PDA

View Full Version : İsmail Kuzucu / Bahçe, Sera

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10

İsmail Kuzucu
12-04-2014, 20:37
Hasekilerin renkleri harika, bir de beyaz olanından bulabilsek kadro tamamlanacak sizin de benim de bir tek beyazımız eksik.

Sayın akçabardak bu mudur? :)

tWoFuNN
12-04-2014, 21:07
Sayın İsmail Kuzucu ;

Sayfanızı özenerek ve imrenerek baştan sona kadar zevkle takip ettim. Bir Ziraat Mühendisi olarak sizden öğreneceğim çok bilgi ve beceri olacaktır. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Bereketli günler.

akçabardak
12-04-2014, 21:55
Sayın akçabardak bu mudur? :)

Aaa sizde varmış evet evet bu çok güzel bunun tohumundan mutlaka isterim...
Bir de kanayan kalpleri bulursam tamamdır.

ngr33
12-04-2014, 22:23
İsmail Bey öncelikle emeklerinize sağlık ve kolay gelsin..
bahceniz seranız tam olmak istediğim yer,terapi niyetine günde iki saat gönüllü işçiniz olabilsem birşeyler öğrensem ne kadar güzel olurdu.. ;)

İsmail Kuzucu
13-04-2014, 04:46
Aaa sizde varmış evet evet bu çok güzel bunun tohumundan mutlaka isterim...
Bir de kanayan kalpleri bulursam tamamdır.

2 tane fidesi var, cinsinden sanırım çok çimlenmiyor. Tohum belki alamam fidenin birisini gönderirim :rolleyes:

İsmail Kuzucu
13-04-2014, 04:51
Sayın İsmail Kuzucu ;

Sayfanızı özenerek ve imrenerek baştan sona kadar zevkle takip ettim. Bir Ziraat Mühendisi olarak sizden öğreneceğim çok bilgi ve beceri olacaktır. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Bereketli günler.

Beğeniniz için teşekkür ederim. Faydalı bilgiler veriyorsam ne mutlu bana. Sağolun, inşallah herkes bereketli günler geçirir..

İsmail Kuzucu
14-04-2014, 17:37
Bu sene barajda su seviyesinin düşük olmasıyla kanallara su verilmeyecek. Sonunda toprak ot ve çiçeklerle buluşuyor..

483204

483205

İsmail Kuzucu
14-04-2014, 18:54
Rize'den gelen karalahana tohumlarını eylülde fide olarak ekmiştik. Bütün kış tükettik ve tohum alma zamanı geliyor.

Roka ve karalahana..

483219

Lazuti
14-04-2014, 21:01
İlginç, bu kadar erken tohuma kalkmışlar.(Lahanalar)

birnefestoprak
15-04-2014, 07:08
Resimdeki kara lahananin cesit ozelliginden dolayi mi yapraklari kucuk yoksa bitki omrunun sonuna gelindigi icin verim mi azaldi?

Rize'den gelen karalahana tohumlarını eylülde fide olarak ekmiştik. Bütün kış tükettik ve tohum alma zamanı geliyor.

Roka ve karalahana..

483219

sonkez
15-04-2014, 10:44
Sayfanız hayırlı ve bol ürünlü olsun.... İyi çalışmalar,kolay gelsin...

İsmail Kuzucu
15-04-2014, 20:59
Resimdeki kara lahananin cesit ozelliginden dolayi mi yapraklari kucuk yoksa bitki omrunun sonuna gelindigi icin verim mi azaldi?

Benim bildiğim hakiki karalahanın yaprakları bu şekilde oluyor. Yapraklarıda asma yaprağı gibi ince.

Pazarda satılan karalahanalar, normal lahana kesildikten sonra çıkan filizler :) Bu yapraklar daha kalın oluyor başka türlü arasındaki fark anlaşılmıyor.

İsmail Kuzucu
15-04-2014, 20:59
Sayfanız hayırlı ve bol ürünlü olsun.... İyi çalışmalar,kolay gelsin...

Teşekkür ederim Sayın sonkez, iyi dilekleriniz için çok sağolun..

İsmail Kuzucu
15-04-2014, 21:04
Sayın İsmail Kuzucu merhaba, sizden bir bitki hakkında bir şeyler öğrenmek istiyorum.
Bitkinin adı Kanayan Kalpler, Sizin oralarda hatta semt pazarlarında bile bulunduğunu öğrendim bu bitkinin 4 ayrı rengi var hiç gözünüze çarptımı acaba
ya da bir bilginiz var mı bu hakkında.
Rica etsem eğer ki bulursanız bana bir iki kök ücreti her ne ise gönderebilir misiniz

Bitkinin fotoğrafı:
480191

İlgilenebilirseniz çok sevinirim Teşekkürler

Sayın akçabardak çiçekçiye söyledim. Hafta sonuna kadar haber verecek.

akçabardak
15-04-2014, 21:36
Sayın akçabardak çiçekçiye söyledim. Hafta sonuna kadar haber verecek.

Çok teşekkür ederim inşallah bulunur çok sağ olasın sayın İsmail Kuzucu.

Bayçalı
17-04-2014, 11:00
merhaba ismail bey sayfaya uğramayalı nelerolmuş neler kocaman bir MAŞALLAH diyorum
ALLAH emeğinizi zaietmesin kolay gelsin.

Bayçalı
17-04-2014, 11:08
ismail bey dutların çelikleri ne durumda kök yapmışlarmı.

İsmail Kuzucu
17-04-2014, 22:18
merhaba ismail bey sayfaya uğramayalı nelerolmuş neler kocaman bir MAŞALLAH diyorum
ALLAH emeğinizi zaietmesin kolay gelsin.

ismail bey dutların çelikleri ne durumda kök yapmışlarmı.

Merhabalar sayın Bayçalı,

Eklenecek daha çok paylaşım var ama iş yoğundan ekleyemyorum. Dutlar mühür yapmaya başlamış. Sera koşulları olsaydı şimdiye kadar köklenirlerdi sanırım. Normalde çeliği oynatmam bile ama bunlar denemek için olduğu için çıkardım :)

483929

483936

İsmail Kuzucu
17-04-2014, 22:29
Karanfiller köklenmeye başlamış. 45lik viyollerden 12 adet var. En kolay köklenen bitkilerden biri, 2 hafta içinde ekilmeye hazır olurlar..

483934

483935

Elma Kurdu
17-04-2014, 22:47
Sayfanızı büyük bir merakla gezdim :) Gerçekten harika bir seranız var ve muhteşem bir işle uğraşıyorsunuz. Sayfanızı her gezdiğimde yaptığınız çalışmaları imreniyorum :) Kolay gelsin

İsmail Kuzucu
17-04-2014, 22:48
Ortancalar köklenmiş, 2-3 hafta sonra onlarda ekilecek.
483937

Güller neredeyse köklendi. Üst gövdeye su sislemesi yapıldığı için normalden geç uyanıyor. Arada çok ince çelikler almışım onlar tutmayacak gibi.
483938

Narlar filizlerini verdi. Zaten kolay köklenen bir tür.
483939

İncirler haftaya ekilecek, yağmurların geçmesi bekleniyor.
483940

Asmalar uyanmaya başlamış. En son onları çeliklemiştim, bakalım sonuç nasıl olacak..
483941

YeniGine
17-04-2014, 23:14
Ana Sayfada İsmail Kuzucu/Bahçe görünce hemen diyorum, 'Bakalım sevgili İsmail ne güzellikler paylaşmış.' Maşallah; karanfiller gerçekten güzel köklenmişler, ben de dediğin gibi filiz aldım bir iki tane (Filizleri kopartmaya da korkuyorum) diktim bakalım ne olacaklar?..

İsmail Kuzucu
18-04-2014, 15:39
Sayfanızı büyük bir merakla gezdim :) Gerçekten harika bir seranız var ve muhteşem bir işle uğraşıyorsunuz. Sayfanızı her gezdiğimde yaptığınız çalışmaları imreniyorum :) Kolay gelsin

Teşekkür sayın Elma Kurdu, elimizden geldiği kadar bişeyler yapmaya çalışıyoruz :)

Bu sezon ortası veya sonu büyük bir çiçek serası yapmayı düşünüyoruz, o zaman sayfa renkli olur.

Sağolun, sizlerede kolay gelsin, saygılar..

İsmail Kuzucu
18-04-2014, 15:49
Ana Sayfada İsmail Kuzucu/Bahçe görünce hemen diyorum, 'Bakalım sevgili İsmail ne güzellikler paylaşmış.' Maşallah; karanfiller gerçekten güzel köklenmişler, ben de dediğin gibi filiz aldım bir iki tane (Filizleri kopartmaya da korkuyorum) diktim bakalım ne olacaklar?..

Yaz geliyor artık sayfa hiç boş kalmaz :) O karanfiller, ortancalar, güller ve diğerleri ev odasında hemde :) Sera ortamında olsa kökler tamamen çoğalmış olurdu.

Bugün de 250 yerli, 135 yarı bodur ve 100 adette tam bodur karanfil çeliği aldım onların ekilmesi var akşama. Filizleri tam dipten değilde biraz üstten yollarsanız karanfil alt kısımdan filiz vermeye devam eder.

Şimdiden 2 adet fideniz olmuş diyebilirim, çok kolay kökleniyorlar çünkü.

Akşama anaç karanfilimi ekleyeyim dediğim tam anlaşılacaktır. Ondan tek seferde 95 adet çelik aldım :)

Tohumdan ektiğim karanfiller bayağı büyüğü, ilk çiçeklerini açsın size her renginden yollayacağım, unutmadım :)

İsmail Kuzucu
18-04-2014, 15:54
Geçen sezon ektiğimiz kerevizler mart ayında bitti. Bu sene lahana yerine daha çok kereviz ekmeyi düşünüyoruz. 3-4 dönüm kereviz bu sene 2 katına kadar çıkabilir. İlk fideler havaların ısınmasıyla gelişme evresine geçti..

484051

484052

484053

İsmail Kuzucu
18-04-2014, 18:26
Poşetleme başladığı zaman köklerin harika olduğunu yazmıştım. Harika köklenme, gövdenin gelişmesi ve bitkilerin normalden bodur kalması erken tomurcuklanmayı getirdi. İnşallah tüm müşterilerimiz fidelerimizden memnun kalır.

Pazarda nisan ayının ilk haftasında az fide götürmemize rağmen iyi fide satmıştık. 2. haftada ise hiç mummadığımız kadar fide satışı oldu. Bir günde 650ye yakın fide satışı yaptık. Emeklerimizin karşılığını almaya başladık. Allah hepimize bereketli ve kaliteli ürünler vermesi dileğiyle..

Çanakkale Domatesi
484073

Saksılık Çeri Domates
484074

İsmail Kuzucu
18-04-2014, 21:12
Yerleri hazır olmayan marullar geldi :) Havada yağışlı salıdan sonra anca ekebileceğiz.

484130

484131

limon_sever
18-04-2014, 22:38
Bugün Konya'nın Kadınlar Pazarına yolum düştü. Sizin küçük viyollerinizde yine marul var. O küçücük viyollerde koca koca biber, domates, salatalık, kabak vs. gördüm. Küçücük viyollerde onlar nasıl gelişiyor. Biraz bahseder misiniz? İlginç olan bir de fideler 20-25 kuruştu.

İsmail Kuzucu
19-04-2014, 08:36
Yerli anaç karanfilim. Saksıda sadece 1 kök ekili. Saksı karışımı dere kumu ve keçi gübresinden oluşuyor.

Dün sadece bu karanfilden 95 adet çelik aldım, daha çıkardı ama gelişimini bozmamak için almadım.

484194

484195

484196

ibocandan
19-04-2014, 18:30
sayın kuzucu;sayfaları tek tek okudum ve yeniden bir daha okudum ve ne kadar azimli olduğunuzu gördüm.Allah hep gönlünüze göre versin.ürünleriniz bol verimli olsun.kırkbir kere maşallah diyorum başkada selamlar diyorum.hayırlı işler.

İsmail Kuzucu
19-04-2014, 20:37
Deve dikenleri almış başını gitmiş :) Yaklaşık 2 metre boylanmışlar. Gövdesi nerdeyse 35 cm.

484264

484265

484266

İsmail Kuzucu
20-04-2014, 07:39
sayın kuzucu;sayfaları tek tek okudum ve yeniden bir daha okudum ve ne kadar azimli olduğunuzu gördüm.Allah hep gönlünüze göre versin.ürünleriniz bol verimli olsun.kırkbir kere maşallah diyorum başkada selamlar diyorum.hayırlı işler.

İlginiz için teşekkür ederim sayın ibocandan. Yetişme şekli küçüklükten olunca azim daha çok artıyor sanırım. İnşallah hepimizin ürünleri bereketli olur.

Selam ve saygılar :)

İsmail Kuzucu
22-04-2014, 09:36
Bugün Konya'nın Kadınlar Pazarına yolum düştü. Sizin küçük viyollerinizde yine marul var. O küçücük viyollerde koca koca biber, domates, salatalık, kabak vs. gördüm. Küçücük viyollerde onlar nasıl gelişiyor. Biraz bahseder misiniz? İlginç olan bir de fideler 20-25 kuruştu.

