PDA

View Full Version : A_NOMAD / Balkon, ev

Sayfalar : 1 2 3 4 [5]

Sûz-i Dilârâ
20-02-2018, 15:55
O saksıya muscari ne zaman girdi mübarek:D

Yemek yapıyorum şu an bir yandan da düşünüyorum, o saksıda sarı yıldız da yoktu. Sarı renkli göç göç çiğdemin vardı o ayrı saksıdaydı. :D Nasıl sığdı o kadar bitki o küçücük saksıya:D

A_NOMAD
20-02-2018, 16:23
...Şu beton yığını apartman dairelerimizde yüzümüzü nasıl da güldürüyor değil mi bu güzellikler...

Annemler bizi ziyarete geldiklerinde biliyorsun fazla kalamıyor, bir an önce eve dönmek istiyorlar. Alıştıkları mis gibi bahçeli evden sonra, bir apartman dairesinde tıkılı kalmak hoşlarına gitmiyor haliyle...

Benim de hoşuma gitmiyor, ellerimle oluşturduğum şu küçücük yeşil alanımız sayesinde tahammül edebiliyorum, yoksa dayanılacak şey değil gerçekten :(

O saksıya muscari ne zaman girdi mübarek:D

Yemek yapıyorum şu an bir yandan da düşünüyorum, o saksıda sarı yıldız da yoktu. Sarı renkli göç göç çiğdemin vardı o ayrı saksıdaydı. :D Nasıl sığdı o kadar bitki o küçücük saksıya:D

Göç göç çiğdemleri, sarı yıldız ve ak yıldız ayrı küçük bir saksıdalar, o saksıda babaannemin mezarından getirdiğim bir avuç toprak var. Ak yıldız da sarı yıldız da işte o toprakla gelmiş, benim için de sürpriz oldu, babaannemden selam almış gibi hissettirdiler ;)

Elbette şimdilik ayrı saksıda olsalar da soğanlar uyuyunca hopp hanımeli saksısına dikilecekler, kör dağarcık teptikçe alıyor işte :D

Muscariyi annem geçen sene köydeki bağımızdan getirmişti bana, aslında burada paylaşmıştım ama aklında kalmamıştır. ;)

Sûz-i Dilârâ
20-02-2018, 16:40
Rahmetli babaannenin kabrinden getirdiğin topraktan akyıldız çıktığını okumuştum, fotosunu da görmüştüm. Sarı yıldızından yeni haberim oldum.

Annem ve bağ deyince şimdi bir çağrışım yaptı, annenle daha çok kardeleni özdeşleştirdiğim için muscari aklımdan çıkmış. ;)

Hadi bakalım kör dağarcığına bereket diyelim daha neler alacak kim bilir:D

A_NOMAD
20-02-2018, 17:22
...Hadi bakalım kör dağarcığına bereket diyelim daha neler alacak kim bilir:D

Amin ;)

Dün akşam o konuda epey düşündüm, zihnimde pek çok farklı yerleşim planı canlandırdım :rolleyes:
Mesela -bence- en akla yatkın olanında bütün soğanlıları uzun dikdörtgen bir saksıya (benim yılbaşı ormanı gibi) taşıyıp hanımeli saksısında sadece hanımelileri, orman menekşelerini ve nakkaş sarmaşıklarını bırakmak vardı...

Şimdilik hanımeli saksısına kör dağarcık muamelesi yapmak niyetindeyim ama bana belli olmaz, soğanlar uyusun hele, belki yerleşim planımız değişiverir :D

Bir türlü mutlu edemediğim mavi kelebeği de geçenlerde balkona attım, açık havada biraz kendine gelir gibi olmuştu ki sapık kumrularımız hemen iki dalını kırdılar, bu da ölürse bir daha mavi kelebek edinmeyeceğim artık.

A_NOMAD
04-03-2018, 11:52
Bu kışı sonhabar gibi geçirdiğimiz için, birkaç gece önce senenin ilk (ve muhtemelen son) karı yağınca hemen fotoğraflamak istedim :rolleyes:

Kaktüslerimin üzerine -az da olsa- yığılan kar gözüme hoş görünmüştü ama arka planda kar yağmasına sevinen benden başka biri daha varmış meğer, sonradan fotoğrafa baktığımda fark edebildim, parlayan bir çift minik far görünce :D :D

666893

Spathiciğim sonunda ilk çiçeğini açtı, çok zarif, çok güzel... ;)

666894

A_NOMAD
10-03-2018, 15:21
Sarı yıldızlarım (Gagea bohemica) coştular, fotoğrafta çiçeklerin üç aşaması bir arada: Yeni açmış çiçekler, geçmeye başlayanlar, artık geçmiş olanlar.

