Bağlan

View Full Version : Milla / balkon

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5

B e t ü l
14-06-2015, 22:57
Oooo ne güzel hem bahçeli, hem denize yakın...Çoook sevindim. Sağlıklı, mutlu, huzurlu, bol çiçekli günler dilerim yeni yuvanızda...
Eh artık o minik pet bardaklardan da kurtulursunuz.(yok yok galiba pet bardaklar olmazsa tohumcu milla olmaz :)) )

samur
14-06-2015, 22:59
Sevgili Milla iyi ve sagliklı gunlerde oturun yeni evinizde, huzurla, keyifle.. En kısa sürede bahce sayfanızı görmek dileğiyle, kolay gelsin, tatlı telaslar bunlar, sevgiler..

Milla
15-06-2015, 07:04
Oooo ne güzel hem bahçeli, hem denize yakın...Çoook sevindim. Sağlıklı, mutlu, huzurlu, bol çiçekli günler dilerim yeni yuvanızda...
Eh artık o minik pet bardaklardan da kurtulursunuz.(yok yok galiba pet bardaklar olmazsa tohumcu milla olmaz :)) )

Çok teşekkür ederim sevgili B e t ü l,
İşimin arasında hemen gidip 5-10 tane pet bardağı saksılara geçiriyorum. iki günde fark etti, yenilendiler desem yeridir. Aslında bardakların iyi bir tarafı oldu bana. Bitkiler çok büyümesin diye sularını minimuma indirmiştim, böylece hep köke çalıştılar. Bardaklardan bitkileri bir çıkarıyorum en alta kadar yüzlerce kök, saçak yapmışlar :)

Milla
15-06-2015, 07:06
Sevgili Milla iyi ve sagliklı gunlerde oturun yeni evinizde, huzurla, keyifle.. En kısa sürede bahce sayfanızı görmek dileğiyle, kolay gelsin, tatlı telaslar bunlar, sevgiler..

Çok teşekkür ederim sevgili samur,
Biraz daha toparlayıp ilk iş bahçe, balkon ve teras sayfalarını hazırlamak olacak. Paylaşacak o kadar çok şey var ki anlatamam :)

sonkez
15-06-2015, 11:32
Sevgili Milla senın adına o kadar sevindimki anlatamam.Yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun, güzel günlerde oturun inşallah. İsteğine sonunda kavuştun.Darısı başıma artık..

özlemsoylu
15-06-2015, 12:41
canım benim çokk sevindim nemi boll deniz kenarı istediğin bitkiyi kolayca yetişdirirsin hayallerine kavuşmuşsun allahım herkesin dualarını kabul eder inşallah...bu arada aşk merdiveni sürgün verdiyse bodrumda as balkona coşar orda tam mekanı valla :D

uyap
15-06-2015, 16:11
Yeni eviniz hayırlı olsun sevgili Milla. Yanında yönünde satılık olursa bana da haber et ;). Çit olarak mısır ekmeyi düşünüyorsun sanırım kahvede yazmıştın. Aralara da fasulye ekip sardırabilirsin. Hem daha sık olur hem de çok işlevli :D. Sana yerli fasulye tohumu gönderebilirim istersen Artvin'den geldi. Mısır da vardı ama hala var mı arkadaşa sormam lazım.

Yagmur143
15-06-2015, 16:18
Sevgili Milla, sizin adınıza çok sevindim. Güle güle oturun yeni evinizde. Tam benim hayalimdeki gibi bir ev almışsınız. Ilıman iklimde, denize yakın, bahçeli, üstelik bahçesinde narenciyeler var... Birde sağlık olunca, insan daha başka ne ister... Darısı bizlerin başına inşallah. Bol bol keyfini çıkarmanız dileğiyle...

Laleci_03
15-06-2015, 16:21
Yeni evin hayırlı olsun Milla ablam, hayallerine ulaşmışsın, ne güzel ;) Darısı bizim başımıza :D senden mutlusu yoktur şimdi her halde, ama yorgunsundur tabii o kadar iş varken, Allah yardımcın olsun kolay gelsin, hemeencik yeni evinin sefasını sürmeye başla inşallah ;)

Milla
15-06-2015, 18:31
Sevgili Milla senın adına o kadar sevindimki anlatamam.Yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun, güzel günlerde oturun inşallah. İsteğine sonunda kavuştun.Darısı başıma artık..

Çok teşekkür ederim sevgili sonkez,
Bütün dualarımız kabul olsun ve Allah her isteyene nasip etsin. Bu arada ben 5-10 hurma ekmiştim, yeşermişler. Kimin hurmaları acaba :) En kısa zamanda resim yüklerim.

Milla
15-06-2015, 18:36
canım benim çokk sevindim nemi boll deniz kenarı istediğin bitkiyi kolayca yetişdirirsin hayallerine kavuşmuşsun allahım herkesin dualarını kabul eder inşallah...bu arada aşk merdiveni sürgün verdiyse bodrumda as balkona coşar orda tam mekanı valla :D

Çok teşekkür ederim sevgili özlemsoylu,
İnşallah Allah herkesin gönlüne göre versin.
Gerçekten İstanbul'dan sonra burada çiçek yetiştiremek çocuk oyuncağı. Çok bol da yerim var çok şükür çiçeklerim bardaklardan çıkıyor yavaş yavaş. Çiçekleri avluya koydum, mandalina ağaçlarının altında serinde duruyorlar. İşimin arasında gidip gelip bir kaçını saksıya geçiriyorum. Aşk merdivenine bu gün baktım herhangi bir gelişme göremedim ama sıkı takipteyim. Gözüm hepsinin üzerinde :)

Milla
15-06-2015, 18:43
Yeni eviniz hayırlı olsun sevgili Milla. Yanında yönünde satılık olursa bana da haber et ;). Çit olarak mısır ekmeyi düşünüyorsun sanırım kahvede yazmıştın. Aralara da fasulye ekip sardırabilirsin. Hem daha sık olur hem de çok işlevli :D. Sana yerli fasulye tohumu gönderebilirim istersen Artvin'den geldi. Mısır da vardı ama hala var mı arkadaşa sormam lazım.

Çok teşekkürler sevgili uyap,
İlk satışa çıkacak evde seni hemen bilgilendiriyorum :)
Çit olarak mısır, önüne fasulye ve onun da önüne kabak düşünüyorum. Bu gün bizim sitede kardeş bitkilerden bahseden bir bölüm buldum çok faydalı bilgiler var. Burada hepsini uygulayacağım. Şimdiye kadar neden görememişsem o konuyu, harika bir bilgi kaynağı.
Yollayacağın her türlü tohum ve bitkiye açığım. Ekebileceğim o kadar çok yer var ki. Evin dört kenarı da bahçe. 1. ve 2. katında neredeyse içine küçük bir daire yerleşecek kadar iki balkon ve 3. katta bir odanın haricinde kocaman bir açık teras var.
Yolla sen yolla :)

Milla
15-06-2015, 18:47
Sevgili Milla, sizin adınıza çok sevindim. Güle güle oturun yeni evinizde. Tam benim hayalimdeki gibi bir ev almışsınız. Ilıman iklimde, denize yakın, bahçeli, üstelik bahçesinde narenciyeler var... Birde sağlık olunca, insan daha başka ne ister... Darısı bizlerin başına inşallah. Bol bol keyfini çıkarmanız dileğiyle...

Sevgili Yağmur143,
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah. Bahçede 10 Bodrum mandalinası bir tane de limon olmak üzere 11 tane ağaç var. Bu kış bol bol mandalina suyu içeceğiz anlaşılan :) Denize yakın olmak gerçekten çok güzel, ben yüzmekten ziyade oltamı alıp balığa çıkacağım günü iple çekiyorum. Çiçekler kadar sevdiğim şeylerden biri balık tutmak, biri fotoğraf çekmek vede kitap okumak. İnşallah bunların da zamanı gelecek :)

Milla
15-06-2015, 18:58
Yeni evin hayırlı olsun Milla ablam, hayallerine ulaşmışsın, ne güzel ;) Darısı bizim başımıza :D senden mutlusu yoktur şimdi her halde, ama yorgunsundur tabii o kadar iş varken, Allah yardımcın olsun kolay gelsin, hemeencik yeni evinin sefasını sürmeye başla inşallah ;)

Çok teşekkür ederim sevgili Laleci_03, darısı tüm dileyenlerin başına. Dediğin gibi çok yorgunum.2-3 aydır taşınma hazırlığı yapıyordum zaten buraya yorgun geldim ama idare etmeye çalışıyorum. Yarım saat yerleştirme, a5 dakika dinlenme, 1 saat bahçe, çiçek işi :) İyi gidiyorum.

asmalıtepe
15-06-2015, 19:20
Sevgili Milla bahçeli eviniz, yeni iliniz hayırlı uğurlu olsun. Allah pişman etmesin, tadını aldırsın. Sizi çok iyi anlıyorum çok istediğiniz yaşam tarzına kavuşmak çok huzur vericidir.

Apartman yaşantısı sıkıyor insanı, ama şimdi kapınızı açtığınızda güneş ve toprak size günaydın diyecek, kuşlar şakıyacak uyandığınıza sevinecekler..Çok sevdiğiniz çiçekleriniz ağaçlarınız yüzünüze gülecekler ve siz hemen onlara koşarak sevindireceksiniz.
Bu tabloda evcil hayvanlarınız da olmalı zamanla..Köpeğiniz, kedileriniz, tavuklarınız hatta keçileriniz ve kuzuları..Çok güzel olacak herşey çook güzeel..

Bu güzelliklerin tam zamanlı yaşanması çok güzel.. arada gitmek yine şehre dönmek kesik kesik yaşamak sanki..haftanın üç günü orada dört günü burada olunca hep özlüyoruz, bir gün bile yıl gibi geliyor..Yine de bin şükür tabii ki,,

Tekrar hayırlı olsun güle güle tadını çıkarın inşallah.

Sevgiler selamlar.

Milla
15-06-2015, 20:16
Sevgili Milla bahçeli eviniz, yeni iliniz hayırlı uğurlu olsun. Allah pişman etmesin, tadını aldırsın. Sizi çok iyi anlıyorum çok istediğiniz yaşam tarzına kavuşmak çok huzur vericidir.

Apartman yaşantısı sıkıyor insanı, ama şimdi kapınızı açtığınızda güneş ve toprak size günaydın diyecek, kuşlar şakıyacak uyandığınıza sevinecekler..Çok sevdiğiniz çiçekleriniz ağaçlarınız yüzünüze gülecekler ve siz hemen onlara koşarak sevindireceksiniz.
Bu tabloda evcil hayvanlarınız da olmalı zamanla..Köpeğiniz, kedileriniz, tavuklarınız hatta keçileriniz ve kuzuları..Çok güzel olacak herşey çook güzeel..

Bu güzelliklerin tam zamanlı yaşanması çok güzel.. arada gitmek yine şehre dönmek kesik kesik yaşamak sanki..haftanın üç günü orada dört günü burada olunca hep özlüyoruz, bir gün bile yıl gibi geliyor..Yine de bin şükür tabii ki,,

Sevgiler selamlar.

Sevgili asmalıtepe, İyi dilekleriniz için çok sağ olun.
Apartman dairesinden sonra bahçeli ev ve il değişikliği bana adeta cennete gelmişim gibi hissettirdi. İstanbul son 3-4 yıldır çok boğuyordu beni.
Son bir kaç aydır ev toplama stresiyle 7 de kalkmaya alışmıştım. Burada yorulup erken yatıyorum ve sabah inanmazsınız ilk kuş sesleriyle, gün doğarken, komşunun yumurtlayan tavuklarını çıkardığı sesle mutlu uyanıyorum.
Yine de kendimi en azından 7 ye kadar uyumaya zorluyorum ama zor iş. Ben gözüne gün deyince uyuyamayanlardanım :)
Kalkar kalkmaz 2. kat balkonunda bir kahve içip hafifi bir şeyler yiyip kendimi bahçeye atıyorum.
Ben yavru bir köpeği barınaklardan almak istiyordum fakat bu evden çıkan insanlar 5-6 yaşında bir köpeği götürmemiş ve burada bırakmışlar. Adı Tekila :) İlk gördüğümüzde çok üzgün ve çok zayıftı. Haftalardır küskünlükten yemek yemiyormuş. Beni ve eşim ilk geldiğimizde çok sevdi, sonra kendi evine geldiğimizi anlayınca çok sevindi ve yanımızdan bir an olsun ayrılmıyor. Şimdi 1 haftada kocaman bir göbeği oldu ve benim koruyucu meleğim oldu. Kapının önünde yatıyor ve yabancı hiç kimseyi sokmuyor bahçeye :)
Ben de torun bize tatile gelince 3 tavuk, bir kaz, bir kuzu, bir tavşan ve bir de kapliş edinmek istiyorum. Onun şişme havuzunu koyacağımız küçük bir de çim alan yapmak istiyorum.
Aman Allahım resmen çenem düştü :)

Emineyyüp
15-06-2015, 20:33

Sevgiler selamlar.Bu güzelliklere sahip olan var olmayan var .Siz böyle anlatınca acaip içerledim .Tam çocukluğumdaki gibi .Olanların hayırlı uğurlu uzun Ömürlü olsun olmayanlara da Allah en kısa zamanda nasip etsin .İlk âmin de benden gelsin .AMİN ÂMIN ÂMIN :D

Milla
15-06-2015, 21:41
Bu güzelliklere sahip olan var olmayan var .Siz böyle anlatınca acaip içerledim .Tam çocukluğumdaki gibi .Olanların hayırlı uğurlu uzun Ömürlü olsun olmayanlara da Allah en kısa zamanda nasip etsin .İlk âmin de benden gelsin .AMİN ÂMIN ÂMIN :D

Sevgili Emineyyüp,
Sevgili asmalıtpenin dileklerinde içerlenecek bir şey yok aslında, o sadece iyi dileklerini ve hayatın tadını çıkarmayı dilemiş. Senin dilek ve dualarına ben de katılıyorum ama senin yazımın anlatmak istediklerini aşmış gibi geldi bana. Daha doğrusu uslübün uygun düşmemiş canım.

