View Full Version : Milla / balkon
Frezyana bayıldım ablam, bilirsin mor, erguvan tarzı renklere bayılırım benim yerime mis kokusunu koklarmısın?
Kırmızı lalenin arkasında duranda kırmızı çiçek açan bir vriesea olması lazım, hemen dikkatimi çekip beni çocukluğuma götürdü. Seneler önce marketten yarı ölü olarak almıştım iyi bir bakımla 2 sene sonra ana bitki 3 tane yavru verdi tam çiçek başağını uzatmaya başlamışlardı ki bir sabah uyandığımda saksısı yerinde yoktu ne yazık ki çalmışlardı, o kadar üzülmüştüm ki o halde bile dua ediyordum inşallah yeni yuvasında mutludur diye. :(
Bu güzelde senin elinde eminim çok güzel olacaktır. :)
Sevgili kardeşim, gözünden hiç bir şey kaçmıyor maşallah :)) Dediğin gibi arkadaki vriesea. Pazar günü onu ve bir de clematis piilu aldım. Güzel resimlerini çekip paylaşacaktım ama senin merakını gidermek adına çok da iyi olmayan iki fotoğtafı paylaşayım bari :))
Seninkini çalmalarına çok üzüldüm. İnsafsız insanlar ne demeli başka bilmiyorum öylelerine. Benimki yavrularsa adını lusoari koyacağım :))
Frezyalar şahane kokuyor. Bodrumdan neredeyse bedavaya aldım iki kocaman saksıyı. Saksı değişirken morlardan ufak bir saksı ayıracağım :))
Sevgili milla kuşlarınız güzelmiş, aman kafesin kapısını açık unutmayın uçup gitmesinler :)
Malesef bunlar geçen seneki kuşlar, onlar çoktan uçtu gitti. Kafeselere yeni kuşlar koymak şart oldu ama bu defa başka çeşit kuş düşünüyorum :))
Yeni guzellerin insallah cok ciceklenir ve gozlerimiz bayram yapar..
Çok teşekkür ederim sevgili sonkez, inşallah.
Haklısın ablam bak, büyüt bir de ortadan yok olsun, beni bilirsin inan isteselerdi belki ben saksısıyla bile hediye edebilirdim, neyse yapacak birşey yok yeni adıda pek bir yakışmış. :D
Frezyalardan yanada yine tavuğum yumurtladı mı ne. :D :D :D Hepsine kocaman maşallah.
Sevgili kardeşim maşallah senin tavuklar yumurtlamayı çok seviyor. Yakında çiftlik kurman gerekecek :))
özlemsoylu
25-03-2015, 17:28
canım çok güzel çiçekler almışsın ömürleri uzun olur inşallah :)
Double hyacinth ''Madame Sophie'' olduğunu sanıyorum bu güzelin. İki gün önce eşim aldı bana. İlk defa katlı sümbülüm oldu ve çok sevdim. Kokusu da görüntüsü kadar şahane. Biraz daha açsın yine resim paylaşırım.
canım çok güzel çiçekler almışsın ömürleri uzun olur inşallah :)
Çok teşekkür ederim canım. İnşallah hepimizinkiler uzun ömürlü olur.
Baharla birlikte çiçekler coşmaya başladı :))
Bu katlı ve yalın sümbüller beni hem kokuları hem görüntüleriyle mest ediyorlar. Menekşeler de birbirleriyle yarışıyor adeta.
Evet hem goruntu ,hem kokulari cok guzel...
Laleci_03
28-03-2015, 15:08
Bu katlı ve yalın sümbüller beni hem kokuları hem görüntüleriyle mest ediyorlar.
Bende de pembe olan katlı açmıştı Milla ablacım hakikaten çok güzeller maşallah :rolleyes:
asmalıtepe
29-03-2015, 11:37
Sevgili Milla; Sizinle de yarışamam çiçaklerde.. çok çok çok güzel hepsi. Çok değişik çiçekler.. ve siz onlara çok güzel bakıyorsunuz demekki.
Yalnız bir noktada takıldım. Sizin makinanız da da yakın çekim sorunu mu var.. ben de yakın çiçek çekimlerinde netlik alamıyorum.
Okadar güzel çiçekleriniz var ki.. ellerinize emeğinize sağlık.
Sevgili asmalıtepe, çiçeklerimi beğendiğinize çok sevindim. Fotoğraflarda şöyle bir sorunum var; bunları cep telefonuyla çekiyorum, çok iyi sonuç çıkmıyor. Daha önce fotoğraf makinemle çekip bilgisayara yüklüyordum o zaman onlar çok iyi oluyordu fakat bilgisayarımı değişince makineyle arasında kart uyuşmazlığı çıktı. Ben de sürekli bir çözüm bulmaya çalışıyorum :))
Yine, bu gün peşime takılıp zorla eve gelen bir güzel :))
B e t ü l
02-04-2015, 18:24
Bu kadar da güzel olunmaz ki ama!
Güle güle büyütün. Ben de inşallah bir gün bu güzellîkle karşılaşırım.
İnşallah sayın Betül, gerçekten seyretmeye doyamıyor insan.
Sevgili Milla bayıldım ben buna, bunu acil seri üretime geçirmek lazım. :D Bir saksıya ikişer üçer dal dikip uç alma yöntemi uygulanırsa bu forma sahip bir sürü ruj çiçeklerin olur, benim de böyle uykularım kaçar. :D
YeniGine
02-04-2015, 23:08
Sümbüller, menekşe, ruj çiçeği maşallah maşallah sevgili Milla çok güzeller çok.
münevver48
03-04-2015, 12:24
sevgili milla böyle bir güzel benim peşime takılacak:cool:eve almadan önce bir düşünürdüm acaba hangi köşeye koymak için:D güle güle büyüt ruj çiçeğini sevgiler:)
Yagmur143
03-04-2015, 15:40
Sevgili milla ne iyi etmişsiniz bu güzeli almakla... Çok gösterişli sorunsuz ve çalışkan bir çiçek. Ya çiçek açıyor ya dolu dolu sürgün veriyor. Güle güle büyütün çiçeğinizi. sevgiler...
özlemsoylu
03-04-2015, 16:06
bayıldım canım, yorumlardan anladığım kadarıyla ismi ruj çiçeğiymiş çokk güzelll ev ortamında mı yetişiyor neyi sever bende istiyorumm :D
Sevgili Milla bayıldım ben buna, bunu acil seri üretime geçirmek lazım. :D Bir saksıya ikişer üçer dal dikip uç alma yöntemi uygulanırsa bu forma sahip bir sürü ruj çiçeklerin olur, benim de böyle uykularım kaçar. :D
Sevgili lusoari,
Uykuların kaçmasın senin :)) Zedelenmiş bir kaç dal vardı, ben de onları 10-15 cm kesip ektim bile. Birinin adı yine lusoari oldu :))
Sümbüller, menekşe, ruj çiçeği maşallah maşallah sevgili Milla çok güzeller çok.
Teşekkür ederim sayın YeniGine, soğuklarda kaybettiklerimizin yerine yenilerini koymaya çalışıyoruz ne yapalım. Bu arada sizin de çalışmalarınız çok takdire değer. Ellerinize sağlık.
sevgili milla böyle bir güzel benim peşime takılacak:cool:eve almadan önce bir düşünürdüm acaba hangi köşeye koymak için:D güle güle büyüt ruj çiçeğini sevgiler:)
Çok teşekkür ederim sevgili münevver48, darısı başına :))
Sevgili milla ne iyi etmişsiniz bu güzeli almakla... Çok gösterişli sorunsuz ve çalışkan bir çiçek. Ya çiçek açıyor ya dolu dolu sürgün veriyor. Güle güle büyütün çiçeğinizi. sevgiler...
Sevgili Yağmur143,
Gerçekten çok güzel ve güçlü bir bitki. İnşallah bebeklerini de büyütürüm :))
bayıldım canım, yorumlardan anladığım kadarıyla ismi ruj çiçeğiymiş çokk güzelll ev ortamında mı yetişiyor neyi sever bende istiyorumm :D
Sevgili özlemsoylu,
Evet ruj çiçeği ismi. Ev ortamında yetişiyor ve çok sorunlu bir bitki değilmiş. Tavsiye ederim :))
münevver48
03-04-2015, 17:18
Çok teşekkür ederim sevgili münevver48, darısı başına :))
:)sevgili milla, inşallah diyorum. serada mı markette mi peşine takıldı?
:D :D :D Bu lusoari'de kıymetlilerimden biri olacak.
Sevgili Milla bu guzeli yanina almakla ne sanslisin.Evin bir kosesi daha guzellesmis oldu,Iyi gunlerde doya,doya seyretmen i dilerim.
:)sevgili milla, inşallah diyorum. serada mı markette mi peşine takıldı?
Aslında hiç biri benim 1001 dediğim tüm ıvır zıvırların satıldığı bir dükkan var. Onlar her sezon çok bakımlı ve çoğu zaman ithal çiçekler getiriyorlar. Onlardan aldım, fiyatları da marketler gibi uçuk olmuyor. Piyasa çiçeklerinin dışında şeyler getirmesi de çok büyük avantaj.
:D :D :D Bu lusoari'de kıymetlilerimden biri olacak.
