View Full Version : İsmail Kuzucu / Bahçe, Sera
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
Îsmail kardeşim pazardan aldığım salkım domates çok lezzetli idi bende çekirdeklerinden hemen saksıya diktim bir hafta içinde fideler çıktı acaba domates verirlermi.? Selamlar.
İsmail Kuzucu
24-02-2016, 22:47
Bu hafta domateslerin kaliteli olduğu hafta sanırım. Değişik bölgelerden bu benzer sorular geldi. :) (Antalya'lı üreticiler için umarım bereketli oluyordur.)
Tohum büyük ihtmal f1 çeşittir. Fazla domates vermesede meyve yapacaktır. Her sene tohum alarak bitkiyi verimli hâle getirmek mümkün. Bizde böyle bir kaç çeşit oldu sanırım.
İsmail Kuzucu
24-02-2016, 22:50
Barbunya ekimi için hazırlıklar başladı.. 9 mart gibi tohumların ekimi yapılacak.
597229
597230
Teşekkür ederim kardeşim bir tane domates bile yapsa beni mutlu eder . Sağol kolay gelsin bol bereket dilerim.
Selam arkadaşlar ismail beyde yanıtlamış ama bende başımdan geçen bir olayı anlatmak istedim pazardan domates aldık güzel dolmalık domatesti ve tohumundan aldım ekim yaptım bitki yapısı ve dökümü güzeldi ama domatesleri kızarmadı hafif pembe şekilde kaldı her zaman böyle olurda demiyorum
İsmail Kuzucu
29-02-2016, 19:15
Yeni seranın örtüsü bu hafta içi geliyor. Örtüyü gömmek için çukurlar hazır.
Salıdan sonra pencere için parçalarda gelecek. Sinek tülleride haftaya gelecek.
Kısmetse 2 hafta içinde seramız hazır olacak.
İsmail Kuzucu
02-03-2016, 18:20
Cocopeatlar Sn doğalbahçe (http://www.agaclar.net/forum/members/42960-dogalbahce.htm)'den geldi. 1 blog için 19 litre kuyu suyu kullanıldı. (1 blog içinde 50 ml hümik asit uygulandı.)
598179
598180
598181
598182
598183
İsmail Kuzucu
04-03-2016, 18:36
Baharın ilk meyveleri. :)
598503
598504
598505
598506
İsmail Kuzucu
04-03-2016, 18:42
Ve barbunya ekimine hazırız..
598507
598508
598509
İsmail Kuzucu
04-03-2016, 19:10
Goji berry çeliklerini aldım, bakalım köklenme nasıl olacak..
598510
598511
598512
İsmail Kuzucu
04-03-2016, 19:16
Yeni sezonun çilekleri hazır..
598517
598518
598519
598520
İsmail Kuzucu
06-03-2016, 18:36
Seraya ilk ekimimizi yaptık. Barbunyalar 20 cm aralıklı damlamalara 2şer adet atılarak yapıldı.
Tohumlar ekilmeden önce kaplama ürünü ile kaplandı.
598916
598917
598918
598919
...Barbunyalar 20 cm aralıklı damlamalara 2şer adet atılarak...
Neden birer değil de ikişer tane?
Bir de neden o barbunyalar pespembe? Daha önce hiç böyle rengi olan barbunyayla karşılaşmadım, tohum kaplama yapılmamış hali (görsellerden anladığım kadarıyla ilk fotoğraf henüz kaplama ürünü kullanılmamış olsa gerek, ikinci fotoğraftan itibaren kaplanıyor) üstelik, ilginç geldi :rolleyes:
Köylüler fasulyeleri ikişer barbunyaları üç-dörtlü ekerler, sebebi de fasulye kol atar ancak barbunya tek kol üzerinde ilerler bu yüzden dört normaldir demişlerdi.
Köylüler fasulyeleri ikişer barbunyaları üç-dörtlü ekerler...
Amenna ama fark ettiyseniz bizim köylü (:D) üçlü de ekmemiş, dörtlü de ekmemiş, ikili ekmiş :D :D
İsmail Kuzucu
06-03-2016, 19:19
Neden birer değil de ikişer tane?
Bir de neden o barbunyalar pespembe? Daha önce hiç böyle rengi olan barbunyayla karşılaşmadım, tohum kaplama yapılmamış hali (görsellerden anladığım kadarıyla ilk fotoğraf henüz kaplama ürünü kullanılmamış olsa gerek, ikinci fotoğraftan itibaren kaplanıyor) üstelik, ilginç geldi :rolleyes:
1 tane ekince devrilmeler oluyor. Böyle olunca bitkiler birbirine destek oluyor. :) Aslında köylüler gibi ocağa 4 adet gelmiş oluyor. Onlar 40-50 cm arasına 4 tohum atıyor, biz 20 cm mesafeye 2 tohum atıyoruz.
Bu barbunyalar paketten yeni çıktı o yüzden thiram ile kaplı. Kendi aldığım tohumları dışar ekimine bıraktım. (Son ekimden fazla tohum alamadık, ek olarak paket aldım.)
Evet aynen öyle kaplama sonradan yapıldı. Geçen seneden akıllandım bu sene hiç aksatmadan kaplama yapacağım. :p
...Bu barbunyalar paketten yeni çıktı o yüzden thiram ile kaplı...
Anladım :rolleyes: teşekkür ederim.
Amenna ama fark ettiyseniz bizim köylü (:D) üçlü de ekmemiş, dörtlü de ekmemiş, ikili ekmiş :D :D
Bizim köylü ha, ömürler görün emi, :D şunu söylemeyi unuttum; İsmail Beyin dediği gibi ortada sırık sağında solunda ikişer barbunya olacak.
İsmail Kuzucu
07-03-2016, 19:11
Seradaki son marullar, bu alanda yetişen 2. tur marullar..
599156
599157
599158
599159
599160
İsmail Kuzucu
08-03-2016, 20:58
Sezonun ilk domates, biber fideleri. :)
599349
599350
599351
599352
599353
tarla kuşu
08-03-2016, 23:44
Bol kazançlar sevgili İsmail Kuzucu... Herşey harika gözüküyor...
İsmail Kuzucu
14-03-2016, 15:54
Marullar hasada hazır. Gübre harici hiçbir ürün kullanımı yapılmamıştır.. Çeşit fanela..
600255
600256
600257
600258
600259
Tam boy ve diğer fotoğraflar;
https://www.facebook.com/gelecektarimda/posts/1693811914169560
cakmak10
14-03-2016, 16:50
İsmail Bey marullar harika görünüyor. Ne güzel çiğ köfte dürülür bunlara. :) Bira bilgi verir misiniz m2 ye kaç tane sıkılıyor. Karlı mıdır. Bende arsama sera yapıp marul ekmeyi düşünüyorum. Bol kazançlar.
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İsmail Kuzucu
14-03-2016, 19:31
Tamda çiğ köfte havası var zaten. :) Sıra arası 40-50 cm, sıra üzeri 40 cm olarak ekim yapıyoruz.
Kârlılık havalara göre değişiyor. Kışın 4 lira iken 1 liraya kadar fiyat düşüyor. Havalar sıcak ise çok aşağıya inebiliyor. Pazarı araştırmak gerekli.
İsmail Kuzucu
17-03-2016, 17:42
Yıldız çiçeklerinin sulması gübre ile birlikte yapıldı. Bu sulamadan sonra fideler poşetlere alındı. Keyiflerine diyecek yok. :)
600657
600658
600659
600660
600661
İsmail Kuzucu
19-03-2016, 19:04
Sonunda seranın örtüsü çektik. Yarında pencere alanlarını yapacağım.
600944
600945
600946
600947
ateşkaptan
20-03-2016, 08:59
Yeni seranız hayırlı olsun. Bol mahsul ve kazanç olur inşaallah.
İsmail Kuzucu
20-03-2016, 21:09
Sn ateşkaptan (http://www.agaclar.net/forum/members/132607-ateskaptan.htm) çok teşekkür ederim. Umarım hepimiz için bereketli bir sezon olur.
İsmail Kuzucu
20-03-2016, 21:27
Saksıdakiçilekler canlanmaya başladı. 2-3 hafta içinde çok güzel bir görüntü olacak gibi. :)
601141
601142
601143
idris şenol
20-03-2016, 22:20
üstadım ,kıvırcıklara içim gitti:))
SambaMustafa
20-03-2016, 22:42
Kivirciklar muhtesen
İsmail Kuzucu
21-03-2016, 18:10
üstadım ,kıvırcıklara içim gitti:))
Kivirciklar muhtesen
Kıvırcıklar güzelde 1-2 haftadır piyasa çok durgun. Aşırı derecede marul gelişi var. Üreticiye çeşit ekmesi zor geliyor, sonra ellindeki malı ucuza verip zarar ediyor.
Marulları geçen hafta 1 liraya zor sattık. Pazardaki sera sonu olmayan tek marullardı. Esnaf marulu 1 liraya almış 75 kuruşa satıyor.
Allah bereket versin aynı serada 2. tur ekimi bugün bitirdik, haftaya fasulye ekeceğiz. Umarım çiftçiler tek ürün yerine değişik çeşitler ekmeyi akıl eder.
yenikentli
23-03-2016, 06:58
Sayin kuzucu sitenizide ziyaret ettim satis henuz baslamamis.Bnde taze fasulye ekecegim cino veya aysekadin dusunuyorum.Sira uzeri ve sira arasi ne olmali acik tarla yetistiriciliginde.bana tavsiyeleriniz ne olur cesit onerisinde bulunabilirmisiniz...Yaklasik 1000 m2 ekecegim...
Sn. Kuzucu, hayırlı olsun, bol bereketli bir yıl olmasını dilerim.
İsmail Kuzucu
23-03-2016, 10:13
Sayin kuzucu sitenizide ziyaret ettim satis henuz baslamamis.Bnde taze fasulye ekecegim cino veya aysekadin dusunuyorum.Sira uzeri ve sira arasi ne olmali acik tarla yetistiriciliginde.bana tavsiyeleriniz ne olur cesit onerisinde bulunabilirmisiniz...Yaklasik 1000 m2 ekecegim...
Yetismesi cok zor olacagi icin satis bolumunu kapattim. Suan sadece makale eklemesi yapiyorum.
Gina cesidini tavsiye ederim. Bol verimli ve kaliteli olarak urun veriyor. Erkencilik bakimindan da diger cesitlere gore 7 gun fark ediyor.
Cift sira ekimde sira arasi 50-60 cm, yol 80-100 cm, sira üzerı 20 cm olarak ekim ideal. Her ocaga 2 tohum atiliyor.
Bizde sera ekimi icin viyollere tohum atmistik, salidan sonra seraya ekecegiz.
Simdiden bereketli olsun.
İsmail Kuzucu
23-03-2016, 10:18
Sn. Kuzucu, hayırlı olsun, bol bereketli bir yıl olmasını dilerim.
Sn zelish iyi dilekleriniz icin cok tesekkurler. Bizim memlekettenmissiniz. :)
İsmail Kuzucu
26-03-2016, 18:19
Sayın sinbas'tan gelen Bulgaristan hıyarlarını ektim. Bu sezon tohumluk alabilirsem ikinci sezon seranın tamamını ekmeyi düşünüyorum.
602027
İsmail Kuzucu
26-03-2016, 18:34
Bu sene fazla erkenciyiz. :)
602033
602034
İsmail Kuzucu
26-03-2016, 19:55
Sayın Benol hanımdan gelen tohumları nihayet ekebildim.
602062
İsmail Kuzucu
05-04-2016, 07:35
Bu haftayla bırlıkte sera ekımlerıne baslıyoruz. Yenı seraya hıyar ekımı yapılacak. Gecen hafta seranın yarısına fasulye fıdesı ekmıstım, kalan yarısınada fasulye ekılecek. Tunel seraya ıse barbunya fıdelerı ekılecek.
Fasulye ve barbunyaları bu sefer seralar dolu oldugu ıcın vıyollere ekmıstık. Onlarda cok ıyı cımlenme sagladı. Bu yuzden fıde olarak ekım yapılacak yazdım.
İsmail Kuzucu
09-04-2016, 19:29
Ve hıyar ekimine hazırız..
604404
604405
604406
İsmail Kuzucu
14-04-2016, 07:25
Fide serası..
605395
605396
605397
605398
İsmail Kuzucu
22-04-2016, 19:45
Hıyar ekimiyle tüm sera ekimleri bitti.
607322
607323
Çok güzel görünüyorarl, sayın Kuzucu. Bol ürünler.
Bu kez çift sıra damlama hortumu döşemişsiniz.