Kullanılan torf ıyı ıse fıdeler bu vıyollerde cok ıyı gelısıyor. Bırde erken donemde 16-8-24 gubre ve humık asıt verılırse fıde daha saglıklı gelısıyor.

Ben gecen sene ıkı tur torf ıle denedım, torf ne kadar kalıtelı olursa aynı fabrıka uretımı gıbı fıde elde edılıyor.

Telefondan yazıyorum harfler ıcın kusura bakmayın :)

İsmail Kuzucu
22-04-2014, 21:52
Sebzeler bodur olurda yıldızlar eksikmi kalır :) 10 cmlik fidelerde 5-6 adet yan dal var. Normalde uç alındıktan sonra bu dalların gelişmesi gerekliydi. Tekrar büyük poşetlere veya saksılara ekim yapılması gerekecek.

485357

akçabardak
22-04-2014, 22:44
İsmail bey bizim çiçeklerden bir haber gelmedi mi acaba merakla bekliyorum.

sonkez
23-04-2014, 09:20
Ürününüz bol olsun...Kolay gelsin...

İsmail Kuzucu
24-04-2014, 16:06
İsmail bey bizim çiçeklerden bir haber gelmedi mi acaba merakla bekliyorum.

Bende haber beklıyorum, kendım ıcın fıdanlarda soylemıstım.

Geldıgı zaman haber verırım :)

İsmail Kuzucu
24-04-2014, 20:21
Ürününüz bol olsun...Kolay gelsin...

Sayfama hoş geldiniz sayın sonkez. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

İsmail Kuzucu
25-04-2014, 12:57
Havalar ısındı ekım zamana geldı. Isler cok yogun. 1200 adet marul, 200 adet kızartma kabagı ve seraya 550 kok hıyar ekıldı.

Ve fıde posetlenmeye devam edılıyor. Tahmın ettıgımızden daha ıyı satıs oluyor. Allah bereket versın.

Yenı fotograflar aksama eklenecek. Harf hataları ıcın ozur dılerım..

İsmail Kuzucu
26-04-2014, 20:46
2014 yılı ilkbahar sera hıyarı ekimi

Toplam 12 sıra ve 551 adet.

486536

486537

486538

486539

486540

İsmail Kuzucu
26-04-2014, 20:49
7-10 gün içinde gelişme evresinden sonra hemen büyüğüme evresine geçecekler.

486542

486543

İsmail Kuzucu
26-04-2014, 20:56
Köklenen incir çelikleri saksılara ekiliyor.

486545

486546

486547

İsmail Kuzucu
26-04-2014, 20:59
Yeni aldığım incir çelikleri. 1-2 ay içinde meyveleri üstünde satılacaklar :)

486555

486556

İsmail Kuzucu
26-04-2014, 21:12
Köklenen karanfil çelikleri 540 adet.
486560

Geçen haftalarda yapılan çelikler 470 adet.
486561

İsmail Kuzucu
26-04-2014, 21:20
Sayın Cemo'nun gönderdiği sukkulentlerin küçük olanlarını ayrı bir yere ekmiştim. Hepside tutmuş :)
486564

Melisa çelikleri de köklenmiş.
486565

İsmail Kuzucu
26-04-2014, 21:31
Ceneviz fesleğenlerinin yanında duran mor reyhanlar yeşile dönmeye başladı :)

486576

yağmurzamanı
28-04-2014, 18:11
Sayın Cemo'dan gelen sukulentlerin yapraklarını bile ektim :) Hiç bir kısmı ziyan olmadı :)

474451

Son diktiğim gül çelikleride tamamen mühürlenmiş, yakında köklerin çıkması başlıyacak :rolleyes:

474452

maşallah ismail kuzucu fidelerinize bayıldım allah bereketli kılsın inşallah ben de bahçemizdeki nar ağacından çelik almak istiyorum mayıs ayında da çelik alabilir miyim ve ne şekilde almalıyım cevabınız için teşekkür ederim şimdiden ayrıca alınabiliyorsa ilk aşamada ne yapmalıyım köklenmesi için.:rolleyes:

Makinistt
29-04-2014, 10:08
İsmail Bey foruma her girişimde sayfanıza göz gezdiriyorum çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz. Hıyarları yerlerine dikmeden önce kum kullanmışsınız sanırım. Kum ne işe yarar? biz bahçemize sebze fidelerini dikmeden önce yerlerine kum koymamız gerekiyormu? aydınlatırsanız sevinirim bizim haftaya fide dikimleri başlayacak.

İsmail Kuzucu
29-04-2014, 21:01
maşallah ismail kuzucu fidelerinize bayıldım allah bereketli kılsın inşallah ben de bahçemizdeki nar ağacından çelik almak istiyorum mayıs ayında da çelik alabilir miyim ve ne şekilde almalıyım cevabınız için teşekkür ederim şimdiden ayrıca alınabiliyorsa ilk aşamada ne yapmalıyım köklenmesi için.:rolleyes:

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim :) Çelik alma zamanı normalde geçti. Nar kolay köklenen bir bitki olduğu için yine de deneme yapabilirsiniz.

Çeliği 1 karış civarında alıp (üzerinde yan dal olmasın) yarıya kadar torf perlit karışımı olan saksıya koyun. Saksıyı yarı gölge veya gölge bir alanda sıcaklığın fazla yükselmediği bir alana koyun.

En önemli kısım ise torf neminin hiç kurumaması ve fazla sulu olmamasıdır. Bunu dengeleyebilirseniz tutma ihtimali çoktur.

İsmail Kuzucu
29-04-2014, 21:11
İsmail Bey foruma her girişimde sayfanıza göz gezdiriyorum çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz. Hıyarları yerlerine dikmeden önce kum kullanmışsınız sanırım. Kum ne işe yarar? biz bahçemize sebze fidelerini dikmeden önce yerlerine kum koymamız gerekiyormu? aydınlatırsanız sevinirim bizim haftaya fide dikimleri başlayacak.

İlginiz ve beğeniniz için teşekkür ederim sayın Makinistt. Derekumunu koymamın amacı toprağın fideyi sıkıp kesmemesi için. (Fidelerin gövdeleri tam gelişmediği için)Ayrıntılı açıklamak gerekirse;

Hıyarlar ekimini bir kerede yaptım. Daha sonra hepside bir kerede su verdim. Damlama açık iken ekim yapmadım, hepsi dengeli sulansın diye. Can suyu verdikten sonraki günde bir sulama yaptıktan sonra en az 7-10 gün hiç su vermem bitkiye. Amaç kökün daha aşağıya inmesidir.

Su vermediğim bu zamanda toprak kaymaklaşma yaptığı zaman toprak bitkileri kesebiliyor. Bu şekilde şuanlık sadece 1 kök kayıp var :) Ayrıca derekumunda köklenme daha iyi olacağından fide gelişimi bu düzeyde ilerleyecektir.

YeniGine
30-04-2014, 00:53
Bahçe sayfanın ilk başlarında yaşına bakıp 'Yaş çalışma zamanı' demiş idim. Ama bu kadarını da düşünmemiştim. Sevgili İsmail Kuzucu maşallah maşallah, Rabbim güç kuvvet versin, daim olsun, emeklerin boşa gitmesin. Bereketin bol olsun inşallah...
Rastgelsin...

İsmail Kuzucu
30-04-2014, 21:13
Doğal böcek ilacı, etkisi fazla olmasada işe yarayan bir ilaç :)

Kırmızı pul biber, kekik ve zeytin yağı sabunu. Hepsinden bir ölçek alıp suyla kaynatıyoruz. Renk kırmızı olduğu zaman doğal ilacımız hazır. Posayı suyundan ayırıp temiz bir şişeye koyuyoruz. İstediğiniz ölçülerde su ile karıştırıp kullanabilirsiniz.

488000

488001

488002

İsmail Kuzucu
01-05-2014, 20:10
Yıldız çiçeğini ele geçirmeye çalışan tırtıl :)

488332

limon_sever
01-05-2014, 20:34
Yıldız çiçeğini ele geçirmeye çalışan tırtıl :)

488332

Bu tırtıl çok güzel bir kelebek olacak sanırım. Üzerindeki desenler muazzam...

İsmail Kuzucu
01-05-2014, 21:13
Bekleyip göreceğiz, ortamda böcek ilacı olmayınca onlarda yaşıyor :)

06dilek
01-05-2014, 22:37
Doğal böcek ilacı, etkisi fazla olmasada işe yarayan bir ilaç :)

Kırmızı pul biber, kekik ve zeytin yağı sabunu. Hepsinden bir ölçek alıp suyla kaynatıyoruz. Renk kırmızı olduğu zaman doğal ilacımız hazır. Posayı suyundan ayırıp temiz bir şişeye koyuyoruz. İstediğiniz ölçülerde su ile karıştırıp kullanabilirsiniz.

488000

488001

488002

Merhabalar Sayın İsmail Kuzucu sizin çalışmlarınızı adım, adım takip ediyorum ve sizi çok tebrik ediyorum çok çalışkan birisiniz Allah işlenizde kolaylık versin. Gelelim şimdi soruma bu vermiş olduğunuz böcek ilacı tarifi güllerdeki zaralılar içinde kullanılabilrimi?

YeniGine
01-05-2014, 23:45
Sevgili İsmail Kuzucu maşallah ilaç bana ne kadar güzel göründü. Ellerine sağlık. Ben de pul biber+arapsabunu+sıvı yağ yaptım şimdilik bit kalmadı güllerimde çok şükür. Ama yakındır tırtılların görünmesi, onlar için de işe yarar mı?

Yıldız çiçeğindeki tırtıla dokunma çok güzel bir kelebek olacak. Renkleri maşallah ne kadar güzel...

yağmurzamanı
02-05-2014, 11:41
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim :) Çelik alma zamanı normalde geçti. Nar kolay köklenen bir bitki olduğu için yine de deneme yapabilirsiniz.

Çeliği 1 karış civarında alıp (üzerinde yan dal olmasın) yarıya kadar torf perlit karışımı olan saksıya koyun. Saksıyı yarı gölge veya gölge bir alanda sıcaklığın fazla yükselmediği bir alana koyun.

En önemli kısım ise torf neminin hiç kurumaması ve fazla sulu olmamasıdır. Bunu dengeleyebilirseniz tutma ihtimali çoktur.

cevabınız için teşekkür ederim geç gördüğüm için iki gün önce aldım çelikleri inşallah çıkarlar fakat üzerinde hiç yan dal olmasın demişsiniz benim çeliklerin üzerinde küçük de olsa dallar var ayrıca yaprak ve açmamış çiçekler de var acaba bunları koparmalı mıyım üzerinden bilemedim şimdi:(

yağmurzamanı
02-05-2014, 11:44
cevabınız için teşekkür ederim geç gördüğüm için iki gün önce aldım çelikleri inşallah çıkarlar fakat üzerinde hiç yan dal olmasın demişsiniz benim çeliklerin üzerinde küçük de olsa dallar var ayrıca yaprak ve açmamış çiçekler de var acaba bunları koparmalı mıyım üzerinden bilemedim şimdi:(

bir de çeliklerim içerde cam kenarında doğrudan güneş ışığı altına koymuyorum doğru mu yapıyorum acaba bu aşamadan sonra ne yapmam gerekiyor? bir de eğer olur da inşallah köklenirlerse ne zaman toprağa alayım? çok soru sordum hakkınızı helal edin ;)

İsmail Kuzucu
02-05-2014, 12:46
Sevgili İsmail Kuzucu maşallah ilaç bana ne kadar güzel göründü. Ellerine sağlık. Ben de pul biber+arapsabunu+sıvı yağ yaptım şimdilik bit kalmadı güllerimde çok şükür. Ama yakındır tırtılların görünmesi, onlar için de işe yarar mı?

Yıldız çiçeğindeki tırtıla dokunma çok güzel bir kelebek olacak. Renkleri maşallah ne kadar güzel...

Tırtıllar ıcın daha acı pul bıber ve kekık kullanmak gerekır. Yıldızlarda seradaydı fazla etkı etmemıs sanırım. Haftaya saksıya alacagım onları eger tırtıllar kactıysa ıse yaramıstır :)

Daha cok cesıtlerı var bu tırtılların, sera dogal olunca beslenıyorlar. Lahana tırtılı gıbı olmadıkları ıcın fazla zararlarıda olmuyor :)

İsmail Kuzucu
02-05-2014, 18:17
Bahçemizin yeni üyeleri :)

Yasemin
488724

İlk meyvesini afiyetle yediğimiz kamkat
488725

Yaprak yerine meyve olan dut
488726

İsmail Kuzucu
02-05-2014, 18:27

Su tüketimini önlemek için budamalar yapabilirsiniz. Ne kadar az yaprak ve çiçek o kadar az su tüketimi. Sadece yapraklar kalırsa her gün fıs fıs ile su püskürtün yeterli olacaktır. Köklenme durumuna göre toprağa alma değişir. Ben ay derim köklenme olmaz çelik boşa gider. En iyisi bitkiyi gözlemlemek, köklenince zaten bitki gelişmeye başlayacaktır.

Yarı gölge ve ısı derecesi 20-25 arası ideal bir köklenme için gerekli olan şartlardır.

