PDA

View Full Version : Sonkez / balkon ve ev

Sayfalar : [1] 2 3 4 5

sonkez
25-05-2013, 17:37
SONKEZ....BALKON VE EV...

Evet arkadaşlar sonunda cesaretimi toplayıp birkaç nazicane resimle bende aranıza katılmak istedim....Gerçi sizin güzellikleriniz arasında devede kulak kalacak ama....

gokcegokce
25-05-2013, 19:53
Hoşgeldiniz, güzel paylaşımlarınızı bekliyoruz...

Cymbelina
25-05-2013, 21:11
Sayın sonkez, sayfanız hayırlı olsun:) Eski bir üyesiniz, kimbilir ne kadar güzel çiçekler göreceğiz;) Bekliyoruz.

dağçiçeği
25-05-2013, 21:21
Sayfanız hayırlı olsun Sayın Sonkez ,
İlerleyen günlerde harika resimler paylaşacağınıza eminim.

sonkez
26-05-2013, 09:05
Hepinize çokkkk teşekkür ederim....

Menekşelere devam...

sonkez
26-05-2013, 14:34
.....

Bu menekşemde beyaz yapışkan birşeyler var...Nasıl kurtulabiliriz acaba....

sonkez
26-05-2013, 17:12
...Menekşelere devam...

Cymbelina
26-05-2013, 18:37
Sn. Sonkez, beyaz yapışkan dediğiniz acaba bir zararlı mı? Afrika menekşesi ile ilgili konu başlıklarında değinilmiştir sanırım, o sayfalara bir bakın isterseniz. Forumda menekşe konusunda deneyimli pek çok arkadaşımız var. Benim tanıdığım arkadaşlarımdan Rana+miraç, Dağçiçeği ve Bay Tömürcek de size yardımcı olabilir belki.

sonkez
26-05-2013, 22:33
Sn. Sonkez, beyaz yapışkan dediğiniz acaba bir zararlı mı? Afrika menekşesi ile ilgili konu başlıklarında değinilmiştir sanırım, o sayfalara bir bakın isterseniz. Forumda menekşe konusunda deneyimli pek çok arkadaşımız var. Benim tanıdığım arkadaşlarımdan Rana+miraç, Dağçiçeği ve Bay Tömürcek de size yardımcı olabilir belki.

Yardımlarınız için teşekkür ederim...

sonkez
26-05-2013, 22:37
...Nazlı mum çiceğim....

sonkez
26-05-2013, 22:43
...Sizlerden özenip aldığım kivi fidanım....Umarım büyütmeyi beceririm...

sonkez
26-05-2013, 22:44
...Çekirdekten yetiştirdiğm büyük ihtimalle limon ....Yanılmışta olabilirim...

sonkez
26-05-2013, 22:52
...Nasıl açacaklar merakla bekliyorum...Liliumlarım....

sonkez
30-05-2013, 11:49
Bu çiceğin adını bilmiyorum....Buzdolabı servisine gitmiştim ,oradan bir çelik alıp büyüttüm....3 senedir benim evimin bir bireyi oldu...

serkan_istanbul
30-05-2013, 11:51
Sayfanız hayırlı olsun.

sonkez
30-05-2013, 11:53
Teşekkür ederim....Sağolun...

mandalinleerik
30-05-2013, 11:56
Sayfanız hayırlı olsun. Menekşelerinizi çok beğendim. Tabii ki diğerleri de çok güzel. Bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz.

sonkez
30-05-2013, 14:47
Sayfamı ziyaret ettiniz beni çok sevindirdiniz...Ben teşekkür ederim...Menekşeleri çok seviyorum..

Bayçalı
30-05-2013, 15:36
sayfanız hayırlı olsun menekşeler çok güzel bol çiçekli günler

sonkez
30-05-2013, 17:50
Teşekkürler....Sağolun....

sonkez
03-06-2013, 08:19
Kızlarıma devam...

kılıçh
03-06-2013, 09:26
sn sonkez öncelikle aramıza hoş geldiniz....;)
sayfanız hayırlı olsun...:o
çiçek fotoğraflarınızı sabırsızlıkla bekliyor olucam...:D

kılıçh
03-06-2013, 09:28
14. mesajdaki arkadaki çiçek dua çiçeği
öndeki ikiside difenbahya diye düşünüyorum..:D

sonkez
03-06-2013, 09:48
sn sonkez öncelikle aramıza hoş geldiniz....;)
sayfanız hayırlı olsun...:o
çiçek fotoğraflarınızı sabırsızlıkla bekliyor olucam...:D

Hoşbulduk.....Sağolun..Mümkün olduğunca elimde olanları resimlemeye çalışacağım..Diğer güzellikleri görünce benimkiler çok sönük kalıyor....

Sevgi Durul
03-06-2013, 09:53
Sayın sonkez, sönük diye bir şeyi kabul etmiyorum, herkesin bitkisi kendine özel, ayrıca sizin bitkileriniz de çok güzeller. Ellerinize sağlık, devamını diliyorum. Sevgiler...

sonkez
03-06-2013, 11:40
14. mesajdaki arkadaki çiçek dua çiçeği
öndeki ikiside difenbahya diye düşünüyorum..:D

Dua çiceği açılıp,kapanıyor diye biliyorum ama yanlışta bilebilirim..Benimkinde öyle bir faaliyet yok...Açıklamalarınız için teşekkür ederim sayın Kılıç

sonkez
03-06-2013, 11:44
Sayın sonkez, sönük diye bir şeyi kabul etmiyorum, herkesin bitkisi kendine özel, ayrıca sizin bitkileriniz de çok güzeller. Ellerinize sağlık, devamını diliyorum. Sevgiler...

Haklısınız SDurul benim için bitkilerim değerli vede özel...Biraz sizleri kıskandımmı ne:(
Keşke imkanım vede yerim olsada daha çok çeşit ve toprakla içice olabilseydim...:rolleyes:Teşekkürler...

sonkez
03-06-2013, 11:45
Karanfillerim...

Bu kırçıllı karanfili eşim bir dal olarak hediye getirmişti...Baktım ufacık bir çeliği var hemen diktim..Oda beni sevindirip tuttu,hatta bana çiceklerini bile sundu...

sonkez
03-06-2013, 11:57
......ÇİCEK SEVGİSİ BİR BAŞKA....

Güzellikleriyle,kokularıyla hatta duruşlarıyla çok özel yapmacık değil çok doğallar.Ben çicekleri dalında severim,koparmaya hiç dayanamam.Bulduğum her fırsatta,sevinçliyken,üzüntülüyken ve hatta sinirliyken bile çiceklerimin arasında geziniyorum,onlarla konuşuyorum ve sakinleşip kendime geliyorum..
Hayalim bahçeli bir köy eviydi ama kısmet olmadı.Bir metrelik bir balkonda,cam kenarlarında bu hasreti gidermeye çalışıyorum...Hatta evlenirken en az altı,yedi tane çicekle gelmiştim...
Koşullar ne olursa olsun her daim evimde,balkonumda hep çiceklerim oldu...Hiç yapay çicek sokmadım evime..Azda olsa kendim yetiştirmeye çalıştım,çalışıyorum...Bu da başka bir sevgi...

sonkez
03-06-2013, 14:59
Perdecinin önünden geçerken baktım mum çiceği koymuş vitrine,,,Bana bir çelik verirmisiniz dedim...Bayağı nazlandı ama sonunda bu çeliği verdi..Hemen ektim..İnşallah tutar...

sonkez
07-06-2013, 17:34
Gardenyalarım...Henüz çok küçük ve tomurcağı var....

sonkez
09-06-2013, 20:51
Ceylan sardunyalarım...

sonkez
10-06-2013, 16:36
Sardunyalarım...

sonkez
10-06-2013, 16:38
Ve devam...

olcim
10-06-2013, 16:47
Bu yıl ceylan gözleri çok pahalıydı alamadım :( Çok güzeller :)

sonkez
12-06-2013, 13:04
Nihayet açtılar..

sonkez
14-06-2013, 21:18
Gardenya ve biberim...

kılıçh
15-06-2013, 09:23
sonkez ablacım gerdenyaları nasıl dikdin ?
bende birinden gardenya çeliği aldım ve hala suda bekletiyorum sizce neyapmalıyım?...:D

sonkez
15-06-2013, 14:40
sonkez ablacım gerdenyaları nasıl dikdin ?
bende birinden gardenya çeliği aldım ve hala suda bekletiyorum sizce neyapmalıyım?...:D

Sayın Kılıçh....Ben bu gardenyalarımı pazardan 1 tl ye köklü fide olarak almıştım...Çok ufaktılar ama çok hızlı büyüyorlar...Ben genelde suda bekletmeden çeliği doğrudan toprağa dikiyorum..Sizde öyle yapabilirsiniz ..Kolay gelsin...Bol çicekli günler...