Toprakla mı ilgili acaba.
İsmail Kuzucu
23-04-2016, 06:43
Çok güzel görünüyorarl, sayın Kuzucu. Bol ürünler.
Bu kez çift sıra damlama hortumu döşemişsiniz.
Toprakla mı ilgili acaba.
Teşekkürler sayın kursun,
Geçen senenin son döneminde başlamıştım çift sıra çekmeye. Hıyarın kökleri derine inmediği için yüzeysel sulama yapmak gerekiyordu. Tek sıra olduğu zaman hıyarın sol tarafı fazla sulanırken sağ tarafı az sulanıyordu.
Böyle olunca fidenin her iki tarafı eşit su almış oluyor. Kökler daha sağlıklı gelişiyor. Hemde sulamayı yüzeysel yapabiliyorum. Aşırı sulanma olmadığı çin mantar hastalığıda neredeyse hiç olmuyor.
kiziltan
24-04-2016, 13:02
Sn Kuzucu
Herseyi acikca yaziyorsunuz, tohumun markasini, ekim seklini, sulmayi, tum detaylari ile veriyorsunuz, tesekkurler, gercekten faydali oluyor.
Pazarda sattiginiz, araciya vermediginiz icin karli oluyordur. Tek urun yerine cesit yaptiginizdan pazarlama sorunu olmuyor, birisinin fiyati dusuk bile olsa dogeri kurtariyordur. Basinda surekli goruyoruz, aracilar ve dusuk fiyat nedeniyle uretici para kazanamiyor.
Bir mahsuru yoksa, marul, kabak, hiyar, fasulye ve digerlerinin yaklasik size maliyetini ve kac m2 serada kac kilo uretildigini yazarsaniz, bu ise baslamak isteyenlere faydasi olacaktir.
Ulkede tarim bitti, ciftci kazanamiyor derken siz basari ornegi oluyorsunuz, ilgiyle izleniyorsunuz. Gercekten " gelecek tarimda " .
Basarilarinizin devamini dilerim, saglicakla kaliniz.
İsmail bey, ıceberg marul yetiştiriyor musunuz? Açık tarlaya 300 kadar iceberg ektik deneme amacıyla. Ancak paket lastiğiyle bağlama işlemini ne zaman ve nasıl yapmamız gerektiği konusunda çok fazla bilgiye ulaşamadık. Yorumunuz ne olur acaba?
İsmail Kuzucu
24-04-2016, 19:28
Sn Kuzucu
Herseyi acikca yaziyorsunuz, tohumun markasini, ekim seklini, sulmayi, tum detaylari ile veriyorsunuz, tesekkurler, gercekten faydali oluyor.
Pazarda sattiginiz, araciya vermediginiz icin karli oluyordur. Tek urun yerine cesit yaptiginizdan pazarlama sorunu olmuyor, birisinin fiyati dusuk bile olsa dogeri kurtariyordur. Basinda surekli goruyoruz, aracilar ve dusuk fiyat nedeniyle uretici para kazanamiyor.
Bir mahsuru yoksa, marul, kabak, hiyar, fasulye ve digerlerinin yaklasik size maliyetini ve kac m2 serada kac kilo uretildigini yazarsaniz, bu ise baslamak isteyenlere faydasi olacaktir.
Ulkede tarim bitti, ciftci kazanamiyor derken siz basari ornegi oluyorsunuz, ilgiyle izleniyorsunuz. Gercekten " gelecek tarimda " .
Basarilarinizin devamini dilerim, saglicakla kaliniz.
1000 kg malı toptan vermektense 100 kg malı kendim satmam aynı değere denk geliyor gibi. Kesinlikle çok ekince çok para kazandırmıyor.
Çeşit ekimini çoğu kişiye öneriyorum ama uğraşması zor geliyor millete. Kısa yoldan para gelecek oda olmuyor ama. :) Ne kadar emek o kadar yemek.
Ürün fiyatları çok değişken, marul bazen 50 kuruş etmiyor bazen ise 4 lira ediyor. Mesela bundan 3-4 hafta önce koca marulları 1 liraya zor sattık. Kışın olsaydı en az 5 lira ederdi. Marulu kış ayına denk getirmek gerekli.
Kabak diğer ürünlere göre daha az maliyet isteyen ve daha çok ürün veren bir bitki. Çeşide göre fiyatı değişiyor. Satış 1,5 - 2 lira arası.
Fasulye ekimi daa çok bakım istediği için biraz pahalı oluyor. Toplama konusu bayağı sıkıntılı. Kilo 3-5 lira arasında değişiyor.
Hıyar bakım ve maliyet açısından üst sıralarda diyebilirim. Fide ücreti ve gübre isteği oldukça yüksek. Kilo fiyatı 1,5 - 4 arası değişiyor.
Lahana diğer ürünlere göre daha kârlı bir ürün. Su ve az gübreleme ile iyi sonuçlar almak mümkün. Adet fiyatı 1 - 5 lira arasında değişiyor.
Kâr konusuna gelince, iyi bir bakımla kaliteli ürünler ekilirse 20 dönüm tarla ve 500 m2 sera bir aileyi rahatlıkla geçindirebilir.
İlk önce bu işi sevmek gerekli tabii, yoksa hiç yapılmasın zaten. Bazen kâr bazen zarar oluyor. Bizde hiç tatil yoktur mesela sabah 8, akşam 8 oluyor.
Ekleme yapayım, her zaman kaliteli ürün yetiştiren kazanır. Lezzet ve görüntü varsa üründeki fiyat o derece artıyor. Müşteri bunun farkına varınca zaten size alışıyor. 2 kilo kalitesiz ürün alacağına 1 kilo sağlam ürün alıyor.
kiziltan
24-04-2016, 20:09
Tesekkur ederim Sn Kuzucu.
Azar azar cok cesit,, kaliteli, fiyat oldugu zamanda arzedilecek urun !
Bunlari saglar ve dogrudan musteriye satabilirse ciftci mutlaka kazanir.
Basarinizi izlemek zevkli oluyor, saglicakla kaliniz.
İsmail Kuzucu
24-04-2016, 20:10
İsmail bey, ıceberg marul yetiştiriyor musunuz? Açık tarlaya 300 kadar iceberg ektik deneme amacıyla. Ancak paket lastiğiyle bağlama işlemini ne zaman ve nasıl yapmamız gerektiği konusunda çok fazla bilgiye ulaşamadık. Yorumunuz ne olur acaba?
Malesef yetiştirmiyorum, hep deneme için eksem diyorum ama yine kalıyor. :) O marulda satış sıkıntısı yok, Ömer usta ve Tatlıses firmaları bahçeden alacak.
Bildiğim kadarı ile lastik bağlama işi kaşık marulda yapılıyor. Birde güneşi fazla sevmiyor, yavaş yavaş olgunlaşması gerekli. Bunun için bu aylarda %35lik gölgeleme tülü çok yararlı olur.
Gübrelemeye dikkat etmek gerekli. İlk önce sağlam bir kök elde edip daha sonra azotlu gübreler ile yaprak gelişimi sağlanmalı. Son dönemlerde ise potasyum ağırlıklı gübreleme yapmak kalite açısından iyi ürün demek. Yapraktanda desteklemek gerekli.
Ben önceden bayağı araştırma yapmıştım, gübreleme programı dahi hazırdı dosyalar arasında.
Şimdiden bereketli ürünler.
İsmail Kuzucu
24-04-2016, 20:22
Tesekkur ederim Sn Kuzucu.
Azar azar cok cesit,, kaliteli, fiyat oldugu zamanda arzedilecek urun !
Bunlari saglar ve dogrudan musteriye satabilirse ciftci mutlaka kazanir.
Basarinizi izlemek zevkli oluyor, saglicakla kaliniz.
Aracılara kısıtlama getirilmediği sürece bu kişiler zengin olmaya devam eder. Üretici bu kişilere vermezsem elimde kalır diye ucuza vermek zorunda kalıyor. Böyle olunca son kişiye ürün gelene kadar dünya kadar zam alıyor.
Fakirden al zengine ver gibi..
YeniGine
24-04-2016, 23:48
Aracılara kısıtlama getirilmediği sürece bu kişiler zengin olmaya devam eder. Üretici bu kişilere vermezsem elimde kalır diye ucuza vermek zorunda kalıyor. Böyle olunca son kişiye ürün gelene kadar dünya kadar zam alıyor.
Fakirden al zengine ver gibi..
Valla yeri değil ama, yine de söyleyemeden duramayacağım... :mad: İyi oluyor bu millete... :mad:
kiziltan
27-04-2016, 11:35
Arasira Istanbul Hal Fiyatlari`na bakiyorum.
Gunumuzden geriye dogru bir yillik fiyatlara baktim.
Yuksek fiyatlar dolma biber, renkli dolma biber, cali fasulyesi, kapya biber. Yil boyunca fiyatlar yuksek, Sadece dolma biber ( yesil ) fiyati yazin 3 ay dusuk.
En yuksek ve dusmeyen fiyat kuskonmaz. Yetistirilmesi ekimi takiben 2-3 yil alan, 20 yil uzerinde urun veren bir bitki. Yuksek fiyatta yetersiz uretim ve ithalatin etkisi mutlaka var. Bitki ocak basina 350 gram kadar toplaniyor ama fiyat halde Ocak haric 35 TL / Kg altini gormuyor.
Baktigim sebze fiyatlari endusuk fiyatlar olmasina ragmen hal fiyati 3 TL altini gormemis, birinci sinif mallarda daha da yukseliyor.
Uretilen malin herkesin yaptigi mal cesidi degil de para eden mal olmasi da onemli. 2 ila 2.5 TL fiyatli kabak yerine 3 ila 4.5 TL fiyatli kapya biberi serada yetistirmek daha mantikli olabilir.
Kuskonmaz icin 2 yilda verime gecen ithal fideler ( tirnak ) satiliyor, bahcem olsa denemek icin birmiktar dikerdim.
İsmail Kuzucu
27-04-2016, 13:57
Suan pıyasada fıyatları yuksek olan urunler genelde aromatık ve tıbbı bıtkıler. Devlet bu urunler ıcın cok ıyı destekleme baslattı ama genclerımızde calısma hırsı yok. Koye yerlesıp destekleme ıle harıka ısler yaparsınız.
Seracılık bana gore acık alana gore cok karlı bır yatırım. Iscılık bıraz zor olsada ılac ve gubre malıyetınız cok dusuk oluyor, ayrıca hava durumlarından etkılenme olmuyor. Urunler verımlı ve kalıtelı oluyor. Her cesıtten 250 m2 urun ekılse 3 donum alandan cok kar edılır. Kıs aylarında marul fıyatlarını dusunursek kısa donemde serayı bosaltmak mumkun.
Kabak dıger urunlerden daha karlı cunku ılac kullanımı ve ıscılık cok az. Buna karsı her gun 150-200 gr urun alıyorsunuz. Dıger urunlerde fıde, ılaclama, gubreleme ve ıscılık daha cok oluyor.
kiziltan
27-04-2016, 14:40
Bahsettiginiz tibbi ve aromatik bitkiler hangileri ?
Tesvikler hakkinda bilginiz var mi, bilgiye nereden ulasilabilir ?
kimyager147
27-04-2016, 14:50
Teşvikleri bende merak ettim?
shawshang
27-04-2016, 15:08
İsmail bey
yetiştirdiğiniz ürünler için adım adım resimlerlede desteklenmiş bilgilendirme konusu istesek çok mu zor olur ? :)
İsmail Kuzucu
27-04-2016, 16:11
Bahsettiginiz tibbi ve aromatik bitkiler hangileri ?
Tesvikler hakkinda bilginiz var mi, bilgiye nereden ulasilabilir ?
Desteklendıgını bıldıgım bır kac cesıt yazayım, ayrıntıları aksama arastırırım. Reyhan, feslegen, adacayı, kekık, nane, lavanta, defne, bıberıye bunlar bıldıgım urunler. Turkıye'de ozellıkle kekık ve defneyı dısarı sattıgımızı bılıyorum. Hatta cıftcı tvde bır uretım merkezını gostermıslerdı.
Bıldıgım 2 destekleme var. Ilkı genclere (kı yas sınırı bana gore oldukca yuksek) olan 30 bın lıra hıbe destegı. Bunu ıl ve ılce tarıma basvurarak alabılıyorsunuz. Aracı sırketlere gerek kalmıyor.
Dıgerı ıse % 40-60 arası hıbe desteklı Tkdk'nın yaptıgı bır destekleme. Bu daha genıs uretıcıler ıcın, almasıda bıraz zor tabı. Projeyı tamamladıktan sonra onay almanız gerekıyor. Hazır projeler ıle bu ıs ıcın destek almayı saglayan sırketler var.