Umarım başarılı olursunuz :) Bilgilendirmeyi çelikle üretim sayfasından yapabilirsiniz.

İsmail Kuzucu
02-05-2014, 18:33
Merhabalar Sayın İsmail Kuzucu sizin çalışmlarınızı adım, adım takip ediyorum ve sizi çok tebrik ediyorum çok çalışkan birisiniz Allah işlenizde kolaylık versin. Gelelim şimdi soruma bu vermiş olduğunuz böcek ilacı tarifi güllerdeki zaralılar içinde kullanılabilrimi?

İlginiz için tekrardan teşekkürler :) Sizin bahçenizdeki emek daha çok sıfırdan başlamak her zaman zordur. Cevap yazamasamda takip ettiğim üyeler var.

İlaca gelince genellikle bitlerde çok işe yarayan bir tariftir. Başka doğal yöntemlerde var forumda. Mesela hakiki arap sabunu tek başına bile etkilidir.

İsmail Kuzucu
02-05-2014, 19:16
Saksılık Çeri Domatesleri: Tiny tim

Yetiştirmesi en kolay ve bakım istemeyen saksılık domates türü.

488760

488761

488762

İsmail Kuzucu
02-05-2014, 19:35
Biz kocaman bir aile olduk :)

488779

488780

İsmail Kuzucu
02-05-2014, 20:06
Yıldızlara çiçeklendirici atacakken oldumu şimdi bu :) Hepsi tomurcuk oluşturmaya başlamış :p

488789

488790

488791

488792

YeniGine
03-05-2014, 00:26
Sevgili İsmail hemen yakaladım; 'Çiçeklendirici atacakken' demişsin ne atacaktın? Diğer çiçekliler için de (Mesela sardunya) geçerli mi?

Bugün komşumla kendisi de ben gibi çiçek, sebze, meyve düşkünü (Ama o kendi bahçesine, ben site bahçesine) çeri domates alalım dedik fiyat 5 lira ama size 4 olur dediler devamlı müşteriyiz ya. Tabi almadık. :( Artık pazarlara bakarız inşallah, sen Balıkesir değil de İstanbul'da olsaydın ne olurdu sanki... :mad:

İsmail Kuzucu
03-05-2014, 03:17
Serada 1. ve 8. gün..

İlk gerçek sulanması ve gübrelenmesi yapılacak.

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/486543d1398538122-img_1909.jpg

488930

İsmail Kuzucu
03-05-2014, 03:20
Ve kokulu karanfiller açmaya başlar :rolleyes: Bazılarının ilk çiçekleri olduğu için daha katmerlenmediler.

http://www.agaclar.net/forum/attachments/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/488764d1399051511-img_2091.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachments/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/488765d1399051511-img_2092.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachments/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/488766d1399051511-img_2095.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachments/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/488767d1399051511-img_2096.jpg

İsmail Kuzucu
03-05-2014, 03:22
http://www.agaclar.net/forum/attachments/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/488768d1399051602-img_2097.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachments/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/488769d1399051602-img_2100.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachments/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/488770d1399051602-img_2107.jpg

İsmail Kuzucu
03-05-2014, 03:27
Yeni tohumluk katmerli cam güzelleri..

488931

488932

488933

488934

488935

İsmail Kuzucu
03-05-2014, 03:38
Poşetli fidede kalite :) Hıyar, kavun, karpuz ve domatesler neredeyse üzerinde meyve verecek ;)

Gönen, Bandırma ve Erdek pazarlarında ürünlerimizi görmek mümkün.

488936

488937

488938

488939

İsmail Kuzucu
03-05-2014, 14:12
Sevgili İsmail hemen yakaladım; 'Çiçeklendirici atacakken' demişsin ne atacaktın? Diğer çiçekliler için de (Mesela sardunya) geçerli mi?

Bugün komşumla kendisi de ben gibi çiçek, sebze, meyve düşkünü (Ama o kendi bahçesine, ben site bahçesine) çeri domates alalım dedik fiyat 5 lira ama size 4 olur dediler devamlı müşteriyiz ya. Tabi almadık. :( Artık pazarlara bakarız inşallah, sen Balıkesir değil de İstanbul'da olsaydın ne olurdu sanki... :mad:

10-40-10 npk gubre kullanıyorum ben. Sardunyalarda su ıcerıgını fazla koyup kullanabılırsınız. Veya daha dusuk npk gubrelerı aynı oranda fayda saglayacaktır.

Gecen sene hazıran ortasında uzerı domateslı olarak 3 lıraya satmıstık :) Bız surumden kazanıyoruz galıba. Ilerıde belkı orayada uretım yaparız :) Bu sene umdugumuzdan cok ıyı satıs oluyor. Insanlar artık tam bılınclenmıs hep kendı urunlerını ekmek ıstıyor.

aliok1
04-05-2014, 00:07
Yeni aldığım incir çelikleri. 1-2 ay içinde meyveleri üstünde satılacaklar :)

486555

486556

İsmail bey bu incirlerin cinsleri nedir acaba?

İsmail Kuzucu
04-05-2014, 09:33
İsmail bey bu incirlerin cinsleri nedir acaba?

Sultan Selim İnciri olarak hatırlıyorum. Geç vakite kadar dayanan bir cins.

İsmail Kuzucu
04-05-2014, 09:39
http://www.agaclar.net/forum/attachments/balkon-bahceciligi/489154d1399143451-saksi-yetistiriciligi.jpg

Sattığımız her üründen saksılara ektim. Ürünleri üstünde pazarda güzel ilgi çeker diye düşünüyorum :)

ametarasu
04-05-2014, 10:17
Sayfama hoş geldiniz. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Aslında asıl bölümüm bilgisayar, web hizmetleri alanında :) Sevgi büyük olunca kısmetse bu sene tarım bölümü okumayıda düşünüyorum.

Yolunuz düşerse her zaman beklerim, tenekede tavuğumuz hiç eksik olmaz :eek:

Site için sistemde karar kılamadım. Nisan ayına kadar vergi işlemleriyle site açılmış olur. Forumdan reklam alabilirim, fikriniz iyi oldu.

Bazen aşırı derece yorgunluk olsada, dinlenmek için gittiğim yer yine bahçe oluyor :p

Baharın gelmesiyle gözlemlemek çin güzel fotoğraf gelecektir. Saygı ve sevgiler..

Allah kolaylıklar versin, gerçekten gayretiniz ve azminiz takdire şayan, bahçeniz ve seranız muhteşem.

Ancak kesinlikle tarım okumayı düşünmeyin derim. Bir mesleğin, zanaatin en iyi "usta-çırak" ilişkisiyle öğrenileceğini düşünüyorum. Ne yazık ki ülkemizdeki eğitim sistemi insanların merakını körükleyip teşvik edeceğine öldürüyor. O yüzden iş hayatında çok az insan okuduğu bölümle alakalı işte çalışır. Benim kanaatim tarım ile alakalı bir bölüm okumuş olsanız toprağı bu kadar sevmezdiniz.

İsmail Kuzucu
04-05-2014, 12:32
Allah kolaylıklar versin, gerçekten gayretiniz ve azminiz takdire şayan, bahçeniz ve seranız muhteşem.

Ancak kesinlikle tarım okumayı düşünmeyin derim. Bir mesleğin, zanaatin en iyi "usta-çırak" ilişkisiyle öğrenileceğini düşünüyorum. Ne yazık ki ülkemizdeki eğitim sistemi insanların merakını körükleyip teşvik edeceğine öldürüyor. O yüzden iş hayatında çok az insan okuduğu bölümle alakalı işte çalışır. Benim kanaatim tarım ile alakalı bir bölüm okumuş olsanız toprağı bu kadar sevmezdiniz.

Ilgınız ıcın cok tesekkur ederım sayın ametarasu. Elımızden geldıgı kadar bıseyler yapmaya calısıyoruz.

Tarım bolumundekı amac belge almak yoksa o bolumden cıkanların fazla bılgısı dahı yok. Isler ılerledıkce resmı yerler bakım ıcın belgeyı sart kosuyorlar. Bu yuzden okuyup belge almak daha mantıklı.

Egıtım sıstemı konusunda haklısınız onceden de bundan bahsetmıstım. Mesela benım bolumun bılgısayardı bu bolumde yazılım, donanım, grafık, sıte, dunya kadar ders vardı. Aslında hepsının ayrı bolum olması gereklı cunku cok farklı konular.

*Harf hataları ıcın kusura bakmayın telefondan yazıyorum.

İsmail Kuzucu
04-05-2014, 22:08
Şeftali çöğürleri görmeyeli bayağı gelişme göstermiş :)

489471

İsmail Kuzucu
06-05-2014, 22:34
Aramıza yeni katılan arılar :)

490152

YeniGine
06-05-2014, 23:47
Sevgili İsmail; doğasever olduğumuzdan arılarına da bayılıyorum. Maşallah onlara...
:mad: Benim site bahçe sayfamda kuş yuvasına arılar-oğul gelmişti geçen sene fotoğraflayıp paylaşmış idim aradım ve yine bulamadım. :mad:
Geçtiğimiz kış; çok soğuk olmadığı için hâlâ o kuş yuvasında duruyorlar birçok yere müracaat ettim fakat ilgilenemeyeceklerini söylemişlerdi. Belediye, TEMA Arıcılık vs. vs. Hani sana sorayım bir fikrin var mıdır acaba diye? Zira onların ölmelerini, heba olmalarını istemiyorum.

limon_sever
07-05-2014, 11:23
Sevgili İsmail; doğasever olduğumuzdan arılarına da bayılıyorum. Maşallah onlara...
:mad: Benim site bahçe sayfamda kuş yuvasına arılar-oğul gelmişti geçen sene fotoğraflayıp paylaşmış idim aradım ve yine bulamadım. :mad:
Geçtiğimiz kış; çok soğuk olmadığı için hâlâ o kuş yuvasında duruyorlar birçok yere müracaat ettim fakat ilgilenemeyeceklerini söylemişlerdi. Belediye, TEMA Arıcılık vs. vs. Hani sana sorayım bir fikrin var mıdır acaba diye? Zira onların ölmelerini, heba olmalarını istemiyorum.

Sayfanızda veya sitede aradığınız herhangi bir şeyi daha çabuk bulmanın daha kolayı sitenin sol üst köşesindeki "Site" yazan yere tıklamanız ve sağ üst köşedeki ara kutucuğuna örneğin "YeniGine kuş yuvası arı" yazmanız ve ara tuşuna basmanızdır. Direkt karşınıza çıkabileceği gibi 3-5 mesaj sonrasında da karşınıza çıkabilir... Sayfanızda paylaştığınız fotoğraflar hakkında anahtar kelimeler yazarsanız istediğiniz herşeyi çabucak bulabilirsiniz... Örneğin bir gül çeliği paylaştınız ve bir şey yazmadınız. Onu istesenizde bulamazsınız ama gül çeliğinin altına veya üstüne "gül çeliği" diye yazdığınız zaman, aramada "YeniGine site bahçesi gül çeliği" yazdığınız zaman direkt karşınıza sizin site bahçesinde paylaştığınız gül çelikleri karşınıza çıkacaktır...

Link: YeniGine/Site Bahçesi - Kuş yuvasındaki arılar-oğul (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294-40.htm#post1180568)

İsmail Kuzucu
07-05-2014, 20:25

Haberlerde gördüğümüz arı kurtarma olayları demek ki sadece gösteriş. Arıcılar birliğine veya arıcı birisine söyleseniz belki yeni bir sandığa taşırlar. Kimsenin aklına oraya arıların geleceği gelmemiştir :)

İsmail Kuzucu
07-05-2014, 20:43
Bahçe renklensin :p

490452

490453

490454

490455

490456

İsmail Kuzucu
08-05-2014, 18:36
Hıyarların ilk çapalaması yapıldı, haftaya bogaz doldurulması yapılacak.
490801
490802

İlk hıyarlar gözükmeye başladı.

490803
490804

elif elif
08-05-2014, 18:37
güllleriniz harika ellerinize sağlık

İsmail Kuzucu
08-05-2014, 19:32
Börtü böcük :p

490838

490839

490840

490841

490842

akçabardak
08-05-2014, 19:59
Börtü böcükleriniz de pek şirinler, 3. fotoğrafta ki helikopter böceği midir, yusufçuk mudur nedir renkleri harikaymış.

İsmail Kuzucu
09-05-2014, 18:23
Börtü böcükleriniz de pek şirinler, 3. fotoğrafta ki helikopter böceği midir, yusufçuk mudur nedir renkleri harikaymış.

Biz küçükken hep helikopter böceği derdik, kanatlarından tutmaya çalışmakta bir uğraş isterdi :)

Yusufçuklar burada su bol olduğu için epey yaygın bir tür. Mavi, sarı, yeşil, larcivert, siyah ve kırmızı renklerini gördüm.

İsmail Kuzucu
09-05-2014, 20:48
Geçen sene 44 derecede hıyarların iplerini çekmiştim. Bu sene havalar hep 15-25 derece arasında gidiyor. Tamda bitkinin istediği sıcaklık :)

491174

İsmail Kuzucu
09-05-2014, 21:20
500 adet yıldız çiçeği ekilmek için hazır.