sonkez
15-06-2013, 14:45
maşallah çiçekleriniz gerçekten çok güzel bende hep bahçeli bir ev hayal etmiştim ama malesef bir apartman dairesine tıkılıp kaldım. ben yeni başladım balonumu çiçeklendirmeye zamanı gelince bende paylaşırım burda kolay gelsin

Malesef bende hep bahçeli bir ev hayalimdi ama küçücük balkonlarla idare etmek mecburiyetindeyiz...Bunada şükür...Gönlümüzü, hayalimizi tatmin etmeye,avutmaya çalışıyoruz.... Sizinde çiceklerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz...Sizede kolay gelsin...Sağolun...

kılıçh
15-06-2013, 16:28
Sayın Kılıçh....Ben bu gardenyalarımı pazardan 1 tl ye köklü fide olarak almıştım...Çok ufaktılar ama çok hızlı büyüyorlar...Ben genelde suda bekletmeden çeliği doğrudan toprağa dikiyorum..Sizde öyle yapabilirsiniz ..Kolay gelsin...Bol çicekli günler...

tavsiyeniz için sağolun..
bu arada çok ucuzlarmış bizim burda orta boyları 25 tl..:D

sonkez
15-06-2013, 18:59
tavsiyeniz için sağolun..
bu arada çok ucuzlarmış bizim burda orta boyları 25 tl..:D

Epey pahalı..Semt pazarlarında genellikle çoğu fideler bulunuyor ve fiyatlarıda çok uygun....Aradığınız ,bulamadığınız fideler varsa bakabilirim...Saygılar...

kılıçh
15-06-2013, 20:51
Epey pahalı..Semt pazarlarında genellikle çoğu fideler bulunuyor ve fiyatlarıda çok uygun....Aradığınız ,bulamadığınız fideler varsa bakabilirim...Saygılar...

:D teşekkür ederim düşünmeniz bile yeter....:D

sonkez
01-07-2013, 13:16
Liliumlarımın iki tanesi açtı.....Rengi çok güzel geldi bana...

dağçiçeği
01-07-2013, 23:49
Çok güzel çeşitleriniz varmış.
Hasta olan menekşeniz ne durumda ?Yapışkanlığı bitki zararlısı yapıyordur diye biliyorum.Hiç başıma gelmedi ama kırmızı örümcek olabilir belki.Kolay gelsin .

sonkez
02-07-2013, 21:44
Çok güzel çeşitleriniz varmış.
Hasta olan menekşeniz ne durumda ?Yapışkanlığı bitki zararlısı yapıyordur diye biliyorum.Hiç başıma gelmedi ama kırmızı örümcek olabilir belki.Kolay gelsin .

Hala ilaçlamaya devam ediyorum....Oda hep çiceklenmeye devam ediyor....Bakalım sonumuz ne olacak..:)

sonkez
13-07-2013, 04:03
Güllerim...

Güllerin dilinden anlamıyorsun
Sana ne söylüyor dinlemiyorsun
Güllerim güllerim güzel güllerim

milaca2010
17-07-2013, 15:47
Sn. sonkez; Hoşgeldiniz. Balkon ve ev sayfanız hayırlı olsun.
Menekşe ve Sardunyalarınızı beğendim, adını bilmediğiniz çiçekten bizdede var adını araştırmak gerek, yeni fotoğraflarınızı bekliyoruz.
Esen kalınız...

sonkez
17-07-2013, 23:54
Tesekkür ederim sayın milaca2010...Hoşbulduk...Arkadaşlar sayesinde öğreneceğim çok şeyler var.Öğrenmenin yaşı yokmuş,bilmediğim ne kadar çok şey varmış...Saygılar..

sonkez
03-08-2013, 07:37
Pepinoyu çimledim.O kadar kısa zamanda çıktılarki şaşırdım...İnşallah büyütebilirim...

sumeyra47
03-08-2013, 21:23
Sayfanız hayırlı olsun, çiçekleriniz bol bol çiçeklenirler inşallah.

sonkez
04-08-2013, 03:20
Menekşem aylardan sonra yavrulamaya karar verdi...Yaprağı kessemmi acaba?

bay tömürcek
04-08-2013, 03:29
Ablacım herşey çok güzel ellerine sağlık balıklar da çok hoşuma gitti ;) Menekşenin yavrusu biraz daha büyüsün öyle kes yaprağı şimdi daha küçük yavru çürüyebilir. 3 hafta sonra kesmeni tavsiye ederim tabi beklediğim gelişimi gösterirse, yaprakları 10 kuruş kadar olunca kesebilirsin ben öyle yapıyorum. Kolay gelsin ablacım :p

hira
04-08-2013, 03:40
menekşeye kocaman bi maşallah dedikten sonra o gardenyalarınızı hangi semt pazardından aldığnızı öğrenebilirmiyim :)

sonkez
04-08-2013, 13:18
G.O.P da,500 evler ve o çivardaki bütün pazarlarda 1 ay öncesine kadar vardı..

sonkez
04-08-2013, 15:09
Kızım balkonda görünce yabani semizotu sanmış.Anne toplayalım salata yapalım dedi.Ertesi günü açmış,kızıma dedimki bak salata yapacağın semizotu nasıl açmış...Gülüştük.Adını semizotu çiceği koyduk.Tabii esas adını bilmiyoruz.Bilen varsa söyleyebilirmi...?

h_dogan
05-08-2013, 14:58
Kızım balkonda görünce yabani semizotu sanmış.Anne toplayalım salata yapalım dedi.Ertesi günü açmış,kızıma dedimki bak salata yapacağın semizotu nasıl açmış...Gülüştük.Adını semizotu çiceği koyduk.Tabii esas adını bilmiyoruz.Bilen varsa söyleyebilirmi...?

Kızınız haklıymış aslında semiz otuyla akraba bu bitki.
http://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/27100.htm

Sevgi
05-08-2013, 16:26
......ÇİCEK SEVGİSİ BİR BAŞKA....

Güzellikleriyle,kokularıyla hatta duruşlarıyla çok özel yapmacık değil çok doğallar.Ben çicekleri dalında severim,koparmaya hiç dayanamam.Bulduğum her fırsatta,sevinçliyken,üzüntülüyken ve hatta sinirliyken bile çiceklerimin arasında geziniyorum,onlarla konuşuyorum ve sakinleşip kendime geliyorum..
Hayalim bahçeli bir köy eviydi ama kısmet olmadı.Bir metrelik bir balkonda,cam kenarlarında bu hasreti gidermeye çalışıyorum...Hatta evlenirken en az altı,yedi tane çicekle gelmiştim...
Koşullar ne olursa olsun her daim evimde,balkonumda hep çiceklerim oldu...Hiç yapay çicek sokmadım evime..Azda olsa kendim yetiştirmeye çalıştım,çalışıyorum...Bu da başka bir sevgi...

Menekşeleriniz e MAŞALLAH. Çok güzeller.
Dilerim toprak sevgisini daha bol yaşayacağınız hayallerinize en kısa zamanda kavuşursunuz. Ve bol bol bitkileriniz olur.

sonkez
05-08-2013, 16:42
Kızınız haklıymış aslında semiz otuyla akraba bu bitki.
http://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/27100.htm

Yapraklarıda yeniyormuş...İnsan koparmaya kıyamaz...Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için...

sonkez
10-08-2013, 14:08
İnci menekşem çoştu...

muhammed3450
28-08-2013, 22:18
sayfan hayırlı olsun çiçeklerin çok güzel bak bak doyum olmuyor :;)

helin-123
01-09-2013, 02:03
menekşeleriniz harika çok güzel açmışlar ben de yok ama çok severim kendilerini

sonkez
14-09-2013, 14:09
Çilli begonyam...İki ay uykudan sonra nihayet uyanmaya karar verdi....

sonkez
14-09-2013, 14:12
Lisianthus

Nihayet benimde oldular...Çokkk mutluyum...

laparaki
15-09-2013, 23:20
Sevgili son kez ; bu kadar çiçeği balkona nasıl sığdırdınız ??? Bravo size...menekşelerinizi çok kıskandım..ben de az çok çiçeklerle uğraşıyorum ; epeyce çiçeğim var ama ; menekşe konusunda çok başarısızım..ben almaya bıktım ; onlar ölmeye bıkmadılar..merakla takip edeceğim fotoğraflarınızı..menekşelerle ilgili tiyolar da verirseniz; pek sevinirim... ( ben ki mutfaktaki menekşelerime t.v'den duyduğu için pişmiş balık koyup ; bütün ev halkını kokudan mahfedebilen bir insanım) :p

sonkez
16-09-2013, 09:59
Sevgili son kez ; bu kadar çiçeği balkona nasıl sığdırdınız ??? Bravo size...menekşelerinizi çok kıskandım..ben de az çok çiçeklerle uğraşıyorum ; epeyce çiçeğim var ama ; menekşe konusunda çok başarısızım..ben almaya bıktım ; onlar ölmeye bıkmadılar..merakla takip edeceğim fotoğraflarınızı..menekşelerle ilgili tiyolar da verirseniz; pek sevinirim... ( ben ki mutfaktaki menekşelerime t.v'den duyduğu için pişmiş balık koyup ; bütün ev halkını kokudan mahfedebilen bir insanım) :p

Sevgili arkadaşım pişmiş balığı hiç duymamıştım.:)Menekleleri çok seviyorum...Çocuk gibi onlarla konuşuyorum...Çok fazla su vermiyorum.Ara sıra sıvı besin veriyorum....Şu an bayağı yavruladılar isterseniz sizlerede gönderebilirim...
Ağaçlar nete üye olmadan önce bu kadar çok çeşit,bu kadar çok bilgi sahibi değildim...Ama doğaya aşıktım..Arkadaşlar sayesinde daha çok şey öğrenip,daha çok sever hale geldim...Herkese buradan çok teşekkür ediyorum...Sevgiler...Saygılar...

sonkez
26-09-2013, 10:57
Sarı sarı açtılar....

sonkez
26-09-2013, 11:13
Yeşilliği oksijeni ve huzuru bol ....

berçin
26-09-2013, 21:05
Sevgili sonkez, bitkileriniz sağlıklı ve güzel görünüyorlar, özellikle menekşelere bayıldım eline emeğine sağlık.

