Bağlan

View Full Version : Milla / balkon

Sayfalar : [1] 2 3 4 5

Milla
08-05-2014, 16:51
Merhaba
Ben de çiçeklerimi sizlerle paylaşmak istedim.Bu benim çılgın küpelim.Diğer çiçeklerimi de zaman içinde gireceğim.Hepimize bol çiçekli günler.

Milla
08-05-2014, 17:15
Çok renkli Dahlialarım (Yıldız Çiçeği)

Milla
08-05-2014, 17:18
Bu çok acı mini biberim.Yakında yeriz beraber :))

Milla
08-05-2014, 17:22
Beyaz begonyam.(Prensesim)

vildan25
08-05-2014, 17:33
Sevgili Milla,sayfaniz hayırlı olsun.

hira
08-05-2014, 17:44
Sabırsızlıkla bekliyoruz fotoğrafları:)

Milla
09-05-2014, 19:58
Sevgili Milla,sayfaniz hayırlı olsun.

Sevgili Vildan25,
Çok teşekkür ederim.Güzellikleri sevenlerle paylaşmak bir zevk.

Milla
09-05-2014, 20:05
Bunlar onbiray çiçeklerim (Sultanlarım)

pria
09-05-2014, 20:28
Satışa koymadığınız ve kendiniz için ayırdığınız ''freesia double red''in gelişimini ben de merakla bekliyorum sayın Milla..Yılda iki kez açması çok güzel olur..

Kolay gelsin..Selamlar.

sonkez
10-05-2014, 09:09
Sayfanız hayırlı ve bol çicekli olsun...

Milla
10-05-2014, 09:23
Satışa koymadığınız ve kendiniz için ayırdığınız ''freesia double red''in gelişimini ben de merakla bekliyorum sayın Milla..Yılda iki kez açması çok güzel olur..

Kolay gelsin..Selamlar.

Teşekkürler sayın Pria,
Şimdiden iki tanesinin boyu 2 cm i geçti.Ben de büyüyüp çiçeklenmesini umuyorum.Bana olası geliyor.Annemin belki 40 yıllık çiçeği ki biz arpa zambağı deriz senenin başında mart gibi falan açıyor ve eylüle kadar bir o açıyor bir öbürü.İnşallah ben de bunları açtırıp koklayabilirim.Daha önce iki defa isim vermeyim çok bildiğimiz bir firmadan fresia aldım lakin 1 metreye yakın boy yapıp hiç çiçek vermediler.Sadece bu sene bir tane çiçek görebildim.O kadar uzun zaman bekleyip çiçek görememek hüsrana yol açıyor.İnşallah bunlarda yüzüm güler.Sizlerle gelişmeleri paylaşacağım İyi günler.

Milla
10-05-2014, 14:25
Bunlar da diğer güzeller.

Milla
10-05-2014, 14:30
Cherryler güzel gidiyor.Biraz da güneş çıksa da kızarsalar.

Milla
10-05-2014, 15:48
Sn. Milla,
Bu sayfayı iyi ki açmışsınız, çiçekleriniz çok güzeller. Beğeniyle baktım hepsine yalnız bir şey merak ettim, bu sukulentlerinizi boyalı suyla mı suluyorsunuz, nasıl böyle renkleri oldu?

Yok normal suyla suluyorum.Bunları eşim bana almış getirmişti.İki ayrı renk diye.Ben geldiği anda boyalı olduğunu anladım tabi.Çiçekler için sprey boyalar var.Onlarla boyuyorlarmış.Aslında yazık.Hiç boyamasalar daha iyi.Şimdi büyüyorlar ve zamanla rengi atacaklar.Boya zararlı değil ama yine de kıyamıyorum.

Milla
19-05-2014, 10:58
Bahsettiğim biber olmaya başladı ama rengine bakıp bakıp geri dönüyorum.Yemek için biraz daha cesarete ihtiyacım var.Öyle tehditkar görünüyor ki :))

Milla
19-05-2014, 11:00
Bu domatesin çiçeği bana çok ilginç geldi.Daha önce çok domates yetiştirdim ama böyle çiçekleneni hiç görmedim.Cinsini anlayabilen var mı acaba ?

Milla
19-05-2014, 11:04
Yenilebilirlerle devam edeyim.Nane salatalarımızı şenlendirmeye başladı.Kestik sıra daha çok vermeye başladı.
Maydonoz biraz seyrek ama yine de kıvama geldi sayılır.

Milla
19-05-2014, 11:07
Asmam geç gelişiyor ama balkon kuzey ve batı üstelik açık olunca bu bile mucize gibi.İnanılmaz rüzgar alıyor.

Milla
19-05-2014, 11:13
5 Nisanda doğum günü kutlamalarından edindiğim kohleriamı çok seviyordum.İki çiçeğini gördüm miniğimin sonra çok güzel gelişmeye başladı ve iki gün içinde de öldü.Ne olduğunu hiç anlamadım ama çok üzgünüm.Paylaşımda bulunmak isteyen olursa çok mutlu olurum.

Milla
19-05-2014, 11:24
Bunlar yurt dışından gelen soğanlardan ektiğim double kırmızı frezyalarım.Söylenene göre yılda iki defa açabiliyormuş.Bunları ekerken denemek için bendeki satış sitelerinden aldığım soğanlardan da ekmiştim.Eşit şartlarda eşit sulama yaptığım halde diğerleri hiç çıkmadı.Birini dün çıkarıp baktım hiç değişim yok.Hala uykudalar sanırım.Bunlardan ise umutluyum inşallah kısa zamanda çiçeklerini görürüm.

Milla
20-05-2014, 13:54
Yer azlığı nedeni ile çilekler kuş kafeslerinde duvarlarda yetişiyor :))

Milla
20-05-2014, 13:56
İki senedir uyuyan Madagaskar Jasmin atağa geçti.

edacan
20-05-2014, 14:10
sayın Milla sayfanız hayırlı olsun.
hepsi çok güzeller.yıldız ve küpelilere bayıldım bende de var fakat daha açmadılar. birde frezyalarım ekeli 3 ay olacak hiç kıpırdama yok nedense.soğanlara baktım sağlam duruyorlar.

Milla
20-05-2014, 14:41
Sayın Eda Ayaz çiçeklerimi beyenemenize çok sevindim. Küpelilerinizin canlanıp dallanması için uçlarından çimdikleme dedikleri yöntemle uç filizlerini koparırsanız çok çabuk gelişiyorlar. Gerçi ben bunda uygulamadım,kendisi zaten çılgın. Frezyalara gelince ben de evdeki 2-3 senedir edindiğim eski soğanları da ektim ama hiç kıpırdanma yok.Ben de baktım birine öylece duruyorlar.Ben bunları yurt dışından getirttim üstündeki talimatta ekin diyor diye ektim ve sonuç alacak gibiyim.Fakat diğer fresyaları en iyisi siz de ben de olduğu gibi saksılarında bırakalım.Sayın kgursanın dediği gibi eylüle kadar ısınmalarını güneş depolamalarını sağlayalım.Sanırım bunu sağlayabilirsek onlar da eylülden itibaren canlanmaya başlarlar.

Karadavut
20-05-2014, 18:28
Sevgili Milla sayfanız bol reytingli olsun :) gerçekten hayran kaldık çiçeklerinize. Maşallah. Ben bahçeli bir eviniz olduğunu sanmıştım. Bu kadar çok bitki ancak bahçede olur diye düşünüyordum. Balkonunuzun genel fotolarını da bekliyoruz hoşçakalın. Çilekler çok orjinal olmuş :)

Karadavut
20-05-2014, 18:31
Bunlar da diğer güzeller.

Sarkan saksıdaki arapsaçı mı. ?

YeniGine
21-05-2014, 00:21
Sevgili Milla sayfanız hayrlı, bol çiçekli olsun. Bol bol güzellikler paylaşacağız diye düşünüyorum, rastgelsin...

edacan
21-05-2014, 07:48
Sayın Eda Ayaz çiçeklerimi beyenemenize çok sevindim. Küpelilerinizin canlanıp dallanması için uçlarından çimdikleme dedikleri yöntemle uç filizlerini koparırsanız çok çabuk gelişiyorlar. Gerçi ben bunda uygulamadım,kendisi zaten çılgın. Frezyalara gelince ben de evdeki 2-3 senedir edindiğim eski soğanları da ektim ama hiç kıpırdanma yok.Ben de baktım birine öylece duruyorlar.Ben bunları yurt dışından getirttim üstündeki talimatta ekin diyor diye ektim ve sonuç alacak gibiyim.Fakat diğer fresyaları en iyisi siz de ben de olduğu gibi saksılarında bırakalım.Sayın kgursanın dediği gibi eylüle kadar ısınmalarını güneş depolamalarını sağlayalım.Sanırım bunu sağlayabilirsek onlar da eylülden itibaren canlanmaya başlarlar.

dediğiniz küpeli çiçeğinde uçalma yöntemini geç öğrendim sayın Milla.benimkiler artık tomurcuklandı yakında açacak artık uç alma yapılmaz heralde önceden bilseydim yapardım şu anda da böyle upuzun değil daha dallı budaklı olurdu. frezyalar içinde dediğiniz gibi beklemekten başka çare yok sanırım.

Milla
21-05-2014, 10:14
Sevgili Milla sayfanız bol reytingli olsun :) gerçekten hayran kaldık çiçeklerinize. Maşallah. Ben bahçeli bir eviniz olduğunu sanmıştım. Bu kadar çok bitki ancak bahçede olur diye düşünüyordum. Balkonunuzun genel fotolarını da bekliyoruz hoşçakalın. Çilekler çok orjinal olmuş :)

Sayın blackdavid,
Sayfamı beğendiğinize çok sevindim.Şu ana kadar yayınladığım fotoğraflar evdeki cinslerin yüzde onu diyebilirim :)) Diğerlerini zaman içinde yayınlayacağım inşallah.Balkonda ve evde adım atacak yer kalmadı diyebilirim ama çiçeklerimle çok mutluyum.O sarkan, dediğiniz gibi arapsaçı.Size ondan ektim ve tuttu.Yine de yollarken bundan bol miktarda koparıp yollayacağım.Siz de ekmenin keyfini yaşarsınız.

Milla
21-05-2014, 10:17
Sevgili Milla sayfanız hayrlı, bol çiçekli olsun. Bol bol güzellikler paylaşacağız diye düşünüyorum, rastgelsin...

sayın YeniGine,
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Elimden geldiğince güzellikleri sizlerle paylaşmaya çalışıyorum.Bu arada sizi de takipteyim, harikalarınızı seyrediyorum uzun uzun :))

Milla
21-05-2014, 10:21
dediğiniz küpeli çiçeğinde uçalma yöntemini geç öğrendim sayın Milla.benimkiler artık tomurcuklandı yakında açacak artık uç alma yapılmaz heralde önceden bilseydim yapardım şu anda da böyle upuzun değil daha dallı budaklı olurdu. frezyalar içinde dediğiniz gibi beklemekten başka çare yok sanırım.

