PDA

View Full Version : İsmail Kuzucu / Bahçe, Sera

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10

İsmail Kuzucu
13-10-2016, 15:00
Seradakı marullarda 10 gün sonra ilk capalama..

630161

İsmail Kuzucu
26-10-2016, 20:20
Brüksel lahanasında hasada kısa bir süre kaldı. Kıvırcıklar ise 900-1150 gr arasında bir ağırlığa sahip. Brokolilerde hasatta 2. hafta geride kaldı.

631252

631253

631254

İsmail Kuzucu
28-10-2016, 14:41
Açık alanda en iyi kalite ve verimi veren çeşit kesinlikle caipira cinsi oluyor. Biraz geç yetişsede harika bir çeşit. Sıra arası 50 cm, bir marulun çapı 40cm. :p Ağırlık olarak şimdiye kadar 900-1150 gr olarak değişme gösteriyor.

631380

631381

631382

İsmail Kuzucu
29-10-2016, 12:36
Fulvik asit değeri %20 olan bir ürünü deneme yapıyorum ve sonuc;

631431

MÜRSEL18
29-10-2016, 19:49
Ellerinize sağlık emeğinizin karşılığını almanız dileği ile burada olsaydınız(kocaeli- gölcük) bahçenize çok ziyarete gelirdim :) Marullar çok güzel duruyor şuan pazarda 2,5 liradansatıyor buranın köy sakinleri .

Aytekin045
30-10-2016, 19:29
Bahçenizi gerçekten hayranlıkla inceliyorum çok güzel özellikle yerli tohum kullanmanız çok güzel emeğinize sağlık.

idris şenol
30-10-2016, 22:21
zor olan toprakla uğraşmayı meze yapıp yutmuşsunuz
elinize emeğnize sağlık

hamseey
31-10-2016, 07:54
İsmail beye yakın otursam öğlen yemeği karşılığında çalışırdım yanında valla :)

İsmail Kuzucu
01-11-2016, 15:40
zor olan toprakla uğraşmayı meze yapıp yutmuşsunuz
elinize emeğnize sağlık

Kısmet olursa yıl başından sonra sera bekçili bir sera yapmayı düşünüyorum. Topraksız tarımada elimiz değmiş olsun. :)

idris şenol
01-11-2016, 21:16
Kısmet olursa yıl başından sonra sera bekçili bir sera yapmayı düşünüyorum. Topraksız tarımada elimiz değmiş olsun. :)
sizin haala topraksız tarıma girmeyşiniz beni derinden üzüyor bilesiniz?
topraksız tarımla topraklı arasındaki ayrımı siz daha iyi biliyorsunuz
enazından kendinize özgü bir sistem kurabilirsiniz ,
bitkilerinizin bir kısmını hem çok daha kısa sürede hemde fazla iş kaybı olmadan yetiştirmenizi umuyorum:)
ismail bey bizede görsel kesyfi düşüyo:(r umarım esirgemezsiniz:p

İsmail Kuzucu
02-11-2016, 11:03
Ellerinize sağlık emeğinizin karşılığını almanız dileği ile burada olsaydınız(kocaeli- gölcük) bahçenize çok ziyarete gelirdim :) Marullar çok güzel duruyor şuan pazarda 2,5 liradansatıyor buranın köy sakinleri .

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederım.

Genel satış fiyatı 2-2,5 lira arasında değişiyor. Bu hafta 1-1,5 lira arasında satıldı. Bazı üreticiler kendilerini akıllı zannedip fiyatı aşağıya düşürüyorlar. Sonra neden kazanamıyoruz diyorlar. Birde tek ürünleri varsa o durumu hiç sormayın.

İsmail Kuzucu
04-11-2016, 15:23
Yılın ilk sogukları..

631998

631999

632000

İsmail Kuzucu
08-11-2016, 10:07
Pazarda rekabet iyidir, müşteri kazanır. Fiyat 1,5 lira. :)

632510

ertsen
08-11-2016, 10:25

632510
İsmail bey bu sene ürün rekoltesi çok gibi.

İsmail Kuzucu
08-11-2016, 11:03
Bu sene verim, kalite, üretim ve fiyat daha iyi. Kısaca ürünü kaliteli olan satışı iyi yapıyor.

İsmail Kuzucu
09-11-2016, 08:51
1 günde oluşan fulvik asit değişimi.

632554

632555

beşiktaşlı
09-11-2016, 09:51
sayın ismail bey fulvik asit uygulaması nasıl yaptınız
toprağa ve bitkiye uygulama kaç litre suya nekadar fulvik asit teşekkür ederim ALLAH utandırmasın

İsmail Kuzucu
09-11-2016, 10:24
Damlama sisteminden dekara 1 litre olmak üzere 2 uygulama yapıldı. Dikimden önce verdiğim 500 gr gübre haricinde başka gübre uygulaması yapılmadı.

İsmail Kuzucu
09-11-2016, 12:48
Seradakı hıyarlar yerine haftaya marul dikimi yapılacak.

632576

İsmail Kuzucu
10-11-2016, 21:01
Son 1 haftada tüm işlerin üst üste gelmesine birde marullar tuz biber oldu. Şuan sera hazır değil ve yarın Antalya'dan fideler gelecek.

Kasım sonu kısmetse sonbaharın keyfini soğuk havalarda çay, ıhlamur ile çıkaracağız.

632749

YeniGine
10-11-2016, 22:19
Sonbahar; fotoğraf harika sevgili İsmail Kuzucu, tam bir sonbahar fotoğrafı.

Rabbim kolaylık versin, rastgelsin inşallah...

Jakin
11-11-2016, 06:53
Sevgili İsmail Kuzucu fotoğrafa ben de bayıldım.. :cool:
Eminim fideler için bir çözüm bulursunuz!.. Üzmeyin kendinizi, kolay gelsin!..

TCM
11-11-2016, 07:05
Yapraklı ağaç resmin soluna doğru çekilip sağdaki yakın ağaç ta kadraja alınsaymış mükemmel olacakmış. 16/9 ölçeklendirmeyle 2.000 lik puzzle yapıp salona asmalı bunu.

İsmail Kuzucu
12-11-2016, 11:44
Tohumluk alımlarına devam..

632914

632915

632916

hamseey
12-11-2016, 13:17
İsmail Bey bu paylaşımlarında " çalışacak elemana ihtiyaç var" mesajı vermeye çalışsa da vallahi yakın değilim. Olsa dükkan senin. Öğlen yemeği karşılığında üni. mezunu amele olabilirdim :)

İsmail Kuzucu
13-11-2016, 09:18
7/24 üretime devam, dikime hazırız..

633028

633029

633030

İsmail Kuzucu
13-11-2016, 10:23
633036

633037

633038

633039

Güler
14-11-2016, 08:44

632510

Kıvırcık salatalar da güzeldi ama aldığım semizotu nefisti. Oğuz kalp rahatsızlığı geçirdiği için ona sık sık semizotu pişiririm. Salata olarak da tüketiriz.

Salı günü sizden aldığımız ile pişirdiğim yemeğin tadı çok lezlzdi, tohumdan mı yetiştirdiniz?

İsmail Kuzucu
14-11-2016, 09:37
Kıvırcık salatalar da güzeldi ama aldığım semizotu nefisti. Oğuz kalp rahatsızlığı geçirdiği için ona sık sık semizotu pişiririm. Salata olarak da tüketiriz.

Salı günü sizden aldığımız ile pişirdiğim yemeğin tadı çok lezlzdi, tohumdan mı yetiştirdiniz?

633182

Afiyet olsun. :) Normalde satmak için ekmiyorduk, tohumluk alınca biraz ektik. Bu seraya 1 tona yakın gübre attım, başka hiç gübre kullanılmadı. Onunda etkisi var sanırım.

Hafta içi bile arayanlar oldu ama hiç kalmadı. Tohumlarını paylaşıma ekledim, isteyenler temin edebilir.

Güler
14-11-2016, 13:28
Ben Forumdaki tohum paylaşım etkinliğine katılmıyorum ama katılan arkadaşlara sizden bu tohumdan almalarını tavsiye ederim.

İsmail Kuzucu
14-11-2016, 19:59
Ben Forumdaki tohum paylaşım etkinliğine katılmıyorum ama katılan arkadaşlara sizden bu tohumdan almalarını tavsiye ederim.

Sizle zaten görüşüyoruz tohum sıkıntı yok. :)

İsmail Kuzucu
14-11-2016, 20:04
Yapraklı ağaç resmin soluna doğru çekilip sağdaki yakın ağaç ta kadraja alınsaymış mükemmel olacakmış. 16/9 ölçeklendirmeyle 2.000 lik puzzle yapıp salona asmalı bunu.

Bayağıdan beri fotoğraf makinemi yanıma almıyorum. Telefon ile idare ediyorum. Telefonda çekim öncesi veya sonrası ayarlamalar yok denecek kadar az. Ölçeklendirme hariç efektleri yok.

Sağdan soldan çektim ama sisli havada çok ışık yansıttı. Günümüzdeki telefonlar aşırı derecede pahalı ama kamera kısmıyla fazla ilgilenmiyorlar.

erdinc alp
15-11-2016, 21:39
sn ismail kuzucu ben aylardır forumda yazılanları tek tek okumaya calısan ama foruma yeni üyeyim topraksız tarımda 1000 metrekare cilek 1000 metrekare ise akan su kültüründe marul planlıyorum size sorum şu 2010 yıllardan baslayan forumlar süper cok güzel diye gidiyo bu işle ilgilenenlere üstad hocam diyorlar fakat 2015 yılında bu işle alakalı forum sayfaları bitiyor o kişilerde forumda yok bunu size istikrarlı bir üye olduğunuz için yazıyorum parayı bulup ortadan kayboluyorlarmı yoksa bu iş bir süre sonra patlıyormu bu işi 3 yıldır ticari olarak şu metrekarede yapıyorum diyen vaarmı saygılar

kiziltan
15-11-2016, 22:35
Gercekten guzel soru.

Cilege baslayip ilerleyen devam eden var mi ?

Akansuda marulu ticari olarak uzun sure yapan var mi ?

Yoksa agirlikli olan biber, salatalik, domates, okadar mi ?
Sn Erdinc Alp sanirim damardan girmissiniz.

erdinc alp
15-11-2016, 23:41
Gercekten guzel soru.

Sn kızıltan ben bursada yasıyorum ve olaya gercekten bir girişimci gözüyle bakıyorum eğer bu işte bir sıkıntı yoksa bu ürünleri her türlü yetiştirebileceğimi düsünüyorum marul için satış işini halletmiş bulunmaktayım çilek için ise en kötü ilçemde çilek hali var bürüt olarak kazançta beni tatmin eder düzeyde üretim konusunda uzman olan abilerimiz kardeşlerimiz sera fotolarını yayınlarsa güncel olarak sevinirim... birde bir önceki mesajda yazdığım gibi büyük heveslerle baslayan kardeslerimiz su an ne durumda isimlerini tek tek yazmayayım dikkatli bakan arkadaslar görebilir... benim sıkıntım satmak değil eğer üretimi beceremezsek delik boruları ne yapcaz katlı sistemi nereye götürcez parayı bunlar topluyor olmadı hepsi çöp bu arada1000 metrekare akan su kültürü sera dahil en iyi ihtimal 200000 tl ye 1000 metrekare cilek serası hersey dahil 100000 tl en iyi ihtimal yazık cöpe gitmesin arkadaslarımızın hayalleri ve parası umarım anlasılmısımdır herkese saygılar sunarım

İsmail Kuzucu
16-11-2016, 01:02
sn ismail kuzucu ben aylardır forumda yazılanları tek tek okumaya calısan ama foruma yeni üyeyim topraksız tarımda 1000 metrekare cilek 1000 metrekare ise akan su kültüründe marul planlıyorum size sorum şu 2010 yıllardan baslayan forumlar süper cok güzel diye gidiyo bu işle ilgilenenlere üstad hocam diyorlar fakat 2015 yılında bu işle alakalı forum sayfaları bitiyor o kişilerde forumda yok bunu size istikrarlı bir üye olduğunuz için yazıyorum parayı bulup ortadan kayboluyorlarmı yoksa bu iş bir süre sonra patlıyormu bu işi 3 yıldır ticari olarak şu metrekarede yapıyorum diyen vaarmı saygılar

Facebook sitesinde değişik gruplara katıldım, aşırı derecede abartılma var. Normalde marul 3 ayda oluyormuş, o sistemde 1 ayda oluyormuş. Marul sera içine girdiği zaman zaten en fazla 45 günde kesime gelir. Önemli olan üretim değil satış konusudur.

Çiftçi parayı bulsa ortadan kaybolmaz üretimi daha genişletir. Yapılan masraflar bence çok büyük olduğu için bunun altından kalkmak zor oluyor. Bu yüzden 2-3 sene sonra iflas bayrağını çekmek zorunda kalıyorlar.

İsmail Kuzucu
16-11-2016, 01:07
Gercekten guzel soru.

Marul uzun süre yapılacak bir ürün değil, yaz aylarında satışı çok zor oluyor. Açık alana dahi dikim yapılmaz. Yaz aylarında sistemi değişik ürünler ile kullanmak gereklı.

Bana göre en iyisi tek ürün yerine çok çeşitli ürünler dikmek.

İsmail Kuzucu
16-11-2016, 01:22
Sn kızıltan ben bursada yasıyorum ve olaya gercekten bir girişimci gözüyle bakıyorum eğer bu işte bir sıkıntı yoksa bu ürünleri her türlü yetiştirebileceğimi düsünüyorum marul için satış işini halletmiş bulunmaktayım çilek için ise en kötü ilçemde çilek hali var bürüt olarak kazançta beni tatmin eder düzeyde üretim konusunda uzman olan abilerimiz kardeşlerimiz sera fotolarını yayınlarsa güncel olarak sevinirim... birde bir önceki mesajda yazdığım gibi büyük heveslerle baslayan kardeslerimiz su an ne durumda isimlerini tek tek yazmayayım dikkatli bakan arkadaslar görebilir... benim sıkıntım satmak değil eğer üretimi beceremezsek delik boruları ne yapcaz katlı sistemi nereye götürcez parayı bunlar topluyor olmadı hepsi çöp bu arada1000 metrekare akan su kültürü sera dahil en iyi ihtimal 200000 tl ye 1000 metrekare cilek serası hersey dahil 100000 tl en iyi ihtimal yazık cöpe gitmesin arkadaslarımızın hayalleri ve parası umarım anlasılmısımdır herkese saygılar sunarım

Satmak konusunda kimseye bu kadar güvenmeyin. O hesaplar hiç olduğu gibi çıkmaz. Adam size 10000 adet alacağım dik der, fiyatlar aniden birden düşüp alamam derse ne yapacaksınız?

Toptan satarım diye 50000den fazla marul dikip havaların soğuması ile birlikte tüm ürünleri ziyan olan üreticileri biliyorum.

Üretimi bilmiyorsanız hiç girmeyin derim, üretimi beceremezsenız herşey elinizde patlar. Siz sistemi 100e yaparsınız patlayınca sistemi 5 başkasına satarsınız.