30 bın lıra hıbe destegı ıcın bazı sartlar olsada zor degıl gıbıme geldı. Suan bahcedeyım aksama resmı lınkını eklerım.
Sahsen benım okulum olmasa gıdıp koye yerlesırdım. Sehre yakın koyde yerımızde var.
kiziltan
27-04-2016, 17:00
Bildigimden baska yeni bir destek varmi diye sormustum sanirim yok. Bu urunleri satmak cok kolay degil. Dogadan toplanabilen ikadar ucuz oluyor ki yetistirene sorun oluyor.
Bazi yerlerde yogun olarak lavanta yapiliyor. Defne ve kekik icin kesin inceleme yapin. Bahsettiginiz ihraxatta cok kayi analizler isteniyor ve ozellikle Denizli cevresinde anlasmali uretim yaptiran var. Ureticiden ucuza cikan mali bir Izmir sirketi tekel olarak alip satiyor, yani birilerinin insafi olayi burada da var.
Reyhan, feslegen ve biberiye icin toptan fiyatlara bakmak lazim.
Satisa cikmis ucuz tarlalar var, pek birsey yetismeyenler falan, hano metrekaresi 3-5 TL olanlar oralarda belki yapiabilir. Yoksa yonca ekip satilsa daha kazancli olabilir.
Bunlar biraz sehir efsanesi gibi. Onceleri devekusu vardi, cok kisi girdi batti, bildigim bir firma kaldi. Salyangoz uretimi isine giren gitti, Yalova`da bir tane var, dusuk kapasiteli. Ureten ihracatini uapamadi, toplama yapanlar okadar ucuza veriyor ki Bursa`da isleyip ihracatini yapan bir fabrika var onlardan aliyor. Sadece bizde degil Yunanistan ve G Kibris icin de boyle oldu. Ayni sekilde esek sutu var. Bu is icin tesis kurup isletebilen 4-5 kisi var. Onlar da bu mal soyle pahali boyle pahali reklamiyla satiyor zavalli hastalara. Bu isin en buyugu Italyan sirket en pahali olmasi gereken kucuk ambalaji, 100 cc 2.4 Euro ya perakende satiyor hem de kartom steril ambalajda. Bizdekilere internetten bakin litresi 50 Euro yaziyorlar. Bu isi toptan yapan Yunan ve Italyan firmalarin alis fiyato 10 Euro.
Soylemek istedigim sehir efsanelerine dikkat !
Varsa kenarda kosede bir hektar yer, kuskonmaz, enginar ( yilllik dikilen hibrit fide ile yilda 2 kere ekim ve hasat ) olabilir, emek istiyor ama bir hektar ve uzerinde bir yere oturup bakacak aile olsa para kazanir. Uzun vadeli is ama, ihlamur agaci cicegi iyi para, buyudugunde kereste degeri var, kovan yapiyorlar.
Saglicakla kaliniz.
Saglicakla kalinz
İsmail Kuzucu
28-04-2016, 00:22
Dikimden 6 gün sonra..
608543
608544
608545
tarla kuşu
28-04-2016, 00:37
Dikimden 6 gün sonra..
608543
608544
608545
Maşallah.....
İsmail Kuzucu
28-04-2016, 19:40
Sn Sinbas'in göndermiş olduğu tohumlar harika bir gelişim gösterdi. Seradaki hıyarlarda eksik vermedi bakalım nasıl ekim yapacağız. :)
608641
608642
608643
Her şey çok güzel. Salatalıklara fide iken bordo bulamacı mı atıyorsunuz. Bir süre sonra kabak ve salatalıklarda mantar ortaya çıkmakta. Koruyucu olarak ne zaman ne attığınız konusunda bilgi verebilirmisiniz.
İsmail Kuzucu
29-04-2016, 12:59
Çıcek acana kadar genelde bakır nıtrat kullanıyorum. Cıceklı donemde allegro adlı urunu kullanıyorum. Bana gore hesaplı ve kalıtelı bır urun.
Acık alanda mantarla fazla karsılasmıyorum. Fıdeler saglıklı olunca fazla etkılenmıyor ve sıra araları tavsıye edılenden daha genıs.
Zamanlama olarak bakır nıtratı nısan ayı ortası ve sonu kullanıyorum. Allegroyu ıse mayıs ortası kullanmaya baslıyorum. Hastalık belırtısı olursa kullanmaya baslıyorum. Gecen sezon 2 defa kullanmıstım.
Dutlubahçe
30-04-2016, 16:21
İsmail bey, tohum paylaşımında sizden sırık çeri domates tohumu talep etmiştim. Sağolun gönderdiniz. Sırık çeri domates tohumlarım çimlendi. Şunu sormak istiyorum:
Balkonda kaç litrelik bir saksıda yetiştirebilirim. Bir saksıya kaç adet dikebilirim.
İsmail Kuzucu
30-04-2016, 20:05
İsmail bey
yetiştirdiğiniz ürünler için adım adım resimlerlede desteklenmiş bilgilendirme konusu istesek çok mu zor olur ? :)
Genelde paylaşıyorum ama atladığımız konu varsa eklerim. İçerik konusunda sıkıntı yok dizüstü fotoğraf dolu. :)
İsmail Kuzucu
30-04-2016, 20:09
İsmail bey, tohum paylaşımında sizden sırık çeri domates tohumu talep etmiştim. Sağolun gönderdiniz. Sırık çeri domates tohumlarım çimlendi. Şunu sormak istiyorum:
Balkonda kaç litrelik bir saksıda yetiştirebilirim. Bir saksıya kaç adet dikebilirim.
Rica ederim, kısmetse bu sene sivri çeri domates tohumu gelecek etkinliğe. Çok lezzeli bir çeşit. Onuda tavsiye ederim.
Çeri çeşitler 5-8 litrelik saksılarda rahatlıkla yetişir. 5 litreye ekim yaptığınız zaman 2 haftada bir hayvan gübresi takviye yaparak iyi bir verim alabilirsiniz.
Bizdeki saksılar ve çeri domatesler. Dünya kadar yer olsada saksıda yetiştirmek başka bir keyifli oluyor. :)
609114
shawshang
30-04-2016, 20:09
3 gündür mesajlarınızı ayrı pencerede açıp favorilere ekliyorum daha sonra pdf yapıp konunuzda paylaşacağım :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
shawshang
03-05-2016, 14:01
https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-bahce-fide-dikme-makinesi-bazuka-ile-coklu-fide-dikmede-son-nokta-273774287/detay
çok yararlı olabilir size
cakmak10
03-05-2016, 19:16
https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-bahce-fide-dikme-makinesi-bazuka-ile-coklu-fide-dikmede-son-nokta-273774287/detay
Pahalı değil mi biraz.
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İsmail Kuzucu
04-05-2016, 07:41
Damlama sisteminde kullanışlı olmaz sanırım. Delerse bide onunla uğraş. :) En önemlisi günde ortalama 2000 fide diyor biz 4-5 bin ekiyoruz rahat.
İsmail Kuzucu
04-05-2016, 20:01
Dikimden 13 gün sonra hıyarlar..
609853
609854
609855
609856
609857
Diğer fotoğraflar: https://www.facebook.com/gelecektarimda/posts/1713032268914191
Sayın kuzucu, salatalıklar asker gibi dizilmiş,
gelişmeleri çok güzel görünüyor. Bol ürünler.
Benim ektiklerimin gövdeleri çok kalınlaşmıyor.
Damlamayı sadece köklerin dibine mi yapıyorsun?
İsmail Kuzucu
05-05-2016, 12:11
Sayın kuzucu, salatalıklar asker gibi dizilmiş,
gelişmeleri çok güzel görünüyor. Bol ürünler.
Benim ektiklerimin gövdeleri çok kalınlaşmıyor.
Damlamayı sadece köklerin dibine mi yapıyorsun?
Tesekkur ederım, hepımız ıcın bereketlı urunler olur ınsallah.
Sulama asırı oldugu zaman bıtkı gunesle bırlıkte hemen boya gıdıyor. Sulamayı azar azar yapmak gereklı.
Gubreleme ılede bıtkının boya gıtmesını ve govdesını kalınlastırabılırsınız. Azot ıcerıklı urun yerıne fosfor ve potasyum agırlıklı gubreleme yapabılırsınız. Ben bunun ıcın 2 urun kullanıyorum.
Damlamalar 20 cm aralıklı ve hıyarlar 40 cm aralıklarla ekıldı. Yanı 1 fıde ekıldı 1 damlama bos bırakıldı. Ayrıca cıft sıra damlama cekıldı, boyle olunca 60 cm alan sulanıp gubrelenıyor.
İsmail Kuzucu
08-05-2016, 07:45
Soğuk havalara rağmen çok iyi gelişim gösteren marullar hasada erken gelecek. Normalde 15 haziran olan tarih haziran başı olacak.
Marullar nasıl bu kadar büyüdü ısıtıcımı koydun diyen büyüklerime saygılar sevgiler. :)
610548
610549
610550
Maşallah Her şey yolunda gidiyor.
Benim gönderdiğim hıyarlarda (sırık cinslerin tamamında) dal boyu 1 metreyi geçene kadar koltuk altı budaması yaparsanız ve ilk çıkan o minik salatalık ve erkek çiçekleri koparır ve bıyık budaması da yaparsanız daha verimli uzun ömürlü ve raf değeri daha yüksek ürün elde edeceksinizdir.
İlk dölleri ve çiçekleri koparmak güçlü gövde ve uzun ömür demektir iyi bakım olursa (gübre takviyesi ve ilaçlarla) havalar soğuyuncaya kadar ürün vermeye devam ederler.
Koltuk altı budama boyu sona erdiğinde (bir metreyi geçtikten sonra) sadece iki veya üç çatal kalacak şekilde budamaya devam edersiniz.
Yinede siz bilirsiniz.
Kolay gelsin.
İsmail Kuzucu
10-05-2016, 20:31
Konunun aslı sırık cinslerin tümünde aynı işlemler yapılmaz. :) Çeşitlerine göre yani bitkinin hangi çeşitten hibritlendiğine göre değişebiliyor. Bunuda firmalara sormak gerekli.
Mesela şimdiki ektiğim hıyarda 20 cmlik alanda meyveler alınıyor. Koltuklar ise 50-60 cmden sonra kendini körlüyor. Bazılarında ise koltuklar alınmayıp uç kısımları çeşide göre 1-2 gözden sonra koparılıyor.
Bunlar ek bilgi olsun.
Sizin gönderdiğiniz çeşit çok iyi uyum sağladı. Hatta tohumdan fideye hiç sorun yaşanmadı. Seradaki fideleri tele kadar sadece 1-2 meyve bırakıp tohumluk olarak bakacağım. Sağlam şekilde anca tohum tutarlar gibime geliyor.
YeniGine
10-05-2016, 23:43
Maşallah maşallah sevgili İsmail Kuzucu, demek ki artık hepimiz pazardan marul almaya başlayacağız...
Emeklerine sağlık, rastgelsin inşallah!..
İsmail Kuzucu
11-05-2016, 00:51
Mümkünse herkes ekim yapsın pazara gitmesin. :) Artık havalar ısınmaya başlıyor hızlı gelişirler. Ramazanda yaklaşırken akşamları salatada iyi gider hani. :)
Aslında tam sizlik, saksılara ekim yapılabilir.
İsmail Kuzucu
11-05-2016, 20:54
Fasulyelerde ilk çiçeklenmeler başladı. Ekim alanı 250 m2, 1 ilaçlama ve 3 gübreleme yapıldı. MayAgro Tohumculuk #GinaFasulye
611325
611327
Sayın İsmail Kuzucu; bende tünel seranın içine domateslerin arasına gina oturak fasulye ektim sizinkiler gibi uzun kollar attı bende domateslerin arasında olduğu için kol attılar sanmıştım paylaşımınız kafamdaki soru işaretini giderdi. Çok teşekkürler^^
İsmail Kuzucu
11-05-2016, 21:31
Bu cins fazla sulayınca böyle kollar atıyor. Sonradan dallanmaya başlayınca aşırı çiçeklenme sağlanabiliyor. 2-3 defa toplayıp sökeriz diyorduk ama harika dallar oluşturdu.
Galip Kuzucu
13-05-2016, 01:55
Geçen hafta abimi ziyarete gittim gidincede bu güzelleri hediye olarak aldım :cool:
611543
611544
611545
611546
611547
Galip Kuzucu
13-05-2016, 02:01
Ekili olan rengarenk güllerin otlarını çapaladım, daha güzel dursunlar diye belleme yaptım. Son olarak sulamak için damlama hortumu çekilmesi kaldı.