Anladın sen :))
Sevgili Milla bu guzeli yanina almakla ne sanslisin.Evin bir kosesi daha guzellesmis oldu,Iyi gunlerde doya,doya seyretmen i dilerim.
Sevgili sonkez, hiç sormayın güzelliğine diyecek yok ama artık köşe kalmadı :)) Üstüne üstlük baharla birlikte benim evdekiler de coşup büyümeye başladı, nasıl yer bulacağımı düşünüyorum kara kara :))
Yer olmasa da hiç edinmeden durur muyum :))
asmalıtepe
05-04-2015, 08:33
Sevgili Milla çiçekleriniz çok güzeller. Bu; Bütün çiçekleri alma isteği başka birşey..Ben de tutuldum buna...Hiç birşeyi bu kadar doludizgin almak istememişimdir ama çiçekler, bitkiler alırken tutamıyorum kendimi..
Yer konusu da başka birşey tabii.. Ama şu balkon duvarlarına düşünülen çiçeklik çözümlerini ben de ilgi alanıma aldım.
Özel mesajlarımı ulaştıramadım sanırım. Sevgiler...
Sevgili asmalıtepe,
Hiç sormayın, insan bu güzellikleri görünce edinmeden duramıyor. Tohumdan, çelikten yaptıklarımız da cabası :)) Benim de çok fena yer sorunum var, havalar biraz daha ısınsın balkonları yeniden bir düzenleme yapıp yer artırmam gerekiyor. Özel mesajlarla hemen ilgileniyorum.
Bu rengi görülür de almadan geçilir mi :))
Bu gün eşimle Emimönü'ne çiçek pazarına gittik. Hemen hemen hiç bir şey yok ve olanlar da çok uçuk fiyatlara satılıyor. Hiç bir şey almadan çıkıyordum ki bu güzelle göz göze geldik. Bu aralar bunlardan kısmetim açıldı sanırım. Birden karşıma çıkıyorlar :)) Eee... almadan geçemezdim tabi...
münevver48
05-04-2015, 22:48
:)sevgili milla, bu aralar kısmetiniz açılmış.nereye gitseniz ayağınıza dolanıp peşinizden gelen güzeller var:D ne diyeyim kısmetiniz hep açık olsun. güle güle büyütün. buda ayrı bir güzel kalonşonın bir türü olacak sevgiler.
günebakan
06-04-2015, 07:03
Sevgili Milla kalanchoe manginii harika görünüyor çok kısmetlisiniz gerçekten :) Güle güle büyütün
Sevgili münevver48 ve günebakan,
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Keşke hepimizin kısmeti bol bol olsa :))
Sevgili milla ayip olmazsa son guzeli kaca aldiniz acaba?
Sevgili sonkez 15 TL ye aldım.
Uygunmus iyi gunlerde buyut sevgili arkadasim :)
Çok teşekkür ederim canım. Daha güzelleri sana kısmet olsun inşallah :))
B e t ü l
11-04-2015, 14:55
Bundan sonra dışarı çıkarken ayakkabınızın altına benim adımı yazın da ben de bu güzelliklere karşılaşayım olmaz mı?
Hepsi de çooook güzel. Güle güle büyütün şımarıkları
Sevgiler
Sevgili Betül,
Tamam ilk sıraya sizin adınızı yazıyorum :)) Bu aralar aklımda olan çiçeklerin birden karşıma çıkması gerçekten çok ilginç oluyor. Bir de iki gün içinde kaybettiğim çift dallı 2-3 metrelik hoya keriim gibi bir çiçeğe denk gelsem ne güzel olur.
Su hoyalar bizim karsimiza nedense hic denk gelmiyor :(
Sevgili sonkez,
Gerçekten haklısın ben o kadar çeşitli yerler gezdim karşıma bir tane hoya satan yer çıkmadı. Bu büyük bir eksiklik bence de :))
Benim gezdigim yerlerin icinde sadece Eyupteki cicekcilerde var oda cornosa :) Oda bizde var....
Eyüpteki çiçekçileri hiç gezmedim, kesin bir de oraya gezi düzenlemek gerekli :))
Bir kaç yeni açan güzel :))
Sevgili Milla, yeni açmaya çalışan cicişlerin ne kadar güzeller maşallah hepsine. :D
Millilerle başım dertte bir tane anaç kırmızım var ama bir türlü köklendiremedim gitti hele geçen sene elime geçen beyazımsı mı desem sarımsı mı desem bilmiyorum ama onca çelikten biri bile köklenmedi gitti. :(
Dert etme sevgili kardeşim, senin adını vereceğimiz milli ler elbette bulunur :))
Bu nergis o kadar büyük açtı ki avuç içinden daha büyük. Kokusu yok ama görselliği şahane.
Bu site bahçesinden kış sonu çelik aldığım sarı çalı. Bahçedekiler geçti ama bendekiler hala çiçek açıyor.
Muscariler coştu, sürekli çiçek açıyorlar :)
Laleci_03
16-04-2015, 13:12
Bunlar da çok güzeller Milla ablacım maşallah ama lale yok mu lale? :D
Sevgili Laleci_03 şu ana kadar sadece bir tane kırmızı lale açtı. Beklediklerim var ama çoğu soğuklarda hasar gördü malesef :(
Laleci_03
16-04-2015, 13:30
Allah Allah, lale soğuktan pek zarar görmez diye biliyordum ama hak vermek lazım çook soğuk oldu bu sene ama seneye bir daha yaparsın inşallah ablacım üzülme. :rolleyes:
Sevgili milla hastalıktan dolayı uzun süredir siteye giremiyordum. Senin sayfanı görünce gezmeden geçemedim. İyi ki de gezmişim gözüm gönlüm açıldı :) hepsi birbirinden güzel maşallah ( diyeyim de nazar değmesin ).
Sevgili milla hastalıktan dolayı uzun süredir siteye giremiyordum. Senin sayfanı görünce gezmeden geçemedim. İyi ki de gezmişim gözüm gönlüm açıldı :) hepsi birbirinden güzel maşallah ( diyeyim de nazar değmesin ).
Segili uyap, çok geçmiş olsun, çok üzüldüm. Sayfamı ziyaretine ve beğenmene çok sevindim. Bahar artık kendini tam gösteriyor sokaklar keşfedilmeyi bekleyen güzelliklerle dolu :)
Bu güzelleri de kendime hediye aldım :)
Ektiğim kestane iki filizle hayata tutundu. Tek merak ettiğim, marketten aldığım kesatane miydi yoksa site bahçesindeki kestane ağacından aldığım mı? Not almamışım hatırlayamıyorum :(
bizimbahcemiz
20-04-2015, 12:50
Sayfanıza bakarken domatesler, biberler, ışıl ışıl açmış çiçekler gördüm. Aman allahım dedim ne kadar güzel olmuş benim fidelerim daha minicik, bıdık bıdık. Sonra tarihe baktım; 20.05.2014. 20 sayısını görünce dalgınlık olmuş, bugün tarihli sanmışım. Sonra hemen son sayfaya geldim. Gerçi bu yıl da döktürmüşsünüz, mis gibidir o balkon şimdi :)
Çok teşekkür ederim beğendiğiniz için. Gerçi bu sene havalar soğuk gidiyor diye pek çok bitki hala evin muhtelif yerlerindeler :) Sanırım Mayısın sonunu bulacak balkona çıkarma işi. Evde de olsa güzelleri paylaşıyorum ara ara :)
Bu nergis o kadar büyük açtı ki avuç içinden daha büyük. Kokusu yok ama görselliği şahane.
Ben böyle büyük açan nergisleri kurutuyorum, çok estetik oluyor, ince bir vazoya çok yakışıyor kuruyunca.
Sayın MSaygın, dediğiniz gibi çok hoş olur bunların kurumuş hali de.
Doğum günü kutlamalarımız için bu amaçla açılmış sayfayı kullanırsanız seviniriz.
Bu armutu çelikten denemiştim. Tuttu mu bilmiyorum ama bir tane de çiçek yaptı. 15 cm lik boyuna bakmadan bir de armut veririmiş :)
Bu da yine çelikten denediğim urum dutu, bunun boyu armuttan da kısa ama boyuna bakmadan dut vermiş :)
Bu saksıdaki nanem çok kuvvetlendi. Bunlardan tohumluk bırakmayı düşünüyorum.
Bir de bunları tohumluk bırakmayı düşünüyorum. Bunlar geçen bahar diktiklerim, o kadar kışa rağmen hala hayattalar. Parisien top havuç, maydonoz, gömeç. Pazıyı tohuma bıraktım artık. Yapraklarından taze soğan ve peynirle karıştırıp börek yaptım. İnanılmaz lezzetli oldu.
Bu yalın kat miliim büyümesini hızlandırdı.
Tohum oluşturmaya çalışan frezyalar.
Ne renk açacağını merakla bekliyorum :)
Bu güzel maviler son artık, yerine kalancholar atak yapıyorlar.
556. mesajımda 16 Nisan'da paylaştığım nergis resmen yaşama rekoru kırdı. Bu gün artık geçmeye başlıyor ama tohum oluşturuyor gibime geldi. Bendeki nergisler genelde bir kaç günde geçiyordu. Bunu epey seyredebildim.
tanerege
25-04-2015, 12:12
Sayın milla...maydanozlar gerçekten çok dayanıklı. ..benimde terasta meşhur Ankara ayazına ve karına rağmen bu ilkbaharda gecen seneki maydanozlar resmen coştu ...hatta kışın bile doluydu :) ayrıca bizde soğanları bir sonraki seneye sakladık . Allah sağlık sıhhat verirse.. seyrederiz gene baharın mujdecilerini :)
Dediğiniz gibi Sayın tanerege, baharla birlikte her şey coşmaya başlıyor. 2-3 derecelik bir sıcaklık bile 1 günde fark yaratıyor.