Bilgi ve tecrübe olmadan 300.000 lira masraf sizce ne kadar mantıklıdır?

erdinc alp
16-11-2016, 02:27
Satmak konusunda kimseye bu kadar güvenmeyin. O hesaplar hiç olduğu gibi çıkmaz. Adam size 10000 adet alacağım dik der, fiyatlar aniden birden düşüp alamam derse ne yapacaksınız?

Toptan satarım diye 50000den fazla marul dikip havaların soğuması ile birlikte tüm ürünleri ziyan olan üreticileri biliyorum.

Üretimi bilmiyorsanız hiç girmeyin derim, üretimi beceremezsenız herşey elinizde patlar. Siz sistemi 100e yaparsınız patlayınca sistemi 5 başkasına satarsınız.

Bilgi ve tecrübe olmadan 300.000 lira masraf sizce ne kadar mantıklıdır?

sn kuzucu ben zaten açık alan çiftçisiyim o konuda problem yok satış konusuna gelince karla zarar kardeştir bu yıl çilek 2 tl de oldu şu an 12 tl göbek marul 075 te olur 1.50 de bunda bir sıkıntı yok benim derdim akan su kültüründe problemmi çıkıyor üretilemiyor yoksa 6 ay üretiliyor 6 ay üretilemiyormu problem ne nerde bu işi deneyen insanlar toprakta yapılan çilekle topraksız çilegin tonajımı aynı neden kimse yok forumda ben 2 yıldır topraksız su kadar cilek yapıyorum suda marulu becerdim diyen imkanınız varsa deneyin diyen sıkıntı bu şimdi anladıgım kadarıyla siz topraklı yapıyorsunuz şimdi size sorsam ben ayrıntısıyla anlatırsınız dimi artısını eksisini dimi mesele bu sevgi ve saygılarımla

megbilgi
16-11-2016, 07:43
sn kuzucu ben zaten açık alan çiftçisiyim o konuda problem yok satış konusuna gelince karla zarar kardeştir bu yıl çilek 2 tl de oldu şu an 12 tl göbek marul 075 te olur 1.50 de bunda bir sıkıntı yok benim derdim akan su kültüründe problemmi çıkıyor üretilemiyor yoksa 6 ay üretiliyor 6 ay üretilemiyormu problem ne nerde bu işi deneyen insanlar toprakta yapılan çilekle topraksız çilegin tonajımı aynı neden kimse yok forumda ben 2 yıldır topraksız su kadar cilek yapıyorum suda marulu becerdim diyen imkanınız varsa deneyin diyen sıkıntı bu şimdi anladıgım kadarıyla siz topraklı yapıyorsunuz şimdi size sorsam ben ayrıntısıyla anlatırsınız dimi artısını eksisini dimi mesele bu sevgi ve saygılarımla

Merhaba

Nacizane fikrimi yazmak istiyorum.

Topraksız tarımın çıkış amacı, yetersiz, verimsiz, mevsimsel özellikleri uygun olmayan topraklarda üretim...

Sizin toprağınız verimli ve mevsiminiz uygun ise topraksız üretimin size kazandıracağı fazla birşey yok.

Forumda topraksız tarımda neden ilk zamanlar yazanlar sonra kayıp oluyorlar mevzusuna gelirsek. İlk heves yazmak ve göstermek güzel oluyor. İşler yoğunlaştığında foruma ve görsellere vakit ayıracak zaman bulunamıyabilir. Ayrıca işleri rast gitmeyenlerde aynı şekilde bu işi bırakmış olabilirler.

İzmir yöresinde takip ettiğim topraksız üretim yapanlar bu işten çok büyük paralar kazanamıyorlar. ( 1-2 Tane çok büyük üretim yapanlar hariç, onlarda sürekli ihracat üzerine çalışıyor. Örnek : Agrobay )

Dediğim gibi toprak ve mevsimsel özellikleriniz sizin üretim yapacağınız ürüne uygun ise topraksız yapmanın bir anlamı yok. Bunun ilgili üniversite araştırmaları mevcut.

Şunu yapabilirsiniz belki mevsim dışında üretim yapacak olursanız ( Kışın domates, yazın marul gibi veya çok başka birşey... ) bir miktar artı yönde gelire geçersiniz. Ancak o işide Türkiyedeki sera sistemlerinin çokluğu ve hep aynı ürünün ekilmesi ile fazla bir kazanç elde edemezsiniz. Farklı üründe belki...

...

Benim gözlemlerim böyle...

erdinc alp
16-11-2016, 13:11
Merhaba

Nacizane fikrimi yazmak istiyorum.

Topraksız tarımın çıkış amacı, yetersiz, verimsiz, mevsimsel özellikleri uygun olmayan topraklarda üretim...

Sizin toprağınız verimli ve mevsiminiz uygun ise topraksız üretimin size kazandıracağı fazla birşey yok.

Forumda topraksız tarımda neden ilk zamanlar yazanlar sonra kayıp oluyorlar mevzusuna gelirsek. İlk heves yazmak ve göstermek güzel oluyor. İşler yoğunlaştığında foruma ve görsellere vakit ayıracak zaman bulunamıyabilir. Ayrıca işleri rast gitmeyenlerde aynı şekilde bu işi bırakmış olabilirler.

İzmir yöresinde takip ettiğim topraksız üretim yapanlar bu işten çok büyük paralar kazanamıyorlar. ( 1-2 Tane çok büyük üretim yapanlar hariç, onlarda sürekli ihracat üzerine çalışıyor. Örnek : Agrobay )

Dediğim gibi toprak ve mevsimsel özellikleriniz sizin üretim yapacağınız ürüne uygun ise topraksız yapmanın bir anlamı yok. Bunun ilgili üniversite araştırmaları mevcut.

Şunu yapabilirsiniz belki mevsim dışında üretim yapacak olursanız ( Kışın domates, yazın marul gibi veya çok başka birşey... ) bir miktar artı yönde gelire geçersiniz. Ancak o işide Türkiyedeki sera sistemlerinin çokluğu ve hep aynı ürünün ekilmesi ile fazla bir kazanç elde edemezsiniz. Farklı üründe belki...

...

Benim gözlemlerim böyle...

sn megbilgi katkınız için tesekkürler
benim derdim bu işin ticarileştirilme konusu marul yapacaksınız ve kendinizde bu cesareti bulacak argüman arıyorsunuz balkonda 2 metre boruda sonuca ulasırsınıız ve basarı saglarsınız bu seraya ve katlı sisteme girince borunun boyu 42 metre oluyor 8 kat yapsanız 336 metrede su dolacak bu sistemde bütün bitkiler aynı gıdayı alıyormu.12 ay nasıl yapılır kıvırcık kac gün göbek marul kac günde hasat edilir...vs.vs.vs bunun gibi sorular çilekle alakalıda aynı ve benzeri sorular mesela 1 kök çilek toprakta kaç gr topraksızda kac gram verir..gibi benim derdim üretim yani burda baslayıpta sonradan devamını getiremeyenleri görünce insan ister istemez ne oluyorda bu insanlar paylasım yapmıyor diye sorguluyor üretim satamamak ayrı mevzu satamıyorsan yapma zaten ama üretim ticarilestiği ve alan büyüdüğünde problem varsa ne yapcaz cesaretlenmek için basaran insanların yorum ve görsellerini görmek gerekmezmi degerli forum üyelerinin yorumlarını bekliyorum saygılarımla

kiziltan
16-11-2016, 13:31
Sn Erdinc Alp

Pazarlama isinde bir yere kadar cozumunuz varsa bu cok iyi, baslangic icin.

Delikli borular ne olacak demeniz ise bana yabanci degil. Bunu birkac kez yazdim, bu sistem buyuk yatirimla kurulabilecek tam otomatik sistemde denenmeli, sanirim size uygun degil. Kucuk sistem yapilacaksa, daha once sordugum ve sakincalarini yazdigim sorularin cevabi hic verilmedi, siz de bu noktadasiniz zaten. Akan su diye bir sistemin ticari kurulumu basarili olabilir mi ? Bence hayir.

Kati ortam sistemler denenirse, urun degistirmek mumkun. Ayni sistem cilek, hiyar, domates, biberler icin cok ufak degisiklerle ki ucuz olacaktir, kullanilabilir.

Akansuyu savunanlardan gelecek cevaplari ve basari kanitlarini biraz bekleyin derim.

kiziltan
16-11-2016, 13:34
Sn Kuzucu
Urun cesitliligi ve mali dogrudan pazarlayabilme sart. Sizin basari hikayeniz ve ya gerceginiz, buna dayali. Topraksiz sistem kurulacaksa urun cesitliligine izin vren kati ortam olmasi sart yoksa bastan batar.

kiziltan
16-11-2016, 13:39
Sn Megbilgi`nin yazdiklarina katiliyorum.

Toprakda uretim yapilabilen yerde ayni urunu topraksiz yetistirmenin mantigi pek dogru degil. Verimsiz ucuz arazi varsa bu ise girmek mantikli olur ve ya normal serada yapilamayacak isler olabilr, ornegin topraksiz turfanda incir ! Bu konuyu deneyen Sn Ateskaptan ne sonuca ulasacak, masraf / kazanc tahmini iyi cikacak mi ?

erdinc alp
16-11-2016, 14:07
Sn Erdinc Alp

Pazarlama isinde bir yere kadar cozumunuz varsa bu cok iyi, baslangic icin.

Delikli borular ne olacak demeniz ise bana yabanci degil. Bunu birkac kez yazdim, bu sistem buyuk yatirimla kurulabilecek tam otomatik sistemde denenmeli, sanirim size uygun degil. Kucuk sistem yapilacaksa, daha once sordugum ve sakincalarini yazdigim sorularin cevabi hic verilmedi, siz de bu noktadasiniz zaten. Akan su diye bir sistemin ticari kurulumu basarili olabilir mi ? Bence hayir.

Kati ortam sistemler denenirse, urun degistirmek mumkun. Ayni sistem cilek, hiyar, domates, biberler icin cok ufak degisiklerle ki ucuz olacaktir, kullanilabilir.

Akansuyu savunanlardan gelecek cevaplari ve basari kanitlarini biraz bekleyin derim.

sayın kızıltan bu forumlarda akansu ve topraksız çilek basarı hikayesi görmeden ve okumadan bu işe baslamayacagım saygılar

İsmail Kuzucu
16-11-2016, 21:44
Bu sene kışlık olarak ilk defa denediğimiz 3 yeni çeşit dikmiştik. Brokoli bir sonraki sene kesinlikle daha fazla diklecek. Çok müşterisi var ve dayanıklı bir ürün. Brüksel lahanaları ise 1-2 haftaya hasat edilecek.

Çeşitlerden sonuncusu ise karnabahar. Şimdiye kadar yetiştiğimiz tüm ürünler arasında 1 numarada yerini aldı. Akşam üzeri 2-3 adet kalmıştı, tadını bakayım dedim. Normalde hafif acı olan karnabahar sanki içine şeker katılmış gibiydi. Tabi çiğ olarak yarısı bitti. :)

633477

İsmail Kuzucu
16-11-2016, 21:56
Kış ortasında fasulye üretimine devam. :)

633500

633501

633502

şafak
17-11-2016, 11:44
sayın erdinç alp belki yardımcı olur
https://www.youtube.com/user/roa9223/videos

kolay gelsin

erdinc alp
17-11-2016, 14:36
sayın erdinç alp belki yardımcı olur
https://www.youtube.com/user/roa9223/videos

kolay gelsin

Katkınız aiçin cok tesekkür ederim ŞAFAK
Ben internetteki bütün videoları yazlan bütün yorumları makaleleri okudum. büyük bir ihtimalle çilek ile başlayacagım.. daha önceki mesajlardada yazdıgım gibi benim derdim üretimde olusabilecek sıkıntılar varmı bu kalmıstı bir tek kudret haca ve roa ile iletişime gecerek sanırım bu meseleyi çözeceğim saygılarımla

kiziltan
17-11-2016, 18:10
Cilek yapmaya kararliysaniz, yuvarlak boruyu delerek kullanacaginiza bu is icin ozel yapilmis plastik kanallari kullansaniz iyi olur. Cok sikisirsaniz uzerine perlit torbasi koyar baska sey ekebilirsiniz. " Sayginplast " i internetten bir inceleyin derim, belki baska uretici de vardir.

Basarilar dilerim

İsmail Kuzucu
17-11-2016, 18:31
Çilek serasını Oğuz bey (topraksizcilek.com - roa) anahtar teslim olarak yapıyor. Bu konuda ayrıca danışmanlık desteğide veriyor. Bu sistemde bende çilek yapmayı düşünüyorum. Kısmetse yakında başlayacağım.

erdinc alp
17-11-2016, 19:19
Cilek yapmaya kararliysaniz, yuvarlak boruyu delerek kullanacaginiza bu is icin ozel yapilmis plastik kanallari kullansaniz iyi olur. Cok sikisirsaniz uzerine perlit torbasi koyar baska sey ekebilirsiniz. " Sayginplast " i internetten bir inceleyin derim, belki baska uretici de vardir.

Basarilar dilerim

sn kızıltan dediginiz gibi boruda degil plastik kanal da olacak çilekler sn ismail kuzucunun da dedigi gibi roa ile görüserek çözebilirim gibi geliyor tabii 1000 mere kare ile ilgilenirlermi sormak lazım saygılarımla

Dutlubahçe
18-11-2016, 10:54
Bu sene kışlık olarak ilk defa denediğimiz 3 yeni çeşit dikmiştik. Brokoli bir sonraki sene kesinlikle daha fazla diklecek. Çok müşterisi var ve dayanıklı bir ürün. Brüksel lahanaları ise 1-2 haftaya hasat edilecek.

Çeşitlerden sonuncusu ise karnabahar. Şimdiye kadar yetiştiğimiz tüm ürünler arasında 1 numarada yerini aldı. Akşam üzeri 2-3 adet kalmıştı, tadını bakayım dedim. Normalde hafif acı olan karnabahar sanki içine şeker katılmış gibiydi. Tabi çiğ olarak yarısı bitti. :)

İsmail bey brokoli ve karnabahar tohumunu nereden aldığınızı, ve ekim tarihini yazabilir misiniz?

İsmail Kuzucu
18-11-2016, 17:03
Hazır fide olarak almıştım. Bir sonraki sezon tohum alıp fide üreteceğim. Tohumları genelde tohumburada.com sitesinden alıyorum. Standart ve f tohumları bulmak mümkün.

dongyul
18-11-2016, 21:28
Sayın İsmail Kuzucu; bu işi satış odaklı yaptığınız için standart tohumdan brokoli ve karnabahar yetiştirmenizi önermem... Nedeni ise 3-4 yıldır üst üste denememe rağmen standart tohumdan çıkan brokoliler, karnabahar ve hatta beyaz lahanalar hibritleşmiş durumdaydı istenilen özellikte olmayan gevşek başlı, rengi kötü, ufak bireyler meydana geldi... Yani standart tohumdan yetiştirip verimli bir ürün hasat edemeceğinizi düşünüyorum... isterseniz deneyin?

Sayın Dutlubahçe; bu işi ticari olarak yapmadığınız için standart tohumdan üretip deneyebilirsiniz... Ancak hibrit tohum bulabilirseniz deneyin derim hibrit tohum bulmak biraz zor... Vilmorin'in küçük paketler halinde tohumunu bulabilirsiniz..

Brokoli ve karnabahar yılda iki defa ekilebiliyor.. İlkbahar ve sonbahar olmak üzere...

