View Full Version : hira / Balkon, ev
ve bakın bu arsızın saksıda uyuma huyu nelere sebebiyet veriyor :mad:
Petunya son elveda :( çilek için mi söylüyordu bu lafı pazarcılar? :p
ve bahçedeki mantar..
küpelim ve uğur böcekli kasımpatım..
Sardunyamın güzelliğine bakın.. çok seviyorum ben bu sardunyaları..
ayrıca sardunyanın suda böylesine kök yaptığına ilk defa şahit oluyorum.. ya siz?
Gazanyam açmaya hazırlanıyor.. iyi güzelde,bu dipteki sürgün nedir??
tohumdan yetiştirdiğim ama ne olduklarını bilmediğim fideciklerim.. nedir bunlar bilen var mı?
son olarakta hüsnülerim yusuflarım:)
bay tömürcek
02-11-2013, 21:47
Hira ablacım maşallah döktürmüş küpeli yahu :p Ama ben o kediden istiyorum ya :p Bi aksilik olmazsa ki inşallah olmaz önümüzdeki hafta kedim olucak benimde ;) Bi ara da çingene şalvarını görsek ya ablacım durumu hakkında yorum yapıverelim ;)
yine evde değilim tömürcek:) yani şuan şalvar evde,ben annemdeyim:) o kadar acele çıktımki şalvarı malvarı unuttum vallahi... eve gidince hemen fotoğrafı çekicem.. açan çiçeklerim vardı daha ama dedim ya çok acil çıktım evden,yangın varmış kibin:)
kedileri sende seviyosun değilmi? çok tatlılar yaa... baksana benim totok'a,sardunyaları kırdı geçirdi çatlak :)
Sardunyanın rengi çok güzel ayrıca kedicikte çok tatlı:) kırdığı dalları hemen dik hiracım.
bay tömürcek
02-11-2013, 23:27
yine evde değilim tömürcek:) yani şuan şalvar evde,ben annemdeyim:) o kadar acele çıktımki şalvarı malvarı unuttum vallahi... eve gidince hemen fotoğrafı çekicem.. açan çiçeklerim vardı daha ama dedim ya çok acil çıktım evden,yangın varmış kibin:)
kedileri sende seviyosun değilmi? çok tatlılar yaa... baksana benim totok'a,sardunyaları kırdı geçirdi çatlak :)
Hira ablam gene geziyo :D Şalvarı eve gidince görürüz artıkın napalım. Kedileri sevmez olur muyum ablacım bayılıyorum kedilere dibim düşüyo kedi görünce dibim düşüyo yani okadar hastasıyım kedilerin :p Kırılanları da dikiver abla çoğaltmış olursun ;)
YeniGine
02-11-2013, 23:55
Sevgili hira; çiçeklere maşallah, küpelin çok güzel olmuş, kırılan sardunya dallarını görünce bugün benim de bir dal kırılmış dikecek idim fakat unuttuğumu hatırlayıverdim şimdi inşallah yarına. Biliyorsun iki tane beyaz sardunyam yok olmuştu ve bugün açmayan bir sardunyam vardı açmış ve o da beyaz imiş çok sevindim. Hüsnüyusufun çiçek de açmış maşallah, iyi bak ona zira benim bu sene tohumdan yetiştirdiklerim sağolsun bina görevlilerinin sulamaları sayesinde yok oldular ki seneye ümitli idim onlardan. :(
Sardunyanın beyaz açmasına sevindim ablacım, hoş beyaz olmasa bile biz seni sardunyasız bırakırmıyız hiç? bi sözün yeter, hemen yollarım, ne istersen. hüsnüyusuf çok yıllık sanırım, hiç ölecek gibi durmuyor, yazın ki kadar çiçek açmasada yemyeşil.
Sevgili hira bir maşallah demeliyim önce, çeşitlerin artmış, güzelleşmiş. Bir orada bir burada güzel işler yapmışsın. Kaynana itirafına koptum ayrıca, yazarken bile gülüyorum:)))
Eline emeğine sağlık sevgiler...:)
:) Sen gül Berçin'ciğim, oysa benim ciğerim yandı çiçekleri kaptırınca:)
kaptırdığım çiçeklerin bugün son hallerini gördümde, sakızlar can
çekiştiriyor geri kalanlarda çoktan mefta olmuşlardı:) biliyodum öyle olacağını..
Ziyaretin, yorumun ve beğenilerinden dolayı mutlu oldum, teşekkür ederim.. Her zaman beklerim.
Derya Hanim
05-11-2013, 13:30
Kedilerin saksi sefalariyla benimde basim dertte. Bugun bilmem kacinci seferdir balkonu supurmekten cicekleri yeniden dikmekten, bagirip cagirip sonrada kedimin beni hicmi hic takmadigini gordukten sonra saksilarin icini kirilmis tugla parcalari doldurdum. Sanirim bundan sonra mindi hanim saksilarda terror estiremiyecek :)
Bu yöntemin işe yarayacağını sanmam Derya hanımcığım çünkü, YeniGine ablada bahçeslnde yatıp çiçeklerini ezen, kıran köpeklar için çubuklar saplamıştı etraflarına ama sonuç aynıydı:)
gürcan_keskin
05-11-2013, 19:16
Bahçe katı, giriş katı, bahçe temalı yerleşik düzen hayat süren kişilerin en büyük sıkıntılarından biri zamanla bahçelerine dadanan istenmeyen ziyaretçilerdir. Bu ziyaretçilerin başında da kediler gelir. Her ne kadar hayvan sever bir yapıda olunursa olunsun bahçeye dadanan bu zamansız ziyaretçiler bir yerden sonra evin asıl sahiplerine sıkıntı vermeye başlarlar. Mart aylarında farklılaşan hormon yapısı ile erkek kedilerin bıraktıkları kokulardan, bahçe eşyalarının zarar görmesine kadar pek çok sıkıntılı durum bahçeli evler ya da bahçe katı dairelerde kendini göstermektedir. Ayrıca hayvan sever yapıdaki kişilerin bir iki kedi ile başladıkları besleme serüveni zamanla onlu rakamlara ulaşınca bu diğer apartman sakinlerince de protesto edilir durumlara sebebiyet verir.
Bahçe, balkon ya da evinize dadanan kedileri uzaklaştırmanın en kolay yolu kedilerce sevilmeyen kokuların kullanımı ile mümkün olur. Kediler limon, portakal gibi narenciye içerikli kokulara duyarlıdırlar. Sirke, limon kolonyası da kedilerce sevilmeyen kokulardandır. Kedileri bahçenizden uzak tutmanın bir yolu da bahçenin dört bir yanına naftalin topları yerleştirmektir. Naftalin kokusu kedilerin sevmediği kokulardandır. Kediler üzerinde işe yarasa da diğer canlılara zarar verebileceği de göz önünde bulundurulmalıdır. Karabiber kokusu kedilerce sevilmeyen bir diğer kokudur. Karabiber tanelerinin bahçeye serpilmesi ve karabiber spreyinin kullanılması etkili sonuç verebilir.
Sabun ve deodorantlarda etkin olarak kullanılan, böcek, sinek kovucu etkidi de bulunan Citronella Yağı kedileri bahçe, balkon ya da giriş katlarından uzak tutmaya yarayan çözümlerden biridir. Citnonella yağının %25’ini su ile karıştırarak spreyinizi hazırlayabilir ve kedilerin kullandığı alanlara sıkarak kedilerin tekrar bu bölgeleri kullanmaması ya da o bölgeden uzaklaşması sağlanabilir.
Kedileri Bahçenizden Uzak Tutmaya Yarayacak Bitkiler Vardır:
Bahçenizin kedilerce sık ziyaretinden şikayetçiyseniz bahçenize ekeceğiniz bir takım bitkilerle bu ziyaretleri sonlandırabilirsiniz. Karabiber, sarımsak, lavanta en iyi sonuç veren bitkilerdir. Bunları bahçenizin özellikle duvar diplerine ve/veya köşelerine ekmek etkin sonuç verir.
Bahçeye Dadanan Kediler İçin:
Bahçe ve balkonlara kedi girişini önlemenin bir diğer yolu ise bahçe duvar, parmaklık, pervaz ve çitlerin güvenliğini arttırmaktır. Çitlerin sık, altından ve üstünden kolay geçişe olanak tanımaması kedilerin bahçenizi ziyaret sıklığını azaltacaktır.
Ayrıca pet-shoplarda kolayca bulunabilen bir takım spreyler de (stay away) bu noktada işe yarayabilir. Bir diğer çözüm de kedilerin bulunulan mevkiiye dışkılamasını önleyecek spreyleri kullanmak. Çünkü kediler bulundukları mevkiinin sahibi olduklarını belirtmek amacı ile koku bırakır ya da tuvaletlerini o bölgelere yaparlar. Eğer önceden bahçe, balkon ya da evinizin etrafına bu spreyden sıkarsanız kedilerin kendi kokularını bu bölgelere bırakmalarına mani olabilirsiniz. Yurt dışında satışa sunulan repulsif spreyler de kedi ve köpeklerin istenmeyen kokulara neden olan dışkılama problemine karşı kullanılabilir. Kedi ya da köpeğin dışkıladığı alana bu spreyin sıkılmasının ardından tekrar aynı bölgeye dışkılama yapmadıkları söyleniyor. Eğer doğal yöntemlerle sonuç alamazsanız bu seçenekleri de deneyebilirsiniz…
Kedilerin balkon, bahçe ya da giriş katınızı yolgeçen hanına çevirmesini önlemek için bir diğer yöntem de sonik ses cihazları… Ultrasonik ses çıkaran cihazlar sadece kedi-köpek hatta fare tarafından algılanabilen ses dalgalarıdır. Bu ses dalgası istenmeyen canlıların evinizden uzak durmasını sağlarlar ancak civarda evcil hayvan besleyen var ise o canlıları da rahatsız edeceği unutulmamalıdır.
