View Full Version : İsmail Kuzucu / Bahçe, Sera
Sayfalar :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
İsmail Kuzucu
22-03-2015, 20:47
Takip etmek (burada paylaştıklarımı paylaşıyorum) isteyenler için facebook adresi: facebook.com/gelecektarimda
542275
Laleci_03
22-03-2015, 20:49
Hemen beğeneyim o zaman İsmail ağabeyim ;)
Günaydın İsmail bey, şartlar uygun olsaydı da sizin serada staj yapabilseydik :)
İsmail Kuzucu
23-03-2015, 08:10
Günaydın İsmail bey, şartlar uygun olsaydı da sizin serada staj yapabilseydik :)
Gunaydın sayın pares, yolunuz buralara denk gelırse her zaman beklerız.
Gunaydın sayın pares, yolunuz buralara denk gelırse her zaman beklerız.
İnşallah gelmek nasip olur, teşekkür ederim:)
akçabardak
24-03-2015, 15:26
Merhaba İsmail bey, dahlia yumrularını diktiniz mi, zamanı geldi mi? ben daha dikmedim vakti geldi mi acaba? Teşekkür ederim kolay gelsin
serdar1984
24-03-2015, 15:37
Allah kolaylıklar versin çok güzel bir ugraş içindesiniz insan başardıkça dahada mutlu oluyor ****** :) bende amatör yapmaya çalışıyorum ismail bey yanlız bir sorunum var tohumlar çimlendi lakin solmaya başladı yan yatıyorlar artık nedendir acaba bilginiz varmı ? birde siz çimlendirme topragı olarak ne kullanıyorsunuz? toprakta gözüken o beyaz şeyler perlit sanırım bende yeni yeni ögreniyorum bide gübre kullanıyormusunuz bu aşamada ?
İsmail Kuzucu
24-03-2015, 18:15
Merhaba İsmail bey, dahlia yumrularını diktiniz mi, zamanı geldi mi? ben daha dikmedim vakti geldi mi acaba? Teşekkür ederim kolay gelsin
Merhabalar, sayın akçabardak,
Nisan ayının ilk haftalarında toprağa ekeceğim. Ekeceğim yer anca tavına gelecek. Yeriniz hazırsa ekebilirsiniz. Bu yağışlarla beraber filiz vermeye başlayacaklardır. Benlik bir durum olursa her zaman burdayım.Teşekkür ederim sizede kolay gelsin.
İsmail Kuzucu
24-03-2015, 18:22
Allah kolaylıklar versin çok güzel bir ugraş içindesiniz insan başardıkça dahada mutlu oluyor ****** :) bende amatör yapmaya çalışıyorum ismail bey yanlız bir sorunum var tohumlar çimlendi lakin solmaya başladı yan yatıyorlar artık nedendir acaba bilginiz varmı ? birde siz çimlendirme topragı olarak ne kullanıyorsunuz? toprakta gözüken o beyaz şeyler perlit sanırım bende yeni yeni ögreniyorum bide gübre kullanıyormusunuz bu aşamada ?
İlginiz için teşekkür ederim sayın serdar1984,
Çimlenen bitkilerde sorunlar (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/8575.htm) bölümüne fotoğraf eklerseniz yardımcı olmaya çalışırım. Güneş ışığı az gelip boy yapmış olabilirler.
Çimlendirme için cocopeat-perlit-yosun içerikli toprak düzenleyici ve tohum kaplama ürünleri kullanıyorum.
Fideler 3-4 yapraklı olduğu zaman deniz yosunu ve düşük dozda 20-20-20 gübre kullanıyorum. İlerleyen zamanlarda ise sadece bitkinin isteğine göre gübreleme yapıyorum.
İsmail Kuzucu
24-03-2015, 20:06
Haseki küpeleri poşetlenmeye başlandı. Daha 2-3 adet gerçek yaprak olmasına rağmen kökler neredeyse poşete sığmayacak. Poşetlere alınan fideler sanki yerleri hiç değişmemiş gibiler. Şaşırtmayı sevmediklerini okumuştum ama hiç öyle bir durum yok şuanlık.
542674
İsmail Kuzucu
24-03-2015, 20:20
2. turda ektiğimiz tohumlardan çıkan fideler. Keyifleri yerinde gibi. :rolleyes:
542676
542677
542678
İsmail Kuzucu
26-03-2015, 19:28
Son yapılan seranın kapısı, daha boyaması yapılacak. Seranın önünden yıldızları ekeceğim su kanalı geçiyor. Bu alan renkli olacağı için kapıyıda uyumlu yapmak gerekti. :) Su kanalının üzerine bir de köprü yapacağım.
Bu şekilde olunca hem yıldızlara basılmayacak hemde güzel bir görüntü oluşacak.
543066
İsmail Kuzucu
26-03-2015, 19:54
Hemşirenin gül ve japon ayvaları..
543071
İsmail Kuzucu
26-03-2015, 20:00
543076 543077
İsmail Bey üst komşum gübre işiyle uğraşıyor. Bu yıl bahçem için bir torba 20-20-20 gübre ayırmış bana (90 tl.)700 m.kare yere yeter dedi. Bundan sizin gibi viyollerdeki plastik bardaklardaki fidelere atayım diyorum ancak ayarını nasıl yapayım ne önerirsiniz. Fazla verip yakmayalım. Kimi bardak yarı dolu kimi viyol küçük. Ortanca fideleri, çiçek fideleri birkaç haftaya sebzeler olacak vs.
Bardaklara atacaksanız dikkatli olmanız lazım. Sulama suyuyla eriterek verin, 10 litre suya bir tatlı kaşığı yeter. Fideler zaten fazla gübre istemezler.
İsmail Kuzucu
27-03-2015, 07:37
Ben fidelere yaprak gübresi olarak veriyorum. 25 litre suya 50 gr yeterli geliyor, bu da 1 dönüm alana denk geliyor.
Ekeceğiniz yere kullanmanız daha iyi olacaktır. Çok gübre kullanınca çok verim alınmıyor, bu bir gerçek. Zamanında yeteri kadar gübre ile tam verim almak en iyisi.
Sayın h_dogan bilgi vermiş zaten, genel olarak kullanılan dozdur.
asmalıtepe
27-03-2015, 08:20
Ben fidelere yaprak gübresi olarak veriyorum. 25 litre suya 50 gr yeterli geliyor, bu da 1 dönüm alana denk geliyor.
Ekeceğiniz yere kullanmanız daha iyi olacaktır. Çok gübre kullanınca çok verim alınmıyor, bu bir gerçek. Zamanında yeteri kadar gübre ile tam verim almak en iyisi.
Sayın h_dogan bilgi vermiş zaten, genel olarak kullanılan dozdur.
Bazı sayfalarda sorduğum bu soruyu bir de sizin sayfanızda soruyorum Kusura bakmayın.
Compa Sana çimlendirme ve fideleme torfunda fideler hariçten besin ister mi?
Aynı torfa tekrar şaşıttım da bir kısmını. Şimdiden teşekkürler..
Benim aldığım toprak altı gübresi, granül şeklinde. Mayısla birlikte hava durumuna göre yaylada ekim-dikimler başlar. Başlamadan birkaç gün önce biocan leonardit (1 paket) ve gübreyi toprağa atıp sürmeyi düşünüyoruz. Bu granül olan gübreyi tatlı kaşığı ile dediğiniz ölçüde kullanabilirim o zaman.
asmalıtepe
27-03-2015, 08:29
Bardaklara atacaksanız dikkatli olmanız lazım. Sulama suyuyla eriterek verin, 10 litre suya bir tatlı kaşığı yeter. Fideler zaten fazla gübre istemezler.
Sayın h Doğan, demekki asıl yerlerine geçene kadar Compa Sana çimlendirme ve fideleme torfu yeterli olacak fidelere.. Doğrumu dur?
İsmail Kuzucu
27-03-2015, 08:51
Sayın Asmalıtepe fıdeler 3-4 yaprak olana kadar her hangı bır gubreye gerek duymaz. Bu zamanda zaten sasırtma zamanına denk gelıyor. Onceden hazırlanan yere ekım yapılınca topraktan besınlerını almaya baslıyor.
Sayın TCM aynı uygulamayı bende kecı gubresı ıle yapacagım. Dun gubrelerı yerlerı capaladım, 10 gun ıcınde de leonardıt ıle bırlıkte capalayacagım.
Toprak altı gubre donume 20 kg yeterlı oluyor sanırım, daha sonra bıtkılerın durumuna gore ek gubreleme uygulanıyor. Tabıı h_dogan daha ıyı bılecektır.
Harf hatalarını ıcın kusura bakmayın, telefondan yazıyorum.
serdar1984
27-03-2015, 16:04
ismail bey toprak altı gübre olarak npk 20 20 0 bu gübreyi yanmış hayvan gübresiyle karıştırıp versem olurmu. Veya toprak altı olarak npk 20 20 0 gübreyi kullansam fide dikiminden sonra hayvan gübresi kullansam dahamı dogru olur. yardımınız gerekiyor :) bunlara birde leonardit karıştırsam çokmu fazla gelir.15mt2 bir alanım var domates biber patlıcan fidelerim var.
İsmail Kuzucu
27-03-2015, 17:21
Sayın serdar1984 yerinizde olsam hiç kimyasal gübre kullanmam. Hayvan gübresi size yeterli olucaktır. Ekimden 3-4 hafta önce toprağa karıştırın. Fideler meyve gösterdiği zaman tekrar bir gübreleme yapın, size fazlasıyla yeterli olacaktır.
İlk gübreleme yaptığınız zaman leonarditte uygulayabilirsiniz. Tabii ki faydası olacaktır.
İsmail Kuzucu
27-03-2015, 17:37
Sezonun ilk fidelerini nisan ayıyla birlikte ekmeye başlıyoruz. Seranın örtüsünü beklerken hıyar fideleri gelecek. İşler tam sıkıştı. Örtü yayıldıktan sonra seranın toprağı havalanacak, artık soba kuracağız sanırım. :rolleyes:
Geçen seneye göre hıyar ekimi 1 ay erken yapacağız hemde hazır fide. Fideler sağlıklı tutarsa 1,5 ay erken verim başlayacak..
serdar1984
27-03-2015, 18:17
Sayın serdar1984 yerinizde olsam hiç kimyasal gübre kullanmam. Hayvan gübresi size yeterli olucaktır. Ekimden 3-4 hafta önce toprağa karıştırın. Fideler meyve gösterdiği zaman tekrar bir gübreleme yapın, size fazlasıyla yeterli olacaktır.
İlk gübreleme yaptığınız zaman leonarditte uygulayabilirsiniz. Tabii ki faydası olacaktır.
npk 20 20 0 gübre( 1kg) birde genta 12 10 14 (500gr) genel kullanım gübresi almıştım bahçede bunları kullanmayacaksam bunları çiçeklerimde yasa üzüm asmalarında kullanabilirmiyim ? birde kimyasal gübreyi forum içinde bir çok üye kullanmış ! bu gübrelerin topragımda oluşturacagı bir zararmı oluyor ileriye dönük ismail bey ? bu gübreleri daha sağlıklı ve bol verim almak için kullanıyorlar diye gözlemledim görüntü olarak! sebzenin içselliğinde neler oluyor onu bilemiyorum sanırım sizin endişeniz bu yönde sanırım ?
İsmail Kuzucu
27-03-2015, 20:49
Gübre konusunda hiç bir zaman endişem olmadı, gerektiği zamanlarda gerektiği kadar kullanmak gerekli bence. Çoğu kesinlikle zararlı.
Yeriniz fazla çok olmadığı için bu alanı hayvansal gübre ile rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hayvansal gübreler, npk gübrelerin verdiği tadı, dayanıklığı, kokuyu daha iyi verecektir.
Hayvansal gübre temin edebiliyorsanız ek olarak npk gübre kullanmak fazlaya girer. Bitki zaten isteği kadar gübre alır. Her türlü bitkide kullanabilirsiniz, çiçeklerde dozu çok düşürmek gerekli aksi halde kuvvetli gelecektir.
Böğürtlenler iyi bir gelişme gösteriyor. 8 cmlik saksıların altından kökler çıkmaya başladı. 1 ay içinde poşete alınmak isteyecekler. Bu sene üstü fileli bir alan şart gibi duruyor.
