PDA

View Full Version : efeege / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 [4]

bay tömürcek
14-08-2015, 13:43
Ablacım yüreğine sağlık kalanlar bile çok güzel :) Çok şikayet ettik bu seneki kıştan, ama yazı da bi okadar çetin geçiyor çiçekler kavruldu kalanlara bakmaya çalışıyorum ben de. Denizli yanıyor adeta bi gün sulamasan boynunu büküyor hepsi. Seneye bu kadar açgözlü olmamaya çalışıcam bu yaz da çok üzüldüm çünkü çiçeklerime :)

efeege
14-08-2015, 20:41
Evet ya kış çok çetin geçti kayıpları ancak kabullenirken, yaz da kıştan farkı kalmadı sıcaklar da bazı çiçeklerimi kavurdu.
birde su parası ateş pahası buna rağmen gün aşırı su veriyorduk yinede kayıplarımız oldu.
birde atlaslarımla hoyaları getirememiştim hoyalarımın durumu iyi gibi ama atlaslarımı fazla sulamadan çürütmüşler bir güler atlasım sağlam kalmış.

çook üzüldüm kökleyip çürük yerlerini kesip yeniden diktim canlanmasını dua ediyorum.
Ben büyüdüler çiçeklerini beklerken böyle durumla karşılaşmak beni üzdü.:(

efeege
26-09-2015, 10:59
Sayfama hiç bir türlü resim atıp paylaşamıyorum:(

efeege
26-09-2015, 11:05
Bilgisayarın tuş takımı tamamen değişmişti
bilgisayar acemisi olarak acaba o sebepten olabilirmiki

samur
26-09-2015, 11:06
Hosgeldiniz, kayiplar uzucu ama paylastiklariniz şahane, emekliligin keyfini cikartin saglikla sevdiklerinizle ve doğa ile birlikte😊

efeege
14-10-2015, 10:26
Ülkemizde yaşanan çok üzücü olaylardan ne bahçe zevkim nede ağız tadımız kaldı.
Allahım Ülkemizi ve tüm insanlarımızı bu kötü ve zor durumlardan korusun.
bu zorluklardan kurtulup feraha kavuşuruz inşallahh.

Uzun bir aradan sonra bahçeminde bizler gibi çok keyfi olmayan çiçeklerimden
bir kaç kare paylaşabilirim inşallah.
on gün öncesinde çok uğraştım bir türlü yükleyememiştim.

bahçeyi renksiz ve çiçeksiz bırakmayan meksika petunyam.

efeege
14-10-2015, 10:41
Ağaçlar net tohum etkinlikten gelen tohumdan yetiştirdiğim.

Durandam.
Bu yılki tohum etkinliğinde paylaşabilmek için tohumlarınaalmaya çalışıyorum.
boyu iki metrelik ağaç oldu.

efeege
14-10-2015, 10:45
Bu kış soğuktan etkilenen çalı minelerim.
ancak yaz sonunda çiçeklenebildiler.

efeege
14-10-2015, 10:49
Karyağdı çiçeğim,de tohum etkinlikten gelen çiçeğim.
onunda tohumunu almayı başarabilirim inşallah.

sevgihoca
14-10-2015, 11:41
Beğen tuşuna basmaktan öldüm.Maşallah her şey harika.Ben bütün çiçeklerin içiçe girmiş görüntülerine bayılıyorum.Çeşit çeşit,rengarenk görüntüler.Bayıldım,sağlıkla kalın.

efeege
14-10-2015, 13:36
Bahçem küçük olunca mecburen kalabalık ve karma karışık oluyor.
düzenli olabilmek için bir çok bitki çeşidinden vazgeçmem gerekiyor.
ama bitki çeşitlerinden, de kendimi firenleyemiyorum malesef.

serpil D
14-10-2015, 17:33
Merhaba efeege 759 mesajdaki sarı çiçek çiğdemmi yoksa zıpçıktımı...

aleydi
14-10-2015, 17:56
Yeniden o güzel çiçeklerinizle burada olmanız sevindirici. Ağaç minesi bende ekmiştim çelikten. Çiçek açtı. Didim de hava sıcaklığının geçen sene, eksi kaçlara düştüğünü hatırlıyor musunuz. Biz de -15 leri gördük. Ona göre önlem alayım diye soruyorum. Kolay gelsin.