Sayın Eda Ayaz,
Ben de bu çimdikleme yöntemini geç öğrendim ve uygulayamadım.Sizin güzeller açtıktan sonra tohum kapsulleri oluşacak.O zaman en uçlarına uygularsanız dal artıyor.Ben o aşamadayım ve uyguluyorum.Bu senenin ikinci parti çiçekleri geliyor.Sizin kızınız da çok güzel maşallah.Bu frezyalarda başarılı olursam açıp kuruduklarında size tohum ve soğan yollarım isterseniz.Siz de çoğaltmaya çalışırsınız.Yaz kış frezyamız olsa ne hoş olur değil mi?

edacan
21-05-2014, 12:43
Sayın Eda Ayaz,
Ben de bu çimdikleme yöntemini geç öğrendim ve uygulayamadım.Sizin güzeller açtıktan sonra tohum kapsulleri oluşacak.O zaman en uçlarına uygularsanız dal artıyor.Ben o aşamadayım ve uyguluyorum.Bu senenin ikinci parti çiçekleri geliyor.Sizin kızınız da çok güzel maşallah.Bu frezyalarda başarılı olursam açıp kuruduklarında size tohum ve soğan yollarım isterseniz.Siz de çoğaltmaya çalışırsınız.Yaz kış frezyamız olsa ne hoş olur değil mi?

evet sayın Milla çok güzel olurdu . geçen yaz açmışlardı rengarenk ve mis gibide kokuyorlardı.benim küpeli geçen yılda açtı ama tohum kapsülü görememiştim.solan çiçeklerdemi oluyor? ayrıca tohum ve soğan teklifinize teşekkürler. bende burda arkadaşlara bazen dağıtıyorum çiçek almak istemeselerde zorla veriyorum bazen.
heryer çiçek dolsun çiçekler yayılsın istiyorum aslında.geçen yıl açan bu yıl nazlanan frezyalarımda bunlar.

Milla
21-05-2014, 14:50
Sayın Eda Ayaz,
Sizinkiler de çok güzelmiş.Bu yaz da açsalardı çok iyi olurdu.Küpeliler çiçeklerini kendi kendine döküyorlar ve tohum kapsülü çiçeğin bitkiye tutunduğu yerde kalıyor.Onlar yeşil oluyor ilk etapta koyulaşınca toplamak gerekiyormuş.Dalda kurumaya bırakılmamalıymış.Ben de paylaşımlardan öğreniyorum :))

Milla
22-05-2014, 14:23
Mandevillam ilk çiçeğini açtı,arkası kesilmiyor.Günde 1-2 karış boy atarak bulunduğu ortamı sarmak üzere hücuma geçti :))

Milla
22-05-2014, 14:27
Zambağımın boyu henüz 1 karış bile yok ama üstündeki çiçeklenme 4 lü olacak ve çabuk olacak gibi görünüyor.

Milla
22-05-2014, 14:29
Baklalarım nihayet çiçeklendi.

Milla
22-05-2014, 14:32
Bu yalın kat dahliayı çok beğeniyorum.Güneş gibi parlıyor.Bakalım diğer çok katlısı nasıl açacak.

Milla
22-05-2014, 14:35
Plumeria yapraklanmaya başladı.Acaba çiçeğini ne zaman görürüz?

Milla
27-05-2014, 11:59
Bu Kalanchoe Calandivayı dün Migrosta gördüğüm anda rengine vuruldum.Minik güller gibiler ve çok sayıda tomurcuğu var.İnsana pozitif bir enerji veriyor.

münevver48
27-05-2014, 20:58
sevgili milla,balkon sayfan hayırlı olsun. çiçeklerin sağlıklı ve güzel.yaşamında çiçeklerin eksik olmasın.hep açsın.açsın ki çevreye güzel enerjiler versin. sevgiler.....

resimsel
29-05-2014, 07:54
Sevgili Milla,bir balkona bu kadar güzellik fazla,lütfen paylaşalım:))
Çiçeklerinizin hepsi harika ellerinize sağlık.

Milla
29-05-2014, 10:12
Çok üzgünüm,
Üç gündür aşırı sıcak,yüksek nem ve rüzgarla birlikte balkondaki çiçeklerimin en az yarısı,sebzelerimin hemen hepsinin yaprak ve çiçekleri yandı.O kadar hızlı oldu ki olay müdahale bile edemedim.

resimsel
29-05-2014, 11:55
Gerçekten çok üzüldüm,insan afet karşısında malesef çaresiz kalıyor.İnşallah kısa sürede toparlarlar.

A_NOMAD
30-05-2014, 09:37
Çok geçmiş olsun Sevgili Milla :(
Dün geceki fırtınada benim saksılarımdan da uçanlar olmuş, insanın içi acıyor...
Bu arada mesaj kutunuz dolmuş, size ulaşamıyorum hatırlatayım dedim ;)

Milla
30-05-2014, 09:46
Sevgili A_NOMAD,
Size de çok geçmiş olsun.İnsanın gerçekten içi acıyor.İnşallah daha fazla kaybımız olmaz.Mesaj kutumla ilgilendim :))

Milla
31-05-2014, 16:36
Bu ektiğim katmerli kırmızı frezyalar.Şu anda 20 cm olmuşlar.Boy uzunluğu 30 cm yazıyor bilgi kartında.Bunların birazı yavrulama yapmış galiba bir iki cm boyunda ufaklar da çıkmaya başladı.Sayın pria gelişimi özellikle sizinle paylaşmak istedim.

Milla
31-05-2014, 16:41
Kalanchoe Calandivayı o kadar sevdim ki bir de kırmızısını aldım.Aslında iki renk daha var.Kısmetse onları da almak istiyorum :))

Milla
31-05-2014, 16:44
Sellukamda aylardır tık yoktu.Birden hiç yaprak ya da dal yapmadan tomurcuğa döndü.Başka tomurcuklanan var mı sizlerde?

vildan25
31-05-2014, 17:34
Sellukamda aylardır tık yoktu.Birden hiç yaprak ya da dal yapmadan tomurcuğa döndü.Başka tomurcuklanan var mı sizlerde?

Sevgili Milla inşallah sellukanizin çiçeklerini de görürüz. Forum da da aradigimi sizde gördüm:) Yüzsüzlük yapıp mümkünse sizden çelik rica edicem ucreti karsiliginda tabi çelikten yetisiyorsa çünkü ben tohumdan çimlendiremedim: (

TRAKLI
31-05-2014, 19:03
Sn Milla sayfanız hayırlı olsun.
Sellukanız kaç yaşında, kaç litrelik saksıda bakım yapıyorsunuz, torf toprak gübre
istekleri nelerdir. Bende tohumdan çimlendirdim yarım metreyi geçti saksıya alacağımdan bilgiye ihtiyaç var, malum İstanbul şartları ege ve akdenz gibi değil.

Tubay
31-05-2014, 19:44
Sayfanız hayırlı olsun darısı benim başıma :)))

İsmail Kuzucu
31-05-2014, 19:55
Sayın Milla sayfanız hayırlı, çiçekleriniz bol olsun :)

aheste
31-05-2014, 20:39
Sevgili Milla sayfanız hayırlı olsun. Bol çiçekli bir yaz dilerim.

Milla
01-06-2014, 11:53
Sayın vildan25,
Sizinle çiçek kardeşliği kurmuştuk sanırım :)) Tabi ki size çelikleme yaparım ama ücret karşılığı değil elbette.İki dal şeklinde ikisinde de tomurcuk var.Çiçek olup geçince ilk işim size bir çelik yapmak olacak.Diğer türleri çeliklemeye başladım sizin için.

Milla
01-06-2014, 12:09
Sn Milla sayfanız hayırlı olsun.
Sellukanız kaç yaşında, kaç litrelik saksıda bakım yapıyorsunuz, torf toprak gübre
istekleri nelerdir. Bende tohumdan çimlendirdim yarım metreyi geçti saksıya alacağımdan bilgiye ihtiyaç var, malum İstanbul şartları ege ve akdenz gibi değil.

Sayın TRAKLI,
İşin aslı ben bunu satın almıştım.Kış bütün gözünün içine baktım milim kıpırdamadı.Şimdi birden coştu.Sanırım üçüncü yaşında.Daha önce çiçeklendi mi bilmiyorum.Mevsimsiz aldığım için toprağını değişmedim.Bahar gelince de öyle kaldı.Bahçe toprağında ekili ve oldukça sıkı.Boyu tam 50 cm.Orta boy bir saksıda.Ben de sizin sellukayı merak ettim.Resmini paylaşabilir misiniz?Tohumdan çimlendirmeniz çok büyük bir başarı.Elinize sağlık.

vildan25
01-06-2014, 12:25
Sayın vildan25,
Sizinle çiçek kardeşliği kurmuştuk sanırım :)) Tabi ki size çelikleme yaparım ama ücret karşılığı değil elbette.İki dal şeklinde ikisinde de tomurcuk var.Çiçek olup geçince ilk işim size bir çelik yapmak olacak.Diğer türleri çeliklemeye başladım sizin için.

Evet çiçek kardeşliğimiz devam ediyor:)ben de elimdekilerden sizin icin çelikledim:)Cok sevinirim teşekkür ederim:)Nasıl mutlu oldum anlatamam uzun süredir arıyordum sellukayi:(

glcn06
03-06-2014, 14:13
sayın mila sayfanız hayırlı ve uğurlu olsun. çiçekleriniz hepsi çok güzel maşallah.acaba kalonchelarıda çimdiklesek işe yarar mı? benimkiler yıllardır çiçek açmadı semiz otu gibi büyüyorlar :D

Milla
03-06-2014, 14:35
Sayın glcn06,
Denemekte fayda var.Sonuçta insanlar bile çimdik yese bir şekilde tepki veriyor :))
Genelde uçları kırılan çiçeklerimin dipten yeni sürgünler verip daha sağlam geliştiklerini gördüm.Bence mutlaka deneyin.

ecofriend
03-06-2014, 14:43
balkon değil botanik bahçesi maşallah! :)

dahlialarınız ne alemde acaba? bu rüzgarlı balkonda serpilmeye devam ediyorlar mı?

Milla
03-06-2014, 14:55
Sayın ecofriend,
Dahliaları rüzgarda zarar görünce evde bakıma aldım.Şimdi yeniden tomurcuklanıyorlar.Açınca yine paylaşırım resimlerini.Çok katlılar balkonda açmayı bekliyorlar.

ecofriend
03-06-2014, 15:05
teşekkür ederim milla,

ben de balkonum için koyu kırmızı dahlilar almıştım ama balkona getirip saksılarına yerleştirince renkleri daha solgun açmaya başladılar ve satın aldığımdaki kadar büyümüyor açan çiçekler. balkon korkuluklarına takılan saksılardalar. rüzgar ve güneş alıyorlar. güneye bakıyorlar. burada güneş iyi geliyor diye okumuştum ama acaba gölge mi istiyorlar bilemedim. siz evin içinde nasıl bakım yapıyorsunuz?

evdeçiçek
03-06-2014, 15:54
Bitkileriniz harika gözüküyor. Çiçeklerinizi güle güle büyütün.

Saygılarımla ...

Milla
03-06-2014, 16:03
Merhaba sayın evdeçiçek,
Teşekkür ederim.Bende sizin çiçekleri çok beğeniyorum.Neler yapıyorsunuz yeni ekim dikim var mı? Ben hala tohumlarla boğuşuyorum.

berçin
03-06-2014, 21:56
Sevgili Milla sayfan hayırlı olsun demek için biraz geç oldu ama bende forumda son zamanlarda aktif değildim. Herşey çok güzel ve bakımlı görünüyor ayrıca çokta güzel çeşitlerin var eline emeğine sağlık sevgiler :).

TRAKLI
04-06-2014, 00:57
Sayın TRAKLI,
İşin aslı ben bunu satın almıştım.Kış bütün gözünün içine baktım milim kıpırdamadı.Şimdi birden coştu.Sanırım üçüncü yaşında.Daha önce çiçeklendi mi bilmiyorum.Mevsimsiz aldığım için toprağını değişmedim.Bahar gelince de öyle kaldı.Bahçe toprağında ekili ve oldukça sıkı.Boyu tam 50 cm.Orta boy bir saksıda.Ben de sizin sellukayı merak ettim.Resmini paylaşabilir misiniz?Tohumdan çimlendirmeniz çok büyük bir başarı.Elinize sağlık.