539898
Merhaba İsmail bey; bu küçük saksıları nerden alıyorsunuz, nasıl temin edebiliriz?
İsmail Kuzucu
28-03-2015, 20:47
Tartes tarımdan temin edebilirsiniz. 10 adet 1 lira kadardı sanırım. En az 5 sene kullanılabilir kalite.
Bahçe sayfanız cok hos olmus
İsmail Kuzucu
29-03-2015, 18:36
Bu sezon serayı neredeyse baştan yeniliyoruz. Galvaniz boruların aralarına ek olarak destek koyup, sera üstündeki telleri çıkardık.
Seranın ortasına destek boruları koyup askı demirlerinide buraya monte edeceğiz. Hıyar cinsini değiştirince teller dayanmıyordu.
Destek tellerinin hepsi söküldü yerlerine kalın tel alınacak. Daha sonra borular beyaz renge boyanacak. Daha sonra yeni örtüsü serilecek.
1 tona yakın gübre ve toprak koyulup, leonardit ile birlikte sürüm yapılacak.
Bu sene Candem seracı gübre seti siparişi verdim, gübreleme tam dengeli olacak.
Geçen sene 550 kök fide ekmiştim, 100 köke yakını değişik köktü. Bu sene 600 kök aynı cins hıyar ekeceğiz.
İsmail Kuzucu
29-03-2015, 20:47
Güller tomurcuklanmaya başladı..
543871 543872
İsmail Kuzucu
29-03-2015, 20:53
Sümbüller..
543873 543874
543875 543876
İsmail Kuzucu
29-03-2015, 21:00
543877 543878
İsmail Kuzucu
29-03-2015, 21:10
543884
543885
İsmail Kuzucu
29-03-2015, 21:12
543886 543887
İsmail Kuzucu
29-03-2015, 21:15
543891 543892
İsmail Kuzucu
30-03-2015, 19:52
Yediveren çilekler..
544048
544049
İsmail Kuzucu
30-03-2015, 21:53
Barbunyalar ekime hazır..
544081
544082
544083
aysozbek
31-03-2015, 21:16
Ben barbunya ve fasulyeleri ocak şeklinde direk ekmeyi düşünüyordum. Hata mı yaptım acaba? Hafta sonu ekeyim mi ne dersiniz?
İsmail Kuzucu
31-03-2015, 21:31
Ocak ekimi için daha erken, havalar yağmurlu gidiyor. Cuma günü gibi soğuk havada var. Nisan ayının 3. veya 4. haftasına kadar bekleyin.
Yeni barbunya çeşidi geldi, bende havaların düzelmesini bekliyorum.
serdar1984
01-04-2015, 08:32
ismail bey çileklerin çiçeklendiğini gördüm bendede bir sürü çilek var onlarda daha çiçeklenme yok bu durum bende çileğin cinsindenmi kaynaklanıyor acaba ?
İsmail Kuzucu
01-04-2015, 11:06
ismail bey çileklerin çiçeklendiğini gördüm bendede bir sürü çilek var onlarda daha çiçeklenme yok bu durum bende çileğin cinsindenmi kaynaklanıyor acaba ?
Cılek cınslerı cok farklılık gosterebılıyor. Bızde de 2-3 cıns var, degısık zamanlarda meyve verıyor. Yagıslı havalarda hayvansal gubre sepersenız ıyı gelecektır.
Bende yediveren çilek duymamıştım . Yediveren gül duydum sadece :) .Bir seferden fazla mı meyve veriyor . o yüzden mi ismi öyle ?
İsmail Kuzucu
01-04-2015, 20:01
10 bin poşetli fideye ulaştık. Çimlendirme serasındaki çiçekler ve fasulyeler hariç.
Poşetleme başlayalı bir hafta oldu. Bitkilerin ilk gerçek sulamaları tohum kaplama ürünü ile yapılacak.
544342
serdar1984
02-04-2015, 18:03
ismail bey çiçek tohumları filizlendi ama çok yavaş büyüyor hızlanması için ne yapabilirim. 12 10 14 genel kullanım gübresi almıştım çok az miktarda (10 gr gibi) 5 lt bir kaba attım sıprey sıkarak suladım aradan 2 gün geçti yapraklar sanki böcek yemiş gibi yarım ay şekline gelmiş yapraklar acaba gübremi fazla geldi yoksa ben yapraklara dogru sıktım suyu ondanmı oldu ?
İsmail Kuzucu
02-04-2015, 19:45
Yeni sezonda kullanacağımız tüm ürünler geldi.
http://www.gelecektarimda.com/gubre.jpg
İsmail Kuzucu
03-04-2015, 07:50
ismail bey çiçek tohumları filizlendi ama çok yavaş büyüyor hızlanması için ne yapabilirim. 12 10 14 genel kullanım gübresi almıştım çok az miktarda (10 gr gibi) 5 lt bir kaba attım sıprey sıkarak suladım aradan 2 gün geçti yapraklar sanki böcek yemiş gibi yarım ay şekline gelmiş yapraklar acaba gübremi fazla geldi yoksa ben yapraklara dogru sıktım suyu ondanmı oldu ?
Domates, biber gbi sebzeler için 25 litre suya 50 ml gübre atıyorum. Çiçekler için bu oran 25 litre suya 25 litre olarak değişiyor.
Gübreniz yaprak gübresi mi yoksa damlama veya toprakaltı gübresi mi? Gübre atıldıktan sonra direk güneşi almış ise yanmış olabilir.
serdar1984
03-04-2015, 09:22
Domates, biber gbi sebzeler için 25 litre suya 50 ml gübre atıyorum. Çiçekler için bu oran 25 litre suya 25 litre olarak değişiyor.
Gübreniz yaprak gübresi mi yoksa damlama veya toprakaltı gübresi mi? Gübre atıldıktan sonra direk güneşi almış ise yanmış olabilir.
Üzerinde böyle bir bilgi var ismail bey
''Toprağı çapaladıktan sonra gübreyi serpiniz, ardından bolca sulayınız.Yılda en az 3 uygulama yapınız. Elinizdeki kutu yılda üc kez uygulama yapılması halinde 15-20 m2 alana yeterlidir. Şubat-Kasım ayları arasında kullanılmalıdır.(Temmuz-Ağustos hariç)
Toplam Azot %12
Suda Çözünür Fosforpentaoksit %10
Suda Çözünür Potasyumoksit %14
ismail bey birde maraton max hıyar tohumu siz kullanmışsınız bende bu tohumu kullanmk istiyorum lakin 500 adetlik tohum halinde satılıyor bu bana çok fazla ! bu ürünü küçük paketler halinde bulmam mümkünmü siz yardımcı olabilirmisiniz sizde varsa ?
İsmail Kuzucu
03-04-2015, 21:12
Sizin gübreniz taban gübresi, su ile yapraktan uygulama yapmayın. Köklere sulama yapabilirsiniz. Çiçeklerde dozu yarıya düşürmeyi unutmayın.
Sera yerimiz değiştiği için bu hıyar çeşidinden vazgeçtim. Tam uyum sağlamadı. Ziraat odasına gidip dişi çiçekli fidelerden alabilirsiniz. 1 ay tam fide sezonu, rahatlıkla bulabilirsiniz.
İsmail Kuzucu
03-04-2015, 21:40
İki pazarcının işbirliği :p
544641
544642
544643
İsmail Bey sizin dahlia lardan ses yok daha, biz de ona göre harekete geçeceğiz, sinyal bekliyoruz :)
Ben geçen yaptığım gibi siyah orta boy poşetlere ekeyim istedim. Toprak almak için gittiği dükkan sahibi ile konuştuk biraz. Benim de yaylada dahlialarım vardı, ek-sök usandım uğraşmaktan artık bıraktım ortanca diktim onun yerine dedi. Ayrıca iddiasına göre bu mevsimde benim planladığım gibi poşete veya saksıya ekip 1,5 ay sonra yaylada havalar iyice ısındığında ve çiçekler nispeten geliştiğinde yaylaya dikmek ile zamanı geldiğinde direk soğanları toprağa dikmenin arasında gelişmeleri açısından bir farkın olmadığını boşuna uğraşmamamı söyledi. Açıkçası benim de işime gelecek eğer dediği doğruysa çünkü dikilecek soğan sayısı tek tek koparıp ekeceğimizi düşünürsek 200 kadar vardır.
Evvelki sene bim den aldığım 5-6 poşet bodur dahliayı acemilikten düzgün olmayan kıraç, taşlı, kumlu bir yere dikmiştik ve bir kısmı çıkmamış, çıkanlarda neredeyse biz yayladan inmeye yakın ancak çiçeklenmişlerdi :) Geçen sene elimdeki soğan sayısı 10 kadar olduğu için poşetleyip dikmiştim.
Bir de aşağıda çelik alma-dikme zamanı bitti bitecek. Forumda iki arkadaşa ortanca çeliği bulabileceğimi söyledim. Yayladakiler daha yapraklanmadı, yaprakları çıkmaya başladığında çelik alıp plasatik litrelik su şişelerinin içinde hafif nemlendirerek kargoyla göndermeyi düşünüyorum. Yayladaki ortancalardan çelik almak için henüz erken olmadlı di mi?
İsmail Kuzucu
05-04-2015, 23:04
Sayın TCM, fırsat bulabilsem hemen ekim yapacağım. Tam ekilecek yeri temizledim, çapalayacaktım yağmur yağdı ve kaldı. Tekrar yağmurlu hava geliyormuş.
Yumruları teker teker yerine çoklu olarakta ekim yapabilirsiniz. Gelişim olarak belki aynı olabilir ama yumrunun kalitesi ve çiçeğin verimi kesinlikle farkı olacaktır.
Önceden saksılara ektiğim yıldızların kökleri 30 cmye yaklaşmış. Toprakta istesenizde bu kadar kök oluşumu olmaz. Bunlar toprağa ekilince direk gelişime geçecek. (Fotoğrafını yakında eklerim.)
Uyanma olmadıysa tabii çelik alınabilir. İlla bu ay yapılacak diye bir zorunluluk yok. Uyanan gözler içinde bir deneme yapıyorum. Sonuç şimdilik iyi gidiyor. İlerleyen zamanlarda onlarıda paylaşırım.
İsmail Bey, yumruları çoklu ekersem poşetlere sığmaz, büyücek saksı kullanmam lazım, pratik başka aparat var mı bilmiyorum. Saksı ile ekim ise daha fazla yer, toprak, zaman, iş gücü, taşıma zahmeti demek.
İsmail Kuzucu
06-04-2015, 12:00
İsmail Bey, yumruları çoklu ekersem poşetlere sığmaz, büyücek saksı kullanmam lazım, pratik başka aparat var mı bilmiyorum. Saksı ile ekim ise daha fazla yer, toprak, zaman, iş gücü, taşıma zahmeti demek.
Ekım zamanını beklemek sızın ıcın daha ıyı olacak gıbı. Yoksa her turlu zorlanacaksınız.
Bu gıdısle bende mayıs ayında anca ekım yapacagım.
serdar1984
06-04-2015, 12:26
ismail bey sizin dediğinize uydum npk gübreleri yerine koyun gübresi ve leonardit kullanmaya karar verdim.adaklık kurban satış yerinden çok uyguna yanmış koyun gübresi buldum :) havalar yagışlı topragı daha havlandıramadım inşallah güzel olur :) tabana gübreyi yaydıktan sonra sebze fidelerinin hangi dönemlerinde tekrar gübre destegi vermem gerekir?
İsmail Kuzucu
06-04-2015, 19:37
En iyisini yapmışsınız. Çiçekler meyveye dönmeye başladığı zaman tekrar kullanabilirsiniz. Şimdiden bereketli ürünler..
İsmail Kuzucu
07-04-2015, 08:58
Küçük seranın birisine domates ekimiyapacağız. Fideler bugün veya yarın gelecek. Tybif domates istemiştim ama geç kalınca bu çeşidi aldım. Bakalım nasıl verim alacağız.
