View Full Version : hira / Balkon, ev
Sevgili hira,
Heves ve ilginiz çiçeklerinizi çoşturma yetiyor. Açanlar, tomurcukta olanlar, baharı bekleyenlerin acelesi, bunun en güzel kanıtı.
Gün geçtikçe kim bilir ne güzellikler ortaya çıkacaktır.
sevgilerimle.
Teşekkür ederim Sayın hozat, sizin bahçenizin ve özellikle sardunyalarınızın yanında sönük kalsada, birşeyler yapmaya çalışıyorum... Birçok yanlışım oluyor.. böylelikle öğreneceğiz napalım:) tek bildiğim; 10 yaşlarından bu yana, bitkileri ve toprağı çok seviyor oluşum.
Soğanlıları beklemek heyecan olsa gerek. ne renk açacaklar, nasıl olacak, acaba ben bu soğanları hakkıyla besleyip seneyede çiçek açacak duruma getirebilecekmiyim:) hepsi cok güzel, keyfini çıkart sevgili hira :)
Soğanlıları beklemek heyecan olsa gerek. ne renk açacaklar, nasıl olacak, acaba ben bu soğanları hakkıyla besleyip seneyede çiçek açacak duruma getirebilecekmiyim:) hepsi cok güzel, keyfini çıkart sevgili hira :)
Teşekkür ederim jojoba, evet soğanlılar ayrı bir heyecan. Aynı soğanlardan seneye çok fazla beklentim olmuyor, yukarıda gördüklerin önceki kıştan kalan sümbüllerim, yani gördüğün gibi zayıf açtılar. Bu sene ektiklerim için heyecanlıyım tabi ;) dolu dolu laleler sümbüller istiyorsam, her sene yeni soğanlar alıp ekmem gerektiğini öğrendim :rolleyes:
YeniGine
26-02-2014, 00:17
Sevgili hira ama şunu da unutmayacağız 'Ucuz etin yahnisi yavan olur' hani gittik geri verdik ucuz sümbül soğanları aldık ya işte sanki onlar da bizim şu anda açan sümbüllerimiz gibi geliyorlar. Uzun sap, az çiçek. 4 tanesi iyice belirginleşti 2 tanesi kesin öyle, 2 tanesi daha iyi gibi bir tanesi henüz az biraz gösterdi kendini. :)
Adamı boşuna kızdırdık yani:dilli: bir daha ki gittiğimizde (kısmet olursa) helallik alalım napalım;)
gürcan_keskin
26-02-2014, 00:36
Dün bende İzmir kemeraltı çarşısından nergis soğanları aldım.İş yerinde saksıya diktim bakalım nasıl olacak.
Şimdi sizin diktiklerinizi görünce keşke lale ve sümbülde alsaydım diyorum.
Dün bende İzmir kemeraltı çarşısından nergis soğanları aldım.İş yerinde saksıya diktim bakalım nasıl olacak.
Şimdi sizin diktiklerinizi görünce keşke lale ve sümbülde alsaydım diyorum.
Umarım sorunsuz bir şekilde güzel çiçeklerini görürsünüz;)
Keşke demeyin.. Keşke diyecek olursak sonu gelmiyor... Bende geçen gün serada 5 liraya satılan kaktüsü alsaymışım keşke diyorum çünkü 2.kez gittiğimde yoktu yerinde ;)
YeniGine
26-02-2014, 00:41
:( Sevgili Gürcan çok üzgünüm soğan dikim zamanı sonbahar, sakın lale sümbül alma, iştahını seneye sakla, nasip olsun inşallah...
Annemdeki sardunyam... iki kök var burada, biri yavru ağzı eminimde, diğeri fuşya sanırım.. Sağolsun Gülten teyze (annemin üst komşusu) evde ne kadar paspas, halı vs.. varsa üzerlerine çırpmış, yaprakları toz içinde kalmış ama yinede benim evdeki sardunyalarımdan daha sağlıklı... bir tane sararmış yaprağı yok ;)
472469
ha bu saatte herkes uyurken çiçek fotoğrafı çeken başka bir çatlakta yok galiba ;):dilli:
YeniGine
26-02-2014, 02:02
:) Az önce ben de fotoğrafladım çektim yani. Boşver hiç önemli değil, biz bize benzeriz.
Bak aklıma geldi; 4-5 gün önce bina görevlimiz çöpleri almak için kapıya geldi tam o sırada ben de fırında birşeyler yapmış idim tabi kokusunu kesin duymuştur... Çaldı kapıyı babam açtı ve ben; Hasaan dur yeni bir çiçek geldi acilen dikmemiz gerekiyormuş saat 19.00 hava kararmış, diyor ki 'Abla bu saatte bu karanlıkta çiçek mi dikeceğiz' neyse yaptığımdan veriverdim kendisine ve dedi ki 'Amaan bu saatte böyle çiçek dikmeye can kurban.' Yani herşeyi çiçeğe, böceğe bağlamayı seviyoruz biz. Saat, zaman, olay hiç önemli değil. :D
Bu da kardeşim için ektiğim lale.. rengini bilmiyorum yine ;) bitkilerle alakası olmasa da odasının penceresine bir tane soğan ekip koyarsam belkide alışıp sever onları zamanla diye düşündüm... su vermk bile aklına gelmiyor, ben suluyorum geldikçe ;)
Evet ablacım ya, hiç kimse anlamıyor bizi bizden başka;) annem bana artık kesin sıyırdı gözüyle bakıyor çok ciddiyim şaka falan değil :dilli: benim için akıl fikir diliyor sürekli Allah'tan. mesela dün bir karanfil ve yılan kaktüsü gördüm, ama görümcem yanımda diye alamadım, herkes yeter artık diyor:) yarın onları almadan eve dönersem aklım Bayrampaşa'da kalacak:)
Bunu da eklemeden edemeyeceğim... nette gördüm ve aşık oldum ;)
loveforlife
26-02-2014, 13:05
471224
adını bilmediğim sukulentim. bu güzelliğinden eser kalmadı:(
471225
son durumu böyle. ne yapmalıyım? neden böyle olmuş?
İçeri mi aldın onu da? Soğuğu sever bu güzel. Yazın da gölge ve mümkün olduğunca serin yerde daha keyifli olur.
Sevgili loveforlife, evet içeri aldım ama bulunduğu yer boş bir daire ve camıda sürekli açık, pencere kenarında mutfak tezgahının üzerindeydi. Yani çok soğuk yerdeydi. Kurtulabilirmi dersin?
Tomurcukta olan çiğdemimin açmış olabileceğini düşünerek gözümü açar açmaz cama koşuyorum 2 gündür:) Bugüne kısmetmiş... Keşke hepsi aynı günlerde açsaydı
akçabardak
28-02-2014, 12:23
Sevgili hira maşallah çok güzel açmış arkadan devamı da geliyor ne güzel.
Teşekkür ederim ablacım:) mutlu oldum ziyaretinle. Soğanlılardan yana çok gülmedi yüzüm. Çiğdemlerdende umudu kesmek üzereydim ki açıyorlar çok şükür.
Şu çiceği çok beğeniyorum...En kısa zamanda edinmem lazım..:)
YeniGine
01-03-2014, 00:31
Sevgili hira; maşallah çok güzel açmış sarı güzel... İnşallah diğerleri de peşpeşe açar da şöyle sarı bir güzellik sergilerler...
Şu çiceği çok beğeniyorum...En kısa zamanda edinmem lazım..:)
Sende çiğdem var ablacım, Eminönü'den berabar aldık hatırla.. Rengi farklı sadece.
Lila - beyaz olanlarından aldın sen.
Sevgili hira; maşallah çok güzel açmış sarı güzel... İnşallah diğerleri de peşpeşe açar da şöyle
sarı bir güzellik sergilerler...
Aslına bakarsan farklı renkler içeren bir paketti ama sanırım hepsi sarı açacak ablacım, tomurcuklardan öyle anlaşılıyor. teşekkür ederim :)
Sende çiğdem var ablacım, Eminönü'den berabar aldık hatırla.. Rengi farklı sadece.
Lila - beyaz olanlarından aldın sen.
Hiç hatırlamıyorum...İnşallah açarlarda hatırlatırlar kendilerini...:)
:D Benim aklımda aldın ablacım. hatta tam olarak bundan aldın diyebilirim:) Amaryllis'in ne durumda?
:D Benim aklımda aldın ablacım. hatta tam olarak bundan aldın diyebilirim:) Amaryllis'in ne durumda?
Ne güzel şey almışım,ama unutmuşum...Hastalık insanın aklını başında alıyor demekki..
Uyuyorlar..Gerçi pek çiceklerle uğraşacak vaktim olmuyor ama...
Dün hediye geldi bana bu güzellik ve ben yine rengini bilmiyorum:o Balkonu karanfil ve sardunyalarla dolu bi abla hediye etti bunu bana çookkk mutluyum, öyle böyle değil:p
Hafta sonu evde yoktum, döndüğümde çiğdemlerimi bu şekide buldum. Sözde karışık renkli soğanlar içeren bir paketti :( Diğer açmayanların tomurcuklarıda iyice belirginleşmiş, hepsi sarı sanırım! markasını hatırlamıyorum, eğer hatırlasam protesto eder bir daha da aynı markayı satın almazdım.
Bi tanecikte menekşem açmış bu arada :)
Çok güzeller nazar değmesin . :D
Bugün ki aşkımda işte bu:D düğün çiçeği-yer şakayığı- erengül, ne çok adı var ama ben en çok erengül'ü sevdim..
Görüntü çok kaliteli değil çünkü telefonla çektim ve ekledim ama renklerin mükemmelliği belli değil mi? :D yalnızca 5 tl
Renklerin muhteşemliği belli hira, keyfini çıkart bu güzelliklerin:) Çiğdemlerde harika.
akçabardak
03-03-2014, 18:29
Bu renkten ilk defa görüyorum, çok harika bir renkmiş sevgili hira.
Teşekkür ederim akçabardak ablacığım.
Teşekkür ederim jojoba.
çiçeklerle olan askınız çok tatlı maşallah size sevgili hira.. ;)
İki üç tane Sardunya vardı güzel kokmuyor .. dışarı kaldılar kurumuşlar :(
İki tane saksı karanfil var, çiçek açmıyorlar ! :(
Hoşgeldiniz nariçi :)
Ben sardunyaların kokusunuda kendilerinide çok severim, size katılmıyorum:D
Karanfiller hakkında fazla bilgim yok ama güneşten ve bol ışıktan hoşlandıklarını biliyorum. Acaba ışk mı yetersiz kalıyor bulundukları yerde?
