View Full Version : efeege / bahçe
günaydın..
yeni güzellerim.
Cumhur Tonba
17-11-2013, 07:51
agaclar.net'e yeni yeni bahçeler.
Çok şeyler kaçırmışız. Harika bir bahçe. Görseller için teşekkürler.
Artık karar verdim. Her gün yeni bir bahçeyi ziyaret edeceğim.
Merhaba efeege. Eline sağlık. Çok çok muhteşem bir bahçe, güzel paylaşımlar.
agaclar.net'e yeni yeni bahçeler.
Çok şeyler kaçırmışız. Harika bir bahçe. Görseller için teşekkürler.
Artık karar verdim. Her gün yeni bir bahçeyi ziyaret edeceğim.
Merhaba efeege. Eline sağlık. Çok çok muhteşem bir bahçe, güzel paylaşımlar.
sayın. cumhur tonba
hoşgeldin teşekkür ederim..
bay tömürcek
17-11-2013, 09:56
Ablacım yeni menekşelerin hayırlı ve bol çiçekli olsun çok güzeller maşallah ;) Hemen birer yaprak alıp dik onlardan çünkü satın alınan menekşeler bazen hastalık yapıp ölebiliyor kendini garantiye al ablacım :p
Sn. efeege; İyi günlerde büyüt...Bol çiceklerini gör...
teşekkür ederim tömürcekciğim.
dün a101 den gördüm dayanamadım aldım.
alt yadraklarını budayıp ıslattım.
kendilerinide suda bir güzel yıkayıp iyice süzdürüp kuruttum.
toprağını değiştirsemiydimki.
Sn. efeege; İyi günlerde büyüt...Bol çiceklerini gör...
sevgili sonkez.
çok teşekkür ederim.
bay tömürcek
17-11-2013, 16:52
teşekkür ederim tömürcekciğim.
dün a101 den gördüm dayanamadım aldım.
alt yadraklarını budayıp ıslattım.
kendilerinide suda bir güzel yıkayıp iyice süzdürüp kuruttum.
toprağını değiştirsemiydimki.
Bende dün gördüm a101 de ablacım ama girip bakamadım acelem vardı ;) Ben aldığım menekşelerin hemen değiştiriyorum saksılarını istersen değiştir abla ama toprağını dağıtmadan saksıdan çıkarıp direk büyük saksıya oturt :)
toprağını biraz silkelesem kökü zarar görürmüki.
bay tömürcek
17-11-2013, 19:19
toprağını biraz silkelesem kökü zarar görürmüki.
Ablacım toprağını hiç silkeleme olduğu gibi geçir başka saksıya. Toprak değiştirmenin sebebi ne? Dikili olduğu toprağı mı beğenmedin? Sen güzelce toprak hazırla hiç toprağını dökmeden oturt o saksıya belki toprağını döktürünce zarar görür belli olmaz.
toprağıyla birlikte dikersem saksısını büyütmem gerekecek.
saksısını büyütürsem çiçekten vaz geçip yaprağa kaçacak diye düşündüm.
bay tömürcek
17-11-2013, 19:26
toprağıyla birlikte dikersem saksısını büyütmem gerekecek.
saksısını büyütürsem çiçekten vaz geçip yaprağa kaçacak diye düşündüm.
Hayır ablacım asla aklına öyle birşey gelmesin saksısını büyüt yaprağa falan geçmez. Teyzemin menekşeleri 3 kg lik yoğurt kovalarında aça aça helak oluyolar kaçsa onlar yaprağa kaçar :D
bay tömürcek
17-11-2013, 19:30
Ablacım hatta bak teyzamin menekşelerini eklemiştim buraya http://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/26000-2.htm 54. mesajda 2. fotoya dikkatli bakarsan o morlu beyazlı menekşe yoğurt kovasında dikili beyaz olanında saksısı 2 litrelik bir saksı ;)
Ablacım hatta bak teyzamin menekşelerini eklemiştim buraya http://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/26000-2.htm 54. mesajda 2. fotoya dikkatli bakarsan o morlu beyazlı menekşe yoğurt kovasında dikili beyaz olanında saksısı 2 litrelik bir saksı ;)
tamam tömürcekciğim.
yarın uygun saksı alıp değiştireyim
bilgiler için teşekkür ederim.
bay tömürcek
17-11-2013, 20:30
tamam tömürcekciğim.
yarın uygun saksı alıp değiştireyim
bilgiler için teşekkür ederim.
Ne demek ablacım faydalı olabildiysem ne mutlu ;)
bu hafta açan güzellerim..
güler hanım çok teşekkür ederim.. bu güzelle tanıştırdığınız için..
annemden aldığım mavişin gözüne bakıyorum umarım büyütebilirim.
vede azda olsa balkonda, açan çiçeklerim.
bay tömürcek
23-11-2013, 20:02
akşam yemeğizi yedik arkasından eşimle beraber kışlık zeytinimizi dildik.
Ablacım Allah hayırlı yemek nasip etsin ;) Kendi zeytinleriniz mi? ;)
iyi akşamlar tömürcekciğim.
teşekkür ederim.zeytini bir akrabamız göndermiş.
babamların bahçesindekiler bu yıl zeytin vermemiş.
Zeytinlerinizi sağlıklı ve iyi günlerde tüketiniz. Inşallah mavişinizde güzelce gelişir.
Sevgiler.
teşekkür ederim.
tüm dilekler hepimizin adına olsun inşallah.
mavi yasemini çok istiyorum inşallah koşullarını sağlayıp yaşatabilirim.
YeniGine
24-11-2013, 00:21
Sevgili efeege, yumrulu begonyalarınız nerede duruyor açıkta mı, kapalı balkonda mı? :) İki tanecik yumrulu begonyam var çok şükür çiçeklerini görebildim sanki şimdi de yaprak üzerlerinde beyaz beyaz birşeyler oluşmaya başladı. :(
Zeytinlere maşallah, ellerinize sağlık, olsunlar afiyetle tüketesiniz inşallah...
Rabbim ağız tadıyla yemek nasip etsin...
Sevgili efeege, yumrulu begonyalarınız nerede duruyor açıkta mı, kapalı balkonda mı? :) İki tanecik yumrulu begonyam var çok şükür çiçeklerini görebildim sanki şimdi de yaprak üzerlerinde beyaz beyaz birşeyler oluşmaya başladı. :(
Zeytinlere maşallah, ellerinize sağlık, olsunlar afiyetle tüketesiniz inşallah...
hoş geldin sevgili yengine.
sağ ol rabbim hepimize tüm emeklerimizi sağlık sıhhatle sefasısını sürdürsün inşallah.
yumrulu begonyamı alalı bir ay oldu içerideydi klima çiçeklerini kuruttu gibi geldi güneş alan açık balkona koydum ama soğuktan etkilenir diye tedirginim.birer tane çelikten diktim hemen tuttular sanki.
Rabbim ağız tadıyla yemek nasip etsin...
sevgili sonkez.
teşekkür ederim. bende buna inanırım herşey biz insanlar için her ne alır ve yaparsam ağız tadıyla sağlıkla nasib etsin rabbim diye dua ederim.
cümelmize sağlık huzur afiyetlerle.
bu gün kursumdan eve gelince atlasımın güzelim çiçeğiyle karşılaştım.
tomurcuk göründükten tam bir ay sonrası açtı.
canım benim.
teşekkür ederim güler hanımcığım.
by tömürcek. teşekkür ederim.
tanıdınmı minik sabriyemde açmaya çalışıyor..
Sayın efeege, emeğinize sağlık, atlas çiçeğiniz nasıl da güzel açmış. İnsanın dönüp dönüp bakası geliyor. Güzel çiçeklerinizle mutlu ve esen kalın. (Bu arada biz de iki yıldır Nazilliliyiz artık. Bakarsınız bir gün tanışmak kısmet olur.)
Sayın efeege, emeğinize sağlık, atlas çiçeğiniz nasıl da güzel açmış. İnsanın dönüp dönüp bakası geliyor. Güzel çiçeklerinizle mutlu ve esen kalın. (Bu arada biz de iki yıldır Nazilliliyiz artık. Bakarsınız bir gün tanışmak kısmet olur.)
teşekkür ederim sevgili asia.
atlasımın yavruları gelişince verebilirim.
ayrıca nazillide olduğuna memnun oldum.
neresinde ikamet ediyorsunuz sanırım öğretmensiniz hangi okul merk ettim,
tanışmaktan memnun olurum.
bay tömürcek
02-12-2013, 21:10
by tömürcek. teşekkür ederim.
tanıdınmı minik sabriyemde açmaya çalışıyor..
Maşallah ablacım negüzel olmuş sabriyen ;) Güle güle büyüt inşallah çiçeği hiç eksik olmaz üstünden :p
sağol tömürcekciğim.
minicik haline bakmadan çiçek açmaya başladı.
menekşeleriminde büyümesi şimdilik iyi, yakında hoyalarımda filizlenmeler başlıyacak sanırsam.
ben kursa başlayınca benden rahatladılar, başlarında fazla bekleyip didiklemiyorum.
atlasımın yavruları gelişince verebilirim.
ayrıca nazillide olduğuna memnun oldum.
neresinde ikamet ediyorsunuz sanırım öğretmensiniz hangi okul merk ettim,
tanışmaktan memnun olurum.
Teşekkür ederim Sayın efeege. Çok naziksiniz. Bir atlas çiçeğim olmasına rağmen bu naif teklifinizi, o güzel çiçeklerini gördükten sonra, kabul etmemek ne mümkün? Evet bir zamanlar öğretmendim. Şu an emekliyim.:) Biz Aydoğdu'da oturuyoruz. Ben de sizinle tanışmaktan mutluluk duyarım.
iyi akşamlar sevgili asia.
bizde yeni mahallede oturuyoruz.
bende hafta içi her gün halk eğitimde kursa gidiyorum.
çarşıya çıktığınızda uğur mumcu parkında bir çay içip tanışabiliriz...