Kediler amonyak kokusu, çamaşır suyu gibi dezenfektanların kokularını cazip bulurlar. Bu nedenle bu tür malzemelerin kullanılmaması kedileri uzak tutmak için önemlidir.
Hayvansever yapıdaki kişilerin sokakta yaşayan canlıları evlerine yakın alanlarda beslememeleri de önemlidir. Zira evler ve adresler değişkendirler ve bir canlıyı belirli bir adres üzerinde beslemeye başladığınızda o canlının size ve dolayısıyla da bulunduğunuz adrese bağlanmasını sağlarsınız. Günü gelip de adres değişikliği olduğunda sizin tarafınızdan beslenmeye alışmış kedi, köpek ya da diğer canlıların aynı adresten yemek bulamamaları o canlıya yarardan çok zarar vermenize neden olacaktır. Bu duruma mahal vermemek için sokak canlılarını hane yakınlarından ziyade bahçenizin belirli bir bölgesinde ya da sokakta uygun olabilecek bir alana çekerek beslemek önemlidir. Böylece paylaştığınız besin birden çok sokak hayvanına da ulaşacaktır.
...Devamı: Kedilerin Sevmediği Kokular, Kedileri Uzaklaştırmanın Yolları (http://www.makalemarketi.com/evcil-hayvan-egitimi-ve-bakimi/kediler/1886-kedilerin-sevmedigi-kokular-kedileri-uzaklastirmanin-yollari.html#ixzz2jlxR293n)
Derya Hanim
06-11-2013, 10:46
Tamam tamam kizma ogrenir ogrenmez bir sayfada ben acicam :) Ama hira bu kediler ve kopeklerde bezdirdi iyice nereyi bulsam derdimi oraya yaziyorum bende, hem cok seviyorum ay yine konu sapiyodu nerdeyse, balkonun guzel olmus ozellikle kabaklar bir harika
Sayfa nasıl açılır diye araştırırken o hataya ben de düştüm, Allahtan ön izleme yazısını fark edince olayı çözdüm.
Sayın hira sayfanız ortak kullanım alanı olmuş:D:D Bahçe resimleri, kedi ve köpekleri kaçıracak kokular felan:D
enerji35
08-11-2013, 21:25
enerji35, rica etsem fotoğraflarınızı silermisiniz:)[/QUOTE]
Bugün Sonkez ablayla görüştük Eminönü'nde..
Bana hediyeler getirmiş sağolsun;)
karanfilim
kasmpatım
ve uyku çiçeklerim
Bahçeden saksıya aktardığım ortancam
Yeni kaktüslerim ve birde sukulent sanırım :p isimlerini bilen varmı arkadaşlar? silikonları çıkarırken biraz kaldı üzerlerinde ama daha fazlasını yapmaya cesaret edemiyorum zarar veririm korkusundan. Eminönü ganimetleri:)
Bunlarda bugünün elemanları ;)
hepsi Eminönü'nden
2 tane çiğdem
4tane lale
1 tane fulya imiş:eek:
2 sümbül
1 tanede amaryallis (doğru yazdım umarım adını ;))
aşağıdaki fotoğraftakilerde
katlı kokulu nergis miş (göreceğiz artık ;) Eminönü esnafına pek güvenilmiyor)
2 tane kardelen
oradaki 5 adet soğanıda müge diye yutturdular bana :mad: bakalım ne çıkacak
bu hafta içi hepsini dikeceğim..
Peru zamnağım yine açtı.. önce yaprak ve sürgünlerle bir güzel çoşuyor sonra tamamen kuruyup gidiyor, öldü sandığımda topraktan dışarı atıyor yine kendin:p
sürprizlerle dolu bir çiçek...anlamadım gitti:dilli:
Atlasım ve paşa kılıcımda yeni gelişmeler..
Mayıs ayında diktiğim frezya'lar anca harekete geçti;)
Saksı ve topraklarını yeni değiştirdiğim sedum palmeri ve kaynana topuzu'mm.
ve yeni cam güzeli fidem..mavi saksı parlak Mustafa.
yapraklarını döktükten sonra tekrar yeşermeye başlayan küpeli çiçeğim..
zıpçıktılarım
453404
küpelinin bu rengini çok seviyorum..
[ATTACH]453405[/ATTACH
nanelerimde yine bir telaş var
453406
Bu Totok nereye bakıyor?? :p
453407
totok bu...nereye başka nereye bakabilir ki? :p:p şaka tabii ki:)
Yeni çeliklerim..453409
ölen ölür, kalan sağlar bizimdir.
Eminönü'de ne güzellikler var..
Hepsinde gözüm kaldı yeminle :p
Gazanya'mın yanında hızla yükselişe geçen şey nedir,çok merak ediyorum.
Kendi renkleri mükemmel iken neden boyuyorlar bu kaktüs ve sukulentleri hiç anlamıyorum.
Bunlar dökülen tohumlardan kendiliğinden çıktı... aslanağzı sanıyorum ama ikisi birbirinden değişik... yardımcı olurmusunuz?
bay tömürcek
11-11-2013, 21:18
Bunlar dökülen tohumlardan kendiliğinden çıktı... aslanağzı sanıyorum ama ikisi birbirinden değişik... yardımcı olurmusunuz?
Soldaki kesin aslanağzı da sağdaki mavi küçük çiçek açan yabani otlardan da olabilir ;) Ama aslanağzına da çok benziyor bilemedim hira ablam :p
altintasna
11-11-2013, 21:22
Kocaman olmuşlar. Elinizdeki çiçeklerden hangisine benzediklerini anlayamıyor musunuz?
Bence sağdaki kesin aslanağzı.
Sağol tömürcekciğim:) tohum takas etkinliğinden adres istemişler..olayı sözme derdindeyim şuan:) foto eklemeyi yeni yeni öğrenmiş biri olarak,kolay almıyor benim kafa:)
bu arada ben yine çingene şalvarını fotoğraflamyı yine unuttum, özür:(
Kocaman olmuşlar. Elinizdeki çiçeklerden hangisine benzediklerini anlayamıyor musunuz?
Bence sağdaki kesin aslanağzı.
:eek::eek: kızmayınız...bilemedim, ne olmuş? :o
Kendi renkleri mükemmel iken neden boyuyorlar bu kaktüs ve sukulentleri hiç anlamıyorum.
Bence bu halleri ilede harika gözüküyorlar Yağmurcum
bay tömürcek
11-11-2013, 23:00
Sağol tömürcekciğim:) tohum takas etkinliğinden adres istemişler..olayı sözme derdindeyim şuan:) foto eklemeyi yeni yeni öğrenmiş biri olarak,kolay almıyor benim kafa:)
bu arada ben yine çingene şalvarını fotoğraflamyı yine unuttum, özür:(
Valla ablacım bende her sayfanda hareket olduğunda hah diyorum bizim şalvar geldi ama bakınıyorum gene yok :D Tohum takas olayını da anlamadım ablacım neden adresini istemişler olayı çözünce beni de bilgilendirirsen sevinirim bende merak ettim şimdi :D
YeniGine
11-11-2013, 23:30
Sevgili hira Eminönü'ne gitmişsin Eminönü ganimetlerinle birlikte çiçeklerinin maşallahı var, soğanların hayrlı olsun ben soğanlıları çok seviyorum, onların topraktan başlarını gösterip büyüyene, çiçek açana kadar geçirdikleri sürece hayranım... Çiçeklerin de gittikçe çoğalıyor... :D Gönlüne sağlık...
Tömürcek, çingene şalvarı bu kez gerçekten iki kulak kaldı:) ama kök yapmayada başladı.
282 nolu mesajda 1. fotoğraftakiler Margarit papatya olabilir. Papatya ama çeşidini tam bilemiyorum. :D
Sevgili hira Eminönü'ne
gitmişsin Eminönü ganimetlerinle birlikte çiçeklerinin maşallahı var,
soğanların hayrlı olsun ben soğanlıları çok seviyorum, onların topraktan
başlarını gösterip büyüyene, çiçek açana kadar geçirdikleri sürece
hayranım... Çiçeklerin de gittikçe çoğalıyor... :D Gönlüne
sağlık...
Bende yeni merak sardım biliyosun ablacım, ilk olarak geçen kış soğanlı yetiştirim ama ben böyleyim, bir şeye kafayı takınca hepsinden olsun istiyorum. Şimdi aklımda kalan ters lale ve afrika zambağı soğanları oldu. Ters lale çok pahalıydı bende almadım.
282 nolu mesajda 1.
fotoğraftakiler Margarit papatya olabilir. Papatya ama çeşidini tam
bilemiyorum. :D
Doğru, ektiğim tohumlar arasında papatyada vardı.
Ama bunları napayım ben şimdi?
315 nolu mesajdaki tam bir canavar. Yani " canavar otu", hemen sökün çiçek açmasına izin vermeyin. Asalak bir bitki.