YeniGine
04-03-2014, 00:36
Sevgili hira; karanfilin hayrlı olsun, bol bol çiçeklensin inşallah. Biliyorsun biz sormadan hiçbirşey yapamayız onun için bence karanfil konu başlığında bir sor bakalım sanki budanması da gerekirmiş gibi geldi bana.
Çiğdemlerin gayet de güzel olmuş sarı güzeller maşallah, tek renk sapsarı açmaları da çok hoş bana göre. Şimdi çiçekler geçmeye yüz tutunca hemen yok et o çiçekleri ve benim sayfama bakıp Sevgili Güler Hanım'ın soğanlılar hakkındaki bilgilerini oku ve uygula, seneye daha güzel olsunlar, bu saksın sapsarı çiğdemlerle dolsun inşallah derim.
Karanfilin saksısı değişecek ve budanacak ablacım. okumaya hiç gerek yok, çok belli:) gerçi bilgi edinmeden hareket etmenin cezasını çektim hep ama napalım böyle daha iyi giriyor kafama:D
Çiğdemleri yakından incelediğimde bazı tomurcukların mor açacağını anladım sonradan :D adamlarada bi sürü laf ettim:D
soğanlılar hakkında gerekli tüm bilgiyi ilgili başlıkta okuyup, önemli yerleri not aldım çoktan. Sağol ablacım.
sevgili hira karanfilin içerideyse dışarıya koymanı öneririm benim yaz kış dışarıda bide sabah 11 kadar güneş alıyor. şuanda çiçeklli. fazla güneşi sevmiyor bol yanmış gübreyi hayır demiyor...sadece kuru dallarını temizlerseniz. yakında tomurcuklanır açıp geçtikten sonra budarsanız çiçeklerinden mahrum olmamış olursunuz bence...
Sevgili egeefe, o zaman sadece sarı yaprakları budayacağım teşekkür ederim:) bu arada yeni avatarınız daha şık olmuş:)
Müthiş uykum var.. hira kaçar.. iyi geceler..
YeniGine
07-03-2014, 01:39
Sevgili hira, gece gece ben senin muskarilerini merak ettim açıkçası...
Ben mesajını şimdi fark ettim ablacım.
Bugün eklerim muscarileri ama daha çiçeklenmediler, tomurcuklar anca renklenmeye başladı.
işte benim muscarilerim :D
fotoğrafları telefonla cektim, cokta net degiller.
gecen kış Migros'tan kücük saksılara 5'er adet soğan dikilmis halde satılıyorlardı 2 tl'ye
2 saksı almıştım. solduktan sonra bu saksıda topladım hepsini.
gokcegokce
08-03-2014, 16:44
işte benim muscarilerim :D
fotoğrafları telefonla cektim, cokta net degiller.
gecen kış Migros'tan kücük saksılara 5'er adet soğan dikilmis halde satılıyorlardı 2 tl'ye
2 saksı almıştım. solduktan sonra bu saksıda topladım hepsini.
Ne güzel benimkiler hala açmadı kendilerini yemeklik soğan sanıyorlar sanırım. :)
:) Soğanları yeni mi aldın gokcegokce? yıllar geçtikçe zayıflıyorlar ya soğanlılar, acaba nedeni eski olmaları mı?
gokcegokce
08-03-2014, 16:52
Bu sene almıştım ve kasım gibi ekmiştim. Soğanlılarımdan yüzüm hiç gülmedi ya nergizler de açmadı henüz. Bir dahaki yıl hazır açmış soğan alıcam.
Sanırım bende kasım sonu gibi ektim soğanları.
Yeterli araştırmayı yapmıyor, bilgi sahibi olmuyoruz, o yüzden aksilik oluyor hep. Daha doğrusu kendi adıma söylüyorum ben bunu.
Bahçe olmadığı için azar azar her çeşit soğanlardan edinmeye çalışıyorum ama onlarıda cehaletten kaybediyorum genelde :)
gokcegokce
08-03-2014, 17:08
Ben sulama işini çözemedim sanırım fazla suladım ya çürüttüm ya da mantar oldular. Bir de zararlılar var tabi.
Ben pek sulamıyorum, yağmur yağdıkça sulanıyorlar diyeceğim ama yağmurda yağmadı ki doğru düzgün. Kısacası az suyla yetindiler. Dediğim gibi bilgim yok ama fotoğraflarını eklersen Sn. kgursan ve Sn Pria abilerimiz imdadına yetişir ve yol gösterirler gokce'cim :)
gokcegokce
08-03-2014, 17:37
Sayın Pria bakmıştı fotoğraflarıma ve saksılarımı küçük buldu. Gelecek sonbaharda bu hatamı düzelticem inşallah daha geniş ve uzun bir saksıya alacağım soğanlarımı. Ancak balkonumun güneş görme sorununu çözme şansım yok malesef. Sayfanı da biraz dertlerimle meşgul ettim kusura bakma Hira'cım. Sevgiler...
Olurmu öyle şey:) öyle takıntılarım yok. Bu arada, benimde balkonum güneş almıyor, hemde hiç:( şanssızlık!
işte bugünün elemanı ;) yeni bir kaktüsüm daha oldu. Fakat ben bunu içinde bulunduğu torftan nasıl çıkarıpta hasarsız bir şekilde güzel bir toprağa alacağım hiç bilmiyorum. saksısıda küçük sanırım değilmi?
çilli begonyamıda yeni saksısına aldım. eğer kısmet olurda çiçeklerini görürsem, saksısıyla uyumlu olsun çiçek renkleri diye seçtim bu saksıyı;)
475303
yılbaşı ve paskalya kaktüslerimide aynı saksıya aldım. böyle daha şık oldular. bu arada; bu saksı
bana komşumdan hediye:p pazarda görünce hemen ben gelmişim aklına:dilli:
sukkulentimi kurtarabilirmiyim bilmiyorum ama, son kalan sarkaçlarından ikisini alıp başka bir yere diktim. anneninde toprağını şöyle bir kapartıp açıkta kalan köklerin kapanması için toprak ekledim. bakalım ne olacak:rolleyes:
YeniGine
10-03-2014, 23:14
Maşallah yenilikler güzel görünüyor sevgili hira... Yılan kaktüsü ben nazikçe tutabiliyorum, şimdiye kadar batmadı eldivenle bastırmadan deneyebilirsin. İnşallah çiçeğini de görürsün.
Sukulentin de tutar bence... (İnşallah diyeyim yine de)
Teşekkür ederim YeniGine ablacım. Yok sorun dikenler değil, ben bişeyleri yanlış yapıp kaktüsü kaybetmekten korkuyorum. yılan kaktüsün dikenleri yumuşak, problem olmaz:)
bence şimdilik o saksı yeter ama değiştirirsen ayaklı saksı almanı tavsiye ederim en azından birkaç sene sende kaktüsünde rahat edersiniz ve yağmur almayan soğuk bir yerde tutarsan daha çok çiçek açtığını görebilirsin
Hoşgeldin zerre, teşekkür ederim. Önerilerini muhakkak dikkate atacağım:)
bay tömürcek
11-03-2014, 14:42
Hira ablacım begonyan çilli begonya değil söğüt begonyası :)
Hira ablacım begonyan çilli begonya değil söğüt begonyası :)
Teşekkür ederim Tömürcekcim:)
Begonyalar, yılbaşılar, paskalyalar, kaktüsler... ben kıskandım:) güle güle büyüt yeni çiçeklerini güzel gözlü hira'cığım :)
Hoşgeldin jojoba:) Teşekkür ederim. Yavaş yavaş saksıları ve toprakları değiştirmeye başladım. Kapalı mekanda tuttuğum bir küpe çiçeğim vardı, geçen gün hava güzel diye dışarı çıkartmıştım, bugün baktığımda yaprakları biraz kararmış gördüm. sanırım bir anda hava soğuyunca yandı:( çok üzüldüm, toparlarmı kendini bilmiyorum.
YeniGine
13-03-2014, 23:52
Sevgili hira benim de birkaç yerde tomurcukta nergislerim vardı onlar soğuktan mı bilemiyorum bir günde baktım boyunlarını eğmişler ve çürümüş tomurcuklar. Ve şimdi sen söyleyince küpe çiçeklerim geldi aklıma hiç bakmadım ne durumdalar. O kadar çok yerde çiçeklerim var ki darmadığınık iyi aklıma getirdin hemen bakayım küpe çiçeklerime. Senin küpeline inşallah birşey olmamıştır bundan sonra havalar düzelir baktın olmadı budarsın, yeniden can bulur gibime geliyor. İnşallah...
Budamak aklıma geldi ama elim varmadı ablacım:) yarın takrar bi gözden geçirip, büyük ihtimalle budayacağım çünkü başka türlü iflah olmayacağa benziyor. Bugün pazara fidecilerin geldiğni gördüm, 1 liraya küpelerde vardı. olmadı yenisini alırım:) ama ben onu cok seviyordum:(
nergisler aşırı olmadıkça soğuk havada zarar görmüyor diye biliyorum ama neden öyle olmuşlarki? keşke fotograflayıp hocalara sorsaydın.
YeniGine
14-03-2014, 00:38
:) Önce fotoğraflayıp sorayım dedim, ama ondan sonra da koparayım soğan yorulmasın seneye daha iyi olsun inşallah diye düşündüm.
Diyorum ya her yerde bir çiçeğim var, sanki aynı durumda olan bir nergis daha var, inşallah onu fotoğraflayayım.
serifekulu
15-03-2014, 11:51
hepsi çok güzel ve keyifleri yerinde görünüyor hallerinden memnunlar ki bol bol çiçek görüyorum :) her zaman sizi mutlu etmeleri dileğiyle, merakla fotoğraflarınızın devamını bekliyorum
hepsi çok güzel ve
keyifleri yerinde görünüyor hallerinden memnunlar ki bol bol çiçek
görüyorum :) her zaman sizi mutlu etmeleri dileğiyle, merakla
fotoğraflarınızın devamını bekliyorum
Hoşgeldiniz, teşekkür ediyorum:)
Çiğdemler güneşi görünce açmışlar.
Bizde koca saksıyı sehpanın üzerine oturtup, onları izleyerek hafta sonu kahvemizi içelim dedik eşimle :)
akçabardak
15-03-2014, 17:10
Çiğdemler güneşi görünce açmışlar.