Sonbaharlık; genelde ben bu ekimi benimsiyorum...

Erkenci çeşitler; brokoli, karnabahar, beyaz lahana, brüksel lahanası tohum ekim zamanı bizim bulunduğumuz kuşakta... haziran 25 - temmuz 10 civarı...

Geç çeşitler için; temmuz 10 - temmuz 30 civarı tohum ekiminden hemen hemen 1 ay sonra asıl yerlerine ekeceğiniz düzeye geleceklerdir....

İlk baharlık; çeşitler daha dayanıklı seçiliyor ve ekim tarihi ekim sonu kasım başı oluyor.. hasat zamanı ilk bahar oluyor..

kursun
19-11-2016, 17:42
Kış ortasında fasulye üretimine devam. :)

633500

633501

633502

Bol hasatlar, sayın kuzucu. Fasulyeler güzel görünüyor.
Fasulye çiçekte iken sulamak yanlış mı acaba?
Hobi seramda birkaç ocak oturak fasulyem var, çiçekteler.
Su verme konusunda tereddüt ettim.

İsmail Kuzucu
19-11-2016, 18:54
Teşekkür ederim, toprağı çok az nemlendirmek yeterli olacaktır. (Ben şimdiye kadar ektiğim cinste çiçek dökmesi görmedim.)

beşiktaşlı
19-11-2016, 20:26
sayın ismailbey daha önce size bahsettiğim hıyarlar bu sayfada yardım ederseniz sevinirim
http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/33826-32.htm
http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/7413-82.htm

İsmail Kuzucu
20-11-2016, 10:03
Fasulyeler 2 günden beri - dereceleri görsede iyi dayanım sağladılar. Sadece üst yapraklarında hafif donma olmuş. Ben dolmuşlar diye düşünmüştüm.

633796

633797

633798

akçabardak
20-11-2016, 10:58
Ayyyi çıtır çıtır pek tazeler maşallah, ellerine sağlık bereketi bol olsun.

İsmail Kuzucu
21-11-2016, 16:08
Galip için mini sera yapımı çalışmaları. Serada otomatik ısıtma ve zaman ayarlı ısıtma olacak. Bakalım ortaya neler çıkacak. :)

633889

YeniGine
21-11-2016, 22:43
Sevgili İsmail, peki Galip nasıl faydalanacak bu seradan?

İsmail Kuzucu
22-11-2016, 08:21
Sera yapıştırmalı olacak. Parçaları birleştir sera hazır yani. :)

İsmail Kuzucu
23-11-2016, 17:22
Seranın iskeleti hazır. (Tesisat işleriniz için iletişim kurabilirsiniz. :dilli:)

634002

İsmail Kuzucu
23-11-2016, 20:47
Otomatik ısıtma işlemide tamam. Denemek için ampul kullandım. Ortam ısısı belirli seviyenin altına düşünce ısıtıcı film otomatik olarak devreye girip serayı ısıtacak.

(Pvc sera ve bunları ayrı bir konuda ayrıntılı olarak anlatacağm.)

634010

634011

634012

Muda
23-11-2016, 21:11
Normal akkor ampul kullansanıız daha iyi olmaz mı? Civciler için eskiden kullanılırdı. Isı oranı onlarda çok daha yüksek. Tabi fazı vidalı yerden gelmemesine dikkat etmek gerekiyor. Vidalı yerden gelirse lamba çok çabuk patlıyor.

İsmail Kuzucu
23-11-2016, 21:17
Isı olarak ısıtıcı film koyacağım, ampul ile ısıtmak çok daha maliyetli olur. Ayarı denemek için sadece ampul kullandım.

Ampul içinde çiçekler için olan philips 250w sodyum ampul kullanacağım.

İsmail Kuzucu
26-11-2016, 17:41
Bizim mini sera bildiğimiz ev modeli oldu. :) En: 80 cm Boy: 100 cm Yükseklik: 100 cm

Isıtıcılar takıldı, otomatik olarak istenilen sıcaklıkta sabit kalacaklar. Pano kısmından ampulun çalışacağı zaman ayarlanabiliyor. Ayrıca içerideki sıcaklık ve nem değeri gözüküyor.

634301

634302

634303

Africa
27-11-2016, 16:35
Öncelikle Merhabalar,

Herhalde en uzaktan yaptıklarınızı hayranlıkla izleyen benimdir. : ) Aramızda 7000km nin üzerinde mesafe var. çeşitli sebeplerle bugüne kadar topraktan uzak kaldım. Şimdi Türkiye'den getirttiğim domates ( pembe, çanakkale, cheri, invictus ) salatalık, çilek, hıyar, fasulye, biber ( kıl, dolma biber, sivri acı ) tohumlarını yarın kısmet olursa çimlemek üzere çalışmaya başlayacağım. Arada ihtiyaç olursa -ki olacaktır- güzel memleketimden Afrikalara yardımlarınız beni memnun edecektir.

Sevgiler, Selamlar...

MeyveliTepe
27-11-2016, 17:34
Isıtıcı filmin devresine bir de küçük bir led ampul takın. Isıtıcı devreye girdiğinde yanar, devrede olup olmadığını, ne sıklıkla devreye girdiğini ampulden anlarsınız :)

Not: Termostat kendinden ampullüymüş galiba. Sanırım yukarıda yazdığım maksatla çalışıyor.

İsmail Kuzucu
27-11-2016, 19:20
Isıtıcı filmin devresine bir de küçük bir led ampul takın. Isıtıcı devreye girdiğinde yanar, devrede olup olmadığını, ne sıklıkla devreye girdiğini ampulden anlarsınız :)

Sanırım oldu. :)

634390

634391

İsmail Kuzucu
04-12-2016, 19:18
Hava biraz soğuk gibi. :) Bizim buralara kar yağmasada soğuğu yeterli sanırım. :rolleyes:

634957

634958

634959

İsmail Kuzucu
08-12-2016, 09:37
Bitki ampulü ve parçaları geldi. Ampul direk çalışmıyor, bunun için yanında ek parçalar var. Normal ampul ile arasındaki fark belli zaten.

635124

thunderon
08-12-2016, 14:55
2. katta ki bitki odasında bayağı ilerlemeler var :) Viyole ektiğim karanfiller iyice köklenmiş. (Koyu kırmızı yerli karanfil)

En çok şaşırdığım trabzon hurmalarının tohumları oldu. Küçüklüğümden beri hep merak etmişimdir eksem olur mu diye. Kısmet bu seneyeymiş. 10 tohum ekebilmek için en az 100 tane hurma yemişimdir :)

467987
467988
467989
467990
467991

bu hurmalara sonrasında aşı yaptınız mı?

İsmail Kuzucu
08-12-2016, 16:00
Tüm bitkiler içinde yetişmeyen sadece o oldu. İncirler ve güller ile aynı alanda kalıyordu. Sanırım sıcaklık ve nem fazla geldi. Birde tüm meyvelerde çekirdek çıkmadığı için deneme şansı fazla olmadı.

Ağaçtan düşen meyvelerin tohumları daha kolay yetişiyor. Şuan aşılacak fidanlar var.

İsmail Kuzucu
10-12-2016, 16:07
Bitki serasının son hali, aşırı derecede bir ışık veriyor. Bundan sonraki fotoğraflar Galip'ten gelecek. :)

635219

http://www.youtube.com/watch?v=CerEmn3vDVw

İsmail Kuzucu
14-12-2016, 12:19
Katı ortamlı topraksız tarım için hazırlıklara başladım. 20*5 metre kadar bir sera olacak. 4 katlı bir sistem düşünüyorum. İlk önce deneme yapıp kaç sıra alacağını bulacağım. Tahmini 3-4 sıra alacak. Yanlar açılır olacak, havalanma sıkıntısı olmasın.

Elimde seralar için olan olluk var ama bunlar ağır gelecek. Bunun yerine saç levha kullanacağım. Torbaların ağırlığını taşıması için profil aralarını sık tutup tel gerecegım. Bu hafta boruları alıp iskeleti kuracagım.

635424

thunderon
21-12-2016, 13:56
Geçtiğimiz aylarda kasımpatıları çelik olarak dikmiştim. Köklenme olmaya başlamış. Hiç bakıma gerek kalmadan köklenen bir bitkiymiş. Bodur olanlar diğer çeşitlere göre daha çabuk kökleniyor.

Bu hafta yeni fotoğraf makinem geliyor, eski fotoğraf kalitesine geri döneceğim. Böyle biraz kalitesiz fotoğraflar oluyordu. :)

580815

kasımpatı çeliklerini hangi ayda aldınız acaba?

İsmail Kuzucu
21-12-2016, 18:45
kasımpatı çeliklerini hangi ayda aldınız acaba?

Eylül sonraları almışım, zorda olsa fotoğraflardan buldum. Kolay köklenen bir bitki, ilk köklendirmeye başlanılabilir.

beşiktaşlı
21-12-2016, 19:37
sn ismail bey bitki lambasını neye göre aldınız
elektirik sarfiyatı ve çalışma süresi yağni günde ka saat çalışacak

beşiktaşlı
21-12-2016, 19:41
topraksız tarıma nezaman başlıyorsunuz anbe an paylaşımlarınızı ısrarla bekliyoruz

İsmail Kuzucu
21-12-2016, 20:16
sn ismail bey bitki lambasını neye göre aldınız
elektirik sarfiyatı ve çalışma süresi yağni günde ka saat çalışacak

Lamba çiçeklenme dönemi için alındı. 250wlık lamba 10 saat çalışsa 2500 w yapıyor. Buda 2,5 kw elektirik ediyor. Buda ortalama 1-1,1 lira arası ediyor.

Günde 8 ila 10 saat arası yeterli oluyormuş, bitkinin türüne göre farklılık gösterir sanırım.

İsmail Kuzucu
21-12-2016, 20:19
topraksız tarıma nezaman başlıyorsunuz anbe an paylaşımlarınızı ısrarla bekliyoruz

Bugün boruları alıp kıvırmaya götürecektim ama ustanın işleri varmış. Ondan haber bekliyorum.

Parçalar diğer seradaki gibi galvaniz borulardan olacak.

İsmail Kuzucu
22-12-2016, 18:21
Brüksellerde son durum, soğuk havalarda gelişme daha hızlandı.

635987

635988

635989

635990

635991

İsmail Kuzucu
22-12-2016, 18:25
Seradaki son marullar, büyük boy poşetlere anca sığıyorlar. :) Marullarda sadece 1 defa yeşil kurt ilaçlaması yapıldı. Gübrelerden ve ilaçlardan %90 kârlıyız.

635992

635993

İsmail Kuzucu
22-12-2016, 21:35
Geçen sene dikilen, biberiyeler ve lavantalar alanı tamamen doldurdu. Lavantalar son fotoğrafta yer almıyor çünkü 4 kök tüm alanı kapladı. Bende dip kısımlarından kesip kurutmaya aldım. Çiçeklenme döneminde hasat edip yenilen çiçeklenmesi beklenecek. Böyle aşırı büyüdüler.

636010

636011

636012

thunderon
23-12-2016, 14:26
Cocopeat ve perlit karışımı karlar eriyince iyice şişmiş. Bu karışım içine 500 ml humik asit ve 500 gr 5-24-16 gübre ekledim.

594100

bu kadar büyük alana 500ml hümik asidi nasıl karıştırıyorsunuz acaba?

Bu arada ilk sayfadan başladım sona doğru yavaş yavaş geliyorum ondan böyle eski mesajlardan soru geliyor:)

İsmail Kuzucu
25-12-2016, 22:40
Torf yeni ise önceden hazırladığım suya ekliyorum. Kullandığım eski karışım ise biraz göz kararı oluyor. :)

thunderon
26-12-2016, 14:39
Diğer renkli güller...

628503

628504

628505

628506

628507

merhaba abiniz sebze ve fide sizde çiçek uzmanısnız sanırım:)

Evimin kuzeye bakan cephesinde güllerimiz var. Kuzey olduğu için akşam güneşini çok kısıtlı görüyor ve topak genelde nemli kalıyor. Buradaki güller için nasıl bir bakım yapmalıyım acaba?

thunderon
26-12-2016, 14:49
bu kadar büyük alana 500ml hümik asidi nasıl karıştırıyorsunuz acaba?

Bu arada ilk sayfadan başladım sona doğru yavaş yavaş geliyorum ondan böyle eski mesajlardan soru geliyor:)

Bir kitap gibi okudum tüm sayfalarınızı. Elinize sağlık çalışmalarınız çok güzel. Başarılarınızın devamını dilerim:)

İsmail Kuzucu
29-12-2016, 11:58
Katı ortam topraksız serası için son durumu yazayım;

Galvaniz borular için sadece ustayı bekliyorum. Borular 1250 lira kadar tutuyor. 4 katlı olarak toplamda 16 sıra için bu değerler. Güneşlenme durumuna göre daha ekleme yapacağım.

Sera örtüsü için iletişim kurdum, firmadan cevap bekliyorum.

Poşetler için bir firma ile anlaştım, 60 kg poşet gelecek. Yaklaşık 600 metre ediyor.

Cocopeatler içi Sayın doğalbahçe ile görüştüm, ocak ayının ortasında 50 adet cocopeat siparişi vereceğim.

Suyun akması için çinko koyup alt kısmına ise ağaç biçtireceğim. En uygun fiyatlı bu şekilde olacak. Diğer türlü malzemeler aşırı pahalı olmuş.

kiziltan
29-12-2016, 13:34
Kolay gelsin. Bolgeniz epey kar aliyor, sera cati kismini polikarbon levha dusundunuz mu ? Biraz pahali olur ama hem uzun sureli olacak hem iki katli oldugunddan isi yalitimi saglayacak, bir fiyat arastirin derim.

İsmail Kuzucu
29-12-2016, 15:04
Kar yılda sadece 1-2 sefer yağıyor. Önceden bu durum sıkıntı olmuştu. Nedeni ise serayı 50 cm daha geniş yapmamız. Eğim yeterli olmadığı için kar birikmesi olmuştu. Ondan sonra zaten akıllandık. :)

Yanlış hatırlamıyorsam m2 fiyatı 13 lira civarıydı. Isıtma açısından önemli bir malzeme, bir sonraki sezon uygulanabilir. Dengeli gitmek gerekli.

İsmail Kuzucu
06-01-2017, 15:50
Topraksız seramız için malzemeler gelmeye başladı. 50 adet cocopeat doğalbahçe'den temin edildi. Siyah torbalarda pazartesi gününden sonra gelecek.

636947

636948

MeyveliTepe
06-01-2017, 17:59
Topraksız seramız için malzemeler gelmeye başladı. 50 adet cocopeat doğalbahçe'den temin edildi. Siyah torbalarda pazartesi gününden sonra gelecek.

Kaça satıyorlar kalıbını? Nakliyeyi nasıl hallettiniz?

İsmail Kuzucu
06-01-2017, 18:12
Kaça satıyorlar kalıbını? Nakliyeyi nasıl hallettiniz?

Kalıbı 12 lira ve toplamda 100 lira kargo ücreti ödedim. Sürat kargo ile geldi, geçen sene İstanbul'dan 2 top sera örtüsü getirtmiştim arasında 20 lira anca fark olacaktı.

Kargo dahil adet olarak 14 lira bana göre çok uygun geldi.