Bu küçüğün çiçeği mi açacak acaba?
coskun8553
27-04-2015, 15:40
Sanırım ikinci katı çıkmaya hazırlanıyor. :)
Ama ucu püskül püskül, çiçek olamaz mı acaba?
YeniGine
27-04-2015, 23:43
:) Sevgili Milla gönül ister çiçek açsın; fakat çiçek değil. Ben de hep çiçek mi acaba diyordum.
:( Çok üzüldüm. Çiçek görsem iyi olacaktı :)
tanerege
28-04-2015, 11:06
Syn milla armut ne alemde :) haberlerini ve resimleri bekliyoruz...birde mümkünse fas nanesi besleyin cok değişik aroması var özellikle çayı müthiş. .
Syn milla armut ne alemde :) haberlerini ve resimleri bekliyoruz...birde mümkünse fas nanesi besleyin cok değişik aroması var özellikle çayı müthiş. .
Sayın tanerege,
Armutu sizin için tekrar çektim :) Son durumu bu. Utanmadan bir de armut yaparmış :) Cinsi ''Haziran Güzeli'' imiş.
Fas nanesini duydum, resimlerini gördüm ama hiç yetiştirmedim. Tavsiyeniz üzerine ilk etapta tohumlarını edinip ekeceğim artık :)
Hadi bakalim bu sene meyveleri senden yiyecegiz :)
hadi bakalim bu sene meyveleri senden yiyecegiz :)
:) :) :) Sevgil sonkez, ne çıkarsa bahtımıza bölüşür yeriz :)
tanerege
28-04-2015, 12:20
Ooo maşallah baya baya ağaç olma yolunda :) armudu nasıl taşıyacak bakalım :))
Olmazsa altına destek koyarım :) Cidden armut tutarsa ne komik olur.Zaten tutarsa muhtemelen yere değer boyu :)
Bunlar sürekli tomurcuktalar.
Bunlar da ailenin yeni üyeleri.
tanerege
28-04-2015, 12:30
Bence tutmuş. ..bu sene boy atar :)
tanerege
28-04-2015, 12:35
Terasta görmeye en sevindigim şey arı oldu...sizin armudun da arısı bol olsun inşallah :)))
İnşallah. Cidden ben de uzun zamandır hiç arı görmedim.
tanerege
28-04-2015, 12:43
Terasta bambudan yaptığım bir rüzgar çıngırağı var ...bu sene altindaki deliklerden icine giriyorlar heralde yuva yaptılar. ..yakalarsam cekip koyacam çok ilginç. ..bizi sokmazlarsa gayet iyi :))
Sokacaklarını sanmam, onların derdi çiçeklerle :) Belki kovan oluştururlar, balı da sizden yeriz :)
tanerege
28-04-2015, 12:57
Vay..keşke olsa bal :)) ne ilginç olurdu :) ****** ikram ederim :)
özlemsoylu
28-04-2015, 15:00
ruj çiçeğin alışdımı canım ortama bende buldum netten ama fide minicik büyürmü ki :D
Alışmak ne kelime kudurdu :) Sürekli çiçekleri geçenleri kırıp bir yerlere sokuşturuyorum. Ana saksı hemen yeni yavrular veriyor. Çok da çabuk büyüyor. Diğerleri de hemen kök yapıyor. Sendeki büyümezse dert etme :)
Mücevher Çalısı
07-05-2015, 16:59
Küskünüm ben küpeye. 3 sene önce anneme 3 çeşit almıştım, 3'ü de 3 ay kadar yaşadılar, kısa aralıklarla yaz sıcaklarında bize veda ettiler. Çocukluğumun çiçeklerindendir oysa, çok severim onları...
tanerege
07-05-2015, 17:40
Cok güzel bir çiçekmiş :)) görmeyeli haziran güzeliniz ne durumda ..?? :)
Mücevher Çalısı
07-05-2015, 18:18
Mayıs güzeli :)
Küpeniz çok şekermiş bu arada güle güle büyütün...
Cok güzel bir çiçekmiş :)) görmeyeli haziran güzeliniz ne durumda ..?? :)
☺
Epeydir bakmadım, en son beyaz tüllerini dökmüştü. Yarın bakar bilgi veririm, gerçekten bunun çiçeği de çok güzel.
Küpeniz çok şekermiş bu arada güle güle büyütün...
Çok teşekkür ederim. lusoari'nin deyimiyle "daha güzelleri sizin olsun" 😊
☺
Epeydir bakmadım, en son beyaz tüllerini dökmüştü. Yarın bakar bilgi veririm, gerçekten bunun çiçeği de çok güzel.
sayın tanerege,
Haziran güzelinin son durumu bu. Bunun armuta dönebileceğine hiç ihtimal vermiyorum ya :)
Bu da elmam. O da bu gün açtı. Kayıtlara göre cinsi tam belli değil. Amasya olabilir diye yazmışım :) Bu da 10-15 cm lik bir çelik.
Meyvelere devam..Sendede yok yok be sevgili Milla...
tanerege
08-05-2015, 12:55
Sayın Milla...
İkiside çok güzeller ve sağlıklı duruyorlar...inşallah armutta koklenme olur ...koklenme icin söğüt ağacı suyu iyi geliyor bir dip not olarak :) selamlar
Meyvelere devam..Sendede yok yok be sevgili Milla...
Sevgili sonkez, bir üyemiz asma çelikleri ile beraber; erik, elma, armut, dut, incir, kaysı vs. yollamıştı. Ben de onları arıya vermedim :) Kök yaptılar mı bilmiyorum ama hepsinde yaprak oluştu. Ara sıra da böyle çiçek tutanı oluyor :)
Sayın Milla...
İkiside çok güzeller ve sağlıklı duruyorlar...inşallah armutta koklenme olur ...koklenme icin söğüt ağacı suyu iyi geliyor bir dip not olarak :) selamlar
Sayın tanerege,
Söğüt ağacı suyunu biraz tarif etseniz :)
Bendede bu hastalık var ama dikecek bahçe, koyacak yer kalmadı .:mad:
Bendede bu hastalık var ama dikecek bahçe, koyacak yer kalmadı .:mad:
Hiç sorma yer büyük sıkıntı.
B e t ü l
08-05-2015, 14:51
Yine de yerim dar ama oynarım havasındayız bence. İnşallah dileyen herkesin gönül genişliği kadar bahçeleri olsun;gönüllerince ekip diksinler.
yine de yerim dar ama oynarım havasındayız bence. ınşallah dileyen herkesin gönül genişliği kadar bahçeleri olsun;gönüllerince ekip diksinler.
İnşallah... :)
Bu muscariler yerlerini sevdiler sanırım, hepsi tohum kesecikleri oluşturdu.
Her sene kasımpatı alırdım ama mevsim geçerken kuruyup ölürdü. Bu sene alır almaz saksısını değiştim. Hem çok güzel çiçek yaptı hem de hala bu durumda. En azından kasımda yeniden çiçekleneceğini tahmin ediyorum.
tanerege
08-05-2015, 19:40
Sayın Milla...
Eskiden bahçıvan olan dedemden görmüş annem...bir zamanlar o söylemişti bana bende uyguladım ve gercekten köklenmesi hizlandı...budanan **** kırılmış dalı suda bekleterek icindeki özün suya gecmesi sağlaniyor ( 15 gun kadar hatta o sırada söğüt dalıdq kökleniyor :))sonra o su celiklerde kullaniliyor...tabi eskiden şimdiki gibi besinli sular yoktu ...bilimsel tarafını bende tam bilmiyorum ama bilirsiniz eskiler pekte hatalı olmuyor :))
Her sene kasımpatı alırdım ama mevsim geçerken kuruyup ölürdü. Bu sene alır almaz saksısını değiştim. Hem çok güzel çiçek yaptı hem de hala bu durumda. En azından kasımda yeniden çiçekleneceğini tahmin ediyorum.
Sayın Milla; kasımpatınızı bu zamanlarda budamanız gerekiyor eğer budamazsanız erken açım yapar ve az çiçek verir, budarsanız ise kasım ayında bol çiçek alırsınız, bilginize...
Sayın Milla...
Eskiden bahçıvan olan dedemden görmüş annem...bir zamanlar o söylemişti bana bende uyguladım ve gercekten köklenmesi hizlandı...budanan **** kırılmış dalı suda bekleterek icindeki özün suya gecmesi sağlaniyor ( 15 gun kadar hatta o sırada söğüt dalıdq kökleniyor :))sonra o su celiklerde kullaniliyor...tabi eskiden şimdiki gibi besinli sular yoktu ...bilimsel tarafını bende tam bilmiyorum ama bilirsiniz eskiler pekte hatalı olmuyor :))
Sayın tanerege,
Dediğiniz gibi atalarımız bir çok şeyi olanakları dahilinde ama düzgünce yapmayı başarmışlar. Bu değerli reçeteyi en kısa zamanda uygulayacağım. Bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.