491179

491180

491181

pink panther
09-05-2014, 21:46
emeğinize sağlık

İsmail Kuzucu
10-05-2014, 15:07
Kırmızı karanfiller ekilmeye hazır. Yan dallar oluşturmadan, çiçekli tek dal olarak şekillendirmeyi düşünüyorum.

491388

İsmail Kuzucu
10-05-2014, 15:24
Seraya kışın marul ekmeden 8-10 kg bio can pelet atmıştım. Ne kadar faydalı olduğu tam etkisini göstermeye başladı. Hıyar ekimi 10 gün geç ve küçük ekilmesine rağmen geçen senelere göre 5 gün bir aksama var. Yakında fark tamamen kapanacak gibi.

Ayrıca önceden toprakta kaymak tabakası oluşuyordu. Şimdi su içinde kalıp yosunlaşmaya başlayan yerler bile un gibi dağılıyor.

491399

491400

İsmail Kuzucu
10-05-2014, 21:20
Kullanılan torf: cocopeat + sıvı toprak düzenleyici

Nemli torf karışımı üzerine tohumlar serpilir, geniş bir tahta veya karton ile tohumlar bastırılır. Daha sonra fıs fıs ile tekrar tohumlar nemlendirilir.

Torf tohumlar çimlenene kadar her zaman nemli tutulur ve fideler 1 cm olduğu zaman bol sulama yapılmaya başlanır. Fideler 8-10 yaprak olunca şaşırtma işlemi yapılır.

491518

491519

491520

491521

491522

akçabardak
11-05-2014, 00:06
Cuma günü yeni gelen tohumlarımdan ben de ektim fırça çalısı bakalım benim kiler de böyle çimlenecekler mi.

İsmail Kuzucu
12-05-2014, 20:38
Serada 16. gün..

492031

492032

492033

İsmail Kuzucu
13-05-2014, 21:47
Cuma günü yeni gelen tohumlarımdan ben de ektim fırça çalısı bakalım benim kiler de böyle çimlenecekler mi.

Biz ekelimde onlar illa çıkar :) Çimlenmesi ve büyümesi bana çok yavaş geldi. Birde tohumdan ekip büyütmeyi sevmeyenler sakın ekmesin bekleyip dururlar :p

akçabardak
13-05-2014, 22:10
Sabırla bekleyeceğiz, sizin kiler nekadar zamanda çimlendiler bilmiyorum ama bir yerde okudum çimlenmeleri 90 gün de olabilirmiş. Almış oldum bir kere bekleyip göreceğiz bakalım.

İsmail Kuzucu
14-05-2014, 22:24
İlk çilek tohumu ekimi başarı ile sonuçlanıyor gibi. Tohumlar çimlenmeye başlamış.
492738

Köpük cocopeat ile dolduruldu. 1 blog cocopeat içinde 50 gr sıvı toprak düzenyici var.
492739

Çilek tohumlarını bir kağıda alıp, seyret olacak şekilde torfun üzerine ekiyoruz.
492740

Tohumların üzerine 1 cm kadar cocopeat yayıp karton veya tahta parçası ile bastıyoruz.
492741

Son olarak tohumlara su ulaşacak kadar sulama işlemi yapıyoruz. Çimlenme için ideal sıcaklık 20-25 derece arası.
492742

İsmail Kuzucu
16-05-2014, 19:56
20. güne geldik, koltuk alma zamanı geldi. Şuanlık 20 cmlik alanda 4-5 boğum var.

493211

493212

493213

vildan25
16-05-2014, 20:51
Sayın İsmail Kuzucu sayfanız hayırlı olsun.Bahçenize ve ürünlerinize bayıldım kısmet olurda bu yaz gönen e gelirsem sizin bahçenizi ve sayın lilium un bahçesini görmek isterim.Sizden öğrenecek çok şey var:)

İsmail Kuzucu
17-05-2014, 05:31
Saksılı yıldızlar. Haftada 4-5 sulamaya göre nerdeyse tam bodur kaldılar. Sanırım hep güneş gördükleri için.

493322

493323

493324

493325

493326

Emine Akman
17-05-2014, 23:42
Çok Çok teşekkür ederim sevgili İsmail Kuzucu. Benim aklım fikrim çiçklerde olduğu halde sizin sayfanızı ilk gördüğümde de dikkatimi çekmişti. Ama sonra bakarım demiştim, çok ayıp etmişim....Sayfanızda paylaştığınız bilgiler, ağaçlar netteki pek çok konunun çok derli toplu bir anlatımı gibi olmuş. O kadar paylaşımcı bir yapınız var ki hiç bir bilgiyi, sorandan sakınmamışsınız. Hani "bu mesleki sır" maskesi arkasına girmemişsiniz. O yüzden çok çok teşekkür ederim, bu yıl bahçeme ektiğim salatalık fideleri sizin gösterdiğiniz yol yordamla büyüyecek. Yanlız salatalıklar mı??:) Yarın tüm sayfaları tek tek keyifle okuyacağım, maden buldum sanırım:)

Emine Akman
17-05-2014, 23:44
Bir de salatalıklardan koltuk alma nasıl yapılıyor bir de siz anlatsanız inanın çok sevineceğim, çok bilirmişim gibi gidip anneme caka satacağım:)

İsmail Kuzucu
18-05-2014, 05:33
Sayın İsmail Kuzucu sayfanız hayırlı olsun.Bahçenize ve ürünlerinize bayıldım kısmet olurda bu yaz gönen e gelirsem sizin bahçenizi ve sayın lilium un bahçesini görmek isterim.Sizden öğrenecek çok şey var:)

Teşekkür ederim, sayfama hoşgeldiniz. Buyrun gelin her zaman beklerim :)

İsmail Kuzucu
18-05-2014, 05:39
Çok Çok teşekkür ederim sevgili İsmail Kuzucu. Benim aklım fikrim çiçklerde olduğu halde sizin sayfanızı ilk gördüğümde de dikkatimi çekmişti. Ama sonra bakarım demiştim, çok ayıp etmişim....Sayfanızda paylaştığınız bilgiler, ağaçlar netteki pek çok konunun çok derli toplu bir anlatımı gibi olmuş. O kadar paylaşımcı bir yapınız var ki hiç bir bilgiyi, sorandan sakınmamışsınız. Hani "bu mesleki sır" maskesi arkasına girmemişsiniz. O yüzden çok çok teşekkür ederim, bu yıl bahçeme ektiğim salatalık fideleri sizin gösterdiğiniz yol yordamla büyüyecek. Yanlız salatalıklar mı??:) Yarın tüm sayfaları tek tek keyifle okuyacağım, maden buldum sanırım:)

Hoşgeldiniz, elimden geldiği kadar fotoğraf ve bilgi eklemeye çalışıyorum. Bu aralar ekim yapıldığı için fazla içerik ekleyemesem sonradan eklenecek çok konu var.

Yardımım dokunuyorsa çok sevinirim, şimdiden ürünleriniz bereketli olsun :)

İsmail Kuzucu
18-05-2014, 05:43
Bir de salatalıklardan koltuk alma nasıl yapılıyor bir de siz anlatsanız inanın çok sevineceğim, çok bilirmişim gibi gidip anneme caka satacağım:)

Tabi ki :)

Koltuklar el ile tek seferde kırılıp mümkün olduğu kadar sap bırakılmadan alınmalıdır.

http://www.agaclar.net/forum/attachments/sebzeler/493216d1400264270-img_2437.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachments/sebzeler/493217d1400264270-img_2438.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachments/sebzeler/493218d1400264270-img_2439.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachments/sebzeler/493219d1400264270-img_2440.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachments/sebzeler/493220d1400264270-img_2442.jpg

asmalıtepe
18-05-2014, 05:57
hayırlı sabahlar tabii ki bu saatte fideciler ayakta olmalı. Sayın Kuzucu ben de on günlük fideciyim domat,biber patlıcan falan. can suyundan sonra çiçekten meyveye dönene kadar sulama yok okumuştum doğru mudur? yardımınız için şimdiden teşekkürler.

İsmail Kuzucu
18-05-2014, 06:05
hayırlı sabahlar tabii ki bu saatte fideciler ayakta olmalı. Sayın Kuzucu ben de on günlük fideciyim domat,biber patlıcan falan. can suyundan sonra çiçekten meyveye dönene kadar sulama yok okumuştum doğru mudur? yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Hayırlı sabahlar, erken kalkan yol alır derler amacımızda bu :) Can suyunu verdikten sonra 7 veya 10 gün sulama yapılmaz. Amacı köklerin daha çok derine inmesidir. Diğer türlü hep sulama yapılırsa kökler yukar kısımda kalıp verimde düşüş oluyor.

Domateste çiçekli dönemde fazla sulama yapılmazsa iyi olur. Aşırı sulamada çiçekler dökülebiliyor. Biberde toprak ne kadar çok nemli kalırsa o kadar verim çok olacaktır. Haftada 1 saat sulama yerine günde 10 dakika sulama yapıp gibi. Patlıcan ise suya bayılır :) Ne kadar su o kadar dal ve ürün.

İsmail Kuzucu
18-05-2014, 06:13
Ve yeni sezonun ilk ürünleri meyvelerini gösterir :) Tiny tim domatesler..

493588

493589

493590

493591

İsmail Kuzucu
18-05-2014, 06:19
Kızartma kabakları. Görünen ilk ürünleri kesilip atılacak. Hem bitkinin gövdesi daha çok çalışacak hemde yapraklar daha büyüyecek.

Dolma çiçeğinden de güzel dolma olur bu arada :)

493592

493593

493594

yağmurzamanı
18-05-2014, 10:38
merhaba ismail bey ben dün deveci armut ve şekerpare kayısısı aldım boyları 1 metreden fazla bunları nasıl dikmeliyim ve bu ağaçların yıllık bir ilaçlama zamanı var mı ekstra bakımı vs. varsa ilaç adıyla birlikte verir misiniz teşekkür ederim ;)

limon_sever
18-05-2014, 10:39
Kızartma kabakları. Görünen ilk ürünleri kesilip atılacak. Hem bitkinin gövdesi daha çok çalışacak hemde yapraklar daha büyüyecek.

Dolma çiçeğinden de güzel dolma olur bu arada :)

493592

493593

493594

Ben daha önce hiç ilk kabakları koparmadım. O yüzden gelişmeyip cılız kalıyormuş.

Sadece bir tane mi yoksa görünen hepsini mi kesip atacaksınız?

İsmail Kuzucu
18-05-2014, 12:20
merhaba ismail bey ben dün deveci armut ve şekerpare kayısısı aldım boyları 1 metreden fazla bunları nasıl dikmeliyim ve bu ağaçların yıllık bir ilaçlama zamanı var mı ekstra bakımı vs. varsa ilaç adıyla birlikte verir misiniz teşekkür ederim ;)

Sayın yağmurzamanı sıze aksama cevap yazayım. Telefondan yazıyorum.

Ben daha önce hiç ilk kabakları koparmadım. O yüzden gelişmeyip cılız kalıyormuş.

Sadece bir tane mi yoksa görünen hepsini mi kesip atacaksınız?

Gelısmeye gore 1 veya 2 adet kesebılırsınız. Bu donemde 25 lt suya 50 ml sıvı toprak duzenleyıcı ve 100 gr 20-20-20 gubre koyup sulama yaparsanız verımde ve gelısımde gozle gorulur bır artıs olacaktır.

Emine Akman
18-05-2014, 13:24
Çok teşekkür ederim sevgili İsmail Kuzucu, gönüllü ve candan bir ögretmen gibisiniz. Sabahın köründe kalkıp hem işinizle hem de bizlerin sorularına cevap vermekle uğraşıyorsunuz. Bir de salatalıkta koltuk almayı tek tek resimleyerek anlattığınız vakit ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim.

İsmail Kuzucu
18-05-2014, 18:26
Çok teşekkür ederim sevgili İsmail Kuzucu, gönüllü ve candan bir ögretmen gibisiniz. Sabahın köründe kalkıp hem işinizle hem de bizlerin sorularına cevap vermekle uğraşıyorsunuz. Bir de salatalıkta koltuk almayı tek tek resimleyerek anlattığınız vakit ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim.

Rica ederim :) Fırsat buldukça paylaşım yapmaya çalışıyorum. Öğrenilecek ve öğretilecek çok şey var. ;)

İsmail Kuzucu
18-05-2014, 20:37
Gövdenin ve köklerin güçlenmesi için ilk 3-4 boğumdaki hıyarlar koparıldı. Güzelde bir demet çiçek oldu :p

493787

493786

limon_sever
18-05-2014, 20:42
...

Gelısmeye gore 1 veya 2 adet kesebılırsınız. Bu donemde 25 lt suya 50 ml sıvı toprak duzenleyıcı ve 100 gr 20-20-20 gubre koyup sulama yaparsanız verımde ve gelısımde gozle gorulur bır artıs olacaktır.

Teşekkür ederim. Toprak düzenleyici olarak organik maddesi bol bir enzimim var, onu kullansam olur mu? Biraz da solucan gübresini sıvılaştırıp katsam nasıl olur?

Peki kabakta nasıl bir sulama yolu izlemeli?

