PDA

View Full Version : hira / Balkon, ev

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6

uyap
21-01-2015, 12:49
Umarım açar.. bu çiçeği ;)

Benimkinin tomurcukları da olduğu yerde sayıyor. Sevinmiştim ilk defa bir çiçeği yaşattım üzerine de çiçek açacak hale getirdim diye :(. Olsun yaprakları da çok güzel ne yapalım biz de onlarla avunuruz ;).
Hercai ve çuhaların rengine bayıldım. Bende mi kendimi ödüllendirsem :rolleyes:.

hira
21-01-2015, 13:01
Bende mi kendimi ödüllendirsem
:rolleyes:.

Hiçç bekleme Uyap :)

Laleci_03
21-01-2015, 13:18
Gerçekten çok güzelmiş renkleri Hira ablam, maşallah ;)
Uyap ablam ödüllendirir de ben durur muyum? :D
Bugün bizim sokakta çarşamba pazarı var, çiçekçi dayı geldiyse muhtemelen bu kış çiçeklerini satıyordur, tabi geldiyse, bir gidip bakayım ben :D İnşallah gelmiştir

sumeyra47
21-01-2015, 14:37
Yeni çiçeklerin hayırlı olsun Hira. Çuhalar güzel severim ama yazın sıcağına dayanamayı ölüyorlar.

hira
21-01-2015, 16:36
Yeni çiçeklerin hayırlı
olsun Hira. Çuhalar güzel severim ama yazın sıcağına dayanamayı
ölüyorlar.
Geçen kış dört tane çuham vardı, yazın sadece birini kaybettim Sümeyracım ama bu kış sanırım tüm sardunyalarım gitti, çok üzgünüm :( Tek tesellim baharda 1 liraya viyollerle çeşit çeşit bulabilecek olmam. Sagol, tesekkür ederm,.

Laleci_03
21-01-2015, 16:48
Sardunyalar için mi 1 lira dediniz? :eek:

hira
21-01-2015, 16:52
Sardunyalar için mi 1 lira dediniz? :eek:

Evet :) viyollerde fide olarak Bayrampaşa pazarında 1 - 1.5 lira

Laleci_03
21-01-2015, 16:56
Bak ya, hiç haberim yok meğersem bizim çiçekçi dayı kazıklıyormuş beni :mad: :D Neyse sağ ol Hira ablam öğrendiğim iyi oldu ;) Öğrenciyim sonuçta :D

hira
21-01-2015, 17:01
Uzak sayılmazsın Bayrampaşa'ya Nisan- mayıs aylarında bi uğra Laleci :)

Laleci_03
21-01-2015, 17:08
Aynen kesin uğramam lazım Hira ablacım, benim sardunyaların da çoğu mefta oldu çünkü, sağ ol :o

uyap
21-01-2015, 17:51
Ben de geleyim gün yaparız ;).

Laleci_03
21-01-2015, 18:11
Yaparız tabii Uyap ablacım :D :D

sumeyra47
21-01-2015, 18:19
Çok şanslısın bizim buradaki pazarda 5 liraydı. Keşke burada da 1 liralıklar olsa her renginden alırdım.

hira
21-01-2015, 20:12
Çok şanslısın bizim
buradaki pazarda 5 liraydı. Keşke burada da 1 liralıklar olsa her
renginden alırdım.

Benim sana zaten sözüm var, asla unutmadım Sümeyra, hele o zaman bi gelsin, alıp sanada yollayacagm.

sumeyra47
21-01-2015, 22:28
Çok teşekkür ederim arkadaşım ama ben sana zaten çok zahmet verdim üstelik gönderdiklerinin bir çoğu tutmadı.. :( :( Çok mahçubum.

YeniGine
21-01-2015, 23:30
Çoook teşekkür ediyorum sevgili hira, sağolasıın... :)

günebakan
22-01-2015, 10:28
Bende bu pazar nerde diye soracaktım sevgili Hira neyseki yerini öğrendim nisan,mayıs gibi kesin uğramak lazım:)

Tilki Mete
23-01-2015, 01:09
Şu bayrampaşa 'b'azarı nerdeymiş bakıyım ? Bayrampaşada okuyup pazar yerini bilmemek kötü oluyor . :D

hira
23-01-2015, 07:48
Ben de geleyim gün yaparız ;).

Aklıma geldi aslında :) daha çook zaman var ama ben varım, inanılmaz da mutlu olurum :)

hira
23-01-2015, 07:53
Bende bu pazar nerde diye
soracaktım sevgili Hira neyseki yerini öğrendim nisan,mayıs gibi kesin
uğramak lazım:)

Perşembe ve pazar günleri mutlaka uğramalısınız günebakan'cım :) Her çeşit ceylan, sakız (siyahı hariç :() ve normal top sardunyanın tüm renklerini bulabilirsiniz.. Bahar toplantısına katılın :D

hira
23-01-2015, 07:56
Şu bayrampaşa 'b'azarı
nerdeymiş bakıyım ? Bayrampaşada okuyup pazar yerini bilmemek kötü
oluyor . :D

Arda Turan spor kompleksi yanı :) Rıfat Canayakın'damısın yoksa Tuna mı :)

günebakan
23-01-2015, 10:53
Kısmetse muhakkak geleceğim pazara teşekkürler sevgili Hira:) bahar toplantısı hangi toplantı bilememdim:)

hira
23-01-2015, 11:31
Kısmetse muhakkak
geleceğim pazara teşekkürler sevgili Hira:) bahar toplantısı hangi
toplantı bilememdim:)

Düzenlemeye çalışıyoruz işte günebakancım :) şaka yapıyorum ama ciddiye alırsanız da mutlu olurum :)

Tilki Mete
23-01-2015, 12:19
Arda Turan spor kompleksi yanı :) Rıfat Canayakın'damısın yoksa Tuna mı :)

Bravo , rıfat canayakındayımm ama sağmalcılar için uğraşıyorum . ( ayak urduramamaktan korkuyorum birde almanca varmış oof) :) yakınmısınız yoksa

günebakan
23-01-2015, 13:05
Ben ciddiye çoktan aldım siz bir ayarlama yapın bakalım kısmet:)

hira
23-01-2015, 13:39
Bravo , rıfat
canayakındayımm ama sağmalcılar için uğraşıyorum . ( ayak urduramamaktan
korkuyorum birde almanca varmış oof) :) yakınmısınız yoksa

Hani okula gitmeden bir cami var, şuan inşaat halinde :) Annemler hemencecik orda oturuyor :)

uyap
23-01-2015, 14:27
Ooo adresler de verildi. Aslında sevgili Hira'ya kış bitmeden ekmeği, kestaneyi kapıp gitmek lazım ����. Soba sevenler derneği kurucam ben bu gidişle ��.

hira
23-01-2015, 16:25
Ooo adresler de verildi.
Aslında sevgili Hira'ya kış bitmeden ekmeği, kestaneyi kapıp gitmek
lazım ����. Soba sevenler derneği kurucam ben bu gidişle ��.

Ne zaman isterseniz beklerim uyap :)

samur
23-01-2015, 18:01
Ne zaman isterseniz beklerim uyap :)

Yaaa niye beni kiskandiriyosunuz, ben uzaktayım amaaa,
ben de olsaysım şoyle kıvrılırdım kedi gibi sobanın yanına

hira
23-01-2015, 18:23
Yaaa niye beni kiskandiriyosunuz, ben uzaktayım amaaa,
ben de olsaysım şoyle kıvrılırdım kedi gibi sobanın yanına

:) Ben sizi tanımayı inanın çok isterim..Çok samimi yürekten buluyorum sizi. Kısmet, belki yolunuz düşer bir gün İstanbul'a. Hayat bu, belli mi olur.

samur
23-01-2015, 19:16
Bu kadar yürekten çağırma beni
Bir gece ansızın gelebilirim Beni bekliyorsan, uyumamışsan
Sevinçten kapında düşebilirim.(Umit yasar oguzcan)
Son kismini degistirdim, latife ettim bu siirle. Kongre ve toplantilar nedeni ile zaman zaman geliyorum Istanbul'a. Neden olmasin tanisiriz insallah. Aslinda nisandaki toplantiya katilmak isterim ama ayni tarihte Antalya'da yillik kongrem var

Laleci_03
24-01-2015, 17:23
İyi akşamlar Hira ablacım, dediğin pazar bu pazar mı acaba? :D

hira
02-02-2015, 16:27
Pardonn.. bu mesajı görmemişim Laleci :) Pazarın eski yeri ora.. şimdi tam olarak okun oralarda.

Laleci_03
02-02-2015, 16:33
Çok sağ ol Hira ablacım, ;) Şimdi gitsek pek bir şey bulamayız herhalde değil mi? :p :D

hira
02-02-2015, 16:35
Çok sağ ol Hira ablacım, ;) Şimdi gitsek pek bir şey bulamayız herhalde değil mi? :P :D

Şuan hiçblsey yok :) Mart sonu gibi gelmeye başlarlar... Nasıl sabırsızım.. gitti bütün sardunyalarım ühü ühü :( :)

Laleci_03
02-02-2015, 16:41
Ben de sabırsızım Hira ablacım o yüzden soruyorum ya :o Aman ablacım ağlama beni de ağlatacaksın şimdi :(

Cumhur Tonba
02-02-2015, 18:25
Sen ağlama, dayanamam,
Bütün sardunyalarımız senin olsun
Sana kıyamam..

Sayın hira, geçmiş olsun. Bak laleciyi de ağlatacaksın.

Fakat sardunya yetiştirmek, çoğaltmak nispeten kolaydır zannımca. Daha iyilerini, daha güzellerini, daha renklilerini yetiştireceğinize eminim.
Hadi bakalım kolay gelsin.