MeyveliTepe
06-01-2017, 20:37
Aslında biraz pahalı olmuş.

İsmail Kuzucu
06-01-2017, 21:01
Aslında beni düşündüren perlitin nakliyesi. Kargo yerine anlaşmalı bir nakliyeci bulmak şart. Dökme olarak Bandırma'dan satış varmış onu araştırmaya başladım. Böyle olursa çok ucuza gelecek.

İsmail Kuzucu
09-01-2017, 14:19
Kar bereketli bir şekilde yağmaya devam ediyor. Bayağıdan beri bu kadar etkili olmamıştı.

637128

637129

637130

637131

İsmail Kuzucu
11-01-2017, 20:06
Topraksız tarım için poşetlerde geldi, daha doğru kesilmemiş olarak geldi. Çap 50 cm uzunlukları ben kendime göre rezistans teli ile keseceğim.

637194

637195

İsmail Kuzucu
11-01-2017, 20:16
Bu sene kar yağışı bayağı etkili oldu ve çoğu yerde 1 metre kadar kar birikti. Yeni fidanlar tamamen kar altında kaldı. Önceki senelerde çöken sera ile büyük tecrübe edinmiş olmuşuz. Çok şükür seralarda hasar yok. Seraların kenarlarında 2 metre kar birikti eğer önceden tecrübe olmasaydı hepsi şuan yıkılmış olacaktı.

Sera yapacaklar kar etkisini mutlaka hesaplamalı özellikle eğim ve destek konulması şart, kaldı ki kar yağmur gibi kayıp gitmiyor birikme yapıyor.

637196

637197

637198

İsmail Kuzucu
15-01-2017, 17:48
Ve 2017 yılının ilk tohum ekimi için hazırlıklar başladı. İlk olarak 10 blog cocopeat hazırlandı. Cocopetler için sıvı deniz yosunu yerine İrfan Çayı kullandım.

Perlit ise hafta içi gelecek. 2 m3 (10x200 lt) nakliye dahil 260 liraya gelecek.

637278

637279

637280

637281

İsmail Kuzucu
21-01-2017, 17:25
Marul hasadından sonra tekrar marul dikimi yapıldı. Çeşit caipira..

637560

637561

beşiktaşlı
21-01-2017, 18:00
ismail bey sizin gibi profosyenel birisiyle aynı sitede olmak çok güzel
sizi izlemeye devam edicem umarım topraksız tarıma başlarsınız

kursun
21-01-2017, 18:05
Sayın kuzucu, marulları içtimaya dizmişsin gene. Ellerine sağlık.
Benim marullar dışarıda, ama büyümüyorlar. Neredyse iki ay oldu.
Üçü ancak bir marul yapar.
Devamlı yağmur yağdığı için sulama da yapmıyorum.
Soğuklardan dolayı mı?

İsmail Kuzucu
21-01-2017, 18:14
Tohum ekimi için hazırlaklara devam. Bu sene soğuk havalarıda hesap edip daha iyi bir ısıtma yapmak gerekli olacak.

Bunun için alt kısma taban örtüsü çektikten sonra geçen seneye göre daha çok ısıtıcı koyacağım. Birde elyaf örtü ile destekleme yapacağım. Depoda kalın bir örtü varmış, çok işe yarayacak.

637563

637564

İsmail Kuzucu
21-01-2017, 18:17
Kardan sonra ortalığın durumu, biraz dağınıklık olmuş gibi. :)

637565

637566

637567

İsmail Kuzucu
21-01-2017, 19:42
Sayın kuzucu, marulları içtimaya dizmişsin gene. Ellerine sağlık.
Benim marullar dışarıda, ama büyümüyorlar. Neredyse iki ay oldu.
Üçü ancak bir marul yapar.
Devamlı yağmur yağdığı için sulama da yapmıyorum.
Soğuklardan dolayı mı?

Şuan seradaki olanlarda da büyüme yavaşladı. Aşırı soğuklar olmadıkça sıkıntı yok, güneşler çıktığı zaman büyüme olacaktır.

İsmail Kuzucu
22-01-2017, 20:25
Soğuklar için önlemler tamam gibi. Elyafların üzerine örtü çektikten sonra tohum ekimine geçeceğiz.

637616

637617

637618

YeniGine
22-01-2017, 22:10
Sevgili İsmail Kuzucu, emeklerin boşa gitmesin, rastgelsin inşallah!..

İsmail Kuzucu
25-01-2017, 22:57
Sevgili İsmail Kuzucu, emeklerin boşa gitmesin, rastgelsin inşallah!..

Çok teşekkür ederim. :)

İsmail Kuzucu
25-01-2017, 23:12
Perlit çuvallarıda geldi. Hafta sonu ile birlikte tohum ekimleri yapılacak.

637724

İsmail Kuzucu
30-01-2017, 19:10
Bu sene bahçeye 4 dönüm daha alan ekleniyor. 3 dönüm kereviz ve 1 dönüm lahana dikilecek.

637944

637945

637946

dongyul
30-01-2017, 19:55
Sayın İsmail Kuzucu; hayırlı olsun işleri büyütüyorsunuz çok sevindim su varsa gerisi gelir... Sizleri gördükçe içim gidiyor keşke benimde yerim olsa diye...

Dönüşümlü olarak kısa sürelide olsa lahanadan önce patates maydanoz semiz otu ekebilirsiniz... Çok çeşitli ürünlerin yetişmesi zarar oranını azaltır..

Allah yolunuzu açık etsin...

İsmail Kuzucu
31-01-2017, 08:57
Teşekkür ederim, su konusunda çok şükür sıkıntımız yok. Size zaten geniş bir alan lazım, yeşil alan gibisi yok.

Lahana ve kerevizi nisan, mayıs aylarında dikeceğim. Bu zamana kadar yetişmesi çok olur. Kerevizde hiç ilaçlama olmuyor zaten, skıntı lahanada. Onda da en büyük zararlı tırtıl, onun için önceden kekik kullanmıştım. Sorunu böyle çözeriz sanırım.

Patatesi önceden burda çok ekerlermiş, bunu denemek lazım aslında. Yumru kökler bu alanda çok güzel gelişme gösteriyor.

İsmail Kuzucu
02-02-2017, 21:24
Bugünlerde bir şey farkettim de biz bahçede her zaman yanlış yapıyormuşuz. :) Doğru yaptığımız yok gibi.

Neyse bunu söyleyende ziraat mühendisleri zaten sıkıntı yok. Devlet kendi mühendislerini seçerken puana göre alım yapacağına tecrübeye göre alım yapsa daha iyi olacak. Onun oğlu bunun akrabası derken ortalık masabaşı maaş alanlarla doldu taştı.

Buda burda kalsın anımız olur. :)

İsmail Kuzucu
02-02-2017, 22:00
Kereviz fidesi için hazırlıklar başladı. Tohum yatağı için 100 m2 alanı bellemek zor olsada 30 cm ile toprak tamamen havalanacak.

Toprak bayağıdan beri ekilmiyordu, yağışlardan sonrada toprak un gibi olmuş.

638133

İsmail Kuzucu
04-02-2017, 19:25
Patlıcan, biber, reyhan tohumları ekildi, toplamda 60 köpük kadar ediyor. Domates ve diğer bitkiler ile 72 köpük olacak. Şuan ekilen tohumlar şişmiş, geç ekime göre bayağı erken çimlenme olacak.

Elyaf ısı konusunda çok etkili olacak, ayrıca nemden oluşan su damlalarınıda emiyor.

638228

638229

638230

638231

638232

aleydi
05-02-2017, 18:08
Epeydir takip edemedim, sizin sayfanız okul gibi. Hep yeni ve güzel bilgiler sunuyorsunz bize. İrfan çayı nedir merak ettim. Kolay gelsin.

İsmail Kuzucu
06-02-2017, 19:03
Epeydir takip edemedim, sizin sayfanız okul gibi. Hep yeni ve güzel bilgiler sunuyorsunz bize. İrfan çayı nedir merak ettim. Kolay gelsin.

Bu sene kısmetse daha çok yeni bilgiler gelecek. İrfan Çayını buradan (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/36917.htm)takip edebilirsiniz. Kesinlikle tavsiye edilir.

İsmail Kuzucu
06-02-2017, 20:52
270 lira olan tohum fiyatı şuan 312 lira olmuş. Neyse zaten yat alacağız sıkıntı yok. https://www.facebook.com/images/emoji.php/v7/f4c/1/16/1f642.png

İsmail Kuzucu
06-02-2017, 21:32
Denemelere devam. Soldaki 3 saksıda sadece kuyu sulu kullanıldı. Sağdaki 2 saksıda ise organomineral gübresi su kullanıldı.

En şaşırtıcı nokta geçen seneki torf-perlit ile karışımda marulun besin eksikliği göstermemesi oldu. Büyüme yavaş olsada devam ediyor.

638300

Bu fotoğraflar ise İrfan Çayı ile sulananlar..
638301

638302

ServetAydogan
07-02-2017, 08:22
İrfan Çayı ile sulananlar aynı zamanda dikildiyse gelişim açısından epeyce geride gibi ?

idris şenol
07-02-2017, 13:20
sayın ismail bey
orta kısma uzun hat şeklinde yağmurlama üsten fıskiye sulama uğraşınızı enaza indiridi
http://http://www.e-tartes.com/yagmurlama-SPINNET-LR-YAGMURLAMA-BASLIGI-160-lt_h-30cm-SARKIT.html
http://www.e-tartes.com/yagmurlama-SPINNET-LR-YAGMURLAMA-BASLIGI-160-lt_h-30cm-SARKIT.html
birde konumuz dışısoru
istiridye mantar çalışma denedinizmi?

İsmail Kuzucu
07-02-2017, 19:40
İrfan Çayı ile sulananlar aynı zamanda dikildiyse gelişim açısından epeyce geride gibi ?

Elimde marul artınca onları sonradan diktim. Torf-perlit karışımı geçen sene kullanılmıştı.

Seradaki 27 ocak son durumu aşağıdaki gibiydi. Sol taraf İrfan Çayı ile beslendi. Yarın güncel fotoğrafını eklerim.

638391

İsmail Kuzucu
07-02-2017, 19:53
sayın ismail bey
orta kısma uzun hat şeklinde yağmurlama üsten fıskiye sulama uğraşınızı enaza indiridi
http://http://www.e-tartes.com/yagmurlama-SPINNET-LR-YAGMURLAMA-BASLIGI-160-lt_h-30cm-SARKIT.html
SPINNET LR YAĞMURLAMA BAŞLIĞI 160 lt/h 30cm SARKIT - YAĞMURLAMA (http://www.e-tartes.com/yagmurlama-SPINNET-LR-YAGMURLAMA-BASLIGI-160-lt_h-30cm-SARKIT.html)
birde konumuz dışısoru
istiridye mantar çalışma denedinizmi?

Geçen sene aşağıdaki ürünlerden temin etmiştim. Kurmaya fırsat olmamıştı. Fideleri bununla sulamayı düşünüyorum. Birde dişli vanalar ile ayrı ayrı bölümleri sulamak mümkün oluyor.

(Haftaya bunun kurulumunu yapacağım.)

http://www.e-tartes.com/UPLOAD/NETAFIM/thumb/64200-020190_medium.jpg

Mantar işi şuanlık kalsın, çünkü bahçenin her yerine koşturmak çok zor oluyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında aşırı yoğun oluyoruz. Pazartesi mal hazırlığı, salı günüde pazar olunca geriye 5 gün kalıyor.

İsmail Kuzucu
10-02-2017, 19:45
638614
Geçen sene ektiğimiz kabak çeşidi biraz koyu renkli olunca pazarda tutuldu. Bu sene 2 paket ile ekim yapacağız. Toplamda 2000 adet tohum ediyor. Tohumlar 2 hafta ara verilerek ekilecek. Böylece hasat her zaman devam etmiş olacak. Bu 2 paket için 600 lira ödedim.

638615
Sera için bu sene fide yerine tohum aldım ve zamana göre kendim çimlendireceğim. Şuan seralardaki marulları sıra ile diktiğimiz için hıyarlarda bu şekilde sıralı olmuş olacak. 4 pakette toplamda 2000 adet tohum var fiyat olarak 1400 lira ediyor.

Bu seneki tohumlarımız hazır ve fide olarak sadece erken dikimde lahana, brokoli ve karnabahar alacağım.

Kısaca bizim topraksız tarım seramız biraz bekleyecek. :)

İsmail Kuzucu
10-02-2017, 20:32
Bu sene bahçeye bayağı bir hayvan gübresi taşınacak. Yan tarafta 200 baş hayvanlık yer olması çok büyük fayda sağlıyor. :) Bugün 500 m2 alana gübre taşıdım, günde bu kadar iş yapılsa mart ortasına kadar biter. Dönüme rahat bir şekilde 5 ton gübre taşınmış olacak.

Bu sene bahçede yeşil otlar çok güzel şekilde çıktı. Yan bahçe ile aramızdaki fark net şekilde belli oluyor.

638616

İsmail Kuzucu
10-02-2017, 21:01
Bu sene üretim alanı genişleyince daha çok çeşit ekmek mümkün olacak. Özellikle kudret narını pazarda çok sordular. Borulardan duvar kenarına yer yapıp tel ile yer hazırlayacağım. Çinden değişik çeşitler söyledim, kargo gelirse bu çeşitleride deneyeceğim. Tohumlar ücretsiz olduğu için gümrüğe takılsa bile vergisini verip alırız. :)

638619

hamseey
10-02-2017, 21:35
Bu Çin'den tohum getirme işleri nedir? Malum şu siteden mi alıyorsunuz? Eğer sitede tecrübe ettiğiniz tohumlar varsa buraya iliştirebilir misiniz? :)

İsmail Kuzucu
11-02-2017, 17:47
Ben tohum şirketinden temin ettim, gelirse güzel çeşitler var gibi. Ebaydan yüksek puanlı satıcılardan tohum alan çok. Bunu 2-3 ay önceden sipariş vermek gerekir, tohumların ne zaman geleceği hiç belli olmuyor çünkü.

İsmail Kuzucu
11-02-2017, 18:07
Yeni yılın ilk yumurtaları bunlar. :) Yem olarak sadece pirinç kırığı veriyoruz. Bahçede otlar ve solucanlar çok olunca binanın etrafından neredeyse hiç ayrılmıyorlar.

Geçen sene kuluçka makinesi ile yavrular çıkarmıştık, bu sene kısmet olursa daha çok yumurta koyacağız.

638661

638662

şafak
11-02-2017, 18:09
videoyu seyredince aklıma geldiniz İsmail bey çeşit olayını aşmış arkadas
ww.youtube.com/watch?v=NcsYqIdXDQ0 yeni tohumlarınız firesiz çimlenir inşallah

İsmail Kuzucu
11-02-2017, 20:34
Verdiğiniz üreticinin çok iyi paylaşımları var. Kendi hayvanlarının gübresini kompost ve solucanları beslemek için kullanmış. Takip etmek gerekli bence.

John Kohler 350 çeşit bitkiyi 90 mineral ile yetiştirme yapıyormuş. Ve tüm yaptıklarını video olarak paylaşmış.

Ayrıca topraksız tarım için 6-2-6 gübre kullanmış. Daha ayrıntılı bir araştırma yapmak gerekli, çok bilgiler vermiş.