Sayın efeege, telefon numaramı özelden gönderiyorum. Bu günlerde havalar parkta oturmaya pek uygun değil. Güneşli güzel bir havada görüşmek dileğiyle, esen kalın.
sevgili Asia.
bu gün sizinle tanıştığıma çok memnun oldum.
çok hoş sohbet cici bir arkadaşsınız ,doğa dostu olan kişilerin, hoş sohbet ve samimi olması beni bir kezdaha yanıltmadı..
tekrar görüşmek dosluğumuzun daim olması dileğiyle..
teşekkür ederim..
Ben teşekkür ederim Sayın efeege. Nazilli'ye alışmaya çalıştığım bu süreçte sizin gibi nazik, içten ve samimi, üstelik çiçek ve doğa dostu, bir arkadaşın benim için ne denli önemli olduğunu tahmin edemezsiniz. Sizi tanımış olmaktan çok mutluyum. Bir dahaki görüşmemize dek sevgiyle kalın.
bu gün hava güzel olunca bahçemize gittik.
bahçeyi gübreledikten bir ay sonrası soğuklara aldırmadan,
çiçeklerim iyice coşmuşlar.
yeni açan kasımpatılarım.
akçabardak
15-12-2013, 23:05
Çok güzeller sevgili efeege maşallah.
teşekkür ederim akçabardak.
inanın görünce bende şaşırdım.
soğuklardan kötü bir bahçeyle karşılaşacağımı sanıyordum.
gübrelemek işe yaramış bahçemi sıcacık tutmuş.
bitki çöplerini attığımız yerde, kendiliğinden çıkmış horoz ibiği fidesi bulup dikmiştim,
nerdeyse boyum kadar olup açmışlar..
kaktüs tarlamda bu hale gelmiş.
otlar çiçekler birbirine karışmış.
ve temizledikten sonrası kaktus bahçemin görüntüsü yağmurlar yaramış..
YeniGine
15-12-2013, 23:52
Sevgili efeege gübre yaramış, yağmurlar da yaramış çok güzel olmuş gerçekten kasımpatların ve kaktüs tarlan. Kesinlikle gübre bulmam gerekiyor, kasım-aralık aylarında bulamadım zira...
bu günlük bukadar.
çok yorgunum gerisini sonra yükleyeyim.
sevgili cemonun kaktüs bahçesinden çok özenmiştim benimde küçüçük az çeşitli bahçem oldu.:p
merhaba sevgili yenigineciğim.
gerçekten çok farketmiş.birde keçi gübresi daha kuvvetliymiş onu farkettim..
YeniGine
16-12-2013, 00:29
:( Eyvah!.. Ben gübre bulamazken inşallah bulabilirim derken, keçi gübresini nereden bulayım?.. Yani bak şimdi sevgili efeege :D sağolasın teşekkür ediyorum. Bu ay annemin kabristanına gideceğiz o halde ısrarla keçi gübresi aramayı deneyeyim. Başarırım inşallah...
leblebili gübre olsunda ne olursa olsun keçi olması şart değil.
bizimkide tesadüf oldu gübre getirecek arkadaşlarda keçi gübresi var diyince tamam dedik, ama daha asitli olduğunu duymuştuk, tecrübe etmiş olduk.:D
YeniGine
16-12-2013, 23:41
:D Tamam sağol, inşallah leblebili gübre bulacağım... Rahatladım valla!..
adamindibi
22-12-2013, 17:57
Bahçeye Farklı renk bitkilerin bir arada olduğu büyük bir saksı öneririm. Çok güzel görüntü ve koku yayıyor.
Sevgili efeege çiçekleriniz ve bahçeniz çok güzel. Çektiğiniz zahmete değmiş doğrusu. Elinize sağlık. Sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli günler sizinle olsun.
Bahçeye Farklı renk bitkilerin bir arada olduğu büyük bir saksı öneririm. Çok güzel görüntü ve koku yayıyor.
teşekkür ederim bilgi ve önerileriniz için.
dediğiniz saksı arajmanını bende düşünmüştüm, saksı alıp yapamadım.
ama önerinizi dikkate alacağım.sağ olun.
Sevgili efeege çiçekleriniz ve bahçeniz çok güzel. Çektiğiniz zahmete değmiş doğrusu. Elinize sağlık. Sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli günler sizinle olsun.
teşekkürler sevgili asia.
her an bahçeye yakınımızda olsa çok çalışıp emek vereceğiz ama,arada bir
gidince her aklımıza geleni uygulayamıyoruz.
tüm iyi dileklerimiz hepimizin adına olsun.
yeni yeni filizlenip gelişenler.
yeni açmaya çalışanlar.
vede yazdan buyana açmaya devam edenler...
akçabardak
22-12-2013, 22:55
Sevgili efeege, en son fotoğrafta ki ne çiçeği acaba? ben karides çiçeğine benzettim ama
kışın da bahçede mi kalıyor acaba? çok güzel görünüyorlar, sanki son bahardaymış
gibiler.
Sevgili efeege, en son fotoğrafta ki ne çiçeği acaba? ben karides çiçeğine benzettim ama
kışın da bahçede mi kalıyor acaba? çok güzel görünüyorlar, sanki son bahardaymış
gibiler.
evet karides çiçeği bahçede yerde toprağa dikili.
yaz kış bahçede. bizim buralarda kışı ılıman geçtiğinden bahardaymış gibi.
ama yinede bazı çiçeklerimi don vurmuş.
dondan etkilenen yaprak güzelim, iki yıldır bahçedeydi..
YeniGine
22-12-2013, 23:17
Sevgili efeege, çalı minen çok güzel olmuş... Bu yaz ben de tohumdan yetişip 3 tane fidecik diktim bahçeye inşallah benimkiler de böyle büyürler... Ellerine sağlık...
:( Yaprak güzellerine de üzüldüm, yazık olmuş. 2 senedir bahçedelermiş de bu sene ne olmuş öyle. Yazık!..
akçabardak
22-12-2013, 23:39
Yaprak güzellerinize yazık olmuş, ama sağlam olan çeliklerden kurtarabilirsiniz yapraklar
zarar görmüş ama dallarında etkilenmeyenler var gibi sanki, onlardan çelik alıp daha
kuytu bir yerde deneyebilirsiniz, ya tutarsa diye düşündüm.
sevgili yenigine mine çalısını çelikten üretebiliyorum tohumdan hiç denemedim.
ne güzel tohumdan üretmeniz dahada sevindirici güle güle büyütün.
bu sene don olayından yaprak güzelleri, etkilendiler budadım bakalım filiz verirmi.
Yaprak güzellerinize yazık olmuş, ama sağlam olan çeliklerden kurtarabilirsiniz yapraklar
zarar görmüş ama dallarında etkilenmeyenler var gibi sanki, onlardan çelik alıp daha
kuytu bir yerde deneyebilirsiniz, ya tutarsa diye düşündüm.
yaprak güzelleri bilhassa dondan çok etkilendiler iyiki saksıda olanı birazdaha kuytu bir örtü altına koymuştum.
inşallah kışı atlatırlar yazın gölge alanı renklendiriyorlardı.
küçük bir saksıda kışlık eve getirmiştim.
KAPTANzst
25-12-2013, 08:31
Selam efeege
Kaya bahçesi benimde eksiklerim arasında ama 2014 başı gibi hazırlığımı yaparım. Son havuzumu yapınca bahçe yeni şeklini alır.
Bu arada camgüzeli ve yaprak güzeli benim serada olmalarına rağmen hepsi dondu :(
Siz bu yönden daha şanslısınız.
Elektrikli fanlı ısıtıcı çalıştırdım ama yeterli olmadı , **** ayarlayamadık sıcaklık durumunu.
Karides çiçeğini de bahçede görmek ne güzel. Yine benimki serada soldu, bakalım kurtulur mu ?
Kolay gelsin.
selamlar sayın,kaptanzst.
kaya bahçesini bende çok seviyorum, bahçeye görsellik katıyor.
ama bahçe büyük olupta birazdaha geniş olsa dahada estetik olur.
evet soğuklar açısından çok şanslıyız, mesela çiçeklerimin çoğunu balkonun belirli bölümüne sera gibi naylon gerdim gayet sağlıklılar şimdilik.
ayrıca sizin çelikleri getirip göndermemiştim hava şartları çelikler için sizi zorlarmı ki diye düşündüm.
sizin isteğiniz doğrultusunda çeliklere gönderebilirim.
saygılar.
:Dbunlarda nazlı olanları.
sıcak odadaki mini seralarda.
tohum etkinlikten gelen tohumlarım hepside.
gönderen tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.
umarım başarırım,hepsinede bebek gibi bakıyorum.
küçük kaptakiler sellukalar.
:obeni utandırmazlar inşallah.
sevgili tömürcük..
yaprak olarak gelen, menekşelerimin hepside perlitte dikiliydi.kök salıp mini yavrulamışlar.
toprağa geçirdim rahat gelişsinler diye, umarım çürümezler.
sevgili.fatihçiğim.....:D
hoyalarım ilk yapraklarını vermeye başladı.
inşallah sırayla geriside gelir.
:Dbirazda gözlere şenlik olsun..
a 101 den küçük tomurcuklu aldığım lilyumum açtı balkonum renklendi..
bay tömürcek
29-12-2013, 16:19
Maşallah ablacım menekşe yavruların gayet güzel gelişmişler ;) Diğer yaprakların da pek sorun çıkarıcağını sanmıyorum zamanla belli olur onlar :p İnşallah üzmezler seni ablacım :)
Ben bu köşelere bayıldım...
ah.ah.ah.sevgili sonkez sizin menekşe sıralarınızın yanında.
benim köşelerin kırk fırın ekmek yemesi lazım.
Bir büyüsünler inşallah benimkiden daha güzel olurlar...
hepsinin çiçeklerini tek tek görsem yeter.
yaprak ve yavrudan yetiştirmenin heyecanı bir başka acaba nasıl ve ne renk açacaklar, diye merakla beklemek çok sabır işiymiş.
sevgili.fatihçiğim.....:D
hoyalarım ilk yapraklarını vermeye başladı.
inşallah sırayla geriside gelir.