(Sayfanızda ayçiçeğine rastladım. Ne hamarattır bir bilsen.)

günebakan
02-02-2015, 19:03
Cumhur abi sanki adımı duydum gibi geldi:)

Cumhur Tonba
02-02-2015, 23:16
Cumhur abi sanki adımı duydum gibi geldi:)

Evet, evet, evet,
Ayçiçek **** günebakan. Nasılsın? Sana rastlamak ne güzel. Hep aklımdasın ve özledim sofralarını inan.

hira
02-02-2015, 23:26
Üzülmiyim diyorum ama nasıl olacak bilmem Cumhur abi.. Baksana şuna.. hemde eşim almıştı bunu bana :(

hira
02-02-2015, 23:35
fotografı eklemeyi unutmuşum.

YeniGine
02-02-2015, 23:37
:( Çok güzelmiş sevgili hira, inşallah yine aynısından bulabilirsin.

Laleci_03
02-02-2015, 23:38
Ama hakikaten güzelmiş bu çok yazık olmuş ne diyelim... :(
Pazara bir şey olmasın :D

hira
02-02-2015, 23:42
YeniGine ablacım, aynısını bulurum ama bu eşimdendi :( ayrıca en eski iki çiçegimden biriydi.. kırmızısını ve bunu esim almıştı :(

Laleci, pazar yerinde meraklanma :)

YeniGine
02-02-2015, 23:50
:( Çok haklısın ama ne yapalım hata bizde dondurduk çoğu güzelleri. O halde inşallah yine eşin aynısından bulur da alır diyeyim.

YeniGine
02-02-2015, 23:57
Bu da bizlere ders oldu; tekrar soğuklar gelecek denildi ya, ben hemen donmuş sardunyalarımın bile bir kısmını binanın toplantı salonuna taşıdım ve hâlâ oradalar. :o

samur
02-02-2015, 23:59
Hiracik omru biten gidiyor istesende durduramiyorsun bugun taburcu edecegim bir teyzecik hastanede vefat etti, hersey yolundayken birden tersyuz oldu ve nefes bitmiş ki geri donduremedik teyzecigi, hayat iste birileri gelirken birileri gidiyor, olsun yeni sadunya fideleri sana gelmek icin can atacak baharda hic merak etme

Laleci_03
03-02-2015, 00:01
Samur ablacım nasıl dayanıyorsunuz bu hastalarınızın vefatlarına, ben olsam dayanamam hele ki hasta yakınlarına haber vermek hiç benim işim olmazdı vallahi takdir etmek gerek sizleri :o :(

samur
03-02-2015, 00:11
Lalecik bazi hastalarimdan cok etkileniyorum nadiren ben de aglarim,gozlerim dolar. Isimiz geregi insan alisiyor galiba,bazi olumler guzel oluyor yani rahat ve huzurlu,bazisi da cok izdirap cekiyor,yani nasil yasarsak oyle öluyoruz ve de oyle dirilecegiz galiba,boyle bir hadis varmiydi sen bilirsin belki de,suan hatirlayamadim.

Laleci_03
03-02-2015, 00:15
Zor vallahi Allah kolaylık versin size...
Ayrıca evet öyle bir hadis var “Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz, nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz” Hz. Muhammed(s.a.v)

hira
03-02-2015, 00:32
Hiracik
omru biten gidiyor
istesende durduramiyorsun bugun taburcu edecegim bir teyzecik hastanede
vefat etti, hersey yolundayken birden tersyuz oldu ve nefes bitmiş ki
geri donduremedik teyzecigi, hayat iste birileri gelirken birileri
gidiyor, olsun yeni sadunya fideleri sana gelmek icin can atacak baharda
hic merak etme

Bakmayın benim ah vah ettigime, evet cok üzüldüm ama yapacak bişeyde
yok.. Baharda acısını çıkaracagım evet :)

Duygusallık diyince orda bi durun, aglayan birini görünce burnum
sızlar.. Ya gercekten cok duygusalım, ya da keçilerim her daim kaçık ta,
o nedenle herşey gözyaşlarımı tetikler (Bunu annem der :))

YeniGine
03-02-2015, 00:39
Valla anladığım kadarı ile duygusallığını pek bilemiyorum fakat, fazlaca dobra, fazlaca dürüst, fazlaca saygılı olduğunu biliyorum, seninle birlikte olmak çok güzel; fazlaca da güven veriyorsun bana göre.

hira
03-02-2015, 00:52
Çok mutlu oldum YeniGine ablacım.. Güzel düşünüyorsun, o yüzden öyle gördün bence.

Eminönü'ne tekrar ne zaman gidecegiz? bu kadar kayıp verdik, alışveriş yapmalıyız :)

YeniGine
03-02-2015, 01:01
:) Canımsın ben gördüğümü söyledim.
Evet çok kayıp verdik, alışveriş yapmalıyız, yapmak gerek, almak gerek. İnşallah bakalım mart ortalarını bir bulalım, nasip kısmet diyelim.

lusoari
03-02-2015, 18:12
Ya ben ne olacağım, beni de bekleyin Eminönü'ne :D hem çok güzel pazarlık yaparım istediğimiz fiyata vermezlerse bile zorla hediye isteriz. :D :D
Sevgili Hira ağlamaya yer arıyorum dediğinde ilk işim profiline bakmak oldu acaba yengeç burcumusun diye, ben de çok sulu gözümde biraz. :(

Sevgili Samur doktorlarımızın işi çok zor, ancak bu mesleği yapan anlar biliyorsunuz ben de veterinerim ama bu yüzden dolayı mesleğimi yarıda bırakıp, laborant olarak devam etmeye karar verdim. Bu mesleğe gönül vermiş biri olarak siz, sonsuz saygıyı ve sevgiyi hak ediyorsunuz.

hira
03-02-2015, 18:43
Başak burcuyum lusoari :) Ama olay anlattığım gibi.

Ne pazarlığı ya, Eminönü esnafı öyle birşey bilmiyor.. Pahalıyış der demez adam arkasını dönüp gidiyor yafu :o defol git dercesine :)

Laleci_03
03-02-2015, 19:08
Bensiz Eminönü'ne mi gidiyorsunuz? :D
Çok kişi olalım da esnafa baskı yaparız :D hem toplu alımda indirim yapması lazım yok öyle arkaya dönüp gitmek :p :D

hira
03-02-2015, 19:35
Ne zamandır planlıyoruz ama bi kısmet olmadı Laleci :) Toplu gidebiliriz tabii.. Kim isterse gelebilir :) Benim başım çatlıyor, çıktım. by.

günebakan
03-02-2015, 19:40
Ben Hira'ya katılıyorum Eminönü esnafı pazarlık diye birşey bilmiyor hatta soğanlılarda sahtekarlık bile yapıyorlar ben nerdeyse ordan bitki almamaya yeminliyim.

lusoari
03-02-2015, 21:04
Benimkisi biraz zorla indirim oluyor arkadaşlar, başta diyorum indirim yapın lütfen kem küm yapan olursa direk diyorum ki benim babam da mısır çarşısı esnafı, ya indirim yapın ya da istediğim bitkiden çelik verin diyorum. Benim yaptığımda biraz duygu sömürüsü oluyor ama napim, çiçeksiz böceksiz yapamıyorum. :D

hira
03-02-2015, 21:48
Mügenin rizomlu bir bitki oldugunu bilmedigim dönemde ne olduğu belirsiz kücük soğancıkları müge diye yutturmuşlardı bana :) Bi daha ki gidişimde 'tu sana' demiştim.. catlardım demezsem.

eneskrky
03-02-2015, 22:11
Sayın hira giderseniz bende katılmak isterim :) kötü esnafları iyi tanırım

hira
03-02-2015, 23:31
Sayın hira giderseniz bende katılmak isterim :) kötü esnafları iyi tanırım Seviniriz :)

eneskrky
04-02-2015, 01:16
teşekkürler :D

sonkez
04-02-2015, 09:12
Dün oradaydım..Bu sıralar Eminününde çok birşey yok..Bol,bol soganlar..Havalar ısınsın.ortalık şenlensin biraz...

uyap
04-02-2015, 09:24
Sevgili hira siklamenin hala tomurcuğu yok mu? Sabah kendi siklamenimi sularken aklıma senin güzel geldi merak ettim:rolleyes:.

hira
04-02-2015, 10:18
Evet öyle yapıcaz Sonkez ablacım, havalar biraz ısınsın, Eminönü az renklensin.

Uyap, benim güzel ayılıp bayılıyor anlamadım derdini :) İçeri alıyorum olmuyor, balkona atıyorum olmuyor.. Kara görünmedi bi türlü.. Umudu kesiyorum artıkın :D

uyap
04-02-2015, 10:25
İçeriyi kesinlikle sevmiyor at onu balkona, hatta yağmurun altına at yağmur suyunu çok seviyor. Olmadı sen de benim gibi yapraklarından sarma yapmakla tehdit et :D .

hira
04-02-2015, 10:29
Sarmayı bırak, yumurtalı ot kavurması yaparım dedim gene olmadı annem :) İçeriden kastım; ısıtılmayan buz gibi bir oda. Yaprakların bir kısmı baygın baygın duruyor, yumuş yumuş. Sendeki ne alemde?

uyap
04-02-2015, 15:13
Ben ilk defa bir çiçeği ikinci yılına yaşattım ve açacak ( orkide ve yelken çiçeğini saymazsak. Onları açtıramamıştım zaten) :D. Evde kamerası sağlam bir alet bulabilirsem fotoğraf çekip yüklerim :D

samur
04-02-2015, 18:44
Yine bensiz bir plan daha :((

uyap
04-02-2015, 19:33
Yine bensiz bir plan daha :((

Üzülmeyin ben de gidemem Eminönün'e. Çok kalabalık, daralıyorum orada ben. Ama size gelebilirim :D. 15 yıllık Amasyalı sayılırım (eş durumundan). Daha göremedim ama bir gün mutlaka :D.

samur
04-02-2015, 20:01
Üzülmeyin ben de gidemem Eminönün'e. Çok kalabalık, daralıyorum orada ben. Ama size gelebilirim :D. 15 yıllık Amasyalı sayılırım (eş durumundan). Daha göremedim ama bir gün mutlaka :D.
Mutlaka bekleriz burasi otantik, tarihi, manevi, sevimli daglarla cevrili biryer.Ilk once kendinizi kapana kisilmis gibi hissediyorsunuz, sonra da guvende.Bir gelen pismanmis, bir de giden. Oyle diyorlar burda😁

asmalıtepe
04-02-2015, 20:29
Evet öyle yapıcaz Sonkez ablacım, havalar biraz ısınsın, Eminönü az renklensin.