2-3 adette elimde olan sırık iri domateslerden ekeceğim. Seraya uyum sağlarsa bir dahakine yerli tohum ekeceğim.
http://www.fidedeposu.com/image/cache/data/fide/iskender_f1-600x600.jpg
serdar1984
07-04-2015, 09:49
bereketli olur inşallah siz yeterince emek veriyorsunuz zaten güzel olacagından eminim :)
İsmail Kuzucu
07-04-2015, 19:24
Fideler geldi, yeri önceden hazırdı. Tekrar üstten bir çapalama yapıp ekim yapıldı. Toprak tamda tavında idi. 5 sıraya toplam 325 adet fide dikildi. Sıra üzeri 40 cm, sıra arası 60-100 cm olacak şekilde ayarlandı.
Ekimden 7-10 gün sonra ilk gübreleme yapılacak. Bu sene her bitki için ayrı bir gübreleme programımız olacak.
İsmail Bey; sizin önerdiğiniz candem mikropellet hazır bodrumda bekliyor, gübre ticareti yapan komşumun önerdiği 10-20-20 gübre hazır onun dükkanında bekliyor, ( NPK 10-20-20 + (15 SO3) (SUPER GOLD) (http://www.toros.com.tr/%C3%9Cr%C3%BCnler/BitkiBesleme/KlasikG%C3%BCbreler/NPK102020%2815SO3%29%28SUPERGOLD%29.aspx) ) kayınpeder traktörle depoyu fullemiş evde bekliyor. Bahçe de geçen sene aynen bıraktığımız gibi karıklar açık içi dışı her tarafı yemyeşil bizi bekliyor. Bir köşede de geçen seneden kalma üstü örtülü yarım traktör tavuk gübresi.
Sezon sonu tarlayı traktörle kabartıp düzleyecektik ancak işi yapacak kişilerle buluşamadık denk gelmedi. Kayınpeder, "bir ara gidip tarlaya ızgara (diskaro) çekelim, gübre atalım" dedi ama sıralama ve zamanlama konusunda soru işaretleri var. Muhtemel tarlaya fideleri ve tohumları ekim zamanımız en erken Mayıs 15 gibi olur. Sizce ideal sıralama ve kullanılacak malzeme ile kullanım sırası nasıl olmalı; yani diskaro, patoz işlemleri ile candem pellet - 10-20-20 granül toprakaltı gübre - tavuk gübresi atımları.
B e t ü l
08-04-2015, 16:31
Ne diyeceğimi bilemiyorum İsmail Bey
Şahsen ben üç beş saksıyla balkonda toprakla debelenirken bu kadar büyük bir alanda böyle büyük işleri başaranlara hayranım...
Bol ürünlü bir sene dilerim.Satışlarınızı 4 gözle bekleyeceğim.
Siz sadece esnaf, çiftçi, öğrenci, değil aynı zamanda donanımlı bir öğretmensiniz bence. Zira her soruya içtenlikle cevap verip fotoğraflarla yaptığınız işleri çok güzel anlatmışsınız. Tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim.
İsmail bey profesyonel çalışma bu olsa gerek,çok büyük emek ve zaman harcıyorsunuz bunun sonuçlarınıda hayranlıkla seyretmek bize düşüyor,şatışınızı sabırsızlıla
bekliyor olacagım.Allah kuvvetiniz artırsın saygılar.
İsmail Kuzucu
08-04-2015, 17:55
İsmail Bey; sizin önerdiğiniz candem mikropellet hazır bodrumda bekliyor, gübre ticareti yapan komşumun önerdiği 10-20-20 gübre hazır onun dükkanında bekliyor, ( NPK 10-20-20 + (15 SO3) (SUPER GOLD) (http://www.toros.com.tr/%C3%9Cr%C3%BCnler/BitkiBesleme/KlasikG%C3%BCbreler/NPK102020%2815SO3%29%28SUPERGOLD%29.aspx) ) kayınpeder traktörle depoyu fullemiş evde bekliyor. Bahçe de geçen sene aynen bıraktığımız gibi karıklar açık içi dışı her tarafı yemyeşil bizi bekliyor. Bir köşede de geçen seneden kalma üstü örtülü yarım traktör tavuk gübresi.
Sezon sonu tarlayı traktörle kabartıp düzleyecektik ancak işi yapacak kişilerle buluşamadık denk gelmedi. Kayınpeder, "bir ara gidip tarlaya ızgara (diskaro) çekelim, gübre atalım" dedi ama sıralama ve zamanlama konusunda soru işaretleri var. Muhtemel tarlaya fideleri ve tohumları ekim zamanımız en erken Mayıs 15 gibi olur. Sizce ideal sıralama ve kullanılacak malzeme ile kullanım sırası nasıl olmalı; yani diskaro, patoz işlemleri ile candem pellet - 10-20-20 granül toprakaltı gübre - tavuk gübresi atımları.
Ekimden 1 ay önce tümaldıklarınızı toprağa atıp sürüm yapmanız gerekli. Toprakta anca çözülüp alınabilir hale gelir. Haftaya havalar ısınmaya başlıyor tamda zamanı.
Tüm çiftçilerimiz şu leonardit ürünlerine alışması gerekli. 1 sene az bir alanda deneseler zaten bir sonraki sene kendileri kullanmak isteyecekler.
Şimdiden bereketli ürünler dilerim.
İsmail Kuzucu
08-04-2015, 21:02
Ne diyeceğimi bilemiyorum İsmail Bey
Şahsen ben üç beş saksıyla balkonda toprakla debelenirken bu kadar büyük bir alanda böyle büyük işleri başaranlara hayranım...
Bol ürünlü bir sene dilerim.Satışlarınızı 4 gözle bekleyeceğim.
Siz sadece esnaf, çiftçi, öğrenci, değil aynı zamanda donanımlı bir öğretmensiniz bence. Zira her soruya içtenlikle cevap verip fotoğraflarla yaptığınız işleri çok güzel anlatmışsınız. Tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim.
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim sayın B e t ü l, elimizden geldiği kadar paylaşım yapıyoruz. Umarım faydası oluyordur.
İnşallah hepimiz için bereketli bir sezon olur.
İsmail Kuzucu
08-04-2015, 21:14
İsmail bey profesyonel çalışma bu olsa gerek,çok büyük emek ve zaman harcıyorsunuz bunun sonuçlarınıda hayranlıkla seyretmek bize düşüyor,şatışınızı sabırsızlıla
bekliyor olacagım.Allah kuvvetiniz artırsın saygılar.
Sayın inside sağolun varolun. Profesyonellik için biraz daha zamanımız var. Her sene yeni bilgi ve tecrübelerle gelişmeye çalışıyoruz. Amin, sağlık olmadan hiç biri olmuyor malesef..
İsmail Kuzucu
08-04-2015, 22:17
Laleler açmaya başlar..
545805
545800
Laleci_03
08-04-2015, 22:31
Hay maşallah son foto ne öyle İsmail ağabeyim? :eek: :D
İsmail Kuzucu
09-04-2015, 19:21
1 çiçek beklerken 5-6 çiçek birden gelmesi. :) O toprağa beni ekseler ben bile biterim hani :)
İsmail Kuzucu
09-04-2015, 20:05
Yeni sezonun ilk sera ekimi..
545932
545934
İsmail Kuzucu
09-04-2015, 22:04
Kereviz fidelerinin keyifleri yerinde. Nisan sonuna kadar ekilmiş olacaklar gibi.
545952
İsmail Kuzucu
10-04-2015, 19:04
Fideleri poşetlere alırken çektiğimiz kısa bir video..
https://www.youtube.com/watch?v=VmZSkP3WXgs
Elinize sağlık . Ben hep burada hata yapıyorum . Toprağı yarım doldurup , fideyi koyduktan sonra üzerine ekliyordum . Birde iki **** üç fide şaşırtıyorum , tek değil . Hatalarımı gördüm . Teşekkürler .
serdar1984
11-04-2015, 18:31
sn ismail bey humik asit ve fulvik asit çok kullanılan terimler benimde bulundugum bölgedeki bir ziraatmarketten alış veriş yaparken ordaki ziraat mühendisi topragı işlemeden önce humik asit kullanmamı önerdi! biraz araştırdıgım kadarıyla humik asitin topraktaki bazı mineralleri harekete geçirdiği bitkiye ulaşmasını sağladıgı yönünde daha önceki sizin tavsiyelerinize uyup koyun gübresi ve leonardit almıştım (npk gübrelerinden vazgeçerek) bu humik asiti almalımıyım? birde bu fulvik asit tam anlamıyla nedir bizim anlıcagımız dilde yani ?
İsmail Kuzucu
11-04-2015, 19:18
Elinize sağlık . Ben hep burada hata yapıyorum . Toprağı yarım doldurup , fideyi koyduktan sonra üzerine ekliyordum . Birde iki **** üç fide şaşırtıyorum , tek değil . Hatalarımı gördüm . Teşekkürler .
Ekimden sonra mutlaka çok iyi sulamak gerekli. Bitki 10 gün su istememesi gerekli. Bizim poşetliler 14. günden sonra ilk sulamaları yapıldı. Biber çeşitleri hariç diğer bitkiler tekli olarak ekliyor. Yardımı olduğuna sevindim.
İsmail Kuzucu
11-04-2015, 19:23
sn ismail bey humik asit ve fulvik asit çok kullanılan terimler benimde bulundugum bölgedeki bir ziraatmarketten alış veriş yaparken ordaki ziraat mühendisi topragı işlemeden önce humik asit kullanmamı önerdi! biraz araştırdıgım kadarıyla humik asitin topraktaki bazı mineralleri harekete geçirdiği bitkiye ulaşmasını sağladıgı yönünde daha önceki sizin tavsiyelerinize uyup koyun gübresi ve leonardit almıştım (npk gübrelerinden vazgeçerek) bu humik asiti almalımıyım? birde bu fulvik asit tam anlamıyla nedir bizim anlıcagımız dilde yani ?
Humik asit ürünler zaten leonarditten yapılmaktadır. (Bitkisel olanlar hariç.) Ayrıntılı olarak buradan (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/1653.htm)bilgilere ulaşabilirsiniz.
İsmail Kuzucu
12-04-2015, 22:01
Haseki küpeleriaçmaya başladı, bu sezon sınırlı sayıda açacak fide var. Onlarda tohumluk olarak ayrıldı.
https://www.youtube.com/watch?v=p1F4IvOdj6g
İsmail Kuzucu
12-04-2015, 22:17
Bazı çiçekler donsada meyveler tutmaya başladı..
546415
546416
İsmail Kuzucu
13-04-2015, 19:30
Büyük seranın demirlerine ekleme yapılıp boyaması yapıldı. Üst alandaki destek telleri söküldü. Örtü yenilendi, pencereleride yapıldı sayılır.
Cuma veya cumartesi günü hıyar ekimi yapılacak.
İsmail bey iyi akşamlar kolay gelsin 2 adet kücük bahcem var damlama sulama sistemi kurmak istiyorum ve su kaynagı olarak 2 tonluk dik depom var fotolarını atmaya çalışıcm bana yardımcı olabilrmisiniz ceşitli sebze fideleri yetiştiricem sizce fideler arası sıra ve ara mesafesi ne kadar olmalı ona göre delikli damlama borusu alıcam da şimdiden yardımlarınz için tşkelr kolay gelsin bahceleriniz harika :)
İsmail Kuzucu
14-04-2015, 14:08
Merhabalar, çift sıra ekimde sıra arası 50-60 cm, sıra arası 40 cm ideal bir ekim mesafesi oluyor. Yürüme yolu olarakta 1 m yeterli oluyor.
20 cm aralıklı damlama hortumunu 20 m olacak şekilde sıralar çekebilirsiniz. Mümkün olduğu kadar ana hat üzerine dirsek ve T kullanmayın.
peki ismail bey ana hattı kaçlık boru alsam daha iyi olur 32 ve 40 lık arasında kaldım 32 lik ana hatta çonta takmak zor olur dedi bi arkadaş ama ben basınçtan dolayı 32 lik almayı düşündüm 40 lık alsam basınç bana yetermı bide depoyu ne kadar yüksege kaldırmalıyım basınç için yardımlarınız için teşekkürler iyki sizin gibi bu işe gönül vermiş birileri var :)
İsmail Kuzucu
14-04-2015, 19:21
Ben seralarda 32lık kullanıyorum. Eger mesafe uzun ıse 32 kullanmak daha mantıklı. Ek parcaların hepsı var sıstemde hıc zorluk gormedım.
