2016, 12:47
Özellikle Güler atlasın enfes performansına tanıklık ederek bol çiçekli bir sezon olacak umuduyla başlamıştık ama hiç yabancısı olmadığım 'hayal kırıklığı' yine gelip 'irice bir öküz misali' göğsüme oturdu...

Sevgili sakdag'ın da yakın zamanda hatırlattığı sulama dengesi konusunda azami özeni gösteriyor olmama (-ki aslında problemin sulamayla ilgisi olduğunu düşünmüyorum, bunu düşündürecek bir hata yapmadım, Güler atlas da benzer şekilde epey tomurcuk kaybetmişti ve onda da sulamayla alakalı bir sorun yoktu) ve başka faktör de bulamamama rağmen Prensesim (Epiphyllum oxypetalum) yine (geçen sene de çok tomurcuk kaybetmiş ve sadece bir çiçek açabilmişti) bol bol tomurcuk kaybetti.
Üstünde, atağa kalkmış olan 2 tomurcuk ve birkaç tane de şimdilik sağlam duran küçük tomurcuk kaldı sadece...

Ben ondan da görkemli bir çiçek şöleni beklerken belli ki bu seneyi sadece birkaç çiçekle kapatacak, ne diyeyim buna da şükür...

Genel görüntümüz, 2 büyük tomurcuğu işaretledim:

616540

Tomurcuklara yakından bakalım:

616541

616542

Bu arkadaş annemin getirdiği ve rengini bilmediğim menekşem, o da tomurcuklanmaya başlıyor:

616543

Diğer haber ve gelişmelerimiz:

Beyaz çiçekli echinopsis meyve tuttu zannediyordum ya, tutmamış...
Bir de hanımelilerim ısrarla tomurcuklanmayınca ikisini de dibine kadar budadım, aslında söküp atacaktım ama kocam mani oldu.
Mavi kelebek çeliklerimin üçü de yeni yapraklar çıkararak yavaş yavaş gelişiyorlar çok şükür.

Şimdilik bizden bu kadar, umarım daha iyi gelişmeler olur da burada keyifle paylaşabilirim...

sonkez
06-06-2016, 21:37
Masallah gümbür,gümbür geliyorlar

A_NOMAD
06-06-2016, 22:21
Teşekkür ederim sevgili sonkez, inşallah dediğiniz gibi gümbürdetirler :D

Akşam sevgili ustam ve abim Zafer İnandıklı ile konuşarak Prensesimin (Epiphyllum oxypetalum/Bir gecelik gelin) tomurcuk kayıplarını şikayet ettim, iyi ki etmişim, söyledikleriyle bana epey moral verdi ve aç gözlü davranmayı bırakıp mevcut durumdan memnun olmam gerektiğini bir kez daha hatırlattı sağ olsun :rolleyes:

Dedi ki: Prenses henüz bebek (şu an tam olarak 2 yaşında), ilk çiçeğini daha geçen sene açtı, bu sene 3-5 çiçek bile açsa onun için zafer olacaktır. Tomurcuklarını dökmesinin sebebi, besleyebileceği kadar çiçeğe yönelmek ki bu çok normal. Daha eylül-ekim ayına kadar da çiçeklenme dönemi sürecek, sakin ol, kendine dert arama :D

YeniGine
06-06-2016, 23:21
Yaşasın Zafer Bey, gerçekten çok güzel izah etmiş; çok mantıklı. Sağolsun ben bile rahatladım sevgili A-NOMAD'ım...

A_NOMAD
07-06-2016, 00:18
...ben bile rahatladım...

Canım sorma benim de içime sular serpildi, meğer dertsiz başıma dert çıkarıyormuşum :D

A_NOMAD
07-06-2016, 12:27
İkinci tur domateslerimiz kızarmaya başladı, bereketli red robin ;)

616748

Mavi kelebeklerimin (Clerodendrum ugandense) son durumlarını ise burada (http://www.agaclar.net/forum/1467107-post528.htm) paylaştım.

A_NOMAD
07-06-2016, 14:07
Sakarlıkta sınır tanımayan ben, az önce bir kazaya daha imza attım. :mad:
Dendrobium nobile saksısına çarptım ve hop, saksı yerde!

Keiki kırıldı (kökleri yaklaşık üçer cm. olmuştu neyse ki) mecburen onu mini saksıya -elimdeki azıcık yosunu kullanarak- diktim, tutar mı bilmem...
(Köklenmiş olan çiçek de kırıldı, onu da diktim bir yere ama kökü olsa da yeşil aksamı olmadığından bir anlamı olacağını sanmam)

Erken yaşta hayatla tanışmak zorunda kalan keiki...

616763

Bıdık haline bakmadan yandan da tomurcuk mu çıkarıyor ne? :D

Hazır yerle yeksan olmuşken dendro.nun köklerini kontrol ettim, maşallah sapasağlam ve bir sürü de yeni kök çıkarmış, tekrar saksısına diktim hemen, umarım yaşar...

Ah eneskrky ah, hep sen sardın başıma bunları :mad: :D

eneskrky
07-06-2016, 14:16
Menekşeler ne kadar güzel çiçeklenmişş :D atlaşlar yeni tomur cukta dendrobium açmış her şey şahane :))
Derken en alta bir saksı düşmesi vakası görüyorum
Ablacım şahane yapmışsın yeni yavrun hayırlı olsun :)) ana bitkinde çiçeklenme geçsin yavrulamaya başlıyacak tüm hızla hazır ol torunlar geliyor :D bu ilk evladın :D
Daha bu başlangıç ablacım başına cymbidium cattleya da saracağım :))
Küçük phal ne alemde alışmıştır umarım bendeki son kalan çiçeklendi :)

A_NOMAD
07-06-2016, 14:26
...Küçük phal ne alemde alışmıştır umarım bendeki son kalan çiçeklendi :)

Ufaklık biliyorsun epey sıkıntı yaşadı ama sonunda köklendirebildim. Pek iç açıcı görünmüyor farkındayım ama 4 tane kökü oldu, yavaş yavaş toparlanmaya çalışıyor işte. Ben de bu azminin karşısında saygıyla eğiliyorum mecburen...

616765

Aman şimdilik başıma başkalarını sarma lütfen, bu ikisi yeterince ömrümü yedi şimdiden :D

sakdag
09-06-2016, 12:50
Bir gecelik gelinin tomurcuklarına üzüldüm sevgili arkadaşım... Neyse elinde iki güzel tomurcuk var. Ya ben ne napayım, utanmasa ağaççık modundan ağaç sıfatına terfi edecek bitkim( ki tavana değiyor) bir tane tomurcuk verdi ya.... :( Bu yıl hep birer tomurcuk var çiçeklerimde... sinir bozucu, ya onlarda dökülürse diye daha da stresli oluyor... ;)

A_NOMAD
09-06-2016, 14:13
...ya onlarda dökülürse diye daha da stresli oluyor... ;)

Aman arkadaşım stres yok (stresle başa çıkamıyorsanız Zafer İnandıklı ile konuşun, bütün endişeleri kovma yeteneği var kendisinin :D), stres çok kötü birisi :mad:

Balık kılçığına çiçek açtırdınız ya bu sene, diğerlerine bakıp sinir olmak yerine onun keyfini sürün bence ;)

O fotoğraflara burnumu yapıştırdım resmen, kokuyu öyle merak ettim ki :D
Bende de küçük bir çelik var, artık ömrümüz olursa belki 10 yıl sonra falan bize de kısmet olur :p

esemeral
09-06-2016, 14:14
Selamlar bitkileriniz ile aranızdaki bağa hayran kaldım. Ne kadar hoş isimleri bile var. Milli nizin son hali ile mavi kelebeklerinizin çiçeklerini çok merak ediyorum. Emeğinizin ve sevginizin karşılığını ne de güzel alıyorsunuz.Bol çiçekli günle dilerim.

A_NOMAD
09-06-2016, 14:32
...Milli nizin son hali ile mavi kelebeklerinizin çiçeklerini çok merak ediyorum...

Beğeniniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim ;)

Mavi kelebeklerimin çiçeklerini görmek için biraz beklememiz gerekecek, biliyorsunuz henüz bebekler ama E.milii'yi sizin için fotoğrafladım hemen. Küçücük haliyle epey çiçek sunduğu ve bolca dallandığı için yorulmuştu, biraz dinlendi ve şu sıralar yeniden çiçeklenmeye başlıyor...

Şimdiden saksısını doldurdu, küçük bir çalıya dönüştü maşallah :rolleyes:

617126

A_NOMAD
09-06-2016, 18:58
Bu görüntüyü seviyorum, yerim sizi :D :D

617174

Prensesimin (Epiphyllum oxypetalum/Bir gecelik gelin) tomurcuklarının biri kıvrıla kıvrıla bir haller oldu ama 'kıvrılsam da bükülsem de bu çiçeği gelin edeceğim işte' diyor, aferin kızıma ;)

Fotoğrafta da görüldüğü gibi kıvrılan tomurcuğumuzun boyun kısmında -sebebini anlamadığım- bir hasar var, belli ki kıvrılması bu yüzden...

617175

Sağlam tomurcuk ile arasındaki fark çok net, aşağıda sağlam tomurcuğumuz:

617176

umutyolcusu
10-06-2016, 02:54
Sayın A-NOMAD milinin dallanması için bir formülünüz var mı nerede duruyor saksı?

a_fan_of_barca
10-06-2016, 03:02
...Tomurcuklarını dökmesinin sebebi, besleyebileceği kadar çiçeğe yönelmek ki bu çok normal...

Sn. A_NOMAD, tomurcuk dökülmesi olayını görünce aynı şeyi yazmak istedim hemen :) Ama ders telaşından vakit bulup yazamadım :D Sadece bu bitki için değil, bu kural çoğu bitkiler için geçerlidir. Bitkiler güçleri yetecek kadar çiçek açarlar. Çünkü o çiçeklerin tohum oluşturacağını "düşünürler" ve besleyebilecekleri kadar tohum oluşturmak isterler. Son zamanlarda yılbaşı kaktüslerinde bu olay dikkatimi çekmişti, satışa sunulan bitkilerde her dalda 3-4 tomurcuk varken, hiç bir zaman tek dalda 3-4 çiçek açan yılbaşı kaktüsü görmedim:D Demek ki, onlardan sadece bir kaçı çiçek açacak boyutlara ulaşabiliyor :)
Sonuç: epifitik kaktüslerin fazladan tomurcuk yapmasına bundan böyle kanmıyoruz:D

A_NOMAD
10-06-2016, 12:47
Sayın A-NOMAD milinin dallanması için bir formülünüz var mı nerede duruyor saksı?

Milii için hiçbir şey yapmadım, tüm gün güneş alan pencerede duruyor. Toprağı kurudukça su veriyorum, hiç besin takviyesi vermedim henüz ve dallanmasıyla ilgili de bir müdahalem olmadı. O arkadaş tam anlamıyla kendi halinde yaşıyor ve kafasına göre takılıyor :D

...Sonuç: epifitik kaktüslerin fazladan tomurcuk yapmasına bundan böyle kanmıyoruz:D

Kanmamak lazım ama insan o kadar tomurcuğun geldiğini görünce, elinde olmadan hevesleniyor işte :o

esemeral
11-06-2016, 07:59
Beğeniniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim ;)

Mavi kelebeklerimin çiçeklerini görmek için biraz beklememiz gerekecek, biliyorsunuz henüz bebekler ama E.milii'yi sizin için fotoğrafladım hemen. Küçücük haliyle epey çiçek sunduğu ve bolca dallandığı için yorulmuştu, biraz dinlendi ve şu sıralar yeniden çiçeklenmeye başlıyor...

Şimdiden saksısını doldurdu, küçük bir çalıya dönüştü maşallah :rolleyes:

617126

ALLAH Nazardan korusun MAŞALLAH neşesi keyfi yerinde şirin hanımın. Çok Teşekkür ediyorum fotoğraf için harika görünüyor. Mavi kelebekleri sabırla bekliyoruz o zaman.

A_NOMAD
13-06-2016, 18:19
''Akşam güneşi'' balkonumla dalga geçerken... :D

617872

:D :D

A_NOMAD
13-06-2016, 19:02
Prensesim ilk 2 tomurcuğunu büyütmeye devam ediyor, tahminime göre yaklaşık 1 hafta sonra gelinliklerini giyebilirler ;)

617876

Normal tomurcuk bu kadar oldu:

617877

Ama kıvrık tomurcuğun baş kısmı sanki normal tomurcuğa göre daha gelişkin, bu arkadaş değişik pozisyonda çiçek açacak ya daha bir merakla bekliyorum :rolleyes:

617878

sakdag
13-06-2016, 20:15
Kıvrık tomurcuk her an açacak gibi duruyor, ;)

A_NOMAD
13-06-2016, 20:32
Kıvrıkcığım çok şeker ya, bu minicik haliyle çiçek açıverirse şaşırmam ;)

sonkez
14-06-2016, 10:25
Merakla bekliyorum açmasini

A_NOMAD
14-06-2016, 17:02
Menekşelerim güzel güzel gelişiyor, gidişattan oldukça memnunum.
İlk fotoğraftaki çiçekli menekşenin yanındaki arkadaş da tomurcuklanıyor...

618007

...diğerlerinde ise henüz tomurcuk yok ama nazlanacak gibi görünmüyorlar ;)

618008

Bir de toplu poz verdik, adettendir :D

618009

Tomurcuklanarak yüzümü güldüren bir diğer kızımız ise E.milii, kısa bir dinlenmeden sonra sanırım güzel bir gösteri sunmaya niyetli :rolleyes:

618010

Hımbıl atlaslarımın bir arada olduğu saksı... Süslü (E.curio) ve Çiçi (E.chi chi castenango) birlikte toto büyütmeye devam ediyorlar, istiflerini bozmaya da hiç niyetleri yok gibi görünüyor :mad:

618011

A_NOMAD
16-06-2016, 14:22
Normal büyüyen tomurcuğumuz çiçek açma pozisyonunu almaya başladı, vakit yakındır ;)

618467

Kıvrık tomurcuk ise merakla beklediğimiz çiçeğini açamayacak belli ki... Rengi kızardı, cansızlaştı, muhtemelen kısa süre içinde dökülecek :(

618468

Sevgili sakdag, biz de tek tomurcukla kaldık :rolleyes:

sakdag
16-06-2016, 17:11
Bence kıvrık tomurcuk 13 haziran gecesi açtı arkadaşım.....(gücü o kadarına yetmiş olmalı). Bu kadar beyazları görünmüş bir tomurcuk açıp geçmiş olmalı. Kalan sağlar bizimdir biriciklerimiz..;)

eurosat55
17-06-2016, 09:56
Bu görüntüyü seviyorum, yerim sizi :D :D

617174

Bu sorun birtek bende var sanıyordum,Demek herkeste var,hanım cocuklar koparda tadına bakalım diyor ben az daha olsunlar acele etmeyin diye erteliyorum.Cok güzel görünüyorlar.:D

A_NOMAD
19-06-2016, 14:01
Menekşemin tomurcukları iyice büyüdü, acaba ne renk açacak diye meraktayım :rolleyes:

618961

Bir de bu gece düğünümüz var, bekleriz ;)

618962

A_NOMAD
19-06-2016, 19:25
Ve yavaş yavaş başlıyoruz ;)

619039

619040

sevgihoca
19-06-2016, 19:46
Aman,kaçırmayın lütfen.Bol fotoğraf bekliyorum.

A_NOMAD
19-06-2016, 21:44
Koca bir yıl bekliyorsunuz, kışın don vurmasın diye ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz, aman sulamasını uygun yapayım-besin takviyesi vereyim-fısfısla sisleme yapayım ki gönlü hoş olsun diyorsunuz.

Sonra tomurcuklar görünmeye başlıyor mini mini...

O tomurcuklara bir şey olursa diye stres içinde günler-haftalar geçiriyorsunuz, tomurcuklar daha büyüyemeden dökülüyor-tepine tepine ağlamamak için kendinizi zor tutuyorsunuz.

Büyümekte olan tomurcuğa uzun süre bakamıyorsunuz 'ya ona da bir şey olursa' diye...

Sonra o tomurcuk büyüyor ve bir akşam vakti usulca güzelliğini sergilemeye, muhteşem kokusunu duyurmaya başlıyor.

619046

Sanki onca sıkıntıyı siz yaşamamışsınız, dünya güllük gülistanlıkmış, dünyadaki en mutlu insan sizmişsiniz, hayatınızın en güzel ve ferah nefesini alıyormuşsunuz gibi bir rahatlama-bir mutluluk-bir huzur sarıp sarmalıyor sizi...

619047

Masal dünyalarına yakışır bir çiçek bu ve ömrü de bir masal kadar kısa ama öyle bir geliyor ki sanki bütün hayatınız o güzel geceymiş gibi/o güzel gece bütün hayatınız boyunca sürüyormuş gibi mutluluk dolduruyor kucağınıza.

619048

Kokusu mu, güzelliği mi bu derece büyülüyor bilemem ama büyülü olduğundan hiç şüphem yok ;)

619049

Sevgi Durul
19-06-2016, 21:49
Çiçek mi güzel, anlatım mı güzel bilemedim. Ne mutlu size. Darısı atlas ve türevleri açmayanların başına.:)

Bu gece bizde de nişan var diyelim.:rolleyes: Ay unutmuşum, hemen çıkıp bakayım kaynana topuzuma.:rolleyes:

Sevgilerimle...

akçabardak
19-06-2016, 22:30
Allahım bu nasıl bir güzellik yarabbim muhteşem bir şey, maşallah... sevgili SDurul'un da dediği gibi anlatım da güzel, aynen katılıyorum.

Adalet Yağcı
19-06-2016, 23:24
Tam Bitki Delileri başlığına yakışır cümlelerle heyecanınız, düş kırıklıklarınız, umutla bekleyişleriniz canlanıverdi gözlerimin önünde.
Neyse ki murada ermişsiniz :)
Gökten üç elma düşmüş, bilin bakalım ne olmuş ;)
Üçü de A_NOMAD'ın başına...

A_NOMAD
19-06-2016, 23:31
Sevgili SDurul ve akçabardak çok teşekkür ederim hislerimi paylaştığınız için ;)

Bu gece gökyüzünde enfes bir dolunay ve bunaltıcı sıcağı rahatlatan serin bir esinti var, üstüne bu güzellik de eşlik edince tadından yenmez oldu benim için...

Prensesin çiçeği geçen seneye nazaran çok daha büyük (parmaklarınızı iyice açarak iki elinizi birleştirin, çiçeğin büyüklüğü işte o kadar :cool:) ve gösterişli, kokusu da rüzgarın dağıtmasına rağmen çok daha yoğun, belki dolunayın etkisidir diye düşünmeden edemedim...

Darısı tüm isteyenlerin başına ;)

...Gökten üç elma düşmüş, bilin bakalım ne olmuş ;)
Üçü de A_NOMAD'ın başına...

Beğeniniz ve hoş yorumunuz için teşekkür ederim. Üçünü de yerim ben o elmaların :D

YeniGine
19-06-2016, 23:38
Sevgili A-NOMAD'ım maşallah maşallah; gerçekten senin anlatımınla birlikte gelin muhteşem imiş. Gönlüne-emeklerine sağlık...