Güzel olacaklar hepsi inşallah. :) Sürgünlerde bol çiçekler görmeye :)
çok sağ ol fatihçiğim sizlerin sayesinde sahip oldum bu güzellere.
inşallah hepsininde çiçeklerini görürüm aşama kaydettikçe sayfamda paylaşacağım..
teşekür ederim tohum takas etkinliğine.
ve tohum paylaşan tüm arkadaşlara.
ilk bir haftada çıkan ballıca, kuduz otu,: fidem..:D
bu yeni çıkan fideyi ekim ayında ekmiştim .
birkaç çeşit fide vardı etiketlememiştim hatam.
şimdi çıkan bu fidenin hangi çiçeğe ait olduğunu bilemiyorum.
yeni açan sukulentçiğim,
akçabardak
03-01-2014, 15:18
Yeni açan sarı sukulentçiğin SEDUM PALMERİ, aynısından bende de var ama,
yazlıkta kaldı, kim bilir nasıl coşmuştur şimdi.
benimde yazlıktaydı akibetinden korktuğumdan kökleyip saksıya dikip getirdim.
akçabardak
03-01-2014, 20:09
Yazlığınız hangi bölgede bilmiyorum ama biz ege bölgesinde olduğumuz için,
benim sedumum bütün kışı bahçede geçiriyor -2,-3 lere dayanıklı bir bitki,
çok ta ağırsız bir bitki kırılan ufacık ta olsa bir dal düştüğü yerde köklenip oracıkta
gelişmeye başlıyor, onun için onu çok seviyorum.
didimdeyiz oradada çok güzel yetişiyorlar.
hatta ordakiler nazillidekilerden daha coşkulu , ama evimizin bahçesi korumasız açık bahçe sebil gibi gelen geçen canı çektığini götürüyor. oyüzden nadir olan türlere bırakmıyorum.
bu bahara inşallah korkuluk ve bahçe kapısını değiştirmek istiyoruz,
ne kadar faydası olur bilmem..
ikicik nergisim vardı açmışlar..:D
azda olsa şu anda açan çiçeklerim.
bay tömürcek
13-01-2014, 23:19
Abooo karaburun mu onlaar? ;) Mis gibi de kokuyolardır ablacım bol bol kokla benim yerime de :p
öylemi türünü bilmiyorudum.
bizim orda tarlası var ,yaşlı bir bekçi amcamız vardı vefat edince gariplerim sahipsiz kaldılar.
daha önce vermişti kaybetmişim.
onun hatırası kalsın diye iki kök kökledim diktim açmışlar nasıl kokuyorlar misler gibi,
tarla dolusu açarlardı busene birkaç çiçek açabilmiş bakımsızlıktan.
soğanından temin edebilirim.
bay tömürcek
15-01-2014, 00:08
Karaburun nergisi ablacım bence çünkü ona çok benziyorlar bide kokuları çok güzel demişsin kesin karaburun ;) Tarlası var demekki maşallah maşallah kim bilir orası nasıl güzel gözüküyordur :p Benim 4 tane karaburunum var ablam teşekkür ederim balkon ufak zaten düşünmen yeter :)
YeniGine
15-01-2014, 00:16
:( Siz benim karaburun nergislerimi görmediniz demek ki? Hoş pek kalmadı, çoğu komşuya 4-5 dal koparıp koparım verdim. Kokuları harika...
Karaburun nergisi ablacım bence çünkü ona çok benziyorlar bide kokuları çok güzel demişsin kesin karaburun ;) Tarlası var demekki maşallah maşallah kim bilir orası nasıl güzel gözüküyordur :p Benim 4 tane karaburunum var ablam teşekkür ederim balkon ufak zaten düşünmen yeter :)
sevindim nergislerimin cinsini öğrenince.
iki yıldır sahibi olmadığından bu sene üç veya dört kökü açabildi bakımsız kalmışlar.
:( Siz benim karaburun nergislerimi görmediniz demek ki? Hoş pek kalmadı, çoğu komşuya 4-5 dal koparıp koparım verdim. Kokuları harika...
nergislerinizi gördüm iyice coşmuşlar maşşallah.
ben nergis türlerini yeni öğreneceğim elimizdeki cevherin yeni farkına vardım:o
soğanlarını çıkartıp tekrar dikiyormusun, yoksa sürekli topraktamı öğrenmem lazım kaybetmemek için..
YeniGine
15-01-2014, 00:58
Sevgili efeege, 4 senedir aynı yerlerinde duruyorlar, geçtiğimiz dönem çiçekleri yine kesip yapraklarını bıraktım. Bahar ayında bütün yaprakları birbirine bağladım kendiliğinden dökülünceye kadar beklettim. Ve bu arada yanmış koyun gübresi döktüm üzerlerine. Bu sene hiç açmadıkları kadar çok güzel çiçek verdiler. Yani hiç çıkartmıyorum topraktan.
bilgilerin için teşekkür ederim.
bir sorum daha olacak çokmu oluyorum bilmem.
aynı saksıya yaza başka çiçek dikiyormusunuz yoksa boşmu bırakıyorsunuz merak ettim.
sudan soğanları koruma açısından aklıma geldi..
Azda olsa şu anda açan çiçeklerim demişsiniz ama bahçeniz hala yaz gibi. Ocak ayında böyle bir bahçe, bayıldım. :)
[QUOTE=abk;1241241]Azda olsa şu anda açan çiçeklerim demişsiniz ama bahçeniz hala yaz gibi. Ocak ayında böyle bir bahçe, bayıldım. :)[/QUOT
hoşgeldin sevgili abk.
bizim buralarda mevsim şu günlerde bahar gibi sürüyor çiçekler gayet güzeller şimdilik.. bazı çiçeklerim hariç.
bu papatyamı çok seviyorum tam açmadı ama tek tük çiçekli şu anda..
yeni açmaya başlayanlar...
YeniGine
15-01-2014, 23:12
bilgilerin için teşekkür ederim.
bir sorum daha olacak çokmu oluyorum bilmem.
aynı saksıya yaza başka çiçek dikiyormusunuz yoksa boşmu bırakıyorsunuz merak ettim.
sudan soğanları koruma açısından aklıma geldi..
Sevgili efeege estağfurullah tabi ki soracağız... Benim nergisler görmüşsündür betontan yapmışlar uzunca bir saksılık gibi diyeyim, onun içindeler 3-4 senedir hep aynı yerlerindeler. O bölgede minyatür güllerim de var onun için devamlı sulanan bir yer. Hatta hatta yağmurda çatının delinen yerinden oluk gibi yağmur suyu akıyor üzerlerine. Maşallah sağlıklılar, her sene daha da çoğalarak çiçeklerini açıyorlar...
KAPTANzst
16-01-2014, 17:13
Bu sayfada ilk fotoğraftaki çiçek nedir. Şebboy gibi ama yapraklar farklı geldi
evet şebboy 3 yıldır bahçede..
Sevgili efeege bahçeniz kışın bile cıvıl cıvıl. Şebboyunuz da pek hamaratmış erkenden açmış ne güzel.Darısı benim şebboyun başına.
merhebalar sevgili asia.
bu sene havalar ılık geçince çiçeklerin keyfi yerinde yalancı bahar yaşıyorlar.
inşallah sizinkilerinde çiçeklerini görürüz resimlerinden koyma imkanınız yokmu umuyorum sizinkilerde coşkuludur.
şebboyların renkleri farklıysa takas edebiliriz..
tohum etkinlikten gelen tohumlarımın bazılarını çimlendirdim.
sıra kazasız büyümekte..
bahçeden budayıp getirdiğim kasımpatılarım..
vede perşembe pazarından alınan yeni sıklemenlerim.
mutfak pencerimin önünde yerlerine aldılar yerlerinden memnun kalırlar umarım...
YeniGine
17-01-2014, 23:12
Sevgili efeege; yeni çimlenenlere maşallah... Çok güzel görünüyorlar, bayılıyorum bu görüntülere (Çiçek böcek denince bayılmadığımız görüntü yok ama yine yeni bir hayat, güzellikler geliyor.) İnşallah çiçeklerini görmek nasip olsun...
Yeni siklamenlerini de güle güle büyüt. Mutfağın soğuktur inşallah, zira dışarıyı, soğuğu seviyorlar.
sağol yenigineciğim inşallah çiçeklerini görmek nasip olur.
inanın bir aydır çocuk gibi bakıyorum. torunum geldiği zaman bunlar ne diye kurcalamak istiyordu.oturma odasının baş köşesindeydi, şimdi balkon seraya çıkardım.
sıklemenleri balkona koymuştum yaprakları hemen düştü.
bende mutfağa aldım kuzeye bakıyor ısıtmasız.
YeniGine
17-01-2014, 23:42
Sevgili efeege; çimlenenler nedir? Ben henüz erken olduğunu düşünüyorum karanfil tohumlarım var hâlâ ekmedim. Şimdi sende görünce imrendim eksem mi acaba? Bu sene pek tohum ekmeyi düşünmüyorum; zira geçen sene kedilerden, yer yokluğundan, :D her zamanki gibi bina görevlisi yine atıverecekti beni binadan pek başarılı olamadım.
çimlendirdiklerim geneli çok yıllık olanlar.
yaza çiçek açtırmaya yetiştirmek için erken bahar ektim.
papatya çeşitleri var, nakkaş sarmaşığı, ballıca,selluka,haseki küpesi, sap kereviz, terasta olup resmini koymadıklarımdan ıspanak, soğan sarmısak otu var..
ben çoğunu oturma odasında sıcak ortamda çimlendirdim..
YeniGine
18-01-2014, 00:10
Valla muhteşem, harikalar... Çook hoşuma gittiler çok. Gönlünce, rastgelsin inşallah...
merhebalar sevgili asia.
bu sene havalar ılık geçince çiçeklerin keyfi yerinde yalancı bahar yaşıyorlar.
inşallah sizinkilerinde çiçeklerini görürüz resimlerinden koyma imkanınız yokmu umuyorum sizinkilerde coşkuludur.
şebboyların renkleri farklıysa takas edebiliriz..
Dilerim bu yalancı bahar çiçeklerimizi hüsrana uğratmaz.