Güllerden genel bir görüntü :)
611548
611549
611550
Galip Kuzucu
13-05-2016, 02:06
Sıra geldi bodur güllere :rolleyes:
611551
611552
611553
611554
Galip Kuzucu
13-05-2016, 02:12
Sırada iki renkli bu güzeller var :D
611555
611556
611557
611558
611559
Galip Kuzucu
13-05-2016, 02:18
Ne varsa beyaz renkte var.
Saflık, duruluk, asalet...
611560
611561
611562
Sarı ile pembe rengin harika bir biçimde bütünleşmesi :rolleyes:
611563
611564
Galip Kuzucu
13-05-2016, 02:23
Sıra geldi öbek öbek açan harika pembe güllere :rolleyes:
611565
611566
611567
611568
611569
Galip Kuzucu
13-05-2016, 02:28
Kırmızı renkli aşılı bir gül. Üzerinde yaoraktan çok çiçek mevcut :eek:
611570
611571
611572
611573
611574
Galip Kuzucu
13-05-2016, 02:33
Bunlarda son güllerimiz...
611575
611576
611577
611578
Mücevher Çalısı
13-05-2016, 12:55
Ne varsa beyaz renkte var.
Saflık, duruluk, asalet...
611562
...
Birini atlamışsın:)
Koku;)
Beyaz gülün kokusu hiçbir renk gülde yok:cool:
Bütün güllerin her birine ayrı ayrı maşaallah...
İsmail Kuzucu
14-05-2016, 12:54
Bugun bahcenın ekılı yerlerıne damlamadan bıogaz tesısınde uretılen sıvı organık gubreden verdım. Bakalım etkısı olacak mı.
Seraya ıse 2 gun once solucan gubresınden vermıstım. Bugun hıyarlarda koyu renk olusmaya baslamıs. Sanırım etkısı olacak.
İsmail Kuzucu
15-05-2016, 20:48
Hıyarlarda son durum. İlk 20 cmde olan tüm meyveler koparıldı. 2 adet koparılmayan hıyarlar ise cacıklık. :)
İlk hasat 7-10 gün içinde..
612250
612251
612252
612253
612254
İsmail Kuzucu
15-05-2016, 21:39
Barbunyalarda meyve tutmaya başlamış..
612282
612283
612284
612285
612286
İsmail Kuzucu
15-05-2016, 22:11
Kabaklarda son durum..
612311
612312
612313
İsmail Kuzucu
15-05-2016, 22:19
Ve ilçemizde üretilen %100 organik sıvı gübre.. Kokusu hariç kaliteli bir ürün. Malzemeden çalmadıkları kokudan belli oluyor. :) Diğer sıvı gübrelere göre 3 kat daha fazla içerikliymiş. Bu yüzden kıvamı jel gibi..
612320
612321
612322
İsmail Kuzucu
15-05-2016, 22:29
Bu günlük son fotoğraf olsun. :) Kütükte arı, hemde kendi ürettikleri petekler ile. Maske olmadığı için fazla petekleri çekemedim bir dahakine artık.
612328
Mükemmel bir poz olmuş. Oğul kendi mi girmiş oraya?
İsmail Kuzucu
16-05-2016, 09:04
Ogulu sonradan ıcıne koymuslar. Boyle satıyorlar sanırım. Uretım seklı guzel ama yer kucuk oldugu ıcın sıcak havalarda ogul verme verme ıhtımalı cok yuksek.
can.can76h
18-05-2016, 14:15
ismail bey ,çok güzel görüntüler bunlar bir şey soracam hıyarlarda 20 cm kadar olan hıyarları kopardık demişsiniz bunun daha iyi verim olması içinmi yaptınız,
birde koparılanlar küçük boydamıydı yeniden tüm üretimizde başarılar diliyorum kolay gelsin
İsmail Kuzucu
18-05-2016, 14:55
Bogaz doldurduktan sonra bu ıslem yapıldıgı ıcın bıtkı ust kısımdan yenı kokler salmaya baslıyor. Boyle olunca bıtkı meyvelerı beslemek yerıne koklerını gelıstırıyor. Zaten ılk meyveler yeterlı besın almadıgı ıcın yamuk oluyor.
Ilk 20 cmde buyuklu ve kucuklu tum meyveler koparılıyor. Bıtkı guclenınce sonradan buralarda meyve olusumu oluyor.
YeniGine
18-05-2016, 23:51
Sevgili İsmail Kuzucu maşallah, seralar, tarlalar harika. Bereketi bol olsun inşallah!..
Kütükte arı bayıldım, çok güzel... Evet maskeli halinle de fotoğraf bekleriz inşallah...
İsmail Kuzucu
19-05-2016, 21:13
Ve ilk hasat zamanı..
613304
613305
613306
613307
İsmail Kuzucu
19-05-2016, 21:21
Saksıda kabak ve hıyar. Toprak ve gübre karışımına ekildi. Ek olarak yapraktan bir gübreleme yapıldı.
613308
613309
613310
613311
İsmail Kuzucu
21-05-2016, 18:58
Üretim bizim işimiz. :)
613599
asilturk1
22-05-2016, 05:18
Üretim bizim işimiz. :)
613599
Merhabalar
Sayın İsmail Kuzucu
Ben hıyarlarıma domates besin eriyiğini veriyorum takviye olarak hangi gübre vermeliyim sizce
İsmail Kuzucu
22-05-2016, 09:23
Merhabalar
Sayın İsmail Kuzucu
Ben hıyarlarıma domates besin eriyiğini veriyorum takviye olarak hangi gübre vermeliyim sizce
Topraksız tarım ayrı bır mecra, Kudret Beye sorarsanız daha ıyı olur.
Kısısel gorusum ayrıca takvıye yapmanıza gerek yok. Hıyar domates kadar gubre tuketımı yapmaz ama asırı suyu sever.
Ek olarak Ateskaptan'ın sıstemınde hıyarlar vardı, harıka gelısme gostermıslerdı.
İsmail Kuzucu
24-05-2016, 05:25
Sera içine ektiğim tohumluk top fesleğenler. Normalde bu gübrelemeye göre çiçeklenmesi lazımdı, daha hiç belirti bile yok.
614163
614164
614165
614166
Bitkiler rahat ortamda çiçeklenmeye geç giriyorlar. Gübrelemeyle alakası yok hıyarları sularken onlar da sulanıyor, dolayısıyla çiçek açmaya pek uğraşmıyorlar. :)
İsmail Kuzucu
24-05-2016, 09:39
Benım aklıma soyle gelmıstı; fosforlu gubre ıle sulandıkları ıcın erken cıcek acarlar.
2 ayda acmazlarsa yandık :) en ıyısı ben dısarıda ekeyım.
Bu arada feslegenın boceklerı uzaklastırması gerekıyormus, oyle olmadı nedense. :)
Benim fikrim fazla sulandığı için yaydığı koku yani bünyede biriktirdiği eterik yağlar az sulananlara göre daha az. Bu yüzden de böcekleri kovma özelliği azalıyor olabilir. Tabi benim fikrim. :)
asilturk1
24-05-2016, 12:03
Topraksız tarım ayrı bır mecra, Kudret Beye sorarsanız daha ıyı olur.
Kısısel gorusum ayrıca takvıye yapmanıza gerek yok. Hıyar domates kadar gubre tuketımı yapmaz ama asırı suyu sever.
Ek olarak Ateskaptan'ın sıstemınde hıyarlar vardı, harıka gelısme gostermıslerdı.
daha iyi meyve tutması için ne kullanabilirim demiştim ek olarak:p
İsmail Kuzucu
27-05-2016, 20:32
Saksılı fideler için hazırlanan gölgelikli (Gölgeleme tülü %35lik oranda.) tünel sera. Boy 26, en 4.5 metre, kısmetse haftayada üstten sulama malzemelerini takacağım.
Şuanlık bu alanda çilek, fesleğen, domates ve yıldız çiçekleri yer alıyor.
Sistem ana motordan gelen 40lık borudan 25lik boruya gelip 4,5 metre sulama özelliği olan mini sprinklere gelecek. 1 sulama aparatı saatte 360 litre su dağıtacak. Ürünler geldi ama fotoğraflama zamanım olmadı.
614847
[ATTACH]614848[/ATTACH
İsmail Kuzucu
28-05-2016, 08:54
Bu senekı hıyar hasadı bereketlı basladı. Ilk haftada yaklasık 500 kg urun alındı. Verım boyle gıder ıse sezon sonu 4-5 ton urun cıkacak gıbı.
Gecen seneye ek olarak bu sene organık sıvı gubre ve solucan gubresını kullanıyorum. Ozellıkle sıvı organık gubre damlamadan verıldıgı ıcın bana daha kolay geldı. 20 kg urun 130 lıra cıvarında satılıyor, kısmetse 4 bıdon daha alacagım.
İsmail Kuzucu
28-05-2016, 08:54
Bu senekı hıyar hasadı bereketlı basladı. Ilk haftada yaklasık 500 kg urun alındı. Verım boyle gıder ıse sezon sonu 4-5 ton urun cıkacak gıbı.
Gecen seneye ek olarak bu sene organık sıvı gubre ve solucan gubresını kullanıyorum. Ozellıkle sıvı organık gubre damlamadan verıldıgı ıcın bana daha kolay geldı. 20 kg urun 130 lıra cıvarında satılıyor, kısmetse 4 bıdon daha alacagım.
yenikentli123
05-06-2016, 14:17
Barbunyalarda meyve tutmaya başlamış..
612282
612283
612284
612285
612286
İyi Çalışmalar Bereketli ürünler diliyorum sayın Kuzucu gina cinsi fasulye çeşidinden m2 den veya dönümden toplamda kaç kg verim alıyorsunuz?
İsmail Kuzucu
05-06-2016, 15:33
İyi Çalışmalar Bereketli ürünler diliyorum sayın Kuzucu gina cinsi fasulye çeşidinden m2 den veya dönümden toplamda kaç kg verim alıyorsunuz?
Tesekkur ederım, suan bu urunler serada ekılı ona gore cevap yazayım.
250 m2lık alandan tahmını 600 kg kadar urun cıkacak gıbı. Hazıran sonu hıyar ekımı yapacagımız ıcın erken fasulyelerı erken sokecegız. 750 kg urun rahat bır sekılde alınabılır.
İsmail Kuzucu
13-06-2016, 02:55
Taşınabilir kabak. :)
617725
617726
617727
617728
617729
kiziltan
13-06-2016, 10:21
Tasinabilir kabagi pazarda saksisiyla satmayi denediniz mi ?
İsmail Kuzucu
13-06-2016, 11:24
Tasinabilir kabagi pazarda saksisiyla satmayi denediniz mi ?
Amaç fidesini satmak. Böyle daha çok ilgi çekmek mümkün oluyor.
Soran çok, işler yoğun olmazsa 10 saksı ekmeyi düşünüyorum.
YeniGine
13-06-2016, 23:33
:) Taşınabilir kabak, çok hoşuma gitti Sevgili İsmail Kuzucu. İnşallah 10 saksıya da dikersin. Rastgelsin inşallah!..
Dutlubahçe
14-06-2016, 02:35
Kabağın ekildiği saksı kaç litrelik, içindeki malzeme nedir acaba?
Kabağın çeşidi nedir?
Bayağı zaman önce size hıyar yerine kabak önermiştim, bayağı ilerletmişsiniz. :)
Saksı derinliğiniz nasıl?
Kabak'a bayıldım ;) süper
kiziltan
14-06-2016, 16:44
Uzerinde 2 tane kabak sekillenmeye basladiginda satabilisin, yaninda saksili maydoniz, feslegen falan oldumu tamamdir.
İsmail Kuzucu
14-06-2016, 18:31
Kabağın ekildiği saksı kaç litrelik, içindeki malzeme nedir acaba?
Saksı sanırım 44 nolu bır olculere sahıptı. Yarın tam net bılgı yazarım.
Dere kumu, perlıt, hayvan gubresı ve hındıstan cevızı torfu var.
Bu gubreleme potasyum acısından yetersız gelıyor buda ek bılgı olsun. :)
İsmail Kuzucu
14-06-2016, 18:36
Kabağın çeşidi nedir?
Bayağı zaman önce size hıyar yerine kabak önermiştim, bayağı ilerletmişsiniz. :)
Bu cesıt gold pera, verımlı bır cesıt ama sızın onerdıgınız daha kalıtelı bır meyve verdı.