A_NOMAD
20-06-2016, 00:00
Teşekkürler sevgili YeniGine ;)

Az evvel karşı komşularımızı 'maaile' kendi balkon demirlerine yaslanmış, bizim çiçeği daha yakından görmeye çalışırken yakaladım :D

YeniGine
20-06-2016, 00:19
:D Tamam baksınlar fakat maşallah da desinler lütfen. Söyleee...

A_NOMAD
20-06-2016, 02:25
Rüzgar kesilmişken, yani sonunda çiçek sabit durabiliyorken (diğer tüm fotoğraflar rüzgarın savurmaları arasında çekildiği için) dayanamadım ve çiçeğimiz kapanmaya başlamadan önce 2 fotoğraf daha çektim ;)

619074

619075

abk
20-06-2016, 06:34
Ne kadar guzel bir cicek. O kadar emekten sonra cok daha uzun sure çiçekli kalmalıydı. Ben kolay çiçekleri seviyorum sanırım. Boyle güzelliklere de uzaktan bakiyor, sizlerin fotoğraflarıyla avunuyorum.

zehra evin
20-06-2016, 12:25
Okurken heyecandan kalbim çıkacak gibi oldum Sayın A_NOMAD.Maşaallah gerçekten insanı heyecanlandıracak kadar var.Benim de sahip olmak istediğim bir çiçek.Buralarda birinde bulsam hemen çelik istiyeceğim.Nazar değmesin aman iyi bakın.

A_NOMAD
20-06-2016, 22:04
Sitedeki sorun yüzünden fotoğraf yüklenemiyordu bugün, neyse ki düzeldi artık...

Dün, bir gecelik gelinin sahneye çıkışını adım adım paylaştım ama sahneden inişini de paylaşmak istiyorum.

Sabaha karşı saat 04.30-05.00 arası çiçeğini yavaş yavaş kapatmaya başladı (geçen sene gece 02.00-02.30 civarında kapanışa geçmişti, ilk çiçek acemiliği olsa gerek :D), kapanırken bile zarifti ama ilk fotoğrafta gördüğünüz hali bana, bebeklere 'çirkin ol bakiim' dendiğinde verdikleri pozu anımsattı :D
(Çok şeker bir görüntü olduğu için fotoğraf flu olmasına rağmen paylaşmak istedim)

Tatlı su canavarı seni :D :D

619129

Gelinliğinin eteklerini toplarken:

619130

Ve gösteri bitti. Gelin hanım, gelinliğini çıkarıp askısına astı ve gitti...

619131

YeniGine
20-06-2016, 23:49
:( Hay Allah hikâyenin sonu hüzünlendirdi beni. Seneye inşallah tekrarı nasip olsun sevgili A-NOMAD'ım...

A_NOMAD
21-06-2016, 00:28
İnşallah böyle bir geceyi tekrar yaşayabilmek için önümüzdeki seneyi beklemek zorunda kalmayız sevgili YeniGine ;)

YeniGine
21-06-2016, 00:55
İnşallah böyle bir geceyi tekrar yaşayabilmek için önümüzdeki seneyi beklemek zorunda kalmayız sevgili YeniGine ;)

Hmm bu sene tekrarı olabilir mi yani?

A_NOMAD
21-06-2016, 01:23
Hmm bu sene tekrarı olabilir mi yani?

Prenses hımbıllık yapmazsa eğer, sonbahara kadar pek çok tekrarı olabilir tabii ki... ;)

esemeral
21-06-2016, 08:17
MAŞALLAH ALLAH Nazarlardan korusun. Çiçeklerinizdeki endam, o havalar o en güzel benim edaları sizden kaynaklanıyor belli. Öyle el üzerinde tutuyorsunuz öyle güzel ilgileniyorsunuz ki onlarda doğal olarak edalı edalı şov yapıyorlar. emeğinize sağlık. Bol çiçekli günler dilerim.

cengizildas
21-06-2016, 13:19
Ben Birgecelik Gelini hep merak etmiştim. Sayenizde onu da gördüm. Müthiş güzel bir çiçek. Bir de anlatım harika olunca, ortaya şahane bir tablo çıkmış. Ellerinize, emeklerinize sağlık Sn. A_NOMAD.

A_NOMAD
21-06-2016, 18:09
Güzel yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar ;)

Az önce sinirlerimi zıplatan bir şey yaşadım, 'ailecek ellerine geçirdikleri her saçma şeyi pencereden ya da balkondan aşağı atıvermeyi bir hayat tarzına dönüştürmüş olan' üst kattaki iğrenç komşularımızın yine aşağı attıkları pisliklerden biri ne yazık ki mavi kelebeklerimden birinin (hani tomurcuklanmıştı da sonradan vazgeçmişti, işte o çelik) tam üstüne düştü! :mad:

Tazecik filizi maalesef kırıldı :(
Kırılmadan önce yaklaşık olarak böyleydi:

619347

Şu an böyle kaldı:

619348

Onları pencerenin dışına yerleştirmiştim (aşağı düşme ihtimallerine karşı önlem alarak elbette) çünkü oradan sabah ve akşam güneşini daha iyi görüyorlar ve böylece açık havada yaşamış oluyorlar ama üst kattaki/katlardaki iğrenç yaratıklar yüzünden yeni önlemler almak zorunda kaldım. :mad:

2 saksıyı, 4 şişin uçlarına bağladığım tül parçasından elde ettiğim mini çardak ile ve açıkta kalan saksıyı da gelişigüzel daldırdığım dal parçalarıyla kendimce korumaya aldım.

619349

En azından yeniden bir şeyler attıklarında direkt bitkilerimin üstüne düşmesini önleyebilirim umuduyla...

Laftan anlayan yaratıklar olsalar şimdiye kadarki 5845 ikazım bir işe yarardı ama maalesef insanlıkla alakaları yok, bana da onların iğrençlikleri için tedbir almaktan başka çare kalmadı.

Selma_321
21-06-2016, 18:17
Allah kolaylıklar versin çirkef insanlarla uğraşmak çok zordur. Siz kaçsanızda onlar bulaşır

A_NOMAD
21-06-2016, 18:20
Allah kolaylıklar versin çirkef insanlarla uğraşmak çok zordur. Siz kaçsanızda onlar bulaşır

Teşekkür ederim, gerçekten çok zormuş...

A_NOMAD
22-06-2016, 17:00
E.milii hızla güzelleşiyor ;)

619430

Dendrobium yeniden bir şeyler çıkartmaya girişti, ne çıkarsa bahtımıza :rolleyes:

619431

Menekşenin tomurcuklar artık gün sayıyor, aç da rengini göster artık :D

619432

Echinopsislerin yanık yaraları epey iyileşti, oxygona bu sene çiçek göstermedi ama ters tarafta olduğu için fotoğrafta görünmese de beyaz çiçekli echinopsis tekrardan tomurcuklanıyor...

619433

C.silvestrii şimdiden saksıyı doldurdu, o da geçen sene yanık atlattı ve bu sene çiçeklenmedi, kendini çoğalmaya adadı :)

619434

Kaktüslerimin yanık halleri böyleydi (http://www.agaclar.net/forum/1404680-post81.htm), kıyaslama açısından iyi olur diye ekledim.

YeniGine
23-06-2016, 00:06
Maşallah sevgili A-NOMAD'ım silvestrine maşallah, ne kadar güzel ve yoğun yavrular vermiş. Bu kış şöyle üşüyerek güzelce bir uyur ise seneye inşallah bol bol çiçek...

A_NOMAD
23-06-2016, 00:31
...Bu kış şöyle üşüyerek güzelce bir uyur ise seneye inşallah bol bol çiçek...

Ah canım geçen kış da bol bol üşüdü, o da echinopsisler de sürekli dışarıdalar zaten ama bizim silvestrii üşüdükçe yavruladı böyle, çiçek de açması gerektiği sanırım aklına gelmedi :D

Echinopsis oxygona'da ise çiçekten geçtim, yavru bile yok. Üşüdükçe bana sinir olmuş gibi, kılını kıpırdatmadan (hakkını yemeyeyim, yaralarını epeyce iyileştirdi) öylece duruyor karşımda :p

Ama ben bu arkadaşları çiçeksiz de çok seviyorum ;)

duy-gu
23-06-2016, 09:45
Sevgili A_NOMAD,
Kaktüslerinizin yanıkları nasıl da düzelmiş, aradaki fark çok net :) E.Milii annenizin hediyesiydi değil mi? Öyle kalmış aklımda :) Pek güzel açmış maşallah :)

A_NOMAD
23-06-2016, 11:16
...Kaktüslerinizin yanıkları nasıl da düzelmiş, aradaki fark çok net :) E.Milii annenizin hediyesiydi değil mi?...

Yanık yaraları aslında hala iyileşmeye devam ediyor, yara kabuklarının dökülmesini gözlemlemek benim için çok değişik bir deneyimdi, elbette hiç yanmamış olmalarını/bu deneyimden mahrum kalmayı tercih ederdim... :rolleyes:

Evet, E.milii annemin emrivakisi... Pardon, hediyesiydi :D
Hevesli çıktı sağ olsun, hiç çiçeksiz bırakmıyor, yapraklarının görüntüsü de güzel...
Bu son çiçekleri epey küçük-küçük açtı, önceki çiçekler daha büyüktü ama bu arkadaşın karakteri biraz tuhaf, o yüzden ses etmiyorum :D

A_NOMAD
24-06-2016, 15:08
Merakla beklenen çiçek bugün aralandı sonunda! Ortası beyaz, kenarları lila... ;)

619685

A_NOMAD
26-06-2016, 13:39
Pek narin görünümlü bir güzel çıktı bu menekşe ;)

619933

selenn
26-06-2016, 18:54
Laftan anlayan yaratıklar olsalar şimdiye kadarki 5845 ikazım bir işe yarardı ama maalesef insanlıkla alakaları yok, bana da onların iğrençlikleri için tedbir almaktan başka çare kalmadı.

Sevgili A_NOMAD, nasıl anlıyorum ve hak veriyorum size anlatamam. Aynı durum bizde de mevcut. Balkonumun dışına çiçeklik yaptırdım ve sukulentlerimi oraya yerleştirdim. Altımdaki dükkana ne su, ne kuruyan yapraklar dökülmesin diye çiçekliği korunaklı yaptırdım özellikle. Fakat benim sukulentlerin üzerinde sigara izmaritleri, meyve çekirdekleri, kül görmekten iflahım kesildi. Bu nasıl bir saygısızlık, medeniyetsizlik anlayamıyorum. Geçenlerde yine tepemde halı silkenince dayanamadım hiç yapmadığım şeyi yaptım; avaz avaz bağırdım. Anladılar mı? Sanmam. O halı silkeleyince -ama milletin evini, balkonunu, çiçeğini kirletince-kendisi temiz, sen bağırıp tepki gösterince ayıp yapmış oluyorsun.

Umarım koruyabilirsiniz çiçeklerinizi bu medeniyetsiz tiplerden.

Bu arada balkonunuzda gezdim, menekşelerinizi sevdim. Geçen yaz yanan kaktüslerinize önce üzüldüm ama ardından bu sene toparlandıklarını görünce sevindim. C.silvestrii'nin minik yavrularına bayıldım, Epiphyllum oxpetalum'a hayran oldum. Bu türü ben de açtırmayı başaramayanlardanım ama ümitliyim. Hatta bu sene bir tomurcuk vardı üzerinde, gözüm gibi bakıyordum ama sakınan göze çöp batar misali tomurcuk düştü. Sizin şiir gibi sözlerinizi ve ifadenizi aynı duygularla okudum. Biz bitki severlerin hislerine tercüman olmuşsunuz.

Herşey çok güzel, ellerinize ve emeğinize sağlık.

A_NOMAD
26-06-2016, 19:50
..Umarım koruyabilirsiniz çiçeklerinizi bu medeniyetsiz tiplerden...

...Epiphyllum oxpetalum'a hayran oldum. Bu türü ben de açtırmayı başaramayanlardanım ama ümitliyim. Hatta bu sene bir tomurcuk vardı üzerinde, gözüm gibi bakıyordum ama sakınan göze çöp batar misali tomurcuk düştü...

...Herşey çok güzel, ellerinize ve emeğinize sağlık.

Maalesef koruyamadım sevgili selenn...

Aşağıdaki alıntıda gördüğünüz senecio rowleyanus, o kadar korumalı alandan üst komşunun üstün çabaları sonucunda aşağıya çakıldı!

...2 saksıyı, 4 şişin uçlarına bağladığım tül parçasından elde ettiğim mini çardak ile ve açıkta kalan saksıyı da gelişigüzel daldırdığım dal parçalarıyla kendimce korumaya aldım.

619349

En azından yeniden bir şeyler attıklarında direkt bitkilerimin üstüne düşmesini önleyebilirim umuduyla...

Nasıl mı becerdi?

Hemen anlatayım: Şiddetli fırtınaya aldırmadan aşağıdaki bakkala sarkıttığı sepet -saksılarım düşmesin diye hazırladığım- tel örgüme takıldı, ben daha 'dur' bile diyemeden asıla asıla sapasağlam düzeneğimi yerinden oynatmayı başardı ve kenardaki beyaz saksı (benim Ayşem, yani senecio rowleyanus) gözümün önünde aşağı düştü.

Koşarak hemen aşağı indim ama saksı parçalanmış, bitkim parçalanmış, topraklar saçılmış... Sinirden nefesim kesilerek alel-acele kırık saksının içine doldurdum ne kaldıysa ve eve çıkıp sağlam bir beyaz saksıya, kurtarabildiğim birkaç parçayı ağlaya ağlaya diktim...

Fotoğrafta Ayşeden geriye kalanları görebilirsiniz:

619980

Böyle komşuları Allah düşmanıma bile vermesin! Bir de pişkin pişkin diyor ki 'rüzgardan düştü' off hatırladıkça ellerim titriyor hala, Allah'ın rüzgarını suçlamak kolay, gözümün önünde yediği haltı bile kabul etmekten aciz yaratık!

Neyse bu olaydan sonra mavi kelebeklerimi (clerodendrum ugandense) de mecburen içeri aldım, çok narinler ve biz bayram tatilindeyken kim bilir üstlerine neler atacaklardır diye...

619981

Ama Yıldızı (stapelia grandiflora) üç farklı bölgesinden deli bağlar gibi bağlayıp pencere önünde bıraktım. Gövdesi diğerlerine nazaran darbelere daha dayanıklı ve istediği miktarda güneşi en iyi alabileceği nokta orası. O pencere önünü rahat kullanamamak işimi epey zorlaştırdı ama yapacak bir şey yok, böyle iğrenç komşularım varken...

619982

Bağlarımız aşağıdaki fotoğrafta daha anlaşılır halde:

619983

Prensesimi (epiphyllum oxypetalum) size boydan da göstereyim dedim, kadraja tam sığmadı ama ayıptır söylemesi hemen hemen aynı boydayız :)
Maalesef bizde de şimdilik başka tomurcuk kalmadı, umarım bu sezonu da tek çiçekle kapatmayız...

(Balkondaki kızlarımı az önce sulamıştım ve mesajınızı görünce hemen fotoğraflamak istedim, saksı altlarından akan çamurlu su nedeniyle oluşan görüntü kirliliği için özür diliyorum)

619985

(Bu arada Prensesin arkasında görülen Güler atlasım o yoğun çiçeklenmeden sonra kağıt gibi inceldi, hala kendine gelmesini bekliyorum, çok yorulmuş garibim. Güler atlas ile aynı saksıdakilerden biri de sizin isminizi taşıyan, sarı çiçekler açan Selen atlas olur, sarı oklarla işaretledim ;))

Bir dokunup bin ah işitmiş oldunuz ama bu konudan çok dertliyim, istemeden uzattıkça uzattım işte...

Beğenileriniz ve desteğiniz için teşekkür ederim ;)

Sûz-i Dilârâ
26-06-2016, 20:28
Diyeceksin ki "sen de ne dertliymişsin mübarek" ama aynıları benim de başıma geldi.

Van'da otururken üst kat komşumun az pisliğini temizlemedim. Konuşmaktan ümidi kesip işi kızmaya, tepki vermeye vardırdım yok yok... En son kocası imdadıma yetişip balkonu kapattırdı da kurtuldum sayılır.

Yukarıdan tepemize zeytin, karpuz çekirdekleri, yumurta kabukları, peçeteler, gofret, çikolata ambalajları aklına ne gelirse işte en iğrendiğim de saç telleriydi. :mad: Pencere silerken karpuz çekirdeği kazırdım:D (sinirimden gülüyorum). Sen balkonda hava almaya çıkmışsın hoop yukarıdan bir yolluk içi toz, pis dolu güm güm çırpıyor titiz ya ...

Çiçeklerimin üzerinden kıl, kılçık temizlemekten yemek yiyemez olmuştum bir ara. Eşim bir kere balkonda elinde bir bardak çay içerken tepesinden sarkıtılan yolluğa sinirlenip kızdığında çirkef insan "sizin çocuğunuz yok nereden bileceksiniz" diye yüksek sesle cevap verince disipliniyle ün salmış öğretmen eşim " yaparken bana mı sordun kadın" diye bağırıp güya namuslu hanımefendiyi rencide etmiş:cool:

Ev değiştirmeyi bile düşündük sonra baktık ki her yer aynı, kaldık. O binanın pencere altlarına denk gelen yerlere "it bağlasan durmaz" derler bizde pislikten. İte kurban olsunlar. Bunlar insan işte, uyarsan da aynı uyarmasan da. İflah olmaz bir cehalet, umursamazlık, iğrençlik... Bu cehaletin kökeni nerede bilmiyorum, sinirlendiğimizle, üzüldüğümüzle kalıyoruz. Çiçeklerini içeri almakla iyi yapmışsın. Koruma perdesi çektiğinde söyleyecektim ama belki işe yarar diye sesimi çıkarmamıştım. :(

Selma_321
26-06-2016, 20:31
Allah size kolaylıklar versin. Cidden çok üzüldüm bir zamanlar benimde deli bir komşum vardı ki Allah onu iyilere çattırmasın diye dua ederim

Selma_321
26-06-2016, 20:38
Diyeceksin ki "sen de ne dertliymişsin mübarek" ama aynıları benim de başıma geldi, geliyor...

Van'da otururken üst kat komşumun az pisliğini temizlemedim. Konuşmaktan ümidi kesip işi kızmaya, tepki vermeye vardırdım yok yok... En son kocası imdadıma yetişip balkonu kapattırdı da kurtuldum sayılır.

Yukarıdan tepemize zeytin, karpuz çekirdekleri, yumurta kabukları, peçeteler, gofret, çikolata ambalajları aklına ne gelirse işte en iğrendiğim de saç telleriydi. :mad: Pencere silerken karpuz çekirdeği kazırdım:D (sinirimden gülüyorum). Sen balkonda hava almaya çıkmışsın hoop yukarıdan bir yolluk içi toz, pis dolu güm güm çırpıyor titiz ya ...