YeniGine
14-10-2015, 23:48
Sevgili efeege maşallah bahçen rengârenk, Meksika petunyası harika görünüyor. Geçen sene dondu diye düşündüğüm çalı minem benim de çok geç çiçeklendiler, zıpçıktının yanındaki sarı güzeli ben de merak ettim.
Emeklerine sağlık...

efeege
15-10-2015, 13:04
Merhaba efeege 759 mesajdaki sarı çiçek çiğdemmi yoksa zıpçıktımı...

Merhaba Serpil D
o saksıdaki açan beyaz olanı beyaz zıpçıktı buradan bir arkadaşımızın hediyesi bendeki ilk yılı çiçeğini ilkkez açtı.
sarıolanı sarı çiğdem onuda komşum verdi bir hafta oldu dikeli
kaybolmasın diye soğanlı saksıma diktim.
benim bahçede yerde ekili vardı henüz ortalıklarda görünmüyor.

efeege
15-10-2015, 13:12
Yeniden o güzel çiçeklerinizle burada olmanız sevindirici. Ağaç minesi bende ekmiştim çelikten. Çiçek açtı. Didim de hava sıcaklığının geçen sene, eksi kaçlara düştüğünü hatırlıyor musunuz. Biz de -15 leri gördük. Ona göre önlem alayım diye soruyorum. Kolay gelsin.

Sevgili Aleydi güzel övgüleriniz sağolasın.bende sizin bahçenizin güzelliklerinin takipçisi ve emeklerinizin hayranıyım.
ilk kez bu yıl minelerim donmuştu.
ama soğukların derecesine gelirsek ben kışı burada değildim malum Nazillideydik ama nazillide bizde eksi -5 ve-6 ları gördük
didimde o derecelere yakın olmuştur.

efeege
15-10-2015, 13:22
Sevgili efeege maşallah bahçen rengârenk, Meksika petunyası harika görünüyor. Geçen sene dondu diye düşündüğüm çalı minem benim de çok geç çiçeklendiler, zıpçıktının yanındaki sarı güzeli ben de merak ettim.
Emeklerine sağlık...

Hoşgeldin bahçeme sv Yeniginem.
meksika petunyası tüm bahar ve yaz boyunca çiçeği eksik olmayan özel bakım istemeyen nazsız niyazsız güzelbir çiçek.
minelerimin mor olanı hala tam toparlanamadı geç filizlendi tam büyüyeyim derken pamuklu bit sardı neler yaptıysam hala temizleyemedim.
bu yıl pamuklu bit bahçemi istila etti.
doğal ilaçlarmı denemedim ziraattan sarmısak kokulu ilaçlar alıp yaptım hala tam temizleyemedim.
meleklerin borazanına yeşil tırtıllar yedi bitirdi
melisalarıma abutulanları da pamuklu bitle boğuşuyorum.
sarı güzel de komşumun verdiği sarı çiğdem.

serpil D
16-10-2015, 00:46
Merhaba Serpil D
o saksıdaki açan beyaz olanı beyaz zıpçıktı buradan bir arkadaşımızın hediyesi bendeki ilk yılı çiçeğini ilkkez açtı.
sarıolanı sarı çiğdem onuda komşum verdi bir hafta oldu dikeli
kaybolmasın diye soğanlı saksıma diktim.
benim bahçede yerde ekili vardı henüz ortalıklarda görünmüyor.

Sarı zıpçıktı ne zamandır arıyorum o yüzden sordum bakmadığım satış sitesi kalmadı..inşallah bulurum..

efeege
16-10-2015, 10:27
Sevgili SerpilD.
Daha önceside görmüştüm şimdi yine araştırdım.
yinede satışı tropik serada zıpçıktı çeşitleri var.
sarısından iki tür pembelerin büyük duble açan türleride var bir göz atın derim.

Şu anda siz didimdemisiniz.
Didimdeyseniz ortak alıp kargo parasınıda paylaşır uygun fiyata getirebiliriz. arzu ederseniz.

bay tömürcek
16-10-2015, 22:47
Ağaçlar net tohum etkinlikten gelen tohumdan yetiştirdiğim.

Durandam.
Bu yılki tohum etkinliğinde paylaşabilmek için tohumlarınaalmaya çalışıyorum.
boyu iki metrelik ağaç oldu.

