View Full Version : efeege / bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir: DİDİM
Bahçenin büyüklüğü: 35. metre kare
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Doğu ,güney ,Batı,yarı gölgeli.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri: Sahil,ılıman.
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb): yazlık
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?: 4-5 yıl
Başlangıçta tasarım yaptınız mı?: Profesyonel yardım aldınız mı? Hayır
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) : bakımını kendim yapıyorum.
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?:yok konutun üç etrafı minik bahçe.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : minik bir havuz, ama yerim ve imkanlarım yok.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler): iki limon ağacı, begonvil ,yasemin,gül çeşitleri,haseki küpeli,ortanca ,ful ,fulyasemini,hatmi, mine ,japon gülü,sabah sefası.süs melisa,kaktüs sukulet çeşitleri.sebzeler.biber patlıcan,domates salatalık fasulye.nane.maydanoz dereotu soğan,süs kabakları.
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : çoğunu fide, çelikten kendim ürettim.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı?:hepsini çok seviyorum.
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?: evet
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : şebeke suyu
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : zamanında ve doğru sulama yapmaya özen gösteriyorum.
Toprak özellikleri : killi
Kompost yapıyor musunuz?: yeni başladım.
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?: çok.
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : öncelikli ev yapımı zorda kalırsam
Bahçeniz organik mi?: evet.
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz?: keçi, koyun gübresi.
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?: yok
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?: hortumla .
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? :site arası ,etrafınde konutlar var.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?: bahçemin yüksekliğini artırıp, oturma alanı seviyesine getirip bahçeyle içiçe olmak.
Tetanoz aşısı oldunuz mu?: evet.
Yeni açmaya başlayan küpelilerim
Bayındır çiçek festivalinden eşimin hediye aldığı caaanım orkidem :)
mandalinci
28-05-2013, 06:45
Hoşgeldiniz, sayfanız hayırlı olsun.
Çiçeklerinizi güle güle büyütün, yeni paylaşımlarınızı bekliyoruz.
Sayfanız hayırlı ve bol çicekli olsun.....Hoşgeldiniz...
Hoşgeldiniz...
Herşey gönlünüzce olur umarım.
Hoş geldiniz ,maşallahınız var.
teşekkürler arkadaşlar hepinize .fotğraflar ve çiçekler için acemiyim inşallah bilgilerimi buradan artırıp daha güzellikler sunabilirim.doğa dostlarım.hepinize bol çiçekli günler dilerim.
bu resimlerim bu seneki bayındır çiçek festivalinden. bütün bu güzellikleri görünce kendimi kaybettim. geriye dönerken arabada oturacak yeri zor bulduk
nilüferlere bayıldım, ama satılık değil dediler. birtanecik bile olsun satınalayım diye dil döktüm ama nafile alamadım. bizim buralarda bulunmuyor aklımda kaldılar. :(
şu anda yazlık bahçeden uzaktayız resimleyemiyorum,aklım hep bahçemde .inşallah , hafta sonu resileri çekip koyarım, sadece bir ay öncesi çektiğimiz resmi paylaşayım.
Sayın efege,
Aramıza hoşgeldiniz bahçe sayfanız hayırlı olsun.
teşekkür ederim SMNUNAL sayfama hoş geldiniz,acizane birşeyler paylaşayım dedim kendimce . ağaçlar neti yeni teşrif ettim tesadüfen tutkusu oldum,bir çok üye arkadaşların arkadaşların sayfalarını gördüm hayranlıkla izledim .
inşallah bizlerde böyle güzellikler yaratabiliz.
kadir_26
29-05-2013, 20:23
Sn. Efeege,
Öncelikle hoşgeldiniz. Sayfanız hayırlı olsun. Bahçe tanıtım yazınızda bir mini havuz yapmak istediğinizi ama bahçenin yeterli gelmeyeceğini yazmışsınız. 1x1 m. Bir yarı gölge alanda bile harika bir görsel yaratabileceğiniz bir mini havuz yaratabilirsiniz, bir çok örneği var. Hem bu boyutta bir mini havuzun bakımı kolay olur hem de tecrübe edinmenizi sağlar. Dilerseniz örneklerini Web'den sizde bulabilirsiniz bende size linkler gönderebilirim.
Sağlıklı bol çiçekleriniz olması dileklerimle.
teşekkür ederim kadir bey. düşünüyorum ama burda imkanlarımız kısıtlı öncelikle havuzda yetiştirecek bitkileri temin etmek lazım buralarda büyük çiçek marketleri yok semt pazarlarından bulabildiklerimizi alıyoruz .inşallah ileride mutlaka gerçekleşdireceğim saygılarımla.
kadir_26
30-05-2013, 16:40
teşekkür ederim kadir bey. düşünüyorum ama burda imkanlarımız kısıtlı öncelikle havuzda yetiştirecek bitkileri temin etmek lazım buralarda büyük çiçek marketleri yok semt pazarlarından bulabildiklerimizi alıyoruz .inşallah ileride mutlaka gerçekleşdireceğim saygılarımla.
Sn. Efeege, görsel olarak size ilham verecek çalışmalar için
mini pond - BURAYA TIKLAYINIZ (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1920&bih=979&q=mini+pond&oq=mini+pond&gs_l=img.3..0i19l6j0i5i19l3.2863.5577.0.7241.9.9.0 .0.0.0.178.1172.0j9.9.0...0.0.0..1ac.1.15.img.89kM BcH7ZMc)
Umarım bir gün hayalinizi gerçekleştirirsiniz.
Kolay gelsin.
sağolun kadir bey. hepside çok güzeller linkdeki fikirleri beğendim. değerlendirmeye çalışıcam inşallah...
kendi yetiştirdiğimiz, susaklardan. eşimle birlikte, yaptığımız acemice lambalar.onları baktıkça çok mutlu oluyoruz .buda bize yetiyor
akçabardak
31-05-2013, 20:06
Sevgili efeege, hoşgeldiniz sayfanız hayırlı olsun, bahçeniz bol bitkilerle herşey gönlünüzce olsun.
sağ olun akçabardak, tesadüf bu gün bende sayfanızı gezindim harika bitkileriniz var. küçük bahçelerde işimiz biraz zor oluyor ama bunada şükür diyeceğiz. benimde gözüm komşuların bahçelerin bomboş alanlarında oluyor.
sayfamı ziyaret eden tüm arkadaşlara. , çok teşekkür ederim.
iyi akşamlar tüm çiçek ve doğa dostları.
nihayet, hafta sonu, bahçeme kavuştum. iki günlük olsada.
ilk kez bahçede ortanca yetiştirebildim ağaçlar netten öğrendiğim bilgi doğrultusunda küçücük fideydi bir ay öncesi. şimdi böyle buldum
yedi kardeşlerim öyle coşmuşlarki gözlerimi alamadım.
mercanlar ayrı güzellikteler.
melisalarda tam çiçikte , gece parfüm kokusu okadar keskindi tüm evi kaplıyordu.
papatyaların çiçeği geçmek üzere .canlılığını yitirmiş durumda.:(
küçücük bahçemde n şimdilik bu kadar .o kadar yorgunumki iki gününde sürekli bahçedeydim eşim badana boyayla meşguldu bende bahçe işiyle .devamı sonraya.inşallah.
birtanecik
03-06-2013, 23:15
....
Merhaba
Bahçenizi gezdim. Bende sizin gibi yeni başlıyorum . Hepsi çok güzel. Bu çiçek benim de gözüme takılıyor. Adı nedir nasıl ortam ister.