Papatyaları şaşırtabilirsiniz başka bir yere. :)
helin-123
12-11-2013, 10:10
sevgili hira sen de benim gibi mikroskopla inceliyorsun bitkilerin gelişimini, ben ben deliyim zannediyordum demek ki yalnız değilmişim
315 nolu mesajdaki tam bir
canavar. Yani " canavar otu", hemen sökün çiçek açmasına izin vermeyin.
Asalak bir bitki.
Papatyaları şaşırtabilirsiniz başka bir yere. :)
Anamm! saksıyı saracak desenize! şu otobüs gelsin, daha eve girmeden yoluk yoluk ederim ben o canavarı:)
papatyalarıda ayrı ayrı saksılara alayım hemen. Teşekkürler Sn. Hdogan
sevgili hira sen de benim
gibi mikroskopla inceliyorsun bitkilerin gelişimini, ben ben deliyim
zannediyordum demek ki yalnız değilmişim
Valla helincim, ben küçükken babam bizi her hafta sonu pikniğe götürürdü, arabayı bir yerde durdurduğu anda ben fırlayıp lner ve secde edercesine yapışırdım yere:) otları, çiçekleri toprağı incelerdim, bir çiçekten yaprak kopartıp,yırtar sonrada koklardım:) fena incelerim yani:) "kime benzemiş bu kız" derdi annem.
Peru zamnağım yine açtı.. önce yaprak ve sürgünlerle bir güzel çoşuyor sonra tamamen kuruyup gidiyor, öldü sandığımda topraktan dışarı atıyor yine kendin:p
sürprizlerle dolu bir çiçek...anlamadım gitti:dilli:
Dona dayanıklı merak etmeyin. Baharla yaprakları tekrar çıkıyor.Yaklaşık 6 ay çiçekli...
Sn. Jineop, teşekkür ederim.
Sizi sayfamda görmekten mutluluk duydum.
Çok güzel rengarenk bir sayfanız oldu Sn.hira, tebrik ederim kısa sürede harika olmuş hepsi.
Charlaux
12-11-2013, 19:39
ve bakın bu arsızın saksıda uyuma huyu nelere sebebiyet veriyor :mad:
Benim kedilerim de boyle sayin hira ikisi de saksi delisi,bir de yanina gidince bakmiyorlar mi insana bir sorun mu var dercesine ;) O kucucuk saksida neyin mutlulugunu yasiyorlar anlayamiyorum ben,bir saksi bir yatak .
Selehattin 67
12-11-2013, 19:46
eminönünün ününü pek çok kişi bilir hele ayda iki kere yalova ya giderseniz ayrılmakmı zor kalmakmı zor siz takdir edin o sera senin bu çiçekçi benim insan adım adım geziyor [ sonra bir bakmış arabanın bagajı saksı dolmuş ]
Sevgili hira ben olsam bundan almıştım, Eminönünden:)
453650
Sizlerin aldıklarınız hangileri:confused:
Çok güzel rengarenk bir sayfanız oldu Sn.hira, tebrik ederim kısa sürede harika olmuş hepsi.
Teşekkürler:)
Benim kedilerim de boyle
sayin hira ikisi de saksi delisi,bir de yanina gidince bakmiyorlar mi
insana bir sorun mu var dercesine ;) O kucucuk saksida neyin mutlulugunu
yasiyorlar anlayamiyorum ben,bir saksi bir yatak .
Bende anlayamıyorum:) toprak olduğu için saksıyı tercih ediyorlar desem, az da olsa bahçede de toprak var.. beşik gibi hoşuna gidiyor demekki:) ama totok'umu da çok severim, çiçekleri kırsa bile:)
eminönünün ününü pek
çok kişi bilir hele ayda iki kere yalova ya giderseniz ayrılmakmı zor
kalmakmı zor siz takdir edin o sera senin bu çiçekçi benim insan adım
adım geziyor [ sonra bir bakmış arabanın bagajı saksı dolmuş ]
Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz Selehattin bey:) kendi adıma söylüyorum bunu, açgözlülüğün sonu yok:)
Sevgili hira ben olsam bundan almıştım, Eminönünden:)
453650
Sizlerin aldıklarınız hangileri:confused:
Ben soğan aldım Jezebel:) vakti geldi ya:)
Merhaba A 101 de ters lale soğanı ve diğer soğan çeşitleride gelmiş..Fiyatıda 2.95 Fiyatı uygun...Haberin olsun dedim...Hayırlı akşamlar..
Maalesef bulunduğum semtte a101 yok:( hafta sonu anneme gideceğim o zaman bakarım diyeceğim ama ben gidene kadaaar... tarumar eder millet..
Teşekkürler ablacım.
Selehattin 67
13-11-2013, 21:51
sayın hira hangi gün soğan satışları bilgi verebilirmisiniz teşekkürler
Selehattin 67
13-11-2013, 21:52
sabah ilk işim A101 gitmek olur
sayın hira hangi gün soğan satışları bilgi verebilirmisiniz teşekkürler
belli bir günü yoktur, haftalık spot ürünler gelir satışa sunulur ve kısa sürede biter :) bence de sabah gidin.
Şu an satışta....Zambaklarda var canlı,onlarda aynı fiyat...
Eminönü'nde ters lale 10 lira şu günlerde
Sonkez ablanın hediyesi menekşem..
Sözde bu sen artık soğan almayacaktım;) yeter dedim kendi kendime ama yine dayanamdım.. ters lalem hiç yoktu, çok mutlu oldum bulduğuma.. soğanının kokusu aynı sarımsak kokusuna benziyor.. çok büyük ihtimalle yarın bir tane daha alacağım çünkü pişman oldum.
İyi günlerde büyüt sayın hira...Menekşe çok güzel görünüyor....Çok kısa zamanda çiceklerini görürsün umarım...
Zambaklarım... üzerinde herhangi birşey yazmıyor. renklerini merak ediyorum.. beyazmı acaba hepsi..
Bu da bugün dahil oldu koleksiyonuma.. Kaç zamandır bir cyclamenim olsun istiyordum, markette tek bu kalmıştı, seçenek yoktu ama beğendim rengini ;)
normalde sona kalan bir şeyleri almak hiç istemem ama buna dayanamadım.
Geçen hafta Üsküdar'da çektiğim fotoğraflarımı unuttum
Zambaklar genelde sarı açıyorlar...Sevgili hira
ben müge çiçeği yetiştirmek istiyorum kökü nerden temin edebilirim
müge çiçeği yetiştiren var mı
Bu da bugün dahil oldu
koleksiyonuma.. Kaç zamandır bir cyclamenim olsun istiyordum, markette
tek bu kalmıştı, seçenek yoktu ama beğendim rengini ;)
normalde sona kalan bir şeyleri almak hiç istemem ama buna
dayanamadım.
gerçekten güzelmiş.. ben en cok beyaz sıklamen severim ama. soğanlarda cok güzel. güle güle büyüt. iyi seyirler.
altintasna
17-11-2013, 23:08
Bu da bugün dahil oldu koleksiyonuma.. Kaç zamandır bir cyclamenim olsun istiyordum, markette tek bu kalmıştı, seçenek yoktu ama beğendim rengini ;)
normalde sona kalan bir şeyleri almak hiç istemem ama buna dayanamadım.
Sona kalmış olmasının sebebi dağda bayırda büyüyenlerle aynı renk ve aynı çiçeğe sahip olması olabilir. =)
Bu da güzel ama çok daha harikaları vardı.
Kocaman kocaman turuncu çiçekleri olanlar bile vardı.
Sona kalmış olmasının
sebebi dağda bayırda büyüyenlerle aynı renk ve aynı çiçeğe sahip olması
olabilir. =)
Bu da güzel ama çok daha harikaları vardı.
Kocaman kocaman turuncu çiçekleri olanlar bile vardı.
kaktüsleri kesip biçtiğinde yaptığım yorumlara istinadenmi söylüyorsunuz bunları ? :D öc alıyor gibisiniz:)
Merhaba sayfanız çok sıcak çiçeklerinizin hepside güzel bol çiçekli günleriniz olsun...
Merhaba sayfanız çok sıcak çiçeklerinizin hepside güzel bol çiçekli günleriniz olsun...
teşekkür ederim hoşgeldiniz:)
hoşbuldum :) Sardunyalarınızda pek şeker.. bide o yaprakları parlak olana bizde Parlak Mustafa diyoruz :) ama duyanlar şaşırıyor :) annemde var beimde pek şımarık bişey coşuyor adeta ama dönem dönem küstüğüde oluyor.. sulamasına dikkat edilmeli sanırım çok aşırı suyu sevmiyor
Soğanlı çiçeğim hiç yok ama bende edinmeyi düşünüyorum :)
Bizde de bu çiçeğe parlak denir ama evin beyinin adıyla beraber. Evin beyinin adı Ali'yse 'parlak Ali' mesela:p
Biz de de öyle denir , he he parlak tuncer kulağa hiç te kötü gelmiyor !
Zambaklarım... üzerinde herhangi birşey yazmıyor. renklerini merak ediyorum.. beyazmı acaba hepsi..
Zambaklar bu saksılarında kalsın mı arkadaşlar?
Kararsız kaldım. Şuan tomurcuktalar, saksı değişimi yapmam sakıncalı olur sanırım. Doğru mu?
Kararsız kaldım. Şuan tomurcuktalar, saksı değişimi yapmam sakıncalı olur sanırım. Doğru mu?