Sosyal medya hesapları;

https://www.facebook.com/pages/Growing-Your-Greens/109362719136985
https://www.youtube.com/user/growingyourgreens/featured

YeniGine
11-02-2017, 22:19
Tavuklarına maşallah sevgili İsmail Kuzucu, çok güzeller... Daha önce hatırlamıyorum tavuklarını...
Tavukları görünce ilk aklıma gelen solucanların oldu...

İsmail Kuzucu
11-02-2017, 22:43
Arada sadece 1-2 fotoğraf ekledim sanırım. :) Bunlarda küçüklük halleri, sanrım bunlar 6 taneydi tavuk yumurtalara kendi yatmıştı.

Solucan demişken, bir tanesinin ayağı yamuk şekilde doğmuştu. Hayvan öyle olsada adını topal koyduk. En akıllısı şuan aralarında o, yazın bizim solucanları bulup bayağı eşelemişti. :p

638672

638673

Querqus
12-02-2017, 14:38
Sayın İsmailkuzucu. Tavuklarınız için 41 kere maşallah. Kuluçka makinesine sahip iseniz "australorp", "light sussex", "playmouth rock" cinsi tavuklardan edinmenizi önerebilirim. Hem yumurta, hem de et konusunda sizi üzmezler.

hamseey
14-02-2017, 20:44
İsmail Bey. Mesajımda 3 tane de beğeni almama rağmen sizden hala bir cevap yok. Hayır Türkiye'ye ithalatı sizin üzerinizden olacaksa tamam bizde ona göre hareket ederiz. Serbest piyasa ekonomisi. :)

İsmail Kuzucu
16-02-2017, 09:28
İsmail Bey. Mesajımda 3 tane de beğeni almama rağmen sizden hala bir cevap yok. Hayır Türkiye'ye ithalatı sizin üzerinizden olacaksa tamam bizde ona göre hareket ederiz. Serbest piyasa ekonomisi. :)

Ben tohum şirketinden temin ettim, gelirse güzel çeşitler var gibi. Ebaydan yüksek puanlı satıcılardan tohum alan çok. Bunu 2-3 ay önceden sipariş vermek gerekir, tohumların ne zaman geleceği hiç belli olmuyor çünkü.

Ben satmak için değilde deneme amaçlı aldım. Tohumlar gelirse ve denildiği gibi çıkarsa katalog ile tohum seçip yeni sipariş veririz. Serbest piyasa ekonomisi ile işler yapsaydım şuan yatlarım ve katlarım olmuş olurdu.

Tohumlar bugün gemiden çıkmış ve ptt kargoya verilmiş. Eğer kontrol merkezine takılmaz ise 1 hafta içinbde elimde olur sanırım.

Dediğim gibi istek olursa katalogtan ürün seçip sipariş veririz.

KKTC79
18-02-2017, 08:34
Verdiğiniz üreticinin çok iyi paylaşımları var. Kendi hayvanlarının gübresini kompost ve solucanları beslemek için kullanmış. Takip etmek gerekli bence.

John Kohler 350 çeşit bitkiyi 90 mineral ile yetiştirme yapıyormuş. Ve tüm yaptıklarını video olarak paylaşmış.

Ayrıca topraksız tarım için 6-2-6 gübre kullanmış. Daha ayrıntılı bir araştırma yapmak gerekli, çok bilgiler vermiş.

Sosyal medya hesapları;

https://www.facebook.com/pages/Growing-Your-Greens/109362719136985
https://www.youtube.com/user/growingyourgreens/featured

İsmail bey sizden bir konuda yardım istiyorum. Ben meyve ağaçlarıma ve hobi amaçlı yapmış olduğum yaklaşık 35m2 olan serada toz leonardit kullanacağım. Fakat leonarditi toprakla karıştırmam mı gerekiyor yoksa sadece yüzeye atarak sulama yapmam yeterli mi. Ayrıca ağaçların hangi bölgesine uygulamam gerekir.

İsmail Kuzucu
22-02-2017, 00:24
Yaş hayvan gübresini bahçeye yayarsak sonuç bu oluyormuş. :) Bu sene ot çıkmayan alana böyle bir uygulama yapacağım. Otlar çiçeklenmeye başlayınca da çapalayıp yerine yem bitkileri ekeceğim.

639266

639267

639268

639269

İsmail Kuzucu
22-02-2017, 00:28
Taşınabilir bahçe. :)

639270

639271

İsmail Kuzucu
22-02-2017, 00:32
4 dönümlük yeni alanın 250 m2sine bakla, bezelye sarımsak ekildi. Buranın toprağı derekumlu olduğu için çok rahat bir şekilde çapalandı.

Kereviz ve lahanalar için hazırlıklar başladı. 100 metrelik kangal boru ve 2lik motor alındı.

639272

639273

639274

Resulgur
22-02-2017, 00:58
4 dönümlük yeni alanın 250 m2sine bakla, bezelye sarımsak ekildi. Buranın toprağı derekumlu olduğu için çok rahat bir şekilde çapalandı.

Kereviz ve lahanalar için hazırlıklar başladı. 100 metrelik kangal boru ve 2lik motor alındı.

639272

639273

639274

Sn. İsmail Kuzucu kolay gelsin. Kangal boruyu nereden kaça aldınız acaba ?..

Ektiğiniz tohumları nereden temin ettiniz , çeşit olarak nedir. ? + Gübreleme programınızı ve kullandığınız gübreleri ekler misiniz , sıra üzeri kaç cm ocaklara kaçar tohum özetlerseniz çok memnun oluruz ? Çok soru sordum sanırım ;) Teşekkürler

İsmail Kuzucu
22-02-2017, 19:29
Buradaki ambalaj firmasından aldık, 100 metre 50lik kangal boru 300 liraya geldi. Motor ise 2lik ve 2. el olarak aldık. Çekiş derinliği kısa olsa basınç harika. Saatte 21ton kadar su basabiliyor.

Kerevizleri arzuman tohumdan alıyorum. Lahanayı ise hazır olarak fide alıyorum. Çeşit olarak belirli bir çeşit almıyorum. Her çeşitten dikim yapıyorum.

Gübre programını eklemem yanlış olur çünkü analize göre hazırlıyorlar. Mart 15 gibi tekrar analiz yaptırıp yeni program alacağım. Az miktarlarda da çoğu gübre çeşidini kullanıyorum.

Kerevizde sıra üzeri 40 cm, sıra arası 50 cm, yürüme yolu olarakta 100 cm alan bırakıyorum. Lahanada sıra üzeri 60 cm, sıra arası 70-80 cm, yürüme yolu 100 cm olarak dikim yapıyorum. Zamanı gelince fotoğraflarda eklerim.

Tohum yerine fide olarak dikim yapıyorum. Kereviz fideliği için ayrı yerimiz var, lahana için ise bu sene sislemeli bir sistem düşünüyorum.

Sıkıntı yok, cevaplarız. :)

İsmail Kuzucu
23-02-2017, 19:11
Ek olarak yeni serayı yapmamız çok katkılı oldu. Hıyarlar ile aralıklı dikimle beraber sistem rayına tam oturdu. Nisan ortasına kadar marulda sıkıntımız olmayacak. Böylece hıyarlarda sistemli şekilde dikilmiş olacak.

639352

639353

639354

Resulgur
23-02-2017, 20:00
Ek olarak yeni serayı yapmamız çok katkılı oldu. Hıyarlar ile aralıklı dikimle beraber sistem rayına tam oturdu. Nisan ortasına kadar marulda sıkıntımız olmayacak. Böylece hıyarlarda sistemli şekilde dikilmiş olacak.

639352

639353

639354

Sn. İsmail Kuzucu 2. resimdeki "Yüksek Tünel Sera" nın havalandırmasını nasıl yapıyorsunuz ?

İsmail Kuzucu
23-02-2017, 20:20
Seranın önü ve arkası lodoz ve poyraza doğru, bu yüzden havalandırmada bir sıkıntı olmuyor. Bu alanlar klips ile bağlı, sıcak olduğu zaman rahatlıkla çözülebiyor. 20-25 metre uzunluğa kadar havalandırma sorunu olmaz, daha uzunu sıkıntılı.

Burada örtü kaliteside önemli, katkılı olanlar ısığı dağıtıyor ve nem yaptırmıyor.

İsmail Kuzucu
02-03-2017, 00:17
Kereviz tohumları da ekildi. Birde yağmur yağarsa mis. :)

639807

639808

639809

Resulgur
02-03-2017, 15:23
Kereviz tohumları da ekildi. Birde yağmur yağarsa mis. :)

639807

639808

639809

Sn. İsmail Kuzucu Kereviz tohumlarını ekmeden önce ne tür bir uygulama yaptınız acaba ? Çimlenmişler daha toprakla buluşmadan .. ;)

İsmail Kuzucu
02-03-2017, 19:44
24 saat ılık suda bekletip daha sonra nemli beze sarıyoruz. Çimlenme olduğu zaman ise ekim yapılıyor.

İsmail Kuzucu
04-03-2017, 20:55
Hong Kong'dan gelen tohumlar sıkıntı olmadan pazartesi günü bize ulaşacak.

640043

İsmail Kuzucu
07-03-2017, 20:11
50 çeşit tohum bugün geldi. Aralarında hibrit çeşitlerde mevcut. Bu kadar çeşiti ve fazla olmasını beklemiyordum. Gümrüktrn böyle geçer ise dışardan tohum almak çok daha mantıklı.

640275

Ömer Bey
09-03-2017, 22:21
Sn.Kuzucu,

Ben ve oğlum yeni bahçe almak için görüşmelerde bulunmak üzere birkaç farklı şehirdeki yerleri görmeye önümüzdeki günlerde gideceğiz.Amacımız hem sizinle tanışmak hemde birkaç konu hakkında değerli fikirlerinizi almak için sizede ziyarette bulunmak istiyoruz.Sizi bu yoğun günlerde fazla meşgul etmeden planladığımız bu ziyaret için öncesinde haberdar etmek istedik.Mesaj kutunuz dolu olduğundan buraya yazmak zorunda kaldım.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.Sağlıcakla kalınız.

İsmail Kuzucu
09-03-2017, 22:52
Yeni sezon hazırlıkları basladı. İlk olarak marul dikimi yapılacak.

640490

640491

TCM
09-03-2017, 22:58
Sizin çapa makinası mı yaptı buraları

İsmail Kuzucu
09-03-2017, 23:00
Fide serasında hazırlıklar devam ediyor. Marul kökleri söküldükten sonra tırmık ile düzlendi. Daha sonra ince örtü yayıldı ve dezenfekte edilecek. Artık bu serada sadece fide-fidan yetişecek.

Ek olarak seraya taban örtüsü ve üstten sulama sistemi yapılacak.

640492

İsmail Kuzucu
09-03-2017, 23:06
Sizin çapa makinası mı yaptı buraları

Bu alanda brokoli ve lahana kökleri olduğu için traktör sürüm yaptı. Kökler ve yapraklar parçalanmış oldu.

Bu alanı çapa motoru yaptı. Tavında olursa çapa motoru çok daha iyi, toprakta basılma olmuyor.

640493

TCM
10-03-2017, 09:26
Geçen sene çapa makinesi alayım dedim, koyacak depo olmadığından oralı da olmadım gerçi de her kafadan bir ses çıktı. Kimi ağrıdan kollarını gece koyacak yer bulamazsın derken meslektaşım olan abimiz de ben alıştım tek elle bile kullanıyorum dedi ama ilk defa duyduğum bir şikayeti de ekledi; en güzel kazma-kürekmiş, çapa makinesinin bıçakları toprağa vurunca bastırıyormuş :)

İsmail Kuzucu
10-03-2017, 15:44
Eğer iş alışkanlığı yoksa ilk günlerde bir daha ekip dikmem bile dersiniz. :) Toprak tavında ise motor zaten kendi başına gidiyor. Önemli olan bu tavı kaçırmamak.

Toprağın yapısı sert ise traktörle sürümde dahi alt kısımda basılmalar olur. Bu yüzden arada derin sürmeyi tavsiye ediliyor.

Şöyle bir şeyde varda dikim yaptığımız ürünler zaten fazla derine kök atmayan bitkiler. Kereviz alanını kazma kürek ile yapmıstım, birde bana sorun nasıl yaptın diye. :) En rahatı bana göre makine.

okursan
10-03-2017, 16:44
Sayın Kuzucu öncelikle selamlar. Hongkong üzerinden nasıl tohum aldınız? Hangi siteden, fiyatlar ve çeşitler nasıl?

Ömer Bey
10-03-2017, 16:59
Sn.Kuzucu,

Bana adres ve tel numaranızı özel mesajdan atabilir misiniz. Yarın bir program yaptık Gönen'e. Sizinle muhakkak tanışmak istiyorum.Belkide çok yakın bir şekilde komşu olabiliriz.Aynı zamanda gönen'de bir yer bakmaya geliyoruz.Tanışmak ümidiyle.

TCM
10-03-2017, 18:18
İsmail Bey, linkteki ürünü (http://akyolbahce.com.tr/product/detail/loncin-lc900-capa-makinesi) (Loncin lc 900) alacaktım geçen sene, 2.500 civarıydı, güzel tarafı pulluk hediye ve yaylaya götürüp, söküp takıp çalışır halde bırakacaklardı. Tavlı tarlada herhalde pulluk işe yarar.

Sizin önerileriniz neler olur, yani kesin şu güçte olsun, şu özellikleri olsun gibi. Süreceğimiz yer 750 m.kare civarı.

İsmail Kuzucu
10-03-2017, 19:10
Sn.Kuzucu,

Bana adres ve tel numaranızı özel mesajdan atabilir misiniz. Yarın bir program yaptık Gönen'e. Sizinle muhakkak tanışmak istiyorum.Belkide çok yakın bir şekilde komşu olabiliriz.Aynı zamanda gönen'de bir yer bakmaya geliyoruz.Tanışmak ümidiyle.

Balya yolu üzeri 1. km, yol üzerinde sol kısımda seralar gözüküyor. 0539 524 19 61 - Whatsapp ile her zaman iletişim kurabilirsiniz.

İsmail Kuzucu
10-03-2017, 19:14
İsmail Bey, linkteki ürünü (http://akyolbahce.com.tr/product/detail/loncin-lc900-capa-makinesi) (Loncin lc 900) alacaktım geçen sene, 2.500 civarıydı, güzel tarafı pulluk hediye ve yaylaya götürüp, söküp takıp çalışır halde bırakacaklardı. Tavlı tarlada herhalde pulluk işe yarar.

Sizin önerileriniz neler olur, yani kesin şu güçte olsun, şu özellikleri olsun gibi. Süreceğimiz yer 750 m.kare civarı.

Motoru sağlam marka ise diğer parçalarında sıkıntı olmuyor. Bizde weıma marka, yağlarını kendim degıstıyorum. Yağmur marka makineler güzel onlarda honda motor var ama pahalı. Size bu fazlasıyla yeterli olacaktır.

İsmail Kuzucu
10-03-2017, 19:46
Sayın Kuzucu öncelikle selamlar. Hongkong üzerinden nasıl tohum aldınız? Hangi siteden, fiyatlar ve çeşitler nasıl?