Emineyyüp
15-06-2015, 22:10
Tabi ki güzel dileklerde bulunmuş yanlış anlatım duygularımı aslında haklısınız yoksa niyetim kötü değildi.

Milla
16-06-2015, 07:56
Tabi ki güzel dileklerde bulunmuş yanlış anlatım duygularımı aslında haklısınız yoksa niyetim kötü değildi.

Olur böyle şeyler, sıkma canını. Bazen çok coşunca ''korkunç güzel'' falan demez miyiz :) O tip bir şey bu da.

Emineyyüp
16-06-2015, 07:59
Olur böyle şeyler, sıkma canını. Bazen çok coşunca ''korkunç güzel'' falan demez miyiz :) O tip bir şey bu da..Aynen benim de öyle oldu

Milla
16-06-2015, 10:12
Yakında geliyoruz :)

Laleci_03
16-06-2015, 10:16

Benim kohleria 2-3 çiçekle önce prova yaptı, şimdi gümbür gümbür geliyor Milla ablam, inşallah senin ki de öyle olur :rolleyes:

Milla
16-06-2015, 10:20
İnşallah sevgili kardeşim. Benimki bir tane açtı ama yolda düşmüş :( Şimdi iki geliyor ama arkası var daha :) Sen su püskürtüyor musun?

Laleci_03
16-06-2015, 10:24
Yok, ben hiç su püskürtmedim, nem sağlamak için mi? :rolleyes:

Milla
16-06-2015, 10:34
Yok, ben hiç su püskürtmedim, nem sağlamak için mi? :rolleyes:

Yok banyo yapsın diye :) İki de kese atarım sonra.
Şaka bir yana yaprakları kuruyor kağıt gibi kuru ama canlı ondan sordum.

özlemsoylu
16-06-2015, 13:08
ümidini kesme sakın 5e bölmüşdüm 4ü çıkmış seninkide çıkacak inşallah...

özlemsoylu
16-06-2015, 13:10
Çok teşekkür ederim sevgili özlemsoylu,
İnşallah Allah herkesin gönlüne göre versin.
Gerçekten İstanbul'dan sonra burada çiçek yetiştiremek çocuk oyuncağı. Çok bol da yerim var çok şükür çiçeklerim bardaklardan çıkıyor yavaş yavaş. Çiçekleri avluya koydum, mandalina ağaçlarının altında serinde duruyorlar. İşimin arasında gidip gelip bir kaçını saksıya geçiriyorum. Aşk merdivenine bu gün baktım herhangi bir gelişme göremedim ama sıkı takipteyim. Gözüm hepsinin üzerinde :)

ümidini kesme canım 5e bölmüşdüm 4ü çıkmış haberlerini aldım seninkide çıkacak inşallah...

Tilki Mete
16-06-2015, 13:51
Ohoo sn milla çok yavaşsınız hadi bitirin şu yerleşmeyi fotoğraflar bekliyoruz özledik o güzel çiçekleri :D

Milla
16-06-2015, 13:57
Ohoo sn milla çok yavaşsınız hadi bitirin şu yerleşmeyi fotoğraflar bekliyoruz özledik o güzel çiçekleri :D

Sayın Tilki Mete,
İlk fırsat bulduğumda kendime bir paket hazır çorba yapacağı. Sıcak sıcak yiyeceğim. Günlerdir mideme sıcak bir şeyler girmedi. Ya kuru kuru gıdalar ya hazır yemek ya da peynir ,zeytin, ekmek.
Onun için biraz daha beklemen gerekecek :) Yine de elimden gelen gayreti göstereceğim.

emires
16-06-2015, 15:06
Bu çiçeği tanıyor gibiyim:) maşallah

Milla
16-06-2015, 15:32
Bu çiçeği tanıyor gibiyim:) maşallah

Değil mi ama? Teyzesinin ellerinden öper :)

asmalıtepe
16-06-2015, 20:57
Sevgili Milla ne güzel tam da tavsiye ettiğim gibi bir köpeğiniz olmuş hem de size ihtiyacı olan bir köpek. Çok iyi.
Tahmin edebiliyorum cennetinizde çok mutlu olacağınızı..Çünki aynı duyguları ben de yaşıyorum. Orada iken sanki nefesim genişliyor, müthiş bir sağlık ve enerji yükleniyorum.

Hele de yanlış anlamadım sa torun sahibisiniz. Çok şaşırdım çünki ben sizi çok genç tahayyül etmiştim nedense hep.. Yanlış anlamayın yine de gençsinizdir de..

İşte torun denen o güzellikleri de o cennetinizde görmek öyle mutluluk verici ki bilemezsiniz.

Allahım sağlık ve sıhhatle birarada yaşatsın. Sevgiler..

Milla
16-06-2015, 21:17
Sevgili Milla ne güzel tam da tavsiye ettiğim gibi bir köpeğiniz olmuş hem de size ihtiyacı olan bir köpek. Çok iyi.
Tahmin edebiliyorum cennetinizde çok mutlu olacağınızı..Çünki aynı duyguları ben de yaşıyorum. Orada iken sanki nefesim genişliyor, müthiş bir sağlık ve enerji yükleniyorum.

Hele de yanlış anlamadım sa torun sahibisiniz. Çok şaşırdım çünki ben sizi çok genç tahayyül etmiştim nedense hep.. Yanlış anlamayın yine de gençsinizdir de..

İşte torun denen o güzellikleri de o cennetinizde görmek öyle mutluluk verici ki bilemezsiniz.

Allahım sağlık ve sıhhatle birarada yaşatsın. Sevgiler..

Sevgili asmalıtepe,
Tekila bizi, biz onu çok sevdik. Kapımın önünde ben evden çıkana kadar nöbet tutuyor. Burada kal kızım dersem kalıyor, gel kızım desem benimle geliyor. Burada herkesin sezonluk köpeği var 6 gündür haşlamak için kemik arıyordum çok şükür bu gün buldum ve bolca aldım. Şimdiye kadar da kemik, et suyu, haşlanmış sosis, salam ve kalın tavuk kemikleriyle idare ettim. Resmen göbek yaptı :)
Sıhhat konusunda çok haklısınız. İlk günler bahçede çalışırken her kasım ağrıyordu,kasılıyordu, tutuluyordu fakat 2 gündür artık hiç bir kasımda ağrı kalmadı. Allerjilerim, öksürüğüm ve nefesim düzelmeye başladı.
Tek sorun havasına adapte olamadım. İstanbul'a göre mükemmel, çok zaman serin ama nem beni mahvediyor. Nemden nefret ediyorum. Zaten ellerim ayaklarım karlı havada bile ateş gibi yanar, bu nem beni öldürüyor. Alışamadığım için bu aralar tüm eklemlerim şiş kalkıyorum.
Çok genç de sayılmam ama yaşlı da sayılmam :) 40'lı yaşları sürüyorum. Torun çok tatlı bir gelsin Milla ona neler yapacak. :)
Tüm dilekleriniz için sonsuz teşekkürler. Sevgi ve sıhhatle kalın...

sakdag
16-06-2015, 21:38
Merhaba Sevgili Milla (Ablacım demek isterim izninizle), yeni bir eve hem de bahçeli bir eve ve ılıman bir iklime taşınmanıza çok sevindim. Hayırlı uğurlu ve bol çiçekli olsun.;)

Sayfanızı ziyarete ve teşekküre gelmiştik; bakın nasıl güzel olduk biz. Tomurcuklar çıkmaya başladı.
559707

Ya bu resme ne demeli, bu görüntüye 'Umudun Resmi' diyorum ben. Topraktan çıkan minik yeşil görüntüyü her gün nasıl sevgiyle izlediğimi görmelisiniz. :o Bir şey olacak diye çok korkuyorum, ana yaprağın rengi biraz sarımtırak gibi ama yavru sağlıklı duruyor.
559708

celalim01
16-06-2015, 23:59
Sayın Milla, mümkün olsa ben size tavşan ,arı ve kedi yollayabilirim ama oraya varmaları sorun işte. Tavşanlarımız yavruladı ,henüz kapalı olduğundan yuva kaç adet yavruladı bilemiyorum. Bu akşam muhabbetleri baldıza teslim ettim o bakacak. Biz olmadığımda sürekli yalnız kalıyorlardı. Baldız ev ve iş yeri yakın .Kendine ait iş yeri.

Kedi halen süt içmekte sorun yaşıyor. Şırınga ile besliyoruz yavru kediyi.Annesi zehirlenmiş ,biz geldiğimizde bahçede ölmüştü. Tavşanların sayısı da artmaya başladı. Yavruları bir yerlere vermek durumunda kalacağız. Sayı çok olunca olmuyor. Bahçeye bırakamıyoruz. Bir saat çıksalar bahçede tek bir çiçek bile bulamayız.Hepsini kıtır kıtır yerler.

Daha bize göre gençsiniz ,maşallahınız var bu azimle siz değil ama iş sizden korksun.

YeniGine
17-06-2015, 00:27
Sevgili Milla hepimizin hayal ettiği gibi bahçeli, balkonlu, teraslı bir eviniz olmuş. Sizin adınıza çok sevindim, Rabbim iyi günlerde, inşallah gönlünüzce oturmayı nasip etsin...

Milla
17-06-2015, 07:21
Sevgili Milla hepimizin hayal ettiği gibi bahçeli, balkonlu, teraslı bir eviniz olmuş. Sizin adınıza çok sevindim, Rabbim iyi günlerde, inşallah gönlünüzce oturmayı nasip etsin...

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için sevgili Yeni Gine. Ben de gönlünden geçen herkes için bu dileği diliyorum ama en çok da sizin için diliyorum. Çünkü sizin çabalarınızı, toprak sevginizi çok yakından takip ediyorum. Komşu bahçeleri, site bahçesinin her bir karış toprağı sayenizde can buluyor. İnşallah tezinden size de nasip olur.

Milla
17-06-2015, 07:27
Merhaba Sevgili Milla (Ablacım demek isterim izninizle), yeni bir eve hem de bahçeli bir eve ve ılıman bir iklime taşınmanıza çok sevindim. Hayırlı uğurlu ve bol çiçekli olsun.;)

Sayfanızı ziyarete ve teşekküre gelmiştik; bakın nasıl güzel olduk biz. Tomurcuklar çıkmaya başladı.
559707

Ya bu resme ne demeli, bu görüntüye 'Umudun Resmi' diyorum ben. Topraktan çıkan minik yeşil görüntüyü her gün nasıl sevgiyle izlediğimi görmelisiniz. :o Bir şey olacak diye çok korkuyorum, ana yaprağın rengi biraz sarımtırak gibi ama yavru sağlıklı duruyor.
559708

Merhaba sevgili sakdag. İyi dileklerin için çok teşekkür ederim kardeşim. Elbette ablanım ben senin, bebişleri bana gezmeye getirmişsin çok memnun oldum. Maşallah bence ikisinde de durum çok iyi. Gold star bende de yolculuktan biraz yumuşadı, üzüldü ama şimdi toparlanıyor. Burada bir defa suyunu verdim, suya doyurdum, gölgeye aldım. Toparlanmaya başladı. Bendekinde de minik yavrular var. Maşallah çok anaç bir cinsmiş. Güle güle büyüt inşallah. Diğeri zaten harika olmuş. Emeğine sağlık canım.