Uyap, benim güzel ayılıp bayılıyor anlamadım derdini :) İçeri alıyorum olmuyor, balkona atıyorum olmuyor.. Kara görünmedi bi türlü.. Umudu kesiyorum artıkın :D

Sevgili Hira; Balkon ve terasınızı baştan sona öyle bir hayranlıkla gezdim ki başlarda beğendim tıkladım ama sonra heyecan ve merakıma yenik düşerek gözlerime başka birşey ortak edemedim. Ama bir kez daha gezerek bu hatayı telafi edeceğim.

Hepsi bir yana ne muhteşem bir çiçek sergisi ve düzeni, ne güzel tanıtım hepsinin isimleri mutlaka yazılmış ve üstünde.

Ayrıca çiçekler kadar sizin de içtenliğiniz ve samimiyetiniz, doğallığınız çok güzeldi. Bu çiçeklerin aşığı ruhunuza sağlık..

hira
04-02-2015, 20:58
Yine bensiz bir plan daha :(( İstanbul'a gelecegim demiştin, ben kesinlikle beklerim :)

hira
04-02-2015, 21:26
Sevgili Hira; Balkon ve
terasınızı baştan sona öyle bir hayranlıkla gezdim ki başlarda beğendim
tıkladım ama sonra heyecan ve merakıma yenik düşerek gözlerime başka
birşey ortak edemedim. Ama bir kez daha gezerek bu hatayı telafi
edeceğim.

Hepsi bir yana ne muhteşem bir çiçek sergisi ve düzeni, ne güzel tanıtım
hepsinin isimleri mutlaka yazılmış ve üstünde.

Ayrıca çiçekler kadar sizin de içtenliğiniz ve samimiyetiniz,
doğallığınız çok güzeldi. Bu çiçeklerin aşığı ruhunuza sağlık..

Hoş sözlerinizle onure ettiniz beni hocam, güzel gönlünüzle gözlernizle baktıgınız için güzel görmüşsünüz beni.

Evet ciceklern isimlerini mutlaka yazmaya çalışyorum forum kuralları gereği..

düzen konusuna gelirsek, ancak bu yaz balkonlu eve taşındıgım zaman hep bir araya toparlayabildim ciceklerimi. Daha evvel bir kısım bahçede, pencere kenarlarında dagınık duruyorduk.

Güzel yorumunuz ve ziyaretinizle mutlu oldum :)

eneskrky
05-02-2015, 19:13
Ben bugün emin önündeydim :D bi gezinmeye gittim ,hava çok şahaneydi.
çiçek pazarını detaylıca gezdim inceledim :) genellikle soğan ağırlıklı herkesin dediği gibi ,fiyatlar pahalı ama durup sıkı bi pazarlık yapınca fiyatlar bayağı düşüyor .Bazı esnaflar varki onlar hiç indirmiyor fiyatı ,ama bunlar azınlıkta tabi;genelde hepsinin bugün iyi günündeydi sanırım :D :D
Amaryllis jumbo soğanlar gelmiş 20 tl ,laleler 50krş,nergisler falnda 75krş 1 tl yaz soğanlarıda gelmeye başlamış :)) zambaklar 3tl canna 3tl (bu benim soğanlılara ilgimden, daha çok soğanlı bitkileri inceledim :D ) kaktüslerede baktım çok çeşit vardı çiçek açanlar aleolar falan fiyat aralığıda 4tl-10tl arası uygunlarıda var güzellerdi bence :D
Sizlerlede gitmek dileğiyle ..

hira
06-02-2015, 23:31
New :)

Laleci_03
06-02-2015, 23:39
A101'den aldığın kalanşo değil mi? :D Ayrıntıyı da gördüm beyaz, suda sümbülün açmış :D
Kataloğun 1 hafta öncesinden çıktığını bildiğim halde dün sen A101'e çiçek gelmiş aldım deyince ben de Ya nasip deyip bana yakın olan iki A101'e gittim ama elim boş döndüm bizim burlara gelmemiş daha bir de pazar günü bakacağım artık :D Karanfil almayı düşünüyorum, kalanşo da almak istedim ama öğrencilik işte ikisinden biri, zaten çiçek için para isteyince vermiyorlar evin her yerini çiçekle doldurdun diye. :D :p

Milla
07-02-2015, 08:55
sayın Hira,
Rengi çok güzelmiş bu güzelin.

hira
07-02-2015, 09:58
Beyaz sümbülde açtı evet Laleci :) Sona bir tane daha kaldı, bakalım mormu yoksa pembemi.. onu bekliyorum..

Sn. Milla, markette sona kalan kalanchoe bu, benim için bırakmışlar :) Komşu kızın telefonundan çekim yaptım, makinenin huyunu bilemedigim için ışık ayarlamasını yapamadım, fotograftakinden daha güzel.

hira
07-02-2015, 10:00
Bu arada hemen üsttekiler topraktaki beyaz sümbüllerim, tomurcuklar dehşet.. Kocaman olacak çiçekler.

Laleci_03
07-02-2015, 11:19
Keşke ben de 1 tane beyazı suya koysaydım, neyse geçti artık :o :D
Ayrıca evet bendekilerde dehşet Hira ablacım, en geç çimlenen beyazlar oldu ama diğerlerini solladılar maşallah :D

münevver48
07-02-2015, 23:19
sevgili hira sümbüller harika.dinlenmeleri nasıl olacak.

YeniGine
07-02-2015, 23:27
Sevgili hira maşallah sümbüllerin gümbür gümbür geliyorlar. Ama sevgili münevver48'in de sorduğu gibi dinmenleleri nasıl olacak?..
Zira benim geçen seneki sümbüllerimin halleri hiç de iç açıcı değiller. :( :o :mad:

536271

YeniGine
07-02-2015, 23:30
:D Aslında özür, şimdi diyeceksin 'Durun önce bir açsınlar keyfini çıkarayım, ondan sonra dinlenme dönemini düşünmeye başlarım nasıl olsa.'

Keyfini çıkar sümbüllerinin inşallah.

hira
08-02-2015, 21:39
Ben soğanlıları pek anlamadım aslında.. Zİyankarlık oluyor ama her sene yeniliyorum ben soğanları.

Laleci_03
08-02-2015, 21:42
Ama yenilenmeye fazlasıyla değecek güzellikleri var bence, soğanlı bitkileri çok seviyorum ya :D

hira
19-02-2015, 03:44
Önceki evimin bahçesi burası. Fotoğrafı bulunca paylaşmadan edemedim;) çook özlüyorum.

Yagmur143
19-02-2015, 10:43
Eski bahçenizi özlemekte çok haklısınız sevgili hira. Her yer çiçeklerle dolu, çok güzel görünüyor...

Tilki Mete
24-02-2015, 18:34
Sn hira nerdesiniz ?:D Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır.. Bizim pazar zamanı yaklaşıyor :D

aleydi
26-02-2015, 00:32
Çiçekler bir yana hepsi çok güzel , sevildiklerini biliyorlar ,o yüzden çoşkulular .Bende sardunyaları çok severim . Katmerli pembem vardı onu kaybettim . Çelik bile alamadan .İnşallah bu yıl serada ondan bulurum diye ümit ediyorum .

Tanıdığım bütün başaklar düzenli ,uyumlu ve yardımseverdir . Ben de oğlakım ve en iyi anlaştığım burç başak , oradan biliyorum :)

hira
26-02-2015, 15:42
Çiçekler bir yana hepsi çok
güzel , sevildiklerini biliyorlar ,o yüzden çoşkulular .Bende
sardunyaları çok severim . Katmerli pembem vardı onu kaybettim . Çelik
bile alamadan .İnşallah bu yıl serada ondan bulurum diye ümit ediyorum .

Tanıdığım bütün başaklar düzenli ,uyumlu ve yardımseverdir . Ben de
oğlakım ve en iyi anlaştığım burç başak , oradan biliyorum :)

Kayıplar konusu hala aklıma geldikce üzüyor benide :( gördügünüz fotograflardakilerin çoğu yok artık. tesellimiz tekrar bulabilecek olmamız :)

basak olarak oğlaklarla cok iyi anlaştıgımı söyleyebilirim. Bitkiler dışında ilgimizi çeken ortak noktamız takı tasarımı sanırım :)

Ziyaretinizle mutlu oldum aleydi :)

hira
26-02-2015, 20:43
Su da sümbüle bu muhteşem renkle son noktayı koymuş olduk :)

samur
26-02-2015, 20:47
Muhteeseemmm

lusoari
26-02-2015, 21:57
O muhteşem ötesi renk benim en çok sevdiğim renktir. Her gördüğümde beni gülümsetmeye yeten, kendimi iyi hissettiren ve bir o kadar da gözüme leziz gözüken tek renk bu fuşya ya da erguvan dedikleri renk. Hira bittim ben buna, maşallah. :D

hira
26-02-2015, 22:04
Bende cok begendim ve saksıya ekmedigim icin pisman oldum arkadaşlar. telef oldu gitti yavrucak :o umarım saksıdakiler arasında bu renk vardır.

lusoari
27-02-2015, 12:38
Sevgili Hira suda çiçek açtıktan sonra bu sümbüller ölüyor mu, yoksa topraktakiler gibi uykuya mı giriyor?

hira
27-02-2015, 14:59
Sevgili Hira suda çiçek
açtıktan sonra bu sümbüller ölüyor mu, yoksa topraktakiler gibi uykuya
mı giriyor?

Cevabı henüz bende bilmiyorum lusoari :) Cicekleri solanlar halen öyle ce bardakta duruyorlar, topraga alırım belki. Cevabıda ögrenmiş olurum.

