View Full Version : Milla / balkon
lusoari,
Sevgili kardeşim. Senin canın sıkkın olmasın ne olur. Senin güzel paylaşımlarını,yazılarını özlüyoruz sonra :(
Aslında ben de fotoğraf makinemla bilgisayar arasında kart uyuşmazlığı nedeniyle resim yüklemeleri epey savsakladım. Aslında paylaşamadığım o kadar çok bitkim var ki. Yine de gözüm seninkilerde :))
Bu arada sanırım senin hibiscus tuttu. İnşallah...
Karaburun nergisler çiçeklerini açtı açacak. Çiçek oluşumları görünüyor artık. İnşallah kardan etkilenmez. Salı çarşamba kar var deniyor.
Bu da benim süs lahanam :))
Bu minik domates yaz sonundan kalma. Ölmedi, direniyor ama hiç boy atmıyor. Biraz daha sabrederse sanırım baharda gelişmeye başlar. Kim bilir belki domatesini bile görürüm.
lusoari,
Sevgili kardeşim. Senin canın sıkkın olmasın ne olur. Senin güzel paylaşımlarını,yazılarını özlüyoruz sonra :(
Aslında ben de fotoğraf makinemla bilgisayar arasında kart uyuşmazlığı nedeniyle resim yüklemeleri epey savsakladım. Aslında paylaşamadığım o kadar çok bitkim var ki. Yine de gözüm seninkilerde :))
Bu arada sanırım senin hibiscus tuttu. İnşallah...
Ablacığım internetten kaynaklanan bir sorun vardı yazdığım yazıları gönderemiyordum hep hata verdiği için sana söz verdiğim yazımı ve bu mesajın cevabını ancak verebildim.
Hibiscusun tuttuğuna çok sevindim, benim için bundan güzel bir haber olamaz. :D
Bu arada dikkatimi minik domates fidesi çekti bu zamana kadar kaldığına göre hayırlısıyla baharıda karşılayacağına eminim. :D
münevver48
30-12-2014, 19:36
Sitenin bahçesinde hep çok beğendiğim bir çalı cinsi. Çok soğuklarda yüzlerce çiçek açıyor ve daha sonra baharda yaprakları çıkıyor. Çıplak dallarda bu çiçekler çok hoşuma gidiyor. Bu sezonu kaçırmadan çelikleri alıp diktim. Yaşama tutundu :))
sevgili milla, bu güzel çalı japon ayvası bir diğer adı bahar dalı baharı ilk müjdeleyen çiçek bende sonbaharda parktan çeliğinden diktim benimki de hayata tutundu ama seninki çok erken tomurcuk vermiş.fotoğraf yenimi yoksa daha önceden çekilmiş bir fotağraf mı?
Yok önceden değil, şu anki durumu bu. Balkonda duruyor, yeni pıtırcıklar veriyor. Açsın onları da paylaşırım. Yine çok sevdiğim aynı bunun gibi önce çiçek sonra yaprak yapan sarı bir çalı var. Onu da fideledim bakalım açarsa inşallah onu da paylaşırım.
münevver48
31-12-2014, 06:41
sevgili milla, tarifiniz altın çalısına benziyor çok merak ettim.fotoğrafını bekliyorum.
Sayım münevver48,
İlk çiçeklenmelerini görür görmez resimleyip paylaşırım.
Nergisler açınca fotoğrafını yükler misiniz sn. Milla. Sn. Pria dan ben de soğan almıştım her soğan neredeyse iki üç yavru verdi ama tomurcuk görünmüyor. Hiç olmazsa sizinkileri koklayayım ekrandan :) .
Sevgili uyap,
Tabi ki açınca yüklerim ama şu anda benim açmak üzere olan 3'lü Sayın hocam100'den gelen karaburun nergisi. Sayın pria'dan gelenler biri 6 ya bölündü. 10 soğan 31'çıktı. Çiçek oluturmaya başladı bir kısmı ama kökte. Çiçek sapını görür görmez müjdelerim.
Bu gün eski resimleri dosyalarken, önceki evimizden bir kaç resime rastlayınca sizlerle paylaşmak istedim.
Bir kaç da meyve ağacı vardı saksıda yetiştirdiğim.
Bu çiçeği çok seviyordum :(
Bu da yeşillik çalışmaları :))
O zamanki minik nar ağacım.
O zamanlar kış hazırlıklarına erkenden başlıyorduk. Evde ısınmayı şömine ve klima ile yapıyorduk. Her kış yakıt parasından resmen batıyorduk :))
celalim01
01-01-2015, 21:00
Kışı ağır ve soğuk geçen yerlerde en sıkıntılı durum ısınma sorunudur. Maddi açıdan da insanı bayağı batırıyor doğrudur. Bizim aşırı soğuk olmayan bölgede olmamız bir avantaj ekonomik olarak yakıt sıkıntısı olmuyor.
YeniGine
01-01-2015, 23:24
Sevgili Milla eski eviniz de daha doğrusu bahçeniz ne kadar güzelmiş. Hele o 263 nolu mesajınızdaki son iki kare çiçekleriyle, renk uyumu ile ne kadar güzelmişler.
Sevgili YeniGine,
Çok teşekkür ederim çiçeklerimi beğendiğiniz için. Bahçeli bir evin özlemini o kadar çok çekiyorum ki anlatamam. Bahçe insana resmen hayat veriyor.
Sevgili Milla muhteşemmiş...Ama şimdikilerde muhteşem..Geriye değil önümüze bakmak gerekiyor..Geçmiş geçmişte güzel duygular ve hatıralar bırakarak geçmiştir..Umarım bundan sonra herşey gönlünüze göre olur..Sevgiler..
Sevgili sonkez,
Haklısınız, ben de geleceğe bakıyorum artık. Şu anda da onlarca çiçek açmasını beklediğim güzellikler var. Açsınlar onları da paylaşırım, içimiz açılır.
İnşallah...Merakla bekliyorum...
Yazlıkçılar, çocuklar oyalansın diye yaz başında evcil hayvan alır da sezon sonu ne yapacaklarını bilemezler ya işte bizim şansımıza da kaz düştü :))
Küçük bir çocuk bahçe kapısından elinde bu yavruyla geldi. ''Abla buna sen bakar mısın, bahçede gezer, büyür'' dedi. Ben sık seyahat ettiğimiz için ''kem küm'' yaparken adının Cingöz olduğunu öğrendiğim yeni arkadaşımız avuçlarımda, gözlerim çocuğun dönüp hızla gidişinde öylece kaldım.
Sonrasında yem alana kadar bulgur, biraz su vs.
Büyüyünce en yakın arkadaşı karşı komşunun horozu oldu. İkisi bir arada tüm mahalleyi turlarlardı.
Özlemişim...
Sayın nothingden gelen çam fıstığı tohumlarının 3 adedini deneme amaçlı 9/12' de ekmiştim. Şu anda ikisi çıkmış durumda bir diğerini de kontrol ettim çürüme yok sadece daha geç filizlenecek sanırım.
Sevgili MİLLA Hoyalarınızın resmini merak ediyorum..Neler var ve açıyorlarmı..:confused:
Sevgili sonkez,
Hoyalarımın çiçeklerini maalesef hiç göremedim. Kerii, carnosa ve adını şimdi unuttuğum bir tane daha var. İlk fırsatta resimlerini çeker eklerim. Bu ay keriim resmen intihar etti. 2 metreyi geçen boyu vardı, bütün yaprakları sararıp patır patır dökülmeye başladı. Geç kaldım ilgilenmekte ama saksı değiştirmekten başka yol bulamadım. Açtığımda çok şaşırdım, kök kısmında cam yünü gibi, elyaf gibi bir şeyle sarılmıştı ve bu onun kök gelişimini engelleyip aşırı su tutmasına neden oluyordu. İyice temizleyip yeniden ektim ama şu anki durumu 40 santimi geçmez ve 2 yaprak kaldı üstünde :(
Sevgili Milla, kerii için üzüldüm peki hiç yedeğin yok mu?