Ablacım çok güzel olmuş bu maşallah benimki malesef saksıda yaz sıcaklarında büyüyemedi. Yaprakları örümcek yaptı. Daloından tutuyor mu bu? Olmadı tohumundan rica edebilir miyim? Bu sefer köye dikmeyi düşünüyorum çok hoşuma gidiyor bu.

efeege
17-10-2015, 11:31
Ablacım çok güzel olmuş bu maşallah benimki malesef saksıda yaz sıcaklarında büyüyemedi. Yaprakları örümcek yaptı. Daloından tutuyor mu bu? Olmadı tohumundan rica edebilir miyim? Bu sefer köye dikmeyi düşünüyorum çok hoşuma gidiyor bu.

Hoşgeldin tömürcek nasılsın nerelerdesin.

Bendeki dört fideden bir tanesini komşum çok sevdiği için ona kökleyip verdim
sarsıldı yapaklarını döktü ama tuttu en sonunda yeni yapraklar verdi.
bendekilerin en uzun boylu olanı bahçenin açık bol güneş alan başköşesinde
alacalı gölgede olanların yapraklarında benimde yaprakları bitlenme sararma çok oldu ilaçlamama rağmen tam düzelemediler.

dalından bence zor yetişir ama tohumdan çok kolay yetişiyor.
tohumunu almaya çalışıyorum karıncalardan kurtarabildiğim kadar.
sanada tohumundan alırım merak etme.

bay tömürcek
17-10-2015, 23:39
Hoşgeldin tömürcek nasılsın nerelerdesin.

Bendeki dört fideden bir tanesini komşum çok sevdiği için ona kökleyip verdim
sarsıldı yapaklarını döktü ama tuttu en sonunda yeni yapraklar verdi.
bendekilerin en uzun boylu olanı bahçenin açık bol güneş alan başköşesinde
alacalı gölgede olanların yapraklarında benimde yaprakları bitlenme sararma çok oldu ilaçlamama rağmen tam düzelemediler.

dalından bence zor yetişir ama tohumdan çok kolay yetişiyor.
tohumunu almaya çalışıyorum karıncalardan kurtarabildiğim kadar.
sanada tohumundan alırım merak etme.

İyiyim ablacım teşekkurler sen nasılsın? ;)

Benimkini düzeltemedim abla ben de. Eğer dalı tutmuyorsa tohumdan ekeyim tohum alabilirsen ablacım, dediğim gibi köye bahçeye ekmeyi düşünüyorum bu sefer.

serpil D
18-10-2015, 13:09
Sevgili SerpilD.
Daha önceside görmüştüm şimdi yine araştırdım.
yinede satışı tropik serada zıpçıktı çeşitleri var.
sarısından iki tür pembelerin büyük duble açan türleride var bir göz atın derim.

Şu anda siz didimdemisiniz.
Didimdeyseniz ortak alıp kargo parasınıda paylaşır uygun fiyata getirebiliriz. arzu ederseniz.

sevgili efeege tropik seraya baktım sarı türleri stokta yok olsaydı iyi olurdu birlikte alabilirdik..

lusoari
27-10-2015, 05:58
Duranta harika görünüyor Sevgili efeege, sanırım hem katmerli hemde beyazlı morlu yoksa beyazlı pembeli mi demeliydim :D Tohumlarını ne zaman dikmeli veya herhangi bir soğutma işlemine tabii tutmamız gerekli mi?

Küçük ama öyle güzel, öyle uyumlu bir bahçe ki burası her uğradığımda yüzümde tebessüm oluşuyor. Çiçeklerinizin enerjisi hep daim olsun. :)

efeege
27-10-2015, 09:16
Sevgili lusori güzel dileklerin sağolasın.
datuayı tohum etkinlikten rica etmistim soğuk katlama varmı bilemiyorum
Ben tohumları buzdolabında tutmustum ekmw zamanına kadar .
ekmeden oncesi aksamdan ılık suda bekletmiştim.

lusoari
27-10-2015, 13:55
Tamam çok teşekkür ederim cevabınız için, eğer bende bir yerlerden bulursam tavsiyelerinizi uygulamaya çalışacağım.

Mücevher Çalısı
27-10-2015, 18:31
Duranta harika görünüyor Sevgili efeege, sanırım hem katmerli hemde beyazlı morlu yoksa beyazlı pembeli mi demeliydim :D Tohumlarını ne zaman dikmeli veya herhangi bir soğutma işlemine tabii tutmamız gerekli mi?...

Sn lusoari, 'Duranta' diye bahsettiğiniz bitki Sn. efeegenin 757. mesajındaki bitki ise sanırım bir isim karışıklığı olmuş. O mesajdaki bitki "Datura (http://www.agaclar.net/forum/calilar/3135-4.htm)" dır. 'Duranta (http://www.agaclar.net/forum/calilar/10159.htm)' bambaşka bir bitki...