Milla
17-06-2015, 07:51
Sayın Milla, mümkün olsa ben size tavşan ,arı ve kedi yollayabilirim ama oraya varmaları sorun işte. Tavşanlarımız yavruladı ,henüz kapalı olduğundan yuva kaç adet yavruladı bilemiyorum. Bu akşam muhabbetleri baldıza teslim ettim o bakacak. Biz olmadığımda sürekli yalnız kalıyorlardı. Baldız ev ve iş yeri yakın .Kendine ait iş yeri.

Kedi halen süt içmekte sorun yaşıyor. Şırınga ile besliyoruz yavru kediyi.Annesi zehirlenmiş ,biz geldiğimizde bahçede ölmüştü. Tavşanların sayısı da artmaya başladı. Yavruları bir yerlere vermek durumunda kalacağız. Sayı çok olunca olmuyor. Bahçeye bırakamıyoruz. Bir saat çıksalar bahçede tek bir çiçek bile bulamayız.Hepsini kıtır kıtır yerler.

Daha bize göre gençsiniz ,maşallahınız var bu azimle siz değil ama iş sizden korksun.

Sayın celalim01,
Adana'da yaşayan 87 yaşında bir teyzem ve gençliğimden çok samimi arkadaşlarım var. Kısmet olursa bir gün onları ziyarete geleceğim ve bir günümü mutlaka Kozan'a ayıracağım. Sizin bahçenizi görmek, bir kahve içmek, bahsettiğiniz bir park vardı orada ''bir kaç atıştırmalık kuzu çevirmek'' beni çok mutlu edecek :)
O zaman bütün yavruları göreceğim sizin inşallah. Uçakla değil de eşimle arabayla gelirsek sizin bahçeden bana bir kaç misafir getiririz. Ben alışkınım arabada çiçek, hayvan vs. taşımaya. Bir keresinde Silivri'den Adana'ya ve sonrasında yenide Silivri'ye yavru kaz götürmüşlüğüm var. Bilimum bitkinin yanı sıra, kaz, muhabbet, sultan, sukaplunbağası vb. gibi bir çok arkadaşla uzun seyahatlerim oldu.
Muhabbetleri iyi yapmışsınız. Yalnız sıkılırlar, çok hareketli kuşlar çünkü. Ne kadar insan o kadar neşe onlar için.
Kediniz için çok üzüldüm ama yoğunluktan yazamadım. Bir tane de olsa yavrusunu fark edebildiğinize çok sevindim. Anne beslemesi gibi olmaz ama siz yine de elinizden geleni yapıyorsunuz. İnşallah yaşama tutunur. Biz bir keresinde yuvada üzerine oturup bacaklarına felç indiren ve sonra hasta diye yavrusunu yuvadan atan cadı bir muhabbetin bebişine bakmıştık. Anne ölüme terk ettiği için biz şırıngalarla besledik. Açık bir sepette biz nereye gidersek bizimle gelirdi. Uçamazdı ama çok maharetliydi. Etinin üzerinde tüy çıkmaya başladığında o tüylerin üstündeki (kılf diyeyim adını bilmiyorum) biz tek tek açtık ve 7,5 yıl bizimle çok mutlu bir ömür sürdü. Dilerim sizin bu bebiş kedi de böyle mutlu son olur, uzun yıllar size arkadaşlık yapar.
Vallahi genç de olsam artık iş benden korkmuyor. Ben bu işten cidden tırstım. (Bahsettiğim ev yerleştirmek. Bana angarya gibi geliyor. Hep çiçeklerimin yanında olmak istiyorum.)

celalim01
17-06-2015, 22:32
Başımızın üstünde yeriniz hazır. sizi tanımak ve misafir etmek mutluluk verir bize. Dönerken de mutlaka boş dönmemek en güzeli , arabaya biz görmeden atlayanlar olursa ne diyelim. Güle güle deriz bizde onlara.

Yavru kedi bizi artık sahiplendi. Peşimizde geziyor paytak yürüyüşüyle.Anne babası yerine koyuyor zavallı.Artık yaşama tutundu bundan eminim. Kısa sürede büyür.Taşların üstüne bir sıçrayışı var. Akıllıda yol kapalıysa diğer taraftan dolanıp geri yolu buluyor. Yarın resmini yüklemeye çalışırım çektim resimlerini kahveye atarım.

Milla
18-06-2015, 07:51
Başımızın üstünde yeriniz hazır. sizi tanımak ve misafir etmek mutluluk verir bize. Dönerken de mutlaka boş dönmemek en güzeli , arabaya biz görmeden atlayanlar olursa ne diyelim. Güle güle deriz bizde onlara.

Yavru kedi bizi artık sahiplendi. Peşimizde geziyor paytak yürüyüşüyle.Anne babası yerine koyuyor zavallı.Artık yaşama tutundu bundan eminim. Kısa sürede büyür.Taşların üstüne bir sıçrayışı var. Akıllıda yol kapalıysa diğer taraftan dolanıp geri yolu buluyor. Yarın resmini yüklemeye çalışırım çektim resimlerini kahveye atarım.

Sayın celalim01,
İnşallah tanışmak,sohbet etmek mümkün olur. Kendiliğinden arabaya atlayanlara seve seve tüm Türkiye'yi gezdiririm :)
Kedicik için çok güzel bir hayır yaptınız. Eminim bunlar size iyilik ve hayır olarak dönecektir. Kediciği kahveye bekliyoruz :)

münevver48
18-06-2015, 21:55
sevgili milla, yeni eviniz hayırlı olsun. güle güle oturmanız dileğimle. yeni bahçenizin de en kısa zamanda fotoğraflarını görmek isteriz. sanki bana komşuluktan bahsederken aynı sokakta oturuyormuş gibi ima ettiniz.bir şey anlamadım. sanırım benim siteye giremediğim günlerde il değişikliği de yapmışsınız gibi geldi. fakat profil bilginiz de istanbul yazmakta ben mi yanlış anladım. galiba bir şeyleri gözden kaçırdım.

celalim01
18-06-2015, 23:36
Yeni buralara uğrayabildim. Seminer dönemi sabah okuldayız. Sonra okul toplantıları derken zaman akıp gidiyor. Ancak çiçeklere bir kaç damla su verebildik.

loveforlife
18-06-2015, 23:52
Sevgili Milla,

Ne mutlu size, hayalleriniz gerçek oluyor. Dilerim sağlıklı, mutlu günlerde; evinizin her bir köşesi doğanın en güzel renkleri ve bereketiyle süslenir. Güle güle oturun yeni yuvanızda...

Darısı da toprak ve doğa aşığı tüm dostlara olsun...

Milla
19-06-2015, 08:38
sevgili milla, yeni eviniz hayırlı olsun. güle güle oturmanız dileğimle. yeni bahçenizin de en kısa zamanda fotoğraflarını görmek isteriz. sanki bana komşuluktan bahsederken aynı sokakta oturuyormuş gibi ima ettiniz.bir şey anlamadım. sanırım benim siteye giremediğim günlerde il değişikliği de yapmışsınız gibi geldi. fakat profil bilginiz de istanbul yazmakta ben mi yanlış anladım. galiba bir şeyleri gözden kaçırdım.

Sevgili münevver48,
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim.
Evet gözünden kaçmış :) Şehir değiştirdik. Biz de Bodrum'dayız artık. Onun için komşu dedim :)

Milla
19-06-2015, 08:41
Sevgili Milla,

Ne mutlu size, hayalleriniz gerçek oluyor. Dilerim sağlıklı, mutlu günlerde; evinizin her bir köşesi doğanın en güzel renkleri ve bereketiyle süslenir. Güle güle oturun yeni yuvanızda...

Darısı da toprak ve doğa aşığı tüm dostlara olsun...

Sevgili loveforlife,
Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. Darısı tüm dileyenlerin başına.
Bu sene biraz sezon geçerken geldim ama önceden biraz fide hazırlamıştım şimdi onları dikiyorum. Kısmetse kendime cennet gibi bir bahçe yapmak istiyorum. Bu sene muhtemelen tam istediğim gibi olmaz ama seneye daha vakitli ve düzenli olur diye düşünüyorum.

münevver48
19-06-2015, 09:11
Sevgili münevver48,
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim.
Evet gözünden kaçmış :) Şehir değiştirdik. Biz de Bodrum'dayız artık. Onun için komşu dedim :)

sevgili milla öyleyse HOŞ GELDİNİZ bodruma .....

Milla
19-06-2015, 15:19
sevgili milla öyleyse HOŞ GELDİNİZ bodruma .....

Çok teşekkür ederim sevgili münevver48, hoş bulduk :)

Milla
19-06-2015, 15:20
Çok şükür 2. çiçeğini açtı.

sonkez
19-06-2015, 23:40
Çok güzel ç iceklenmis,kocaman bir Masallah

emires
22-06-2015, 10:40
Çok şükür 2. çiçeğini açtı.
Çok güzel açmış, maşallah

💕Bir tutkudur Kohleria...💕

Milla
23-06-2015, 06:54
Çok güzel değil mi Sevgile emires ve sonkez,
Yakında çoklu resimlerini paylaşacağım :) Çıldırmaya başladı :)

Karadavut
23-06-2015, 08:37
Hayırlı uğurlu olsun eviniz, içinden huzur, sağlık,mutluluk, muhabbet eksik olmasın. Artık Bodrum'da da bir evimiz var. Darısı bizim başımıza

emires
23-06-2015, 09:00
Çok güzel değil mi Sevgile emires ve sonkez,
Yakında çoklu resimlerini paylaşacağım :) Çıldırmaya başladı :)
Fotoğrafları bekliyoruz milla :)

💕...Bir tutkudur Kohleria...💕

asmalıtepe
25-06-2015, 18:56
Sevgili asmalıtepe,
Tekila bizi, biz onu çok sevdik. Kapımın önünde ben evden çıkana kadar nöbet tutuyor. Burada kal kızım dersem kalıyor, gel kızım desem benimle geliyor. Burada herkesin sezonluk köpeği var 6 gündür haşlamak için kemik arıyordum çok şükür bu gün buldum ve bolca aldım. Şimdiye kadar da kemik, et suyu, haşlanmış sosis, salam ve kalın tavuk kemikleriyle idare ettim. Resmen göbek yaptı :)
Sıhhat konusunda çok haklısınız. İlk günler bahçede çalışırken her kasım ağrıyordu,kasılıyordu, tutuluyordu fakat 2 gündür artık hiç bir kasımda ağrı kalmadı. Allerjilerim, öksürüğüm ve nefesim düzelmeye başladı.
Tek sorun havasına adapte olamadım. İstanbul'a göre mükemmel, çok zaman serin ama nem beni mahvediyor. Nemden nefret ediyorum. Zaten ellerim ayaklarım karlı havada bile ateş gibi yanar, bu nem beni öldürüyor. Alışamadığım için bu aralar tüm eklemlerim şiş kalkıyorum.
Çok genç de sayılmam ama yaşlı da sayılmam :) 40'lı yaşları sürüyorum. Torun çok tatlı bir gelsin Milla ona neler yapacak. :)
Tüm dilekleriniz için sonsuz teşekkürler. Sevgi ve sıhhatle kalın...

Yine cevaplamakta gecikme hatası ya da mesajı görmekte..

Özür dilerim canım bağışlayın.

Neme hassasiyetinize çok üzüldüm. Belki zaman içinde vücut alışır mı acaba.

Nem tabiiki zararlıdır ama belki bünye zamanla ilk verdiği tepkiyi vermekten vazgeçer inşallah.

Torun yolda sanıyorum. Allah sağlıkla kucağınıza versin.

Sevgi ve selamlar..

Milla
25-06-2015, 19:40
Hayırlı uğurlu olsun eviniz, içinden huzur, sağlık,mutluluk, muhabbet eksik olmasın. Artık Bodrum'da da bir evimiz var. Darısı bizim başımıza

Sevgili kardeşim Karadavut,
Eşini, yeğenimi, seni her zaman beklerim. Başım üzerinizde yeriniz var. Bahçeye bu sene geç kaldığım için çok iyi bir iş çıkaramayabilirim ama yine de elimden geleni yapıyorum. İnşallah geldiğinizde güzel bir bahçe gösteririm size :)

Milla
25-06-2015, 19:44
Fotoğrafları bekliyoruz milla :)

Bu resim onca işin arsında sizin için çekildi sevgili emires :) Daha sonra daha güzel resimler çekip yükleyeceğim kısmet olursa.

Milla
25-06-2015, 19:49
Yine cevaplamakta gecikme hatası ya da mesajı görmekte..

Özür dilerim canım bağışlayın.

Neme hassasiyetinize çok üzüldüm. Belki zaman içinde vücut alışır mı acaba.

Nem tabiiki zararlıdır ama belki bünye zamanla ilk verdiği tepkiyi vermekten vazgeçer inşallah.

Torun yolda sanıyorum. Allah sağlıkla kucağınıza versin.

Sevgi ve selamlar..