Sn Milla belli yaştan sonra teknoloji ile tanışınca biraz zor resim paylaşmak, bugün
büyük saksıya aldım, yarı torf yarı toprak olarak, zannedersem sizin sellukanız
sıkı topraktan olsa gerek biraz küçük kalmış, bu zamandan sonra toprak değişimi
yapmanız zor,yalnız bir çatal veya bir şiş ile toprağını havanlandırısanız iyi olur kanaatindeyim. Şimdilik ince çöp şişlerden bantlayarak sardırıyorum nasılsın kızım
dedikçe habire uzuyor basketçi olacak bu gidişle :D:D

evdeçiçek
04-06-2014, 08:30
Merhaba sayın evdeçiçek,
Teşekkür ederim.Bende sizin çiçekleri çok beğeniyorum.Neler yapıyorsunuz yeni ekim dikim var mı? Ben hala tohumlarla boğuşuyorum.

Sn.Milla işler o kadar yoğun ki yeni ekim hiç yapmadım desem yeridir. Ancak bitkilerimin gelişimlerini izleyerek avutuyorum kendimi :D

Saygılarımla ...

Milla
04-06-2014, 10:50
Sn Milla belli yaştan sonra teknoloji ile tanışınca biraz zor resim paylaşmak, bugün
büyük saksıya aldım, yarı torf yarı toprak olarak, zannedersem sizin sellukanız
sıkı topraktan olsa gerek biraz küçük kalmış, bu zamandan sonra toprak değişimi
yapmanız zor,yalnız bir çatal veya bir şiş ile toprağını havanlandırısanız iyi olur kanaatindeyim. Şimdilik ince çöp şişlerden bantlayarak sardırıyorum nasılsın kızım
dedikçe habire uzuyor basketçi olacak bu gidişle :D:D

Sayın TRAKLI;
Bana kalırsa satışta bana selluka diye ful göndermiş olabilirler.Daha önce ful yetiştirdim, birbirlerine tıpatıp benziyorlar. Sadece hiç selluka yetiştirmediğim ve görmediğim için farkedebilmem zaman aldı.İnternetten iyice araştırınca yapraklardaki farkı ve çiçeklenmedeki farkı görebildim.Boyu onun için kısa zannediyorum.Gerçi fulü çok severim sorun değil de şimdi bir de selluka derdine (peşine)düşeceğim belli oldu :))

TRAKLI
05-06-2014, 01:46
Sn Milla bende fotoğrafı görünce şüpheye düştüm açıkçası, yani yapraklarından
hiç sellukaya benzemediğini düşünmüştümde etli ve çok kalın olduğundan, sellukanın yaprakları fasulye gibi ince olur, neyse canınız sağ olsun ful'de favorilerimden güzel bir çiçek.

pria
07-06-2014, 21:48
Bu ektiğim katmerli kırmızı frezyalar.Şu anda 20 cm olmuşlar.Boy uzunluğu 30 cm yazıyor bilgi kartında.Bunların birazı yavrulama yapmış galiba bir iki cm boyunda ufaklar da çıkmaya başladı.Sayın pria gelişimi özellikle sizinle paylaşmak istedim.

Çok sağolun sayın Milla..
Geç te olsa sayfanıza girip takip ediyorum gelişmeleri..

İnşallah güzel bir türdür..

vildan25
07-06-2014, 22:31
Sayın TRAKLI;
Bana kalırsa satışta bana selluka diye ful göndermiş olabilirler.Daha önce ful yetiştirdim, birbirlerine tıpatıp benziyor. Sadece hiç selluka yetiştirmediğim ve görmediğim için farkedebilmem zaman aldı.İnternetten iyice araştırınca yapraklardaki farkı ve çiçeklenmedeki farkı görebildim.Boyu onun için kısa zannediyorum.Gerçi fulü çok severim sorun değil de şimdi bir de selluka derdine (peşine)düşeceğim belli oldu :))

Sevgili Milla şimdi nasıl üzüldüm anlatamam sizin selluka selluka değil arap fulu geçen haftasonu ben de almıştım sizinkiyle ayni:)selluka aramaya devam:(Yazik bize...

ıldır
07-06-2014, 23:17

Sevgili Milla.. bu çiçeğin selluka olduguna emınmısınız..Tum sayfalarınızı okuyamadım başka itirraz eden arkadaş varmı bilmiyorum ama bu ful yasemıne benziyor...

ıldır
07-06-2014, 23:19
Evet simdi gördüm..Daha önce yazışmıssınız..Ne yazık bu çiçek ful ama üzülmeyın ful de selluka kadar guzel kokar..Keşki bende olsada size selluka gönderebilsem..

Milla
08-06-2014, 11:59
Çok teşekkür ederim sayın ıldır,
Kısmette bu varmış canımız sağolsun.

Milla
08-06-2014, 12:14
Ben iyice araştırmayı derinleştirdim ve bendeki bu çiçeğin arap yasemini olduğunu anladım.Fakat biz çocukluktan buna yasemin derdik de diğer katmerli açan çiçeğe ful derdik.Yasemin cinslerine ful dendiğini yeni duydum.Ne derece doğru acaba?Neyse bende ful vardı,Madagaskar yasemini vardı bu arap yasemini yoktu.Yine şanslı sayılırım,şimdi selluka arştırıp bulma zamanı :))

Resimleri internetten aldım.

ıldır
08-06-2014, 14:34
Ful cok sevdıgım bır cıcektır..Bana cocuklugumu ve anneannemin balkonunu hatırlatır..Meger bazı bölgelerimizde hiç tanınmıyormuş..Bu siteyi takip ederken ögrendim..Sizdekilerin hepside guzel kokulu çiçekler..Tabii Sellukada çiçeklerin kraliçesi diyebilirim..İzmir li oldugum için bu ciçeği cocukluktan beri tanıdım ve sevdım.Yazları Çeşme de oturuyorum..Sellukayı bızım sıtede yetiştiremedim..Sordugum bir bahcıvan sitenin suyunu sevmıyebileceğini söyledi..Olabilir.Biz artezyen suyu kullanıyoruz ve hafif tuzlu bir su..Yoksa mutlaka bahcemde olurdu ve sizede tohum olsun gönderırdım..İnşallah bulursunuz çiçeğinizi..Anlamadıgım bir çiçekçi bunu size nasıl selluka diye satabildi..Yinede aklımda bıryerlerden selluka tohumu bulursam size mutlaka gönderırım...Bol çiçekli gunler dilerim...

Milla
08-06-2014, 14:46
Sayın ıldır,
Çok teşekkür ederim gerçekten.Ortak bir yanımız bu çiçeğin bana da büyükannemi hatırlatıyor olması.Eli çok iyiydi.Bir çiçeğe destek olsun diye kuru bir deynek getirirdi sokaktan bir süre sonra destek de yeşerirdi.Yeşil parmak (green finger) denilen insanlardandı.Fulü o kadar çok açardı ki koklamamıza hiç ses çıkarmazdı.(Biliyorsunuzdur ful koklayınca soluyor hemen.)Bazen de kulağının arkasına taktığı hali gelir gözümün önüne.Bir de rahmetli yağlı begonya ya da kılıç begonya denir onu çok severdi.Beni nerelere götürdünüz.
Ben sellukayı hiç görmedim ve koklamadım.İnternetteki görsellerden tanıyorum ama sahip olmayı çok istiyorum.Bakalım bir yerlerden bir şekilde bulacağım inşallah.Tekrar teşekkür ederim.

Milla
10-06-2014, 11:18
Nihayet sonuç belli oldu. Tahmin ettiğim gibi arap yasemini açtı. Çok hafif bir kokusu var, çok zarif ve güzel.

Milla
10-06-2014, 11:24
Bu manolya dalı fırtınada kırılmış,eşim de alıp bana getirdi. Çok güzel kokuyor ve büyüleyici bir çiçek. Tutacağını hiç sanmam çiçekli haliyle ama yine de deneyeceğim. En azından bir süre güzelliğinden ve kokusundan faydalanacağım :))

lusoari
10-06-2014, 11:26
Hepsi nefis gözüküyor. Başarılarınızın devamını diliyorum, :)

Milla
10-06-2014, 11:30
Bu ara fena halde tohumlara sarmış durumdayım. Bir gün bir şeyler ekmesem huzur bulamıyorum :)) TOHUM...TOHUM...TOHUM... :))

Milla
10-06-2014, 12:37
Ricinus-Hint yağı bitkisi,
Bu o kadar çabuk çıkıp büyüyen bir ağaç ki şaştım kaldım.6 adet tohum vardı neyse ki 3 ü çıktı.Bu hızla büyürlerse balkonda bu kadar ağacı ne yaparım bilmiyorum.

Milla
10-06-2014, 12:51
Hepsi nefis gözüküyor. Başarılarınızın devamını diliyorum, :)

Çok teşekkür ederim sayın lusoari.
Genelde gelişim ya da açma dönemlerinde paylaşıyorum.Arşivimden yüklemek etik gelmiyor bana.Hem mevsimleri ve neler açtığını görmek açısından da iyi bir arşiv oluşuyor.
Beğendiğinize sevindim :))

Milla
10-06-2014, 13:54
Bu aranjmanı eşimle birlikte yaptık. Aralara da arapsaçı ektik. Onları fısfısla hafif suluyorum. Bu arada ekecik dediğimiz kavurma çanağım da mutfaktan salona geçti ya neyse ilk iş yenisini almak :))

Milla
10-06-2014, 13:57
Bir sepet mutluluk :))
Daha sonra tek tek yakın çekimlerini de yapacağım inşallah.

tarla kuşu
12-06-2014, 00:25
Balkonunuz ve çiçekleriniz harikalar. Ellerinize, yüreğinize sağlık....

Milla
12-06-2014, 09:16
Sayın tarla kuşu,
Çiçeklerimi beğendiğinize çok sevindim,teşekkür ederim.Ben de sizi takipteyim :)) Çiçekleriniz,bahçe,tavuklar o kadar harikalar ki...

A_NOMAD
12-06-2014, 14:32
Sepete bayıldım, çok güzel olmuş :))

Milla
12-06-2014, 14:53
Bir de kuşlar üstüne yem kabulkarını atmasalar iyi olur da laf dinlemiyorlar :)) Yerini değiştim mecburen.

gokselcetin
21-06-2014, 00:17
Bu manolya dalı fırtınada kırılmış,eşim de alıp bana getirdi. Çok güzel kokuyor ve büyüleyici bir çiçek. Tutacağını hiç sanmam çiçekli haliyle ama yine de deneyeceğim. En azından bir süre güzelliğinden ve kokusundan faydalanacağım :))

Sayın Milla sayfanızı yeni farkettim ve baştan sona beğenerek gezdim.

Manolyalar en güzel ağaçlardan bence. Kokusu da dediğiniz gibi muhteşem. Keşke kolay köklenen bir bitki olsa fakat köklendirme hormonlarıyla uygun köklenme ortamlarında dahi oran olarak çok düşük bir ihtimalde kalıyor.

Sayfanız hayırlı, çiçekleriniz bol ve sağlıklı olsun.