Suveyda
27-02-2015, 15:08
sümbülün gövde, yaprak, çiçek renklerinin uyumu çok hoş. Gün içinde açık havada çerçevelik bi fotoğraf alınabilirmiş :)

hira
27-02-2015, 16:55
sümbülün gövde, yaprak,
çiçek renklerinin uyumu çok hoş. Gün içinde açık havada çerçevelik bi
fotoğraf alınabilirmiş :)

Güzel bir makinayla belki :)

lusoari
27-02-2015, 17:39
Cevabı henüz bende bilmiyorum lusoari :) Cicekleri solanlar halen öyle ce bardakta duruyorlar, topraga alırım belki. Cevabıda ögrenmiş olurum.

Bu deneyimini de bizlerle paylaşmayı unutma. :))

Tilki Mete
27-02-2015, 18:02
Sn hira pazara giderken eğerki sümbülümün rengi söylenilendeki gibi çıkarsa size hediye edebilirim..:D

hira
27-02-2015, 18:09
Sn hira pazara giderken
eğerki sümbülümün rengi söylenilendeki gibi çıkarsa size hediye
edebilirim..:D

Söylenilen? :) Teşekkür ederimm.. Pazara daha var yaa :(

münevver48
27-02-2015, 18:19
Bende cok begendim ve saksıya ekmedigim icin pisman oldum arkadaşlar. telef oldu gitti yavrucak :o umarım saksıdakiler arasında bu renk vardır.

sevgili hira,sümbülün rengine bende bayıldım. madem telef olacak size bir öneride bulunacağım bilmem bu sümbül için nasıl olur.babaannem ben küçükken pırasaların köklerinden 4 ,5 cm yukarıdan keserdi ve ucunun saçaklarını da dibinden çok az bırakarak bir güzel tıraşlardı sonra bana haydi bunları bahçeye dik diye elime tutuştururdu.bende dediğini yapardım ve pırasalar bir süre sonra büyürlerdi. ben bu yöntemi hala yaparım. isterseniz sizde sümbülünüzün çiçeği geçince, saçaklarını tıraşlar hem de yeşil yapraklarının biraz üstten keser kumlu ve nemli bir toprağa dikebilirsiniz.belki böylece hayata tutunur ne dersiniz? sevgilerimle.

Tilki Mete
27-02-2015, 18:22
Bizim çiçekciden almıştım mor dediği mor çıktı diyerinede çingene pembesi koyu pembe dedi . Daha cıkmadı çıkınca görcez artık..:D:D

Laleci_03
27-02-2015, 18:37

Ben, benimkilerden sağ kalanı çiçeği geçtikten sonra saksıya almıştım, hâlâ capcanlı, sapasağlam duruyor Hira ablacım, hatta yapraklarının boyu bile uzadı yani saksıya alabilirsin ;) Ama gelecek seneye çiçek açar mı bilemem :rolleyes:

hira
27-02-2015, 18:50
Münevver ablacım pırasa yetistirme yönteminiz sümbülden daha cok ilgimi cekti :) bugun pırasa yaptım, bilsem atmazdım kök kısımlarını :) deniycem bunu.

Mete senin zaten daha evvel bana bir hediyen olmuştu, kardinal sarmaşığı :) paketlerken adım aklında kaldımı bilmem :)

Laleci, bende ekicem soganı, seneye acar ya da acmaz bilemem. Ögrenmiş oluruz :)

Tilki Mete
27-02-2015, 18:53
Hatırlayamadım ki tohum paylaşımdan mı göndermiştim :D :D :D

hira
27-02-2015, 18:57
Evet tohum paylaşımında :) Sümbülün sana kalsın, keyfini çıkart. Ben dolaşıyorum biraz... Babay..

Tilki Mete
27-02-2015, 19:07
Ekin onu yaa 1 tohummu koymuşum sizede (:(

hira
27-02-2015, 19:33
Ekin onu yaa 1 tohummu koymuşum sizede (:( Hayır 3 tane var, bu hafta sonunu atlatalım, ekecegim tohumlarımı artıkınn... Sıkıldım kıştann!

Tilki Mete
27-02-2015, 20:50
Demekki hatırlamışım sizi :D normalde cogu üyeye 1 bazılarına 2 adet vermiştim özel üyelere 3-4tane koymuştum :D söylemesi ayıp :D

hira
22-03-2015, 12:47
Yeni bir aşk daha :)

Poşetlerde satılan fidecikler görünmeye başlamış sağda solda. Kalanchoeyle başladım. Acımasız kara kışın benden aldıklarını telafi etme zamanı :)

lusoari
22-03-2015, 20:32
Dur dur kalanchoe daha fazla alma ben getiririm. :D

Laleci_03
22-03-2015, 20:37
Ama Lusoari ağabeyim oldu mu şimdi böyle, ben gelemiyorum diye aaaa :( :D

lusoari
22-03-2015, 20:42
Ben sana gel demiştim. :D
Mazeretin var diye ısrar etmiyorum ama düşün bence bir iki saatten bir zarar olmaz. :D

Laleci_03
22-03-2015, 20:45
:D Karmaşık duygular içerisindeyim şu an yaa :D O zaman şöyle yapalım, ben o gün hangi sınavım var bilmiyorum, öğrenince sınavın önemine göre bir değerlendirme yaparım ben Lusoari ağabeyim :D :D

lusoari
22-03-2015, 20:57
Sınav saatini öğren bana özelden haber ver, daha bir haftamız var. Hem hira ablamızın sayfasını işgal etmemiz doğru olmaz. :)

hira
23-03-2015, 09:59
daha bir haftamız var. Ben size birşey diyim, benim kafa alt üst olmuş durumda, cok zor günler geçiriyorum bir haftamız var yazısını okumadan anlayamadım cok yakın bir tarihte oldugmuzu, nisan'ın ilk haftası diyince daha cookk var demistim kendi kendime :) O yüzden kader kısmet'e baglamıştım lusoari :) Neyse, suan otobüsteyim daha fazla yazamıycam, babay.

lusoari
23-03-2015, 16:13
Yani haftaya perşembe ablam. :D

hira
24-03-2015, 11:16
Gitmesemde, görmesemde onlaaar benim sümbüllerimm :) Çiğdeme yetişemedim, açmışta solmuş bilemm.

samur
24-03-2015, 17:40
Cok guzeller masaallah simdi miissss gibi kokuyodur 😀

hira
27-03-2015, 11:29
Annemlerdeki lalelerim tüm gün güneş aldığından daha çabuk geliştiler. Bendekiler bu kadar olmadı henüz.

hira
27-03-2015, 12:05
Bunlar yeni elemanlar sukulentler (kaz ayağı, acem halısı) dün Eyüp'ten alındı, kadifeler Bayrampaşa pazarı :)Sonunda cep telefonu kameramı ayarlamayı başardım. fotografların boyutu güzel oldu. Sümbül fotograflarına bakınsanıza Adolf Hitler'in bıyığı gibi kalakaldı sayfanın ortasında :o :o

hira
27-03-2015, 12:28
Bi tanecikte kamelyam oldu diyecegim ama tek yaprak henüz :) Nasıl değerli anlatamam, gelişmesi için elimden geleni yapacağım.

aleydi
27-03-2015, 13:58
Soğanlıların çok güzel açmışlar . Kadife çiçeğini yan komşum ekmişti .Ertesi yıl her yer kadife çiçeği oldu .Öyle çok tohum yaptı ki.Bizim buralarda geç filizleniyor . Bilseydim sevdiğini diğer tohumlarla eker gönderirdim sana .Ben yurt dışından bir siteden pembe kadife çiçeği tohumu aldım . Henüz gelmedi .Merakla bekliyorum , fotoğraftaki gibi gerçekten pembe açacak mı diye .Acem halısını çok seviyorum . Bizim iklime uygun değil ne yazık ki. Güle güle büyüt hepsini . Sevgiler ..

hira
27-03-2015, 17:47
Teşekkür ederim aleydican, gönderdiklerin yeter. Kadife çiçeği ve aynısefa'ya taktım kafayı bu ara, nedense hep turuncu çiçekler :) Ama kadifenin pembesinide merak ettim, ekte bakalım gercekten pembe mi açacak. Takip edicem.

Acem halısını bende çok seviyorum :)

ziyaretinle mutlu oldum, teşekkür ediyorum.

sonkez
27-03-2015, 21:45
Sumbullerin masallahi var.Renk,renk ne guzel...

hira
28-03-2015, 17:13
Paletlerden torflardan kurtulduk, çokta yakışıklı olduk.

Kalanchoe
Kazayağı
Acem halısı

hira
28-03-2015, 17:33
Çuhalarıda yeni çıkarttım paletlerden.. Menekşeler anca açmaya başlamış.

hira
28-03-2015, 18:00
'aşk' diye özetliyorum :)

bay tömürcek
28-03-2015, 18:14
Hira ablam ya senin sayfanda gezinmek bi başka güzel ;) Yoğurt kabındaki çiçeklerin siyah poşetli fideciklerin renkli saksıların soğanlıların falan ne biliyim tadı ayrı oluyo buranın :p Hepsinin maşallahı var gene ellerine emeklerine sağlık ablacım ;)

münevver48
28-03-2015, 20:03
sevgili hira,bahar size de gelmiş, çiçeklerin çok güzel renklerine bayıldım.inşallah daha güzellerine sahip olursun.sevgiler.

hira
28-03-2015, 20:09
Hira ablam ya senin
sayfanda gezinmek bi başka güzel ;) Yoğurt kabındaki çiçeklerin siyah
poşetli fideciklerin renkli saksıların soğanlıların falan ne biliyim
tadı ayrı oluyo buranın :p Hepsinin maşallahı var gene ellerine
emeklerine sağlık ablacım ;)

Teşekkür ederim Tömürcüğüm :) Bakıyorum menekşelerin yerine sen kurulmuşsun :) Bende aynı samimiyeti ve sıcaklığı senin sayfanda buluyorum emin ol. Bu ara kayıpsın farkındayım, çok uzaklaşma :)

ziyaretinle mutlu oldumm.

hira
28-03-2015, 20:15
sevgili hira,bahar size
de gelmiş, çiçeklerin çok güzel renklerine bayıldım.inşallah daha
güzellerine sahip olursun.sevgiler.

