Bağlan

View Full Version : efeege / bahçe

Sayfalar : 1 2 [3] 4

milaca2010
24-04-2014, 21:14
sevgili efeege; Hepsi iyiden iyiye coşmuşlar maşallah, emeklerinize sağlık...

aheste
24-04-2014, 22:11
MaşAllah çok güzeller:)

YeniGine
24-04-2014, 23:52
Sevgili efeege maşallah renkleriyle, çiçeklerinin coşkusuyla ne kadar güzel olmuşlar ceylanlar, sakızlar...
Bu ara artık ben de saksılarla uğraşma kararı aldım ya onun için ceylan sardunya deyip duruyorum. Benim ceylanlarımın çiçekleri bu kadar coşkulu değiller... :mad:
Korkutayım onları bari, çiçek açmazsanız bakın sizi gelip alıverirler diyeyim... Şimdi aklıma geldi yine gerçekten geçen sene de sardunyalarımdan özellikle beyazım çok güzeldi alıp götürmediler mi?.. :(

efeege
25-04-2014, 01:07
sevgili aheste, sevgili yenigine hoşgeldiniz.
ceylanlarım artık ayakta zor duruyorlar rüzgardan dalları hep kırıldı eşe dosta dağıtıldılar.
asırlık oldular, bu yıl çiçekleri geçince biraz budamayı düşünüyorum.
eveet üzücü beyaz sardunya olayını hatırladım.
benim bahçedekilerde yazın bol dallıydı geçenlerde gittiğimde arayıp zor buldum garibim kuşa dönmüş terasa yedeklediydim, henüz açan yok buraya bir kök yedekleyip bırakmak istiyorum.

YeniGine
25-04-2014, 01:13
Sevgili efeege evet bence de yedeklemekte fayda var... Bence de budayıp yedekleyesin. Sevgili efeege şimdi bu ceylanlar, sakızlar hep çam toprağında mı ekili... Ben de senden öğrendim ya :) geçenlerde bir ceylanıma toprak hazırlıyorum bir köşede bildiğim çok güzel görünen çam altında bir toprak var. Gidip oradan tam alırken bina görevlisine yakalandım Sema abla ne yapıyorsun diye sordu, ben de sardunya ekeceğim çam toprağı iyi oluyormuş onun için toprak alıyorum dedim. O da demez mi ben o toprağı daha 10-15 gün önce oraya attım diye... :) Anında hayallerim yıkıldı toprağı bıraktım sonra gittim başka bir çam ağacının altından toprak aldım...

Fatih
25-04-2014, 02:09
Ablacım maşallah hepsine çok güzel gelişmişler. Ellerine sağlık :) Sardunyalar müthiş :) Sanırım bu pazar benimde siparişlerim gelecek. Bakalım bende estireyim bir sardunya rüzgârı. :)

efeege
25-04-2014, 09:18
Sevgili efeege evet bence de yedeklemekte fayda var... Bence de budayıp yedekleyesin. Sevgili efeege şimdi bu ceylanlar, sakızlar hep çam toprağında mı ekili... Ben de senden öğrendim ya :) geçenlerde bir ceylanıma toprak hazırlıyorum bir köşede bildiğim çok güzel görünen çam altında bir toprak var. Gidip oradan tam alırken bina görevlisine yakalandım Sema abla ne yapıyorsun diye sordu, ben de sardunya ekeceğim çam toprağı iyi oluyormuş onun için toprak alıyorum dedim. O da demez mi ben o toprağı daha 10-15 gün önce oraya attım diye... :) Anında hayallerim yıkıldı toprağı bıraktım sonra gittim başka bir çam ağacının altından toprak aldım...

sevgili yenigine.
ben tek çam ağacı değilde çamorman alanların olduğu yerden yıllanmış torflaşmış topraklardan kazıp getiriyorum.
onu bahçe toprağı yanmış gübre dere mili ve perlit karışımı yapıyorum.
yani elimde ne varsa karıştırıyorum.

efeege
25-04-2014, 09:25
Ablacım maşallah hepsine çok güzel gelişmişler. Ellerine sağlık :) Sardunyalar müthiş :) Sanırım bu pazar benimde siparişlerim gelecek. Bakalım bende estireyim bir sardunya rüzgârı. :)

sevgili fatihciğim.çiçeklerim bu yıl birazdaha bakımlı gibiler.
buradan öğrendiklerimi uygulamaya çalışıyorum.
bazen fazla ilgiden bıktırıp öldürüyorum ama çoğunda başarım fena değil idare ediyoruz.
ayrıca mum çiçeklerim bir haylifilizlendiler bir iki çeşitte başarı sağlayamadım ama tutanlar iyi durumdalar şimdilik.
buradan çok öğreneceklerim var çook...
benden istediğiniz sardunya çeşitleri varsa çelikleyip dikevereyim.

sonkez
25-04-2014, 10:24
Ne kadar güzel çiceklenmişler...Sardunyalarınıza bayıldım...

efeege
25-04-2014, 10:48
Ne kadar güzel çiceklenmişler...Sardunyalarınıza bayıldım...

sağolasın sevgili sonkez. sardunyalara bende çok seviyorum çok özel bakım istemiyorlar. biraz renk ve çeşitlerini çoğaltmam lazım rengarenk olursa daha güzel olacak.:Dçok aç gözlülük bu işte.

efeege
29-04-2014, 21:23
bu hafta sonu bahçemizdeydik.
çiçeklerin şu anki yeni görüntülerini paylaşmak istedim..
mis kokan lilyumlarım açmışlar.

efeege
29-04-2014, 21:29
açan çiçeklerim.
487671
hüsnü yusuf..
487672
hüsnü yusuf..
487673
latin çiçği..
487674
petunya..
487675
kadife..

efeege
29-04-2014, 21:37
yer mineleri iyice coşmuşlar..
487679
gaura çalısıda çiçeği yeni açanlardan..
487680
beyaz gülle kırmızılım.
487682
sardunyalar.
487683
karşıdan görünüm..
487684

akçabardak
29-04-2014, 21:58
Sevgili efeege maşallah bahçen çoşmuş yine, ne kadar güzel açmış hepside... döktürmüşsün maşallah ellerine emeklerine sağlık keşke bütün yaz boyunca böyle canlı canlı kalsalar değilmi... sıcaklar başladığı an başlıyorlar bozulmaya... her şey gönlünce olsun.

efeege
29-04-2014, 22:12
Sevgili efeege maşallah bahçen çoşmuş yine, ne kadar güzel açmış hepside... döktürmüşsün maşallah ellerine emeklerine sağlık keşke bütün yaz boyunca böyle canlı canlı kalsalar değilmi... sıcaklar başladığı an başlıyorlar bozulmaya... her şey gönlünce olsun.

hoşgeldin sevgili akçabardak.
dediğiniz gibi bu mevsim bahçelerin tam güzel anları.
aslında en güzel zamanları kaçırıyoruz ama yapacak birşey yok.
havalar ısınmaya başlayınca çiçiklerin keyfi kaçıyor.
kalan sağlarla idare ederiz..sağolasın hepimizin gönlü çiçeklerle dolu olsun...

YeniGine
30-04-2014, 00:37
Evet ben de size katılıyorum, bu mevsim bahçelerin, bitkilerin en güzel zamanları. Havalar işte hep böyle olsa, yağmur yağsa sulansalar, çok sıcak olmasa yanmasalar, çok soğuk olmasa donmasalar...
Sevgili efeege bahçen coşmuş, ellerine, gönlüne sağlık. Maşallah!..

efeege
30-04-2014, 07:18
Evet ben de size katılıyorum, bu mevsim bahçelerin, bitkilerin en güzel zamanları. Havalar işte hep böyle olsa, yağmur yağsa sulansalar, çok sıcak olmasa yanmasalar, çok soğuk olmasa donmasalar...
Sevgili efeege bahçen coşmuş, ellerine, gönlüne sağlık. Maşallah!..

bende sizlerin emeklerinize hayranım, ben bahçede olduğum sürece su yönünden şanslıyım olan suyumu çiçeklerimle paylaşmaya çalışıyorum.
oturum alanım bahçeyle içiçe olduğundan mutfaktaki sebze yıkadığım suları hep leğende yıkayıp bahçeye dökerim.

lusoari
30-04-2014, 18:30
Sayın efeege bu ne güzel rengarenk bir sayfa hepsi çok güzel tebrik ederim.
Sayfanızı sakız sardunyalarla açmışsınız, bu aralar bende kafayı onlara takmış durumdayım, her daim aklımdalar, gözüm sağda solda. Susaklardan yapmış olduğunuz lambalar bir sanat eseri bence, geçen sene bende o amaçla bahçeme ektim ama çok geç bir tane küçük bir susak verdiği için donda kaybettim kısmetse bu seneye inşallah.
Kısacası elleriniz dert görmesi, bol çiçekli günler diliyorum.

efeege
30-04-2014, 20:51
Sayın efeege bu ne güzel rengarenk bir sayfa hepsi çok güzel tebrik ederim.
Sayfanızı sakız sardunyalarla açmışsınız, bu aralar bende kafayı onlara takmış durumdayım, her daim aklımdalar, gözüm sağda solda. Susaklardan yapmış olduğunuz lambalar bir sanat eseri bence, geçen sene bende o amaçla bahçeme ektim ama çok geç bir tane küçük bir susak verdiği için donda kaybettim kısmetse bu seneye inşallah.
Kısacası elleriniz dert görmesi, bol çiçekli günler diliyorum.

sn lusoari.evet sardunyalarda benim favori çiçeklerimden onları çok seviyorum zahmetsiz geliyorlar bana.
hobi işleriyle uğraşmayı seviyoruz eşimde bende vakit buldukça oyalanıyoruz.
bu yıl susak tohumu geçti elime paketleyip koymuşum ıslattım ekmeyi düşünüyorum.
sizlerede bol çiçekli sezon diliyorum.

efeege
30-04-2014, 21:12
bu resimlerde bahçenin en son durumu....
488015

488016

488017

488018

488019

efeege
30-04-2014, 21:16
......

Aysis
30-04-2014, 21:22
Allahım bu ne güzellik söyleyecek söz bulamıyorum. Nasıl da güzel açmışlar maşallah....

efeege
30-04-2014, 21:49
Allahım bu ne güzellik söyleyecek söz bulamıyorum. Nasıl da güzel açmışlar maşallah....

sevgili aysis.aynı düşüncelerle bende sizin bahçenizi gezinmiştim.
gotelyalar ne kadar bol çiçekli ren ahengi oluşturmuş.
maşşallah bayıldımmm.
ben geç kaldım alıp dikemedim.
nasipse pazar günü bayındırdan birkaç renk alayım özendim..

efeege
22-05-2014, 18:27
yeni çiçeklerimi paylaşmak istedim bazıları bahçeye gitmeyi bekliyor.

şebboyları budamıştım yeniden açmaya başladılar.

saksıdaki sakız sardunyalarla ceylanların coşkulu zamanları.

efeege
22-05-2014, 18:37
küpelerim açmaya başladılar.

terasımın toplu görüntüsü.
biz bahçeye taşınınca kaderleriyle başbaşa kalacaklar.:(

efeege
22-05-2014, 18:48
menekşelerimde açmaya başladılar beyaz kızım.:p

495227
yumrulu begonyam.
495228
sarı begonyayıda sonbaharda almıştım sürekli çiçekte.
495229
mum çiçeklerimi sobaharda çelikten dikmiştim. gayet iyi büyüyoruz.
495230

495231

aheste
22-05-2014, 19:51
Sevgili efeege çiçekleriniz coşmuş maşallah, yeni güzellerinizi de güle güle büyütün. Bu ne çiçeğidir calibrochaya benzettim ama emin olamadım çok güzelmiş..

495274

münevver48
22-05-2014, 20:53
sevgili efeege, ellerinize emeğinize sağlık bahçeniz ve çiçekleriniz harika.bende sevgili aheste gibi calibrochaya dikkatimi çeken çiçek.üstelik katmerlisi. çok güzel doğrusu aklımdan geçirdiğim bir çiçeği sizin bahçenizde görmek ne güzel.acaba nereden aldınız. bu çiçek zengin renk yelpazesine sahip.umarım nazlı değildir.sevgiler.