Bizde koca saksıyı sehpanın üzerine oturtup, onları izleyerek hafta sonu kahvemizi içelim dedik eşimle :)
Oh oh ne güzel sevgili hira, çok ta iyi yapmışsınız o güzelleri izlerken kahve içmek bambaşka bir duygu olsa gerek, seyredilmeyecek gibi değiller ki, çok güzel açmışlar, beyaz rengini ilk defa görüyorum, çok zarif ve sade, sarı renk (genel olarak) sahibini övermiş öyle duymyştum :) (biraz kahve falına bakar gibi oldu) hepsi de çok şekerler maşallah.
Güzel şeyler çıkmış falımda akçabardak ablacım:) teşekkür ederim.
Normalde ben çiçekleri izleyerek çay/kahve içerdim ama bugün saksıyı mutlulukla kucaklayıp, eşime göstermek için içeri geldiğimde kendisi söyledi sehpaya koy diye. Ufak ufak onuda alıştırıyorum çiçeklere:D
Kim demiş hira'anın bu sene çiçek almayacağını? yok öyle bişey, kim demişse yalan söylemiş;)
eşimle hafta sonu pazara gittik. eşim bir yandan meyve seçiyor, bir yandan da konuşuyoruz ama benim gözüm karşı tarafta duran çiçek tezgahında :o çiçek alayım desem kızacak, almasam içim gidecek.. Neyse.. pazar çıkışında eşimin bir yere gitmesi gerekiyordu ve farklı sokaklardan yola devam ettik. Benim aklım hala çiçeklerde ama pazar arabasıyla tekrar pazara girmeyi gözüm kesmiyor tabii. karar verdim, hızlıca eve gidip, pazar arabasını bırakacak ve koşar adımlarla pazara tekrar gidip çiçek alacağım;) bahsettiğim mesafede öyle az değil yani. neyse pazara zor attım kendimi. Yyeni elemanlarımız bunlar
477005
2 adet 11 ay, biri normal diğeri mercan küpeli ve birde yenigineyle eve dönüş yolundaydım kiii.... telefonum çaldı, eşim arıyor ama dışarıda olduğumdan cevap veremiyorum çünkü çoktan evde olmam lazımdı. koşar adımlarla ev yolundayım ve telefon 2. kez çaldı, artık çaresiz cevaplamak durumundayım çünkü adam merak ediyor;)
hira:efendim
eşim: nerdesin canım?
hira: pazara geri döndüm
eşim: neden?
hira: elma almayı unutmuşuz:o
eşim: hıı... (derin sessizlik bu kısım) ben gitmekten vazgeçtim, evin önünde seni bekliyorum, anahtarım evde kalmış..
hira: tamam hızlıca geliyorum
ardından bir mesaj attım çünkü elimde elma değil çiçek poşeti vardı:p
hira: çiçek almaya gittim yaa napiim? çiçek alcam desem kızıyosun:o
helin-123
19-03-2014, 22:35
süpersin hira!
:) Teşekkür ederim helincim, napalım ama çiçek benim için vazgeçilmez bişey. Engel olamıyorum kendime bu konuda.. olmakta istemiyorum zaten.
sumeyra47
19-03-2014, 22:51
Hay sen çok yaşa güldürdün gece vakti beni, pazara beraber gidince böyle oluyor genelde. Aynı durumları bende yaşıyorum, Birde tutturmuş çiçekleri seviyorsun beni sevmiyorsun. Kıyaslıyor sanki aynı şey mi?
Allah daha cok güldürsün sümeyracım. bizi bizden başkası anlamıyor:) aslında tamda bitki delilerinin delilik öyküleri başlığında yazmam gerekiyormuş:D
YeniGine
19-03-2014, 23:29
:D Yaşasın çok mutlu olmuşsun sevgili hira, ben de sevindim senin adına...
Bizim buralarda pazarlarda da çiçek satılmıyor. İyi mi, kötü mü ben de bilemiyorum şu son yaşadığım olaylar yüzünden. Bu aralar az biraz karamsarım ya. Ama yok yok olsaymış iyi olurmuş.
Yakınlarında çiçek olmasın daha iyi ablacım ya:D ipin ucu kaçıyor. şimdi onları hala saksıya almadım, öyle duruyorlar. Saksıda yook, toprakta yok:D istediğin bi çiçek varsa söyle ben alayım buradan?
YeniGine
19-03-2014, 23:59
Ben de yer ganimet, fakat şartlar çok zor hatta yok denecek kadar azaldı. Eskiden kapı önleri sağolsun diyordum oralarda elimden gitmeye başladı, insanların terbiyesizlikleri yüzünden, kişiye bir-iki saksı çiçek batıyor, rahatsız ediyor.
Sağolasın, sen bana birşey alma inşallah nisan da herşey yolunda giderse bir Eminönü yaparız.
Küçüklüğümde pikniğe gittiğimizde ormanda görürdüm çuhaları, büyük uğraşlar sonucunda köklü halde sökerek, eve gelince saksıya dikerdim ama denense hiçbiri yaşamazdı;) tabi o zaman isimlerinin çuha olduğundan bile bi haberdim.
477017
477018
çuhaların koktuğuna şahit oldunuz mu? şebboyun kokusuna benzeyen, muhteşem bir kokusu var. Sadece pembe olanı kokuyor.
münevver48
20-03-2014, 07:29
sevgili hiracım çuhaların çok güzel ben çuhaların güzel koktuğunu bilmiyordum.ama ne yalan söyliyeyim kokusuz olan pembe daha bir güzel demekki onun albenisi dikkat çekiyor.gelelim kocolara onları zaten pazara görümekle biz hata ediyoruz.benim eşim de çiçekleri seviyor,sağ olsun istediğim çiçeği alıyor ama çuha menekşe gibi küçük çiçekleri biraz almak istemiyor.bunlar ot gibi küçücük diye bana söyleniyor.bin dereden su getiriyorum aldırtana kadar.
Bu beyaz sümbülü pencere kenarından içeri aldım. Bulunduğu odayı o muhteşem kokusuyla dolduruyor;)
477025
477026
477027
mor olanıda annemler için ekip bırakmıştım ama o kadar alakasızlar ki konuyla, camın önünde duran çiçeğin koktuğundan bile haberleri yok;) dün ben koklarken soruyordu babam, kokuyormu diye:eek:
muscarilerimde açtı;) geçen seneden soğanları. tahmin ediyorum bir daha ki kışa açmazlar;)
477028
477029
bu arada. dün adamın biri tezgah kurmuş çiçek satıyordu. dayanamadım yine, bi tane kalanşo kaptım. nasıl yapıyorlarsa bir türlü anlamıyorum, küçücük fidenin üzerinde bi sürü tomurcuk. benim kalanolarımda öyle bişey yok:mad:
Pencere kenarı renklendi;)
sevgili hiracım çuhaların çok güzel ben çuhaların güzel koktuğunu bilmiyordum.ama ne yalan söyliyeyim kokusuz olan pembe daha bir güzel demekki onun albenisi dikkat çekiyor.gelelim kocolara onları zaten pazara görümekle biz hata ediyoruz.benim eşim de çiçekleri seviyor,sağ olsun istediğim çiçeği alıyor ama çuha menekşe gibi küçük çiçekleri biraz almak istemiyor.bunlar ot gibi küçücük diye bana söyleniyor.bin dereden su getiriyorum aldırtana kadar.
:p maşallah yine o kadar destekliyor seni. münevvercim benimki savaş açıyor, heryeri çiçeklerle doldurdun diye kızıyor. cimri pinti biri olsa paradan dolayı yapıyor diyeceğim ama öyle birşeyde yok;) bu arada sadece pembe çuha kokuyor. diğerleri kokmuyor
düz mor olan çiğdemlerimde açtı;)
477040
477041
frezyada harekete geçti. sabırsızlıkla bekliyorum napayım:o
477042
münevver48
20-03-2014, 19:40
sevgili hiracım benim frezyalarım açtı.ama sadece sarısı,daha önce mor ve beyazıda vardı,onlar açmıyor.sanırım soğanları zarar görmüşler.çok severim kokularına bayılırım. avatarımdanda belli oluyordur. hele eski klasik beyazının kokusu hepsinden kesgindir.
Münevvercim bunlar benim ilk göz ağrılarım. Ağaçlar netten önce sardunya Allah sardunya:D çok çeşit bilmezdim:) mor olanında tomurcukları baya gelişti, açar umarım.
YeniGine
21-03-2014, 00:04
Sevgili hira maşallah hep alıyorum diyorsun e zaten belli yelpaze genişliyor, harikalar.
Çuhalar koltuğun arkasında mı duruyor sevgili hira... Çiğdemlerine de maşallah çok güzel açtılar... Ellerine, gönlüne sağlık...
Sağol ablacım:) ne yapalım ilkbahar geldi, marketler, pazarlarda rengarenk çiçekler dolu, almazsam çatlarım yeminle. koltuğun arkasında olmuyor her zaman gizlediklerim, mutfak dolabına bile tıkıştırıyorum bazan:D arkadaşlar iyiden iyiye deli diycekler bana:D
YeniGine
21-03-2014, 00:46
:D Sevgili hira yok birbirimizden farkımız, hepimiz aynıyız... Dense dense sadece bitki delisiyiz işte. Şimdi ben bir saksımı aldılar diye çok üzüldüm, sinirden kendimi resmen, alenen yıprattım kimle paylaşabilirim; komşuma desem 'Amaaan bir saksı ne olacak sanki boşver' der geçer. Ama bizi biz anlarız, bizler için öyle değil tabi onun için sitemizde paylaştım sağolsunlar çoğu üyemiz derdime derman olmaya çalıştı, zira beni anlayabildiler.
609 no' lu mesajınızdaki sümbül yaprağını bir an salatalık zanettim, iyi mi? :p
Çiçekten pek anlamasam da hepsi gerçekten çok hoş! :)
Dün yine tutamadım kendimi çiçek tezgahına daldım:o sarı bir erengül istiyordum, pazara gitmemdeki amaç o idi ama ...:o:o
neyse erengülü buldum hemde bir saksıda iki kök vardı ve ikiside farklı renkteydi. bende kaptım tabii hemen. Bakımı hakkında bir araştırma yapmadım henüz. Umarım ben bilgi edinene kadar çarpılmaz zavallıcık. Bir de çok güzel bir açelya buldum, rengini çok beğendim. yapraklar açelyanın yaprağıyla tıpatıp aynı ama ben bu renkte açelya hiç görmedim. Çiçeğim açelya değil mi arkadaşlar?