Bırak canım yerinde kalsın.Zaten çok kısa zamanda çiceklenecek..Yazın bende almıştım.Çok güzel açtı ve geçti....
zambakların saksıları bana biraz dar gibi geldi. Zaten çiçeklerde saksı değişimi bahar gelmeden yapılır yani çiçek açmadan.. kafana göre karar verirsin
Zambaklar aynı olduğu saksısında kalacak.. Şu günlerde diğer soğanların ekimiyle ilgileniyorum.
Kaktüslerden en iyi atlas'la anlaşabildim;) sadece torfa diktiğim için pişmanlık duyup, toprak değiştirmekiçin saksıyı açtığımda bir tane daha sürprizle karşılaştım:p
3-4 gündür sağanak şeklinde yağan yağmurdan dolayı bahçeye çıkamadığıma göre onunda bahçede durmasının bir anlamı yoktu:) gelip gidip kokluyorum, yoğun bi kokusu olmasada..
sumeyra47
29-11-2013, 19:40
Atlasınız çok güzel köklenmiş.. Benim atlasımın geçenlerde bahçemde kediler tarafından saksısı devrilince köklendiğini fark ettim.. Eğer Güler ablanın atlası ise kolayca köklenmesi normaldir.
Evet Sümeyra'cım, atlas Güler hanımdan.. Bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum kendisine..
Kedilerle benimde başım dertte,ne var ne yok hallediyorlar:(
Çelikleri büyütte bizler gibi olmayanlarla paylaşırsın..:rolleyes:
Çelikleri büyütte bizler gibi olmayanlarla paylaşırsın..:rolleyes:
Tabii ki seve seve :)
Gülün rengi çok zarifmiş, kokusu olmasa bile güzel..... Gördüğüm kadarıyla azda olsa kaktüslerin var hira, sorum şu ki; kaktüslere hangi aydan sonra su verilmiyor? acemilik işte:>
Gülün rengi çok zarifmiş,
kokusu olmasa bile güzel..... Gördüğüm kadarıyla azda olsa kaktüslerin
var hira, sorum şu ki; kaktüslere hangi aydan sonra su verilmiyor?
acemilik işte:>
inan bu sorunun cevabını bende bilmiyorum.. bilen arkadaşlar bize yardımcı olur inşallah :)
YeniGine
03-12-2013, 00:07
Merhaba sevgili hira ve jojoba ben kaktüslere su vermiyorum artık. Hoş zaten öyle çok çeşit kaktüsüm de yok.
Siz yine de http://www.agaclar.net/forum/kaktus/5427-2.htm konu başlığından araştırın.
Teşekkür ederim Sema ablacım, bende su veremeyeyim o zaman.. Duymuştum kışın su
verilmemeli diye fakat emin olamadım.. ısıtılmayan iç ortamda susuzluğa
terk ediyorum kaktüslerimi:D zaten 5 ya da 6 tane kaktüsüm var.. Sağol
ablacımm.
frezyalarım:) mart ayını sabırsızlıkla bekliyorum... 5 ayda zoraki yeşerip beni deli etmiş olsalarda umutluyum;)
Bu arada, ben bu hafta içi çiçekleri korumaya almayı düşünüyorum. Meteoroloji kardan bahsediyor:)
Ben yine dayanamadım soğanları görünce :rolleyes:
460526
ama ben napayım şimdi, çok güzeller:dilli:
Sanıyorum ismi 'dilek çiçeği' annemde duruyor, pazartesi alıp eve gideceğim;)
460527
460528
kıymetini bilmiyor ki, camekanlı balkonun en karanlık köşesine kaderine terk etmiş.. benden başka çiçek seven yok ailemde, hatta sülalemde bile yok..
sadece halam çok sever çiçekleri, bende halamı sevmem :dilli:
Dün Bayrampaşa'ya gelirken merkezdeki çiçek durağına takıldı gözüm, menekşeler ağırlıkta olmak üzere çiçekle dolu içerisi. Birden aklıma geldi, üzerinde o an çiçek yoksa, çok uygun fiyata satılıyor çiçekler diye duymuştum, çiçeksiz menekşelerin fiyatını sordum, adam uzunca düşündükten sonra 3 lira dedi, şuan ellerim dolu hemde hava çok karardı ama yarın geleceğim deyince alaylı alaylı gülümsedi 'tamam' dedi.. bugün gittiğimde ise şaşırdı, beklemiyordu galiba, o an oradan uzaklaşmak için yalan söylediğimi düşündü sanırım... neyse..... ne kadar uzattım ben ya, hiç yaptığım iş değil ama oldu bi kere:dilli::dilli
3 liralık menekşe azmanlarım ;)
460530
460531
460532
460533
yaprakların altındaki çiçekleri zor görünüyor.. diğerinin rengi hiç bilinmiyor.
serkan_istanbul
14-12-2013, 17:34
iyi akşamlar mesaj yazamadım size neden se yollayamadım. bayrampaşanın neresınden aldınız ben sık sık gelırım oraya. kılerın orada sanatcı arkadasım var. bırde ceza evı yolunda parkın karsısındakı kuşcuya ugrarım papağana yiyecek almak için. baska bıtkıler varmı orada.
Bayrampaşa belediyesi karşısında çiçek durağı var, oradan aldım Serkan bey.. Kiler'e pek yakın sayılmaz ama uzakta denilemez tabii ki :) Akvaryum avm'nin hemen çaprazında kalıyor.
YeniGine
14-12-2013, 23:59
Sevgili hira, soğanlılar benim için de çok özeldir, soğanlı olsun benim olsun, çok seviyorum. Çok da güzel laleler almışsın çok da iyi yapmışsın, sümbüller de çok güzel tabi. İnşallah çiçeklerini göresin...
Maviş maviş nasılda göz kırpmışlar güzel memekşeler, maşallah.
Sevgili hira, soğanlılar
benim için de çok özeldir, soğanlı olsun benim olsun, çok seviyorum. Çok
da güzel laleler almışsın çok da iyi yapmışsın, sümbüller de çok güzel
tabi. İnşallah çiçeklerini göresin...
Bende geçtiğimiz kış merak sardım ablacım.. ben böyleyim soğanlılara kafayı takarsam, hepsinden bulup buluştururum, menekşeyse menekşe sezonu olur bende, gülse gül... dönem dönem değişir gözdelerim...
ama sardunya her zaman :)
Maviş maviş nasılda göz kırpmışlar güzel memekşeler, maşallah.
:) teşekkürler ahsenn hamımcığım.
bakalım bu mutluluıunun devamı gelecekmi menekşemin.. zor... :D
Menekşeleriniz çok güzel, bol çiçeklerini görmenizi dilerim. Soğanlıları bende çok seviyorum.. sefasını sürün.
Teşekkür ederim Jojoba, ortalarda yoksun günlerdir:)
Gelir gelir başlamış birkere bol çiçekli menekşeler.
Sevgili hira yeni kızlarını iyi günlerde büyüt...
YeniGine ablayla Eminönü'nde buluştuk geçen perşembe..
O çok güzel soğanlar aldı, bende kaktüsler;)
ismini bilen var mı acaba?
Bunuda o gün aldım...
ismi nedir acaba?
Bunu da çok beğendim beğenmesine fakat bakımında başarılı olur muyum bilmem..
kaktüsler ve afrika menekşeleri beni hiç sevmiyor :(
akçabardak
23-12-2013, 10:02
Yeni aldığınız kaktüsleriniz hayırlı olsun, iyi günlerde büyütün... gerçi en son daki yeterince büyümüş ama olsun ona da maşallah diyelim. Sağlıkla kalın
kaktüslerin hayırlı olsun güle güle çiçeklenin :) en sondaki kaktüsün de sevgi yumağı sanırım baksana bayıla bayıla sevdiriyor kendini :)
Sevgili Hiracım yine ellrin,kolların dolu dönmüşsün...Kimbilir ne güzel muhabbetler etmişsinizdir.....Devamını dilerim..Çiceklerinide iyi günlerde büyüt...Benim yaramaz kızıma ne kadar çok benziyor...
Kaktüslerin ve şu diğer kocaman kaktüsün:D keyfi yerinde.Başarırsın eminim buna.
Oy oy kaktüsler kedicikler hepsi bir harika. Bu kaktüsler çiçek açan türlerdenmi acaba? hepsine bayıldım maşallah.
YeniGine
23-12-2013, 23:27
Sevgili hira, evet maşallah gerçekten güzel kaktüsler almışız, güle güle büyüt ve inşallah çiçeklerini gör... Maşallah saksılarını da değiştirmişsin. Kaynana dilinin yapma çiçeklerini nasıl çıkarttın?..
Ben de çok şükür bugün soğanlarımı diktim, artık inşallah topraktan kendilerini göstermeye geldi sıra... Bakalım çiçeklerini de görürüm inşallah. Ben de güzel soğanlar almışım.
Lale soğanlarım için de ayrıca teşekkür ediyorum... Yine gidelim nasipse... Çok güzel oluyor.
Hepsini değil, sadece boncuklu olanın saksısını değiştirdim ablacım. Bendede
ekilecek soğanlar hala duruyor, anca bugün toprak ve kocamaaan 2 tane saksı buldum. yarın soğanları dikeceğim kısmetse.
Evet ara ara böyle görüşmeler yapalım, zaman yetmedi birşey anlamadık ki.
Kim bilir ne kadar güzel olacak üçgen tarlan, rengarenk soğanlılarınla yine görsel şölen yaşatacaksın bize :)
YeniGine
23-12-2013, 23:48
Tamam çok güzel... Ama saksıya dikip üzerlerini örtmeden önce fotoğraflamayı unutma...