667533

Spathiciğim çok güzel maşallah, çiçeğine bakmak bile iyi hissettiriyor, özellikle sabah saatlerinde daha yoğun olan kokusu ise tamamen bonus ;)

667534

Bugün ağzından bal damlamaya da başladı :rolleyes:

667535

A_NOMAD
15-03-2018, 13:21
Artık baharın geldiğine kanaat getirerek bugün kızlarımı balkondaki yerlerine çıkardım, sularını verdim, sezonu açtık bakalım ;) ;)

667967

A_NOMAD
24-03-2018, 14:16
Kırmızı meyvelerini görmek için sabırsızlandığım bücür kaktüsüm (Mammillaria prolifera) tomurcuklanmış! ;)

668766

Bu soğuk, yağışlı ve kasvetli günde güzel bir sürpriz oldu benim için ;)

cleryaa
14-04-2018, 21:53
'Senecio rowleyanus', yani benim 'Ayşe' kızım...
Sevgili Güler Hanım 10.yıl toplantısında 'kopmuş birer tesbih parçası gibi görünen' o iki çeliği bana uzatana kadar, böyle bir bitkinin varlığından haberdar değildim. Çok güzel görünüyorlardı ve eve döner dönmez, tarif ettiği şekilde toprağa yatırıp fısfısla sulamaya başladım hemen...

Uzun bir süre öylece yan gelip yattıktan sonra, iyi ki tembellik etmişler dedirtecek bir hızla geliştiler ve saksılarından taşmaya başladılar. Takip eden sonbaharda o güzel çiçeklerini bile gösterdiler ;)

Mini mini çiçekler birleşip küçücük bir karanfil oluşturmuş ve bu minicik çiçek, karanfil-tarçın gibi kokuyor...

562857

Öyle geliştik büyüdük ki eşe dosta bebekler verdik, dağıttıkça serpildik ve şimdiki halimiz böyle ;)

562858

Merhabalar.. Bu muhteşem türü bulupta temin edemiyorum. Çok güzel maşallah nazar değmesin..Temin edebileceğim bir site var mı ? Biliyorsanız çok memnun olacağım..

akçabardak
12-05-2018, 18:44
Sevgili A_NOMAD sayfanız çok sessiz kalmış, sizi merak ettim iyisinizdir umarım, özlettiniz kendinizi. Sevgiler.

A_NOMAD
27-07-2018, 00:13
Arayan, soran, bir şekilde bana ulaşmayı deneyen tüm dostlara teşekkür ederim.

Spathiphyllum peş peşe zarif çiçeklerini cömertçe sergiliyor, aynı saksıdaki anthurium da ilk çiçeğini gösterdi.

678997

Menekşelerim, spathi. ve anthurium ile birlikte penceremizi renklendirdiler.

679000

Yıldız (Stapelia grandiflora) neredeyse sürekli çiçekli halde, haliyle balkonun o tarafı sineklerin uğrak yeri oldu.

679001

Kılçık atlasımı (Epiphyllum anguliger) aranjmandan çıkarıp askılı saksıya aldım, keyfi yerinde.

679002

Prensesim (Epiphyllum oxypetalum) de sürekli çiçeklenerek bu bunaltıcı yaz gecelerini daha katlanılır kılıyor.

679003

A_NOMAD
27-07-2018, 00:30
Bücür kaktüsüm (Mammillaria prolifera) mini mini çiçeklerini bolca sergiledi ama meyve tutmadı.

679004

Beyaz echinopsisim enfes kokulu beyaz çiçekleriyle şov yaptı.

679005

Echinopsis oxygona ilk çiçeklenmesini sonunda gerçekleştirdi.

679006

Kokusu da çiçeklerinin tatlı pembesi de gönül çelen cinsten...

679007

Güneş yanığından sonra ancak kendine gelebilen chamecereus silvestriiler bu sene üç tomurcuk yaptılar ama tomurcukların birini kuşlara kurban verdik, iki çiçek açabildiler, minicik gövdelerinde canlı kırmızı çiçekleri gerçekten göz alıcıydı.

679008

A_NOMAD
27-07-2018, 00:56
Nakkaş sarmaşığım hep olduğu gibi çıtır çiçeklerini güle oynaya sergiledi.

679013

Sarı atlasım bu sene çok tomurcuk çıkardı ama sadece bir tanesini büyütebildi.
Birkaç günlüğüne memlekete gitmiştik, döndüğümüzde çiçeğini kapatmış halde bulduk ama en azından hala canlı sarı olan rengini gün boyu seyretmek kısmet oldu, ona da şükür.

679009

Tembel tenekem Süslü (Epiphyllum curio) geçen sene ilk tomurcuklarını çıkarmış ama dökmüştü, bu sene tek tomurcuk yaptı.

679010

Tomurcuğun dışından sarımtrak bir renk bekliyordum ki...

679011

...yukarıdaki fotoğrafı çektiğim günün gecesi çiçeğini açıvermiş ama ben hemen açacağını düşünmediğim için gece hiç balkona çıkıp bakmadım ve sabah bu manzarayla karşılaştım. Yıllarca bu çiçeği bekle ve açtığı geceyi kaçır... :(

679012

A_NOMAD
27-07-2018, 01:03
Spathiphyllumun bir çiçeği, bitkinin yaprak diplerine sıkışıp kalmış ama azimle orada bile açmıştı...