Basınc ıcın damlama konusuna yazarsanız daha ıyı olacaktır. Eklenen dırseklerın bıle hesaplaması yapılıyor.
Umarım yardımcı olabılmısımdır. Iyı aksamlar dılerım..
peki siz 32 lik boruya civatalı priz kolyemi kullanıyorsunuz yoksa contalı sistemimi kullanyosunuz
İsmail Kuzucu
14-04-2015, 21:07
peki siz 32 lik boruya civatalı priz kolyemi kullanıyorsunuz yoksa contalı sistemimi kullanyosunuz
Contalı sistem mevcut. Daha ayrıntı vermek gerekirse, 3600/saat litre su basan motordan 3 ana çıkış var. Bu çıkışlardan birisi fideleri sulamak için, diğeri su depolarını doldurmak için. Diğer ana hat ise ayrı olarak 4 bölüme ayrılıyor.
Her bölüm vanalı ve contalı dirsek, te ve sonlandırıcılar kullanılıyor.
Merhabalar, çift sıra ekimde sıra arası 50-60 cm, sıra arası 40 cm ideal bir ekim mesafesi oluyor. Yürüme yolu olarakta 1 m yeterli oluyor.
20 cm aralıklı damlama hortumunu 20 m olacak şekilde sıralar çekebilirsiniz. Mümkün olduğu kadar ana hat üzerine dirsek ve T kullanmayın.
ismail bey çift sıra ekimi nasıl oluyor rica etsem bilgilendirimisiniz.iyi akşamlar
İsmail Kuzucu
14-04-2015, 21:53
ismail bey çift sıra ekimi nasıl oluyor rica etsem bilgilendirimisiniz.iyi akşamlar
Fotoğraf iyi olarak anlatacaktır sanırım. 1 m yürüme yolu, 50-60 cm aralıklar ile iki sıra fide dikimi.
546763
Fotoğraf iyi olarak anlatacaktır sanırım. 1 m yürüme yolu, 50-60 cm aralıklar ile iki sıra fide dikimi.
546763
teşekkürler ismail bey.
ismail bey daha önceki paylaşımlarınızda biocan peletten bahsetmişsiniz bu ürünü yeni diktiğim fidanlar ve fideler için kullanmayı düşünüyorum kullanım şekli ve miktarı nasıldır ayıca işe yarıyormu.teşekkürler
İsmail Kuzucu
17-04-2015, 10:15
Merhaba, bahçemizi çiçeklendirmek istiyorum. Çiçekleri araştırırken Dev dahlia gördüm ve nutkum tutuldu. Acaba dev dahlia soğanını nasıl temin edebilirim? İnternette araştırdığım sitelerde satışı yok.
Merhabalar sn Belmas, satış bölümünden ürünlere bakabilirsiniz. Hatırladığım kadarı ile satış yapan üyeler vardı. İnternette asya lalenin son ürünleri vardı, bittimi bilmiyorum.
İsmail Kuzucu
17-04-2015, 10:23
ismail bey daha önceki paylaşımlarınızda biocan peletten bahsetmişsiniz bu ürünü yeni diktiğim fidanlar ve fideler için kullanmayı düşünüyorum kullanım şekli ve miktarı nasıldır ayıca işe yarıyormu.teşekkürler
Toprağı sürmeden önce kullanabilirsiniz. Damlama varsa sıvı humicanı kullanabilirsiniz. Sıvı olanı dönüme 1 lt olarak kullanılıyor.
Fideleri şaşırttığımız zaman mutlaka bu ürünü kullanıyorum, alışma süresini çok etkiliyor.
Deneme amaçlı olarak değişik fidanlarda kullanabilirsiniz. Böylece farkı anlarsınız. Firmada bu yönde bilgi veriyor, amaç ürün satmak yerine müşteri edinmek.
İsmail Kuzucu
17-04-2015, 22:00
Seradaki domatesler çiçeklenmeye başlar.. İlk sulamayla birlikte gübreleme başlayacak.
547171
547172
547173
547174
asmalıtepe
18-04-2015, 07:30
Maaşallah ne güzel büyümüşler. Benim fideler kapalı balkonda, güneşi az süreli görüyorlar bu sebebten mi acaba yavaşlar biraz ama iyi sağlıklı görünüyorlar, hatta 200 tohumda 10 tohum fire ancak verdiler.
Ben de bol güneşe götürmeye hazırlanıyorum. Yoksa mini seralarla dolaylı güneş yeterlimidir ki? Fikir verirseniz sevinirim. kolaylıklar dilerim.
İsmail Kuzucu
18-04-2015, 07:39
Bugün 10 günlük oldular. İlk dönemde yavaş büyümeleri tavsiye edilir. Bitkinin boyu değilde kök sistemi çalışsın. Ekimden sonraki can suyu daha hiç sulama yapmadık. Saçak kökler şimdi derine yayıldıkça besin arayacaklar. İlk gübrelemede ise fideler gelişme dönemine geçecek.
İlk dönemde yarı güneş yeterli olur. Çiçekler görününce bol güneş ihtiyacı olacaktır. Çimlenme çok iyi olmuş 10 adet hiç fire bile sayılmaz. :)
Bereketli ürünler dilerim.
İsmail Kuzucu
18-04-2015, 07:40
Domates fidelerindeki kök gelişimi. Saçak kökler umduğumdan daha çok yayılma göstermiş. 2-3 gün daha su istemezler ise ilk gübreden sonra hızlı bir gelişme olacak. Gübreleme tamda çiçek başlangıcında olacak fosfor ağırlı gübre ile çiçek dökümüde engellenmiş olacak. Havalarda açık olursa arılarda serayı ziyarete başlar.
547191
Tilki Mete
21-04-2015, 16:25
1 çiçek beklerken 5-6 çiçek birden gelmesi. :) O toprağa beni ekseler ben bile biterim hani :)
Toprağa ne uygulaması yapıyorsunuz ? Hümik asit ve sıradan gübre dışında bir uygulama yapıyormusunuz ?
İsmail Kuzucu
21-04-2015, 20:46
Toprağa ne uygulaması yapıyorsunuz ? Hümik asit ve sıradan gübre dışında bir uygulama yapıyormusunuz ?
Çiçeklerin olduğu alanda keçi gübresi var.
İsmail Kuzucu
22-04-2015, 19:09
Domatesler çapalanıp ipe alınmaya başlandı. Gelişimi yavaş olan fideleri çıkarıp yerlerine poşetli fidelerden ektim. Yarın hıyar ekimine başlanıyor. Daha sonra da marullar ekilecek.
548303
548304
İsmail Kuzucu
22-04-2015, 20:05
5 günlük arasındaki fark. Gübreleme yapmanın üzerinden 4 gün geçmesi..
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/547191d1429335597-11160557_1598484650368954_1069089359815282690_n.jp g
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/548304d1429721980-1466306_1599807040236715_7474374280905691059_n.jpg
İsmail Kuzucu
23-04-2015, 19:45
Hıyar ekimide bitti. Toplam 644 adet fide ekildi. Sıra araları 100 cm ve 50 cm, sıra üzerleri 40 cm.
548459
*** ismail bey yardimina ihtycm var bu sene acik kok alip simdilik kapali balkonda baktigim kiraz agaci basta guzel bi sekilde acip ilerledi fakat suan tum yapraklari kivrisip kuruycak gibi oluyor topraginda cok az hayvan gubreside var acaba neden boyle yapiyor olabilir fazla su vermek yapıyor olabilrimi bide gecenlerde çicek açmıştı onu kopardım köküne güçlensin diye ondan olmuş olabilir mi
İsmail Bey, domateslerin iplerini yukarı demirlere bağladınız. İpin aşağıdaki ucunu da oynayıp kökleri zedelemesin diye iki sıra arası gerdirdiğiniz başka bir ipe bağlıyorsunuz diye düşünüyorum. Arkadaşın biri geçen sene fasulyeleri 8 lik veya 10 luk spiralli inşaat demirine sardırdığını söyledi. Domatesi sardırsak demirlere olmaz mı? Sıcaktan ısınan demir fasulyeye zarar vermedi mi diye sorunca sorun olmadı dedi.
İsmail Kuzucu
24-04-2015, 12:58
Merhabalar sayın falgon,
Kıraz konusunda fazla bır bılgım yok, yapraklarında her hangı bıt turu bocekler gozukuyor mu?
Besın eksıklıgıde olabılır, muhendıs arkadaslar daha ıyı bılgı verecektır. Bu arada kıraz fazla suyu sevmeyen bır bıtkıdır.
İsmail Kuzucu
24-04-2015, 14:59
İsmail Bey, domateslerin iplerini yukarı demirlere bağladınız. İpin aşağıdaki ucunu da oynayıp kökleri zedelemesin diye iki sıra arası gerdirdiğiniz başka bir ipe bağlıyorsunuz diye düşünüyorum. Arkadaşın biri geçen sene fasulyeleri 8 lik veya 10 luk spiralli inşaat demirine sardırdığını söyledi. Domatesi sardırsak demirlere olmaz mı? Sıcaktan ısınan demir fasulyeye zarar vermedi mi diye sorunca sorun olmadı dedi.
Fasulyeyı ınce sopalar dahı tasıyor ve dalları cok narın olmuyor. Bırde buna yuku hesaplarsak bıraz zor dayanır gıbıme gelıyor.
Tabıı yınede denemek lazım, belkı yapmıs olan bıle vardır.
biraz fazla su vermiş olabilrim yani topragı hep camur gibiydi yapraklarında bit gibi bişeler gözükmüyor yinede yardımlarınız için ****** ayrıca fasulye konusunda benimde yardıma ihtiyacım var beyaz veya yeşil fasulyeyi yanına diktiğimiz odunlara cıkartıyoruz ama odun az oldugundan sıkıntı oluyor başka öneriniz var mı
İsmail Kuzucu
25-04-2015, 18:57
Marul ekimi başladı, ilk tur ekimi yapıldı. Salıdan sonra tekrar ekim yapılacak. Marullardan sonrada kızartma kabakları ekilecek.
YeniGine
25-04-2015, 23:43
:) Anlaşılan o ki sevgili İsmail, çook işin var çok; rastgelsin inşallah.
İsmail Kuzucu
26-04-2015, 19:43
:) Anlaşılan o ki sevgili İsmail, çook işin var çok; rastgelsin inşallah.
Bugün reyhan ekmide arada kaynadı iyi oldu. 2 haftaya hıyarlar başlar ip istemeye, domatesler derken koşuşturmaca devam eder. :)
İnşallah, iş olsunda çalışmada hiç sıkıntı yok. :rolleyes:
İsmail Kuzucu
29-04-2015, 14:23
İlk koltuk (yan dal - filiz) almayıda yaptık..
549517
549518
549519
Domateslerin arası birer karış anca gibi.
İsmail Kuzucu
29-04-2015, 14:51
Domateslerin arası birer karış anca gibi.
Sıra arası 40 cm olarak ekildi. Çeşit olarak yaprakları içe doğru kıvrıldığı için ideal bir ekim mesafesi.
asmalıtepe
29-04-2015, 18:53
Sayın İsmail Kuzucu maaşallah domatesler meyveye geçiyor.Elinize sağlık.
Sayfanızı işgal etmekten özür dilerim.
Benim çok iyi giden fidelerimin gelişimi ve köklenmesi durmuş gibi adeta. Dikim yapılacak kadar kök tutamadılar. Kısaca kök gelişimi çok zayıf, hatta hala tek kök şeklinde.
Bu durumda daha çok bekleyeceğiz gibi.
Ne yapalımne önerirsiniz? Süreyi mi tamamlamaları gerek, birden köklenebilirler mi?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
İsmail Kuzucu
29-04-2015, 19:45
Çiçekler açmaya başladı, 1-2 gün içinde de arıları getireceğiz. Çiçek tutumunu sağlamamız gerekli.
Fotoğraf ekleyebilirseniz daha net cevap yazılabilir. Diğer türlü seçenek çok çünkü. Domatesin kökleri fazla olmasa bile toprağa ekilince köklenmeye geçecektir.
Ektiğimiz alan ne kadar olursa olsun leonardit ve hümik asit ürünlerini mutlaka kullanmamız gerekli.
İsmail Kuzucu
02-05-2015, 19:53
Hıyar sezonunun ilk fotoğrafı. Kısmet olursa 3 hafta sonra hasada başlayacağız..