Datura soğuk katlama istemez:)
Saygılar...

(Sn. efeege sayfanızı işgal ettiysem, şimdiden özür dilerim...)

sonkez
17-11-2015, 23:05
Sevgili efeege merak ettim acaba gonderdigimefe püskülü tuttumu ?

efeege
18-11-2015, 09:48
Sevgili Sonkez evet efe püskülüm tuttu yavru bile vermeye başladı inşallah çiçeğini,de görebilirim.
hangi aylarda açıyordu ona göre bekleyeyim.

sonkez
18-11-2015, 10:02
Benimki martta açmıştı? Cok guzel büyümüş maşallah...

efeege
18-11-2015, 10:13
Resmini çok net çekemedim makinamın şarjı bitmiş bir kare ancak çekebildim.
öğleye kadar güneş görüyor nasıl iyimi yeri.

efeege
29-01-2016, 15:53
Balkonda kış soğuğuna aldırmayan atlasım bol bol tomurcuk yaptı.
bende tomurcukları heba olmasın diye oturma odasına aldım.
büyüme hızı yavaş ta olsa iyi durumdalar.

efeege
29-01-2016, 16:00
Orkidemde iki aydır tomurcukta birtürlü açmak bilemedi.

efeege
09-04-2016, 21:45
Uzun zamandır bahçe sayfamı ihmal etmişim.
sürekli bahçede olunca işden güçten resim çekmeyi unutuyorum.
gerçi bahçede çiçekler ancak kendini toparlayıp açmaya başladılar.

sardunyalar ve bodrum papatyalarım.

dongyul
09-04-2016, 22:11
Ne kadar güzel çiçekleriniz var hayran kaldım... Hepsi emek verilerek yetiştirilmiş ^^

efeege
09-04-2016, 22:14
1. resimdeki beyaz bodrum papatyası sakız sardunya katmerli şebboy
kardeşliği.

2,ci resimdeki sedum. palmeri
3. yonca çiçeği.
4.Abutulon.
5.kalanchoe

efeege
09-04-2016, 22:21
Sarmaşık güllerle sakızlarımda yeni açmaya başlayanlardan.
geçen yıl sakızlar ve sardunyalarım donmuştu çiçeklerini pek görememiştik bu yıl toparlandılar.

efeege
09-04-2016, 22:30
Sy Dongul doğaya çiçeğe sevgi oldumu emek farkında olmadan beraberinde geliyor.
iklim şartları elverişli oldumu gelişip coşkuyla açıyorlar.

efeege
09-04-2016, 22:41
Sardunyalarım.

YeniGine
09-04-2016, 23:02
Sevgili efeege maşallah sardunyalarınız çok güzel açmışlar. Benim sardunyalarım henüz yeni yeni yaprak filizlemekle meşguller...

birgecelikgelin
09-04-2016, 23:34
Sayın efeege sardunyalarınız sakızlarınız çok güzel açmışlar Nazilliye bahar erken gelmiş ellerinize emeğinize sağlık Saygılarımla .

efeege
10-04-2016, 22:50
Sevgili efeege maşallah sardunyalarınız çok güzel açmışlar. Benim sardunyalarım henüz yeni yeni yaprak filizlemekle meşguller...

Ben bu yıl hiç budamadım. birde mecburen kışı açık bahçede geçiriyorlar.
bu kış biraz daha ılıman geçtiğinden erken toparladılar.

havalar ısınınca sizinkilerde çabucak filizlenip güzel çiçeklerini açarlar bizlerde seyrine doyamayız.

efeege
10-04-2016, 22:58
Sayın efeege sardunyalarınız sakızlarınız çok güzel açmışlar Nazilliye bahar erken gelmiş ellerinize emeğinize sağlık Saygılarımla .