Yeni aldığınız
kaktüsleriniz hayırlı olsun, iyi günlerde büyütün... gerçi en son daki
yeterince büyümüş ama olsun ona da maşallah diyelim. Sağlıkla
kalın
Teşekkür ederim Sn. Akçabardak, yardımlarınıza ihtiyacım var yalnız bırakmayın beni, kaktüslerden anladığım yok maalesef:) sizlerin tavsiyelerine ihtiyacım var.
kaktüslerin hayırlı olsun
güle güle çiçeklenin :) en sondaki kaktüsün de sevgi yumağı sanırım
baksana bayıla bayıla sevdiriyor kendini :)
Teşekkür ederim habiş
Evet son fotoğraftaki benim sevgi yumağım :) görüldüğü gibi bayılır kendini sevdirmeye. Sevmesem, yanından geçip gitsemde gelip ayaklarıma dolanır, illa ilgi göstermem gerek:)
Yine gel sevgili habiş:)
YeniGine
24-12-2013, 00:08
Sevgili hira, kaktüsler konusunda bana sorsan yardım, bilgi diye ben sevgili loveforlife yi önerirdim. Fakat şu aralar kendisini de rahatsız etmek olmaz.
Onun için; güzel kaktüsler aldın yazık olmasın onlara, sen kaktüslerle ilgilenen arkadaşlardan yardım iste derim...
Rastgelsin!..
Sevgili Hiracım yine
ellrin,kolların dolu dönmüşsün...Kimbilir ne güzel muhabbetler
etmişsinizdir.....Devamını dilerim..Çiceklerinide iyi günlerde
büyüt...Benim yaramaz kızıma ne kadar çok benziyor...
Keşke sende olsaydın ablacım, YeniGine abla çok eğlenceli biri. güle oynaya alışveriş yaptık:) gerçekten pisilerimiz benziyormuş:) ama benimki erkek.
Ayrıca senin kedicik çok akıllıymış valla yatacağı yeri biliyor:)
Oy oy kaktüsler kedicikler
hepsi bir harika. Bu kaktüsler çiçek açan türlerdenmi acaba? hepsine
bayıldım maşallah.
Sarırım hepsi çiçek açıyor Jojoba. Teşekkür ederim:)
loveforlife
25-12-2013, 09:52
Sevgili Hira,
Kaküslerin oldukça sağlıklı görünüyor. Bu noktada en önemli olan doğru oprak karışımı hazırlaman ve sulamaları. Bu kaktüsün, echinopsis subdenudata çok güzel çiçekler açan bir tür. Benim çok sevdiğim bir güzel. http://www.agaclar.net/forum/1168171-post97.htm Umarım sen de çiçeklerini görürsün. Güle güle büyüsünler...
sumeyra47
25-12-2013, 10:09
Aldığın kaktüsleri çok beğendim. İnşallah çiçekli hallerini de görürsün.
çiçeklerinizin hepsi cok güzel tebrik ederim sizi,...Alkış
Merhaba sayın hira , bu kaktüsten bende de var . Bu yaz çiçeklendi ( 3 adet ) , memlekette olduğumdan göremedim , kurumuş hallerini resmettim . Hepsi çok güzel , kolay gelsin . :p Kedicikler de pek şirinler !
Keşke sende olsaydın ablacım, YeniGine abla çok eğlenceli biri. güle oynaya alışveriş yaptık:) gerçekten pisilerimiz benziyormuş:) ama benimki erkek.
İnşallah başka sefere...Benimkide kız....Tesadüf :o
Aldığın kaktüsleri çok beğendim. İnşallah çiçekli hallerini de görürsün.
inşallah..teşekkür ederim Sümeyra'cım;)
Sevgili Hira,
Kaküslerin oldukça sağlıklı görünüyor. Bu noktada en önemli olan doğru oprak karışımı hazırlaman ve sulamaları. Bu kaktüsün, echinopsis subdenudata çok güzel çiçekler açan bir tür. Benim çok sevdiğim bir güzel. http://www.agaclar.net/forum/1168171-post97.htm Umarım sen de çiçeklerini görürsün. Güle güle büyüsünler...
Ben sizler gibi usta değilim loveforlife'cim;) yardım ve önerilerinizle hareket edeceğim:p teşekkür ederim.
Sevgili hira, kaktüsler konusunda bana sorsan yardım, bilgi diye ben sevgili loveforlife yi önerirdim. Fakat şu aralar kendisini de rahatsız etmek olmaz.
Onun için; güzel kaktüsler aldın yazık olmasın onlara, sen kaktüslerle ilgilenen arkadaşlardan yardım iste derim...
Rastgelsin!..
napalım artık öğrenene kadar zarar ziyan olacak belki bazıları... olsun bu durum beni hırslandıracak.. burada herkes çiçekleri seviyor ama farkındaysanız hoya, kaktüs ve afrika menekşesi hep ayrı bir yerde duruyor... onlar sadece sevilmiyor,
tutkuyla bağlanıyor insanlar ;)
helin-123
27-12-2013, 14:01
yeni çiçekler yeni sevinçler, hayırlı olsun kaktüsleri çiçeklerini görmek dileğiyle.
çiçeklerinizin hepsi cok güzel tebrik ederim sizi,...Alkış
;) teşekkür ederim,hoşgeldiniz,size de alkış..
Merhaba sayın hira , bu kaktüsten bende de var . Bu yaz çiçeklendi ( 3 adet ) , memlekette olduğumdan göremedim , kurumuş hallerini resmettim . Hepsi çok güzel , kolay gelsin . :p Kedicikler de pek şirinler !
maşallah, umarım bende görürüm güzel çiçeklerini;)
Dikkat ederseniz, bakımıyla ilgili gerekli bilgiyi edinirseniz sorun çıkmaz:)
:) doğru söylüyorsun Jojoba, zaten okuyup araştırma yapmadığım için kaybettim birçok çiçeğimi
farkında olmadan ne kadar güzel çiçekler açan bir kaktüs almışım meğer;)
eğer güzel bir bakım yaparsam, bu kaktüsüm
462587
işte böyle harika çiçekler açacakmış:p
sumeyra47
30-12-2013, 00:18
Çok güzel çiçekler açıyormuş gerçekten. Aslında bütün kaktüsler çok güzel açar. Dilerim sizin kaktüste sizi çok bekletmeden çiçeklerini gösterir. Üstelik minik yavruları da büyürse harika bir görüntü oluşur.
YeniGine
30-12-2013, 00:34
Sevgili hira gerçekten de açar ise çok güzelmiş çiçekleri. İnşallah hep birlikte görürüz...
Ben kaktüslerin çiçek açabilmesi diye aradım fakat açamama sorunu konu başlığı varmış. İstersen bir ilgileniver. http://www.agaclar.net/forum/kaktus-bakim-uretim/1945.htm
Menekşem açmaya başladı;) bi sürü tomurcuğu var..
Amaryallis'lerim.. çok sabırsızım çok..
mücahitöz
04-01-2014, 21:04
Maşallah çok çeşit yapmişsiniz. Ellerinize sağlık. Kendiniz mi yetiştirdiniz yoksa satin alip baktiklariniz mi?
Maşallah çok çeşit yapmişsiniz. Ellerinize sağlık. Kendiniz mi yetiştirdiniz yoksa satin alip baktiklariniz mi?
Kendi yetiştirdiklerim var fakat çoğunu yeni satın aldım Mücahit bey, teşekkürler. hoşgeldiniz;)
Muscari'lerimi bu kez hep bir araya ektim
YeniGine
04-01-2014, 23:07
Sevgili hira amarallisleri dikmişsin, muskarilerin de çokmuş maşallah, inşallah çiçeklerini görmeye artık...
Peki diğer soğanların ne oldu? Ben merakla onların fotoğraflarını bekliyorum...
Diğer soganlarıda ektim ablacım ama henüz fotoğraflamadım en azından birazda olsa yeşerseler eklerim, ama o şekilde bomboş saksı gibi duracak:)
YeniGine
05-01-2014, 00:53
Ama sevgili hira, hani konuşmuştuk, üzerlerini kapatmadan önce ben unutmuştum, sen unutmayacak fotoğraflayacak idin?..
Ben o fotoğrafları bekliyorum zira...
Hmm... Ben anlamamışım sanırım ablacım.. Kısmet..
Sayfanı takipteyim Sevgili hira, soğanlıların gelişiminden sürekli haberdar edin lütfen:) amaryalisler ne renk acaba?
Soğanlıların gelişimini adım adım fotoğraflayacagım jojoba:)
Amaryllis'lerin mor saksılı olanı düz kırmızı diğeriyse pembe -beyaz karışık renkli.
eceyıldız
15-01-2014, 10:38
Sevgili Hira sayfana uzun zamandır uğramadığım için kaktüslerini görmemişim maşallah çok güzeller güle güle büyüt bol bol çiçeklerini gör inşallah.
Bu arada afrika menekşelerini muhteşem ötesi bayıldım ellerine emeğine sağlık sevgiyle büyüttüğünü bildiğim için sevgiyle büyüt demeyeceğim...
Sağlıkla mutlulukla bol çiçekli günler senin olsun.
Evet! farkındayım uğradığın yok Sevgili Eceyıldız, ara sıra gel beklerim:)
Kaktüsleri hiç sevmezken bir anda aşık oldum diyebilirim:) sardunyadan sonra favorim kaktüsler oldu. Arfika menekşemde yeni, onları seviyorum:)
eceyıldız
16-01-2014, 09:46
Ben sardunalarına hayranım zaten o kadar güzeller ki senide çok sevdikleri belli zaten seni hep mutlu ediyorlar işte benimde sardunyalarla aram iyi olmuyor, hala dillerinden anlamıyorum şu ana kadar öğrendiğim tek şey suyu ve sıcağı sevmedikleri...