550095
550096
İsmail Kuzucu
03-05-2015, 21:06
Bizdeki koltuk alma işlemi. :)
https://www.youtube.com/watch?v=xTGMrEFJzs8
İsmail Kuzucu
03-05-2015, 21:29
Bizde herşey dalından. :)
550372
550373
550374
Ismail bey size birsey sormak istiyorum, bu sene ilk defa balkon ve evdeki çiçeklerin topraklarina yanmis hayvan gubresi ilave ettim [ yaklasik 10 da bir oraninda] Artan gubrem var Aralikli olarak gubre serbeti vermeye gerek varmi?
İsmail Kuzucu
03-05-2015, 21:43
Ismail bey size birsey sormak istiyorum, bu sene ilk defa balkon ve evdeki çiçeklerin topraklarina yanmis hayvan gubresi ilave ettim [ yaklasik 10 da bir oraninda] Artan gubrem var Aralikli olarak gubre serbeti vermeye gerek varmi?
Sayın samur, çiçekler için toprak gübre oranı 2/1 yeterli olacaktır. Bitkinin durumuna göre gübreli su verebilirsiniz. Yapraklardaki renk değişimine dikkat ederseniz size ben besin istiyorum der zaten.
Bol çiçekli günler. ;)
İsmail Kuzucu
04-05-2015, 21:23
15.03.2015 tarihinde almış olduğum ortanca çelikleri köklenmiş. Uyanmış bitkiden çelik alınmaz diyenlere selam olsun. :)
550663
İsmail Kuzucu
06-05-2015, 20:20
Ve domatesler ilk meyvelerini göstermeye başlar..
551013
İsmail bey,
Marul, hıyar ve domateslerde hangi gübreleri kullanıyorsunuz ? Ayrıca hıyar (sırık sera) bitkisinde budama nasıl oluyor bilginiz var mı ? Kolaylıklar diliyorum.
İsmail Kuzucu
08-05-2015, 19:28
Bu sene 20ye yakın gübre çeşidi değişik bitkilerde değişik oranlarda kullanılıyor. Candem her ürün için ayrı bir program çıkardı, her ürün 4 aşamalı olarak gübreleniyor. İlaçlamalarda belli bir düzen içerisinde oluyor.
Şimdiye kadar 5 kg gübre anca kullanmışımdır ama etkisi çok büyük olduğu kesin. Bilinçli üretim için gübre programı ve hümik asit uygulası şart.
Hıyarda budama:
http://www.agaclar.net/forum/1284859-post358.htm
İsmail Kuzucu
08-05-2015, 23:51
Hıyar gelişimleri mükemmel. Tek sulama ve gübrelme ile harika bir gelişme oldu. 2. su ve gübrelemede verime geçeceğiz.
551488
551489
551490
İsmail Kuzucu
09-05-2015, 13:52
19 mayıs tarıhınde dısarıya ektıgımız barbunya fasulyeler cıceklenmeye baslamıs. 25 mayısta kı dondan fazla etkılenmedıler. Sebebı tohum kaplama urunlerı, bu urunu kullanmadım fasulyeler tamamen donmustu.
İsmail Kuzucu
13-05-2015, 18:49
...Nisan...
Bu aralar çok karışıklık oluyor. :o Bizim hemşire alzheimer teşhisi koydu. :rolleyes:
YeniGine
13-05-2015, 23:27
:eek: Töbe töbeee, Allah korusun...
Bu aralar çok karışıklık oluyor. :o Bizim hemşire alzheimer teşhisi koydu. :rolleyes:
Evin yolunu buluyorsak sorun yok ;)
Laleci_03
14-05-2015, 09:36
Aman İsmail ağabeyim bu yaşta ne Alzheimer'ıymış ya ;) Ben daha staja geleceğim oralara :D :p
kiziltan
14-05-2015, 09:38
Alzheimer bu islerin yapilabilmesine mani degilse pek korkmaya gerek yokmus !!
Saglicakla kaliniz
İsmail Kuzucu
14-05-2015, 13:44
Cok sukur sıkıntı yok, bızımkısı fazla ıslerden. Cesıt cok olunca kafa karısıp gıdıyor. Allah hepımıze saglık versın, amatorde olsa ısımızde olsa dogayı sevıyoruz.
İsmail Kuzucu
14-05-2015, 20:32
Hıyarda ilk çiçekler gözükmeye başladı. 10 gün sonra kısmet olursa hasada başlıyoruz..
552850
552851
İsmail Kuzucu
15-05-2015, 00:44
Şuan boğum arası mesafeler çok iyi durumda. 21 cmlik alanda toplam 7 adet boğum var. Buda 1 karışlık alandan en az 16 meyve alınacak demek. ( Ortalama 2 kg)
Gübreleme programı etkisini çok iyi gösteriyor, bitki boyu 30-40 cmye ulaştı arada sadece 7-8 tane fide bağlanmak istiyor. Bitki gövdesi bitkiyi çok iyi destekliyor.
552950
İsmail Kuzucu
16-05-2015, 19:42
Bu sene verim iyi olacak gibi. :cool:
553169
Laleci_03
16-05-2015, 19:48
Maşallah İsmail ağabeyim, emeklerinin karşılığını fazlasıyla alacaksın inşallah ;) ;)
Sayın İsmail Kuzucu; Seranızı gördüğümde ne kadar özendiğimi bilemezsiniz, bahçesi olmayanlar bahçe istiyor,
bahçesi olanlar sera istiyor, serası olanlar (?) ne istiyor, varmı bir adım daha ötesi... Biraz hayallerinizi sormak gibi oluyor ama:D
Seranız bereketli ve bol olsun.
Sayın İsmail Kuzucu; Seranızı gördüğümde ne kadar özendiğimi bilemezsiniz, bahçesi olmayanlar bahçe istiyor,
bahçesi olanlar sera istiyor, serası olanlar (?) ne istiyor, varmı bir adım daha ötesi... Biraz hayallerinizi sormak gibi oluyor ama:D
Çalışmalarının karşılığını alabilmeyi.
İsmail Kuzucu
17-05-2015, 01:38
Maşallah İsmail ağabeyim, emeklerinin karşılığını fazlasıyla alacaksın inşallah ;) ;)
Bu sene yaptığımız masraflara ve işçiliğe değecek kadar ürün olacak gibi gözüküyor. Geçen seneye göre 3-4 kat ürün olacak inşallah. Ne kadar emek o kadar yemek diye boşuna dememişler. :)
İsmail Kuzucu
17-05-2015, 01:52
İnsanoğlu yapısı gereği her zaman birşeyler ister. Ya da istemek zorunda diye düşünüyorum. İmkanlar ve sağlık varsa bir önceki günden ileriye gitmek gerekli. Çok şükür 0dan başlayıp birden büyümektense yavaş yavaş gelişiyoruz.
Üretim ve bakım açısından 4-5 dönümlük bir sera düşünüyoruz. Bu başta 2-3 dönüm olur tabii ihtiyaca göre eklemeler yapılır. Hem kaliteli ürün açısından hemde işçilik konusunda seralar rahat oluyor.
Üretimden direk satış yeri (yol kenarlarında görmüşsünüzdür) bize şart, ilçeye ve yola yakın olduğumuz için bu avantajımız var.
Birde internetten satış olayımız var. Aşırı derece istek var ancak 1 işçi çalıştırmak lazım gibi duruyor. Bu da zamanla olacak gibi.
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
İsmail Kuzucu
17-05-2015, 01:59
Çalışmalarının karşılığını alabilmeyi.
Çok şükür bu konuda hiç sıkıntımız yok. Tüketici artık bilinçlendi pahalıda olsa bildiği yerden ürünler alıyor. 2 kg alacağına 1 kilo alıyor bir şekilde denge kuruluyor.
Önemli olan kaliteli üretim ve dürüst olabilme, gerisi zaten geliyor.
İsmail Kuzucu
22-05-2015, 19:41
Hıyarlarda 29. gün, çok şükür şimdilik harika. Nazar boncuğu şart gibi..
554511
554512
YeniGine
23-05-2015, 00:54
Evet sevgili aleydi yorumuna tamamen katılıyorum, sağolsun hem bahçesine, hem de kendisine maşallah maşallah!.. Bereketi bol olsun inşallah!..
İsmail Kuzucu
23-05-2015, 07:47
Seradaki domatesler ve dışarıdaki marullar. Şimdilik her ürün 1. kalitede gidiyor.
554653
554654
554655
Hepsi birbirinden güzel maşallah. Şu internetten satış olayını biraz hızlandırsanız ne iyi olur. Sayfalarınıza bakıp iç geçirmekten bir hal olduk. Yakında toplanıp sizin seraları basarsak hiç şaşırmayın. Öyle güzel fotoğraflar koyuyorsunuz ki kokusu bile duyuluyor ;)
İsmail Kuzucu
23-05-2015, 11:06
Satıs olayını bende herkes kadar ıstıyorum. Pıyasada 3 lıralık urunlerı 5 lıraya satıyorlar hemde 2. sınıf urunler.
Seraları buyutmeyı dusunuyoruz, o zaman oglen vaktı bos olacagı ıcın satıs konusuna tam destek verebılırım.
Herkesı her zaman beklerım, cevız altında serın yerımızde mevcut. :)
İsmail Kuzucu
23-05-2015, 20:37
Barbunyalar kendilerini aşmış durumda. :)
554800
554801
İsmail Kuzucu
26-05-2015, 21:09
Şuanlık iyi gidiyoruz gibi. :cool:
555293
555294
Sayın Kuzucu bunlarda bizim pembe domateslerimiz, nasıl görünüyorlar sizce?
555300
İsmail Kuzucu
26-05-2015, 21:37
Domates işte budur sayın sakdag. :) Emeğinize sağlık, şimdiden afiyet olsun.
Teşekkür ederiz Sayın Kuzucu, eşim ve benim her satırını dikkatle okuduğumuz; bilgilerinizden faydalandığımız sayfanızın bu küçük seramızı yapmamızda büyük etkisi var.
Bizde size teşekkür ederiz. ;)
İsmail Kuzucu
26-05-2015, 21:59
Meyveler taze dalından..
555342
555343
İsmail Kuzucu
27-05-2015, 08:05
Bu sene mor reyhanlarda aşırı yan dal verimi var..
555387
İsmail Kuzucu
27-05-2015, 20:36
Ve çok şükür hıyarlar verime geçer..
555509
B e t ü l
27-05-2015, 21:05
Bir de maşallah butonu olsa iyi olacak. :))
YeniGine
27-05-2015, 23:36
:) Maşallah maşallah. Rastgelsin sevgili İsmail Kuzucu.
Laleci_03
27-05-2015, 23:40
Maşallah İsmail ağabeyim maşallah, Allah daha çok bereketlendirsin ;)
İsmail Kuzucu
28-05-2015, 11:35
Amın, ınsallah hepımız ıcın bereketlı bır sezon olur. Cumleten tesekkurler..
yenikentli123
31-05-2015, 18:04
hocam kolay gelsin bereketli olsun pazarlama olayini nasil yapiyorsunuz.araniza yeni katildim...
fındıkçı74
04-06-2015, 12:38
Ve çok şükür hıyarlar verime geçer..
555509
İsmail bey emeğimize sağlık bu hıyarların diplerindeki nedir suni gübre nitrata benziyor
İsmail Kuzucu
04-06-2015, 20:40
İsmail bey emeğimize sağlık bu hıyarların diplerindeki nedir suni gübre nitrata benziyor
Teşekkürler, her hangi bir gübre çeşidi değil. Suyu emmesi için kullanılan deneme amaçlı daha piyasaya çıkmayan bir ürün. Çoğu çiftçiye faydalı olacağına inanıyorum, fiyatıda çok uygun olacak gibi.
Şimdilik bu kadar bilgi vereyim. :rolleyes:
İsmail Kuzucu
05-06-2015, 21:41
Seradaki domateslerin keyifleri yerinde..
557448
B e t ü l
05-06-2015, 22:48
Benim de 2 tane büyük boy saksıda birer tane aşılı domates fidem var ama 2 haftadır bir milim ilerleme yok. Ne boy uzaması ne de yaprak çıkarma. Toprağı da gübreli geçirgen bahçe toprağı. Ne yapsam ki? Var mı bana öneriniz? Havalar biraz serin olduğundan mı böyleler acaba?