Hepimize kolay gelsin..
teşekkür ederim .aynen size katılıyorum çoook öğreneceğim eksiklikler var.
havalar serin gidince, sardunyalar oryanca gibi açmışlar.
birtanecik
04-06-2013, 00:36
yedi kardeşlerim öyle coşmuşlarki gözlerimi alamadım.
merhaba
Bu çiçeği sormuştum
birazda şebboylar onlarda, çok güzel kokuyolardı.
mavi yaseminler. zıpçıktılar yeniyeni açmaya başladı.
Sn. efeege; sayfanız hayırlı, bol çiçekli ve yeşillikli olsun.
Su kabaklarından yaptığınız lambalar çok güzel olmuş elinize sağlık. bende bu sene susak tohumları buldum yetiştirmeye çalışacağım. Eğer olursa sizden tüyolar alırım.
Sevgiler.
sevgi hanım hoşgeldiniz sukabağını için biraz çukur açıyorum içine organik gübre koyup fideleri dikiyorum . ama busene direk tohumu bahçeye ekmiştim henüz çıkmamış . biraz uzayınca limon ağacına sardırıyorum
sayın birtanecik bahsettiğiniz çiçeğin latince ismini araştıramadım. ama türkçesi yedi kardeş , çeşitleri . tam günışığı seviyor bolsu. üzerini ıslatmayı hiç sevmez .. hemen çiçeğini döker. birazda gübreledinmi, deymeyin keyfine.
Sayfanız hayırlı olsun Sn.efeege,
Saygılar.
sayın efeege; sayfanız hayırlı olsun.
teşekkür ederim. sn kelebek sn ahsenn sayfama hoş geldiniz. mesajınızı yeni gördüm evde değildim . el sanatları kursumuzun sergisi vardı nöbetteydim .
söke yolu boyunca ay çiçek tohumu ekilmiş böyle güzellikteydiler.
geçen yıldan kalan biber fideleri geçen yıl bu kadar dökmemişti.
Sn.efeege; yedi kardeş çiçeğinizin adı ağaç minesi. Bende seneler önce Antalya da görüp güzelliğine meftun olmuştum. Hemen alıp getirdim ama benimkisinin rengi pembeli. Siz 3 rengine de sahip olmuşsunuz. Çok ta güzel açmışlar.MAŞALLAH.
birtanecik
04-06-2013, 20:49
Merhabalar,
Mavi yaseminler çok güzelmiş. Kokuyolar mı diğerleri gibi. Yetişme tarzları diğer çeşitleriyle aynı mı?
Çok mu sordum acaba?
iyi akşamlar. sevgi hanım ismi evet .ağaç minesi. antalya iklimi tam bu çiçeklik sıcağı hayır demiyor .çok fazla istekleri yok gübre ve su yeterli .
Merhabalar,
Mavi yaseminler çok güzelmiş. Kokuyolar mı diğerleri gibi. Yetişme tarzları diğer çeşitleriyle aynı mı?
Çok mu sordum acaba?
merhaba. evet görselliği güzel hiç kokusu yok. hiç nazlı değil çok arsız sürekli buduyoruz her yerden filiz veriyor.
birde kusuru var yanından geçerken değdinmi mutlaka üzerinde bulursun kumaşa yapışmaya bayılıyor. ama genede çoook güzeller.
birtanecik
04-06-2013, 22:27
Kolaylıklar diliyorum size.
küçücük bahçe derleyip toparlanamıyor. önceden ne bulursam alıp diktim şimdi buradaki bahçeleri görünce yanlışlarımı görüyorum. inşallah birazcıkta olsa düzene koyabilirim.
yedi veren limonumuz yıl boyunca hiç limonsuz bırakmıyor .resimlerin hepside yeni hem sarı vede yeşili hiç üzerinden eksik olmuyor...
begonvilim ve ateş çiçeklerim. diğer begonvillerim henüz açmamış açınca resimlerim.
Sayın Efeege,
Üyeliğiniz ve bahçe sayfanız hayırlı olsun. Sitemize hoş geldiniz.
Sağlık içinde bahçenizin keyfini sürmenizi temenni ederim.
Sayın tturt. iyi dileklerinize teşekkür ederim. bütün temenniler hepimiz için olsun . bol çiçikli günler dilerim.
ön bahçenin genel görüntüsü.
dağçiçeği
08-06-2013, 08:32
Sayın efeege, bahçeniz ve bitkileriniz çok güzel. Kabaktan yaptığınız çalışmanıza bayıldım. Ellerinize sağlık.
pembe beyaz begonvilim , açmaya başlamış.
horoz ibikleri gelişmeye başlamış.
kaktüslerim yeni yerlerine uyum sağlayıp. gelişmeye başlamış.
genel görünüm. önceki yıllardan toplanmış deniz kabuklarım vardı dekora etmeye çalıştım.
her çiçekten benimde olsun hevesiyle bahçe küçük olunca biraz karışık oluyor, malesef.
bitkilere meraklı oluşumdan el sanatları kursunda bile nakıştan yaptığım orkide resmi tablom.
bu tabloyuda bir arkadaş yapmış çok beğendim bu gün öğrenip aynısından yaptım. çerçeve yapılacak bekliyor. konu çiçek olunca mutluğumu paylaşmak istedim.
bahçede ağaç minesiyle. mavi yasemin yarışıyorlar.[LIST]
sundavillam yeni yerini sanırım sevdi. tilki kuyruğum kendidini ancak toparlıyor yerinimi sevmediki.
serpil D
14-06-2013, 17:01
sayın efeege sayfanız hayırlı olsun zevkle dolaştım..
teşekkür ederim serpil hanım. sizinde üyeliğiniz.hayırlı olsun. bende sizin gibi yeniyim.ağaçlar netle tanışınca çiçek sevgisi iyice sardı. bahçeme özlemle gitmeyi bekliyorum... sanırım sizde yarı didimlisiniz..
gokcegokce
14-06-2013, 20:43
Merhaba sayın Efeege, balkon sayfama misafir olmuş tüm sayfaları gezmişsiniz teşekkürler. Keşke bir merhaba da deseydiniz :) Ben de iade-i ziyaret yapayım dedim. Bahçeniz çok güzel maşallah, bitkileriniz bol çeşitli ve bakımlılar. İşlediğiniz nakışlar yağlı boya tablolar gibi, bayıldım. Bundan sonra bahçenizi takibe alıyorum, sayfama da her zaman beklerim. İyi akşamlar dilerim :)
hoşgeldiniz. sayın gokçegokçe. teşekkür ederim ziyaretiniz ve beğenileriniz için..evet sayfanızı gezdim.çiçeklerinizi ve bilgi gelişiminizi çok beğendim. .işte bilgi ve tecrübe bu kadar net... darısı başıma.........kusura bakmayın yazma özürlüyüm. alışmaya çalışıcam..bende takipçinizim. iyi akşamlar..
arkadaşlar enson resimdeki kendiliğinden çıkan renkli gloyar olabilirmiki.
ilk ve tek orkidem..bu güzellikten bunca zaman kendimi mahrum etmişim. bir aydır aynı coşkuda açıyor.