Sarı yılbaşı çiçeğini nasıl bu kadar erken açtırdınız merak ettim, ayrıca çok güzel görünüyor. Sevgiler...

sonkez
29-09-2013, 18:04
Tomurcuk halinde aldım,yani hazıra kondum:p

sonkez
05-10-2013, 22:10
SELLUKA ÇEKİLİŞİ

Şeyma Çiçekçilik' in düzenlediği çekilişle bu çiceği kazandım...Mutluyum...

ayhat
05-10-2013, 22:26
çiçekleriniz çok güzel hepsine bayıldım bu arada laparaki pişmiş balıktan bahsetmiş bir programda bende izledim Gülbene çıktı, ama çiğ balık parçaları koyuyor, protein desteği sağlıyormuş, asla da koku olmaz dedi, ben daha denemedim.

cemo
05-10-2013, 22:38
Bu balkonda hepsi bir yana, açtırdığınız o iki saksıdaki gardenyaya hayran kaldım. Hepsi cok güzel.

Yıllarca balkonda debelenen biri olarak sizi takdir etmemek mümkün değil. Allah bitkilerinizle sağlıkla yaşamak nasip etsin sizi.

Saygılar

sonkez
06-10-2013, 10:44
çiçekleriniz çok güzel hepsine bayıldım bu arada laparaki pişmiş balıktan bahsetmiş bir programda bende izledim Gülbene çıktı, ama çiğ balık parçaları koyuyor, protein desteği sağlıyormuş, asla da koku olmaz dedi, ben daha denemedim.

Yaşadığımız sürece vede bu bitki sevdası bizlerde olduğu müddetçe daha çok şey öğreneceğiz....Teşekkürler...Saygılar...

sonkez
06-10-2013, 10:50
Bu balkonda hepsi bir yana, açtırdığınız o iki saksıdaki gardenyaya hayran kaldım. Hepsi cok güzel.

Yıllarca balkonda debelenen biri olarak sizi takdir etmemek mümkün değil. Allah bitkilerinizle sağlıkla yaşamak nasip etsin sizi.

Saygılar

Teşekkür ederim..Bende sizin gibiyim..Benimde balkonda koyacak yer bile yok.Uçmasınlar diye saksıların hepsi bağlı....Bazen eşimin babası kızıyor ama ben bu sevdadan vazgeçemiyorum....İnşallah hepimize sevdiklerimizle birlikte huzur ve sıhhatle yaşamak nasip eder....Teşekkürler, saygılar....

hira
06-10-2013, 15:20
Sn. sonkez, yakın sayılabilecek semtlerde ikamet ettiğimizi öğrenince çok mutlu oldum..
2012 haziranından bu yana yaşadığım Semtte yalnız kaldım diyebilirim. Aynı kafandan bir arkadaşım olsun isterdim:) eğer sizde bunu benim kadar isterseniz bir gün tanışalım derim:)

sonkez
06-10-2013, 17:52
Neden olmasın:) Çok sevinirim...

Sevgi
06-10-2013, 20:49
SELLUKA ÇEKİLİŞİ

Şeyma Çiçekçilik' in düzenlediği çekilişle bu çiceği kazandım...Mutluyum...

Tebrikler, bende katılmıştım ama bana çıkmadı. Gerçi benim sellukam var. Ama bitki sevdası ne yapalım işte insana herşeyi yaptırıyor.

Sağlıklı büyüsün. Çiçeklerinide görürsün inşallah.:)

sonkez
06-10-2013, 20:57
Tebrikler, bende katılmıştım ama bana çıkmadı. Gerçi benim sellukam var. Ama bitki sevdası ne yapalım işte insana herşeyi yaptırıyor.

Sağlıklı büyüsün. Çiçeklerinide görürsün inşallah.:)

Teşekkür ederim....İlk defa göreceğim...Daha önce sadece resimlerini görmüştüm...Teşekkürler....İnşallah...Bu sevda başka sevdalara benzemiyor ne yaparsınız:)

sonkez
07-10-2013, 12:17
Avakoda çekirdeği ekmiştim tam bir sene önce...Nazlandı,nazlandı sonunda ilk belirtilerini göstermeye başladı.İnşallah büyütebilirim...

sonkez
07-10-2013, 12:22
Yapraktan yetiştirdiğim menekşe sonunda büyümeye karar verdi....:)

bay tömürcek
13-10-2013, 17:21
Yapraktan yetiştirdiğim menekşe sonunda büyümeye karar verdi....:)

Ablacım menekşenin ayrılma vakti gelmiş bu havalarda ayırmanı tavsiye ederim ;)

sonkez
13-10-2013, 21:40
Teşekkür ederim bay tömürcek....Eşim en sonunda beni evden atacak...Bu kadar çicek içice diye...Koyacak yer kalmadı....Halada gözüm hep çiceklerde ve çeşitlerinde :)

Menekşemde bir yapraktan iki kök yapıp beni sevindirdi ne güzel....En kısa zamanda ama büyük bir ihtimalle bayramdan sonra ayrılacaklar....Saygılar...

bay tömürcek
13-10-2013, 22:24
Teşekkür ederim bay tömürcek....Eşim en sonunda beni evden atacak...Bu kadar çicek içice diye...Koyacak yer kalmadı....Halada gözüm hep çiceklerde ve çeşitlerinde :)

Menekşemde bir yapraktan iki kök yapıp beni sevindirdi ne güzel....En kısa zamanda ama büyük bir ihtimalle bayramdan sonra ayrılacaklar....Saygılar...

Yer sıkıntısı hepimizde var malesef ablacım ;) Aza kanmıyoruz çünkü :p Menekşeler bir yapraktan bir çok kök veriyor en çok 7 yavru verdi benim diktiklerim şimdiye kadar ama tek ve iki yavru verenler daha çabuk büyüyor :) Bayramdan sonra ayır abla onları havalar soğuyor artık :) Kolay gelsin iyi akşamlar :)

sonkez
14-10-2013, 09:30
Sen çok şanslısın ne güzel.....Bir yapraktan yedi kök ....Seni tebrik ediyorum....

bay tömürcek
14-10-2013, 09:48
Sen çok şanslısın ne güzel.....Bir yapraktan yedi kök ....Seni tebrik ediyorum....

Ben tek yavru verdiği zaman daha çok seviniyorum ;) Çünkü çok hızlı büyüyor tek olduğu zaman ve hiç ayırıp hırpalamaya gerek kalmıyor :p O yavruları ayırıp dikmesi baya meşakkatli oluyor çünkü ;)

hira
14-10-2013, 12:28

Sende şanslısın ablacım, ben hiç tutturamıyorum.

bay tömürcek
14-10-2013, 13:19
Sende şanslısın ablacım, ben hiç tutturamıyorum.