Emine Akman
22-05-2014, 21:06
Sevgili efeege, içim gitti o güzellere maşallah. Latin çiçeklerinizin rengine bayıldım, ben buralarda, semt pazarlarında hiç latin çiçeği fidesi bulamıyorum. Siz tohumdan mı yetiştirdiniz yoksa fide olarak mı aldınız, tohum olarak yetiştirdiyseniz de tohumları internetten mi sipariş ettiniz. Çok uzun bir soru oldu kusura bakmayın olmaz mı:)

efeege
22-05-2014, 21:18
sevgili aheste sanırım çiçeğin ismi dediğinizden olabilir.

bayındır çiçek seralarından almıştım.
sarısı ve pembesinide almıştım saksılarından alıp ikisini bir saksıya diktim ,
onlar tam güneşte çiçeklenmesi durdu büyüme çabasındalar.
bu gördüğünüz terasta öğleden sonra bir veya iki saat göneşteler.
şimdilik keyifi iyi.

efeege
22-05-2014, 21:24
sevgili efeege, ellerinize emeğinize sağlık bahçeniz ve çiçekleriniz harika.bende sevgili aheste gibi calibrochaya dikkatimi çeken çiçek.üstelik katmerlisi. çok güzel doğrusu aklımdan geçirdiğim bir çiçeği sizin bahçenizde görmek ne güzel.acaba nereden aldınız. bu çiçek zengin renk yelpazesine sahip.umarım nazlı değildir.sevgiler.

sevgili münevver48.
bende çok beğeniyordum. çok renk çeşidi vardı üç renk alabildim.
çok nazlı gibi gelmediler, sıcaklar başlayınca bakacağız nazlarını.
bol çiçekli günler dilerim.

efeege
22-05-2014, 21:30
Sevgili efeege, içim gitti o güzellere maşallah. Latin çiçeklerinizin rengine bayıldım, ben buralarda, semt pazarlarında hiç latin çiçeği fidesi bulamıyorum. Siz tohumdan mı yetiştirdiniz yoksa fide olarak mı aldınız, tohum olarak yetiştirdiyseniz de tohumları internetten mi sipariş ettiniz. Çok uzun bir soru oldu kusura bakmayın olmaz mı:)

sevgili emine akman.
latin çiçeğini tohum olarak migrostan almıştım.

çiçekçilerde bende hiç fidesini rastlamadım. genelde tohum olarak satılıyor.
çiçek tohumu satan market ve ziraatçilere bakabilirsiniz, yetiştirmesi çok kolay.
sevgilerimle.

YeniGine
22-05-2014, 23:47
küpelerim açmaya başladılar.

terasımın toplu görüntüsü.
biz bahçeye taşınınca kaderleriyle başbaşa kalacaklar.:(

Sevgili efeege, götürmeyecek misin bu güzelleri bahçene? Valla yazık olur onlara bence götürmeye çalış, bırakma.

YeniGine
22-05-2014, 23:50
Calibrocha... Geçen sene ben de almıştım komşuma şimdi ne kadar pişmanım aldığım gibi saksısında bıraktığıma. Çünkü yaşatamadık. Şimdi de bir yerlere gidemediğimden çok istememe rağmen alamadım.
Çok güzel bir çiçek zira sevgili efeege emeklerine sağlık.

gürcan_keskin
23-05-2014, 00:32
Sayın efeege;
bahçenizi en başından sonuna kadar keyifle inceledim...
Maşallah herşey ne kadar güzel öyle. ''Cennet Madalya Sitesinin'' Cennet görüntüleri desek yeridir yani. Manzara çok çok güzel.
En başta o harika begonviller, yedi kardeşler, öbek öbek ortancalar, mercanlar, sardunyalar, kadifeler, petunyalar hele hele o rengarek horoz ibikleri süper..
Bayındır çiçek festival görüntüleri muazzam.
Susaklardan eşinizle birlikte yaptığınız acemice dediğiniz lambalar. Görende acemi der sanki :p
Nakış orkide işlemeniz, çizme saksı arajmanları, taşlı kaktüs köşesi, taşlardan yaptığınız yürüme yolu hepsi tek kelimeyle harika. Emeklerinize sağlık. Çok güzel olmuş.
O kendi yetiştirdiğiniz sebzeler yok mu, birde onları afiyetle yemesi... İyi bilirim merak etmeyin :)
Ayrıca anneniz içinde acil şifalar dilerim. Allah sağlıklı uzun ömürler versin.
Sevgilerle...

efeege
23-05-2014, 00:47
sevgili yenigine.isterimki hepsinide götüreyim, ama terasım okadar saksı dolu,ki.
artık eşimde bıkmaya başladı dördüncü kata asansörsüz çıkar bahçeye giderken indir taşı.:dilli:

yani sadece yeni aldıklarımı menekşe ve hoya çeşitlerimi.yani bir araba dolusu olur yinede.

birde işyerinin küçük bir alanında bayındırdan ve izmir urladan aldıklarımız var.
bu hafta onları dikip geleceğiz.
araba ticari tipi bagajı almayacak koltukları kapatmamız gerek diyor eşim.:mad:
:(

efeege
23-05-2014, 01:04
Sayın efeege;
bahçenizi en başından sonuna kadar keyifle inceledim...
Maşallah herşey ne kadar güzel öyle. ''Cennet Madalya Sitesinin'' Cennet görüntüleri desek yeridir yani. Manzara çok çok güzel.
En başta o harika begonviller, yedi kardeşler, öbek öbek ortancalar, mercanlar, sardunyalar, kadifeler, petunyalar hele hele o rengarek horoz ibikleri süper..
Bayındır çiçek festival görüntüleri muazzam.
Susaklardan eşinizle birlikte yaptığınız acemice dediğiniz lambalar. Görende acemi der sanki :p
Nakış orkide işlemeniz, çizme saksı arajmanları, taşlı kaktüs köşesi, taşlardan yaptığınız yürüme yolu hepsi tek kelimeyle harika. Emeklerinize sağlık. Çok güzel olmuş.
O kendi yetiştirdiğiniz sebzeler yok mu, birde onları afiyetle yemesi... İyi bilirim merak etmeyin :)
Ayrıca anneniz içinde acil şifalar dilerim. Allah sağlıklı uzun ömürler versin.
Sevgilerle...

sevgili gürcan keskin.
ziyaretiniz beğenileriniz iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

malum bitkilere doğaya gönül veren,tüm arkadaşlar hepimiz bir kuru dalı yeşertmek ve çiçeğini görmekten okadar mutlu oluyoruzki.
zaten birbirimizi emeğini anlıyor ve takdir edip hoş karşılıyoruz.
allah herkese sağlık afiyet huzurlu mutlu yaşam versin.

efeege
28-05-2014, 17:47
bu hafta sonu bahçedeydik işten fırsat bulup çekebildiklerim.

hatmi çiçeği.

gaura çalısı..

YeniGine
29-05-2014, 00:02
Maşallah hatminin rengi çok güzelmiş sevgili efeege.

efeege
29-05-2014, 07:07
Maşallah hatminin rengi çok güzelmiş sevgili efeege.

koyu kırmızı diye ekmiştim gölgede ağaç altında olduğundanmıdır.
rengi açık tonda geldi bana.

Asia
29-05-2014, 11:55
Sevgili efeege, elinizin değdiği her yer cennete dönmüş adeta. Hepsi çok güzeller. Ama terasta kaderine terk edeceğiniz çiçeklerinize üzüldüm doğrusu. Diplerine pet şişeleri delip su bıraksanız, ben öyle yapmayı düşünüyorum mesela. Aslında siz kıyamazsınız onlara. Bir çare düşünmüşsünüzdür. Çiçekleriniz kadar renkli ve güzel olsun her gününüz.

efeege
29-05-2014, 18:46
Sevgili efeege, elinizin değdiği her yer cennete dönmüş adeta. Hepsi çok güzeller. Ama terasta kaderine terk edeceğiniz çiçeklerinize üzüldüm doğrusu. Diplerine pet şişeleri delip su bıraksanız, ben öyle yapmayı düşünüyorum mesela. Aslında siz kıyamazsınız onlara. Bir çare düşünmüşsünüzdür. Çiçekleriniz kadar renkli ve güzel olsun her gününüz.

hoşgeldin sevgili asia.
malum bahar çiçeklerin en güzel zamanları nazilli sıcakları başladımı hepside kavruluyorlar.
birde üzerindeki çatının sıcaklığıda vurunca alev alev yanıyor.

eşim hafta içi su veriyor ama haftada iki gün verebiliyor,
onuda susamasınlar diye kana kana veriyor. yani birazı sıcaktan birazıda fazla sudan mefta oluyorlar.
kalan sağları yaz sonu yoğun bakıma alıyorum yapacak başka çarem yok..
artık bunada şükür.

menekşeleri hoyaları bakımı narin olan türleri bahçeye giderken götüreceğim artık.

ayrıca..
ayın 2 sinden 6 sına kadar halk eğitim merkezinde sergimiz var ziyaretimize beklerim.

selamlar.

Asia
29-05-2014, 21:43
Nazik davetiniz için teşekkür ederim. Hem sizi, hem çalışmalarınızı görmek için gelmek isterim elbet. Dilerim bir terslik olmaz. Görüşmek üzere.

YeniGine
29-05-2014, 23:24
koyu kırmızı diye ekmiştim gölgede ağaç altında olduğundanmıdır.
rengi açık tonda geldi bana.

Sevgili efeege ben de geçen sene öğrendiğime göre bu sene çiçeklenirlerse emin olacağım hatmiler her sene değişik renkte açarlar(mış)... Ben hatmileri çok seviyorum hele eğer gerçekten bu özellikleri doğru ise daha da çok seveceğim.

efeege
29-05-2014, 23:45
sevgili yenigine hatmileri bende çok seviyorum. önceki yıldakiler kurudu sanırım iki veya üçüncü yıldan sonra kuruyorlar.
tohumlarından geçenki yıl ektim bendekiler açık pembeydiler. koyu kırmızıyıda başka yerden alıp ektim.
açan orta renk açtı.
tohum etkinlikten gelen buyıl yarı katlı olandan ekmiştim. sanırım bu yıl onlar daha açmazlar.
tomurcuklu birkaç kök daha vardı bakalım onlar nasıl ve ne renk açacak...

YeniGine
30-05-2014, 00:02
:( Maalesef hatmiler ilk sene çiçek vermiyorlar. Ben de ilk kez geçen sene çiçeklerini gördüm mor ve pembe idiler. Bakalım bu sene işte susuzluktan garibimler hâlâ fide halindeler. Çiçeklerini görebilir isem merak ediyorum ne renk açacaklar. Ben de çok istedim katlı hatmilerim olsun ama maalesef başaramadım. Olsun yalınkatları da çok güzel.

efeege
30-05-2014, 00:08
ben umut ederek bekliyorum tohumlar etkinlikten gelir gelmez hemen bahçeye ektim.
sonbaharda ekmiştim bu yaza yetişeceklermi çiçekleri bakalım. bekliyorum.

YeniGine
30-05-2014, 00:39
Ne diyeyim sevgili efeege 2. sene çiçeklenir; biz isteriz hemen çiçeklensin, gönlüne, gönlümüze göre olsun inşallah diyeyim.

Fatih
30-05-2014, 01:24
Maşallah ablacım hatminin çiçeği çok güzelmiş.

Hoyalara ben orkide besini veriyorum abla. Şu sıralar bitti besinim bu sefer yine aynı oranda olan ya da yakın olan bir başka besin almayı düşünüyorum. Kaktüs besinini de kullanmıştım.

peyker
30-05-2014, 18:35
Merhaba Sevgili efeege :)

Üye bahçelerini gezmeye başladığımda, "efeege" ismi dikkatimi çekince, listeme sizin bahçenizi de aldım incelemek üzere. Bugün de baştan itibaren dolaştım ve iyi ki yolum düşmüş bahçenize diye geçirdim içimden. Aslında size komşu olmak varmış; tohumlarınızdan, fidelerinizden nasiplenmek mümkün olurdu o zaman:p Neyse; böyle uzaktan kedi-ciğer hesabı yutkunalım şimdilik. Tohum takasta belki kısmetleniriz :o

Bahçeniz, terasınız, el sanatlarınızla; size sağlık ve keyif dolu bir ömür dilerim.

not: sayfanızın adı, çocuklarımın adları da; o yüzden dikkatimi çekti :) hatta bir de mete'miz var; metefege :D

efeege
30-05-2014, 19:34
bahçeme hoş gelmiş sefalar getirmişiniz.
demekki hisler çekmiş. bende sayfa adı olarak torunumdan esinlendim.
torunumun adı eymen ege. birde çocuklarım özel bir şirkette çalıştıkları bir süre izmittelerdi.
torunum körfez doğumlu.

demekki çekim boşuna değilmiş.

istediğiniz çelik tohum olursa çekinmeyin elimizde olduktan sonra iletiriz.
çocuklarınız ve ailenizle mutlu sağlıklı bol ççiçekli yıllar dilerim.
saygılar..

efeege
02-06-2014, 20:51
bahçemde şu sıralar mor çiçekliler devri var.
işte mor renkli, lerim.