Merhabalar,

gelecektarimda.com web siteme deneme amaçlı tohum gönderimi yapabilecekleri belirten bir mesaj ile tedarik ettim. Firma ismini fotoğraf ile eklerim, çünkü okunacak gibi değil. Bunun için bir ücret ödemedim, çeşitleri katalogtan kendim seçtim. Gümrük sorun olmazsa fiyatlar her türlü buradakinden daha ucuz olacaktır.

Açıkçası tohumların geleceğini hiç düşünmemiştim.

İsmail Kuzucu
10-03-2017, 20:05
İrfan Çayı için yem bitkileri ekmeyi düşünüyordum ama bizim fileli olan seranın altı bildiğimiz ot alanı oldu. İstesek bu kadar yeşil alan yapamayız.

Damlama sistemi harici olan yerlerde otlar yoktu, onlarda çıkmaya başladı. 100 m2 alanda, yabani yonca, kuşotu, ısırgan, ballıbaba, ebegümeci, arpa ve başka bir çok bitki var.

Bu alan harika oldu, ayrıca tavuklarda bu alanı sevdi. Ön kısımdaki otları tamamen onlar yedi.

640553

640554

640555

640556

640557

thunderon
20-03-2017, 09:22
Tohumları köpüklere ekiyoruz. Fidelerin şaşırtma zamanı gelince poşetlere aktarıp satışa hazır hale getiyoruz. Seranın içine tekrar bir sera yapmamızın amacı, tohumları suladığımız zaman eğer hava don yaparsa bundan etkilenmeyi minumum düzeyde tutmak.

Tohumların 7-10 gün içinde torfun üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Havalar böyle giderse bu süre kısalacak gibi..

468984

468985

468986

468987

MErhabalar,

Fideleri bu kaplarda ne kadar tutuyorsunuz acaba? Bu kaplarda fidelere gübre leonardit vb. veriyor musunuz?

***.

İsmail Kuzucu
20-03-2017, 17:52
Merhabalar,

Fideler 3-4 yaprak olduktan sonra poşetlere alıyoruz. Bu döneme kadar torfun içindeki besinler yeterli oluyor. sonra zaten konulan poşetlerde yanmış hayvan gübresi mevcut.

İsmail Kuzucu
22-03-2017, 21:02
Sn.Kuzucu,

Ömer Bey ve ailesi bahçemize geldi, genç nesilin üretim konusunda çok daha başarılı olacağına eminim.

Yeni yerleri hayırlı olsun, komşu olmasakta böyle üyelerle tanışmak çok güzel.

İsmail Kuzucu
22-03-2017, 21:19
Bayağıdan beri mesaj yazamıyordum. Havalar ısınınca işler yoğunlaştı. Hemen kısaca birşeyler yazayım.

Dekara 5 tonu geçik gübre ile bu sene organik maddemizi bayağı yükselteceğiz gibi.

641387

Yeni sezona değişik şekillerde çilek boruları hazırladım. Bunların bazıları dikey bazıları ise yatay. Yatay olanların bazılarını iki sıralı olarak ayarladım. Şuan elimizde satışa ve dikime hazır 5000 kadar poşetli çilek var. Meyvesini satmak içinde üretim yapmayı düşünüyorum. 100 cm eninde siyah örtümüz hazır.

641388

Eski seranın ahşaptan olan pencerelerini söktüm. Biraz fazla işe kapılınca bozuk olan demirleride aradan çıkardım. Bu sezon ön kısımlarını tamamen yenileceğim. Yeni seradaki gibi pencere ve havalandırma yapacağım. Ayrıca içeri kısma borular ile birlikte fan döşeyeceğim. Yaazın serin hava iyi olacak. Kış içinde fanlı soba bulursam sıcak hava üflemek için kullanılacak.

641390

Kabak tohumları ve sera için hıyar tohumları ekildi. Bu sene fide almak yerine tohum alıp kendim fide haline getireceğim. Bu seneki tüm tohum ihtiyacımız hazır çok şükür.

641389
641391

İsmail Kuzucu
22-03-2017, 21:35
Aşı denemeleri ile aşıcılığa ilk girişimizi yapalım dedik. Kalem aşısı olan armut, diğerleri ise dut. Bakalım tutma durumları ne olacak. :)

641392
641394
641393

Aç tavuk kendini mısır ambarında sanarmış gibi oldu. Kümesi açınca gittikleri ilk yer burası oluyor.

641395

Pvc boruda çilek olurda soğan olmaz mı dedik ve yaptık. Yatay ve dikey olarak üretimde olacak.

641396

Ömer Bey
22-03-2017, 23:52
Ömer Bey ve ailesi bahçemize geldi, genç nesilin üretim konusunda çok daha başarılı olacağına eminim.

Yeni yerleri hayırlı olsun, komşu olmasakta böyle üyelerle tanışmak çok güzel.
Sn.İsmail Kuzucu
O senin güzelliğin esas.Ne kadar samimi ve canı gönülden bizi karşıladın ve misafir ettin.Yetmedi bütün sorularımıza içtenlikle cevap verdin.Sadece bu sitenin değil bütün insanlığın senin ve ailen gibi hoşgörülü,mütavazı insanlara ihtiyacı var.Herşey için çok sağol.
Bugün bahçemizi aldık ve yavaş yavaş düzenlemelere,aynı zamandada yapılacak işleri sıraya sokarak startı verdik.Uğurcan yakında bahçe sayfasını açacaktır.Görüşmek üzere,sağlıcakla kal.

anarius
23-03-2017, 14:37
Bayağıdan beri mesaj yazamıyordum. Havalar ısınınca işler yoğunlaştı. Hemen kısaca birşeyler yazayım.

Dekara 5 tonu geçik gübre ile bu sene organik maddemizi bayağı yükselteceğiz gibi.

641387

Yeni sezona değişik şekillerde çilek boruları hazırladım. Bunların bazıları dikey bazıları ise yatay. Yatay olanların bazılarını iki sıralı olarak ayarladım. Şuan elimizde satışa ve dikime hazır 5000 kadar poşetli çilek var. Meyvesini satmak içinde üretim yapmayı düşünüyorum. 100 cm eninde siyah örtümüz hazır.

641388

Eski seranın ahşaptan olan pencerelerini söktüm. Biraz fazla işe kapılınca bozuk olan demirleride aradan çıkardım. Bu sezon ön kısımlarını tamamen yenileceğim. Yeni seradaki gibi pencere ve havalandırma yapacağım. Ayrıca içeri kısma borular ile birlikte fan döşeyeceğim. Yaazın serin hava iyi olacak. Kış içinde fanlı soba bulursam sıcak hava üflemek için kullanılacak.

641390

Kabak tohumları ve sera için hıyar tohumları ekildi. Bu sene fide almak yerine tohum alıp kendim fide haline getireceğim. Bu seneki tüm tohum ihtiyacımız hazır çok şükür.

641389
641391
Çok güzel hepsi maşallah.

Yalnız kabak tohumlarının olduğu fotoğraftaki "toprağı" anlayamadım. Kaya yünü vb. bir şey midir? Özel bir çimlendirme ortamına benziyor. Üstünü kapatmayınca da çimleniyor mu?

İsmail Kuzucu
24-03-2017, 19:08
Çok güzel hepsi maşallah.

Yalnız kabak tohumlarının olduğu fotoğraftaki "toprağı" anlayamadım. Kaya yünü vb. bir şey midir? Özel bir çimlendirme ortamına benziyor. Üstünü kapatmayınca da çimleniyor mu?

Cocopeat ve perlit karışımına ekim yapıyorum. Üstünü mutlaka kapatmanız gerekli, ben örtmeden fotoğraflamıştım.

İsmail Kuzucu
24-03-2017, 21:07
Bugün 70 ocak kadar patates ekimi yaptık. Fırsat bu fırsat demişken saksılarada ekilim dedik. Büyük saksılara direk ekim yapıldı, küçük olanlar içinse içe geçecek saksıyı bazı yerlerinden kestim. Arada kurcalamadan olmaz, saksıyı çıkarıp bakarız. :)

641544

641545

641546

641547

resimsel
25-03-2017, 14:48
İsmail Bey, sizin araştırmacı yanınızı ve cesaretinizi taktir ve fırsat buldukça takip ediyorum.
Son yaptığınız saksıda patates, benim hep yapmak istediğim konuydu.
Sizden gördükten sonra kesinlikle yaparım:)
Saksı içinde özel bir karışım mı var yoksa normal toprak mıdır?

TCM
25-03-2017, 17:06
İsmail Bey kolay gelsin işleriniz, burada çalı türü yetiştiricilik arttı, ilk fideleri seralarda yetiştiriyorlar. Çatıya ben de 1,5 x 0,8 x 0,8 ebatlarında paletlerden sera yaptım, gün içi öğle saatleri 45 derecelere nem %80 lere yaklaşıyor, genelde ise 27 derecelerde, öğle saatlerinden akşam üzeriye kadar kenardan naylonu açıp havalandırıyorum. Üstte yazdığım gibi çalı türü bitki yetiştiren abimiz 'seranın üzerine örtü koy naylondan gelen güneş fideleri yakar' dedi, kendileri renkli badana ile sera naylonlarını komple boyuyorlar. Sizin seralara baktım ilave güneş ışıklarını kesici bir şey yapmamışsınız. Anca mı yapacaksınız yoksa fideler için sorun değil mi, sera ile ilgili öneriniz var mı?

İlave: üstteki örtü % 75 lik miş.

İsmail Kuzucu
25-03-2017, 18:10
İsmail Bey, sizin araştırmacı yanınızı ve cesaretinizi taktir ve fırsat buldukça takip ediyorum.
Son yaptığınız saksıda patates, benim hep yapmak istediğim konuydu.
Sizden gördükten sonra kesinlikle yaparım:)
Saksı içinde özel bir karışım mı var yoksa normal toprak mıdır?

Dinlenirken youtube videoları çok iyi fikirler veriyor. Vakit buldukça böyle değişik konular yapmaya çalışacağım. Şuanda pet şişelerden duvara saksı yapımı var. Bunu okulda doğayı sevdirmek için yaptırmışlar.

Bunun videosunu dün youtube sitesine ekledim. Patates saksısı yapımı ve patates ekimi olarak araya bilirsiniz. Sadece cocopeat ekledim. Bitti yeşillendikçe cocopeat+solucan gübresi ekleyeceğim.

İsmail Kuzucu
25-03-2017, 18:15
İsmail Bey kolay gelsin işleriniz, burada çalı türü yetiştiricilik arttı, ilk fideleri seralarda yetiştiriyorlar. Çatıya ben de 1,5 x 0,8 x 0,8 ebatlarında paletlerden sera yaptım, gün içi öğle saatleri 45 derecelere nem %80 lere yaklaşıyor, genelde ise 27 derecelerde, öğle saatlerinden akşam üzeriye kadar kenardan naylonu açıp havalandırıyorum. Üstte yazdığım gibi çalı türü bitki yetiştiren abimiz 'seranın üzerine örtü koy naylondan gelen güneş fideleri yakar' dedi, kendileri renkli badana ile sera naylonlarını komple boyuyorlar. Sizin seralara baktım ilave güneş ışıklarını kesici bir şey yapmamışsınız. Anca mı yapacaksınız yoksa fideler için sorun değil mi, sera ile ilgili öneriniz var mı?

İlave: üstteki örtü % 75 lik miş.

Çok teşekkür ederim, sizlerede kolay gelsin. Eğer örtü sera örtüsü ve kaliteli ise güneş ışıkları belli bir orada kesiyor. Bu yüzden temmuz ayına kadar gölgeleme tülü kullanmıyoruz.

Bu sıcaklığı önlemek için %35 gölgeleme tülü kullanabilirsiniz. 30 derece üstü bitkiyi yavaşlatır ve aşırı nem mantari hastalıklara sebep olur. Gölgeleme tülü tartes tarımda var. Ucuz ve çok kullanışlı. Ben oradan almıştım.

TCM
25-03-2017, 21:58
İsmail Bey, sera naylonuyla ( UV. li en az dört beş yıl dayanır dedi satıcı) yaptım küçük serayı, üzerindeki yeşil örtü ise % 75 lik ışık geçiren sera örtüsüymüş, resim ekledim sanıyordum eklememişim, şimdi ekledim. Üstteki yeşil örtüyü kaldırsam bu mevsim de sorun olur mu, içerideki kimi domates fideleri sanki ışık az gelmiş gibi hafif boyları uzun geldi bana. Yani yeşil örtüyü tamamen alsam güneş ışığı fideler için tehlikeli olur mu?

641613

641614

emir2604
27-03-2017, 17:57
Sevgili İsmail Bey. Allah sizin gibi arkadaşları eksik etmesin. Yediğimiz her şeyden korktuğumuz şu günlerde sizin kadar bu işi güzel, dürüst yapan üreticiler kaldı mı acaba?Soru sorarlar cevaplarsın. Bu kadar işin içinde sürekli yenilikler ararsın. Bizim gibi hobi amaçlı yapsan anlayacağım. Yaşınızı bilmiyorum ama sizin gibi insanlarımızın sayısının artması gerekiyor ki işler yoluna girsin.TEŞEKKÜRLER.

İsmail Kuzucu
27-03-2017, 18:26
Sayın TCM o örtü çok gölge yapacaktır. Sadece öğlen vaktinde yayarsanız daha etkili olacaktır. O sera örtüsü ile direk güneş ışığı zarar vermez ama mutlaka sabah açıp akşama doğru kapatın. Sera örtüsü almanız çok iyi olmuş, uzun yıllarca kullanabilirsiniz.

İsmail Kuzucu
28-03-2017, 23:20
Sevgili İsmail Bey. Allah sizin gibi arkadaşları eksik etmesin. Yediğimiz her şeyden korktuğumuz şu günlerde sizin kadar bu işi güzel, dürüst yapan üreticiler kaldı mı acaba?Soru sorarlar cevaplarsın. Bu kadar işin içinde sürekli yenilikler ararsın. Bizim gibi hobi amaçlı yapsan anlayacağım. Yaşınızı bilmiyorum ama sizin gibi insanlarımızın sayısının artması gerekiyor ki işler yoluna girsin.TEŞEKKÜRLER.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, elimden geldiği kadar bildiklerimi paylaşmaya çalışıyorum. Yenilikler her zaman iyidir, bugünlerin önceki günlerden mutlaka farklı olması gerekir.

Yaşım 27, yenilikleri getirecek olan nesiller şimdilerde 20li yaşlarda. Ben o nesilden ümitliğim, üretken ve çalışma iştahları çok yüksek.

İsmail Kuzucu
02-04-2017, 21:38
Çin'den gelen tohumlarım çimlenme durumu. :) Bazıları çok üstte kaldığı için kökleri yanmış buna rağmen çimlenme %99..

642621

642622

642623

İsmail Kuzucu
02-04-2017, 23:11
Nisan ayı ile birlikte fide dikimleri başladı. Sırayla domates, marul, hıyar ve kabak fideleri dikilecek. Diğer fideler fideler ise mayıs ayında dikilecek.

642632

642633

meminaydin
06-04-2017, 21:48
50 çeşit tohum bugün geldi. Aralarında hibrit çeşitlerde mevcut. Bu kadar çeşiti ve fazla olmasını beklemiyordum. Gümrüktrn böyle geçer ise dışardan tohum almak çok daha mantıklı.