609 no' lu mesajınızdaki sümbül yaprağını bir an salatalık zanettim, iyi mi? :p
Çiçekten pek anlamasam da hepsi gerçekten çok hoş! :)
Artık ağaçlar.net'li olduğunuza göre çiçeklerden anlarsınız:) hem buraya kendi isteğinizle kayıt olduğunuza göre, çiçekler hakkında bilginiz olmasada ilginiz var demektir;) hoşgeldiniz.
echinopsis subdenudata
477466
bu kaktüsten bir tane vardı bende ama kendisini çok sevdiğim için yedekte bir tane daha olsun istedim;)
477467
bu küpeli ve saksıyıda anneme hediye aldım, yarın yeni saksısına alıp koyarım pencere kenarına. bakalım bakımını yapabilecekmi anneciğim;)
477468
çileğide komşucuğuma hediye edeceğim.
Bugün Eyüp'e gittim. Niyetim oradaki seraları gezmekti, gezdimde. Sera'da dolaşırken fark ettimki; ben çiçeğe doymuşum galiba;) bir şey almak ,stemedim ama hayranlıkla gezindim tabii her köşeyi:p
Bilenler bilir, Eyüp' e inen yolun sol tarafında Kiler market var, bi gireyim bakayım, belki değişik saksılar falan vardır dedim. Dolaşırken torfların olduğu yerde bunu gördüm
477480
477481
toz gübre diyor üzerindeki yazı. daha evvel hiç duymadım. sulama suyuna eklendiği gibi, yapraklarada sprey yapılabilirmiş. Bakalım işe yarar birşeymiymiş. Kullanıp anlatırım çiçeklerin üzerindeki olumlu olumsuz etkilerini.. birçokta çeşidi vardı, ben bunu seçtim.
YeniGine
21-03-2014, 23:51
:) Bugün yine kapı önündeki uzun saksıma hercai menekşe dikerken aklımdan 'Kimbilir şu anda ağaçlar.net üyelerinin ellerinde hangi çiçek var, gözleri hangi çiçekte, kimbilir kim çiçek dikiyor ve hira kesin bugün de çiçek alacaktır' diye geçirdim...
:) yok ablacım dün aldım çiçekleri. Hem artık başka istediğm çiçekte kalmadı. 7-8 tane de petunyam olursa yeter bana:)
Sayın hira,
Aldığınız gübrede en yüksek oran fosfor. Fosfor bildiğim kadarıyla çiçek açtırıyor. Azot yüksek olunca da yapraklanma çoğalıyor yanılmıyorsam. Sanırım bu gübreyle küpelileriniz bol bol çiçek açacak.
Yeni çiçeklerini gülegüle büyüt hira
Hepsi birbirinden güzel.
masallah masallah bir süredir sitede yoktum buralar şenlenmis coşmuş görmeyeli..
anlaşılan ciceklerinizi sizi hayranlık ve kıskançlıkla :) takibe devam edeceğim..
Açelyanıza bayıldııım..o ne harika bir renk öyle..
Sayın hira,
Aldığınız gübrede en yüksek oran fosfor. Fosfor bildiğim kadarıyla çiçek açtırıyor. Azot yüksek olunca da yapraklanma çoğalıyor yanılmıyorsam. Sanırım bu gübreyle küpelileriniz bol bol çiçek açacak.
Evet yağmurcum aynen söylediğin gibi olacakmış.. göreceğiz bakalım;) bu arada, ben artık seni göremez oldum hiç.. neden??
masallah masallah bir süredir sitede yoktum buralar şenlenmis coşmuş görmeyeli..
anlaşılan ciceklerinizi sizi hayranlık ve kıskançlıkla :) takibe devam edeceğim..
Açelyanıza bayıldııım..o ne harika bir renk öyle..
teşekkür ederim ;) en güzelleri sizin olsun.
Benimde artık minelerim var;) mineler çok yıllık mı?
Hira sayfan çok güzel, çok beğendim sardunyalarına, güllerine bayıldım eline yüreğine sağlık yeni paylaşımlarını heyecanla bekliyorum:)
münevver48
23-03-2014, 19:31
sevgili hira,mineler çok yıllık çiçeklerdir.üstelik yer örtücü olarakda bahçeye dikebilirsin.renk olarak da oldukca zengin,saksılardan da sarkarak balkonlarada çok yakışıyor.güle güle büyüt. güzel karelerini bizlerlede paylaşırsın artık.
münevver ablacığım, Mine sayfasını bulamadım, o nedenle bilgi edinemedim. Evet, inanılmaz çeşitli renkleri var, aynı petunyalar gibiler. Teşekkür ederim:)
loveforlife
23-03-2014, 21:25
Mine sayfasını bulamadım, o nedenle bilgi edinemedim.
Bilgiyi bu başlıkta bulabilirsin Sevgili Hira:
http://www.agaclar.net/forum/yerortucu-ve-yayilicilar/9756.htm
bay tömürcek
23-03-2014, 22:11
Ablacım yeni çiçeklerin hayırlı olsun çok güzel hepsi de ;) Açelya almışsın ve açelya mı demişsin evet açelya hira abla. Bizim orda açelya serası var o aldığın açelyalara yer açelyası diyolar, bahçe açelyası da deniyor. 15 20 de bir limon tuzlu su verirsen çok hoşuna gider abla elma sirkesi ya da maden suyu da olur bu ;)
Evet yağmurcum aynen söylediğin gibi olacakmış.. göreceğiz bakalım bu arada, ben artık seni göremez oldum hiç.. neden??
Bahar temizliği+bahçe işleri+ortalama 50 adet saksının değişimi dersem anlaşılır sanırım :D
Yeni çiceklerin çok güzel sevgili hira bol bol açsınlarda sende keyfini sür
Teşekkür ederim jojoba :)
Mineler çok yıllık, soğuklarada dayanıklı. dalla cılızlaşınca derin budama yapıyorum güçleniyorlar.
Muscari'lerimden yana hiç sorun yaşamadım çok güzel açtılar. Bir dahaki sefere nasıl olurlar bilemem. Saksılarıda tam kendilerine uygun oldu. Topraktan hiç çıkartmayacağım soğanları bu kez
479702
479703
Çiçekler geçmeye başlayınca kesip eve aldım bende;)
479706
ilk frezya'mı da görmüş oldum;) çok hafif bir kokusu var. sarıyla başladık. bütün soğanlılarda ilk sarı renkliler açıyor nedendir bilinmez:p
479707
479708
süsen'imde açtı;) muhteşem bir kokuyla hemde. çiçeğinin güzelliği zaten tartışılmaz.
yeni aldığım erengül'ler bi anda gözdelerim oldu. gerçektende güle benziyorlar:o birde kokuları olsa keşke diyeceğim ama görselleride yeter bea:p
şimdi harekete geçme zamanı;) sümbülleri açtı, bunlar sonu ama laleler yeni yeni başlıyor
Herşey çok güzel, maşallah.
münevver48
31-03-2014, 20:23
sevgili hira. maşallah çiçekler bir harika.erengüllerin renkleri çok güzel.dün pazada bende çiçekçide gördüm.kendimi ben değil, arkadaşım frenledi.aklım hala erengüllerde kaldı.
mucarilerin kokulumu?sormuştum ama gözden kaçırdın herhalde.
Soruyu fark etmemişim, yoksa cevap vermezmiyim Münevver ablacım:)
Muskariler kokmuyor ne yazık ki.
Benim gözüme takılan bir çiçek olduğu zaman belki o an kendimi tutuyorum, yeter artık diyorum ama sonra gidip alıyorum yine:)
yagmur27
31-03-2014, 21:59
Ciceklerin cok guzel hira bende dun oy kullandigim okulda kirmizi menekse gordum dunden beri aklimdan cikmiyor izinsiz almak istemedim yarin okula gidecem bi celik isteyecem sinif ogretmeninden sabahi sabirsizlikla bekliyorum
münevver48
31-03-2014, 22:00
Soruyu fark etmemişim, yoksa cevap vermezmiyim Münevver ablacım:)
Muskariler kokmuyor ne yazık ki.
Benim gözüme takılan bir çiçek olduğu zaman belki o an kendimi tutuyorum, yeter artık diyorum ama sonra gidip alıyorum yine:)
varsın kokuları olmasın renginin güzelliği yeter.
hastalık canım tedavisi yok bunun çaresiz gidip alacaksın.işte o zaman senden mutlu kimse yok.güle güle büyüt inşallah kocaman bir erengül ailesi olurlar. sevgilerimle.
Ciceklerin cok guzel hira
bende dun oy kullandigim okulda kirmizi menekse gordum dunden beri
aklimdan cikmiyor izinsiz almak istemedim yarin okula gidecem bi celik
isteyecem sinif ogretmeninden sabahi sabirsizlikla bekliyorum
Teşekkür ederim Yağmur27, hoşgeldin.
varsın kokuları olmasın renginin güzelliği yeter.
hastalık canım tedavisi yok bunun çaresiz gidip alacaksın.işte o zaman
senden mutlu kimse yok.güle güle büyüt inşallah kocaman bir erengül
ailesi olurlar. sevgilerimle.
Teşekkür ederim ablacım :)
yagmur27
01-04-2014, 18:26
güzel bi haberim var bugün okula gittim veee kırmızı menekşe çeliğim var artık inşallah tutarda sevincim boşa gitmez iki kırmızı menekşe çeliği verdi öğretmen ve şaşırdı iki yaprak istememe tabi herkes elindekinin farkında değil sınıftaki menekşenin kırmızı olduğunu bile ben diyince farketmiş ben kırmızı menekşeyi heryerde arıyordum burada görünce sevindim dedim kadın sevincime şaşırdı bide heder etmeden büyütürsem daha çok sevinecem
yagmur27
01-04-2014, 18:28
resim ekleyebilsem bi türlü yapamadım acemiyim bilgisayar konusunda belki zamanla olur
güzel bi haberim var bugün
okula gittim veee kırmızı menekşe çeliğim var artık inşallah tutarda
sevincim boşa gitmez iki kırmızı menekşe çeliği verdi öğretmen ve
şaşırdı iki yaprak istememe tabi herkes elindekinin farkında değil
sınıftaki menekşenin kırmızı olduğunu bile ben diyince farketmiş ben
kırmızı menekşeyi heryerde arıyordum burada görünce sevindim dedim kadın
sevincime şaşırdı bide heder etmeden büyütürsem daha çok
sevinecem
Evet fotoğraf yüklerseniz sevinirim çünkü kafam karıştı benim:D afrika menekşesinde kırmızı renk hiç görmedim, yok eğer hercai menekşe diyorsanız da, hercai menekşeden çelik alınmaz, tohumdan üretilir.