Bahar bana da geldi çok şükür Münevver ablacım. Renklendi balkonum ve ben çok mutluyum, bugün kışlık yerlerinden alıp tamamını balkona attım çiçeklerin. yalnız sümbüller evde şuan, ne tarifsiz bir koku o öyle Yarabbi. Dışarda da yağmur var, en sevdiğim olay.. Çok güzel bir gün. Hepimiz her zaman bahar havasında yaşayalım hayatı inşallah. Mutlu oldum gelişinle.

Laleci_03
28-03-2015, 20:50
İşte HİRA ablam, işte BAHAR vee işte LALELER :D Başka bir söz söylemiyorum :p

YeniGine
28-03-2015, 23:36
:) Evet gerçekten çok yakışıklı, güzel olmuşsunuz sevgili Hira. Sarılar, morlar, pembeler maşallah maşallah renk cümbüşü. Sümbüllerin kokusuna ben baharın kokusu diyorum. Emeğine, gönlüne sağlık...

sumeyra47
28-03-2015, 23:50
Çok güzeller maşallah rengarenk bayıldım bunlara ben. Balkonun renklenmiş ne güzel sevgili hira..

bay tömürcek
29-03-2015, 13:09
Teşekkür ederim Tömürcüğüm :) Bakıyorum menekşelerin yerine sen kurulmuşsun :) Bende aynı samimiyeti ve sıcaklığı senin sayfanda buluyorum emin ol. Bu ara kayıpsın farkındayım, çok uzaklaşma :)

ziyaretinle mutlu oldumm.

Evet abla biraz da ben durayım menekşelerin yerinde dedim malum kara kış menekşe falan bırakmadı ben sağım çok şükür :D Kayıptım bayağıdır artık döndüm ablacım buralardayım ;)

sonkez
30-03-2015, 12:34
Evet evet biliyorum fotoğraflar hiç ama hiç net değil, ama sardunyalarım güzel, yetmez mi?:)

Sevgili hıracım bu kırmızı,beyaz sardunyan hala duruyormu :confused:

hira
30-03-2015, 12:44
Maalesef tek bir tane sardunyam kalmadı ablacım :( iki tane sakızım saglam gördügüm fakat onlarda gitmis sanırım, derin budamadan sonra yeşile dair birsey görmedim üzerlerinde.

sonkez
30-03-2015, 16:24
Yenilerine saglik diyelim...

hira
30-03-2015, 19:27
Annemlerdeki lalelerim :)

hira
11-04-2015, 14:40
Bauhaus güzeli

hira
11-04-2015, 14:50
11 aylarım ortancam ve alissyum..
Pazarlar renklendi şükür..

Milla
11-04-2015, 15:06
Sevgili hira,
Yeni çiçeklerin hayırlı olsun. Özellikle alisyumuna bayıldım. Çok zarif, çıtı pıtı :))

münevver48
11-04-2015, 15:31
Bauhaus güzeli

:)sevgili hira,lavantin açınca sana da zahmet olmaz sa daha yakın fotoğrafını paylaşırsan sevinirim. ben dekiyle karşılaştırmak istiyorum. gerçi benimki karabaş otu diye biliyoruz.geçenlerde serada gördüm aynısını lavantin dedi bilemedim. diğer çiçeklerini de güle güle büyüt. pazarlarda bile çiçekleri özledik be canım.bakalım yarın pazara neler gelmiş bir göz atayım;). sevgilerimle.

Laleci_03
11-04-2015, 15:34
11 aylarım ortancam ve alissyum..
Pazarlar renklendi şükür..

Pazara bensiz mi gittin Hira ablacım hani birlikte gidecektik, sardunya alacaktık :p
Şaka şaka, hayırlı olsun yeni güzellerin, bizde artık yeni çiçek almak yok balkonda yer kalmadı çünkü, kendimi zor tutuyorum:rolleyes:

hira
11-04-2015, 15:53
Açelyaları 5 liraya satıyorlardı, daha sonra 2.50 kuruşa düşürmüşler fiyatı 'neden' dedim; biz bakamadık, biran evvel elden çıkarmaya çalışıyoruz dediler..

Yardımcı oldum bende :) "cankurtaran abla" dedi satıcı bana, inşallah dedim içimden :)

Laleci_03
11-04-2015, 15:57
Açelyaları 5 liraya satıyorlardı, daha sonra 2.50 kuruşa düşürmüşler fiyatı 'neden' dedim; biz bakamadık, biran evvel elden çıkarmaya çalışıyoruz dediler..

Yardımcı oldum bende :) "cankurtaran abla" dedi satıcı bana, inşallah dedim içimden :)

Yok artık, Hira ablacım:eek:
Kurallar çiğnenmek içindir :p yer olmasa da almam lazım :D

hira
11-04-2015, 16:02
Lalelerim.. KOCAMAN soğanlardan mini mini laleler :o

hira
11-04-2015, 16:12
Sevgili hira,
Yeni çiçeklerin hayırlı olsun. Özellikle alisyumuna bayıldım. Çok zarif, çıtı pıtı :))

Teşekkür ederim Milla :) abla demeyeyim artık, ayıp yahu gencecik kadına :) Alisyuma bende bayıldım gercekten çok şeker. Yanındada şebboyum duruyor. aynı saksıya tıkıştırdım ama umarım problem olmaz.

hira
11-04-2015, 16:25
:)sevgili
hira,lavantin açınca sana da zahmet olmaz sa daha yakın
fotoğrafını paylaşırsan sevinirim. ben dekiyle karşılaştırmak istiyorum.
gerçi benimki karabaş otu diye biliyoruz.geçenlerde serada gördüm
aynısını lavantin dedi bilemedim. diğer çiçeklerini de güle güle
büyüt. pazarlarda bile çiçekleri özledik be canım.bakalım yarın pazara
neler gelmiş bir göz atayım;). sevgilerimle.

Tabii daha sonra açtıgında yine fotograf eklerim münevver ablacım.
Yanlış hatırlamıyorsam lavandula officinalis yazıyordu fişinde. Pazara
mutlaka gitmen lazım, şu ara rengarenk her taraf :o

Milla
11-04-2015, 16:52
Teşekkür ederim Milla :) abla demeyeyim artık, ayıp yahu gencecik kadına :) Alisyuma bende bayıldım gercekten çok şeker. Yanındada şebboyum duruyor. aynı saksıya tıkıştırdım ama umarım problem olmaz.

Svgili hira,
Diyebilirsin, teyze bile olur :))
Aliysyumun ve şebboyun renk olarak çok yakınlar çok iyi uymuşlar birbirlerine.

hira
11-04-2015, 17:18
Yok artık, Hira ablacım:eek:
Kurallar çiğnenmek içindir :p yer olmasa da almam lazım :D

Lalecik maalesef açelya kalmamış orada artık :( Ama istersen, pazara gelirsen ben bunların birlni sana getiririm :) Hem pazara gidecdektik diyorsun ama neden Bakırköy'e gelmedin bakalım? :( Sonkez, milla ve eşi, lusoari ve ben toplandık yoktun :(

Laleci_03
11-04-2015, 17:24
Önce aile meclisini toplamam lazım balkona çiçek almam için zira artık yer kalmadı diyorlar, bana kalsa balkonda hiç bir şey yok :p :o
Bakırköy'e niye gelemedim çünkü tam o zamanlar benim sınav haftamdı hala da o sınav haftasındayım, günlerim zorlu geçiyor ablacım, gelmeyi o kadar çok isterdim ki... Nasip değilmiş :rolleyes:

YeniGine
12-04-2015, 00:06
Sevgili hira'cık maşallah balkonun da, sen de coşmuşsunuz. Açelyalarına, alisyumuna bayıldım, lalelerin ona keza çok da güzel çiçeklenmişler. Emeklerine sağlık.

lusoari
12-04-2015, 08:33
Ooooo işte Sevgili hira nın sayfası canlanmış, yaşasın. :D

mandalinleerik
12-04-2015, 08:59
O saksılar çiçekçiden alındığı gibi balkona mı koyulmuş? Hani nerede eski yoğurt kaseleri? :)

sonkez
12-04-2015, 09:13
Yine cosmussun sevgili hiracim...Ciceklerin birbiriyle yarisiyor :)

hira
12-04-2015, 19:07
Ooooo işte Sevgili hira nın sayfası canlanmış, yaşasın. :D

Hala canlanmış sayılmaz lusoari, tek birtane bile sardunyam yok henüz. sardunyasız balkona balkon denmez bence :rolleyes: :rolleyes: şimdi senin sayfanıda gördüm, özellikle menekşenin rengine bayıldım ;)

hira
12-04-2015, 19:12
O saksılar çiçekçiden alındığı gibi balkona mı koyulmuş? Hani nerede eski yoğurt kaseleri? :)

Hala duruyorlar ama artık yeteri miktarda saksı edindiğim için 2. planda kaldılar ;) ilgili başlığıda bulamadım ki tekrar buraya ekleyecektim fotoğrafları ama bulamıyorum. saksı olarak kullanılabilecek dekoratif eşyalar değil miydi başlık? Google'dan doğruca girdim ama yine bulamadım. görünmüyorsunuz artık? ;)

hira
12-04-2015, 19:14
Yine cosmussun sevgili hiracim...Ciceklerin birbiriyle yarisiyor :)

Çokk şükür yine rengarenk olduk ablacım, mutluyum ;) çiçeklerim gerçekten çok mutlu ediyorlar beni.

münevver48
12-04-2015, 20:45
sevgili hira laleler muhteşem güzellikte.beyazını daha çok sevdim.

uyap
16-04-2015, 20:49
Oy oy balkonumu sevgili milla ve sana teslim etmek istiyorum. Bütün pazarı toplamışsın bize bir şey kalmamış :)). Aliysyum ve şebboy uyumuna bayıldım renkleri tam benlik.

hira
19-04-2015, 20:29
Rengini bilmedigim yeni küpelim. Ortalık fide kaynıyorken daha fazla almalıyım.