Milla
21-06-2014, 08:57
Sağolun Sayın gokselcetin,
Ben kıyamadım atmaya, hoca misali ''Ya tutarsa?'' mantığıyla perlite ısladım :))
Sitenin bahçesinde çok büyük bir ağaç ve üstünde onlarca manolya var. Her biri 25-30 cm den fazladır çiçeklerin büyüklüğü. Her sene düzenli tohum da yapıyor. Bu sene kısmetse tohumdan deneyeceğim.Hayırlısı...

gokselcetin
21-06-2014, 09:52
Inşallah tutar. Tohumdan yetistirip 2 yaşında iken ayni ağaçtan alacağınız kalemlerle aşı yapabilirsiniz. Böylelikle bir kaç yıla çiçek açar.

Milla
22-06-2014, 11:41
Ne şanslı bir hafta oldu benim açımdan.
Önce Sayın h_dogan bana selluka tohumu da dahil bir çok şey gönderdi :))
Bu gün Sayın Traklı tohumdan yetiştirdiği çok güzel bir sellukayı benimle buluşturdu ))
Şimdi de Sayın vildan25 ikimiz için selluka tohumu ekmiş, müjdeyi verdi :))
Gerçekten çok şans oldu :)) Daha bir kaç gün önce sellukam yok diye üzülüyordum.
Paylaşımda bulunan herkese çooook teşekkür ederim.

vildan25
22-06-2014, 11:47
Ne şanslı bir hafta oldu benim açımdan.
Bu gün Sayın Traklı tohumdan yetiştirdiği çok güzel bir sellukayı benimle buluşturdu ))
Gerçekten çok şans oldu :)) Daha bir kaç gün önce sellukam yok diye üzülüyordum.

:( bazı arkadaşlarımız benden önce davranmış, benimkiler daha 2 yaprak ama olsun inşallah onları yasatabilirim:( İstanbul'a gelince biraz daha büyümüş olur,size teslim etmek için:)

Milla
22-06-2014, 11:52
Sizinkinin de değeri ve anlamı çok büyük olacak.Çok teşekkür ederim.

vildan25
22-06-2014, 11:57
Sizinkinin de değeri ve anlamı çok büyük olacak.Çok teşekkür ederim.

Rica ederim:)Ben de çok uzun süredir arıyordum,bulamayınca birkez daha tohumdan demedim:) ve sanırım bu sefer oldu:)

nothing
22-06-2014, 11:59
Sevgili Milla; çiçekleriniz çok güzel, eşinizin de sizinle birlikte bu güzellikleri yaşatması ayrıca güzel bir şey... Sitenin üyeleri arasındaki bu hediyeleşme de ayrıca güzel... doğa dostluğu böyle birşey... Bol çiçekli ve sağlıklı bitkileriniz olsun :)

Milla
22-06-2014, 12:05
Sayın nothing,
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Ben eşimle ve arkadaşlarımla paylaşımda bulunduğumda çok mutlu oluyorum.Bitki ve hayvan seven insanları asla kötü olamayacağını düşünüyorum.Paylaşımlarla büyüyor gelişiyoruz.

scpr
22-06-2014, 12:09
Sevgili Mİlla,
Çok renkli ve çeşit çeşit çiçekler... Harika! Maşallah diyelim de nazar değmesin. Manolyanız umarım tutar. Suan daki durumu nedir? Ben manolyanın bu kadar güzel bir çiçek olduğunu bilmiyordum. Hemen araştırıp bahçemde güzel bir yer bulacağım. Güzel de kokuyor dediniz ya kesin kararlıyım almaya. Bakalım bulabilecek miyim?
Balkonunuz daki çiçekler huzurlu ve bol çiçekli olsun inşallah...
Sevgiler...

Milla
22-06-2014, 13:11
Sayın scpr,
Çiçeklerimi beğendiğinize çok sevindim.
Manolyayı perlite koydum. Çiçeğini döktü ama tohum kozalağı yapıyor gibi. Sonbaharda site bahçesinde koca ağaçta bir sürü tohum oluyor.O zaman tohumdan da ekeceğim. Çelikleme yöntemini de deneyeceğim. Siz bulamamış olursanız bana hatırlatın onlardan yollarım isterseniz.

Milla
24-06-2014, 11:45
Merhaba,
Arabian Jasminum bu defa 3 güzel verecek. Öğleden sonraya ya da yarına açar tahmin ediyorum.

Milla
24-06-2014, 11:51
Mayer limonumda önceden dört limon çiçeği oluşup limona döndü. Sonra büyürlerken hepsini döktü. Ben de bir güzel budadım,saksısını değiştirdim. Yaprakları yeşil-sarı alacalı olmaya başlamıştı. Sanırım toprakta hiç besin kalmamıştı. Bana teşekkür edercesine 3-4 günde çok sağlıklı bir tomurcuk oluşturup açtı. Galiba bu defa limonu salataya sıkabileceğim :))

scpr
24-06-2014, 12:14
Sevgili Milla,

Öncelikle çok teşekkür ederim. Bana bir çelik gönderme isteğiniz için ama taa Türkiye`den Almanya`ya o çeliklere işkence olur.

Size komik birşey söyleyeyim mi? Ben Manolyanın bir ağaç olduğunu yeni öğrendim.:D Bahçem de bir yer bulayım diye araştırırken koca bir ağaç resmiyle karşılaşmak benim için biraz şok oldu ama çabuk atlattım. Neyse bir site de çalı formunda bir Manolya görünce rahatladım. Yıldız manolya diye geçiyormuş.

504435

Yani sizin balkonunuz yıllardır adını duyduğum bitkinin bir ağaç olduğunu öğretti bana. Yani, daha çok öğreneceğim şeyler var çoook...

Sevgilerimle...

abk
24-06-2014, 13:01
Ama şimdi, bu sellukalardan üretip bizimle paylaşmanız sart oldu. ;)
Çiçekleriniz harika, elinize, emeğinize sağlık. Yeni gelen sellukaların da diğer çiçekleriniz gibi çok güzel gelişeceklerinden eminim.

Milla
24-06-2014, 13:29
Sevgili Milla,

Öncelikle çok teşekkür ederim. Bana bir çelik gönderme isteğiniz için ama taa Türkiye`den Almanya`ya o çeliklere işkence olur.

Size komik birşey söyleyeyim mi? Ben Manolyanın bir ağaç olduğunu yeni öğrendim.:D Bahçem de bir yer bulayım diye araştırırken koca bir ağaç resmiyle karşılaşmak benim için biraz şok oldu ama çabuk atlattım. Neyse bir site de çalı formunda bir Manolya görünce rahatladım. Yıldız manolya diye geçiyormuş.

504435

Yani sizin balkonunuz yıllardır adını duyduğum bitkinin bir ağaç olduğunu öğretti bana. Yani, daha çok öğreneceğim şeyler var çoook...

Sevgilerimle...

:p:p:p

Milla
24-06-2014, 13:30
Ama şimdi, bu sellukalardan üretip bizimle paylaşmanız sart oldu. ;)
Çiçekleriniz harika, elinize, emeğinize sağlık. Yeni gelen sellukaların da diğer çiçekleriniz gibi çok güzel gelişeceklerinden eminim.

Seve seve...

Milla
24-06-2014, 16:09
Bu güzel kızımı yüklemeyi unutmuşum.

Milla
24-06-2014, 16:12
Bu güzelliğin ne olduğunu tahmin edebilecek misiniz bakalım :))

Milla
25-06-2014, 06:37
Sabah açtık biz üç güzel :))

resimsel
25-06-2014, 06:57
Günaydın sevgili Milla, onları yetiştireni de saymayı ihmal etmemek gerek dört güzel:)
ellerinize sağlık.

Milla
26-06-2014, 10:33
Şeker şeyler :))

nurio
26-06-2014, 17:35
tadına bakınca bir haber verin lütfen çünkü aynısından ben de diktim ama biberleri sizinki kadar olmadı daha bu arada çiçekleriniz harika görünüyor,çekimleriniz de çok güzel

Milla
26-06-2014, 18:03
Sayin nurio,
Çiceklerimi ve fotoğraflarımı beğendiğinize sevindim. İkisi de en büyük hobilerimden biri, bir de olta balıkçılığı var tabi :-)
Biberi yemeye cesaret edebilirsem söz size yazacağım :-)

eoe1234
27-06-2014, 09:42
Maşalah Allah uzun ömürler versin.

Milla
02-07-2014, 12:47
Şeker pembe Gloxinia

lusoari
02-07-2014, 14:44
Şeker pembe Gloxinia

Koleksiyonumdaki kaybettiğim güzellerden biriydi, renginin asaletini çok iyi bilirim. :(
Bol çiçeklenmesi dileğiyle. :D

Milla
02-07-2014, 14:51
Çok teşekkür ederim. Bende bir koyusu daha var ama o tomurcuk şu anda. Bu yazı geçirirlerse size yaprak çeliği tutturmayı deneyebilirim isterseniz.

lusoari
02-07-2014, 16:42
Çok teşekkür ederim. Bende bir koyusu daha var ama o tomurcuk şu anda. Bu yazı geçirirlerse size yaprak çeliği tutturmayı deneyebilirim isterseniz.

Ne kadar teşekkür etsem azdır, çok sevinirim. :o

Milla
06-07-2014, 21:34
Gloxiniayı bu ara su ve güneş çarptı. Kısmetse dirilince bol bol yaprak çeliği alacağım.

Milla
08-07-2014, 12:50
Biz çok miniğiz ama çok güzeliz :p:p:p

Milla
17-07-2014, 11:44
Bu da benim süt ağacım
Euphorbia trigona imiş adı :confused:
Yakın çekim daha öncenin diğeri son hali. Kapalı balkonda cam, güneşin etkisini artırmış fena çarpmış. Şimdi salona aldım toparlanıyor.Biraz düzelsin budama ve saksı değişimi yapacağım.

lusoari
17-07-2014, 11:56
Bu da benim süt ağacım
Euphorbia trigona imiş adı :confused:
Yakın çekim daha öncenin diğeri son hali. Kapalı balkonda cam, güneşin etkisini artırmış fena çarpmış. Şimdi salona aldım toparlanıyor.Biraz düzelsin budama ve saksı değişimi yapacağım.

Bendekinin aynısı demek ki yeşil olanlar kırmızılara göre daha ince ve daha az dallı oluyor. Ben de hep diyordum bunun yaprakları niye kızarmıyor, neden boyu uzayıp duruyor diğerleri gibi dallanmıyor?
ikisinin saksılarını yan yana koyarak güzel bir uyum göstereceklerini düşünüyorum.

Milla
17-07-2014, 12:28
Hatta belkide bir saksıda ikisini karışık şekilde dikersek çok güzel olabilir. Mesela ortaya uzun çeliklerden bir kırmızı bir yeşil,dışa da daha kısa çeliklerle aynı uygulama. Küçük bir kaktüs ormanımız olur :))

lusoari
17-07-2014, 14:19
Göze hitab edeceğine eminim. :D

Milla
17-07-2014, 14:25
Denemekte fayda var. Kırmızılar gelirse ilk işim bu olacak :))

hira
17-07-2014, 14:28
Sn. Milla, budama yapmanın vakti gelmişte geçiyor.. Budayın süt ağacını:) parçaları atmayın sakın, isteyen olur belki:D

Milla
17-07-2014, 14:47
Sn. Milla, budama yapmanın vakti gelmişte geçiyor.. Budayın süt ağacını:) parçaları atmayın sakın, isteyen olur belki:D

Tamam sayın hira,
Biraz daha düzelsin budayacağım ve dediğiniz gibi atmayacağım. Belki bir isteyen olur. Olmasa da kendime süt ağacı ormanı yapacağım :p

A_NOMAD
17-07-2014, 15:00
Süt ağacını budarken dikkatli olun, biliyorsunuz sütü tehlikeli...

lusoari
17-07-2014, 15:05
yeni atlasların nasıllar, gelişme var mı?