Bu arada ben geç kalmış olsamda, dün tohumlarımdan bazılarını toprakla
buluşturdum
yumurta patlıcan
bezelye çiçeği
bhut jolokia
karanfil
siyah inci
frenk soğanı
urfa kirazı
mor reyhan
şebboy
altın çilek
mikrop domates
mor meksika biberi
chocolate cherry
petunya
haseki küpesi
Umarım geçen seneki hatalarımdan yola çıkarak, neleri yapmam ya da
yapmamam gerektiğini net olarak kavramışımdır:D ve inşallah yüzüm kara
çıkmazda, bende tohum takas etkinliğinden edindiğim tohumları
paylaşabilirim isteyenlerle. Birazdan kalan tohumlarımı da ekeceğim.
Bezelye çiçeği, şebboy ve petunya dışındaki tüm tohumlar, tohum takastan gelenler.
Bir kez daha teşekkür ediyorum sizlere.
aydınercan
01-04-2014, 22:40
yer mineleriniz çok güzel fakat sulamayı dikkatli yapın yoksa mantar dan dolayı kaybedebilirsiniz. toz gübreniz çok kaliteli ürün içeriğine göre ama içme suyu ile yapraktan verin bence arkasındaki ph değerleri stabil olduğu değerler yazıyor o yüzden iyi suda kullanın gübreyi.
küpeli çiçekleri için bence daha erken o gübreyi vermekte daha çok azot oranlı gübre olmalı bitki yeteri kadar büyümeden çiçeklenmeye geçmesin derim.
gübre olarak da eniyisi cifo nun ürünleri **** finisher kullnın derim biraz pahalı ama farkı gösteriyor hemen.
Sn. aydınercan, Çok teşekkür ederim yorumunuz ve önerileriniz için. Mutlaka dikkate alacağım.
güzel bi haberim var bugün okula gittim veee kırmızı menekşe çeliğim var artık inşallah tutarda sevincim boşa gitmez iki kırmızı menekşe çeliği verdi öğretmen ve şaşırdı iki yaprak istememe tabi herkes elindekinin farkında değil sınıftaki menekşenin kırmızı olduğunu bile ben diyince farketmiş ben kırmızı menekşeyi heryerde arıyordum burada görünce sevindim dedim kadın sevincime şaşırdı bide heder etmeden büyütürsem daha çok sevinecem
Eger tutarsa bende istiyorum sevgili yagmur27. Biraz yuzsuzluk yapmis oldum ama. :D
Sevgili Hira cicekleriniz cok guzel. İnanmayacaksiniz ama, sumbullerin resimlerine bakarken burnuma kokulari geldi birden diyecektim ki; meger yani basimda islak mendil kutusu varmis. ;) Ama eminim ki cok guzel kokuyorlardir.
Kim demiş hira'anın bu sene çiçek almayacağını? yok öyle bişey, kim demişse yalan söylemiş;)
eşimle hafta sonu pazara gittik. eşim bir yandan meyve seçiyor, bir yandan da konuşuyoruz ama benim gözüm karşı tarafta duran çiçek tezgahında :o çiçek alayım desem kızacak, almasam içim gidecek.. Neyse.. pazar çıkışında eşimin bir yere gitmesi gerekiyordu ve farklı sokaklardan yola devam ettik. Benim aklım hala çiçeklerde ama pazar arabasıyla tekrar pazara girmeyi gözüm kesmiyor tabii. karar verdim, hızlıca eve gidip, pazar arabasını bırakacak ve koşar adımlarla pazara tekrar gidip çiçek alacağım;) bahsettiğim mesafede öyle az değil yani. neyse pazara zor attım kendimi. Yyeni elemanlarımız bunlar
477005
2 adet 11 ay, biri normal diğeri mercan küpeli ve birde yenigineyle eve dönüş yolundaydım kiii.... telefonum çaldı, eşim arıyor ama dışarıda olduğumdan cevap veremiyorum çünkü çoktan evde olmam lazımdı. koşar adımlarla ev yolundayım ve telefon 2. kez çaldı, artık çaresiz cevaplamak durumundayım çünkü adam merak ediyor;)
hira:efendim
eşim: nerdesin canım?
hira: pazara geri döndüm
eşim: neden?
hira: elma almayı unutmuşuz:o
eşim: hıı... (derin sessizlik bu kısım) ben gitmekten vazgeçtim, evin önünde seni bekliyorum, anahtarım evde kalmış..
hira: tamam hızlıca geliyorum
ardından bir mesaj attım çünkü elimde elma değil çiçek poşeti vardı:p
hira: çiçek almaya gittim yaa napiim? çiçek alcam desem kızıyosun:o
Aynisini bende yapiyorum bazen. Hatta cicekleri apartmana bir yere koyup eve oyle giriyorum. Baska care yok.
Aşkolsun Emine'ciğim:( ıslak mendilin kokusuyla sümbüllerin kokusu aynı mı? :D
şaka yapıyorum tabii... teşekkür ederim ziyaretin ve güzel yorumun için.
Çiçek konusuna gelince, eşimin hiç desteği yok. Onun için önemsiz olsada bu konu, ben sevdiğim için sevmeli, en azından karşı çıkmasa onada razıyım ama yok.
Ama gercek soyluyorum saka gibi, degil mi? Hakikaten burnuma koku gelince (mendilin kokusu cicek kokulu) ilahi bir seyler oluyor zannettim, gercekten duygusal olarak bir an duraksadim ki, ne goreyim. Aman be Emine alemsin ya dedim kendi kendime.
:) Harikasın Emine, çok güldüm
lalelerim.. karışık renk bir paketti, şansıma bunlar çıktı;)
beyaz-papatya
04-04-2014, 22:47
maşallah Allah nazarlardan saklasın çiçeklerinize bayıldım... insanın emeklerinin karşılığını bu renk cümbüşleriyle alması ne hoş değil mi...
maşallah Allah
nazarlardan saklasın çiçeklerinize bayıldım... insanın emeklerinin
karşılığını bu renk cümbüşleriyle alması ne hoş değil mi...
Evet haklısın beyaz papatya, özellikle yağmur yağdığı zaman pencere önündeki koltuğa oturarak bu güzellikleri seyretmekse vazgeçemediğim birşeydir:)
Gün geçtikçede kalabalıklaşıyoruz:) bu akşam gittiğim kına gecesi bi cafede organize edilmişti ve heryer rengarenk sakız sardunyalarla doluydu, tabii ki çelik istedim ve aldım:) sonu yok bu sevdanın.
Gün geçtikçede kalabalıklaşıyoruz:) bu akşam gittiğim kına gecesi bi cafede organize edilmişti ve heryer rengarenk sakız sardunyalarla doluydu, tabii ki çelik istedim ve aldım:) sonu yok bu sevdanın.
Sevgili hira gerçekten sonu yok bu sevdanın, nereye kadar bilmiyorum:)
Evde saksı koyacak yer kalmadı, ondan da, olsun bundan,da olsun derken...:)
Sevgili hira gerçekten sonu yok bu sevdanın, nereye kadar bilmiyorum:)
Evde saksı koyacak yer kalmadı, ondan da, olsun bundan,da olsun derken...:)
Sn. aheste, aynı durum hepimiz için geçerli fakat ben iç mekan bitkilerinden ziyede dışarı çiçeklerini sevdiğimden ayrıca evim fazla aydınlık olmadığından evin içi kalabalık değil ama bende şöyle bir korku (harbiden kara kara düşünüyorum) var, eğer bir gün taşınırsam, hangi çiçeklerimden nasıl vazgeçeceğim?? onca saksıyla çok zor.
gürcan_keskin
09-04-2014, 13:09
:p Şu pazar serüveninize bastım kahkahayı sayın hira...
Sümbül ve laleler inanılmaz güzel açmışlar maşallah. Emeklerinize sağlık.
:) Sn. Gürcan, Eşimle pazara gidince sonuç genellikle hep aynı oluyor. Teşekkür ederim.
frezyalarım renklernmeye başladı:p
son sümbülüm ve menekşelerim
YeniGine
10-04-2014, 23:32
Sevgili hira; freyzalarının renkleri çok güzelmiş tamamlamış birbirlerini... Bende nerdeyse 15 gündür sümbül kalmadı, maşallah senin sümbülüne.
Bende başka sümbül kalmadı, açacak bir kaç tane lalem var ablacım. Fakat lalelerde çok şaşırdım çünkü 2 paket karışık renkte, 1 pakekte mor lale almıştım, morlardan bir tane bile açan olmadı:(
YeniGine
11-04-2014, 00:18
Sevgili hira belli olmuyor demek ki işte, bana almıştın ya sarı laleler 5 li idi 4'ü açtı bir tanesi açmadı. Diğer paket daha sonra açtı. Hatta sayfamda fotoğrafladım. Çok da güzeller.
Ben bu sene kaybolan lalelerim haricinde yine lalelerden yüzüm güldü çok şükür... Maşallah!..
Sevgili hira belli olmuyor demek ki işte, bana almıştın ya sarı laleler 5 li idi 4'ü açtı bir tanesi açmadı. Diğer paket daha sonra açtı. Hatta sayfamda fotoğrafladım. Çok da güzeller.
Ben bu sene kaybolan lalelerim haricinde yine lalelerden yüzüm güldü çok şükür... Maşallah!..
Halbuki o soğanlar kocaman kocaman çok güzellerdi,bir tanesi neden açmadı anlamadım ablacım. Sayfanda gördüm evet çok güzeller hepside.
Bu
ara bende begonya türlerine karşı bir aşk başladı;) komşunuz
penceresinde görüpte isteyemediğim bir begonyayı buldum bugün fakat
türünü bilemiyorum yardımcı olurmusunuz? şeker begonyaya benzeyen
yaprakların arasında katmerli çiçekleri var.
engin koç
11-04-2014, 20:06
Sayın hira. Sanki kalanchoe gibi gördüm .. !!
Sayın hira. Sanki kalanchoe gibi gördüm .. !!