İsmail Kuzucu
06-06-2015, 15:24
Benim de 2 tane büyük boy saksıda birer tane aşılı domates fidem var ama 2 haftadır bir milim ilerleme yok. Ne boy uzaması ne de yaprak çıkarma. Toprağı da gübreli geçirgen bahçe toprağı. Ne yapsam ki? Var mı bana öneriniz? Havalar biraz serin olduğundan mı böyleler acaba?
Domates bolumune fotograf eklersenız cevap yazmaya calısırım. Gormeden bırsey yazmak yanlıs olur.
İsmail Kuzucu
07-06-2015, 20:06
Hıyarlar tel boyuna ulaştı. Günlük 50-65 kilo arası bir verim var. Kök başına günde 1 adet hıyar düşüyor ve 2 aylık sürede iyi bir rakam olaacak gibi.
557868
557869
İsmail Kuzucu
07-06-2015, 21:52
Hizalama şart. :p
557888
557889
557890
557891
557892
İsmail Kuzucu
14-06-2015, 12:20
Panayır hazırlıkları..
https://fbcdn-photos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-0/p350x350/11084298_1615842358633183_6267138076716893203_n.jp g?efg=eyJpIjoiYiJ9&oh=05a8f2792bc224f15267b965b19728cb&oe=5633E8A4&__gda__=1442570287_38b5e5d7c532992c1d394fb02e27021 c
Tilki Mete
17-06-2015, 10:06
Sn uyap ; bence de toplanıp basalım :) bu ne yoğunluktur bir rahata çıkamadı :D gidip yardım etme bahanesiyle bişiler hasat edip yeri şu salatalara baksanıza :D tütütütütü maşAllah , e tabi o kadar yersek azcıkta yardım etmeliyiz şu serayı büyütüp geliriz ..
İstediğimiz fideleri tohumları rahat rahat poşetlerimize doldurum ver elini istanbul hindistandan önce bu geziyi yapmalıyız :)
İsmail Kuzucu
17-06-2015, 21:34
Bu yogunlukta yakında Çiftçi Tv ıle ekranlardayız. :)
Resulgur
18-06-2015, 22:29
Biz de takip ediyoruz kanalı senide izleriz ismail .. :-)
kiziltan
20-06-2015, 10:28
Ben burada o kanali izleyemiyorum , internette biryerlerede izlenebilirse sizin program icin lutfen link verin
İsmail Kuzucu
21-06-2015, 02:22
Şuanlık tarih belli değil, olduğu zaman burda paylaşırım. Youtube kanalı üzerinden tekrar bölümleri yayınlanıyor, oradan da ekleme yaparım.
İsmail Kuzucu
21-06-2015, 02:30
Hıyar hasadında bu salı 1. ayı dolduracağız. Bugüne kadar toplam 1650 kg kadar hıyar hasadı yapmışız. Ortalama kök başına 5,5 - 6,5 kg hıyar alımı olacak gibi. Bu da silor çeşit için çok iyi bir rakam.
İsmail Kuzucu
25-06-2015, 00:24
İlk defa maritima marul çeşidini deniyorum. Gelişme ve yaprak rengi harika. Yaz ayları için uygun bir çeşit olacak gibi.
561626
561627
İsmail Kuzucu
25-06-2015, 00:36
3 sene sonunda bölgeye uyumlu kabak çeşidini bulma. :rolleyes: Her zaman kaliteli ürün almak mümkün..
561628
561629
561630
eneskrky
25-06-2015, 01:12
ismail abicim sebzelerinin gelişimi mükemmel nazar değmesin :D bol ürünler :)
Resulgur
25-06-2015, 14:07
İsmail bugünlerde çok çalışıyor. Bol ve bereketli ürünler olsun inşallah .. Takipteyiz kardeşim Allah kolaylık versin
İsmail Kuzucu
25-06-2015, 16:00
Cumleten tesekkurler. Bu aralar ramazan tarıfesı ıle calısıyoruz. :) Sabah erken gelıp, oglende gıdıyoruz.
Evde durulmuyor, geldım yıne bahceye. Tunel seraya hıyar ekılecek onun yerını hazırlayacagım. Sonra 2. tur fasulye ekımı ıcın yer surulecek. Havada yagıslı ıken ıyı cıkım saglar.
Sayın h_dogan ısmı suan aklımda degıl ama aksama yazarım. Dıger kabaklara gore bıraz daha yesılımsı. (Adres bılgılerınızı gonderırsenız sıze bır kargom vardı.)
İsmail Kuzucu
25-06-2015, 22:05
Saksılı domatesler..
561797
561798
561799
561800
İsmail Kuzucu
25-06-2015, 22:25
Seradaki sırık domateslerde 9. salkımdayız. Hafta sonu domates toplamaya başlıyoruz..
561802
561803
561804
İsmail Bey; Domatesler iki-üç karış oldu, koltuk almaya başladım, bakliyatların kimisi iki karış kimisi topraktan yeni çıktı, kavun karpuzlarda bakliyatlar gibi boy olarak. Yaylada nem, kırağı çok, yarın da yağmur var yine; geçen sene kavun-hıyar ve fasulyelerde epey sorun olmuştu mantar sebebiyle. Koruma amaçlı 10 günde bir bakırlı ilaçla ilaçlasam uygun olmaz mı?
Seradaki sırık domateslerde 9. salkımdayız. Hafta sonu domates toplamaya başlıyoruz..
561802
561803
561804
Sayın kuzucu. Birinci resimdeki alt yaprakların kıvrılması nedendir?
Benimkilerde çok oluyor. Ama bitkinin görünümü iyi.
Saksılı domatesler..
561797
561798
561799
561800
İsmail bey bu boydaki saksılar domatesler için küçük değilmi ? eğer değilse bende dikeceğim :)
İsmail Kuzucu
26-06-2015, 15:57
İsmail Bey; Domatesler iki-üç karış oldu, koltuk almaya başladım, bakliyatların kimisi iki karış kimisi topraktan yeni çıktı, kavun karpuzlarda bakliyatlar gibi boy olarak. Yaylada nem, kırağı çok, yarın da yağmur var yine; geçen sene kavun-hıyar ve fasulyelerde epey sorun olmuştu mantar sebebiyle. Koruma amaçlı 10 günde bir bakırlı ilaçla ilaçlasam uygun olmaz mı?
Domateslerınızı gordum, arada sayfanızı gezıyorum. Cogu zaman telefondan gırıyorum begen alanı nedense hata verıyor.
Bakırlı ılac yerıne bakır nıtrat gubre cozeltılerı var, onlarıda kullanabılırsınız. Gecen sene seradakı kabaklarda denemıstım. En onemlı yanı hastalıgı yok etme degılde dırenc saglaması.
Bu sene bakımdan mı beslemeden mı bılmıyorum hıc mantar hastalıklarına denk gelmedık.
İsmail Kuzucu
26-06-2015, 16:04
Sayın kuzucu. Birinci resimdeki alt yaprakların kıvrılması nedendir?
Benimkilerde çok oluyor. Ama bitkinin görünümü iyi.
Seranın yanlarındakı ve kapının on kısımlarındakı domateslerde boyle kıvrılma var. Dırek gunes gormeyen domateslerde ıse hıc boyle durum yok.
Sanırım sıcaklıktan kaynaklanan bır durum. Gelısmede veya meyve buyutmede hıc sorun yok.
İsmail Kuzucu
26-06-2015, 16:11
İsmail bey bu boydaki saksılar domatesler için küçük değilmi ? eğer değilse bende dikeceğim :)
3 lıtrelık saksılarda bıtkı oluyor fakat buyume yavas gıdıyor. Bu da normal tabı kı. Asırı ırı olmasada ıyı domates olacak gıbı duruyor.
5 lıtrelık saksı tam ıdeal, arada boyle bır saksı var o cok ıyı gelısme gosterdı.
Irı boy domates beklentınız yok ıse ekebılırsınız. Bu saksılarda bıber verımı cok daha ıyı oluyor ek bılgı olsun. :)
Sayin ismail kuzucu oncelikle yaptiklariniz icin sizi tebrik ederim muazzam isler cikartmissiniz.
Sonrasinda da yaptiginiz bircok seyi detaylariyla bizlerle paylastiginiz icin tesekkur ederim.
Evim icin bu sene ilk defa cicek yetistirmek istedigimde, gozume en guzel yildiz cicekleri gorundu ve tohumdan yetistirilen turunden 1 paket satin aldim. Almaz olaydim:D
Tabiri caiz ise yuzume gozume bulasmak uzereler diye tahmin ediyorum. Tohumlarin yesillenmesinde sorun yasamadim. Sonrasinda ise buyumeleride fena degildi. Tek sorunum evde olduklarindan isik sorunu nedeniyle biraz boy yapmislardi. Yaklasik bi 10-15 cm oluncada disariya asil yerlerine aldim. Aldigimla birlikte salyangozlar deyim yerindeyse yapraklarina hucum etti. Neyseki salyangoz ilaci alip o sorunu cozdum.
Disariya aldiktan sonra bir cok yerinden filizlenmeye basladi. Boylari hemen hemen ayni diyebilirim. Yapraklarinda hafif beyaz benekler olustu. Ortalama haftada 4-5 kez sulama yapiyorum. Yeni cikan yapraklar biraz kivrimli cikiyor ama sonrasinda duzeliyorlar gibi.
Simdi sizce ne yapmali ya da yapmamaliyim? Ciceklere ne vermeliyimki biraz form tutsunlar. Cevaplarinizi bekliyorum.
Saglicakla.....
İsmail Kuzucu
26-06-2015, 21:31
Rica ederim, elimden geldiği kadar bilgi eklemeye çalışıyorum. Bu aralar fazla ayrıntıya giremiyorum.
İlk denemelerde sıkıntı yaşanması gayet normal. O sıkıntılar bizdede oldu. Deneyerek öğrenmesi en iyisi.
Bitkinin yaprakları ne zaman solmaya başlarsa o zaman sulama yapın. Çiçeklenene kadar aşırı su tüketimiolmayacaktır.
Yanmış hayvan gübresi kullanabilirsiniz. Her birine 1 avuç yeterli olacaktır. İlerleyen zamanlarda isterseniz yaprak gübreleri ile takviye yapabilirsiniz.
İsmail Kuzucu
26-06-2015, 21:40
1. turda ekilen fasulyeler çiçeklenmeye başladı. 500 m2lik alanda 3 çeşit olmak üzere 18 sıra mevcut. Sıra arası 50 cm, sıra üzeri 20 cm (2 adet tohum ekildi.) olarak ekim yapıldı.
Yarın 2. tur fasulye ekimi yapılacak. Alan tekrar 500 m2 ve 18 sıra..
562054
YeniGine
26-06-2015, 23:39
:) Her bahçeye bir İsmail Kuzucu gerekiyor. Maşallah, teşekkürler sevgili İsmail.
İsmail Kuzucu
27-06-2015, 19:45
2. tur barbunya ve fasulye tohumları ekildi. 18 sırada toplam 2916 ocak var. Bu ocaklarda da 5832 adet tohum ekili. :) Sabah 9da ekime başladım 2de bitti. :p
Tohumları kaplama ürünü ile kapladım. Geçen kaplamadığım fideler donmuştu. İyi bir ders oldu, artık kaplamadığım tohum kalmayacak..
562280
562281
Resulgur
27-06-2015, 19:54
2. tur barbunya ve fasulye tohumları ekildi. 18 sırada toplam 2916 ocak var. Bu ocaklarda da 5832 adet tohum ekili. :) Sabah 9da ekime başladım 2de bitti. [emoji14]
Tohumları kaplama ürünü ile kapladım. Geçen kaplamadığım fideler donmuştu. İyi bir ders oldu, artık kaplamadığım tohum kalmayacak..
562280
562281
Hay maşallah nasıl saydiniz o kadar fasulyeyi .. [emoji4]
akçabardak
27-06-2015, 20:16
Uzun zamandan beri yazmadığımı gördüm, beğeni tuşu yetersiz kaldı sonunda. Allah bereketine bereket katsın İsmail bey, bol ürünler bol kazançlar dilerim. Allah size güç kuvvet, sağlık sıhhat versin ki daha çok çalışasınız.