O cesıtlerı de bulmak kolay olmadı. Bu sene yenı olan cesıde 250 lıra verdım. Benım acımdan sorun yok ama, toptan satanların bırde tohum parasını cıkarması gereklı.
Isı severek yapınca boyle oluyor sanırım. :)
Şöyle (http://www.agaclar.net/forum/1468973-post249.htm) bir isteğim var, ne dersiniz? ;)
İsmail Kuzucu
16-06-2016, 18:37
Şöyle (http://www.agaclar.net/forum/1468973-post249.htm) bir isteğim var, ne dersiniz? ;)
Buyrun. :)
Buyrun. :)
Siz buyuracaksınız, verdiğim linke (şöyle yazısının içinde) bir tıklayın bakim ne olacak :D
İsmail Kuzucu
24-06-2016, 19:36
Seradaki barbunyalar hasada hazır..
619742
619743
619744
619745
beşiktaşlı
25-06-2016, 00:37
kabak çok geniş bitki biraz düşündürücü
İsmail Kuzucu
27-06-2016, 19:33
kabak çok geniş bitki biraz düşündürücü
Sırık olarak yetişeceği için sıkıntı yok. :)
İsmail Kuzucu
04-07-2016, 11:46
Dün lavanta tohumlarını toplamaya başladım. Çoğu tohumlar olgunlaşmaya başlamış. Kısmetse etkinlikte paylaşım yapacağım.
Tohumları ayırmak için eve getirmiştim, odanın için tamamen lavanta kokusu ile doldu. :)
Çiçekleri açtığı zaman rahatça pazarda satılacak gibi. Kurusa bile kokusunu kaybetmedği için tutulacak bir ürün.
621029
Dün lavanta tohumlarını toplamaya başladım. Çoğu tohumlar olgunlaşmaya başlamış. Kısmetse etkinlikte paylaşım yapacağım.
Tohumları ayırmak için eve getirmiştim, odanın için tamamen lavanta kokusu ile doldu. :)
Çiçekleri açtığı zaman rahatça pazarda satılacak gibi. Kurusa bile kokusunu kaybetmedği için tutulacak bir ürün.
621029
Bendeki lavantalarda nedense hiç tohum tutma olayı olmuyor. Mükemmel bir şekilde sürekli açıyorlar. Üzerlerinden kelebekler ve bambu arıları ve birkaç çeşit uzun dilli arı eksik olmuyor. Normal arı nedense pek gelmiyor. Ki kendimin bir kovan arısı 30 metre yakınlarında. Eksik olan ne olduğunu anlayamadım henüz.
İsmail Kuzucu
05-07-2016, 16:23
Bu sene ilk defa çiçeklendikleri için topmama sorunu olmadı daha. 2 defa sulama yaptım ve bu sulamalarda 10-52-10 gübresi ile gübreleme yaptım. Ayrıca bahçede yapraktan gübreleme yaptığım zaman geçerken onlarada atıyorum.
Normal arılar benimde dikkatimi çekti, neredeyse hiç gelmiyorlar diyebilirim. Tozlama olduğuna göre sorun tohum oluşmasında, belki sulama ve gübreleme gerekli olabilir.
Çileklerin için bir kök vardı onun durumuna bakmadım, onlar her zaman su görüyor. Bakında geri dönüş yaparım.
İsmail Kuzucu
06-07-2016, 10:33
Ramazan sonrası ılk ekım-dıkımlere baslıyoruz.
Ilk olarak yenı seraya bır tur daha hıyar ekımı yapacagız. Yerlerını hazırladım bugun veya yarın dıkım yapılacak.
Seradakıler ısler bıttıkten sonra 2. tur lahana dıkımı yapılacak.
Cuma gunu 2. tur fasulye ve barbunya ekımı yapılacak.
Haftaya dıger seradakı fasulye yerıne hıyar dıkımı yapılacak, daha sonra dısarıya lahana, brokolı ve karnabahar dıkılecek
İsmail Kuzucu
12-07-2016, 10:02
Yogun haftaya devam edıyoruz. Bu hafta ekılenler;
1000 m2 fasulye ve barbunya,
500 m2 lahana,
500 m2 karpuz,
750 m2 kabak,
250 m2 sera hıyarı,
Fotografları aksama eklemeye baslayacagım. :)
Dutlubahçe
12-07-2016, 12:57
Bereketli olsun. Karpuz ekimi için biraz geç değil mi?
İsmail Kuzucu
13-07-2016, 11:32
Semiz tohumu eksek bu kadar çıkmazlardı. :p
621751
621752
Mücevher Çalısı
13-07-2016, 11:50
Semiz tohumu eksek bu kadar çıkmazlardı. :p
621751
621752
Bu başıboş semizleri ekonomiye kazandırıyor musunuz?
Bir de onların okumuşları oluyor ve bu aylaklar kadar sağlıklı olmadıkları söyleniyor, bir bilginiz var mı bu konuda?
Semizotu; çiğ olarak, salatalara ve hamur işlerine katılarak, pirinçli-pirinçsiz yemeği yapılarak tüketilebilir. Sağlığa da faideli olduğuna göre, iyidir çıksınlar efendim:p
İsmail Kuzucu
13-07-2016, 13:03
Bu başıboş semizleri ekonomiye kazandırıyor musunuz?
Bir de onların okumuşları oluyor ve bu aylaklar kadar sağlıklı olmadıkları söyleniyor, bir bilginiz var mı bu konuda?
Semizotu; çiğ olarak, salatalara ve hamur işlerine katılarak, pirinçli-pirinçsiz yemeği yapılarak tüketilebilir. Sağlığa da faideli olduğuna göre, iyidir çıksınlar efendim:p
Serada olanlar ilk çapalamada ölüyorlar. Bırakıldığı zaman suya ve gübreye ortak oluyorlar. :)
Dışar alandaki semizler ramazan ayında büyümüştü satmaya değilde dağıtmaya yetti.
Hazır paketli olanlar ile arasında lezzet ve görüntü farkı çok var. Diğerleri tohuma geç yattığı için ekim yapılıyor. Bunlar ise kendiliğinden çıkıyor ama hemen tohumu geçiyor. Çabuk hasat edilip toplanması gerekiyor.
Bizde hamur işli olanı hariç diğerleri her zaman yapılır. Özellikle çiğ ve yoğurtlu salatası harika olur. :rolleyes:
İsmail Kuzucu
13-07-2016, 13:07
Bereketli olsun. Karpuz ekimi için biraz geç değil mi?
Teşekkür ederim, eylül ayında geç karpuz olarak meyve verimi oluyor. Soğuklar olmadığı için sıkıntı olmuyor.
İsmail Kuzucu
13-07-2016, 20:16
Bugün ekilen lahana, brokoli ve karnabaharlar.. Yarın hıyar ekimine devam..
621843
621845
İsmail Kuzucu
13-07-2016, 20:19
Fasulyelerdeki 3 hafta arasındaki fark..
621846
621847
İsmail Kuzucu
13-07-2016, 20:22
Yerini fazla sevmesede gelişimleri çok iyi olan salçalık biberler..
621848
621849
621850
621851
İsmail Kuzucu
13-07-2016, 20:25
Kavun ve karpuzlar. Kavun çeşidi olan 3 çeşit fide var.
621852
621853
621854
621855
621856
Biraz yamru-yumru, yılık-yamuk, cılız, tohuma kaçmış, yolunu şaşmış, kurumuş olanların resimlerini koyun, nazar değecek..
İsmail Kuzucu
13-07-2016, 20:35
Biraz yamru-yumru, yılık-yamuk, cılız, tohuma kaçmış, yolunu şaşmış, kurumuş olanların resimlerini koyun, nazar değecek..
Son ekilen karpuzlar tamda onlar oluyor. :) Bahçenin sonunda oldukları için daha o kısma gelemedim.
YeniGine
13-07-2016, 23:02
Sevgili İsmail Kuzucu biliyorsundur artık, ben forumun görsel kısmıyla ilgileniyor ve gerekirse ille de soruyorum. Onun için devamlı maşallah, herşey çok güzel gidiyor, emeklerine sağlık; diyorum her seferinde.
İsmail Kuzucu
14-07-2016, 15:34
Bu ara fazla ılgılenemıyorum, ıslerın hepsı ustuste geldı. Ramazanda fazla calısamadık sımdı sabah aksam ıslere devam. :)
Sayın İsmail Kuzucu; idolümsünüz :p helal olsun fasulyelerin maşallahı var. Çalışkanlıkta üstünüze yok ^^
yenikentli
19-07-2016, 06:09
Sn. Kuzucu gına fasulye tohumu bu nerden demin edebilirim.
İsmail Kuzucu
19-07-2016, 08:57
Sayın İsmail Kuzucu; idolümsünüz :p helal olsun fasulyelerin maşallahı var. Çalışkanlıkta üstünüze yok ^^
Senın bahce bu kadar buyuk olsa benıde gecersın. :)
Fasulyede gubreleme kısmını bu sefer cozdum. Normalde bıraz boy yapardı, bu sefer bodur oldular. Benımde hosuma gıttı.
İsmail Kuzucu
19-07-2016, 09:01
Sn. Kuzucu gına fasulye tohumu bu nerden demin edebilirim.
Ben may tohum fırmasından almıstım. Sonra kendı tohumlarımızı almaya basladık.
Tarım kredı kooperatıflerınden temın edebılırsınız, ıstege gore tum tohumları getırıyorlar.
İsmail Kuzucu
23-07-2016, 20:00
Taze fasulyelerde 3. hafta hasadı olacak. Çiçeklenme daha devam ediyor, 3 hafta daha verim alınacak gibi. Şuan kg fiyatı 5 lira civarı.
Bundan 1 ay önce 1 liraya alan olmuyordu, şimdi bulamadıkları için 5 liraya alıyorlar. Hava sıcaklarından dolayı çiçek tutumu neredeyse hiç olmamış, dışarıdan fazla mal gelmiyor.
622758
622759
622760
622761
622762
Burada yayla ürünü çıkmadı daha, pazarda taze fasulye 10 tl. idi iki hafta önce. Bu hafta 6-8 arası.
İsmail Kuzucu
24-07-2016, 09:25
Hıyar deyp geçmemek lazım. :)
Üretime devam..
622797
622798
İsmail Kuzucu
24-07-2016, 20:48
Toplamda 600 kök olan sakız kabaklar..
622832
622833
İsmail Kuzucu
27-07-2016, 10:21
Seradakı hıyarlarda ılk hasat zamanı geldı. Bu sefer kı cesıt 8-10 cm ebatlarında tam badem bır urun. Bakalım satısı nasıl olacak.
Dutlubahçe
27-07-2016, 10:49
İsmail bey, o küçücük hıyarları niye kopardığınızı anlayamadım. Ürün seyreltmesi mi yaptınız yoksa?
Galip Kuzucu
28-07-2016, 04:07
Küçük olanlar değilde ilk hıyarlar daha iyi kök oluşumu olsun diye kopartılıyor sayın:Dutlubahçe. Koparılmaz ise kök gelişimi istendiği gibi olmuyor.
İsmail Kuzucu
28-07-2016, 10:13
Patron vermıs cevabı. :) Boyle olunca bıtkı daha ıyı gelısıyor.
Dutlubahçe
28-07-2016, 11:45
Bir şey daha öğrenmiş olduk. İkinize de teşekkürler.
Şükran45
28-07-2016, 15:48
Allah bereket versin. Bahçeniz çok güzel.
beşiktaşlı
28-07-2016, 18:46
ismail bey kök başına kaç kg alıyorsunuz
nezaman kadar ürün hasatı yapyorsunuz
teşekkür ederim
İsmail Kuzucu
28-07-2016, 20:46
ismail bey kök başına kaç kg alıyorsunuz
nezaman kadar ürün hasatı yapyorsunuz
teşekkür ederim
Bu hıyarları dikeli 20-25 gün oldu. Hıyar cinsi bayağı ufak olduğu çin şuan kg vermem çok zor. Bu cinsten daha önce ekim yapmamıştım. Bilgilere göre 4 - 4,5 kg verim alınıyormuş.
Bu oran sulama ve gübrelemeye göre değişiklik gösterebilir. Boğum arası uzadıkça bitkideki verimde düşüyor. Şuan önceki çeşit kadar kısa boğumlu değil ama daha kaliteli bir çeşit, fiyatı yüksek olacak gibi.
İsmail Kuzucu
28-07-2016, 21:10
Badem hıyar..