640275

Merhabalar İsmail bey,

Hangi satıcıdan aldınız acaba tohumları?

İsmail Kuzucu
07-04-2017, 00:52
Share-life - https://www.aliexpress.com/store/1246574

Yeni sipariş yarından sonra gelecek. Çoğu üründe kargo ücretsiz, bu en önemli kısmı.

643054

havlayanPapatya
07-04-2017, 04:54
merhabalar ismail bey, çok güzel bir bahçeniz var. verdiğiniz öneriler ve tüyolar çok işimize yaradı çok teşekkürler

meminaydin
07-04-2017, 19:01
https://ae01.alicdn.com/kf/UT8J5VRXTXaXXagOFbXy/BLACK-tomato-Seeds-very-Tasty-Vegetables-Nutritive-Fruits-Seeds-30-seeds-pack.jpg_220x220.jpg

https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1dGxnHFXXXXX1aXXXq6xXFXXXe/50-BLACK-PEARL-tomato-Seeds-Healthful-Indigo-Rose-Darkest-tomato-Seeds-fruit-rose-gift-tasty-sweet.jpg_220x220.jpg

Bu süper esmer olanlar bazınlarda acıklama olarak organic yazılmış sanırım hibrit veya gdo'lu bu konuda bilgisi olan var mı?

İsmail Kuzucu
08-04-2017, 18:46
Yanılmıyorsam etkinliktede paylaşılmıştı. Ülkemizde de tohum satışı var, o kadar siyah olur mu bilemem ama. Geleneksel yan tohumu alınabilir olarak geçiyor.

İsmail Kuzucu
09-04-2017, 08:30
Üretime hiç ara vermeden devam..

https://www.youtube.com/watch?v=gxl2wGai-Gc

meminaydin
09-04-2017, 22:57
https://ae01.alicdn.com/kf/UT8J5VRXTXaXXagOFbXy/BLACK-tomato-Seeds-very-Tasty-Vegetables-Nutritive-Fruits-Seeds-30-seeds-pack.jpg_220x220.jpg

https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1dGxnHFXXXXX1aXXXq6xXFXXXe/50-BLACK-PEARL-tomato-Seeds-Healthful-Indigo-Rose-Darkest-tomato-Seeds-fruit-rose-gift-tasty-sweet.jpg_220x220.jpg

Bu süper esmer olanlar bazınlarda acıklama olarak organic yazılmış sanırım hibrit veya gdo'lu bu konuda bilgisi olan var mı?

Ne kadar inanmasamda atalık tohum diye yazmış satıcı sipariş verdim bu sene yetişmez ama seneye ekip deneyeceğim

meminaydin
09-04-2017, 23:02
Üretime hiç ara vermeden devam..

https://www.youtube.com/watch?v=gxl2wGai-Gc

Bahçemde ayrık çok mucadele etmeye çalışıyorum ama daha çok yolum var bu ayrıklar ve diger otlar yüzünden bende siyah malçlardan kullanayım diyorum siz şeffaf olanı kulanmışsınız bu sürekli duracak mı yoksa belli bir süre sonra kaldıracak mısınız?

Birde bu şekilde olunca sanırım hiç çapa yapılmıyor ayrıca boğaz doldurmada sanırım yapılmayacak sadece su, gübreleme ve gerekirse ilaçlama işi var sanırım.

Son bir soru o viyollardeki iç içe geçmiş kökleri bir abimiz dagıtıp ek demişti hangisi daha uygun direk ekmek mi dağıtmak mı?

İsmail Kuzucu
10-04-2017, 13:27
Ben toprağı sıcak tutması için kullandım. Nisan sonu bunları çıkarıp siyah örtü koyacağım. Buda sıcağı önlemek için.

Örtülü alanda öyle öyle bir seçenek yok malesef. Bu zamandan tasarruf gibi gelsede o örtüyü çekene kadar rahatlıkla çapa yapılır.

O işlemi genelde saksılı çiçekler için yapıyorlar. Bizim fideler daha genç olduğu için kökler zarar görürse etkisini hemen gösterip yaprakları solacaktır.

Diğer konuyla ilgili ek bilgide atalık dedikleri aslında tohumu alınabilir olması. Doğal, atalık, geleneksel, yerli bunlar hep ilgi çeken sözcükler olduğu için hep kullanılır.

meminaydin
10-04-2017, 19:14
Normal otlar olsa dediğiniz gibi çapa kolay ama konu ayrık olunca çok sıkıntı oluyor üsttekini alsanda 3-5 gün sürmeden yeni filiz geliyor alttan kokunden almaya kalksan ektiğin fideler zarar görüyor ekim öncesi ne kadar toplamaya çalışsamda bitmiyor ayrık tarlası gibi biryer bahçe. Bu durumda bana tavsiyeniz ne olur çapaya devam mı edeyim siyah malçmı sereyim. Ayrıca malç sermenin bir dezavantajı var mı?

İsmail Kuzucu
10-04-2017, 19:42
Çin'den ikinci pakette geldi. Toplamda hepsi kargo dahil 10 dolar tuttu ve 13 günde teslim edildi.

643618

meminaydin
10-04-2017, 22:25
Çok erken gelmiş umarım benimkilerde bu şekilde erken gelir.

İsmail Kuzucu
11-04-2017, 07:40
Normal otlar olsa dediğiniz gibi çapa kolay ama konu ayrık olunca çok sıkıntı oluyor üsttekini alsanda 3-5 gün sürmeden yeni filiz geliyor alttan kokunden almaya kalksan ektiğin fideler zarar görüyor ekim öncesi ne kadar toplamaya çalışsamda bitmiyor ayrık tarlası gibi biryer bahçe. Bu durumda bana tavsiyeniz ne olur çapaya devam mı edeyim siyah malçmı sereyim. Ayrıca malç sermenin bir dezavantajı var mı?

Ayrık otu çok sıkıntılı çapa yapıldığı zaman daha çok çoğalıyor. Siyah malçta etkili olmayacaktır, ot ilacı şart gibi.

Şuan tam zamanı aslında havalar ısındıkça daha çok uğraşmak zorunda kalırsınız.

havlayanPapatya
11-04-2017, 09:29
ismail bey, ne güzel nisanın başında seraya da olsa domates dikebiliyorsunuz, buraya (karaman'a) pazar sabahı kar yağdı, iki gecedir de kırağı yağıyor hava geceleri hala sıfırın altında

shadowns
17-04-2017, 16:40
İsmail bey bir dut tutkunu olarak bir önceki sayfadaki dut aşılarınızı çok merak ediyorum tutacak mı diye. Tutarsa veya tutmazsa ve zahmet olmazsa son durumlarının resimlerini koyabilir misiniz.

İsmail Kuzucu
18-04-2017, 07:47
ismail bey, ne güzel nisanın başında seraya da olsa domates dikebiliyorsunuz, buraya (karaman'a) pazar sabahı kar yağdı, iki gecedir de kırağı yağıyor hava geceleri hala sıfırın altında

Havalar bu sene önceki senelere göre daha sıcak gidiyor. Bunun etkisi 2 hafta erkencilik sağlayacak gibi. Birde bulunduğumuz yer ilçenin en çukur yeri bununda bir avantajı var.

İsmail Kuzucu
18-04-2017, 07:50
İsmail bey bir dut tutkunu olarak bir önceki sayfadaki dut aşılarınızı çok merak ediyorum tutacak mı diye. Tutarsa veya tutmazsa ve zahmet olmazsa son durumlarının resimlerini koyabilir misiniz.

Kalem olarak yaptığım dut aşısı patlamaya başladı. Göz olarak olanlar tutmayacak gibi duruyor. Bu çeşit parmak gibi yapıyormuş, tutma oranı çok düşük dediler. Kalem bana göre daha kolay ve tutma şansı daha yüksek.

İsmail Kuzucu
20-04-2017, 00:01
Salkımlar 12li 13lü maşallah..

644785

644786

İsmail Kuzucu
20-04-2017, 00:07
Duvarlara renk geldi. :p

644787

644788

644789

meminaydin
20-04-2017, 09:49
Salkımlar 12li 13lü maşallah..

644785

644786

Bunlar geçen ekimini video'da paylaştığınız fideler mi? Eğer onlarsa çok hızlı gelişmişler maşallah.

İsmail Kuzucu
20-04-2017, 10:36
Evet aynen o fideler. 100 m2 alana 1 ton hayvan gübresi yayıld dikim öncesi ise 100 gr organomıneral gübre verildi. Dikimde ise solucan gübresi çayı verildi.

Haftaya ise 100 gr dengeli gübre ve 20 gr fulvık asit verilecek.

İsmail Kuzucu
20-04-2017, 10:44
Evet aynen o fideler. 100 m2 alana 1 ton hayvan gübresi yayıld dikim öncesi ise 100 gr organomıneral gübre verildi. Dikimde ise solucan gübresi çayı verildi.

Haftaya ise 100 gr dengeli gübre ve 20 gr fulvık asit verilecek.

meminaydin
20-04-2017, 14:32
Gerçekten iyi büyümüşler sanırım en büyük etken sıcaktık benim balkondaki fidelerin topragıda çok iyi ama boyle bir gelişimi yok :)

Bunlar kısmetse ne zaman ilk meyvelerini verecek.

İsmail Kuzucu
20-04-2017, 15:50
Sıcaklık çok düşük olduğu için altlarına şeffaf örtü yaydım. Birde solucan gübresi çayının çok etkisi var bence. Dikim öncesi mutlaka bu suyla sulama yapıyorum.

Kısmetse haziran sonu gibi olacak sanırım.

meminaydin
20-04-2017, 16:16
Elimde solucan gübresi yok ama tavuk ve inek gübresi var sulama suyu olarak fidelere bunlardan şerbet yapıp vereyim mi?

Biberlerin basılarında ikinci gerçek yaprakalr çıkarken bazılarında yeni yeni ilk gerçek yapraklar çıkıyor, patılacanda bu şekilde domatesler ikinci gerçek yapraklarını çıkarmaya başladılar kabak ve salatalıklarda bir adet gerçek yaprak var 1 TL büyüklügünde.

Toprak olarak bahçe topragı + tabuk gübresi + torf karışımı ve sadece torf + solucan gübresi karışımı olanlar var.

KKTC79
22-04-2017, 08:02
İsmail Bey merhaba Allah kolaylık versin. Bir konuda sizden bilgi almak istiyorum
1 tonluk su deposu ile gübreleme tankı olmadan damlama sulama ile gübre verebilirmiyim.

İsmail Kuzucu
22-04-2017, 20:26
Yenilikler ile üretime devam. Babam ve mühendislerin ilk ceviz aşısı denemeleri. Bu sene değişik meyve çeşitlerinden fidan anacı alıp seneye üretmeyi düşünüyorum.

645322

645323

645324

645325

645326

dongyul
22-04-2017, 20:44
Sayın İsmail Kuzucu; üretime devam sizin çalışmalarınızı görünce çok mutlu oluyorum çalışkanlık, yenilikçilikte çok iyisiniz ^^

Yeri gelmişken sormak istedim domateslerin altına serdiğiniz şeffaf naylonu nereden temin ettiniz eni boyu nasıl ve fiyatı ne kadar?

İsmail Kuzucu
23-04-2017, 09:26
Elimde solucan gübresi yok ama tavuk ve inek gübresi var sulama suyu olarak fidelere bunlardan şerbet yapıp vereyim mi?

Biberlerin basılarında ikinci gerçek yaprakalr çıkarken bazılarında yeni yeni ilk gerçek yapraklar çıkıyor, patılacanda bu şekilde domatesler ikinci gerçek yapraklarını çıkarmaya başladılar kabak ve salatalıklarda bir adet gerçek yaprak var 1 TL büyüklügünde.

Toprak olarak bahçe topragı + tabuk gübresi + torf karışımı ve sadece torf + solucan gübresi karışımı olanlar var.

Gübre vermek için daha çok erken. Dikim alanına inek gübresi koyabilirsiniz. Tavuk gübresi bildiğim kadarı ile kuvvetli bir gübre, bunun ayrı bir konusu vardı onu takip etmek gerekli.

Ben bu sene solucan gübresini sadece böyle çay yapıp vereceğim. Bana göre daha etkili oluyor gibi.

İsmail Kuzucu
23-04-2017, 09:30
İsmail Bey merhaba Allah kolaylık versin. Bir konuda sizden bilgi almak istiyorum
1 tonluk su deposu ile gübreleme tankı olmadan damlama sulama ile gübre verebilirmiyim.

1 tonluk suyu 1 seferde kullanıyor iseniz bu tankın içine koymak verimli sonuç almanızı sağlayacaktır.

Eğer tanker yukarda ise bunun altına 150 ltlık bir depo koyun, üst kapağına bir delik delip tankerden buraya bağlantı verin. Deponun altındanda bahçeye hat çekin.

Böylece suyun basıncı rahatlıkla gübre verebilirsiniz.

İsmail Kuzucu
23-04-2017, 09:38
Sayın İsmail Kuzucu; üretime devam sizin çalışmalarınızı görünce çok mutlu oluyorum çalışkanlık, yenilikçilikte çok iyisiniz ^^

Yeri gelmişken sormak istedim domateslerin altına serdiğiniz şeffaf naylonu nereden temin ettiniz eni boyu nasıl ve fiyatı ne kadar?

Her günümüz aynı geçmesin, fırsat varken değerlendirmek gerekli. Bu örtüyü ambalajcıdan aldım. Power strec örtü olarak geçiyor. 17 ve 22 mikron kalınlıklarında seçenekleri var. 1 rulo yaklaşık 300 metre ve 30-40 lira civarında.

Kesinlikle çok faydası oluyor. Toprak sıcaklığı çok büyük ölçüde değişti. Domateste sonrada hıyarlara böyle uygulama yaptım. Mayıs başında ise siyah olanlardan çekeceğim.

kursun
23-04-2017, 17:45
Sayın kuzucu,
siyah örtü, beyaza göre toprağı daha sıcak tutmaz mı?

İsmail Kuzucu
23-04-2017, 17:58
Örtü şeffaf olduğu için güneş ışığını geçiriyor böylece toprak daha sıcak kalıyor. Sera mantığı gibi yani.

Siyah olanda ise güneş ışığı geçmediği için toprak kendi sıcaklığını koruyor.

Bu iki renk haricinde siyah beyaz, ve siyah gümüş olanlarda varmış. Her yönteme göre ayrı üretim yapılıyormuş.

meminaydin
23-04-2017, 21:14
Gübre vermek için daha çok erken. Dikim alanına inek gübresi koyabilirsiniz. Tavuk gübresi bildiğim kadarı ile kuvvetli bir gübre, bunun ayrı bir konusu vardı onu takip etmek gerekli.

Ben bu sene solucan gübresini sadece böyle çay yapıp vereceğim. Bana göre daha etkili oluyor gibi.

Sayfanızıda çok mesaj yazdım kusura bakmayın bir iki sorum daha olacak.

Özelikle biber fidelerimde yapraklar sarı birde iki hafta önce şaşaırttığım domates fidelerim var sanırım şaşırtırken köklere çok zarar verdik onlardada hem yapraklar sarı hemde hiç gelişim sağlamadılar halbuki en güçlülerini söküp şaşırtmıştım suan şaşırtmadıkların ile aralarında en az iki kat fark var aynı viyolde 7-8 kök olanlar tek viyole aldıklarımdan çok daha iyi durumdalar hatta bahçeye ekilecek seviyeye geldiler bu demir veya azok eksikliğindenmidir yoksa başkaca bir nedeni varmıdır. Sulamayı çok yapmıyorum bazen solacak gibi oluyorlar ozaman suladığım bile oluyor. Bu durum için bir öneriniz varmıdır.