:o dünkü maceramı anlatayım utanaraktan... yakınımızda bir sitenin bahçesinde, çok yıllık sabah sefası var..kuzeye bakıyor gün boyu çiçekte.. çok yıllık..dört yıldır var, apartmanın beşinci katına kadar uzamış.birtürlü isteyecek kişi bulamıyordum . dün geçerken yollara uzayan dalından çaldım, ıslattım, şidi ne yapıp. mutlaka tutturmam ,lazım..resmi....
akçabardak
16-06-2013, 14:13
Orkideleriniz çok güzel maşallah, üzerinden çiçek eksik olmasın diliyorum, yalnız ekilmek üzere topladığınız, maydanoz, şebboy ve diğr tohumlar için biraz acele davranmışsınız daha tam olgunlaşmamışlar, tohumlar iyice kahverengileşeceklerdi, siz onları yeşil yeşil toplamışsınız umarım çimlenirler.
evet doğrusunuz iyice kurusalar iyi olurdu. bunlar terasımdalar salı günü bahçeme gideceğim uzun müddet oradıyım inşallah. ben gelene kadar kuruyup dökülürler diye topladım. ne kadar kurtarsam kardır .biraz evinliler çıkarlar umuyorum..
günaydın. sabah sefası ıslattığım yerde, açmış...
Bahçe baştan sona muhteşem herbiri ayrı ayrı çok çooooook güzel içeriside mutlu sağlıklı bir yaşam dilerim. SELAMLAR
sevgili kılıç sayfama ziyaretiniz iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. inşallah güzelliklerin, ve emeklerimizin sefasını hepimizi yaşayalım..selamlar....
Aysel Yavuz
20-06-2013, 09:35
Merhaba, küçük kaktüs bahçenize bayıldım..Ayrıca size katılıyorum ve itiraf ediyorum..bazen benimde dışarda gördüğüm çiçeklrden dayanamayıp çelik alasım geliyo ama..zor tutuyorum kendimi..İyi günler dilerim :)
sevgili aysel yavuz beyenileriniz için teşekkür ederim karınca misali yol almaya çalışıyorum ..buradaki gördüğüm bahçelerden feyz alıpta. ama bu bitki sevgisi merakım bir katdaha arttı gözüm hep yeşilliklerde bahçelerde..hayranlıkla bakıyorum. allah sonumu hayır eylesin.. selamlar..
YeniGine
21-06-2013, 00:37
Sevgili efeege, kaktüs tarlanız çok güzel olmuş ve bahçe de bir o kadar güzel... Ellerinize sağlık... :D Bu gidişle hepimizin sonunu Allah hayr'eylesin inşallah...
merhabalar yenigine..bahçeyle fazla ilenemiyorum henüz arkadaşların bahçelerini görünce özeniyorum ama küçük bahçeyi düzenlemek daha zor bilinçsisizce diktiklerimiz var zamanla geliştireceğim inşallah diyoruzya sonumuza hayr,,selamlar..
YeniGine
22-06-2013, 00:29
:D Zaten hep göre göre; Allah sonumuzu hayr'etsin diyoruz... Sevgili efeege küçük bahçe, büyük bahçe hiç farketmiyor sonuçta hepimiz bilinçsizce dikiyoruz. Ben ekmişim, dikmişim şimdi diyorum ki bunu neden buraya dikmişim. Sabah sefası tohumları ektim akasya ağacanın dibine. Tamam güzel gelişiyorlar çok şükür; fakat akasyanın tüm böcekleri üzerinde, akasyadan dökülen bütün bitler üzerinde. Bakalım ne olacak garibim sefalar. :(
Sayın efeege sizde bu güzel hastakığa bulaşan birisiniz.
Bu hastalığa yakalanan birdaha asla kurtulamıyormuş.:)
Aynen biz doğa severler de olduğu gibi.
Hepimize kolay gelsin.
Aramıza hoş geldiniz.
mandalinleerik
24-06-2013, 21:56
nihayet bahçemdeyim kaktüslerimi taş bulup taşıdım birazda olsa düzenledim
Bahçeniz çok güzel. Hele ki kaktüs bahçesine bayıldım. Suyuna dikkat ederseniz çok güzel olacaktır.
İzmir'li olmama rağmen Nazilli'ye bu sene ilk defa gitme şansını buldum. Gerçekten çok güzel bir yer. Forumda ilgili konulara biraz tanıtım yaparsanız çok iyi olur.
Sayfanız hayırlı olsun.
Bahçeniz çok güzel. Hele ki kaktüs bahçesine bayıldım. Suyuna dikkat ederseniz çok güzel olacaktır.
İzmir'li olmama rağmen Nazilli'ye bu sene ilk defa gitme şansını buldum. Gerçekten çok güzel bir yer. Forumda ilgili konulara biraz tanıtım yaparsanız çok iyi olur.
Sayfanız hayırlı olsun.
ziyaretiniz beğenileriniz temennileriniz için teşekkür ederim..
evet nazillimiz güzel nezih bir ilçedir. tam emekli şehri derler..
bu aralar sayfamıza ziyaret edemiyorum biraz rahatsızım.
böcek sokması sonucu sağ yüzüm tamamen şişti acile gittim iğne ilaç derken biraz toparladım . bahçeyle pek ilgilenemedim. istirahatteyim. internette pek sağlıklı çekmiyor. o yüzden sayfadan biraz uzağım gönlüm aklım hep sizlerde ve güzel bahçelerinizde.
herkese bol güzellikler selamlar..
mandalinleerik
25-06-2013, 13:47
Bu aralar sayfamı ziyaret edemiyorum biraz rahatsızım.
Böcek sokması sonucu sağ yüzüm tamamen şişti acile gittim iğne ilaç derken biraz toparladım. Bahçeyle pek ilgilenemedim. İstirahatteyim.
İnternet te pek sağlıklı çekmiyor. O yüzden sayfadan biraz uzağım gönlüm aklım hep sizlerde ve güzel bahçelerinizde. Herkese bol güzellikler selamlar..
Sayın efeege geçmiş olsun umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz. Nasıl bir böcek soktu? Zehirli mi? yoksa alerjik bir durum mudur?
Acil şifalar diliyorum.
kadir_26
25-06-2013, 14:04
Sn. efeege, geçmiş olsun acil şifalar dilerim.
Biran önce sağlığınıza ve bahçenize kavuşmanız dileğiyle..
sayın mandalinleerik. ve kadir 26.
teşekkür ederim sanırım allerjik durum boğazım dillerim falan şişmişti çok şükür şimdi iyiyim.
halbuki alışkınım çocukluğum bahçelerde geçti..
zaman geçince bünye unutmuş demekki.
dikkat etmemizde yarar var. neyseki çok şükür..selamlar..
mandalinleerik
25-06-2013, 20:29
sayın mandalinleerik. ve kadir 26.
teşekkür ederim sanırım allerjik durum boğazım dillerim falan şişmişti çok şükür şimdi iyiyim.
halbuki alışkınım çocukluğum bahçelerde geçti..
zaman geçince bünye unutmuş demekki.
dikkat etmemizde yarar var. neyseki çok şükür..selamlar..
Çocukluğu bahçelerde geçmiş birinin böyle alerjik bir durumla karşılaşması üzücü olmuş. Benimde çocukluğum bahçelerde geçti alışkınım diye sevinirim hep ama öyle değilmiş demek.
Neyse ki şimdi iyileşmişsiniz bu güzel bir haber. O halde paylaşımlara devam. Yeni resimleri bekliyoruz.
Saygılar.