Milla
17-07-2014, 15:15
Yeni atlaslarımda şu an için bir gelişme yok ama en azından gerileme de yok :))
Birisi somon-kırmızı, biri sarı, biri de sıklamenmiş. Sağ olsun daha önceden Güler Hanım kırmızı da yollamıştı bana. Onlar kıpırdanmaya başladılar artık solundan sağından. Şimdi beyazının peşine düşmek lazım :))
Tamam gerekli ayarlamaları yaparız, sayın Muda yollarsa ikimizinkini de bana yollar. Ben siz gelene kadar ekip köklendiririm onu da :))

Milla
17-07-2014, 15:16
Sevgili A_NOMAD ,biliyordum ama yine de hatırlattığın için teşekkür ederim arkadaşım. Bir de kör mör olmayalım :))

lusoari
17-07-2014, 15:26
Çok teşekkür ederim. Güler ablanın somon rengi atlasından bana düşen payıda kıpırdanmaya başladı.
Beyazını aramana gerek yok, ben de var :D bana veren kişi beyaz çiçeklerini görmüş. Kismet olursa ben de seninle paylaşırım.

Milla
17-07-2014, 15:32
Çok teşekkür ederim. Bu gün şanslı günümdeyim galiba :))
Tamam senin de benden istediğin bir şeyler varsa bir göz at resimlere,şimdiden hazırlarım.

Milla
21-07-2014, 14:11
Sevgili A_NOMAD;
Sizinle bir şey paylaşmak istedim. Hafta sonu eşimle gezerken birden bu güzele rastladık ve ikimiz birbirimize bakakaldık.
Eşimin ilk sözü ''Haşmet'in kardeşi Haşmetli bu '' dedi ve aldık. Çok güldük ama ...
Ve karşınızda Haşmetli...
Ta ta ta ta..........:))
Üzerinde tam 15 tane meyvesi var ve çoğu olgunlaşmış.

Milla
21-07-2014, 14:14
Bir de bunu gördük. Mine çiçeği diye yazıyordu üstünde. ''Beni al eve gidelim lütfen'' dediğini duydum dayanamadım...:))

A_NOMAD
21-07-2014, 15:52
Haşmetli'leri güle güle büyütün :D Aklınızda bulunsun, meyveleri ağzınızı mora boyayacak ;) Afiyet olsun...

Milla
23-07-2014, 16:12
Beni sayın h_doğan'a rezil ettiğinin ertesi günü büyümeye başlayan domates salatalığım :))

h_dogan
23-07-2014, 16:29
Şekli güzelmiş bu haliyle toplamanız lazım yenilerinin olmasını istiyorsanız. :)

Bir de yaprakları sararmış saksı mı dar, çok mu suladınız ya da hastalık mı var yaprak fotoğraflarını ekleyebilir misiniz? :)

Milla
04-09-2014, 11:55
Bilgisayar bozukluğu sonrası, şimdide fotoğraf makinemle bilgisayar arasında kart uyuşmazlığı yaşıyorum. O nedenle bu aralar fotoğraf yükleyemiyorum. Açan çok güzel çiçeklerim var yoksa sizlerle paylaşacağım.
Bu gün ipomea nil pikotee çivit mavisi ilk defa iki tane açınca tabletle çekip paylaşmak istedim.

Milla
04-09-2014, 12:00
İpomea guamoclit

Bir de servi yıldız çadırlarım bir kaç gündür açmaya başladı. İlk bir tane kırmızı açtı ama o fotoğraf makinemde. Bu gün pembeler de açınca yine tablete iş düştü. Üzerlerinde yüzlerce tomurcuk var. Beni çok mutlu ettiler :-)

Dumlupınar
10-09-2014, 20:22
Sayın Milla,bütün çiçekleriniz mükemmel.Ama SUDE çiçek en güzel kokanıdır.Ne kadar güzel ve sevimli.MAŞALLAH.HEM DE 41 KERE MAŞALLAH.SUDE'ye sağlıklı uzun ömürler diliyorum.Sizlerin de onun en güzel günlerini hep birlikte sağlık ve mutlulukla görmenizi temenni ederim.SAĞLICAKLA KALIN.SELAMLAR.

Cumhur Tonba
10-09-2014, 23:56
Sayın Milla,
Sayın h_doğan'ın gözünden kaçmamış.
Buraya (http://www.agaclar.net/forum/sebzelerde-hastalik-ve-zararlilar/27939-4.htm) bir göz atsanız faydası olur sanırım

Milla
22-09-2014, 14:24
Bu da kırmızı ipomea guamoclit,
Bu pembeden de güzel. Bir tek beyazım çıkmadı :((

Milla
22-09-2014, 14:27
Bu çiçeğin adını bilmiyorum ama görsel olarak cok beğeniyorum. Nazik bir çiçeğe benziyor. Sanırım kışın içeri almak gerekecek.

Milla
22-09-2014, 14:32
Manolyanın kozaları tohumlarını çıkarmaya başladı. Çiçeği çok güzel, tamam ama bu tohumların rengi de insana mutluluk aşılıyor adeta :-)

lusoari
22-09-2014, 18:56
Sevgili Milla o ismini bimediğin yaprakları benekli olan bitki doğru tanıdımsa renkli çiçekler açan kallalardan olması lazım. Benim sayfamda da var mor renkli çiçekler açmıştı, kışın yaprakları sararıp bitki ölse bile baharda yeniden çıkıyor ama yine de normal beyaz çiçeklilere göre epey bir nazlı. :(

vildan25
22-09-2014, 23:38
Sevgili Milla va sayın lusoari ben de o çiçeği gala olarak biliyorum acaba 2 şekilde de söyleniyormu ki?

Sevgili Milla bu arada sizinle olan çiçek kardeşliğimizi unutmuş degilim :) .
Taşınma yerleşme ve internet nakli derken bu vakit oldu.Sizin kadar çeşidim olmasa da şuan elimde kalan küpelerden çelik alıp köklendiriyorum , menekşeler yavru vermeye başladı, ayrıca dilerseniz birkaç çeşit hoya da çelikleyebilirim :) .

gokselcetin
23-09-2014, 00:16
Manolyanın kozaları tohumlarını çıkarmaya başladı. Çiçeği çok güzel, tamam ama bu tohumların rengi de insana mutluluk aşılıyor adeta :-)

Sn. Milla tohumların kırmızı olan tabakasını soyarken koklamayı unutmayın. Çok hafif ve hoş bir kokusu vardır. Fakat bekleme yapan soyulmuş tohumlar zamanla kötü koku yapabilir.

Manolya tohumlarının çimlenmesi amacıyla soğuk katlamaya alınması gerekir. Tohumlar nemli bir torf ortamında kapalı bir poşete alınarak buzdolabının sebzelik bölümünde saklanabilir. Bu ortam 4-5 derecedir. Bir kaç ay sonra tohumlar soğuk ihtiyacını karşılamıs ve çimlenme icin hazır hale gelmiş olur.

Tohumlarinizi hazırlayıp ekim ayı sonuna doğru soğuk katlamaya alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Kolay gelsin ve başarılar.

Milla
23-09-2014, 12:15
Sevgili lusoari,
Ben galaları yumrulu biliyorum. Eğer yanılmadıysam bu bitki sade kök. Yanılıyor da olabilirim. Çünkü iki ayrı saksıya ekmişim belki de yumruluydu. Ne olursa olsun çok güzel. Açmasa bile yaprağı güzel :))
Şimdi gidip senin sayfandan inceliyorum ...

Milla
23-09-2014, 12:21
Sevgili vildan25,
Elbette unuttuğunuzu düşünmedim ve ben de unutmadım:))
Bana ne varsa köklü köksüz hazırlayın lütfen. Ben de size hazırlıyorum zaten. Evde küpelim sıfır durumunda tamamı öldü.Bir de fulüm öldü bir de limonum,bir de zeytinim.Bu bir de ler bitmez...
Aslında şu anda paylaştığım bitkiler evdekilerin anca % 30-40 ını kapsıyor. Hem çiçeklendikleri zaman paylaşmaya çalışıyorum hem de bilgisayarla fotoğraf makinemin arasında bir uyuşmazlık var ondan çoğunu yükleyemiyorum. Böyle bir kaç taneyi tabletle çekip yüklüyorum. inşallah kısa zamanda daha fazla resim paylaşabilirim.

Milla
23-09-2014, 12:28
Sayın gokselçetin,
Ben de böyle tohumlar kendini gösterince ufak bir araştırma yapmıştım. Tohumların ya hemen tazeyken ekilmesi gerektiğini ya da soğuk katlama yapılması gerektiğini okudum. Soğuk katlamayı başka bir zaman detaylı araştıracaktım ama sağ olun sizin verdiğiniz bilgilerle kısa yoldan öğrenmiş oldum :))
Peki size bir kaç soru sorsam yardımcı olabilir misiniz acaba ?
Ben deneme amaçlı bir kaç tane tazesini çimlendirmeye yönlendim ama kırmızı kabuklarını soymadım, çekirdeğin dışında yumuşak duruyorlar diye aklıma gelmedi. O nedenle kokusunu da alamadım. Acaba bir kaç tane de tazelerden dış kabuğu soyup mu çimlendirmeye çalışmalıyım.
Bir de gerisini ben de soğuk katlama yapıp isteyenlerle paylaşmak istiyordum. Soğuk katlamayı bu tohumlar tamamen kuruduktan sonra mı yapmalıyım acaba? Bana yol gösterebilirseniz çok sevinirim.

gokselcetin
23-09-2014, 13:17
Tohumları çok önce ekmediyseniz çıkartarak temizleyip yeniden ekebilirsiniz.

Paylaşmak istediğiniz tohumlara soğuk katlama yapmanıza ihtiyaç yok. Bir iki gün ev içerisinde dahi kuruma için beklet ebilirsiniz. Kendinizin kullanacağı tohumları kurumaya gerek kalmadan soğuk katlamaya alabilirsiniz. Kırmızı kabuk çimlenme engeli taşımaktadır. Bu nedenle soyulması gerekir. Şu an tekrar ekim yapmayı düşünüyorsanız tohumları bir gün boyunca ılık suda bekletme niz şişmeleri ve çimlenmeleri için ön hazırlık olur.

Soğuk katlamasi yapılmış ekilmesi hazir Yaprak döken manolya tohumu isterseniz fırsat bulduğumda sizin için gönderirim.

Milla
23-09-2014, 13:34
Çok teşekkür ederim sayın gokselcetin,
Ben kendiminkileri hemen çıkarıp kabuklarını soyacağım şimdi. Her ihtimale karşı da dediğiniz gibi bir kaç taneyi suya koyacağım 24 saatliğine.
Bu arada isteyen olursa tohumlardan yollayabilirim.Olmazsa da soğuk katlama yaparım. Bu cinsin yaprak dökmeyen ve 30 cm de büyük çok hoş kokulu beyaz-bej çiçekleri olduğunu da belirteyim. (Bendeki geçmiş resimlerde vardı.)
Sizin yollayacağınız tohumu da dört gözle beklerim ama kargoya kadar yorulmuşken başka cinsten bir şeyleri de mi beklesek:))

vildan25
23-09-2014, 13:38
Sevgili Milla kayıplarınıza çok üzüldüm ancak istemeden de olsa kayıplar yaşanıyor. Elimizden geldiğince kayıplarınızın bir kısmını telafi ederiz. Sizin canınız sağ olsun :) .