Hayırlı sabahlar, erken kalkan yol alır derler amacımızda bu :) Can suyunu verdikten sonra 7 veya 10 gün sulama yapılmaz. Amacı köklerin daha çok derine inmesidir. Diğer türlü hep sulama yapılırsa kökler yukar kısımda kalıp verimde düşüş oluyor.

Domateste çiçekli dönemde fazla sulama yapılmazsa iyi olur. Aşırı sulamada çiçekler dökülebiliyor. Biberde toprak ne kadar çok nemli kalırsa o kadar verim çok olacaktır. Haftada 1 saat sulama yerine günde 10 dakika sulama yapıp gibi. Patlıcan ise suya bayılır :) Ne kadar su o kadar dal ve ürün.

Bu mesajınız sayesinde patlıcanın suyu çok sevdiğini öğrenmiş oldum. Patlıcanlarımda bir sorun var. Yaprakları içe doğru kıvrık ve hafif girintili çıkıntılı bir görüntü var. Nedeni nedir acaba?

İsmail Kuzucu
18-05-2014, 21:28
Teşekkür ederim. Toprak düzenleyici olarak organik maddesi bol bir enzimim var, onu kullansam olur mu? Biraz da solucan gübresini sıvılaştırıp katsam nasıl olur?

Peki kabakta nasıl bir sulama yolu izlemeli?

Bu mesajınız sayesinde patlıcanın suyu çok sevdiğini öğrenmiş oldum. Patlıcanlarımda bir sorun var. Yaprakları içe doğru kıvrık ve hafif girintili çıkıntılı bir görüntü var. Nedeni nedir acaba?

Rica ederim, ne demek. Hümik asit var ise daha uygun olacaktır. Yoksa da sadece enzim yeterli. Sulama haftada 2-3 sefer yapılması uygundur. Ben havaların yağışlı gitmesinden dolayı şimdiye kadar hiç sulama yapmadım.

Patlıcanın toprağını ne kadar çok nemli tutarsanız o kadar dal ve ürün alırsınız. Bu özellik kızartma kabağı içinde geçerli. Yapraklardaki sorun bakır eksikliğinden olabilir. Gübreleme yaparken karışıma iz elementleri ekleyip kullanabilirsiniz. Ben Candemin Can Combi Plus ürününü kullanıyorum.

İsmail Kuzucu
19-05-2014, 07:02
Hıyarda ipe alma genelde boğaz doldurma işleminden sonra 3-4 gün içinde yapılması gerekir. Eğer geç kalınırsa boğazın alt kısmından çıkan yeni kökler zarar görür ve bitkinin gelişimi etkilenir.

Bitki sayısı çok olduğu için ben alt sıraya da ip çekip ipe almalarını buraya bağlıyorum.

Alt ipe dümcük atıldıktan sonra boğazın yani ilk yaprakların üstündeki boğumdan dolama işlemine başlanır. Bitkinin yapraları bir elle tutulup ip bogumun ortasından ip döndürülür. Bu işlem haftada 1 veya 2 kere yapılır.

493984

493985

493986

TCM
19-05-2014, 08:48
Foruma katkılarınızdan dolayı bende teşekkür etmek isterim. Birkaç sorum olacak.
- Hıyarların özel türü yok herhalde domateslerin olduğu gibi, yani her hıyar sardırılabilir.
- Kullandığınız ip türü ne?
- Yerden maksimum yükseklik ne kadar, bu mesafeyi alçak tutup hıyarları üzerinden attırıp yere kadar tekrar ulaştırsak olmaz mı?
- Domatesleri de bu şekilde sardırsak olur mu? (mesafeyi alçak tutmak gerekir herhalde)

İsmail Kuzucu
19-05-2014, 11:50
Foruma katkılarınızdan dolayı bende teşekkür etmek isterim. Birkaç sorum olacak.
- Hıyarların özel türü yok herhalde domateslerin olduğu gibi, yani her hıyar sardırılabilir.
- Kullandığınız ip türü ne?
- Yerden maksimum yükseklik ne kadar, bu mesafeyi alçak tutup hıyarları üzerinden attırıp yere kadar tekrar ulaştırsak olmaz mı?
- Domatesleri de bu şekilde sardırsak olur mu? (mesafeyi alçak tutmak gerekir herhalde)

Hıyarların cınsı sırık oldugu ıcın ıpe alınıyor. Oturak cınslerde alınır fakat hep asagıya dogru gıtmeye calısır. Domatesınde sırık ve oturak cınsı vardır eger uygun sekılde ekıl yapılmaz ıse tam verım alınmaz.

Sebze baglama ıpı kullanıyorum. 1100 metresı 7 lıra cıvarı. Dayanıklı ve bıtkıye zarar vermıyor.

Bızım serada yaklasık 2-2.5 metre. Mesafe ne kadar yuksek olursa bakım o kadar kolay olur ve verım daha cok artar. Tele ulastıgı zaman tekrar asagıya ındırmekte mumkun.

Eger domates sırık domates ıse 4 metreye kadar uzamasını saglayabılırsınız. Ben pembe domateslerde 3,5 metre kadar uzaltmıstım.

serhatb
19-05-2014, 12:13
Başkan bu hiç adaletli değil. Biz şehirde et tavuk diye ne oldugumu bilmediğimiz bir şey yiyoz, çoğu zaman mangalda aha pişti derken gıdak gıdak diye bagırıyo sen orda nar gibi kızarmış tavugu götürüyon. Afiyet olsun ama halen adaletli değil
Bahçe, sera işleri kadar iyi aldığımız bir şey varsa oda teneke de tavuktur :rolleyes:

Odunları ayrı yerde yakıp korlarını tenekenin her tarafına koyuyoruz. Ateşte pişer ise yanar ve tavuk çiğ kalır.
465960
465961
466477

Tavuğun kemiğini çektiğiniz zaman etten direk ayrılması lazım :D
465963

Bu da bu sene aldığımız aparatlarımız. İçerisine konan tüm malzemelerin tadı tavuğa geçiyor. Özellikle tabağına akan suyu bi harika..
465964

İsmail Kuzucu
19-05-2014, 13:58

Merhabalar,

Buyuk ıhtımal posetlı aldınız, ası yerını gomdurmeden fıdanları ekıp can suyu verın. ( gomme ıslemını cukurdakı toprakla degılde gunes goren toprakla yapın)

Ilac ısmı yerıne gereklı olacak ılacları yazayım;

Bocek, karaleke, mantar ılacları. Kıslık yag ve bordo bulamacı. Bunlar yeterlı olacaktır. Ilaclama zamanları var fakat bolge bolge degıstıgı ıcın benım verdıgım bılgıler pek yararlı olmaz. Zıraat odalarına gıttıgınız zaman sıze bu konuda yardımcı olacaklardır. Bereketlı urunler dılerım..

İsmail Kuzucu
19-05-2014, 14:20
Başkan bu hiç adaletli değil. Biz şehirde et tavuk diye ne oldugumu bilmediğimiz bir şey yiyoz, çoğu zaman mangalda aha pişti derken gıdak gıdak diye bagırıyo sen orda nar gibi kızarmış tavugu götürüyon. Afiyet olsun ama halen adaletli değil

Olay tenekede ve zamanlamada bıtıyor. Yolunuz duserse beklerız.

sonkez
20-05-2014, 07:25
Ürününüz bol olsun...

TCM
20-05-2014, 09:03
Olay tenekede ve zamanlamada bıtıyor. Yolunuz duserse beklerız.

Közü koyduktan sonra ne kadar bekletiyorsunuz. Bir de tavuk köy tavuğu mu, muhtemelen pişme süreleri farklıdır.

yağmurzamanı
20-05-2014, 10:52
evet poşette aldım boyları 1 metreden fazla fakat ben daha önce hiç dikmediğim için aşı yeri neresi bilmiyorum poşetteki toprağın geldiği yere kadar toprağa koysam yeterli olur mu bu arada egedeyim izmirde
Merhabalar,

Buyuk ıhtımal posetlı aldınız, ası yerını gomdurmeden fıdanları ekıp can suyu verın. ( gomme ıslemını cukurdakı toprakla degılde gunes goren toprakla yapın)

Ilac ısmı yerıne gereklı olacak ılacları yazayım;

Bocek, karaleke, mantar ılacları. Kıslık yag ve bordo bulamacı. Bunlar yeterlı olacaktır. Ilaclama zamanları var fakat bolge bolge degıstıgı ıcın benım verdıgım bılgıler pek yararlı olmaz. Zıraat odalarına gıttıgınız zaman sıze bu konuda yardımcı olacaklardır. Bereketlı urunler dılerım..

İsmail Kuzucu
20-05-2014, 14:26
Ürününüz bol olsun...

Tesekkur ederım sayın sonkez, ınsallah hepımızın urunlerı bereketlı olur..

İsmail Kuzucu
20-05-2014, 14:44
Közü koyduktan sonra ne kadar bekletiyorsunuz. Bir de tavuk köy tavuğu mu, muhtemelen pişme süreleri farklıdır.

Korda kesıllıkle ates olmaması gerekır yoksa tavuk fazla yanık oluyor ve et pısmıyor. 45 veya 60 dakıka yeterlı oluyor. Koy tavugunda bu sure 10-15 erken oluyor.

Etın pıstıgını anlamak ıcın kürdanı ete batırın, deydıgı an gırıyorsa o et pısmıstır.

İsmail Kuzucu
20-05-2014, 14:56
evet poşette aldım boyları 1 metreden fazla fakat ben daha önce hiç dikmediğim için aşı yeri neresi bilmiyorum poşetteki toprağın geldiği yere kadar toprağa koysam yeterli olur mu bu arada egedeyim izmirde

Fotograf ekleyebılırsenız tam olarak yardımcı olabılırım.

aliok1
20-05-2014, 22:37
İsmail bey incir çelikleriniz ne alemde.Fotoğraf rica etsek :)

İsmail Kuzucu
20-05-2014, 23:14
İsmail bey incir çelikleriniz ne alemde.Fotoğraf rica etsek :)

Şuan bazıları saksılandı, diğerleri daha beklemede :) İşler yoğun olduğu için incirleri gören bile yok diyebilirim. En kısa zamanda fotoğrafları eklerim..

İsmail Kuzucu
22-05-2014, 20:03
Serada 29. gün ;)

495276

495277

495278

İsmail Kuzucu
22-05-2014, 23:23
Gübre kalitesnin etkisi bu olsa gerek. Diğer gübre ve CANDEM ürünleri.
495340

İsmail Kuzucu
23-05-2014, 06:14
0,5 litrelik saksıdaki domates meyvelerini göstermeye başladı. Günlük olarak 75 ml su ve haftalık 3 gr 20-20-20 gübre verimi yapılıyor.

495400

495401

İsmail Kuzucu
23-05-2014, 13:18
Roa +plus organık sıvı gubre bugun geldı, aksama sezonun ılk uygulaması yapılacak. Gecen sene serada ve lahanalarda cok etkılı olmustu. Bu sene tum ekım alanlarında kullanacagım.

Emine Akman
23-05-2014, 23:15
İsmail Bey önce yine teşekkür edeyim bunca işinizin içinde sorularımıza cevap yazdığınız ve yaptıklarınızı tek tek paylaştığınız için çünkü ben çok faydalanıyorum bu ilgilerden.

Bir- iki sormak istiyorum. İlki yaprak gübresinin taban gübresinden farkı ne, mesela ben bu sene güllerime hayvan gübresi verdim. Büyümelerinde öyle dikkate değer bir fark görmedim, yaprak gübresi daha mı çok çiçeklendirir??? Bir de siz daha çok doğal yollarla üretim yapıyorsunuz ama bu işin içinde biri olarak bilginiz var mıdır diye merak ediyorum. Çiçekçilerden aldığım bazı güller daha kökleri bile neredeyse tam oluşmamışken çifter çifter tomurcuğu oluyor, geçen sene buraki bir ziraatçiye bunu sorduğumda bana çiçeklenmeyi arttirmak için tablet biçiminde bir hormon verdi, onun dediği gibi sulandırarak kullandım ama hiç bir fark olmadı çiçeklerde. Bunu nasıl yapıyorlar, eminim benim yaşadığıma benzer şeyleri forumda pek çok kişi yaşıyordur. Özellikle yapı marketlerden aldığım çiçeklerde bu oluyor, aldığımda şıkır şıkır çiçekli evde zaman geçtikçe, sulamasına gübresine dikkat ettiğim halde ı-ıh....

Aslında niyetim bunları sormaktı ama bu sayfaya gelip hiç eli boş çıkmadığım için " Gübre kalitesnin etkisi bu olsa gerek. Diğer gübre ve CANDEM ürünleri." demişssiniz, resimdeki küçük olan fidanları farkı görmek için özellikle mi başka bir gübre ile gübrelediniz. Eğer öyleyse fark çok belirgin ve ne kadar Candem ürünü kullandınız.....(Okulda bu kadar iştahlı iştahlı soru sormamıştım:)

İsmail Kuzucu
24-05-2014, 06:09
İsmail Bey önce yine teşekkür edeyim bunca işinizin içinde sorularımıza cevap yazdığınız ve yaptıklarınızı tek tek paylaştığınız için çünkü ben çok faydalanıyorum bu ilgilerden.