YeniGine
25-06-2013, 23:22
Sevgili efeege; öncelikle geçmiş olsun, çok şükür iyiymişsiniz. Kaktüs tarlanız çok güzel olmuş, ellerinize sağlık, çok sevdim. Ben de yapacak olsam binanın ön tarafına yapabilirim oraya da hep saz ekibi yatıyor. :( Ezerler hepsini. Gülünüz maşallah ne kadar sağlıklı, bit, tırtıl, mantar için birşey kullanıyor musunuz?
yeniler
japon gülü değil mi beyaz olanlar :) çok güzeller...
japon gülü değil mi beyaz olanlar :) çok güzeller...
selamlar.. emel 262..
evet japon gülü bu sene ilk çiçeğini açtılar....:)
Sevgili efeege; öncelikle geçmiş olsun, çok şükür iyiymişsiniz. Kaktüs tarlanız çok güzel olmuş, ellerinize sağlık, çok sevdim. Ben de yapacak olsam binanın ön tarafına yapabilirim oraya da hep saz ekibi yatıyor. :( Ezerler hepsini. Gülünüz maşallah ne kadar sağlıklı, bit, tırtıl, mantar için birşey kullanıyor musunuz?
teşekkür ederim sevgili yenigine başka resim ayarlıyordum yanlışlıkla kaktüsleri yüklemişim..acemilik beğeninize sevindim benim de kaktüs köşem hoşuma gidiyor..güller içinde buradan öğrendiğim.. arap sabunu ve zeytin yağlı doğal ilaç yapıyorum...
şidilik toplu hasatım bu kadarcık.
bu sene sebze dikmeyi geç kalınca verimi gecikti. :(
sebzedeki umudumu çiçeklerle telafi ediyorum..
beyaz japon gülüm iyice coşmaya başladı her gün güzelliğini esirgemiyor..
petunyalar sıcaktan bozulmaya başladılar yerlerini değiştirip gölgeye aldım. çiçekte açıyor ama,
dallarını kırıp tazelesemmi acaba..
yeni güzellerimi paylaşayım dedim.
komşum mısır tohumu verdi hemen diktim 3 günde çıktılar.. özel gedeosuzmuş bakalım öylemi çıkacak
merak ediyorum...
YeniGine
04-07-2013, 00:11
Sevgili efeege çiçekleriniz maşallah çok güzeller; hasatınız da çok hoşuma gitti, Rabbim bereketini versin inşallah... Çok güzel bir salata olmuştur hasattan...
Sevgili efeege çiçekleriniz maşallah çok güzeller; hasatınız da çok hoşuma gitti, Rabbim bereketini versin inşallah... Çok güzel bir salata olmuştur hasattan...
teşekkürler yeni gine
hasatımız bir salata yapmalık oldu .buda yeter.
kendi yetiştirmeniin tadı başka ******..sevgiyle kalın..
YeniGine
04-07-2013, 23:28
Sevgili efeege; tabi ki emek verdiğiniz, emek verilen birşey ne kadar güzeldir, ne kadar tatlıdır bilmem mi... Ben sebzeci değilim, sadece çiçek ekip dikebiliyorum. :( Domates, biber, salatalık ekip diken komşularım var, hasatlarından bana da verirler sağolsunlar. İnanın onların bile tadı benim için bir başka güzel oluyor, çünkü verdikleri emekleri görüyorum, dikimlerinden sonraki gelişmeleri, o sevinçleri, mutluluğu ben de yaşıyorum onlarla çok şükür. Hasatın bol olsun inşallah, ellerine sağlık...
bahçeyi birazcık düzenlemeye çalıştım ortaya yürümek için taşları koydum. üzgünüm
sıcaklardan bazı çiçeklerim kurudular :(
limon tuzu güllerime iyi geldi yeniden tomurcuklanmaya başladı.
fulumda açmaya niyetlendi nihayet...
birtanecik
13-07-2013, 14:55
Limon tuzunun hikmetini öğrensem?
hoş geldin birtanecik..
limon tuzunu bende buradaki arkadaşlardan öğrendim uyguladım yararını gördüm.
bir kova suya bir avuç limon tuzunu attım karıştırıp bahçedeki güller ve sardunyalara verdim.fula ortancalara küpelilere birer tas verdim faydasını gördüm.
selamlar...
birtanecik
14-07-2013, 14:11
Merhaba efeege limon tuzunu bugün deneyeceğim. Yasemin ful ve küpeye. Japon gülleriniz kışı atlatabiliyor mu? Bende de 4 adet var yeni ektim bahçeye. Akçay'dayım kışı atlatabilirlermi?
Merhaba efeege limon tuzunu bugün deneyeceğim. Yasemin ful ve küpeye. Japon gülleriniz kışı atlatabiliyor mu? Bende de 4 adet var yeni ektim bahçeye. Akçay'dayım kışı atlatabilirlermi?
günaydın birtanecik..
japonlarım dört yıllık ..geçen yıl bahçe duvarını yükseltip toprak doldurduk.
buseferde toprak sıktı çiçekler yeni yeni toparlıyor oyüzden bir çok çiçeğimi kaybettim..
buranının toprak yapısı çok sert 20 çuval keçi koyun gübresiyle torak biraz yumuşadı .
japon çiçekleri burada yıllarca duruyor.
selamlar...
günaydın, lar..
adını bilmediğim bu beyaz çiçeği aldım ama sıcaktan yaşatamayacağım..:(
lisileride büyük hevesle alıp diktim onlarda kendisini bıraktı birtanesi kurudu bile..:(
sabah uyanınca balkonumuzun manzarasını paylaşayım istedim.
bu cennet yeşilliklerde uyanmak çok güzel bir duygu.
sitemizin adıda cennet mandalya.
begonvil cenneti
begovil manzaralarımız...
Sn. efeege; manzaranız, begonvil cennetiniz çok güzel sağlıklı günlerde huzurla yaşayınız.:)
iyi günler.
doğa dostları. kusura bakmayın birçok arkadaşımzı ziyaret edemiyorum.
beğeni butonuna basamıyorum.
burada internetim yok , sağolsun komşumun internetinini kullanıyoruz.
ama net burada çok sorunlu sürekli kesiliyor.
resimlerimi bir saat uğraşıdan sonra yükleyebildim..
o yüzden resim ve mesaj paylaşamıyorum.
tatil sonrası inşallah ama girebildiğim sürece sessiz izlemeye çalışıyorum..
tüm arkadaşlara bol çiçekli günler dilerim
selamlar....
Sevgili efeege çiçekleriniz çok sağlıklı çok güzel, bahçenizde, bulunduğunuz yerde çok güzel, Allah sağlıkla sefasını sürmek nasip etsin...
teşekürler sevgili sevgi.ve aheste .
tüm dilekler hepimize olsun .gerçekten cennetimiz.güzel ve huzurlu bir yer,
ziyaretimizi beklerim.selamlar..
irem kabataş
26-07-2013, 14:37
Sevgili efeege bahçeniz muhteşem..Ama kaktüsleriniz ayrı bi'güzel..Bahçenizi çok kıskandım..=(en büyük hayallerimden biri bahçeli bir evimin olması,Rabbim inşallah nasip eder..Ben de sizler gibi fotoğraflarını koyar bir çok kişiye ilham olurum..=)
Herkesin bir gün hayalerindeki bahçeye kavuşması dileğiyle..=)
selamlar sevgili irem.
inşallah dilekleriniz gerçek olur. ,
naçizane küçücük bahçemiz var ama bunada şükür gönlümüze avutuyor.
sizler dahada iyilerine sahip olursunuz inşallah.. gönülden dileyince allah nasip ediyor.
YeniGine
27-07-2013, 00:35
Begonvil Cenneti ve efeege'nin kaktüs cenneti gerçekten harika; zaten daha önce kaktüs cennetini de çok beğenmiş idim.