Benim değişik tür hoyalarım yok ama elimde çok yaşlı, benim için manevi değeri çok yüksek bir carnosam var bu sene onunda yaprakları sararıp dökülmeye başlayınca korkup, çözümü toprağını değiştirmede aradım ama ben de yanıldım. Elimde bulunan 3 saksı carnosa yavrularında da durum aynısı, hatta anaç carnosanın yapraklarıda buruşmaya başladı ve felaket yaprak döküyor, acaba tüm yapraklarını dökse bile gövde yeni yaprak çıkartmaya güç bulabilecek mi çok endişeliyim. :(
Sevgili lusoari,
Keriiden yaprak çeliklerim var tutmuş durumda ama dal verirler mi bilmiyorum. Çok büyük ve sağlıklı gözüktüğü için kendime çelik almamıştım :(
Carnosamla yanyana duruyorlardı kerii ama carnosa çok sağlıklı şu anda. Carnosadan tutmuş çeliğim epeyce var.
Senin carnosana da üzüldüm. Ben de merak ediyorum acaba bu dallardan yeniden yaprak çıkma ihtimali var mı?
O zaman tek çaremiz bekleyip görmek... :(
İnternette gördüğüm resimlerde keriiden alınıp dikilen yaprak örnekleri bol miktarda mevcut. Örneğin croton ve ficus elastica bitkilerinin yapraklarıda kökleniyor ama yavru vermiyorlar. Artık kısmetimizde ne varsa o, hiç değilse anaçlarımız düzelsin çiçeklerini görmesekte onları seviyoruz. :)
Sevgili sonkez,
Hoyalarımın çiçeklerini maalesef hiç göremedim. Kerii, carnosa ve adını şimdi unuttuğum bir tane daha var. İlk fırsatta resimlerini çeker eklerim. Bu ay keriim resmen intihar etti. 2 metreyi geçen boyu vardı, bütün yaprakları sararıp patır patır dökülmeye başladı. Geç kaldım ilgilenmekte ama saksı değiştirmekten başka yol bulamadım. Açtığımda çok şaşırdım, kök kısmında cam yünü gibi, elyaf gibi bir şeyle sarılmıştı ve bu onun kök gelişimini engelleyip aşırı su tutmasına neden oluyordu. İyice temizleyip yeniden ektim ama şu anki durumu 40 santimi geçmez ve 2 yaprak kaldı üstünde :(
Göndermiş olduğum hoya Bella tutmadı mı? Üzüldüm :(
Sayın Limonik,
Bahsettiğiniz bu muydu acaba? Aldığım notları bulamayınca cinsini ve kimin yolladığını unutmuştum :) Üzgünüm......
Sevgili lusoari,
Bu seninki;
Önce yapraklarını döktü, kurudu, sonra yeniden yeşerip, yaprak çıkardı. Göbeğinde 2-3 tomurcuk vardı ama mutlaka dökülür diye düşünüyordum. Bu gün baktım tomurcuklar büyümeye başlamış ama resim seni yanıltmasın tomurcuk henüz nohut kadar anca var :)
Bunlar da geçen seneden resimler.
Sevgili Milla bence sen yüklemediğin ne kadar resim varsa hemen yükle ki bu soğuk kış aylarında baharı hatırlayıp mutlu olalım. :D
Ellerine sağlık, hibiscus bence gayet sağlıklı duruyor. Ben gelene kadar çok güzel çiçekler açacağına eminim. Onun bu halini görmek bile, beni heyecanlandırmaya yetti. :D
:))
Tamam, devam edelim o zaman.
Kalanchoe açışını artırmaya başladı.
Bir gecelik gelin, atlas ve euphorbia milii
Sanırım açık balkonda bıraktığım, çoğunluğu soğanlı bitkiler olan tüm çiçeklerimi kaybedeceğim. Hissedilen sıcaklık -11, hepsinin diplerini kontrol ettim toprak donmuş. Adeta birer buz kalıbı, tüm yeşil kısımlar su çekmiş, kaskatı donmuşlar :(
Sayın Limonik,
Bahsettiğiniz bu muydu acaba? Aldığım notları bulamayınca cinsini ve kimin yolladığını unutmuştum :) Üzgünüm......
Sayın Milla, bu yanılmıyorsam sayın gokselcetin'in göndermiş olduğu hoya cv. Chouke. Benim gönderdiğim hoya Bella kayıplarda sanırım... Yaprakları diğer hoyalara benzemediği için belki hoya olduğunu zaman içinde unutmuşsunuzdur. Umarım çiçek açar da kendini hatırlatır
Resimdeki phal biraz tanıdık geldi sevgili milla ;) (kırık yapraktan). Eğer doğru bildiysem keyifleri gayet yerinde görünüyor, ellerinize sağlık.
Elbette doğru bildiniz sevgili Uyap 😊
Sanırım açık balkonda bıraktığım, çoğunluğu soğanlı bitkiler olan tüm çiçeklerimi kaybedeceğim. Hissedilen sıcaklık -11, hepsinin diplerini kontrol ettim toprak donmuş. Adeta birer buz kalıbı, tüm yeşil kısımlar su çekmiş, kaskatı donmuşlar :(
Sayın Milla,
O kadar umutsuz olmayın derim..
Onları ya kapalı ısınmasız balkonunuza alınız veya eğer bu imkanınız yoksa saksılarınızı polietilen bir örtü ile saksı diplerine kadar örtün..
Çiçek diplerindeki toprak kaskatı, donmuş olabilir ama asıl önemli olan saksı toprağının tümüyle donmasıdır..
Benim saksıların da yüzeyleri taş gibi donmuştu ama tornavida ile kırıp eşelediğimde 1 santim altında donma olmadığını gördüm..
Önemli olan toprağın tümüyle donarak kökleri sıkması ve öldürmesidir..Böyle bir durum yoksa soğanlılarınız ölmez kanaatindeyim.
Sayın pria,
Sanıyorum sorunu büyük ölçüde hallettim. Mutlaka çok kayıbım olacak ama düzelmeye başladılar. Sonradan içeri aldığım kaktüslerin tüm toprakları buz olmuş. Saksılarından çıkardım, biraz çözülünce köklerini kağıtlara sarıyorum.
Soğanlılarla sorun yaşayacağını sanmıyorum. Burada da kışları aşırı soğuk oluyor hatta -25 i bile sık sık görüyoruz , topraktan eser kalmıyor adeta bir kaya parçasına dönüşüyor havalar ısınınca her şey normale giriyor. Hatta geçen kış yaşadığım bir anıyıda anlatmak isterim. Sonbaharda su tesisatını değiştirmek için yapılan kazılarda ön bahçede bulunan soğanlı bitkilerimin hepsini kaybettiğimi düşünmüştüm ( hepsi ufacık soğanlardı ve 1 metre derinliğinde kazılan toprakta onları bulmak çok zordu) bahar ayında toprağın üst kısımlarında, tamamen çıplak kalmış bir iki nergis soğanına rastlamış ve üzerlerine sadece toprak ilave etmiştim. Bence Allah onlara çok güzel bir savunma mekanizması vermiş ama fazla sulamamak şartıyla. :D
Sevgili lusoari,
Daha önce bir gecede yağan kar yüzünden bir balkon çiçeğimi kaybettim. Hepsi haşlanmış gibilerdi kar kalktığında.
Bahçedeki çiçeklere ve sebzeler ise bir şey olmamıştı. Kar kalkınca daha çok coşmuşlardı. Bence saksı ve bahçe işi kesinlikle birbirinden ayrı iki konu. Ben başıma geleceği tahmin ettim :))
Haklısın salon bitkilerini dışarıda yaşatmak çok zor. :( Kayıpların olursa üzülme seni bekleyen nice sürprizler olacak. :D
Sevgili Limonik ve lusoari,
Çok naziksiniz çok teşekkür ederim. Bu dayanışma dahi insana, dünyanın geleceğine dair bir umut veriyor :))
asmalıtepe
12-01-2015, 11:35
Sevgili Milla ben bu balkonu veya terası gezmemiş olamam bu kadar güzellikleri görmemiş olamam yine dikkatsizliğimle olsa gerek işaret bırakmamışımdır. Çok mahcubum gezmeye devam edeceğim çünki çiçekler o kadar güzeller ki uzun uzun bakmalıyım. Ellerinize sağlık.
