View Full Version : hira / Balkon, ev
Sardunyalarımla bu sene çok ilgileniyorum yağmur, açsınlar artık:) özledim çok.
Kaynana topuzunu ben büyütmedim, zaten ben bende olsa bu kadar tomurcuk sanmam olsun:D
sumeyra47
02-06-2014, 15:14
Maşallah hiracım ne güzel tomurcuklarla dolmuş kaynana topuzun benimde böyle var ama daha yavrular büyüyüp birer yetişkin olana kadar bende yaşlanırım her halde. En güzeli senin gibi büyükken almak bulursam kesinlikle alıcam ama buralarda pek satılmıyor varsa yoksa silikonlu kaktüsler.
Sardunyalarında çok güzel açmışlar. Hele resimdeki katlı olanı çok beyendim. Çiçeklerin bütün olarak çok güzeller renkleri harika emeklerine sağlık ;)
498845
bay tömürcek
02-06-2014, 15:24
Hira abla emeklerine sağlık sardunyaların, petunyaların ve o pervane yaseminin beni bitirdi ;) Bol bol kokla ablacım :p Hani sürekli girişimlerde bulunuyorum ya yasemin üretimi için son ki üretimim de yalan oldu şişenin içinde turşu oldu garibim çiçek bile açmıştı oysa ki :D Denizli'ye gelmeden köydeki eve küçük saksıda pervane yasemin almıştım geçen gittiğimde küçücük şeyin her yeri tomurcuk dolmuştu malesef açamadan geldim geri :( Ama geçen sordum açmış çok güzel kokuyor dediler :D Tek çarem kaldı yasemin sahibi olabilmem için basıp parayı alıcam :D
Teşekkür ederim Sümeyra'cım.. Aslında çiçekleri büyümüş olarak değilde, fide olarak alıp kendim büyütünce daha güzel oluyor ama kaynana topuzunu bekleyemedim. En sevdiğim kaktüsüm ve en çok açmasını istediğim.
Fotoğraftaki gül sardunya.. bütün aksilikler onun başına geldi bu yaz.. aşırı rüzgarlı bir gecenin sabahında, saksısıyla tepeüstü olmuş halde buldum onu bahçede:( kırılan dallarıda viyollere aldım hemen.
eger isersen büyük bir kaynana topuzu buldugumda alıp yollarım sana.
Hoşgeldin Tömürcek'cim, üzüldüm yaseminin tutmadığına. Duyduğuma göre suda bekletincede kök yapıyormuş, öyle denesen?
Olmadı kıy paraya, al güzel bir yasemin:D değer..
çiçekler güzelde, ben fotoğraf çekmeyi beceremez oldum :( nefret ediyorum çektiğim fotoğraflardan!
teşekkür ederlm.
sumeyra47
02-06-2014, 16:48
Teşekkür ederim Sümeyra'cım.. Aslında çiçekleri büyümüş olarak değilde, fide olarak alıp kendim büyütünce daha güzel oluyor ama kaynana topuzunu bekleyemedim. En sevdiğim kaktüsüm ve en çok açmasını istediğim.
Fotoğraftaki gül sardunya.. bütün aksilikler onun başına geldi bu yaz.. aşırı rüzgarlı bir gecenin sabahında, saksısıyla tepeüstü olmuş halde buldum onu bahçede:( kırılan dallarıda viyollere aldım hemen.
eger isersen büyük bir kaynana topuzu buldugumda alıp yollarım sana.
Eğer bulabilirsen neden olmasın seve seve kabul ederim. Çok minnettar olurum bol bol dua ederim :)
bay tömürcek
02-06-2014, 18:29
Hoşgeldin Tömürcek'cim, üzüldüm yaseminin tutmadığına. Duyduğuma göre suda bekletincede kök yapıyormuş, öyle denesen?
Olmadı kıy paraya, al güzel bir yasemin:D değer..
çiçekler güzelde, ben fotoğraf çekmeyi beceremez oldum :( nefret ediyorum çektiğim fotoğraflardan!
teşekkür ederlm.
Hoşbuldum hira ablam :) Suda da denedim olmadı :D Diyorum ya tek çarem kaldı cebime kuvvet :D Neden ki abla noldu fotoğraf çekimlerine?
Aklımda bulunsun Sümeyra'cım, kocaman bir kaynana topuzu görünce alıp sana yolluyorum.
O zaman kıycan paraya Tömürcekcim, ya da benim gibi bekle bak, biryerlerden gelip seni bulacak bir saksı yasemin.. Valla bak ben bazen paraya kıyıp almıyorsam çok begendiğim çiçeği, dönüp dolaşıp ayağıma kadar geliyor yeminle:)
tarla kuşu
02-06-2014, 19:08
Çiçeklerinize kocaman MAŞALLAH.... Ellerinize, emeğinize sağlık. Bıdığa bayıldımmm....
Çiçeklerinize kocaman MAŞALLAH.... Ellerinize, emeğinize sağlık. Bıdığa bayıldımmm....
Hoşgeldiniz, teşekkür ederim:)
hira maşallah cok güzel olmuş ciceklerin. Kayanan topuzunda bol tomurcuk gözüküyor. sevindirecek seni bu yaz.
Evet evet çok mutlu oldum jojoba:) sayfa nerde?
gürcan_keskin
05-06-2014, 23:01
Rengarek sardunyalar, petunyalar... Renk cümbüşü adeta. Maşallah sevgili hira.
Komşumuzun merdiveninde kaynana topuzu dedikleri kaktüs var ve bana bir parça alıp dikebilirsin demişti. Fakat bir gün alıp dikeyim diye heveslendim ama dikenlerinden dolayı bir türlü beceremedim. Bunun varmıdır bir metodu?
Sevgilerle...
Teşekkür ederim Gürcan Keskin:) ben olsam vakit kaybetmeden o kaktüsün bir lobunu alıp dikerdim:) hem kendi söylemiş komşunuz. Dikenler caydırıcı olmasın, eline tak kalın bir eldiven.. Başka birşey gelmiyor aklıma:)
YeniGine
05-06-2014, 23:58
:) Sevgili Gürcan sen başarırsın, eminim bir şekilde alacaksın o kaktüsten, senden kaçmaz.
Benim de aklıma ne bileyim bir maşa, şöyle iyice kalın bir bez parçası ile az biraz da eline batarak alabilirsin. Benim kaktüsümün üzerine dökülen yaprakları temizlerken benim de parmaklarıma batıyor dikenleri.
Az biraz büyük loptan alıver, zira çiçeklenince çok beğenecek ve mutlu olacaksın.
gürcan_keskin
07-06-2014, 23:55
Tamamdır. Ben o kaktüse çiçek bile açtırırım artık :p
Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
bay tömürcek
08-06-2014, 10:41
Tamamdır. Ben o kaktüse çiçek bile açtırırım artık :p
Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Gürcan abi ben kaynana yumruğunu ayırırken seçtiğim parçasının üzerine normal kalınlıkta bi tahta parçasını koyuyorum sonra elimle bastırıyorum tahtayı pat diye kopuveriyor. Bağlantı yerleri çok ince çabucak kopuyor zaten. Eldiven deneme ellerini delik deşik edersin. Sarı inşaat eldiveni bile kar etmiyor. Ya da geçirebilirsen çevresine ip geçir ipi yukarıya ya da aşağıya doğru asıl kopar zaten o :)
Ana! kaktüslerime bakın!!
bu begonyayı çok sevdim ben. katlı çiçekleri çok güzel dimi ama?
502095
yeniginemde açmaya niyetlendi tekrar.. inşallah kışın ölmez diyeceğim ama çokk zor be:(
502096
buz çiçeğim en sonunda bir çiçek lutfetti:dilli:
502097
gala'm da küçük bir çiçek açtı ama yinede sevindim. saksıdan hiç çıkartmamıştım yumrusunu.
Sardunyasız hayat düşünülemez tabii:o
Bu sarıkız bana komşumun hediyesi... minicik bir fideydi 1 - ay önce;)
502108
502109
işte benim assolistlerim:p
Kurtardım sanırım onu;)
502126
ve buna sevindim.
bir tane daha kaynana topuzum oldu hemde nurtopu gibi:p
YeniGine
15-06-2014, 23:08
Sevgili hira kaktüslerine maşallah maşallah hepsi tomurcuklu çiçekleniyorsunuz inşallah. Assolistlerin çok güzel çiçeklenmişler maşallah... Ellerine, emeklerine, gönlüne sağlık.
münevver48
16-06-2014, 10:49
sevgili hira sarıkızın ne güzel bir çiçekmiş, acaba bu çiçeğin gerçek adı ne? tabi sardunyalarında çok güzel yeni gineyi dalındanmı diktin?bende dikmiştim tuttular biri boyuna bakmadan tomurcuk vermiş.kaynana topuzunada maşallah çok bakımlı.