Sevgili efeege küçük, büyük insanın kendine ait bir bahçesinin olması kadar güzel birşey yok bence. Ellerine sağlık, herşey gönlünce inşallah...
teşekkür ederim sevgili yenigine.
bende sizlerin doğa aşkı çiçek yetiştirme sevgisi ve yeteneklerinize hayranım.
dediğim gibi buradaki arkadaşların bahçelerini görünce iyice merakım arttı.
tüm güzellikler iyilikler dileğiyle..
serpil D
28-07-2013, 21:36
merhaba sevgili efeege kaktüs bahçenize bayıldım..didimdesiniz sanırım...türleri nasıl ediniyorsunuz....
hoşgeldin serpil d..
evet yazları didimdeyim.kışında nazillideyiz..
kaktüs türleri hediye geldi hepside birer budak henüz çoğaltamadım gelişip çoğalınca paylaşmak istiyorum..
serpil D
29-07-2013, 09:42
bende yazları didimdeyim buralardan satın aldığınız bir yer mi var diye sordum..ben bulamıyorum da..güle güle büyütün..sevgiler..
günaydın.serpil hanım.
didimdeyseniz görüşmek isterim doğrusu.
biz 25yıldır buradayız, azda olsa satılık mekanlar var.
ziyaretimize beklerim.
bahçelerimiz küçük ama yetiniyoruz,bahçeye çok fazla bakım yapamadım çünkü sezonluk geldiğimiz için biz döndükten sonra allaha emenet gidiyoruz kalan sağlar bizimdir diyoruz.
birazıda yok oluyor..
şu anda açmaya devam edenler...
begonvil cenneti demiştimya işte onlardan görüntüler..:D
bir hafta oldu üçüz çiçeği aldım, sıcaklardan dikememiştim, nihayet bu gün dikebildim..
bu çiçeği çok beğendim görselliği çok güzel..
kaktüslerim yerde sıcakta olmadılar tekrar saksılara diktim..
biraz karışık görünüyor ama, birazdaha kaya bulup düzenlemek gerek.
sıcaklardan bahşe işi tam yapamıyoruz. kavruluyoruz...
Sevgili efeege, bitkileriniz maşallah çok güzel sağlık ve afiyetle keyiflerini sürün inşallah. Allerjik rahatsızlığınız için geçte olsa geçmiş olsun demek isterim. Kaktüs bahçeniz güzel görünüyordu, kaktüsler sıcağı sever çünkü, başka bir sorun olabilir mi acaba? Begonvil manzaraları çok güzel, begonvil çok sevdiklerim arasında ama bizim iklim bu güzele yaramıyor. İlk begonvilleri mi evvelki kışta kaybettim, geçen sene tekrar aldıklarımı da kaybettiğimi sanıyordum ki yeşerdiler...Sevgiler selamlar...
günaydın. tüm arkadaşlara.
teşekkür ederim berçin hanım.
bende sizlerin çiçeklerinizi hayranlıkla izliyorum.hepimize aynı keyiler ve sağlıklar dileğiyle.
kaktüslerim evet sıcağı seviyor ama arasında sukuletlerde karışık olunca bakımı zorlaştı.biri suyu seviyor öbürü sevmiyor dengeleyemedim oyüzden saksıya aldım.
birde yazsonu giderken bırakıp gitmeye kıyamadım çünkü yokluğumda fire verebilirdiye korktum giderken bazılarını götürmeyi düşündüm.
begonviller için buranın iklim koşulları çok uygun ama beş yılda bir soğuklar arada çoğu bahçedekilere kurutuyor ama ısrarla tekrar dikiyoruz.
tamda bahsetmişken kuruyanların yerine yeni diktiğibumiiz begonviller açmaya başladılar.bugün resimlemiştim.
segili gardenyama.
domtes pürelerimi vermedim limon tuzlarımı demir gübrelerimi vermedim.
sadece bol filiz verdi, açmaya hiç niyeti yok, galiba. nazlandıkça nazlandı canım benim...
Begonviller harika, Ege ye mi yerleşsem acaba:) Şimdiye kadar aldığım tüm begonviller öldü:( Sonuncuyu bahceye diktim, ya tutarsa...
Emeğinize sağlık, mutlu yaşayın bahcenizde.
merhaba sevgili cemo.
begonviller bizden olsun şuda varki bizde küpelileri sıcaktan yetiştiremiyoruz.
onlarıda sizlerin bahçesinden hayranlıkla izliyoruz.
tüm dilekler, hepimizin adına olsun..
iyi aksamlar.
sıcaktan açamayan zıpçıktılar havalar biraz serinleyince açmaya başladılar.
sabah sefalarına başa çıkamıyorum gelişi güzel her yeri sardılar..
tohumdan çıkan bu fidenin nasıl açacağını çok merak ediyorum..
ayhan219
05-09-2013, 08:18
Merhaba
rengarenk bahçe insanın içi açılıyor
iyi akşamlar sayın ayhan 219
küçücük bahçeye ne bulursam ekmişim böylede olunca renk cümbüşü oluyor .
bu sene düzensiz ama inşallah önümüzdeki yıllar düzenleyebilirim.
:D çok şükür benimde güler atlasım oldu tutması için gözünün içine bakıyorum
umarım bakarken eritmem.
siteye ait çiçek kurusu çalılara atılan yerde.
komşuların attığı atıklarda tohumlar dökülmüş kendiliğinden horoz ibiği fidesi çıkmış.
onlardan kökleyip diktim değerlendirmek lazım.
iyi günler tüm doğa dostlarına.
bu gün uyandığımda pırıl pırıl bahçe karşıladı beni.
akşamdan bahçeye sulamıştım gecede çiğ yağmış bahçe canlı parlaktı. çiçekleride bir o kadar güzel açmışlar. ama sıcak bastırınca çiçeklerin neşesi kaçtı.
mavi yaseminim, ve çalı türü olan minem, üçüncü kez çiçeklendi.
akçabardak
13-09-2013, 11:59
Hepsine maşallah.
sevgili akçabardak.
teşekkür ederim bende sizlerin bahçelerinize hayranlıkla izliyorum.
buralar sıcak iklim şartlarına sahip olduğundan bitkileri güçlükle açtırıyoruz.
havalar serinleyincede sezon bitiyor kışlığa dönüyoruz. ****** bahçe ve çiçekler allaha emanet.gidiyoruz
aklımız çiçeklerde kalıyor ama.
kışlıkta terasta avunuyorum.
yine begonvil:dilli:
kış sonu sıfır budadığımız yaz sononda yine hızla büyüp kontrolümüzden çıktılar evleri istila ettiler.
üçüncü katlara kadar tırmandılar.
öbür çiçeklere inat biz buraların prensi prensesiyiz dercesine.. :D
nihayet akşam sefalarını çiçeğini açmış yakalayabildim.
komşumun verdiği çarkıfelek şeklinde açan japon gülü çeliği ıslattığım yerde açtı
vede sabah sefalarım..
sonbaharın keyfini yaşayanlar..
yaprak güzelim bahçeyi kapladı nerdeyse..
çiçekleriniz çok güzel, tebrik ederim..