Asla kalanchoe değil hocam, begonya olduğuna eminim ama cinsini bilemedim. katmerli şeker begonya koydum adını şuan:)
YeniGine
11-04-2014, 23:40
Sevgili hira, yeni avatarın hayrlı olsun, çok güzel... Tatlı Çınar... Sevgili hira, Çınar'a daha önce Çınar Hanım diye hitap etmiş idim. Yakın fotoğrafı yok mu artık iyice belli olmuştur, dişi mi, erkek mi?
Begonyan sanki bence de katmerli şeker begonya gibi. Çok güzel...
Sevgili hira, inşallah, nasipse seneye de pembe lale istiyorum... :D Teşekkür ediyorum, sağolasın sarı laleler için...
Çınar erkekmiş ablacım, Veteriner hekim Sn. lusoari cevapladı sorumu:)
Pembe lalede alırız vakti geldiğinde.
Ben geçen kıştan kalan lale soğanlarımdan bir tanesini bile açtıramadım:(
YeniGine
12-04-2014, 00:16
:) Çınar Bey yani. Maşallah ona.
Tamam inşallah vakti geldiğinde pembe lale de gerek bana, zira pembem yok.
Sevgili hira geçen senenin soğanlarını ne yapmıştın? Toprakta ise özellikle çiçek geçince hemen çiçek sapından yok ediyorlar, gübre veriliyor, yapraklar iyice kuruyana kadar bekletiliyor. Soğanları çıkarır isen önce kurutuyorsun sonra serin bir yerde muhafaza ediyorsun, yavru soğanları ana soğanı ayırıyorsun. da sen ne yapmıştın?
Çiçekler geçince kestim. kuruyana dek su verdim gübreledim, sonra soğanları topraktan cıkartıp yavruları ayırdım ve attım:D ana soğanları güzelce, küf müf olmadan sakladım ve vaktinde ektim ama olmadı ablacım.
ilgili başlık hangisidir bilemedim, o nedenle sayfama ekleyeyim
482788
bugün böyle bir şey aldım, çelik köklendirmede işimi kolaylaştırabilir, kullanabilirim sanki??
482789
bilginiz varmı?? çok fazla açıklaması yok gördüğünüz gibi.
aydınercan
12-04-2014, 23:32
çelik köklendirmesinde iş yaramaz fakat tutmuş bitkilerde köklendirme yapar içerisinde çiçek için gerekli besinler mevut humik ve fulvik asit güzel bir madde ben kullanıyorum. hem demirin alınmasını ve diğer maddelerin toprakta şelatlanarak alınmasını sağlıyor. güzel bence kullanın fakat dozunu aşmayın.
Teşekkür ederim Sn. Aydın Ercan
Ben açıkcası çelik köklendirmede işime yarar diye umut etmiştim. Yinede kullanırım ben yeni diktiğim çeliklerde:) bu arada dikkatimi çekti, bitki besinleriyle alakalı sorularıma sizden yanıt alıyorum :)
Frezyalar bi harika olmuş emeğinin karşılığını almışsın hira:)
Sevgili hira,
Yapraklarından dolayı çikolata şeker begonya diyorlar sanırım. Şeker begonya değilse azıcık büyünce anlaşılır bence.
Yağmurcum, yapraklar şeker begonyayla birebir aynı fakat çiçekleri katlı bunun. Köklerdeki torfu temizleyip güzel bir saksı ve toprağa aldım ama şuan yapraklar büzüş büzüş oldu :( toparlar insallah. Çok sevdim çünkü onu.
Seni özledim ...Görüşmeyeli ne kadar oldu..İnşallah iyisindir...
Seni özledim ...Görüşmeyeli ne kadar oldu..İnşallah iyisindir...
iyiyim Sonkez ablacım, farklı birşey yok. Otobüsteyim şuan, annemden eve doğru gidiyorum. Sizin ordan geçtlm demin:D inşallah birgün Eminönü yaparız yine. YeniGine ablaylada sözümüz var onunlada gideceğiz yine. Sizi buluşturacağım:D
iyiyim Sonkez ablacım, farklı birşey yok. Otobüsteyim şuan, annemden eve doğru gidiyorum. Sizin ordan geçtlm demin:D inşallah birgün Eminönü yaparız yine. YeniGine ablaylada sözümüz var onunlada gideceğiz yine. Sizi buluşturacağım:D
Keşke uğrasaydın,beraber çay içer,konuşurduk...İnşallah tanışırız...Sevinirim..
Sevgili hira; bugünkü yorgunluğumun üstüne sayfanızı gezmek epey bir dinlendirdi beni. Hepsi biri birinden güzel, değerli bir koleksiyona sahipsiniz başarılarınızın devamını dilerim ve çok beğendim. Özellikle sardunyalar harikaydı. :)
Teşekkür ederim sayın lusoari, yorumunuzla çok mutlu oldum:) Evet, az evvel syfanızda okudum yaramaz kediciklerin marifetlerini. Bazan oluyor öyle aksilikler.
Sardunyalara gelince, bende ayrı bir yerleri var, en sevdiğim ilk üçte sardunyalar. çoğu insanın sevmediği kokularını bile seviyorum. Açmaya başladılar ama fotoğraf makinasının sarj aletini kaybettiğim için fotoğraflayamıyorum:(
MERHABA
Çiçeklerinize bayıldım bende kalanchoe çoğaltmayı denediniz mi ? birkaç rengini aldım ve çoğaltmak istiyorum.
MERHABA
Çiçeklerinize bayıldım bende kalanchoe çoğaltmayı denediniz mi ? birkaç rengini aldım ve çoğaltmak istiyorum.
Teşekkür ederim, hoşgeldiniz:) kalanchoe güzel çiçektir, isabet olmuş:)
Sıkıldık hep yeşil olmaktan, biraz renklenelim istedik sonunda! :)
Çok özledim ben bu görüntüleri.
Ceylanın rengi çok güzel hira, maşallah.
YeniGine
04-05-2014, 00:15
Sevgili hira'm maşallah gerçekten renklenmişiz. Çok güzel olmuş bitkilerin maşallah hepsi çiçekli. Ellerine sağlık.
Leylak maşallah, benim 5 senelik leylak utansın, bu sene kocaman bir gövde çok şükür bir tane minicik bir çiçek açabildi. Ama korkuttum sizi keseceğim dedim. :D Ama gerçekten sanırım bilinçli bir şekilde budanmaları gerekiyor.
Çilek çiçekte maşallah. Ceylan rengiyle harika, bu sene ben de ceylanlara merak sardım her salı pazardan bir ceylan alıp geliyorum, saksı unutuyorum bir dahaki salıya da bir ceylan bir saksı.
Ellerine, emeklerine, gönlüne sağlık.
YeniGine ablacım, geçen yaz pazardan almıştım leylak çiçekliydi o an, bu sene açtıramam ben dedim ama açtı çok şükür üzmedi beni. Ceylanlar pazarda viyollerde satılıyor burda, o nedenle bir saksı fiyatına birçok rengi alınabiliyor:)
Sevgili hira yine duramamış almışsın bişeyler (sanırsam:)
leylağın dalları olmasa sümbül diyecektim Maşallah minicik başına bakmamış çiçek açmış:) ceylanların da pek güzel bende hevesleniyorum ama dikecek yerim yok aslında var ama evi taşıyacağımdan cesaret edemiyorum almaya çünkü taşıma esnasında en çok çiçekler zarar görüyor.
Şimdi oturdum kara kara düşünüyorum çiçek fidan onca saksımı nereye sığdıracağım bilmiyorum bi kaç aydır bakınıyorum ama hiç gönlüme göre balkonlu ev yok terası kaybettiğime çok üzüleceğim çok.. ayy ne döktüm içimi syfnda kusura bakma :o
Ben kendime çiçek konusunda engel asla koyamıyorum Sevgili Habiş
Bugün pazardan 9 tane petunyayla zor ayrıldım inan. Komşucuğum kolumdan tutup ite kaka beni çekiştirmeseydi şeker begonyada alacaktım:D
Taşınma konusu bende fobi olmaya başladı. Evet taşınma fobim var benim. Çiçeklerim çoğaldıktan sonra başladı bu korku bende. Oturup kara kara düşünyorum bazan, eğer birgün taşınırsak, hangi çiçeğimden nasıl vazgeçeceğim diye..
ziyaretin ve yorumunla mutlu oldum habiş:)
mandalinleerik
04-05-2014, 22:19
Çiçekler çok güzel de keşke fotoğraflar biraz net olsa ve üzerinde kocaman tarih ve saat yazmasa.
Çiçekler çok güzel
de keşke fotoğraflar biraz net olsa ve üzerinde kocaman tarih ve saat
yazmasa.
:) Hoşgeldiniz..
Fotoğrafları sanırım çok net çekemedim. Fotoğraf makinemin sarj aletini kaybedip dünlerce sarjsız kalınca, daha sonra bulup bir heyecanla açan çiçeklerimi fotoğraflayıp eklemeye çalıştım hemencecik.
Saat/ tarih hoş durmuyor fakındayım ama bu makineyle aynı zamanda yeğenleriminde fotoğraflarını çektiğim için, o an kaç yaşında/ kaç aylık oldukları belli olsun diye kapatmıyorum tarih pulunu.
YeniGine
04-05-2014, 23:54
Sevgili hira biliyorum senin 'Taşınırsam çiçeklerim?' sıkıntını ve sevgili habiş de aynı dertten muzdarip. Sizler böyle söylendikçe inan ben de üzülüyorum. Çok haklısınız. Aynı şey benim için de az biraz geçerli. Babamın evinde oturuyoruz; Allah gecinden versin, yine belli mi olur kim öle kim kala ben de bazen balkondan çiçeklerime bakarken hep aklımdan geçer. Ama olsun şimdiye kadar bu güzellikleri yaşamış olmam bile yanıma kârdır, gidecek olursam bile gittiğim yerde nasip olsun daha güzellerini yapayım der iç geçiririm.
Siz de öyle deyin zaten hepsini alıp gitseniz bile gittiğiniz yerde yine durmayacak bir sürü çiçek alacaksınız, daha yaşınız genç...