Soğuklardan etkilenen çiçeklerime ne kadar üzüldüğümü bilen eşim beni avutmak için bu güzelleri almış :))
İlk resimdeki çiceğin kendi çiceklerimi...Bayıldım..Vede sizin adınıza çok sevindim...
Sevgili sonkez, malesef bu miniğin her tarafını delmişler. Resimledikten sonra hemen hepsini çektim dikenlerin. Onlar da doğadan bir diken cinsi onları da kıyamadım saksının toprağına süs olarak diktim.
Biz hiçbir canlıya kıyamayız değilmi...:)
Benim de miliilerden biri açıyor ama ne renk bilemiyorum. Sarı ya da beyaz olacak sanki.
Laleci_03
12-01-2015, 17:07
Milla ablacım eşiniz yılbaşı çiçeğini nereden almış acaba?
Yılbaşı çiceğimi de kaybetmiştimde kendi kendime bir sürpriz yapayım dedim :D
Sevgili Laleci_03,
Bauhause dan almış. Çiçekleri dökülüyor diye saksısına bir baktım sünger gibi bir maddede vıcık vıcık suluymuş. Şimdi köklerini temizledim biraz suyunu bırakmasını bekliyorum. Bu arada bir çok kökün bir araya ekildiğini fark ettim. İsterseniz ben size bir kök yollayabilirim.
Laleci_03
12-01-2015, 17:52
İsterim tabii ki Milla ablacım sağ ol, heyecanlandım şimdiden :D
Ruj çiçeğim yeni güzel yapraklar verdi ama hala çiçek açmıyor. Havaların ısınmasını mı bekliyor acaba?
Çicek açmamış ama keyfi yerinde görünüyor...
Son mesajlardan bir kısmını forumda olması gereken bölüme taşıdım:
http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/36328.htm
Bitki paylaşımlarınızı forumun doğru bölümünde (Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)) yapmayı unutmayın...
Ücretli ya da ücretsiz istek bildirimleri ve dağıtımlarını yazmayın,
Forumda bu amaçla açılmış bölüm bulunmaktadır. Alışveriş (http://www.agaclar.net/forum/#alisveris)
Forumun diğer bölümlerinde, üyelerden tohum, fide, fidan isteğinde bulunulmaz, sipariş alınmaz. Bu tür mesajlara cevap verilmez. Dağıtım ya da istek mesajları ayrı bir uyarıya gerek kalmaksızın silinir
agaclar.net Forum Kuralları (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11)
Ruj çiçeğim yeni güzel yapraklar verdi ama hala çiçek açmıyor. Havaların ısınmasını mı bekliyor acaba?
Bu mevsimde acmasi gerekiyordu ama yeni celik mi sizinki. Benim ruj cicegi daha yeni acti.
Sayın samur,
Yeni çelik değil geçen seneden bir bitki, belki yakında sürpriz yapar.
Benim de miliilerden biri açıyor ama ne renk bilemiyorum. Sarı ya da beyaz olacak sanki.
Sayın Fatih'in hediyesi bu minik beni yanılttı. Rengi oturmaya başladı.
Sayın hocam100'den aldığım karaburun nergisler açmaya başladı. Geçirdiğimiz dondan az da olsa etkilendiler ama yine de direniyorlar. Kokusu misssssssss....
Tohumdan yetiştirdiğim kum zambağı ve amarylisler beni çok sevindirdiler. Bunlar da hayata tutunanlardan.
Bu arap saçı çok tacizci çıktı. Yanındaki arkadaşlarına önce komşu gidiyor, çaktırmadan mekanı kapıyor :))
Bu minik ikizlerin adını bilmiyorum ama çok şekerler.
Seyahatte olmamıza rağmen karşıma çıkan güzelliklerden almadan duramıyorum. Arabanın arka koltuğunu bahçeye çevirdim :))
sumeyra47
25-01-2015, 17:18
Maşallah sayfanızda bütün güzellikleri toplamışsınız. Arap saçını bende çok beğenirim. Bir arkadaşım bana arap saçı vermişti. Bende onu fazla derine koymadan ektim. Üzerine birazda toprak serptim. 2 aydır hiç canlanmadan öyle duruyor. Üstelik bütün dalları kurumuş. Siz nasıl bakıyorsunuz ben pek başarılı değilim.
Sayın Sumeyra47,
Benim yaz kış açık balkonda kalıyor ama geçen donlarda içeri aldım 3-4 gün. Sonra yine çıkardım. Çok sık sulamıyorum. Kendini bırakmaya başlayınca alttan suyunu akıtana kadar suluyorum. En güzel yetiştirme tekniği ise yanına bir kağıt bardak toprak koyun ,değsin yeter. Hemen orayı istilaya girişiyor,kök salıyor. Sizinki ölmüşse baharda söz size de :))
Seyahatimizin iki yeni otostopçusu :))
:D sizin arabayı düşünemiyorum. Seyahat sonunda kamyonla dönmeyin eve :)))
Hiç sormayın sevgili Uyap,
Bir de yolda gördüğüm sarı ve beyaz yaseminlerle başka bir kaç bitkiyi daha perlite çelikledim 😃
Eşim en sonunda bana "sana yer kalmadı, otobüsle gel sen" diyecek diye korkuyorum.
Hiç sormayın sevgili Uyap,
Bir de yolda gördüğüm sarı ve beyaz yaseminlerle başka bir kaç bitkiyi daha perlite çelikledim 😃
Eşim en sonunda bana "sana yer kalmadı, otobüsle gel sen" diyecek diye korkuyorum.
Ben eşinizi ne zaman arabadan indirip yerine çiçek koyacaksınız diye yazacaktım ama :D
YeniGine
27-01-2015, 23:21
:D Sevgili Milla öyle bir durumda da 'Tamam, olur' diyeceğimizden hiç kuşkum yok, yeter ki çiçekler alınsın ve sağsalim eve ulaşabilsinler.
Sevgili uyap ve sevgili Yeni Gine,
Hiç sormayın ama ne yapayım karşıma çıkıp ''beni al'' diyorlar ve ben de dayanamıyorum :)) Allahtan eşim iyi niyetli, otel otel taşımama bile yardım ediyor :))
münevver48
28-01-2015, 19:00
eee! sevgili mila,''körle yatan şaşı kalkarmış''
Laleci_03
29-01-2015, 10:42
Merhaba Milla ablacım,
http://www.agaclar.net/forum/1345710-post288.htm bu mesajının en sonunda ki bitkinin adı nedir acaba? ;)
Sevgili Laleci_03,
İnan ben de bilmiyorum. Bir bilen söylerse oraya adını eklerim inşallah.
evdeçiçek
29-01-2015, 13:30
Merhaba Milla ablacım,
http://www.agaclar.net/forum/1345710-post288.htm bu mesajının en sonunda ki bitkinin adı nedir acaba? ;)
Telgraf çiçeği değil mi?
Merhaba Milla ablacım,
'Tradescantia fluminensis' diye biliyorum ben :)
Sevgili Evdedçiçek,
Belki de telgraf çiçeğinin bir cinsi olabilir ama bu çiçeğin yaprakları bu boydan fazla büyümüyor. Çoğalsa bile hep böyle minik yapraklı kalıyor. Ben de emin olamadım.
Sevgili A_NOMAD,
Oldulça benziyor buna, yine de tam cins belirlemek için çiçek açmasını beklemek gerekecek. Kim bilir belki de eve döndüğümde tomurcuk görürüm :)) Bu arada azgın bir bitki olduğunu söylemeliyim. Çok çabuk çoğalıyor.
Sevgili A_NOMAD,
Oldulça benziyor buna, yine de tam cins belirlemek için çiçek açmasını beklemek gerekecek. Kim bilir belki de eve döndüğümde tomurcuk görürüm :)) Bu arada azgın bir bitki olduğunu söylemeliyim. Çok çabuk çoğalıyor.