Benim bir tane şebboyum var ne renk olduğunu da bilmiyorum. Çünkü daha yeni geldi bana.Yirmi gün önce bir arkadaşın bahçesinde bir sürü şebboy gördüm. Yarım metre kadar boylanmışlar. Bu çiçeği çok sevdiğimi söyledim. Arkadaş köküyle çekip verdi birini. Getirip saksıya diktim ama bundan pek hoşlanmadı şebboy hanım. Morali bozuk anlayacağınız. Ben de gözünün içine bakıyorum aramız düzelsin diye.:)Komşum tutmaz dedi, üzüldüm. Bu sene çiçek açmasa da razıyım yeter ki kurumasın.
Benim çiçek maceramdan söz etmiştim size. Elimde olmayan nedenlerle birkaç kez edindiğim çiçekleri kaybettim. Şimdi daha kararlı bir şekilde yeniden toparlamaya çalışıyorum. Sizin çiçekleriniz gibi coşkulu güzel çiçeklerim olunca ben de fotoğraf yüklerim. İsterseniz size pembe zıpçıktı soğanı verebilirim. Dün saksısını döktüm. Soğanları aynı saksıya tekrar diktim. Biraz soğan kaldı başka bir saksıya dikmeyi düşünüyorum. Sizin yoksa verebilirim. Çiçekli günler.
merhabalar sevgili asia.
şebboy konusunda hiç endişi etmeyin gölgeye koy susuz bırakma ben sıcak yaz günlerinde bile
bahçede yer değiştirdiğim oldu yapraklarını döküyorlar kök kısmı tutununca tekrar yapraklanıyorlar.
saksısını büyük tuttunca saksıdada oluyorlar. benim burda terasta saksılarımda üç yıllık olanlarım tomurcakta.
nazik teklifin için teşekkür ederim pembe zıpçıktım var. beyazını arıyorum hangimiz bulursak paylaşabiliriz.
Teşekkür ederim yüreğime su serptiniz şebboy konusunda.Ben de arayayım beyaz zıpçıktı.
günaydın.
ara ara ğöz gezdirip çıkıyorum sitemize, ama bazen gördüğümü bile fark edemiyorum kafa meşgul olunca.
antalya,ya kızıma gitmiştim iki gün sonrasınada annem rahatsızlanmış,malum apar topar geldim.
kalp kırizi geçirmiş şükürki zamanında hastaneye yetiştirilip müdahedele edilmiş şimdi hastanede şehir dışında amaliyatta edmiyorlar yüksek şekerden dolayı.sitend takılacak.
hayırlısıyla sağsalim atlatırız inşallah.
kardeşlerimle dönüşümlü kalıyoruz başında.yarın sabah ben gideceğim.
başına gelince anlıyorki insan önce sağlık.
tüm arkadaşlara sağlıklı günler diliyorum.
üç gündür torunum vardı yanımda ,yaşam sevinçleri tatilde gelecektim hani diye tutturunca onuda çağırdım henüz beş yaşında dün onnla kalan tohumları ektik çıkan fidelerimizi şaşırttık.
buarada yeni açanlarıda paylaşayım dedim.
atlasım pek hamarat çıktı.
tohum etkinlikten gelen papatyalarım.
ektihim fidelerde gelişiyor rokaları zaman ayırıp seyreltemedim biraz daha büyüsün yemek için köklü seyrelteyim dedim.
akçabardak
08-02-2014, 14:41
Sevgili efeege, annenize çok geçmiş olsun, inşallah iyileşip çıkar hastaneden allah şifalar versin.
Bu arada bitkileriniz de çok güzeller maşallah.
[QUOTE=akçabardak;1247924]Sevgili efeege, annenize çok geçmiş olsun, inşallah iyileşip çıkar hastaneden allah şifalar versin.
Bu arada bitkileriniz de çok güzeller maşallah.[/QUOT
sağol sayın akçabardak. inşallah sağlıcakla çıkarız hastaneden.
bitkilerime çok fazla zaman ayıramıyorum havalar ılık gittiğinden fazla su istemiyor soğuk ve don olayı olmadığından keyifleri iyi gibi .
Sayın efeege annenize çok çok geçmiş olsun Rabbim şifasını versin ***.
minik fideleriniz çok sağlıklı görünüyorlar maaşallah.
Sayın efeege annenize çok çok geçmiş olsun Rabbim şifasını versin ***.
minik fideleriniz çok sağlıklı görünüyorlar maaşallah.
amin inşallah. çok sağolun.
Ablacım çok geçmiş olsun. Rabbim tez zamanda acil şifalar versin :) :)
Ablacım çok geçmiş olsun. Rabbim tez zamanda acil şifalar versin :) :)
sağol sevgili fatihciğim. gerçektende önce sağlıkmış..
Sevgili efeege annenize acil şifalar diliyorum. Dilerim en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Çiçekleriniz her zamanki gibi çok güzel. Sağlık ve mutluluk içinde sefasını sürmenizi dilerim.
iyi dilekleriniz için sağolun.
allahım herkesin sağlığını, ve dirlik düzenini bozmasın.
bay tömürcek
08-02-2014, 20:37
Ablacım Allah şifalar versin inşallah çabucak toparlanır annen büyük geçmiş olsun.
sağol sevgili tömürcekciğim.
tüm dualar temenniler için.
insanın zor anlarında böyle dileklere ihtiyaç duyuyor.
YeniGine
08-02-2014, 23:18
Sevgili efeege büyük geçmişler olsun, annene acil şifalar diliyorum, sizlere de Allah'ım kolaylıklar versin. Tez zamanda eski sağlığına kavuşur inşallah...
Şebboyların, çimlenenler, fidelerin maşallah hepsi birbirinden güzel, ellerine, gönlüne sağlık...
Sevgili efeege büyük geçmişler olsun, annene acil şifalar diliyorum, sizlere de Allah'ım kolaylıklar versin. Tez zamanda eski sağlığına kavuşur inşallah...
Şebboyların, çimlenenler, fidelerin maşallah hepsi birbirinden güzel, ellerine, gönlüne sağlık...
sağol sevgili yenigine.
rabbim sevdiklerimizi başımızdan eksik etmesin.
fidelerimin çoğu çıktı birkaç çeşidim hariç şimdilik gelişimleri güzel gidiyor..
sizler gibi tecrübeli arkadaşlarımızdan feyz alıyoruz, öğreneceğimiz çok eksiklerimiz var.
Annenize çook geçmiş olsun dilerim. İnsan annesine kıyamıyor iyi bilirim. Tez zamanda iyileşmesi dileğiyle.
Geçmiş olsun. Dilerim en kısa zamanda sağlığına kavuşur, Rabbim şifasını versin İnşALLAH.
loveforlife
09-02-2014, 10:40
Sevgili Efeege,
Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur anneniz. Bunların hepsi birer sınav. Sınavı başarıyla atlatabilene ne mutlu! Geçmiş olsun...
dagsa reklam
09-02-2014, 11:41
sevgili efeege,
annenizin saglığına biran önde kavuşmasını dilerim.yüce rabbin sağlıklı uzun ve güzel bir yaşam nasip etsin.tüm sevdiklerinize.
günaydın.
ara ara ğöz gezdirip çıkıyorum sitemize, ama bazen gördüğümü bile fark edemiyorum kafa meşgul olunca.
antalya,ya kızıma gitmiştim iki gün sonrasınada annem rahatsızlanmış,malum apar topar geldim.
kalp kırizi geçirmiş şükürki zamanında hastaneye yetiştirilip müdahedele edilmiş şimdi hastanede şehir dışında amaliyatta edmiyorlar yüksek şekerden dolayı.sitend takılacak.
hayırlısıyla sağsalim atlatırız inşallah.
kardeşlerimle dönüşümlü kalıyoruz başında.yarın sabah ben gideceğim.
başına gelince anlıyorki insan önce sağlık.
tüm arkadaşlara sağlıklı günler diliyorum.
üç gündür torunum vardı yanımda ,yaşam sevinçleri tatilde gelecektim hani diye tutturunca onuda çağırdım henüz beş yaşında dün onnla kalan tohumları ektik çıkan fidelerimizi şaşırttık.
buarada yeni açanlarıda paylaşayım dedim.
atlasım pek hamarat çıktı.
Sayın Efeege; Çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda iyileşip hastaneden çıkar. Stend takıldıktan sonra yaşamına biraz daha dikkat etmesi gerekecek. Gelmiş geçmiş olsun.
Atlasınız da hem sürgün hem de çiçek açacak olarak görüyorum.
sayın.pulibet. tıraklı. laveforlife. dağsa reklam.dilekleriniz için teşekkürler.
çok şükür sağsalim atlattık bü gün hastaneden taburcu olduk.
rabbim dertdine derman arayan herkese acil şifalar dilerim.
sevdiklerimizide başımızdan eksik etmesin.
çok sağolun sayın mudo.
çok şükür atlattıkriskimiz büyüktü. evet şimdide çok dikkatli olması gerek.
gelince çiçelerimi kontrol ettim
evet atlasımda iki çiçek vede dipten sürgünleri var.
çok sağolun sayın mudo.
çok şükür atlattıkriskimiz büyüktü. evet şimdide çok dikkatli olması gerek.
gelince çiçelerimi kontrol ettim
evet atlasımda iki çiçek vede dipten sürgünleri var.
Sayın efeege; Annenizin tehlikeyi atlatması çok iyi. İyileşip kendine geldikten sonra fazla kilolarını atabilirse, düzenli olarak hareket edebilirse (beş dakikadan başlayarak ve kendini yormadan azar azar artırarak her gün yürüyüş yapabilirse ) çok faydası oluyor.
Kalp damarlarını açmak için oğul otu (melissa ) ve karabaş otu biraz limonu kabuğu ile kaynar kaynamaz alıp içebilirse kalp damarlarını açmaya yardımcı oluyor.
Bildiğimiz kırmızı alıçın yaprağı, çiçeği ve meyvasını düzenli olarak çay olarak tüketebilirse bu da kalp damarlarını açabiliyor. Kırmızı alıç tek çekirdekli olmuyor benim bildiğim alıç kısmında açıklama yapmıştım. Satılan alıç fidanlarının bir kısmı tek çekirdekli alıca benzeyenler.