Bir- iki sormak istiyorum. İlki yaprak gübresinin taban gübresinden farkı ne, mesela ben bu sene güllerime hayvan gübresi verdim. Büyümelerinde öyle dikkate değer bir fark görmedim, yaprak gübresi daha mı çok çiçeklendirir??? Bir de siz daha çok doğal yollarla üretim yapıyorsunuz ama bu işin içinde biri olarak bilginiz var mıdır diye merak ediyorum. Çiçekçilerden aldığım bazı güller daha kökleri bile neredeyse tam oluşmamışken çifter çifter tomurcuğu oluyor, geçen sene buraki bir ziraatçiye bunu sorduğumda bana çiçeklenmeyi arttirmak için tablet biçiminde bir hormon verdi, onun dediği gibi sulandırarak kullandım ama hiç bir fark olmadı çiçeklerde. Bunu nasıl yapıyorlar, eminim benim yaşadığıma benzer şeyleri forumda pek çok kişi yaşıyordur. Özellikle yapı marketlerden aldığım çiçeklerde bu oluyor, aldığımda şıkır şıkır çiçekli evde zaman geçtikçe, sulamasına gübresine dikkat ettiğim halde ı-ıh....

Aslında niyetim bunları sormaktı ama bu sayfaya gelip hiç eli boş çıkmadığım için " Gübre kalitesnin etkisi bu olsa gerek. Diğer gübre ve CANDEM ürünleri." demişssiniz, resimdeki küçük olan fidanları farkı görmek için özellikle mi başka bir gübre ile gübrelediniz. Eğer öyleyse fark çok belirgin ve ne kadar Candem ürünü kullandınız.....(Okulda bu kadar iştahlı iştahlı soru sormamıştım:)

İkisinin arasında etki farkı, bazıları hem yapraktan uygulanıp hemde topraktan sulama ile verilebiliyor. Yapraktan uygulama etkisini çok kısa zamanda gösteriyor, topraktan uygulama ise diğer uygulama göre biraz uzun sürüyor. NPK gübreleri araştırmanızı tavsiye ederim. Değişik düzeylerde gübreler ile büyüme, çiçeklendirme ve renk etmenlerine etki edilebiliyor. Hayvan gübresinde etkin madde azot olduğu için fazla çiçeklenme olmaz.

1 defa denediğim tablet hormon hakkında yazayım. Kabaklarda geçen sene denemiştim. 100 litre suya 1 tablet şeklinde uygulama ile yapraktan veriliyordu. Attığım sıra 2 gün içinde diğer kabakların 3 katına ulaştı. Hemen gelişme gösterdikleri için hormon atılmayanlar donlara kadar kabak verdi, atılanlar erken bitti. Yavaş yavaş büyüsün düzgün olsun bence :)

Birde iklim farkı var. Sıcak bölgelerden veya seralardan gelen çiçekler daha çok çiçekli olur. Çünkü bakımı yapılıp, ortamı ona göre ayarlanmıştır. Müşteri eve geldiği zaman çiçek 1-2 hafta içinde ölür. Siz ne kadar gübre atıp baksanızda o çiçek çiçeklenmez.

20-20-20 gübre ve humican organik gübresini kullandım. Uygualama: 25 litre suya 200 gr 20-20-20 ve 50 ml humican. 25 litre suyu hem yaprakatan hemde kökten uyguladım. Elimde candem gübresi kalmadığı için sol tarafda onu kullanamadım. İyi oldu ama farkı görmüş olduk :)

Umarım yardımcı olabilmişimdir..

Emine Akman
24-05-2014, 09:20
Ben size nasıl teşekkür etmem tekrar tekrar. Hani size soru sorduğumda, uzakdoğulular gibi eğile eğile, tekrar tekrar teşekkür edesim geliyor çok çok samimi söylüyorum. Yaşınız kaç, benden büyük mü küçükmüsünüz bilmiyorum ama tavrınız, yardımseverliğiniz, bilginizi paylaşma konusundaki içten cömertliğiniz nedeniyle yaşça büyük bir insana duyduğum saygıyı duymama neden oldunuz, tekrar teşekkürler.

Emine Akman
24-05-2014, 09:58
Bir de normal bir npk gübreyi mesela şeker gübre dediğimiz üre gübresini sulandırıp yapraktan uygulayabilirmiyiz, bu biçimde uyguladığımız taban gübresi, yaprak gübresi gibi iş görür mü? Üre gübreyi özellikle soruyorum. Çünkü bu yıl 33 metrekarelik 2 terasıma 10 tane sarmaşık gül aldım, haliyle genç fidanlar, ben de, dallanıp, budaklandıklarını, terası çevirdiklerini görmek istiyorum, çiçeklenmeleri bu yıl önemli değil benim için....Veya candemin hangi ürününü tavsiye edersiniz, şimdiden tekrar teşekkür ederim yanıtlarınız için, biliyorum ki beni eli boş göndermeyeceksiniz:)

Emine Akman
24-05-2014, 10:06
Bir de candemin ana sayfasında gübrelerini incelerken fark ettim, çok çeşitli gübreler var ve Humican da Candem'e ait bir markaymış demek ki farklı ürünler aynı ürüne farklı etki ediyor

limon_sever
24-05-2014, 11:02
Serada 29. gün ;)

495276

495277

495278

Bu salatalıktaki meyveleri hayran hayran izliyorum. Nazar değecek bu gidişle. (Maşallah.)

İsmail Kuzucu
24-05-2014, 18:23
Ben size nasıl teşekkür etmem tekrar tekrar. Hani size soru sorduğumda, uzakdoğulular gibi eğile eğile, tekrar tekrar teşekkür edesim geliyor çok çok samimi söylüyorum. Yaşınız kaç, benden büyük mü küçükmüsünüz bilmiyorum ama tavrınız, yardımseverliğiniz, bilginizi paylaşma konusundaki içten cömertliğiniz nedeniyle yaşça büyük bir insana duyduğum saygıyı duymama neden oldunuz, tekrar teşekkürler.

Rica ederim, bilgi paylaştıkça çoğalır. Benden büyüksünüzdür :) Yaşım 24 :p

Bir de normal bir npk gübreyi mesela şeker gübre dediğimiz üre gübresini sulandırıp yapraktan uygulayabilirmiyiz, bu biçimde uyguladığımız taban gübresi, yaprak gübresi gibi iş görür mü? Üre gübreyi özellikle soruyorum. Çünkü bu yıl 33 metrekarelik 2 terasıma 10 tane sarmaşık gül aldım, haliyle genç fidanlar, ben de, dallanıp, budaklandıklarını, terası çevirdiklerini görmek istiyorum, çiçeklenmeleri bu yıl önemli değil benim için....Veya candemin hangi ürününü tavsiye edersiniz, şimdiden tekrar teşekkür ederim yanıtlarınız için, biliyorum ki beni eli boş göndermeyeceksiniz:)

Üre gübresi yapraktan uygulandığı zaman yaprakları yakacaktır. Çok az miktarlarda topraktan uygulayabilirsiniz. Candemin burada (http://www.ziraimarket.com/Candem-Gubre-Garden-Mix-Bag-Bahce-Gubre-Seti-3lu,PR-9385.html)set tipi ürünleri var. Video anlatımı (http://www.youtube.com/watch?v=bQI9dOgEhlE) Bahçe alanı biraz büyüğü zaman ben bu seti kullanmayı düşünüyorum. Bilgim kadar her zaman yardımcı olmaya çalışırım :)

Bir de candemin ana sayfasında gübrelerini incelerken fark ettim, çok çeşitli gübreler var ve Humican da Candem'e ait bir markaymış demek ki farklı ürünler aynı ürüne farklı etki ediyor

Humican aslında toprak düzenleyici olan hümik ve fülvik asidin yosun gübresi ile karışmış hali. Özellikle yeşil aksamın gelişmesinde çok etkili oluyor. Hıyar gibi organik madde miktarını seven bitkiler için birebir ürün diyebilirim.

İsmail Kuzucu
24-05-2014, 19:09
İlk hasadı pazartesi günü yapacağız sanırım :) Organik ilaç ve gübreleme olunca arılarda bu fırsatı kaçırmıyor. Hem salatalıklar tatlanıyor hemde balımız oluyor :D

495964

495965

495966

İsmail Kuzucu
25-05-2014, 19:47
Kızartma kabaklarında ilk hasadı yaptık..

496277

496278

İsmail Kuzucu
28-05-2014, 09:27
Hıyarlar 33. gununde verım vermeye basladı. Her bogumda 4-5 toplanacak meyve var. Gunluk 200 gr gubreleme yapılıyor.

Suan bıtkı ve yaprak gelısımı gayet guzel. Roa uygulaması ıle de bocek ve dıger hastalıklar ıle ugrasma derdımız olmuyor.

Fotograf aksama :)

06dilek
28-05-2014, 12:48
Selam Sayın İsmail Kuzucu ne diyelim bize maşallah demek düşer bu görüntülere yine becerinizi, bilginizi konuşturmuşunuz.

Benim salatalıkların daha toprakta olduğunu düşünce benim salatalık yememe daha çokkk var diyesim geliyor:)

Birde uzamalık sorum var müsdenizle bizim burda salatalıkta en büyük problemimiz salatlıklar verime geçince hemen yaprakları sarıyor, bozuluyor sulamasına ne kadar dikkat etsekte yine aynı şey oluyor:(

İsmail Kuzucu
28-05-2014, 18:13
Selam Sayın İsmail Kuzucu ne diyelim bize maşallah demek düşer bu görüntülere yine becerinizi, bilginizi konuşturmuşunuz.

Benim salatalıkların daha toprakta olduğunu düşünce benim salatalık yememe daha çokkk var diyesim geliyor:)

Birde uzamalık sorum var müsdenizle bizim burda salatalıkta en büyük problemimiz salatlıklar verime geçince hemen yaprakları sarıyor, bozuluyor sulamasına ne kadar dikkat etsekte yine aynı şey oluyor:(

Tesekkur ederım 3. senede anca dogru cesıdı ve bakımını ogrendım :)

Daha havaların sogumasına cok var bol bol urun alırsınız. Fotograf eklersenız cevap yazabılırım. Azot eksıklıgı veya demır eksıklıgı olabılır.

İsmail Kuzucu
28-05-2014, 20:15
Serada 33. gün ve ilk hasat..

497351

497352

497353

497354

497355

limon_sever
28-05-2014, 20:21

497351

497352

497353

497354

497355

Maşallah, Maşallah. Yahu gözüm kalacak.

Geleneksel tohumdan yetiştirdiklerim tek tük meyve verdi. Olmadı gitti. Ticari tohum ektim. 3-4 fidandan 10-15 meyveyi geçmedi. Bir boğumda 4-5 tane bu ne yarabbim. Bana mektupla biraz tohum gönderin yahu ;)

Bende size değişik tohumlar gönderebilirim.

06dilek
29-05-2014, 09:13

497351

497352

497353

497354

497355

Ayyyy insanın sizin bahçeye dalıp bu salatalıkları toplayası geliyor, sonrda oturup hepsini çıtır, çıtır yemek istiyor:) İnşallah ürününüz bol kazancınız bereketli olur İsmail bey.

İsmail Kuzucu
29-05-2014, 09:14
Maşallah, Maşallah. Yahu gözüm kalacak.

Geleneksel tohumdan yetiştirdiklerim tek tük meyve verdi. Olmadı gitti. Ticari tohum ektim. 3-4 fidandan 10-15 meyveyi geçmedi. Bir boğumda 4-5 tane bu ne yarabbim. Bana mektupla biraz tohum gönderin yahu ;)

Bende size değişik tohumlar gönderebilirim.

Hazıran sonu ıstersenız paket alınca gonderebılırım. Bu aralar cok yogun oldugum ıcın gonderemıyorum. Sayın akcabardagında cıcegıde var gonderılecek hatta tohuma bıle dondu :(

İsmail Kuzucu
29-05-2014, 20:36
Ayyyy insanın sizin bahçeye dalıp bu salatalıkları toplayası geliyor, sonrda oturup hepsini çıtır, çıtır yemek istiyor:) İnşallah ürününüz bol kazancınız bereketli olur İsmail bey.

Pazarda satılan ürünlerin tadı ile bunların tatları arasında dünyalar kadar fark var. Sanırım bu yüzden iyi satış yapıyoruz. Seradan çıkana kadar toplanan salatalar mideye inmiş oluyor :D Teşekkürler, hepimizin ürünleri bereketli olsun.

İsmail Kuzucu
29-05-2014, 21:17
Ve yıldızlar açmaya başlar..

497631

497632

497633

497634

497635

bahcedenn
30-05-2014, 15:33
Salatalıkların cinsi nedir Sn. İsmail Kuzucu?

İsmail Kuzucu
30-05-2014, 17:57
Salatalıkların cinsi nedir Sn. İsmail Kuzucu?

Çeşit olarak bende tam ismini bilmiyorum. Geçen sene maraton f1 ekimi yapmıştık. Sezon ortası meyvelerde sararma olmuştuk. Ziraat odasından gelip kontrol ettiler. Antalya'dan bir firma ile görüşüldü ve bu sene onların verdiği tohumu ektik. İlaçlanmamış bir tohum çeşidiydi.

İsmail Kuzucu
30-05-2014, 17:59
Yıldızlara devam..