Evet, hem de aşırı arsızdır. Kenarı toprağa yaklaşsa kök atar, yaprakları standart bu boyda olur hep ve bu cinsin çiçek açması biraz nazlı olabiliyor. (Bende de mevcut bir bitki olduğu için, tanırım kendilerini ;)) Çiçeği de pek özellik arz etmiyor zaten, bunun bütün güzelliği yapraklarında..
Güle güle büyütün :)
Teşekkür ederim. Ne yapalım sadece yaprak da olsa evlat işte :))
Laleci_03
29-01-2015, 16:05
Bana o bitkiden de göndermiştiniz de, diktim, hemen gelişim gösterdi o yüzden sordum Milla ablacım sen gezmeye devam et, daha fazla yol arkadaşı bul inşallah, iyi yolculuklar ;)
Ben de öyle bileyim o zaman :D Sağ ol A_NOMAD ablacım :rolleyes:
Sağ sevgili Laleci_03,
Bu gün tanıştığımız çok kibar bir bey bize altı çeşit kaktüs ve sukulent hediye etti :)) Kendisi yüzlerce kaktüsü olan bir bitki sevdalısıymış.
Tatil bitince yol haritanızı bizimle paylaşırsınız değil mi :D. Biz uçakla gidip geleceğimiz için böyle bir şansım olmayacak. Oysa belki eşimi ikna edip Urla gezisi düzenlettirebilirim gibi bir hayale kapılmıştım :( .
Not: ne iyi eşiniz var diye düşünmeyin sakın onu yemekle kandıracaktım :dilli: yoksa çiçek desem asla gitmez. Onun için yenebilen otlar ve yenemeyen otlar var sadece :mad:.
Sevgili uyap,
Bizim en büyük avantajımız ikimiz de uçakla yolculuktan hiç hoşlanmıyoruz. Her zaman arabayla, olmazsa otobüsle, trenle bile yolculuk olur ama uçak out bizde :))
Aslında güzergahı da ganimetleri de hepinizle paylaşmaktan çok zevk alırım. Baharda sizler için bir paylaşım sayfası açacağım. Resimli liste yaparım, kim ne istiyorsa ondan yollarım.
Aslında güzergah da çok kolay, İstanbuldan çıkın, Çanakkale üzerinden deniz hep sağınızda olsun ve sahilden ayrılmayın. Ne şahane köy ve kasabalarımız var aslında :))
Söylediğiniz yoldan biz de bir tatil rotası çizmiştik. Birincide gençtik, eşimin araba kullanmaya hevesi vardı, araba gazlıydı ve çocuklar yoktu : D. İkinci sefer Çanakkale üzerinden değil ama Cunda tatili sonrası memleket seferi yaparken geçtik. Çocuklar küçüktü arabada uyudular sorun yoktu :D :D. Şimdi çocuklar büyüdü sorun büyüdü, eşim gün içerisinde çok fazla araba kullandığından uzun yol yapmak istemiyor. Üstüne zaman sorunu da eklenince uçak en iyi çözüm oldu yoksa bizim de arabayla gidip Bursa' ya uğrama planlarımız vardı.
Dikili yakınlarında çok güzel bir sahil köyü vardı. Denizköy' dü adı galiba . Sahilde köy kahvesi vardı nefis tostlar yapan. Deniz kenarındaki şekilden şekile girmiş ağaçların altına masalar atmışlardı. Bayılmıştık oraya. Bu yaz eşimi ikna edebilirsem tatile oraya gitmek istiyorum. Belki ben de size güzel çiçekler getirebilirim:).
Sevgili uyap,
Aynen dediğiniz gibi Dikiliyi geçince çok meşhur olan Bademliye geldik. Ben hayal kırılığına uğradım, çok abartılmış. Orayı geçince hemen Denizköy'e geldik. Orayı çok beyendim. Ufak bir mola verdik. Daha sonrasında Çandarlıya'ya uğradık ve resmen bittim. O ne deniz öyle. Bir kahve içiminde sahilde zıplayıp duran 10-15 tane kocaman balık seyrettik. İçim gitti. Gerçekten yurdumuz çok güzel, gezmek lazım.
Hem ben ve eşim sizden büyüğüz mutlaka. Neyin yorgunluğuymuş bu bir daha duymayayım :)) Her şey motivasyonla hallolur...
Bu bahar Dikili'ye gitmek istiyordum sayenizde görecek daha güzel sahil kasabaları öğrenmiş oldum. O yörelerin bitki örtüsü de, havası da bir başka. Iyi gezmeler sevgili Milla :)
Sevgili Limonik,
Geziye çıkacağınız zaman yine fikirler verebilirim :))
Siz daha güzel bir zamanda yola çıkacakmışsınız, şanslısınız. İki haftayı geçti kötü hava bizi hiç bırakmadı :((
Yol arkadaşların gittikçe coğalıyorlar sevgili Milla..
Hiç sormayın sevgili Sonkez, dönüş yoluna geçtik ama arabada ne bagajda ne de arka koltukta 1 kilo meyve alsak koyacak yer kalmadı. Ben yine de çok memnunum :))
Laleci_03
04-02-2015, 11:03
En iyisini yapmışsın Milla ablam, boş ver ne gerek var meyveye :p :D
Aynen sevgili Laleci_03,
Zaten ben meyve sevmem :))
Çicekleri seyrederken zaten doyuyoruz.
Aynen sevgili Laleci_03,
Zaten ben meyve sevmem :))
Ben de :)) ne çok ortak noktamız var sizinle. Ağacını severim ama :D
Ben de :D hatta ben limon tutamadığım halde limon ağacım olmadan yapamam, üzerinde limonlar olgunlaştığı zaman evdekiler limonu tutuyor ben sadece makas yardımı ile kesebiliyorum ama o an ki buruştuğum hali görmeniz lazım. :D :D :D
ben de :d hatta ben limon tutamadığım halde limon ağacım olmadan yapamam, üzerinde limonlar olgunlaştığı zaman evdekiler limonu tutuyor ben sadece makas yardımı ile kesebiliyorum ama o an ki buruştuğum hali görmeniz lazım. :d :d :d
:d:d:d
Laleci_03
04-02-2015, 15:13
Ben de :D hatta ben limon tutamadığım halde limon ağacım olmadan yapamam, üzerinde limonlar olgunlaştığı zaman evdekiler limonu tutuyor ben sadece makas yardımı ile kesebiliyorum ama o an ki buruştuğum hali görmeniz lazım. :D :D :D
Siz yine iyisiniz benim bir akrabamın yanında limon kelimesi geçerse yanındakine kim olursa olsun vurmadan kendine gelemiyor, tik işte :D
Asıl sorun beni ne yapıp edip onun yanına oturtuyorlar, sonra da başlıyorlar limon demeye, çok zor anlar yaşıyorum :D :D
Sevgili uyap,
Gerçekten sizinle pek çok ortak noktamız var :)) Meyve ağaçlarını ben de çok severim.
Sevgili Lusoari,
Yakında olsak sevgili uyap'la gelir limonları toplamaya yardım ederdik :)) Eeee.... bir kaç tane de göz hakkı, hakkımız olurdu herhalde....
Eve döndüğümde beni bekleyen sürprizler içimi açtı.
Ben giderken menekşenin biri tomurcuktu, diğeri de onu kıskanmış demek ki.
Kalanchoe çiçeklerini çoğaltmış.
E. Milli'ler aynı renk açmış, 3. açacak olan da aynı olacak galiba.
Kohleriam çok şükür tuttu. Bu benim 4. denemem.
Sayın h_doğan'dan gelen bu miniş kışı içeride geçirince tüylendi. Yazın tüyü yoktu ama yaz kış çiçek verdi :))
Sevgili Lusoari,
Bu senin minik, boyuna bakmadan habire tomurcuk yapmaya çalışıyor. Diğeri ise tutmasına hiç ihtimal vermediğim benimki. Resmen ben yokken coşmuş.