Milla
23-09-2014, 14:11
Sevgili vildan25,
Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yerine yenilerini koyarız. Canlarımız sağ olsun :))

lusoari
23-09-2014, 17:33
Sevgili Milla tüm gün kafamda bu soruyla dolaştım :D ama bana kalırsa o bir galla. Artık bekleyip göreceğiz. :D

Milla
23-09-2014, 17:37
İnşallah seninki gibi güzel bir çiçek açar :)) Bakalım bekleyelim görelim.

lusoari
23-09-2014, 17:49
İnşallah seninki gibi güzel bir çiçek açar :)) Bakalım bekleyelim görelim.

İnşallah senin elinde daha güzel çiçeklenir. :D

limon agacı
06-10-2014, 22:23
ama bunlar çok güzeller :) :)

Milla
08-10-2014, 10:34
Bu ruj çiçeği denilen bitki ama adını tam bilmiyorum.

gokselcetin
08-10-2014, 10:39
Bu ruj çiçeği denilen bitki ama adını tam bilmiyorum.
Aeschynanthus Radicans.
Tecrübem doğrultusunda bu bitkinin drenajı çok iyi topraklarda daha iyi geliştiğini söyleyebilirim ve ayrıca nemi çok seviyor. Bol aydınlık ve nemli bir ortam.

Milla
08-10-2014, 10:43
Teşekkürler sayın gokselcetin,
Elime yeni geçti, yeniden saksıya ekilecekler listesinde şu anda. Bir defa çiçeklerini de görmüştüm. Yanılmıyorsam alt çanak kısmı koyu kırmızı-siyah arası, üzeri de koyu kırmızıydı. Bakalım biraz bakımla ne hale gelecek :))

Milla
10-10-2014, 11:18
Sümbül bodur duruyor ama kuvvetli.
Frezyalar boylandı, bakalım ne olacaklar.
Kış tatlısı olduğunu düşündüğüm fide sağlam gidiyor.

Milla
10-10-2014, 11:27
Patlıcan çiçekte yine.
Bu miniş domateslerin tadı 10 üzerinden 15 :-)
Bu da başka bir cins domates, tadını şimdilik bilmiyorum.
Gömeç bir iki tohumdan çıktı, inşallah büyürler de yerim :-)

Milla
10-10-2014, 12:35
Bu çiceği 40 cm kadar kopmuş şekilde sitede bir ağacın altina atılmış halde buldum geçenlerde. Eve getirip yıkadım, ikiye bölüp ektim ve bir yaşama şansı vermek istedim. Bana fazlasıyla teşekkür etti. Çok çabuk köklendi ve maşallah çok sağlıklı. Güneş üstüne vurunca üzerindeki simler bir parlıyor ki, ben kul yapısı böyle bir sim görmedim dünyada.

Aysel Yavuz
10-10-2014, 12:56
Ne şanslısınız sevgili Milla.. Yollarda gelip geçerken hep bakıyorum göz ucuyla çöp kenarlarına, duvar diplerine.. Bir türlü sahipsiz bir çiçek denk gelmiyor şöyle.. Sonrada içimden diyorum ki iyi ki yok.. Bir insan, bir hayvandan ziyade onlarında canı var. Onlarda sahipsiz kimsesiz kalmasın..

Milla
10-10-2014, 13:03
Sayın Aysel Yavuz,
Hiç sormayın ben de dışarı çıkarken niyet tutar gibi ''Bakalım bu gün kısmetime ne çıkacak '' diyerek çıkar oldum sokağa :))
Şansdan hiç eli boş da dönmüyorum. Ya bir tohum, ya bir çelik mutlaka rastlıyor gözlerime. İşin ilginci canım dışarı çıkmak istemediğinde bu düşünce beni motive ediyor. Gerçi dediğiniz gibi hiç bir canlı dışarı atılmasa çok iyi ama onları bulunca bir şans vermek de çok güzel.

Milla
14-10-2014, 11:51
Bu çiçek hoyanın saksısında filizlendi ve çok çabuk gelişiyor. Topraklara onlarca çeşit tohum karışmış durumda :-) O nedenle ne olduğunu çıkaramıyorum. Fikri olan var mı acaba?

evdeçiçek
14-10-2014, 12:00
Bu çiçek hoyanın saksısında filizlendi ve çok çabuk gelişiyor. Topraklara onlarca çeşit tohum karışmış durumda :-) O nedenle ne olduğunu çıkaramıyorum. Fikri olan var mı acaba?

Bence ceviz :)

Milla
14-10-2014, 12:01
Saksı 3 cevizin anca sığacağı kadar büyüklükte :)) Gerçekten ceviz olabilir mi?

hira
14-10-2014, 12:58
Bende ceviz diye düşündüm, Sn. evdeçiçek'inde ceviz dediğni görünce yanılmadığımı anladım Milla ablacım.. Yolda bulduğun o simli olansa telgraf çiçeği. güle güle büyüt:) bol şanslar yenileri için:)

Milla
14-10-2014, 13:28
Demek ki artık bir cevizim var. İlk etapta ayırmam lazım o zaman. Çünkü çok hızlı büyüyor. Hoya ya yer kalmayacak yakında :))

münevver48
15-10-2014, 09:36
bende acem borusuna benzettim.

Sevgi Durul
15-10-2014, 09:41

Sayın milla, ceviz olabileceği yazılmış.

Bizim bahçede kendiliğinden çimlenmiş minik ceviz fideleri çok var. Bahçeye gittiğimde fotoğraflayayım ve karşılaştıralım, kim bilir belki de cevizdir.:)

Bir yandan da düşünüyorum, saksı toprağına ceviz karışması imkansız gibi geliyor.:)

Kolay gelsin.

Milla
15-10-2014, 09:47
Şöyle bir olasılık var. O hoyayı ektiğim toprak saksının dibinde kocaman tek bir deliği var. Genelde oradan toprak akıp gitmesin diye taş vs. koyarım. Acaba o anda elime ceviz geldi onu mu koydum deliği kapatmak için diyorum. Cevizse tek olasılık bu. Siz resimleri çekerseniz karşılaştırmayı çok isterim.

evdeçiçek
15-10-2014, 10:31
Sn Milla

Yaprağının bir kısmını elinizle ovuşturup kokusuna bakın ceviz olup olmadığı belli olur o zaman.

Milla
15-10-2014, 10:44
Sevgili Evdeçiçek,
Dediğiniz gibi yaptım ama koku alamadım. Birazdan hoyayı onun yanından çıkaracağım. Belki o esnada bir ip ucu yakalarım :))

Milla
15-10-2014, 10:58
Ve..... Sır perdesi aralanıyor :-)

akçabardak
15-10-2014, 11:19
Sevgili Milla ben de merak ettim şimdi, sır perdesi dediğiniz gerçekten cevizmiymiş...
yapraklarını hafif ovuşturup koklarsanız ceviz olup olmadığı anlaşılır aslında.

Milla
15-10-2014, 11:22
Yeni bir macera :-)
Bunun havuç olabileceğini düşünmeye başladım. Çiçek zannedip hiç ellememiştim ama artık çiçek olmadığından neredeyse eminim.

Milla
15-10-2014, 11:25
Sevgili Milla ben de merak ettim şimdi, sır perdesi dediğiniz gerçekten cevizmiymiş...
yapraklarını hafif ovuşturup koklarsanız ceviz olup olmadığı anlaşılır aslında.

Yok hiç gerek kalmadı :)
Resimde tam net gözükmemiş ama saksının dibine taş yerine ceviz koymuşum :))

akçabardak
15-10-2014, 11:40
Yok hiç gerek kalmadı :)
Resimde tam net gözükmemiş ama saksının dibine taş yerine ceviz koymuşum :))

Oh ne güzel en kısa yoldan ceviz fidanınız olmuş, bazı konularda biz isteyince olmuyor kaç defa denedim bir türlü çimlendiremedim, doğa işini çok iyi biliyor, siz onu taş yerine koyuyorsunuz ama doğa size nimet olarak veriyor değil mi? ben bu tür sürprizleri hep örnek olarak alıyorum, güle güle büyütün en kısa zamanda meyvelerini de toplamak nasip olsun dilerim.

Milla
15-10-2014, 11:49
Çok teşekkür ederim Sayın akçabardak.
Gerçekten haklısınız, çok ilgi gösterip, gözünün içine baktığımız şeyler olmaz çoğu zaman, saksı toprak kaybetmesin diye taş niyetine kullandığımız bir şey bize böyle sürprizler yapabiliyor.
O kadar '' kelebek orkidesi-fakir orkidesi '' dedikleri çiçeği tohumdan denedim,tutturamadım. Hoş belki o da bir başka çiçeğin dibinden kendini her an gösterebilir :)) 3 defa aynı ''malum site''den tohumları almış olmamdan da kaynaklanıyor olabilir ama satan sadece onlar var. Bir defa daha almayacağım onlardan. Bıktım...

Milla
15-10-2014, 14:58
Tahmin ettiğim gibi çiçek değilmiş. Parisien top havuçmuş :-)

celalim01
15-10-2014, 17:58
Bu çiceği 40 cm kadar kopmuş şekilde sitede bir ağacın altina atılmış halde buldum geçenlerde. Eve getirip yıkadım, ikiye bölüp ektim ve bir yaşama şansı vermek istedim. Bana fazlasıyla teşekkür etti. Çok çabuk köklendi ve maşallah çok sağlıklı. Güneş üstüne vurunca üzerindeki simler bir parlıyor ki, ben kul yapısı böyle bir sim görmedim dünyada.

Demek ki bende şanslıyım.sayın Milla gibi bir site duvarının dışında boş bir arazide görüp ,gece operasyonuyla söktüğüm ve bahçeme diktiğim çiçeklerim oldu.Kısmet işte.

Milla
15-10-2014, 19:06
İnanınki ben sökmedim; kopuk, atılmiş bir daldı.O işleri hiç beceremiyorum. Sadece bayramın son günü kapalı bir kebapçının, kaldırımı zaptettiği masaların arasından iki dal hibiscus çeliği aldım :-) Onun da tomurcuğu düştü, dibine bıraktım. Minik de olsa açıyor. İnşallah iki çelik de tutar :-)

YeniGine
15-10-2014, 22:49
Sevgili Milla ceviz ile başlayıp devam hikâyeni merakla okudum hem güldüm, hem de sonuç beni sevindirdi. :) Rastgelsin...

lusoari
16-10-2014, 13:42
İnanınki ben sökmedim; kopuk, atılmiş bir daldı.O işleri hiç beceremiyorum. Sadece bayramın son günü kapalı bir kebapçının, kaldırımı zaptettiği masaların arasından iki dal hibiscus çeliği aldım :-) Onun da tomurcuğu düştü, dibine bıraktım. Minik de olsa açıyor. İnşallah iki çelik de tutar :-)

Sevgili Milla japon gülü ile sırlarımdan birini sana açıklamak istiyorum. :D
Ben normalde elime geçen japon gülü çeliklerini toprağa dikip üzerine yapay sera etkisi yaratması için pet şişe kapatıp, biraz güneş gören, oda sıcaklığında bir yere yerleştiriyorum ve bu sayede sayısız japon gülü yetiştirip eşe dosta dağıtmışımdır (kırmızı ve pembe gibi sıradan türler hibrit türlere göre çok kolay kökleniyorlar). Bence hemen sen de dene pişman olmayacaksın.