Sevgili hira kaktüslerine
maşallah maşallah hepsi tomurcuklu çiçekleniyorsunuz inşallah.
Assolistlerin çok güzel çiçeklenmişler maşallah... Ellerine, emeklerine,
gönlüne sağlık.
Sağol ablacım, kaktüslerimin açacağından hiç ümidim yoktu şaşırttılar beni mutluda ettiler.
sevgili hira sarıkızın
ne güzel bir çiçekmiş, acaba bu çiçeğin gerçek adı ne? tabi
sardunyalarında çok güzel yeni gineyi dalındanmı diktin?bende dikmiştim
tuttular biri boyuna bakmadan tomurcuk vermiş.kaynana topuzunada
maşallah çok bakımlı.
Çiçeğin ismi gerçekten sarıkız Münevver ablacım:) Sarıkız (Lysimachia nummularia)
Yenigineyi pazardan almıştım, çevremde farklı renklerini görsem isterim ama göremiyorum.
Kaynana topuzumdan beklentim yüksek, umarım açar tüm tomurcukları:)
YeniGine
17-06-2014, 00:16
:) Daim olsun inşallah, hiç umut etmezken; mutlu etmeleri ne kadar güzel oluyor. Bilirim!..
sumeyra47
17-06-2014, 20:58
Sevgili Hira, maşallah assolistlerine ne güzel çiçeklenmişler, sempervivumu kurtardığına çok sevindim çünkü ben yeni bir tane çürüttüm. Bugün baktım sağlam olan kısımdan kestim bakalım tutacakmı. Bu arada katlı begonyan çok tatlı ellerine, emeğine sağlık.
Hani diyorum ya, çok istediğim çiçekler bir yerlerden gelip beni buluyorlar diye, işte onlardan biri ;) teşekkür ediyorum abone34
gazanyalarım güzelleşmeye başladı:p
uyku çiçeklerim pas hastalığına yakalandı ama hala çiçekleniyorlar
502902
yılan kaktüsümde açtı.. bir tane çiçeğimiz var ama olsun... mutluyuz:o
bu güzellerle kapatayım;)
Sevgili Hira ablacığım; tek kelime ile " MUHTEŞEM ".
Sarı kız şu sıralar benim de aklımda olan bir çiçek, bakımını nasıl yapıyorsun? Begonyanda, koyun gözlerinde, kaktüslerinde sardunyaların gibi harika gözüküyorlar.
Bu güzellikleri bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim.
münevver48
17-06-2014, 22:16
sevgili hiracım,mutlu olmak bazen bir çiçeğin açışı bazen bir böceğin uçuşu bazende güzel süprizler.ehhh! sizin yılan kaktüsünüz ve süpriz begonyalarınız mutlu olmanız için güzel bir sebep.mutluluğunuz daim olsun...begonyalarınız gerçekten çok güzeller.güle güle büyütün.sevgilerimle...
Sevgili Hira ablacığım; tek
kelime ile " MUHTEŞEM ".
Sarı kız şu sıralar benim de aklımda olan bir çiçek, bakımını nasıl
yapıyorsun? Begonyanda, koyun gözlerinde, kaktüslerinde sardunyaların
gibi harika gözüküyorlar.
Bu güzellikleri bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim.
Güzel yorumun için teşekkür ederim lusoari:) Sarıkıza su vermekten başka yaptığım hiç birşey yok. Komşu kadın bir kök vermişti, diktim ve çoştu :) teşekkür ederim tekrar.
sevgili hiracım,mutlu
olmak bazen bir çiçeğin açışı bazen bir böceğin uçuşu bazende güzel
süprizler.ehhh! sizin yılan kaktüsünüz ve süpriz begonyalarınız mutlu
olmanız için güzel bir sebep.mutluluğunuz daim olsun...begonyalarınız
gerçekten çok güzeller.güle güle büyütün.sevgilerimle...
Teşekkür ederim güzel yorumun için ablacım:) komşum geçen gün "Seni mutlu etmek çok kolay, bir çiçek yeter" diyor, düşündümde gerçekten öyle sanırım.
Aslında tüm çiçekseverler icin geçerli aynı şey..
Bu arada begonyam yumrulu denilenden mi? emin olamıyorum... nasıl çogaltırım o begonyayı?
YeniGine
18-06-2014, 00:14
Sevgili hira, yumrulu begonlan hayrlı olsun rengi ve çiçekleri ile maşallah çok güzel. Gazanyaların çok güzel açmış, bence her renginden almalısın, sorunsuz güneşi görsün yeter. Yılan kaktüsünün çiçeğine maşallah, seneye daha da çoğalacak çiçekleri. Sardunyaların ilk sardunyana bayıldım, rengi güzel, o renkte katlı olması daha da güzel.
Ellerine, gayretine, gönlüne sağlık sevgili hira.
Teşekkür ederim YeniGine ablacım, fotoğraftaki ilk sardunyayı bende çok seviyorum, inşallah dallanıp budaklanırda paylaşırım sizlerle. Kaktüslerin dilinden az da olsa anlamaya başladım, onlarda bana teşekkürlerini öyle güzel sunuyorlar işte:) gazanyalarıda sardunyalar kadar sevmeye başladım. renklerim vardı ama kışın kaybettim.
çok güzel bir sukulentim daha oldu;) evden çıkmak iyi olmuyor çiçek görünce ister istemez alıyorum maalesef... nasıl taşınacagım diyip diyip duruyorum sonrada
:) sanırım bulunduğum dairenin bir üst katına taşınacağım... hemde güneşli bir balkonum olacak... eşimi ikna etmeliyim taşınmak için... o balkonun hayaliyle yaşıyorum 2 gündür:o:o
Güneşli bir balkon!!! Hemen taşının, eşinizi ikna etmeniz için ne gerekiyorsa yapın hatta yardım gerekirse ederiz :D
Güneşli bir balkon!!! Hemen taşının, eşinizi ikna etmeniz için ne gerekiyorsa yapın hatta yardım gerekirse ederiz :D
Çook teşekkür ederim A_NOMAD ;) çok içten bir teklif bu.. Düşünmeniz yeter..
2 gündür bu konuyu düşünüyorum, ikna edemeyeceğime çok fazla inandığım için kendisine söyleme gereği bile duymadım ama olmuyor, fena takıldı kafama. Üst kata çıkmak istiyorum... benim balkonum yok ama yukarının var, hem sadece çiçekler için değil bir sürü artımız olacak üst kata taşınırsak.. ısrar etmeyi sevmem hatta nefret ederim ama bu konuda olabildiğince ısrarcı olacağım sanırım.
YeniGine
18-06-2014, 22:57
Sevgili hira zaten taşınmayı düşünüyormuşsunuz, e bir üst kat da müsait ise neden olmasın. Hem balkonu da varmış. Bence bu konuda ısrarcı ol ve başar inşallah. Sevgili A-NOMAD'a ben de katılıyorum.
Gönlüne göre olsun inşallah...
Sevgili hira zaten taşınmayı düşünüyormuşsunuz, e bir üst kat da müsait ise neden olmasın. Hem balkonu da varmış. Bence bu konuda ısrarcı ol ve başar inşallah. Sevgili A-NOMAD'a ben de katılıyorum.
Gönlüne göre olsun inşallah...
hemde çok ısrarcı olacagım YeniGine ablacım, birazda duygu sömürüsü:rolleyes: bakalım yinede, kısmet..
O saksı tekmeleyen komşular taşındı mı yoksa?
YeniGine
18-06-2014, 23:55
Eveet yoksa üst kat onların mıydı? Sevgili yağmur aklınla bin yaşa. :D
bay tömürcek
18-06-2014, 23:58
Ooo sayın hira çiçeklerinizin maşallahı var yine tütütü yani o derece :D Ablacım begonyan olmuş sonunda gözün aydın çok istiyodun biyerlerden çıkar gelir beni bulur diyodun hakkaten de öle olmuş çok sevindim :) Beyaz yoncana bayıldım abla çok severim o beyaz yoncayı belki yerim müsait olursa bu sene ve biyerlerden bulamazsam biraz tırtıklarım senin beyaz yoncandan oluu mu gari :D
Hira ablam yoncalarım pas oldu demişsin ya çiçekleri solunca yapraklarını tut toprağa yakın yerden yol hepsini toprağın üstünden. Yeniden tazeleri sürsün. Ben bi hafta oldu yoldum benimkini pıtır pıtır tomurcuklar çıkmış topraktan yapraklardan önce tazeleniyolar yolunca sana da tavsiye ederim ablacım ;)
Bu arada taşınmayı planlamışsın abla gizli gizli :D İnşallah gönlünden geçen olur ablacım ;)
Onlar benim yan dairede Yağmurcum:D onlarda yukarıdaki daireye dikti gözünü ama olmaz! ya ben yukarı, ya hiç:D Hem en son vukuatlarında ortalığı yıktım resmen, avazım çıktığı kadar bağırdım "çabuk bana aynı saksıdan alıp geleceksiniz, çiçekleri aynı düzende o saksıya dikeceksiniz" diye bağırarak sonuna kadar açtım gözlerimi ve artık tekme olayı bitti:D saksıyı alıp getirdiler:D
Tömürcek anladınmı şimdi neden öyle diyorum, gerçekten çok istediğim çiçekler bir yerlerden gelip beni buluyor:D ciddiydim yani bunu söylerken:D
uyku çiçeklerini makasla kırpmayı düşündüm ama yapmadım. ilk defa pas gördüm onlarda ve çok şaşırdım. İstersen gerçekten yollarım beyaz uyku çiçeğinden.