Sevgili asmalıtepe, Buranın havasına alışmaya başlıyorum. Galiba çok fazla hareket ettiğim için bana çok nemli geliyordu. Tempom işin azlığından değil ama yorgunluktan düşmeye başlayınca kendi kendime ''Ohh buz gibi'' demeye başladım. Şu anda kapı kapalı , pencere açıkken üzerimize termal yorgan örtüyoruz geceleri :)
Bizim torun iki gün önce ilk yaşını bitirdi. Kısmetse bu yaz gelecekler ve ben onu nasıl mıncıracağım :)
Sevgilerimle.

emires
25-06-2015, 19:50
Bu resim onca işin arsında sizin için çekildi sevgili emires :) Daha sonra daha güzel resimler çekip yükleyeceğim kısmet olursa.
Oyy nasıl da güzelmiş

celalim01
26-06-2015, 11:20
Merhaba ,yeni, bir yer yeni, bir düzen alışmak ve yerleşmek insanı mutlaka yoracaktır. Şöyle bir yaslanıp oh diyebildiğin zamanlar gelince insan yaşadığı yeri daha net görür. Yorgunluk ,iş ,nemde olunca iş yapmak zor oluyor.

Milla
26-06-2015, 19:45
oyy nasıl da güzelmiş

💕...bir tutkudur kohleria...💕

:) :) :)

Milla
26-06-2015, 19:48
Merhaba ,yeni, bir yer yeni, bir düzen alışmak ve yerleşmek insanı mutlaka yoracaktır. Şöyle bir yaslanıp oh diyebildiğin zamanlar gelince insan yaşadığı yeri daha net görür. Yorgunluk ,iş ,nemde olunca iş yapmak zor oluyor.

Sayın celalim01,
Artık tükendim, yarım gün bahçe, yarım gün ev yerleştirme beni mahvetti. Gerçi sonuçta memnunum ama bahçe işleri için çok geciktim gibi geliyor. Kısmet neyse o artık.
Neme alıştım sanırım, ben çok hareket ediyorum diye öyle hissettim bir süre galiba. Millet halinden son derece memnun :) Akşamlar herkes yelek, ceket giyiyor burada. Ben hariç :)

Resulgur
27-06-2015, 00:17
Sevgili lusoari,
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Dediğin gibi gönlüme göre oldu. Darısı isteyenlerin başına inşallah.
İstanbul'la bağları tamamen kopardım :) Yeni yerleşim yerimiz Bodrum. Denize yürüme mesafesinde, bahçeli üç katlı, teraslı, iki kocaman teras balkonlu bir ev. Bahçede on bir tane bodrum mandalinası, limon, portakal ağacı var. Ekip dikecek çok fazla yerim var.Evi bahçeye ortalı diyebileceğim bir şekilde yapmışlar. Dört cephe de güneş ve hava alıyor. Anlayacağın sen hediyeleri bol tutu :)
Yakın zamanda bahçe ve teras sayfası açar resimleri yüklerim. Oradan takip edersin. Dün balkon bitkileri ile uğraştım bu gün bahçe ile uğraşıyorum. Kendime iki gün izin verdim :)
Eşyaların çoğu duruyor kolilerde ama düşündüm kışlık kıyafetleri çıkarmak mı daha mantıklı yoksa fideleri yerlerine ekmek mi?
Anlayacağın ablan bol bol dökülüp saçılacağı, gönlünce ekip dikeceği bir yere kavuştu. Darısı diğer projelerimizi de gerçekleştirmeye inşallah :)
Sayın Milla hanım özlettiniz kendinizi gerçekten yeni eviniz hayırlı ugurlu olsun Güle güle oturun neşeniz bol olsun .. en kısa zamanda yeni evinizden paylaşımlarınızı bekliyoruz her şey gönlünüzce olsun saygılar efendim[emoji4]

Ha bu arada sizin çelikler tomurcuklanip yaprak tazeliyor sayfama attım bakarsınız musait olunca .. [emoji12]

YeniGine
27-06-2015, 00:19
Sevgili Milla; sabırsızlıkla fotoğraf(lar) bekliyoruz inşallah.

Milla
27-06-2015, 08:29
Sayın Milla hanım özlettiniz kendinizi gerçekten yeni eviniz hayırlı ugurlu olsun Güle güle oturun neşeniz bol olsun .. en kısa zamanda yeni evinizden paylaşımlarınızı bekliyoruz her şey gönlünüzce olsun saygılar efendim[emoji4]

Ha bu arada sizin çelikler tomurcuklanip yaprak tazeliyor sayfama attım bakarsınız musait olunca .. [emoji12]

Sayın Resulgur,
En kısa zamanda bahçe sayfası açacağım inşallah. Ben de sitede olmayı özledim :) İyi dilekleriniz için teşekkürler.
Sizin sayfanızı takipteyim. Maşallahı var :)

Milla
27-06-2015, 08:30
Sevgili Milla; sabırsızlıkla fotoğraf(lar) bekliyoruz inşallah.

En kısa zamanda inşallah sevgili YeniGine, belki bu hafta sonu ufak ufak başlarım :)

celalim01
28-06-2015, 16:51
Sayın Milla bu sene olduğu kadar artık yapacak bir şey yok. Zaman en büyük sorun. Kendinizi çok yormadan,olduğu kadar. Seneye daha bir gayretle zamanınız bol olacak nasıl olsa. Saha güzel çalışmalar yaparsınız. Bende tatil oldu bakalım bir şeyler tasarladım kafamda yapmaya başladık. daha önceden size bahsetmiştim. Balkonu kapatmaya başladık. Ana çalışmaları bitti. Temizledik. Şimdi pvc gelecek ve yerleşecek, sonra düzenlemeye devam.

Bahçe içinde bazı fikirleri yaptım. Daha kafamda yapılacaklar listesi var . Acele etmeden kendimi yormadan yapmaya çalışıyoruz. Nede olsa artık pek genç sayılmayız. Gücümüzü idareli kullanmalıyız.

aleydi
30-06-2015, 08:05
Sevgili Milla ben geç kaldığım için hayırlamaya. Artık fotoğrafları bekliyeyim diye düşünmüştüm:). Çok sevindim sizin adınıza. Sizin gibi bitki seven, canlıları seven birinin, bahçeli evi olması hayallerini gerçekleştirmesi ne büyük mutluluk. Hayırlı olsun yeni eviniz,yeni yaşamınız, güle güle oturun. Torununuz ve Tekilayla sağlıklı bol çiçekli günler diliyorum. Sevgiler

happygarden
30-06-2015, 11:57
Yeni evinizde sağlık mutluluk içinde gülegüle oturun inşallah sn milla

Milla
01-07-2015, 06:20
Sayın Milla bu sene olduğu kadar artık yapacak bir şey yok. Zaman en büyük sorun. Kendinizi çok yormadan,olduğu kadar. Seneye daha bir gayretle zamanınız bol olacak nasıl olsa. Saha güzel çalışmalar yaparsınız. Bende tatil oldu bakalım bir şeyler tasarladım kafamda yapmaya başladık. daha önceden size bahsetmiştim. Balkonu kapatmaya başladık. Ana çalışmaları bitti. Temizledik. Şimdi pvc gelecek ve yerleşecek, sonra düzenlemeye devam.

Bahçe içinde bazı fikirleri yaptım. Daha kafamda yapılacaklar listesi var . Acele etmeden kendimi yormadan yapmaya çalışıyoruz. Nede olsa artık pek genç sayılmayız. Gücümüzü idareli kullanmalıyız.

Sayın celalim01,
Dediğiniz gibi bu sene ne çıkarsa bahtımıza diyeceğim. Mevsimin uygun olduğu bir şeylerle uğraşacağız artık ama asıl macera bu kış şubatta başlar benim için :) Plan, proğram, fideleme vs.
Sizin projenizi sabırsızlıkla bekliyorum. Şöyle aşama aşama neler yaptığınızı belgesel tadında izlemek istiyorum. İnşallah her şey tam gönlünüzce olur.

Milla
01-07-2015, 06:22
Yeni evinizde sağlık mutluluk içinde gülegüle oturun inşallah sn milla

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim sayın happygarden. İnşallah dileyen herkese kısmet olur.

Milla
01-07-2015, 06:29
Menekşelere ev çiçeği derler ya, ben geldim geleli onları içeri taşıma fırsatı bulamadım. 2. kat balkonunda tüm gün üstünden güneş geçer vaziyette duruyorlar bana mısın demediler. Tek aldıkları şu anda hava, su ve yanlarından geçerken benim sevgi dolu bakışlarım :) İstanbul'dan sonra buranın havasına bayıldılar.

Milla
01-07-2015, 06:31
Sevgili Milla ben geç kaldığım için hayırlamaya. Artık fotoğrafları bekliyeyim diye düşünmüştüm:). Çok sevindim sizin adınıza. Sizin gibi bitki seven, canlıları seven birinin, bahçeli evi olması hayallerini gerçekleştirmesi ne büyük mutluluk. Hayırlı olsun yeni eviniz,yeni yaşamınız, güle güle oturun. Torununuz ve Tekilayla sağlıklı bol çiçekli günler diliyorum. Sevgiler

Sevgili aleydi,
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. yapmak istediğim o kadar çok şey var ki, şu anda yetişemeyince çıldırıyorum :) Zaman içinde her şey hallolacaktır ama işte ben sabırsızlanıyorum.

celalim01
02-07-2015, 22:43
Menekşeler yerini sevdiyse mesele yok. Sevmediler mi sonu kötü oluyor.

Milla
03-07-2015, 07:29
Menekşeler yerini sevdiyse mesele yok. Sevmediler mi sonu kötü oluyor.

Sayın celalim01, şimdilik hayatlarından çok memnunlar, hatta İstanbul'da açtıkları ebatın 1,5 misli büyük açmaya başladılar :)
Gerçi buraların iklimi İstanbul'la kıyaslanınca bitki yetiştirmek için harika. İnsan orada yaptığının 10 misli fazlasını buralarda daha az gayetle yapabilir diye düşünüyorum.

Milla
03-07-2015, 09:32
Bu ara çok iş var bahçe sayfasını açmam gecikecek. En iyisi sizden uzak kalmamak için bir süre daha buradan resimleri paylaşayım.
Düşünün ben daha tam anlamı ile yerleşemedim ve yarın gece ikisi Yunanistandan ikisi Bulgaristandan dört misafirim geliyor. Onun için beni biraz idare edin arkadaşlar 😉
Yalancı semizotları
Yaprak güzelleri
Gala

celalim01
03-07-2015, 09:43
çok güzel. Hem insanların hem bitkilerin en iyi ortamı bulmaları harika sonuç veriyor. Havalar kötü olduğunda insanın içi kötü oluyor. Sanki hiç yerinden kıpırdayamayacak gibi oluyor. Bitkilerde birer canlı olduğuna göre insanla aynı şeyleri yaşamaları gayet doğal.

Milla
03-07-2015, 09:53
Sardunyalar
Ceviz
Salatalık
Kudret narı

Milla
03-07-2015, 12:10
Bunlar da
Bodrum mandalinası
Limon
Patlıcan
Latin çiçeği
Akşam sefası

B e t ü l
03-07-2015, 12:28
Bence burada paylaşmanız iyi olmuş. Taşınmak yerleşmek kolay mı? Hem strese girmezsiniz. Zamanı gelince Çoook güzel bir bahçe sayfası açacağınıza inanıyorum.
Sevgiler
Sizden gelen paskalyacıkla yılbaşının 2. Kat çalışması da başladı.:))

lusoari
03-07-2015, 22:24
İşte benim en çok merak ettiklerimden biri kendisini göstermiş bile Bodrum mandalinası. :D
Ekşi meyvelerle aram yoktur hatta tutamam bile bilirsin ama olgunlaşmamış bile olsalar, kendi elimle koparıp tadına bakacağım. :D :D :D

Milla ablam hazır havalar sıcakken turunçgilleri çelikten yetiştirebilirsin (muhtemelen sitede anlatmışımdır ama gözünden kaçtı ise görsellerle kısaca anlatabilirim) ve bu sayede meyve veren turunçgilden yetiştirdiğimiz çelikleri aşılama gereği de olmuyor.