İsmail bey ben birde şu tohum kaplama işine takıldım, nedir bu nasıl kaplanır kusura bakma kafam basmadı işte :D toz gibi tohumların kaplandığını okuyorum ama neyle kaplanır nasıl kaplanır anlayamadım biraz açıklarmısın, tabi boş zamanın varsa, sıvı bir şey midir nedir... :D Selamlar
İsmail Kuzucu
27-06-2015, 20:25
Hay maşallah nasıl saydiniz o kadar fasulyeyi .. [emoji4]
Damlama aralıkları 20 cm her sırada toplam 162 ocak var. Her ocakta da 2 tohum, hesap burdan geliyor. :) Yoksa hiç sayılacak bir durum değil. :)
İsmail Kuzucu
27-06-2015, 20:38
Uzun zamandan beri yazmadığımı gördüm, beğeni tuşu yetersiz kaldı sonunda. Allah bereketine bereket katsın İsmail bey, bol ürünler bol kazançlar dilerim. Allah size güç kuvvet, sağlık sıhhat versin ki daha çok çalışasınız.
İsmail bey ben birde şu tohum kaplama işine takıldım, nedir bu nasıl kaplanır kusura bakma kafam basmadı işte :D toz gibi tohumların kaplandığını okuyorum ama neyle kaplanır nasıl kaplanır anlayamadım biraz açıklarmısın, tabi boş zamanın varsa, sıvı bir şey midir nedir... :D Selamlar
Tekrardan hoşgeldiniz. :) Amin, Allah hepimize sağlık sıhhat versin, çalışma ekme hepimizin içinde var.
İlk olarak belirteceğim paket açıldığı zamanki pembe, mavi gibi kaplamaların dışında bir uygulama. O uygulamalar tohumu koruma amaçlı. Bu kaplama ise tohumu ek vitamin ekliyor. Tohum çimlendiği zaman hemen bu vitaminden yararlanıyor.
Tohumlar bir kaba alındıktan sonra üzerine bu toz halindeki kaplama ürünü dökülüyor. Ürünün yapışma özelliği olduğu için hemen tohumu kaplıyor. Büyük ekim yaban çiftçilerin mutlaka kullanması gerekli diye düşünüyorum.
Ayrıca tohumun nemli kalmasını sağlıyor ve çimlenmesini sağlıyor. Akşam baktığımda tohumlar şişmeye başlamıştı. Bakalım kaç günde çıkacaklar.
akçabardak
27-06-2015, 21:03
Anladım, peki en küçücük tohumlar da kaplanır mı bu tozla? bir de nereden temin ediyorsun onu da bilgilendirirsen çok makbule geçecek.
Bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim İsmail bey, kolaylıklar dilerim.
İsmail Kuzucu
27-06-2015, 21:20
Tabii ki kaplanır. Geçen sene haseki küpelerin ve çan çiçeklerinde denemiştim. Zirai ürünler satan yerlerde tohum kaplama ürünü olarak satılıyor.
Siz almayın ben size gönderim yaparım.
Not: 1 kutu ürün (500 gr) 200 kg tohum kaplıyor.
akçabardak
27-06-2015, 21:41
Tabii ki kaplanır. Geçen sene haseki küpelerin ve çan çiçeklerinde denemiştim. Zirai ürünler satan yerlerde tohum kaplama ürünü olarak satılıyor.
Siz almayın ben size gönderim yaparım.
Çok sağ olasın kardeşim, teşekkür ederim bana zaten çok az bir miktarda yeterli olur, bir kutu bana çok çok fazla gelir.
İsmail Kuzucu
28-06-2015, 02:06
Fotoğrafta 4 salkım var, en altta olanlar bu hafta toplanacak..
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xta1/v/t1.0-9/11695838_10207261348198824_6079766265455630778_n.j pg?oh=528d67e1212a65f994b499798fd1ab5a&oe=56353229&__gda__=1441178980_beacdc8ad1f9b4ec8d0fcc82d7f5b24 6
Bu tohum kaplama ürününü ne kadar zaman süre içersinde tüketmemiz gerekiyor, bahçelerimiz küçük olduğu için az tohumda kullancaz, hepsi artıcak,
Son kullanma tarihi oluyor mu? Sayın İsmail Kuzucu
İsmail Kuzucu
28-06-2015, 21:10
2 yıllık son kullanma tarihi var sanırım. Yarın paket içeriğine bakıp yanlışsa düzeltirim.
Ben ayrıca marulda ilk sulamada humatla birlikte damlamadan veriyorum. İyi bir kök gelişimi oluyor.
Tohum paylaşım etkinliğinde bu ürünler gibi ürünlerde paylaşılır diye düşünüyorum. Toz olduğu için sıkıntı yaratmaz.
İsmail Kuzucu
28-06-2015, 21:19
Ve fasulyeler ilk çiçeklerini göstermeye başlar..
562728
562729
İsmail Kuzucu
29-06-2015, 14:55
Dalından..
562902
562903
Resulgur
29-06-2015, 22:23
Dalından..
562902
562903
Hay canım benim ben seni var ya :D
Dutlubahçe
30-06-2015, 13:08
Maşallah, sera yetişti bunlar değil mi?
İsmail Kuzucu
01-07-2015, 19:45
Maşallah, sera yetişti bunlar değil mi?
Bilemediniz, tohum kaplama ürünü sayesinde soğukları atlattılar. :cool:
İsmail Kuzucu
01-07-2015, 20:38
3 hafta sonra yeni hıyarlar seraya ekilecek. Kök başına 5 kg ürün alacağız. Buda silor hıyar çeşitte çok çok iyi bir rakam. İyi bakım, dengeli gübreleme ve minumum ilaç ile sezon sona erecek.
Dutlubahçe
02-07-2015, 14:37
Bilemediniz, tohum kaplama ürünü sayesinde soğukları atlattılar. :cool:
İsmail bey, ekimi ne zaman yapmıştınız acaba? Tohumu doğrudan bahçeye ekmiş tiniz değil mi?
kerkenez
02-07-2015, 16:32
İsmail Bey merhaba.
Bahçenizin düzenine hasta oldum. Emekli paşa filan mısınız? :)
İsmail Kuzucu
02-07-2015, 19:23
İsmail Bey merhaba.
Bahçenizin düzenine hasta oldum. Emekli paşa filan mısınız? :)
Sıraların düzenli olması çalışmaya teşvik ediyor. :) Bu konularda takıntı hastalığım var, oran orantı olacak. Paşa değilde pazarda hıyar ağası, kabak ağasıyız. :p
http://www.agaclar.net/forum/members/97456-ismail-kuzucu.htm
Kısa İstatistik Bilgi
Doğum Tarihi
20-02-1990 (25)
İsmail Kuzucu
02-07-2015, 20:44
İsmail bey, ekimi ne zaman yapmıştınız acaba? Tohumu doğrudan bahçeye ekmiş tiniz değil mi?
Tüm bilgileri ayrıntılı olarak yazayım.
Tohumlar nisan ayı başlarında tohum kaplama ürünleri ile kaplanıp poşetlere ekildi. 7 nisanda poşetler dışarıya çıkarıldı. (Sera içi aşırı sıcak oluyordu.)
İşlerin yoğunluğundan poşetler 19 nisana kadar dışarıda bekledi. 19 nisan ekim yapıldı.
Ekimden 1 hafta sonra havalar -8 dereceleri görünce fidelerde yaprak kalmamıştı. Bu soğuklardan 2 gün (1-2 Mayıs) sonra yapraktan gübre uygulaması yaptım. (Yaprak yerine gövde desem daha doğru bitkide yaprak yoktu.)
1 hafta içinde (14 Mayıs) yeni filizler çıkınca çiçeklenme öncesi fosfor ve çinko gübrelemesi yapıldı. Bitki kendine gelince yaprak biti ilaçlaması ve çapalaması yapıldı. (17 Mayıs)
Hasat zamanı başlangıcı ise 23 haziran..
Dutlubahçe
03-07-2015, 09:52
Bu iş yoğunluğunda verdiğiniz ayrıntılı cevap için çok teşekkür ederim.
Kolay gelsin, bol ürünler, sayın kuzucu.
Börülcelerim iki metre boya geldi ama daha üzerlerinde bir tek bile çiçek yok.
Devamlı sürgün veriyor. Haftada iki kez su veriyorum.
Daha önce hiç denemedim. Ne dersiniz?
Taşlıbahçe
03-07-2015, 22:14
Saksılı domatesler..
561797
561798
561799
561800
İsmail bey merhaba, kolaygelsin... Yukarıdaki mesajda(mesaj no 1179) 3. fotoğraftaki domates hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Burdur'la bir ilgisi var mı?
İsmail Kuzucu
04-07-2015, 07:17
Kolay gelsin, bol ürünler, sayın kuzucu.
Börülcelerim iki metre boya geldi ama daha üzerlerinde bir tek bile çiçek yok.
Devamlı sürgün veriyor. Haftada iki kez su veriyorum.
Daha önce hiç denemedim. Ne dersiniz?
Sırık borulce sanırım? Bızdekı borulceler 60 cm boy yapar ve verımlı olur.
Sulamayı tamamen kesın, bıtkı boya gıtmesın. Cogu bıtkıde cıcekler gozukene kadar veya meyve tutana kadar su verılmez. Cıceklenmez ıse toprakta veya tohumda sıkıntı olabılır.
İsmail Kuzucu
04-07-2015, 07:21
İsmail bey merhaba, kolaygelsin... Yukarıdaki mesajda(mesaj no 1179) 3. fotoğraftaki domates hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Burdur'la bir ilgisi var mı?
Merhabalar, sızlerede kolay gelsın. Cesıt olarak rıo grande cınsı domates. Bu sene sırık olarak ekımde 3. donemı olacak. Bogum araları kısa ve verımlı olacak gıbı. Seneye seraya ekmeyı dusunuyorum.
İsmail Kuzucu
04-07-2015, 19:37
Tohum kaplama ürünü kullanılan tohumlar ile kullanılmayan tohumlar arasındaki fark. Standart çimlenme ve gelişme.
İlerleyen dönemlerde de paylaşımlar devam edecektir.
563927
563928
İsmail Kuzucu
05-07-2015, 04:19
Bu günlerde çok tutulan bir şerbet. Reyhan satışları iyi durumda :p
https://www.youtube.com/watch?v=HZdUDmTrysM
İsmail Kuzucu
08-07-2015, 19:17
Ve domateslerden ilk ürünler alınmaya başlanır. Her salkımda 5 adet domates var ve adet olarak 190-230 gr arasında değerleri var.
564802
564803
564804
İsmail Kuzucu
08-07-2015, 19:20
Gelecek tarımda..
564805
Dr - beyazzz
08-07-2015, 21:58
ah o kabak çiçekleri bende olmalıydı ... ismail bey iştah açıcı görünüyor...
İsmail Kuzucu
09-07-2015, 02:52
Kabak çiçeği dolması ve kızartması harika oluyor. Geçen seneler müşteriler alıştı, bayağı tanınmaya başlandı. Çoğu kişi bilmiyor çünkü..
serdar1984
09-07-2015, 10:04
maşallah herşey yolunda Allah emeklerinizi zayi etmesin :) bu arada candem le aranız baya iyi :)
İsmail Kuzucu
09-07-2015, 16:14
İyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Çok şükür her konuda yardımcı oluyorlar.
İsmail Kuzucu
09-07-2015, 21:01
Kereviz ekimi için kısa bir video. Umarım faydası olur. Şuan 4-5 bin kök kadar kereviz ektik. 15 bin kadar daha ekeriz sanırım.
https://www.youtube.com/watch?v=aHeTe3dclxo
Sayfanizi severek takip ediyorum, bol hasat dilerim
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
İsmail Kuzucu
10-07-2015, 14:47
Dalından ürün almaya başlamak. :rolleyes:
565176
565177
565179
İsmail Kuzucu
10-07-2015, 15:09
Bakır nitrat uygulamasının sonuçları. Bitkilerin tek yaprağında bile mantari hastalık belirtisi yok. Bitkiyi hastalıklarakarşı dirençli hale getirmek..
565192
565193
565194
565195
565196
Saksıdakilere de uygulanabilir mi?