Çiçeklerimin üzerinden kıl, kılçık temizlemekten yemek yiyemez olmuştum bir ara. Eşim bir kere balkonda elinde bir bardak çay içerken tepesinden sarkıtılan yolluğa sinirlenip kızdığında çirkef insan "sizin çocuğunuz yok nereden bileceksiniz" diye yüksek sesle cevap verince disipliniyle ün salmış öğretmen eşim " yaparken bana mı sordun kadın" diye bağırıp güya namuslu hanımefendiyi rencide etmiş:cool:

Ev değiştirmeyi bile düşündük sonra baktık ki her yer aynı, kaldık. O binanın pencere altlarına denk gelen yerlere "it bağlasan durmaz" derler bizde pislikten. İte kurban olsunlar. Bunlar insan işte, uyarsan da aynı uyarmasan da. İflah olmaz bir cehalet, umursamazlık, iğrençlik... Bu cehaletin kökeni nerede bilmiyorum, sinirlendiğimizle, üzüldüğümüzle kalıyoruz. Çiçeklerini içeri almakla iyi yapmışsın. Koruma perdesi çektiğinde söyleyecektim ama belki işe yarar diye sesimi çıkarmamıştım. :(
Sizede çok geçmiş olsun suz-i dilara. Van sınırında (özalp e bağlı Örenburç köyü) ve Hakkaride görev yapmışlığımız vardır

A_NOMAD
26-06-2016, 20:54
...Allah onu iyilere çattırmasın diye dua ederim

Ben ise Allah bunları kötülerle bile karşılaştırmasın diyorum, öyle tiksindim ki anlatamam...

Sevgili Sûz-i Dilârâ, mesajından alıntı yapmaya niyetlendim ama baktım ki kırpacak yeri yok, alıntılamaya çalışmaktan vazgeçtim :D
Keşke saksılar konusunda uyarsaydın, ben fazla saf davranmışım meğer...

Benim kadar sıkıntı yaşamış olmana üzüldüm açıkçası, bizim uyuzların da eminim ki evlerinin içi tertemizdir zira evde hiç çöp tutmuyorlar, ne varsa hopp balkondan-pencereden salla dışarı :mad:

Burada açık açık yazmayayım ama kullanılmış latex malzemelerini bile (eldivenden bahsetmiyorum elbette ama ne maksatla kullandıkları belli olmayan latex eldivenlerini de bol bol atıyorlar) balkonumdan topluyorum, yemek artıklarına razı olacak hale geldim yani... Bu nasıl bir ruh hastalığıdır ya da fantazidir, tövbe tövbe!

Nasıl tiksinmeyeyim :mad:

Hatta bazen pislikleri açık olan-sineklik takılı olmayan pencerelerden içeriye de giriyor, insanı zorla psikopat yapacaklar!

Bir şekilde hepsine katlanıyordum ama kızlarıma zarar vermeleri bende bardağı taşırdı artık, karar verdim geceleri operasyon yapıp kapılarının önüne en iğrenç çöplerimi dökeceğim, biraz da onlar rahatsız olsun :D

Sûz-i Dilârâ
26-06-2016, 21:26
Bu gibi durumlarda kızmaktan, tepki vermekten başka daha ne yapılır. İnsan olsa ilk uyarmada utanır, kızarır, tövbe eder. Kapıya getirdiğine üzülür, kendisinin kendisine yaptığı bir saygısızlık addeder.

Aklıma benim yaptığım bir çirkeflik geldi. Baktığım sokak köpeklerinden bir tanesi bizim yan binanın kapısının önüne yatmış, hayvancağız sıcaktan korunmak için.

Kapıcı denilen yaratık elindeki kürek sapıyla hayvancığıza öyle bir vurmuş ki ciyaklaması bizim evden duyuldu. Koşa koşa çıktım. Elinde hala kürek sapı olan kapıcıya epey kızdım. Bakma kapıcı dediğime itibarları ev sahiplerinden fazla:D parmaklarında oynatıyorlar milleti. Lütfedip çalışırlardı.

Neyse o hayvancağıza yaptığından sonra öyle sinirlendim öyle sinirlendim ki o zamana kadar dikkat eden ben elime geçen bütün sulu çöpleri çöp poşetine doldurdum. Bağladım poşeti altına da birkaç bıçak darbesiyle delikler açtım. Çöp saatinden çok önce de çöpü çıkarıp koydum kapının önüne. O sular akmış akmış, sarı sarı, kurumuş kahverengi olmuş. Sabah kapıcı bir surat kapıya geldi. Ben mutfaktayım eşim kapıyı açtı. Derdini ona anlattı eşim bana seslendi, ben avazım çıktığı kadar "işi ne temizlesin, biz o parayı boşuna mı ödüyoruz. Yan gelip yatacağına işe yarasın biraz" Eşim o durumda bana arka çıkmak durumunda kaldı. Adam sesini çıkaramadı, kös kös gitti yöneticiye şikayet etmiş, yönetici de kızmış senin işin bu ben mi temizleyeceğim diye.

Bu olaydan sonra da abartmamak kaydıyla rahatlığına çomak sokup durdum, kapıcıların şikayet ettikleri her şeyi yaptım.:D Hiç pişman değilim beter olsun.

A_NOMAD
26-06-2016, 21:31
...Hiç pişman değilim beter olsun.

Helal olsun! :D
Ben de hiç pişman olmayacağım, eminim :D :D

selenn
26-06-2016, 21:51
Yazık olmuş rowlayanus'a üzüldüm hakikaten. Ama görüyorum ki bu gibi dengesiz tiplerle apartmanda yaşadığımız sürece muhatap olmak durumundayız. Ne diyeyim bilemiyorum.
Üste çıkma ve rüzgardan diye yalan atması da ayrıca sinir edici hakikaten.

Sarı Atlası Selen diye isimlendirmeniz de beni ayrıca mutlu etti, duygulandırdı. Teşekkür ederim.

Kolaylıklar diliyorum, bu arada Stapelia'yı bağlamakla iyi etmişsiniz. Paramparça olmasından iyidir.

Sevgi Durul
27-06-2016, 10:51
Şu insanları anlamakta güçlük çekiyorum. Bir insan kendi işine yaramayan, ki atıyor, çöp olduğunu düşündüğü bir malzemeyi, neden başkasını rahatsız edecek şekilde sağa sola atar ki? Hele bu attıkları rahatsız etmekten öte bir de zarar veriyorsa? Gerçekten anlayamıyorum.

En çok rahatsızlık duyduklarımdan birini şöyle anlatayım. Yer, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Noroşirürji Kiliniği bahçesi. Her sabah, öğle, akşam, stres atmak için kliniğin önünde adını yazamıyacağım zararlı maddeden arta kalanı yerlere atan insanlar. Ki orada en az 3-4 tane kocaman küllükler vardı. Bir görevli 24 saat yerleri süpürüyor ve insanlar göz göre göre yerlere atmaya devam ediyorlar. Orada kaldığımız üç hafta boyunca bunu gözlemledim, hangi birini uyaracaksın ki? Çok sinir bozucu bir durum.

Bu anlattığım sadece oraya has değil, herkes bilir ki her yer böyle insanlarla dolup taşıyor.

Başkalarının özgürlüğünün başladığı yerde bizim ki biter. Neden bu pislik, vurdum duymazlık, rahatsız etme, hasta ruh halleri? Normal bir düşünce yapısına sahip insanların bunu yapmayacağını düşünüyorum.:mad:

Dışardaysak, bisküvi tarzı bişeyler yediysek, ya da o zehirli maddeyi kullanmışsak, yakınlarda çöp kutusu da yoksa atalım çantamıza. Evde çöpe atarız nasıl olsa. Ya da A_NOMAD'ın başından aşağı.:mad:

Eğitimsizlik diz bu boyu, ayrıca bunu yapmak için eğitim şart da değil.

Ayşe'nin kuş kadar kalmasına çok üzüldüm. Gözlerine bakıyoruz ya, Allah böyleleriyle kabir komşusu bile olmayı nasip etmesin. Sabır ya sabır.

A_NOMAD
27-06-2016, 14:48
...Evde çöpe atarız nasıl olsa. Ya da A_NOMAD'ın başından aşağı.:mad:...

...Eğitimsizlik diz bu boyu, ayrıca bunu yapmak için eğitim şart da değil...

...Sabır ya sabır.

Güldürdünüz beni ama çözmüşsünüz mantıklarını, sanırım bu şekilde işliyor :D

Aslında çocuklukta aileden alınan eğitimden başkası bu davranışları dizginleyemez diye düşünüyorum. Yani temel eğitim yoksa ya da çürükse sonradan ne kadar eğitmeye çalışırsak çalışalım en fazla 'birileri bakıyorken' çöp atmalarına engel olabiliriz, kimse görmüyorsa çekinmeden yine atacaklardır.

Aynen öyle, sabır... Desteğiniz için çok teşekkür ederim. :rolleyes:

akçabardak
27-06-2016, 17:38
Dünden bu yana bu sayfada ki mesajları okudukça ( Ankarada iken aynen benim başıma da geldiği için) sinirden hop oturuyorum hop kalkıyorum:mad: konu uzamasın diye yazmak istemedim ama..... o güzelim senecioyu o halde görünce, canımdan can koptu sandım, nasıl bir insanlık bu, nasıl bir vijdansızlıkmış.
Çok üzülerek ve istemeyerek geçmiş olsun diyorum sevgili A_NOMAD.

Bunu yapan kişiler bana göre ya kıskançtır, ya da mutsuz birisidir diye düşünüyorum ben, eğitimsizlik konusunda ise sevgili SDurul' aynen katılıyorum, o en başta zaten.

Ankara'da birinci katta oturuyordum, hemen balkonumun önünde bana ait mini bir bahçem vardı, 2. katta ise kiracı vardı ve ellerine ne geçerse bahçeme atarlardı, sigara fasları, kulak çubuklarını, pamuklar daha neler neler.

Kendisini uyardık olmadı, eşim iyice sinirlenmeye başladı ve kendisine kül tablanız yoksa eğer, ben size bir çöp kovasıyla kül tablası alayım dedi, biz atmıyoruz da falan da filan da başladı kendisini savunmaya (4 katlı bir apartmandayız) eşim ben bu işin peşini bırakmayıp takip edeceğim dedi ve bir gün çöpleri atarken yakaladı, tamam artık yapmam dese de, sinsi sini yine yapacağını yapıyordu, huylu huyundan vaz geçer mi?

Bir gün eşim attıkları bütün pislikleri topladı ve gecenin bir vaktinde kapısının önüne döktü ama bu sefer daha çok fazlasını yapmaya başladı yoğurt kapları, plastik şişeler, aklına ne gelirse, halbu ki hiç takışıklığımız da yoktu, sadece uyadık ve biz kötü olduk.

Kendisi mutsuz du, kocası eve gelmezdi 3 ayda bir gelir kadının 3 aylık parasını alır, kadına da bir ton sopa, biraz ufak tefek bir kadındı adam kaldırıp kaldırıp evin ortasına güm diye atardı kadını, ödüm kopuyordu avizeyle birlikte bir gün üzerimize düşecekler diye, o derece dövüp parasını da alıp at yarışları oynamaya gidermiş.

Başa çıkamadık, evimizi kiraya verdik ve oradan taşındık, çöplerinden de kavgalarından da kurtulduk, bizden sonra komşular şikayetçi olup zabıta çağırmışlar ve zabıta ceza kesmiş, şikayetler devam ederse sizi bu evden yaka paça çıkartırız deyip gitmişler. O yüzden ben sizi çok iyi anlıyorum sevgili A_NOMAD böyleleriyle uğraşmak gerçekten çok zor.

A_NOMAD
27-06-2016, 18:16
Sevgili akçabardak çok teşekkür ederim. Ne kötü şeyler yaşamışsınız, sonunda evinizi bırakıp gitmek zorunda kalmanız ise elimde olmadan içimi burktu. :(

Biz kiracıyız burada sonuçta ve inşallah bir an evvel (mümkünse güzel bir sebep ile) kurtuluruz bu evden, bu kötü insanlardan...

Şimdi hatırlıyorum da kışın balkonuma derme çatma kurduğum seranın rüzgarda çıkardığı hışırtıdan bile rahatsız oluyorlardı utanmadan ama artık benim yüzüme bile bakabileceklerini sanmıyorum. Çünkü bende bardak taştı, o sessiz-sakin-sabırlı insan gitti o gün, bundan sonra lafımı esirgemem ve ne haltlar ettiklerini bildiğimi bildikleri için o kadarını göze alamazlar-yani akılları varsa almamalılar.

Önceden eşim de 'boşver' diyordu, 'kendi ayıpları, sen muhatap olma onlarla' ama Ayşenin başına gelenler belli ki onu da çok üzmüş çünkü artık aşağıdaki bakkaldan (o iğrenç yaratıklardan birinin, o gün seneciomu parçalayan kadının kocası olur kendisi) kendi isteğiyle alışverişi hatta selamlaşmayı bile bir anda kesti, bu benim halim-selim eşim için çok büyük bir tepkidir. O bile tavır koyduysa artık ayaklarını denk almalılar.

Bu durumda kapılarına çöp dökmek de ters tepebilir diyorsunuz yani... Başka çözüm bulmak lazım onları rahatsız etmek için, bunun üstünde biraz düşüneyim ben. :)

akçabardak
27-06-2016, 19:34
O bile tavır koyduysa artık ayaklarını denk almalılar.

Bu durumda kapılarına çöp dökmek de ters tepebilir diyorsunuz yani... Başka çözüm bulmak lazım onları rahatsız etmek için, bunun üstünde biraz düşüneyim ben. :)

Umarım dediğiniz gibi ayaklarını denk alırlar.

Rahmetli kayınvalidemin söylediği bir sözü vardır, ''kötüyle dalaşacağına çalıyı dolaş da gel'' derdi de ben bir anlam veremezdim, gülerdim. Yine de sessiz kalmamak gerekir bence haddini bildirilmeli, şimdiki aklım olsaydı hiç evimden çıkar mıydım :mad:

A_NOMAD
08-07-2016, 20:23
Bayram tatilinden bu akşam döndük, dün Balıkesir'de çok keyifli bir agaclar.net buluşması da gerçekleştirdik ki tadı damağımda kaldı ;)

Döndüğümde menekşemin çok güzel çiçeklendiğini görmek yüzümü güldürdü:

621279

621280

Beyaz çiçekli echinopsisim biz yokken çiçek açmış da kapatmış bile, mavi kelebeklerim ise bir haftada gözüme çok büyümüş göründü, onları artık yarın fotoğraflayıp paylaşırım ama annemlerin bahçede bu sabah açıveren zıpçıktının fotoğrafını paylaşmadan edemeyeceğim ;)

621281

Adalet Yağcı
08-07-2016, 21:21
Sevgili A NOMAD, kötü komşu hikayenizi okuyunca hem üzüldüm hem de güldüm.
Ben reçellerimi fazla kaynatmam, birkaç taşım kaynadıktan sonra güneşe çıkarırım, orada rengini kokusunu ve tadını kaybetmeden birkaç gün kalır ve tam kıvama gelince yerine kaldırırım.

Yine bir tarihte yaptığım koca bir tencere kayısı reçelini kıvama gelmesi için balkona çıkarmıştım.
Aslında tam kıvamındaydı ama hadi bu gün de kalsın dedimdi.
Üst kattaki komşumun kocaman yolluğunu bütün tozlarıyla üzerine çırpacağını bilemezdim tabii :)
Çırptı...
Ve o reçelin yenecek durumu kalmadı, çöpe gitti.

Malesef toplumumuzda başkalarının hakkına saygı göstermek gibi bir kavram yerleşmemiş.
Söz söylemek de kâr etmiyor, sözüm ona temiz insanlar.

Mavi kelebeğiniz için ben de üzüldüm, kırılan yer uç alma gibi olmuş, şimdi yanlardan yeni dallar çıkaracak daha keyifli büyüyecektir inşallah.

A_NOMAD
08-07-2016, 21:30
...Üst kattaki komşumun kocaman yolluğunu bütün tozlarıyla üzerine çırpacağını bilemezdim tabii...

Böyle kötü komşuların sadece benim başımda olmasını dilerdim ama görüyorum ki bunlardan bol bol varmış, reçele çok fena içim sızladı :(

Kelebeğim -dediğiniz gibi- dallanıyor çok şükür. Ben yokken kocaman olmuşlar zaten, görünce çok sevindim, kısmetse yarın fotoğraflayacağım ;)

A_NOMAD
09-07-2016, 11:06
Gündüz gözüyle, dün akşam eve döndüğümüzde fark ettiğim bir haftadaki belirgin değişiklikleri görüntüledim az önce...

Beyaz echinopsisim çiçeğini bizsiz açmış, tam da kapanışa denk gelmişiz.

621344

Beyaz-lila çiçekli menekşemdeki çiçeklenmeyi dün akşam paylaşmıştım ama benim mor menekşem de hem artık kocaman abla olmuş...

621345

...hem de yeniden tomurcuklanmaya başlamış, tomurcukları az önce fotoğraf çekerken fark ettim ;)

621346

A_NOMAD
09-07-2016, 11:12
Mavi kelebeklerim bir haftada kocaman olmuşlar, onları böyle görmek beni çok sevindirdi ;)

(Mavi kelebeklerim ile ilgili ayrıntılı paylaşım burada (http://www.agaclar.net/forum/1472188-post531.htm))

621347

Prensesimin yeni sürgünü neredeyse çamaşır iplerine değiyor, haliyle kızım artık benden uzun olmuş ;)

621348

Kumrular da biz yokken balkonumuzun duvarına kalp bırakmışlar, sağ olsunlar :D

621349

Selma_321
18-07-2016, 19:22
Sayın nomad size özel mesaj atmıştım geldi mi bilmiyorum gelmemişsede iyi dileklerinize teşekkür ederim

esemeral
20-07-2016, 12:52
Sayın Nomad mavi kelebekleriniz çok güzel gelişmişler; prensesiniz ise o muhteşem çiçek gösterisinden sonra endamıyla gösteri yapıyor Maşallah. Bence Süslü (E.curio) ile Çiçi (E.chi chi castenango) nin kıskandırıp onların da coşması için çabalıyor olabilir ne dersiniz. bol çiçekli günler dilerim.

A_NOMAD
21-07-2016, 12:05
Sevgili esemeral teşekkür ederim. Önceleri ben de Süslü ve Çiçi hımbıllarının çiçeklenenleri görünce heveslenebileceğini umuyordum ama yok, hiç umurlarında değil :mad: :D

Son zamanlarda ülkemin hali ortada, içimden bir karton kutuya girip orada -tüm bu karmaşa düzelene kadar- uyumak geliyor. En iyisi tamamen bitkilerime ve foruma yönelmek zira gündem için yapabileceğim bir şey yok, dua etmekten başka...

Bayram tatili için topu topu bir haftalığına evden ayrılmış olmamıza rağmen yazın en sıcak zamanına denk geldi, döndüğümüzde hepsi iyi görünüyorlardı aslında ama zamanla anladım ki ev içindeki bitkilerim o kadarcık sürede bile sıcaktan+havasızlıktan+gitmeden önce suladığım için epey strese girmişler.

İlk olarak küçük menekşelerden birini (giderken fitilli sulamaya almıştım) kaybettim, ardından orkidelerin ikisi birden (dendrobium nobile ve minyatür phalaenopsis) öldü.

Yeni kök çıkarmaya başlamış olan 2 adet dendrobium keikisi sağlam görünüyordu, onları mini bir saksıya diktim ama tutunabileceklerini sanmıyorum zira daha önce ayırdığım keiki daha köklü ve gelişkin olmasına rağmen ölmüştü.