Beyaz ve kırmızı yeniglnelerim.

Kırmızı yalınkat kalanchoem.

YeniGine
19-04-2015, 23:20
Sevgili hira'cık, yeni fidelerini güle güle büyütesin, çiçeklerini göresin inşallah. Sanırım yeni saksılarına da diktin; toprakları gözüme güzel göründü, özellikle kalonchenin toprağı dikkatimi çekti. Nasıl bir toprağa diktin, nereden buluyorsun saksı topraklarını?
Ellerine, gönlüne sağlık...

hira
20-04-2015, 19:07
Sevgili hira'cık, yeni
fidelerini güle güle büyütesin, çiçeklerini göresin inşallah. Sanırım
yeni saksılarına da diktin; toprakları gözüme güzel göründü, özellikle
kalonchenin toprağı dikkatimi çekti. Nasıl bir toprağa diktin, nereden
buluyorsun saksı topraklarını?
Ellerine, gönlüne sağlık...

Sağol YeniGine ablacım, kışın yaralarını sarmaya çok az kaldı :) sardunyaları çoğaltıp bir de gazanya bulursam tamamdır :)

Geçen yaz bahçeye bir yerden toprak getirtmiştik, çoğunlugu ondanolmak üzere torf ve bahçe topragı karışımı yapıyorum. tamamen ezbere hareket ediyorum :) bişey bildiğim yok yani :)

Limonik
21-05-2015, 15:56
Sevgili hira bir başlıkta 1,50 TL'ye sardunya satılan bir pazar olduğunu yazmışsın. Nerede bu pazar? :)

hira
21-05-2015, 16:26
Sevgili hira bir başlıkta 1,50 TL'ye sardunya satılan bir pazar olduğunu yazmışsın. Nerede bu pazar? :)

Bayrampaşa'da Limonik, perşembe günüde pazar kuruluyor ama pazar günü kurulan pazara sardunya fideleri geliyor. Bayrampaşa'nın merkezinden aşağı uzanan Demirkapı caddesinin taa en sonuna iniyor ve sola dönüyorsun, pazarın hemen girişinde 3. Tezgah sanırım. Arda Turan spor kompleksinin orada pazar. Daha net anlatamazdım :)

hira
22-05-2015, 16:37
Biliyorsunuz sardunya aşığı ben, geçirdiğimiz zorlu kış şartlarında tüm sardunyalarımı kaybetmiştim. Geçen yaz sardunyaların bol olguğunu gördüğüm bahçelere dilenciliğe çıktım az evvel :o Vermezlerse sağolsunlar ama ya verirlerse! Sadece tek bir bahçeye girmem yeterli derecede kafi geldi.. Kapıyı çaldım, üst kattan nur yüzlü bir ablacık camdan baktı :o Ablacım dedim, bana sardunyalardan birkaç tane minicik dal verirmisin? Aşağı bile inmedi kadın, "al dedi, ne kadar istersen" Allah'ım Yarabbim, altın bulsam bu kadar sevinmezdim... Kadının samimiyetine dayanarak daldım saksılara, Umarım pişman olmamıştır zavallı :o Tam 14 farklı saksıdan çelik aldım, bir tanesinin narçiçeği renginde olduğunu gördüm, diğer 13'ü sürpriz! Bayılıyorum bu renk konusunun sürpriz olmasına :o Allah Cennetiyle mükafatlandırsın o ablayı.. Amin.. Hadi hira saksı bul şimdi :) Çokk mutluyum..

Laleci_03
22-05-2015, 16:44
Gözün aydın Hira ablam, ne mutlu sana, inşallah hepsi tutar da, renklerini, çiçeklerini görürsün. :rolleyes: Allah razı olsun kendisinden, ne güzel demiş ne kadar istersen al diye... O nur yüzlü abladan bir tanecik de benim bulmam lazım ;)

hira
22-05-2015, 16:53
Ben o kadından geçen yılda sardunya almıştım ama elimde eksik olan 2-3 renkti Lalecik. Gerçekten çok mutlu oldum.. Pazarda sardunya fide olarak olsa tamam ama sadece ceylan ve sakızlar fide olarak satılıyor. Normal top sardunyalar (en sevdiklerim) Saksılarda 5 tlye satılıyor ve her rengini birden almaya gücüm yetmez.. Geçen gün annemin komşusu 5 çelik vermişti, 3ünü tutturdum.. Bende oldukça sendede var demektir lalecik.. Sana kış ortancası da vereceğim, eğer yavrusunu ayırıp yaşatmayı başarabilirsem... Toplantıdaki fotografını gördümde anladım çok istediğini :) Ben şimdi depoya saksı bulmaya iniyorum.. Babay..

Laleci_03
22-05-2015, 16:58
Ah Hira ablam sen de beni mutlu ettin şimdi çok sağ ol, inşallah yaşatabilirsin o yavruyu ;) Toplantıdaki o halim de herkesin dilinde ya hu nasıl kaptırdıysam kendimi :p :D
Bende de o top sardunyalardan (parlak kırmızı ve açık pembe renkli) var çoğunlukla, çok sevdiğini daha önceden bilseydim gönderirdim eğer istersen şimdi de gönderebilirim Hira ablam :rolleyes: Haydi kolay gelsin sana...

YeniGine
22-05-2015, 23:44
Sevgili hira'cık senin adına sevindim, inşallah bir sürü sardunyaların olur. Gönlü, eli bol ablaya denk gelmişsin benden isteseler ben veremem açıkçası, hoş zaten benden de isteyen yok, isteyen kendisi koparıp götürüyor, daha olmadı saksısıyla alıp götürüyor.
Saksı bulmuşsundur, fotoğraflarını bekliyoruz...

hira
28-05-2015, 11:45
Sevgili hira'cık senin adına sevindim, inşallah bir sürü sardunyaların olur. Gönlü, eli bol ablaya denk gelmişsin benden isteseler ben veremem açıkçası, hoş zaten benden de isteyen yok, isteyen kendisi koparıp götürüyor, daha olmadı saksısıyla alıp götürüyor.
Saksı bulmuşsundur, fotoğraflarını bekliyoruz...

Çiçek isteyeni asla geri çevirmemde, camdan bakarak 'ne kadar istersen al da diyemem ablacım, ben kendim kırar veririm çelikleri, başkasına el sürdürmem ve görüntüyü bozan dalları veririm :rolleyes:

sonkez
28-05-2015, 13:23
hadi bakalım gözün aydın hıracım.Bol bol resım bekliyoruz...

hira
28-06-2015, 16:55
Fotograflar kötü ama azıcık idare edin beni, ne zamandır paylaşım yapamadım, sayfam öksüz yetim kaldı :o

Laleci_03
28-06-2015, 18:30
Hira ablam az daha dursaydın ben gelip diyecektim paylaşım yaaaapp diye :D
Fotoğrafın kalitesi sorun değil sen yeter ki bizi habersiz, paylaşımsız sayfanı da öksüz, yetim bırakma ;)
Eee yok mu devamı? :confused:

hira
28-06-2015, 19:15
Acem halısı kocaman oldu.. Çiçekli zamanları geçti ama bu haliylede seviyorum ben onu.

Bir tane vapur dumanım var, kendi halinde yaşayan.

Ve yılan kaktüslerim.. Büyük olanın saksısını değiştirdim bu bahar.. Mutlu oldu sanırım, 3 tane çiçekle teşekkür etti.

Tilki Mete
28-06-2015, 20:44
Eeeeeee leş kaktüsümü o bayan sardunya pardon hira nerede bu sardunyalae hani bu bayrampaşa pazarı ohoooo fotoğrafsız olmuyor ki :(

hira
28-06-2015, 21:21
Zahmet edip yazıyı okusan leş kaktüsü olmadığını anlardın kirpi ay pardon tilki Mete bey :) Sardunyalar açmadı daha.. Yine de yarın gündüz gözüyle çekerim açanları.. Zaten kameram fos.

Tilki Mete
28-06-2015, 23:02
Aaa çok ayıp resmen hakaret ettiniz sardunya hira sardunya aman neyse :D okudumda :p solda ki tamma dağdakinin ortazındakiler olabilirmi acaba didim offf kıvıramadım :( kaktüsten anlamıyorum napiyim :D vapur dumanına kadar okudum da o arada bişi oldu devam etmedim üşenmişte olabilirim yorum yazarkende tekrar okumamışım :D

YeniGine
28-06-2015, 23:34
Ben de diyorum, sevgili hira'cık balkonundan vazgeçti galiba (ve az daha dursa idin soracaktım) konu başlıklarına verdi kendisini diye. Ayrıca çok da kötü değil fotoğraflar, balkonu tabi ki merak ediyoruz hira...

hira
28-06-2015, 23:43
Fotgraf makinam bozulunca böyle oldu işte YeniGlnr ablacım.. Sorunu çözmeye az kaldı inşallah.. Makinamla daha güzel fotograflar çekip gelcem.

hira
29-06-2015, 14:54
Dereotum.. Yandaki boş dairenin balkonuda bana kaldı :)

Telgrafımı bu sene diktim. Geçen yaz saksıdan çelikler alıp suya koymuştum, bardakta kök yaparak kışı suda geçirdiler.. Saksıdaki dondu, bardaktakiler yetişti imdadıma.. Bir karış çelikti, agaclar net'in 9. Dogum günü toplantısından aldıgımda..

Tika'ya tesekkürler bir kez daha.

hira
29-06-2015, 15:08
Ortancamın 3. Yılı bende. Geldiğinde küçücük fideydi ve çiçeklenmedi, 2. Yıl tam tomurcuktayken tepe üstü aşağı indi ve yine çiçek göremedim :o bu sene öğrendim rengini.. Dibindeki yavruları bu saksıya aldım.. Deney yaparım belki onlarda :) renk degistirecekmi diye... Hani çivit mi ne veriyorlar ya.. Heh işte öyle şeyler.

hira
29-06-2015, 15:16
Bu kalanchoeyi çöp kenarında buldum.. Ne muhteşem dimi?