Hiç bir çiçeğimden vazgeçemem taşınırsam:D
Ben kendime çiçek konusunda engel asla koyamıyorum Sevgili Habiş
Bugün pazardan 9 tane petunyayla zor ayrıldım inan. Komşucuğum kolumdan tutup ite kaka beni çekiştirmeseydi şeker begonyada alacaktım:D
Taşınma konusu bende fobi olmaya başladı. Evet taşınma fobim var benim. Çiçeklerim çoğaldıktan sonra başladı bu korku bende. Oturup kara kara düşünyorum bazan, eğer birgün taşınırsak, hangi çiçeğimden nasıl vazgeçeceğim diye..
ziyaretin ve yorumunla mutlu oldum habiş:)
Sevgili YeniGine ve hira benim düşüncem artık belli:) çiçeklerimi balkona uydurmaya çalışmayacağım vazgeçmeyeceğim balkonu çiçeklerime uyduracağım kısmet olursa şöyle 3-4 metrelik balkonlu bi ev bulursam bana yeter :p tek korkum yerleştiğim evin sahibi evi satmaya kalkarsa ne yaparım :mad:kiracıların tek korkusu
hiracım yeni misafirlerlerini güzel ağırladığından hiç kuşkum yok hayırlı olsun:)
bu arada sevgili YeniGine evinde Rabbim hayırlı sıhhatli uzun ömürler versin sevgi pıtırcıklarınla bi dolu umutla yaşayın İnşallah..
Hangi renk sardunyaların var merak ediyorum sevgili hira..Resimlesende bir görsem..:rolleyes:
Sonkez ablacım şuan tomurcuktalar, açsalar hemen resimleri ekleyeceğim:)
Gül-bahar
08-05-2014, 18:29
*'Taşınırsam çiçeklerim?'*fobisi bende de var. Hem çiçek görünce frenler tutmuyor alıyorum hem de zaman içersinde çoğalıyor. Yakın bir zamanda ev değiştirdim. Birçok bitkim yeni konumlarından hoşlanmadı. Bende olup isteyen forumdaki arkadaşlara ve 10. yıl toplantısında güvendiğim ellere teslim ettim. Ama bitti mi ? Hayıırr. Şimdi de Güler hanımdan osmanlı çileği istedim. Allah beni ıslah etsin.
Gül-bahar, hoşgeldiniz.
Sonu yok bu sevdanın, uçsuz bucaksız denizler gibi. Burada her geçen gün farklı bir çiçek görüp, aşık oluyorum resmen:) bu çiçek bende olmalı diye çıldırıp sera yoluna düşüyorum:) Ama bu ara "dur" dedim kendime.. şuan aklımda kalan, petunyanın çok sevdiğim bir tonu ve lobelya kaldı, başka bir isteğim yok çiçek konusunda.... Dedimm... Aklıma kartopu geldi:D
YeniGine
10-05-2014, 23:59
:) Maşallah!.. Benim de olsa ben de mutlu ve gururlu olurdum. Gönlüne sağlık Sevgili hira, rengi de çok güzelmiş.
İste yeter ki YeniGlne ablacım, hemen dikerim bir lobunu
YeniGine
11-05-2014, 02:13
:) Sağolasııın bilirim kesinlikle dikersin. Sayende inşallah benim de olur.
gürcan_keskin
14-05-2014, 00:00
Leylak ne kadar güzel açmış öyle sayın hira ve bir çilek gördüm sanki :)
Birkaç fide de çilek alayım bari.
Sevgilerle...
Leylak ne kadar güzel açmış öyle sayın hira ve bir çilek gördüm sanki :)
Birkaç fide de çilek alayım bari.
Sevgilerle...
Teşekkür ederim.
Evet çilek almanızı öneririm, çok güzel gözüküyorlar. Sarıyer'de çilek bahçesi olan Ganime teyzenin bana hediyesi o çilek. Bendeki 2. senesi, geçen yaz meyve vermedi ama bu yaz meyveye durmuş, çok sevindim:)
YeniGine
14-05-2014, 00:19
Sevgili hira, Sarıyer'de babam ameliyat olduğunda 10 gün hastane çevresindeki bütün bahçeleri gezdim. Ve 'Bu bahçelerin hiçbirisi ağaçlar.nete üye değil belli'. Ama öyle çilek bahçesi olan bir yer de görmedim.
Sarıyer devlet hastanesi'nden bahsediyorsun galiba ablacım, benim söylediğim bahçe halk pazarı veya balık pazarıda diyorlar o tarafta kalıyor. Zekeriyaköy yoluna girerken... Eski evim aklıma geldi:( Çok seviyorum orayı..
YeniGine
14-05-2014, 01:04
Anladım. Ben evet devlat hastanesi çevresini kastettim, diğer tarafları tabi ki bilmiyorum. Ne diyeyim sevgili hira, Rabbim gönlüne göre versin inşallah.
493085
bahçe orkidem. aslanağzına ne kadarda benziyor değil mi? mevsimlik sanırım
bahçedeki nanelerim[
493105
493106
493107
493108
493109
papatyalarımı geçen sene tohumdan üretmiştim
işte benim evimin asıl gülü burada.. ne kadar tatlı o öyle Yarabbi;)
Küçük Çınar artık genç bir delikanlı olmuş. Allah nazarlardan saklasın, maşallah. Çok sevindim onu görünce.
Hira sende kaynana dili kaktüsü gördüm sanki, sende benim gibi manavdan mı aldın? :D
Evinin gülü hakikaten çok güzelmiş.Ömrü uzun olsun..
Küçük Çınar artık genç bir
delikanlı olmuş. Allah nazarlardan saklasın, maşallah. Çok sevindim onu
görünce.
Hira sende kaynana dili kaktüsü gördüm sanki, sende benim gibi manavdan
mı aldın? :D
Evet artık yavruluktan çıktı sanırım:) bana geleli 4 ay oldu ve satarken adam 3 haftalık falan demiş. Sana teşekkür ediyorum lusoari, soğuk algınlığında tavsiye ettiğin limon suyu çok iyi geldi.
Kaynana dilini geçen sene mayıs ayında Sakarya/ Karasu'da doğanın bağrından söküp getirdim:) Manavın çuha çiçeği sattığını görünce şaşırmıştım ama kaktüs daha bi enteresan oldu:D
Evinin gülü hakikaten çok güzelmiş.Ömrü uzun olsun..
Teşekkür ederim Sonkez ablacım:)
Limonun işe yaramasına sevindim. Bunu arada bir tekrarlasanda olur ne de olsa C vitamini ilaç değil bir şey değil, faydası olur zararı olmaz.
Manav kaktüsü satmıyordu, onun meyvelerini satıyordu, bende bir tane meyvesini satın aldım, ama dedimki bu kaktüsün dalınıda bana vereceksin dedim yok mok dedi, ben onu tezgahın üstüne koydum ki müşterilere ispat edeyim diye, hem de boşuna deneme tutmaz dedi, ama ben zorla elinden çekerek aldım, yarın resmini yüklerim. :D
:) O Halde sabırsızlıkla fotoğraf bekliyorum lusoari
Karadavut
16-05-2014, 22:42
Merhaba Hira. Sayfanız çok güzel. Tabi çiçekleriniz de... Tebrikler
işte benim evimin asıl gülü burada.. ne kadar tatlı o öyle Yarabbi;)
Sevgili Hira, Çınar çok güzel gözüküyor maşallah :) Sizde tüy dökümünden daha çıkamamışsınız belli ki. Bu dönemde b vitaminini önermişti arkadaşım biraz daha hızlı toparlıyor gibi birde yemine yulaf karıştırırsanız çok güzel parlak tüyleri oluyor. :)
YeniGine
16-05-2014, 23:13
Sevgili hira; bahçe orkidesini ilk kez görüyorum ve ilk anda ben de aslanağzı sandım. Çok da güzelmiş, verbananın rengi çok güzel geçen sene ben de almış idim maşallah üzeri de tomurcuk dolu, kaynana dilinin yavrusu da maşallah çok güzel görünüyor. Beni tomurcuklar, yavrucuklar çok mutlu ediyor. Maşallah gün gün renkleniyoruz.
Çınar'a maşallaah, çok tatlı olmuş.
Sevgili Hira, Çınar çok güzel
gözüküyor maşallah :) Sizde tüy dökümünden daha çıkamamışsınız belli
ki. Bu dönemde b vitaminini önermişti arkadaşım biraz daha hızlı
toparlıyor gibi birde yemine yulaf karıştırırsanız çok güzel parlak
tüyleri oluyor. :)
Hala tüy değişiminde ama olsun yeni tüyleri çok güzel çıkıyor:) bide deli gibi kaşınmasa daha da iyi olurdu ama napalım:) yulafı daha önce sevgili gokcegokce önermişti sanırım. Teşekküt ederim Fatih:)
Sevgili hira; bahçe
orkidesini ilk kez görüyorum ve ilk anda ben de aslanağzı sandım. Çok da
güzelmiş, verbananın rengi çok güzel geçen sene ben de almış idim
maşallah üzeri de tomurcuk dolu, kaynana dilinin yavrusu da maşallah çok
güzel görünüyor. Beni tomurcuklar, yavrucuklar çok mutlu ediyor.
Maşallah gün gün renkleniyoruz.
Çınar'a maşallaah, çok tatlı olmuş.
Bende bahçe orkidesini ilk kez pazarda gördüm, adama sordum bu nedir diye, ama söyledikleri çiçek isimleri tamamıyle uydurma olduğundan pek inanmadım:) burada bahçe orkidesi ismiyle bulunca şaşırdım, iki renk vardı, bende bunu seçtim mevsimlikmiş.
Benim mineler hastalandı ablacım, külleme miydi o hastalığın adı?:D öyle birşeydi galiba... Boz boz oldu yaprakları.
Kayahann
17-05-2014, 16:01
gülün çok güzelmiş :)
Bugün biraz canım sıkkındı, pazarda aldım soluğu... Tabii bu güzel ceylanıda;) hemen keyfim yerine geldi inanın:o
münevver48
19-05-2014, 00:10
sevgili hira, yeni misafirin pek zarif ve güzelmiş. huylu huyundan vaz geçmiyor hiracım.iyi yapmışsın. bilirim ilaç gibi gelmiştir. derdinin dermanını bileceksin.bu günlerde benimde canım sıkılıyor ama beni pazar kesmez. bir seraya gitmem lazım .eşimi nasıl ikna ederim, bakalım.sevgiler ........
gürcan_keskin
20-05-2014, 00:22
Günlerdir hüzünlüydük evet sayın hira.
Bende bugün bahçeleri ziyaret edeyim dedim. Stres atalım biraz.
Kaç gündür nane ve fesleğen aklımdaydı şimdi sizde görünce yine aklıma geldi.
Çileklerle birlikte kemeraltından alayım bari. Naneyide komşulardan bir kaç dal bulup tuttururuz o kolay.