Taşınma konusu gerçekten şuan gizli, eşim bile bilmiyor, o kadar yani:) bakalım ne olacak.
YeniGine
19-06-2014, 00:35
:) Uyku çiçeklerini tut saplarından yol, çok da güzel yolunuyor haberin ola Sevgili hira. Komşumun bahçesi dolu hep vakti zamanı gelince, çiçekti, yapraktı geçince ben yolarım.
bay tömürcek
19-06-2014, 00:56
Tömürcek anladınmı şimdi neden öyle diyorum, gerçekten çok istediğim çiçekler bir yerlerden gelip beni buluyor:D ciddiydim yani bunu söylerken:D
uyku çiçeklerini makasla kırpmayı düşündüm ama yapmadım. ilk defa pas gördüm onlarda ve çok şaşırdım. İstersen gerçekten yollarım beyaz uyku çiçeğinden.
Taşınma konusu gerçekten şuan gizli, eşim bile bilmiyor, o kadar yani:) bakalım ne olacak.
Anladım ablacım yürekten isteyince gerçekten oluyor demek ki, ev işini de çok içten istiyosun inşallah o da olur ;) Makasa gerek yok ablacım yenigine ablamın dediği gibi çok güzel yolunuyolar pıtır pıtır kopuyolar çekince ve tazelenmiş oluyolar :) Valla dediğim gibi abla bulamazsam ben de ciddiyim paylaşabiliriz o beyazını :p
gürcan_keskin
19-06-2014, 18:56
Kaktüslerin coşmuş sevgili hira.
Yılan kaktüsün çiçeği çok güzel açmış. Bu arada inşallah balkonlu üst kata taşınırsınız.
Sevgilerle...
Rebutia muscula.. Fotoğraflarda göründüğünden daha küçük çiçekleri var.. olsun, yine güzel yine güzel:)
Sevgili Hira muscula çok güzel gözüküyor, geçenlerde Sevgili Loveforlife'nin sayfasında da gördüm çok beğeniyorum bu kaktüsü. Bende de bir başka türü var bu sabah açtı sonunda akşam resmini mutlaka paylaşırım.
O güzel çiçeklerini senden hiç esirgemesin, güzel güzel büyütmen dileğiyle. :D
Sevgili lusoari kaktüsleri yakın zamana kadar sevmezdim hatta, niye seviyorlar diye şaşırırdım:) sonra kaynana topuzunun görkemli çiçeklerini görünce ilgimi çekmeye başladı kaktüsler. Bakımlarından hiç anlamadığım için aldığım kaktüsleri hep öldürdüm :) yavaş yavaş dillerinden anlamaya başladımki, böyle güzel çiçekler açıyorlar. yaorumun ve ziyaretinle mutlu oldum:)
Sevgili lusoari kaktüsleri yakın zamana kadar sevmezdim hatta, niye seviyorlar diye şaşırırdım:) sonra kaynana topuzunun görkemli çiçeklerini görünce ilgimi çekmeye başladı kaktüsler. Bakımlarından hiç anlamadığım için aldığım kaktüsleri hep öldürdüm :) yavaş yavaş dillerinden anlamaya başladımki, böyle güzel çiçekler açıyorlar. yaorumun ve ziyaretinle mutlu oldum:)
Aynı duygular bende yaşamıştım ve sonunda senin gibi oldum. :D
Bu gidişle ikimizde yakında kaktüs ve sukulent sayfası açacağız gibime geliyor. ;)
O kadar fazla kaktüs ve sukulentim olacağını sanmıyorum yinede:)
Glayöllerimin ikisi açtı sonunda:) yerlere serildikleri için vazoya aldım kesip.
Yere serilme sebebi yagmur, firtina mi?
Yere serilme sebebi yagmur, firtina mi?
Hayır değil, geçen yazın da aynı şey oldu, yere paralel büyüdüler ne yaparsam yapayım.
YeniGine
26-06-2014, 23:57
:D Sevgili hira harikasın. Benimkiler de yere paralel büyüyorlar ama ben işte durmadan yanlardan toprakla destek yapmaya çalışıyorum. Demek ki bizim hatamız soğanların derinliğini ayarlayamıyoruz maalesef. :(
En çok çiçekte görmek istediğim kaktüsüm. Kaynana topuzumda toplan 10 tomurcuk vardı biri maalesef kırılmış. açmayı bekleyen 3 tane daha tomurcuğum var:)
YeniGine
30-06-2014, 23:00
Bizim 5 çiçek saydığımız kaktüs mü sevgili Hira... Maşallah çok güzel çiçeklenmiş.
Evet Sema abla o kaktüs, ne güzel oldu baksana:) gerçektende muhteşem güzellikte. Ne kadar açık kalıyor acaba bunun çiçekleri? sizlerden bir gün diye duydum sanki ama bu dün geceden beri açık:) kıyak yapıyor
bana:D
Burası yeni balkonum:) henüz bi düzen getirememiş olsamda güzel olacak zamanla. Kaktüs sukulentlerimi ayrı bir köşeye aldım.
akçabardak
01-07-2014, 15:09
Sevgili hira sanırım evi taşıdınız, yanlış hatırlamıyorsam bir üst kata taşınmayı düşünüyorum diye okumuştum (İnşallah narkozun etkisinde değilimdir) :D güle güle oturun yeni evinizde balkonunuz hemen renklenmiş hani...
resimsel
01-07-2014, 15:11
Sn.hira, kaynana topuzu kaktüs bizim de var, bahçenin en çok sıcak çeken yerinde ve her yıl defalarca açıyor hemde 8 er 10 ar. Sizinki eğer çekimden değilse bizimkine göre biraz açık renkli.
Sevgili hira sanırım evi
taşıdınız, yanlış hatırlamıyorsam bir üst kata taşınmayı düşünüyorum
diye okumuştum (İnşallah narkozun etkisinde
değilimdir) :D güle güle oturun yeni evinizde balkonunuz hemen
renklenmiş hani...
Doğru hatırlıyorsun akçabardak ablacım:) taşındık. Sağol çok teşekkür ederim:)
Sn.hira, kaynana topuzu
kaktüs bizim de var, bahçenin en çok sıcak çeken yerinde ve her yıl
defalarca açıyor hemde 8 er 10 ar. Sizinki eğer çekimden değilse
bizimkine göre biraz açık renkli.
Telefonla çektigim için fotoğraflar çok kötü oluyor. Sabredip bilgisayardan eklemeyede gönlüm el vermiyor:) o nedenle cok ne2olmuyor fotoğraflarım:D ocak ayından bu yana bende bu kaktüs, bakalım bir kaç kez açtırabilecekmiyim:) yorumunuz icin teşekkür ediyorum
YeniGine
02-07-2014, 00:35
Nasıl da dert ediniyordun taşınırsam bu kadar saksıyı nasıl taşıyacağım, bir kısmını bırakabilirim...
Öncelikle yeni evinde, sonra da balkonlarında çiçeklerinle birlikte güle güle oturasın, Rabbim gönlüne göre versin inşallah.
Ve sen de ben gibi hep tek tek, üçer-beşer fotoğraflar idin. Hepsi bir araya toplanınca görüntü de değişmiş, güzellik, çokluk da ortaya çıkmış.
:D Sanırım evi yerleştirmeden önce balkona çiçeklerini yerleştirdin. Bundan sonrası daha güzel olacak inşallah. Rastgelsin.
Gerçektende evden önce balkonu yerleştirdim YeniGine ablacım:D tek tek fotoğraflamaktanda bıkkınlık gelmişti, düzen yoktu ve çiçeklerim her türlü tehlikeye açıktı, biliyorsun benim => komşularım maşallah fotbolcu gibilerdi:D Güzel dileklerin için teşekkür ederim.
İçin içini yiyordu, üst kata çıktığın için bizler de çok sevindik. Hayırlı ve bol çiçekli olur inşallah.
Sevgili hira,
Taşınmışsın, gözün aydın. Şimdi gelsin güneşi seven bitkiler :)
İçin içini yiyordu, üst
kata çıktığın için bizler de çok sevindik. Hayırlı ve bol çiçekli olur
inşallah.
Evet kardeşim, şimdi rahatım:) çok teşekkür ederim.