Sardunyalar nazlı nazlı açıyor... Her taraf rengarenk olmadı ki gözüm bi doysun!

Bugün aldığım çelikler.

hira
29-06-2015, 15:27
Hatmileri bu sabah mahallede çektim, renkleri çok hoş.. Tohumların olgunlaşmasını takip edip toplama düşüncesindeyim.

hira
29-06-2015, 15:35
Miss... Başka da bişey deme geregi duymadım şimdi..

hira
29-06-2015, 15:43
Kuşkonmaz ve aşk merdiveni.. İç mekan bitkilerini sevmem ama bunlar hoş.. özellikle kuşkonmaz çok hoşuma gitti... Çınar'ı (muhabbet kuşum) koydum üzerinde duramıyor harbidende :) şaka! :o

Kar yağdı/ topçu çiçeğini bu yıl aldım pazardan..

Ve çeligini nereden aldığımı unuttuğum buz çiçeğim.

samur
29-06-2015, 17:15
Haa şoyle arkadaşım, sayfan şenlenmiş, resimler eklenmiş, yaseminin kokusu taaaa buralara geldi, benim de bolkonda sardunyaiar dolunun hışmına ugradı.

münevver48
29-06-2015, 18:08
:):)sevgili hira, özlemişiz senin çiçeklerini;) sayfanı da bizi de çiçeksiz bırakma.bu arda ellerine sağlık sardunyalar yasemin çok güzel.
bir kuş konmazda bende var. bunları nasıl büyüteceğiz? benimki üç dört yıllık, bir kere dibinden tıraşladım:D: canlansın diye yine cılız geliyor.formülünü öğrenirsen bana da söyle.sevgiler.

aleydi
30-06-2015, 07:54
Sevgili hira gül hatmi bizim de sokaklarda, her rengi var. Umarım tohum zamanını kaçırmayız. Bende senin gibi sürekli sardunya çeliği alıp oraya buraya ekiyorum. Her gün bakıyorum, çok zor büyüyorlar sanki. Geçen yıl gübre almıştım onlara özel, kalmadı gidip yine alıyım bari:). Diğerleri de hepsi çok güzel görünüyor, emeğine sağlık.

hira
01-07-2015, 20:51
Sevgili Samur, yaseminin kokusuna diyecek yok.. Hele akşamları balkona yaydığı o koku eşliğinde içilen kahvenin verdiği huzur ve mutluluk... Nasıl anlatsam bilemedim.. Sardunyaların için çok üzüldüm, burada degil dolu, damla yağmur yok.. Çok özledim halbuki, yağmuru, sesini va ardında bıraktığı toprak kokusunu.

Münevver ablacım, sardunya tayfasını anca topladım, hala da gözüm sokaklarDaki saksılarda :) kuş konmaz ben çok küçükken halamda vardı, agaç kadar olmuştu... Şimdi sorsam, nasıl bakıyordun desem, dogru cevap vermez, bende sormam zaten :o o kaa iyidir yani aramız :o

aleydi, artık herkes biliyordur, sardunyalar bende ayrı bir yerdeler.. Hepsinden vazgeçerimde, sardunyasız olmaz.. Evet bu yıl çok yavaşlar. Ben besin verdim, yine tık yok

hira
01-07-2015, 21:12
Annemdeki çiçeklerim.. Gölge pencerede de küpelim var.

YeniGine
02-07-2015, 00:03
:) Nihayet sayfana dönebildim sevgili hira... Maşallah balkonunda herşey yolunda görünüyor. Sardunyalar; sevgili serkan-istanbul biz sardunyacılar için sayfama yazmış; ben uyguladım, sevgili Aliyye uygulamış, sen de uygula; 1 litre suya 1 yemek kaşığı şeker karıştırıp sulayacağız... Rastgelsiin...

hira
02-07-2015, 01:07
Evet okudum YeniGine ablacım, yazdım aklımın bir köşesine ama henüz uygulamadım çünkü zaten bitki besini vermiştim, belki şekerde verirsem ağır gelir aynı anda diye düsündüm ve korktum.

aleydi
02-07-2015, 01:16
Evet okudum YeniGine ablacım, yazdım aklımın bir köşesine ama henüz uygulamadım çünkü zaten bitki besini vermiştim, belki şekerde verirsem ağır gelir aynı anda diye düsündüm ve korktum.

Ben bir yerde sevgili Hira şekerin bitkinin toprağına uzun vadede zarar verdiğini okumuştum. Nerede okuduğumu tam hatırlamıyorum. Bulursam paylaşıyım.

aleydi
02-07-2015, 01:56
Menekşelerle ilgili okumuştum, buldum sevgili Hira:

Sayın Doudou seyreltilmiş şekerli su menekşeler için güzel bir yöntem ama sakıncaları var. Yazın kullanıldığı zaman sıcak havalardan dolayı toprakta sineklenme ve buna bağlı olarak kurtlanma yapar. Toprağı sertleştirip su tutma kapasitesini minımuma indirir. Toprağın sertleşmesine ve ömrünün kısalmasına sebepolur...

hira
02-07-2015, 02:01
Teşekkür ederim Aleydi :) Evet biraz araştırıp hareket etmemiz lazım.. Ben 'sardunya bakımında alternatifler' başlığınıda okudum, maden suyu, esmer pirinç, kahve telvesi gibi şeylerden bahsediliyor... Ne olduğunu anlamadan uygulamam dogrusu... Yedeği olan bir sardunyam olursa o zaman tamam denerim :)

hira
02-07-2015, 13:49
Lusoari'ye selam :)

hira
02-07-2015, 13:54
Bu ceylanın rengini merak ediyorum lusoari :)

hira
03-07-2015, 14:48
Çeliklerimden biri ve zambağım açtı :)

lusoari
03-07-2015, 15:20
Lusoari'ye selam :)

Bu ne zaman bu kadar büyüdü, maşallah sahibini sevmiş belli. :cool:

lusoari
03-07-2015, 15:23
Bu ceylanın rengini merak ediyorum lusoari :)

Söylesem mi söylemesem mi :rolleyes:
Bu türün rengi bana vişneyi hatırlatıyor, sayfamda bordo renkli açmış olan sendekinin annesi diye hatırlıyorum.

hira
13-07-2015, 20:03
Bu ceylanın rengini çok begendim

hira
13-07-2015, 20:14
Çook yavaş ilerliyoruz

Emineyyüp
14-07-2015, 09:15
Sardunyalar muhteşem benimkiler daha Çelik büyüyecekte çiçek açtığını göreceğim nerdeee:mad::mad:

hira
14-07-2015, 11:06
Sardunyalar muhteşem benimkiler daha Çelik büyüyecekte çiçek açtığını göreceğim nerdeee:mad::mad:

Köklendiklerinden emin olduktan sonra yavaş yavaş güneşe alırsan istemesende açarlar :)

Emineyyüp
14-07-2015, 14:15
Köklendiklerinden emin olduktan sonra yavaş yavaş güneşe alırsan istemesende açarlar :)Hiç istemez olur muyum açsınlar daima o güzellikler ;)

hira
22-07-2015, 12:09
Menekşe ailem. Hiç güneş almayan bir penceredeler, azda olsa güneşte kaldıklarında yanıyorlar. Ne kadar yaşarlar bilemiyorum :)

günebakan
22-07-2015, 12:37
Sevgili Hira menekşelerini akşam günüşi alan bir yere koyabilirsen bence yanmaz :)

hira
22-07-2015, 13:39
Valla yanıyorlar günebakancım, mavi saksıda olan neden öyle yavru gibi kalmış olabilir? Büyük yapraklar yanıktan dolayı kopartıldı :(

günebakan
22-07-2015, 18:09
Benim menekşelerim öğleden sonra 5,6 civarı güneş alıyor durumları oldukça sağlıklı belki senin menekşelerine güneş direk vuruyorsa yanıyor olabilir zira onlar çok güneş sevmiyorlar:)

a_fan_of_barca
22-07-2015, 22:31
Menekşe ailem. Hiç güneş almayan bir penceredeler, azda olsa güneşte kaldıklarında yanıyorlar. Ne kadar yaşarlar bilemiyorum :)

Sn. hira, öncelikle, sayfanıza ilk kez yazdığım için, Merhaba :) Menekşelerinizde oluşan yanıklar acaba resimdeki gibi renk değiştirme şeklinde mi oluyor, yoksa gerçek yanık şeklinde mi ?

hira
22-07-2015, 23:35
Sn. hira, öncelikle, sayfanıza ilk kez yazdığım için, Merhaba :) Menekşelerinizde oluşan yanıklar acaba resimdeki gibi renk değiştirme şeklinde mi oluyor, yoksa gerçek yanık şeklinde mi ?

Merhaba :) Evet aynen böyle oluyorlar. Gerçi bir kez oldu, sonrasına cesaret edip güneşe koymadım asla.

a_fan_of_barca
23-07-2015, 00:03
Merhaba :) Evet aynen böyle oluyorlar. Gerçi bir kez oldu, sonrasına cesaret edip güneşe koymadım asla.