Sevgili Eceyıldız, benim sardunyada öğrendiğim; kavurucu yaz sıcaklarında yarı
gölge fakat aydıklık bir yerde kalmaları.. kızgın güneş altında
sardunyaların bir kısmını haşladıktan sonra bundan emin oldum:)
tecrübelerimle sabittir yani..
Sardunya kolay çiçek aslında, az su ve bola aydınlık..
Sanıyorum ismi 'dilek çiçeği' annemde duruyor, pazartesi alıp eve gideceğim;)
460527
460528
kıymetini bilmiyor ki, camekanlı balkonun en karanlık köşesine kaderine terk etmiş.. benden başka çiçek seven yok ailemde, hatta sülalemde bile yok..
sadece halam çok sever çiçekleri, bende halamı sevmem :dilli:
Gerçekten adı dilek çiçeği mi ? İyi iyi bende de var :D Adını bilmiyordum öğrenmiş oldum.;)
Olcim, yanlış biliyor olabilirim..
Yeni açelyam.. Bu rengini daha önce görmemiştim hiç..
Kaynana topuzumda yeni.. yeterince büyük, inşallah açar bu yaz..
Menekşem kalan tomurcukları da açıyor yavaş yavaş..
helin-123
18-01-2014, 22:32
yeni elemanlar hayırlı olsun.
YeniGine
18-01-2014, 23:17
Sevgili hira yeni kaktüslerin hayrlı olsun, inşallah çiçeklerini görürsün... Dışarıda duruyorlardır umarım...
Dışarıda durmaları gerektiğini biliyorum fakat aydınlık, karanlık, loş, güneş farkeder mi bilmiyorum.
Dışarda duruyorlar ablacım:) ama bende bilmiyorum başka nasıl istekleri olduğunu.. buradan bütün kaktüs uzmanlarına sesleniyorum, lütfen bu konuda bizi aydınlatın:)
YeniGine
18-01-2014, 23:57
:) Benim kaynana topuzu kaktüsümü görmüşsündür o hiç yer değiştirmiyor her daim aynı yerinde. Yani yağmur, kar almaz komşumun camekânının önünde durur. Maşallah 2-3 senedir çiçeklerini görüyorum.
3 saksı yılan kaktüs ve bir tane de bu yaz edindiğim kaynana dili kaktüsler bir tepsinin içinde bilmediğim için işte hava güzel ise bir dışarı bir garaja... Mesela tepsi bugün dışarı çıktı ve hâlâ dışarıda. Yarın havanın durumuna göre ya kalırlar ya da tekrar garaja. :D Çay servisi yapar gibi kaktüs servisi yapıyorum.
Şuan mesajını anneme okuyorum gülüyor ablacım:) o'na göre tuhaf böyle şeyler. bizi biz anlarız çiçekseverler olarak:) bende anneme gelirken içeri aldım kaktüsleri, ben evde yokken çalıyorlar :(
eceyıldız
19-01-2014, 13:01
Kaktüsler genek olarak dondan korunmalı ve bütün kış sulanmamalıdır. toprakları geçirgen bol kumlu bir toprak olmalı. bütün gün güneş isteyen kaktüsler olduğu gibi yarı güneş ve aydınlık yer seven kaktüsler var. Kaynana topuzu kaynana dili dediğimiz kaktüsler ise bakımı zahmetsiz her yerde yaşayabilen ama dondan korunması gereken bir kaktüs türüdür. Eğer sizin orda don yoksa içeri dışarı servisi yapmanız gerekmiyor benim kaynana topuzum ve bazı kaktüslerim dışarda yağmur almayan bir yerde geçiriyor kışı çünkü bizim burada don olmuyor. Benimde uzmanlığım bu kadar Sevgili Hira ve Sevgili Yenigine...
Eyvallah Eceyıldız, ben İstanbul'un taa en ücra köşesindeyim:) orman ve deniz yakın olduğundan çokk soğuk oluyor burası.. Hele hele geçen kış kar yağdığı zaman bütün tesisat dondu, sular bile akmadı:D dondan korumak lazım kısacası.... ıslık çalan rüzgarr soğukkk:)
eceyıldız
20-01-2014, 09:48
Kolay gelsin canım o güzellikleri en güzel şekilde koruyacağından eminim.
Yeni çiçeklerin hayırlı olsun hira'cığım açelyanın rengi çok güzel fakat benden sana tavsiye sakın ev içinde tutma açelya ve kaynana topuzunu. Menekşede en sevdiğim renk mor, çokta güzel açmış maşallah. yeni elemanlara zaten diyecek söz yok... bol çiçekli olsunlar hepsi..
Yeni açelyam.. Bu rengini daha önce görmemiştim hiç..
Ablacım açelyan çok güzel maşallah :D
bende de var bir tane ama neredeyse 15 aydır açmıyor sen nerede ve nasıl bir bakım uyguluyorsun ;)
Hoşgeldin minik kuş:) nerelerdesin? açelyayı yeni aldım ama dikkatimi çeken şey; açelyayı aldığım serada hiçte aydınlık olmayan bir çadır içinde tuttuklarıydı... Yani öyle bir yerde nasıl çiçek açtırmışlar bende anlamadım açıkçası..
a101'in zambak'ı.. bendeki 3 tanesi açmadan döktü tomurcuklarını ama bu 8 yaşında ki yeğenime hediye ettiğim zambak:)
Sedum palmeri' de tomurcukta :D
Ben hep buralardayım hiracığım:) zambak çok güzel renk tonu çok şeker.
Benim zambaklarım tomurcuklarını döktü, galiba gölgede çok kaldılar, benim evim çokta güneş almıyor. Bu yeğenimin zambak'ı Jojobacım:) teşekkür ederim yorumun için.
Hoşgeldin minik kuş:) nerelerdesin? açelyayı yeni aldım ama dikkatimi çeken şey; açelyayı aldığım serada hiçte aydınlık olmayan bir çadır içinde tuttuklarıydı... Yani öyle bir yerde nasıl çiçek açtırmışlar bende anlamadım açıkçası..
Hoşbulduk ablacım, buralardayım :D :D
Valla bende de var bi açelya var ama bayadır bi çiçek açmıyor ne yapacağımı bilemedim :(
buraya 2 ay önce gelmişti zambaklar 4 tane almış 3ünü hediye etmiş birini kendime saklamıştım,hediye ettiklerim aynu renkte açtı kendime sakladığım açmadı maalesef..
buraya 2 ay önce gelmişti zambaklar 4 tane almış 3ünü hediye etmiş birini kendime saklamıştım,hediye ettiklerim aynu renkte açtı kendime sakladığım açmadı maalesef..
Bendeki 3 tane tomurcuklarını döktü.. sizi iyi anlıyorum;) belki de zambakları hediye ettiğiniz insanlar hayatında ilk defa çiçek bakıyordur değil mi?:o
sami ulus
30-01-2014, 07:28
Sayın Hıra Afrika Menekşesi çok kibar onun dilinden anlamak gerekir yoksa anında ölür. Onun dilinden anlayıncaya kadarda çok menekşe kaybediyor insan. Eger bakımını çözebilirseniz inanılmaz güzel çiçek açar hele yerini severse hiç durmadan çiçek verir. Ben bitki çeşitimi menekşeler yüzünden çoğaltamıyorum. Hem menekşeler yüzünden yer kalmıyo hem onlara bakacagım diye diğerlerine olan adaptasyonumu kaybediyor bakımlarını yapamıyorum. Ama menekşenin dilini çözdüğüme inanıyorum üç yıdır hiç menekşe kaybetmedim. hatta yazın bile. Saygılarımla efendim
Hoşgeldiniz Sn. Sami Ulus, kesinlikle haklısınız afrika menekşeleri çok nazik, benim bugüne dek çok fazla menekşem olmadı ama bunu anlamak zor değil.. hemen salıyorlar kendilerini. Yeni ilgi alanım kaktüsler:) neredeyse sardunyalarımı geçti sevgileri:)
YeniGine
31-01-2014, 00:21
:) Baharda sardunyalar yeşillensin, çiçeklerini açsınlar ikisini de çok sevdiğini göreceksin...
Benim sümbüllerimden hâlâ hiçbir görüntü yok Sevgili hira... :(
:rolleyes: doğru söylüyorsun ablacım, sardunyalarımdan vazgeçmem.. ama kaktüs konusunda abartmış durumdayım şu günlerde;)
benim sümbüllerin birkaçı tomurcuk gösterdi fakat diğerlerinde tık yok... olsun güzel tarafından bakalım olaya.. pozitif düşünce yani;) herkesin sümbülleri açıp solacak ama bizimkiler en son çıkacak meydana.. assolist misali;)
Benim pembe sümbülüm açtı bile, Kokusu miss.. darısı sizinkilerin başına.
fulya demişti bunu satan adam, fulya nergismiş anladığım kadarıyla... küçücük bir çiçeği var, kokusu falanda yok... bekliyoruz bakalım:p
YeniGine
01-02-2014, 23:29
Sevgili hira; karaburun nergisi evet Taksim'de çiçek satanlar fulya diye satıyorlar. Çiçeği gördüğüm kadarı ile henüz tam açmamış, kokusu da olması gerekiyor ki misler gibidir, bana hep baharı hatırlatır...