Sevgili hira,
Taşınmışsın, gözün aydın. Şimdi gelsin güneşi seven bitkiler :)
Gazanya, petunya ve sardunyalarım çok mutlu da, ortancalar hafif çarpıldı yağmur'cum:D Teşekkürler, mutlu oldum:)
münevver48
03-07-2014, 13:25
sevgili hiracım,taşınmana arkadaşlar gibi bende çok sevindim.biz çiçek severlerin öncelikle çiçekleri güvende olmalı.istedikleri ortamı sağlayabilmek için ev taşımalarını bile göze alabiliyoruz.bundan sonra yeni evinde çiçeklerinizle sağlıklı mutlu yaşarsınız.sevgilerimle.........
Teşekkür ederim Münevver ablacım:) bitkilerimi korunaklı yere aldığım icin mutluyum gercekten. Artık kışında çatıya taşırım napayım:)
YeniGine
03-07-2014, 23:05
:) Çatıya da bir kat daha yaklaştın işte... Rabbim güle güle oturmayı nasip etsin inşallah.
Tek merdiven var ablacım:) sağol teşekkür ederim.
Begonyalarım çok güzel oldu.. Çiçeksiz olanın türünü tam olarak bilen var mı?
Çiçekleri olmasa da olur, yaprak güzelliği yeter.
Kesinlikle öyle de, ben cinsini bilmiyor ve öğrenmek istiyorum:)
Kaktüslerin büyülü dünyasına girdim sonunda.. Yavrular verdiler bana.
Petunyaların keyfi kaçıyor sanki, ama yinede iyiyiz... Her akşam serinliğinde kafein- nikotin partisi var bu balkonda:D
Çok dertlerimiz var, kara kara düşünüyoruz:)
sardunya aşkı
11-07-2014, 10:47
bendede bu kaynata kafası denilen kaktüsün pembesi vardı bir zamanlar annem atmadan önce çok güzel görünüyorlar
Rengarek olmuş balkonun Sevgili hira, kaynana topuzu başlıbaşına bir güzellik zaten.
Sardunya aşkı, kaynata kafasını ilk kez duyuyorum:) kaynana topuzu diyoruz ama biz? annem kaktüsümü atsa oturur ağlardım herhalde;(
Jojoba teşekkür ediyorum..
Mavişim ilk kez açtı, mutlu oldum tabii:) akşam sefasında da en güzel renkleri yakalamaya başladık.
Mavişim ilk kez açtı, mutlu oldum tabii:) akşam sefasında da en güzel renkleri yakalamaya başladık.
Darisi basima. İlk kez mavis sahibi oldum, acsın diye gözünün icine bakıyorum. ;)
Darisi basima. İlk kez mavis sahibi oldum, acsın diye gözünün icine bakıyorum. ;)
:) hayırlısı... Bir senedir bende bu maviş, anca gördüm çiçeğini. Dün sıkı bi yağmur yiyince aklı başına geldi:D
Taze taze çekimlerim var, hepsi balkondan:)
münevver48
14-07-2014, 06:33
sevgili hira, sizin mavişiniz yeni çiçeklenirken benimkinin çiçekleri geçmek üzere.öyle çok açtılarki yaprak diye birşey görünmedi.şimdilerde halini görseniz yorgun bitkin düşmüş bir vaziyetteler.
münevver48
14-07-2014, 06:38
günaydın sevgili hira,yeni balkon yeni çiçekler eh yeni çiçeklerde taze fotoğraf demek oluyor. çok güzeller ellerine sağlık.balkonun daha çok çiçeklensin. benim petunyalarım sıcaklardan kurudular.seneye artık diyorum. az değil iki yıllıkmış ömürleri yine iyi yaşadılar.sevgiler.
Sayın hira,
Çiçekleriniz çok güzel görünüyorlar. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Gelecek paylaşımlarınızı zevkle takip edeceğim.
Münevver ablacım, benlm petunyalarda kötü durumda, boyları çok uzadı ve kurumaya başladılar. Tömürcekten duymuştum petunyalarını budayınca çok güzel olduğunu söylemişti. Budasammı acaba diyorum bende.
Sayın hira,
Çiçekleriniz çok güzel görünüyorlar. Çalışmalarınızda kolaylıklar
diliyorum. Gelecek paylaşımlarınızı zevkle takip edeceğim.
Teşekkür ederim, birşeyler yapmaya çalışıyorum kendi çapımda:)
hoşgeldiniz.
münevver48
14-07-2014, 17:34
Münevver ablacım, benlm petunyalarda kötü durumda, boyları çok uzadı ve kurumaya başladılar. Tömürcekten duymuştum petunyalarını budayınca çok güzel olduğunu söylemişti. Budasammı acaba diyorum bende.
sevgili hira petunyalarımı geçen yıl budadım.tömürcek'in dediği gibi güzel oldular üstelik kış ılık geçtiği için çiçekerini açmaya devam etti. bu yıl tekrar denedim. malesef benimkilerin miyadı dolmuş.istersen sen bir ikisinde deneyebilirsin.genelde tek yıllık oldukları için birazda şansa ihtiyaçları var.birde tohum verdiyse kendiliğinden çıkanlarda oluyor. benin şu an bahçemde çıkan bir iki petunya fidanlarım var.onun için kuruyan petunyalarımı iyice toprağa silkeliyorum, üş beş çıkarlar diye,sende deneyebilirsin.hatta hüsnü yusufların tohumlarınıda çiçek saksılarının diblerine atmıştım şimdi üç dört yapraklı olmuşlar.biraz havalar serinleyince şaşıtrtmayı düşünüyorum.belki ilk yıl çiçeklenirler. sevgiler.
ezan çiçeklerim ikinci senesini doldurmuş olacak bu yıl:rolleyes: tohum ekmedikce bir daha göremeyeceğim onları. biliyorsunuz, ezan çiçekleri iki yıllık. çokta güzel kokar;)
Ben hiç tohum ekmedim ezan çiçekleri için. Yıllar önce fide ekmiştim. Şimdi kendi kendilerine çıkıyorlar.
Bu güzelliğe diyecek yok:) çekimlerim kötü, renkleri tam olarak yansıtamıyorum ama yinede cok harika bu maviş yafuu:)
Evin içindeyken bu kadar mutlu değildi begonyalarım.. Açık havayı daha çok sevdiler:)
bayram hediyem bodrum papatyamdan oldu.. ilk kes açtı bu yaz.. mor olanında hala tomurcuk yok
kaktüsümde açtı.. bayramda açacak göremeyecegim dedim ama gördüm çiçeğini yine:p
sardunyalar uzun bi aradan sonra tekrar:o
sardunyalar bu sene az çiçeklendi, üzerlerinde tomurcuk görmek zor oldu ama azda olsa açıyorlar:) o nedenle çiçekler pek kıymetli:)
münevver48
11-08-2014, 17:38
sevgili hira,benim sardunyalarımın da pek keyifleri yok.birer ikişer açıyorlar.bir tanesi fire vermiş.kökü topraktan kararıp çürümüş,dün fark ettim.çürük yerini kesip attım tekrar diktim. bakalım sonuç ne olacak. havaların sıcak oluşu nedeniyle fazlamı suladım bilemiyorum. birde yapraklarda sararma oluyor.seninkiler benimkilerin yanında çok iyi canım.mavişinde iyi görünüyor.benimki biraz ölümden döndü diyebilirim.sevgilerimle hiracım....
Yeni diktiğin sardunyayı gölge bir yere koy ablacım, tutar inşallah. tutmazsa da canın sağolsun, sonbaharda hangisinden istesen yollarım:)
münevver48
11-08-2014, 22:01
teşekkürler sevgili hira,bende gölge bir yere koydum.inşallah tutar diyorum çünki minicik bir dal tutmazsada dediğin gibi dostlar sağ olsun.sevgiler..........
Benim topuz ailesi:) bi tanesini unutmuşum ama:D
Sevgili Hiracım,Kırmızı,beyaz alacalı açan sardunyadan bana bir fide biryerlere ekermisin..Ben bu çiceği birtürlü yetiştiremiyorum....Sevgiler...
tabii ki dikerim sonkez ablacım:) evet, diğer sandunyalara göre çok nazlı nedense? geçen sene pembe beyaz olanından bulmuştum ama öldü ne yazık ki:( gül sardunyada çok nazlı, bu alacalı olanlarda:(
Kim demiş hira'nın ayçiçeği yok diye? vaar, bir tane olsa da var yani:) fotoğraf net olmadı ama güzellik ortada:)
Benim Rebutia Muscula, oldumu size peri bacaları:) yeterli ışık aldığını düşünüyorum ama nedense şekil değiştirdi.. Bendeki ismi "Uzaylı Zekiye" :)
YeniGine
12-08-2014, 22:55
Sevgili hira; topuz ailesine maşallah, çok güzel görünüyorlar... Ayçiçeğin de ona keza sanki bir tomurcuğu daha var gibi.