Tam da dusundugum gibi :) Afrika menekseleri gunesi pek sevmez, dogru, ama bu renk degistirmenin gercek sebebi gunes degil. Cogu kisi bilmez, ama bunun nedeni ani isi degisimleri ve ya oda isisina oranla daha soguk su ile sulamak. Benim meneksemin en eski, buyuk yapraklarinin hepsi boyle. Goruntu pek hos degil, ama koparmiyorum onlari. Yeni cikan yapraklarda bu hususlara dikkat ettigim icin renk degisimi olmuyor. Ama yine de gunesin fazlasi menekseye zarar, yapraklari soluk renkte yapiyor.

melis inanc
23-07-2015, 12:31
sayfalarınızı ve ciceklerinizi incelerken bu diyolog bni güldürdü çünkü bende yasiyorum bu konuşmaları :p tek fark siz esinizle ben annemle :-)

suara
24-07-2015, 13:42
Sevgili Hira;

Muhubbet kuşu sayfasında Çınar Hanım vasıtasıyla tanıdım sizi. Eve bilgisayar gelince de sayfanızı gezmek kısmet oldu. 3 gündür eski evinizde, ardından yeni balkonunuzda çiçeklerinizle vakit geçiriyorum. ;)

Maşaallah diye diye son sayfaya gelmiştim ki hiç "Beğen" butonuna tıklamadığımı farkedip üzüldüm. :o Ama bilmenizi isterim her bebeği ayrı muhabbetle izledim.

Allah gönlünüze göre versin Hira, elinizden güzellikler coşsun taşsın ;)

Sevgiler..

Bu arada Çınar Hanımla damadı da merak ediyorum, inşaallah toparlanabilmişlerdir.

hira
24-07-2015, 22:41
Hoşgeldin Suara, teşekkür ederim güzel yorumun için :)

Çınar ve damat ayrı kafeste yanyana duruyorlar. Sağlam 4 yumurtamız kaldı, onlarıda kum olmayan çıplak köşeye toparlamış. Bulunduğu odaya girdigimi terliklerimin sesinden anlayıp hemen yuvadan çıkıyor ve aç kapıyı dercesine suratıma bakıyor. Kapıyı açtıgımda hemen bana geliyor, yuvada sıkıldı sanırım. Bu arada; neden hala civcivlerimiz çıkmadı :(

suara
24-07-2015, 23:13
Maşallah bebişime ;)

Hira, öncelikle yumurtanın kuluçka süresi 21 gündür, ancak havalar sıcakken 18 güne kadar düşebilir, serin havalarda 21 günü doldurur genel olarak.

Benim naçizane söylemek istediğim bir şey var, kuluçkadaki çiftleri tüm duygu sömürüsü yapan bakışlarına, sizi vicdan azabına sokan heveslerine rağmen dışarı çıkarmamalıyız. Bu onların sağlıkları ve yumurtalarin akibeti için gereklidir. Kuluçkadaki kuşun hele çınar gibi yalnız yatıyorsa beslenmesi normal zamandaki miktarın altında seyreder. Bu durumda ne kadar az hareket ederlerse o kadar iyidir. Dışarıda kaldığı müddetçe yorulması kaçınılmaz o yüzden kuşa duygusal anlamda yaptığımız iyilikten çok fiziksel anlamda zarar veririz. Yumurtalara gelince kuş dışarıda ne kadar çok kalırsa yumurtaların soguyup bozulma riski o kadar artar. Ki bu hem yumurtalar açısından hem çıkmayacak yavrular için kuluckaya devam eden kuş açısından anlamsız bir süreç olacaktır. Ha bazı kuş yumurtanın boş olduğunu hisseder ve yatmayı bırakır o ayrı ama riske girmeye gerek yok değil mi ;)

Ukalalık addetmeyin emi, balkon sayfanızda yazdım ama zararın neresinden dönsek kar diye acele ettim ;)

Sevgiler

hira
28-07-2015, 19:05
Ne kadar hafif, ne kadar hoş bir koku!

hira
03-08-2015, 12:10
Canım sıkıldı saksı yaptım bende :o Ne yapayım bilemiyorumki.

Eski çorabım hoş oldu böyle.

hira
03-08-2015, 12:22
Böyle çeliklerde yaptım.. Adı can sıkıntısı.

Emineyyüp
03-08-2015, 12:32

Eski çorabım hoş oldu böyle.Ellerinize sağlık çok güzel olmuş;)

mimARif
03-08-2015, 12:46

Eski çorabım hoş oldu böyle.

Sevgili hira,

Çok enteresan bir fikir :) çok beğendim elinize sağlık. Eski çoraptan saksı tasarımsal :cool:

hira
11-08-2015, 08:37
Taşınan komşu teyze çiçeklerin tümünü götüremeyeceği için bazılarını mahalle sakinlerine dağıttı. Payıma düşen yağlı begonya oldu :) Çiçek açıyormu bu güzellik?

a_fan_of_barca
11-08-2015, 12:00
Taşınan komşu teyze çiçeklerin tümünü götüremeyeceği için bazılarını mahalle sakinlerine dağıttı. Payıma düşen yağlı begonya oldu :) Çiçek açıyormu bu güzellik?

Evet, bu begonya da çiçek açan begonya türlerinden. Aslında tüm begonya türleri çiçek açar. Sadece bazılarının evde çiçek açması çok zor. Ama bu tür doğru yetiştirildiğinde mutlaka çiçek açar. Yetiştirilmesi ve hakkında bilgi için buraya (http://www.bitkivecicek.com/yagli-begonya-begonia-thurstonii) bakabilirsiniz. Sadece bir tane kaynak bulabildim

hira
18-08-2015, 23:21
İlk kez açtı bu sardunyalarım. 2 ceylan, 1 sakız olmak üzere 24 saksı sardunyam olmuş. Viyollerde çeliklerim ve daha bu sabah aldığım suda bekleyenlerde var. İstediğim tüm renkleri edindim sanırım.

B e t ü l
18-08-2015, 23:56
Seneye renk cümbüşü olacak o zaman:))
Güle güle sağlıkla büyütün. /soldaki hanımın rengi çok güzelmiş..nazar değmesin

YeniGine
19-08-2015, 00:01
Ellerine sağlık sevgili hira, renkleri güzel, maşallah sağlıklı da görünüyorlar. Bu kış dondurmaz isek elimizde olanları ben de seneye renkleri çoğaltmak istiyorum inşallah... Nasiip-kısmet.

sumeyra47
19-08-2015, 00:04
Sardunyalarını güle güle büyüt sevgili Hira.. Geçen sene gönderdiğin çelikler maalesef tutmadı. Nerede hata yaptım bilmiyorum sanırım sardunyalar beni hiç sevmiyor.. Sendekiler umarım bol bol çiçeklenip seni mutlu ederler.

hira
24-08-2015, 00:10
Sen güllere özenme, güller sana özensin. Üzme tatlı canını, sen güllerden güzelsin :o

YeniGine
24-08-2015, 00:13
:) Maşallah harika... Ama bu sözlerini de güller duymasın inşallah!..

hira
24-08-2015, 00:16
:) Maşallah harika... Ama bu sözlerini de güller duymasın inşallah!..

Duyarsa duysunlar, zaten hiç anlaşamıyoruz :)

hira
24-08-2015, 00:20
En çokta ipekler mutlu

hira
07-09-2015, 18:29
Yeni çiçeklerim.. Begonya komşu bahçeden, kohleria ise çiçekçi amcadan, e miliinin hediyesi

samur
08-09-2015, 23:55
İlk kez açtı bu sardunyalarım. 2 ceylan, 1 sakız olmak üzere 24 saksı sardunyam olmuş. Viyollerde çeliklerim ve daha bu sabah aldığım suda bekleyenlerde var. İstediğim tüm renkleri edindim sanırım.
Superrrr, gelecek bahara kalmadan renk cumbusu baslar, havalarin sicak gitmesi sardunyalara iyi gelmedi, artik serinlemeye baslar, benimkiler ancak toparlanip yeniden tomucuklanmaya basladilar. Yeni ciceklerin de pek guzelmis, ozellikle mili[emoji7]

hira
17-09-2015, 09:49
Çoğaltmaya çalıştığım yılbaşı, paskalya ve yılan kaktüsleri. Hepsi tuttu maşallah. Yedek olsun köşede. Sütten ağzı yanan hira :o

hira
17-09-2015, 10:04
Açmayan sardunyam. Diktigim parmak kadar çelikler bile açtı. Boyundan posundan utan sardunya.

Süs ayçiçeği ve buz çiçeği fidecikleri

hira
17-09-2015, 10:25
Çilli kız çiçekleniyor.

Tek yaprak olarak satın aldıgım kamelyam. Adama sormuştum 'bakın bu köklü dimi? Kandırmayın beni' Gülmüştü:)

hira
17-09-2015, 10:41
Enn güzel kızlarım benim. Son saksı bahçede, ilk kez çiçeklendi.

hira
18-09-2015, 10:30
Tohumdan yetiştirdigim ağaç hatmi çiçeklenecek duruma gelmiş. Camdan baktığımda ben o çiçeği tersten selpak gibi gördüm, bide söyleniyorum 'ne kadar pis insan burdakiler, sümüklü mendilini bahçeye atmış ' :o :D tohumlarını aldığım ağacı çoktan kestiler bu arada.

YeniGine
18-09-2015, 23:34
Ağaç hatmi; sanki ben başarmışım gibi çok sevindim sevgili hira'm, maşallah çiçek bile açmış. Ellerine, gönlüne sağlık.

hira
19-09-2015, 00:42
Çok şaşırdım ablacım, bu kadar küçükken çiçekleniyormuydu ki bu veletler. 2 tane daha fidanım var, bu çiçeklenince onlarda da tomurcuk aradım ama yok. Bu diğerlerne nazaran gölgede kalıyor, demekki çokta sevmiyor güneşi. Onlar daha küçük kaldılar.

YeniGine
19-09-2015, 01:18
:) Çiçeklerin yerini sevmesi önemli imiş gerçekten sevgili hira'm. İnşallah diğer ikisinin de çiçeklerini görürsün, büyüsünler kocaman ağaç olsunlar...

hira
29-09-2015, 12:46
Yağmuru iliklerine kadar yiyince çok tatlı oldu bee :o Belki hatırlıyorsunuz, baharda cok fena böceklenmişti ve ben onu Çınar'ın (tatlı guşum) Bit ilacıyla kurtarmıştım böcülerden :D

Sedum autumn joy

YeniGine
29-09-2015, 23:51
:) Maşallah sevgili hira'cık, çeşitler çoğalıyor ve maşallah hepsi de gayet bakımlı görünüyorlar. Emeklerine sağlık...