Milla
04-07-2015, 08:57
Bence burada paylaşmanız iyi olmuş. Taşınmak yerleşmek kolay mı? Hem strese girmezsiniz. Zamanı gelince Çoook güzel bir bahçe sayfası açacağınıza inanıyorum.
Sevgiler
Sizden gelen paskalyacıkla yılbaşının 2. Kat çalışması da başladı.:))

Sevgili B e t ü l,
Beni anladığınıza çok sevindim. İnanın bu geceye kadar yetişmek için artık yerleştirmek değil tıkıştırmak yapıyorum 😞
İnşallah zaman içerisinde bahçe, teras, avlu, balkonlar için yeni sayfalar açacağım. Süreci en başından bu yana fotoğraflıyorum ama dediğim gibi zamana ihtiyacım var.
Seninkilerin çalışkan çıkmasına çok sevindim 😃

Milla
04-07-2015, 09:06
İşte benim en çok merak ettiklerimden biri kendisini göstermiş bile Bodrum mandalinası. :D
Ekşi meyvelerle aram yoktur hatta tutamam bile bilirsin ama olgunlaşmamış bile olsalar, kendi elimle koparıp tadına bakacağım. :D :D :D

Milla ablam hazır havalar sıcakken turunçgilleri çelikten yetiştirebilirsin (muhtemelen sitede anlatmışımdır ama gözünden kaçtı ise görsellerle kısaca anlatabilirim) ve bu sayede meyve veren turunçgilden yetiştirdiğimiz çelikleri aşılama gereği de olmuyor.

Sevgili lusoari,
Siz gelin de ablacığım olmadı eldivenle toplatırız sana 😄
Bir tane mandalina fideledim dediğin gibi ama yine de bana detay verirsen sevinirim.
Bir yerlerde okumuştum tohumdan ekilenler aşı ister, ağaçtan ekilen istemez diye. Şu anda perlite diktim hayırlısı.
Bu arada sana şimdilik üç renk japon gülü buldum. Çelikleri ben ben mi alayim yoksa sen kendin mi almak istersin?

lusoari
05-07-2015, 07:09
Sevgili lusoari,
Siz gelin de ablacığım olmadı eldivenle toplatırız sana ��
Bir tane mandalina fideledim dediğin gibi ama yine de bana detay verirsen sevinirim.
Bir yerlerde okumuştum tohumdan ekilenler aşı ister, ağaçtan ekilen istemez diye. Şu anda perlite diktim hayırlısı.
Bu arada sana şimdilik üç renk japon gülü buldum. Çelikleri ben ben mi alayim yoksa sen kendin mi almak istersin?

Meyve vermiş turunçgillerden 3 veya 4 gözlü alınan çelikleri sadece en üste 1 yaprak veya yarım yaprak bırakmak daha iyi olur normal bir toprak karışımına dikip, üzeri pet şişe ile kapatılıp sera etkisi uygulanılır ama bu türlerde köklenme ortalama olarak 2 ay sürer. Alınan çelikler en fazla kurşun kalem kalınlığında olmalı, biraz daha ince olurlarsa daha iyi sonuç alınır. (Şimdi bahçe çıkıp gülden bir çelik alıp resimlerim bu daha kolay anlaşılır)

Ne J. Gülümü dedin :D bu karar vermesi çok zor bir soru oldu ablam :D ama istersen sen de bahçen için dene derim, çok güzel olacaklarına eminim. :cool:
Bahçenin bir köşesine aldığın çelikleri dikip pet şişe altında köklendir, hatta bir şişenin altına 2cm ara ile bir kaç tane dikebilirsin, tutunca söküp istediğin yerlere şaşırtman daha kolay olur. Hatta benim güllerde yaptığım gibi bir şişenin altına 2 3 tane kırmızıdan, başka bir şişenin altınada 2 3 tane sarıdan dikersen renklerinide karıştırmamış olursun ve daha pratik olur. ;)

lusoari
05-07-2015, 07:35
4 gözü bulunan çeliğe güzel bir örnek uzunluğu ve kalınlığı iyice belli oluyor. Bu sayede gül, j. Gülü, turunçgil gibi bitkilerden alınan çeliklerle sayısız yeni bitkiler çok üretmişimdir.
Muhtemelen sen zaten biliyorsun ama bilmeyen arkadaşlarımız için bu görsel iyi olacaktır. :o

Milla
09-07-2015, 12:05
Bahçeden bir kaç güzel.

hobiciakvarist
15-07-2015, 08:54
Sayın Milla,

MaşaAllah, limon ağacınız şimdiden başlamış limon büyütmeye. Limon ve lime'ı çok severim ancak ne yazıkki bugüne kadar istediğim gibi bir limon (ince kabuklu, bol sulu, citrik asit düzeyi yüksek- dolayısıyla eksi) ağacına sahip olamadım. Olsamda zaten bakamam İstanbul gibi bir yerde: kışın içeride, yazın dışarıda bakılması gerekir, saksı büyümesini kısıtlar...

Belki bir gün öğrenciliğim bittiğimde benim de bahçesi olan bir evim olur o zaman sizin gibi ben de özgürlüğe kavuşurum.

Sizin adınıza çok sevindim (baştan sona okudum sayfanızı bugün bu arada), Allah size hep gönlünüze göre versin hayırlısı ile.

Milla
15-07-2015, 12:30
Sayın Milla,

MaşaAllah, limon ağacınız şimdiden başlamış limon büyütmeye. Limon ve lime'ı çok severim ancak ne yazıkki bugüne kadar istediğim gibi bir limon (ince kabuklu, bol sulu, citrik asit düzeyi yüksek- dolayısıyla eksi) ağacına sahip olamadım. Olsamda zaten bakamam İstanbul gibi bir yerde: kışın içeride, yazın dışarıda bakılması gerekir, saksı büyümesini kısıtlar...

Belki bir gün öğrenciliğim bittiğimde benim de bahçesi olan bir evim olur o zaman sizin gibi ben de özgürlüğe kavuşurum.

Sizin adınıza çok sevindim (baştan sona okudum sayfanızı bugün bu arada), Allah size hep gönlünüze göre versin hayırlısı ile.

Sayfamı beyendiğinize çok sevindim. Bahçeli ev cidden özgürlük. İnşallah sizin de bir gün gönlünüze göre bir yaşantınız olur.
Malesef benim limon ağacım ölmüştü ama şimdi bahçemizde aşılı bir limon ve 10 tane lime var. Bu sene olduklarında yediğim zaman tadı hakkında bilgi veririm. Belki istediğiniz gibidir 😄

hobiciakvarist
15-07-2015, 12:44
Sayfamı beyendiğinize çok sevindim. Bahçeli ev cidden özgürlük. İnşallah sizin de bir gün gönlünüze göre bir yaşantınız olur.
Malesef benim limon ağacım ölmüştü ama şimdi bahçemizde aşılı bir limon ve 10 tane lime var. Bu sene olduklarında yediğim zaman tadı hakkında bilgi veririm. Belki istediğiniz gibidir 😄

Eğer öyle ise belki bana bir iki çelik alıp gönderirsiniz? ^.^ Ama bu güne kadar denk gelmedim öyle limona... Kışın ilk başlarında çıkan sap sarı, ince kabuklu, sulu ve ekşi (yani limon gibi limon) veren bir ağaç ile hiç karşılaşmadım. Ticari yetiştiricilerde oluyor sanırım sadece, ve ziraai amaçla yetiştiriliyor.

10 tane lime ağacınız mı var? :eek: MaşaAllah. Hepsi farklı tür mü yoksa aynı mı acaba? İnşaAllah sağlıkla yetişirler.

Milla
15-07-2015, 14:41
Eğer öyle ise belki bana bir iki çelik alıp gönderirsiniz? ^.^ Ama bu güne kadar denk gelmedim öyle limona... Kışın ilk başlarında çıkan sap sarı, ince kabuklu, sulu ve ekşi (yani limon gibi limon) veren bir ağaç ile hiç karşılaşmadım. Ticari yetiştiricilerde oluyor sanırım sadece, ve ziraai amaçla yetiştiriliyor.

10 tane lime ağacınız mı var? :eek: MaşaAllah. Hepsi farklı tür mü yoksa aynı mı acaba? İnşaAllah sağlıkla yetişirler.

Aslında çok zaman marketlerden aldığımız limonlar sizin dediğiniz cinsten. Tek farkı onlar olgunlaşıp toplandığında Kapadokya bölgesindeki tüften oluşan peri bacaları gibi mağaralara stoklanıyor ve taze limon bitince oradan çıkarılıp yatak limon adıyla satılıyor. Tabi aylarca bekleyince limon daha çok oturuyor, sulanıyor ama ekşi tadında azalma oluyor. Mesela yatak limondan bir tane sıktığınız salataya Adanada tazesinden çeyrek ya da yarım sıkarsınız. Bir tane sıkarsanız dişleriniz kamaşır yiyemezsiniz ��
Bendeki limonun kalitesini bilemiyorum ama takip edip bilgilendireceğim. Bodrum mandalinası-Lime 10 ağaç da aynı dediler ama yine onu da karşılaştıracağım olgunlaştığında.

Milla
15-07-2015, 15:23
Sevgili lusoari,
Bu fotoğraflar sana gelsin 😉

Milla
18-07-2015, 18:42
Hoyalarımdan birinde simler aşırı arttı. İyi ışık aldığından desem hepsi aynı ortamda. Fikri olan var mı acaba?

lusoari
19-07-2015, 09:25
Sevgili Milla ben bu japona bayıldım hatta bayılmakla kalmam ölürüm :D buna bakmak bile beni mest etmeye yetti.
(Bu arada sana ve tüm ailene iyi bayramlar dilerim ablam)

lusoari
19-07-2015, 09:32
Hoyandaki bu yaprak değişimini neden böyle oldu emin değilim ama biraz araştırır ve öğrenince haber veririm. ;)
Ben olsaydım onu bu halde gözlemlemeye devam ederdim bu yapraktan sonra yine böyle bol çilli yeni yapraklar vermeye devam ederse sadece o dalı kesip ayrı bir yere dikebilirsin, muhtemelen çiçekleri annesine benzeyecektir ama böyle bol çilli bir Hoya Carnosa türü var tam ismi ise Hoya Carnosa Splash seninki muhtemelen genlerini konuşturor bence ama benekleri muhteşem görünüyor, inşallah böyle devam eder. :D

Milla
19-07-2015, 10:04
Sevgili Milla ben bu japona bayıldım hatta bayılmakla kalmam ölürüm :D buna bakmak bile beni mest etmeye yetti.
(Bu arada sana ve tüm ailene iyi bayramlar dilerim ablam)

Senin ve müstakbel eşinin de bayramı kutlu olsun ablacığım. Şu ana kadar burada 4-5 çeşit japon gülü gördüm senin ilgini çekecek. Birisi pembe ve katlı 😃

Milla
19-07-2015, 10:07
Hoyandaki bu yaprak değişimini neden böyle oldu emin değilim ama biraz araştırır ve öğrenince haber veririm. ;)
Ben olsaydım onu bu halde gözlemlemeye devam ederdim bu yapraktan sonra yine böyle bol çilli yeni yapraklar vermeye devam ederse sadece o dalı kesip ayrı bir yere dikebilirsin, muhtemelen çiçekleri annesine benzeyecektir ama böyle bol çilli bir Hoya Carnosa türü var tam ismi ise Hoya Carnosa Splash seninki muhtemelen genlerini konuşturor bence ama benekleri muhteşem görünüyor, inşallah böyle devam eder. :D

Sevgili lusoari böyle bol simli benim de hoşuma gitti aslında 😜 Bende dört ayrı yerden edinilmiş hoya carnosa var. Belki de cinsleri birbirlerinden farklıdır. Artık takip edip çiçek açtığında tam teşhisi koyarız beraber.

Milla
19-07-2015, 10:14
Sevgili lusoari,
Bunları şimdi çektim. Katlı pembe bu gün tomurcukta onu da açınca çekeceğim.

Milla
19-07-2015, 11:51
Sevgili oyun arkadaşım evdecicek' in yolladığı tohumlardan yetiştirdiğim kudret narı 😄

Milla
19-07-2015, 12:17
Sevgili oyun arkadaşım evdecicek' in yolladığı tohumlardan yetiştirdiğim kudret narı 😄

Tilki Mete
19-07-2015, 15:14
Taşınma şeysi yavaş yavaş gitmiş ne güzel darısı benim başıma artık düzen kurulmuştur heralde daha fazla fotoğraf istiyoruzzzzzzzzzz :) ( e balkonuda bahceyide merak ediyor insan :D )

Milla
19-07-2015, 16:51
Sevgili Tilki Mete darısı başına inşallah 😉 En yakın zamanda bahçe sayfasını açıp ilk etaptan itibaren aşamaları kaydedeceğim inşallah.

Milla
21-07-2015, 19:21
Bu arkadaş tohum tutmaya başladı belki tohum paylaşım etkinliğine yetişirse paylaşırım bu sene.

lusoari
21-07-2015, 19:56
Resimler harika ablam ellerine sağlık artık şu işler bitsede gelsem, ağustosta ordayız kısmetse. :) Bodrum'da ne kadar bende olmayan japon gülü varsa hepsini istiyorum, çıldırdım mı ne :D Sevgili Milla şu sıralar aşırı yoğunum biliyorsun ama senin resimlerini görünce enerjim yerine geliyor teşekkür ederim ablam.