:D Sevgili hira benim sümbüllerden hiç ses soluk yok dedim ya beraber aldığımız sümbüllerden bahsediyorum, iade ettiğimiz sümbülleri satan 'Oradan al da nasıl çiçek açacak gör' demişti bana. Şimdi kara kara düşünmeye başladım acaba haklımıydı?
Teşekkür ederim ablacığım, aydınlattın beni.. yine cehalet yine cehalet:o
Boşversene sen, adamın zoruna gitti iade ettik diye de o yüzden öyle dedi, bence soğanlarda bi problem yoktu.. Zaten bazıları yeşermişti sanırım? ne zaman ektin ki ablacım?
YeniGine
01-02-2014, 23:53
Aldıktan ya ertesi gün ya da bir sonraki gün diktim. Sadece bir tanesi gösterdi kendisini, diğer 5 yok ortada...
Evet gayet de güzeldi soğanlar...
Fulya'm çok güzel açtı, şuan fotoğraf makinasıyla çektiğim fotoğraflarını ekleyemiyorum ama daha sonra ekleyeceğim kısmetse. Bu arada kokusuda mentol gibi:D
Merakla bekliyoruz fotoğrafları:)
gürcan_keskin
12-02-2014, 23:04
Uzun bir ziyaret sonrası epey çiçekleriniz olmuş :) maşallah...
Kaktüslere yavaş yavaş bende ısınıyorum.Fazla değil yakın zamanda bende başlarım bir ucundan :p
Emeklerinize sağlık sayın hira.
bu resimdeki kaktüste küçük bir yaratığa benziyor :p :p
469301
:) Hoşgeldiniz Keskin, kaktüslerli ben hiç ama hiç sevmezken bir anda ilgimi çekmeye başladı, bende şaşırdım kendime. Orkideleride sevmiyorum, bakarsınız bir gün onlarada aşık olurum:) o kaktüsün dikenleri dökülmeye başladı, keloğlan gibi oldu, ev içindeydi bende pencere önüne soğuğa bırakınca sağlığına kavuştu. Sizde bir yerden başlayın derim, kaktüs bir tutku:)
Nergis'im açtı sonunda :p
Ne olduğundan emin olamadığım minik soğandan da kardelen çıktı;)
Geçen kıştan kalan sümbülüm.. topraktan çıkartmadan saksısında bıraksaydım acaba yine bu kadar küçük mü kalacaktı ki çiçeği?
Son olarakta sedum palmeri'm:p
celalim01
17-02-2014, 17:17
Sayın Hira ,sanırım saksıda olduklarından biraz geç açmış olabilirler.Benim bahçede olduğundan erken açtılar. Sümbülünüz soğanları büyüdükçe daha büyük çiçekler verecektir.Benim sümbülüm büyük soğandı dolayısıyla çiçeğide büyük açtı.Hatta 1. çiçek soldu sonra 2. bir dal çıkararak 2.çiçeğini açmaya başladı.Yinede çiçekleriniz güzel ,sorun gözükmüyor.Ortadaki sarı çiçekli olan mı sadum palmerim ?
Teşekkür ederim Sn. celalim01, soğan yeterince büyüktü diye düşünüyorum ama tomurcuk kısmı her nedense zayıf kaldı...neyse ne yapalım, buna da şükür.. ya hiç açmasaydı diye mutlu olayım artık:o
evet sarı çiçekli olan sedum palmeri ;)
loveforlife
17-02-2014, 21:45
Son olarakta sedum palmeri'm:p
Sevgili Hira,
Bu güzel benim torunlardan mı? Geçen yılki doğum günü toplantısından yanılmıyorsam. Torunların paylaşıldığı resimleri görmek ayrı bir keyif veriyor insana. Uzayan dalları toprağa yatırırsan daha çabuk gelişir ve saksıyı doldurur.
Bu arada çiçeklerin canlanmaya başlamış. Hepsinin keyfini doyasıya yaşamanı dilerim.
Sevgili Hira,
Bu güzel benim torunlardan mı? Geçen yılki doğum günü toplantısından yanılmıyorsam. Torunların paylaşıldığı resimleri görmek ayrı bir keyif veriyor insana. Uzayan dalları toprağa yatırırsan daha çabuk gelişir ve saksıyı doldurur.
Bu arada çiçeklerin canlanmaya başlamış. Hepsinin keyfini doyasıya yaşamanı dilerim.
Aynen öyle sevgili loveforlife, senin torunlardan :p o dalları toprağa doğru çevirmeye çalışırsam 'çıt' diye kırılırlar korkarım. çok nazikler. teşekkür ederim güzel dileğin için.
bay tömürcek
17-02-2014, 22:09
Hira ablacım çiçeklerin çok güzeller gene ;) Karaburun nergisinin kokusu burnuma kadar geldi çok severim kokusunu ama bu yıl açmadı nedense benim karaburunlarım. Sümbüllerim de senin dediğin gibi bu sene küçük cılız falan oldular seneye ekmem sümbül sadece nergis dikicem :)
Hira ablacım çiçeklerin çok güzeller gene ;) Karaburun nergisinin kokusu burnuma kadar geldi çok severim kokusunu ama bu yıl açmadı nedense benim karaburunlarım. Sümbüllerim de senin dediğin gibi bu sene küçük cılız falan oldular seneye ekmem sümbül sadece nergis dikicem :)
Sağol Tömürcüğüm ;) Nergisin kokusu çok yoğun değil, mentolümsü bir kokusu var hafiften.. ya da ben öyle algılıyorum:o ama bence sen ek yine sümbülden de vazgeçilmiyor ki, lale desen ayrı tutku:) hem kışın bütün çiçekler uykudayken soğanlılardan başka hangi çiçek güldürür yüzümüzü:) nergis, lale ve sümbülden geride kalıyor ama bence öyle... sonuçta sen bilirsin :p
Ha bu arada; geçen gün iki tane menekşe almıştım Tömürcekciğim, sonra bir hafta kadar evde durmadım, ev ısıtılmadığı için menekşelerin ikiside soğuktan ölmüş:( çok üzüldüm.
bay tömürcek
17-02-2014, 22:58
Sümbüller böle yapınca soğudum onlardan ablacım nergisle devam edicem diyorum seneye ve frezyayla ;) Menekşelere bi hafta soğuk kafi gelmiştir zaten hira ablacım hiç dayanamıyolar soğuğa :( Ama üzülme gene üretirsin hira ablam Allah sana sağlık sıhhat versin gerisi hallolur ;)
Nergis bir harika açmış hira, umarım bir çok yavrusu olurda bizlerle paylaşırsın:) benimde nergislerim var ama klasik düz sarı olanlardan. sedumunda cok güzel, ellerine sağlık.
Teşekkür ederim jojoba hoşgeldin. Tabii paylaşırım istediğin ne varsa:)
Sevgili hira menekşelerine bende üzüldüm, çok narin oluyorlar sevgili tömürceğin belirttiği gibi. İki sene önce elliye yakın menekşe bende kaybettim, kala kala beş saksı kaldı, birde hüsrana uğrayınca heveste kırılıyor maalesef...
Ama diğer herşey yolunda görünüyor:). Sevgiler...
Hoşgeldin berçincim:) evet menekşelerime üzüldüm, yaprakları simsiyah olmuştu zavallıcıkların. Bir daha menekşe almayacağım:( naparsam yapayım olmuyor olmuyor. hep bi aksilik çıkıyor. ziyaretinle mutlu oldum, yine gel:) kahveye çağırır gibi oldu:D
sami ulus
20-02-2014, 07:23
Geçen kıştan kalan sümbülüm.. topraktan çıkartmadan saksısında bıraksaydım acaba yine bu kadar küçük mü kalacaktı ki çiçeği?
Soganlı bitkilerin bende çözemediğim mistik bir havası var. Galiba küçükken memlekette şubat kışında çiğdem toplardık. Ben hala o çiğdem çiçeklerinin büyüsündeyim ayrıca yine şubat aylarında dağlarda soganlı bitkilerden çiçekler açanlar olurdu isimlerini bilmediğim. O güzel çiçeklere büyülenirdim adete. Fakat şu an bahçem olmadığından ve evim lojman olduğundan soganlı bitkilerin kokusu ve görüntülerine bayılmama rağmen besleyemiyorum. İkinci bir sebebide sadece bahar aylarında kısa dönem çiçek açıp kuruyor bir sonraki baharı bekliyorsunuz buda bana zor geliyor. Ama yukarıdaki fotoğraflara baktıkca kendimi tutamıyorum bari bir iki lale alıp saksıya dikeyim.
Sn. Sami Ulus, yaz ayları zaten rengarenk geçtiği için soğanlılar insanın aklına pekte gelmiyor açıkcası:) bana zor gelmiyor yani beklemek. Lale ekmek için geç kaldınız, bence Ekim ayını bekleyin. Bu ayda lale ekilmez, Ekilse de çiçek vermez diyor hocalarımız:)
celalim01
20-02-2014, 22:46
Sayın Hira benim çiçeğime çok benzer olduğundan sordum sadum'u bakalım benim çiçeğin resmini çekip karşılaştırayım.Bana bir arkadaştan geldiği için tam adını kendisi de bilmiyordu.Çiçek çiçektir dedim sonuçta adını bilmesem de ,hoşuma gitti almıştım.Sizin sayenizde adını öğrenmiş olacağım.