Toprağın bulunduğu yere yakın olan sol tarafta iki çiçek çok belirgin. Yukarıdaki kısımlarda da muhtemelen çiçekler var. Biraz daha büyüdükleri zaman çok rahat görülecekler.
tavsiyeleriniz için teşekkürler. sayın mudo.
doktorumuzda hergün yürüyüşü dediğiniz gibi tavsiye etti allahtan kilosu yok diyabet hastası yediklerine dikkat ediyor.
atlas çiçeğimde sanırı süprizi çoğlacak birazdaha gelişsin görelim.
iki gündür çiğdemlerim açıyor.
sümbüllerimde açmaya başladılar ..
yanına yaklaşınca mis gibi kokuyor..
sevgili enesciğim. bak çok hızlı büyüyoruz...
yılbaşım tomurcukların çoğunu döktü kalanları açmaya başladı..
akçabardak
16-02-2014, 23:18
Çiğdemler sümbüller harika açmışlar sevgili efeege, kokusuna doyulmaz gerçekten, doya doya koklayın.
evet sayın akçabardak gerçekten mis gibi kokuyorlar. henüz hepsi açmadı...
diğer soğanlarımında açmalarını bekliyorum..
tek tek sırayla açacaklar sanırım hepside açsaydı görselliği güzel olurdu..
YeniGine
17-02-2014, 00:16
Sevgili efeege maalesef hep istiyoruz; hep birlikte açsınlar görselliği güzel olsun. Benim de tek tük açanlarım var ama geride beklediklerim de çok. :D Sanki inat ederlermiş gibi tek tek açıyorlar maalesef.
Sevgili efeege maalesef hep istiyoruz; hep birlikte açsınlar görselliği güzel olsun. Benim de tek tük açanlarım var ama geride beklediklerim de çok. :D Sanki inat ederlermiş gibi tek tek açıyorlar maalesef.
aynen sevgili yenigine. ayni tarihte diktiklerimden torak yüzeyine çıkmayan soğanlı çeşitleri var..
ya sabır dedirtiyorlar..
hafta sonu bütün fidelerimi direk bahçeye ekilecek tohumları alıp bahçeye gittik...
ben sabahtan akşama kadar bahçede işlerimi zor bitirdim..
eşimin yardımı fazla olamadı malum iki tane deafacanlarımız vardı yanımızda.
torunum 5 yaşında yeğenim 7. yaşında ikiafacan oğlanı açık alanda tut tutabilirsen.:D
işlenmekten resim bile çekemedim:(:dilli: bir kaç poz eşim çekmiş onu paylaşayım artık.
ah bahçe toprak çiçeklerle uğraşmak okadar keyifli,ki gözüm arkada geldik.:o
götürüp bahçeye ektiğim fidelerim..
bahçemin şuanki güzlleri şebboylar ****** komşuların vazosundan kalanlar tepeleri kuşa dönmüş..tam karşıdan çekilmemiş ama görünüş muhteşemdi mor bahçe olmuş resmen..
katlı olanları buyıl muhteşem açmış ağırlığını taşıyamamış yerlere yatmış..
beyaz açanlarıda vardı ama eşim çekmemiş..
evin girişindeki sarı güzellerimiz şu anda iple buğulmuş durumda kısmetse altını demirde kamelya gibi yaptırıp sardırmayı düşünüyoruz..bitişiğimizdeki ikiz evle birlikte aynı çiçekten diktik kapı girişine bütünlük sağladı..
bunlarıda önceki gidişimizde eşim süpriz almış battal boy saksılar.
en büyük boy sanırsam varil gibiler...:D her biri bir çuval toprakla anca dolmuştu..
içine çam toprağı, bahçe toprağı, keçi gübresi, mil, perlit, ve torf karıştırıp doldurduk.:dilli:şimdilik ne bulursam ektim ama gölge alanda çok az akşam güneşi alıyor...
arajman yapmak istiyorum..
bayındır çiçek seralarından farklı bitkilerdende alıp.. inşallah güzel arajmanlar olsun istiyorum..
önerilere açığım;)
işte varil saksılar..
kusura bakmayın resim kötü çıkmış.
boruyu kamufle edemedim eşim aceleden gelişi güzel çekmiş..
akçabardak
24-02-2014, 19:30
Sevgili efeege maşallah mor şepboylar çok güzel açmışlar, yeni diktiğiniz fidelerinizi de güle güle büyütün, çiçeklerini görmek dileğimle kolay gelsin.
Sayın efeege şebboylarınıza ben de bayıldım. Kim bilir ne güzel kokuyorlardır? Yeni diktiklerinizi de güle güle büyütüp sefasını sürün mutluluk ve sağlıkla.
sevgili akçabardak. sevgili asia.
temennileriniz için çok sağ olun.
şebboyları bende bu kadar beklemiyordum. havaların ılık gitmesi yoğun çiçekendirmiş.
sanırım gübreninde etkisi olmuş . evet misler gibi kokuyorlardı hatta eşim melisamı açmış dedi.
bu sene kısmet olursa tohumlarını alıp, tohum etkinlikte paylaşmak istiyorum..
YeniGine
24-02-2014, 23:26
Sevgili efeege, fidelerinize, mor şebboylara, sarı güzele, büyük saksılarınıza bayıldım maşallah hepsi birbirinden güzeller...
Latini bahçeye mi, saksıya mı dikeceksiniz diye sorarken maşallah zaten sizin saksılarınız da bahçe gibi...
Ellerinize, emeklerinize sağlık...
hoşgeldin sevgili yenigine.
latinlerin birini güneş gören orta boy saksıya ikincisinide gölge alandaki büyük saksıya diktim bakalım gelişimleri nasıl olacak .geride kalan fidelerim kışlık balkonda hepsini götürmeye kıyamadım..
İremsıla
25-02-2014, 09:18
Mükemmel bir bahçe sevgili efeege ellerinize,emeklerinize sağlık.begonyaları çeliktenmi yetiştirdiniz merak ettim.bende yeni çelik ektim,suda birbuçuk aydır bekliyordu,bir kaç kök verdi ektim,ne dersiniz sevgiler..
Mükemmel bir bahçe sevgili efeege ellerinize,emeklerinize sağlık.begonyaları çeliktenmi yetiştirdiniz merak ettim.bende yeni çelik ektim,suda birbuçuk aydır bekliyordu,bir kaç kök verdi ektim,ne dersiniz sevgiler..
günaydın sevgili iremsıla.
buradan öğrendiklerimle çiçek sevgimi ve bakımını geliştirmeye çalışıyorum...
begonyam yumrulu begonya kış başı iki çeşit çiçekçiden almıştım..
sürekli filizlenen dallarından kırıp direk toprağa dikiyorum hiç şaşmadan tutuyorlar...
o. görünenlerde köksüz budaktan kırdıklarım öylece dikip geldim..
Katlı şebboylara bayıldım. Kokusunu içime çektim sanki. Sonbaharda tohum ekmiştim epey boy attılar. Az önce çıkıp baktım, tepede cicek tomurcuğu var. Renk ne unuttum ama.:)
Her renk kabulüm gerçi.
Anneannemin bahçesinde olurdu, çocukluğumun kokusu bu.
Epey fide yapmışsın, ellerine sağlık. Ben tohum ekmedim bu yıl. Yaprak güzeli saçmıştım sadece. Çıktılar, güneş alsın diye balkona çıkarttım öldüler:( Kalan tohumu da bulamıyorum, fide bakacağım artık.
Kolay gele hepimize. Bol çiçekli ve kokulu günler hepimize olsun.
merhaba sevgili cemo..
fidelerim bu yıl iyi gelişti tohum etkinlikten gelenler benimkileri yeni ektim..
bu yıl küçücük bahçem sanırsam botaniğe dönecek...
bütün fideleri karışık ektim **** tam arapsaçına döhecek..
yaprak gğzeli göneşe hiç tahammülü yok hemen kavruluyor.
benimkilerde don vurmuş çoğu kurumuş kök kısmı sağlam olanlar filizlenmeye çalışıyor..
sağa sola ayırdım bakalım gelişeceklermi..
sanada kolay gelsin çok işvar çoook...
sevgili iremsıla...işte benum kuşa döndürdüğüm yumrulu begonyalarım.
garibanlarım hala azimle sınırları zorlayıp açmaya çalışıyorlar..
mutfaktaki güzellerim..
sıklemenler mutfağın serinliğini ve nemini pek sevdiler coşkulu açıyorlar..
bir demet şebboy, nasıl olsa komşular kesip götürüyorlar ben kendimde kesip ıslatayım dedim...
toplu görüntümüz...
kusura bakmayın şebboyları, vazoya koymayı unutmuşum..
kavanoz, görüntüsünü mazur görün...
bay tömürcek
25-02-2014, 13:48
Maşallah ablacım şebboylara hayran kaldım şebboy kokusuna bayılırım ben katlılarına hastayım zaten :p Renkleri fotoda mı öyle çıkmış yoksa o mor mu gerçek renkleri ben patlıcan morunu çok seviyorum ;) Geçen tohum kutumu karıştırırken senin bana verdiğin tohumları buldum ablacım mor katlı-katsız şebboy yazıyor bi paketin üzerinde nasıl sevindim hemen ekicem tohumları sanırım bu resimlerdekilerden tohumlar değil mi ablacım? ;)
evet verdiğim tohum resimdekilerin tohumundan. bende sevdiğim için getirmiştim.
yanlız katlısı tohum vermiyor katsız olanın tohumundan her ikiside çıkıyor.
benimde ekip fideleri tazelemem gerek. bu açanların 3. yılı yedeklesem iyi olur.
rengi resimden biraz daha koyu misler gibi kokuyor...
bay tömürcek
25-02-2014, 14:10
evet verdiğim tohum resimdekilerin tohumundan. bende sevdiğim için getirmiştim.
yanlız katlısı tohum vermiyor katsız olanın tohumundan her ikiside çıkıyor.
benimde ekip fideleri tazelemem gerek. bu açanların 3. yılı yedeklesem iyi olur.
rengi resimden biraz daha koyu misler gibi kokuyor...