İnşaattı, boya badana, çiçek, laboratuvar derken yorgunluktan biteceğim yakında sizlerle yeteri kadar vakit geçiremiyorum bunun içinde ayrıca hepinizden özür diliyorum. :(

Milla
21-07-2015, 20:33
Resimler harika ablam ellerine sağlık artık şu işler bitsede gelsem, ağustosta ordayız kısmetse. :) Bodrum'da ne kadar bende olmayan japon gülü varsa hepsini istiyorum, çıldırdım mı ne :D Sevgili Milla şu sıralar aşırı yoğunum biliyorsun ama senin resimlerini görünce enerjim yerine geliyor teşekkür ederim ablam.

İnşaattı, boya badana, çiçek, laboratuvar derken yorgunluktan biteceğim yakında sizlerle yeteri kadar vakit geçiremiyorum bunun içinde ayrıca hepinizden özür diliyorum. :(

Sevgili kardeşim, gerçekten seni çok özlüyoruz ama durumunun da heyecan ve tempoyla geçtiğinin farkındayız.
Sizi dört gözle bekliyoruz. Sen gel, ben bütün cinslerin haritasını çıkardım, ellerinle çelik aldıracağım sana.
Bulduğum yeni çeşitleri de senin için fotoğraflayacağım.

Milla
22-07-2015, 09:41
Kabak çiçekleri pozitif renkleriyle sabah enerjisi saçıyor.

Milla
22-07-2015, 19:01
Sevgili evdecicek müjde... 😁

Emineyyüp
29-07-2015, 18:26
Laleci kardeşi bulduk şimdide Milla ablamız kayıp

Laleci_03
29-07-2015, 18:58
Milla ablamız, bahçeye girdiyse daha çıkamamıştır ondan kayıp galiba :D

Emineyyüp
29-07-2015, 20:03
Milla ablamız, bahçeye girdiyse daha çıkamamıştır ondan kayıp galiba :DBüyük ihtimal ile öyle;)

Milla
30-07-2015, 16:53
Geldim geldim, buradayım. Gerçekten de bahçe işlerinde kayboldum bir kaç gündür :)

Emineyyüp
30-07-2015, 16:57
Geldim geldim, buradayım. Gerçekten de bahçe işlerinde kayboldum bir kaç gündür :)Hoşgeldin;)Allah kolaylık versin yakın olsaydı yardıma gelirdim bahçeyle uğraşmak büyük bir zevk bir o kadar da yorucu tabi ;)

Milla
30-07-2015, 22:42
Hoşgeldin;)Allah kolaylık versin yakın olsaydı yardıma gelirdim bahçeyle uğraşmak büyük bir zevk bir o kadar da yorucu tabi ;)

Vallahi extra yardıma ben de çok memnun olurdum �� Hem ev yerleştir hem misafir ağırla üstüne de bahçeyle uğraş. Bir de bu çöl sıcakları, bittim gerçekten. Deniz eve 150 m falan ben geldim geleli 4 kez girebildim o da misafirlere ayıp olmasın diye. Deniz balık kaynıyor, içim gidiyor bir türlü oltayı alıp gidemedim ��

Emineyyüp
31-07-2015, 07:05
Vallahi extra yardıma ben de çok memnun olurdum �� Hem ev yerleştir hem misafir ağırla üstüne de bahçeyle uğraş. Bir de bu çöl sıcakları, bittim gerçekten. Deniz eve 150 m falan ben geldim geleli 4 kez girebildim o da misafirlere ayıp olmasın diye. Deniz balık kaynıyor, içim gidiyor bir türlü oltayı alıp gidemedim ��İnşallah en yakın zamanda biter tüm işleriniz keyfini sürmeye başlarsınız .Havalar gerçekten çok sıcak Rabbim yaşlı ve çocuklara yardım etsin çünkü gölge ve evde de sıcaklık çok yüksek

Milla
31-07-2015, 10:49
Gerçekten de Allah hepimize yardım etsin. Tüm Türkiye yanıyor neredeyse. Bahçeye, balkona çıkılamıyor. İnşallah bir an önce geçer.

lusoari
31-07-2015, 19:11
Burasıda 45 derece buharlaşmamız an meselesi :(
Ben gelirsem işlerini şıp diye bitiri veririz ablam, yeter ki sen sıkma canını tamam mı bak çok az kaldı :D

Milla
02-08-2015, 19:43
Burasıda 45 derece buharlaşmamız an meselesi :(
Ben gelirsem işlerini şıp diye bitiri veririz ablam, yeter ki sen sıkma canını tamam mı bak çok az kaldı :D

Hiç sorma sevgili lusoari, günde içtiğim 19 lt lik bir damacana bana çaktırmadan çıkıp buharlaşıp gidiyor :) Yani neymiş ''buharlaşmamak için bol bol su tüketeceğiz'' :)
Sen gel de yapacak iş çok. Arka bahçeye elimi süremiyorum her yanı ayrık bastı resmen. Yok ama sana ve size kıyamam. Özel zamanları güzel geçirmek lazım ablacığım :)
Dört gözle bekliyorum sizi. Sana buradaki bütün japonları tanıtacağım :)

Milla
02-08-2015, 19:54
Lilyumlarım açmaya erken başladı :)

Milla
02-08-2015, 20:03
Lisiler henüz iki renk açtı.

Milla
02-08-2015, 20:11
Bu galamın ilk çiçeği, şimdi 5 tane açtı.

uyap
03-08-2015, 07:26
Pembeler morlar benim renklerim açmış hepsi ;)

Milla
03-08-2015, 12:27
Ne mutlu sevgili uyap. Daha çok pembe, mor paylaşım yapacağım senin için :)

Milla
04-08-2015, 13:37
Bir kaç güzel.

hobiciakvarist
09-10-2015, 08:01
Bir kaç güzel.

Sarı kırmızı canna'ya bayıldım!

muratcan0307
19-11-2015, 10:02
merhaba. çiçekleriniz çok güzel nereden buluyorsunuz bunları anlamıyorum.

Milla
19-11-2015, 10:30
Uzun yılların birikimleri ve sevgi sayın muratcan0307 :)

Milla
08-12-2015, 19:47
Yılbaşı güzelleri...

lusoari
08-12-2015, 20:55
Ama bu yapılmaz ki tam da yılbaşı krizim tutmuşken :D birinciye ve ikinciye bayıldım ablacığım ellerine sağlık canım. :)

Milla
09-12-2015, 08:45
Ellerinden öperler sevgili kardeşim :)

Galip Kuzucu
10-12-2015, 18:43
Şimdi bu yılbaşıları böyle güzel harika açmış görünce benimde alasım geliyor :D Yakında yatmaya bile yer kalmayacak heralde :D

Milla
11-12-2015, 06:08
Ben de beyazının peşindeyim. Bizde de oturmaya yer kalmadı gerçekten :)

Milla
11-12-2015, 07:59
Bir kaç güzel...

Milla
11-12-2015, 08:06
Bir kaç güzel daha :)

Milla
11-12-2015, 08:11
Bahçeden kış renkleri...

sevgihoca
11-12-2015, 10:59
Sizin oralar yaz gibi maşallah.Bizim evdeki çiçekler,sizde bahçede.Ne güzel.Güle güle büyüsünler.

Milla
12-12-2015, 08:23
Çok teşekkürler sayın sevgihoca, gerçekten buralar tam bahar havası. Çiçek yetiştirmek için çok verimli bir havası var.

Milla
13-12-2015, 18:08
Sevgili lusoari,
Bu japon gülü açabilirse dünyanın en küçük japon gülü sayılabilir mi acaba :) Kaşık standart; çelik, çay kaşığı.

lusoari
14-12-2015, 21:18
Bu da nedir böyle ne kadar sevimli gözüküyor :D ağzımın suları akıp gidiyor bu gece uyumak mümkün değil çünki hayallerimi süsleyecek bir güzel var. :D

Bu bence süper mini olma yolunda ilerliyor, açmış halini tahmin edebiliyorum eminim çok güzel olacak seni ne kadar çok tebrik etsem azdır ablam. ;)

Milla
15-12-2015, 09:37
Sevgili lusoari,
Daha önce senin ve sonkezin çok beyendiği bir resim paylaşmıştım sanırım bu o çiçek. Anlamadığım ben büyüsün diye çelikledim, kök yaptı ama çiçeği küçüldü. Bu niye böyle bahçe cücesi gibi kaldı anlamadım :) Üstünde bir sürü de tomurcuğu var açabilirse çok güzel olacak.

lusoari
15-12-2015, 14:35
Tamam şimdi hatırladım :D bu sebebe etken hava şartları, havaların serinlemesi ile çiçek rengi biraz koyulaşabiliyor veya açılabiliyor, ebat olarak ise epey bir küçülebiliyor endişelenme baharda yine eski haline dönecek buna eminim çünki geçen senelerde benim başıma geldi ve dediğim gibi tekrar düzeldi.
Seninki de düzelecek buna adım gibi eminim, ekstradan birşey yapmana gerekte yok tecrübelerime güveniyorum :D

Milla
16-12-2015, 07:03
İlla açacağım diyor bahçe cücesi :)

Milla
17-12-2015, 07:18
Güzelsin tamam da bir günde bu kadar burnun büyür mü :)

mlevent.aktan
17-12-2015, 07:22
yılbaşı çiçeklerini ev içinde sıcak bir ortamda mı yoksa balkonda serin ortamda mı tutmak lazım? Bana bilgi verebilirmisiniz lütfen?

Milla
17-12-2015, 08:18
Yılbaşı çiçekleri soğuklanma istiyor sanırım. Ben tomurcuklanma başlayana kadar balkonda tuttum. Şimdi çok sık ısınmayan salonda tutuyorum. Diğer tomurcuklar da açıyor şu anda. Tabi şehir iklim farklarını mutlaka gözetmek gerekiyor.

lusoari
17-12-2015, 14:51

Burnu kaf dağında olsa bile hastasıyım ben bunların :D şımartılmayı hak ediyor japoncuklar ;)

Milla
07-01-2016, 08:45
Kış güzeli :)

sonkez
07-01-2016, 13:23

Masallah. Sevgili Milla kucucuk basina bakmadan seni sevindirmis,tabiiki bizide...
Japon gullerine bayildim.Bendede sarisi vardi sevgili Ari kirmizi getirdi..Artik sendende beyaz ve sari ,kirmizi olandan bekleyebilirmiyim :)

Milla
04-02-2016, 09:16
Masallah. Sevgili Milla kucucuk basina bakmadan seni sevindirmis,tabiiki bizide...
Japon gullerine bayildim.Bendede sarisi vardi sevgili Ari kirmizi getirdi..Artik sendende beyaz ve sari ,kirmizi olandan bekleyebilirmiyim :)

Tabi ki sevgili sonkez :)

Milla
04-02-2016, 09:22
Nergisler açmaya başladı, diğerleri de sırada :)

Milla
04-02-2016, 09:27
Bu güzeller güçlü çıktı, sürekli açıyorlar :)

Milla
04-02-2016, 09:30
Bu minik, harika şekeri de yürüyüşlerimden birinde kırda gördüm. Çok hoşuma gitti saksıya aldım. Minicik boyuyla pembeden mora, mordan maviye dönüyor. Tomurcuk, açma ve solma dönemlerinde. Kır çiçeklerinin bende yeri hep başka...

Milla
04-02-2016, 11:48
Mor sümbülüm açıyor :)

Milla
04-02-2016, 11:50
Bu da başka çeşit bir nergis güzelim. Kokusu daha hafif, gizemli, egzotik...

Galip Kuzucu
04-02-2016, 11:53
Nergislerininiz ve sümbülleriniz çok harika sayın:milla. Bayıldım hepsine :D

Mücevher Çalısı
04-02-2016, 11:59
Bu minik, harika şekeri de yürüyüşlerimden birinde kırda gördüm. Çok hoşuma gitti saksıya aldım. Minicik boyuyla pembeden mora, mordan maviye dönüyor. Tomurcuk, açma ve solma dönemlerinde. Kır çiçeklerinin bende yeri hep başka...

Engerek Otu (Echium vulgare) olsa gerek;)

Milla
04-02-2016, 11:59
Nergislerininiz ve sümbülleriniz çok harika sayın:milla. Bayıldım hepsine :D

Çok teşekkürler sevgili Galip Kuzucu. Eminim çok yakında çok güzel ve çeşitli çiçekler sizin de elinize geçecektir :) Bahar geliyor ya...

Galip Kuzucu
04-02-2016, 14:47
Çok teşekkürler sevgili Galip Kuzucu. Eminim çok yakında çok güzel ve çeşitli çiçekler sizin de elinize geçecektir :) Bahar geliyor ya...