Bunlar yetmedi, Şubat da pıtır pıtır boğumlarını düşürmeye başladı. 'Ne oluyor böyle' derken koca koca dallarını da düşürünce hemen saksısından çıkarıp köklerine bakayım dedim, meğer garibimin kök boğazı bölgesi tamamen çürümüş, ben nasıl bu kadar dikkatsiz olabildim bilmiyorum :(

Neyse, çeliklemek için uygun bir dönem olmasa da (ve neredeyse tamamı buruşmuş/cansızlaşmış olsa da) henüz canlı olan boğumlarının hepsini ayıklayıp diktim, umarım birkaçı bari tutar da rahatlarım. En büyük kaybım bu oldu...

Bahsettiğim keikiler şimdilik hayatta:

622551

Mor menekşemin tomurcukları büyüdü, inşallah yakında çiçeklenecek ;)

622552

Mavi kelebeklerim maşallah kocaman oldular, artık çiçeklenmelerini görmek için sabırsızlanıyorum :rolleyes:

622553

Bu arada Güler atlasımın yoğun çiçeklenme sonrası yaşadığı yorgunluk/cansızlık hala devam ediyor, toparlanmaya çalışıyor ama kendine gelmesi umduğumdan daha uzun sürecek sanırım. Yeter ki eski sağlığına kavuşsun, yavaş da olsa sorun değil...

dongyul
21-07-2016, 22:19
Sayın A_NOMAD; menekşeleriniz çok güzel canlı maşallah ^^

A_NOMAD
21-07-2016, 22:45
Sevgili dongyul teşekkür ederim. İlk kez bu sene böyle canlı menekşeler yetiştirebildim, seyrine doyum olmuyor gerçekten, umarım bozulmazlar ;)

A_NOMAD
25-07-2016, 15:46
Mavi kelebeklerimin en gelişkin olanı (ben ona Avarel Dalton diyorum :D) tomurcuklanmaya başladı çok şükür ;)

622919

Prensesim de tomurcukta aslında ama bir süredir fazla ilgilenmiyormuş gibi davranmaya çalışıyorum, o yüzden tomurcuklarından haberdar olduğumun farkında olmayabilir :D

Kocamın tespitine göre ben onlarla fazla ilgilenince (mesela sık sık yanlarına gidip konuşunca, sağlarını-sollarını kontrol edince, boy boy fotoğraflarını çekince, tomurcuklarına bakınca falan) ya rahatsız olduklarından ya da şımardıkları için çiçek açmaya uğraşmıyorlarmış.

Prensesin tomurcuklarını kaybetmesi, Güler atlasın çiçeklenme sonrası hala toparlanamaması, hatta Süslü ve Çiçinin çiçeklenmemesi falan hep benim aşırı ilgim yüzündenmiş. Utanmasa 'dağlar denize dik uzanıyor, işte bunlar hep senin çiçeklerle bu kadar çok ilgilenmen yüzünden' diyecek! :mad:

Prensesle görüşmemi kısıtladığından beri gerçekten güzel gelişme gösterdi ama ben çok zorlanıyorum, gün içinde sık sık yanlarına gitmeye çok alışmışım, böyle vakit geçmek bilmiyor.
Sadece sulamak gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için yanına gitmeme izin var, bir de çok çok dayanamayacak hale gelirsem sevmek için de (günde en fazla 3 kez olmak üzere) çıkmama izin verebiliyor. :rolleyes:

Şimdi Avarel Dalton tomurcuklanmaya başladı ya onun da yanına gitmemi yasakladı, neymiş efendim 'onun psikolojisi bari bozulmasınmış' :mad: :D

A_NOMAD
26-07-2016, 14:06
Sayfama 1 yıldız (yani berbat) vermeyi uygun gören o 2 kişiye teşekkür ediyorum, sayenizde sayfamın umduğumdan çok daha başarılı olduğunu anladım, çekemeyenler olduğuna göre...
:D :D :D

Sevgili Sûz-i Dilârâ'nın stapeliaları ikinci tur çiçeklenmelerini yapadursun, benim Yıldızcığım ilk tomurcuğunu henüz gösterebildi, buna da şükür :rolleyes:

622994

E.milii artık küçük bir çalı oldu ama çiçekleri gittikçe küçülüyor, nokta kıvamına gelmek üzereler :D Düzenli besin takviyesi de alıyor ama nedendir bilemedim...

623002

Mavi kelebeklerimden Avarel'in tomurcukları epey hızlı belirginleşti...

622995

...Bunu gören William durur mu, o da hemen tomurcuklanmaya başladı :D

622996

Darısı olmayanların başına artık...

Adalet Yağcı
26-07-2016, 14:40
Üstteki mesaja ve onun üstündekine çok ama çok güldüm

Çok samimiyetle söylüyorum ki, bu güne kadar yıldızlarla hiç ilgilenmedim, Mars hariç, o da burcumu temsil ettiği için
Ama baktım ki son mesajda böyle bir sitem var, "aman hemen 5 yıldız vereyim ne olur ne olmaz" deyip bastım yıldıza.
Hımmm... İngilizce bir açıklama geldi, "Tamam" dedim kutucuğu kapattım.

Sevgili A NOMAD, başkaları bilmese de biz yıldız olduğumuzdan eminiz aldırmayın.

Bence çok iyi ilerliyorsunuz, hazır çiçekler alıp balkonları cennete çevirmek kolay, önemli olan onları tohumdan, çelikten, yapraktan üretip güzelleştirmek.
Her şey çok güzel, ellerinize sağlık..

A_NOMAD
26-07-2016, 15:16
...Ama baktım ki son mesajda böyle bir sitem var...

Sevgili Adalet Hanımcığım sitem hiç hissetmedim, ben ciddi ciddi bu çocukça tavrı kendilerine yakıştıranlarla dalga geçiyorum :D

Zaten normal bir insan beğenmediği bir sayfaya bir daha girmez, olur-biter ama bunlar ne hikmetse sayfamdan çıkamıyorlar bir türlü, sonra da 'berbat' diyerek akıllarınca canımı sıkmaya çalışıyorlar. Hele bir de kim olduklarının gizli olduğunu sanıyorlar ya...
İşte böyle beni de kendileri gibi az gelişmiş zekaya sahip sanmalarıyla falan nasıl eğleniyorum anlatamam :D :D

Üstteki mesaja ve onun üstündekine çok ama çok güldüm...

Kocam beni dizginleme yolları deniyor, çaresizlikten ne yapacağını şaşırdı garibim :D

Beğenileriniz için çok teşekkür ederim, el kadar apartman dairesinde gücümün yettiğince kendi yeşil alanımın keyfini sürmeye çalışıyorum işte ;)

(Bu arada yıldızlarla ilgili yazılanları gören arkadaşlar lütfen sayfama yıldız verme gereği hissetmeyin, asla böyle bir isteğim yok. İçinizden gelse bile vermeyin lütfen, ben yıldızla motive/demotive olmuyorum)

YeniGine
26-07-2016, 23:30
:) Çoğu şeyde olduğu gibi şu yıldız meselesini de hiç anlamadım. Anlamadığım halde de bir kez bir üyemizin bahçesine 5 yıldız işaretlemiş idim.
Yıldızları verenler bilinebiliyor mu? Bir de benim yıldız durumum nedir acaba merak ettim şimdi.

A_NOMAD
26-07-2016, 23:53
...Yıldızları verenler bilinebiliyor mu? Bir de benim yıldız durumum nedir acaba merak ettim şimdi.

Yıldızları verenler normal üyeler tarafından bilinemiyor ama sağlam gözlem yaparsan çözüyorsun. Senin yıldız durumunu aşağıda görüntüledim:

623090

8 kişi oy kullanmış, ortalaman 4.50'den 5 yıldız olmuş ;)

YeniGine
27-07-2016, 00:40
Hmm teşekkür ediyorum sevgili A-NOMAD'ım. 5 yıldızım varmış. Oy verenlere de çoook teşekkür ederim, sağolsunlar...

Selma_321
27-07-2016, 07:47
Bu yıldız meseleside nedir acep?oylama nasıl oluyor ki sanırım benim gibi bilmeyen çoktur

A_NOMAD
27-07-2016, 10:44
Bu yıldız meseleside nedir acep?oylama nasıl oluyor ki sanırım benim gibi bilmeyen çoktur

Oylama yapılabilen sayfaların üst kısmında yıldızları görürsünüz, oraya tıkladığınızda oylama seçenekleri karşınıza çıkar, yıldız vermek için bunlardan sizce uygun olan birini seçmeniz yeterli.

623105

Müsaadenizle bu konuya artık nokta koymak istiyorum :rolleyes:

Selma_321
27-07-2016, 11:54
Teşekkür ederim sevgili nomad sayenizde bir şey daha öğrendim.Baktığım bahçe -balkon es geçmrm artık

günebakan
28-07-2016, 20:03

Bende bilmiyordum sevgili Selma nasıl olduğunu sormak aklımdaydı siz benden önce davrandınız daha önce hiç dikkatimi çekmemişti:)

Teşekkürler sevgili A- NOMAD bende öğrenmiş oldum:)

A_NOMAD
29-07-2016, 12:22
E.milii'nin çiçekleri çok küçülmüştü. Annem, saksısı küçük geldiği için böyle olduğunu düşündü ve bana da mantıklı geldi. Vakitsiz de olsa miliiciğimi daha büyük saksıya aldım, gerçekten saksısı küçük geliyormuş çünkü eski saksısından çıkardığımda bir kök yumağı ile karşılaştım :D Umarım yeni saksısında daha mutlu olur...

623287

Mor fıstığım çiçeklenmeye başladı ;)

623288

Sevgili eneskrky'den gelen beyazlı morlu çiçeklenen menekşem hala kısmen çiçekli ama çiçekler zamanla beyaz kısımlarını kaybedip tamamen mor renge dönüşüyorlar. Aynı şekilde annemden gelen ortası beyaz-kenarları lila çiçeklenen menekşemin de zaman geçtikçe çiçeklerindeki beyazlar kayboldu. Deli mi ne bunlar :D

Penceremin önü renklendi sayelerinde ve renkler sabit kalmıyor, ilginç menekşelerim benim ;)

623289

Prensesim bildiğiniz gibi açmaya çalıştığı ilk 2 tomurcuğun birini çok güzel sergilemişti, kıvrık tomurcuğu ise beyaz kısmı görünür hale geldikten sonra ölmüştü.

Sonrasında Prensesim bir çiçek daha açmış (açmış diyorum haberim yok çünkü) ve ben nasıl farkına varmam hala aklım almıyor ama ruhum bile duymamış.
Sanırım biz bayram tatilindeyken ya da döndükten çok kısa süre sonra açtı ama tatilden dönünce şöyle bir kolaçan etmiştim hepsini, sulamıştım falan...

Düşünsenize bir tomurcuk (üstelik kocaman bir tomurcuktan bahsediyoruz) olacak ve ben fark etmeyeceğim, olacak iş değil :D
Her neyse olmuş işte, onu bulduğumda çiçek çoktan kapanmış-avize gibi aşağı sarkmış haldeydi. Kendimi 'çocuklarını sokağa salıp ilgilenmeyen bir anne gibi' hissettim bu tabloyla karşılaşınca...

Lafı çok uzattım ama sonuçta dördüncü çiçeğimiz yola çıkmış, inşallah arkası da gelecek gibi maşallah kızıma ;)
Sıradaki tomurcuk alt yapraklardan birinde, çok sıkıntılı bir bölgede çiçek açacak ama olsun ;)

623290

Ayşe, başına gelenlerden sonra ne yazık ki toparlanamadı. Şükür ki bir de küçük Ayşemiz vardı da artık onunla avunuyoruz...

623323

dongyul
29-07-2016, 15:49
Sayın A_NOMAD; yıldız meselesini sayın yeni gine gibi anlamayanlardandım vallahi aydınlatıcı bir bilgi olmuş teşekkür ederim.

Ayrıca o menekşelerin güzelliği nedir ne kadar sağlıklı ve kaliteli duruyorlar ^^

A_NOMAD
29-07-2016, 17:09
...Ayrıca o menekşelerin güzelliği nedir ne kadar sağlıklı ve kaliteli duruyorlar ^^

Teşekkür ederim sevgili dongyul ;)

İşin sırrı 'kendi hallerine bırakmakmış' eşimin bana koyduğu yasaklar nedeniyle gün içinde eskisi kadar rahatsız edemiyorum bitkilerimi, onlar da -artık nasıl rahatladılarsa- coştukça coşuyorlar ama bu durum bir yandan canımı da sıkmıyor değil, benim ilgim meğer bu kadar bunaltıcıymış :mad: :D

sardunya18
29-07-2016, 17:26
Sevgili A_NOMAD sizde çiçeklerinizde harikasınız .Ne güzel anlatıyorsunuz okumaya doyamıyor insan .Bence çiçekleriniz ilgiden bunalmamışlardır sizin ilginizi çekmek için uğraşıyorlardır .Ne bilsinler sizin yasaklı olduğunuzu .Menekşeler yazın renk değiştirebiliyorlar sonra yine aynı renk açıyorlar sevgiyle kalın

A_NOMAD
29-07-2016, 17:55
Sevgili sardunya güzel düşünceleriniz ve desteğiniz için teşekkürler. Menekşelerin böyle huyları olduğunu da bilmiyordum, sayenizde bir şey daha öğrenmiş oldum. ;)

Değil mi? Bence de ilgimden bunalmamışlardır, böyle düşünmek hoşuma gitti. Yasakçı kocama bunu söyleyeyim de çatlasın, çiçeklerimle muhabbetimizi kıskanıyor resmen :D

Jezebel
29-07-2016, 22:24
Sayfama 1 yıldız (yani berbat) vermeyi uygun gören o 2 kişiye teşekkür ediyorum, sayenizde sayfamın umduğumdan çok daha başarılı olduğunu anladım, çekemeyenler olduğuna göre...

Sevgili Sûz-i Dilârâ'nın stapeliaları ikinci tur çiçeklenmelerini yapadursun, benim Yıldızcığım ilk tomurcuğunu henüz gösterebildi, buna da şükür :rolleyes:

622994

E.milii artık küçük bir çalı oldu ama çiçekleri gittikçe küçülüyor, nokta kıvamına gelmek üzereler :D Düzenli besin takviyesi de alıyor ama nedendir bilemedim...

623002

Mavi kelebeklerimden Avarel'in tomurcukları epey hızlı belirginleşti...

622995

...Bunu gören William durur mu, o da hemen tomurcuklanmaya başladı :D

622996

Darısı olmayanların başına artık...

O klasman gözümden kaçmış olmalı:)
Yoksa ben size 5 * verirdim;)
Mavi kelebeği kendiniz çelikten büyüttünüz, kolay iş mi:confused:
Öpüldünüz.

A_NOMAD
29-07-2016, 22:35
Oyy sevgili Jezebel çok teşekkürler, bu şahane mesajdan sonra sabaha kadar mayhoş mayhoş sırıtırım ben kesin, uykumda bile... :D

Benden de öpücükler size, hem de el üstünden İzmir'e doğru üflemeli şekilde falan yani ;)

A_NOMAD
31-07-2016, 14:58
Mavi kelebeklerim (Clerodendrum ugandense) bugün tam 17 haftalık oldular ;)

Aslında ben bu güncellemeleri ilgili sayfaya (http://www.agaclar.net/forum/calilar/12528.htm) yazıyordum ama son mesajda sevgili Jezebel'in mavi kelebeklerinin fotoğrafı kalsın istedim, kısmetse benim ilk çiçekler gelince ben de görsel şölene katkıda bulunurum ;)

Avarel ve William Dalton kardeşler tomurcukta biliyorsunuz, boyları da kocaman oldu. Avarelimin tomurcukları 2 gündür parlamaya ve kenarları mavimsi/morumsu renk almaya başladı. Eh, ben de bir 'tomurcuksever' olarak gelişmeleri hayranlıkla (elbette yasaklardan fırsat buldukça :D) takip ediyorum...

Sarı saksıdaki kelebeğimde henüz tomurcuklanma başlamadı, diğer iki kardeşi kadar boy da atmadı ama tomurcuklu ve uzamalara doyamayan ikilimizi fotoğrafladım, standart pencere boyutundan ne kadar uzadıklarını anlayabilirsiniz:

623509

William'ın büyümeye çalışan tomurcuklarını yakından görelim:

623510

Avarel'in artık daha gösterişli hale gelmiş tomurcukları, işte ben bunları seyretmeye doyamıyorum ;)

623511

Hemen hemen bütün fotoğraflarda arka fonda görülen çöpler, tahmin edeceğiniz üzere üst katlardaki komşularımızın mahareti. Pis yaratıklar, fotoğraflarımı bile kirletiyorlar!

*İlave: Yer işgalini azaltmak için bu mesaja ilave yapıyorum.
Maalesef kötü bir şey oldu, daha doğrusu olmuş :(
Pembe-beyaz, her yerinden sağlık fışkıran menekşem (http://www.agaclar.net/forum/1474359-post619.htm) az önce aniden bütün çiçeklerini aşağı sarkıtıverdi. Ne oluyor diye baktığımda bütün yaprakların gövdeye bağlantı kısımlarının+gövdenin çürümüş olduğunu gördüm ve şaşakaldım çünkü daha dün sapasağlamlardı!

Üstelik göbeği de dahil kurtarılacak bir yeri kalmamış, hemen saksıdan çıkarıp köklerine baktım ama kökler sağlam, toprağı gereğinden ıslak değil, görünürde bir sebep bulamadım.

Yapraklardan birkaçını fotoğrafladım, çürüme net görülüyor ve o kısımlar adeta jel gibi yumuşamış...

623512

Görece çürümüş kısmı daha az olan yapraklardan birkaçını sağlam yerlerine kadar keserek alelacele çelikledim ama maalesef anaç menekşem öldü/ölmüş :(

623513

Bayram tatilinden döndükten sonra kaybettiğim küçük menekşem de aynen böyle ölmüştü :(

A_NOMAD
02-08-2016, 15:38
Prensesimin kocaman maşallahı var, bir sürü güzel tomurcuk büyütüyor ;) Sadece üst dallardan ve alt dallardan birer kesit ekliyorum, şükür ki dahası da var :rolleyes:

Üst kısımdan bir görüntü:

623705

Alt yaprakların tomurcukları... İşaretlediğim 2 tomurcuğun renkleri kızardı, bu 'döküleceğiz' anlamına geliyor. O ikisini beslemeye -çok normal olarak- güç yetiremiyoruz demek ki :)

623706

Bu da açmak üzere olan tomurcuğumuz ;)

623707

Prensesim epey gelişti, genel görüntüsünü tam manasıyla fotoğrafa yansıtamıyorum bir türlü, çünkü balkon çok dar ve bu cüsseyi kareye sığdırmak için biraz daha uzaktan+tam karşısından fotoğraf çekebilmem gerekiyor. Bu mümkün olmadığı için eğile-büküle alabildiğim en iyi poz :rolleyes:

623712

Menekşemin boynu bükük kalmasın, onu da ekleyeyim :D

623708

dongyul
02-08-2016, 16:13
Sayın A_NOMAD; o menekşelere ben nazar değdirmedim vallahi vicdan azabı çektim...

A_NOMAD
02-08-2016, 16:39
Sayın A_NOMAD; o menekşelere ben nazar değdirmedim vallahi vicdan azabı çektim...