1. şebboyum azda olsa hala açmaya çalışıyor.

1. tohum etkinlikten gelen kozmos,um
4.tohum etkinlikten çörek otu çiçeği.

çörek otunu yarı gölgeye ekmiştim cansız oldular tam güneşli alanamı i ekmeliydim.

efeege
02-06-2014, 21:20
tohum etkinlikten süs ay çiçeğim,de açmaya başlamış.
paylaşımda bulunan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.
bu güzellikleri bizlere kavuşturdukları için....

efeege
08-06-2014, 19:06
bu gün sevgili tömürcüğe ziyaret ettik.
ben tömürcüğün emanetleri diyorum tömürcük abla onlar senin diyor.

işte sevginin emeğin ürünleri onlara gözüm gibi bakacağım.
çok çok teşekkür ederim.
sevgili tömürcek istediğin zaman ziyaretime gelir istediklerini ve bizde olanlardanda istediğini alabilirsin.

gönlü bol kardeşim benim daha doğrusu evladımız.

bahtın açık olsun sevgilerle...

efeege
08-06-2014, 19:11
bu gün çok yoğunduk.hepsini fotğraflayamadım çekebildiklerim bunlar..

efeege
11-06-2014, 09:38
bu hafta sonu inşallah bahçeye taşınacağız. iki hafta oldu bahçeye gidip geleli oradaki çiçeklerim susuzluktan fire vermemiştir inşallah.

bahçeye gidince belki nette olamayabilirim çok üzgünüm.
görülmemiş olay yaşanmış. oradaki bir çok sitelerin telefon kablolarını çalmışlar.

pes doğrusu kocaman direklerdeki tellere kadar düşmüş çalışma acizleri.
onları sökeceğiz gücü başka alın terli işlere harcayaydınız.
çevre siteler dahil kablolu ulaşım yok.:mad::(

bu aradada terastaki çiçeklerimden yeni açanları paylaşmak istedim.kaynana topuzum ilk kez açtı.
vede sukucuğumda çiçekte.

bay tömürcek
11-06-2014, 23:35
bu gün sevgili tömürcüğe ziyaret ettik.
ben tömürcüğün emanetleri diyorum tömürcük abla onlar senin diyor.

işte sevginin emeğin ürünleri onlara gözüm gibi bakacağım.
çok çok teşekkür ederim.
sevgili tömürcek istediğin zaman ziyaretime gelir istediklerini ve bizde olanlardanda istediğini alabilirsin.

gönlü bol kardeşim benim daha doğrusu evladımız.

bahtın açık olsun sevgilerle...

Emanet gözüyle bakma ablacım onlar senin artık :) Sakarya dönüşü nazilliye uğrucam uygun bi zamanda ablacım :) Hem çiçeklerini yerinde görüp hem de sardunyalarından çelik almak için ;) Atlasda çok hevesim vardı atlaslar büyüsün onlardan da birer çelik alır dikerim abla senin onlara gözün gibi bakacağını biliyorum :) Amin abla hepimizin de bahtı yolu açık olsun. Size de çok teşekkür ederim tekrar tekrar beni kırmayıp kalkıp geldiniz çiçeklerimi aldınız Allah razı olsun :)

efeege
11-06-2014, 23:45
her zaman beklerim. denizlidemisin yoksa memlekete gittinmi.

bay tömürcek
11-06-2014, 23:47
her zaman beklerim. denizlidemisin yoksa memlekete gittinmi.

Teşekkürler ablacım bende herzaman beklerim sizi :) Sakaryaya döndüm dün :)

efeege
11-06-2014, 23:59
sakaryadaki ailen ve canım çiçeklerine kavuştun desene.
bahçeyi saksıları tek tek kolaçan ediyorsundur.
ben bahçeye gidince öyle oluyorum saatlerce bakıp gözlemlesem bıkmıyorum.
ailene selamlar..

bay tömürcek
12-06-2014, 00:06
sakaryadaki ailen ve canım çiçeklerine kavuştun desene.
bahçeyi saksıları tek tek kolaçan ediyorsundur.
ben bahçeye gidince öyle oluyorum saatlerce bakıp gözlemlesem bıkmıyorum.
ailene selamlar..

Aleykümselam ablacım :) Evet saatlerce saksı çiçek kontrolü yaptım fırsat buldukça da bakım ve saksı değişimi yapıyorum daha bitmedi biraz bakımsız kalmış çiçeklerim yokluğumda ama toparlıcam yavaş yavaş :)

efeege
12-06-2014, 00:11
yeni resimlerini bekliyoruz.
:Dben bahçeye gidişimi gidince oradaki halimi düşünemiyorum.

yaza gelirken yoncalarından küçücük fide getirebilirmisin zahmet olmassa kolleksiyonuma yonca bulamadım..:o
giderken kamyon tutsakmı,ki ne..

bay tömürcek
12-06-2014, 00:25
yeni resimlerini bekliyoruz.
:Dben bahçeye gidişimi gidince oradaki halimi düşünemiyorum.

yaza gelirken yoncalarından küçücük fide getirebilirmisin zahmet olmassa kolleksiyonuma yonca bulamadım..:o
giderken kamyon tutsakmı,ki ne..

Resim eklicem abla merak etme bi sağı solu toparlıyım da ;) Kamyon değil tır lazım :D Yoncalar tamamdır ;)

efeege
13-07-2014, 09:43
bu yaz,ki bahçe çiçeklerim.

efeege
13-07-2014, 09:54
.....

efeege
13-07-2014, 10:23
bahçeden...

efeege
13-07-2014, 10:26
......

bay tömürcek
13-07-2014, 10:28
Maşallah ablacım çiçeklerin çok güzeller :) Sardunyalarla zıpçıktılar daha bi güzel :)

efeege
13-07-2014, 10:40
merhaba sevgili tömürcek.
sağ olasın çekilmiş fotoğraflarım çok ama çok paylaşamıyorum.
siteye net henüz açılmadı. vında almak istemedim iki yıllık sözleşme istiyorlar sağ olsun komşumun vardı iki günlüğüne bana vınını bıraktı onunla görüşüyorum.
ayrıca unutma buraya bekliyorum.
mehmet amcan getirir sizi.
atlaslar hoyalar menekşelerde buranın havasını çok sevdiler. keyifleri yerinde..
:cool:tatil yapıyorlar arasıra,da güneşleniyorlar..

bay tömürcek
13-07-2014, 10:46
merhaba sevgili tömürcek.
sağ olasın çekilmiş fotoğraflarım çok ama çok paylaşamıyorum.
siteye net henüz açılmadı. vında almak istemedim iki yıllık sözleşme istiyorlar sağ olsun komşumun vardı iki günlüğüne bana vınını bıraktı onunla görüşüyorum.
ayrıca unutma buraya bekliyorum.
mehmet amcan getirir sizi.
atlaslar hoyalar menekşelerde buranın havasını çok sevdiler. keyifleri yerinde..
:cool:tatil yapıyorlar arasıra,da güneşleniyorlar..

Merhaba ablacım ;) Çiçeklerime gözün gibi baktığından eminim abla gözüm hiç arkada değil ama özledim guzucuklarımı :p Bayramdan sonra dönüyorum denizliye gelicem ziyaretinize :) Gül sardunya getircektim sana dedim dikeyim öyle götürürüm sardunyan tuttu abla gelirken getircem, mor yoncadan istemiştin ondan da getircem ve meleklerin borularından getircem gelirken inşallah :) Menekşelerin yerlerini sevmelerine sevindim abla inşallah yüzünü güldürürler her zaman :)

lusoari
13-07-2014, 12:17
Sevgili Efeege hepsi çok güzel ama sizden rica etsem beyaz japon gülünüzün resmini yakından paylaşabilirmisiniz çok beğendim. :)

efeege
13-07-2014, 14:25
sende sağ olasın sevgili tömürcek. bende seninle birlikte gelecek çiçekleri merakla bekliyorum.
gelirken boş kolimi olur kasamı olur getirin istediklerinizden götürün.
ben o,an unutabilirim mehmet amcanı hatırlatırsan nazilliden getirir gelirsiniz..

efeege
13-07-2014, 14:28
Sevgili Efeege hepsi çok güzel ama sizden rica etsem beyaz japon gülünüzün resmini yakından paylaşabilirmisiniz çok beğendim. :)

merhabalar sevgili lusoari.
bir ara fırsat bulunca resmini çekip koyarım.bu yıl iyice büyüdü ağaç olma çabasına girdi resmen boyumu aştı.resimlemekte zorlanıyorum.

bay tömürcek
13-07-2014, 21:35
sende sağ olasın sevgili tömürcek. bende seninle birlikte gelecek çiçekleri merakla bekliyorum.
gelirken boş kolimi olur kasamı olur getirin istediklerinizden götürün.
ben o,an unutabilirim mehmet amcanı hatırlatırsan nazilliden getirir gelirsiniz..

Ablacım ben senin sardunyalarının dallarından alsam yeter :) Kasaya gerek yok poşete koyarız :) Eğer saksılı bişey alıcak olursam da arkadaşımla geliceğim için birer tane alırız elimize :) Şimdi böle diyorum ama inşallah çiçeklerin içinde nevrim dönüp herşeye saldırmam :D

tarla kuşu
13-07-2014, 23:18
Çiçeklerinize kocamaaan MAŞALLAH.... Hepsi harika görünüyor....

efeege
14-07-2014, 21:47
bu yıl yüzümü güldürenlerden biriside mineler oldu.
çiçekleri hiç geçmedi sürekli açıyorlar..

papatyalarımda azda olsa çiçekliler..

büyük saksıdaki telgrafım,da komşunun bahçesine doğru uzadı gitti..

efeege
14-07-2014, 22:13
.....

efeege
14-07-2014, 22:17
sevgili lusoari. japon gülünün yakından çekilmiş resmini sizin için koydum.
sevgilerimle..

azda olsa tektük açan güllerim..

münevver48
15-07-2014, 08:05
bahçemde şu sıralar mor çiçekliler devri var.
işte mor renkli, lerim.

1. şebboyum azda olsa hala açmaya çalışıyor.

1. tohum etkinlikten gelen kozmos,um
4.tohum etkinlikten çörek otu çiçeği.

çörek otunu yarı gölgeye ekmiştim cansız oldular tam güneşli alanamı i ekmeliydim.

sevgili efeege,3. fotoğraftaki mor çiçekli çalı ağacın adını biliyormusunuz.birde size zahmet olmassa, çiçeklerinin yakın çekim bir fotoğrafını rica etsem. bu ağaçcığın çiçeğine benzer dişçimde gördüm.adını sorunca hatırlamadı.küçük çiçekli olmasına rağmen öbek açışı göz dolduruyor. çok da kibar ayrıca bir sorum daha olacak sevgili efeege yavruağzı begonvilinizi çok beğendim maşallah. bodur türündenmi .sevgilerimle

lusoari
15-07-2014, 08:35
Gerçekten nefis görünüyorlar. Çok teşekkür ederim. :)

efeege
15-07-2014, 10:49
...

Sevgi Durul
15-07-2014, 12:16
...

Duranta erecta. (http://www.agaclar.net/forum/calilar/10159.htm)

Albenisi olan bir bitki fakat soğuğa dayanıklı değil sanırım.

efeege
15-07-2014, 12:36
merhabalar sevgili sdurul.
çiçeğin ismi için teşekkür ederim.
evet çok güzel bir ağaç iyiki bahçemin ön alanına dikmişim her an gözümüzün önünde.
baktıkça içimizi açılıyor.
buralarda çok aşırı soğuk olmadığından herhalde. yıllardır hiç firesiz yaşayan ağaçlar var..