679014

Çok sıkıntılı bir durum oluşturduğu için mecburen bu enteresan çiçeği budayıp o bölgeyi temizledim.

679015

sakdag
27-07-2018, 11:19
Nakkaş sarmaşığım hep olduğu gibi çıtır çiçeklerini güle oynaya sergiledi.

679013

Sarı atlasım bu sene çok tomurcuk çıkardı ama sadece bir tanesini büyütebildi.
Birkaç günlüğüne memlekete gitmiştik, döndüğümüzde çiçeğini kapatmış halde bulduk ama en azından hala canlı sarı olan rengini gün boyu seyretmek kısmet oldu, ona da şükür.

679009

Tembel tenekem Süslü (Epiphyllum curio) geçen sene ilk tomurcuklarını çıkarmış ama dökmüştü, bu sene tek tomurcuk yaptı.

679010

Tomurcuğun dışından sarımtrak bir renk bekliyordum ki...

679011

...yukarıdaki fotoğrafı çektiğim günün gecesi çiçeğini açıvermiş ama ben hemen açacağını düşünmediğim için gece hiç balkona çıkıp bakmadım ve sabah bu manzarayla karşılaştım. Yıllarca bu çiçeği bekle ve açtığı geceyi kaçır... :(

679012

Bu iki güzel çiçeğin de açılışını kaçırdığına çok üzüldüm...:(
Benim sarı atlas bebeğimde çok güzel gelişiyor, kulaklarını çınlatıyorum.
Bir gecelik gelinin uzun çubuğu kazaya uğradı, bölmek zorunda kaldım. Ama o da tuttu. En iyisi akşama resimlerle beraber tekrar geleyim sayfana. :rolleyes:

A_NOMAD
27-07-2018, 11:58
Bu iki güzel çiçeğin de açılışını kaçırdığına çok üzüldüm...:(

...En iyisi akşama resimlerle beraber tekrar geleyim sayfana. :rolleyes:

Sorma ben de çok üzüldüm, sarının çiçeğini geçen sene görmüştüm ama curio çiçeği ilkti, kaçırmak canımı sıktı. Yapacak bir şey yok, açtı ya buna da şükür...

Buyur gel canım, beklerim ;)

Opuntia üzerine birkaç aşı denemesi yaptım, beş farklı renkte yılbaşı aşısı, tutmasına tuttular ama sadece biri gelişme gösterdi, diğerleri öylece bekliyor.

679023

Bir tane siklamen atlas aşısı yaptım, henüz yeni, tutar umarım...

679024

Bir tane de kılçık atlas aşıladım, o da yeni, inşallah tutar.

679025

Normalde opuntianın kendi sürgünlerini engelleyip aşıyı beslemeye yönlendirmek gerekiyor ama bu ikisine şimdilik müdahale etmemeye karar verdim :rolleyes:

sakdag
28-07-2018, 11:19
Biz geldik... Teşekkürlerimizle... ;)
En sevdiklerim bir saksıda toplandı.

679073

A_NOMAD
28-07-2018, 11:25
Biz geldik... Teşekkürlerimizle... ;)
En sevdiklerim bir saksıda toplandı.

679073

Hoş geldiniz ;)
Harika görünüyorlar maşallah, ellerine sağlık ;)

A_NOMAD
15-08-2018, 13:07
Bol bol tomurcuk, çok seviyorum bu kızı ;)

679780

sakdag
29-10-2018, 09:36
Sorma ben de çok üzüldüm, sarının çiçeğini geçen sene görmüştüm ama curio çiçeği ilkti, kaçırmak canımı sıktı. Yapacak bir şey yok, açtı ya buna da şükür...

Buyur gel canım, beklerim ;)

Opuntia üzerine birkaç aşı denemesi yaptım, beş farklı renkte yılbaşı aşısı, tutmasına tuttular ama sadece biri gelişme gösterdi, diğerleri öylece bekliyor.

679023

Bir tane siklamen atlas aşısı yaptım, henüz yeni, tutar umarım...

679024

Bir tane de kılçık atlas aşıladım, o da yeni, inşallah tutar.

679025

Normalde opuntianın kendi sürgünlerini engelleyip aşıyı beslemeye yönlendirmek gerekiyor ama bu ikisine şimdilik müdahale etmemeye karar verdim :rolleyes:

Aşılarının durumunu merak ettim A_Nomad'cım. ;)

A_NOMAD
29-10-2018, 10:54
Aşılarının durumunu merak ettim A_Nomad'cım. ;)

Aşılarım iyiler canım, buradaki beşli yılbaşı aşısında biraz sorun yaşadım ama başka bir tane yaptım, şu an tomurcuklandı bile ;)