:D :D Alemsiniz, o nereden çıktı? :D

Havalar aşırı sıcak gittiği için dayanamadılar muhtemelen, rahat olun siz ;)

A_NOMAD
03-08-2016, 22:42
Ulaşılması öyle zor bir yerde açtı ki bu kadarcık fotoğrafı alabilmek için kaç şekle girmek zorunda kaldığımı bilseniz çok gülersiniz :D

623848

623849

Rüzgarın dindiği bir geceyi seçtiğinden olsa gerek bütün balkonu kaplamış büyüleyici kokusu...

623850

623851

Bu 3 yavrucuk ise bugün döküldü, beslemeye güç yetirilemeyen tomurcuklar... Kalanlarla yetineceğiz artık ;)

623852

YeniGine
03-08-2016, 23:13
Sevgili A-NOMAD'ım prensesine gerçekten maşallah!..

esemeral
04-08-2016, 07:59
Sayın A NOMAD prensesinizin çiçeğinin ihtişamı göz dolduruyor MAŞALLAH. Size de teşekkürler bu muhteşem anı bizlerle paylaşmak için şekilden şekile girmişsiniz.Bol çiçekli günler dilerim.

A_NOMAD
04-08-2016, 09:46
Teşekkürler arkadaşlar ;) adettendir, kapanış görüntüsünü de ekleyeyim...

623858

YeniGine
04-08-2016, 23:36
:( Yani gelin hanım, gelinliğini çıkarıp askıya astı ve gitti...
Bu çiçeğin kapanışı beni hep hüzünlendirecek sevgili A-NOMAD'ım...

A_NOMAD
04-08-2016, 23:45
Beni de YeniGinem, insan hep açık kalsın istiyor... ;)

A_NOMAD
06-08-2016, 13:09
Bugün evimizde mavi kelebekler uçmaya başladı, çok sevinçliyim! ;)

624139

624140

624141

624142

624143

;) ;)

sardunya18
06-08-2016, 16:55
Ama bu kelebekler çooook güzeller sevgili A_NOMAD insanının içinde kelebekler uçururlar tabi .Adınıza çok sevindim .(keşke benimde olsa );)

Nasıl bulucaz burda mavi kelebek çiçeğini şimdi .Siz bol bol resim atın lütfen .Bu arada prensesin beyazına maşallah diyelim .Bol çiçekli günler

A_NOMAD
06-08-2016, 17:09
...Nasıl bulucaz burda mavi kelebek çiçeğini şimdi...

Beğenileriniz için çok teşekkürler, gerçekten insanın içini mutlulukla dolduruyor bu kelebekler ;)

Bendekileri çelikten yetiştirdim ama yetişkin bitki olarak satış yapan yerler de varmış, isterseniz ilgili sayfaya (http://www.agaclar.net/forum/calilar/12528.htm) bir göz atın. (Elbette benimkiler yeterince büyüyüp dallandıklarında çelik paylaşımına açmak isterim ama bunun için daha epey vakit var, yine de paylaşım bölümlerini (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/) de takip edin derim)

A_NOMAD
07-08-2016, 14:23
...Siz bol bol resim atın lütfen...

Böyle isteğe can kurban, bayılırım :D :D
Bugün yeni kelebekler katıldı aramıza, sayımız sürekli artacağa benziyor ;)

624271

624272

624273

günebakan
07-08-2016, 16:40
Harika bir görüntü bu sevgili A- nomad balkonunuzda bir sürü mavi kelebek uçuşuyor:)

Sûz-i Dilârâ
08-08-2016, 17:17
Maşallah, çok tatlı görünüyorlar. Bu bitki için "çiçek arsızı" deniyor, gördüğüm kadarıyla üzeri tomurcuk dolu. Şu yaz kuraklığında evine bahar gelmiş. :)

A_NOMAD
08-08-2016, 17:41
...Bu bitki için "çiçek arsızı" deniyor...

Teşekkür ederim arkadaşım, gerçekten de çiçek açmak için adeta yanıp tutuşuyor maşallah, her gün birkaç çiçek daha ekleniyor :D
Bir de su içmelere doyamıyor, sanırsın akvaryum bitkisi mübarek :rolleyes:

Köklendirme süreci gerçekten bir sabır testiydi ama sevgili Jezebel her fırsatta 'bu çileye değecek göreceksin' diyerek cesaretlendirdi beni ve dediği gibi de oldu işte, bütün sıkıntılara değdi ;)

A_NOMAD
09-08-2016, 11:54
Avarelim (Clerodendrum ugandense) kelebek çılgınlığı yaşıyor ve yaşatıyor, bu güzelliğe hayran kalmamak elde değil ;)

624468

Yıldızım (Stapelia grandiflora) tomurcuğunu büyüttü, her an o kocaman ve mis kokulu(!) çiçeğini gösterebilir ;)

624470

Prensesim (Epiphyllum oxypetalum) ile ilgili hep hayalini kurduğum bir görüntü vardı (en az 3-5 tomurcuk kocaman olmuş her yerinden sallanıyor, uzaktan bakınca bile hemen göze çarpıyorlar), çok şükür o görüntüye kavuştum ;)

624471

Açmaya hazırlanan aslında 4 tomurcuk var şu an ama biri alt yapraklardan birinde olduğu için aynı kareye sığan 3 tomurcuğu fotoğrafladım, inşallah en azından bu üçü aynı anda açar da hayalini kurduğum bir diğer görüntüye de (aynı anda açan ve aynı kareye sığan 3-5 çiçek) kavuşmak kısmet olur... :rolleyes:

Adalet Yağcı
10-08-2016, 19:29
Off... Bir mavi kelebeğim bile yok :(

Çok beğendiğim halde hiç heves etmemiştim, soğuk iklim sevmiyor diye.
O zamanlar yaylada yetiştiriyordum tüm bitkilerimi.
Şimdi yayla faslı kapandı, en kısa zamanda bu güzel mavi kelebeği koleksiyonuma katacağım.
Veeee... Boy boy fotoğraflarını çekip A NOMAD'ı kıskandıracağım :p

Şaka tabii ki, çok beğendim, bayıldım, uzuuun ömürlü olsun bol çiçekler versin.

A_NOMAD
10-08-2016, 21:59
...Boy boy fotoğraflarını çekip A NOMAD'ı kıskandıracağım :p

Şaka tabii ki, çok beğendim, bayıldım, uzuuun ömürlü olsun bol çiçekler versin.

Teşekkür ederim efendim ;)

Boy boy fotoğraf lafı geçmişken, bir süredir aklımda olan bir konuya açıklık getirmek istiyorum.

Sayfamda üst üste aynı bitkilerin hallerine yer veriyor olmam ziyaretçileri sıkıyor olabilir (he sıkılan bir daha bakmayıverir olur-biter o ayrı) ama biz küçük ve konum itibariyle de pek kullanışlı olmayan, sırf 'balkonu var' diyebilmek için yapılmış daracık tek balkonlu bir apartman dairesinde kiracı olarak ikamet etmekteyiz.

Dolayısıyla bu bitkileri yetiştirebiliyor olmam mucize sayılır, onların isteklerini karşılayabilmek için (buradan anlaşılmasa ve daha önce pek dillendirmemiş olsam da) maddi-manevi epey efor sarf ediyorum. Bu nedenle de açılmış tek bir çiçek bile benim için çok büyük bir başarı demek olduğundan fazlasıyla kıymetli oluyor, havai fişek patlatmadığıma şaşmalı :D Öyle mutlu oluyorum ki sanki dünyanın en güzel çiçeğiymiş gibi görünüyor gözüme...

Başlarda çok çeşidim vardı ama zamanla anladım ki olmuyor, bazılarını kaybettim, yaşayanları anneme taşıdım falan derken bir şekilde saksı sayısını en aza indirdim ve yeni bitki edinmemeye karar verdim.

Lafı çok uzattım farkındayım, sonuç olarak elimde gerçekten çok az çeşit var ve bunlar zaten yetiştirmeyi en çok istediğim/en sevdiğim bitkiler, onların da henüz hepsi çiçeklenmeye başlamadı.

Şimdi elimde ne var-ne yok listeleyeyim ki durumum daha iyi anlaşılsın:

1) 3 büyük saksıda yaşayan toplam 11 çeşit atlas (Epiphyllum) ki bunlardan çiçeklenmeye başlamış olan sadece Güler atlas ve bir gecelik gelin. Doğal olarak sadece onların çiçekli hallerini paylaştım/paylaşıyorum, birkaçı ise henüz küçücük birer çelik halinde...

2) Yılbaşı kaktüsü (Schlumbergera) ise çiçeklenme dönemi kış olduğu için bu dönem ona pek yer vermiyorum. Zaten bayram tatili dönüşü çürüme yaşadığı için şu an pek çok köklenmiş çelik halinde darmadağın, kışa da çiçeklenir mi bilmem...

3) Senecio rowleyanus şu ara yaz uykusunda, yani görüntüsünde pek değişiklik yok. Hem o da kışın çiçeklendiğinden hem de görünümü genelde sabit kaldığından seyrek olarak fotoğrafını paylaşabiliyorum.

4) Menekşeler 3 tanesi çiçeklendi, toplamda 5 saksı menekşem vardı ama biri çiçeklenenlerden olmak üzere 2 menekşemi kaybettim. Çiçeklenenlerin fotoğraflarını da haliyle burada paylaştım.

5) Euphorbia milii hiç ilgim olmamasına rağmen annemin emrivakisi neticesinde ailemize katıldı, çiçeklenmek ve büyümek için çok hevesli davranınca da hoşuma gitti ve bir süre onun da fotoğraflarını paylaştım.

6) 2 saksıda toplam 3 çeşit kaktüs (2 çeşit Echinopsis ve 1 Chamaecerus silvestrii) ki bunlardan bu sene sadece beyaz çiçekli Echinopsis çiçeklendi, haliyle onun fotoğraflarını paylaştım. (Aslında bir de Cereus peruvianus monstrosus türü kaktüsüm var ama gerek yılbaşı aşısı denemelerim, gerekse ilgisizliğim yüzünden biraz harap düşmüş vaziyette. Toparlanırsa ayda-yılda bir onun görüntüsünü de paylaşırım elbette)

7) Stapelia grandiflora çiçek açmak üzere, açtığında buralarda onun çiçeğine de yer vereceğim.

8) Hanımeli saksısı diye isimlendirdiğim saksıdaki biri tohumdan yetişmiş olmak üzere toplamda 2 hanımeli ki bu sene ikisinden de verim alamadım, tohumdan yetişmiş olan ve henüz çiçeklenmeye başlamamış olan bir melisa, nakkaş sarmaşığı ve birkaç soğanlı bitki. Soğanlıların çiçeklenme dönemlerinde fotoğraflarını paylaşmıştım, nakkaş sarmaşığı da bol çiçekliyken paylaşılmıştı ama şimdi sıcaklar yüzünden çiçekleri azaldı, o nedenle bu dönem fotoğraflamadım.

9) İpek çiçekleri coşkuyla çiçeklendikleri dönem fotoğraflarını paylaşmıştım ama artık öyle çoşkulu değiller, tek-tük açıyorlar.

10) Çok uzun süre hayalini kurup artık kavuştuğum ve çiçeklenmesiyle çok mutlu olduğum mavi kelebek çiçeği (Clerodendrum ugandense) fotoğraflarını paylaşıyor olmam da çok yadırganmaz sanırım...

Evet, elimdeki bütün bitkiler bunlar. Yani hepsi birden çiçeklense bile paylaşabileceğim görüntülerin maksimum çeşit sayısı bu kadar. Ben de isterdim çok daha elverişli bir evde yaşayıp çok daha çeşitli bitkiler yetiştirmeyi ama imkanlarım bu kadarına müsaade ediyor, ben de buna şükredip hepsinden keyif almaya çalışıyorum.

Yani herkes kadar kocaman ve rengarenk bir dünyam yok, ben de bu küçücük dünyamda mutluyum ;)

sardunya18
10-08-2016, 22:13
İlahi A_NOMAD üşenmemiş bir sayfa yazı yazmışsınız .Çiçek resimleriniz olmasa bile bu güzel anlatımla takip edilirsiniz .Ben öyle düşünüyorum .

Hem hep paylaşın efendim mavi kelebek ten güzeli mi var Sevgiler

YeniGine
10-08-2016, 23:52
Sevgili A-NOMAD daha önce de; o küçücük balkonda bu kadar çeşit nasıl yetiştirebiliyorsun, takdir ediyorum seni demiş idim. Maşallah!..

624649

Hostam çiçek açacak inşallah. Fotoğraflarken aklıma sen geldin; 'Sanki A-NOMAD'ın bir gecelikgelini çiçek açacak.' Yani o edayla fotoğrafladım...

A_NOMAD
11-08-2016, 00:24
Sevgili sardunya18 ve sevgili YeniGine teşekkür ederim beğenileriniz için :rolleyes:

YeniGinem ne güzel tomurcuklar onlar öyle, benim gibi bir tomurcuk delisine uygun fotoğraf olmuş :D açıldıklarında mis gibi kokularını da paylaşabilsen keşke... ;)

YeniGine
11-08-2016, 00:30
:) Teşekkür ediyorum, benim pek çiçek koklama alışkanlığım yok, ama inşallah açsın senin için koklayacağım...

A_NOMAD
11-08-2016, 00:43
Eşime ''YeniGine'nin çiçek koklama alışkanlığı yokmuş'' dedim, şaşkınlıktan ağzı bir karış açık kaldı :D :D ''Çiçek açar da koklanmaz mı hiç?'' diyor, bizim gibi afrika menekşelerinden bile koku duyabilmek için çaba sarf eden insanlara bu durum tuhaf geliyor tabii ki :D

YeniGine
11-08-2016, 01:34
:D :D Çok güldüüüm. Valla yok öyle bir alışkanlığım. Şöyle kokladığım sümbül, leylak ağaçlar.nete üye olduğumdan beri nergis, domatesin yaprakları, kadifenin yaprakları valla sanırım o kadar.

Selma_321
11-08-2016, 08:07
Inanın bende çok güldüm bu samimi itiraflara tepkilere...bende itiraf edeyim bari bende burdan alıştım çiçek koklamaya önceden en fazla reyhan ,gül,nane ve kadife çiçeği koklardım...şimdilerde kokulu çiçeklere heves eder oldum bura sayesinde...ki burnum koku alma sorunlu.(((
Ayrıca sevgili nomad o kadar işimin gücümün arasında mavi kelebek çiçeklerini seyretmek kısaca her fırsat bulduğumda ağaçlar nete girip özellikle üyelerin bahçe -balkon ve teraslarını seyretmek bana hem güç hem keyif hem de moral veriyor.Ne diyeyim iyi ki varsınız.Lütfen sıkılmadan defalarca resimlerinizi paylaşın emin olun biz seyirciler hiç sıkılmıyor aksine büyük keyif alıyoruz.Sevgilerimle

A_NOMAD
11-08-2016, 12:09
Selma_321 beğeniniz için teşekkür ederim.
Aramızda bu kadar çok 'çiçek koklama meraksızı' olduğunu bilmiyordum, sizler için ayrı bir başlık mı açsak ne yapsak? :D

Bu sabah uyku arasında Yıldızın (Stapelia grandiflora) burada da bahsettiğim (http://www.agaclar.net/forum/1475742-post645.htm) çiçeğini açmaya başladığını gördüm ve sözümona kalkıp bir fotoğrafını çektim, uyku sersemi biraz kötü bir çekim olmuş ama maalesef bu halini gösteren tek fotoğraf bu:

624679

Uyandıktan sonra çiçek haliyle iyice açılıp kıvrılmıştı, bir de bu halini fotoğrafladım:

624680

Güneş arkadan geldiği için de fotoğraflar pek kötü oldu ama üşendim işte alıp başka yerde poz verdirtmeye :D Bu arada sıcağın da etkisinden midir bilmem ama bu sene daha yoğun kokuyor sanki, burnumun direği darmadağın :D

Yıldız bu sene çiçek konusunda pek hevesli değil, çok yer değişikliği yaşadı belki o yüzdendir ama bu açılan ilk tomurcuğuydu. Görebildiğim kadarıyla arkadan gelen şimdilik sadece bir tomurcuk daha var, o kadar...

Sabihas
11-08-2016, 12:40
güleç yüzlü, zengin yürekli kadın A_Nomad, dilerim bir bahçen veya kocaman teraslı bir evin olur.. yine sen başkaları için değil yalnızca kendin için, sevdiklerin için güzel bitkiler yetiştirirsin.

Sevgi Durul
11-08-2016, 12:48
Sevgili A_NOMAD, hiç kafana takma, ne yapalım elimizde olanları paylaşacağız tabii ki de. Bir ara ben de çok takardım hep aynı şeyleri paylaşıyorum diye ama bahçe için örnek verecek olursam, bu sene ceviz paylaştım seneye cevizleri kesip armut dikip mi paylaşacağım?:rolleyes:

Mesajlarında forumda bahçe kalmadı, her yer domates biber diyenler, kendileri domates paylaşmaya başladı.:rolleyes: Onun bunun domates, biber, patlıcanına laf söylemeye ne gerek var ki?

Sayfalarımıza sevmeyen gelmez ya da gelir, ayak izi bırakmaz. Gelen gelmeyen, beğenen beğenmeyen, herkes sağ ve sağlıklı olsun. Her şeyin başı sağlık, sağlık olmayınca hiç bir şey olmuyor biliyorsun. Paylaşıma devam.

Bu mis kokulu yıldızı benim için de kokla diyecektim ama kalsın, koklama.:dilli::dilli: Sevgiyle...

A_NOMAD
11-08-2016, 13:48
güleç yüzlü, zengin yürekli kadın A_Nomad, dilerim bir bahçen veya kocaman teraslı bir evin olur.. yine sen başkaları için değil yalnızca kendin için, sevdiklerin için güzel bitkiler yetiştirirsin.

Kocaman bir amin diyorum sevgili Sabihas, çok teşekkür ederim bu güzel mesajınız için, mutlu oldum ;)

Sevgili A_NOMAD, hiç kafana takma, ne yapalım elimizde olanları paylaşacağız tabii ki de...

...Bu mis kokulu yıldızı benim için de kokla diyecektim ama kalsın, koklama...

Haklısın ablam, teşekkür ederim.
Aman o Yıldız hanfendisi hatır için bile koklanabilecek gibi değil gerçekten
:D :D :D

Ben yine fırsatı bulmuşken mavi kelebeğimin son halini paylaşayım. Seyrine doyamıyorum, darısı olmayanların başına... ;)

624683

624684

Prensesim inşallah bu güzel tomurcukların hepsini aynı gece açar ;)

624685

Selma_321
11-08-2016, 15:30
Aramızda bu kadar çok 'çiçek koklama meraksızı' olduğunu bilmiyordum, sizler için ayrı bir başlık mı açsak ne yapsak? :D
Alınma sırası bende sanırım:p .Yanlış anlatmış ya da yanlış anlaşılmışım ....burnum kokulara karşı epey duyarsız ben ancak o dediğim çiçeklerin kokusunu net alıyorum birde kimyonun ...neyin kokusunu ne zaman alacağım belli olmuyor ben bile kestiremiyorum...bu yüzden unutup ramazanda çok yemek yakmışlığım vardır:D emin olun koku almak bir nimet:rolleyes:

A_NOMAD
11-08-2016, 15:53
...Alınma sırası bende sanırım. Yanlış anlatmış ya da yanlış anlaşılmışım... burnum kokulara karşı epey duyarsız ben ancak o dediğim çiçeklerin kokusunu net alıyorum birde kimyonun...