İsmail Kuzucu
10-07-2015, 21:17
Saksıdakilere de uygulanabilir mi?
Tabi ki kullanabilirsiniz. Ürün ağaçlarda kullanılan göztaşı yerinede kullanılmaktadır.
565224
İsmail Kuzucu
10-07-2015, 22:11
Fasulye hakkında ayrıntılı bilgiler;
Demnem ile tohum kaplama ve ekim: 29 Mayıs
Tohumların çimlenmesi: 3 Haziran
İlk ve gerekli görüldüğü için 2. ilaçma: 10-14. Haziran
Bu döneme kadar 3 gübreleme yapılmış.
İlk hasad: 10 Temmuz
565235
565236
565237
565238
565239
İsmail Kuzucu
11-07-2015, 22:47
Mor reyhan üretim alanı.. 175 m2lik alandaki ürünler sıra ile biçilip, tekrar büyümeye bırakılıyor. Biçilen yerler ortalama 3 hafta içinde tekrar verime geçiyor.
565519
565520
565521
YeniGine
11-07-2015, 23:22
:) Komşumla birlikte pazardan köklü reyhan aldık, saksıya diktik şimdi komşum üzerinden biçip yemeklere, salatalara kullanıyor.
İsmail Kuzucu
12-07-2015, 03:29
565556
Hıyar ekimi: 23/04/2015
İlk hasad: 22/05/2015
Son hasad: 22/07/2015 (10 gün sonra)
Bu sene hıyar sezonu bereketli geçti diyebilirim. Kök başına 5,1 kg ürün alımı yaptık. Bu oran kök başına 5,5 kg olacak gibi. Silor hıyarda çok iyi bir sonuç.
210 m2lik alandan 3200 kg ürün almış olacağız. Fideler teli geçti ve yere kadar gelmiş durumda. Sezon başından beri verim neredeyse hiç azalmadı. Yeni fideler geleceği için söküm yapılacak.
İsmail bey sizin ektiginiz fasülye tohumu markası ve cinsi nedir,maşallah çok çanlı duruyorlar.
Taşlıbahçe
12-07-2015, 22:27
İsmai bey merhaba;
Tohum paylaşım etkinliğinde sizden gelen yerli bal kabağı ile "Hanımeli"den gelenlerin ekildiği yerden pek emin değilim. Sizden geldiğini düşündüğüm meyvenin henüz olgunlaşmasa da fotoğrafını ekledim, aşağıdaki linkten bakabilir ve netleştirebilirseniz sevinirim; iyigünler...
http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-sonrasi-calismalar/37589.htm
Sırık borulce sanırım? Bızdekı borulceler 60 cm boy yapar ve verımlı olur.
Sulamayı tamamen kesın, bıtkı boya gıtmesın. Cogu bıtkıde cıcekler gozukene kadar veya meyve tutana kadar su verılmez. Cıceklenmez ıse toprakta veya tohumda sıkıntı olabılır.
İyi günler sayın kuzucu.
Sulamayı azalttım, çiçek açtı ve ürün vermeye başladı.
Eşim de bu börülceler bu boya gelince çiçek açıyor diyor.
Börülcelerin boyları 60 cm oluyor.
Sayın İsmail Kuzucu,
İş gücü, akıl, strateji, emek, azim dolu sayfalarınıza bakmaya ancak vaktim oldu ve her bir mesajı ilk sayfanızdan itibaren geçen senenin ağustos ayına kadar gezebildim. En kısa zamanda devamını da gezeceğim inşallah. Müthiş bir başarı öyküsü bence, ellerinize emeğinize sağlık. Sizi yürekten kutluyorum.
@ Milla; İsmail Bey e nazar değirdiniz herhalde. Gözükmüyor epeydir.
Emine Akman
13-08-2015, 15:54
3 hafta sonra yeni hıyarlar seraya ekilecek. Kök başına 5 kg ürün alacağız. Buda silor hıyar çeşitte çok çok iyi bir rakam.
İyi bakım, dengeli gübreleme ve minumum ilaç ile sezon sona erecek.
Merhaba İsmail Bey, sayfa sayfa gönderilerinizi okuyup, bilgisayarda "Toprak,İsmail Kuzucu" diye bir metin belgesinde gübre, ilaç, bakım hakkınıda yazdıklarınızı toparlıyorum. Nette ve hatta Ağaçlar Net'te çok bilgi var ama ya dağınık ya da sonuçlarını bu denli net göremediğim için tatmin edici olmuyor. O yüzden can kulağıyla dinlediğim bir öğretmensiniz benim için.
"İyi bakım, dengeli gübreleme" demişsiniz....Biz amatörler için daha net bilgi verebilirmisiniz, mesela salatalık ve domateste nasıl bir gübreleme programı yapıyorsunuz? Bir de domateste çiçek tutumundan önce çinko ve fosforlu gübre uyguladığınızı söylemiştiniz. Fosforu biliyorum ama çinko ne için kullanılıyor sebzelerde?
Ve bir de kullandığınız salatalık tohumu ile domates cinsi nedir? Annem bu yıl 3 kez tohumdan salatalık yetiştirmeyi denedi ilk 2sinde başarılı olamadı 3.de oldu. Yazdıklarınızı okuyunca bu işte ne denli cahil olduğumuzu anladım, bize sorsalar tohum mu tohum, ya da pazardan fide aldığımızda bu domates sırık mı oturak mı, başka bildiğimiz bir şey yok. Bu konuda çok bilinçli olmadığımız için üründen verim alamayınca ya toprağa ya havaya suç atıyoruz, belki de bölgeye uygun olmayan türdendir sorun??? Ve son olarak geçen yıl ektiğimiz biberler gayet gevrek, düzgün ve çıtır çıtırdı. Bu yılkiler kıvrık ve sertler. Bakımlarında değişik bir şey yapmıyoruz acaba her yıl aynı toprakta aynı ürün almaya çalıstığımız için mi yoksa yine biber türünden mi böyle oluyor?
YeniGine
13-08-2015, 23:19
Sevgili İsmail en son ayın 5'inde girmiş, bir daha yok... Ben de merak ederim kendisini...
İsmail Kuzucu
16-08-2015, 21:39
Geçler mesaj yazmakta ısrar edince uzunca bir mesaj yazayım dedim.
Şuan üretim konusunda geçen senenin 2 katındayız. Ve ekimlerde devam ediyor.
Fasulye ve barbunyalar belirli aralıklar ile ekim yapılıyor ve verim azalınca kökleniyor. Böylece kalitesiz ürün yerine her zaman kaliteli ürün elde ediliyor. Bu sene fiyatlarda çok iyi gidiyor, hatta ürünler yetmiyor bile.
Dışarıya ve sera içine kızartma kabağı ekildi. Seraya ısıtma sistemi düşünüyorum. Geçen sene -8deki donlarda ölmüşlerdi. Bu ısıyı -2lere çekebilirsem hiç sorun kalmayacak.
Domates serasına fasulye ekimi yapılacak. Dışarıda ürün bitince 1-2 ay bu alandakiler yeterli olacaktır. Zaten sonrada marul ekimi başlar veya boş bırakıp hıyar ekimine yeri hazırlarız.
Dışarıya 5000 kadar marul ekimi yapılacak. Havalar serinlemeye başlayınca ekimde satışta iyi oluyor. Şuan marul piyasası çok iyi, ürününe düzgün bakabilen iyi para kazanıyor.
Lahana ekimine geç kalsakta 1 ay gibi kısa sürede başlar oluşmaya başladı. Geçen senenin 2-3 katı kadar lahana ekildi. Tutma oranı çok iyiydi, gelişmeleri zaten harika.
Bu sene en fazla önem verdiğimiz ürün kereviz oldu. Büyük ihtimal haftaya kök kereviz çıkmaya başlar. Geçen sene kereviz yetmemişti bu sene en az 6-7 kat daha fazla ekim yaptık.
Haftaya kırmızı pancar ekimi başlayacak. 2-3 bin kadar fide ekilecek. Yer kalırsa ekim devam edecek.
Seneye kısmet olursa solucan gübresi üretimine başlayacağız. Her hafta 2-3 ton büyükbaş hayvan gübresi geliyor. Yandıktan sonra solucanlar için güzel mama olacak gibi duruyor. Yanınca hemen solucanlar oluşmaya başlıyor. Kalifornia solucanıda olduğu zaman üretim dahada hızlanır. Gübrelemeyede az para gitmiş olacak.
İsmail Bey, forumdaşların pek çoğunun aksine bu işten para kazanan biri olarak foruma katılıyorsunuz. 'Her daim öğrenciyim' yazsanız da genelde 'danışılan' konumundasınız. Sanırım herkes katılacaktır ki içten, elinizden geldiğince tüm soruları mütevazi bir şekilde karşılıyorsunuz. İstatistiklere bakıldığında yeni üye olmanıza rağmen ay başına düşen yorum ve görüntülenme oranları da bunun kanıtı. Kendi başlarına ellerinden geldiğince forumdan faydalanarak güzel şeyler ortaya çıkarmaya çalışan insanlara daha öğretecek çok şeyiniz olduğunu düşünüyor paylaşımlara devam etmenizi diliyorum.
Dutlubahçe
17-08-2015, 12:39
Size sorduğum her sorunun cevabını almış biri olarak, forumdaki paylaşımlarınızın devam etmesine sevinirdim. Yolum o taraflara düşünce sizinle tanışmak isterim. Başarı ve mutluluğunuzun devamını dilerim.
Manifesto
18-08-2015, 22:47
Fasulye hakkında ayrıntılı bilgiler;
Demnem ile tohum kaplama ve ekim: 29 Mayıs
Tohumların çimlenmesi: 3 Haziran
İlk ve gerekli görüldüğü için 2. ilaçma: 10-14. Haziran
Bu döneme kadar 3 gübreleme yapılmış.
İlk hasad: 10 Temmuz
Merhaba İsmail bey.Demnem isimli ürünü çimsi tohumlarda (marul vb.)kullandınızmı? Kullandıysanız tavsiye edermisiniz?
İsmail Kuzucu
19-08-2015, 20:36
Merhaba İsmail bey.Demnem isimli ürünü çimsi tohumlarda (marul vb.)kullandınızmı? Kullandıysanız tavsiye edermisiniz?
Marulda denemedim çünkü tohumlar küçük olduğu için ekimi zor oluyor. Tohum kaplama ürünlerine mutlaka çiftçinin alışması gerekli diye düşünüyorum. Özellikle olumsuz hava koşullarında ekim yapanlar ve suyun bol olmadığı alanlarda ekim yapanlar.
İsmail Kuzucu
22-08-2015, 12:32
İsmail bey sizin ektiginiz fasülye tohumu markası ve cinsi nedir,maşallah çok çanlı duruyorlar.
Şuan 3 çeşit tohum ekili durumda. Gina, volera ve sarıkız. Verim ve kalite olarak gina daha önde.
Sarıkız gina cinsine yakın, volera ise daha koyu renkli bir çeşit.
İsmail Kuzucu
23-08-2015, 09:06
Çileklerde azotlu gübrelemeyi arttırmadaki sonuç. Damlama üzerinde 4 adet fide vardı şuan 50ye yakın fide olacak.
572230
572231
572232
Şuan 3 çeşit tohum ekili durumda. Gina, volera ve sarıkız. Verim ve kalite olarak gina daha önde.
Sarıkız gina cinsine yakın, volera ise daha koyu renkli bir çeşit.
teşekkür ederim cevabınız için barbunya tohumu olarak hangi çeşidi önerirsiniz içanadolu bölgesi için,birde gübreler genelde ambalaj kiloları benim gibi az alana ekim yapanlar için fazla geliyor,daha az miktarda ala bilmem mümkünmü?
İsmail Bey, azot gübresini karık başlarına suyu verdiğim yere döküp su ile birlikte eriyerek yayılmalarını sağlamıştım. Ancak karık başlarındaki ayçiçekleri ile kadife çiçeklerinde yanık benzeri oluşumlar oluştu yapraklarda. Diğer sebzelerde (bakliyat-domates-biber) sorun yok. Muhtemelen azot yüzünden diye düşünüyorum. Eğer öyleyse azotu dikkatli vermek gerek. http://www.agaclar.net/forum/1403090-post537.htm
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.