Evinize hoş varmışsınız sevgili Milla :) çiçekleriniz ne güzel karşılamışlar sizi maşallah :) siz yokken sulama işini nasıl hallettiniz?
Hoş bulduk sevgili Limonik,
Gitmeden kapta daldırma ve doyurma suretiyle saksıları iyice ıslattım. Perlit karışımı suyu iyi idare ettiği için bir sıkıntı olmadı. Geldiğim gün birer yudum can suyu verdim sadece. Aslında suyu azaltmak çiçekleri sanki açmaya teşvik ediyor gibi.
Aysel Yavuz
07-02-2015, 11:07
Sevgili Milla. Şu çiçeklerinizin birde toplu görüntüsünü merak ediyorum doğrusu. Sanki yüzlerce bardak içinde bir sürü çiçek var gibi :)
Arapsaçını dışarıda bırakmıştım. Bu gün hava resmen buzzzz..... İçeri aldım, biraz ortama alışsın sulayacağım.
Aynen dediğiniz gibi sevgili Aysel Yavuz :))
Sümbülüm çok güzel bir renk açmış. Mavimsi, eflatunumsu tam adlandıramadım.
Sayın pria'dan gelen nergisler atakta.
Çam fıstıklarım ikinci katını oluşturuyor.
Eşimin çok severek yediği hurmaların çekirdeklerinden ektiğim mini hurmam.
Yanlışlıkla ektiğim ve çıkan ceviz ile sayın h_doğan'ın yolladığı pepinomun yerleri çok küçük, büyüdükleri için daha büyük yer istiyorlar. Pepino minik bir tomurcuk bile verdi.
Bu kalanchoeyi geçen dene 10. yıl kutlamasından almıştım. İlk açışı.
Orkidemin tomurcukları büyümüş.
Sevgili Aysel Yavuz,
Sizin için bir resim çektim. Bunun gibi üç masa, iki sehpa, bir sera, büyük balkon, mutfak balkonu ve evin çeşitli yerlerinde bu görüntü mevcut :))
Laleci_03
07-02-2015, 11:29
Bu kalanchoeyi geçen dene 10. yıl kutlamasından almıştım. İlk açışı.
Bu kalanşodan ben de almıştım geçen sene, aynı böyle tomurcukluydu hergün gözünün içine baktım açacak mı diye, sonra tam tomurcukların patlamasına yakın dondular hatta haşlandılar :o:( Canlı görmek nasip değilmiş ama rengini merak ediyordum öğrenmiş oldum ;)
Aysel Yavuz
07-02-2015, 11:30
maaşallah maaşallah.. Allah daha çok versin :)
Sevgili Laleci_03,
Siz de var mıydınız o toplantıda? Tanıştık mı acaba?
Laleci_03
07-02-2015, 11:35
Vardım ama tanışmadık sanırım ablacım, zaten yeni üyeydim o aralar siteden tanıdığım pek kimse yoktu o sebeple pek kaynaşamadım diye hatırlıyorum :o :rolleyes:
Ben de öyle yeni üyeydim. Ben bir kısım fotoğrafları çeşmiştim etkinlikte. Acaba seni de çektim mi?
Laleci_03
07-02-2015, 11:42
Bilmem, çektin mi? :D İnşallah 11. yıl dönümünde öyle olmayacak, bol bol muhabbet edeceğiz ablacım :D
Sevgili Lusoari,
Yakında olsak sevgili uyap'la gelir limonları toplamaya yardım ederdik :)) Eeee.... bir kaç tane de göz hakkı, hakkımız olurdu herhalde....
Keşke Sevgili Milla keşke, garibim ömrünün sonuna kadar saksıda yaşayacak. ;)
Yeni yol arkadaşlarımdan. Bodrum güzeli.
günebakan
07-02-2015, 16:06
O kalanşo dan bende almıştım toplantıda benimkide çiçek açtı. Demekki kalanşo kardeşi olmuşuz Sevgili Milla ve Laleci03:)))
celalim01
07-02-2015, 16:12
Sayın Milla gördüğüm kadarıyla size evde yer kalmamış. Siz en iyisi kiraya taşının o ev artık çiçeklerin olmuş. Bende bu yaz evin balkonu atıl durumda kullanmıyoruz. Orayı pvc ile kapatıp ,sera gibi yapmayı hem oturup ,hemde çaktırmadan çiçeklere ev yapmayı düşünüyorum ama fikrimi söyleyince herkes çiçeklere oda mı yapacaksın dedi ,hiç çaktırmadım ama nereden anladılar .
çiçekler çok güzelmiş ama bodrum güzeli dediğiniz çiçek bir başkaymış yani. Ben buradayım diyor.
Hepi topu 20 saksı çiçeğim var, onlarında çoğu minik daha ama dün isyan çıktı çiçek alırken. Sizdeki isyanın büyüklüğünü düşünemiyorum :D
Laleci_03
07-02-2015, 17:55
Sorma Uyap ablacım isyanlar bizde de çıkıyor ama ben bu aralar haklı olarak hemen acıtasyon yapıp (Dondan kaç çiçeğim telef oldu benim diyerek) durumu kurtarıyorum :D :D
Sevgili uyap,
Bizde isyan yok, teşvik var :))
Eşim bana perlit almak için Bauhause'a gitmişti bu gün. Bunları sürpriz olarak almış.
Sayın Celalim01,
Bence o bahsettiğiniz kapalı balkonu mutlaka yapın. İçinde geçireceğiniz zamana doyum olmaz. Hem biz de ziyarete geleceğiz kısmetse.
Bende daha yeni edindiğim ne güzeller var biraz bekleyin :))
İlki Sığacık güzeli, sonrakiler Cunda güzeli.
celalim01
07-02-2015, 20:59
Öyleyse sayın Uyap sizin balkona saldırı yapmaya gerek yok ,olsa olsa çiçeği çok olandan alıp sizin balkona bırakmak lazım arada bir kaç tane .
celalim01
07-02-2015, 21:19
Sayın Celalim01,
Bence o bahsettiğiniz kapalı balkonu mutlaka yapın. İçinde geçireceğiniz zamana doyum olmaz. Hem biz de ziyarete geleceğiz kısmetse.
Bende daha yeni edindiğim ne güzeller var biraz bekleyin :))
Elbette sayın Milla ,ilk fırsatta yaptıracağım. Siz gelin üzülmeyin oğlak kalmadı tavşanlar bitti diye .Daha bahçemde arılarım var. Nede olsa onlarda petek petek ballarım olur ondan tadarsınız. Çok değil bir kovan ama önümüzdeki zamanda çoğalırlar. Henüz bal almadım ,kendileri güzelce beslensin yavru yapsın diye.
O kalanşo dan bende almıştım toplantıda benimkide çiçek açtı. Demekki kalanşo kardeşi olmuşuz Sevgili Milla ve Laleci03:)))
Yaşasın kalanchoe kardeşiği :))
Öyleyse sayın Uyap sizin balkona saldırı yapmaya gerek yok ,olsa olsa çiçeği çok olandan alıp sizin balkona bırakmak lazım arada bir kaç tane .
Seve seve yollarım sevgili uyap'a.
Elbette sayın Milla ,ilk fırsatta yaptıracağım. Siz gelin üzülmeyin oğlak kalmadı tavşanlar bitti diye .Daha bahçemde arılarım var. Nede olsa onlarda petek petek ballarım olur ondan tadarsınız. Çok değil bir kovan ama önümüzdeki zamanda çoğalırlar. Henüz bal almadım ,kendileri güzelce beslensin yavru yapsın diye.
Sayın celalim01,
Kısmet olursa gerçekten oralara bir yol yapmak istiyoruz. Sizlerle o güzel coğrafyada buluşmak bizim için büyük zevk olacak.
celalim01
07-02-2015, 22:01
Hayırlısı olsun da geç olması önemli değil. Kısmet işi bu iş .