Hira ablacım menekşe çok kolay tutar ya acaba nerde hata yapıyosun :confused: Geçen budamada kırdığım ufak yapraklardan biri saksının içine yaprakların altına düşmüş suladıkça orda kök yapmış aldım başka yere geçirdim bende yavrulamış aktardığım saksıda :p Yani çok kolay tutuyor menekşe yaprağı derin dikmeyeceksin sadece ;)

sonkez
14-10-2013, 13:24
Ben tek yavru verdiği zaman daha çok seviniyorum ;) Çünkü çok hızlı büyüyor tek olduğu zaman ve hiç ayırıp hırpalamaya gerek kalmıyor :p O yavruları ayırıp dikmesi baya meşakkatli oluyor çünkü ;)

Çiceklerin güzelliğinden belli tömürcek çicekler seni, senin onları sevdiğin gibi çok seviyor.:p

bay tömürcek
14-10-2013, 13:35
Çiceklerin güzelliğinden belli tömürcek çicekler seni, senin onları sevdiğin gibi çok seviyor.:p

Güzel sözlerin için teşekkür ederim ablacım mutlu ettin beni ;) Menekşende saksı harcı olarak 1/1 oranında torf ve cocopeat kullanmanı tavsiye ederim abla menekşeler bu karışımı seviyolar, büyüdüklerinde de az az limon tuzlu suyla sula mesela 20 günde bir, ben öle yapıyorum çok sağlıklı oluyorlar ;)

sonkez
14-10-2013, 13:40
Baklava yaptım ama daha ıslamadım....Biraz sonra şerbetini dökeceğim...Gelin beraber yiyelim....

sonkez
14-10-2013, 13:42
Güzel sözlerin için teşekkür ederim ablacım mutlu ettin beni ;) Menekşende saksı harcı olarak 1/1 oranında torf ve cocopeat kullanmanı tavsiye ederim abla menekşeler bu karışımı seviyolar, büyüdüklerinde de az az limon tuzlu suyla sula mesela 20 günde bir, ben öle yapıyorum çok sağlıklı oluyorlar ;)

Bak ben bu limonlu suyu bilmiyordum tömürcek,sayende öğrendim..Teşekkür ederm,çok sağol...

sonkez
14-10-2013, 14:35
Şu beyaz bitle bir türlü baş edemedim...Ne olacak bu çiceklerin hali....:(

sonkez
14-10-2013, 14:37
Bu çiceğin adını bilen varmı...Geçen sene çok güzel açmıştı ama karıştırdım,mavimi pembemi açmıştı...Cahilik işte..:)

hira
14-10-2013, 14:51
Bayramdan sonra ayırmayı düşünüyorum,hepsinden sanada veririm canım....

Teşekkür ederim ama ben onları yaşatamıyorum ablacım, sende kalsın ama benim olsun:)

baklava harika gözüküyor, ellerlne sağlık.

Tömürcekciğim ben menekşe ve kaktüs canavarıyım, yaşatamıyorum, çoğaltamıyorum:(

sonkez
14-10-2013, 15:45
Pepinolar büyümeye başladı..İnşallah meyvelerinide görürüz...

hira
14-10-2013, 16:51
Avokadolar pepinolar tropik meyvelerde yetiştiryorsun ablacım, ne güzel:)

celalim01
14-10-2013, 18:06
Merhaba ,kolaylıklar dilerim sayfanıza göz attım her ne kadar siz benim sayfam çok güzel değil deseniz de bence o güzelim menekşeler her şeye yeterde artar bile.Benim menekşelerim de var ama sizde daha hoş renkler varmış ,sizdekilerden bazıları var ama olmayan güzeller var sizde ,Menekşelere bayıldım.Mum çiçeğim 3 yıllık bir arkadaştan çelik almıştım maşallahı var 3 yıldır hep açtı.

gokcegokce
14-10-2013, 19:23
Sevgili Sonkez, menekşelerine bayıldım. Ne kadar güzel çiçeklenmişler maşallah. Bol bol çiçekli menekşeler oh mis :) Bide üstüne ev baklavası eklemişsin tadından yenmiyor :) İyi bayramlar...

sonkez
14-10-2013, 19:28
Avokadolar pepinolar tropik meyvelerde yetiştiryorsun ablacım, ne güzel:)

Yediğimiz meyvelerin çekirdeklerini atmaya kıyamıyorum.Bir yerlere gömüyorum......Onlarda beni kırmayıp çıkıyorlar..Ah bide ekecek bahçe gibi mekan olsa ne güzel olur...:mad:

sonkez
14-10-2013, 19:29
Merhaba ,kolaylıklar dilerim sayfanıza göz attım her ne kadar siz benim sayfam çok güzel değil deseniz de bence o güzelim menekşeler her şeye yeterde artar bile.Benim menekşelerim de var ama sizde daha hoş renkler varmış ,sizdekilerden bazıları var ama olmayan güzeller var sizde ,Menekşelere bayıldım.Mum çiçeğim 3 yıllık bir arkadaştan çelik almıştım maşallahı var 3 yıldır hep açtı.

Övgülerinize teşekkür ederim...Ne güzel inşallah benmkilerde büyür ve açarlar...

sonkez
14-10-2013, 19:43
Benim hoyam büyümeye çalışıyor...Ama biraz isteksiz...Gözünün içine baktığım için olsa gerek...

bay tömürcek
14-10-2013, 20:46
Benim hoyam büyümeye çalışıyor...Ama biraz isteksiz...Gözünün içine baktığım için olsa gerek...

Ablacım mum çiçeğin nekadar güzel öyle maşallah ;) Ben olucam diyor duruşuyla tek isteği güneş gören bir pencere önü. Bu sene ocak ayı gibi bir çelik diktim hiç gelişemedi sonra baharda onu akşam güneşini bol bol alan pencereye yerleştirdim şuan boyu 2 metre ve 2 adet çiçek sapı çıkardı güneşi çok sevdi diğerleri öyle güzel gelişemedi deneyimleyerek gördüm :p

jojoba
14-10-2013, 21:11
Çok marifetlisiniz maşallah.

celalim01
17-10-2013, 10:00
Aslında balkonda da bulundurabilirsiniz Mum çiçeğini.Benim Mum çiçeğim balkonda ve durumundan gayette memnun.Eskiden bizde ekecek yer bulamazdık,merdiven sistemi yaparak saksıları balkona yerleştirmeye çalışırdım.Şuan çok şükür bahçem var ve ekmeye çalışıyorum.

sonkez
17-10-2013, 20:53
Ablacım mum çiçeğin nekadar güzel öyle maşallah ;) Ben olucam diyor duruşuyla tek isteği güneş gören bir pencere önü. Bu sene ocak ayı gibi bir çelik diktim hiç gelişemedi sonra baharda onu akşam güneşini bol bol alan pencereye yerleştirdim şuan boyu 2 metre ve 2 adet çiçek sapı çıkardı güneşi çok sevdi diğerleri öyle güzel gelişemedi deneyimleyerek gördüm :p

bay tömürcek;Canım zaten camın önünde inşallah çabuk büyür ve çiceklerini bana gösterir...Ne güzel senimki seni mutlu ediyor ,inşallah sende çiceklerini görürsün...

sonkez
17-10-2013, 20:56
Aslında balkonda da bulundurabilirsiniz Mum çiçeğini.Benim Mum çiçeğim balkonda ve durumundan gayette memnun.Eskiden bizde ekecek yer bulamazdık,merdiven sistemi yaparak saksıları balkona yerleştirmeye çalışırdım.Şuan çok şükür bahçem var ve ekmeye çalışıyorum.

Evet yazın balkonda olur ama kışın donar sanırsam..

celalim01
18-10-2013, 17:05
İstanbul'un kış şartlarını bilemiyorum ama ben Adana da sürekli 3 yıla yakındır dışarıda ama siz yinede riske girmeyin tabi.En güzeli rahat olduğu yerde kalsın.çiçekler genelde sevdikleri yerin değişmesini istemezler,yerini severse mükemmel bir görüntü verir.umarım sizinki de benim çiçeğim gibi kısa zamanda güzelliklerini açar

bay tömürcek
18-10-2013, 18:07
İstanbul'un kış şartlarını bilemiyorum ama ben Adana da sürekli 3 yıla yakındır dışarıda ama siz yinede riske girmeyin tabi.En güzeli rahat olduğu yerde kalsın.çiçekler genelde sevdikleri yerin değişmesini istemezler,yerini severse mükemmel bir görüntü verir.umarım sizinki de benim çiçeğim gibi kısa zamanda güzelliklerini açar

İstanbul şartlarında mum çiçeğinin kışı dışarda geçirmesi mucize olur heralde havalar gayet soğuk geçiyor. Benimkiler Sakarya'dalar ısıtılmayan odada bile bırakmaya korkuyorum alt kat ve arka tarafta olan oda aşırı soğuk oluyor ;) Fotoğraf eklemeniz mümkün mü acaba çok merak ettim mum çiçeğinizi :p

sonkez
19-10-2013, 12:47

Şanslısınız sıcak bir şehirde yaşıyorsunuz...Mümkünse resimlerini görebilirmiyiz....:)

YeniGine
21-10-2013, 00:17
Sevgili sonkez menekşelerinize maşallah ne kadar güzel açmışlar, ellerinize sağlık... Biliyorsunuzdur ben komşumun camekânında da çiçeklerimi yetiştirmeye çalışıyorum. Yakında çiçeklerimle birlikte beni atacak camekânından. Komşum menekşeleri seviyor ve camekânında menekşeleri mevcut. Ben pek menekşelerden hoşlanmadığım için ilgilenmiyorum. Hani bana önerileriniz olur ise o menekşelerle de ilgileneyim beni ve çiçeklerimi kabul etsin. Menekşeler ne ister yardımcı olur iseniz sevineceğim. Şimdiden teşekkürler.

sonkez
21-10-2013, 08:43
Sevgili sonkez menekşelerinize maşallah ne kadar güzel açmışlar, ellerinize sağlık... Biliyorsunuzdur ben komşumun camekânında da çiçeklerimi yetiştirmeye çalışıyorum. Yakında çiçeklerimle birlikte beni atacak camekânından. Komşum menekşeleri seviyor ve camekânında menekşeleri mevcut. Ben pek menekşelerden hoşlanmadığım için ilgilenmiyorum. Hani bana önerileriniz olur ise o menekşelerle de ilgileneyim beni ve çiçeklerimi kabul etsin. Menekşeler ne ister yardımcı olur iseniz sevineceğim. Şimdiden teşekkürler.