Elimde humik asit için fulvamin (http://stoller.com.tr/product-details/fulvamin/) diye bir ürün var bunu ne zaman vermemi tavsiye edersiniz.

Fideler için şerbet veya gübre vs.. vereyim mi yoksa asıl yerlerine ekincemi vereyim.

KKTC79
25-04-2017, 09:24
1 tonluk suyu 1 seferde kullanıyor iseniz bu tankın içine koymak verimli sonuç almanızı sağlayacaktır.

Eğer tanker yukarda ise bunun altına 150 ltlık bir depo koyun, üst kapağına bir delik delip tankerden buraya bağlantı verin. Deponun altındanda bahçeye hat çekin.

Böylece suyun basıncı rahatlıkla gübre verebilirsiniz.

Teşekkür ederim İsmail Bey.Peki mevcut 1 tonluk deponun içinde örneğin 200 lt
su kaldığında gübreyi bu su miktarına karıştırıp verebilirmiyim.

İsmail Kuzucu
26-04-2017, 19:43

Özelikle biber fidelerimde yapraklar sarı birde iki hafta önce şaşaırttığım domates fidelerim var sanırım şaşırtırken köklere çok zarar verdik onlardada hem yapraklar sarı hemde hiç gelişim sağlamadılar halbuki en güçlülerini söküp şaşırtmıştım suan şaşırtmadıkların ile aralarında en az iki kat fark var aynı viyolde 7-8 kök olanlar tek viyole aldıklarımdan çok daha iyi durumdalar hatta bahçeye ekilecek seviyeye geldiler bu demir veya azok eksikliğindenmidir yoksa başkaca bir nedeni varmıdır. Sulamayı çok yapmıyorum bazen solacak gibi oluyorlar ozaman suladığım bile oluyor. Bu durum için bir öneriniz varmıdır.

Elimde humik asit için fulvamin (http://stoller.com.tr/product-details/fulvamin/) diye bir ürün var bunu ne zaman vermemi tavsiye edersiniz.

Fideler için şerbet veya gübre vs.. vereyim mi yoksa asıl yerlerine ekincemi vereyim.

Bir sonraki sene tohumları büyük viyole ekip tekrar tekrar iş yapmamış olursunuz. Hem köklerde daha sağlam olur. Susuz büyümesi avantaj olur, böyle sulamanız çok iyi olmuş. Ben fide zamanınde gübrelemeyi organomineral gübre ile yapıyorum.

Her şaşırtma esnasında humik fulvik asit uygulaması yapabilirsiniz. Asıl yerlerine şimdiden gübre yayın ki kökler iyi beslensin.

İsmail Kuzucu
26-04-2017, 19:46
Teşekkür ederim İsmail Bey.Peki mevcut 1 tonluk deponun içinde örneğin 200 lt
su kaldığında gübreyi bu su miktarına karıştırıp verebilirmiyim.

Yardımım olduysa ne mutlu bana. Tabii olur, burada dikkat edilmesi gereken nokta gübrenin derin köklerede gelmesidir. Yüzeyde kalır ise tam verim alamazsınız.

KKTC79
27-04-2017, 10:22
Yardımım olduysa ne mutlu bana. Tabii olur, burada dikkat edilmesi gereken nokta gübrenin derin köklerede gelmesidir. Yüzeyde kalır ise tam verim alamazsınız.

Çok teşekkür ederim İsmail bey. Yardım ne demek cevap vermeniz bile yeterli
Allah razı olsun.

İsmail Kuzucu
27-04-2017, 11:30
Dikimden 18 gün sonra hünkar sırık domatesler..

Toprak hazırlığında 900 kg hayvan gübresi verildi. Ekim öncesi damlamadan 100 gr growspeed uygulaması yapıldı.

Fideler dikim öncesi solucan gübresi çayına batırıldı ve sadece can suyu verildi.

İlk gübreleme ise 5-5-5 te ile birlikte Power Root fulvik asit uygulandı.

645870

645871

645872

meminaydin
29-04-2017, 17:55

Sorun fideleri şaşırttığım toprağa yağmurda yıkandı karın altında kaldı epey değerini yitirmiştir birşey yapmaz heralde dediğim tavuk gübresindenmiş maalesef. 3/10 gibi bir oranda atmıştım karışıma :(

Tez zamanda 1/6 inek gübresi (4 birim torf, 1 birim perlit, 1 birim elenmiş inek gübresi) olan karışıma almayı düşünüyorum fideleri bu karışım oranıda tavuk gübresi gibi yakma yapar mı?

meminaydin
29-04-2017, 22:18

Toprak hazırlığında 900 kg hayvan gübresi verildi. Ekim öncesi damlamadan 100 gr growspeed uygulaması yapıldı.

Fideler dikim öncesi solucan gübresi çayına batırıldı ve sadece can suyu verildi.

645870

645871

645872

Çok güzeller maşallah hasatıda bol ve kazançlı olur inşallah.

Bu askıya alma işleminde aşağıdaki gibi aparatlar kullanıyormusunuz yoksa normal şekilde bağlıyormusunuz

https://www.bimsanplastik.com/Images/Urun/n24072013134306.jpeg

YeniGine
29-04-2017, 22:32
Sevgili İsmail Kuzucu domateslerine maşallah; ürünün bol olsun inşallah!.. Rastgelsin.

İsmail Kuzucu
30-04-2017, 17:43
Çok güzeller maşallah hasatıda bol ve kazançlı olur inşallah.

Bu askıya alma işleminde aşağıdaki gibi aparatlar kullanıyormusunuz yoksa normal şekilde bağlıyormusunuz

https://www.bimsanplastik.com/Images/Urun/n24072013134306.jpeg

Canlı canlı fotoğraf olsun. :)

646154

Ayrıca torf, perlit ve gübre karışımı idealdir. Hayvan gübresinin yanmış olmasına dikkat edin.

İsmail Kuzucu
02-05-2017, 09:15
Hıyarlar ile üretime devam.

646348

646349

646350

Efe Bey
03-05-2017, 15:21
İsmail,harika görünüyorlar ama bu sefer yetiştirme şeklini değiştirmişsin.Farklı bir serada olduğu için böyle yaptın yoksa erkencilik içinmi? Sağlıcakla kal.

İsmail Kuzucu
03-05-2017, 17:56
İsmail,harika görünüyorlar ama bu sefer yetiştirme şeklini değiştirmişsin.Farklı bir serada olduğu için böyle yaptın yoksa erkencilik içinmi? Sağlıcakla kal.

Bunlar şuan yetiştirdiğim en kötü fideler. Geldiği zaman bayağı hava değişimi geçirdiler. Normalde şimdilerde çiçekte olması gerekliydi. İyi yani ise ben hariç kimse tutmaz onlar diyordu.

Toprak hâlâ soğuk bu yüzden şeffaf film çektim. Diğer türlü fideler çok zor büyürdü.

Şimdi yeni olan serayı dikiyorum, onda sıra ölçülerini değiştirdim. Artık belli çeşit tohumları dikmeyi düşünüyorum.

meminaydin
04-05-2017, 15:11
Merhabalar İsmail bey,

Çinden gelen tohumlar ne alemde foto alabilirmiyiz :)

Bende bugun ekime başladım bahçeye üzerine don örtüsü örteceğim daha hızlı geliştirdiği söyleniyor bu konuda sizin bir tecrübeniz var mı?

Domatesleri toprak seviyesinden 15-25 cm aşağıya ekiyorum fide büyüdükçe boğaz dolduracağım sizce uygun mu yapıyorum?

İsmail Kuzucu
05-05-2017, 09:59
Akşama fotoğrafları yüklerim. Çimlenme oranları çok iyi. Son sefer zencefil tohumu söylemiştim, onlar bile çıktı. :)

Kullanan üreticiler var faydasını görüyorlar. Bizde sera olduğu için fideleri poşete alıp daha sonra dikim yapıyoruz.

İlk başta torf seviyesine kadar dikin, diğer türlü çürükler oluşuyor. Ben bir youtube sayfasını takip ediyorum. Bu sene ona göre bir uygulama yapıyorum. Akşama vaktim olursa paylaşırım içeriklerini.

yelizkahraman
22-05-2017, 14:14
Merhaba İsmail bey sayfanız çok güzel ilk sayfalarda sarı dolmalık biber gördüm bir kaç yıl önce ki mahsüllerinizden acaba bu sene de ektiniz mi ve ektiyseniz fide olarak satıyormusunuz ben bu sene bahçem için tohumdan ektim ama olmadı kolay gelsin şimdiden teşekkürler

kursun
14-07-2017, 10:36
Sayın kuzucu, uzun zamandır sesinizi duyamıyoruz.
Bir terslik yoktur, umarım.
İşler mi yoğunlaştı?

bahçeci35
14-07-2017, 20:43
ben facebooktan takip ediyorum ama burada uzun zamandır yazmamış. umarım kırgınlık vs yoktur.

İsmail Kuzucu
06-08-2017, 09:42
Herkese merhabalar çok şükür bir sıkıntı yok, bu sene işler çok daha sıkı olduğu için sadece sosyal hesaplardan paylaşım yapabiliyorum. Onlarda sadece fotoğraf ve video.

Üretim alanı 15000 kök kereviz ile 4 dekar genişledi, sakız kabaklar 2000 kök kadar, seralar zaten dolu. Kışlık ürünlerde var hepsi ilgi istediği için fazla vakit bulamıyorum.

Kısmetse haftada 1-2 defa foruma girmeye çalışacağım.

İsmail Kuzucu
13-08-2017, 08:52
Önceki senelerde ticari olarak dikilen biberler bu sene sadece tohumluk olarak dikildi. Toprak hazırlığında dekara 5 ton hayvan gübresi verildi ve 1 defa kükürt uygulaması yapıldı.
Bu uygulamalar haricinde su dahi az gören bitkilerde hastalık ve kuruma gözlemlenmedi. Çeşit konik ve balık biber..

655461

655462

655463

devrann
13-08-2017, 09:21

645870

645871

645872

Bir çiftçinin serasında deneme yaptık salatalıkta beyaz malç kullanılan taraf 15 cm daha hızlı gelişti siyah malça göre tabi ot kontrolü olmuyor.Toprağı daha fazla ısıttığı için veya ışığı yansıttığı için bitkiler yansıyan bu ışığı normale göre daha fazla kullanma olanağı buldukları için fotosentez artmış olabilir diye düşündüm.
Sizin siyah yerine beyaz malç kullanmanızın sebebi nedir?

İsmail Kuzucu
13-08-2017, 22:28
Marmara bölgesi için yazayım, mart gibi seraya dikim yapıldığı için toprak bayağı soğuk oluyor. Sera içi sıcaklıktan çok toprağın sıcaklığı daha önemlidir. Kök gelişmeyince bitki ileriki dönemde sağlıklı büyümez.

Zaten bu aylarda güneş kısıtlı, biz gidipte siyah malç kullanırsak bu ışıktan faydalanamayız. Ben bu şekilde düşünmüştüm ki, sezon sonu bunu verimden anlamakta mümkün oldu. Erken dönemde şeffaf malç, geç dönemde siyah malç şart.

İsmail Kuzucu
13-08-2017, 22:43
Bu sezon bahçeye yanmış hayvan gübresi dağıtarak gübre masrafından bayağı kâr etmiş olduk. (Taşıması biraz zor olsada soğuk havalarda boş durmamış olduk.)

Toprakta sadece mangan eksikliği çıktı. Bahçenin dereboyu kısmı için patlatma önerildi. Bu kısımda sadece marul yetiştireceğim. Şuan 2000 adet marul dikili bakalım nasıl sonuç alınacak.

Organik madde şimdilik 3 civarında, haftada 5 litre humik asit ve 1 litre amino asit kullanıyorum. Azot eksikliği olursa sadece onu takviye yapacağız.

Bunlarda ilk ürünler..

655507

655508

İsmail Kuzucu
26-08-2017, 21:34
Bahçenin yeni ekipmanı ile çapa denemeleri.. Sırt motoru kuvvetli ise çapa derdi %80 azalmış oluyor. 45 dakikada 350 m2 alan temiz oldu, hemde derin çapalama.

656126

656127

thunderon
30-08-2017, 23:24
Bahçenin yeni ekipmanı ile çapa denemeleri.. Sırt motoru kuvvetli ise çapa derdi %80 azalmış oluyor. 45 dakikada 350 m2 alan temiz oldu, hemde derin çapalama.

656126

656127

MErhaba,

Bu ekipman adı nedir acaba?

bahçe heveslisi
31-08-2017, 23:46
sayın İsmail Kuzucu, seralarınız çok güzel. kocaman bir maşallahı hak ediyor. sizden seracılık konusunda çok şey öğreniyoruz. teşekkür ederiz, bol hasatlar dilerim...

İsmail Kuzucu
01-09-2017, 14:21
MErhaba,

Bu ekipman adı nedir acaba?

Sırt motoru çapa aparatı olarak geçiyor. Şuan fiyatları düşmüş durumda. 285 lira civarı, tavsiye ederim.

Dutlubahçe
01-09-2017, 22:43
Sırt motoru çapa aparatı olarak geçiyor. Şuan fiyatları düşmüş durumda. 285 lira civarı, tavsiye ederim.

Mahsuru yoksa, marka ve model tavsiyesi alabilir miyiz?

İsmail Kuzucu
02-09-2017, 12:03
Mahsuru yoksa, marka ve model tavsiyesi alabilir miyiz?

Ben aşağıdaki firmadan 315 liraya almıştım.

Motorlu Tirpan çapa Aparati GittiGidiyor'da 302072348 (http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/motorlu-tirpan-capa-aparati-302072348).

İsmail Kuzucu
09-09-2017, 21:12
656929

Bu sene 200 kök kadar kudret narı dikimi yapmıştık. Haftada yaklaşık 20-30 kg ürün çıkmakta ve fiyat olarak 5-10 lira arasında satışı oluyor.

Baştan çardak için galvaniz borulara bayağı para harcadım, parasını çıkarırmıyız derken çok iyi satışı oldu.

Seneye biraz daha harcama yaparak boruları sıklaştırıp tel örgü çekmeyi düşünüyorum.

İsmail Kuzucu
10-09-2017, 09:23
656948

656949

Geçen sene karnabahar ekili alana bu sene brokoli dikimi yaptık, brokoli dikili alana ise kabak dikimi yaptık.

Bitki artıklarını traktör ile parçalayıp toprağa karıştırmıştık. Özellikle geçen sene brokoli olan alandaki kabaklar hiç gübresiz harika gelişme gösterdi.

Şimdi ki brokoli alanıda aynı şekilde, azot dahi kullanılmadan çok iyi baş yaptılar. Boyları ise 80 cm geçmiş durumda.

Özellikle brokoli dikimini sırayla tüm bahçeye uygulayıp artıklarını ise traktör ile toprağa karıştıracağım.

Araştırmalara göre brokollide ki enzimler nematoda karşı bile etkiliymiş.