623269
623270
623271
623272
623273
YeniGine
28-07-2016, 23:10
Maşallah maşallah!.. Koparttığın salatalıkları ben de sevgili Galip'e soracak idim, fakat tam o anda karşıdan karşıya geçiyorduk kiii soramadım, sonrasında da unuttum.
:) Neyse yine sevgili Galip cevaplamış sağolsun...
Rastgelsin inşallah sevgili İsmail...
browland
29-07-2016, 17:08
Baştan sonuna kadar zevkle okudum.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Ürününüz bol, kazancınız daim olsun.
İsmail Kuzucu
29-07-2016, 20:23
Bahçenin yeni üyeleri. 18 kadar yumurtadan bu kadar civciv çıktı. Tavuk bu civcivler çıkınca diğer yumurtalara yan bile bakmadı. :)
http://www.youtube.com/watch?v=151EQ3j5MUQ
İsmail Kuzucu
01-08-2016, 09:01
Reyhan şerbeti, tamamen dogal renk..
https://z-1-scontent-sea1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/cp0/e15/q65/s640x640/13876147_1743775749173176_77888980016087939_n.jpg? efg=eyJpIjoiYiJ9&oh=5ccf8701c1c7ea929892ca776e3d9fa1&oe=58310CA2
https://z-1-scontent-sea1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/cp0/e15/q65/s600x600/13912482_1743775742506510_6834207566169791570_n.jp g?efg=eyJpIjoiYiJ9&oh=7048702e09542e2557c53c05a1b90689&oe=58266115
İsmail bey son resim çıkmamış..
Hazır resmi görememişken bir kaç şey paylaşmak ve sormak isterim. Sayfama kurtların kepek-şeker-su+ilaç karışımıyla bertarafına ilişkin önerinizi yeni gördüm, gözümden kaçmış. Solucanları korumak için karışımı bir kaba koyun demişsiniz de, nasıl olursa olsun kaplar toprak seviyesinden yukarıda olacaktır, kurtların içine girmesi zor olmaz mı, bir de bahçenin dört beş yerine bu karışımı koysam daha iyi olur sanırım.
İlaç demişken; misal salatalığa bakır atıyorum hasat süresi 14 gün diyor. 14 günde salatalık olur iki karış ve yenmez. Bu durumda ilaçlı sebzeleri koparıp buzdolabında bekleterek hasat süresini tamamlasak kalıntıyı azaltabilir miyiz.
Bahçede dahliyalarda küllemeyi görünce bakır ile tüm bahçeyi ilaçladım. Domateslere toz kükürtte atmıştım. Bakır prospektüsünü okuyunca domateslerde gelişmeyi olumsuz etkileyebilir yazıyordu. Toz kükürtte domatesin çiçeklerini olumsuz etkilemiş olabilir mi çünkü koltuk alıp sağını solunu düzenler ipe sardırırken etrafta hiç arı falan görmüyorum.
Forumda sebzeleri kopardıktan sonra suda 20 dk. bekletmenin ilaç kalıntısını % 60 azalttığını okudum. Önceki gün iş güvenliği ziyaretine gittiğim zirai ilaç satıcı mühendise bu durumu sordum; 'kullandığınız ilaçlar sistemik değil, istediğiniz zaman koparıp, güzelce yıkadıktan sonra yiyin, sistemik olanlara da ne yaparsanız yapın zaten kalıntıyı sıfırlayamazsınız dedi.
İş yoğunluğu arasında müsait olduğunuzda minik bilgiler verebilirseniz sevinirim, düzenli ve bilinçli ilaç kullanan biri olduğunuza inanarak sordum, teşekkürler şimdiden.
İsmail Bey nasıl yaptık şerbeti, yan taraftaki bahçede reyhanları görünce :D
Mücevher Çalısı
03-08-2016, 11:24
Geçen sene tarifini Sayın İsmail Kuzucu vermişti mutfak bölümünde:)
http://www.agaclar.net/forum/icecekler/37934.htm
Buldum buldum, işte tarif, lakin yaprağı ile yapmış bu sefer:p
Geçen sene tarifini Sayın İsmail Kuzucu vermişti mutfak bölümünde:)
http://www.agaclar.net/forum/icecekler/37934.htm
Buldum buldum, işte tarif, lakin yaprağı ile yapmış bu sefer:p
O çay, bu ise şerbet..
Yan bahçede az önce görünce üstteki şerbet ile çakıştı kafamda ve şimşekler oluştu. 'Bu ney yav böyle' deyip sezon başı sökeceklerdi reyhanları, kocaman olmuşlar şimdi.
toprakbu
03-08-2016, 13:09
iyi günler.yüksek lisans arastırması için 40 kg kadar çöp kompostu gerekiyor.nereden bulabileceğim konusunda fikriniz var mı? sizden satın alabilir miyim siz de var mı?simdiden teşekkürler.
Mücevher Çalısı
03-08-2016, 15:56
O çay, bu ise şerbet..
...
Haklısınız, benim mutfaktan anladığım da bu kadar işte:o Çayın tarif sayfasının son mesajında da sorulmuş sizin sorunuz, gözümden kaçmış...
Aşağıda aktardığım tanımlar kendim için:D (Sayın İsmail Kuzucu'dan bu sebeple özür dilerim:))...
Çay, işlenmiş bitki yapraklarının kaynatılmasıyla veya haşlanmasıyla elde edilen bir içecek türüdür. Vikipedi (https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87ay_(i%C3%A7ecek))
Şerbet, şekerli, ballı, güllü, baharatlı veya meyve aromalı ferahlatıcı içecek veya tatlı yapımında kullanılan şekerli sıvı.
Şurup sözcüğü de sık sık şerbet ile aynı anlamda kullanılır. Şurup, kaynatılarak yoğunluğu artırılmış içecektir. Şuruplar suyla inceltilerek şerbet haline getirilirler. Vikipedi (https://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eerbet)
İsmail Kuzucu
03-08-2016, 17:01
Bensız soruları cozmussunuz zaten. :) Son mesaj cok aydınlatıcı olmus.
Şerbetı cok guzel oluyor, ozellıkle onu tavsıye ederım. Tarıfını eklerım bır ara, suan seraya hıyar fıdesı ekıyorum.
...Buldum buldum...
Siz sınava kolay sorudan başlamışsınız bulursunuz tabi. Esas soru buydu, onu çözün bakalım.
İsmail bey son resim çıkmamış..
Hazır resmi görememişken bir kaç şey paylaşmak ve sormak isterim. Sayfama kurtların kepek-şeker-su+ilaç karışımıyla bertarafına ilişkin önerinizi yeni gördüm, gözümden kaçmış. Solucanları korumak için karışımı bir kaba koyun demişsiniz de, nasıl olursa olsun kaplar toprak seviyesinden yukarıda olacaktır, kurtların içine girmesi zor olmaz mı, bir de bahçenin dört beş yerine bu karışımı koysam daha iyi olur sanırım.
İlaç demişken; misal salatalığa bakır atıyorum hasat süresi 14 gün diyor. 14 günde salatalık olur iki karış ve yenmez. Bu durumda ilaçlı sebzeleri koparıp buzdolabında bekleterek hasat süresini tamamlasak kalıntıyı azaltabilir miyiz.
Bahçede dahliyalarda küllemeyi görünce bakır ile tüm bahçeyi ilaçladım. Domateslere toz kükürtte atmıştım. Bakır prospektüsünü okuyunca domateslerde gelişmeyi olumsuz etkileyebilir yazıyordu. Toz kükürtte domatesin çiçeklerini olumsuz etkilemiş olabilir mi çünkü koltuk alıp sağını solunu düzenler ipe sardırırken etrafta hiç arı falan görmüyorum.
Forumda sebzeleri kopardıktan sonra suda 20 dk. bekletmenin ilaç kalıntısını % 60 azalttığını okudum. Önceki gün iş güvenliği ziyaretine gittiğim zirai ilaç satıcı mühendise bu durumu sordum; 'kullandığınız ilaçlar sistemik değil, istediğiniz zaman koparıp, güzelce yıkadıktan sonra yiyin, sistemik olanlara da ne yaparsanız yapın zaten kalıntıyı sıfırlayamazsınız dedi.
İş yoğunluğu arasında müsait olduğunuzda minik bilgiler verebilirseniz sevinirim, düzenli ve bilinçli ilaç kullanan biri olduğunuza inanarak sordum, teşekkürler şimdiden.
Mücevher Çalısı
04-08-2016, 13:59
İlaç demişken; misal salatalığa bakır atıyorum hasat süresi 14 gün diyor. 14 günde salatalık olur iki karış ve yenmez. Bu durumda ilaçlı sebzeleri koparıp buzdolabında bekleterek hasat süresini tamamlasak kalıntıyı azaltabilir miyiz
Ürünlerinizi bakırla kapladıktan sonra koparıp koyun buzdolabına, bekletin. Belirli bir süre sonra, sihirli bir şekilde bakır kaybolacaktır. Bu cevabı mı bekliyorsunuz benden :D
Burada da kendiniz sorunuza cevap vermişsiniz sanki, yoksa gizli soru mu var anlayamadım ki:rolleyes:
Şimdi ben balkondaki uğur böceklerim, kelebeklerim, kumrularım, serçelerim hatta kargalarım zarar görmesin diye hiçbir kimyasal ilaç kullanmayan biri olarak unlu bitler gibi bilimum bitlerle, milyon çeşit tıytıyla beraber yaşıyorum. Çok zor üstadım bu soru çok zor, atlarım ben böle soruları yoksa sınav süresi dolar:p
Ömürler görün e mi :)
Paragraftaki diğer soruları cevaplamanıza gerek yok bu kadar cevap bana yeter :D . Biberlere dadanacak kurtları gece sabaha kadar bekler kulaklarını çekerim. Domatesleri kükürtlü sabunla yıkar, arılara domatesleri tozlamaları için ricacı olur kendi mi de mahalledeki yüzyılımızın son kalaycısına kaplattıktan sonra sancho panzayı yanıma alır yeldeğirmeni ararım artık.
İsmail Kuzucu
08-08-2016, 21:47
Kurtların çıkamayacağı yer yok, özellikle şekerli kepeğe bayılıyorlar. Dana burnu gibi zararlılarda bu yiyeceği sever, etkin maddesine göre ayrı ilacı eklemek gerekli.
14 gün süreyi beklerse sıkıntı olmazda 3-7 günlük etkili olanları kullanırsanız daha sağlıklı olur. Bazı kısa süreli ilaçlar nedense çok pahalı geçen hafta 250 ml şişeye 120 lira verdim. :)
Bakırlı ürünleri dozunda uygulamak gerekli, çiçekli dönemde çiçek dökümü yapıyor diye hatırlıyorum, onun içinde dozu düşürmek gerekiyor. Antracol adlı ürünü bir inceleyin derim, bayağı etkili bir ürün.
Kalıntı hakkında bilgim yok ama düşüncemi yazayım. İlaçlar sistemik olmasa bile bitkideki gözeneklerden meyveye işleyecektir. Yoksa neden belirli süreleri olsun. Kalıntı her zaman olur düşüncesindeyim, yok deyip birbirimizi kandırmak olmaz.
İlaç atımlarını düzenli yapmadığım için bayağı tasarruf yaptım bu konuda, geçen seneden kalan ilaçlar yine kalacak. :) Bunda beslemede etkili oluyor sanırım.
Biraz geç oldu ama kusura bakmayın, bereketli ürünler dilerim. :)
İsmail Kuzucu
08-08-2016, 22:08
Binanın arka kısmına 10 kök kadar ektiğimiz kıl biberler. İyi ki az ticari amaçlı ekim yapmamışız fiyatları bu sene çok düşük.
624403
624404
Sayın İsmail Kuzucu; sizin oralarda bilmem ama buralarda 7-8 lira bir hafta önce kadar 6 liraya gördü...
YeniGine
08-08-2016, 23:39
Biberlere maşallaah, ne kadar güzel dökmüşler öyle sevgili İsmail Kuzucu harika görünüyorlar. Sizin orada fiyatları ne kadar merak ettim, bizim burada 10 lira idi geçen hafta.
Ben bu biberin tohumundan ya da fidesinden isterim... Çok hoşuma gitti gerçekten fide daha garanti olur...
Mücevher Çalısı
09-08-2016, 00:29
Bizim burada biberin kilosu 2 lira:)
YeniGine
09-08-2016, 01:03
Bizim burada biberin kilosu 2 lira:)
Sevgili Mücevher Çalısı doğrudur, fakat benim dediğim 'Kahvaltılık kıl biber' dedikleri, yani sevgili İsmail Kuzucu'nun biberlerinden...