Sevgi Durul
15-07-2014, 12:49
Merhaba, sevgili efeege.

Sayfanıza ilk mesajımı selâmsız sabahsız yazmışım. Daha önce yazmamış olduğumu da şimdi fark ettim.:(

Bahçeniz, bitkileriniz hepsi övgüye değer. Sevdiklerinizle, sağlıkla tadını çıkarmanızı dilerim.:)

Bu (http://www.agaclar.net/forum/1306152-post577.htm) mesajdaki ilk bitkinin adını öğrenebilir miyim? Çok hoş bir bitki, belki de tanıyorumdur, hatırlayamadım.

Teşekkürler... Sevgiler...

münevver48
15-07-2014, 13:08
sevgili efeege,fotağrafların için teşekkür ederim. ellerine sağlık. sevgili SDurul sizede teşekkür ederim.adını öğrenmeme yardımcı olduğunuz için duranta erectadiye aradığimda pek çok değişik adı var. ağaç menekşesi adı çok yakışmış. ayrıca sevgili efeege,yavru ağzı katmerli begonviliniz bodur türündenmi diye sormuştum. gözden kaçırdığınızı sanıyorum.

efeege
15-07-2014, 13:16
merhabalar sv sdurul.
sayfama teşrif etmeniz bile yeter. çiçekleri görünce kendimizden geçiyoruz heyecanlanıyoruz.
ben öyleyim oyüzden direk mevzuya dalıyoruz.
sorduğunuz katmerli begonvil ama bodur olandan değil büyük çalı türü.
onun birde koyu pembesi var. bir ara resmini çekip koyarım.
selamlar.

efeege
15-07-2014, 13:23
sevgili efeege,fotağrafların için teşekkür ederim. ellerine sağlık. sevgili SDurul sizede teşekkür ederim.adını öğrenmeme yardımcı olduğunuz için duranta erectadiye aradığimda pek çok değişik adı var. ağaç menekşesi adı çok yakışmış. ayrıca sevgili efeege,yavru ağzı katmerli begonviliniz bodur türündenmi diye sormuştum. gözden kaçırdığınızı sanıyorum.

sevgili münevver48.
mesajı yazdım tam o sırada komşularım geldi o telaşla gönderdiğimi sanı yordum. gitmemiş kusura bakmayın.
begonvilim bodur tür değil şu anda boyu iki veya üç metre var.
ama katlılar çok nazlı bir tür geç büyüyorlar.
birde pembesi var oda aynı gelişimde birlikte diktiğim pembe beyaz ebruli var o ortalığa kapladı 5 katı oldu.

efeege
21-07-2014, 13:19
bu hafta,ki çektiğim resimlerim...
süs ayçiçeğim. tohum etkinlikten gelen fidem birkaç tane vardı malesef bir tane kalmış gözüm gibi baktım nihayet tohumunu alabileceğim..

efeege
21-07-2014, 13:24
japon güllerimin çiçeklerini gece çekebildim toplu açmış halimiz..bir önceki resimde koyacaktım yanlışlıkla sardunyaları koymuşum..:(

münevver48
23-07-2014, 14:54
bu hafta,ki çektiğim resimlerim...
süs ayçiçeğim. tohum etkinlikten gelen fidem birkaç tane vardı malesef bir tane kalmış gözüm gibi baktım nihayet tohumunu alabileceğim..

sevgili efeege, bahçenizde ne güzel çiçek türleriniz var. çalı formundaki çiçeklere bayıliyorum.sarı çiçekli çalıcığınız ağaç minesimi emin olmak için soruyorum. doğrusu bahçenize çok yakışmış mor ve diğer renklerlede uyum sağlamış.bende bahçeme önümüzdeki yıl bu çalıdan dikmek istiyorum.renk yelpazesi yönünden zengin bir çiçek renk renk dikilebilinir. bahçeniz olsun rengarenk sevgiler.

efeege
23-07-2014, 22:30
merhabalar sevgili münevver48..
evet sarı açan mine çalı türü olan.onu çiçekçiden küçük fide halinde almıştım.
iki yılda bir hayli gelişti.
kırmızıolanı bahçe duvarını yaparken kırmışlar beyaz ve kırmızıdan kışın çelik alap dikmiştim tuttu gelişti hangi rengi tutup açaçak merakla bekliyorum.
mine türlerini çok seviyoruz nazı olmayan çiçekler.

mor olanınıda tadilattan dolayı çok derin budamıştık ancak toparlandı yeni açmaya başladı..
sevgilerimle..

Limonik
28-08-2014, 14:19
Sayın efeege, her çiçeğiniz, her bitkiniz ayrı bir cennet havası estiriyor. Yüreğinize emeğinize sağlık. Nice güzel çiçek fotoğrafları paylaşmanız dileğiyle.

efeege
16-09-2014, 13:04
Sayın efeege, her çiçeğiniz, her bitkiniz ayrı bir cennet havası estiriyor. Yüreğinize emeğinize sağlık. Nice güzel çiçek fotoğrafları paylaşmanız dileğiyle.

sn limonik güzel dilekleriniz ve beğenileriniz için sağolun. tüm güzellikler hepimizin adına olsun.

efeege
16-09-2014, 13:18
nazilli terasımdaki beni bekleyen süpriz yapan kaktüsüm.
ilk kez canlı olarak çiçeğini görüyorum.
ayrıca kaktüslerim resmen coşmuş tarlaya dönüşmüş.

efeege
16-09-2014, 13:37
:dilli:buz çiçeğim küveti kendi mekanı yapmış, içindeki kaktüsleri yok etmiş. çoğunu ayrı saksılara almak, zorunda kaldım.

ve kaktüslerimin toplu görüntüleri.

akçabardak
16-09-2014, 13:45
Sevgili efeege hangi ara yetiştirip büyüttün bunları maşallah kaktüsün de ne güzel çiçeklenmiş ellerine sağlık.

efeege
16-09-2014, 14:01
sevgili akçabardak bu kaktüslerimle bir yıldan bu yana maceramız başladı bir çoğunuda bu bahar dikip kaderlerine bırakmıştım.
sadece eşim haftada iki defa su verdi okadar. bakımı en kolay bitkiler, göneş görsün yetiyor.

münevver48
17-09-2014, 07:26
nazilli terasımdaki beni bekleyen süpriz yapan kaktüsüm.
ilk kez canlı olarak çiçeğini görüyorum.
ayrıca kaktüslerim resmen coşmuş tarlaya dönüşmüş.

ama ben buna bayıldım.bunun adını biliyormusunuz. leş kaktüsünün bir türüne benziyor.

efeege
17-09-2014, 10:12
evet sevgili münevver48.
sanırım leş kaktüsü türlerinden kokusu kötüydü.
malesef isimlerini aklımda tutamıyorum. çiçekleri çok iri ve gösterişli.

serpil D
17-09-2014, 19:34
El
inize sağlık efeege sukulentlere bayıldım ben bu yaz sıcaktan çok kayıp verdim Aydın iklimi hiç iyi gelmiyor ama sizinkiler harika ben bir yerde yanlış yapıyorum herhalde...

efeege
17-09-2014, 20:15
El
inize sağlık efeege sukulentlere bayıldım ben bu yaz sıcaktan çok kayıp verdim Aydın iklimi hiç iyi gelmiyor ama sizinkiler harika ben bir yerde yanlış yapıyorum herhalde...

hoşgeldiniz sevgili serpil D
inanın yazın ben hiç bir şey yapamadım gitmeden öğleden sonra güneş gören
üstü örtülü terasıma yerleştirdim. haziranda gitmeden gübre şerbeti birde kaktüsler için olan sıvı besin vermiştim.
bıraktım gittim eşim haftada iki defa az az su verdi o kadar geldiğimde benide şaşırttılar.
sadece büyük bir yılbaşım kurumuş oda benim hatam altında ki su altlığını almaya unutmuşum su birikiminden çürümüş.
gübre şerbetini öneririm.

sevgilerimle.

serpil D
20-09-2014, 00:25
Bende anneme emanet etmiştim sanırım benim hatamda saksı altlıklarını almamak oldu...

efeege
20-09-2014, 09:33
Bende anneme emanet etmiştim sanırım benim hatamda saksı altlıklarını almamak oldu...

belkide sebeb o olabilir alttaki fazla su tahliye olmayınca kök çürümesi yapmıştır.

benim kaktüslerin hiç birinde alt tabağı yok. öyle olmasına rağmen sularını az az vermesini rica ettim eşime.

serpil D
24-09-2014, 20:50
Bir çok kayıp verince üzüldüm bir daha çiçek edinmemeye karar verdim ama virüs bu çaresi yok bu gün yine bir sukulent satın aldım...Şimdi tekrar toplamaya başladım...

emel262
26-09-2014, 10:38
yaz bahçenize, renklerine bayıldım... Resimler çok güzel çıkmış... Elinize sağlık çok güzeldi herşey...

efeege
10-10-2014, 22:14
bir aydır leş kaktüsümün çiçeği hiç eksik olmuyor.
ikinci türüm,de açmaya başladı ikiside aynı saksıda yarışırcasına.

milaca2010
12-10-2014, 23:49
Pembe ve leopar desenli Stapelyalarınızın maşallahı var sevgili efeege, emeklerinize sağlık.
Cennet bahçenizin keyfini çıkartmanız dileğiyle, esen kalın...

efeege
24-10-2014, 16:20
bahçemden uzak balkon ve terasla avunmaya devam..
saksı almaya baş edemediğimden yoğurt kovalarına saksı ettim.
işlerim hafifleyince dışlarını kamufle etmek istiyorum.
kasımpatılarım.

efeege
24-10-2014, 16:58
ben bu kaktüsleri çok sevdim.
tekrar gibi olacak ama hala çiçek vede durmadan tomurcuk veriyor.
sinek çiçeğe öyle bir tutunmuş,ki.:dilli::D kokudan mest olmuş garibim.

efeege
24-10-2014, 17:19
nihayet resimlerimi düzeltip yükleyebildim.
bilgisarı çok yavaşladı diye bigisayar, cıya for,mat attırdık bu seferde.
bütün ayarlarım alt üst olmuş.
neyse bu perşembe a101 den, aldığım lilyumlarım. soğanlardan,da almıştım bu gün onları,da ektim.

ve balkona bu yıl mum çiçekleri ve atlas,lara yer verdim.
atlasım yokluğumda hiç çiçek açmamış bakım ve besin takviyesi yaptım çiçeklerini açar inşallah.

begonya,larım yazın sürekli çiçelilerdi hala azda olsa çiçği var.

efeege
05-11-2014, 14:04
A 101.den aldığım lilyumlarım açtı.
şaşırttılar beni bu yıl aldıklarım katlı açtılar.

efeege
18-11-2014, 12:02
bu haftaki tohum ekme maceram.
bir hafta öncesi koçtaştan çiçek tohumları almıştım.
dayanamadım ektim.
tohumlar.
taşkıran.
nemesia
lupin.
unutma beni.
çiçeklerinin tohumunu aldım hepsini ektim. çimlenmesimden en korktuğum lupindi.
beni şaşırtıp üç günde çıktılar.
salı günü ılık suda bekletip, çarşamba günü ektiğim,ve cumartesi günü ilk filizlerini gördüğüm,
fidelerin bu günkü durumu.

efeege
03-12-2014, 13:32
lupinlerin şu anki durumu yavaş yavaş itinayla büyümeye çalışıyorlar.

temennim oda ısısında büyütüp yaza çiçeğini görebilmek.

efeege
03-12-2014, 13:45
hercai menekşesi tohum ekmiştim çıktılar. büyümeleri çok yavaş gidiyor.

saksıdakileri hazır fide almıştım onlarda tohum bağladılar onlarıda olgunlaşınca ekip çoğaltmak istiyorum.

efeege
03-12-2014, 13:49
sardunya ve begonvil hala açmaya devam ediyorlar.
soğuktan çiçekleri kurumasın diye korunaklı balkona aldım.

efeege
03-12-2014, 13:53
buda balkon seramın görüntüsü:D

efeege
03-12-2014, 14:01
namessia tohumu ekmiştim şuanki durumları ektikten sonra araştırdığımda
fidesi yetiştirmesi çok zor olan bir çiçekmiş bakalım büyütmeyi başarıp çiçeklerini görebilecekmiyim.
aşamaları buradan paylaşırım.

münevver48
03-12-2014, 20:20
sevgili efeege,maşallah fidanlarınız çok güzel filizlenmişler.inşallah çiçeklerinin de açtığını hep birlikte görürüz.sevgiler....

efeege
03-12-2014, 20:40
sevgili münevver48.
inşallah çiçeklerini görebilirim vede aşamaları burada paylaşabilirim.
tohumdan ve çelikten yetiştirmek yeniden doğuş ve büyümelerini takip etmek uğraşmak beni mutlu ediyor.

efeege
17-12-2014, 11:23
egenin yaz sıcağını sağsalim atlatabilen menekşeler.
ancak toparlandılar.
bunlar birkaç tanesinin çiçekleri.
tomurcukta olan ve çiçeğini ilk kez göreceklerim var merakla bekliyorum.
gerçi kılesik türler ama olsun yinede çiçekli menekşe görmek çok güzel.

samur
17-12-2014, 14:35
bir aydır leş kaktüsümün çiçeği hiç eksik olmuyor.
ikinci türüm,de açmaya başladı ikiside aynı saksıda yarışırcasına.