Önümüzdeki dört gün kar var diye çiçekleri yine içeri aldım. Geçen donda içeri biraz geç aldığım frezyalarım iyi gibi duruyordu ama şimdi baktım %95'i merhem gibi cıvıklaşmış. Acaba frezya soğanı bulabilir miyim bu ayda, eksem çıkar mı?
Önümüzdeki dört gün kar var diye çiçekleri yine içeri aldım. Geçen donda içeri biraz geç aldığım frezyalarım iyi gibi duruyordu ama şimdi baktım %95'i merhem gibi cıvıklaşmış. Acaba frezya soğanı bulabilir miyim bu ayda, eksem çıkar mı?
Acaba kimin elinde fazla vardır bil bakalım. :D :D :D
Büyük ihtimalle mart ayında geliyorum, kırmızı halıları serin. :D
Sevgili kardeşim, çok cömertsin sağ ol, dört gözle yolunu bekliyorum,kırmızı halılar hazır şimdiden :))
Aysel Yavuz
08-02-2015, 20:50
Sevgili lusoari. Sanki listende bende vardım.. hatırladın mı? :)) Martta geliyormuşsun ne güzel..
Laleci_03
08-02-2015, 21:09
Ben de vardım sanki :D :D
Sen gel kırmızı, turkuaz ne renk varsa sereriz Lusoari ağabeyim :D :D
Teşekkür ederim arkadaşlar. :) Öyle sabırsız ve heyecanlıyım ki içim içime sığmıyor. :D
Benim miniklerden birkaçı.
Seve seve yollarım sevgili uyap'a.
Teşekkür ederim sevgili milla. Liste yavaş yavaş oluşuyor zaten :D
Tamam, baharda özelden mesajlaşırız. Ben hazırlıkları yapıyorum :))
celalim01
09-02-2015, 16:46
Sayın Milla yazılarınızı okudum ama okulda cevap yazamıyorum şimdi evdeyim yazabiliyorum. Benim frezyalar yavrulasın size onların soğanlarından göndereyim. farklı nergislerden ,irislerden de var isterseniz söküm yapınca gönderebilirim.
Sevgili arkadaşım miniklerin gitgide coğalıyor ne güzel..Ne güzel eşin senin için hediyelerin en güzelini almış,sevindim.
Sayın Milla yazılarınızı okudum ama okulda cevap yazamıyorum şimdi evdeyim yazabiliyorum. Benim frezyalar yavrulasın size onların soğanlarından göndereyim. farklı nergislerden ,irislerden de var isterseniz söküm yapınca gönderebilirim.
Sayın celalim01,
Çok memnun olurum, çok teşekkür ederim.
Sevgili sonkez,
Sağolsun eşim beni çok destekliyor bu sevgimde :) Miniklerim çoğalıyor ama yine de insan doğada edinmek istediği ne güzellikler görüyor, imrenmeden duramıyor.
Evet malesef gözümüz,gönlümüz doymak bilmiyor.Ne görürsek bizdede olsun diyoruz..Buda güzel bir duygu bence.Ben çok mutluyum bu duygularda olduğum için.:p
Aynı şekilde ben de mutlu oluyorum. Beni hayata daha çok bağlıyor bu güzellikler.
Karadavut
11-02-2015, 09:40
Emeğinize sağlık Milla. Bu kadar çiçeğe bakmak ilgilenmek büyük emek istiyor. Bu da ancak sevgiyle oluyor.
Teşekkürler sevgili Karadavut, malum zamanım bol. Ben de tüm ilgi ve sevgimi çiçeklere verebiliyorum :)
Bu güzelin renklerine bakmaya doyamıyorum.
Evdeki bitkilerde ani bir canlılık oldu. Ya benim dönmeme sevindiler ya da yaklaşan cemreleri hissettiler :))
Fethiye güzellerin (420. mesaj) benim kalbimi de fetettiler, acaba ben de mi gidip getirsem ne yapsam. :D Özellikle 1. 3. ve 4. resimdekiler öyle bir bayıldım ki kendime gelmekte zorlanıyorum, :D bunlar huernia denilen türler olmalı.
Segili Lusoari,
Hazır ayağına gelmişi varken neden gidesin :))
Bunları (6 çeşit) bir kaktüs sevdalısı hediye etti bize. Kendinin yüzlerce çeşidi varmış. Zamanımız kısıtlı diye çok ayaküstü bir hediyeleşme oldu ama ben de çok beğendim bunları. Senin o seçtiğin cinsler çok güzel açıyormuş. Sanırım bir tanesi avuç büyüklüğünde koyu renk ve çok güzel açıyormuş. İnşallah çiçeklerini görürüz. Her ihtimale karşı yedekleme yapacağım en kısa zamanda.
Alemsin ablam ama eğer çelik verebilecek dalları olursa valla yok demem, bu güzelleri geri çeviren çarpılır. :D
Yedeklemeyi ihmal etme sakın.
Sevgili Kardeşim,
Bir çoğunu saksısıyla verdiği için yeterince var merak etme, hazırlıyorum. İnşallah en kısa zamanda çiçeklenirler de tam tür belirleriz.
Bu sene cümbüş var desene. :))
Laleci_03
11-02-2015, 16:31
Milla ablacım bak burada kimler var :eek:
Seni merak etmiş bu minikler :p tek tek fotoğraf çekindik sonra da toplu bir hatıra fotoğrafı ;):D:D
Çok tatlısın ya, baharda yeni bir koliyi hakettin :))
Laleci_03
11-02-2015, 18:27
Sağ ol ablacım o senin tatlılığın :D :D
Yeni mi bir koli hakettim? :eek: Bak yine heyecandan doğru düzgün cümle kuramadım :D
Şaka bir yana, ne zengin bir gönlün var senin ablacım :rolleyes:
Sevgili kardeşim,
Sizler gibi gençlerin çiçeklere olan merakı beni çok mutlu ediyor. Senin gibi iyi bakan insanlara nasıl yollamam. Şimdiden kocaman olmuşlar, eline sağlık.
Sevgili Laleci,
Hadi hadi sana koli moli yok! Bavul lazım sana şöyle açılınca kocaman olan bir bavul. :D
Toplantıda en çok ganimeti sen toplayacaksın gibi bir his var içimde kardeşim, hadi hayırlısı. :D
Bir kerriim bile yok diye ben de ağlamaya devam edeyim. :(
İsmail Kuzucu
11-02-2015, 19:29
Çok tatlısın ya, baharda yeni bir koliyi hakettin :))
Böyle bakıma benden de bir koli çıkar :p
Sevgili Laleci_03,
Hadi yine iyisin bak kısmetin iyice açıldı :)
Laleci_03
11-02-2015, 19:44
Sevgili kardeşim,
Sizler gibi gençlerin çiçeklere olan merakı beni çok mutlu ediyor. Senin gibi iyi bakan insanlara nasıl yollamam. Şimdiden kocaman olmuşlar, eline sağlık.
Teşekkür ederim Milla ablacım, sağ ol ;) bu kadar iltifat bana fazla :rolleyes:
Sevgili Lusoari,
Sen hiç ağlama kıyamam. Benim büyük keriim öldü ama iki ayrı saksıda köklenmiş birer yaprağım var, dipten galiba sürgün de gelecek. En kötü ihtimalle biri senin biri benim.