Rebutia Muscula şekil değişikliğine uğramış hali de güzel görünüyor. Çam ağacı gibi. Susuz kalınca da öyle üste doğru inceliyorlar.
echinopsis subdenudata..
ilk kez göreceğin çiçeğini.. fotoğraflarda gör kaynana topuzu kadar iri gözüküyordu çiçekler, fakat tomurcuklara bakılılrsa daha küçük açacak
daha net fotoğrafladım ayçiçeğimi;)
513505
akşam sefalarını çok seviyorum, her defasında ayrı bir renk..
hepsini tek tek fotoğraflayabilirim;)
Bahçedeki bodrum papatyası..
;) zaten kraliçelerim belli benim
salvia guaranitica engigina
doğru yazmışımdır umarım;) ağaçlar net'in 9. doğum günü toplantısında Zeki Yağlı bey paylaşmıştı sağolsun;)
Bodrum papatyası çok güzel olmuş hira, akşam sefaları süper maşallah.
Keşke tüm gün açık kalsa çiçekleri..
Sabah sefalarını seviyorum.
İlk tomurcuk daha açmadan yere serildi (anlamadım nedenini) neyseki bu öyle olmadı da hanımeliye benzeyen kokusunu duydum çok şükür:D
Echinopsis subdenudata
Mum çiçeğim evde hiç mutlu değilmiş demek ki. Balkonda bir müddet kalınca sarmaya başladı:) oysa evde yaprak bile yapmıyordu.
münevver48
26-08-2014, 21:17
sevgili hira,mum çiçekleri dış mekanı daha çok seviyor.sadece kışın aşırı soğuklardan korumak gerekli.işte o zamanda içeri alabilirsin.benim mum çiçeğim yaz kış dışarıda sadece kışın batı yönündeki balkona geçiriyorum ne olur olmaz diye.henüz iki yıllık olmasına rağmen bu yıl çiçeklendi .inşallah sende çiçeklerini biran önce görürsün.
Ama orası sıcaktır Münevver ablacım, bizim bura kışın facia oluyor. Ben donuyorum, çiçek ne yapsın. kışın dışarda bırakırsam "elveda mum çiçeği" :D
Ailenin yeni üyesi.. Sukulentleri sevmeye başlıyorum galiba.
Sabah akşam sefa içindesiniz sayın hira :) . Benim de sevdiğim iki çiçek türüdür kendileri. Biri açılırken diğeri kapanır, nöbeti devrediyorlar sanki bahçeler hep güzel görünsün diye. Benim sabah sefam iki gün önce ilk çiçeğini verdi geç dikmiştim. Akşam sefalarım kazaya kurban gidip aşağı uçtukları için bu yıl yalnız kaldılar:(
münevver48
27-08-2014, 22:11
Ama orası sıcaktır Münevver ablacım, bizim bura kışın facia oluyor. Ben donuyorum, çiçek ne yapsın. kışın dışarda bırakırsam "elveda mum çiçeği" :D
öyle sandığın gibi sıcak olmuyor.her yıl bir iki gün eksileri görüyoruz.işte o zaman korumak gerekiyor yoksa narin yapılı çiçeklerim uçuyor.
Sevgili hira benim de iki saksı mum çiçeğim var. Salonda aylardır hareket yoktu. Balkona koydum yeni yapraklar ile selamladı beni. Bendekilerin boyu da sizinki kadar. İnşallah daha da büyüyecek :)
Sabah akşam sefa içindesiniz sayın hira :) . Benim de sevdiğim iki çiçek türüdür kendileri. Biri açılırken diğeri kapanır, nöbeti devrediyorlar sanki bahçeler hep güzel görünsün diye. Benim sabah sefam iki gün önce ilk çiçeğini verdi geç dikmiştim. Akşam sefalarım kazaya kurban gidip aşağı uçtukları için bu yıl yalnız kaldılar:(
Bu aralar hastane, doktor işlerim gündemde olduğundan yzamadım pek.. Akşam sefalarınıza üzüldüm Sayın uyap, kısmet olmayınca olmuyor işte;) seneye vaktinde ekersiniz tohumlarınızı, hemde saksınızı sağlam oturursunuz bir köşeye, uçmaz aşağı;) esrpili uslubunuz gülümsetiyor okurken. Teşekkür ederim..
öyle sandığın gibi sıcak olmuyor.her yıl bir iki gün eksileri görüyoruz.işte o zaman korumak gerekiyor yoksa narin yapılı çiçeklerim uçuyor.
iddia ediyorum bizim burası daha soğuktur ablacım;) geçen gün ayağıma patik giydim.. normal mi sence?? ağustos ve patik;) öyle böyle derken çiçekleri kışın korumaya alıp, yaza cıkacagız ne yapalım;)
Sevgili hira benim de iki saksı mum çiçeğim var. Salonda aylardır hareket yoktu. Balkona koydum yeni yapraklar ile selamladı beni. Bendekilerin boyu da sizinki kadar. İnşallah daha da büyüyecek :)
evet evet evet.. ev içerisinde 1 senede sadece ve sadece 4 tane yaprak yaptı, başka da bi hareket yoktu. ne zaman balkona aldım keyfi yerine geldi;) balkona çıktıklarına memnun olan ve olmayan çiçeklerim var;) amann evin içine almak istemiyorum. evde sadece parlak mustafam var:dilli: teşekkür ederim nothing;)
Sabah sefasını ekmek için geç kalmıştın sanırım hira.. hatırlıyormusun ne zaman ektiğini? buna rağmen gayet güzel çiçeklenmişler.. seneye tohum ekmezsin artık, kendiliğinden çıkarlar degil mi?
Tohumları ne zaman ektiğimi inan hatırlamıyorum jojoba, ilkbaharda kendiliğinden yetişeceklermiş dökülen tohumlardan. Arkadaşlar öyle diyor yani:) teşekkürler jojoba..
münevver48
01-09-2014, 08:38
sevgili hira, gerçekten günaydın sefa olmuş;)çok güzel rengide harika:dilli:
Hepsi ayrı güzellikle. Tebrikler, oldukça renkli bir başlık olmuş.
Evet evet biliyorum fotoğraflar hiç ama hiç net değil, ama sardunyalarım güzel, yetmez mi?:)
Yeter de artar bile Sevgili Hira. :D İlk resimde bulunan sardunyana bayılmamak elde değil, bende de onun pembelisi var ama şu anda çiçekli değil. :(
Denemelerime göre bu cins zor tutuyor bahar aylarında belediyenin diktiklerinden çelikler almıştım ama tutmadı.
:) Teşekkürler lusoari, bende o sardunyayı çok seviyor fakat yaşatamıyorum. Pembesi bende vardı fakat öldü gecen yaz. Zaten bu renkteki bi sardunyanın büyüyp kocaman oldugunu hiçbir yerde de görmedim, hep böyleler demek ki:(
Ne tehlikler atlattık ama ölmedik. Aksine daha çok bağlandık hayata.. Gülücükler saçıyoruz:) Sahi; adımız neydi bizim? Sedum...? unutkanlık işte bu.
YeniGine
26-09-2014, 14:37
Maşallaaah çok güzel olmuş sevgili hira...
Güzel oldu YeniGine ablacım, sende de vardı bundan? o ne alemde?
Bahçeden.. Sedum..? Hepsinin adı sedum diye başlayınca karıştırıyorum maalesef:)
Kadife ve ateş çiçeklerim..
Çiçekçinin çöpünden almıştım bunları:D
Mevsimlik olan bu çiçekleri çöpten alıp 26 km. yoldan getirmeye degermi acaba demiştim ama degdi, renk kattılar:)
YeniGine
26-09-2014, 22:52
Benim sempervivum da iyi maşallah, fakat seninki daha bir güzel gelişim göstermiş. Maşallah!..
(Şimdi hemen benimkilere bakayım.) (Baktım fena değiller maşallah gerçekten, sen görmemişsin onları.)
Bahçeden.. Sedum..? Hepsinin adı sedum diye başlayınca karıştırıyorum maalesef:)
http://www.agaclar.net/forum/yerortucu-sukulentler/29240.htm
Benim çok hoşuma gidiyor. Keşke farklı renklerini bulabilsek. Soğuklara dayanıklı. Görsel olarak her durumda güzel. Çiçekleri de çok hoş.
Uyku çiçeklerim bahçede bir kovadalar, bende içlerinden 2 beyaz, iki de pembe alıp bu uzun saksıya pembe beyaz şeklinde sırayla diktim. güzel olcaklar seneye.
Paskalyamda yeni yeni yapraklar yapıyor, mutlu gibi. O ısırık yapraklar Çınar'dan:D
Bu kaynana topuzuda ilk tutturduğum kaktüsüm sayılır. O nedenle çok severim kendisini:)
Sevgili Hira paskalya kaktüsün acaba ne renk açıyor?