Sayın Milla; kasımpatınızı bu zamanlarda budamanız gerekiyor eğer budamazsanız erken açım yapar ve az çiçek verir, budarsanız ise kasım ayında bol çiçek alırsınız, bilginize...
Sayın telato,
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda budayacağım bu durumda.
tanerege
09-05-2015, 11:01
Söğüt demişken :)) sonuçları merakla bekliyorum...
İlk önce sizin bulduğunuz gibi güzel bir söğüt bulmam gerekecek :)
Mücevher Çalısı
09-05-2015, 11:41
Salkım Söğüdü çoğu parkta görebilir, bulabilirsiniz. Salkım Söğüt sanırım bünyesinde Indolebutyric acid (IBA) içeriyor. Söğüt ve köklenme ilişkisi bu sebeple...
tanerege
09-05-2015, 11:43
Çok güzeldi gerçekten. ..suyla söğüt harika ikili ..
Salkım Söğüdü çoğu parkta görebilir, bulabilirsiniz. Salkım Söğüt sanırım bünyesinde Indolebutyric acid (IBA) içeriyor. Söğüt ve köklenme ilişkisi bu sebeple...
Gezerken gözümü dört açacağım :) Teşekkürler.
celalim01
09-05-2015, 13:10
Sayın Milla da güzeller biter mi ,ne güzellikler var. Yeri olsa insanın hepsinden alacak ama yok. Eşim diyor yeter ,ben diyorum bak bundan da yok bende .
Sayın Milla da güzeller biter mi ,ne güzellikler var. Yeri olsa insanın hepsinden alacak ama yok. Eşim diyor yeter ,ben diyorum bak bundan da yok bende .
Sayın celalim01,
Güzeller bitmez, bitmesin de :) Ben de aynı sizin gibiyim. Edinmek istediğim o kadar çok çeşit var ki. Bu konuda itiraf ediyorum aç gözlüyüm :)
Anneler günü mini güzeli :)
celalim01
10-05-2015, 19:00
Ben emekli olunca kesinlikle çiçek işi yapmaya ,çiçek dükkanı açmayı düşünüyorum. Yoksa nasıl baş edeceğiz bu açlıkla.:D
celalim01
10-05-2015, 19:01
Bak şimdi ,bu çiçekten canım çekti şimdi. Ne yapacağız ,adı nedir bu sevimli çiçeğin ?
YeniGine
10-05-2015, 23:37
Sevgili Milla dediğiniz gibi hepimizin gözü aç, doymak bilmiyoruz. Allah'tan ben daha çok bahçe mevsimlik bitkileri sevdiğim ve ortak alana ekip diktiğim için bazı bitkilerde durmayı başarıyorum.
Orkideniz çok güzel, güle güle büyütüp bol bol çiçeklerini göresiniz inşallah...
Güle güle büyün orkidenizi , anneler gününüz kutlu olsun sevgili Milla .Bende küpeli aldım . Sizin küpeliniz gibi kırmızı beyaz ,bir kaç farklı tür daha aldım . Bir türlü büyümüyor , farkında olmadan çiçekli dalını kırdım :( . Bu çiçeği çok seviyorum nedense olmuyor . Nasıl bakıyorsunuz öğrenebilirmiyim ?
Ben emekli olunca kesinlikle çiçek işi yapmaya ,çiçek dükkanı açmayı düşünüyorum. Yoksa nasıl baş edeceğiz bu açlıkla.:D
Ben emekliliğimi ilan ettim bile :)
Bak şimdi ,bu çiçekten canım çekti şimdi. Ne yapacağız ,adı nedir bu sevimli çiçeğin ?
Mini orkide diye geçiyor ama asıl türünü bilemiyorum. Çıtı pıtı mini minnacık çok şirin bir şey. Bir karış yok boyu ama çok alımlı.
Sevgili Milla dediğiniz gibi hepimizin gözü aç, doymak bilmiyoruz. Allah'tan ben daha çok bahçe mevsimlik bitkileri sevdiğim ve ortak alana ekip diktiğim için bazı bitkilerde durmayı başarıyorum.
Orkideniz çok güzel, güle güle büyütüp bol bol çiçeklerini göresiniz inşallah...
İnşallah sevgili YeniGine. Sizin site bahçesi maceralarınız da benim çok hoşuma gidiyor. Zevkle takip ediyorum yaptıklarınızı. Emeğinize sağlık.
Güle güle büyün orkidenizi , anneler gününüz kutlu olsun sevgili Milla .Bende küpeli aldım . Sizin küpeliniz gibi kırmızı beyaz ,bir kaç farklı tür daha aldım . Bir türlü büyümüyor , farkında olmadan çiçekli dalını kırdım :( . Bu çiçeği çok seviyorum nedense olmuyor . Nasıl bakıyorsunuz öğrenebilirmiyim ?
Teşekkür ederim sevgili aleydi. Sizin de anneler gününüz kutlu olsun. Küpeliniz için hiç dert etmeyin. Çiçekli dalı kırıldıysa yerine en az iki sürgün verecektir. Geçen sene araştırmıştık ve arkadaşlarla esprili bir şekilde paylaşmıştık. :) Küpeli büyürken çiçek tomurcuğu yapmadan uçlarını çimdikleme dedikleri yöntemle koparırsanız hem daha gür hem de daha çiçekli oluyorlar. Ayrıca çiçeği geçen dallarınızı tohumunu aldıktan sonra kırıp çok kolay yeniden çelikleyebilirsiniz. Bir sürü küpeliniz olur. Tam mevsimi :)
B e t ü l
11-05-2015, 14:41
Sayın tanerege,
Söğüt ağacı suyunu biraz tarif etseniz :)
Söğüt ağacı bulamazsanız, aspirin de aynı işlevi yapıyor. 1 lt. suya 1/2 tablet koyup eritiyorsunuz. İçeriğinde asetil salisilik asit bulunur. Söğüt ağacında da salisilik asit vardır.(Salix sp.= söğüt adı buradan gelir.) Bitki stres durumunda(kuraklık,yaralanma vb.) bu hormonu salgılayarak IBA hormonunu aktive eder. Böylece kök gelişimi de hızlanır.
Sevgiler...
tanerege
11-05-2015, 19:49
Gerçekten bitki sever insanın kendisini frenlemesi zor oluyor...:) güzel bir açgozlülük olsa gerek...Haziran ayı boyunca 3 4 avrupa ülkesi dolanacagim daha şimdiden ne getirebilirim diye araştırma yapmaya başladım :))
celalim01
11-05-2015, 20:58
Söğüt ağacı bulamazsanız, aspirin de aynı işlevi yapıyor. 1 lt. suya 1/2 tablet koyup eritiyorsunuz. İçeriğinde asetil salisilik asit bulunur. Söğüt ağacında da salisilik asit vardır.(Salix sp.= söğüt adı buradan gelir.) Bitki stres durumunda(kuraklık,yaralanma vb.) bu hormonu salgılayarak IBA hormonunu aktive eder. Böylece kök gelişimi de hızlanır.
Sevgiler...
Asmanın da benzer özellikleri verebileceğini duydum bugün ,denemek lazım.
Ablam mini orkidenin türü mini phalaenopsis ama seçen kişinin hakkını yememek gerekir, bence bu işten gayet iyi anlıyor en çok çiçek açan türlerinden birini sana hediye etmiş. :D :D ;)
Küpeliler serin ve esintili yerleri seviyorlar, sıcak ve havasız mekanlarda yaprak bitleriyle başa çıkmak çok zor olabiliyor. (Ben yazın sıcak aylarında gündüzleri saksılarının yanına buz dolu su şişeleri koyarak onlara istedikleri serin havayı yaratmaya çalıştım ve bu yöntem onların çok hoşlarına gitti)
Yine bütün bitkilerin harika, sihirli ellerin dert görmesin. Sevgiler, saygılar ablacığım. :)
:D :D :D
İyi seçim değil mi?
Sevgili lusoari sende de ne yöntemler var maşallah. Aşırı sıcak gecelerde bu dediğini uygulayacağım. Sen dediysen doğrudur :)
özlemsoylu
13-05-2015, 13:05
milla canım meraba bugün bi seraya gittim orda yere atılmış ruj çiçeği dalı buldum seracı alabilirsin dedi bunu nasıl bi işlemden sonra toprağa dikiyim sence tutarmı...
milla canım meraba bugün bi seraya gittim orda yere atılmış ruj çiçeği dalı buldum seracı alabilirsin dedi bunu nasıl bi işlemden sonra toprağa dikiyim sence tutarmı...
Tutar canım tutar, hem de çok kolay tutar.
Nemli bir torf ya da perlite bunları daldır. Bir poşete koy ağzını kapat. Arada bir açıp küf yapmasın diye havalandırıp yeniden bağla. Su isterse çok az fısfısla verirsin. Aydınlık ama güneş görmeyen bir yerde beklet. Bir süre sonra canlandığında çıkarır sonra da saksılarsın. Kolay gelsin :)
tanerege
13-05-2015, 13:40
Bende ayni yöntemi 1.5 lt lik pet şişe icinde ortanca da yaptım. ..pet şişeyi ikiye böldüm torf ve perlit karışımını nemlendirip ortancanin çiçeksiz dallarından iki tanesini budayip 3cm kadar daldirdim ..tek tek iki ayrı şişeye. .sonra geri kalan parça şişeyi üzerine bantladim az ışık alan yerde bekliyor arada havalandiriyorum bende ...resim eklerim akşam. .