Laleci_03
11-02-2015, 19:46
Sevgili Laleci,
Hadi hadi sana koli moli yok! Bavul lazım sana şöyle açılınca kocaman olan bir bavul. :D
Toplantıda en çok ganimeti sen toplayacaksın gibi bir his var içimde kardeşim, hadi hayırlısı. :D
Bir kerriim bile yok diye ben de ağlamaya devam edeyim. :(
Lusoari ağabeyim öyle bir girmişsin ki cümleye bir tuhaf oldum başta, sonradan jeton düştü, haklısın bana epey büyük bir bavul lazım :D Ayrıca öyle bir his benim içimde de var, kısmetse, bakalım ;) :p
Laleci_03
11-02-2015, 19:48
Böyle bakıma benden de bir koli çıkar :p
İsmail ağabeyim, diyecek söz bulamıyorum vallahi, sağ ol, sağ ol, sağ ol. Çifter çifter sevinç yaşıyorum bu gün, hadi hayırlısı :D
Çoook seviyorum sizleri yaaaa :D :D
Laleci_03
11-02-2015, 19:50
Sevgili Laleci_03,
Hadi yine iyisin bak kısmetin iyice açıldı :)
Aynen ablacım, şu an sevinçten uçabilirim sanırım, ne yapsam denesem mi? :D :D
Uçma uçma,sevin sadece :)
Laleci_03
11-02-2015, 19:56
Bence de sadece sevineyim, dışarıda fırtına var zaten kule izin vermez, yoksa uçardım yani biliyorsun :p :p :D
Bu arada ben de hediyeleşmeyi severim haberiniz ola yukardakileri okuyunca ve görünce kendime engel olamadım
Sayın samur elbette. Özelden zevklerinizi paylaşalım. Olmadı ortaya karışık :)
Sevgili Lusoari,
Sen hiç ağlama kıyamam. Benim büyük keriim öldü ama iki ayrı saksıda köklenmiş birer yaprağım var, dipten galiba sürgün de gelecek. En kötü ihtimalle biri senin biri benim.
Aman Milla bu hoyacanlar gelmeden ben böyle kıvranıyorsam, geldiklerinde hiç yanlarından ayrılamam desene. :cool: 14 şubat yaklaşıyor diye fellik fellik bütün çiçekcileri gezdim Hollanda'dan bir sürü çiçek ithal ediyorlar tamam anladık hoya getirmiyosunuz bari kerrii getirin de kendi kendime sevgililer günü hediyesi alayım dimi. :D Sen de olmasan halimi düşünemiyorum, yine yetiştin sağ olasın deymeyin keyfime. :D
Lusoari ağabeyim öyle bir girmişsin ki cümleye bir tuhaf oldum başta, sonradan jeton düştü, haklısın bana epey büyük bir bavul lazım :D Ayrıca öyle bir his benim içimde de var, kısmetse, bakalım ;) :p
Herşey süper olacak bana inan. :D
Aman Milla bu hoyacanlar gelmeden ben böyle kıvranıyorsam, geldiklerinde hiç yanlarından ayrılamam desene. :cool: 14 şubat yaklaşıyor diye fellik fellik bütün çiçekcileri gezdim Hollanda'dan bir sürü çiçek ithal ediyorlar tamam anladık hoya getirmiyosunuz bari kerrii getirin de kendi kendime sevgililer günü hediyesi alayım dimi. :D Sen de olmasan halimi düşünemiyorum, yine yetiştin sağ olasın deymeyin keyfime. :D
Sevgili lusoari,
Bu senin olsun. Bakma böyle yıpranmış göründüğüne, süper bir kökü var ve anaçtan kalan ilk ve en büyük yaprak.
Senin elinden çıkan herşey çok güzel, kalbi inanılmaz güzelliklerle dolu olduğu için senin gözüne yıpranmış gözükmüştür bana köre muhteşem. Tekrar o güzel ellerin dert görmesin ablam. :)
Perşembe günü donlarda kaybettiğim nergislerin yerine belki soğanlarından bulabilirim diye Bauhaus'a gittim ama hiç soğan kalmamış. Ben de canlı çiçeklere baktım ve dayanamayıp bir şeyler aldım.
Bu güzele vuruldum adeta, çok egzotik bir kokusu ve çok canlı bir rengi var.
Bu minişler sıraya girmiş ''beni al, beni al'' diye gözümün içine bakıyorlardı :))
Bir arada askerlik hatırası :))
Orada bulamayınca evin yakınındaki bir fidanlığa uğradık orada bende olmayan iki cins nergis gördüm. Çok sağlıklı soğanlardı, aldım. Bir de miniş kaktüs yine...
Boyle guzel anne bulmuslar kacirirlarmi?Bende olsam almasa bile pesinden giderdim :)
boyle guzel anne bulmuslar kacirirlarmi?bende olsam almasa bile pesinden giderdim :)
:) :) :)
Sevgili Milla ama ben buradan bunları görünce karnım kurtlanıyor. :D Negislerinle, cambria orkidene bayıldığım için hala kendime gelemedim. :D
Şaka yapıyorum tabii ki ablam iyi günlerde, sağlıkla, huzurla, mutlulukla büyütmen dileğiyle, varsın biz yine onları ekrandan görelim. Nergislerin senin elinde resimdekinden daha güzel çiçekler açacaktır eminim. :D
Sevgili lusoari,
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Orkidenin çiçekleri geçince saksısını büyüteceğim. Şansına bu saksıda dört kök varmış :))
Sevgili Milla, ne muhteşem bir orkide almışsın. Sağlıcakla büyüt inşallah.Edinmek istediğim türlerin arasında 1. sırada geliyor. ;)
Bir gün bana da denk gelir inşallah. Bir de maşallah diyeyim çünkü ''Keşke benim de olsa'' diye kem gözlük yapmışta olabilirim. ;) ;)
Sevgiler.
Sevgili lusoari,
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Orkidenin çiçekleri geçince saksısını büyüteceğim. Şansına bu saksıda dört kök varmış :))
Teşekkür ederim ablam ama istersen hiç el sürme, benim yüzümden anneye birşey olursa çok üzülürüm...
Sevgili Milla, ne muhteşem bir orkide almışsın. Sağlıcakla büyüt inşallah.Edinmek istediğim türlerin arasında 1. sırada geliyor. ;)
Bir gün bana da denk gelir inşallah. Bir de maşallah diyeyim çünkü ''Keşke benim de olsa'' diye kem gözlük yapmışta olabilirim. ;) ;)
Sevgiler.
Sayın sakdag,
Çiçekleri geçince ayıracağım ya canınız sağolsun biri de size gelir :))
Teşekkür ederim ablam ama istersen hiç el sürme, benim yüzümden anneye birşey olursa çok üzülürüm...
Sevgili lusoari,
Çiçeği geçtiğinde kafaya koydum ayıracağım :)) Çok çok hepsini kaybederiz ve yeniden aramaya çıkarız. Benim bu arada çok güçlü bir orkide toprağı hazırlamam lazım, önerin var mı?
Sevgili lusoari,
Çiçeği geçtiğinde kafaya koydum ayıracağım :)) Çok çok hepsini kaybederiz ve yeniden aramaya çıkarız. Benim bu arada çok güçlü bir orkide toprağı hazırlamam lazım, önerin var mı?
Öyle diyorsan öyle olsun ablam. :D
Orkide toprağı olarak satılan poşetteki harçlar benim çok hoşuma gitmiyor içinde torfda bulunduğu için suyu çok hapsediyor, bu yüzden içinde bulunan iri ağaç kabuklarını ayırıp elimde bulunan eski harclarla karıştırarak kullanıyorum ya da ormana her gittiğimde ölmüş çam ağaçlarının kabuklarını toplayıp, üzerine kaynar su döktükten sonra üzerine tarçın döküp beş dakika kadar sıcak fırında bırakıyorum, ertesi günü ise gazete kağıdının üzerine serip güneşte beklettikten sonra içi su dolu kovaya akşamdan koyup iyice suyu çekmesini sağladıktan sonra kullanıyorum. Her sene eski harcı söküp tazelediğim zaman orkideler daha iyi bir performans sağlıyor, bu sene denemek için eski harclarında bıraktım durumları iyi ama geçen senelere göre bu sene çok az çiçek açacaklar.
Sevgili lusoari,
Ben de orkide karışımımı kendim hazırlamayı seviyorum. Şimdiden malzeme teminine başlıyorum :))
Sevgili lusoari,
Ben de orkide karışımımı kendim hazırlamayı seviyorum. Şimdiden malzeme teminine başlıyorum :))
Unuttum söylemeyi, bazen çiçekçilerin elinde ölmüş phal.ler oluyor saksılarını harclarıyla beraber atıyorlar onlara da sor. Benim de elimde çok az var gelince çiçekçi çiçekçi dolaşırız. :D
Ben koçtaştan almıştım orkide toprağı. Sadece ağaç kabuğuydu içinde başka karışım yoktu ama markayı hatırlamıyorum :(.