Çiçeklerim şu an didim bahçede eşim bu yıl emekli olduğundan çoğu zamanımızı didimde geçiriyoruz bu sebebten nazilli balkon ve terastaki çiçeklerimin çoğunu bahçeye taşıdım.
didim nazilliden daha ılık kış geçiriyor.
****** bu sebepten çiçeklerimde gelişim hızı çabuk oluyor.

efeege
21-04-2016, 20:20
iki çeşit clematisim var.
egenin sıcağından korktuğum için beyaz sarmaşık gülle birlikte diktim kardeş kardeş büyüyorlar.
doğu cephede sabahtan öğleye kadar güneş alıyor üç yıl oldu dikeli.

efeege
21-04-2016, 20:28
üç yıllık bir türlü büyüyemeyen kartopu açtı çiçeklerini dalları zor taşıyor.

abk
21-04-2016, 21:07
Benim kedim de defalarca canlı fare getirdi. Hatta bir kez fareyi yakalamak için bulaşık makinasını yerinden sökmek zorunda kalmıştım.

akçabardak
21-04-2016, 21:18
Sevgili efeege Clematisleri ve gülü hiç budama yapıyormusun? merak ettim, gül alır başını gider bir yerde dur demek gerekirse işin içinden nasıl çıkılır acabaa... şimdilik görüntü çok güzel görünüyor.

Kedi ile farenin oyunu da çok hoş, kedinin bakışları beni bitirdi... ikisi de çok tatlılar, peki fare kedinin önünde öylece bir suç işlemiş gibi kediye bakıyor, kedi de pek rahat fare kaçmak için hiç girişimde bulunmuyor gibi görünüyor, ya da sersemlemiş olabilir mi? çok güldüm hallerine.

efeege
21-04-2016, 22:12
Benim kedim de defalarca canlı fare getirdi. Hatta bir kez fareyi yakalamak için bulaşık makinasını yerinden sökmek zorunda kalmıştım.

kedimiz sitenin kedilerinden bize alıştı ziyaretini eksik etmiyor.
kışın çok soğuklarda içeriye ısınması için alıyorduk. şu günlerde içerinin yasak olduğunu bildiğinden içeriye girip taşımıyor.

efeege
21-04-2016, 22:24
Sevgili efeege Clematisleri ve gülü hiç budama yapıyormusun? merak ettim, gül alır başını gider bir yerde dur demek gerekirse işin içinden nasıl çıkılır acabaa... şimdilik görüntü çok güzel görünüyor.

Kedi ile farenin oyunu da çok hoş, kedinin bakışları beni bitirdi... ikisi de çok tatlılar, peki fare kedinin önünde öylece bir suç işlemiş gibi kediye bakıyor, kedi de pek rahat fare kaçmak için hiç girişimde bulunmuyor gibi görünüyor, ya da sersemlemiş olabilir mi? çok güldüm hallerine.

Gülüm hızlı uzayan sarmaşık türü değil çalı türü daha çok dallanan tür.
firenlemesi kolay oluyor.
tek sıkıntım güle pek ilaçlama yapamıyorum clametisler hemen etkilenip kuruyorlar.
clametisleri fazla budama yapmıyorum ilkbahar başlangıcında kuruyan dallarını temizliyorum. gülle birlikte hiç sorun olmuyor tutunacak tel görevi görüyor.

kediciğimizin halini bizde oturup seyrettik fareden tiksinmeme
rağmen.
öncesinde kaçıyordu ama yakalayıp getiriyordu her seferinde.
oynarken sersem etti bıraktı kendini . en sonunda götürmüş bir tehna yere yemiş ben görmedim eşim dedi.

efeege
15-05-2016, 21:50
Kaynana topuzum bu gün bolca çiçeğini açmış.

efeege
15-05-2016, 21:55
Araba lastiğinden yaptığımız çakma göletimizdeki su sümbülleri havuzu doldurdu.
şimdi çiçeklerini bekliyoruz.

Birazını seyreltme amaçlı saksıya koymuştum bulunduğu yer biraz gölgelik,ti
önuda güneş alsın diye göletin yanına koydum.

efeege
15-05-2016, 22:11
Alacalı yapraklı latinlerim açmaya başladılar.
çiçeğinden fazla yaprağı göz alıcı.

efeege
15-05-2016, 22:17
Atlasım bu yıl ikinci defa çiçeklendi.
kaktüs ve mor sakız sardunya. bu yıl bol ve yoğun çiçeklendi.
Bu yıl ilkbaharın güzel geçmesi çiçeklerde etkisi oldu.

YeniGine
15-05-2016, 23:53
Maşallah maşallah sevgili efeege hepsi birbirinden güzeller, bol bol çiçekler. Emeklerine sağlık...

Asia
16-05-2016, 07:33
Hepsi inanılmaz derecede güzel. Elinize emeğinize sağlık.Özellikle atlas ve kaynana topuzuna bayıldım.