Evet bu da çok pratik bir yöntem. Resimleri bekleriz :)
Yagmur143
13-05-2015, 14:13
Ben ruj çiçeği çeliklerini suda köklendiriyorum. Sadece en alttaki iki yaprağı koparıp, bu kısmın suyun içinde kalmasını sağlıyorum. Suya değen her yaprak gözünden çok kısa sürede kök oluşturuyor.
Bu da güzel yolmuş, ben de deneyeceğim :)
özlemsoylu
13-05-2015, 15:25
ben direk torf+perlit+toprak karışımın içine saksıya dikivercekdim :D öle tutmazmı bu sera işlemlerinde pek şansım gülmedi hep küflendirdim **** çok suladım tohumlarım cıkmadı mesela ...
O zaman alttan bir kaç yaprak koparıp Yağmur143'ün dediği gibi suda köklendirmeyi deneyin derim.
özlemsoylu
13-05-2015, 16:01
**** şöle yapalım 4e bölüyüm dalları :D 1ini suda bekletiyim yağmur hanımın takdiğini 1ini senin sera yöntemini 2sinide direk dikiyim nasııı :D daha olmadıı senden gelecek ruj çiçeğini bekleriz bu arada ben akşam **** yarın ayırıyorum aşk meridivenini kargoyaya veririm haber ederim canım...
tanerege
13-05-2015, 16:52
Milla hanım yöntemi sera koklendirme :) ( ortanca )
celalim01
13-05-2015, 17:21
Çok geçmiş olsun sayın celalim01, gerçekten çok sıkıntılı bir gün olmuş. Size bir şey olmamış ya buna da şükür.
Çok sağ olun . Elbette her kötüde en az onun kadar iyi olan vardır. Modem yakınımda idi yüksek yerde . Patlama ile birlikte anında ana sigorta attı.
Sigortanın atmasına sevindim. Daha büyük zarar meydana gelebilirdi.
celalim01
13-05-2015, 17:26
552581
Merhaba ,sayın Milla ,ben menekşe yapraklarını genelde 3 gün suda bekletip , daha sonra almış olduğum hazır toprakla buluşturup, sürekli toprağının nemli kalmasını sağlıyorum.
Yaprakları köklendirme yaptığım yer genelde havadar. Güneşi pencereden direk almayan ama sürekli ışık alan bir yer.(Çoğunlukla mutfağı kullanıyorum. Eşim mutfağımı dağıtma dese de sonradan kıyamıyor çiçeklere, oda sever çiçekleri)
Saksıların altlarına plastik mutfaklarda kullanılan sele vardı onların alt plastiğini kullanıyorum. Tabi birde her gün onların yanına gelip bakıyorum,izliyorum . Sevgi olmazsa olmazları bitkilerin.
Sonunda kaktüslerde kıpırtı başladı.
Menekşeler iyi gidiyor, bol tomurcuklular.
tanerege
14-05-2015, 11:05
Hepsi çok güzeller maşallah. ..benim lithops pek iyi gitmiyor nedenini tam bilemiyorum eve gidince fotoğraf paylaşır ..yorumunuzu beklerim ...
Teşekkür ederim.
Lithopslar zor bitkiler. Ben de 3 tane almıştım ama kısa zamanda kaybettim. Sanırım suyu damlalıkla vermek gerekiyor :) Benim gibi cömertçe değil :(
Resimleri bekliyoruz.
tanerege
14-05-2015, 23:40
Sizce lithopsun durumu nasil milla hanım. ..
Sizce lithopsun durumu nasil milla hanım. ..
Sayın tanerege,
Ben de çok uzman sayılmam bu konuda ama bana sanki suyu fazla almış gibi geldi. Keşke onu sukulentlerle bir araya koymasaydınız. Sukulentlerin su isteği daha fazla oluyor ama tabi yine de iyi bilen birilerine sormak lazım. Bu arada aranjman çok cici olmuş :)
celalim01
15-05-2015, 10:45
Bakalım bendeki menekşeler sizin güzellerin hangilerinden çıkacak.
Bakalım bendeki menekşeler sizin güzellerin hangilerinden çıkacak.
Çıkmayan güzelleri tespit ederiz, yenisini ekeriz :)
celalim01
15-05-2015, 21:01
Ona şüphe yok sayın Milla, o konuda hiç tereddüt etmiyorum, böyle dostlar olduktan sonra eksik bir çiçeğim kalmaz biliyorum.
YeniGine
16-05-2015, 00:09
Sevgili Milla, 3-4 gün geçti, opuntiana tekrar baktın mı? Ben sana tomurcuk değil dedim fakat, ben bugün benim opuntia da farkattim ki sanki üzerimizde tomurcuk var gibi?
Sevgili Milla, 3-4 gün geçti, opuntiana tekrar baktın mı? Ben sana tomurcuk değil dedim fakat, ben bugün benim opuntia da farkattim ki sanki üzerimizde tomurcuk var gibi?
Sevgili YeniGine, benimki arkadaşların dedikleri gibi ikinci katı çıktı :) İnşallah sizinki tomurcuktur da güzel resimlerini görürüz.
Nasturtium ancak bu kadar şimdilik.
tanerege
16-05-2015, 19:02
Eviniz Çiçek bahçesi süper :)
Çok teşekkür ederim. Yer darlığından çoğu ufacık bir bardakta malesef. Bu arada bir şey keşfettim bitkiler sıkışık ortamı seviyorlar :)
Böyle renkli yapraklı çiçekleri çok seviyorum.
tanerege
18-05-2015, 10:53
Kesinlikle doğru tespit ...bence de sıkışık olmayı seviyorlar. ..etkileniyorlar birbirlerinden. ..
celalim01
18-05-2015, 21:53
Sevilmez mi ? Rengarenk insanın içini açıyor.
Galiba paskalya tohum tutmaya çalışıyor.
tanerege
20-05-2015, 17:11
Kaktüs çeşidi mi? Pascalya
Schlumbergera'nın bir çeşidi nisanda açıyor.
tanerege
20-05-2015, 20:13
Hım :) aşıyor beni ...:))
Emineyyüp
20-05-2015, 21:53
Galiba paskalya tohum tutmaya çalışıyor.
Abla size özelden mesaj atınca şu uyarı geliyor( Milla has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some space.) Yani (Milla saklanan özel mesajlar kota sınırlarını aştı ve onlar biraz Alanı temizleyene kadar daha fazla ileti kabul edemiyor.)
Biraz temizliğe ihtiyacı var anlaşılan
Abla size özelden mesaj atınca şu uyarı geliyor( Milla has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some space.) Yani (Milla saklanan özel mesajlar kota sınırlarını aştı ve onlar biraz Alanı temizleyene kadar daha fazla ileti kabul edemiyor.)
Biraz temizliğe ihtiyacı var anlaşılan
Hallettim :)
Menekşeler coştu. Bu güzellerin resimleri senin için gelsin sevgili uyap :)
Henüz açmamış ya da tomurcukta olanlar da var. Renklerini merak ediyorum.
münevver48
21-05-2015, 10:22
sevgili milla,gerçekten coşmuş bunlar ellerine sağlık.her bir arkadaşın balkonu ayrı çiçeklerin güzellikleri sunulmuş. sizinde menekşeler çok güzel görünüyorlar.
Teşekkür ederim sevgili milla. Hepsi birbirinden güzel ;). Bu da benden sana hediye .Çileğini bilmiyorum ama çiçeği çok güzel ;).
sevgili milla,gerçekten coşmuş bunlar ellerine sağlık.her bir arkadaşın balkonu ayrı çiçeklerin güzellikleri sunulmuş. sizinde menekşeler çok güzel görünüyorlar.
Teşekkür ederim sevgili münevver48, çocukluktan beri menekşelerle aram çok iyidir. Bu ara kaktüslerle sıkıntı yaşıyorum. Çoğunu çürüterek kaybettim. Kalanlarsa iki yıldır hiç açmıyorlar. Bir yerlerde yanlış yaptığım kesin :(
Teşekkür ederim sevgili milla. Hepsi birbirinden güzel ;). Bu da benden sana hediye .Çileğini bilmiyorum ama çiçeği çok güzel ;).
Sevgili uyap, ne kadar güzel bir çilek çiçeği böyle. Cinsini biliyor musun?
Zengardenden getirttim 15 gün önce. Tarpan çilek fidesi. Mine ve fas nanesi getirtirken çiçeklerine bayılıp araya kaynattım :D
Zengardenden getirttim 15 gün önce. Tarpan çilek fidesi. Mine ve fas nanesi getirtirken çiçeklerine bayılıp araya kaynattım :D
Çok güzelmiş, hemen araştırıyorum ama edinemezsem sen bir kök çilekçikle bir kök aşkın gözyaşını Milla teyzesine el öpmeye yollarsın belki :)
Yagmur143
21-05-2015, 10:59
Sevgili milla menekşeleriniz çok güzel olmuş. Ben menekşe konusunda hiç başarılı değilim:(
Avatarınızdaki çiçeğin adını biliyormusunuz? Mavi tonu çok güzel...