Sizin nergisleriniz çiçek açarken benimkiler daha 3 cm'ler :D Ben çiçekler biraz geriden geliyor kaplumbağa misali :D

Mücevher Çalısı
04-02-2016, 16:24
Nergisler açmaya başladı, diğerleri de sırada :)

Sevgili Milla, fotoğraflardan ilk iki Nergisin tam ismini biliyor musun?
Benim ismini bilmediğim biricik Nergisime (http://www.agaclar.net/forum/attachments/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/584938d1447254893-nergis3.jpg) benzettim. İsmini araştırıyorum:)

Galip Kuzucu
04-02-2016, 17:35
Benim ismini bilmediğim biricik Nergisime (http://www.agaclar.net/forum/attachments/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/584938d1447254893-nergis3.jpg) benzettim. İsmini araştırıyorum:)

Ben sayın:milla'nın nergislerini "Sir Winston Churchill Nergisi"ne benzettim. İsterseniz sizde bir göz atın :D

Mücevher Çalısı
04-02-2016, 18:10
Ben sayın:milla'nın nergislerini "Sir Winston Churchill Nergisi"ne benzettim. İsterseniz sizde bir göz atın :D

Evet benziyor Sevgili Galip. Bay Çörçıl mı desem artık bu güzelliğe, ne de yakışır:D:D:D

Bu arada, bemimkiler de seninkilerle yarışıyor. Benimkinin yaprakları her ay 1 cm boy atıyor:D Çiçek görünürlerde yok henüz:mad:

Milla
05-02-2016, 07:27
Engerek Otu (Echium vulgare) olsa gerek;)

Sanırım dediğiniz gibi sevgili Mücevher Çalısı. Ama renkleri o kadar güzel yanar döner renkler ki anlatamam.Ben çok sevdim bu çiçeği :)

Milla
05-02-2016, 07:31
Sizin nergisleriniz çiçek açarken benimkiler daha 3 cm'ler :D Ben çiçekler biraz geriden geliyor kaplumbağa misali :D

İstanbul'da hayat çiçeklere bile zor tabi :)
Bizim buralara resmen bahar geldi. Her yer kır çiçekleri ile doldu ve ağaçlara su yürüdü. Üstelik henüz cemreler bile düşmedi.
Burada bu benim ilk ilkbaharım olacak. Her gün dışarıları ilk defa görüyormuşum gibi bakarak geziyorum ve her gün bir başka güzellik keşfediyorum :)

Milla
05-02-2016, 07:33

Geçmişte çok çeşitli nergisler aldığım ve taşınmadan sonra hepsi birbirine girdiği için pek bilemiyorum cinsini sevgili Mücevher Çalısı. Yine de en kısa zamanda araştırıp bulmaya çalışacağım evraklardan :)

Mücevher Çalısı
05-02-2016, 07:37
Sanırım dediğiniz gibi sevgili Mücevher Çalısı. Ama renkleri o kadar güzel yanar döner renkler ki anlatamam.Ben çok sevdim bu çiçeği :)

Ben de seviyorum. Kır çiçeklerinin kendine has güzellikleri ve özellikleri oluyor. Geçen sene tohumunu topladım ama çimlendiremedim bu güzelliği;)

Çiçek açmış olan Nergis'i ne zaman topakla buluşturmuştun? Ben topraktan hiç çıkarmamıştım ve boyu hala 3 cm civarında:)

Milla
05-02-2016, 07:37

Olabilir sevgili Galip Kuzucu. Daha önce o cinsi aldığımı hatırlıyorum.

Milla
05-02-2016, 07:40
Ben de seviyorum. Kır çiçeklerinin kendine has güzellikleri ve özellikleri oluyor. Geçen sene tohumunu topladım ama çimlendiremedim bu güzelliğin...

Çiçek açmış olan Nergis'i ne zaman topakla buluşturmuştun. Ben topraktan hiç çıkarmamıştım ve boyu hala 3 cm civarında:)

Ben nergisleri ve diğer soğanlıları sezon sonu söküp tasnif edip yeniden dikiyorum ve sezonu geldiğinde yeşillenmeye başladıklarında sulamaya başlıyorum. O nedenle erken açmış olabilirler

Mücevher Çalısı
05-02-2016, 07:44
Ben nergisleri ve diğer soğanlıları sezon sonu söküp tasnif edip yeniden dikiyorum ve sezonu geldiğinde yeşillenmeye başladıklarında sulamaya başlıyorum. O nedenle erken açmış olabilirler

Olabilir. Bekliyorum artık ben, bakalım çiçek verecek mi:)

Cevabın için teşekkür ederim;)

Milla
05-02-2016, 08:01
Olabilir. Bekliyorum artık ben, bakalım çiçek verecek mi:)

Cevabın için teşekkür ederim;)

Mutlaka verecektir. Pek çok nergis mart-nisan gibi açıyor aslında.
Biz burada şimdi sizin yerinize de koklayalım, bizimkiler bitip sizinkiler açtığında siz de bizim yerimize koklarsınız olmaz mı :)

Mücevher Çalısı
05-02-2016, 08:11
Tamam şimdi, benim Nergis buradan pozitif olarak yüklendi. Ben de her başına gittiğimde ona sevgiyle baktım mı işlem tamam:p

Sevgiyle kalın;)

Milla
12-02-2016, 08:50
Çok kışlarda çimlenme denemesi yapmak için ektiğim baklalar çiçeklendiler :)

Milla
12-02-2016, 08:52
Bunlar da iki ay sonrasında ektiklerim. İki kişinin bakla ihtiyacını karşılarlar sanırım :)

sevgihoca
12-02-2016, 10:02
Ne güzel bir görüntü Sn Milla,baklası olmasa bile yeşilliği yeter balkonda.Yemesine de doyum olmaz,taze taze yiyin,annem baklanın içini çiğ çiğ yer,bizde de İzmirlilik var ya.

Milla
12-02-2016, 16:23
Haklısınız sayın sevgihoca :) Yeşillikleri bile insana moral veriyor. Bizim ailede de çok kişi çiğ olarak ayıklarken yerler :) Ben ise soğan ve zeytin yağında kavurup, suyunu verip, pişirip üstüne de sarımsaklı yoğurt ve dereotu olmadan yemem :)

Milla
13-02-2016, 12:31
Yeni edindiğim dört ayrı cins Cassis (Frenk üzümü). Bulgaristan'dayken çok sık bunların meyve sularını içerdim, enfes bir tattı. İnşallah tutarlar da meyvelerini görürüm :)
Beyaz, kırmızı ve iki değişik cins siyah.

pınar59
13-02-2016, 12:49
Sn. Milla baklanızın taze yapraklarını lütfen salatalarınıza ekleyin hoş bir aroma ve lezzet katıyor. Selamlar.

Milla
13-02-2016, 16:09
Sayın pınar59, ben de bunu duymuştum ama hiç uygulamamıştım. En kısa zamanda deneyeceğim :) Selamlar...

Milla
14-02-2016, 07:25
Bu da tam duru beyaz olan. Kardeşim kokusunu yabani menekşeye benzetti ben de klasik beyaz sabun kokusu gibi algıladım. Diğeri kadar değilse de yine de klas bir koku.

Milla
14-02-2016, 07:26
En nihayet beklenen an geldi :)

Milla
14-02-2016, 09:36
Yürüyüşlerden birinde dere yatağında çiçeklenmiş bu ağacı gördüm. O kadar güzel ki, gelin gibi süslenmiş sanki :) Buralara bahar çoktan geldi...

Mücevher Çalısı
14-02-2016, 09:42
Yürüyüşlerden birinde dere yatağında çiçeklenmiş bu ağacı gördüm. O kadar güzel ki, gelin gibi süslenmiş sanki :) Buralara bahar çoktan geldi...

Bademdir o badem...

Ah bademler ne kadar da kolay aldanıyorlar yalancı bahara:p

Çok severim (kim sevmez ki:)) "Bahar Dalını" ;)

Var sın al dan sın;)

Milla
14-02-2016, 10:29
Kır güzellerim 😄

Milla
14-02-2016, 10:32
Bu güzel bu sene sarı çerçeve çekti kenarlarına ☺

Milla
15-02-2016, 08:42
Sonradan ektiğim baklalar da atağa geçti :) Öncekilere yetişecekler sanırım.

Milla
15-02-2016, 08:46
Pembe güzeli :)

Milla
15-02-2016, 09:02
Dikenli kabaklarım yeşermeye başladı.

Milla
15-02-2016, 09:04
Bir çeşit oxalis. Rengi çok parlak ve göz alıcı.

sonkez
14-03-2016, 13:21
sevgili Milla tüm güzelliler seninle olsun canım

Milla
19-03-2016, 09:50
sevgili Milla tüm güzelliler seninle olsun canım

Çok teşekkür ederim sevgili arkadaşım. Hepimiz güzelliklerle olalım inşallah.

Sûz-i Dilârâ
19-03-2016, 17:11

Görünce içim cız etti, benim çocukluğumun çiçeğidir. Çocukken ilkbaharda çayırlarda koşturup oynarken denk gelen ve hep dikkatimi çeken, parlak, yağlanmış gibi sarı, son derece güzel bir çiçek. "Google" da soğanlı bitkileri araştırırken denk gelmiştim, ismi ilgimi çekmişti, kar çiçeği olarak geçiyor ama karla bir ilgisi yok. Eranthis hyemalis Latince adı.

Milla
20-03-2016, 10:02
Görünce içim cız etti, benim çocukluğumun çiçeğidir. Çocukken ilkbaharda çayırlarda koşturup oynarken denk gelen ve hep dikkatimi çeken, parlak, yağlanmış gibi sarı, son derece güzel bir çiçek. "Google" da soğanlı bitkileri araştırırken denk gelmiştim, ismi ilgimi çekmişti, kar çiçeği olarak geçiyor ama karla bir ilgisi yok. Eranthis hyemalis Latince adı.

Sevgili Sûz-i Dilârâ,
Dediğiniz gibi rengi insanın çok ilgisini çekiyor. Aynen dediğiniz gibi parlak yağlanmış gibi sarı. Tek tereddütüm Eranthis hyemalis in yaprakları bu çiçekten farklı. Sanırım bendekinin yaprak formu yonca şeklinde. İlk etapta çıkıp bakacağım :)

Mücevher Çalısı
22-03-2016, 16:28

Büyük ihtimalle "Çayır Düğün Çiçeği (Ranunculus acris)" Sevgili Milla...

Milla
23-03-2016, 08:30
Büyük ihtimalle "Çayır Düğün Çiçeği (Ranunculus acris)" Sevgili Milla...

Evet sevgili Mücevher Çalısı tam teşhis bu sanırım :)

Milla
24-03-2016, 08:12
Dün Bodrumdaki fırtınanın yaptıkları. Bu resimleri dün öğleden sonra bir an çıkıp çekebildim. Bu sabah bakmaya gönlüm razı gelmiyor. Fırtına o kadar şiddetliydi ki anlatamam. Terasa bakıma aldığım çiçeklerim, yeni ektiğim fidelerim, tohumlarım, sebzesini toplamaya başladığım baklam, nergislerim ve diğerleri. Her şey yerlerde, çoğunu saksısından söküp çıkarmış. Nasıl toparlayacağım ve ne kaybım var henüz bilmiyorum :(

Sevgi Durul
24-03-2016, 08:30
Sevgili milla,

Geçmiş olsun. Kötü olmuş, ancak mevsim itibariyle çabuk toparlanılabilinir. Yedek tohumlarınız vardır umarım.

Saçma bir soru olacağından şüpheliyim ama son fotoğrafın sağ tarafında görülen ip benzeri görüntü yoksa kök müdür?

Kolay gelsin.

sumeyra47
24-03-2016, 08:32
Çok geçmiş olsun sevgili milla, umarım en az hasarla atlatırsınız bu durumu.

Milla
24-03-2016, 09:15
Sevgili milla,

Geçmiş olsun. Kötü olmuş, ancak mevsim itibariyle çabuk toparlanılabilinir. Yedek tohumlarınız vardır umarım.

Saçma bir soru olacağından şüpheliyim ama son fotoğrafın sağ tarafında görülen ip benzeri görüntü yoksa kök müdür?

Kolay gelsin.

Çok teşekkür ederim sevgili SDurul, bu gün onları toparlamaya çalışacağım. Dediğiniz gibi inşallah çabuk toparlanırlar. Bir kısmının yedek tohumu var ama her şey birbirine girmiş durumda. Neyse gelişmeleri aktarırım.
O görünen ip benzeri şey balkon filesi :) Terasın kenarlarına gerip fasulye, salatalık,domates falan sardırmak için kullanmak üzere hazırlamıştım :)

Milla
24-03-2016, 09:17
Çok geçmiş olsun sevgili milla, umarım en az hasarla atlatırsınız bu durumu.