ULDUZ
16-05-2016, 13:55
Merhaba sayin efeege bahcenizi cok begeniyorum. Masallah cicekleriniz cok guzel bakimli. Bir sardunya asigi olaraq sardunyalariniza bayiliyorum. Hele o sebboylar klematisler bodrum papatyalari cok guzel. Sonda kaynana topuzunuza bayildimmm. Iyi gunler efendim saygilar...

ULDUZ
16-05-2016, 15:06
Efendim size bir sorum olacak, musait bir zamanda cavaplarsaniz cok memnun olurum.sakiz sardunyalarina kabuklu bit musallat olurmu ve ya siz hic karsilastinizmi? Benim ask merdivenime bulasmis su kabuklu bitlerden sardunyalarimin hemen yani basindadir ask merdivenim. Korkuyorum sardunyalarima bulasirmi sizce? Cevabiniz icin simdiden cok tesekkurler..

efeege
16-05-2016, 21:37
Sevgili Yenigine ve Sevgili Asia bahçeme hoşgeldiniz beğenileriniz ve temennileriz için teşekkür ederim.
Hepimiz emeklerimizin karşılığını alır bol çiçekli yaz ve ömür geçiririz.
inşallah.

abk
16-05-2016, 21:49
Bahçeniz harika. :) Su sümbüllerine bayıldım. Fotograflarını görünce ben de heves ettim. :)

efeege
16-05-2016, 21:50
Sevgili Ulduz. azerbaycan,dan sayfama hoş gelmişsiniz.
anladığım kadarıyla sardunya sevenlerdensiniz.
bende bahçemin küçük olmasına rağmen sıkış tepişte olsa sardunyalara yer veriyorum.
pamuklu bit geçen yıl bahçeme dadanmıştı o kadar mücadele etmeme rağmen kökünü kazıyamamıştım.
ama sakız sardunyalarla normal sardunyalarda hiç rastlamadım. yanlız kırmızı açan bodur canan sardunyasında baş edememiştim.
bu yıl yok ilaçlaya ilaçlaya temizlenmiş çok şükür.
yinede başka çiçeklerinizden uzak tutun.

efeege
16-05-2016, 22:03
Bahçeniz harika. :) Su sümbüllerine bayıldım. Fotograflarını görünce ben de heves ettim. :)

Sağolun su sümbüllerini bende çok seviyor ve hevesleniyordum.

ilk yıl kışın ev içerisinde bakmayı beceremeyip öldürmüştüm.
geçen yaz burada şehir içinde pazara alışveriş için giderken bahçeli bir evin bahçesinde havuzda gördüm.
hani aç susuz kalsamda asla kapı çalıp rica edemeyen ben.
bilmediğim bahçenin kapısını çaldım.
parasıylada olsa rica minnet almak için söyledim
çünkü buralarda bulup alma şansımız yok. Allahtan kırmadılar beni verdiler.
üç dört kök falandı kışı hiç göletten çıkarmadım şimdi gölet dolusu oldular.

cengizildas
16-05-2016, 22:13
Sn. efeege, çok güzel, nezih bir bahçeniz var. Bu güzellikleri paylaştığınız ve bizleri de zevkinize ortak ettiğiniz için teşekkürler. O güzel bahçede mutlu, sağlıklı ve mesut yaşam diliyorum.

efeege
16-05-2016, 22:18
Sn. efeege, çok güzel, nezih bir bahçeniz var. Bu güzellikleri paylaştığınız ve bizleri de zevkinize ortak ettiğiniz için teşekkürler. O güzel bahçede mutlu, sağlıklı ve mesut yaşam diliyorum.

Teşekkür ederim tüm dilekler hepimiz adına olsun.

ULDUZ
17-05-2016, 14:38
Sayin efeege cok tesekkurler hizli cevabiniz icin. Tamam o zaman bitliyi ayirayim he men. O guzel bahcenizde hep saglikli mutlu cicekli kalin. Azerbaycandan selamlar...

aleydi
18-05-2016, 17:16
Bayıldım hepsi harika olmuş çiçekleriniz Sevgili efeege. Hele sardunyalar nasılda güzel. Emeğinize sağlık.

nuaymu
01-06-2016, 13:47
Kaynana topuzum bu gün bolca çiçeğini açmış.