Tabi ki ne demek ;). Aşkın gözyaşı hazır ama çilekçiğin fidesi çok küçük yavru vermesini beklememiz gerekiyor :(. O yavru verinceye kadar zengardenden aldığım diğer çiçekler de dallanır sanırım, toplu el öpmeye gelirler :)
Tabi ki ne demek ;). Aşkın gözyaşı hazır ama çilekçiğin fidesi çok küçük yavru vermesini beklememiz gerekiyor :(. O yavru verinceye kadar zengardenden aldığım diğer çiçekler de dallanır sanırım, toplu el öpmeye gelirler :)
Toplu el öpme töreni :) Bu fikir çok hoşuma gitti.
Sevgili milla menekşeleriniz çok güzel olmuş. Ben menekşe konusunda hiç başarılı değilim:(
Avatarınızdaki çiçeğin adını biliyormusunuz? Mavi tonu çok güzel...
Sevgili Yağmur143,
Bu çiçek mine çiçeği. Profil için resim araştırırken bu çok hoşuma gitti ve ekledim. Sonrasında da alıştım hiç değişmedim.
Menekşe konusunda başarımın sırrı bir defada su dolu bir kapta üstten bolca sulama ve 1 saat kadar o su dolu kapta tutmam. Sonrasında bir ızgara üzerinde alttan hiç su akıtmayacak hale gelene kadar dinlendirmem. Sonrasında bulunduğumuz otama göre 3-4 hafta hiç su vermemem. Zaten susayınca yapraklar kendini salmaya başlıyor. O zaman bu işlemi sil baştan yapıyorum. Ne kadar susuz kalırsa o kadar çok çiçek yapıyor.
Artemisya
21-05-2015, 11:38
Yenilebilirlerle devam edeyim.Nane salatalarımızı şenlendirmeye başladı.Kestik sıra daha çok vermeye başladı.
Maydonoz biraz seyrek ama yine de kıvama geldi sayılır.
Merhaba Milla, nane, maydonoz, domates ve biberi siz tohumdan mı ektiniz yoksa fide mi aldınız merak ettim..
ben de bu sene ilk defa tohumdan bazı sebzeler ektim, o kadar yavaş gelişiyorlar ki, sormak istedim siz tecrübelisiniz bu konuda. 10 gün önce nane, fesleğen, çeri domates, minik biber, tere, biberiye v.s ektim.. nane, fesleğen ve biber hala çıkmadı, ne zaman çıkacaklar da ne zaman büyüyecekler diye düşünüyorum. 1 ay önce ektiğim maydonoz ve dereotu ise halen yenilecek boya gelmediler. deneme amaçlı küçük bir saksıya ekmiştim çokta azlar kıyamıyorum, seyrediyorum :)
Menekşeler çok güzel Milla, bayıldım. Ben hiç anlamıyorum dillerinden ama yukarda bahsettiğin olaya bakarsak ben çok su verdiğimi fark ettim. Sonkez abla menekşe severlerden olarak anlamış benim çokta ilgim olmadığını :o Aslında ilgisizlik sayılmaz pekte.. Bakamadığım için menekşe almıyorum, çoğaltmıyorum.. Menekşelerde nasıl besin kullanıyorsun? Normal bitkilere verdiğimiz sıvı besinler uygun mu mesela? Şimdilik açık pembe bir menekşem var bir aydır, umarım son nefesini vermez bu kez ellerimde.. Ah hira ah! Sardunyadan başkası çekmez kahrını!
Söylemeden edemeyeceğim.. Uyap, o ne güzel bir çilek çiçeği öyle! İlk defa pembe çiçek gördüm.
Artemisya
21-05-2015, 12:29
Sevgili Hira, ben menekşeler için özel besin görmüştüm fakat alsam mı karar veremediğim için almadım. çiçeklere çiçek coşturan vermek iyi mi kötü bilmiyorum çünkü, önce bir araştırmak istedim. Menekşelerin kötü yapraklarını budamakta faydalı oluyor. Sevgili Milla'nın uyguladığı sulama yöntemini ben bilinçsizce yaptım, 3 hafta kadar evde yoktum ve menekşem mecburen susuz kaldı. Döndüğümde alt yapraklar boyunlarını bükmüştü fakat ortadan yeni yapraklar çıkıyordu. Toprak nemlenene kadar yukardan su verdim. Sonraki günler azar azar tabaktan suladım, kendine geldi. Ve şimdi tomurcuklandı :) belkide Milla'nın dediği gibi susuz kalmasının etkisi olmuştur. Bir başka sulama yöntemi de toprağı parmakla biraz çimdik atıp nem var mı kontrol etmek. Eğer kuruysa sulamak. Ben unuturum diye genelde tabaktan suluyorum birkaç günde bir. Menekşe bakmada ben de yeniyim fakat çok araştırıyorum, bakalım umarım geçici bir heves olmaz benim için! Menekşelerimden biri 3-4 aydır bende, çiçeğini dökmüştü ama tomurcuklandı şimdi. Belki sizin için de teşvik edici olur bu sevgili Yağmur.. Sanıyorum menekşe bakmaktaki en büyük yanlış fazla sulayıp kökün çürümesine neden olmak oluyor. Birde aklıma gelen önemli bir nokta; menekşe sulandıktan 1-2 saat sonra tabağı kontrol edip kalan fazla suyu dökmek gerekiyor. Tabakta kalan suyu menekşe devamlı köklere çekeceği için yine çürümeye neden oluyor yoksa.
Merhaba Milla, nane, maydonoz, domates ve biberi siz tohumdan mı ektiniz yoksa fide mi aldınız merak ettim..
ben de bu sene ilk defa tohumdan bazı sebzeler ektim, o kadar yavaş gelişiyorlar ki, sormak istedim siz tecrübelisiniz bu konuda. 10 gün önce nane, fesleğen, çeri domates, minik biber, tere, biberiye v.s ektim.. nane, fesleğen ve biber hala çıkmadı, ne zaman çıkacaklar da ne zaman büyüyecekler diye düşünüyorum. 1 ay önce ektiğim maydonoz ve dereotu ise halen yenilecek boya gelmediler. deneme amaçlı küçük bir saksıya ekmiştim çokta azlar kıyamıyorum, seyrediyorum :)
Merhaba Artemisya,
Nane haricinde yeşillikleri tohumdan ektim. Naneyi dalını köklendirmek sureti ile ektim. Yeşillikler kök aşamasında pek geç büyüyorlar ama hayata bir tutundular mı ondan sonra hem lezzetli hem de görsel şölen başlıyor :) Maydonoz ve dereotunu kıyıp alın derim. Yaprakların olanlarını toplarsanız daha güçlü yenilerin geldiğini görürsünüz.
Diğer tohumların şimdiye çıkmış olması lazımdı. Bir poşet yardımı ile sera etkisi yapmayı deneyin derim. Benim tohumlarım bu yöntemle genelde 1-2 günde çıkıyor. Şimdiden kolay gelsin.
Menekşeler çok güzel Milla, bayıldım. Ben hiç anlamıyorum dillerinden ama yukarda bahsettiğin olaya bakarsak ben çok su verdiğimi fark ettim. Sonkez abla menekşe severlerden olarak anlamış benim çokta ilgim olmadığını :o Aslında ilgisizlik sayılmaz pekte.. Bakamadığım için menekşe almıyorum, çoğaltmıyorum.. Menekşelerde nasıl besin kullanıyorsun? Normal bitkilere verdiğimiz sıvı besinler uygun mu mesela? Şimdilik açık pembe bir menekşem var bir aydır, umarım son nefesini vermez bu kez ellerimde.. Ah hira ah! Sardunyadan başkası çekmez kahrını!
Söylemeden edemeyeceğim.. Uyap, o ne güzel bir çilek çiçeği öyle! İlk defa pembe çiçek gördüm.
Sevgili hira,
Bence çiçekleri fazla rahatsız ediyoruz o nedenle küsüyorlar :) Arada bir su ver unut gitsin. Su istedikleri zaman hemen tomurcuk yapıyorlar. Bırak biz onlara değil onlar bize ilgi göstersin :)
Ben bütün bitkilerimde yosun özü kullanıyorum. Mükemmel sonuç veriyor ve tamamen organik. Her çeşide kullanılabiliyor.
Artemisya
21-05-2015, 14:21
Teşekkürler Milla. Poşetle nasıl oluyor bilmiyorum, streç filmle kapatsam üzerini aynısı olur mu? Dediğinizi yapayım birazcık salata için koparayım bakalım :)
Yosunu nereden temin ediyorsunuz, herşeyin aynı yerde satıldığı bir yer olsa keşke..
Teşekkürler Milla. Poşetle nasıl oluyor bilmiyorum, streç filmle kapatsam üzerini aynısı olur mu? Dediğinizi yapayım birazcık salata için koparayım bakalım :)
Yosunu nereden temin ediyorsunuz, herşeyin aynı yerde satıldığı bir yer olsa keşke..
Sevgili Artemisya, aslında ben de strech film kullanıyorum ama belki sizde yoksa alternatif olsun diye yazmıştım :)
Bir kaç günde bir biraz koparın çabucak güçlendiklerini göreceksiniz.
Ben bana sayın pria'nın önerisi olan dr tarsa'nın proton adlı yosun özünü kullanıyorum. Bir seneye yakın kullanıyorum ve çok faydasını gördüm. Başka hiç bir gübre kullanmıyorum.