Çok teşekkür ederim sevgili sumeyra47. Umarım dediğiniz gibi en az hasala kurtarırım.

samur
24-03-2016, 12:19
Olacak ile öleceği çare yok derlermiş. Aynen öyle ne kadar önlem almaya çalışsakta bazen önüne geçemiyoruz olacaklarin. Çok geçmiş olsun. Allah başka dert vermesin, hallolur bunlar. Bahar bize daha yeni geldi. Siz one geçmiştiniz ya berabere kaldık. Şaka şaka 😷

Mücevher Çalısı
24-03-2016, 13:07
Çok geçmiş olsun Sevgili Milla...

Toprak ananın kucağına verdin mi onları çoğu (belki de hepsi) atlatır elbette, "kalan sağlar bizimdir" bu kural her daim geçerli. Doğa belki bize acıyor, daha az bitki bakımı ile daha az yorulmamızı istiyor, kayıp olduğu zaman hep bu gözle bakıp avunurum ben. Sağlık olsun sıkma canını, arkamıza değil önümüze bakalım canım...

Sevgiyle kal...

putko
24-03-2016, 13:16
Geçmiş olsun Sn. Milla,
Fotoğraflara bakmak bile üzücü. Bazen bende tek fidemi deviriyorum ve kendime nasıl kızıyorum.
Umarım en az hasarla atlatırsınız.

abk
24-03-2016, 13:19
Geçmiş olsun. İnsan o kadar emek harcayıp büyüsün diye gözünün içine bakarken, bu hale geldiğini görmesi üzüyor tabii. Ama sağlık olsun, bizde bu heves, bu azim, bu çiçek sevgisi olduğu sürece hepsi yeniden canlanacak, daha güzel olacaktır.

eurosat55
24-03-2016, 13:24
Sayın Milla,çok geçmiş olsun,inşAllah fazla hasarınız yoktur..

Milla
24-03-2016, 13:44
Sevgili arkadaşlarım iyi dilekleriniz ve hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim.
Hepsini toparladım, yeniden ektim, rüzgardan kupkuru olmuş topraklarını suladım. Çok kayıp yok.
Bir kısım yeni ekilmiş tohumlar devrilmiş ve karışmış. Bir de etiketleri ıslanmış ve not aldığım yerleri karışmış. Yine de bu kadarına şükür diyorum. İyice kasalara alıp sıkıştırdım. Çünkü bu akşam yine fırtına ve yağmur varmış.
Şu yağmurlar geçsin daha ciddi çalışm yapacağım.
Hepinize tekrar teşekkürler.

salih66
24-03-2016, 14:08
Sn Milla geçmiş olsun, az hasarla atlatmanıza sevindim.

sevgihoca
24-03-2016, 16:41
Kötü olmuş üzüldüm,Sevgili Milla.İnşallah kaldıkları yerden devam ederler.

ibocandan
24-03-2016, 16:58
Sn Milla,az hasarla atlattığınıza sevindim.Tohum bardaklarınızı balık kasası (köpükten olanlardan) bulabilirseniz onun içine koyabilirsiniz.

cengizildas
24-03-2016, 18:33
Sn. Milla, geçmiş olsun. Benim seram da devrildiği için durumunuzu anlıyorum. Ama, toprak onları bize tekrar geri veriyor. Bu nedenle müsterih olun.

akçabardak
24-03-2016, 19:01
Çok geçmiş olsun Sn. Milla Sn. cengizildas a katılıyorum, Toprak ana ellerimizi boş çevirmez.

Sn. cengizildas size de çok geçmiş olsun.

münevver48
24-03-2016, 20:21
sevgili milla, çok geçmiş olsun.zarar bir şekilde telafi edilir. yeter ki canın sağ olsun. benimde yüreğim ağzıma geldi. korkudan gözüm sürekli pencerede çiçeklerimin üzerinde kulağım ses dinlemekte oldu. bütün saksıları mı kuytu bir köşeye yerleştirdiğim halde, devrilenler olmuş. bu seferlik zararsız ucuz atlattım. korkulu huzursuz bir gün geçirdiğimi söyleyebilirim.en kısa zamanda kendilerine geleceklerine yürekten inanıyorum. sevgiler.....

eneskrky
24-03-2016, 20:25
Milla ablacım çok geçmiş olsun ,İnşallah kendilerini toparlarlar sen üzülme yeterki

Muda
24-03-2016, 21:10
Sn Milla geçmiş olsun, az hasarla atlatmanıza sevindim.

YeniGine
24-03-2016, 23:58
:( Ufff sevgili milla geçmiş olsun. Bilirim; üzerine titrediğimiz, emek verdiklerimizin zarar görmesinin üzücü, can sıkıcı olduğunu.
İnşallah en kısa zamanda toparlanabilirsin. Rastgelsin inşallah!..

Jakin
25-03-2016, 08:01
Sevgili Milla fırtına yapmış yapacağını.. :( Geçmiş olsun..

Kolay gelsin, çabucak toparlansınlar..

Milla
25-03-2016, 10:18
Sevgili arkadaşlar hepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Benim gibi başına talihsizlikler gelen arkadaşlara da çok geçmiş olsun. Ucuz atlattığımı söylemeliyim. Daha ziyade karışıklık oldu benim için. Önemli olan kayıbın çok olmaması. Yetişenleri büyüdüğünde yeniden isimlendirip kayıt ederim artık. Pazardan sebze kasaları edindim ve onlara sabitledim çoğunu. Umarım hiç birimiz bir daha kayıplar yaşamayız. Sevgilerimle.

emires
26-03-2016, 11:45
Çok geçmiş olsun sevgili milla 😯

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sonkez
29-03-2016, 20:24
Gecmis olsun canim..Hersey yerine gelir.yeterki sihhatiniz yerinde olsun..Kolayliklar dilerim

Milla
01-04-2016, 10:18
Çok teşekkür ederim sevgili arkadaşlarım.

tanerege
02-04-2016, 11:23
Milla Hanım çok geçmiş olsun...Bende geçen sene Ankara da dolu felaketi yaşadım... Ankara da olanlar bilir terasımda herşey yerle bir oldu inanın 2 kocaman çöp torbası yaprak attım.... Ama inanın hepsi daha da iyi oldu ama meyve kaybım % 80 oldu canımız sağ olsun... Sadece bu işten ekmek yiyenlere çok üzülmüştüm... Tekrar geçmiş olsun,, biliyorum sizinde bütün canlarınız tekrar sizle olacak...

Milla
02-04-2016, 12:21
Çok teşekkür ederim sayın tanerege,
Fırtınanın ertesi günü burada da şiddetli, fındık büyüklüğünde dolu yağdı ama ne hikmetse bitkilere daha bir can vermiş :) Sizin de kayıplarınıza üzüldüm. Ama canımız sağ olsun hepsinin yerine yenilerini koyarız.

06arif55
03-06-2016, 08:38
5 sene önce çekilmiş bir resim. Bahçeli, deniz kenarı bir evde oturuyorduk. O zamanki çiçeklerimin küçük bir kısmı. Malesef tamamına yakınını taşınma esnası ve sonrasında kaybettim. Özlemişim bu güzelleri.

Hem çiçekleriniz hem de oturdunuz yer çok güzelmiş
Tam emeklilik hayali kurulabilecek bir yer :)

Milla
03-06-2016, 09:16
Hem çiçekleriniz hem de oturdunuz yer çok güzelmiş
Tam emeklilik hayali kurulabilecek bir yer :)

Sayın 06arif55 çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için.
Dediğiniz gibi mükemmel emeklilik yeriydi. Şimdi de bahçeli bir evdeyim ama o ev bir başkaydı. Ďenize sıfır oluşu da artısı idi 😯

Milla
16-06-2016, 15:38
Bir kaç kaktüs ve sukulent.

Milla
16-06-2016, 15:41
Bir kaç tane daha.

Milla
16-06-2016, 15:43
İki tane daha.

Milla
17-06-2016, 07:42
Pembe prensesler ilk açan lilyler oldu :) O kadar güzel kokuyorlar ki çok özlemişim bu kokuyu.

ahmeter
11-09-2016, 11:45
Gezdim değişik güzellikler gördüm Tebrikler başarılar

Milla
12-09-2016, 09:32
Her ne kadar sizin bahçe ve çiçekleriniz kadar olmasa da çok teşekkür ederim sayın ahmeter :)

Milla
19-12-2016, 09:13
O kadar soğuk ki anca bu kadar direnebiliyorlar.

Milla
19-12-2016, 09:15
Boşuna buz çiçeği dememişler. Buz gibi havaya rağmen açıyor.

Batı Rüzgarı
19-12-2016, 19:49
bildiğim kadarıyla buz çiçeği aşırı soğuklara dayanıklı değil.dikkat etmenizde fayda var. :)

Milla
20-12-2016, 09:20
Sayın Batı Rüzgarı, buralar her ne kadar soğuk desek de İstanbul'un martı gibi geçiyor kışlar :) Hiç bir çiçeği içeri almıyoruz. Bu bizim için çok avantaj oluyor.

Milla
26-01-2017, 09:32
Bu güzel ayazlardan payını aldı. Çiçeklerini açamadan öylece dondu kaldı.

Milla
26-01-2017, 09:33
Kalanchoelar bol tomurcukta :)

Milla
26-01-2017, 09:35
Arapsaçı açık havada soğuklanmayı çok sevdi. Bahçeye eksem çim niyetine her yeri kaplayacak sanırım :)

Milla
26-01-2017, 09:37
Aşkın gözyaşları süper tomurcuk yaptı. Tam açınca çok güzel olacaklar eminim.

Milla
08-02-2017, 08:59
Bu güzel açmaya anca cesaret etti :)

Milla
08-02-2017, 09:00
Yağmur güzelleri :)

Milla
08-02-2017, 09:01
Paskalya zambakları (Miz Zambak) kuvvetli bir şekilde çıkmaya başladılar. Paskalyaya yetişirler sanırım :)

hobiciakvarist
08-02-2017, 13:24
Arapsaçı açık havada soğuklanmayı çok sevdi. Bahçeye eksem çim niyetine her yeri kaplayacak sanırım :)

Kaplıyor. Tecrübe ile sabit. Ancak, yazın güneş gördü mü yanıp gider. Gölgelik yerlerde kalmaya devam ediyor.

Milla
04-03-2017, 07:19
Muhtemelen paskalya. Açmaya hazırlanıyor.

Milla
04-03-2017, 07:20
Kendime hediyem. Rengini bilmiyorum tam bir sürpriz olacak.

A_NOMAD
04-03-2017, 08:56
Muhtemelen paskalya. Açmaya hazırlanıyor.

Paskalya değil, 986 numaralı mesajınızdakinin aynısı Shlumbergera russelliana türü yılbaşı kaktüsü, biraz geç kalmış sadece... :)

lusoari
04-03-2017, 09:02
Kendime hediyem. Rengini bilmiyorum tam bir sürpriz olacak.

Maşallah bu ne güzel bir sümbül, güzel kokusunu bizim yerimizede kokla. :)
Renk konusunda ufak bir tüyo vereyim. Soğanın dış kabuk rengi koyu renk olduğu için muhtemelen koyu renk açacak (mor, pembe ve tonları) beyaz, sarı gibi çiçekleri olanların soğan rengi saman sarısı, bej, krem rengi gibi oluyor. :D

Milla
04-03-2017, 16:56
Paskalya değil, 986 numaralı mesajınızdakinin aynısı Shlumbergera russelliana türü yılbaşı kaktüsü, biraz geç kalmış sadece... :)

Çok teşekkürler bilgi için sevgili A_NOMAD. Ben de çok emin değildim ama mart ayı da girince yılbaşı fikrini elemeye hazırdım :) Bence de epeyce geç kalmış :)

Milla
04-03-2017, 17:01
Maşallah bu ne güzel bir sümbül, güzel kokusunu bizim yerimizede kokla. :)
Renk konusunda ufak bir tüyo vereyim. Soğanın dış kabuk rengi koyu renk olduğu için muhtemelen koyu renk açacak (mor, pembe ve tonları) beyaz, sarı gibi çiçekleri olanların soğan rengi saman sarısı, bej, krem rengi gibi oluyor. :D

Güzel bilgiler için çok teşekkür ederim sevgili lusoari. Asıl sende bir çiçek açtı ki onun resmini benimle paylaşman için sabırsızlanıyorum :)

lusoari
04-03-2017, 17:56
Seve seve paylaşırım, hemen face den gönderiyorum. :D :D :D

Milla
01-04-2017, 08:17
Çiçek sapı oluşturdu.

Milla
01-04-2017, 18:28
Paskalya geliyor :)

Milla
01-04-2017, 18:32
Sellukam yapraklanıp gelişmeye başladı.

Milla
23-04-2017, 08:23
Yıllardır açmayan kaktüs türlerim sonunda açmaya karar verdiler. Sanırım bunda kışın iyi bir soğuklanma etkili oldu.