Kırmızı açıyor kardeşcağızım:) Sevgili Hira paskalya kaktüsün acaba ne renk açıyor?
Ne tehlikler atlattık ama ölmedik. Aksine daha çok bağlandık hayata.. Gülücükler saçıyoruz:) Sahi; adımız neydi bizim? Sedum...? unutkanlık işte bu.
Sevgili Hira, ne yaptın da bu kadar coştular anlatsana. Mesela ne kadar güneş ya da ışık alıyor, dışarıda mı, sulaması ve toprağı nasıl? Bende de birkaç haftadır tek tek rozetler halinde birkaç tane var ama hiç kıpırtı yok. Bir tanesi daha yeni ama diğer ikisi artık göstermeli kendini değil mi? :)
Ne yapsam da bu sonuca ulaşsam, bir yol göstersen.
Sevgili
Hira, ne yaptın da bu
kadar coştular anlatsana. Mesela ne kadar güneş ya da ışık alıyor,
dışarıda mı, sulaması ve toprağı nasıl? Bende de birkaç haftadır tek tek
rozetler halinde birkaç tane var ama hiç kıpırtı yok. Bir tanesi daha
yeni ama diğer ikisi artık göstermeli kendini değil mi? :)
Ne yapsam da bu sonuca ulaşsam, bir yol göstersen.
Sn. Maude, aslında fazla birsey yapmadım sayılır. Sadece suyu azalttım
ve sürekli gölge bir yerde bulundurdum. Toprak fazlaca ıslak kalınca çürüyor yapraklar. Sıcaklardan hoşlanmadığını biliyorum. Kolay gelsin:)
Teşekkürler Hira, hemen yazdıklarını uygulayacağım.
YeniGine
09-10-2014, 22:58
Vay canına maşallah çok güzel gelişim göstermişler hira. Maşallah Maşallah!..
Küçücüktüler büyümüşler ve yavruları da olmuş.
Evet güzel oldular YeniGine ablacım. Hatta sağdakinin bir lobunu görümceme, soldakindende kayınvalideme hediye bile ettim:)
münevver48
10-10-2014, 07:30
çiçeklerinide görürüz sevgili hira bu haliyle bile çok hoş.
Anladım sen beni çatlatmak için yapıyorsun sevgili Hira. Şaka bir yana maşallah, ne güzeller.
sumeyra47
10-10-2014, 16:01
Hiracım kaktüslerine bayıldım çok güzel gelişmişler benim kaktüslerim hiç yavru çıkarmıyor. Sağdaki kaktüsünden bende iki tane var büyüdüler fakat minik minik yavruları olsun istiyorum. Seninkilerine maşallah diyorum gerçekten harikalar.
çiçeklerinide görürüz sevgili hira bu haliyle bile çok hoş.
Teşekkürler Münevver ablacım:) Kaktus ve sukulentlerin isimleri tam aklımda kalmıyor ne yazık ki, ama soldaki cicek acmıyor sanıyorum. Emin degilim:)
Anladım sen beni çatlatmak için yapıyorsun sevgili Hira. Şaka bir yana maşallah, ne güzeller.
:) En güzelleri senin olsun Maude'cim.
Hiracım kaktüslerine
bayıldım çok güzel gelişmişler benim kaktüslerim hiç yavru çıkarmıyor.
Sağdaki kaktüsünden bende iki tane var büyüdüler fakat minik minik
yavruları olsun istiyorum. Seninkilerine maşallah diyorum gerçekten
harikalar.
Belki sabır lazımdır Sümeyra'cım:) Bekle istersen, yavru yaparlar inşallah:) Kaktüsler hakkında pekte bilgim olmadığından, tavsiyelerde bulunamıyorum. Teşekkür ederimm..
Kaktüsler harika maşallah.
ayşegül bal
16-10-2014, 00:20
Sevgili hira sayfanız çok güzel ve rengarenk. hayran kalmamak mümkün değil. İnşallah benim bebişlerimde böyle güzel çiçekler verip mutlu ederler beni. Özellikle küpeliler mükemmel gözüküyor. İstediğiniz çiçeği gönderebilirim demiştiniz,benim için köklendirebilirseniz çok memnun olurum. Ben biraz korkuyorum gelenler köklenmeyip elimde kalacak diye... Köklü gelenler çok sağlıklı ama diğerlerinde sararıp solmalar oldu üzülüyor insan...
Henüz on sayfaya bakabildim ilerde hangi güzellikler vardır bilemiyorum :)
Küpeliyi çoğaltmayı hiç denemedim ama sizin için hemen yarın deneyeceğim Ayşegül. Olmadı ben yine size degişik renklerde çeliklerini yollarım:) Umarım sayfanız kısa zamanda rengarenk olur
ayşegül bal
16-10-2014, 00:56
Çelikten çoğaltmada çok başarılı olamıyorum genelde:(:( Siz bir kez denerseniz çok memnun olurum zahmet olmazsa eğer.
kohleria da olabilir:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Peru zambağım yine yeşilleniyor. Baharda rüzgardan kırılmıştı, hemde tam tomurcuktayken:>
Diğerleri duymasın ama ben bu kırmızı sardunyamı çok seviyorum, çiçeklerin yalınkat olması ve renk tonu kensine hayran bıraktırıyor :) Hatta yoğurt kovasında olmasına gönlüm elvermiyor:) kışın öleceklerini bildigim cam güzellerini söküp o saksıya aktarmak istiyorum ama cam guzellerime de kıyamıyorum, açıyorlar hala:)
Yeni sakısına aldığım selluka'm ve balkonda keyfi yerine gelen kalanchoe'lerim.. Biri turuncu, digeri ne renk acep:)
Öncesi ve sonrası diyelim. Bayılıyorum bu begonyaya, bu saksıya da çok yakıştı:) Güneşi hiç sevmiyor, bayılıyor hemen yaprakları. Suyu da kontrollü olunca keyfi yerinde.. Gözümden sakınıyorum yeminle:)
sumeyra47
20-10-2014, 20:06
Bu katlı açan begonya mı? Benim de şeker begonyalarım var çok severim ama kuru çiçeklerinden ve kuruyan yapraklarından dolayı görüntüsü kötü duruyor denk geldiğimde koparıp atarım kuru çiçeklerini yinede kenar kıyıda olur. Çok güzelmiş umarım bol bol çiçeklerini görürsün.
Sevgiler.
Laleci_03
20-10-2014, 21:10
Sevgili Hira bende benimkine iyi boy attı, coştu falan diyordum sizin begonyayı görünce şaşırdım vallahi :rolleyes: Önceki hale bak şimdikine bak :rolleyes:
Evet katlı açıyor Sümeyracım. Yalınkat açan şeker begonyalarımın hali şu
aralar içler acısı:( Neden bu kadar keyifsizler anlamadım. Seradaki
adamda şikayet ediyordu geçen gün, begonyalar fenaymış bu yıl.
akçabardak
24-10-2014, 12:21
Sevgili hira kızlar çok güzeller güle güle büyüsünler, kızların arasında bir tane yıldız kız görüyorum, o gerçek mi süs mü anlayamadım, merak ettim.
İyi günlerde sağlıkla büyüsünler.
Evet o gerçek bir yıldız akçabardak ablacım, İstanbul'dan Çırarcık'a taşınan bi ablam vardı, o vermişti onları (taşları ben topladım:)) bende aralarından en küçügünü seçip saksıya oturttum bugün. Teşekkür ederimm:)
akçabardak
24-10-2014, 14:24
Ama o çok tatlı ve çok özel bir kıza benziyor, yanındaki abla kızlar duymasın onlar da çok güzeller, merakla takip edeceğim yıldız kızın gelişmesini. Allah nazarlardan korusun.
YeniGine
24-10-2014, 23:30
Sevgili hira maşallah kızlar gerçekten çok tatlılar. Yeni mi aldın yoksa yavrular mı onlar?
Yok
yeni almadım ablacım, kaynana topuzlarını ben dikmiştim ayrı ayrı
meyveli yoğurt kaplarında duruyorlardı bende bir yere topladım. Digeri
de mamillaria gracilis
münevver48
25-10-2014, 18:25
sevgili hiracım,ilkkez bir yıldız kaktüs görüyorum. o yıldıza iyi bak ilerde talipleri çıkabilir.
YeniGine
25-10-2014, 23:06
Sevgili münevver o yıldız sanırım bildiğimiz deniz yıldızının kurumuş hali olsa gereek... Ama tabi yine de sevgili hira daha iyi bilir.
sumeyra47
25-10-2014, 23:28
Ben yıldızı kaktüs gibi büyüyüp gelişecek sanmıştım.