497973

497974

497975

İsmail Kuzucu
30-05-2014, 18:40
2 hafta önce ektiğimiz domates, patlıcan ve biberler. Poşetli fide olduğu için ektiğimiz zaman üzerlerinde çiçekler vardı. Şuan üzerlerindeki meyveler bayağı irileşti. Vakit bulabilirsem yarın güncel fotoğraflarını ekleyeceğim. Bunları bile 2 hafta önce çekmişim yeni gördüm :p

497986

497987

497988

İsmail Kuzucu
30-05-2014, 18:56
Yarın Roa Plus Organik Gübre'nin 2. uygulaması yapılacak. Şuana kadar npk gübre ve roadan başka hiçbir gübreleme ve ilaçlama yapılmamıştır.

497989

497990

497991

İsmail Kuzucu
31-05-2014, 15:45
2 hafta önce ektiğimiz domatesler..

498234

498235

498236

498237

498238

İsmail Kuzucu
31-05-2014, 16:01
Biberler..

498239

498240

498241

İsmail Kuzucu
31-05-2014, 16:06
Patlıcanlar..

498245

498242

İsmail Kuzucu
31-05-2014, 18:18
2. Roa Plus uygulaması yapıldı. Hava yağışlı olduğu için dışarıya uygulama yapılmadı. Sera içersinin kekik kokması en sevdiğim yönü :p

498282

498283

498284

498285

İsmail Kuzucu
31-05-2014, 21:49
Seradan hatıra olsun :p
498387

YeniGine
01-06-2014, 00:00
Yıldızlara devam..

497973

497974

497975

Tabi ki herşey, her daim harika sevgili İsmail. Yıldızlarını görünce :( benim geçen seneki yıldızlarımı özledim. Bina görevlisi her zaman zarar verdiği gibi geçen sene yıldızlarımı da talan etmişti. Bu sene bakıyorum 3-4 tanesi kalmış susuzluktan dolayı da hâlâ mini minnacık durumdalar. İnşallah çiçeklerini görebilirim deyip duruyorum. (Tabi inşallah yine biçmez ise.)

Sera hatırasındaki sanırım sensin ve ben o fotoğraf ile gurur duydum, ellerine, emeklerine, gönlüne sağlık.

İsmail Kuzucu
01-06-2014, 11:22
Yıldızlara devam..

498515

498516

498517

498518

498519

İsmail Kuzucu
03-06-2014, 21:29
Kamkatı aldığım zaman demir eksikliği vardı. İz element gübresi ile sorunu çözdüm, şuan cap canlı bir yaprak oluşumu var. Budamasıda olunca bitki kendine geldi. Sırada çiçeklenmesini beklemek var :rolleyes:

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/488725d1399047376-img_2089.jpg

499318

İsmail Kuzucu
04-06-2014, 19:59
0,5 litrelik saksıda kıl biber yetiştirme :) 2 hafta sonra üzerinde dünya kadar biber olacak gibi.

499570

499571

İsmail Kuzucu
04-06-2014, 21:29
Bitkiler geliştikçe gübre ihtiyaçları artıyor. Şuan aşırı derecede potasyum tüketimi var. Günlük 500 gr gübre veriliyor. Kısaca bitki sen bana bak, ben sana bakayım diyor ;)

Genç yapraklarda sararma başlaması, demir eksikliği.
499605

Yaprak kenarlarının sarımtırak ve kahverengi olması, potasyum yetmezliği.
499606

Dengeli gübreleme yapılırsa 2 gün içinde yapraklar eski haline geri dönüyor.

İsmail Kuzucu
04-06-2014, 21:38
Fidelerini sattığımız hıyarların fotoğrafı. 50 köke yakın denemek için ekmiştim. Alt dalları 2-3 meyve olarak göz vermeye başladı. İlerleyen zamanlarda üst boğumlarda bu şekilde verim verecek.

Meyvelerini toplamaya başlayan müşteriler haftaya pazara getirip bize rakip olacaklar :) Alanda mutlu satanda mutlu misali, az kâr çok müşteri :cool:

499607

İsmail Kuzucu
05-06-2014, 12:04
Aşırı yağmur yaklaşık 10-15 cm su birikmesine sebep olmuş. Şuanlık her hangi bir zarar gözükmüyor.

499780

499781

499782

499783

Milla
05-06-2014, 13:38
Sayın İsmail Kuzucu,
Maşallah bitkileriniz çok sağlıklı ve güzel.Ben size ne gibi gübre vs. kullandığınızı sormak istiyorum.Ben de balkonda biraz sebze,meyve,çiçek yetiştiriyorum.Bilgi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

İsmail Kuzucu
06-06-2014, 15:05
Merhabalar sayın Milla. Aşırı yağmurlara rağmen fideler çok iyi dayandı diyebilirim. Gübre olarak Candem ve Roa plus kullanıyorum. Candem'in 18-18-18 gübresi veya 20-20-20 npk gübresi sizin için yeterli olacaktır.

Milla
06-06-2014, 15:08
Çok teşekkür ederim.Hemen şimdi araştıracağım.Kolay gelsin.

İsmail Kuzucu
06-06-2014, 15:14
Çok teşekkür ederim.Hemen şimdi araştıracağım.Kolay gelsin.

Rica ederim, her zaman yazabilirsiniz. Elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. Tekrar görüşmek ümidiyle..

kursun
06-06-2014, 17:41
Sayın Kuzucu, bu dengeli gübreyi kök başına ya da normal bir saksıya (40 cm çap ve 30 cm derinlik) ne kadar vermeli. Örneğin bir çay ya da tatlı kaşığı gibi.

İsmail Kuzucu
06-06-2014, 20:15
Sayın Kuzucu, bu dengeli gübreyi kök başına ya da normal bir saksıya (40 cm çap ve 30 cm derinlik) ne kadar vermeli. Örneğin bir çay ya da tatlı kaşığı gibi.

Ben verime geçmiş hıyarlarda, fide başına günlük 1 gr veriyorum. Sizin 3 günde 1 gr vermeniz yeterli olacaktır. Hıyarın besin alan kökleri toprağa yakın olduğu için gübrelemeyi az su ile verin veya günlük sulama ve gübreleme yapın.

Ölçek olarak vermem çok zor, gübre çeşitlerinin hepsi değişik değerlerde. En iyisi küçük bir terazi almak olacaktır.

İsmail Kuzucu
06-06-2014, 21:18
Boyu tele yaklaşan (yaklaşık 2 metre) hıyar bitkisinin ilk 2 yaprağının kopartılması.

Yapraklar mümkün olduğunca tek seferde ve yavaşça kopartılmalıdır. Koparmanın amaçları, bitkinin hava almasını sağlamak, bitki gücünün yaşlı yapraklar yerine geç yapraklara gitmesini sağlamaktır. Eğer bitkide başka sararan yapraklar varsa bunlarda koparılıp atılmalıdır.

500164

500165

500166

500167

İsmail Kuzucu
07-06-2014, 18:18
Arılarda hiç durmadan çalışmaya devam ediyor..

500410

500411

500412

500413

500414

TCM
07-06-2014, 22:21
Son resimde kraliçeyi iyi denk getirmişsiniz.

YeniGine
07-06-2014, 23:19
Arılara maşallah. Ama ben kraliçeyi göremedim, nasıl ayırt ediyorsunuz?

akçabardak
08-06-2014, 00:08
Sevgili YeniGine dur tahmin edeyim yalnışsam İsmail bey nasılsa düzeltir;

Şimdi tam ortada hafif kırmızımsı rengi var, boyu uzun, kanatları diğerlerine göre daha kısa ve
bütün çalışkan arılar ona doğru dönmüşler, toplantıyı dikkatle dinliyorlar... görebildiniz mi?

YeniGine
08-06-2014, 00:15
Sevgili akçabardak tamam ben de onu tahmin ettim, daha bir kırmızımsı, kanatlarına ve arıların ona dönmüş olduklarına dikkat etmedim fakat sanki başının üstünde de bir tacı var gibi.
Eğer doğru ve o ise ilk kez kraliçe arı görüyorum.

akçabardak
08-06-2014, 00:17
Doğrusunu İsmail bey söyleyecek artık...

TCM
08-06-2014, 07:37
Doğru tahmin ...

İlk oturduğumuz ev sahibimizin 300 kovan arısı vardı. Bize de bulaştırdı, iki üç sene peşinden koştuk ancak bize göre değildi. 10-15 kovan arıyı benim gibi bir arkadaşla birlikte oradan al oraya koy, dağa götür, çiçeğe indir çama kaldır derken 15 sene önce araç yok gereç yok biz de bıraktık peşini.

akçabardak
08-06-2014, 10:09
Doğru tahmin ...

İlk oturduğumuz ev sahibimizin 300 kovan arısı vardı. Bize de bulaştırdı, iki üç sene peşinden koştuk ancak bize göre değildi. 10-15 kovan arıyı benim gibi bir arkadaşla birlikte oradan al oraya koy, dağa götür, çiçeğe indir çama kaldır derken 15 sene önce araç yok gereç yok biz de bıraktık peşini.

Teşekkür ederiz sayın TCM. arılardan az biraz ben de anlıyorum, rahmetli kayınpederimin evin bahçesinde 7 sandık arısı vardı ama ben arılarla hiç barışık değilim... ben onları seviyorum ama onlar beni hiç sevmiyorlar, kayınpeder arıların bakımını yapacağı zaman ben içeriden dışarıya çıkamazdım, eğer dışarıda yakalanırsam muhakkak 2-3 tane iğne yaparlardı bana.

Dediğiniz gibi baharla birlikte arılar seyehate çıkarlardı, nerede ayçiçeği, nerede akasya, yonca derken kışa kadar evden uzak kalırlardı.

İsmail Kuzucu
08-06-2014, 11:48
Dedıgınız gıbı kralıce arımız o. Zaten dırek fark anlasılıyor. En belırgın ozellıgı uzun, sıvrı olması ve tacı. Kralıce sansımıza ılk petekteymıs. Bastan gozukmedı dıger arılar sandık acılınca hemen onu koruma altına alıp ustunde yumak olusturmuslar.

YeniGine
08-06-2014, 23:02
Vay canına çok enteresanmış. Hep duyarım kraliçe arı diye fakat nedir, niyedir hiçbir bilgim yok. Açıkçası ilgimi çekti.

İsmail Kuzucu
09-06-2014, 21:29
Funly marul çeşidinde hasat zamanı..

500973

500974

500975

İsmail Kuzucu
10-06-2014, 04:52
Daha gübreleme yapmadığım halde gelişimleri harika gidiyor.

501014

501015

501016

501017

501018

İsmail Kuzucu
10-06-2014, 05:03
Saat 06:07 bahcede gorev bası :P

TCM
10-06-2014, 08:21
@ İsmail Kuzucu, kolay gelsin çalışmalarınız. Resimdeki domates dibinden çıkan beyaz çıkıntılar yeni kök oluşturma çabaları mı?

İsmail Kuzucu
10-06-2014, 10:06
@ İsmail Kuzucu, kolay gelsin çalışmalarınız. Resimdeki domates dibinden çıkan beyaz çıkıntılar yeni kök oluşturma çabaları mı?

Tesekkurler sayın Tcm. Evet yenı kok gelısımı olusmaya baslamıs. Asırı yagmurdan etkılenır dıye dusunmustum ama hıc hasar yok cok sukur.

İsmail Kuzucu
12-06-2014, 23:00
Hıyarlarda son durum, tel boyuna ulaştık. Günlük, sabah 350 gr ve akşam 350 gr olarak gübreleme yapılıyor. Günlük 50-80 kg arası hıyar toplanıyor.

501696

501697

501698

501699

İsmail Kuzucu
12-06-2014, 23:18
501702

501703

501704

501705

501706

YeniGine
12-06-2014, 23:19
Maşallah, maşallah... Bereketleri bol olsun inşallah sevgili İsmail.

Makinistt
13-06-2014, 10:31
Yine herzamanki gibi süper

İsmail Kuzucu
14-06-2014, 06:36
Hasekileriniz hakikaten çok güzeller. Bu yıl onlardan tohum alırsanız talip olabilirim. Emeklerinize sağlık.

Tohumların neredeyse hepsini topladım. Hepsi karışım olunca akçabardak'ın fidesi ve tohumlarıyla birlikte gönderim yapacağım.

İsmail Kuzucu
14-06-2014, 06:45
Yıldızlarda karınca, arı, kelebek börtü böcek hiç eksik olmuyor :)

501940

501941

h_dogan
14-06-2014, 08:22
Kırmızı örümceğe de dikkat edin, yıldızları seviyor. :)

İsmail Kuzucu
14-06-2014, 08:47
Kırmızı örümceğe de dikkat edin, yıldızları seviyor. :)

Cumartesı gunlerı roa plus uygulaması yapıyorum. 2 seneden berı cok sukur zararlı bocekler gelmıyor.

Kırmızı orumcek gelınce hıc affı olmuyor. 2 sene once eskı seraya gelmıstı, yerı bırakacagımız ıcın ılac atmamıstım, 10 gunde sera tamamen kurudu.

İsmail Kuzucu
14-06-2014, 12:54
Serada 4. roa plus uygulaması yapıldı. Domates, bıber, patlıcan, kabak ve marullara da uygulama yapıldı.