Bu çicek sevdası bambaşka birşey,sizi çok iyi anlıyorum..Menekşeler direk güneş ışığını sevmiyor.Hava akımında kalırsa hemen bozuluyor.Çok fazla suyu sevmiyor.Oda sıcaklığındaki suyu veriyorum.Arada bir sıvı gübre ve haşladığım yumurta suyunuda veriyorum.En çokta onları çok seviyorum.Sanki beni duyuyormuşlar gibi onlarla konuşuyorum..Ama bu sene pamuklu bitmi ne diyorlar o yüzden birkaç saksımı kaybettim..Çok narin bir çicek tanıdığım kadarıyla...Ben teşekkür ederim...Yine beklerim..Saygılar..

sonkez
21-10-2013, 09:28
Sonbahar güzellikleri Kasımpatı...

sonkez
21-10-2013, 10:02
Çok geç uyanıyor..

sonkez
21-10-2013, 10:03
Yeniden uyanış...

helin-123
21-10-2013, 10:05
Çok geç uyanıyor..

sonkez bunlar begonya mı? tohumdan mı çimlendirdiniz?

sonkez
21-10-2013, 10:07
sonkez bunlar begonya mı? tohumdan mı çimlendirdiniz?

evet begonya..Geçen senede kalma.Birkaç kere yapraklanmaya çalıştı ama kurudu,şimdi tekrar yüzünü göstermeye çalışıyor..İnşallah bu sefer kurumaz:(

sonkez
21-10-2013, 19:50
Artık son demlerimizi yaşıyoruz..Bu senelik bu kadar diyor....Seneye kısmetse görüşürüz...;)

YeniGine
21-10-2013, 23:48
Sevgili sonkez, menekşelerin bakımı için verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ediyorum sağolun. Begonyanıza maşallah, çok güzel görünüyor, çiçeklerini de görürüz inşallah...

sonkez
23-10-2013, 11:33
Evimin yeni konukları..Malesef isimlerini bilmiyorum...:confused:

helin-123
24-10-2013, 10:32
sevgili sonkez sağdaki türden benim de küçük bir çeliğim var ama bende bilmiyorum adını

sonkez
24-10-2013, 11:03
Ben biraz araştırdım...Çiceğin adı Opuntia-subulata

Çok güzel görünüyor....Of bu kadar büyüse ve çicek açsa....:p

mlevent.aktan
24-10-2013, 11:28
bu çiçek kaktüs tarzı galiba değil mi?

sonkez
24-10-2013, 14:11
Menekşe arkadaşlığı...Ben memnunum ama onlar içice olmaktan memnunmu acaba..:confused:

sonkez
24-10-2013, 16:04
Albenili alımlı ne güzel açıyorsun,
Kalbime ilmek ilmek nakışlar dokuyorsun..
Serpildikçe içimi sevdalı yakıyorsun..
Menekşem açılıver gönlüme saçılıver..:p

YeniGine
24-10-2013, 23:50
Ben biraz araştırdım...Çiceğin adı Opuntia-subulata

Çok güzel görünüyor....Of bu kadar büyüse ve çicek açsa....:p

Vay canına!.. Sevgili sonkez ne kadar güzel büyümüş. Komşumda da var aynısından o halde saksısını büyütmek gerekiyor. Ve yanlış hatırlamıyor isem sevgili hdoğan'da da var aynısından görmüştür belki fakat kendisini de haberdar etmeli... İnşallah sizinki de çiçek açacak kadar büyüyebilir. Çok güzelmiş gerçekten...

helin-123
25-10-2013, 08:58
Menekşe arkadaşlığı...Ben memnunum ama onlar içice olmaktan memnunmu acaba..:confused:

sevgili sonkez onlarda o kadar mutlular ki sizi hergün güzellikleri ile karşılıyorlar.Size renk renk çiçekler veriyorlar. Emeğinize sağlık.

sonkez
25-10-2013, 09:12
Vay canına!.. Sevgili sonkez ne kadar güzel büyümüş. Komşumda da var aynısından o halde saksısını büyütmek gerekiyor. Ve yanlış hatırlamıyor isem sevgili hdoğan'da da var aynısından görmüştür belki fakat kendisini de haberdar etmeli... İnşallah sizinki de çiçek açacak kadar büyüyebilir. Çok güzelmiş gerçekten...

İnşallah tüm dostlarınki bu kadar büyümesede bu güzel çiceklerini bizlere gösterirler..Teşekkürler...

sonkez
25-10-2013, 10:24
Çekirdekten yetiştirdiğim limonum büyümeye devam ediyor..Buda beni çok sevindiriyor...:eek:

sonkez
25-10-2013, 11:26
Yılbaşılar çiceklenmeye başladı...

sonkez
25-10-2013, 14:51
Kızım bana anne bugün kargoyla kitap gelecek beklermisin dedi.
Kargodan kitap gelecek diye beklerken....
Kızımdan çok güzel bir hediye geldi. Hediyemiz güzel olmasına güzel de asıl güzel olan hatırlanmaktı. Çok teşekkürler güzel meleğim. Çok teşekkür ediyorum.

sonkez
27-10-2013, 16:40
Benimde kaktüsüm bu ..Ama ismini ve açıp açmadığını malesef bilmiyorum..:o

h_dogan
27-10-2013, 19:32
Çekirdekten limonunuz turunca benziyor...

sonkez
27-10-2013, 20:39
Çekirdekten limonunuz turunca benziyor...

Anladığımı söyleyemem..Siz daha iyi biliyorsunuz..Teşekkürler...Olsun hiç farketmez...Onun zevki yetiştirmekte...

Yaylacı
28-10-2013, 16:51
Sayın Sonkez, tüm sayfalırınız gezdim. Öncelikle sayfanız hayırlı olsun, bayağı çeşit çiçeğiniz var hele hele menekşeler mükemmel, size menekşe ustası demek geliyor içimden. Ayırım yapmadan her tür bitki yetiştiriyorsunuz bu takdir edilecek bir durum. Daha güzel çiçek ve bitki yetiştireciğinize inanıyorum, kolay gelsin. Saygılar, selamlar efendim...

sonkez
28-10-2013, 19:58
Hoşgeldiniz..Ayırım yapmadan bütün güzellikleri seviyorum..Ve yetiştirmekten büyük zevk alıyorum...Ama İstanbul şartlarında malesef bizim için kısıtlı imkanlarla bu kadar içiçe yaşayabiliyoruz...Bazen eşim pazar günleri nereye gidelim dediği zaman,nerede çicek böcek varsa oraya diyorum..Gülüşüyoruz...Bu da bir hastalık olsa gerek..Ama ben ve çiceklerimiz bundan gayet memnunuz..Saygılar-Teşekkürler...

celalim01
29-10-2013, 01:11
Sevgili tömürcek ve sonkez ,şuan henüz resim çekili değildi yakında bütün çiçeklerimi resimleyeceğim,önümüzdeki zaman içinde Kasımpatılarım dahil açmaya başlayacak,saksılarını,düzenlemeye çalışıyorum şuan,Lale ,sümbül ,nergiz soğanları ekim zamanı olduğundan yoğun sayılırım biraz,ama en kısa sürede sizlerle paylaşacağım.Menekşeler de olmazsa olmazlarımdandır benim.

eceyıldız
30-10-2013, 12:12
Sevgili Sonkez Menekşelerine bayıldım ama benim menekşelerim neden açmıyor herkesin menekşesi sonbahar çiçeği verdi benimkilerde tık yok.

sonkez
30-10-2013, 13:32
Biraz sıvı besin verin...Benimkilerde tek,tük açmaya başladı...

eceyıldız
30-10-2013, 14:02
Bu dönemde vermeyin demişlerdi diye kestim sıvı besini ben. Yağmur suyu ile suluyorum çok iyi geldi o zaman arada sıvı besinde vereyim.

sonkez
31-10-2013, 12:51
Ben bugün bir delilik yapıp iki saksıyı bir araya topladım..

dua
31-10-2013, 12:54
Gardenya ve biberim...