Ayyy bu ne 😍pembe olanina bayildim.Hic boylesini gormemistim (yani tuylu tuylu 😊)
Elinize saglik darisi basimiza.
Yazin les kaktusumu kaybettim hem de hic cicegini goremeden.

efeege
17-12-2014, 18:12
merhaba sevgili samur hoşgeldiniz sayfama.
leş kaktüsümde hala tomurcuk var ama terasda olduğundan üşüyor herhalde açamıyor.

güneşi seviyor soğuklasın diye balkona almadım.
sevgiler.

samur
17-12-2014, 20:16
bu haftaki tohum ekme maceram.
bir hafta öncesi koçtaştan çiçek tohumları almıştım.
dayanamadım ektim.
tohumlar.
taşkıran.
nemesia
lupin.
unutma beni.
çiçeklerinin tohumunu aldım hepsini ektim. çimlenmesimden en korktuğum lupindi.
beni şaşırtıp üç günde çıktılar.
salı günü ılık suda bekletip, çarşamba günü ektiğim,ve cumartesi günü ilk filizlerini gördüğüm,
fidelerin bu günkü durumu.
Erken degil mi?Ben de tohum aldim da ekmeye cesaret edemedim.Fideleme esnasinda kaybedersem diye korkuyorum.Gecen yil subat gibi ektigim zengarden tohumlarinin yarisi ziyan oldu.

efeege
17-12-2014, 20:55
çok yıllık olanları erken ektim.
sıcak oda içinde büyütebilirsem yaza çiçeklerini görme şansımı arttırabilirim belki diye düşündüm.
tohumdan çıkan fidelerim şimdilik iyi gidiyor.
çıkmayan çiçek türleri var onları, da beklemekteyim.

samur
17-12-2014, 21:28
Masaallah.Sansiniz acik olsun.Yaza resimleri bekleriz

efeege
17-12-2014, 22:31
inşallah şans hepimizin adına olsun.
bol çiçekli günler.

efeege
03-01-2015, 22:54
bunlarda yeni açmaya başlayan menekşelerim.

samur
03-01-2015, 23:04
Bu arada Sn Efeege sizden sonra dusundum ben de sebboy,gulhatmi,mavis ve balon cicekleri ve yilbasi sarmasigini bu hafta ektim.Tekrar sansimi deneyecem bakalim hayirlisi😏

samur
03-01-2015, 23:04
Menekseler de cok guzelmis

sonkez
04-01-2015, 21:21
Sevgili efeege,hoya cornasa alacalı yapraklı hoyanız nasıl açtı acaba...Varsa resmini paylaşabilirmisiniz...

efeege
04-01-2015, 21:35
Bu arada Sn Efeege sizden sonra dusundum ben de sebboy,gulhatmi,mavis ve balon cicekleri ve yilbasi sarmasigini bu hafta ektim.Tekrar sansimi deneyecem bakalim hayirlisi😏

hoşgeldin sevgili samur.
benimde ektiğim tohumlardan bazıları çıktı. çıkmayanları,da beklemekteyim.
hatmileri geçen yılda erken ekmiştim bu yıl çiçeklerini göreceğim inşallah.

bu yıl, etkinlikten gelenleri bahçeye ekip geldim. yağmurlarla rahat çıkarlar diye. sizede kolay gelsin..

efeege
04-01-2015, 21:39
Sevgili efeege,hoya cornasa alacalı yapraklı hoyanız nasıl açtı acaba...Varsa resmini paylaşabilirmisiniz...

sevgili sonkez sayfama hoşgeldiniz.
alacalı yapraklı olan hoya. bay tömürceğin emaneti bana.
yaz başı geldi henüz çiçeğini görmedim.
açarsa paylaşırım.

aleydi
04-01-2015, 22:33
Çiçekleriniz hepsi birbirinden çok güzel Sn Efeege ,ama ben en çok bengovillerinize bayıldım . .biz soğuk iklimde bahçede yetiştiremiyoruz .Sizinkiler gerçekten gelin taçı gibi olmuşlar maşallah .

efeege
04-01-2015, 23:14
Çiçekleriniz hepsi birbirinden çok güzel Sn Efeege ,ama ben en çok bengovillerinize bayıldım . .biz soğuk iklimde bahçede yetiştiremiyoruz .Sizinkiler gerçekten gelin taçı gibi olmuşlar maşallah .

begonviller için iklim kuşağımız uygun güzel gelişiyorlar.
ama beş veya 0n yılda bir aşırı soğuklar olunca donup kuruma olabiliyor.
bu yıl beni,de korkutmaya başladı.
bahçeden uzaktayız havalar iyi diye sarıp koruma yapmamıştık.
bekleyip göreceğiz başka çaremiz yok.

aleydi
05-01-2015, 07:07
Sn Efeege inşallah bişey olmaz . ben kalın naylon kapatsam diye düşündüm ama sonra çürütür mü dedim ,soğuklar baya uzun sürüyor .neyle sarıp koruyorsunuz öğrenebilirmiyim . belki bizde de işe yarar .

efeege
05-01-2015, 13:35
Ben bu zamana kadar hiç sarmadım bir tane benim bahçemde bir tanede bitişik yan komşumun bahçesinde.çam ağacımız vardı.
çiçekleri soğuktan koruma faydası oluyordu.
ama bahçeler çok küçük ağaçlar büyüyünce kökleri evlere zarar vermeye başladı. betonları patlatınca kesmek zorunda kaldık.
bu yıl soğuklar yoğun olunca sıkıntı yaratabilir diye korkmaya başladım.
yakında değilki gidip bir koşu sarıp önlem alayım.

soğuk iklim koşulunda olan arkadaşların sayfalarına bir göz atarsanız,
umarım faydalı bilgi bulabilirsiniz.
kolay gelsin.

efeege
27-01-2015, 21:43
:( Kalonşolarım. kaktüsler.melisa.japon güllerim.ağaç minelerim.

hepsi donmuş.

efeege
27-01-2015, 21:50
Beyaz japon gülü.kurdale çiçekleri. pentaslarım. sardunyalar. sakızlar. ceylanlar.
dondan nasibini alanlar.
limonların çoğu yerlerde içi boş koflamış durumdalardı.

akçabardak
27-01-2015, 21:58
Geçmiş olsun sevgili efeege, bu sene soğuklar bütün hayallerimizi yıktı geçti.

efeege
27-01-2015, 22:00
5 Çeşit begonvillerim, de soğuktan etkilenmişler..
çoğunu dipten budadık bir romörk atığımız yığıldı eşimle sabahtan akşama kadar,
budayıp temizleyip atabildik.

efeege
27-01-2015, 22:12
hepsini budayıp. köklerini elimizde olan yanmış keçi gübresi koyduk.
bundan sorası dua edip filiz vermelerini ümitle beklemek kaldı.

efeege
27-01-2015, 22:17
Allahtan ümit kesilmez.. bekleyeceğiz..

şimdi elimdeki tohumlara şükrederek.
tohum ekmelere başlayacağım..

münevver48
27-01-2015, 22:34
sevgili efeege,bahçenizin durumuna çok üzüldüm.hepimizin bahçesi soğuktan az çok nasibini aldı.üzüldük ama elimizden de ancak bir birimizi teselli etmekten başka bir şey gelmiyor.geçmiş olsun. inşallah bahara tekrar yeşerecek .bu çiçek sevdası bizde varken bahara her yeri yeşertiriz.sevgilerimle

aleydi
27-01-2015, 22:36
Geçmiş olsun Sn Efeege . Kökler sağlam görünüyor ,inşallah baharda yeni sürgünler yüzünüzü güldürürler. .

efeege
27-01-2015, 22:58
Sevgili. Akçabardak. Münevver. aleydi.
hoşgeldiniz. hepimize geçmiş olsun. ne yapalım canlarımız sağ olsun.
bitkilerimizi zamanla telafi ederiz bizde umut ve istek olduktan sonra.
yavaş yavaş telafi ederiz.
evet bazı çiçeklerimden hala ümitliyim. kuvvetli başka don olaylarına maruz kalmazlar inşallah.
bu bahar çook çalışmamız gerekiyor.
hepimize kolay gelsin..

YeniGine
27-01-2015, 23:16
:( Sevgili efeege geçmiş olsun; hepimiz bir umut patlayacak mı, yeşerecek mi, kendini toparlayabilecek mi diye diye baharı bekliyoruz. İnşallah yeniden yeşerirler şimdi üzdükleri gibi de bizleri sevindirirler.

efeege
28-01-2015, 12:28
İnşallah sevgili Yenigine. baharda gözümüz diplerinde olacak yeşerdimi patladımı diye.

Aysel Yavuz
28-01-2015, 13:47
Çok büyük geçmiş olsun. Bu seneyi imece senesi ilan edip hepimiz birbirimize destek olalım. Yoksa herkesin moralleri sıfır. Sağlık olsun..

efeege
28-01-2015, 15:21
Çok sağol. sevgili Aysel yavuz.ümidimiz bahara ve yeni ekilecek tohumlara kaldı.
bulabildiklerimizi seralardan bulamadıklarımızı birbirimizle takasla telafi edeceğiz.
sağlıcakla kalın.

KAPTANzst
28-01-2015, 16:45
Zayiat her yerde var. Özellikle bahçelerde daha fazla. Naylonlu seralar bile fayda etmedi.. :(

Geçmiş olsun

efeege
28-01-2015, 18:46
Sağolunuz Sayın Kaptanzst. evet bahçelerde seralarda zahiyat çok.
sizin bahçeleride gördüğüm kadarıyla zahiyat var sizlerede geçmiş olsun.

bahara bakalım filizlenenlerden telafi ederiz.

Laleci_03
28-01-2015, 22:35
Geçmiş olsun Efeege ablacım, çok üzüldüm, gördükçe benim içim acıdı vallahi :( İnşallah toparlarız, hepimizde durum aynı maalesef...

efeege
28-01-2015, 23:27
Sevgili Laleci 03. 25 yıllık bahçemizde bu ilk değil. yıllar öncesi yine buna benzer olmuştu. yine küllerinden doğacaklar yılmak yok.
sizlerede geçmiş olsun.

sonkez
29-01-2015, 13:43
Geçmiş olsun sevgili efeege,olan çiceklere olsun.Neticede telafisi mümkün..Hep beraber yeniden yaparız.

efeege
29-01-2015, 19:29
Geçmiş olsun sevgili efeege,olan çiceklere olsun.Neticede telafisi mümkün..Hep beraber yeniden yaparız.

Evet dediğinize bende katılıyorum. ilk etapta görünce üzülüyoruz.
ama önce sağlık çiçekler telafisi olan durum.
kendimi şöylede avutuyorum. bahçem küçük içiçe oluyordu başka türlere yerim yoktu tür yenileriz bizde.:dilli::D:o tesellimiz.

efeege
02-02-2015, 15:18
Bugün. terastan açmaya başlayan yeni ümitlerim.

sonkez
04-02-2015, 09:23
Güzeller görücüye çıkmış maşallah..

efeege
04-02-2015, 12:57
çiçeklerin çoğu soğuktan eriyice bunlarla kendimizi avutuyoruz..

efeege
12-03-2015, 22:19
yavaş yavaş bahar hissettirmeye başladı.

efeege
12-03-2015, 22:28
......

efeege
12-03-2015, 22:39
yeniden küllerinden doğup yeşerenlerim.
bir çok sardunya ve ceylanlarımı dondular malesef:( yaşama tutunanlar filiz vermeye başladılar.

altın çileğimde kurumuştu soradan filizkendi.
bir çok kaktüsümü,de kaybettim.