Milla
16-10-2014, 14:21
Çok sağol sevgili arkadaşım. Ben hemen dediğini uyguluyorum.Çiçek bu internetten bulduğum resme çok benziyor fakat bendekinin yaprakları iki kat çıkıyor.

lusoari
16-10-2014, 14:27
Bu da çok güzelmiş beğendim, kırmızı deyip geçmemek lazım bir birlerine benzeyen ama başka isimlere sahip o kadar çok tür var ki. :)

emmi
18-10-2014, 14:47
Sn.Milla Selam.
Safalarınızı gezdim.epey emek ve zaman harcamışsınız çok güzeller.Sizi bir suklent,asclepiad sevdalısı yapma zamanı geldi!

Milla
24-10-2014, 13:11
Sevgili lusoari,
Sana bahsettiğim çift kat japon gülünü rsimleyebildim nihayet. Böylece ne demek istediğim daha beli olur.

Milla
24-10-2014, 13:14
Arap yasemini senenin ikinci tur çiçeklerini açıyor. Hala çok zarif bir kokusu var.

Milla
24-10-2014, 13:32
Çok parlak çıkmış fotoğraf ama yine de göç göç çiçeklerinin açmasını paylaşmak istedim.

lusoari
24-10-2014, 13:55
Ablam benim istediğimden bu yana yakına bundan istiyordum, durumu nasıl iyi mi? Bugün ben de japon gülü çeliklerini kontrol ederken bir de ne göreyim beyaz jaopn gülü sizlere ömür öyle üzüldüm ki anlatamam. :(
O iki katlı olana çok iyi bak, arap yasemininede bayıldım kokusu sanki burnuma kadar geldi. ;)
(Heyecanımdan dolayı beni affedin) :D

Milla
24-10-2014, 14:26
Sevgili arkadaşım,
Zaten ilk bahsettiğimde iki çelik demiştim ya, birini senin için almıştım. Bir ara böyle bir şey istediğini okumuştum bir yerlerde :))
Geçende eşim bir çelik daha getirdi. Onu ve diğerlerini senin dediğin gibi seraladım, şimdilik iyi gidiyorlar. İnşallah tutarlarsa ilk görüşmemizde getireceğim sana. Bir de o bende açan minik bir tomurcuktan çıkan çiçek olduğu için küçük açtı. aslı 20 cm den büyük ve çok gösterişli açıyor, bu yaz bol bol seyrettim ana bitkide açan çiçekleri.
Beyazına üzüldüm ama kısmetse ondan da yeniden buluruz. Bu arada benim sana bahsettiğim minik turuncu tomurcuk yaptı onu da en kısa zamanda ekleyeceğim.
Sana arap yasemininden de çelik alacağım. Bir iki arkadaşa daha alacaktım ama yeniden çiçeğe durdu. Bu çiçekler de geçsin bir güzel budayacağım.

lusoari
25-10-2014, 08:30
Tamam ablacığım çok ama çoook teşekkür ederim, sevincimi anlatmak için kelimeler bulamıyorum. :D
Bu türden daha önce yetiştirmediğim için kolay tutup tutmadığını bilemiyorum, eğer sera ortamından çıkardığın zaman yaprakları susuz kalmış gibi buruşursa endişelenme sadece serada kalma süresini uzatman yeterli olur. Benim sayfamda hatırlarsan yalın kat pembe çiçekli j. gülü tam tamına bir sene sonra köklenmişti, bu yüzden hibrit türlerinin çabuk tutması için genelde aşı yolu ile üretiyorlar çelikten üretilenlerin tutma süresi uzun olabiliyor diye.
Çalışmaya başladığım yeni laboratuarda suda köklenmiş bir örnek var pazartesi resmini çekip j. gülü sayfasında paylaşırım.

Milla
25-10-2014, 09:18
Tamam bekleyeceğim çalışmalarının fotoğraflarını :))
Benim o kavuniçi rengi açan japon gülü aynı dediğin gibi. Köksüz olduğu halde yazın iki tane çiçek açtı ve iki üç minik yaprağı vardı. Şu anda yine azıcık yapraklı kuru dalda tomurcuk yaptı. Kökü oluştu mu bakmadım çiçeğe durdu diye. Çiçeği geçince bir bakayım diyorum. Dirençli bitkilermiş bunlar, köksüz bile çiçek açıyorlar. Bir de köklenirse nasıl olur bilemiyorum :))

berçin
25-10-2014, 23:41
Sevgili Milla, daha önce sayfanızı ziyaret etmiştim ama bu akşam ki gibi ince ince dolaşmamıştım ( gerçi yaz boyu ben de uğrayamadım foruma). Sayfalarınızda gezmek keyif verdi bana, özellikle Haşmetin kardeşi haşmetli paylaşımınız farkında olmadan bir kahkahaya vesile oldu :) Herşey çok güzel elinize emeğinize sağlık. Sevgiler selamlar... :)

Milla
26-10-2014, 07:17
Çok teşekkür ederim sayın Berçin,
Sadece fotoğraflarla olmaz biraz da yazılarımızla şenlendirelim ortalığı diyoruz :))

lilpar76
26-10-2014, 07:33
Sevgili Milla,balkon sayfanızı izledim ve çok beyendim.Sayfanızın uzun ömürlü ve hep canlı, hep renkli olmasını dilerim.Ruj çiçeyinize gelince, suyunu eksik etmeyin, arada yapraklarına su fısfıslayın çok çabuk gelişecek.Bendeki şu an çiçek dolu. Mayısta almıştım, ikinci kez çiçekledi.

Milla
26-10-2014, 07:42
Sayın lilpar76,
Çok teşekkür ederim. Ruj çiçeği için dediklerinizi hemen uygulayacağım. Ben geç aldığım için henüz çiçeklerini göremedim.İnşallah güzel bir çiçek açar. (Gerçi bütün çiçekler güzeldir.)
Sizinki ne güzel iki defa çiçeklenmiş. Darısı başımıza :))

lilpar76
26-10-2014, 08:25
Amin:). İnşaallah,sizinkiler de açar.

Milla
07-11-2014, 08:22
Sevgili lusoari,
Sana daha önce bahsettiğim fakat resimleri fotoğraf makinemde kaldığı için paylaşamadığım minik japon gülü dün yine açınca paylaşabilmek için tabletten çektim. Renkler ve görüntü çok oturmuş değil ama yine de bir fikir verebilir. Çıplak dalda yazın iki çiçek vermişti. Şu anda 3. çiçeği ve bitkinin tamamı bu kadar. :)) Kökü olduğundan ise ciddi şüphelerim var.

Milla
07-11-2014, 08:27
Bu da net değil ama hocam100'den edindiğim safranlarım yüzümü güldürdü.

Milla
07-11-2014, 08:30
Sayın Traklı'nın hediyesi olan sellukam yeniden atağa geçti. Bu yıl çiçek göremedim ama gövdesi kalınlaşıyor. Kısmetse seneye inşallah.

Aysel Yavuz
07-11-2014, 08:31
İşte böyle Sevgili Milla.. Sizden daha çok fotoğraf bekliyoruz..

Milla
07-11-2014, 08:33
Sellukanın çiçeklerini göremedim ama ben de Sayın h_dogan'ın yolladığı ve ektiğim tohumdan çıkan metrelik börülcenin çiçekleri ile avunuyorum. Kokusu yok ama çok güzeller. Bazen de sarı açıyorlar.

Milla
07-11-2014, 08:39
Bunlar da Sayın celalim01'in yolladığı hanım küpesi tohumlarından çimlendirme denemesi yaptığım ve başardığım mevsimsiz bir deneme. Bizim Lily'den ( belalı sultanım ) kaçırmak için havalar da iyi diye balkona koydum ama maalesef soğuk çarptı. Çiçeğini göremedim. Artık baharı bekleyeceğim tekrar ekmek için.

Milla
07-11-2014, 08:47
Sitenin dışında, kaldırım kenarında, kendi kendine çıkmış çok beğendiğim bir gülhatmi gördüm Biraz tohum topladım ve bir dal da eve getirdim. Bitkiyi 1-2 aya yakındır takip ediyorum hala olanca güzelliği, 2 metrenin üstünde boyuyla, tüm asaletiyle duruyor. Evde de çok uzun bir dönem bizimle güzelliğini paylaştı getirdiğim dalı.
Bazen düşünüyorum insanlar neden çok para verdiği bir çiçeğin çok güzel olduğunu düşünür. Bu sokakta kendi kendine yaşama tutunan güzelliği hangi para alabilir.

Milla
07-11-2014, 08:53
İşte böyle Sevgili Milla.. Sizden daha çok fotoğraf bekliyoruz..

Sevgili Aysel Yavuz,
Paylaşmak istediğim çok fotoğraflar var ama bir kısmı fotoğraf makinemde diye yükleyemiyorum. Yoksa Sayın kgursan'dan edindiğim lilyumlarım harika açtılar ilk bayramda. 22 cm yi aşan çiçekleri oldu ve nefis koktular. Rengarenk bize bayram hediyesi oldular. (Daha bir çok güzel çiçek resimlerim var.)
Sonrasında da tatsız olaylarımız oldu ama bu gün yeniden ''yola devam'' dedim kendime. İnşallah daha çok paylaşımda bulunacağım. Resimlerin kalitesi ve renkleri için beni suçlamayın ama :)) (Tablet bu kadar çekiyor.)

Milla
08-11-2014, 13:29
Sayın emmi'nin yolladığı 6 leş kaktüs tohumunun beşi çimlendi, biri de baktım sağlam ama henüz bekliyor.

sonkez
08-11-2014, 13:35
Hadi kolay gelsin arkadaşım..Battaniyeyi bitirebildinmi...:confused:

Milla
08-11-2014, 13:38
Bitirdim sevgili sonkez,
Örttük bile üstüne :))

sonkez
08-11-2014, 13:44
Çok sevindim..Çok güzel olmuştur,ellerine sağlık..

Milla
08-11-2014, 14:51
Darısı sizin başınıza :))

lusoari
08-11-2014, 15:39
Sevgili milla, yaşadığın sıkıntılı günlerin ardından seni burada görmek beni çok mutlu etti. Ben de tabletten resimleri çektiğim için asıl güzellikleri pek belli olmuyor ama yinede hiç yoktan iyidir diyerek kendimi avutuyorum. :D
Sende ki saklı hazineye ise söylenecek söz bulamıyorum ama kısaca bayılıyorum demek istiyorum. :D
Turuncu j. gülüne sakın el sürme çiçek açmaya başladığına göre köklenmeye başlamış demektir. Yapraklarıda, tomurcuklarıda gayet sağlıklı görünüyor, durumunu beğendim. Tekrar tebrik ederim.
Öbürünün durumu nasıl?

Milla
08-11-2014, 19:55
Sevgili lusoari,
Ben de yeniden bir arada olduğumuz için çok mutluyum.
Benim minik japon yazın iki çiçek açtıktan sonra yerini değişmiştim ve o vakit sıfır köktü. Şimdi hiç ellemeyeceğim,seninde dediğin gibi dayanıklı bitkiler bu japonlar.
Katlı kırmızı iyi gidiyor gibi. Kuruma yok ve minik yapraklar çıkarıyor. Sadece çok ince dallardan alabildiğim icin tutmazsa diye endişeleniyorum. Senin tavsiyene uygun seraladım, kısmet bakalım.

emmi
08-11-2014, 21:39
Sayın emmi'nin yolladığı 6 leş kaktüs tohumunun beşi çimlendi, biri de baktım sağlam ama henüz bekliyor.