Mücevher Çalısı
09-08-2016, 01:16
Sevgili Mücevher Çalısı doğrudur, fakat benim dediğim 'Kahvaltılık kıl biber' dedikleri, yani sevgili İsmail Kuzucu'nun biberlerinden...
Hıımmm, şimdi ben biberden de isimlerinden de pek anlamam ama bu kıl biber benim bildiğim kıl bibere benziyor. Üstteki fotoğrafa da baktım ve tıpa tıp buna benzer biber bizim pazarlarda 2 lira. Bu rakam oynayabiliyor tabii, her hafta değeri değişebiliyor:)
YeniGine
09-08-2016, 01:31
:) Eğer fiyat üzerine bir de 'ORGANİK' yazmışlar ise tamaam fiyatını fazlası ile hak etmiş oluyor.
haticesultan
10-08-2016, 20:06
maşallah çok begendim biberleri güzel verim vermiş
İsmail Kuzucu
10-08-2016, 21:07
3 haftadır bu biberler burada kilo 2-3 liraya kadar düştü. Önceden kalmış ürünlerde değil, dalından kopma çıtır çıtır ürünler.
Diğer çeşitlerde 1 lira bile iyi fiyattır çünkü toplaması kolay ve ağır çeker. Bu biberleri toplması zor ve çok hafif çekiyor. Satıcının hali buysa üreticinin halini siz düşünün.
Selma_321
10-08-2016, 22:31
624403
624404[/QUOTE]
Maşallahhhh..Allah bin bereket versin sayın kuzucu..Biberlere bayıldım bir kıl biber hastası olarak...
İsmail Kuzucu
13-08-2016, 20:32
Elma ağacından fasulye toplayacağız :)
624995
624996
624997
624998
İsmail Kuzucu
13-08-2016, 20:53
Bu senenin en pahalı ürünlerinden olan kabaklarda son durum..
624999
625000
625001
625002
625003
bahcedenn
13-08-2016, 23:50
Valla süpermiş. Sizin oralarda kimse ekmemiş demek ki. Kırklareli-Lüleburgaz-Pınarhisar şeytan üçgeninde 1 TL den gitmiyor desem yeridir. :)
Burada ise bu sene taze fasulye çok para yapıyor. 5-6-7-8 TL hava durumuna göre değişiyor. Hatta çok fazla kişinin bilmediği sadece köylünün ürettiği yağlı fasulyenin duruma göre 10 TL ye satıldığını bile gördüm. :) Yalnız bunu bilen alıyor.
Bu bahsettiğim çeşit eskiden ekilen ve adı yağlı fasulye diye geçen, sanırım tohumu ticari olarak satılmayan çok lezzetli geniş kapişkalı (baklalı) ve kahverengimsi koyu bej renkli ufak yuvarlak tohumları olan bir çeşit. Bundan 20 sene evvel bunun bir de sarı ve neredeyse 2 parmak kalınlığında olan bir çeşidi vardı. Şimdilerde pazarlarda görünmüyor. Yeşilinin tohumunu bulduk ta sarısının bulabilecek miyiz bakalım? Yalnız sarı olanı yeşile göre leke yapabiliyor.
Bereketli hasadınız olsun.
İsmail Kuzucu
14-08-2016, 20:32
Ben 10-12 cm boyutlarında kesiyorum, çokta iyi bir fiyata gidiyor. :) Bunlar 1,5-2 lira arası rahatlıkla satılıyor. Bu sene virüse çok yakalandı kabaklar, ekenler bir daha ekmedi. Bizde döngü sürekli döndüğü için eksik olmuyor gibi.
Fasulyeyi burada bir hafta hariç diğer zamanlar 5 liraya sattık. Her türlü kabak daha kârlı 1 günde oluyor. :p
Buradaki köylülerde dünya kadar fasulye çeşidi var. Özellikle sırık olanlar çok lezzetli oluyor. Fotoğraf bulabilirseniz pazarda olanlara bakabilirim.
İsmail Kuzucu
21-08-2016, 20:50
Sera yeni hıyar ekimi için gübrelendi. Bu sefer büyükbaş hayvan gübresi ve solucan gübresi kullandım.
Ek olarak sera örtüsünün üzerine gölgeleme tülü çektim, öğlen sıcaklarında çok faydası oluyor.
625678
625679
İsmail Kuzucu
26-08-2016, 21:38
Biberiyeler ilk defa çiçeklenme gösterdi, tohumda yaparlar belki..
626136
626137
626138
Sera yeni hıyar ekimi için gübrelendi. Bu sefer büyükbaş hayvan gübresi ve solucan gübresi kullandım.
Ek olarak sera örtüsünün üzerine gölgeleme tülü çektim, öğlen sıcaklarında çok faydası oluyor.
625678
625679
Sayın kuzucu, şu döşediğiniz damlama borularına bayılıyorum,
tren rayları gibi dümdüz. Böyle yapmazsanız içinizin rahat etmeyeceğini biliyorum. Bol ürünler.
Gölgeleme tülünü kaçlık kullanıyorsunuz?
Doğrudan sera naylonunun üzerine mi çekiyorsunuz.
İsmail Kuzucu
27-08-2016, 18:34
Geçen gün akşama kadar 50 sıra kadar damlama çektim, yorulunca biraz yamuk olsun artık dedim. Bu sabah dikim yapmadan tekrar düzelttim. :)
%35lik gölgeleme kullandım, keşke önceki senelerde kullansaydım diyorum. Aşırı sıcaklarda fideler hiç eksik vermeden tutunuyor. Hemde seranın örtüsüne aşırı ısı yayılmıyor.
Seranın içerisinden yapmayı düşündüm ama yakın olduğu için 7 metrelik gölgeleme her yeri kaplamaya yetmezdi. Böyle 50 cm kadar hariç diğer her yer gölgeleniyor.
Seneye kısmet olursa tüm seraların her yerini örteceğim, %35lik olan ürünün fiyatı çok uygun.
iyi akşamlar sayın Kuzucu... sayfanızı çok beğendim. Allah emeklerinizi zayi etmesin. bol kazançlar...
İsmail Kuzucu
02-09-2016, 21:00
Bahçeye gelen hayvan gübreleri yaklaşık 5 ay sonunda anca yanmış duruma geldi. Fırsat bu fırsat deyip sezonu biten ürünlerin yerine bol bol gübre döküyorum. Ortalama dönüme 4 ton gübre geliyor. Yorucu olsada çok faydası olacak.
Son haftalarda seraya hıyar ekimi, dışar alana marul ekimi yapıldı. Bugün ise 500 kök kabak ekimi yapıldı. Haftaya ise tekrardan marul ekilecek.
Şuan hiç ara vermeden üretim yapmaya devam ediyoruz, hiç boş alan yok. Sökülecek ürünler yerine hemen gübreleme yapıp yeni ürün ekimi yapılıyor.
626804
626805
cakmak10
03-09-2016, 21:27
Merhaba İsmail Bey. Çalışmalarınızı ilgi ile takip ediyorum. Size bir sorum olacak. Annemin ektiği fasulyelerin ( Badalan) yaprakları delik delik . Bunun sebebi ne olabilir acaba. Resim çektim ama telefondan yazdığım için yükleyemedim. İyi akşamlar.
İyi günler İsmail Bey. Tanıtım mesajımda belirttiğim üzere Ankara'da mali müşavirlik yapmaktayım. Aslen Manisalıyım. Tarımdan özellikle de meyvecilikten (kiraz, vişne kayısı) biraz anladığımı düşünüyorum:) Ankara'dan ayrılıp, mesleği tamamen bırakıp Ege bölgesine yerleşmek istiyorum. Düşüncem( ciddi ciddi:)) Ankarada'ki evi 350.000 tl' ye satıp küçük veya orta büyüklükte bir ilçede veya güzel, sahile yakın bir köyde 200.000 tl' ye bir ev alıp, kalan para ile de bahçe veya sera kurup (bunlar olmazsa iş yeri açmak) hayatımı idame ettirmek... Bu işin içinden tecrübeli birisi olarak, 4 kişilik ( 7-5 yaş iki çocuk) fazla lüks bir yaşantısı olmayan kendi halinde bir yaşantısı olan bir ailenin yaklaşık 150.000 tl ile bahçe veya seracılık ( özellikle seracılık) yaparak hayatını idame ettirip ettiremeyeceği konusunda fikirlerinize veya mevcut işinizi veya şehrinizi bırakmayın dışındaki konuya ilişkin tavsiyelerinize ihtiyacım var. Manisa, aydın, izmir ve muğla'nın her yeri bana uyar. Bu planım 2017 yılında % 90-95 hayata geçmiş olacak inşallah... Sizin bu konudaki fikirleriniz benim açımdan son derece aydınlatıcı olacak.. Tabi ki, sitenin kıymetli diğer üyelerinin konu hakkındaki fikirlerine de ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim...
İsmail Kuzucu
04-09-2016, 18:26
Merhaba İsmail Bey. Çalışmalarınızı ilgi ile takip ediyorum. Size bir sorum olacak. Annemin ektiği fasulyelerin ( Badalan) yaprakları delik delik . Bunun sebebi ne olabilir acaba. Resim çektim ama telefondan yazdığım için yükleyemedim. İyi akşamlar.
Merhabalar,
İlginiz için çok teşekkür ederim. Yaprak piresi (yapraklara değdiğiniz zaman uçuşmaya başlarlar, yeşil renktedir.) veya yeşil kurt olarabilir. Eğer meyvede de delikler varsa kurttur. Akşam üzeri gözükmeye başlarlar, sabah arasanızda bulamazsınız. İlaçlama yapacaksanız akşam üzeri yapın ki etkili olsun.
İsmail Kuzucu
04-09-2016, 18:52
İyi günler İsmail Bey. Tanıtım mesajımda belirttiğim üzere Ankara'da mali müşavirlik yapmaktayım. Aslen Manisalıyım. Tarımdan özellikle de meyvecilikten (kiraz, vişne kayısı) biraz anladığımı düşünüyorum:) Ankara'dan ayrılıp, mesleği tamamen bırakıp Ege bölgesine yerleşmek istiyorum. Düşüncem( ciddi ciddi:)) Ankarada'ki evi 350.000 tl' ye satıp küçük veya orta büyüklükte bir ilçede veya güzel, sahile yakın bir köyde 200.000 tl' ye bir ev alıp, kalan para ile de bahçe veya sera kurup (bunlar olmazsa iş yeri açmak) hayatımı idame ettirmek... Bu işin içinden tecrübeli birisi olarak, 4 kişilik ( 7-5 yaş iki çocuk) fazla lüks bir yaşantısı olmayan kendi halinde bir yaşantısı olan bir ailenin yaklaşık 150.000 tl ile bahçe veya seracılık ( özellikle seracılık) yaparak hayatını idame ettirip ettiremeyeceği konusunda fikirlerinize veya mevcut işinizi veya şehrinizi bırakmayın dışındaki konuya ilişkin tavsiyelerinize ihtiyacım var. Manisa, aydın, izmir ve muğla'nın her yeri bana uyar. Bu planım 2017 yılında % 90-95 hayata geçmiş olacak inşallah... Sizin bu konudaki fikirleriniz benim açımdan son derece aydınlatıcı olacak.. Tabi ki, sitenin kıymetli diğer üyelerinin konu hakkındaki fikirlerine de ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim...
Eğer sera işine gireceğim derseniz 500 m2 alanda deneme ile başlayın 1-2 sene içinde yetiştireceğinizi bitkileri ve çeşitleri bulun. Daha sonra seraları mutlaka devlet destekli yaptırın. Hazır para sıkıntınız yok iyi bir yatırım olur.
Bu 1-2 sene içinde kendinize göre pazar arayın mümkün olduğunca ürünleri kendiniz satın, diğer türlü sıkıntı olabilir.
Bana göre nerede mutlu olacaksanız oraya yatırım yapın. :)
İsmail Kuzucu
04-09-2016, 18:55
Şimdiye kadar serada yetişen doğal ürüne en yakın hıyarlarda son durum.
250 m2 alana, 1 ton büyükbaş hayvan gübresi ve 100 kg solucan gübresi uygulandı.
Ekim öncesi ise 500 gr organomineral gübre uygulaması yapılmıştır.
Bu ürünler hariç hiç bir gübre uygulaması yapılmamıştır..
626891
626892
İsmail Kuzucu
14-09-2016, 11:44
Hıyarlar ilk ürünlerini vermeye başladı. Suanlık verim, kalite ve lezzet çok güzel. Organomıneral gubreyı tam verimli zamana geçmeden ve tam verimli zamanda bir kere daha kullanmayı düşünüyorum.