YeniGine
25-10-2014, 23:30
Sevgili sümeyra valla bana göre kurutulmuş bildiğimiz deniz yıldızı. Sevgili hira taşların üzerine süs olarak koymuş diye düşündüm. Ama tabi yine de hiracık bilir...
sumeyra47
25-10-2014, 23:33
Merakla takip edeceğim yıldız kızın gelişmesini denince alla alla demek ki yıldız şeklinde bir bitki de varmış dedim içimden.
YeniGine
25-10-2014, 23:38
:) Sevgili hira gelsin bakalım, o ne diyecek.
Arkadaşlar, deniz yıldızı böyle bir hayvan:) Saksıda görülende iskeleti oluyormuş:) Ben öldürmedim bilesiniz. Bana geldiğinde bu haldeydi yani.
Bir deniz canlısı genellikle beş kollu yıldıza benzer formuyla kayalıklarda yaşar. Sevgili YeniGine'nin dediği gibi kurutulmuş aksesuar olmuş...
münevver48
26-10-2014, 18:35
sevgili hira, bende deniz yıldızı olduğundan emindim.ama akçabardak süs mü diye sorunca sizin verdiğiniz cevap gerçek deyince biraz şaşırdım.allah allah daha neler dedim amma ahtapot kaktüsü oluyorda deniz yıldızı kaktüsü neden olmasın hibritlemişlerdir deyiverdim.
:) Bende ahtapot kaktüsünü ilk kez duydum şimdi:) gerçek derken kastım; plastik olmadığıydı aslında:) Neyse, amma kargaşa oldu :)
Neredeyse 1 ay olmuş ugramayalı :) İki gündür soğanları ekme derdindeydim, sonunda hallettim neyse :) bu bahar rengarenk olcak balkonum. Önceden kalma soğanlarımda var.
Emillim ilk kez açtı da rengini gördük şükür :o
Bu gül bahçeden :) miss..
sumeyra47
22-11-2014, 22:46
E.Millii rengi çok tatlıymış bu türü çok çabuk büyüyor ve çok çiçekleniyor. Keyifle büyütmeni dilerim.
akçabardak
22-11-2014, 23:01
Sevgili hira cıvıl cıvıl rengarenk bir balkonun olacağına benziyor bu bahar, ellerine sağlık.
Cyclamenim çıldırdı, gümbür gümbür geliyor :)
YeniGine
29-11-2014, 00:42
Var mı üzerinde tomurcuklar?
YeniGine ablacım, ufukta tomurcuk görünmüyor henüz :)
YeniGine
29-11-2014, 01:08
:( Benim sıklamenlerim de de açtı 4-5 çiçek. Demek ki biz yine iyi bakamadık soğanlara. :( Kaktüslerimle birlikte bir başka komşumun bahçesindeler. İnşallah bir fırsat bulur isem gidip fotoğraflayayım.
YeniGine ablacım, ufukta tomurcuk görünmüyor henüz :)
Sevgili hira, çiçek açan bitkiler için olan besinlerden vermeyi dene. Bakalım o zaman inat etmeyi bırakıp nasıl çiçek açmıyormuş. :D
Sevgili hira, çiçek açan
bitkiler için olan besinlerden vermeyi dene. Bakalım o zaman inat etmeyi
bırakıp nasıl çiçek açmıyormuş. :D
Besin kalmadı maalesef lusoari :) ama yapraklar hala dipten devam ediyor, benim hala umudum var, çiçek görecegim inşallah :)
Benimki de epeyce bir yaprak çıkardıktan sonra daha yeni yeni minik tomurcuklar oluşturdu sevgili hira. Bence de hala umut var. Hatta dostlar kahvesine yazmıştım tomurcuklanmazsa yapraklarından sarma yapacağım diye kurtardı kendini :D . Yağmuru sevdiğini farkettim, yağmur yağdığında dışarı bırakıyorum saksısını.
Selam Hira, soğanların ne kadar çok, inşallah sağlıcakla baharda bizleri de selamlar :) ben de bugün ektim şakayık, ranunculus soğanlarını :) bakalım ilk soğan denemem benim :)
YeniGine
29-11-2014, 23:02
:( 5 senedir ilk kez bu yıl hiç soğan dikmedim. :(
Laleci_03
29-11-2014, 23:09
Neden dikmediniz ki soğansız olur mu? ;)
Benimki de epeyce bir yaprak
çıkardıktan sonra daha yeni yeni minik tomurcuklar oluşturdu sevgili
hira. Bence de hala umut var. Hatta dostlar kahvesine yazmıştım
tomurcuklanmazsa yapraklarından sarma yapacağım diye kurtardı kendini :D
. Yağmuru sevdiğini farkettim, yağmur yağdığında dışarı bırakıyorum
saksısını. Saksıyı evde mi tutuyorsun Uyap :) Benim saksı hep dışarda. Beyazına taktım şu günlerde kafayı :) sendeki ne renk.
Selam Hira, soğanların ne
kadar çok, inşallah sağlıcakla baharda bizleri de selamlar :) ben de
bugün ektim şakayık, ranunculus soğanlarını :) bakalım ilk soğan denemem
benim :) Şakayık sayfasını iyicene okudun mu sekerm sen? ilk denemem diyince bi uyarayım istedim, şakayıkları dikmeden evvel bir kaç saat suda bekletmek iyi oluyormuş.
YeniGine
29-11-2014, 23:27
Sevgili laleci dediğim gibi 5 senedir dikiyorum ve geçen sene artık iyiden iyiye canım sıkıldı ve tamam artık dikmem dedim. Çünkü 5 senedir çook soğan diktim çok fakat hepsi zarar gördü. Bu sene diktiğimi seneye göremedim; ben o kadar çok soğan diktim baharda hepsi harika çiçeklendi, bir daha ki seneye ben bir heves, bir heyecan burada hazine yatıyor diye düşünürken topu topu 10-15 soğanım çiçek açtı. Yok saz ekibim, yok bina görevlisinin sulaması, yok çocukların toplarına maruz kalmaları, yok insanların soğanları ile söküp çıkarıp alıp gitmesi, lale tarlama komşumun gelip aleovera dikmesi vs. vs. bir sürüüü sebep. Onun için bakalım bu sene nereden çıkacaklar, nasıl çıkacaklar, kaç tane çıkacaklar?.. :( :(
Kesinle katılıyorum, sonuna kadar hemde :) Benimse soganlılarla 3. senem ve bu yıl en fazla ekim yaptıgım yıl oldu. Aştım kendimi :) Toprak sıkıntım kalmadı Allah'a şükür. Yoğurt kaplarıda soğanlara saksı olunca ektimde ektim. Soganlıları asla saksıya ekmeyecegim artık, işgal ediyorlar dinlenme dönemlernde saksı boş kalıyor.
YeniGine
29-11-2014, 23:37
5 senedir diktiğim soğanlar sağlıklı kalsa idi lalezar, sümbül bahçem olurdu sanırım. :( Yine 5 sene önce diktiğim minik minik nergisler 4 sene de o kadar çoğaldılar ki geçen sene onlar bile yok olmaya yüz tuttu. Beyaz-pembe zıpçıktılarım bu sene 3-4 öbek çiçek açtılar. :( Çoğalacaklarına azaldılar.
Sevgili hira kestaneleri diktin mi?
En azından saksıya birkaç sümbül ekmeni öneririm ablacım. Saksıda olmasının avantajı var hem, yaparsın kahveni, alırsın karşına sümbüllerini :) sigaradan hic bahsetmeyeyim ;)
Kestaneleri ekemedim, annemdeyim.
YeniGine
29-11-2014, 23:57
:) Sevgili hira çok şükür hâlâ büyüyüp, açacak lale, sümbül, nergis soğanlarım mevcut. Karaburun nergislerim açıyorlar. Yani bu sene sadece bekleyeceğim bakalım.
Frezya, muscari ve suda sümbüllerim.
Laleci_03
30-11-2014, 20:32
Kesinle katılıyorum, sonuna kadar hemde :) Benimse soganlılarla 3. senem ve bu yıl en fazla ekim yaptıgım yıl oldu. Aştım kendimi :) Toprak sıkıntım kalmadı Allah'a şükür. Yoğurt kaplarıda soğanlara saksı olunca ektimde ektim. Soganlıları asla saksıya ekmeyecegim artık, işgal ediyorlar dinlenme dönemlernde saksı boş kalıyor.
;) Ben de bu yıl ilk defa bu kadar çok ekim yaptım yaklaşık 18 adet lale, 16 adet sümbül, 15 adet nergis ve 20-25 adet kadar üzüm sümbülü ektim saksılara hepsi çiçek açabilirse çok güzel olacak :p Ayrıca sizin suda sümbüllerinizi görünce bende yapmaya karar verdim Sevgili Hira ;)
Maşallahh, hepsi açarlar umarım Laleci.