Çınar ise ismi kadar çok tatlı maşallah. 3 haftaklık dediniz yem kırabiliyor mu bari? Gaga ucu yeni toplanıyor gibi görünüyor. Birde yem olarak yuvarlak yem yerine kanarya yemi dedikleri sivri uçlu yemler kullanırsanız gaga içinde kırması daha kolay olacaktır.
Henüz kıramıyorsa yumurta ve mısır unu ile mama yapmalısınız bence.
Sevgilerle...
sevgili hira, yeni misafirin pek zarif ve güzelmiş. huylu huyundan vaz geçmiyor hiracım.iyi yapmışsın. bilirim ilaç gibi gelmiştir. derdinin dermanını bileceksin.bu günlerde benimde canım sıkılıyor ama beni pazar kesmez. bir seraya gitmem lazım .eşimi nasıl ikna ederim, bakalım.sevgiler ........
sahidende ilaç gibi geldi münevver ablacım;) perşembe gününden bu yana evimden uzaktayım... çiçeklerimi ne kadar özledim anlatamam...Birazda döndüğümde karşılaşacağım manzaradan da korkuyorum, komşu kadına yavlar yakar rica ettim sulamayı unutma dedim ama bakalım ne yaptı:(:( şimdi yanımda bu ceylan sardunya destek oluyor bana... yarın evimdeyim İNŞALLAHH:p
Çınar bana geldiğinde 3 haftalıktı Gürcan Keskin;) şuan yetişkin bir kuş olma yolunda hızlı adımlar atıyor 26 ocaktan bu yana benimle:p yemini suyunu içiyorda.. yem paketlerinden çıkan o sivri uçlu yemleri yemiyor tam tersine;) çiçek moraldir moraldir moraldir... en sinirli stresli anlarımda atarım kendimi bahçeye..... yaprağıydı saksısıydı suyuydu derken pamuk gibi olurum:o
gürcan_keskin
20-05-2014, 00:44
çiçek moraldir moraldir moraldir... en sinirli stresli anlarımda atarım kendimi bahçeye..... yaprağıydı saksısıydı suyuydu derken pamuk gibi olurum:o
Şöyle bir bende hayal ettimde yoga gibi geldi :) bir nevi yoga aslında...
Şöyle bir hayel kurup ''kahvehane'' diye bir sayfa vardı orda paylaşayım yarın birgün. ;)
Bugün biraz canım sıkkındı, pazarda aldım soluğu... Tabii bu güzel ceylanıda;) hemen keyfim yerine geldi inanın:o
Yeni güzelin hayırlı ve bolll çicekli olsun canım..
Hiracıgım acaba yeşil yeşil gözlerinle baktığın için mi bu kadar seviyorsun doğayı?:) naneler, mineler, yoncalar, sardunyalar derken yaza girmiş bulunuyorsun. Soğuk kış aylarından sıkıldık gerçektende. rengarek sardunyalarınla mutluluk diliyorum, sardunyaları özellikle çok sevdiğini biliyorum:) Çınar çok tatlı gerçekten.
:) Teşekkür ederim jojobacım, artık sende bir sayfa açsanda çiçeklerini görsek, merak ediyorum valla..
Yakında bende sayfa açacağım hira:)
münevver48
27-05-2014, 07:34
Yakında bende sayfa açacağım hira:)
sevgili jojoba,benim sayfa açmamda sevgili hira'nın çok yardımı oldu. bana destek vererek,nasıl mutlu etti anlatamam.kendisine her fırsatta teşekkür etmeye çalışıyorum.bence hiç beklemeden hemen şimdi başlayın sayfanızı açın.gerisi kendiliğinden geliyor.eminim çok güzel çiçekleriniz vardır. bu güzelliklerden bizleri mahrum etmeyin.;)
:) Münevver ablacım, ben fotoğrafları uygun boyutlara getirip eklemeyi zor öğrendiğim için bu konuda yardıma ihtiyacı olan herkese yardım etmeye karar verdim. Mutlu ettiysem ne mutlu bana
Fotoğraf ne kadar net bilmem ama karşı karşıya seyrine doyum olmuyor.. Kokusu yok maalesef..
akçabardak
28-05-2014, 12:20
Kokusu olmasa da güzelliği yeter...
Kokusu olmasa da güzelliği yeter...
Teşekkür ederim akçabardak ablacım. Belediyemizin anneler günü hediyesi:)
YeniGine
29-05-2014, 00:20
Maşallah, rengi güzel, kendi güzel. Ve tomurcuklarımız da dolu açacaklar inşallah.
Bugün de bu şeker günaydın dedi bana... Ben bunu aldığımda paketin üzerinde beyaz yazıyordu ne hikmetse:)
Adalet Yağcı
29-05-2014, 11:08
Sevgili hira;
Tohumdan gül yetiştirip açtırmayı başarmışsınız, tebrik ediyorum sizi.
Bunca yıldır tohum çimlendiriyorum ama gülü tohumdan yetiştirmeyi düşünmemiştim.
Neşeli bitkilerinizle size bereketli bir sezon diliyorum.
Çok teşekkür ederim Adalet ablacım.
Tohumdan gül acemi şansı oldu aslında:) Çelikten yetiştirmeyi beceremem diye tohum ekmek geldi aklıma. Tohumları ektim, uzunca bir süre çimlenmeyince unutup, o saksıya ceviz ektim ve bir sabah uyanıp rutin kontrollerini yaparken sürprizzz:D çok mutlu oldum çok.
o kadar çok fotoğrafım var ki, nerden başlasam bilemedim şimdi;) sardunyalara verdim birinciliği:o
ne kadar bekledim of off:dilli:
Geçen yaz o kadar pişman olmuştum ki petunyaya haksızlık olmuştu, sadece bir tane petunya almış ve çok pişman olmuştum. Neyse.. kapattık o açığı... çok seviyorum petunyalarımı;)
498378
geçen yaz almıştım bu karanfilleri, sorduğumda mevsimlik denmişti ama terk etmediler beni:rolleyes:
498379
cam güzeli de olmazsa olmazlardan ama:o
ah hira ah... hani çiçek almak yoktu bu yaz??:dilli:
gazanyalarımda harekete geçiyor.. 2 tanesi kışın mefta.. geriye açmamış olan 2 gazanyam kaldı, bakalım hangileri hayatta kalmış:confused:
498382
498384
peru zambağım yine büyüleyen çiçeğini açtı
3 tanede çileğim varr:o
rengini bilmediğim gülüm turuncu açtı;)
he burada; inşallah pervane çiçeklidir dediğim yaseminimde pervane çıktı:eek:
ne sevindim ne sevindim
kendi kendine çimlenen aslanağzım.. istesem olmazdı:o
498394
498395
yine rengini bilmediğim karanfilim..miss..
498396
sedumları çok seviyorum diyemem ama buna bayıldım;)
498397
telgrafımda açtı..açmasada olur,ben onu öylede çok seviyorum..
bıdıkla kapatalım.. oyun oynuyoruz;)
akçabardak
31-05-2014, 23:07
Sevgili hira maşallah hangibirini sayayım ki hepsi de biribirinden güzeller, ama bıdık ayrı bir güzel çok tatlıymış, inci küpen maşallah çiçek açmış benim kisi daha açmadı, kaynana topuzunda 5 tane tomurcuk gördüm tabi arkasını göremediğim için orada var mı bilemem canım, ellerine emeklerine sağlık güle güle büyüt hepsini. Sevgiler
YeniGine
31-05-2014, 23:45
Sevgili hira, maşallah maşallah!.. Rengârenk olmuşuz, çiçeklenmeyen bitkimiz yok maşallah. Ceylanlar, sakızlar, sardunyalar, gazanyalar, lilium (Rengi çok güzelmiş) maşallah çok güzel açmışlar. Ellerine, gönlüne sağlık.
Çınar harika, maşallah ona. Nedense ben hep Çınar Hanım deyip duruyorum.
Güllerinin rengi çok güzelmiş. Kaynana topuzunda ben de 5 tomurcuk saydım. Maşallah!..
Teşekkür ederim akçabardak ve YeniGine ablalarım, sizlerin bahçeleri gibi olmasada, bende birşeyler yapmaya çalışıyorum:) fotoğraflar birikti ekleyemedim ne zamandır. Kaynana topuzumun açmasını çok istiyorum, açtığı anda avatarım olacak:D
YeniGine
01-06-2014, 00:35
Sevgili hira, kaynana topuzunda gerçekten 5 tane mi tomurcuk var, saydın mı?
Bereketi kaçmasın diye (şaka:D) saymadım Sema ablacım, ama daha fazla olması lazım. Kaynana topuzu başlığına üstten çekilmiş bir fotoğrafını ekledim, bak istersen:)
YeniGine
01-06-2014, 00:57
Sevgili hira gördüm ve doğru diyorsun bereketi kaçmasın, saymadım valla. Ve tam hatırlayamıyorum ama sanki yılbaşı çiçeği idi saymayın diyorlardı.
Benim de kaynana topuzum tomurcukta, bekliyorum bakalım.
Hiç üzülmene gerek yok Hira. Kendi kendine " bir daha çiçek almayacağım "diyipte alan biri olarak seni çok iyi anlıyorum. :D
Bütün çiçeklerin çok güzel ama sardunyaların ayrı bir güze, özellikle bordo beyazlı ve pembe üst yaprağı siyah gibi olan ceylanlara ve tabikide favorim beyaz sakıza bayıldım.
Çınar'ı ilk edindiğin zaman aklıma geldi, " nasıl yapıcam, nasıl olacak " diye düşünüyordun, o kadar ilgi ve emeğin sonucunun güzel olacağına emindim. :D
akçabardak
01-06-2014, 07:00
Yahu Çınar kim Bıdık kim kafam karıştı :confused: ben arada fransız kalmışım :o ayıp etmişim tüh...
:) Doğru söylüyorsun lusoari, hepimiz aynı:) çiçek aldıgımı gören annem ya da eşim bu ne şimdi, sanki hiç yok gibi derken, arkadaşlarım gayet iyi anlıyor, kafa aynı çünkü:D
akçabardak ablacım, Çınar'a bıdık diyorum bazen:D
Sevgili hira,
Açmıyorlar dediğin sardunyalar bunlar mı? Hepsi de seni mutlu etmeye karar vermiş sanırım. Benim kaynana topuzum da büyüyüp açacak mı acaba bir gün?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.