Toplam gübre maliyeti 20 lira civarı olacak. Suanlık sadece 1 ilaçlama yaptım havalarında bunda etkisi var tabii.
627467
SAYIN İSMAİL KUZUCU
Gübrelemede kullandığınız ürünleri nereden temin ediyorsunuz?
Bulunduğunuz erde bayisi mi var internet üzerinden mi sipariş veriyorsunuz.
hümik asit , roa plus gibi
candem ürünlerini mi kullanıyorsunuz düzenli olarak
İYİ BAYRAMLAR DİLERİM
saygılarımla
İsmail Kuzucu
15-09-2016, 14:37
Sezon başlarında gübre ve ilaçları Candem gübre Antalya şubesinden alıyorum. Oradan gübre programı ile birlikte gönderim yapıyorlar. Kısaca bizim bahçenin danışmanı sayılırlar, iyi tecrübeleri var. Geçen hafta böceklerden sarımsaklı şu ile kurtuldu, bizim mühendis işini bılıyor.
Acil ürün lazım ise zıraımarket.com sitesi her ürün için tek sitedir. Tohum teminini buradan yapıyorum.
Roa plus ürününü Oğuz beyden alıyorum. Artık bir mail ile hemen kargoya veriyorlar. Seralarda topraktan uygulama olarak kullanıyorum. Seneye büyük ihtimal başka bir ürün ile devam edecegım.
Burada bayisi açıldı ama Antalya'da ürünler çok uygun fiyata satılıyor. Burda fatura bile vermezlerken ordan direk fatura ile teslımlı geliyor.
Önceden başka bir gübre markası kullanıyordum. Denemelerde çok büyük farklar çıktığı için candeme geçtim. Daha iyisini yapan olursa ona gecerız.
Teşekkür ederim hepimize iyi bayramlar..
MÜRSEL18
15-09-2016, 15:19
İsmail bey ,
Elinize sağlık , Rabbim çalışanın emeğinin karşılığını fazlasıyla verecektir ve sizde çalışma azmi var .
Benimde küçük bir bahçem var.Gübre kullanmıyorum.
Biber,salatalık, domates vb sebzeleri kaçar santim ara ile dikmek gerekir?
İyi ÇAlışmalar
Sayın İsmail Kuzucu
Antalya şubesine nasıl ulaşabiliriz telefonla mı internet üzerinden mi ?
kendi sitesinde Antalya da sekiz bayi gözüküyor fabrika satış mağazasına mı ulaşmalıyım
Aslında bir merakımda hibrit tohumlar diğer tohumlara göre çok pahalılar ama buna değiyor mu?
tecrübeniz oldu mu bu konu hakkında
İsmail Kuzucu
15-09-2016, 19:20
İsmail bey ,
Elinize sağlık , Rabbim çalışanın emeğinin karşılığını fazlasıyla verecektir ve sizde çalışma azmi var .
Benimde küçük bir bahçem var.Gübre kullanmıyorum.
Biber,salatalık, domates vb sebzeleri kaçar santim ara ile dikmek gerekir?
İyi ÇAlışmalar
İyi dilekleriniz için çok teşakkür ederim. Amin tüm üreticilere bereketli ürünler.
Ben genelde aşağıdaki tabloyu kullanıyorum. Sık ekmediğiniz sürece sorun yok, çoğu bitki havadar ortamı sever. Özellikle hıyar ve domatesi aralıklı ekmeye çalışın.
627566
İsmail Kuzucu
15-09-2016, 19:29
Aslında bir merakımda hibrit tohumlar diğer tohumlara göre çok pahalılar ama buna değiyor mu?
tecrübeniz oldu mu bu konu hakkında
Seraya diktiğim ürünler hibrit tohumdan olan ürünler. Şuan 1 temmuz diktiğimiz fideler verimli bir şekilde ürün vermeye devam ediyor. Yaklaşık 5 metre boy yaptılar. F1 tohumları özelliği sürekli verim vermesi ve hastalıklara daha dayanıklı olmasıdır.
Geçen dönem 2 farklı kabak tohumu aldım. Fiyatları 120 lira ve 250 liraydı. Ucuz virüse dayanıksız olduğu için hemen virüse yakalandı. Diğer ürün ise hâlâ ürün vermeye devam ediyor.
Ürünleri kendimiz direk tüketiciye sattığımız için tohum ücretini önemli olmuyor. Ürün kaliteli ve lezzetli olursa müşteri zaten her zaman geliyor.
İsmail Kuzucu
16-09-2016, 20:31
Fasulye hasadında 6. haftaya girdik. Şimdiye kadar verimde düşüş olmadı ama bu hafta 3te1 oranında azalma olacak gibi. Geçen sene 7 hafta hasat yapmıştık, bu sefer 8-9 olacak gibi..
627734
627735
627736
Geçen gün akşama kadar 50 sıra kadar damlama çektim, yorulunca biraz yamuk olsun artık dedim. Bu sabah dikim yapmadan tekrar düzelttim. :)
%35lik gölgeleme kullandım, keşke önceki senelerde kullansaydım diyorum. Aşırı sıcaklarda fideler hiç eksik vermeden tutunuyor. Hemde seranın örtüsüne aşırı ısı yayılmıyor.
Seranın içerisinden yapmayı düşündüm ama yakın olduğu için 7 metrelik gölgeleme her yeri kaplamaya yetmezdi. Böyle 50 cm kadar hariç diğer her yer gölgeleniyor.
Seneye kısmet olursa tüm seraların her yerini örteceğim, %35lik olan ürünün fiyatı çok uygun.
Sayın Kuzucu
Hıyarın sıcaklardan dolayı boş geçtiği dönemler olduğunu gölgelik kullanarak bunun önüne geçtiğinizi söylemiş siniz peki hıyar sıcaklardan etkileniyor ise neden yaz mevsiminde seraya dikiyorsunuz bu kısa bir süreli problem mi
yazın hıyar seraya dikimiyle bize sağladığı avantajlar nedir askıya almak mı açıkta yapsak aynı verimi alabilir miyiz ?
İsmail Kuzucu
21-09-2016, 12:45
Bizim bölge için yazayım, gece gündüz farkı çok olduğu için çiğ fazla oluyor. Bu çiğde mantari hastalıkları çoğaltıyor. Onun için sefayı akşamları kapatıyoruz.
Dışarı dikimlerde hastalık ile uğraşmaktan verim almak çok zor. Hazır sistem var iken dışar alana tekrar sistem hazırlamak ek maliyet olur. Çünkü tel ve demirlere bayağı ağırlık biniyor.
İsmail Kuzucu
21-09-2016, 15:11
Yağmur sonrası kıvırcıklar..
628240
628241
628242
Sayın kuzucu, kıvırcıklar çok güzel görünüyor.
Bereketli ürünler.
Yağmur suyu, sebzeler için, bizim normal sulama suyundan daha mı etkili?
MÜRSEL18
21-09-2016, 18:37
Kıvırcıkları emek ve sabır olarak görüyorum.
Onları o sıra ile dikmek bile büyük başarı emeğinizin karşılığını almanız dileği ile.
Dutlubahçe
21-09-2016, 21:16
Fasulye hasadında 6. haftaya girdik. Şimdiye kadar verimde düşüş olmadı ama bu hafta 3te1 oranında azalma olacak gibi. Geçen sene 7 hafta hasat yapmıştık, bu sefer 8-9 olacak gibi..
İsmail bey, fasülyeleriniz gördüğüm kadarıyla oturak çeşidi. Verim de güzel görünüyor. Tohumunu nereden aldığınızı bizimle paylaşabilir misiniz?
İsmail Kuzucu
22-09-2016, 11:33
Yağmur suları topraktaki aşırı gübreyi giderdiği için daha faydalı oluyor. Yağmur berekettir boşuna demiyorlar.
Fasulye tohumunu may tohumdan alıyorum, cinsi ginadır. Şuan iki tünel serada da bi çeşit ekili.
İsmail Kuzucu
23-09-2016, 12:45
Sezonun son sakız kabakları..
628372
628373
İsmail Kuzucu
25-09-2016, 13:45
Organik madde şart, seraya dikilecek marullar için gübre hazırlığı..
Bu sene gübresiz yer kalmayacak. :)
628475
Gübreye baktıkça insanın canı çeker mi? Tövbe tövbe :D :D
İsmail Kuzucu
25-09-2016, 14:50
Gübrenin alt kısımları un gibi çıktıkça bahçenin diğer ucuna 120 . Arabası gübre taşıdım. Gidiş geliş neredeyse 250 metre.
Bizde bir sıkıntı var zaten. :)
Galip Kuzucu
25-09-2016, 20:45
Yıllık iznimde abimin yanına geldim. Sarmaşık tohumları ekilmiş ve kocaman olup çiçek açmışlar bile :rolleyes:
628490
628491
628492
Galip Kuzucu
25-09-2016, 20:57
Güllerin sonbahar bakımı yavaş yavaş yapılmaya başlandı. Kuruyan güllerin yerine yenileri alınıp ekildi.
628493
628494
628495
628496
628497
YeniGine
25-09-2016, 23:51
:) Sevgili Galip nasıl bir bakım uyguladın? Ben sadece uç budaması yapıyorum...
Galip Kuzucu
25-09-2016, 23:57
:) Sevgili Galip nasıl bir bakım uyguladın? Ben sadece uç budaması yapıyorum...
Şuanlık sadece otları temizlendi sayın:YeniGine. Daha sonra üzerlerinde ki güller bitince budaması herdal yaklaşık 15-20 cm kalacak şekilde kesilecek ve soğuklardan koruma amaçlı potasyum açılacak.
Galip Kuzucu
25-09-2016, 23:59
Bunlarda pembe lembe güllerimiz...
628498
628499
628500
628501
628502
Galip Kuzucu
26-09-2016, 00:02
Diğer renkli güller...
628503
628504
628505
628506
628507
Galip Kuzucu
26-09-2016, 00:05
Bahçede temizliğe devam. Seraların yanları ve hünnap (innap)ların etrafı temizlendi.
628508
628509
628510
628511
Galip Kuzucu
26-09-2016, 00:11
Son olarak eski tahtalardan yapmaya çalıştığım dekoratif bir köprü :o
628512
628513
628514
İsmail Kuzucu
29-09-2016, 10:03
Hangi ara ekledin fotoğrafları, yeni gördüm. :o
İsmail Kuzucu
29-09-2016, 10:06
Marul dikimi için sera hazırlıklarına baslandı..
628707
628708
İsmail Kuzucu
02-10-2016, 08:17
Sabah sporunu yaptık iyi geldi. :) 3 defa silindir ile toprağın üstünden geçtim. Geçen sene ilk defa denemiştim ve marulda neredeyse hiç mantari hastalık olmamıstı.
628899
İsmail Kuzucu
07-10-2016, 10:41
Sezonun son karpuzları..
629469
629470
629471
629472
nazimdemir40
07-10-2016, 11:13
***..Gönen'in neresindesiniz..
İsmail Kuzucu
07-10-2016, 11:29
Balya yolu üzeri ve güneşli mahallesi..
cakmak10
07-10-2016, 11:45
İSMAİL bey sera hazırlamayı traktör ile mi yapıyorsunuz yoksa çapa Makinesi kullanarak mı
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İsmail Kuzucu
07-10-2016, 13:37
İSMAİL bey sera hazırlamayı traktör ile mi yapıyorsunuz yoksa çapa Makinesi kullanarak mı
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çapa motoru ile yapıyorum. Ayrı ayrı dikim yaptığımız için yorucu olmuyor. Bu sene kısmetse kuyruk miline ayrı bir capalama aparatı alacağım. Derin sürüm gerekmediği için daha rahat olacak.
İsmail Kuzucu
08-10-2016, 12:19
Sincap deyip geçmemek lazım. :)
629602
629603
629604
629605
YeniGine
08-10-2016, 23:00
:) Saklamış mı yani sevgili İsmail?..
İsmail Kuzucu
09-10-2016, 09:33
En azından saklamaya çalışmış. :) İşi yok sanırım boyna saklamaya çalışıyor.
Kışlık duygusu sanırım, yiyeceklerini sağlama alıyor. Ama çoğu, unuttuğu için her yerde fidanlar çıkıyor.
Selma_321
09-10-2016, 09:41
Çok şirin.)))
İsmail Kuzucu
09-10-2016, 10:48
Ticari üretim yapanlar ve yapacaklar için boşuna ürün çeşitliliği şart demiyoruz. Normalde seralara artık marul dikimi yapılır. Bizde ek olarak fasulye ve hıyar var. Fiyatları ise 5 lira ve 3,5 lira.
629694
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.