Suanlık ne bocek ılacı nede mantar ılacına para verdık.

Emine Akman
15-06-2014, 09:01
Ne diyeyim sevgili İsmail Kuzucu, allah nazarlardan saklasın, benim gibi çiçekten başkasını gözü görmeyenin bile gözlerine şenlik yaptırıyorsunuz seranızdan görüntülerle. Hepsi asker gibi bir sıra, düzenli, bakımlı.....

Hiç iltifat etmiyorum, bu sayfada gezmekten "müthiş" zevk alıyorum.

İsmail Kuzucu
16-06-2014, 05:21
Kamkatın ilk çiçeği görünmeye başladı :)

502355

İsmail Kuzucu
21-06-2014, 10:39
Pazartesı gununden berı panayırda urun sattıgımız ıcın bahceye bakmaya hıc fırsatım olmamıstı. 5 gunde bahcedekı urunler ınanılmaz derecede degısıme ugramıs :) Haftaya domatesler ve bıberler toplanmaya baslayacak gıbı. Fotograflar aksama.

Harfler ıcın kusura bakmayın telefondan yazıyorum :)

Semace
21-06-2014, 15:21
Bana ne, bana ne diye isyan ettiğim bahçelere bir yenisi eklendi, çok şükür..
Ağlayacağım artık.. Maşaallah muhteşem bir bahçe deyip susuyorum.. :)
Sn. İsmail Kuzucu gerçekten elinize, kolunuza, yüreğinize, becerinize, bilginize sağlık..

İsmail Kuzucu
21-06-2014, 19:00
Çanakkale domatesleri

Toplamak için 1 metre yer bırakılmıştı ama ortam çim saha gibi olmuş :) Yere yatan dallarda kök attığı için aşırı derecede gelişme olmuş. Arılar sayesinde de neredeyse tüm çiçeklerde meyve tutumu olmuş.

503878

503879

503880

503881

503882

İsmail Kuzucu
21-06-2014, 19:09
Patlıcanlar

503883

503884

503885

503886

İsmail Kuzucu
21-06-2014, 19:13
Biberler..

503887

503888

503889

503890

503891

İsmail Kuzucu
21-06-2014, 19:16
Rio grande domatesler..

503892

503893

503894

sakdag
21-06-2014, 19:20
Patlıcanlara uç alım mı uyguladınız acaba Sayın Kuzucu, çok güzel dallanıp budaklanmışlar.

İsmail Kuzucu
22-06-2014, 11:30
Patlıcanlara uç alım mı uyguladınız acaba Sayın Kuzucu, çok güzel dallanıp budaklanmışlar.

Uc alımı ıcın zamanımız olmadı hıc. Hatta daha gubreleme bıle yapamadım. Toprak tam tava geldıgı zaman capa yapılıyor, sonra hemen bı yagmur :) Suana kadar sadece can suyu verıldı. Bu yagmurlar onlara ıyı geldı sanırım.

İsmail Kuzucu
26-06-2014, 08:09
Bugun kısmetse kerevız ekımıne baslıyoruz. Gecen seneye gore 10 gun gec kaldık. Havalar bu sıcaklıklarda gıderse aradakı fark gececek gıbı..

İsmail Kuzucu
28-06-2014, 20:17
Tam bodur deveci armudu verime geçti. En az 60 kg armut var :)

505368

505369

İsmail Kuzucu
29-06-2014, 02:38
505494

505495

İsmail Kuzucu
03-07-2014, 13:50
Melisalar açmaya başladı, ileri derece bir çiçeklenme var.

506533

506534

506535

İsmail Kuzucu
03-07-2014, 13:59
Saksılık çeriler..

506536

506537

506538

prıtt
03-07-2014, 14:17
Maşallah Bahçeniz çok güzel görünüyor. Emeğinizin karşığını sağlık ve sıhhatle alın inşallah.

İsmail Kuzucu
03-07-2014, 14:20
Serada tel boyunu aştık, artık son fotoğraflar..

506555

506556

506557

506558

İsmail Kuzucu
03-07-2014, 14:27
506572

506573

506574

506575

506576

TCM
03-07-2014, 22:49
@İsmail Kuzucu, bahçemde beş sıra domates ekili. İlk iki sıradaki domateslerde tek tük meyve oluşumu başladı. İki sıradaki toplam 50 kökten beşinde. Bu iki sırayı sulamaya başlasam olur mu? Yapraklarda solma ve kıvrılma gibi susuzluk belirtileri şu an yok. Sulama yaparsam meyve vermemiş çiçekteki köklere zararı olur mu?

İsmail Kuzucu
04-07-2014, 02:09
Salma suyu gören kına çiçekleri alıp başını gitti. Bodur cins oldukları için yanlara yayıldılar. Kötü tarafı hepsi katmerli cins çıkmadı :)

506698

506699

506700

506701

İsmail Kuzucu
04-07-2014, 02:10
506702

506703

506704

İsmail Kuzucu
04-07-2014, 02:22
@İsmail Kuzucu, bahçemde beş sıra domates ekili. İlk iki sıradaki domateslerde tek tük meyve oluşumu başladı. İki sıradaki toplam 50 kökten beşinde. Bu iki sırayı sulamaya başlasam olur mu? Yapraklarda solma ve kıvrılma gibi susuzluk belirtileri şu an yok. Sulama yaparsam meyve vermemiş çiçekteki köklere zararı olur mu?

Sabah erken saaatlerde hemen üstten bir sulama yapabilirsiniz. Bu sıralar havalar biraz rügarlı toprağın su isteği biraz daha fazla olabiliyor. Elinizde yosun içerikleri besin varsa birlikte sulama yapabilirsiniz. Az veya çok sulamadaki stresi en aza indirecektir.

Çiçeklerde sorun olmazda domates suyu gördüğü için dallanma daha fazla olur.

İsmail Kuzucu
04-07-2014, 02:40
Ekim yapmadan önce her zaman kullanmaya çalıştığım biocan pelet ürünü. Toprak derin olarak önceden sürülür ve ekim yapılmadan önce dönüme 10 kg olacak şekilde atılır. Daha sonra üstten bir çapalama ile toprakla karışmasını sağlanır. 3 sulama veya 1 ay içinde toprakla tam karışmış hâle geliyor.

506705

506706

TCM
04-07-2014, 13:07
@İsmail Kuzucu, bilgi için teşekkürler, ancak üstten sulama derken neyi kastettiniz?

Benol Hazaroğlu
04-07-2014, 22:53
Roa plus ben de de var ben öyle kar haline getiremiyorum. El mikseri ile çarptığım halde.
Özel aleti mi var?

İsmail Kuzucu
05-07-2014, 09:06
@İsmail Kuzucu, bilgi için teşekkürler, ancak üstten sulama derken neyi kastettiniz?

Rica ederim. Su fazla derine inmesin, elinizde fosfor ağırlı gübre varsa onunla da takviye yapabilirsiniz.

İsmail Kuzucu
05-07-2014, 11:29
Roa plus ben de de var ben öyle kar haline getiremiyorum. El mikseri ile çarptığım halde.
Özel aleti mi var?

Ben motorlu sırt pompası ıle uygulama yapıyorum. 25 lıtre su alıyor. Yarıya kadar su oldugu zaman roayı eklıyorum. Daha sonra motorun karıstırıcısını acıyorum ve puskurtme ucuylada ustten karıstırıyorum. Su dolana kadar boyle karıstırmaya devam edıyorum.

Uygulama yaparken karıstırıcı daıma acık duruyor.

Harf hataları ıcın kusura bakmayın telefondan yazıyorum.

İsmail Kuzucu
05-07-2014, 20:41
Bodur yıldızlar çiçeklerini taşımakta zorluk çekiyor :)

507035

507036

507037

İsmail Kuzucu
06-07-2014, 23:39
Saat 00:45 arıların yerlerını degıstırıyoruz, toplam 60 sandık arı var. Sandıgın bırısınden cıkan arılar ortamı bıraz ısıttı :P

YeniGine
06-07-2014, 23:46
Saat 00:45 arıların yerlerını degıstırıyoruz, toplam 60 sandık arı var. Sandıgın bırısınden cıkan arılar ortamı bıraz ısıttı :P

Sevgili İsmail, ortamı biraz ısıttı derken; yani ne oldu merak ettim...

İsmail Kuzucu
07-07-2014, 01:55
Kimsede başlık yoktu, arılar çoğalınca başladı herkes kaçmaya :) Kaçsan bile koca mera gece gece nereye orasıda ayrı bir dava tabi. Bir dahakine arabadan çıkmam şöfürlük iyi :P

İsmail Kuzucu
07-07-2014, 19:13
Haftaya patlıcan kebabı var :)

507422

507423

507424

İsmail Kuzucu
07-07-2014, 19:28
Alaca karpuzlar..

507425

507426

507427

İsmail Kuzucu
07-07-2014, 21:12
Biberler;

Çarliston eski adıyla romanya
507475

Salçalık
507476

Sarı sivri çorbacı
507477

İsmail Kuzucu
07-07-2014, 21:13
Yeşil dolmalık
507478

Sarı dolmalık
507479

Üç burun
507480

İsmail Kuzucu
07-07-2014, 21:21
Domatesler olgunlaşmaya başladı. Rio domatesler seraya ekilse iyi bir getiri yapacak gibi. Seneye küçük seraya ekmeyi düşünüyorum.

507483

507484

507485

06dilek
08-07-2014, 08:15
Bodur yıldızlar çiçeklerini taşımakta zorluk çekiyor :)

507035

507036

507037

Maşallahı var gerçekten,

TCM
08-07-2014, 08:57
Pek güzeller...
Biberleri çifter dikmişsiniz herhalde.

İsmail Kuzucu
08-07-2014, 10:19
Pek güzeller...
Biberleri çifter dikmişsiniz herhalde.

Tek ekıldıgı zaman ruzgarla bırlıkte dallar kırılıyor. Bu sekılde oldugu zaman hasar olmuyor. Bırde tek kaldıgı zaman bıtkı kok yerıne govdeye calısıyor. Kok ne kadar guzel ıse verım ve kalıte o kadar artıyor.

Suan pazarda yerlı bıberler kılo 5 lıraya satılıyor. Fıdelerını sattıgımız musterıler fıde aramaya gelıyor :)

İsmail Kuzucu
09-07-2014, 02:13
2 bin köke yakın kereviz ekildi. Daha 3 bin kadar ekim yapılacak. İşler çok yoğun..

507756

507757

507758

507759

TCM
09-07-2014, 08:18
Yaylaya biraz kereviz, karnabahar ve pırasa dikeyim dedim. Fideci artık geç oldu gibilerden vermek istemedi. O öyle yapınca ben de alamadım. Bir iki hafta içinde diksek olur mu? Geçen sene deneme amaçlı beşer- onar kök dikmiştik. Sanki çok daha geç diktik gibi geliyor bana. Bir hafta sonu geldiğimizde koyunların hepsini yediğini gördük.

İsmail Kuzucu
09-07-2014, 08:58
Yaylaya biraz kereviz, karnabahar ve pırasa dikeyim dedim. Fideci artık geç oldu gibilerden vermek istemedi. O öyle yapınca ben de alamadım. Bir iki hafta içinde diksek olur mu? Geçen sene deneme amaçlı beşer- onar kök dikmiştik. Sanki çok daha geç diktik gibi geliyor bana. Bir hafta sonu geldiğimizde koyunların hepsini yediğini gördük.

Kereviz ve pırasayı eylul ayına kadar ekebılırsınız. bıraz gec hasat edersınız, baska bısey olmaz. Karnabaharları agustos ayının ortalarına kadar ekebılırsınız. Ekebılırsenız 10 gun aralıklarla ekın, boylece hıc ara vermeden hasat yaparsınız. Fıdecı demek kı sadece fıde ısı yapıyor ekım yapmıyor :)

İsmail Kuzucu
09-07-2014, 20:36
Kızartma kabakları gelişme dönemine girdi. İlk ekim 200 kök kadar, ikinci ekim 150 kök, son ekimde 10 gün sonra 100 kök olarak yapılacak.

En karlı ürün diyebilirim, gübresi yok sulama ise sadece 2 defa yapıldı.

507843

507844

507845

İsmail Kuzucu
09-07-2014, 20:47
Saksılanan incir çelikleri..

507846

507847

İsmail Kuzucu
10-07-2014, 02:40
Frisady marul çeşidi ekimi yapıldı. 10 gr anca gelen marullar 40-50 gün sonra 800-900 gr geliyor. Allah'a ne kadar şükretsek az. 10 gün sonrada maritima marul çeşidi ekilecek.

Ekimde sıra arası 50 cm, sıra üzeri 40 cm. Fide ekildikten sonra can suyu ile birlikte 3 gün iyi bir sulama yapılıyor. Daha sonra 1. ve 2. çapa zamanları gelene kadar toprak hep nemli kalacak şekilde sulama yapılıyor. Böylece fidelerin tohumu kalkması engellenmiş oluyor.

507887

507888

İsmail Kuzucu
10-07-2014, 13:54
Tohumdan ektiğim karanfiller açmaya başladı. Bazıları çift renk olarak açtı normalde böyle açmamaları gerekliydi :)

507953

507954

507955

507956

507957