Katlıların tohum vermediğini biliyorum ablacım hatta bizim orda yaşlılar çok komik şekilde aşılarla şebboyları :D Sabah ezanda kalkıp güneş doğmadan katlı şebboy tenekesiyle katsız şebboy tenekesini yan yana koyarlar tohum alacakları güzel çiçekli bir dalı katlı şebboyun dalına bağlarlar 3 ihlas 1 fatiha okuyup üflerler şalvarını üzerine doğru savururlar şebboyların :D Daha sonra çiçekler geçip katsız şebboy tohum yaptığında tohum kapsüllerini sayarlar çift sayıdaysa tek sayıda bırakırlar cılız kapsülleri koparıp dolgunları bırakırlar :D Çok gülüyorum bu olaya ama eskilerden öyle gördükleri için mantıklı geliyor onlara :D
olabilir bende tozlaşmaya deneyeyim.
eskiler yapıyorsa tecrübe bir bildikleri vardır inanırım.
şimdinin tozlaştırması eskilerin duası kumaş savurmak tozları bir birine değirme tozlaştırma çabası.
artık hangisi tutarsa diye garanti olsun, olay tohum almak.
bay tömürcek
25-02-2014, 14:32
olabilir bende tozlaşmaya deneyeyim.
eskiler yapıyorsa tecrübe bir bildikleri vardır inanırım.
şimdinin tozlaştırması eskilerin duası kumaş savurmak tozları bir birine değirme tozlaştırma çabası.
artık hangisi tutarsa diye garanti olsun, olay tohum almak.
Ablacım katlılarla katsızlar yanyanaysa tozlaşıyolar zaten artık pek yapan yok o aşılama tarzını :) Sadece yaşlılar yapıyor :) Yengem tenekeleri yanyana koyar onun tohumları da katlı çıkıyor maksat dediğin gibi tozlaşmaları :)
sevgili tömürcek. şimdilik iyi büyüyorlar bahara çiçeklerini görürmüyüm renk ve türlerini merak ediyorum..
bay tömürcek
25-02-2014, 14:45
Maşallah ablacım nekadar canlı ve güzeller öyle yakında çiçeklerini görürsün diye düşünüyorum ;) Valla resimden anlayamadım abla renklerini ama güzel renkleri var menekşelerimin inşallah ayrı ayrı çıkar hepsi de :p Bide ablacım daha hızlı büyümelerini istiyosan alt sıra yapraklarını yol fazla sarsmadan üzerinden daha çabuk yaprak veiryorlar.
Maşallah ablacım nekadar canlı ve güzeller öyle yakında çiçeklerini görürsün diye düşünüyorum ;) Valla resimden anlayamadım abla renklerini ama güzel renkleri var menekşelerimin inşallah ayrı ayrı çıkar hepsi de :p Bide ablacım daha hızlı büyümelerini istiyosan alt sıra yapraklarını yol fazla sarsmadan üzerinden daha çabuk yaprak veiryorlar.
tamam alt yaprakları alırım iki tanese kazaya uğradı fısfıslama yapayım derken ortaları kavrulup kurudu kuruyan ortalarından yavru fışkırması oldu ne yapacağımı bilemedim bir ara resmini koyarım şimdi işim acele torunum bilye oynamaya çağırıyor :D
Hepsi çok güzel. Şebboylar bir başka güzeller. Ellerinize sağlık.
İremsıla
25-02-2014, 15:22
Maşallah hepsi çok güzel açmışlar.şebboylarınız tohum veriyormu.
sevgili gülsu ve iremsıla.şebboyların tohumu oluyor.
bir aksilik olmassa tohumunu alıp paylaşmak istiyorum.
okadar çok tohum veriyorki geçen atmaya kıyamadım,yıl verecek yer aradım.
Bende şebboylara bayıldım, ne çok çiçeklenmişler öyle maşallah, ellerinize sağlık...
Siz tohumları ekip fidelemişsiniz bile, ben daha tohum ekicem, güle güle büyütün hepsini bol bol çiçeklerini görün. Sevgiler...
bu yıl tohum çeşitleri çok olunca dayanamadım.
ektim fideleyip bahçeye ektim inşallah hava muhalevetine uğramazlar.
inşallah hepimizde bol çiçekli yıl geçiririz.
şebboylar 3 yılında fidelikten çıkmış mini ağaççık olmuşlar...
İremsıla
26-02-2014, 12:13
İnşallah şebboylarınız bol tohum verir bizde nasipleniriz.sevgiler..
loveforlife
26-02-2014, 12:51
Sevgili Efeege,
Şebboylara aşık biri olarak bayıldım sizinkilere... Zaten mor ve mavi tonlarındaki çiçekler özellikle favorim ama bende bu renk yok ne yazık ki... Biz de sizin paylaşımlarınızla kendimizi avutuyoruz. ;) Çiçeğiniz bol olsun!
sevgili iremsıla. ve sevgili loveforlife..
inşallah mutlaka tohumlarını alıp paylaşmak istiyorum.
hatta geçen yıldan kalanlar varmı bakıp varsa ekip hemen fide yetiştirip.
kımet olurda nisanda toplantıya gelebilirsem getirmek isterim.sevgiler...
Sevgili efeege,bahçeniz,bitkileriniz cıvıl cıvıl.İnşallah bu yıl da güzel çiçekler,bol hasat alırsınız.Japon güllerinize,minelerinize ve mavi yasemine bayıldım.Selamlar.
sevgili mügem.
hoşgeldin sayfama teşekkür ederim inşallah hepimizin emekleri boşa gitmesin.
bol çiçekli sebzeli meyveli bereketli sezon diliyorum.
beğendiklerinizden fırsatım olunca çelilerinden gönderebilirim.
bende sayfanızdaki güzelliklere ve emeğe takdirle takip ediyorum..
el emeği hobilerinizde ayrıca ilgi alanım. malum ben
de fırsat bulunca hafta arası el sanatları kursumdayım..
sami ulus
28-02-2014, 07:52
Sayın efeege harika başka ne söyleyebilirimki. Begen butonuna basmak duygularımı anlatmaya yetmez ellerinize emeğinize sağlık. Bahçe ve bitki üzerine imkanlarınızı çok güzel degerlendirmişsiniz. Ben çiğdemi çok severim. Çocukluğumda çeşit çeşit renklerini topladım hiç unutamam. Ama neredeyse 30 yıldır gurbette lojmanlarda yaşıyorum. Çiğdem görme şansım olmadı. Bahçenizde görmek beni çok heyecanlandırdı. Madem bahçede yetişebiliyor bende yapabilirmiyim diye sorayım. Hangi aylarda toplayıp. ne koşullarda saklamalı ve ne zaman dikip hangi aylarda su verilmeli **** verilmemeli. Vaktiniz olurda tecrübelerinizi bize aktarırsanız çok mutlu olurum.
sayın sami ulus.
beğeni ve takdirleriniz için teşekkür ederim.
çocukluğum bahçe vede bahçeli evde geçtiği için benim bilgilerim, hani ne derler alaylı,
yenilikleride buradaki tecrübeli arkadaşlardan öğrenip uygulamaya çalışıyorum.
çiğdem konusunda bahçedekileri iki yıl oldu dikeli yazın etrafındaki çiçekleri sulayınca su görüyor.
başka işlem uygulamıyorum doğadaki gibi sürekli toprakta zamanı gelince filizlenip açıyor gübreyide bahçemi tamamen gübre ektiğim için hepside nasipleniyor .
saksıdakileride bu yıl alıp diktim. hala ara ara açıyor...
sizde bahçeniz varsa çapalarken zarar görmeyecek vede güneş alan bölgeye dikebilirsiniz..
saygılarımla....
gokcegokce
28-02-2014, 22:44
Maşallah sevgili Efeege hem bahçe hem balkon çok güzel görünüyor. Katlı şebboylarınız görsel bir şölen bakmak çok keyifli. Ama benim kalbimi çalan bayrak kırmızı karanfil oldu. Kokulu mudur acaba? Artık öyle güzel karanfiller yok. Seralarda hep mevsimlik ya bodur ya da çin karanfili var. Sevgiler...
sevgili gokçegokçe.
karanfilim bana geleli 6 yıl oldu sanırım.arada yenisini dikip tazeliyorum.
kokusu çok keskin değil yanına gelip koklayınca hafif kokusu var.
yeni hediyelerim.:D
bu gün kursumdan koştura koştura geldim çocuklar gibi heyecanlıydım...
sevgili arkadaşım çoook teşekkür ederim.
hemen yeni yerlerine diktim topraklarını sonra değiştireceğim.
şimdilik böylece diktim.
arajman yaptım bu şekilde büyüsünler..
lalelerim. saksımın bir tanesi açmaya başladı.
tomurcuk,suz olan dar uzun saksıday,dı daha az ve geç geliştiler bende büyük saksıya geçirdim umarım açarlar.
şunu anladım,ki derin büyük saksılarda daha iyi gelişiyorlar...
sümbüllerimin mor renkler,ide açmışlar..
balkonuma kokuları yayılmış....
Yeni miniklerinizi güle güle büyütün. Lalelerin yanındaki küpeler en son pazardan aldıklarınız mı?
sağ olun bebişleri gözüm gibi bakacağım. yağmur suyu alsınlar,da çabuk büyüsünler diye duvar üstüne sıraladım..
evet küpeliler son aldıklarım yarısını yazlık bahçeye diktim.
öncekilerde uzadılar dallansınlar diye tepelerinden budadım diktim onlarda tutmuşlar..
YeniGine
03-03-2014, 23:48
Sevgili efeege maşallah hediyelerin hem çokmuş hem de çok güzeller... Güle güle büyüdüklerini görürsün inşallah... Aranjman durumunda böyle küçüklerken çok güzel görünüyorlar büyüyünce hepsi birbirine karışıyor onun için ben olabilenleri hep tek tek dikiyorum. Ama aranjmanda çok güzel duruyorlar onun için heveslenip bir tanecik ama yine az bitkili tabi komşumun camekânında yaptım bakalım ne olacak?