YeniGine
12-03-2015, 22:57
Sevgili efeege maşallah yeşermişler ve ne kadar çabuk da büyümüş yeni yeşeren yapraklar. Çok sevindim, çiçeklerini de görürüz artık inşallah!..

efeege
13-03-2015, 00:34
Sağ olasın sevgili yenigine.
iki haftadır havalar iyi gidince büyümeleri hızlandı.
şimdi bahçeyi çok meraktayım. çok donan çiçeklerim vardı hafta sonu gideceğiz.
inşallah iyi süprizlerle karşılaşırım.
yani gönlüm bunu isteyip ümit ediyor.
hepimizin adına bol çiçekli bereketli sezon olsun inşallah.

YeniGine
13-03-2015, 00:48
Benim de çok çiçeğim dondu fakat, işte bir iki tanesi yeşeriyor fakat henüz yaprakları minik minik. Demek ki güneş istekleri. Hafta sonu gidince de inşallah bahçen mutlu eder seni. Fotoğraflarını bizler de merak ederiz... İnşallah gönlünce...

Bal Kaktüs
13-03-2015, 01:05
Benim de çok çiçeğim dondu fakat, işte bir iki tanesi yeşeriyor fakat henüz yaprakları minik minik. Demek ki güneş istekleri. Hafta sonu gidince de inşallah bahçen mutlu eder seni. Fotoğraflarını bizler de merak ederiz... İnşallah gönlünce...

Kendini toparlamaları galiba donma sırasında aldıkları darbenin şiddeti ile ilgili.
**** donmanın şiddeti ile ilgili diyelim.
Benim Aloe veraların donmuş yapraklarını gövdeye çok yakın kestim. sağlam kalan bir kaç yaprak onları beslemek için enerji harcamasın. Tüm enerjisini gelişmeye ve yeni yaprak üretmeye harcasın diye. Birde soğuk aldılar diye bir kaç gün tam güneşin altında tuttum (Bu tamamen uydurma bir uygulama. belki hiç fayda etmedi, belki faydalı oldu belli değil). Sonra gölgeliğin altına altım. Kendilerine geldiler. Yaprakalar büyümeye başladı. Renkler iyice düzeldi. Hatta bazıları yaprak veriyor.

günebakan
13-03-2015, 09:28
Sevgili efeege yeşerenler umarım çok olur bu kış hepimiz için zor geçti ama bu beklenmedik yeşermeler hepimizi umutlandırıyor umarım bütün bitkileriniz sağlıkla büyür:)

asmalıtepe
13-03-2015, 10:38
Sümbüller, Kaloncheler diğerleri ne güzel olmuşlar maaşallah. Yalnız bu Çuhaların keyfi neden çabuk kaçıyor ki ? Benim de her aldığım ilk iki gün iyiler sonra sararıp soluyorlar..

ellerinize sağlık sevgili Efeege.

lusoari
13-03-2015, 18:00
Bu kış bahçenize uğramaya çok korkmuştum ama ne yazık ki acı sondan kaçamadık, inşallah donanlar tekrar yeşerebilirler. Bizlere iyi haberler vereceğinizi umuyorum.

efeege
13-03-2015, 22:15
Hoş geldiniz.ziyaretinize çok memnun kaldım sevgili arkadaşlarım.

bugün ancak siteye girebildim günüm çok yoğundu. ancak cevaplayabildim.
iyi dilekleriniz temennileriniz için sağolun.
bitkilerimize çiçeklerimize çok emek sarfediyoruz.
inşallah hepimizde en az zararla baharı karşılarız.

hira
13-03-2015, 23:13
581'deki sarmaşık tipindeki bitkinin adı nedir? Şuan çok iyi geldi temmuz ayında eklediğiniz rengarenk fotoğraflara bakmak ;)

efeege
14-03-2015, 01:07
Duranta erecta. (http://www.agaclar.net/forum/calilar/10159.htm)

Albenisi olan bir bitki fakat soğuğa dayanıklı değil sanırım.

latince isimleri ben unutuyorum.
burada sevgili Durul açıklamıştı.
sarmaşık değil çalı türünde ağaçtı.
bu kış soğuktan etkilenmiş budamıştık bakalım yaşam belirtisi varmı yarın gidince güreceğiz.
güvdesi dahi yarılıp patlamıştı.

bay tömürcek
16-03-2015, 08:53
Ablam benim çok geçmiş olsun çok üzüldüm çiçeklerine :( Ben de bir sürü çiçeğimi kaybettim bu kış menekşelerim falan kalmadı hiç yeniden başlıyorum yavaş yavaş. Senin de kısa sürede toparlayacağından eminim abla :)

sonkez
16-03-2015, 09:56
Yavas,yavaş çıceklenmeye başlamışsınız ne güzel..

efeege
16-03-2015, 11:06
Ablam benim çok geçmiş olsun çok üzüldüm çiçeklerine :( Ben de bir sürü çiçeğimi kaybettim bu kış menekşelerim falan kalmadı hiç yeniden başlıyorum yavaş yavaş. Senin de kısa sürede toparlayacağından eminim abla :)

Hoşgeldin sevgili tömürcek. evet bu yıl kayıplarım çok oldu.
ama menekşeleri atlasları hoyaları koruyabildim. onlar sapa sağlam.
menekşelerin anaçları duruyor minik yavrulardan kayıplarım oldu.
istediklerinden olursa gönderebilirim. gelip beğendiklerinden kendin seçip alabilirsin.
seninde kayıplarına üzüldüm. bu yıl tüm arkadaşlar,da dahil çok çiçek kayıplarımız oldu. sağlık olsun yerine telafi ederiz nasıl olsa.
millilerim büyüdü kocaman oldu kırmızısı açıyor.
çingene şalvarını büyük saksıyı yazın mehmet amcan kurutmuş ben çelik yapıp götürmüştüm şimdi ondan iki saksı yetiştirdim.
yeni çiçek sezonun hayırlı olsun. kolay gelsin.

münevver48
16-03-2015, 11:08
latince isimleri ben unutuyorum.
burada sevgili Durul açıklamıştı.
sarmaşık değil çalı türünde ağaçtı.
bu kış soğuktan etkilenmiş budamıştık bakalım yaşam belirtisi varmı yarın gidince güreceğiz.
güvdesi dahi yarılıp patlamıştı.

:)sevgili efeege,bende çok beğenmiştim o çalıyı hatırlarsan sormuştum sevgili hira gibi.latince ismiyle aradığımda türkçe ismi ağaç menekşesi olarak yazıyor sizin bahçede sarı mine çalılarıyla çok yakışmıştı inşallah bu yaz aynı manzaranın daha güzellerini görmek dileğimle sevgiler;)

http://www.agaclar.net/forum/1307970-post588.htm

efeege
16-03-2015, 11:13
Yavas,yavaş çıceklenmeye başlamışsınız ne güzel..

merhaba sevgili Sonkez hoşgelmişsin.
evet bahar kendini hissettirmeye başladı.
bahçelerimiz ve terastaki çiçeklerimiz kendini toparlamaya başladı.
çiçeklenmeye başlayınca içimizdeki ümit ve heveslerde yeniden tamgaz devam diyor:D

efeege
16-03-2015, 11:23
:)sevgili efeege,bende çok beğenmiştim o çalıyı hatırlarsan sormuştum sevgili hira gibi.latince ismiyle aradığımda türkçe ismi ağaç menekşesi olarak yazıyor sizin bahçede sarı mine çalılarıyla çok yakışmıştı inşallah bu yaz aynı manzaranın daha güzellerini görmek dileğimle sevgiler;)

http://www.agaclar.net/forum/1307970-post588.htm

Sevgili münevver48.
dün didimde bahçedeydik. malasef ağaç olarak o ağacım çok kötü olmuş gövdesi soğuktan patlamış ve kurumuş dipten kesmek zorunda kaldık.
pek ümit yok sanırım.:(
süs ay çiçeğinin tohumundan alıp saklamıştım. bu yılki tohum etkinlikte paylaşmak için aksilik oldu paylaşıma katılamadım.eğer istersen gönderebilirim. bende birazını direk bahçeye ektim çıkacakmı bakalım.

efeege
16-03-2015, 11:29
işte o mor çalı türü ağacım şu anda bu durumda.
toprak hizasından on santim yukarısından kestik bekleyeceğiz patlamazsa yenisini alıp aynı yere dikeceğim.

münevver48
16-03-2015, 12:16
sevgili efeege, ya çok üzüldüm,bizim burada diş hekimimizin ofisinin dışında saksıda 2,3 metre boyunda sizin çiçeğe benzeyen çiçek gördüm. çelik alıp üretmek istedim. fakat emin olamadım.çiçekleri oldukça küçük (5 kuruş kadar) ama albenisi yerinde. acaba sizin çiçeğiniz de küçük mü açıyordu? tabi fotoğraftan ayırt etmek biraz zor oluyor.

Tohum paylaşımınız için teşekkür ederim.susuzluğa dayanıklı bitkiler seçmeye çalışıyorum. suyun tonu geçen yaz 2 tl idi. şimdi 4 tl olmuş. kara kara düşünüyorum. çiçeklerimin hallerini, en az iki günde bir sıcak havalarda su vermezsem kaybederim .korkusu şimdiden başladı.sevgiler.

bay tömürcek
16-03-2015, 13:05
Hoşgeldin sevgili tömürcek. evet bu yıl kayıplarım çok oldu.
ama menekşeleri atlasları hoyaları koruyabildim. onlar sapa sağlam.
menekşelerin anaçları duruyor minik yavrulardan kayıplarım oldu.
istediklerinden olursa gönderebilirim. gelip beğendiklerinden kendin seçip alabilirsin.
seninde kayıplarına üzüldüm. bu yıl tüm arkadaşlar,da dahil çok çiçek kayıplarımız oldu. sağlık olsun yerine telafi ederiz nasıl olsa.
millilerim büyüdü kocaman oldu kırmızısı açıyor.
çingene şalvarını büyük saksıyı yazın mehmet amcan kurutmuş ben çelik yapıp götürmüştüm şimdi ondan iki saksı yetiştirdim.
yeni çiçek sezonun hayırlı olsun. kolay gelsin.

Bende ne menekşe kaldı ne bişey abla en çok da menekşelerime sabriyelerime üzüldünm :( Sabriyelerim soğuktan tüm yapraklarını dökmüştü artık en son dayanamadım bi arkadaşıma rica ettim evi doğal gazlı diye onun evine götürdüm canlandı hepsi çiçek açmaya da başladılar :)

Davetin hala geçerliyse abla en yakın zamanda gelmek istiyoruz melihle birlikte :) havanın güzel olduğu bi hafta sonu olabilir :) Hem çiçeklerini görür hem sizi ziyaret eder bi kaç da çelik alır döneriz :) Görüşmek üzere ablacım kolay gelsin :)

efeege
16-03-2015, 15:50
Bende ne menekşe kaldı ne bişey abla en çok da menekşelerime sabriyelerime üzüldünm :( Sabriyelerim soğuktan tüm yapraklarını dökmüştü artık en son dayanamadım bi arkadaşıma rica ettim evi doğal gazlı diye onun evine götürdüm canlandı hepsi çiçek açmaya da başladılar :)

Davetin hala geçerliyse abla en yakın zamanda gelmek istiyoruz melihle birlikte :) havanın güzel olduğu bi hafta sonu olabilir :) Hem çiçeklerini görür hem sizi ziyaret eder bi kaç da çelik alır döneriz :) Görüşmek üzere ablacım kolay gelsin :)

Davetim her zaman için geçerli. önceden haber verirseniz iyi olur arada şehir dışına çıkıyoruz boşa gelip dönmemeniz için iyi olur.

efeege
16-03-2015, 16:11
sevgili efeege, ya çok üzüldüm,bizim burada diş hekimimizin ofisinin dışında saksıda 2,3 metre boyunda sizin çiçeğe benzeyen çiçek gördüm. çelik alıp üretmek istedim. fakat emin olamadım.çiçekleri oldukça küçük (5 kuruş kadar) ama albenisi yerinde. acaba sizin çiçeğiniz de küçük mü açıyordu? tabi fotoğraftan ayırt etmek biraz zor oluyor.