çiçekleriniz çok güzel, tebrik ederim..
hoşgeldin jojoba..
teşekkür ederim sitemizle tanıştıktan sonra birazcık daha çiçeklerimin dilinden anlamaya çalıştım. çok bakımlı ve düzenli bahçem olmasada. :o
onca yağmur ve fırtınadan sonra açmaya başlayan pembiş gülüm...
iki ayrı tonlarda begonvilim .
katmerli olan fırtınadan limonun dallarına saklanmış..:o
güler hanımcığım teşekkürler.
atlasım filizlendi uzun olandan kesip komşumada verdim.
komşumuda mutlu ettiniz.:D
yıldız çiçeğim havalar serinledi tam açacaktı dalları yağmur ve fırtınadan kırıldı.:(
sahil yolumuzu yol boyunca gölgeleyen.
dud ağaçların son bahar manzarasını paylaşmak istedim.
vede çiçeklerin sonbahar coşkusunu..:(
çoğu komşularım gitti bu güzellikleri bırakıp gitmek çok zor geliyor..
sabah gün doğumunu paylaşmak istedim denizin üstüne git yürü okdar düzgündü,ki
yazlıktan dönüş günü .
sitemizdeki kediciklerden birisi bize sahiplendi sanki gideceğimi anladı gideceğiz gün ayakkabıların üzerine kuruldu paşa gitme der gibi.:(
kaldım nazillideki evimizin terasının elinde bahçe yerine avunuyorum..
dört ayda çiçekler birbirine girmiş karma karışık olmuş.
telgırafımın telleri yerlere kadar uzamış.:dilli:
kaktüslerim bir hayli coşmuş büyümüş..
bahçeden getirdiğim sardunyalari diktim
birde kaktüslerden fazla yavrulayıp dökülenlere ayrı saksılara geçirdim..
bir kaç çeşit kaktüs edineyim derken bir sürü saksı doldu.
evin durumu benim sonumu hayır eyleye.:D
birtanecik
19-10-2013, 23:14
Merhaba yaprak güzelleriniz çok güzel. Bu günlerde çelikle tutturabilir miyim. Kolay gelsin.
YeniGine
19-10-2013, 23:42
Sevgili efeege; terasına hoşgelmişsin... Kaktüslerin, yeni diktiğin sardunyaların çok güzel görünüyorlar. Ben saksılara, bahçeye yeni ekilmiş bitkileri, fidan, fide hallerini daha çok seviyorum. Şu anda emek vererek diktiğin saksılarının hepsi çok güzel görünüyorlar. Ellerine, emeğine sağlık...
Merhaba yaprak güzelleriniz çok güzel. Bu günlerde çelikle tutturabilir miyim. Kolay gelsin.
hoşgeldin birtanecik.
yaprak güzeli her zaman dikebilirsin kışın ev içi yazın bahçede hemen tutuyor hatta geçen sene kışı bahçede yere dikili durumda kalmıştı busene iyice büyüdü.
Sevgili efeege; terasına hoşgelmişsin... Kaktüslerin, yeni diktiğin sardunyaların çok güzel görünüyorlar. Ben saksılara, bahçeye yeni ekilmiş bitkileri, fidan, fide hallerini daha çok seviyorum. Şu anda emek vererek diktiğin saksılarının hepsi çok güzel görünüyorlar. Ellerine, emeğine sağlık...
hoş geldin yenigineciğim.
sürekli sayfamdasın görüyorum ama cevap yazamıyordum internetim komşudan kullandığım için, sınırlıydı sadece arada gezebiliyordum.
ziyaret eden tüm arkadaşlara teşekkür ederim şu anda netim sınırsız rahatım.
birde yazma alışkanlığımı artısam .:o
sn.. kaptanzst..
hediyeleriniz için, çok teşekkür ederim .
hemen yerlerini ayarlayıp diktim. olmuş,mu yanlışlarım varsa lütfen söyleyiniz
yeni mekanlarına alışmaya çalışıyorlar..
bunlarda fatih ve tömürcüğün hediyeleri.
çok teşekkür ederim. bu gelen hediyelerim .bahçeden döndükten sonra inanın ilaç gibi geldi bana.
küçükte olsa bahçeli yerden gelip beton yığınına girince insan bocalıyor ,
işimin çok kış temizliğim olmasına rağmen işimi hemen ara verip bu çiçeklerle uğraşıyordum :D
tömürcekçiğim yaprakları bu şekilde diktim, filizlenince yerlerine dikerim dedim ,nasıllar. iyi olurmu.
üzeride kapakla kapalı sera usulü..
bu pembişide semt pazarında toprak ararken çiçekçide gördüm akşam pazarı 2,5 tl ye aldım. minişlerim kıskanıp hemen büyüyüp açsınlar diye yanlarına koydum..:D
YeniGine
25-10-2013, 23:52
Sevgili efeege maşallah bir sürü saksıların, fideciklerin olmuş, harika görünüyorlar. İnşallah hepsi köklenip, tutup seni sevindirirler. Teras bahçeyi geçiyor gibi... Rastgelsin...
Sevgili efeege maşallah bir sürü saksıların, fideciklerin olmuş, harika görünüyorlar. İnşallah hepsi köklenip, tutup seni sevindirirler. Teras bahçeyi geçiyor gibi... Rastgelsin...
hoşgeldin yenigine.
teşekkür ederim .
:Dterasıda geçtim evin balkonu ve odalara doldurmaya başladım.
eşimde raflar temin etmeye başladı .
hadi hayırlısı.:D
YeniGine
26-10-2013, 00:49
:D Evet fotoğraflardan belli oluyor zaten; imkân olunca duramıyoruz. Ama işte benim imkanlarım kısıtlı olunca ah balkonum az biraz güneş alsa, ah kendi bahçem olsa... Ama ne yapalım buna da şükür deyip deyip duruyorum. İmkânlarımız dahilinde de duramıyoruz işte.
Gönlüne sağlık...
:D Evet fotoğraflardan belli oluyor zaten; imkân olunca duramıyoruz. Ama işte benim imkanlarım kısıtlı olunca ah balkonum az biraz güneş alsa, ah kendi bahçem olsa... Ama ne yapalım buna da şükür deyip deyip duruyorum. İmkânlarımız dahilinde de duramıyoruz işte.
Gönlüne sağlık...
evet haklısın 35 mtk lik bahçede hertürden yetiştirmek istiyorum bu,seferbahçe arap saçına dönüyor.:dilli:
ama gönlümüzü avutuyoruz.
Gördüm okudum bir daha okudum tebrik ederim Başarılar
bu haftanın çalışmaları.
çiçek soğanları alınıp ekildi.
bu güzellere dayanamadım pazardaki çiçekçiden aldım:o
soğanlı begonyaları çok beğenirdim.
çiçekçide görünce kaçırmadım hemen aldım.
sadece iki rengi vardı.
İyi günlerde büyütün..Bol çicekli günler..
İyi günlerde büyütün..Bol çicekli günler..
hoşgeldin, sonkez.
teşekkür ederim.