Lalelerin ve sümbüllerin de güzel olmuşlar, laleler inşallah çiçeklenince daha da güzel olacaklar inşallah... Ellerine sağlık.
tek tek dikecek ne saksım kaldı nede toprağım. bu diktiğim saksıları yeni almıştım.
sukular için tutuyordum hafta sonu orman toprağı yapmaya gidecektik yağmurdan çıkamadık. çok az toprağım kalmıştı. neyse yağmurumuz bol yağsın yeterki, toprağı nereden olsa buluruz.
soğanlılarımın ilk yılı seneye aynı coşkuları olurmu bilmem...
YeniGine
04-03-2014, 00:45
Sevgili efeege haklısın hediyelerin dediğim gibi çokça, ben tek tek dikiyorum derken benimkiler az.
Amman haklısın yeter ki yağmurumuz bol yağsın, suyumuz eksik olmasın, susuzluk çekmeyelim inşallah.
Sevgili efeege, evet soğanlılar ilk yıl çok güzel çiçekleniyorlar, bak benim sayfamda sevgili Güler Hanım'ın soğanlılar için önerileri var, istersen bir oku çook yararını göreceksin.
Sevgili efeege, yeni minişlerinizi güle güle büyütün çok şekerler, lalelerinizin rengi de çok güzel gözüküyor, ellerinize sağlık...
yeni yeni açmaya başlayanlarım..
ters lalelerim filizleri tam çıkmadan. tomurcuklarıyla birlikte çıkıyor.
bu normalmi acaba...
mor lalelerin bu açmamış halini çok sevdim..
bay tömürcek
09-03-2014, 13:55
Maşallah ablacım soğanlıların nekadar güzel olmuşlar :) Frezyaların tomurcuk dolmuşlar inşallah hepsi birden açarlar da koklamaya doyamzsın ;) Hüsnüyusufların iki renk mi ablacım tohum tuttukların da başka isteyen yoksa bana tohumundan ayırır mısın abla ben çok seviyorum karanfilleri ;)
merhaba tömürcekçiğim.
farezyalarım yıllardır benimleler. o kadar çoğalmıştı,ki çoğunu bahçeye saksı ve yere dikmiştim bu yıl o kadar coşmuşlar ki hepsi tomucuktaydı işten resimleyemedim.
buradaki hüsnü yusufları iki renk çiçekçiden almıştım geliştiler tohumunu senin için takip edeceğim. bahçeyede bu kış tohum ekmiştim çıkmışlardı. inşallah kurumazlar..
KAPTANzst
09-03-2014, 19:02
2 Senedir ters lale yetiştirmeye çalışıyorum. Yine 30 cm boylandı ama çiçek verecek gibi değil. Maşallah sizinki boyuna bakmadan çiçekli geliyor. Bu konuda bilgim yok ama sizinkine bakınca benim ters laleden yine ümidimi kestim.
Güle güle büyütün. Fotoğraflarla bizde avunuruz artık :D
2 Senedir ters lale yetiştirmeye çalışıyorum. Yine 30 cm boylandı ama çiçek verecek gibi değil. Maşallah sizinki boyuna bakmadan çiçekli geliyor. Bu konuda bilgim yok ama sizinkine bakınca benim ters laleden yine ümidimi kestim.
Güle güle büyütün. Fotoğraflarla bizde avunuruz artık :D
benimde bu yıl ilk aldım diktim aldığım soğanlar büyük çiçek açabilecek durumdaydı.
bana acayip gelen filizi topraktan çıkmadan çiçeğin çıkması.
bu gün çamlıklara toprak yapmaya gittik.
çiçekler için çam toprağı kazdık.
yol kenarına gübre dökmüşler etrafında iyice yanmış yıllanmış kara kuma dönüşmüş gübrede aldık.
sonrasına,da anemon gelincik tarlalarına rastladık :Dhızımı alamadım demet yaptım çocukluğumdan bu yana gelincik toplamaya bayılırım. birkaç tenesinide köklü aldım.
bahçe balkon hazırlıkları başladı hepimize kolay gelsin keşke bizim buralardada toprak toplayabileceğimiz çamlıklar olsa
bahçe balkon hazırlıkları başladı hepimize kolay gelsin keşke bizim buralardada toprak toplayabileceğimiz çamlıklar olsa
çam olması şart değil ama.
ormanlığın sık olan ağaç altları yaprak çürüntülü topraklarda verimli olur.
gübrede bol bulunur sanırsam.köy yollarına gidince oralardan toprak gübre bol bulunuyor...
evet bahar hazırlıkları başladı tüm bitki severlere kolay gelsin...
Sevgili efeege sayfanız gene çok güzel, çok renkli. Elinize sağlık. Kırlarda çiçek toplamanın zevki de başka oluyor doğrusu. Biz bunlara lale diyoruz. Gelincik başka bir çiçek diye biliyorum. Biz de bugün toprak toplamaya gittik. Güzel toprak bulduk diye komşumla sevinçle çuvala doldururken fark ettim bu iğne yapraklı çam dalları çürüğüymüş. İğne yapraklıların gübresi çiçekler için zararlı gibi bir şey okumuştum bu forumda. Onu aramak için girdim. Sizin sayfanıza takıldım. Sizin bu konuda bilginiz var mı? Eğer zararlı değilse çok güzel bir gübre kaynağı bulduk demektir. Hoşça kalın.
sevgili asia çiçeklerde şaşırdı bu yıl havalar ısınınca gelişip çiçek açmaya çalışıyor suğuyuncada öylece pusuyorlar..
evet ya bizde lale diyoruz evde yetiştirdiğimiz soğanlı lale olunca bunu gelincik diye adlandırmışım.
çam ormanı kumunu daha önceki yıllardada kullanmıştım ama karışım yaparak kullandim sardunya ve ceylanlarda büyük faydasını gördüm 4de 1 oranda koymuştum.her çiçek hakkında bir fikir veremem. ben kullanıyorum..
balkonumdaki latinlerim.ve güler atlasım atağa geçtiler.
bahçemdeki çiçeklerim.
bırakıp gelmeyi kıyamadım..
ama çaresi yok...:(
YeniGine
28-03-2014, 23:51
Sevgili efeege maşallah bahçenizin, çiçeklerinizin gelişimleri maşallah maşallah çok güzel gelişmişler. Açan çiçekler, renkler çok güzeller çok.
Ellerinize sağlık...
Bahçeniz balkonunuz çok güzel insanın içi açılıyor hele eflatun şebboylar ne güzel kokuyorlardır şimdi onlar. Gönlünüze sağlık.
sevgili yenigine ve aysis.
gerçektin bahçem misler gibi kokuyordu, ama iki gün yaşayabildim. ama öylece bırakıp geldik.
artık hevesimi balkon ve terasta yetiniyorum.
yazında buradakileri bırakmak zor geliyor çünkü yarısı fire verip kuruyorlar..
kiymetlileri götürebildiğim kadarını götüreceğim...
bir tane kamyon lazımm.....
turkanatalay
29-03-2014, 15:31
Söz mendilleri, sardunyalar, cananlar, mercanlar, şebboylar, orkideler, atlaslar, ne ararsan var. Çok fena oldum şimdi. Bunların hepsi Nazilli'de mi? Eğer ordaysa eviniz ne taraftasöyleyin de, mahalleden şöyle bir geçeyim. :)
sevgili tukanatalay bahçemdekiler yazlıkta.
ama balkon ve terasımdakilerde fena değil keyif çayı içmeye beklerim.
garaja çok yakınım.
söz mendili hangi çiçeğin ismi bilemedim......
ilk ikisi bir ay önce yaptığım arajmanlar. gölgede olanlar..
bu son üç saksıyı yeni arajman yaptım, bunlarda güneş gören yerdeler .
inşallah fire vermeden gelişirler.
turkanatalay
29-03-2014, 16:37
Petunyalara bizim oralarda söz mendili derler ya, bilirsiniz diye düşünmüştüm. Bozdoğan'lıyım ben de. 489 nolu mesajın son resmindeki kırmızı açanlara da Emel Hanım derler :) Bir türl ezberleyemedim forumdaki ismini. ( CALANCHOE 'ymiş) :) Bu arada beyaz mercan da gözümden kaçmadı yani. Belki karşılaşırız bir gün. Sağlıcakla kalın.
petuyaların adının söz mendili olarak ilkez duydum ama emel hanımları bilirim..
petunyalar kışı sağsalim atlatmış.
kokulu misk zambaklarının tomurcukları açmaya az kalmış.
galalar yaprak büyütmüş çiçeği henüz yok...
Masallah bahçen çok güzel sevgili egeefe
İnsan emek verince ne güzelliklerle karşılaşıyor. Bırakıp gitmek istememeni çok iyi anlıyorum.
Bu arada petunyaların geçen yıldan mı kaldı yoksa ben mi yanlış anladım? mevsimliktir petunyalar. şaşırdım.
Makallah bahçen çok güzel sevgili egeefe
İnsan emek verince ne güzelliklerle karşılaşıyor. Bırakıp gitmek istememeni çok iyi anlıyorum.
Bu arada petunyaların geçen yıldan mı kaldı yoksa ben mi yanlış anladım? mevsimliktir petunyalar. şaşırdım.
evet sevgili hira petunyam geçen yıldan iki tanesi yazı atlattı.
biriside kışı atlatabilmiş. büyük saksıya arajman için yer değiştirdim umarım zorlanmaz....
tohumlarından alabilmiştim bir hafta oldu ekeli henüz çıkmadılar..
Çok şaşırdım, ben mevsimlik sanıyordum petunyaları ve bendekiler öldü kışa girmeden daha.
sıcaklara dayanıklı değil.... kışı bahçede geçirdi.