Heh tam da alınacak şeyi bulmuşsunuz (Bu arada başka alınan mı vardı? Varsa gözden kaçırmış olmalıyım, kusuruma bakmasın lütfen) tebrik ederim :D

Ben demek ki mevzuyu tam anlamamışım. Sevgili YeniGine çiçekleri koklamanın aklına bile gelmediğini söylediğinden sizi de aynı şekilde değerlendirerek espri konusu yaptım özür dilerim...

Koku almayla ilgili sorununuz için bir KBB uzmanına danışabilirsiniz, tedavi edilebilen bir durum bu, hayatın kokularından mahrum kalmayın efendim :rolleyes:

Selma_321
11-08-2016, 17:24
Sevgili nomad özür dileyecek birşey yok emin olun.Alınganlık dediğim genel anlamda size karşı olan birşey değil zaman zaman forumlarda rasladığım birşey...koku konusuna gelince malesef bir çare bulunamadı.Ağaçlar.netten düştüm koku sevdasına.)))Mesela benimde bir fulum(arap yaseminim) oldu aile etrafım mis gibi kokuyor derken ben resmen burnumu gömüyorum içine(oda soluyor tabi.((((..)
Lütfen kırma amaçlı yazmadım ben paylaşımlardan çokkk memnunum..sevgiyle kalın.ha ayrıca üzdüysem eğer ben özür dilerim

A_NOMAD
11-08-2016, 17:43
...Mesela benimde bir fulum(arap yaseminim) oldu aile etrafım mis gibi kokuyor derken ben resmen burnumu gömüyorum içine(oda soluyor tabi.((((..)...

Ah kıyamam, sizin haliniz de zormuş gerçekten, o kokuları duyabilmenizi isterdim :(
(Kırılma-alınma falan yok, ben farkında olmadan tıbbi durumunuzla ilgili şaka yaptığıma üzüldüm sadece ama sizin de çok alınmadığınızı görünce rahatladım hemen :D)

Hele bir gecelik gelin kokusunu keşke duyabilseniz... ;)

Selma_321
11-08-2016, 19:30
Bu arada bir arkadaşımızdan selluka ve birkaç arkadaşımızdan da hoya istemiştim sırf o güzel kokuları alayım diye.)))))
Sağolsun suz-i dilara selluka ve pek çok hediye yollamıştı ama sellukalarım iyi giderken bir anda boyun büküp kısa zamanda öldüler.((((

Adalet Yağcı
11-08-2016, 20:11
Teşekkür ederim efendim ;)

Boy boy fotoğraf lafı geçmişken, bir süredir aklımda olan bir konuya açıklık getirmek istiyorum.

Sevgili A NOMAD, tam da benim mesajıma cevaben yazdıklarınıza alınmalımıyım bilemedim.
Ben "boy boy fotoğraf" derken tamamen lafın gelişi olarak yazdım, sizin güçlü bir espri anlayışınızın olduğunu bildiğim için de yine size takılmadan edemedim.

Görüyorum ki bu ifadelerimden rahatsız olmuşsunuz, epeyce açıklama yazmışsınız.
Bu güne kadar ki, 8 yıl oldu, isteyerek hiç kimseyi incitmedim incitmem de.

Ben de 2+1 bir evde oturuyorum ve bitkilerim balkonda, herkesin bahçesi olmak zorunda değil tabii.
Elbette seyretmeye doyamadığımız güzellikleri fotoğraflayıp paylaşıyoruz hepimiz, biraz da bunun için buradayız.

Belki de yaşım dolayısı ile bu tarz argümanlara girmek beni üzüyor artık.
Farkında olmadan sizi üzmüşsem bağışlayın, yıldız konusu dahil tamamen iyi niyetle yazılmış esprilerdi.
Sevgiler..

A_NOMAD
11-08-2016, 20:23
...Görüyorum ki bu ifadelerimden rahatsız olmuşsunuz, epeyce açıklama yazmışsınız...

Yapmayın Allah aşkına ya canımsınız, olur mu öyle şey?

Dilim dikenli biliyorum da bu kadar yanlış yerlere batacağını hiç düşünmemiştim...
Cidden epey uzun süredir şöyle bir 'elimdekiler listesini' toparlayayım ki insanlar neden sayfamda sürekli aynı şeyleri gördüklerini anlasınlar diyordum. Zamanlamam kötü olmuş ama sizinle en ufak alakası yok, aslına bakarsanız kimseyle bir alakası yok.

Bu konuda evvelce almış olduğum bir tepki bile yok, o derece kendi kendime düşünüp huzursuz olduğum bir durumdu yani :D :D

Kurban olayım Nomadım ben ya alınırsam alındım demem (çarşaf çarşaf yazmazdım yani) susarım öylece :D

Seviyorum sizi ;)

YeniGine
11-08-2016, 23:13
:D Havalardan havalardan... Çook sıcak çok...

A_NOMAD
11-08-2016, 23:19
...Çook sıcak çok...

Evet ya aynen... Bütün gün bu moddayım zaten :D :D

624737

Ama yetmiyor işte :D

A_NOMAD
12-08-2016, 12:39
Kumrunun iç sesi: Aaa bu kadın balkondaki yeşil ağaca bizim için tünekler asmış! Gidip hemen üstüne tüneyeyim de ayıp olmasın.

(Pır pır pır aceleyle uçularak en dıştaki tomurcuğa hamle edilir)

Tünemeye çalışınca: Ay ay ayy hiç sağlam değilmiş bu tünek (bol kanat çırparak denge sağlanmaya çalışılır) amaan neyse bozuldu bu, gideyim karşıdaki asmaya tüneyeyim en iyisi... (der ve uçar gider)
:mad: :mad: :mad:

Kumrunun bozduğu tüneği(!) aşağıdaki fotoğrafta görüyorsunuz:

624821

En alttaki tomurcuk bu gece açılacak gibi görünüyor

624822

Üstteki tomurcuklardan biri de hafif aralanmış, onların hepsi birden açsın istiyordum ama kısmet...

624823

(Diğer tomurcukta bir değişiklik yok, fotoğrafını çekmedim)

a_fan_of_barca
12-08-2016, 15:26
...En alttaki tomurcuk bu gece açılacak gibi görünüyor

624822
...

Her zaman epifitik kaktüs türlerinin çiçek açtığını görünce, hemen meyveleri aklıma gelir. Genellikle renkli ve ilginç meyveleri olduğundan dolayı :) Şimdi de aklıma aynısı geldi ve neden tozlaştırma yapmıyorsunuz diye sormak istedim, ama önce bir araştırma yapayım, bu türlerde tozlaşma nasıl yapılır, meyveleri ne kadar zamana olgunlaşır diye bir öğreneyim dedim önce. Ve öğrendiklerim beklediğim gibi olmadı:( Meğerse bu bitkilerin de tozlaşması için iki aynı bitki gerekli imiş:( Yılbaşı ve paskalya kaktüslerinde olduğu gibi.

A_NOMAD
12-08-2016, 15:33
...En alttaki tomurcuk bu gece açılacak gibi görünüyor...

Hepsi bu gece açılacak gibi! :cool:

Kısmetse dört gelinimize birden düğün yapacağız bu gece, çok heyecanlı ve sevinçliyim! ;) ;)

624833

Fırtına oldukça şiddetli, etekler uçuşacak ama olsun :D

a_fan_of_barca
12-08-2016, 15:37
Hepsi bu gece açılacak gibi! :cool:

Kısmetse dört gelinimize birden düğün yapacağız bu gece, çok heyecanlı ve sevinçliyim! ;) ;)

624833

Fırtına oldukça şiddetli, etekler uçuşacak ama olsun :D

İşte bu muhteşem bir haber :)

A_NOMAD
12-08-2016, 15:42
İşte bu muhteşem bir haber :)

Evet bence de bence de! :D

Evde şarkılar mırıldanarak zıplayıp duruyorum :D :D

(Bu arada siz zaten sorunuza cevap vermişsiniz diye yorumsuz bırakmıştım, dört gelin heyecanı da var tabii ki :D Bu sene Güler atlasta tozlaştırma denedim ve denedikten sonra öğrendim bu şekilde tozlaşma yapılamayacağını ben de...)

Sevgi Durul
12-08-2016, 20:56
Kısmetse dört gelinimize birden düğün yapacağız bu gece, çok heyecanlı ve sevinçliyim! ;)

Davetiye gelmedi ama bize.;)

A_NOMAD
12-08-2016, 21:30
Davetiye gelmedi ama bize.;)

Aslında akşam üstü seni davet ettim ama sesimi duyuramadım ki bir türlü :D
Neyse ki düğünümüz canlı yayında ablam, hem takı törenimiz de yeni başladı :p

Çok şükür, en büyük hayalime kavuştum, böyle bol çiçekli ve bol kokulu bir gece... ;)

624906

Rüzgar öyle kuvvetli ki doğru-düzgün poz yakalamak için epey uğraştım ama yine de çok başarılı olamadım...

624911

Şöyle üstteki üçlüyü birlikte almaya çalıştım:

624908

Sonra dedim ki en alttaki gelin hep geri planda kaldı, üstelik rüzgar onu diğerleri kadar sarsmıyor, tek başına bir poz aldım ve en düzgün fotoğrafımız da bu oldu, fotojenik şey :rolleyes:

624910

Şöyle farklı açıdan bir poz verdirtmeye çalıştım ama rüzgar yine sarsmış, bulanıklaşmış olmasına rağmen ekliyorum çünkü bu poz çok hoşuma gitmişti...

624909

(Aydınlatma olarak uzatma kablosunun ucuna takılı küçük bir floresan ampul sol elde tutuldu, sağ eldeki telefonla da fotoğraflar çekildi. Hem gece çekimi hem de şiddetli rüzgar eklenince balkondaki halim eminim aslan belgeseli çekenlerden daha tuhaf görünüyordu :D)

Düğün yayınımız sona ermiş olmakla beraber düğünümüz devam ediyor, ben de şimdi gelinlerimin tadını çıkartmak üzere balkona çıkıyorum ;)

Sevgi Durul
12-08-2016, 21:45
Hadi bakalım takımızı da takalım, gelinler hayırlı olsun, A_NOMAD'cım.

Ben olsam içeri alırdım. Hem fotoğraf çekmek daha kolay olur hem de rüzgardan etkilenmezdi. Hem de eve mis kokusu dolardı.:)

A_NOMAD
12-08-2016, 22:36
...Ben olsam içeri alırdım...

Oh oh SDurul teyzelerinden kızlarıma birer burma bilezik gelmiş, teşekkür ediyoruz :D

Ablam içeri almak, dediğin gibi her açıdan çok daha iyi olurdu ama yerini değiştirince arkadan gelen tomurcuklar dökülüyor, hiç sevmiyor yer değişikliğini...

YeniGine
12-08-2016, 23:09
Hay Maşallah diye yüksek sesle söylemişim. Eşim o ne diye sordu, cevap: Gelin. Eşim güzel mi diye sordu. Ben de hem de nasıl dedim, bir merakla geldi ve baktı. Hani gelin nerede diye soruyor.

Sevgili A-NOMAD maşallah maşallah, gerçekten çok güzel olmuş gelinlerin... Emeklerine sağlık.

A_NOMAD
12-08-2016, 23:55
...Hani gelin nerede diye soruyor.

Sevgili A-NOMAD maşallah maşallah, gerçekten çok güzel olmuş gelinlerin... Emeklerine sağlık.

Çok güldüm :D

Benim eşim ise -mesela parkta falan fotoğraf çektiren gelin görüp- 'aa bak gelin var' dediğimde bitki olan gelin olarak algılayıp bakınıyor, benim kast ettiğim gelini fark edince de sırıtarak 'hee insan gelini' diyerek algılamasını tamamlıyor :D :D

Çok teşekkürler canım, kızlarımı beğenmene çok sevindim, bugün mutluluktan uçuyorum çok şükür ;)

YeniGine
13-08-2016, 00:10
Bu aradaaaa, o minicik balkonunda, o güzel gelinler arasında inşallah bir de kumru yumurtası ve iki tane güzel kumru yavrusu görebilirim.

Ben hâlâ umutluyum.

A_NOMAD
13-08-2016, 00:16
Bu aradaaaa, o minicik balkonunda, o güzel gelinler arasında inşallah bir de kumru yumurtası ve iki tane güzel kumru yavrusu görebilirim...

Şaka mı yapıyorsun? Şu mesajımı (http://www.agaclar.net/forum/1475924-post666.htm) okumadın sanırım, bugün yakalasaydım o kumruyu bütün gücümle sıkıp oracıkta yumurtlatıverecektim :mad: :D

Yani kısacası bana kumru deme de ne dersen de... :rolleyes:

sevgihoca
13-08-2016, 00:59
Gelininiz maşallah harika görünüyor Sevgili Nomad.Çektiğiniz emek için teşekkürler.Ben de balkonda fotoğraf çekerken bazen etrafıma bakınıyorum,gören var mı diye.Siz bir de ampulle çıkmışsınız.Harikasınız.Ah bu çiçekler...

A_NOMAD
13-08-2016, 01:12
...Ah bu çiçekler...

Çok teşekkür ederim sevgili sevgihoca ;) Bizim sokaktakiler bana alıştı artık yadırgamıyorlar, 'delidir-ne yapsa yeridir' deyip geçiyorlar muhtemelen :D :D

A_NOMAD
13-08-2016, 11:27
Geriye, askılarına asılmış dört gelinlik kaldı...

624950

sardunya18
13-08-2016, 12:17
Maşallah ne güzeller ben düğün geç saatte olur diye beklemediydim .Meğer erken başlamış .Bu güzellikleri onca zahmete katlanıp paylaştığın için teşekkürler A_NOMAD

Gerçekten çok güzeller prenses adını hak ediyorlar sonuna kadar .Ee bide kokusu paylaşılsaydı ne güzel olurdu Sevgiler

A_NOMAD
13-08-2016, 12:59
Kesinlikle size katılıyorum sevgili sardunya18, keşke o enfes kokuyu da paylaşmak mümkün olsaydı...

Şimdiye kadar Prensesim hep tek tek çiçek açmıştı ve tek çiçeğin kokusu bile balkonu dolduruyordu ama bu kez dört çiçek birden geldi ve koku değil balkonu, değil evin içini, o şiddetli rüzgara rağmen resmen bütün sokağı sardı ;)

Ama öyle melisa gibi yoğun, insanın üstüne üstüne gelen bir koku değil. Hani nargile kafelerin bulunduğu sokaklarda havada hafif ama kesinlikle fark edilen bir koku olur ya onun gibi, sanki bütün dünyada havanın kokusu zaten öyleymiş gibi bir koku. Tabii ki gelinin kokusu nargile kokularına hiç benzemiyor, sadece kokunun duyulma/yayılma şeklini benzetiyorum.

Mesela beyaz çiçekli echinopsis ile aynı kokuya sahip, daturaların-melek borularının kokularına da çok benzer. Ferah, güzel, büyülü, doyum olmuyor... ;)

Ozlem A
13-08-2016, 19:49
Muhteşemler, gözün aydın A_NOMAD cim :)

A_NOMAD
15-08-2016, 16:48
Muhteşemler, gözün aydın A_NOMAD cim :)

Teşekkürler şekerim ;)

Bugün canım toprakla oynamak istedi, birkaç gündür havaların serin gitmesine de sığınarak Avarelim'in (Clerodendrum ugandense) saksısını büyütüverdim :D

625230

Kaktüslerim için epeydir uzun bir saksıda hepsini birleştirme isteği içindeydim, hem Cemile'yi de ayıklamam gerekiyordu (bu arada ben Cemile'yi yani Chamaecereus silvestrii'yi perdeyle korumaya çalışsam da yine yakmayı başardım :mad:) artı Cereus peruvianus monstrosus türü kaktüsümden geri kalanları da diğer kaktüslerin yanına almak istiyordum...

Bugün, hazır toprakla oynamaya başlamışken onları da aradan çıkardım. Bence böyle güzel oldu ve tek saksıda olmaları da içimi rahatlattı, kardeş kardeş yaşasınlar birlikte :p

625231

Beyaz echinopsisimin son tomurcuğu da büyüyor yavaş yavaş ;)

A_NOMAD
20-08-2016, 20:09
Beyaz echinopsisim bu akşam mis kokulu bir çiçek daha açtı ;)

625658

A_NOMAD
21-08-2016, 12:27
Mavi kelebeklerimin 2 numarası William da çiçeklenmeye hız verdi ;)

625671

Yıldız hanım ise bir çiçeğini kapatırken diğerini hazır ediyor, bu sene böyle tek tek gidiyoruz bakalım ama buna da şükür :rolleyes:

625672

A_NOMAD
21-08-2016, 22:25
Bu sezon benim için güzel geçiyor, hemen hemen bütün kızlarım çiçeklerini sergileyerek beni mutlu etti/ediyor...
Az sayıdaki tembel tenekeleri ise az sonra burada itinayla rencide edeceğim :D

Güler atlasım çok güzel çiçeklenerek yüzümü güldürdü ancak çiçeklenme sonrasında bir türlü kendine gelemedi, bu döneme uygun şekilde onu desteklemiş olmama rağmen çiçeklenme ve sonrasının aşırı sıcaklara denk gelişinin bu durumdan sorumlu olabileceğini düşünüyorum.
Onu kaybedeceğim diye çok endişelendim, neyse ki kağıt gibi kalmış olmasına rağmen halen canlılık belirtisi gösteriyor da ben de bu sayede umudumu canlı tutabiliyorum.
Umarım bir an evvel eski sağlığına, canlılığına ve güzelliğine kavuşur...

Aynı saksıdaki Selen (sarı atlas) ve Naciye (siklamen atlas/Epiphyllum Klaus Paetz) çiçeklenme döneminde henüz yeterli olgunluğa erişememiş oldukları için bu sezonu çiçeksiz geçirseler de güzel geliştiler/gelişiyorlar, kısmetse seneye onlardan da çiçek bekleyeceğiz :rolleyes:

625689

GELELİM TEMBEL TENEKELERE...

Birlikte yaşamakta olan Süslü (Epiphyllum curio) ve Çiçi (Epiphyllum chi chi castenango) ise çiçek açmak için yeterli olgunluğa çoktan erişmiş olmalarına rağmen tembellikten bir türlü kurtulamadılar, kendilerini yaprak güzeli sanıyorlar.
Ben sizi yaprak güzeli olasınız diye mi besliyorum?
Bundan sonra takla yok-yem de yok! :mad:

Bu 'Hasbi Tembeler (https://tr.wikipedia.org/wiki/Hasbi_Tembeler)'lerimin fotoğrafını da şuraya koyayım ki bir köşede kendilerinden utanadursunlar :mad: :D

625690

Kendilerine yaklaşımımız lütfen aşağıdaki görsele uygun olsun :D :D

625691

esemeral
22-08-2016, 07:55
Pazartesi sabahı bu fotoğraflarınız ve yazdıklarınız beni kendime getirdi. Enerjim tavan şimdi işe başlayabilirim. Sizin tembel tenekeler nasıl çalışılır duysunlar buradan. Umarım Güler atlasınız da diriliğine çabuk kavuşur. Bol Çiçeklei günler dilerim.