Kendi kendime 'içinden söyle' dedim ama dışımdan söyleyeceğim:)
Kocaman maşallah, açıp açıp bu güzelliğe bakıyorum, harika olmuş.

ceydoruk
22-06-2016, 12:58
Sayın Efeege,
Birbirinden güzel çiçekleriniz ellerinize emeklerinize sağlık sayfalarınızı gezerken içim açıldı maşallah demeden geçmek istemedim

efeege
20-08-2016, 21:34
Sevgili ağaçlar net dostlarımız ve arkadaşlarım.
Bu yaz kızımın nişanı o telaş sırasında benim rahatsızlanıp uzun süre güz içi kanaması
geçirmem sebebinden bahçemle sayfamla ilgilenemedim.
uzun süre tedavi istirahat yapmam gerektirdiği için de bahçemde sıcakların etkisiyle bir cok çiçeğimi kaybettim.
su anda düğün telaşımız için bahçemden üç haftalığına uzak kalacağım.

eylülün dürdünde düğünümüz var.
Bu güzel telaşımı bitirdikten sonra bahçem ve güzel dostlarımla zaman paylaşımı yapabilirim.
Tüm dostlarımıza saygılar selamlar.

YeniGine
20-08-2016, 23:24
Sevgili efeege geçmiş olsun, kızına mutluluklar diliyorum.
İnşallah bu güzel telaşını bitir sonra sıra gelsin bahçene, güzel paylaşımlarını bekleriz. Rastgelsin...

efeege
21-08-2016, 12:35
Sevgili efeege geçmiş olsun, kızına mutluluklar diliyorum.
İnşallah bu güzel telaşını bitir sonra sıra gelsin bahçene, güzel paylaşımlarını bekleriz. Rastgelsin...

Çok sağolasın sevgili Yenigine.
inşallah tatlı telaşımız bitince havalarda serinler biraz bahçeme ve siz güzel dostlarımız,la tekrar beraber paylaşımlar da bulunabilirim.
selamlar..

efeege
10-04-2017, 15:44
Bir yıl olmuş sayfama resim paylaşmayalı.
Geçen yıl telaşımın çokluğundan ardından benim rahatsızlıklarımdan dolayı bahçeyle ilgilenemedim bir çok bitkimi kaybettim.

Bu yıl inşallah sağlıklı geçiririz.

İki haftadır şehir dışındaydık geldiğimizde bahar bahçeme gelmiş cıvıl cıvıl bir çok çiçekler açmış.

efeege
10-04-2017, 15:48
Mor salkımların son halini görebildik çiçekleri biraz geçmiş durumdalar.

efeege
10-04-2017, 15:59
Bu yıl meleklerin borusu kışı rahat atlatınca erkenden açtı.

Turuncu sarmaşık gülü de üç yıl olmuştu dikeli ilkkez açabildi.

Geçen yıl yaz sıcağını atlatabilen petunyam da açmış.

efeege
31-05-2017, 10:54
Minyatür hoyam bu yılda coşkulu açıyoruz.
küpelilerimin,de şimdilik keyifleri yerinde sıcaklar bastırmaya başlayınca
yaşama mücadelesi başlıyor onlara.

efeege
31-05-2017, 11:02
Meleklerin borusu üç ağaçta bir tane çiçek yokken en küçük olanı çiçekten yıkılıyor.

Latinlerde bu yıl bahçenin favorileri oldu bahçede beylik sürüyorlar:D.

Çalı minelerimde bu yıl dipden derin budama yapılmıştı ancak toparlanıp çiçeğe başladılar.

ahmeter
31-05-2017, 11:02
Her bitki güzel kolay gelsin tebrikler

efeege
31-05-2017, 11:05
Her bitki güzel kolay gelsin tebrikler

Sağolun Ahmeter hocam.

efeege
06-06-2017, 12:03
Marketten aldığım lilyumlar,la yetiniyorum bu yıl.

lusoari
13-09-2017, 19:31
Çok özlemişim bu güzel bahçeyi. :)
İnşallah sen ve güzel çiçeklerinde iyileridir ablacığım. :)
Keşke hayatımızda sadece güzel şeyler yaşayabilsek diyorum bazen, ama acı olaylarda ne yazık ki hiç eksik olmuyor hem de hiç istemesekde. Şu da bir gerçek ki en azından halimize şükrediyoruz, Rabbim o kadar büyük ki bizleri hep sevip, kolluyor acıların altında bir şekilde kalkıyoruz.

efeege
13-09-2017, 23:47
Çok özlemişim bu güzel bahçeyi. :)
İnşallah sen ve güzel çiçeklerinde iyileridir ablacığım. :)
Keşke hayatımızda sadece güzel şeyler yaşayabilsek diyorum bazen, ama acı olaylarda ne yazık ki hiç eksik olmuyor hem de hiç istemesekde. Şu da bir gerçek ki en azından halimize şükrediyoruz, Rabbim o kadar büyük ki bizleri hep sevip, kolluyor acıların altında bir şekilde kalkıyoruz.