Ellerinize sağlık Gardenyalarınıza 41 kere maşallah öncelikle :) hangi semt pazarından aldınız acaba ? şimdi bulabilirmiyiz ki

sonkez
31-10-2013, 13:14
Şu an yok.İlkbaharda almıştım..Çıkınca size haber veririm...

sonkez
01-11-2013, 08:15
Beni hiç üzmeden büyümeye devam eden güzelim...

sonkez
04-11-2013, 08:23
Pepinolarım büyümeye başladı ve biraz daha büyük saksılara taşındı....:p

sonkez
04-11-2013, 08:48
Avakoda çekirdeği ekmiştim tam bir sene önce...Nazlandı,nazlandı sonunda ilk belirtilerini göstermeye başladı.İnşallah büyütebilirim...

Bir sene bekletti beni..Ama tam sevindirecek derken malesef kuruyup gitti...:(
Ne yapalım canımız sağ olsun....Ömrü bu kadarmış...

sonkez
04-11-2013, 11:03
Nihayet tomurcukları görünmeye başladı.:rolleyes:

hira
04-11-2013, 13:24
Benim begonyamı totok kırdı:( totok kim mi? saksıda uyku delisi kedimiz:) yumrulu begonya bu değilmi ablacım?

sonkez
04-11-2013, 19:33
Evet canım...Kışa girerken yeni,yeni uyanmaya başladı....Totok oda bir canlı ne yapalım....Onuda öyle idare edeceğiz...Neyseki bizim kedimizin öyle bir meşguliyeti yok...En fazla zarar verirse toprak varsa gidip onun üstüne pisliyor..:rolleyes:

sonkez
08-11-2013, 12:09
Sevgili arkadaşım minenine Çok teşekkür ediyorum...

Milli..Diğerlerinin adını yazarsan sevinirim...

sonkez
08-11-2013, 12:29
....

sonkez
08-11-2013, 12:31
Biraz kurumuş ama tutarsa sevinirim...İsmini öğrenirsem mutlu olacağım...

sonkez
08-11-2013, 12:32
Buz çiceğine benzettim ama doğrusunu arkadaşımız söyleyecek..

sonkez
08-11-2013, 12:35
Kalanço

minenine
08-11-2013, 13:55
Hepsini güle güle büyütün .
İlk resimde ki sarı çiçek açan kaynana dili ,2. internette adı agave diye yazıyordu ben aloe vera sanıyordum .Buz çiçeği ,2 yapraklı olan barış çiçeği (resimlerde yok )Kalanço kavuniçi renkte.

minenine
08-11-2013, 16:14
Sevgili sonkez bitkinin adını bulamadım ama (Crataegus laevigata Plena Ağaç) yazınca görsellerde çıkan, beyaz katmerli çiçeğin aynısı, gülü andırıyor ve çok güzel kokusu var .Kurursa yeniden yollaya bilirim endişelenmeyin .
Ayrıca sizin gönderdikleriniz içinde çokk teşekkürler .Resim koymak bende isterdim ama tek başıma cesaret edemiyorum ama sizin gönderdikleriniz de çokk güzeller .

sonkez
08-11-2013, 19:00
Sevgili sonkez bitkinin adını bulamadım ama (Crataegus laevigata Plena Ağaç) yazınca görsellerde çıkan, beyaz katmerli çiçeğin aynısı, gülü andırıyor ve çok güzel kokusu var .Kurursa yeniden yollaya bilirim endişelenmeyin .
Ayrıca sizin gönderdikleriniz içinde çokk teşekkürler .Resim koymak bende isterdim ama tek başıma cesaret edemiyorum ama sizin gönderdikleriniz de çokk güzeller .

Ben teşekkür ederim...Emeklerinize sağlık....İyi günlerde büyütün...

Yaylacı
11-11-2013, 17:49
Sayın sonkez, bitkiler, görseller ve şiirler çok güzel. Bu güzelliklerin devamını dilerim...

sonkez
13-11-2013, 09:20
Menekşelerim kızımdan sonra evimin en güzelleri..:)

sonkez
13-11-2013, 09:21
......:)

sonkez
13-11-2013, 09:28
Ben onların zevkini yaşıyorum,onlar cam kenarının...;)

sonkez
13-11-2013, 09:40
Menekşe; ender bir çiçek,
Nadir nezakette, kibar bir gerçek..
Ve menekşe alçak gönüllüğün çiçek dilinde salınışı,
Tevazuluğun çiçek dilinde fısıldanışı..

sonkez
13-11-2013, 09:49
Saglikli menekse yetistirebilmek icin :

Cicegin bulundugu odanin ısısını sabit tutun. Kisin soguk odaya koymayin.

Verdiginiz su miktarina dikkat edin. Eger saksinin altindaki tabakta su birikmis bir sekilde uzun sure durursa meneksenin kokleri curur. Cicegin suya ihtiyac duyup duymadigini anlamak icin parmaginizla togragina dokunun. Eger toprak elinize yapismiyorsa sulama zamani gelmis demektir.

Menekseler isigi cok severler. Fakat direk gunes isigindan korumak gerekir. Yoksa yapraklari ve cicekleri yanar.

Menekseler nemli ortamlari sever. Saksinin altinda bulunan tabagin icine cakil taslari koyarsaniz biraz nem saglamis olursunuz. Tabi taslari biraz islak birakmak gerekir. Diger ciceklerde oldugu gibi yapraklarina asla su puskurtmeyin. Aksi takdirde isiga ciktiginda yapraklari yanabilir.

Fakat meneksenizin yapraklari toprakli veya tozlu ise cok soguk olmamak sartiyla suyun altinda yikayabilirsiniz. Cicegin uzerindeki su tamamen kuruduktan sonra yerine koyabilirsiniz.

Menekseler beslenirse guzel cicek acarlar. Uygun besinlerle ara sıra besleyin..

sonkez
13-11-2013, 09:56
MENEKŞELERDE GÖRÜLEN HASTALIKLAR

Eger yapraklarin uzerinde kahverengi lekeler varsa sebebi cicek cok soguk suyla sulanmis demektir.

Eger yapraklar sarariyorsa sebepleri kuru hava, yanlis miktarda sulama (cok az **** cok fazla), veya cok fazla gunes isigidir.

Menekseniz cicek acmiyorsa sebebi yeterince ışık almamasidir. Eger menekseniz yeterince ışık aliyorsa cicek acmamasinin sebepleri cicegin soguk bir odada bulunmasi, odanin havasinin kuru olmasi, **** saksisinin cok sik degistirilmesidir.

Yapraklarin uzerinde lekelerin olmasinin sebebi cicegin cok fazla direk gunes ışığı almasidir. Bu özellikle yaz aylarinda gorulur. Yapraklarin uclarinin sariya donustugunu ve uzerinde delikler oldugunu gorurseniz ciceginizin yerini degistirin.

SUDEM
13-11-2013, 14:42
sevgili sonkez,
menekşeleriniz gerçekten inanılmaz güzeller.serenatlarınızı hak ediyorlar vallahi.bu arada verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.bi yerlerden çakıl taşları ayarlamam lazım. :)

Yaylacı
13-11-2013, 19:52
Sayın sonkez, menekşeleriniz yine gülümsüyor. Verdiğiniz bilgiler çok iyi, bu bilgilerden faydalanacağım. Teşekkürler....

sonkez
14-11-2013, 16:11
S o n b a h a r . . .

İstanbul' da Sonbahar bir başka...
Benim gibi hüzünlü...
Ağaçlar yapraklarını dökmeye durmuş...
Hava erken kararmakta...
İnsanlar bir umut koşuşturmak da...
Oradan oraya...
Kiminde kaygı...
Kimin de sevinç...
Kiminin umurun da değil bu dünya...
Tıpkı benim içim gibi...
Sarsa da beni seven kollar...
Görmez oldu gözlerim...
İçimden bir şeyler kayıp gitmiş...
Ne olduğunu bilmediğim...
Yalnızlık sarmış dört bir yanımı...
Çıkamaz oldum içinden...
Sonbaharı yaşıyor şimdi gönlüm...
Dökülüp duruyor hayallerim...
Yaşamın için de var olsam da...
Ben hayatın neresindeyim?

gülsu
15-11-2013, 11:42
Bütün çiçekleriniz çok güzel ellerinize sağlık. Menekşeler çok çok güzel. İnci menekşenizi göremedim.

gülsu
15-11-2013, 11:51
Formdaki bazı arkadaşlarda yeni gördüm. İnci menekşe pek yaygın değil. Sizinki çok güzel görünüyor. Nereden temin ettiniz. Bulabilsemde bende alsam. Bizim buradaki şartlarımız çok kısıtlı. Bulmam çok zor. Teşekkür ederim. Çiçeklerinizle güzel günler geçirmeniz dileğiyle.

sonkez
15-11-2013, 11:56
Formdaki bazı arkadaşlarda yeni gördüm. İnci menekşe pek yaygın değil. Sizinki çok güzel görünüyor. Nereden temin ettiniz. Bulabilsemde bende alsam. Bizim buradaki şartlarımız çok kısıtlı. Bulmam çok zor. Teşekkür ederim. Çiçeklerinizle güzel günler geçirmeniz dileğiyle.