A_NOMAD
24-08-2016, 17:43
Prensesim (Epiphyllum oxypetalum) alkışın tadını alınca şov yapmalara doyamadı maşallah, şimdi güle-oynaya yeniden tomurcuklanıyor ;)

625867

Sayfanın geri kalanını maviye boyamak niyetindeyim zira evimizde şov yapmaya doyamayan sadece Prenses değil :D

625868

625869

625870

günebakan
24-08-2016, 20:02
Bu mavi kelebeklere bayıldım çok güzeller yaa:)

A_NOMAD
28-08-2016, 15:20
Teşekkürler sevgili günebakan, daha güzelleri sizlerin olsun ;)

Bu sabah, evin içinde yaşayan Yıldız hanfendinin (Stapelia grandiflora) mis(!) kokulu çiçeğinin delirttiği bir sinek ordusu evimizi istila etti! O görüntüyle güne şok yaşayarak başlamış olduk, nereden girdiklerini çözemesek de... :mad: :D

Panik halde saksıyı kaptığım gibi diğer odanın açık penceresine koştum, bütün sinekler de gözü dönmüş halde peşimizden koştu, sonuç olarak sinekleri istediğim yere yönlendirebildim bir şekilde :D

Yıldız artık saksısını epey doldurdu, halinden memnun görünüyor ama çiçek konusunda bu sene biraz cimri...

626368

Çiçeğimize hamle eden sineklerden birini fotoğraflamayı akıl edebildim ve üstüne bırakılan kurtçukları... Bir kenarda da küçük bir arı türü bu lezzetli(!) çiçeğin tadına bakıyor :dilli:

626369

A_NOMAD
01-09-2016, 18:11
Prensesim kısmetse bol gelinli bir final düğününe hazırlanıyor, fotoğrafa sadece 7 (yedi) tanesini sığdırabildim ;)

626738

A_NOMAD
02-09-2016, 15:19
Euphorbia milii büyüdükçe çiçekleri küçüldü, saksısını da büyüttüm ama yeni çiçekler de yine küçük küçük açıyor...

626778

A_NOMAD
05-09-2016, 14:26
Az kaldı ;) ;) ;)

626929

akçabardak
05-09-2016, 22:31
Hay maşallah...

sumeyra47
05-09-2016, 23:11
Euphorbia milii büyüdükçe çiçekleri küçüldü, saksısını da büyüttüm ama yeni çiçekler de yine küçük küçük açıyor...

626778

Euphorbia milii saksı değişimini çok sever. Özellikle sonbaharda iyi bir toprak harcı ile saksısı değiştirilirse çok iyi bir gelişim sağlar. Benim miliiler öyle çoştular ki. Şuan pencere önüne sığmadığı için yerdeler. Çiçekler pek azaldı bu yüzden.

Bu arada maşallah prensesinize bayıldım. Allah nazardan korusun çok güzel. ;)

A_NOMAD
05-09-2016, 23:16
Euphorbia milii saksı değişimini çok sever. Özellikle sonbaharda iyi bir toprak harcı ile saksısı değiştirilirse çok iyi bir gelişim sağlar...

Saksısını değiştirdim, besin takviyesi verdim, toprağı da iyi ama hala çiçekleri mini mini açıyor. İlk çiçekleri daha gösterişliydi, bakalım belki biraz daha zamana ihtiyacı vardır.

Beğeniniz için teşekkür ederim, prensesimle ne kadar gurur duysam az ;)

sumeyra47
05-09-2016, 23:20
Saksısını değiştirdim, besin takviyesi verdim, toprağı da iyi ama hala çiçekleri mini mini açıyor. İlk çiçekleri daha gösterişliydi, bakalım belki biraz daha zamana ihtiyacı vardır.

Beğeniniz için teşekkür ederim, prensesimle ne kadar gurur duysam az ;)

Fazla ilgiden olabilir mi?

Şaka şaka yeni saksı değiştirdiyseniz belki biraz sarsılmıştır.

A_NOMAD
05-09-2016, 23:26
Fazla ilgiden olabilir mi?...

Kocacığım hoş geldin (http://www.agaclar.net/forum/1473947-post608.htm) diyorum size :D :D

Sarsılmıştır sarsılmıştır evet, olsa olsa öyle olmuştur. ''Kedidir kedi'' der gibi oldu :D

sumeyra47
05-09-2016, 23:28
Kocacığım hoş geldin (http://www.agaclar.net/forum/1473947-post608.htm) diyorum size :D :D

Sarsılmıştır sarsılmıştır evet, olsa olsa öyle olmuştur. ''Kedidir kedi'' der gibi oldu :D

Aynen öyle oldu sanki :D

A_NOMAD
07-09-2016, 16:35
Prensesim'in (Epiphyllum oxypetalum) tomurcuklarını fotoğraflayıp paylaşıyorum sürekli ama bilmeyenler/daha önce kendisiyle tanışmamış olanlar için tomurcuk boyutunu daha net göstermek istiyorum.

Genel görüntüden de eminim tomurcukların küçük olmadıkları anlaşılabiliyordur...

627053

...Ancak elimi açabildiğim kadar açarak (küçük elleri olan biri de değilim bu arada :D) ve tomurcuğa temas eder halde aldığım görüntü sanırım boyutun daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacaktır :rolleyes:

627054

Bu arada kısmetse yarın ya da yarından sonraki gece sezonun son düğününü yaparak artık dinlenmeye çekileceğiz, düğünümüze de bekleriz efendim :cool:

sardunya18
07-09-2016, 17:58
Maşallah prensese gerçekten tomurcuklar baya büyükmüş .Geliriz efendim düğüne gelinlikli hallerini de görürüz sağlıcakla kalın

Sevgi Durul
07-09-2016, 18:47
Daha yeni düğününüz vardı. Ama bize de yazık, durma düğüne gel, durma takı tak, durma masraf et.:rolleyes: Hayırlı uğurlu olsun efendim.:)

Şaka bir yana işin sırrını öğrenmek isteriz. Yedi tomurcuk sayabildim, maşallah.

A_NOMAD
07-09-2016, 19:04
...Şaka bir yana işin sırrını öğrenmek isteriz. Yedi tomurcuk sayabildim, maşallah.

Efendim bu kez kısmetse ''9(dokuz) :cool:'' gelin çıkaracağız evimizden, diğer 2(iki) tomurcuk alt yapraklarda olduğu için fotoğraflara sığdıramıyorum. Düğüne gelirken takı falan diye zahmete girmenize lüzum yok, malum gelinler kalabalık olunca takı mı yetişir :D

İşin asıl sırrı olsa olsa sevgidir bence, karşılıklı birbirimizi seviyoruz :rolleyes:
Bakımında ise düzenli besin takviyesi, düzenli sulama ve sıcak günlerde fısfısla sisleme dışında yaptığım ekstra bir şey yok.

Bir de bu sene artık balkonumuzun olumsuz şartlarına tamamen uyum sağladığını çıplak gözle görebiliyorum.

Mesela eskiden çılgınca savrulup hırpalandığı rüzgarlarla bile -yapraklarının pozisyonunu buna göre ayarlayarak- başedebiliyor, sadece bir lokma tadabildiği sabah güneşinden de yine yapraklarını güneş paneli gibi kullanarak mümkün olduğunca fazla faydalanabiliyor.

Yani daha çok kendi yetenekleriyle bu günlere geldi aslında, ben sadece temel desteğini sağladım ve onu çok sevdim, belli ki o da beni sevdi ;)

A_NOMAD
08-09-2016, 23:00
Bugün tomurcuklarımız iyice şişkinleşti, beyazladı ve uçları hafifçe saçaklanarak bu gece gelinliklerini giyeceklerini ilan ettiler...

627171

Akşam saat 20:00 sıralarında tomurcuklar usulca açılmaya başladı...

627172

Saat 21:00 olduğunda artık tüm çiçekler açılmıştı, büyülü güzellikleri ve kokularıyla dünyamızı doldurmaya başladılar. Sekiz gelin birden geldi, buna can mı dayanır ;)

627173

2(iki) tomurcuğun alt yapraklarda olduğundan bahsetmiştim, sağ alttaki tomurcuğumuz da bu gece gelin oldu ama sol alttaki tomurcuk 'aynalı körük olmazsa ben gelin gitmem' diye tutturunca onun düğünü yarına kaldı, illa tek başına gelin olacakmış haspam :D

627174

Bari bir karede 'altta kaldığı için doya doya poz veremeyen gelinceğiz' de görünsün diyerek saksının sağ tarafından da bir poz aldım :rolleyes:

627175

A_NOMAD
08-09-2016, 23:15
Her ne kadar daracık balkonumuza bir türlü ikimiz birden tam sığamamış olsak da :D eşimle birlikte oturabildiğimiz kadar oturduk Prensesim'in yanında, karşılıklı kahvelerimizi höpürdeterek bu güzelliğin keyfine bıraktık kendimizi. Gelinlerimizin güzelliği, enfes kokuları, bir de kahve keyfi birleşince mest olmamak ne mümkün...

Alabildiğim en düzgün görüntülerini sizlerle de paylaşmak istiyorum:

627178

627179

627180

627181

Karşımızdaki komşular da bu kez bize falan aldırmadan doya doya gelinlerimizi seyrettiler, her yeri kaplayan kokularını da aldıklarından eminim ama muhtemelen kokunun gelinlerden yayılmasına ihtimal vermemişlerdir, ne bilsinler ;)

Bu gece benim için dünyanın en güzel gecesi, çok sevinçliyim! ;)

YeniGine
08-09-2016, 23:17
İlk açıp gelinliğini asıp gittiğinde sormuştum bir daha açacak mı diye... O sorum için bu güzel gelinlerden özür diliyorum...
Maşallah yine çok güzel olmuşlar sevgili A-NOMAD'ım. Şimdi de sanki çok yorgunmuş gibi geliyor bana...

Sevgili A-NOMAD ben yorum yazarken sen son güzelleri paylaşmışsın. Kocaman hay maşallah bu güzellere... Çok güzeller çok...

TCM
08-09-2016, 23:24
Bir tutam bilgi rica edebilir miyim, bu arkadaş nasıl bir şey, soğuk ile arası nasıl, yılda bir gün mü açıyor sadece, diğer zamanlar hep yeşil mi?

A_NOMAD
08-09-2016, 23:52
...Şimdi de sanki çok yorgunmuş gibi geliyor bana...

Beğenin için çok teşekkürler YeniGinem ;) Haklısın bu sene çok yoruldu güzel kızım, bu çiçeklerden sonra uzun uzun dinlenecek artık ve kısmetse önümüzdeki sezon için enerji toplayacak. :rolleyes:

Bir tutam bilgi rica edebilir miyim, bu arkadaş nasıl bir şey, soğuk ile arası nasıl, yılda bir gün mü açıyor sadece, diğer zamanlar hep yeşil mi?

Aman efendim kimler gelmiş sayfama, safalar getirdiniz ;)

Bu arkadaş bir atlas türü (Epiphyllum oxypetalum) ama çiçeklerini gece açıp sabahına kapattığı için ve beyaz rengi sayesinde dilimizde 'bir gecelik gelin' olarak isimlendirilmiş. Dünyada ise daha çok Night blooming cereus/ Dutchman's pipe/ Queen of the night isimleri kullanılıyor.

Standart atlas bakımı yeterli. Yazın direkt güneşten, kışın da 7 derecenin (Celcius) altındaki soğuklardan korumak gerekiyor.

Benim prensesimin bu seneki beşinci çiçeklenmesi bu, yılda bir kez çiçeklenmiyor yani ama her bir çiçek sadece bir gece açık kalıyor, çiçeklenme dönemi de yaz mevsimi bu arada...

Çiçekleri gece boyunca açık kalır ve mis gibi kokar ancak sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kapanarak ömrünü tamamlar. Çiçekleri de gerçekten tam manasıyla kocaman :cool:

Çiçeklenme dönemi dışında yeşil kalır (o halini de ayrı severim ben) kocaman, parlak, yeşil yaprakları oldukça estetiktir.

Bilmem sorularınıza yeterli cevap oldu mu, olmadıysa söyleyin lütfen :rolleyes:

TCM
09-09-2016, 00:10
Bir tutam demiştim iki kucak bilgi döktünüz önüme çok sağolun da nereden bulacak bu arkadaşı.

YeniGine
09-09-2016, 01:10
:D Gidiyor gidiyor, Sayın TCM'ye gidiyor... Valla süper...

A_NOMAD
09-09-2016, 11:00
Sevgili YeniGine ve ben bu manzaraya bakınca hep hüzünleniyoruz, seneye yeni gelinlerle güzel düğünler görmek ümidiyle...

Askılarına asılmış gelinlikler:

627188

günebakan
09-09-2016, 11:38
Her ne kadar bir gecelikte olsa muhteşem görünüyor bende de bir tane dev var ama çiçeğini daha görmedim

A_NOMAD
09-09-2016, 12:02
...bende de bir tane dev var ama çiçeğini daha görmedim

Nasıl bir bakım uyguladığınızı (bulunduğu yer, toprağı, sulama ve besin yönteminiz) anlatırsanız, eğer müdahale edip yönlendirebileceğim bir durum varsa yardımcı olmaya çalışayım.

TCM
09-09-2016, 13:45
Nasıl bir bakım uyguladığınızı (bulunduğu yer, toprağı, sulama ve besin yönteminiz) anlatırsanız, eğer müdahale edip yönlendirebileceğim bir durum varsa yardımcı olmaya çalışayım.

İyiymiş sizin sistem, sahiplendir sonra de ücretsiz servise devam et. ;)

A_NOMAD
09-09-2016, 18:23
İyiymiş sizin sistem, sahiplendir sonra de ücretsiz servise devam et. ;)

Arkadaşa ben sahiplendirmedim diye hatırlıyorum ama elden geldiğince servis hizmeti verilir efenim, hem ücretsiz değil ki mutlu oluyoruz ya buna paha biçilebilir mi? ;)

Gerçi sizin aşılama hakkındaki paylaşımlarınızın yanında bizim şuncacık desteğimizin lafını etmeye değmez (Lonicera'nın yorumunu hatırladıkça hala çok gülüyorum ben) :D

melekv.
09-09-2016, 18:30
sanki bizim evde açtı gelinler ben neden seviniyorsam :)
maşallah hepsi çok güzel emeğinize sağlık ilk gördüğüm yerde bende bir tane almalıyım

günebakan
09-09-2016, 18:58
[QUOTE=A_NOMAD;1478876]Arkadaşa ben sahiplendirmedim diye hatırlıyorum ama elden geldiğince servis hizmeti verilir efenim, hem ücretsiz değil ki mutlu oluyoruz ya buna paha biçilebilir mi? ;)

Hayır ben sizden almadım bir gecelik gelini sevgili A NOMAD ben benimkinin derdini biliyorum biraz güneş istiyor ama ona güneş aldırabileceğim bir yer yok apartman aralığında camın önünde duruyor ordan da güneş el sallayıp geçiyor. Yine de yardımlarınız için teşekkürler:)

A_NOMAD
09-09-2016, 19:00
sanki bizim evde açtı gelinler ben neden seviniyorsam :)...

Ağaçlar net ailesine katılınca otomatik olarak böyle oluyor işte :D
Çok teşekkürler, umarım siz de bu bitkiyi yetiştirmenin keyfine varabilirsiniz ;)

...apartman aralığında camın önünde duruyor ordan da güneş el sallayıp geçiyor. Yine de yardımlarınız için teşekkürler:)

Bu durumda ne denir bilemedim ama ne yalan söyleyeyim içim burkuldu biraz. Aklımdan 'acaba apartman boşluğundaki ışıklandırmadan faydalanması sağlanabilir mi' diye geçti, gerçi bitkiyle ampul arasındaki mesafe de önemli ama ne bileyim mesela akkor ampul temin etmek zor olsa da bir floresan ampulle değiştirmek bile belki fayda sağlayabilir ya da pencereden el sallayan güneş ışığını bitkiye yansıtacak açıya bir ayna yerleştirilebilir.

Elbette uğraşmaya mecaliniz varsa...

Sevgi Durul
09-09-2016, 20:08
Düğüne gelirken takı falan diye zahmete girmenize lüzum yok, malum gelinler kalabalık olunca takı mı yetişir :D

Aaa olur mu öyle şey. Düğüne geldik, takılarımızı da taktık, lafı bile olmaz. Çok kalabalıktı, görmemişseniz buradan bildiriyorum.:) Gelinler oldukça güzeldi.:cool:

Darısı bizim kızların başına. Tüyoları aldık, kabul ettik. Bahara inşallah. Pek tabii düğünümüz olursa memnuniyetle ilan eder, davetiyeleri dağıtırız.:rolleyes:

Şaka bu kadardı. Sevgili A_NOMAD, şimdi de bir sorum olacak. Benim mavi kelebek, üzerinde dolu dolu tomurcukları olduğu halde, yaprak döküyor. Neredeyse kel kaldı. O derece. Neden ola ki?

Ödüm kopuyor, açmadan ölecek diye. Ölecekse bile çiçeğini açsın, öyle ölsün.:mad:

A_NOMAD
09-09-2016, 20:35
...Ölecekse bile çiçeğini açsın, öyle ölsün.:mad:

Aman efendim çok teşekkürler, darısı başına ablam, bu çiçeği yakından gördüğünde hiç şüphem yok ki ona aşık olacaksın ;)

Mavi kelebek konusuna gelince... Aklıma ilk gelen şey besin eksikliği oldu ama yapraklarda sararma gibi renk değişikliği oluyor mu yoksa yeşil haldeyken mi dökülüyorlar?

Eğer sararıp düşüyorlarsa öncelikle besin eksikliği olabilir ama senin bitkin bildiğim kadarıyla açık havada duruyor ve besin takviyesi de veriyorsun. Bu durumda sonbahar serinliği nedeniyle de olabilir diye düşündüm. (Gerçi bizim buralarda sonbahardan eser yok, hala cayır cayır yaz ama...)

Yeşil oldukları halde düşüyorlarsa büyük olasılıkla sulamayla ya da köklerle ilgili bir sorun olabilir, köklerini kontrol etmeni öneririm.

Ölecekse çiçeğini açtıktan sonra ölsün he, bayılıyorum senin bu yaklaşımlarına :D

Sevgi Durul
09-09-2016, 21:03
Yapraklar sararıp dökülüyor. Aslında canım çok sıkkın, ölecekse falan diyorum ama tabii ki de ölmesini hiç istemem.:rolleyes:

Aynen burada çok sıcak, serinlikten olma bir sararma değil. Böcekten şüphelendim, bugün ilaçladım. İnşallah yaşar.:)

Bir de, sabah güneşi görsün diye, çok rüzgar alan ön balkona geçirmiştim, belki de ondan sebeptir.:)

Gereksiz mesaj kalabalığı olmasın diye, daha sonra bu mesajımı silerim.

A_NOMAD
09-09-2016, 21:32
...Bir de, sabah güneşi görsün diye, çok rüzgar alan ön balkona geçirmiştim, belki de ondan sebeptir.:)

Gereksiz mesaj kalabalığı olmasın diye, daha sonra bu mesajımı silerim.