Sayın efeege, bahçeniz çok güzelmiş, ellerinize sağlık. Petunyalar burda kışı atlatamıyor ama sizin oralarda iklim yumuşak tabi, ne güzel bu zamanda bile bol bol çiçek açmışlar. Galaları görünce iyice şaşırdım, ne kadar da çok büyümüşler! Ben bu sene ilk defa gala yumruları ektim saksıya, ekeli bir on gün oluyor. Bir tanesi bikaç sürgün patlatıp toprak üstüne çıkmış. Sizin galaları görünce bu sene çiçek görebilir miyim, şüpheye düştüm şimdi :)
sevgili esin. bahçeler bu yıl soğuklar olmadığından çiçekler çok yaprak dökmediler.
o yüzden coşkulular.
galalar, da sürekli bahçede dikililer, hiç köklemiyorum,
hava şartlarına göre gelişim gösteriyorlar.
bahçelerde bahar coşkusu....
şebboylar demet demet kesildikçe tazelenip devamlı çiçekteler en az bir aydır aynı coşkuyla açıyorlar.
tekkat olanlar tohuma döndü biçtim katmerliler sürekli çiçekte..
mercanlar, ve sakız sardunyalarda . açmaya başladı.
sdk_akgn
10-04-2014, 21:53
tek kelime ile harika
Bendeki şebboylar da tek kat. Sanırım katmerliler daha uzun süre çiçekli kalıyor. Bu hafta yarısını budayıp gelişmelerini izleyeceğim nasılsa tohuma kalacak bir sürü şebboyum var. Acaba tekrar açarlar mı?
YeniGine
10-04-2014, 23:07
Sevgili efeege maşallah bahçen çok güzel olmuş, rengarenk ve çiçeklerin coşmuş maşallah...
Şebboyları budamak mı gerekiyor sevgili efeege? Ben bilmediğimden hiç dokunmuyorum...
sayın sdk akgn. sayın hk doğan ve sevgili yenigine. bahçeme hoşgeldiniz.
şebboyların tek ketlı olanı çiçekleri geçmiş tohumlarını almak için budadım.
yeniden açarlarmı bilmem. ama katmerliler. çiçeklerini gelen geçen ıslatmak için buduyorlar
gelirken bende vazo için buduyorum. iki hafta aralıkla gittiğimizde daha fazla çiçeklendiğini görüyorum.hazirana kadarda açıyorlar.
tohumları bolca topluyorum inşallah tohum etkinlikte paylaşmak istiyorum.
saygılar.
ayrıca şebboyların bu yıl üçüncü yılı seneye kalacaklarmı bakalım.bende merak ediyorum.
yedeklemek için ilk fırsatta yeni fide için tohum ekmek istiyorum.
YeniGine
11-04-2014, 00:20
Sevgili efeege evet şebboylar çok güzeller onun için kesinlikle yedeklenmeli. Rastgelsin inşallah...
tohumlarından isterseniz gönderebilirim.
YeniGine
11-04-2014, 00:36
Sevgili efeege ben de geçen sene senin şebboylarından vardı fakat kurudu gitti ve sevgili hdoğan saz ekibinin marifeti olabilir diye bir yorumda bulunmuş idi. Sonradan ben de anladım ki karanfillerim de dahil saz ekibimin ve kedilerin marifeti.
Sen benim şebboylarımı görmüşsündür seninkilerden farklı ve benim sevdiğim cinsleri. İnşallah bu sene başlarına bir hal gelmez ise onların tohumlarını alıp onları çoğaltmayı düşünüyorum nasip ise. Yardımcı olabilir isen bendekileri de budamak gerekir mi acaba?
Sevgili efeege bahçeniz coşmuş maşallah, her yer rengarek cıvıl cıvıl ellerinize sağlık. Şebboyların aynı renklerinden anneminde var (katlı olanlardan) çiçekleri geçmek üzere artık, ona ben çimlendirip vermiştim ama bendekiler kurudu gitti. Ben tohumlarını satın almıştım e-fidancım'dan, katlılarda tohum oluşumu göremedim hiç. Sizinkilerde oluyor mu?
Tohumlar olgunlaştı mı? Budadıysanız en azından sararması gerekmiyor mu kapsüllerin?
Ben katmerli olanlardan isterim takasta. :)
sayın sdk akgn. sayın hk doğan ve sevgili yenigine. bahçeme hoşgeldiniz.
şebboyların tek ketlı olanı çiçekleri geçmiş tohumlarını almak için budadım.
yeniden açarlarmı bilmem. ama katmerliler. çiçeklerini gelen geçen ıslatmak için buduyorlar
gelirken bende vazo için buduyorum. iki hafta aralıkla gittiğimizde daha fazla çiçeklendiğini görüyorum.hazirana kadarda açıyorlar.
tohumları bolca topluyorum inşallah tohum etkinlikte paylaşmak istiyorum.
saygılar.
Sevgili efeege bahçeniz coşmuş maşallah, her yer rengarek cıvıl cıvıl ellerinize sağlık. Şebboyların aynı renklerinden anneminde var (katlı olanlardan) çiçekleri geçmek üzere artık, ona ben çimlendirip vermiştim ama bendekiler kurudu gitti. Ben tohumlarını satın almıştım e-fidancım'dan, katlılarda tohum oluşumu göremedim hiç. Sizinkilerde oluyor mu?
sevgili aheste katmerlilerde bende tohum oluşumu göremedim.
yanlız izlenimlerim şu, bahçemde çoğu katmerliydi üç kök katmerli açtı gerisi yalın kat.
sanırım yalın kat tohumlardan ekilince katmerli karışık çıkıyor.
bu benim görüşüm.
tohumları komşumdan almıştım.
sayın h doğan.
bahçedekileri mecburen budadım. başka açan çiçeklerimin üzerine istila etmişler.
kışlıktaki saksıda olanların bir kısmını bekletiyorum.
ben çok fazla sararmasına bekleyemiyorum çünkü sürekli su verdiğimden dallarının tekrar filizlenmesini sağlıyorum.
beyaz-papatya
11-04-2014, 12:30
bayıldım bayıldım bayıldım tek kelime ile muhteşem seyrine doyum olmaz kıskandım sizi :(
bayıldım bayıldım bayıldım tek kelime ile muhteşem seyrine doyum olmaz kıskandım sizi :(
sevgili beyaz papatya.
teşekkür ederim bu kış ılık geçtiği için bahçeler biraz daha coşkulu.
tüm bitki severlere bol renkli çiçekli yaz sezonu dilerim.
malum bahar mevsimi bitkilerin bakım zamanı.
hepimizin emeği karşılıksız kalmasın inşallah.
gokcegokce
13-04-2014, 12:35
Sevgili Efeege, bahçe çiçekten yıkılıyor! Şebboylara hayran kalmamak elde değil kokusunu hayal bile edemiyorum tabi. Sakız ve ceylanlar da yanlarına pek yakışmış. Keyfini sürün bahçenizin, sevgiler...
Sevgili Efeege, bahçe çiçekten yıkılıyor! Şebboylara hayran kalmamak elde değil kokusunu hayal bile edemiyorum tabi. Sakız ve ceylanlar da yanlarına pek yakışmış. Keyfini sürün bahçenizin, sevgiler...
sevgili gökçegökçe.
ah birde çiçeklerin yanında olsak en güzel anlarında uzak kalıyoruz sulayıp bakımı
cabası kendi hallerinde gariplerim. aklım hep bahçede.
bende senin balkonunu gezdim düzenine bakımına hayran kaldım.
bol çiçekleriyle keyfini sürmenizi dilerim.
milaca2010
15-04-2014, 23:15
Sn. efeege; Öncelikle geç kalmış olsamda bahçe sayfanızın hayırlı olmasını dilerim.
Evinizin manzarası çok güzel begonvil cennetinde ikame etmek süper bir keyf olmalı.
Maşallah bahçenizde yok yok, kaktüs ve sukullent tarhınıza bayıldım, verdiğiniz emeklere sağlık, huzur ve sağlıkla yaşamanız dileğiyle.
merhaba sevgili milaca 2010.
sayfama hoş geldiniz.
yeşilliği çiçeği olan her yer cennettir. hepimiz bitkileri severek emek veriyoruz.
sevgininde mükafatı bu güzellikler.
tüm bitki sever arkadaşlarımızı emeklerinin mükafatını görmesi dileğiyle.
işleriniz kolay gelsin..
teras bahçemden. yeni açanlarım.
iliki resim kelebek cananlarım. bizim buralarda bu adla anılır.
ikinciler sakız sardunyalarım mor açanı kurudu zannadiyodum bana süpriz yaptı.
son karem sardunyalarımın toplu görüntüsü,
tamamen açmadı ama ben dayanamadım paylaşmak istedim.
milaca2010
24-04-2014, 16:39
Nazar değmesin maşallah sevgili efeege; Sardunyalarınız ve ceylanlarınız (Kelebek Canan) göz kamaştırıyor.
Lila renkli sakız sardunyanızda çok güzel ve arkaplanda karanfillerinizde sanırım çiçeğe durmuşlar, hepsi bir bütün olarak mükemmel görünüyor, doya doya keyfini çıkartın bu güzelliklerin:)
Sevgilerimle...
Nazar değmesin maşallah sevgili efeege; Sardunyalarınız ve ceylanlarınız (Kelebek Canan) göz kamaştırıyor.
Lila renkli sakız sardunyanızda çok güzel ve arkaplanda karanfillerinizde sanırım çiçeğe durmuşlar, hepsi bir bütün olarak mükemmel görünüyor, doya doya keyfini çıkartın bu güzelliklerin:)
Sevgilerimle...
teşekkür ederim sevgili milaca.
emeklerimizin karşılığını hepimize sağlıkla keyfine sürmek nasip etsin.
karanfillerim tektük açmaya başladı çiçekleri çoğalınca paylaşmak isterim.
resimlerimi bir hafta öncesi çekmiştim şu an baktım birazdaha renklenmişler.
sevgilerimle.
resimsel
24-04-2014, 17:02
Sn.efeege harika görünüyorlar ellerinize sağlık.
485973
buresimi bu gün çektim, kelebekle üç günde bile farketmişler.
485975
Sn.efeege harika görünüyorlar ellerinize sağlık.
sn resimsel çok sağolun. emek verince karşılıksız kalmıyor.
buda pembe sakız sardunyam....
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.