Bizim buralada ilkbaharda çicekçiler bazen getiriyorlar...Eğer beklerseniz vede görürsem alır size gönderebilirim...Benim saksıda iki köktü birini arkadaşımız minenineye gönderdim..Benimkinde iyileşme olursa ondanda gönderebilirim..Yaprakları şu an çok küçük,tutması imkansız..Saygılar..

gülsu
15-11-2013, 12:05
Çok teşekkür ederim. Düşünmeniz bile beni memnun etti. Saygılar benden..

sonkez
15-11-2013, 16:08
Çok teşekkür ederim sayın yaylacı....Bu güzellikler için...

Tohumları ne zaman ekmeliyim...

sonkez
15-11-2013, 16:12
Küçük kızım çiceklenmeye başladı...:p

habiş
16-11-2013, 14:56
Maşallah pek tatlılar :)

sonkez
16-11-2013, 16:54
Teşekkür ederim sayın habişDaha güzelleri sizlerin olsun..

ahsenn
16-11-2013, 22:17
Bütün çiçekleriniz gibi, şiiriniz de güzel sayın sonkez.

Yaylacı
17-11-2013, 00:12
Sayın sonkez, fideler sağlam ulaştı size sanırım. Görüntülerden öyle görünüyor, Müge çiçeğinin rizomunu toprağın 5-10 cm derinine yerleştiriniz. Tohumlar (Horoz İbiği, Lychnis coronoria) bu günlerde, Platycodon(Balon Çiçeği) ve Amaryllis Mart ayında ekebilirsiniz.
Horoz İbiği: Nemli toprak üzerine serpiştirin ve üzerlerini 1-2 cm toprak ile örtün, elinizle toprağı hafif bastırın.
Lychnis coronaria: Tohumları nemli toprak üzerine serpiştirin 1 cm toprak ile örtün.Fideler oluşunca çok fazla su vermeyin toprağı nemli kalmalı, bitki çok suyu sevmiyor. Erişkin bitki olunca toprağının kurumasına izin verin arada bir sulayın.
Platycodon: Nemli toprak üzerine serpiştirin üzerlerini hafifçe toprakla kapatın.
Amaryllis: Bol torf karışımlı toprağa(gevşek toprak) tohumları dikey ekin, tohumun bir kısmı toprak yüzeyinde az miktar görünsün(çok derin ekmeyin).
Çiçeklerinizi güle güle büyütün.Saygılarımla....

sonkez
17-11-2013, 10:13
Teşekkür ederim sayın Yaylacı Dediklerinizi aynen uygulacağım...Saygılar...

sonkez
18-11-2013, 12:10
Sonbaharda inci menekşem dışındaki menekşeler çiceklenmeye başladı...Seyretmesi çok güzel....

sonkez
18-11-2013, 12:12
Her çicek güzel ama menekşeler ayrı bir dünya...

sonkez
18-11-2013, 12:14
:rolleyes:

sonkez
18-11-2013, 12:16
Ve toplu olarak bir kısmı...

sonkez
18-11-2013, 12:17
Devamı açınca gelecek inşallah.....

sumeyra47
18-11-2013, 21:22
Maşallah menekşeler ne güzel açmış..Geçen sene bende bir mor menekşe aldım bakmayı pek bilmiyordum maalesef kurudu. Keşke daha erken tanışsaydım ağaçlar.netle.

sonkez
19-11-2013, 07:39
Maşallah menekşeler ne güzel açmış..Geçen sene bende bir mor menekşe aldım bakmayı pek bilmiyordum maalesef kurudu. Keşke daha erken tanışsaydım ağaçlar.netle.

İnşallah bundan sonra edindikleriniz sizi sevindirsin...

efeege
19-11-2013, 17:06
sevgili sokez.
menekşelerin maşşallah nazardan uzak.çok güzeller.
pencerenin yönünü merak ettim güneş alıyormu.

sonkez
19-11-2013, 17:47
Evet öğlenden sonra güneş alıyor ama balkon penceresi olduğu için pek yakıcı değil..Yoksa yaprakları kavruluveriyor...Teşekkür ederim...

habiş
19-11-2013, 18:17
Maşallah menekşelerinize pek tatlılar...

minenine
19-11-2013, 18:21
Sevgili sonkez çiçekleriniz şahane açmışlar.Bana gönderdiğiniz menekşelerden biri çiçek tomurcuğu çıkarmaya başladı ,çok sevindim açarsa ilkdefa menekşe çiçeğim olmuş olacak .Bu mutluluğu benimle paylaştığınız için çokk teşekkürler...

sonkez
19-11-2013, 19:13
Sevgili sonkez çiçekleriniz şahane açmışlar.Bana gönderdiğiniz menekşelerden biri çiçek tomurcuğu çıkarmaya başladı ,çok sevindim açarsa ilkdefa menekşe çiçeğim olmuş olacak .Bu mutluluğu benimle paylaştığınız için çokk teşekkürler...

Çok sevindim...Daha çok çiceklerini görürsünüz inşallah...Güle,güle büyütün...Bol seyirler...:) Sevgi paylaştıkça coğalır ne güzel...

sonkez
21-11-2013, 17:13
Sayın Zafer İnandıklı beye çok teşekkür ederim...Hediyeleri için...Umarım kaybetmeden yetiştirebilirim..

Yaylacı
21-11-2013, 17:33
Sayın sonkez, çok teşekkür ederim menekşeler bana ulaştı. Ama zamanım olmadı dikmeye yarın inşallah dikeceğim hepsini. Fotoğraflarını da buraya eklerim. Saygılarımla....

455688

455689

sonkez
21-11-2013, 20:14
Umarım hepsi tutar ve çiceklerini bol,bol size gösterirler...Malesef inci menekşem biraz bozulur gibi oldu..İyileşirse ondanda size gönderirim....Saygılar...

Yaylacı
22-11-2013, 16:55
Sayın sonkez, tekrar teşekkürler işte göndermiş olduğunuz menekşeleri diktim. Hepsi çok güzel ve sağlıklı, inşallah gelişir ve çiçek açarlar...

456002

Dikimde hata varsa lütfen uyarınız.
Saygılar efendim...

sonkez
23-11-2013, 08:35
Çok güzel görünüyorlar...İyi günlerde büyütün....

hira
23-11-2013, 08:56
Galiba ben menekşemi kaybediyorum ablacım:( oysa köklü vermiştin. Ben sana söylemiştim, sende dursun, sen daha iyi bakarsın diye:(

sonkez
23-11-2013, 09:01
Çok sulama ,bırak toprağı kurusun...Ben 10 günlüğüne memlekete gitmiştim hemde yazın hiç sulamayın diye öğütledim.Gelince hiç bozulmamışlardı...İnşallah bozulmaz ,bozulursada canın sağ olsun ne yapalım...;) Yenisine sağlık...

hira
23-11-2013, 09:13
:) Bu gidişle yenisine de pek sağlık görünmüyor:) soğanları ektinmi ablacım?

sonkez
23-11-2013, 20:06
Şu an misafirlerim var.Malesef dikemedim...İnşallah haftaya dikeceğim...Tabii bir engel çıkmazsa...:(

sonkez
24-11-2013, 09:20
Bu evimin yeni bireylerinden...Ama malesef adını bilmiyorum...İnşallah öğrenme fırsatım olur...:confused:

sonkez
24-11-2013, 09:21
Resimi pek düzgün çekememişim...Kusura bakmayın...:(

sonkez
26-11-2013, 17:52
Yeniden çekmeyi denedim...Adını bilen varmı acaba..:confused:

Adınıda sevgili loveforlife arkadaşımdan öğrenmiş oldum.. Euphorbia enopla.

sonkez
26-11-2013, 17:54
Japon Küpesi (Kohleria)..Benimde artık japon küpem var....;)

sonkez
26-11-2013, 17:56
Benim begonyamda çiceklerini göstermeye başladı....

loveforlife
26-11-2013, 20:31
Yeniden çekmeyi denedim...Adını bilen var mı acaba..:confused:

Var...;) Euphorbia enopla...

sonkez
27-11-2013, 08:13
Var...;) Euphorbia enopla...

Teşekkürler arkadaşım....Çok sağol....

Yaylacı
28-11-2013, 16:56
Sayın sonkez, çeşitleriniz gittikçe artıyor zamanla bakımları için bayağı çaba harcayacaksınız. Menekşeleri hergün kontrol ediyorum, kökleşme başlayınca veya yeni filiz, yaprak verdiklerinde resimlerini buraya ekleyeceğim. Saygılarımla...

sonkez
28-11-2013, 20:03
Bu sevgi bambaşka birşey..Sonu yok...Görünce dayanamıyorsunuz.
İnşallah tez zamanda çiceklerini görürsünüz...İyi günlerde büyütün...Saygılar...