Suda sümbül benimde görünce çok hoşuma gitmişti, denemek istedim Laleci :) 3 tane daha ekilmemiş soğanım var, suya mı koysam yoksa eksemmi kararsız kaldım :)
Laleci_03
30-11-2014, 21:23
;) Ben Sizinkileri görünce hemen A101'e gidip pembe sümbül aldım ikisini suya koydum birini toprağa ektim yani ben böyle yaptım :D
Laleci, sümbüllerin sade ve sadece kök kısımları suya değsin, yoksa küf oluyorlar.
Ayrıca tebrik ediyorum seni :)
Laleci_03
30-11-2014, 21:50
Evet gördükten sonra araştırdım ona göre yaptım :rolleyes:
Ayrıca teşekkür ederim Sevgili Hira sağ olun ;)
Çiçeklerim geçen kış kar altında kalınca, bu kez bir an evvel kışlık mekanlarına aldım. Erken mi oldu bilmiyorum ama kışı burada yani çatıda geçirecekler. Bir kısmı hala balkonda. Gücüm kalmadığı icin yarın taşıyacagım onlarıda :)
YeniGine
01-12-2014, 23:27
:) Toplu halde çok da güzel görünüyorlar sevgili hira, maşallah. Bence erken değil, zira iyice soğudu havalar. Ben de yavaş yavaş bina görevlilerini çalıştırayım az biraz. Bizimkiler tabi bir başka yere taşınmıyor, sadece bina giriş kapı önlerine doğru geri geri alınacaklar.
Süsenlerim ve lalelerim.. bekliyoruz bakalım :)
sumeyra47
04-12-2014, 23:19
Maşallah toplu olarak çok güzel görünüyor. Kışıda kayıpsız hasarsız atlatırız inşallah baharı dört gözle bekliyorum :)
Balkon çok ferah oldu tabii, herkes çatıda artık :) kala kala soğanlılarım kaldı :) çamaşır astıgımda rüzgarın etkisiyle savrulan çamaşırları dikenleriyle kaplayan kaktüslerimde çatıda :D
YeniGine
05-12-2014, 00:38
:) Sevgili hira bu bahar inşallah soğanlı güzelliklerin olacak, şimdiden merak ediyorum.
2 gün önce ben de yine dayanamadım 6 tane sümbül soğanı aldım, amaa saksıya diktim.
Sabırsızlanıyorum vallahi YeniGine ablacım :)
Sümbülleri saksıya ekmekle bence çok iyi etmişsin, bahcede olunca keyfini çıkaramıyor ki insan.
Hımm çiçekler çatıdamııı? Ne ara taşıdın sen ya? İşten dönünce bir bakalım o çatıya.. Tek tek aşağı atayım saksılarını gör :D ;)
Lale sümbül derken köşede duran açelyamın tomurcuklarını fark etmemişim ya ben :)
Sn. Hira bitkilerinize hayranım özellikle bodrum papatyasına :)
bu aşşağıdaki bitkiye bizim orada demre otu derler vücut da çıkan egzamaya yapraklarını kopartıp içindeki suyu sürdüğünüz zaman geçiriyor :) toprağa dikmeyede gerek yok üstelik bir taşın üzerine biraz hayvan gübresi ile oturtmak yetiyor arsız bi bitkidir :) çicek açtığıda oluyor cok güzel çiceği var :)
bu güzelliklerin ismini bilmiyorum.. alttakini yeni diktim,tutarmı bilmem.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/432753d1376166537-cimg3391.jpg
Sn.
Hira bitkilerinize
hayranım özellikle bodrum papatyasına :)
bu aşşağıdaki bitkiye bizim orada demre otu derler vücut da çıkan
egzamaya yapraklarını kopartıp içindeki suyu sürdüğünüz zaman geçiriyor
:) toprağa dikmeyede gerek yok üstelik bir taşın üzerine biraz hayvan
gübresi ile oturtmak yetiyor arsız bi bitkidir :) çicek açtığıda oluyor
cok güzel çiceği var :)
Çook
teşekkür ederim :) Bu bitki gecen kış ölümlerden döndü, ahtapot gibi toparlandı, normalde görünmeyen toprak açıkta kaldı. Bide üstüne sümüklü böcekler tarafından kemirildi falan filan.. Yine aynı durumda..
Fena..
Bende çiçek açsa diyip duruyordum :)
Çook teşekkür ederim :) Bu bitki gecen kış ölümlerden döndü, ahtapot gibi toparlandı, normalde gorunm,eyen toprak açıkta kaldı. Bide üstüne sümüklü böcekler ratafından kemirildi falan filan.. Yine aynı durumda.. Fena..
Bende çiçek açsa diyip duruyordum, azrail kapıya dayanınca ciçekleniyormueş meger :)
fazla sulamaya gerkde yok bu bitkiyi bizim koyde catinin uzerinde duruyor yagmur yagarsa sulaniyor :)
Umarim ilk guzelligine kavusur
fazla sulamaya gerkde yok bu bitkiyi bizim koyde catinin uzerinde duruyor yagmur yagarsa sulaniyor :)
Umarim ilk guzelligine kavusur
Evet bende aynen öyle sadece yağmura bırakmıştım ama zaten kötü olan toprağı iyice balcık gibi olmuştu. Bu sene balonda ama yağmur almayan bi köşede.. Yine kötü.. Geçen sene uyguladıgım hayata döndürme çalışmalarını tek tek uygularım artık ne yapaym :) bu arada, lila olan bodrum papatyası bu sene sizlere ömür :)
aaaa :( sağlık olsun bi kök ayırıp başka yere dikin direk zaten hemen coşar cok arsız :D bende bu sene getirdim kocaman 5lt bi saksıya dikdim :) her tarafını sardı :D
bakın forumda ne buldum :)
http://www.agaclar.net/forum/sukulent/11084.htm
Laleci_03
28-12-2014, 16:19
Suda sümbülleriniz ne durumda Hira ablacım merak ettim benimkiler açtı açacak :rolleyes:
Suda sümbülleriniz ne durumda Hira ablacım merak ettim benimkiler açtı açacak :rolleyes: Oo maşallah Laleci, biz daha yavaş yavaş ilerliyoruz. Fotograf makinemin şarj aleti bozulunca maalesef fotoda ekleyemez oldum. Kısmet olursa yarın komşu kızın telefonuyla çekim yapayım ve ekleyeyim.
2015in ilk paylaşımı Çınar olsun istedim sayfamda :)
Ortaya karışık mı desek? :)
YeniGine
03-01-2015, 23:45
Sevgili hira'm maşallah gayet güzel gidiyor; emeklerine sağlık. Ortaya karışıkta son ikram edilen nedir acaba?
Bir de var ya ben hâlâ Çınar'ın bayan olduğunu düşünüyorum.
Son ikram soğanlıların açmış halleri olacak YeniGine ablacım :) Çınar beni düşündürmeye başladı gerçekten.. O da ortaya karışık oldu :)
Yeni çuham.. Kötü olan yaprakları kopartınca azcık yoluk yoluk oldu ama eşim bunu çok sevecek, aslan çuha :D
münevver48
16-01-2015, 18:47
Yeni çuham.. Kötü olan yaprakları kopartınca azcık yoluk yoluk oldu ama eşim bunu çok sevecek, aslan çuha :D
sevgili hira,çuhaların kartala benzeyeni yok mu?bende alsam benim eşimde çok beğenirdi:D. biz kadınlar nasılda işimizi biliyoruz;)ablacım hiç düşünemiyorum bütün çiçekler siyah beyazmış bizim evde.canım hepimiz kayıplar verirken sizin yeni bir çiçeğin sahibi olmanıza sevindim.rengi de iyi seçim.sevgiler:)...
Münevver ablacım maalesef sen eşine şirin göstermek için taraftar çuha bulamayacaksın :) Kara kış bizide vurdu, o konuyu hiç açmayalım... Polyanna'yı oynuyorum günlerdir.. Kanayan yaram.
Laleci_03
16-01-2015, 20:55
Bende çok üzülüyorum ama gidenler için yapacak bir şey yok ki Hira ablam, baharda daha iyilerini görürsün inşallah :rolleyes: Neyse ben senin resimdeki siklamenini soracaktım hep erteliyorum, yaprakları çok hoşuma gitmişti, o yüzden :D
Tomurcuk yapmadı ama sapasağlam duruyor Laleci :) Vitamin vereli epeyce zaman geçti, Pazartesi yine beslerim artık. Açmazsa da ne yapalım :o
Laleci_03
16-01-2015, 21:41
Allah Allah, neden ki acaba? Ama olsun böyle de çok güzel duruyor. ;)
Allah Allah, neden ki acaba? Ama olsun böyle de çok güzel duruyor. ;)
Umarım açar.. bu çiçeği ;)
Çiçeklerimin bir çoğunu kaybedince çok üzüldüm tabii..
Mutlu etmem lazım kendimi :o İki yeni çuha ekledim koleksiyonuma.. İki de hercai menekşe.. Ayrı ayrı saksılamak isterdim ama yazın balkon çok kalabalık oluyor öyle de..
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.