Abla rüzgar alıyorsa başka sebep aramaya gerek yok, rüzgarsız yere geçirirsen kısa süre içinde rahatlar ve bu yer değişiklikleri de yaprak dökmesine sebep olabilir, mümkün olduğunca yerini değiştirmemekte fayda var.

Bence boşuna üzülüyorsun, üzülme :rolleyes:

Mesajını da silme lütfen, bu sayfaya gelen arkadaşların da ihtiyacı olabilir bu tecrübelere ;)

A_NOMAD
15-09-2016, 13:22
Yıldız'ın (Stapelia grandiflora) son çiçeği sineklerin hücumuna uğramıştı, aradan bunca zaman geçmesine rağmen hala eski çiçek sapı düşmediğine ve canlılığını koruduğuna göre sanırım ilk kez tohum tutmuşuz :cool:

627545

A_NOMAD
03-10-2016, 17:45
Yıldız (Stapelia grandiflora) bir yandan -ileride üstünde tohum keselerini görecek olduğumuz- eski çiçek sapıyla meşgul olurken bir yandan da yeni tomurcuklar büyütüyor.

629126

Euphorbia milii sonunda kendine geldi ve iyice küçülmüş olan çiçekleri normale döndü, meğer garibimin tek derdi sıcaklarmış...

629127

Vefakar mor menekşem de sıcaklardan bunalmış olacak ki serin havayı bulunca çiçeklerle kutlamaya karar verdi ;)

629128

Ayşecik (Senecio rowleyanus) sonunda yaz uykusundan uyandı, zaten bu dinlenme dönemlerinin en güzel kısmı bitişi oluyor bence :D

629129

Şubatım'dan (Schlumbergera) geriye kalanlar ise henüz hayata tutunmakla meşguller, bu sezon onlardan tek beklentim sağlıklı gelişmeleri...

629130

zehra evin
03-10-2016, 20:04
Benim stapelia grandifloram da çok güzel açtı A_NOMAD cığım ama biliyorsun benim beceriksizliğim sayesinde paylaşamadım:( milin,ayşeciğin,şubatın,mor menekşen hepsi çok güzel maşaallah diyorum.

A_NOMAD
03-10-2016, 20:40
Teşekkür ederim ;)

Senden haber gelmeyince ben de 'sorun çözüldü herhalde' diye düşünmüştüm, yanılmışım demek ki :(

YeniGine
03-10-2016, 23:38
Şubatlar maşallah sağlıklı görünüyorlar sevgili A-NOMAD'ım, çiçeklerini de görürsün inşallah...
Benim şubatlar sağolsunlar hem bina görevlisinin sulaması, hem de bu şımarık sayesinde :(

629180

A_NOMAD
03-10-2016, 23:45
Teşekkür ederim, inşallah o günleri de görürüz canım ;)

...hem bina görevlisinin sulaması, hem de bu şımarık sayesinde :(

Yılbaşılarını kaybetmene üzüldüm ama bu tipe bakınca... Bakışları o kadar 'ben haklıyım işte' diyor ki :D :D

A_NOMAD
09-10-2016, 17:56
Yıldız'ın tomurcuğu büyüdü ve ilk kez -sonbahar serinliğinden olsa gerek- tomurcuk rengi böyle kızıllaştı, yarın ya da sonraki gün çiçeğini açar muhtemelen, bu halini pek beğendim ;)

629719

Mavi kelebek çiçeğim (Clerodendrum ugandense) çok iyi göründüğü halde, hepi-topu 3 gün evden uzak kaldığım kurban bayramı tatilinden dönüşte çok hızlı şekilde kötüleşti ve maalesef ne yaptıysam kurtaramadım ama şükür ki sevgili SDurul'un birkaç kez hatırlatması üzerine küçük bir çelik alarak yedeklemiştim, çok teşekkürler ablam sayende kelebeksiz kalmaktan kurtuldum. Şimdi o küçük çelik gelişiyor, tomurcuklanmaya bile başladı maşallah ;)

629720

Şubat'tan geride kalan çelikler hayata tutunmaya çalışadursun, geçen ay karşıma satılık yılbaşı kaktüsleri çıktı ama öyle kötü durumdaydılar ki... Adeta canlı değil de plastik çiçeklermiş gibi buncağızları yan yatırıp üst üste istiflemişler, gariplerim ağlar gibi görünüyorlardı :( Almaya niyetim yoktu ama onları öyle görünce geçip gidemedim.

Hemen hemen hepsi kırmızı ve pembe tonlarındaydı ama bir tanecik beyaz, bir tane sarı (gerçi sadece hafifçe sarı ama olsun) ve bir saksı da turuncumsu renkte olanlardan karışmıştı aralarına, hemen onları kucaklayıverdim, elimde olsa o zavallıların hepsini alırdım...

Eve gelir gelmez hırpalanmış kısımlarını temizledim ve üçünü birlikte bir saksıya (ben böyle sıkış-sıkış saksılar yapmayı seviyorum, rengarenk yılbaşı aranjmanı fikri de cazip geldi) güzelce diktim.

Memnun kalmış olacaklar ki hiç ummadığım halde canlanıp geliştiler, hatta çiçeklenmeye bile (elbette satın aldığımda üstlerinde açılmış çiçekleri, irileşmiş tomurcukları vardı ama ezilmiş hatta kurumuşlardı, o nedenle neredeyse hepsini ayıklamak zorunda kalmıştım) başladılar ;)

629721

sardunya18
09-10-2016, 19:42
Yılbaşılarını güle güle büyüt A_NOMAD cım .Bende merakla bekliyordum mavi kelebek çiçeğinin resmini atarsın diye .Üzüldüm :(Umarım çeliğin sorunsuz büyür de kelebekler uçuşur tekrar balkonunda selamlar bol çiçekli günler

Sevgi Durul
09-10-2016, 20:06
A_NOMAD'cım, senin eline geçer de yılbaşı kaktüsleri hiç açmaz mı? Şaşırmadım, olağan geldi. Atlaslar ve bir gecelik gelinin yanında yılbaşılar hayli hayli açar.:)

Mavi kelebek çok nazlı çıktı. Benimki de öyle kel kel duruyor derken, dün bir çelik de ben aldım. Her ihtimale karşın bir çelik daha alayım yarın.;)

Leş kaktüsü bol koku biriktiriyor sanırım, kızarmış, genişlemiş, hayırlısı bakalım. Benim grandiflora ve giganteada bit kadarcık tomurcuklar belirdi. Hava soğumadan açmayı başarabilecekler mi, diye merakla bekliyorum.:rolleyes:

Jezebel
09-10-2016, 21:59
...

Mavi kelebek çiçeğim (Clerodendrum ugandense) çok iyi göründüğü halde, hepi-topu 3 gün evden uzak kaldığım kurban bayramı tatilinden dönüşte çok hızlı şekilde kötüleşti ve maalesef ne yaptıysam kurtaramadım ...

Nasıl yani, üçüde mi öldü?!

A_NOMAD
09-10-2016, 22:31
Yılbaşılarını güle güle büyüt A_NOMAD cım...
...Umarım çeliğin sorunsuz büyür de kelebekler uçuşur tekrar...

Teşekkür ederim ;) Çabucak özledim ben de maviş kelebekleri, umarım...

...dün bir çelik de ben aldım...

...Benim grandiflora ve giganteada bit kadarcık tomurcuklar belirdi. Hava soğumadan açmayı başarabilecekler mi, diye merakla bekliyorum.:rolleyes:

Teşekkür ederim, gerçekten iyi ki yedeklemişim yoksa çok üzülecektim. Sen de iyi etmişsin yedeklemekle ablacım, umarım ihtiyacın olmaz ama elinde bulunsun...

Benim stapelia da bir sürü küçük tomurcuk yapmıştı ama büyütemeden sırayla sarartıp düşürüyor, mevsimi geçiyor artık ne de olsa, umarım senin tomurcukların en azından birkaçı çiçeğe dönüşebilir ;)

Nasıl yani, üçüde mi öldü?!

Yok, yok... Üçlünün biri anneme gitti ve çok sağlıklı, hatta hala çiçekleniyor maşallah ;) Diğeri de yerini buldu ve o da şükür ki oldukça sağlıklı, sadece bende kalan Avarel Dalton'u kaybettik... Neyse ki dediğim gibi kendime bir çelik köklendirmiştim ve o iyi durumda, buna da şükür :rolleyes:

cengizildas
10-10-2016, 15:54
Sn. A_NOMAD, ben ''Bir gecelik gelin'' hiç görmemiştim. Ama, çieğe mi yoksa anlatımdaki o üsluba mı hayran olacağımı bilemedim.
Diğerleri de çok çok güzeller, ellerinize, emeklerinize sağlık.

A_NOMAD
10-10-2016, 17:36
Sn. A_NOMAD, ben ''Bir gecelik gelin'' hiç görmemiştim...

Beğenileriniz için çok teşekkür ederim ;)
Bir gecelik gelin aslında sizin oralarda (Mersin-Adana) pek yaygınmış ama demek ki kısmetinizde benim sayfamda tanışmanız varmış, vesile olmaktan memnuniyet duydum :rolleyes:

eneskrky
10-10-2016, 20:27
Gelinler açmış geçmiş menekşeler yeniden açıyor neler oluyor bu sayfaya uğramayalı :D :D
Her şey çok güzel görünüyor ellerine sağlık ablacım maşallah :))
Sanırım bitki sayısı az olunca daha dikkatli bakımlı oluyor bendemi öyle yapsaydım ne :D

A_NOMAD
10-10-2016, 22:12
...Sanırım bitki sayısı az olunca daha dikkatli bakımlı oluyor bendemi öyle yapsaydım ne :D

Aman efendim, taptaze bir üniversiteli ziyarete gelmiş sayfamı! Umarım yeni hayatına kolayca alışabilmişsindir ve mutlusundur ;) Canım çok teşekkür ederim, evet bitki sayısı az olunca bakımı daha özenli oluyor aslında ama bazen ilgi de fazla gelebiliyor :D

Elbette gönül bir sürü bitki ister (eşime 'ne kadar az bitkim var' deyince garibim şaşkınlıktan doğru-düzgün tepki veremiyor yazık :D) ama mevcut şartlara göre hareket ediyoruz mecburen, ona rağmen kayıplar yaşamak ise daha fazla üzücü oluyor, ne yapalım buna da şükür... :rolleyes:

A_NOMAD
11-10-2016, 16:47
Bugün enteresan bir şey oldu, hala çözebilmiş değilim ama 'bu kadarına da pes' dedim cidden...

Yanlış hatırlamıyorsam burada da bahsetmiştim Güler atlasım o harika çiçeklenmesi bittikten bir süre sonra kötüleşmeye başlamıştı. Günden güne yaprakları kağıt gibi inceldi/kurudu, rengi soldu-cansızlaştı derken ben sanmıştım ki yoğun çiçeklenme nedeniyle fazlaca yoruldu ve/veya bu yaz yaşadığımız aşırı sıcaklar da olumsuz etkiledi...

Hakkını yiyemem onca zaman hayata tutunmaya çalıştı ama müdahalelerime hiç cevap vermedi, neyse ki sağlam kalan dallarından çelik alıp yedeklemiştim ama elbette onların anaç bitki gibi görkemli hale gelebilmesi için epey zaman lazım.

Neyse gel zaman-git zaman derken ne yazık ki o kocaman Güler atlasım öldü gitti, cesedi topraktan çıkardığımda adeta kökler belli bir seviyeden kesilmiş gibiydi yani gövdeye bağlı kök kalmamıştı ama çürüme de yoktu. Kalan sağlar bizimdir diyerek üzüntümü geçiştirmeye çalıştım.

Birkaç gün önce onunla aynı saksıdaki siklamen renkli atlasımın yapraklarında da pörsüme başladığını gördüm, bugüne kadar gözlemledim ve aynen Güler atlasımın yaşadığı kötüleşme sürecine girdiğini fark edince panik halde köklerine bakmak için topraktan çıkardım. Kökler Güler atlasımda olduğu gibi kesilmişti, neye uğradığımı şaşırdım doğal olarak!

Hemen saksı toprağını boşalttım, pek fazla incelememe gerek kalmadan toprağın içinde debelenen kocaman yaratığı görünce birkaç saniyeliğine yer-zaman oryantasyonum bozuldu, 'burası neresi, ben kimim' falan dedim yani...

Evet arkadaşlar ikinci kattaki evimin hiçbir yere bitişik duvarı bile bulunmayan balkonunda, yerden yüksekliği yaklaşık 50 cm. olan saksımın toprağında kuzu gibi bir danaburnu (Gryllotalpa gryllotalpa) vardı!! Kocaman Güler atlasımı öldürmüştü ve siklamen atlasımı da nerdeyse öldürüyordu!

Hala aklım almıyor, nasıl gelmiş olabilir? Bu hayvan tırmanabilen ya da öyle uzun ve yüksek uçuşlar yapabilen bir yaratık değil ki! Canım arkadaşım kelebek çalısı ile düşündük uzun uzun 'nasıl olur bu' diye, aklımıza gelen en mantıklı seçenek: Bir karga düşürmüş olabilir... Varın siz karar verin bu nasıl bir şanstır :mad:

Neyse, zararın neresinden dönsek kardır diyorum ama siz söyleyin 'bu kadarına da pes' demekte haksız mıyım?

Bu tuhaf mesajımın sonuna bir güzel iliştireyim de devamı güzel gelsin :rolleyes: Euphorbia milii sonbaharı pek sevdi, gövde gösterisi yapıyor şu sıralar ;)

629975

(O yaratığı fotoğraflamak aklıma bile gelmedi, ani bir refleks ve olanca gücümle kendisini tanınmaz hale getirdim)

eneskrky
11-10-2016, 18:39
:D Hayata alışmak zor ancak mücadele ediyoruz tabi yerimden memnunum :cool: Bende yavaş yavaş senin durumuna geçeceğim artık benim evlatlarım istanbulda çoğu birkaçını yanımda getirebildim ancak :))
aynen fazla ilgi sorun yaratıyor sımarmak yerine çiçek açmaz asi oluyorlar :D

Atlasına olanlar için çok üzüldüm ablacım geçmiş olsun gerçekten ..İstersen bende bana verdiğin dal yavruladı senin yavrun oda ondan sana verebilirim :) annesine geri dönünce çok kolay büyür alıştığı yer sonuçta :))
-Danaburnu bende bahçemde rastlıyordum.Hiç hayvan gübresi verdiniz mi ablacım? Eğer verdiyseniz veya dışarıdan biryerden toprak alıp eklediyseniz içinde bunların yumurta veya larvaları oluyor .Bu larvalar 3 ay içinde erginleşebiliyor.Hayatının çoğunu toprak altında geçiriyor .Kış ayı yaklaşırken kocaman bir dana burnunun toprağı kazıp derinlere inmeye çalıştığını görmüştüm ,daha çok gübreli ortamlarda kışı geçiriyor.Ve ne yazık ki tamamen bitkisel besleniyor :mad: kökler filizler bi ara soğanlılarıma dalmıştı

Jezebel
11-10-2016, 19:19
Danaburnu (Gryllotalpa Gryllotalpa)konusunda, insektlerde metamorfoz olayı var hani.
Yumurtası veya larvası saksı harcınızda olup farkedemeyebilirsiniz.
Yetişkin olunca tüm zalimliği ile ortaya çıkıp bitkilerimizi kemirir:)

629980

Başıma gelmedi, geçmiş olsun.

A_NOMAD
11-10-2016, 19:26
:D Hayata alışmak zor ancak mücadele ediyoruz tabi yerimden memnunum :cool:...

...İstersen bende bana verdiğin dal yavruladı senin yavrun oda ondan sana verebilirim...

Canım çok teşekkür ederim ama dediğim gibi çelik alarak yedeklemiştim zaten, yine de düşünmen yeter ;)

Hiç hayvan gübresi vermedim, toprak eklemedim yani mantıklı hiçbir şey bulamıyorum nasıl geldiğine dair... Ama onu bulduğumdaki şaşkınlığımı görmeliydin, hala da geçmiş değil :D

Mücadelesiz hayat yok maalesef canım ama mutlu olmana sevindim, daha güzel hale getirmek senin elinde. Güzel bakarsan güzel görürsün :cool:

...Yumurtası veya larvası saksı harcınızda olup farkedemeyebilirsiniz.
Yetişkin olunca tüm zalimliği ile ortaya çıkıp bitkilerimizi kemirir...

Teşekkür ederim, hayatımın şokuydu diyebilirim :)

Ben yaratığı bulunca hakkında biraz inceleme yaptım ama meretin bir sürü farklı türü var, gerçi ülkemizde yaygın görülen tür Gryllotalpa gryllotalpa oluyormuş.

Yumurta-larva-nimf dönemleri biraz aklımı karıştırdı ve düşündüm ki eğer saksı harcımda başından beri yumurta ya da -dediğiniz gibi- larva formunda mevcut ise bu arkadaş (-ki olabilir, gayet mantıklı yani), bunca yıl nasıl beslenebildi bitkilerime zarar vermeden?

YeniGine
11-10-2016, 23:13
Neyse sonunda zararlıyı bulabilmişsin sevgili A-NOMAD'ım, ben de yumurta, larva olabileceğini düşündüm... Geçmiş olsun.

Aslında benim söyleyeceğim şey, gece rüyamda senin kırmızı kalonche aldığını gördüm; haberin olsun...

A_NOMAD
11-10-2016, 23:35
...gece rüyamda senin kırmızı kalonche aldığını gördüm; haberin olsun...

Hayırlara çıksın inşallah, acep ne manaya geliyordur ki bak merak ettim :rolleyes: ama sonuçta rüyada da gerçek hayatta da çiçek görmek iyi bir şeydir bence ;)

YeniGine
11-10-2016, 23:56
:) Bu aralar kalonchhelere taktım alsam mı - almasam mı, alsam nerede koruyacağım düşünüp duruyorum. Birkaç tane çelikten diktiğim kalonç sandığım, sonradan sevgili SDurul'un sayfasında gördüm sedummuş, kalonchoe değilmiş diktiklerim de kalonche değil mi acaba diye düşüne düşüne rüyamda senin kalonchoe aldığını gördüm...

A_NOMAD
12-10-2016, 00:02
...kalonche değil mi acaba diye düşüne düşüne rüyamda senin kalonchoe aldığını gördüm...

Oyy güldürdün beni, şimdi sevgili TCM buralarda olsaydı 'ömürler görün emi' derdi, ben de sana 'Allah iyiliğini versin' diyorum :D :D :D

TCM
12-10-2016, 09:00
Ömürler görün emi. :)

A_NOMAD
12-10-2016, 10:33
Çiçeğimizi açtık ve anında sineklerle muhatap olduk, bence bu çiçek de tohum tutabilir :rolleyes:

630047

Jezebel
12-10-2016, 20:23
... bunca yıl nasıl beslenebildi bitkilerime zarar vermeden?

Kaç yıl ömrü olduğunu, kaç yaşında olduğunu bilmiyoruz :)
"Bunca yıl" orada olduğuna nasıl kanaat getirdiniz ki?
Ama çok güldüm, sitenin tüm aktif üyeleri bu konuyu öğrendi sayenizde :)
Sevgiler.