Ablacım her şey çok güzel maşallah ellerine sağlık :)
Ablacım her şey çok güzel maşallah ellerine sağlık :)
sağol fatihçiğim nerelerdesiniz çiçeklerini düzenliyorum demiştin resimlerini,
sabırsızlıkla bekliyorum.
tömürcekte resim koymaz oldu.
hoyalarla menekşeleri gözüm gibi bakıyorum utandırmazlar beni inşallah..:o
bay tömürcek
31-10-2013, 19:23
Ablacım bilgisayarımda sorun var resim atamıyorum aslında çiçeklerimi, diktiğim soğanlarımı atmak istiyorum ama olmuyor en kısa sürede resimlerle karşınızdayım inşallah ;) Menekşelerden korkma ablam benimkiler büyüyor bol bol yavru yaprak veririm ben sana ;)
Bu arada çiçeklerin çok güzeller abla baştan sona gezdim sayfanı botanik gibi maşallah :p
Ablacım bilgisayarımda sorun var resim atamıyorum aslında çiçeklerimi, diktiğim soğanlarımı atmak istiyorum ama olmuyor en kısa sürede resimlerle karşınızdayım inşallah ;) Menekşelerden korkma ablam benimkiler büyüyor bol bol yavru yaprak veririm ben sana ;)
Bu arada çiçeklerin çok güzeller abla baştan sona gezdim sayfanı botanik gibi maşallah :p
hoşgeldin tömürcekciğim.
sağ olasın. şimdilik yavruların gidişatı iyi görünüyor.
inşallah sorununuzu çözersiniz bizde çiçeklerinizden mahrum etmezsiniz.
evet farkındayım, yazçiçeği, kış çiçeği, kaktüsü, sucullar. derken botaniğe çevirdim.:dilli:
ama ne yapayım bitkileri çok seviyorum.:(
Ablacım oda yavaş yavaş düzen alıyor. Hoyaları ilaçlayıp yerlerine yerleştiriyorum. Sadece hafta sonu zamanım olduğu için yavaş oluyor ama kısa süre sonra ekleyeceğim. Midtermler başlamadan düzene girmeli odam. Bu başlığa özel bir foto olsun bu günlük biraz önce çekmiştim :)
Hoya davidcummingii :)
450882
bay tömürcek
31-10-2013, 21:52
hoşgeldin tömürcekciğim.
sağ olasın. şimdilik yavruların gidişatı iyi görünüyor.
inşallah sorununuzu çözersiniz bizde çiçeklerinizden mahrum etmezsiniz.
evet farkındayım, yazçiçeği, kış çiçeği, kaktüsü, sucullar. derken botaniğe çevirdim.:dilli:
ama ne yapayım bitkileri çok seviyorum.:(
Hoş buldum ablacım yavruların iyi olmasına sevindim ama kötü olsaydı da üzülmezdim dediğim gibi sıkıntın derdin menekşeden yana olsun hallederiz onu ;) Sorun çözüldü sayılır yarın sayfamı renklendirmeyi düşünüyorum abla :p Ben de güya az ve öz yapıcaktım ama doldu her taraf nolcak bizim halimiz bilen varsa cevaplasın ben bilemiyorum cevabını :D
maşşallah bayıldımm .
eh birgün çiçeklerini açarsa inşallah. bende hoyaların menekşelerin.resimlerini paylaşırım .
haydi kolay gelsin.
tömürcek.
seninde menekşeleri meraktayım.
bay tömürcek
31-10-2013, 22:19
...
tömürcek.
seninde menekşeleri meraktayım.
Ablacım menekşelerim daha yavrular beklentin büyük olmasın menekşeler konusunda şayet hayal kırıklığına uğrayabilirsin çünkü sıfırdan başladım burda herşeye ;)
YeniGine
31-10-2013, 23:26
Sevgili efeege; maşallah soğanlar alınmış dikilmiş, kasımpatlar, begonyalar renkleri ile birlikte hepsi birbirinden güzeller... Güle güle büyütesin bol çiçeklerini göresin inşallah...
Sevgili efeege; maşallah soğanlar alınmış dikilmiş, kasımpatlar, begonyalar renkleri ile birlikte hepsi birbirinden güzeller... Güle güle büyütesin bol çiçeklerini göresin inşallah...
sağ ol yenigineciğim.
bu gün perşembe pazarımız vardı soluğu çiçeçilerde aldım.
sonucu gördüğünüz gibi.
YeniGine
31-10-2013, 23:35
Sonuç mükemmel, çok iyi yapmışsın yaşasın pazarlar diyeceğim ama bizim burada pazarlarda hiç çiçek satılmıyor, arada bir sadece ilkbaharda tezgâh açıyorlar maalesef... :(
bay tömürcek
02-11-2013, 10:06
tömürcekçiğim yaprakları bu şekilde diktim, filizlenince yerlerine dikerim dedim ,nasıllar. iyi olurmu.
üzeride kapakla kapalı sera usulü..
Ablacım ben bunları gözümden kaçırmışım güle güle büyüt menekşelerini ;) Yaprakları bende aynen böyle dikiyorum yavrulayıp ayrılacak kadar büyüyünce çıkarıp ayırıyorum gayet güzel her şey şuan :) Pazardan aldığında çok güzelmiş alyanak menekşe :p Çiçekleri geçince bi saksı değiştirip alt yapraklarını budarsın ablacım çok daha güzel gelişir :)
fikreteren
02-11-2013, 10:17
çok güzeller ellerine sağlık.
Sonuç mükemmel, çok iyi yapmışsın yaşasın pazarlar diyeceğim ama bizim burada pazarlarda hiç çiçek satılmıyor, arada bir sadece ilkbaharda tezgâh açıyorlar maalesef... :(
sağ ol yenigineciğim. allahtan semt pazarlarına geliyor yoksa tek,tek seralara geziyorduk.
istediğiniz çeşit olursa alıp gönderbilirim.
Ablacım ben bunları gözümden kaçırmışım güle güle büyüt menekşelerini ;) Yaprakları bende aynen böyle dikiyorum yavrulayıp ayrılacak kadar büyüyünce çıkarıp ayırıyorum gayet güzel her şey şuan :) Pazardan aldığında çok güzelmiş alyanak menekşe :p Çiçekleri geçince bi saksı değiştirip alt yapraklarını budarsın ablacım çok daha güzel gelişir :)
hoşgeldin. tömürceğim.
:D
menekşeler olmuşmu yanlız sabah akşam başlarındayım.
bakarken gözümle eritmezsem iyidir.:dilli
yeni gelen tüm çiçeklerimin akibetleri aynı :D
bay tömürcek
02-11-2013, 10:32
hoşgeldin. tömürceğim.
:D
menekşeler olmuşmu yanlız sabah akşam başlarındayım.
bakarken gözümle eritmezsem iyidir.:dilli
yeni gelen tüm çiçeklerimin akibetleri aynı :D
Olmuşlar ablacım olmazlar mı ya :D Bari bakarken maşallah falan de nazara gelmesinler :D Toprak olarak ne kullandın pazardan toprak alıcam demiştin de ;)
hoş geldiniz.
sayın fikreteren.
çok sağ olun sizlerden feyz alıp birşeyler yapmaya çalışıyoruz.
sizin emekleriniz bahçenizin güzelliğine hayranım.
ellerinize sağlık allah nazardan korusun.
toprağı hiç sorma.
bütün pazarı aradım hiçbir yerde bulamadım.herzaman olan toprakçılar hiç getirmemiş.
çiçekçiden karışım torf aldım.ziraatçilerden ayrı torf perlit aldım.
geçen pazarda eşimle dağlara çıktık çam altından kara kum dere kenarından mil .
yolda gübre ararken evin önünde bir traktör göbre getirip evine taşıyan bayandan
ricayla bir poşet yanmış gübreyle eve geldik.
menekşeleri torfla perlit karıştırıp dikdim . kum ve gübre koymadım.
kestane torağı siparişi verdik biraz gelişince takviye koyarım olmazmı.
bay tömürcek
02-11-2013, 10:50
toprağı hiç sorma.
bütün pazarı aradım hiçbir yerde bulamadım.herzaman olan toprakçılar hiç getirmemiş.
çiçekçiden karışım torf aldım.ziraatçilerden ayrı torf perlit aldım.
geçen pazarda eşimle dağlara çıktık çam altından kara kum dere kenarından mil .
yolda gübre ararken evin önünde bir traktör göbre getirip evine taşıyan bayandan
ricayla bir poşet yanmış gübreyle eve geldik.