Sevgi
28-11-2013, 21:33
Benim begonyamda çiceklerini göstermeye başladı....

Sevgili sonkez,
Begonyanız içeride mi? Içeri alınca mı tekrar çiçeklendi?

sonkez
29-11-2013, 08:35
Evet içeride cam kenarında....Hep oradaydı bu sene begonyayı dışarı çıkarmadım...Belediye yolları delik deşik yaptı,etraf toz dumandı bende içeride kalmasını uygun gördüm..Zaten bol güneş alan bir cam kenarı...

sonkez
02-12-2013, 10:16
Gardenyam yeniden çiceklenmeye başladı..;)

sonkez
02-12-2013, 10:44
Yılbaşı çiceklerim çiceklendi....

sonkez
02-12-2013, 10:49
Yaprak güzelim..Mini bir fideydi gelişiyor...

ahsenn
02-12-2013, 21:05
Yilbaşı çiçeğinizin rengi çok şekermiş.

sonkez
02-12-2013, 21:08
Bebişlerim...

sonkez
02-12-2013, 21:10
Yilbaşı çiçeğinizin rengi çok şekermiş.

Teşekkür ederim...Sizinde olur inşallah...

lusoari
03-12-2013, 11:04
Daha önce böyle bir renkte yıl başı bitkisi görmemiştim ,hep böyle güzel bir şekilde çiçeklerini sergiler inşallah muhteşemdi.......

sonkez
03-12-2013, 20:48
Daha önce böyle bir renkte yıl başı bitkisi görmemiştim ,hep böyle güzel bir şekilde çiçeklerini sergiler inşallah muhteşemdi.......

Teşekkür ederim..Paylaşmaktan her zaman mutluluk duyarım....

sonkez
05-12-2013, 11:48
Afiyet olsun..

sonkez
05-12-2013, 12:05
Topluluk...

sonkez
05-12-2013, 12:14
Bu güzelide dayanamayıp aldım...Acaba çicek açıyormu :confused:

akçabardak
05-12-2013, 14:29
Güzel bir topluluk, dilerim hiç eksilmesinler, coştukça coşsunlar.

sonkez
06-12-2013, 08:00
Güzel bir topluluk, dilerim hiç eksilmesinler, coştukça coşsunlar.

Teşekkür ederim...Sevgili akçabardak inşallah hepimizin çicekleri hep güler yüzlerini bizlere gösterip bizleri sevindirirler...

gokcegokce
06-12-2013, 14:12
Maşallah size o nasıl bir topluluk öyle menekşeler geçidi valla tebrikler. Acaba benim menekşelerim de böyle olurlar mı bir gün? Bu arada gardenyanız da çok sağlıklı görünüyor. Benimkinin yaprakları kahverengileşti ve yeni yaprak büyütmüyor tersine döküyor. Siz nasıl bakıyorsunuz?

sonkez
06-12-2013, 14:30
Cam kenarında duruyor ve toprağı kurudukça su veriyorum...En çokta sevgimi...Başka özel yaptığım birşey yok...Herhalde yerini sevdi..Teşekkür ederim...

ocak
07-12-2013, 00:23
çiçekleriniz çok güzel maşallah hayatınızda çiçeklerimiz kadar renkli ve sevimli olsun

sonkez
07-12-2013, 12:53
çiçekleriniz çok güzel maşallah hayatınızda çiçeklerimiz kadar renkli ve sevimli olsun

Çok teşekkür ederim Sayın Ocak...Umarım hepimizin hayatı çiçeklerimiz kadar renkli ve sevimli olur...Sayfama yine beklerim...Saygılar...

sonkez
09-12-2013, 12:05
Uyurken Doğal Yollarla Odanızda Oksijen Bol Bol Olsun İstemez misiniz?

Paşa Kılıcı;

Havayı temizleyen müthiş bir oksijen deposu,
Bu bitki diğer çiçeklerin aksine gece fotosentez yapıp, geceleri ortama oksijen veriyor ve bu sayede siz uyurken dağlarda ki gibi saf oksijeni ve temiz havayı teneffüs etmiş oluyorsunuz.
Harika değil mi?
Bakımı da öyle kolay ki 20 günde bile sulasanız olabiliyor.
Bence akciğerlerimiz ve cildimiz için müthiş birşey! Çocukların odasında da mutlaka bulunmalı.

sonkez
09-12-2013, 12:07
Bu beneklime bayılıyorum...Sizcede güzel değilmi..:confused:

layle
09-12-2013, 15:05
Bitkileriniz hepsi de sevgi ile büyüdüklerini gösteriyorlar. Maaşallah. tüm sayfalarınızı-bahlkon bahçenizi gezdim. İyi bir duygu bıraktı. Emeğinize sağlık.

sonkez
09-12-2013, 18:01
Bitkileriniz hepsi de sevgi ile büyüdüklerini gösteriyorlar. Maaşallah. tüm sayfalarınızı-bahlkon bahçenizi gezdim. İyi bir duygu bıraktı. Emeğinize sağlık.

Teşekkür ederim sayın astraliliya;Onlarla çocuk gibi oynamak bana çok büyük mutluluk veriyor...Birazda olsa dünya gamını,kederini unutuyorsun...

SUDEM
11-12-2013, 09:35
Menekşelerinize bir de yılbaşı çiçeğinize bayıldım doğrusu...

sonkez
11-12-2013, 10:06
Teşekkür ederim sayın SUDEM ..İsterseniz sizinde olabilir..Ne dersiniz...Tabii çicekleri geçtikten sonra...

hira
14-12-2013, 15:47
Sonkez ablacım, o yılbaşı çiçeğinden bende istiyorum... mümkünse tabii :)

sonkez
15-12-2013, 19:32
Sonkez ablacım, o yılbaşı çiçeğinden bende istiyorum... mümkünse tabii :)

Canım sen istersinde ben vermemmi....İstediğin çicek olsun..Senin için ektim bile.:)

hira
15-12-2013, 19:38
Çok mutlu oldum, teşekkür ederim:)

sonkez
18-12-2013, 08:12
Dün can sıkıntısı Bayrambaşa forum bauhouse dün gittim.Ve bir tane yılbaşı çiceği aldım..Fiyatı çok uygundu..1.90 kuruş...

ahsenn
18-12-2013, 11:07
Yeni yılbaşı çiçeğinizi güle güle büyütün ama o rengi harika yılbaşı çiçeğinizin yeri bir başka.

smk14
18-12-2013, 11:58
Bütün menekşeleriniz çok güzeller ama beyaz olana bayıldım. Ne zamandır bu renkten arıyordum, bakmaya devam edeceğim, inşallah bende bulurum.

sonkez
18-12-2013, 12:37
Bütün menekşeleriniz çok güzeller ama beyaz olana bayıldım. Ne zamandır bu renkten arıyordum, bakmaya devam edeceğim, inşallah bende bulurum.

Şu an yanında yavru yok fakat isterseniz yaprak yollayabilirim,beklerseniz yavrusunu....:eek:

sonkez
18-12-2013, 12:37
Yeni yılbaşı çiçeğinizi güle güle büyütün ama o rengi harika yılbaşı çiçeğinizin yeri bir başka.

Paylaşmaktan mutluluk duyarım...:)

sonkez
18-12-2013, 12:39
Şimdi bizim evde menekşe bayramı var....Açanlar ve....

sonkez
18-12-2013, 12:41
Ve açmaya başlayanlar...

sonkez
18-12-2013, 12:42
Bunlarda tomurcuklarını gösterenler...

sonkez
18-12-2013, 12:52
Henüz yapraklarıyla süzülenler sırada bekliyor...:rolleyes:

ahsenn
18-12-2013, 16:59
Çok teşekkür ederim Sn. sonkez

İremsıla
19-12-2013, 07:11
Günaydın sevgili sonkez,menekşeleriniz ve siz,biz hepimize iyi bayramlar.gözlerimiz bayram etti.şeker bayramı gibi maşallah hepsi birbirinden güzel,bende yapraktan yeniden yetiştirmeye başlıyorum bakalım hayırlısı.sevgiler.

sonkez
19-12-2013, 08:42
Günaydın sevgili sonkez,menekşeleriniz ve siz,biz hepimize iyi bayramlar.gözlerimiz bayram etti.şeker bayramı gibi maşallah hepsi birbirinden güzel,bende yapraktan yeniden yetiştirmeye başlıyorum bakalım hayırlısı.sevgiler.

İnşallah sizinkilerlede bayram yaparız....Tutsunlar, bol çicekli ve yavrulu olsunlar...

Zerrin Torun
19-12-2013, 10:51
Tüm bitkileriniz çok güzel sevgili Sonkez.İyi günlerde büyütün.Emeklerinize sağlık.

smk14
19-12-2013, 11:45
Şu an yanında yavru yok fakat isterseniz yaprak yollayabilirim,beklerseniz yavrusunu....:eek:

Çok sevinirim ve beklerim ******