İnternette araştırılınca çok değişken fiyatlar var. Ben en hesaplı ve hızlı gönderen Malçok Tarım'ı çok beğendim.Oradan getirtebilirsiniz. kolay gelsin.
Not:Marka ve firma adı vermek uygun değilse bu mesajımı düzeltebilirim.
Artemisya
21-05-2015, 18:55
Sevgili Artemisya, aslında ben de strech film kullanıyorum ama belki sizde yoksa alternatif olsun diye yazmıştım :)
Bir kaç günde bir biraz koparın çabucak güçlendiklerini göreceksiniz.
Ben bana sayın pria'nın önerisi olan dr tarsa'nın proton adlı yosun özünü kullanıyorum. Bir seneye yakın kullanıyorum ve çok faydasını gördüm. Başka hiç bir gübre kullanmıyorum.
İnternette araştırılınca çok değişken fiyatlar var. Ben en hesaplı ve hızlı gönderen Malçok Tarım'ı çok beğendim.Oradan getirtebilirsiniz. kolay gelsin.
Not:Marka ve firma adı vermek uygun değilse bu mesajımı düzeltebilirim.
Teşekkürler sevgili Milla, bakacağım..
Hatay güzeli :)
Kohleria (Japon küpelisi) Çok şükür açmaya karar verdi.
münevver48
22-05-2015, 14:02
sevgili milla, hatay güzelinizin tomurcuğu dağ çileği görünümünde çok tatlı görünüyor. benimki de geçen yaz sıcaklardan çok etkilenmişti, üstüne birde kış sert geçince anca toparlanıyoruz.
Bu benim 4. denemem ilk üç çiçeği ne yaptıysam yaşatamadım. Çok da istiyordum, takmıştım kafayı bu çiçeğe. Sağ olsun Hatay'dan bir arkadaşım köklendirip gönderdi ve bu defa tuttu. Dediğiniz gibi minik bir dağ çileğine benziyor. Bir de tam açsa da görsek güzelliğini.
Açsa da çiçeğini görsek ;).
Açar açmaz ekleyeceğim :)
Bu kız kardeşimin evinde her haziran açan güzeli. Üzeri onlarca tomurcuk kaplı.
Bu da benim minik miliim dördüncü katı çıkıyor :)
Coştular bir de açsalar :(
Sevgili Milla o ne güzel mıllı bayıldım inan..Menekşelerin çoşmus maşallah...Benımkiler bana küstüler sanki birkaç tanesi dışında çiçek yok :(
Sevgili Milla o ne güzel mıllı bayıldım inan..Menekşelerin çoşmus maşallah...Benımkiler bana küstüler sanki birkaç tanesi dışında çiçek yok :(
Yapraklarını salıncaya kadar suyu kes bak ne kadar çiçekleniyorlar :)
Milii çok katlı olacak sanırım :) Daha önce iki kat açmıştı şimdi dört. Ben de şaştım. Daha önce görmemiştim böylesini.
Yapraklarını salıncaya kadar suyu kes bak ne kadar çiçekleniyorlar :)
Milii çok katlı olacak sanırım :) Daha önce iki kat açmıştı şimdi dört. Ben de şaştım. Daha önce görmemiştim böylesini.
Yer darlığından kaçak kat çıkıyor garibim ne yapsın ;).
celalim01
29-05-2015, 10:20
O kadar çok kaçak kat yapan çıktı ki yakında belediyeler gelip balkonları hep mühürleyecek.
özlemsoylu
05-06-2015, 14:42
Bu benim 4. denemem ilk üç çiçeği ne yaptıysam yaşatamadım. Çok da istiyordum, takmıştım kafayı bu çiçeğe. Sağ olsun Hatay'dan bir arkadaşım köklendirip gönderdi ve bu defa tuttu. Dediğiniz gibi minik bir dağ çileğine benziyor. Bir de tam açsa da görsek güzelliğini.
canım gözün aydın sonunda yaşatmısın fideden olmuyor , ondan bizim gönderdiklerimiz tutmadı kısmet bunaymış bak valla şok sevindim bu arada benim kohlerialar küsdü ölmüşdü birinde varmış daha alıp ekmedim...
Mücevher Çalısı
06-06-2015, 11:10
Sevgili Milla nerelerdesiniz, özlettiniz kendinizi...
Evet sevgili Milla nerelerdesiniz :confused:. Hindistan seferi için sizi bekliyoruz. Kohleria açmadı mı daha ?
celalim01
06-06-2015, 19:04
Ah ah aksilikler işte ,Hindistan seferi sürekli ertelendi ,yolcuların işleri bitmedi galiba. Milla bu kadar süre kaybolmazdı. Sadece geziye gittiğinde kaybolurdu.
Laleci_03
06-06-2015, 19:32
Milla ablacım, Hindistan seferi için mehter takımımı zor tutuyorum, çabucak gel buralara :p :D
Sevgili Milla evini tasiyacakti herhalde ondan giremedi.
celalim01
08-06-2015, 14:00
Hayırlısıyla taşınsın ,yerleşsin ,bütün çiçekleri yerleştirmekte uzun uğraş verecektir. Yeniden düzen yapması gerekecek.
Neredeydiniz Sayın Milla:D Hepimiz merak ettik sizi...
Sevgili milla, kohleria çiçeği nasıl oldu? Yaşıyor mu? Sevgiler...
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sevgili özlemsoylu,
Kohleriaların durumu iyi, çiçek de açmıştı ama fotoğraflayamadım sonra da yolda düşmüş ama üzerinde yine tomurcuklar var. Açar açmaz fotoğrafını çekerim. Sen kaybettin diye üzülme benimki çok uzun boy yaptı, çiçeği geçince derin bir budama yapacağım.
Sevgili Milla nerelerdesiniz, özlettiniz kendinizi...
Sevgili Mücevher Çalısı,
Beni özlemeniz beni çok mutlu etti :) Malum taşınma telaşı olunca sık giremedim ama bundan sonra daha sık girerim. Ben de sizleri özledim.
Evet sevgili Milla nerelerdesiniz :confused:. Hindistan seferi için sizi bekliyoruz. Kohleria açmadı mı daha ?
Sevgili uyap, bildiğiniz üzere taşınma telaşından giremedim çok fazla siteye. Hindistan'a sakın bensiz gitmeyin, az işim kaldı geliyorum :) Kohlerianın ilk çiçeği düştü, tomurcuklar açınca hemen fotoğraf yükleyeceğim.
Ah ah aksilikler işte ,Hindistan seferi sürekli ertelendi ,yolcuların işleri bitmedi galiba. Milla bu kadar süre kaybolmazdı. Sadece geziye gittiğinde kaybolurdu.
Sayın celalim01,
Daha önceki geziler bir işe yaradı, sonunda istediğimiz gibi bir ev bulduk. Taşınma telaşıyla Hindistan gezisini geciktirdim ama bensiz gitmediğiniz için çok mutluyum :)
Milla ablacım, Hindistan seferi için mehter takımımı zor tutuyorum, çabucak gel buralara :p :D
Sevgili Laleci_03,
Sen az daha oyala onları, az daha işim var sonra hemen geliyorum. Mehter takımı olmazsa olmaz :)
Neredeydiniz Sayın Milla:D Hepimiz merak ettik sizi...
Sayın telato,
Taşınma telaşından pek fırsatım olmadı ama artık yavaş yavaş kendime zaman ayırmaya başladım bundan sonra daha sık girerim. Evin eşyalarının çoğu öyle duruyor ben çiçekleri ekmekle meşgulüm :)
Sevgili milla, kohleria çiçeği nasıl oldu? Yaşıyor mu? Sevgiler...
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sevgili emires,
Yaşıyor ve çiçeklendi ama ilk çiçeği taşınma esnasında düşmüş. Tomurcuklar açar açmaz resimlerini paylaşacağım.
Epey bir süre önce size WhatsApp dan mesaj atmıştım ama benden olduğunu anladınız mı bilmiyorum :)
Şimdi tekrar baktım whatsappa, hiç ordan mesajlaşmamışız. Bana ulaşmamış demek ki. İstediğiniz gibi bir ev bulmanıza sevindim. Yeni evinizde mutlu ve bol çiçekli günler sizin olsun...💕🌱🌲🌳🌴🌷🌺🌹🌸
.....telefondan tapatalk....
Şimdi tekrar baktım whatsappa, hiç ordan mesajlaşmamışız. Bana ulaşmamış demek ki. İstediğiniz gibi bir ev bulmanıza sevindim. Yeni evinizde mutlu ve bol çiçekli günler sizin olsun...💕🌱🌲🌳🌴🌷🌺🌹🌸
.....telefondan tapatalk....
Bir aksilik olmuş demek ki. Neyse, ben de sizin tayin durumlarını merak etmiştim bir ara ararım görüşürüz. Ev en sonunda, aylarca uğraşla bulundu ben de çok memnunum. Allah herkesin gönlüne göre versin.