Sağ olasın sevgili kardeşim bu yıl sıcaklardan bahçeminde benimde aramız iyi değildi.
Biraz serinledi de nefes alabiliyoruz ama açan çiçeğimiz yok denecek kadar az.
Sadece ölmeyecekleri kadar su verebildim.
Ne diyelim önce can sağlığı.

efeege
14-03-2018, 16:47
Uzun zamandır bahçemi boşlamışım
Bahar hiç gitmedi bu yıl buralardan.
Aşkın gözyaşı çiçeğim boyumu aştı maşşallah.

efeege
19-03-2018, 19:53
Bahçeme yeniden sukulent,lerime kaya bahçesi yaptım.
Önceki yıllarda yapmıştım kış soğuklarında dondan erimişlerdi.

YeniGine
19-03-2018, 21:58
Maşallah aşkıngözyaşı ne kadar güzel olmuş, sevgili efeege, kaya bahçen de çok güzel görünüyor. Emeklerine sağlık.

efeege
19-03-2018, 22:57
YeniGine;]Maşallah aşkıngözyaşı ne kadar güzel olmuş, sevgili efeege, kaya bahçen de çok güzel görünüyor. Emeklerine sağlık.

Sağol Yeniginem bu yıl aşkın gözyaşı altın yılını yaşıyor bahçede.

Kaya bahçesi önceki yıllarda yapmıştım soğuklarda burada olamayınca koruyamamıştım, hepsi su olup erimişlerdi.

YeniGine
20-03-2018, 22:07
Sevgili efeege, beyaz bodrum papatyalarının içindeki kırmızı çiçekler nedir? Gördüğümden beri merak edip duruyorum.

Erol çırak
20-03-2018, 22:28
Sevgili efeege, beyaz bodrum papatyalarının içindeki kırmızı çiçekler nedir? Gördüğümden beri merak edip duruyorum.

Benim görebildiğim kadarıyla sakız sardunya sayın yenigine:eek:

YeniGine
20-03-2018, 22:40
Benim görebildiğim kadarıyla sakız sardunya sayın yenigine:eek:

Evet Sayın Erol, doğru dediniz. Çok da güzel olmuşlar, maşallah!..

ahmeter
16-04-2018, 20:48
Gezmeye geldim begonvil aradım bulamadım hoşça kalın

asyaa
02-11-2018, 12:31
Butun sayfanizi severek gezindim hepsi cok güzeller kayıplar yasansada. Emeğinize saglik

Kozanli
02-11-2018, 14:25
Maşallah, yok yok!
Geçen hafta Nazilli'deydim bileydim uğrar orak-ennik biçerdim...

efeege
03-11-2018, 17:39
Butun sayfanizi severek gezindim hepsi cok güzeller kayıplar yasansada. Emeğinize saglik

Hoşgeldiniz sevgili Asya teşekkür ederim güzel sözleriniz için biz bitki delileri kayıplarımız olsada fazlasıyla dolduruyoruz hemen son zamanlarda kaktus sukulentlere takmış durumdayım çeşitl ve
türleri çoğaltmaya çalışıyorum

efeege
03-11-2018, 17:43
Maşallah, yok yok!
Geçen hafta Nazilli'deydim bileydim uğrar orak-ennik biçerdim...

Hoşgelmişiniz sayın Kozanlı Nazillideki evimiz sadece beton yığını o sebepten arada gidip kaçıyoruz bahçemiz ve bütün çiçeklerim didimde buraya bekleriz

Kozanli
03-11-2018, 20:09
Hoşgelmişiniz sayın Kozanlı Nazillideki evimiz sadece beton yığını o sebepten arada gidip kaçıyoruz bahçemiz ve bütün çiçeklerim didimde buraya bekleriz

Mayıs ayının içinde Didim'de Kocakuyu cad. Bir arkadaşı ziyaret etmiştim.
Nazilli benim çok sevdiğim ilçelerimizden biri güzel yerlerde yaşıyorsunuz tebrik ederim Sayın efeege...

efeege
11-12-2018, 09:44
Sümbülteberim üçüncü yılında ilk kez çiçeğini göreceğim kış gelince açamadan kararmaya başladı bende kesmek zorunda kaldım resmini yüklemeye çalıştım telefonumdan yükleyemedim