Sizin pozitifliğiniz sıcaklığınız onlara can vermiştir.Elinize sağlık.

buz45
09-11-2014, 01:30
Sayın Milla, hayran kaldım çiçeklerinize. Ellerinize, emeğinize sağlık...

lusoari
09-11-2014, 06:12
Sen hiç endişelenme deneyimlerime göre ince dallar daha çabuk kökleniyor. :D

Milla
09-11-2014, 06:33
Böyle düşündüğünüz için çok teşekkür ederim Sayın emmi. Diğer tohumlardan da denemelere devam ediyorum. İnşallah tutarlar ve paylaşırım onları da.

Milla
09-11-2014, 06:35
Çok teşekkürler sayın buz45. Aslında sayfada paylaşabildiğim bitkilerim evdekilerin üçte biri bile değil ama inşallah hepsini resimleyip ekleyeceğim buraya. Aslında bu işin sonu gelmez diye düşünüyorum. Her gün ya bir tohum ya bir çelik sokuşturup duruyorum oraya buraya :))

Milla
09-11-2014, 06:36
Sevgili lusoari,
İnşallah dediğin gibi olur ve tutar. Ya tutmazsa diye aynı bitkiden beş tane çelik edinmişim bu arada :))

lusoari
09-11-2014, 07:52
İnşallah beşide tutarda biri bana gelir :)))
Bugün benim de dikilecek ve bilgi vermesi için resimlenmesi gereken konular var, bunların arasına japon gülünden çelik alıp, dikmeyide ekleyeğim.

Milla
09-11-2014, 07:55
Çalışmalarını takip edeceğim. Bahçen zaten çok keyif veriyor. Bunlar tutsun da biri değil ikisi senin olsun :))

Milla
10-11-2014, 13:46
Sayın celalim01, Sayın Aysel Yavuz, Sayın minenine, Sayın limon agacı, Sayın Buz45,
Kargolarınız PTT kargo ile en ekonomik şekilde yola çıktı :))
Umarım unuttuğum ya da karıştırdığım olmamıştır. Öyle bir şey de olursa beni haberlendirirsiniz mutlaka yollarım.
Bu arada söz verip de kargosunu yollamadığım kişiler var ise lütfen hatırlatsınlar bana.
Umarım gönderdiklerimi beyenirsiniz.

Aysel Yavuz
10-11-2014, 14:05
Teşekkürler Sevgili Milla

buz45
14-11-2014, 00:28
Sevgili Milla, kargoyu bugün aldım.Çok sevindirdin beni, çoookkk teşekkür ederim.(Bu arada sen dememde sakınca yoktur umarım.)Yoldan gelirken hırpalanmış biraz, hemen saksısına aldım. Tohumlar için de ayrıca teşekkürler...

Milla
14-11-2014, 07:45
Rica ederim Sayın buz45, istediğiniz, içinizden geldiği gibi yazabilirsiniz tabi ki. Bu son yolladığım, 5 kişinin kargosu da epey yıpranmış. Canım sıkıldı ama yapacak bir şey yok şu anda. Arkadaşlarımın istediklerini yeniden ulaştırmaya çalışacağım. Tohumları da her ihtimale karşı göndermiştim. Güle güle büyütün :))

Milla
14-11-2014, 08:20
Bu sabah altı safranım daha açmış. Çok sevindim :-)

Milla
14-11-2014, 08:23
Arkada Sayın Traklı'nın hediyesi olan sellukam ve iki hafta önce aldığım kasımpatı. Keyifleri yerinde.

Milla
14-11-2014, 08:28
Bu da benim çılgın domatesim. Her yere kollar atıyor, enine boyuna büyüyor. Beş salkım domatesi var ve hala çiçeklenip domates tutuyor. Her salkimda beş altı domatesi var şımarığın :-)

Aysel Yavuz
14-11-2014, 08:48
Sevgili Milla, bu çiçeklerin hepsi açık balkonda mı oluyor :)

Milla
14-11-2014, 09:00
Resimlediklerimin hemen hemen tümü açık balkonda. İçerde de çok çiçeğim var :))

Aysel Yavuz
14-11-2014, 09:05
Atlas **** bir gecelik gelin gibi türleri dışarıda mı tutuyorsunuz.

Milla
14-11-2014, 09:13
Yok onları mutfakta serin ve aydınlık bir masada tutuyorum. Mutfakta kalorifer yakmıyorum ve sürekli hava sürkülasyonu yapıyorum. Yine de yeni ektiğim bir iki ufak çeliği salonda bakımda tutuyorum. Aslında evimizin cephesi çok ters, kuzey ve batı. Pek çiçek yetiştirmeye uygun değil ve açık balkon da çok rüzgar alıyor ama ben yine de elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

Aysel Yavuz
14-11-2014, 09:17
Benim evim de çok sıcak maalesef. Cam önlerinde hep kalorifer petekleri var. Ya balkon ya aşırı sıcak :(

Milla
26-12-2014, 10:03
Sayın Emmi'den küçücük bir çelik halinde gelen güzelim büyüdü de çiçeklendi. Rengini çok merak ediyordum. Çok asil bir renk açtı çok mutluyum :))

Milla
26-12-2014, 11:35
5 sene önce çekilmiş bir resim. Bahçeli, deniz kenarı bir evde oturuyorduk. O zamanki çiçeklerimin küçük bir kısmı. Malesef tamamına yakınını taşınma esnası ve sonrasında kaybettim. Özlemişim bu güzelleri.

Milla
26-12-2014, 11:51
Bunlar da aynı bahçeden kavunlarımız. Biz 2-3 günlik bir tatile çıkmıştık geldiğimizde yoklardı. Hepsini toplayıp götürmüş birileri. Tabi bir sürü sebzeyi de beraberinde. Kavunlar çok tatlıydı ama aklımda kaldılar :))

Milla
26-12-2014, 12:00
Bunlar bu sene sayın priadan aldığım Double Daffodil Erlicheer'ler. 10 adet soğan almıştım ama şu anda yavrulamalarıyla 30'u geçmiş durumdalar.

Milla
26-12-2014, 12:03
Bu üçlü de Sayın hocam100 den aldığım (Sanıyorum Karaburun Nergisleri) çiçeklerini ve saplarını oluşturdular, açma yolundalar.

sonkez
26-12-2014, 15:57
Çok üzüldüm..Habersiz nasıl hepsi toplanırki..İnsan azıcık utanır bunda emek var diye...

Milla
26-12-2014, 16:18
Haklısın sevgili sonkez ama işte insanlar bazen çok bencil oluyor. Sağlık olsun.

Sûz-i Dilârâ
26-12-2014, 21:47
Merhaba,
Çiçeklerinizi güle güle büyütün hepsi çok güzeller. Özellikle deniz kenarında oturduğunuz sıra yetiştirdiğiniz çiçeklerinize bayıldım. Renk cümbüşü yaratmışsınız. ;)

Ful arap yasemini benim çok sevdiğim çiçeklerdendir (ben özellikle kokulu çiçek severim) dört beş senedir benimle birlikte yaşayan ama hiç çiçek açmayan bir fulüm var. Uygun olmayan iklimde yetiştirmeye çalışınca birçok bitkim ölmeyen ama güldürmeyen formunda donuk kaldılar. Zavallı fulüm de böyleydi. Evin içi aşırı sıcak oluyordu dışarısı aşırı soğuk ya da serin.
Hep bir gün uygun iklimde bir şehre taşınacağım diye diye sabırla bekleyerek bugüne geldim. Eh artık fulün sevdiği bir iklimdeyim. İnşallah bu sene baharda dipten budayıp bakacağım.

Selluka için bilenler bilir yarı merak yarı hırs bekliyorum, daha önce aldığım selluka tohumunu Van ikliminde gözünün içine baka baka çimlendirmiş sonra kocaman bir saksıya geçirip aynı özen ve aynı zamanda merakla ve sabırla bekleyerek çiçeklendirmiştim. Sellukayı Van'da ilk yılında çiçek açtırdım hem de Ekim ayının sonuydu kar ha yağdı ha yağacak hadi aç artık şu çiçeği de bir koklayım sonra ne olacaksa olsun diye diye açtırdım ama o da ne! Kokusu yok! Belki gece kokuyordur diye gecenin on ikisine kadar git gel burnumu dayasam da yok yok... Gözlerim dolmuştu onca emek, zaman, çatlamak üzere olan sabır hepsi puf diye havaya gitti. :(

Sizin selluka sevginizi en iyi ben anlamayayım da kim anlasın?
Şimdi forumdan sevgili ahmeter abi bana fidesini gönderdi. Bakalım kısmet yaza. Baharda yine kocaman bir saksı, gübre, bol güneş git gel, dön dön bak ... Filmi başa sardık.

Sizi de dert küpü mü sandım nedir:D Öyle içimi dökesim geldi bu sellukadan çektiğim nedir canım:D

Bu arada gül kurusu kaloncheniz (107. mesaj) çok güzel. Ben de katmerli kalonche topluyorum. Elimde kırmızı, pembe, sarı ve turuncu var. Zengarden satışa çıkarırsa fuşya, beyaz ve gül kurusu renklerinden de alacağım.

Ve son olarak şeker pembe gloksinyanız da çok şeker;) Güle güle büyütün. ;)

Milla
27-12-2014, 09:32
Sayın Sûz-i Dilârâ,
Kalonchoelerden isterseniz ben bendeki çeşitlerden çelik alıp sizin için kökledirebilirim. Boşuna satın almanıza gerek kalmaz. Bende rengini bildiğim şu ana kadar açan 4 renk oldu 2-3 de açmamış, rengini bilemediğim var. Bildirmeniz yeterli :))
Arap yasemini için ben uygulamadım ama daha önce fulüm vardı ona uygulamıştım dibine kabak içini rendeleyip koyarsanız çiçek açması ve bitki sağlığı açısından çok faydalı oluyor.
Sellukayı ben de ilk senesinde açtıramadım ve koklayamadım tabi ki. Ben hiç görmedim şimdiye kadar, çok merak ediyorum. Sağ olsun Sayın Traklı benim selluka saplantıma bir son verdi. Çok güzel bir selluka bitkisini çok güzel bir saksıyla bana hediye etti. Bana suyunu verip sevmek kaldı. Şimdi yaz gelse de açsa diye gözünün içine bakıyorum.
İstediğiniz zaman istediğiniz gibi içinizi dökün lütfen, çok hoşuma gitti :))

Milla
27-12-2014, 11:08
Kaktüslerimden birisi. Büyükçe bir greyfurt boyunda oldu ama çiçeğini (tabi açıyorsa) bu yaz göremedim. Şimdi açık balkonda üşümesini sağlıyorum belki yaza açar.

Milla
27-12-2014, 11:11
Arap saçı kışa rağmen inatla büyümeye çalışıyor.Ucunu defalarca kopardım yine de uzayıveriyor. Resim çok net çıkmadı üzgünüm :(

Milla
27-12-2014, 11:16
Sitenin bahçesinde hep çok beğendiğim bir çalı cinsi. Çok soğuklarda yüzlerce çiçek açıyor ve daha sonra baharda yaprakları çıkıyor. Çıplak dallarda bu çiçekler çok hoşuma gidiyor. Bu sezonu kaçırmadan çelikleri alıp diktim. Yaşama tutundu :))

lusoari
27-12-2014, 18:28
Saygı değer büyüğüm, ablam Milla. Sayfalarında dolaşmayı o kadar çok özlemişim ki! Hele bir de bu aralar canımda sıkıntılı olunca ilaç gibi geldi bana. Soğanlı çiçeklerin açınca eminim kokuları burnuma kadar gelecektir. O güzel ellerin dert nedir hiç görmesin. :)