Sevgili Milla ablacığım, sonunda istetiğin gibi içine sinen güzel bir ev bulmuşsun çok sevindim çooook. :D
Sen bahçeli ev istiyordun bahçesi mi var, balkonu mu var bilmiyorum ama bana biraz ev hakkında tüyolar ver ki yeni evin için hazırlamam gereken hediyeler olacak. :D (bu arada İstanbul'da mı yoksa ege taraflarında mı ev)
Tekrar hayırlı olsun iyi günlerde, huzurla, sağlıkla, mutlulukla, ailenle birlikte güle güle oturman dileklerimle... :D
Mücevher Çalısı
14-06-2015, 10:34
Eviniz hayırlı uğurlu olur inşallah. İçinize sindiğine göre apartmanda yaşayan herkesin özlem çektiği bahçeli bir eve -hepimiz bahçeli evde doğmuşuz sanırım, yoksa nereden gelecek bu hasret- taşınmışsınızdır umarım, eğer öyleyse sizin adınıza çok sevindim :)
Sevgili Milla ablacığım, sonunda istetiğin gibi içine sinen güzel bir ev bulmuşsun çok sevindim çooook. :D
Sen bahçeli ev istiyordun bahçesi mi var, balkonu mu var bilmiyorum ama bana biraz ev hakkında tüyolar ver ki yeni evin için hazırlamam gereken hediyeler olacak. :D (bu arada İstanbul'da mı yoksa ege taraflarında mı ev)
Tekrar hayırlı olsun iyi günlerde, huzurla, sağlıkla, mutlulukla, ailenle birlikte güle güle oturman dileklerimle... :D
Sevgili lusoari,
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Dediğin gibi gönlüme göre oldu. Darısı isteyenlerin başına inşallah.
İstanbul'la bağları tamamen kopardım :) Yeni yerleşim yerimiz Bodrum. Denize yürüme mesafesinde, bahçeli üç katlı, teraslı, iki kocaman teras balkonlu bir ev. Bahçede on bir tane bodrum mandalinası, limon, portakal ağacı var. Ekip dikecek çok fazla yerim var.Evi bahçeye ortalı diyebileceğim bir şekilde yapmışlar. Dört cephe de güneş ve hava alıyor. Anlayacağın sen hediyeleri bol tutu :)
Yakın zamanda bahçe ve teras sayfası açar resimleri yüklerim. Oradan takip edersin. Dün balkon bitkileri ile uğraştım bu gün bahçe ile uğraşıyorum. Kendime iki gün izin verdim :)
Eşyaların çoğu duruyor kolilerde ama düşündüm kışlık kıyafetleri çıkarmak mı daha mantıklı yoksa fideleri yerlerine ekmek mi?
Anlayacağın ablan bol bol dökülüp saçılacağı, gönlünce ekip dikeceği bir yere kavuştu. Darısı diğer projelerimizi de gerçekleştirmeye inşallah :)
Eviniz hayırlı uğurlu olur inşallah. İçinize sindiğine göre apartmanda yaşayan herkesin özlem çektiği bahçeli bir eve -hepimiz bahçeli evde doğmuşuz sanırım, yoksa nereden gelecek bu hasret- taşınmışsınızdır umarım, eğer öyleyse sizin adınıza çok sevindim :)
Sevgili Mücevher Çalısı,
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Lusoariye'de anlattığım gibi tam istediğim gibi bir ev. Allah dileyen herkese nasip etsin.
Bu gerçekten muhteşem bir haber :D öyle çok sevindim, öyle çok mutlu oldum ki sevinçten söyleyecek kelime bulamaz hale geldim. : D :D :D
Bizleri hayata bağlayan en önemli şeylerden birisi hayallerimizdir ve senin hayallerinin en kısa zamanda gerçekleşmesi için ayrıca dualar edeceğim, senin o kocaman hazinelerden bile değerli kalbin herşeyin en iyisini hak ediyor ablam...
Balayında büyük ihtimal Bodrum'da olacağız, özel ev hediyen ve tabii ki vazgeçilmezlerimiz çiçeklerimizle sizleri mutlaka ziyarete geleceğiz, anlayacağın başının belası kardeşinden yine kurtulamadın. :D
Herkese selamlar, saygılar ablacım... :D
Sevgili Milla eviniz hayırlı olsun.. Güzel günlerde, sağlıkla, mutlulukla güzel çiçekler büyütürsünüz inşallah.. Sevgiler..
Bu gerçekten muhteşem bir haber :D öyle çok sevindim, öyle çok mutlu oldum ki sevinçten söyleyecek kelime bulamaz hale geldim. : D :D :D
Bizleri hayata bağlayan en önemli şeylerden birisi hayallerimizdir ve senin hayallerinin en kısa zamanda gerçekleşmesi için ayrıca dualar edeceğim, senin o kocaman hazinelerden bile değerli kalbin herşeyin en iyisini hak ediyor ablam...
Balayında büyük ihtimal Bodrum'da olacağız, özel ev hediyen ve tabii ki vazgeçilmezlerimiz çiçeklerimizle sizleri mutlaka ziyarete geleceğiz, anlayacağın başının belası kardeşinden yine kurtulamadın. :D
Herkese selamlar, saygılar ablacım... :D
Canım kardeşim çok içten bir insansın çok sağ ol iyi dileklerin için. Duaların için de teşekkürler.
Bodruma geldiğinizde mutlaka toplanalım bir araya. Sana face'den mesaj atacağım. Oraya bir bak.
Sevgili Milla eviniz hayırlı olsun.. Güzel günlerde, sağlıkla, mutlulukla güzel çiçekler büyütürsünüz inşallah.. Sevgiler..
Sevgili Jakin,
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Yolu düşen herkesi bahçede mangala beklerim :)
celalim01
14-06-2015, 12:48
Herkes toplu gelirse ancak deve kesmek lazım olur. Ama Bodrumda deve ne gezer. İşin doğrusu bahçeli ev size yakışır. O kadar çiçek ,ağaç derken size yetmiyordu İstanbul. Şimdi sıkıntı kalmadı sayılır. Sadece daha çok yorulmak durumunda kalacaksınız.
Herkes toplu gelirse ancak deve kesmek lazım olur. Ama Bodrumda deve ne gezer. İşin doğrusu bahçeli ev size yakışır. O kadar çiçek ,ağaç derken size yetmiyordu İstanbul. Şimdi sıkıntı kalmadı sayılır. Sadece daha çok yorulmak durumunda kalacaksınız.
Sayın celalim01,
Eşyaları bir yerleştirsem bahçe çiçek işleri beni hiç yormaz aksine mutlu eder. Burada 1,5 günde bronzlaştım. Bahçede iş yaparken çaktırmadan yakmış güneş.
Cumartesi burada deve gördüm. Çeyizi deve ile götürüyorlarmış, şenlik yapıyorlarmış. Belki rica edersek onu kesmemize izin verirler :)
Lonicera
14-06-2015, 13:40
Hayırlı uğurlu olsun sn Milla. Hayallerinize kavuşmanıza çok sevindim. Dilerim sevdiklerinizle beraber ömür boyu mutlu bir yaşam geçirirsiniz orada. Darısı tüm bahçeli bir ev düşleyenlerin başına.
Hayırlı uğurlu olsun sn Milla. Hayallerinize kavuşmanıza çok sevindim. Dilerim sevdiklerinizle beraber ömür boyu mutlu bir yaşam geçirirsiniz orada. Darısı tüm bahçeli bir ev düşleyenlerin başına.
Çok teşekkür ederim sayın Lonicera. Dualarınıza ''Amin'' diyorum. O kadar uzun zamandır bahçeli bir evin özlemini çekiyordum ki anlatamam. İstanbul'da dairede kendimi kapana kısılmış hissediyordum. Şimdi ise doyasıya özgürüm :)
gokcegokce
14-06-2015, 16:40
Sevgili Milla, hayallerinizin gerçekleştiğine çok sevindim. Darısı tüm isteyenlerin başına olsun. Yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun, güzel günlerde oturun inşallah. Bahçe çalışmalarınızı da zevkle takip edeceğimize eminim. Sevgiler...
Sevgili Milla, hayallerinizin gerçekleştiğine çok sevindim. Darısı tüm isteyenlerin başına olsun. Yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun, güzel günlerde oturun inşallah. Bahçe çalışmalarınızı da zevkle takip edeceğimize eminim. Sevgiler...
Sevgili gökcegokce,
Tüm dileklerinize gönülden katılıyorum. Allah tüm isteyenlere nasip etsin inşallah.
Bu gün bahçede lilyumları ektim. Balkonda da bardaklarda olan çiçeklerimin bir kısmını daha büyük saksılara geçirdim. İşimin yarısı bitti sayılır :)
Emineyyüp
14-06-2015, 17:20
Hayırlı uğurlu bol Çiçekli olsun eviniz.Allah bize de nasip eder inşallah gönlümüze göre bir eve sahip Olmayı .
Hayırlı uğurlu bol Çiçekli olsun eviniz.Allah bize de nasip eder inşallah gönlümüze göre bir eve sahip Olmayı .
Sağ olasın sevgili Emineyyüp, inşallah dualarımız kabul olur.
Sana, Fasew'e ve Özlem arkadaşıma verdiğim sözü en kısa zamanda tutacağım. İnşallah atladığım başka kimse yoktur :)
Emineyyüp
14-06-2015, 17:32
Bu mübarek Günler'de dilimde düşmeyen dualardan biri Rabbim hayırlı helal temiz ev sahibi eyle bizi de tüm Müslüman alemini de inşallah kabul olacak bir zamana denk gelir de Rabbim geri çevirmez.Tutarsın abla biliyorum .
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.