Tohum paylaşımınız için teşekkür ederim.susuzluğa dayanıklı bitkiler seçmeye çalışıyorum. suyun tonu geçen yaz 2 tl idi. şimdi 4 tl olmuş. kara kara düşünüyorum. çiçeklerimin hallerini, en az iki günde bir sıcak havalarda su vermezsem kaybederim .korkusu şimdiden başladı.sevgiler.

Bende mor çalı türü olan ağaçtan iki çeşit var.
bir tanesinin çiçekleri sizin dediğiniz büyüklükte tek tek açıyor. bu kuruyanın çiçiği daha küçük salkım şeklinde bir kaç çiçek bir arada açıyordu.
çiçeği tek ve büyük olan kurtarmış filizlenmiş.

efeege
18-03-2015, 10:27
Bahçebdeki yaşama tutunmaya çalışan çiçeklerim.
meleklerin borusu ve ceylan sardunyalarım dipten sürgün vermişler.

efeege
18-03-2015, 10:32
buradakiler,de
1.mor açan çalı türü.
2. kelebek sardunya.
3.meleklerin borusu.
4.mor çalı minesi.
5.beyaz çalı minesi.

efeege
18-03-2015, 10:43
Glayöl,lerin soğanların topraktan çıkaramamış bahçede dikili kalmıştı. onlar donmamış erkenden çıkmaya başlamışlar.

efeege
18-03-2015, 10:49
Şuanda bahçeyi renklendiren demirbaşlar. şebboylarım bir nebze olsada bahçeye renk katıyorlar.

efeege
18-03-2015, 10:57
yürüme yolu olarak koyduğum kayaların aralarına yeşillendirmek için arap saçından aralarına dikmiştim yeşilendirmeye yavaşta olsa başarabildim.

beyaz alisyumlarda kalanları açmaya başlamış bu yıl başka renklerinden bulup ekeceğim.

aleydi
18-03-2015, 11:02
Size bahar değil yaz gelmiş maşallah . Bizim bahçe haziran ortalarında açıyor bu çiçekler .İklim farkı ne kadar etkili . Gözünüz aydın hepsi sürgün vermeye başlamış .
Sardunyalarda çiftlik gübresimi kullanıyorsunuz . Fotoğrafta tam olarak fark edemedim . Ben çiçeklerde hep sıvı gübre kulanıyorum . Hata mı yapıyorum acaba . Sizin çiçekleriniz güzel açıyor .Hepsinde kullanıyormusunuz . sevgiler .

efeege
18-03-2015, 11:11
Ev içinde odada büyüttüklerim pencere önünde gelişmeye devam ediyorlar.
hürrem japon gülüm açmaya başladı.
tohum ektiğim sellukalarım ve abutulonlarda büyümeye çalışıyorlar.
selluka maceramda inşallah bu yıl sonuç alabilirim üç yıldır uğraşıyorum.
yılmak yok. teşekkür ederim sn hdoğan.

meleklerin borusunu çelikten dikmiştim iki tanesini tutturabildim.
çok sağolun.sn kaptanızst. işte torunlarınız büyüyor ve çiçek açmaya çalışıyorlar.

efeege
18-03-2015, 11:34
Size bahar değil yaz gelmiş maşallah . Bizim bahçe haziran ortalarında açıyor bu çiçekler .İklim farkı ne kadar etkili . Gözünüz aydın hepsi sürgün vermeye başlamış .
Sardunyalarda çiftlik gübresimi kullanıyorsunuz . Fotoğrafta tam olarak fark edemedim . Ben çiçeklerde hep sıvı gübre kulanıyorum . Hata mı yapıyorum acaba . Sizin çiçekleriniz güzel açıyor .Hepsinde kullanıyormusunuz . sevgiler .

sevgili aleydi.
iklim farkından buralarda bahar kendini erken hissettiriyor bu yıl geçen yılların fotoğraflarını bakınca gördüm bahar geç bile kaldı.
bahçedeki çiçeklerimde koyun ve ya keçi gübresi kullanıyoruz.
sıvı gübreyi nadiren bir iki çiçeğimi veriyorum tüm bahçeyi uygulamak mümkün değil.
kolay gelsin.

efeege
18-03-2015, 11:49
Güler atlasım tomurcuklandı. bol bol çiçek açacak inşallah.

dördüncü resmi çevirip koydum, ama yine yan çıktı bu görüntü için özür dilerim.

bay tömürcek
18-03-2015, 15:14
Ablacım maşallahı var hepsinin arkadaki hoya tricolora bayıldım ne kadar kocaman olmus masallah ;) Bi de abla arap saçına hayran oldum nasıl da yesermişler yerlerde geldiğimde biraz almak istiyorum arap saçından saksıya dikmek için bulunmuyo kolay kolay ben çok seviyorum :)

efeege
18-03-2015, 16:37
sağ olasın by tömürcek. hoyalar büyüdü ama hiç çiçeğini göremedim.
arap saçı bu evde yok geleceğiniz zaman yazlığa gittiğimizde kökten ayırıp getiririm.

efeege
18-03-2015, 19:28
A101 den aldığım karışık renk nergis soğanları tek renk açtılar.

bay tömürcek
19-03-2015, 10:34
sağ olasın by tömürcek. hoyalar büyüdü ama hiç çiçeğini göremedim.
arap saçı bu evde yok geleceğiniz zaman yazlığa gittiğimizde kökten ayırıp getiririm.

O zaman ablacım yazlığa gittiğin zaman benim için küçük bi saksıya arap saçı diker misin havalar düzelince gelmeyi düşünüyoruz nazilliye :)

sonkez
19-03-2015, 13:16
Evet tricolar ve atlas müthiş..Ne renk açıyor acaba:confused: Yaprağı güzel ve diğerleride tabikii.Burada bir balkonda yavruağzı atlas gördüm kocaman bana küçük bir dal verirmisin dedim kadın bana el salladı alay eder gibi.Benim balkona bakanlara ben yine istiyormusunuz diye soruyorum..Bayağı gariibime gitti...Herkes gönlünden geceni yaşarmış.olsun..

efeege
19-03-2015, 13:39
O zaman ablacım yazlığa gittiğin zaman benim için küçük bi saksıya arap saçı diker misin havalar düzelince gelmeyi düşünüyoruz nazilliye :)

1 mayıs haftasında gideriz diye konuştuk bugün o,zaman getiririm.
antalyaya gitme durumumda var belki yazlığa daha erkene alabiliriz.

efeege
19-03-2015, 13:44
Evet tricolar ve atlas müthiş..Ne renk açıyor acaba:confused: Yaprağı güzel ve diğerleride tabikii.Burada bir balkonda yavruağzı atlas gördüm kocaman bana küçük bir dal verirmisin dedim kadın bana el salladı alay eder gibi.Benim balkona bakanlara ben yine istiyormusunuz diye soruyorum..Bayağı gariibime gitti...Herkes gönlünden geceni yaşarmış.olsun..

Sevgili Sonkez hoşgeldin. hoyalardan bir kaç çeşitim var ama henüz hiç birinin çiçeğini göremedim.
atlası güler hanım göndermişti kırmızı açıyor. sarı renktende paylaşmıştı ama ben diyemedim artık fazla yüssüzlük olacak diye çekindim.
kırmızıdan isterseniz gönderebilirim.

sonkez
19-03-2015, 17:16
Sag ol benimde var acsin bakalim kirmizi degilse haberlesiriz.

bay tömürcek
20-03-2015, 22:06
1 mayıs haftasında gideriz diye konuştuk bugün o,zaman getiririm.
antalyaya gitme durumumda var belki yazlığa daha erkene alabiliriz.

Peki ablacım yine haberleşiriz şimdiden teşekkürler :)

efeege
20-03-2015, 23:13
ya tömürcük yaşlılık bu olsa gerek 1mayıs haftasıda gideriz demiş eşim bende o,zamana gitmeyiz anlamışım bir iki hafta içinde gider geliriz dedi mehmet amcan. ne kadar sevindim
ozamana kadar gidemessek ne yaparım uzun zaman diye düşünüyordum.
antalyaya gitme durumumda ertelenebilir. benim yerime çocuğum bize gelecekmiş.

sonkez
24-04-2015, 14:32
Size neden ozel mesaj atamiyorum?

efeege
24-04-2015, 14:55
Size neden ozel mesaj atamiyorum?

Ben yoğunluktan geç girdim özel mesaj geldi üçtane peşpeşe gelmiş.
cevap yazdım umarım sizede ulaşmıştır.
selamlar

efeege
28-04-2015, 09:54
........

efeege
28-04-2015, 09:56
Nihayet resimleri duzeltip yükleyebildim��
Bahçemden yeni açanlarım.
Kartopunu geçen yıl dikmiştim ilk çiçeğini açtı.

efeege
28-04-2015, 10:27
Sardunyalar yerdekilerin hepside donmuş. Sadece saksıdakiler kalmıştı
Açmaya başladılar. Yere yeniden ektim tutmuşlar ama henüz gelişmediler.
Geçen Yıl tohum etkinlikten gelen sedef çiçeğim bir kök kalmış oda çiçek açmış.

Margirit papatyamda ilk açtı oda geçen yıl tohum etkinlikten gelen tohumlardan yetiştirmiştim.

Clematisde ilk açtı onuda geçen yıl urladaki sardunya satan arkaşımızdan almıştım şuan seranın ismi aklıma gelmedi.bağışlayın.

efeege
08-05-2015, 16:41
Fotoğraf makinamın şarzını bulamadım.
fotoğrafları çocukların tabletiyle çekip yüklemeye çalıştım.
normal yüklemesini beceremedim düzenleme yapabilmek için bu şekilde attım.
teknoloji özürlüğü çok zormuş..

efeege
08-05-2015, 17:17
Nihayet resimleri düzenleyip yükleyebildim.
Bayındır fesdivalden aldığımız çiçeklerim.
Yarın yazlık bahçeye gidecek yerlerine dikilecek .
Hafta sonu çok iş var.:dilli:

efeege
08-05-2015, 17:33
Bunlarda fesdivalden yeni alınanlarım.

Milla
08-05-2015, 17:37
Bunlarda fesdivalden yeni alınanlarım.

Bunlar Calibrachoa mı? Çok güzeller. Benim de ilk etapta edinmek istediğim bitkilerden biri.

efeege
08-05-2015, 19:31
Evet calibrachoa çok güzellerdi her renginden alacaktım arabada yer darlığından üç renginden alabildim.

bay tömürcek
08-05-2015, 21:10
Abla çiçeklerinin hepsi harika bunları canlı olarak yerinde görmek ve sizle aynı sofraya oturmak büyük şerefti ;) Misafirperverliğiniz olsun hazırladığınız mükemmel sofra olsun muhabbetlerimiz herşey çok güzeldi zaman su gibi akıp geçti :p Ben daha çektiğim resimleri eklemedim fırsat bulup en kısa zamanda sayfama eklicem. Bu arada abla arap saçını unutmuşuz :)

efeege
08-05-2015, 21:23
Evet tömürcek siz gittikten sonra görünce farkettim nakkaş sarmaşığını. arapsaçınıda
Unuttuk başka istediniz varsa yazlık bahçedende getirip kargoya verebilirim..

YeniGine
08-05-2015, 23:13
Sevgili efeege maşallah maşallah ne kadar çok, ne kadar güzel çiçekler almışsın; hepsi birbirinden güzel. Hele calibrachoalarına bayıldım çok güzeller çok. Sanki 4 tane saydım ben. Mor renkli katmerli sakızına da bayıldım, maşallah!..

İnşallah hepsini bahçende de görürüz, rastgelsin...

bay tömürcek
09-05-2015, 11:33
Evet tömürcek siz gittikten sonra görünce farkettim nakkaş sarmaşığını. arapsaçınıda
Unuttuk başka istediniz varsa yazlık bahçedende getirip kargoya verebilirim..