Bu bitkinin adı nedir başlığı altında sorgularsanız, merak ettiğiniz çiceklerin ismini arkadaşlardan öğrenirsiniz:)
jasminne
21-02-2014, 07:36
Merhaba üstten onuncu resimdeki pembeli beyazlı çiçeğin adını öğrenebilirmiyim acaba benim balkonumdada varama ismini bilmiyorum
Merhaba üstten onuncu
resimdeki pembeli beyazlı çiçeğin adını öğrenebilirmiyim acaba benim
balkonumdada varama ismini bilmiyorum
Açelya:)
Sümbüllerim açtı ;)
471217
lalelerde son durum bu
471218
karışık renkli bi paketti, renklerini nasıl merak ediyorum anlatamam:p
bu güzelliklerde pencere kenarında serin serin oturuyorlar. Su vermiyorum dersem yalan söylemiş olurum. Arkadaşlar, ısrarla kaktüslere kışın su verilmez dese de, dayanamayıp az az su veriyorum arada. Umarım sorun çıkmaz.
Zemin katta ki boş daireye tıkıştırdığım çiçeklerimden bazıları tomurcuk yapmış. örneğin küpeli'm. üzerinde fazla yaprağı kalmamış ama tomurcuklarıyla yaz ayındaymışız gibi hissettirdi bana;) 471220
çelikten ürettiğim hanımelimde açmış:p öylede harika bir kokusu var ki anlatamam.
471224
adını bilmediğim sukulentim. bu güzelliğinden eser kalmadı:(
471225
son durumu böyle. ne yapmalıyım? neden böyle olmuş?
YeniGine
23-02-2014, 00:02
Sevgili hira sümbüller çoğumuzda olduğu gibi uzun sap az çiçek ama lalelerin fotoğrafında az biraz göstermiş kendini dolu dolu geliyor gibi inşallah...
Kaktüslerin maşallah gayet güzel görünüyorlar inşallah yaza gelişimlerini göreceğiz. Bırak serin serin uyusunlar.
Zemin kattaki küpelin de maşallah tomurcuk bile oluşmuş, benim iki küpelim biri güneye bakan, diğeri batıya bakan yerde dışarıda duruyorlar senin küpelinin aksine yaprakları büyüdü ve daha güzel görünüyorlar. Bakalım bekleyelim görelim ne olacaklar.
Sukulentin çok güzelmiş ona üzüldüm fazla su mu verdin ki acaba? Ustalarımız yardımcı olacaktır ve eski güzelliğine kavuşacaktır bence...
Geçen seneden kalan sümbüller cılız çıktı ama Bu kış aldıklarımdan ümitliyim ablacım. Laleler benimde dikkatimi çekti, dolu dolu geliyorlar maşallah. Sukulentimden ümidi kestim aslında. Sararan yaprakları kopartırken fark ettimde, kökü çürük gibi. napalım. bu yaz taşınma ihtimalim söz konusu, nerden baksan 100 saksım var. kara kara düşünmeye başladım bu iş nasıl olcak diye. hangilerini elerim diye şöyle bir düşündümde, hiç birindende vazgeçemiyorum. ölen ölsünde işim kolaylasın:D
sumeyra47
23-02-2014, 01:02
Sevgili hira,
Sukulentine çok üzüldüm sanırım bir sempervivum. Saksıdan sarkan yavruları eğer sağsa koparıp toprağın üzerine koy belki köklenir ve çoğaltırsın inşallah. Fazla sulayınca çürüyor eskiden ağaçlar.netle tanışmadan önce iki saksı çürütmüştüm. Ben bir tane rozetini sadece toprak üzerine gömmeden bıraktım köklendi. Umarım seninde öyle olur.
Sevgili hira,
Sukulentine çok üzüldüm sanırım bir sempervivum. Saksıdan sarkan yavruları eğer sağsa koparıp toprağın üzerine koy belki köklenir ve çoğaltırsın inşallah. Fazla sulayınca çürüyor eskiden ağaçlar.netle tanışmadan önce iki saksı çürütmüştüm. Ben bir tane rozetini sadece toprak üzerine gömmeden bıraktım köklendi. Umarım seninde öyle olur.
teşekkür ederim sumeyracım. haklısın, çoğaltmayı denemek lazım.
Bakın şu minik kuşlara ;) bugün eşimin ablasına gittik, yeğenimiz muhabbet kuşuyla ne kadarda iyi anlaşıyor. ismini bile kendisi koymuş 'bıdık' :p
bay tömürcek
23-02-2014, 21:04
Maşallah hira ablacım ya doğum günümde bana da muhabbet kuşu almış arkadaşlar daha yavru ama çok korkuyor nasıl alışıcak bilmem tavsiyelere uymaya çalışıyorum ama ele avuca gelmiyor inşallah benimki de böyle alışır bana :)
Maşallah hira ablacım ya doğum günümde bana da muhabbet kuşu almış arkadaşlar daha yavru ama çok korkuyor nasıl alışıcak bilmem tavsiyelere uymaya çalışıyorum ama ele avuca gelmiyor inşallah benimki de böyle alışır bana :)
Vallahi aynı dert bende de var Tömürcekcim ;) sadece fazla üsteleme, ısrarcı olma diyebilirim. hele hele sakın zoraki kafesten çıkarmaya çalışma çünkü o zaman çok sinirleniyor ve insandan tamamen uzaklaşmaya başlıyorlar. Ha bide güzel ısırıyorlar:p
bay tömürcek
23-02-2014, 21:16
Vallahi aynı dert bende de var Tömürcekcim ;) sadece fazla üsteleme, ısrarcı olma diyebilirim. hele hele sakın zoraki kafesten çıkarmaya çalışma çünkü o zaman çok sinirleniyor ve insandan tamamen uzaklaşmaya başlıyorlar. Ha bide güzel ısırıyorlar:p
Bu dediğin tavsiyelere de uyucam hira ablam ;) Zoraki çıkardım bikere bidaha zor soktum geçen de kafesi açarken kaçtı ama sağa sola vuruyor kendini camlara kapılara biraz biraz alışsa iyi olucak yoksa ben sabredemem çok fazla ya o gider evden ya ben :D
He bende bu konuda pek bişey bilmem ama netten okuduklarıma göre hareket etmeye çalışıyorum. sabır dersen bendede yok ama çok istiyorum cana yakın bir kuş olmasını.. hele hele aynı tabaktan yemek yiyorlar ya insanla, ona bayılıyorum işte! omuzuma gelsin, kafama konsun falan filan:p bu arada fotoğrafıda eklersen seviniriz. Merak ettim ;)
471224
adını bilmediğim sukulentim. bu güzelliğinden eser kalmadı:(
471225
son durumu böyle. ne yapmalıyım? neden böyle olmuş?
Toprağı anormal ıslak görünüyor. Bu mevsimde dışarda durduğuna göre bu kadar çok su vermeseniz daha iyi olur. saçak altı bir yere alın. Ayrıca yapraklardaki yaralar sümüklüböcek ısırığına benziyor. Hava karardıktan sonra kontol edin iş başında yakalayabilirsiniz.
Muhabbet kuşunuz yavruysa çok kolay şekilde size alışacaktır. Yalnız ilk geldiği gün once yaşadığı ortama alışması için biraz zaman tanıyın. Daha sonra elinizi kısa aralıklarla kafesin içine sokarak elinize alışmasını sağlamanız gerekiyor. ürkütmeden sabırla. Bir büddet sonra karnına parmağınızı dokundurduğunuzda parmağınıza çıkmaya baslayacaktır.
ondan sonra yavas yavas kapıyı açık bırakıp dısarı parmağınıza gelmeye başlar sonrası zaten gelir.
Bundan önce kesinlikle kafes dışına çıkarmayın dediğiniz gibi sağa sola, cama vurup kndine zarar verir ve bundan sonra alışması daha da zorlaşır.
* Sayın Hira , bu konu sizin konu dışı ama burda olduğundan arkadaşımızı bilgilendirmek istedim.
Toprağı anormal ıslak görünüyor. Bu mevsimde dışarda durduğuna göre bu kadar çok su vermeseniz daha iyi olur. saçak altı bir yere alın. Ayrıca yapraklardaki yaralar sümüklüböcek ısırığına benziyor. Hava karardıktan sonra kontol edin iş başında yakalayabilirsiniz.
Dışarıda değildi efendim, bodrum katta bir daire var, kışı geçirmeleri için tüm çiçekleri oraya koymuştum. 3-4 günde bir aşağı inip kontrol ediyorum. Böylesine evrim geçirdiğini görünce açık havaya çıkarayım dedim. Ben su vermedim, yağmur yağmış gece üzerine. Artık kurtarabileceğimi de sanmıyorum:( teşekkür ederim.
Dışarıda değildi efendim, bodrum katta bir daire var, kışı geçirmeleri için tüm çiçekleri oraya koymuştum. 3-4 günde bir aşağı inip kontrol ediyorum. Böylesine evrim geçirdiğini görünce açık havaya çıkarayım dedim. Ben su vermedim, yağmur yağmış gece üzerine. Artık kurtarabileceğimi de sanmıyorum:( teşekkür ederim.
Kurtulur. biraz kuru kalsın. Daha kötüleşirse ben olsam alttan (gövdesi sanırım uzun) temizce keserim biraz yaralı yaprakları temizlerim ve temiz torfdolu küçük bir saksıya oturturum. köklenecektir ama çok sulanırsa ve çok soğukta kalırsa olmaz.
Bunu deneyeceğim. Teşekkürler;)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.