Tilki Mete
16-02-2015, 21:17
Sevgili lusoari,
Tilki Mete yazcaktınız herhal şaşırdınız :D 4 kök mü demiştiniz :D :D :D , . ben size birkaç adres vereyim toprak için.1.adres sn Ziya Soner 2. Adres compo sana paket toprağı ben kullandım memnunum hala da bir sıkıntın yok ama torf çok fazla içine hydron ponza ventrikülit ekleye bilirsiniz neyse iki kök kaldı galiba size :D
Cumhur Tonba
16-02-2015, 21:57
Sayın Milla,
Miniş kaktüs dediğiniz 452 nci mesajdaki son fotoğraf mı? Dikkatimi çekti hemen.
Cumhur Tonba
16-02-2015, 22:04
Sayın Milla,
Orkide toprağınızı kendiniz hazırlıyorsunuz her halde.
Kendi hazırlayan arkadaşlara yardımcı olması için bu (http://www.agaclar.net/forum/44621-post2.htm) adrese de bir göz atsalar faydalı olur sanırım. Kolay gelsin.
Sayın Milla,
Miniş kaktüs dediğiniz 452 nci mesajdaki son fotoğraf mı? Dikkatimi çekti hemen.
Sayın Cumhur Tonba,
Evet bahsettiğim miniş kaktüs o. Onu o kadar küçük bir saksıya ekmişler ki, adeta dikiş yüzüğü kadar küçük bir saksı.
tilki mete yazcaktınız herhal şaşırdınız :d 4 kök mü demiştiniz :d :d :d , . Ben size birkaç adres vereyim toprak için.1.adres sn ziya soner 2. Adres compo sana paket toprağı ben kullandım memnunum hala da bir sıkıntın yok ama torf çok fazla içine hydron ponza ventrikülit ekleye bilirsiniz neyse iki kök kaldı galiba size :d
:) :) :)
Adalet Yağcı
21-02-2015, 17:57
Balkona geldim zannetmiştim meğer bahçeymiş :)
Sevgili Milla, çok güzel bir balkonunuz var, eliniz oldukça maharetli anlaşılan, bitkilerinizin mutluluğundan anlaşılıyor bu.
Sert geçen kış hepimize kayıplar yaşattı üzülmeyin, en kısa sürede çaresine bakacağınızdan eminim.
Sevgiler.
Cumhur Tonba
21-02-2015, 19:17
bitkilerinizin mutluluğu. Ne güzel bir cümle.
Adalet Hanım hemen fark etmiş. Tecrübe ne de olsa.
Balkona geldim zannetmiştim meğer bahçeymiş :)
Sevgili Milla, çok güzel bir balkonunuz var, eliniz oldukça maharetli anlaşılan, bitkilerinizin mutluluğundan anlaşılıyor bu.
Sert geçen kış hepimize kayıplar yaşattı üzülmeyin, en kısa sürede çaresine bakacağınızdan eminim.
Sevgiler.
Sayın Adalet Yağcı,
Sizden böyle güzel sözler duymak beni onurlandırdı, çok teşekkür ederim.
Sizin de takdir edeceğiniz gibi işin sırrı sevgi. Her gün her biriyle bir iki kere göz göze gelip hal hatır sormazsam içim rahat etmez :)
Kayıp ve eksiklerimizi hepimiz el elden toparlayacağız düşüncesi beni çok rahatlatıyor. Hepimize çok güzel bir ilk bahar diliyorum.
bitkilerinizin mutluluğu. Ne güzel bir cümle.
Adalet Hanım hemen fark etmiş. Tecrübe ne de olsa.
Tecrübeli göz hemen fark ediyor ve fark ediliyor değil mi Sayın Cumhur Tonba :)
Şansıma bu minik katlı çıktı. Çiçek üstünde çiçek , çok cici.....
Bu renkleri çok seviyorum. Uzun bir uyuma döneminin ardından onlarca tomurcukla beni neşelendiriyorlar. Diğer 4-5 çeşidim hala uyuyorlar.
salihcan
22-02-2015, 12:47
Menekşelere kocaman maşallah :D
Bu üç kafadarı içeri alamamıştım ama inanılmaz bir şekilde hayata tutunmayı başardılar. Hissedilen eksi 16 lara ve üstlerine yağan karlara rağmen direnmeyi başardılar.
YeniGine
22-02-2015, 23:31
Benim sümbüllerimden aça aça bir tanesi açmış idi o da garibim yoğun kar yağışına maruz kalınca bükmüş boynunu, ben de koparıp komşuma verdim. Diğer sümbüllerim ise kimisi katledildi, kimisi de hâlâ tomurcukta kaldılar sevgili Milla.
Sevgili YeniGine,
Bu sene hepimizin kayıpları çok oldu. Benim de sümbüllerden bir kısmı içeri aldığım için küstü tomurcuğunu açmadı. Kimi soğuktan etkilendi ama demek ki bendeki bu sümbüle bakarak her canlının duyguları, şahsiyeti olduğu düşüncesi garantilendi öyle değil mi :))
Sevgili Milla, menekşelerinin sayısını çoğaltmamız şart oldu. :D
Sayende olacak sanırım sevgili kardeşim :)
Sayende olacak sanırım sevgili kardeşim :)
O zaman bu işi ben üstleniyorum, haberin olsun. :D
Tilki Mete
24-02-2015, 18:27
Benim hiç menekşem yok biliyormusunuz , şu ana kadar hiç yaşatmayı beceremedim .yaprak ektim çoğalmadı atttım:D :D size zahmet sn millaya çoğlatırken benide unutmayın :D :D:D
Seyahatten Bafa güzeli,
Beyaz açtı ama acaba rengi döner mi?
Cemrelerle birlikte sarmaşık da atağa geçti.
Bu minik de minikliğine bakmadan bir miniş çıkarmış :))
Çok tatlı bu miniş sevgili Milla , güle güle büyütün :)
Çok teşekkür ederim sevgili aleydi. Minişler nedense daha çok seviliyor :)
Yine yollardayız. Bunlar da ikinci seyahatten Bodrum güzelleri...
Maşallah çok güzeller. Kıskanıyoruz ama Sayın Milla, hep bir gezme, hep bir çiçek... :p
Sevgili maya,
Çok gezelim, çok çiçek edinelim, çok çok paylaşalım :))
Bu Bodrum güzeli kendini ikiledi.
Bu da evdeki nergislerimden. Şansımdan beyazlar da bu da çok güzel kokulu çıktı. Çok zarif bir koku.
Karadavut
22-03-2015, 14:02
Hepsi çok güzeller.
Çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Bu gün iki yeni bitki aldım, kısmetse yarın resimlerini yüklerim :)
Kırmızı lalem açmaya karar verdi. Tomurcuk frezyamın da rengi belli oldu :)) Mis gibi kokuyor...
Frezyana bayıldım ablam, bilirsin mor, erguvan tarzı renklere bayılırım benim yerime mis kokusunu koklarmısın?
Kırmızı lalenin arkasında duranda kırmızı çiçek açan bir vriesea olması lazım, hemen dikkatimi çekip beni çocukluğuma götürdü. Seneler önce marketten yarı ölü olarak almıştım iyi bir bakımla 2 sene sonra ana bitki 3 tane yavru verdi tam çiçek başağını uzatmaya başlamışlardı ki bir sabah uyandığımda saksısı yerinde yoktu ne yazık ki çalmışlardı, o kadar üzülmüştüm ki o halde bile dua ediyordum inşallah yeni yuvasında mutludur diye. :(
Bu güzelde senin elinde eminim çok güzel olacaktır. :)
İbrahim Yavuz
24-03-2015, 22:42
Yer azlığı nedeni ile çilekler kuş kafeslerinde duvarlarda yetişiyor :))
Sevgili milla kuşlarınız güzelmiş, aman kafesin kapısını açık unutmayın uçup gitmesinler :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.