Ablacım bikere kargoyla arap saçı getirtmiştim altüst olmuş zor arındırıp kendine getirmiştim :) Sen benim için bi saksıya dikiver arapsaçını abla, elbet yine bigün karşılaşırız ozaman alırız onu da olur mu? :)

efeege
13-05-2015, 20:48
Bahçemde açan güllerim.

efeege
13-05-2015, 23:07
Bahçeler bu yıl format değiştirdi.
begonjiller japon gülleri ve çalı türü ağaçlar soğuktan donunca yerini güller ve küçük boylu çiçek türleri aldı.
İkinci resimdeki margirit papatyam geçen yıl tohum etkinliten bu yıl ilk çiçeğini açtı.

efeege
13-05-2015, 23:20
iki defa ayrıntılı yazı yazdım yükleyemedim.
bilgilendirme adına olmadı sinir oldum vazgeçtim.

B e t ü l
15-05-2015, 19:41
Çiçekleriniz harika, rengarenk ama gözü yormuyorlar. Bence çok güzel de fotoğraf çekiyorsunuz. Teknoloji özürlü falan da değilsiniz. :))
Sevgiler..

efeege
18-05-2015, 10:58
Sevgili fatih. teşekkür ederim.
sayenizde ilk kez hoya çiçeğini görebileceğim.
bir yıl öncesi tomurcuklanan kış gelince gelişmesi duran hoyam tomurcuğunu büyütüp açmaya karar verdi.
devamındada bir kaç tane tomurcukta verdi.

efeege
18-05-2015, 11:18
Sevgili tömürcük senin unuttuğun arapsaçı tomurcuklandı çiçek açacak.

bay tömürcek
18-05-2015, 11:22
Sevgili tömürcük senin unuttuğun arapsaçı tomurcuklandı çiçek açacak.

Aaa abla arapsaçı çiçek açıyor mu? :eek: :eek: Eğer açarsa burda paylaşır mısın abla merak ettim nasıl bi çiçek açacak.

efeege
18-05-2015, 11:34
Sevgili Tömürcek. tomurcukta olan gördüğün karanfil ebruli açtı.
ama hiç kokusu yok.
bordo olanıda açtı bordo olanı misler gibi kokuyor.
teşekkür ederim bunlarda senden gelenler.

efeege
18-05-2015, 11:36
Evet bende ilk kez arapsaçının çiçeğini görebileceğim bahçedekilerin çiçek açtığını hiç görmemiştim.

bay tömürcek
18-05-2015, 11:57
Rica ederim abla asıl ben sana teşekkür ederim çiçeklerime sahip çıktığın için ;) Ebruli olana bayıldım çok harika bi rengi var ve hala aklım ermiyor ben nerden buldum onu diye :p İnşallah benim ebruli olan da tutar. Arapsaçı bende 1 yıl kadar durdu gayette güzel gelişti büyüdü ama çiçek açmamıştı. Hani şu çiçekçilerde üzeri turuncu meyveli olanlar var ya onlardan olmasın bu gülizar abla?

efeege
18-05-2015, 12:33
Arap saçı iki yıldır bahçede dikili ne çiçek nede tohuma rastladım şehir değiştirince evrim geçiriyor herhalde.
inşallah meyve falan hünerleri vardır bellimi olur.

efeege
18-05-2015, 12:41
Ebruli olanı diyorumki bir arkadaşın aynı renk ve büyük çiçekli olanından vardı çelik alıp dikmiştim.
bu o çelik olabilirmi,ki.
geçen yaz.
sulama zorluğu olmasın eşime kurumasınlar diye bazı çiçek türlerimi büyük saksılara bir araya toparlamıştım.

karanfilde bu şekilde aynı saksıda olabilir . belkide başka süprizlerde çıkabilir.
inşallah.

bay tömürcek
18-05-2015, 14:09
Ebruli olanı diyorumki bir arkadaşın aynı renk ve büyük çiçekli olanından vardı çelik alıp dikmiştim.
bu o çelik olabilirmi,ki.
geçen yaz.
sulama zorluğu olmasın eşime kurumasınlar diye bazı çiçek türlerimi büyük saksılara bir araya toparlamıştım.

karanfilde bu şekilde aynı saksıda olabilir . belkide başka süprizlerde çıkabilir.
inşallah.

Şimdi çözüldü işte ebruli karanfilin sırrı :D Çok büyük ihtimal o şekilde dikilmiştir o karanfil benimkilerin yanına ablacım çünkü ben o renk bi karanfil diktiğimi hatırlamıyorum :p

efeege
18-05-2015, 15:02
Yazlıktaki tohumdan yetiştirdiğim karanfillerde buna benzer ebruli açtı ama onların dalları daha cılız çiçekleri biraz daha küçük ve hafif kokulular.

efeege
28-05-2015, 19:21
Sevgili Durulun sayfasında bahsettiğim kaynana dilim tomurcukları iyice belirğinleşti.

efeege
28-05-2015, 19:40
E millim sürekli çiçekli bu günlerde.
ilk kez bir buçuk yıl öncesi hoya sahibi oldum. Ağaçlar netteki bitki sever dostlarımızın sayesinde.
vede ilk çiçek açan hoyam müthiş kokusu var geceleri odaya hoş bir koku veriyor.
inşallah öbür hoyalarında çiçeklerini görebilirim.
niye buzamana kadar hoya sahibi olmamaşım,ki:o

aleydi
28-05-2015, 20:22
Ebruli karanfil çok güzelmiş gerçekten . Hoyalarınızı güle güle büyütün .Bana da bir arkadaşım hediye etti . Yaklaşık 2 aydır büyüme belirtisi pek yok . 1, 5 yıl mı sürdü çiçek açması . Bu güzelliğe değer gerçi :) . Yine de baya uzunmuş , benim gibi sabırsız biri için :) . Sevgiler

efeege
28-05-2015, 20:53
Sağ olasın sevgili aleydi karanfilin ebruli büyük çiçeklisini çelikten, küçük çiçekli olanı tohumdan yetiştirdim.
hoyaalarıda küçük bir çelikten bir buçuk yılda çiçek açma büyüklüğüne geldiler..
ilk önceleri sabırsızlıktan her gün başlarındaydım,
sonrasında menekşelerle uğraşınca hoyalar nefes aldılar.
yani menekşe ve hoyalarla sabırla beklemeyi öğrendim.:D
inşallah sende büyüyüp çiçek açmalarını görürsün.

Fatih
29-05-2015, 07:48
E millim sürekli çiçekli bu günlerde.
ilk kez bir buçuk yıl öncesi hoya sahibi oldum. Ağaçlar netteki bitki sever dostlarımızın sayesinde.
vede ilk çiçek açan hoyam müthiş kokusu var geceleri odaya hoş bir koku veriyor.
inşallah öbür hoyalarında çiçeklerini görebilirim.
niye buzamana kadar hoya sahibi olmamaşım,ki:o

Abla çok güzel açmış. İsmi Hoya mathilde. Daha bol çiçekler açıp seni sevindirsinler abla. Diğerleride tez zamanda açacaklardır.

sonkez
29-05-2015, 07:54
Mum cicegine bayildim.Karanfillerde harika bende pembesi vardi keske gonderseydim :(

efeege
29-05-2015, 10:16
Sevgili fatih sağolasın ben eskimoya benzetmiştim aynı yaprak türünden iki saksım var.
çiçek açanın yaprağı alacalı öbürü düz açık yeşil yapraklı.
ondada tomurcuk var aynımı açacak bakalım.

efeege
29-05-2015, 10:30
Mum cicegine bayildim.Karanfillerde harika bende pembesi vardi keske gonderseydim :(

Sevgili sonkez. mum çiçeğinin açmışını yakinen bende ilk kez gördüm kokusunu duydum hakikatin emeğe beklemeye değermiş.
gerçi tüm çiçeklerimi çok seviyor ve büyük bir hevesle büyütüp bakmaya çalışıyorum.
karanfil teklifin için çok sağolasın.bendende istediğin çiçek çeşitleri olursa severek paylaşırım.

şu anda çiçk türü edinmemek için kendimi dizginlemeye çalışıyorum.
çünkü eşimin iş hayatından emekli olma durumu var.
öyle oluncada çoğunluğuna yazlıkta geçirmek istiyoruz lakinn burada teras balkon dolu malum.:D
çiçeklerin önceliği olanlardan yazlığa taşıma durmundayım her gidişimde arabanın bagajı büyük geniş olmasına rağmen tıklım tıklım gidiyoruz.
birde buna asansörsüz beşinci kattan indirmesi var.

of yarın yine aynı durum yazlığa gideceğiz.hem çok seviyorum hemde delimisin kadın sen diyorum kendime.:D:dilli:

Fatih
29-05-2015, 11:22
Abla diğerinin adı hoya chouke be 24. Çiçekleri yine mathilde gibi acıyor.

efeege
27-07-2015, 19:15
Nihayet internet olayımız çözüldü.
bahçe sayfamı ve buradaki arkadaşları dostları paylaşımları çok özledim.
umarım bir daha ayrılığım olmaz.
buradan sayfamdan tüm ağaçlar net dosrtlarıma selamlar saygılar.

YeniGine
27-07-2015, 23:19
Sevgili efeege gözün aydın, çok şükür; tekrar hoşgeldin diyeyim.

sonkez
28-07-2015, 09:41
Hoşgeldin sevgili efeege.

efeege
28-07-2015, 20:20
Sevgili Yenigine ve sevgili Sonkez.
hoşbuldum.nihayet kavuşabildim

efeege
28-07-2015, 20:28
netmiz arada donduğu için zorlanıyoruz yinede bunada şükür
uzun uzun yazdım gönderemeden kaldım öylece o sebebten parça parça kısa yazabiliyorum

sonkez
28-07-2015, 21:13
iki defa ayrıntılı yazı yazdım yükleyemedim.
bilgilendirme adına olmadı sinir oldum vazgeçtim.

Bu karanfilinizin rengi çok güzel

efeege
29-07-2015, 22:56
tohumdan yetiştirmiştim tohumunu alamadım ama büyük saksımda hala yaşıyor.
sıcaklardan korkuma gölgede tutuyorum tohumunu alabilirsem paylaşırım.

efeege
14-08-2015, 11:26
Nihayet bahçemden bir kaç resim paylaşabildim.
sıcaklardan bahçemin ve benimde çok keyfim yoktu.
nt mizde çok verimli değil o sebepten şöyle bir bakınıp çıkayordum.
ne yorum nede paylaşım yapamadım. En güzel yanı torunum tüm yaz benimleydi. 6 yaşında küçük olunca onunla günlerim dolu dolu geçti .
ikinci güzel durumda eşim iş yerimizi kapatıp ikinci emekliliğe başladı
:D Artık bahçemiz de daha uzun süre kalma fırsatımız olacak.

efeege
14-08-2015, 11:42
Fotoğraflarım birikti bir kaçını paylaşabildim.
daha resmini çekemediklerim var bir fırsatını bulduğumda çekip paylaşmak istiyorum

lilyumlarım beyaz olanlar güzel açtı renkli olanlar sıcaktan keyifleri kaçtı.açamadan tomurcuklarını döktüler.

lisianthus,larımında geçen yıldan kalanlar çok canlı ve bol çiçekli açtılar bu yılkiler tek tek çiçek açıyorlar.

ipek çiçeklerimi her yıl tohumlarını toplayıp ekiyorum bahçemin kurtarıcıları.

efeege
14-08-2015, 11:50
Tohum etkinlikten gelen kına çiçeklerimde iki rengini yaşatabildim.
şaşırtmaya gelemedilir baharda burada olmadığımdan direk bahçeye ekemedim.
önümüzdeki bahar inşallah direk bahçeye ekeceğim. çokk güzeller.

Abutulonları karışık renk diye alıp ekmiştim hepside kırmızı tonları açtılar.

tam latince ismini yazasamda caliprochalar iki rengim var onlarda yaz boyu çiçeklilerdi
her gün az az su vermek koşuluyla.

efeege
14-08-2015, 12:05
Sıcaktan yaşatamadıklarım petunyalarım kurdular. çok güzel çiçeklerini açmışlardı, bir saksıda kaldı sadece.

efeege
14-08-2015, 12:15
Nihayet selluka yetiştirebildim :D
yılmadım şimdi sabırla çiçeklerini görmeyi bekliyorum.