Ablacım menekşeler kumlu ve hayvan gübreli topraklardan hoşlanmıyor gözlemlerime göre ama az miktardaysa bişey olucağını sanmıyorum :)
bunlar akşam geldiler.
oğlumun iş arkadaşı göndermiş.
işyerinin arka bahçesi botanik bahçesi gibiydi gölerimi alamadım.
evini görmedim ama esas hazine evindeymiş.;)
bir ara görmek isterim :D
utarak isteyebildiklerim:o
hemen göndermiş çok sağolsun.
sevgili cemonun kaktüs arajmanlarından özendim.
birkaçını böle diktim. benimki küvette arajman,oldu:dilli:
saksı toprak yetiştiremez oldum, mecburen böyle diktim.
acilen sarkan sedyum türlerinden edinip, etrafına aralara kamufle etmek,
lazım.
YeniGine
03-11-2013, 00:14
:D Sevgili efeege maşallah coştun ve harikalar yaratıyorsun... Kaktüs aranjmanların çok güzel olmuş ellerine sağlık...
:D Sevgili efeege maşallah coştun ve harikalar yaratıyorsun... Kaktüs aranjmanların çok güzel olmuş ellerine sağlık...
iyi akşamlar, yenigine.
iki gündür yoktum mesajını yeni gördüm.çok sağolasın, inan tam gaz gidiyorum.
su an bahçeden geldik gübre götürüp biraz bakım yaptık.
kaktüslerim hediye geldi bizim burada kaktüs seçeneğimiz yok.
talep yok diye satmıyorlar.
Çiçekleriniz çok güzel maşallah. Şu yalan dünyada bir avuç toprağımız yok ya, çok üzülüyorum. Küçücük balkonuma sıkış tepiş koyuyorum çiçeklerimi. Üstüne üstlük toz içinde kalıyorlar. İnsanın bir bahçesinin olması ne kadar güzel bir duygu. Allah güzelliklerinizin devamını getirir, olmayanlara da nasip eder inşallah.
Çiçekleriniz çok güzel maşallah. Şu yalan dünyada bir avuç toprağımız yok ya, çok üzülüyorum. Küçücük balkonuma sıkış tepiş koyuyorum çiçeklerimi. Üstüne üstlük toz içinde kalıyorlar. İnsanın bir bahçesinin olması ne kadar güzel bir duygu. Allah güzelliklerinizin devamını getirir, olmayanlara da nasip eder inşallah.
öncelikle hoşgeldin emineciğim.beğenileriniz için teşekkür ederim.
bahçem dediğim 35mk.yılın dört ayı oradayız ama sonrası malum balkonlara devam.çünkü 8 ay öylesine beklemek olmuyor, eliniz birkez ,toprağa bulaşmasın.
allahtan üs katta oturuyoruz terasıda açık kalan yerlerinde.
yetiştirmeye çalışıyorum.
diliyen herkesi arzu ettiği kadar bahçe nasip etsin.
onu meralıklı olan kişi nasıl olsa cennete çevirir.
bay tömürcek
04-11-2013, 10:28
Kaktüs aranjmanın çok güzel olmuş ablacım ellerine sağlık :p
Kaktüs aranjmanın çok güzel olmuş ablacım ellerine sağlık :p
saksı toprak baş edemedim küvette arajman, yaptım,
türk usulü tarla:D
bay tömürcek
04-11-2013, 12:35
akşam bir kova dolusu ganimetlerimle döndük.:p
Ganimetler göz alıcı valla ablacım mşallah :D Merak ettim onlar köklüler mi ablacım japon gülleri açmışta oyüzden ;)
Ganimetler göz alıcı valla ablacım mşallah :D Merak ettim onlar köklüler mi ablacım japon gülleri açmışta oyüzden ;)
köklüleri ağaç gibi oldular çelik kestim suda olduğundan tomurcukları açtı.
beş altı çeşit var komşulardanda temin ettim.
ne yazıkki japon güllerinin, kökten ayırma şansı yok sanırsam.
sonbahardaki son çiçeklerimiz.
:Dbenimde sabriyem var artık.
bu gün için çoook teşekkürler.
sevgili fatih ve tömürcek. sizlerle tanıştığıma çok memnun oldum.
doğa dostları pırıl pırıl gençler.
bay tömürcek
11-11-2013, 10:55
Ablacım bizde eşinle ve senle tanıştığımıza çok memnun olduk ;) Çiçeklerini güle güle büyüt ablacım getirdiğiniz hediyeler için çok teşekkür ederiz ;)
terasdaki kasım patılarım..
terasda saksıda yetiştirdiğim, katmerli begonvilim.....
bu begovilim boyu bir hayli uzamıştı .
yerinden kökledim bonzai usulü ana kökü kestim,saksının kök kısmına tabaka koydum gücü çiçeğe gitsin diye.
sanıyorum faydası oldu boyu uzamadı bol çiçek verdi..
Her zamanki gibi mükemmel...
Her zamanki gibi mükemmel...
hoşgeldin sonkez.
beğeniniz çok teşekkürler bende sizin sayfanıza beğeniyle geziyorum.
hele o menekşeler hakkında sizlerden bilgilenmeye ihtiyacım var.
Sn. efeege; bende bogonvilin dalını saksıya daldırmayı düşünmüştüm. Siz denemişsiniz ve sonuç mükemmel. Bende tereddütsüz hemen yapayım.
Bu arada kasımpatıların renkleri muhteşem. Elinize sağlık.:)
Sevgilerimle.
Sn. efeege; bende bogonvilin dalını saksıya daldırmayı düşünmüştüm. Siz denemişsiniz ve sonuç mükemmel. Bende tereddütsüz hemen yapayım.
Bu arada kasımpatıların renkleri muhteşem. Elinize sağlık.:)
Sevgilerimle.
sevgi hanım.
o begonvili saksı üzerine kavanoz kapatıp sera usulu yetiştirmiştim.
sizde öyle yapabilirsiniz.
Selehattin 67
12-11-2013, 19:34
begonviller çok güzel zorda olsa karadeniz şartlarında yaşatmayı başardım 4. denemeden sonra
sevgi hanım.
bu kadar tesadüf olur.
bende sizin sayfanızı geziyordum.
Selehattin 67
12-11-2013, 19:36
sevgi hanım egeden gelen begonviller marmara ve karadeniz şartlarına uymuyor yalovadan getirtebilirseniz tutma ihtimali çok yüksek
begonviller çok güzel zorda olsa karadeniz şartlarında yaşatmayı başardım 4. denemeden sonra
iyi akşamlar. sn selehattin 67.
bizim buralarda bejonvili birkere bahçeye diktinmi iki sene sonrası budamakla
baş edemiyoruz bütün binayı kaplıyor.
önemli olan kışın gövdesini naylan la sarıp kardan dondan korumak.
Selehattin 67
12-11-2013, 20:07
rüzgar ceryanına maruz kalmazsa sıkıntı yaratmadığı söylendi tabi bizde öyle hareket ettik şu anda bir adet pembe begonvil yaşattım selamlar
KAPTANzst
13-11-2013, 08:50
sn.. kaptanzst..
hediyeleriniz için, çok teşekkür ederim .
hemen yerlerini ayarlayıp diktim. olmuş,mu yanlışlarım varsa lütfen söyleyiniz
yeni mekanlarına alışmaya çalışıyorlar..
Uzun bir aradan sonra gördüm.
Arife tarif gerekmez :D
Elinize sağlık. Benden daha iyi yetiştireceğinize eminim. Kışa ve soğuklara dikkat gerisi kolay .
Güle güle büyütünüz
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.